Φιλιάτες: Ηλικιωμένος 102 ετών νίκησε τον κορωνοϊό

Δευτέρα, Νοεμβρίου 01, 2021
Φιλιάτες: Ηλικιωμένος 102 ετών νίκησε τον κορωνοϊό


Νικητής από τη Μονάδα Λοιμωδών του νοσοκομείου Φιλιατών, εξήλθε την Κυριακή υπερήλικας, 102 ετών, ο οποίος νοσηλεύθηκε για μια περίπου εβδομάδα, προσβεβλημένος με covid-19, δίνοντας ένα μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας σε όλους όσοι νοσούν.

Μάλιστα στο θάλαμο νοσηλείας δεν ήταν μόνος του, καθώς την ίδια χρονική περίοδο νόσησε και νοσηλεύτηκε και ο 57χρονος γιός του. Ο υπερήλικας, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με μέτρια συμπτώματα της νόσου και με αρκετά άλλα, αλλά ευτυχώς όχι σοβαρά προβλήματα υγείας, λόγω της ηλικίας του.


Είχε ολοκληρώσει τον εμβολιασμό του στις αρχές του Σεπτέμβρη. Μετά την ολιγοήμερη νοσηλεία πατέρας και γιός, πήραν εξιτήριο και επέστρεψαν στο σπίτι τους και στην καθημερινότητά τους, έχοντας ξεπεράσει μαζί και αυτή την περιπέτεια.

Ασθενής, γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για να βγει ο υπερήλικας από το νοσοκομείο όρθιος και υγιής. Στο νοσοκομείο Φιλιατών, το τελευταίο διάστημα, οι εισαγωγές ασθενών covid είναι λίγες και στη συντριπτική τους πλειοψηφία όσοι χρήζουν μακράς νοσηλείας με σοβαρά συμπτώματα, είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι.

Read More »
Φιλιάτες: Ηλικιωμένος 102 ετών νίκησε τον κορωνοϊό Φιλιάτες: Ηλικιωμένος 102 ετών νίκησε τον κορωνοϊό Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 01, 2021 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Σεμινάρια i-Thea για επαγγελματίες & επιχειρηματίες

Δευτέρα, Νοεμβρίου 01, 2021
Ηγουμενίτσα: Σεμινάρια i-Thea για επαγγελματίες & επιχειρηματίεςΟ Αναπτυξιακός Οργανισμός «ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΕ», Φορέας Λειτουργίας της Πολιτιστικής Διαδρομής στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου, διοργανώνει Επιμορφωτικό-Εκπαιδευτικό σεμινάριο για επαγγελματίες-επιχειρηματίες του τουρισμού, της παραγωγής και μεταποίησης τοπικών προϊόντων και για φορείς και οργανώσεις πολιτιστικού χαρακτήρα την Δευτέρα, 8 Νοεμβρίου 2021 στην Ηγουμενίτσα (Πάνθεον Πολιτιστικό Πνευματικό Κέντρο).

Το σεμινάριο απευθύνεται κυρίως στα εγγεγραμμένα μέλη του Τοπικού Δικτύου της Πολιτιστικής Διαδρομής στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου καθώς και σε όσους επιχειρηματίες ενδιαφέρονται μελλοντικά να γίνουν μέλη του Δικτύου.

Στο τετράωρο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο (10:00-14:00) θα παρουσιασθούν προτεινόμενα τουριστικά πακέτα με βάση την Πολιτιστική Διαδρομή, η σύνδεση της γαστρονομίας με τον πολιτιστικό τουρισμό, θέματα σχετικά με την διαχείριση Ξενοδοχειακών Μονάδων & Επισιτιστικών Επιχειρήσεων και τρόπους ψηφιακού μάρκετινγκ, καθώς και η δυναμική των Συνεργατικών Σχηματισμών.

Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.

Για την είσοδο στον χώρο του σεμιναρίου είναι απαραίτητο πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης.

Το σεμινάριο υλοποιείται στο πλαίσιο του έργου «Integrated Approaches for Cultural Heritage Promotion: Ancient Theatres & Sites Route as Branded Destination» («Ολοκληρωμένες Προσεγγίσεις για την Προώθηση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς: Η Διαδρομή των Αρχαίων Θεάτρων και Χώρων ως Επώνυμος Προορισμός») με ακρωνύμιο i-Thea (INTERREG Ελλάδα-Αλβανία 2014–2020).
Read More »
Ηγουμενίτσα: Σεμινάρια i-Thea για επαγγελματίες & επιχειρηματίες Ηγουμενίτσα: Σεμινάρια i-Thea για επαγγελματίες & επιχειρηματίες Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 01, 2021 Rating: 5

Συνεχίζεται η μεταφορά των συρμών του Μετρό Θεσσαλονίκης μέσω Ηγουμενίτσας

Δευτέρα, Νοεμβρίου 01, 2021
Συνεχίζεται η μεταφορά των συρμών του Μετρό Θεσσαλονίκης μέσω Ηγουμενίτσας


Μέχρι τον Ιανουάριο του 2022 εκτιμάται πως θα έχει πραγματοποιηθεί η παραλαβή και των 18 συρμών του Μετρό Θεσσαλονίκης οι οποίοι θα δρομολογηθούν στη βασική γραμμή του έργου.

Σύμφωνα μάλιστα με όσα ανέφερε ο πρόεδρος της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ, Νίκος Ταχιάος, με αφορμή την άφιξη -τα ξημερώματα- και του 16ου συρμού «εντός των επόμενων μηνών θα προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για άλλους 15».


Μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Νίκος Ταχιάος υπογράμμισε εστιάζοντας στον 16ο συρμό «έχει τέσσερα βαγόνια, έφτασε σε δύο τμήματα από την Ηγουμενίτσα (όπου μεταφέρθηκε από τη νότια Ιταλία δια θαλάσσης). 

Τα βαγόνια μπήκαν στον χώρο συντήρησης (στο αμαξοστάσιο της Πυλαίας), και σε περίπου τρεις ημέρες ο συρμός θα έχει “μονταριστεί”, ώστε να ξεκινήσουν τα δοκιμαστικά δρομολόγια. 

Σταδιακά μέχρι τον Ιανουάριο θα παραληφθούν και οι άλλοι δύο συρμοί (οι οποίοι επίσης θα δρομολογηθούν στη βασική γραμμή του Μετρό) και στη συνέχεια θα προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για τους άλλους 15, μέσα στους επόμενους μήνες».

Read More »
Συνεχίζεται η μεταφορά των συρμών του Μετρό Θεσσαλονίκης μέσω Ηγουμενίτσας Συνεχίζεται η μεταφορά των συρμών του Μετρό Θεσσαλονίκης μέσω Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 01, 2021 Rating: 5

Θεσπρωτία: Στα 70 ευρώ ανά στρέμμα η ενίσχυση για τα μανταρίνια Κλημεντίνη

Δευτέρα, Νοεμβρίου 01, 2021
Θεσπρωτία: Στα 70 ευρώ ανά στρέμμα η ενίσχυση για τα μανταρίνια Κλημεντίνη


Στα 70 ευρώ το στρέμμα καθορίστηκε με κοινή υπουργική απόφαση, η ενίσχυση που θα δοθεί στους παραγωγούς μανταρινιών ποικιλίας Κλημεντίνη για την απώλεια εισοδήματος κατά την περυσινή καλλιεργητική περίοδο.

Το αίτημα για την καταβολή αποζημίωσης έχουν υποβάλλει παραγωγοί από διάφορες περιοχές της χώρας, οι οποίοι είδαν τις καλλιέργειες τους να πλήττονται από τις καιρικές συνθήκες αλλά και από την μη διάθεση στις αγορές λόγω της πανδημίας.

Η αποζημίωση αναμένεται να καταβληθεί στο αμέσως επόμενο διάστημα στους παραγωγούς κλημεντίνης.

Να σημειωθεί τα μανταρίνια Κλημεντίνη παράγονται κυρίως στους νομούς Άρτας και Θεσπρωτίας. Στην Άρτα η ποικιλία αυτή καλλιεργείται σε 12.000 στρέμματα.
Read More »
Θεσπρωτία: Στα 70 ευρώ ανά στρέμμα η ενίσχυση για τα μανταρίνια Κλημεντίνη Θεσπρωτία: Στα 70 ευρώ ανά στρέμμα η ενίσχυση για τα μανταρίνια Κλημεντίνη Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 01, 2021 Rating: 5

Νέα προσφορά στο κοινωνικό παντοπωλείο Σουλίου από την Griechenlandhilfe

Δευτέρα, Νοεμβρίου 01, 2021
Νέα προσφορά στο κοινωνικό παντοπωλείο Σουλίου από την Griechenlandhilfe


Ο Δήμος Σουλίου και η Αστική µη κερδοσκοπική Εταιρεία ΚΟΙΝΩΝΙΑ 3/3, ευχαριστούν το μη κερδοσκοπικό σύλλογο «Griechenlandhilfe» (βοήθεια για την Ελλάδα), που ιδρύθηκε από τον Erwin Schrümpf στο Salzburg της Αυστρίας, ο οποίος προσέφερε μεγάλη ποσότητα έτοιμων γευμάτων , ατομικές συσκευασίες από χυμούς φρούτων καθώς και μια μεγάλη ποσότητα ζυμαρικών για όλες τις οικογένειες και τα παιδιά του Κοινωνικού μας Παντοπωλείου!

Είναι πολύ σημαντικό σήμερα, με τόσα κοινωνικοοικονομικά προβλήματα, να υπάρχουν άνθρωποι ,φορείς , σύλλογοι και επιχειρήσεις, με ανεπτυγμένο το αίσθημα της κοινωνικής ευαισθησίας και αλληλεγγύης!

Ευχαριστούμε!

Με εκτίμηση
Η Δημοτική Αρχή

Για την Αστική μη κερδοσκοπική Εταιρεία ΚΟΙΝΩΝΙΑ 3/3
Έρρικα Ντούμα
Σπύρος ΚαραγιάννηςRead More »
Νέα προσφορά στο κοινωνικό παντοπωλείο Σουλίου από την Griechenlandhilfe Νέα προσφορά στο κοινωνικό παντοπωλείο Σουλίου από την Griechenlandhilfe Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 01, 2021 Rating: 5

Χειμερινό ωράριο στους αρχαιολογικούς χώρους της Θεσπρωτίας

Δευτέρα, Νοεμβρίου 01, 2021
Χειμερινό ωράριο στους αρχαιολογικούς χώρους της Θεσπρωτίας 


Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας σας ενημερώνει ότι από 1η Νοεμβρίου 2021 έως 31η Μαρτίου 2022 καθορίζεται χειμερινό ωράριο λειτουργίας για το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας και τους επισκέψιμους αρχαιολογικούς χώρους Π.Ε. Θεσπρωτίας ως ακολούθως:

Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας
Δευτέρα, Τετάρτη έως Κυριακή: 8:30-15:30
Τρίτη: κλειστό

Αρχαιολογικός χώρος Γιτάνων
Τετάρτη έως Κυριακή: 08:30-15:30
Δευτέρα-Τρίτη: κλειστός

Αρχαιολογικός χώρος Ελέας
Σαββάτο-Κυριακή: 08:30-15:30
Δευτέρα-Παρασκευή επισκέψιμος κατόπιν συνεννόησης με την ΕΦ.Α. Θεσπρωτίας – τηλ.: 26650.29177/8, e-mail: efathe@culture.gr

Αρχαιολογικοί χώροι Ντόλιανης, Πύργου Ραγίου και Κούλιας Παραμυθιάς
Δευτέρα-Παρασκευή (09:00-14:00), επισκέψιμοι κατόπιν συνεννόησης με την ΕΦ.Α. Θεσπρωτίας – τηλ.: 26650.29177/8, e-mail: efathe@culture.gr

Αρχαιολογικός χώρος Δυμοκάστρου, Αρχαιολογικό Πάρκο Ουζντίνας
Ελεύθερη είσοδος

Επίσης υπενθυμίζεται ότι το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας την 21η των μηνών Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους θα δέχεται τους επισκέπτες με ελεύθερη είσοδο, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στον εορτασμό της επετείου των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821. Επιπλέον, την πρώτη Κυριακή των μηνών Νοεμβρίου, Δεκεμβρίου, Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου και Μαρτίου η είσοδος στο μουσείο και τους αρχαιολογικούς χώρους είναι ελεύθερη για το κοινό.
Για το διάστημα από 1η Νοεμβρίου 2021 έως 31η Μαρτίου 2022 ισχύει το μειωμένο εισιτήριο (2 ευρώ) για όλους τους επισκέπτες των παραπάνω χώρων, πλην όσων απαλλάσσονται από την καταβολή αντιτίμου εισιτηρίου. Συμπληρωματικά σας ενημερώνουμε ότι το εκδοτήριο του αρχαιολογικού χώρου των Γιτάνων δε διαθέτει επί του παρόντος μηχάνημα POS.

Για την ασφαλή λειτουργία, στο πλαίσιο της λήψης μέτρων περιορισμού της διασποράς του COVID-19, θα τηρούνται οι προβλεπόμενες οδηγίες για τους επισκέπτες, το προσωπικό και τις εγκαταστάσεις εξυπηρέτησης του κοινού.

Η προσέλευση των επισκεπτών επιτρέπεται έως και δεκαπέντε (15΄) λεπτά πριν τη λήξη του ωραρίου.

Ο Προϊστάμενος της Εφορείας

Ιωάννης Χουλιαράς
Aρχαιολόγος
Read More »
Χειμερινό ωράριο στους αρχαιολογικούς χώρους της Θεσπρωτίας Χειμερινό ωράριο στους αρχαιολογικούς χώρους της Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 01, 2021 Rating: 5

Ξεκινούν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα νέων γεωργών | Γράφει η Μαρία Πατσιούρα

Δευτέρα, Νοεμβρίου 01, 2021
Ξεκινούν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα νέων γεωργών | Γράφει η Μαρία Πατσιούρα


Στις 10 με 15 Νοεμβρίου σύμφωνα με ενημέρωση του Υπουργείου θα ξεκινήσει το πρόγραμμα των Νέων Γεωργών. Η διάρκεια των αιτήσεων θα είναι αυστηρά για 30 μέρες και δεν θα υπάρχουν επιλαχόντες παρά μόνο ενταγμένοι και απορριπτόμενοι.

Δικαίωμα υποβολής αίτησης στήριξης έχουν φυσικά ή νομικά πρόσωπα που δεν έχουν υπερβεί το 41ο έτος της ηλικίας τους κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης στήριξης και έχουν κάνει δήλωση ενιαίας ενίσχυσης κατά το έτος 2021 με ελάχιστο μέγεθος εκμετάλλευσης σε δείκτες τυπικής απόδοσης τα 12.000€. Παράλληλα είναι νεοεισερχόμενοι στην αγροτική δραστηριότητα το 18μηνο που προηγείται της ημερομηνίας υποβολής της αίτησης στήριξης. Η πιθανότητα έγκρισης εξαρτάται από την δυναμικότητα και όχι από το μέγεθος της εκμετάλλευσης.

Σημαντικοί παράγοντες για την έγκριση του φακέλου υποψηφιότητας είναι
1.Η κατοχή πτυχίων γεωτεχικής κατεύθυνσης,
2.Η μόνιμη κατοικία σε περιοχή που χαρακτηρίζεται ορεινή η μειονεκτική
3.Η ιδιοκτησία που δίνει σημαντικές πιθανότητες ένταξης έναντι αυτών με τα ενοικιαζόμενα αγροτεμάχια στην φυτική παραγωγή. Στη ζωική παραγωγή και στη μελισσοκομία δεν υπάρχουν τέτοια θέματα καθώς το ζωικό κεφάλαιο και τα μελισσοσμήνη είναι ούτως ή άλλως ιδιόκτητα.
4.Η αποδεδειγμένη ανεργία
5.Η συμμετοχή σε ομάδες παραγωγών και συλλογικά σχήματα
6.Η πρόθεση επενδύσεων τουλάχιστον 10.000 € ή 17.000€ και άνω με αντίστοιχη μοριοδότηση
Οι επενδύσεις αφορούν την αγορά εξοπλισμού (μηχανημάτων), τις μόνιμες φυτείες, τις αποθήκες και τις σταβλικές εγκαταστάσεις ενώ δεν αφορούν την αγορά γης, σπόρων, πετρελαίων, ζωικού κεφαλαίου κτλ.
7.Η πρόθεση μελλοντικής κατάστασης σύμφωνα με πρότυπα ποιότητας (βιολογική παραγωγή ή ολοκληρωμένη διαχείριση.

Όλοι οι παράγοντες δηλώνονται κατά την υποβολή του φακέλου υποψηφιότητας με δέσμευση να επιτευχθούν οι στόχοι σε 3 ή 4 χρόνια και να τους τηρηθούν για 4 χρόνια επιπλέον!

Σύμφωνα με την μέχρι τώρα πληροφόρηση τα ποσά επιχορήγησης για τους δικαιούχους είναι:
35.000€ για όσους εγκριθούν
+2.500€ για τους κτηνοτρόφους
+2.500€ για όσους διαμένουν σε ορεινές ή μειονεκτικές περιοχές

Τα ποσά θα διατεθούν σε δύο δόσεις των 70% κα 30% αντίστοιχα!

Καλή επιτυχία σε όλους όσους καταθέσουν φάκελο υποψηφιότητας!

*Η Μαρία Πατσιούρα είναι Γεωπόνος και Σύμβουλος Αγροανάπτυξης

Κωνσταντίνου Καραμανλή 114 1oς όροφος – Παραμυθιά
t.: 6958462260 – 2666022335
m.: mariap.pats@gmail.com
Read More »
Ξεκινούν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα νέων γεωργών | Γράφει η Μαρία Πατσιούρα Ξεκινούν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα νέων γεωργών | Γράφει η Μαρία Πατσιούρα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 01, 2021 Rating: 5

Συνελήφθησαν δύο ανήλικοι ημεδαποί για φθορά σε σχολείο

Δευτέρα, Νοεμβρίου 01, 2021
Συνελήφθησαν δύο ανήλικοι ημεδαποί για φθορά σε σχολείο


Συνελήφθησαν χθες (31-10-2021) το απόγευμα στα Ιωάννινα από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων και του Αστυνομικού Τμήματος Ιωαννίνων δύο ανήλικοι ημεδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε, πριν τη σύλληψή τους, είχαν προκαλέσει μαζί με άλλα άτομα φθορές στην πόρτα εισόδου σχολικού συγκροτήματος, σπάζοντας τα προστατευτικά μεταλλικά κιγκλιδώματα.

Προανάκριση για την υπόθεση ενεργήθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Ιωαννίνων.
Read More »
Συνελήφθησαν δύο ανήλικοι ημεδαποί για φθορά σε σχολείο Συνελήφθησαν δύο ανήλικοι ημεδαποί για φθορά σε σχολείο Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 01, 2021 Rating: 5

Συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου την Πέμπτη στην Ηγουμενίτσα

Δευτέρα, Νοεμβρίου 01, 2021
Συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου την Πέμπτη στην Ηγουμενίτσα


ΕΡΓΑΤΟΎΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ν. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ
ΠΕΜΠΤΗ 4 Νοέμβρη ώρα 18.00 ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΤΟΝ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ

Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό! Εργαζόμενες – οι, άνεργοι, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι,

Δεν πάει άλλο! Ως εδώ και μη παρέκει!
Δεν ανεχόμαστε στην Τρίτη δεκαετία του 21ου αιώνα, στην εποχή της αλματώδους ανάπτυξης της επιστήμης και της τεχνολογίας να δουλεύουμε χωρίς ωράριο, με εξαντλητικές βάρδιες, επτά μέρες την βδομάδα, χωρίς ξεκούραση. Να δουλεύουμε χωρίς Σ.Σ.Ε., με μισθούς πείνας, με απλήρωτες υπερωρίες.
Να μετράμε καθημερινά δεκάδες νεκρούς και εκατοντάδες δια σωληνωμένους από τον κορονοϊό αφού το κράτος αποδεικνύεται και εδώ επιλεκτικά ανίκανο να προστατέψει τον λαό από την πανδημία και αντί έστω και τώρα να πάρει ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας μας, συνεχίζει να μας κουνάει το δάχτυλο απειλητικά αναγάγοντας τα πάντα στην ατομική ευθύνη.
Δεν ανεχόμαστε να μας ληστεύουν και να μας παίρνουν τα λεφτά μέσα από την τσέπη στα σούπερ μαρκετ και τα βενζινάδικα. Να μας ξαφρίζουν τις τσέπες οι πάροχοι του ηλεκτρικού ρεύματος και οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών.
Δεν κάνουμε έγκλημα γιατί θέλουμε να ζούμε με τις οικογένειες μας σε ένα σπίτι που να είναι ζεστό τον Χειμώνα και δροσερό το Καλοκαίρι. Να έχουμε σύγχρονα και ασφαλή σχολεία για τα παιδιά μας. Νοσοκομεία πλήρως εξοπλισμένα και επανδρωμένα με όλο το αναγκαίο ιατρικό – νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό.
Πριν λίγες μέρες επικυρώσανε στη βουλή τις συμφωνίες της Κυβέρνησης με τους Γάλλους και τους Αμερικάνους. Αυτές οι συμφωνίες, λένε, θα μας στοιχίσουν 13 δις ευρώ για φρεγάτες, αεροπλάνα και άλλα όπλα. Την φετινή χρονιά η συμμετοχή της χώρας μας στην λυκοσυμμαχία του ΝΑΤΟ στοίχισε στον λαό πάνω από 6 δις ευρώ.
Για μονάδες εντατικής θεραπείας δεν έχουν. Για προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών στα νοσοκομεία, εκπαιδευτικών στα σχολεία δεν έχουνε. Για σχολικές αίθουσες και καθαρίστριες στα σχολεία δεν έχουνε. Για πυροσβεστικά οχήματα και αντιπλημμυρικά έργα δεν έχουνε.
Που βρήκαν 13 δις για φρεγάτες και αεροπλάνα και για ποιο σκοπό; Που βρίσκουν 300 εκατομμύρια τον χρόνο για στρατιωτικές αποστολές και οπλισμό στο Αφγανιστάν, την Σαουδική Αραβία, το Σάχελ και αλλού;

Συναδέλφισες – οι, δεν υπάρχουν πιά περιθώρια για άλλες αυταπάτες. Η επίθεση σε βάρος μας δεν πρόκειται να σταματήσει αν δεν την σταματήσουμε εμείς. Ξέρουμε και ξέρουν ότι ο καθένας από μόνος του δεν μπορούμε να αλλάξουμε την κατάσταση.
Γι αυτό οργανωνόμαστε στα Σωματεία μας, σφυρηλατούμε την ενότητα μας, συντονίζουμε την δράση μας, εργαζόμενοι δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, μόνιμοι και συμβασιούχοι, άνεργοι και συνταξιούχοι, όλοι μαζί.
Γι αυτό έχουν φάει τα λσυσακά τους για να βάλουν στο χέρι τα Σωματεία μας, να τα κάνουν υποχείρια του κράτους και της εργοδοσίας.
Δεν θα τους περάσει! Τους το λέμε καθαρά. Δεν θα ξεμπερδέψουν εύκολα μαζί μας.
Οι χώροι δουλειάς θα γίνουν πεδία μάχης και θα διεκδικήσουμε ότι μας ανήκει. Για να μπορούμε πλέον στον 21ο αιώνα να ζήσουμε σαν άνθρωποι. Να δουλεύουμε για να ζούμε και όχι να ζούμε για να δουλεύουμε!
Γι αυτό και δεν παραιτούμαστε από τον αγώνα. Σε έναν τέτοιο αγώνα, ο Νόμος Χατζηδάκη όχι μόνο θα μπλοκαριστεί, αλλά θα τον στείλουμε εκεί που του πρέπει, στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας.

Όλοι στην διαδήλωση, όλοι στο συλλαλητήριο στην Πλατεία Δημαρχείου την Πέμπτη 4 Νοέμβρη ώρα 18.00

Η Διοίκηση του ΕΚΘ
Read More »
Συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου την Πέμπτη στην Ηγουμενίτσα Συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου την Πέμπτη στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 01, 2021 Rating: 5

Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Θεσπρωτίας

Δευτέρα, Νοεμβρίου 01, 2021
Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Θεσπρωτίας


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΠΡΟΣ: Τα μέλη του Συλλόγου Εργαζομένων υπαλλήλων Ο.Τ.Α. Νομού Θεσπρωτίας.
ΚΟΙΝ: 1) Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. - Καρόλου 24 - 104 37 ΑΘΗΝΑ.
            2) κ.κ. Δημάρχους Ηγουμενίτσας, Σουλίου, Φιλιατών.
(για ενημέρωση και διευκόλυνση των υπαλλήλων τους μελών του Συλλόγου)
            3) Όλους τους εργαζόμενους υπαλλήλους των Ο.Τ.Α. Νομού Θεσπρωτίας.
            4) κ. Γενικό Γραμματέα Ηγουμενίτσας.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Νομού Θεσπρωτίας
Έχοντας υπόψη:
α)Τις διατάξεις του άρθρου 17 του ισχύοντα καταστατικού του Συλλόγου
β) Την αριθμ. 36/2021 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου
γ) Την ανάγκη σύγκλησης τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μελών του Συλλόγου

Σας καλούμε

Σε τακτική Γενική Συνέλευση, που θα πραγματοποιηθεί την 16η Νοεμβρίου 2021, ημέρα τρίτη και ώρα 09.00΄ στο κλειστό γυμναστήριο στην Ηγουμενίτσα, με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:
1.- Λογοδοσία Πεπραγμένων της απερχόμενης Διοίκησης.
2.- Ανάγνωση έκθεσης Ελεγκτικής Επιτροπής, για την Οικονομική διαχείριση του Συλλόγου.
3- Συζήτηση επί Κλαδικών θεμάτων – Λήψη αποφάσεων – Ψηφίσματα.
4- Αρχαιρεσίες για την ανάδειξη: Εφορευτικής Επιτροπής
5- Oρισμός ημερομηνίας αρχαιρεσιών για την εκλογή α) Νέου Διοικητικού Συμβουλίου, β) Ελεγκτικής Επιτροπής

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Ν. Θεσπρωτίας
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου 
ΥΦΑΝΤΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
Ο Γενικός Γραμματέας
ΜΑΛΑΓΚΑΡΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ
Read More »
Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Θεσπρωτίας Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 01, 2021 Rating: 5

ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΚΙΝΑΛ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΟΥΝ ΜΕΙΖΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ - Του Παν. Νταή

Δευτέρα, Νοεμβρίου 01, 2021
ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΚΙΝΑΛ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΟΥΝ ΜΕΙΖΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ - Του Παν. Νταή


Οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου αρχηγού του ΚΙΝΑΛ που θα διεξαχθούν στις αρχές Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους, πρέπει να αποτελέσουν σημαντικό πολιτικό γεγονός. Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος πρέπει να συντρέξουν δύο προϋποθέσεις: Η μια είναι ποσοτική και αφορά στον αριθμό αυτών που θα συμμετάσχουν στην ψηφοφορία. Η δεύτερη είναι ποιοτική και αφορά στο επίπεδο του πολιτικού λόγου που θα αναπτυχθεί κατά την προεκλογική περίοδο.

Εκτιμούμε ότι υπάρχουν οι βάσεις για την εκπλήρωση των προϋποθέσεων αυτών, καθώς η κατάσταση που επικρατεί στο χώρο είναι σαφώς καλύτερη από ανάλογες καταστάσεις του παρελθόντος, όταν το Κίνημα έβγαινε τραυματισμένο από εκλογικές αναμετρήσεις. Αυτή η θετική εξέλιξη πιστώνεται απόλυτα στην αείμνηστη Φώφη Γεννηματά, η οποία επέτυχε την επανένωση των βασικών δυνάμεων του χώρου και τον διπλασιασμό των ποσοστών μεταξύ 2015 και 2019 και άφησε πίσω της μια απολύτως επιτυχημένη και πολύ σημαντική παρακαταθήκη.

Στη μάχη της διαδοχής, υπάρχουν έξι αξιόλογες υποψηφιότητες:
Ο Γιώργος Παπανδρέου, πρώην Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Πρωθυπουργός, με διεθνή αναγνώριση, στη διάρκεια της θητείας του οποίου αποφεύχθηκε η χρεοκοπία της χώρας και δρομολογήθηκαν σημαντικές προοδευτικές μεταρρυθμίσεις, μέσα σε ένα πολύπλοκο μάλιστα πολιτικό περιβάλλον.
Ο Νίκος Ανδρουλάκης, «φιναλίστ» στον δεύτερο γύρο των εκλογών του 2017, με πολυετή και επιτυχημένη θητεία στην ευρωβουλή και με τη δυνατότητα να μεταφέρει στην εγχώρια πολιτική σκηνή τις σύγχρονες τάσεις της σοσιαλδημοκρατίας.
Ο Ανδρέας Λοβέρδος, με ισχυρό μεταρρυθμιστικό αποτύπωμα σε όσες θέσεις ευθύνης ανέλαβε κατά την μακρά και ευδόκιμη πολιτική και υπουργική του σταδιοδρομία.
Ο Χάρης Καστανίδης, με σταθερή πορεία, αποτελεσματική παρουσία σε υπουργικά καθήκοντα, σαφή πολιτικό δημοκρατικό και προοδευτικό λόγο και μεγάλη προσφορά στην παράταξη.
Ο Παύλος Γερουλάνος, με επιτυχημένη θητεία ως Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, άνθρωπος με εμπειρίες από τους χώρους της αυτοδιοίκησης και του επιχειρείν.
Ο Παύλος Χρηστίδης, ο νεότερος εκ των υποψηφίων, με νέες ιδέες, αλλά και την εμπειρία που απέκτησε ως εκπρόσωπος Τύπου τα τελευταία χρόνια.


Και οι έξι υποψήφιοι μπορούν και πρέπει να συμβάλλουν στην διεξαγωγή μιας προεκλογικής συζήτησης με ουσιαστικό περιεχόμενο, σοβαρό πολιτικό λόγο, ευπρέπεια, ψυχραιμία, μετριοπάθεια και σεβασμό σε όλες τις απόψεις. Μιας προεκλογικής περιόδου που θα χαρακτηριστεί από την υποβολή και διαβούλευση συγκεκριμένων, ρεαλιστικών και εφαρμόσιμων προτάσεων για την ανάπτυξη της χώρας με προοδευτική κατεύθυνση, καθώς και για την περαιτέρω ενίσχυση του ΚΙΝΑΛ.

Η έτερη προϋπόθεση αφορά όλους μας. Τους υποψηφίους και τα επιτελεία τους, τα στελέχη του κινήματος, τις οργανώσεις, τα απλά μέλη, τους φίλους και τους ψηφοφόρους. Όσο πιο πολλοί ψηφίσουμε στις εκλογές, τόσο πιο δυνατό θα βγει το ΚΙΝΑΛ. Όσο πιο δυνατό είναι το ΚΙΝΑΛ, τόσο πιο ισχυρός θα είναι ο νέος του αρχηγός, όποιος και αν είναι αυτός. Τόσο απλά είναι τα πράγματα. Και γι΄ αυτό την αθρόα συμμετοχή τη χρωστάμε στους εαυτούς μας, στο κίνημα, στη χώρα αλλά και στη μνήμη της Φώφης Γεννηματά.

Τέλος, η συγκεκριμένη εκλογική διαδικασία δεν πρέπει να περιοριστεί μόνο στο στενό πλαίσιο για την ανάδειξη του νέου αρχηγού. Πρέπει να αξιοποιηθεί από όλους για να καταδειχθεί ο σοβαρός πολιτικός λόγος του ΚΙΝΑΛ, ο οποίος είναι όχι μόνο χρήσιμος αλλά και απολύτως απαραίτητος απέναντι στις ανούσιες υπερβολές και τις μεγαλοστομίες, στις οποίες αναγκαστικά καταφεύγουν οι δύο «μονομάχοι» ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο της χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο διαμάχης μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης. Αν επιτευχθεί αυτό, τότε είναι σίγουρο ότι το ΚΙΝΑΛ θα επανέλθει και πάλι σε πλήρως πρωταγωνιστικό ρόλο στην πολιτική σκηνή, με την προϋπόθεση βεβαίως να παραμείνει ενωμένο ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των εκλογών του Δεκεμβρίου. Αυτό αποτελεί όχι απλώς ένα διαδικαστικό προαπαιτούμενο, αλλά αίτημα της βάσης του Κινήματος, η οποία δεν πρόκειται να επιτρέψει και να ανεχτεί «παιγνίδια» τεχνητής πόλωσης και τελικά διάσπασης.

Γιατί σε τελική ανάλυση στις εκλογές αυτές δεν συγκρούονται διαφορετικοί κόσμοι και διακριτές ιδεολογίες. Αναμετρώνται με όρους πολιτικούς και όχι προσωπικούς, έξι άξιοι υποψήφιοι για να αναλάβουν την ηγεσία της μιας, ενιαίας και αδιαίρετης δημοκρατικής – προοδευτικής παράταξης της χώρας. Στην αναμέτρηση αυτή δεν χωράνε πολώσεις, προσωπικές συγκρούσεις και πολιτικές, αλλά μόνο ιδέες για την διαμόρφωση ισχυρού πολιτικού σοσιαλδημοκρατικού λόγου, καθώς και για τη δημιουργία των απαραίτητων προϋποθέσεων ώστε να αυξηθεί η πολιτική και εκλογική επιρροή του ΚΙΝΑΛ.

Και αυτά θα πρέπει να είναι και τα μόνα κριτήρια που θα καθορίσουν την ψήφο και την επιλογή μας.

Παναγιώτης Β. Νταής
Μέλος Γραμματείας Δημόσιας 
Διοίκησης του ΚΙΝΑΛ
Read More »
ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΚΙΝΑΛ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΟΥΝ ΜΕΙΖΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ - Του Παν. Νταή ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΚΙΝΑΛ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΟΥΝ ΜΕΙΖΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ - Του Παν. Νταή Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 01, 2021 Rating: 5

Συνδρομή του λιμενικού σε Α/Κ σκάφος μετά από εισροή υδάτων

Δευτέρα, Νοεμβρίου 01, 2021
Συνδρομή του λιμενικού σε Α/Κ σκάφος μετά από εισροή υδάτων 


Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Πρέβεζας για εισροή υδάτων στο Α/Κ σκάφος ''ΚΑΠΕΤΑΝ ΜΙΧΑΛΗΣ'' Ν.Ρ. 06, με έξι επιβαίνοντες, στην θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά ν. Αντίπαξων, το οποίο στην συνέχεια κατευθύνθηκε στην αμμώδη παραλία Λούτσας Πρέβεζας, για ασφαλή προσάραξη.
Στην περιοχή έσπευσαν ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚ.Τ. και ένα Α/Κ σκάφος προς τυχόν παροχή συνδρομής. 
Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ το ''ΚΑΠΕΤΑΝ ΜΙΧΑΛΗΣ'', αφού αντιμετώπισε την εισροή υδάτων, η οποία προήλθε από μηχανική βλάβη, απέπλευσε με ιδία μέσα για τον λιμένα Λυγιάς Πρέβεζας, όπου του επεβλήθη απαγόρευση απόπλου μέχρι την οριστική αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση κατάλληλου πιστοποιητικού.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Πρέβεζας.
Read More »
Συνδρομή του λιμενικού σε Α/Κ σκάφος μετά από εισροή υδάτων Συνδρομή του λιμενικού σε Α/Κ σκάφος μετά από εισροή υδάτων Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 01, 2021 Rating: 5

Στο διοικητικό συμβούλιο της πανελλήνιας ομοσπονδίας αστυνομικών υπάλληλων ο Βασίλης Νάκος

Δευτέρα, Νοεμβρίου 01, 2021
Στο διοικητικό συμβούλιο της πανελλήνιας ομοσπονδίας αστυνομικών υπάλληλων ο Βασίλης ΝάκοςΣτο διοικητικό συμβούλιο της πανελλήνιας ομοσπονδίας αστυνομικών υπάλληλων ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσπρωτίας κ. Βασίλης Νάκος.


Ο ίδιος, μετά την εκλογή του, δήλωσε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης: 
"Το 10ο πανελλαδικό συνέδριο της ΠΟΑΣΥ ολοκληρώθηκε με μία τεράστια επιτυχία για την ένωση αστυνομικών υπάλληλων νομού Θεσπρωτίας και έμενα προσωπικά.
Θέλω να ευχαριστήσω από καρδίας τους αντιπροσώπους της ένωσης μας στην ΠΟΑΣΥ άλλα και όλους τους συνέδρους για την στήριξη τους, στην εκλογή μου στο διοικητικό συμβούλιο της πανελλήνιας ομοσπονδίας αστυνομικών υπάλληλων!!!
υπόσχομαι πως θα παλέψω με όλες μου τις δυνάμεις ώστε να φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης και των προσδοκιών σας όπως έχω πράξει από οποιαδήποτε θέση βρέθηκα μέχρι τώρα".
Read More »
Στο διοικητικό συμβούλιο της πανελλήνιας ομοσπονδίας αστυνομικών υπάλληλων ο Βασίλης Νάκος Στο διοικητικό συμβούλιο της πανελλήνιας ομοσπονδίας αστυνομικών υπάλληλων ο Βασίλης Νάκος Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 01, 2021 Rating: 5

Συνεδριάζει την Παρασκευή η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Σουλίου

Δευτέρα, Νοεμβρίου 01, 2021
Συνεδριάζει την Παρασκευή η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Σουλίου


Παρακαλούμε να συμμετάσχετε σε τακτική συνεδρίαση , που θα διεξαχθεί με τηλεδιάσκεψη, στις 05 Νοεμβρίου 2021, ημέρα Παρασκευή και ώρα 09.00΄, για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης :
  1. Κατάρτιση σχεδίου αναμόρφωσης προϋπολογισμού Δήμου Σουλίου οικ. έτους 2021.
  2. Έγκριση προγραμματικής σύμβασης πολιτισμικής ανάπτυξης για την εκτέλεση του έργου : «Εργασίες μετατροπής του παλαιού σχολείου Ελαταριάς σε ορειβατικό καταφύγιο».
  3. Έγκριση παραδοτέου «Π.1.α- Ανάλυση Υφιστάμενης Κατάστασης και Χαρτογράφηση της Περιοχής Παρέμβασης», στα πλαίσια του έργου «Εκπόνηση Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (Σ.Φ.Η.Ο.) στο Δήμο Σουλίου».
  4. Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα του έργου : «ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ ΟΜΒΡΙΩΝ ΥΔΑΤΩΝ Δ.Ε ΑΧΕΡΟΝΤΑ».
Ο Δήμαρχος
ως Πρόεδρος της Ο.Ε
ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΠ. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ
Read More »
Συνεδριάζει την Παρασκευή η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Σουλίου Συνεδριάζει την Παρασκευή η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 01, 2021 Rating: 5

Ρεκόρ κρουσμάτων στην Ελλάδα

Δευτέρα, Νοεμβρίου 01, 2021
Ρεκόρ κρουσμάτων στην Ελλάδα


Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 5.449 , εκ των οποίων 18 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 52, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 15.990 θάνατοι. 
Το 95.4% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 430 (60.0% άνδρες). 
Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 έτη. 
To 80.2% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 364 (84.65%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 66 (15.35%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.
Read More »
Ρεκόρ κρουσμάτων στην Ελλάδα Ρεκόρ κρουσμάτων στην Ελλάδα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 01, 2021 Rating: 5

Αύξηση σοκ με 151 κρούσματα στην Ήπειρο

Δευτέρα, Νοεμβρίου 01, 2021
Αύξηση σοκ με 151 κρούσματα στην ΉπειροΑναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων
ΠΕ Άρτας 17
ΠΕ Θεσπρωτίας 11
ΠΕ Ιωαννίνων 97
ΠΕ Πρέβεζας 26


Read More »
Αύξηση σοκ με 151 κρούσματα στην Ήπειρο Αύξηση σοκ με 151 κρούσματα στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 01, 2021 Rating: 5

Ταλαιπωρία για 186 επιβάτες του ASTERION II

Δευτέρα, Νοεμβρίου 01, 2021
Ταλαιπωρία για 186 επιβάτες του ASTERION II


Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ΄΄ASTERION II'' σημαίας Κύπρου, για μηχανική βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή του πλοίου, κατά την διάρκεια του δρομολογίου του από Βενετία προς Πάτρα, με ενδιάμεσο σταθμό τον λιμένα Ηγουμενίτσας, με 186 επιβάτες και 172 οχήματα, χωρίς να αιτεί συνδρομή.

Το πλοίο κατέπλευσε με μειωμένη ταχύτητα στον λιμένα Ηγουμενίτσας, όπου αποβίβασε επιβάτες και οχήματα με ασφάλεια, πλην 31 ατόμων και 156 οχημάτων με τελικό προορισμό την Πάτρα, οι οποίοι με μέριμνα της εταιρείας παρέμειναν επί του πλοίου μέχρι την άρση της απαγόρευσης.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του ΄΄ASTERION II'', ενώ μετά την αποκατάσταση της βλάβης, τη διενέργεια επιθεώρησης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, επετράπη η συνέχιση των πλόων του.
Read More »
Ταλαιπωρία για 186 επιβάτες του ASTERION II Ταλαιπωρία για 186 επιβάτες του ASTERION II Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 01, 2021 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Αλλαγές και στις επιτροπές

Δευτέρα, Νοεμβρίου 01, 2021
Ηγουμενίτσα: Αλλαγές και στις επιτροπέςΟ Δήμαρχος Ηγουμενίτσας αποφασίζει:
Τροποποιούμε την με αριθμ. 870/12907/01-10-2020 προγενέστερη απόφαση μας και ορίζουμε:
- µέλη της Οικονομικής Επιτροπής τον κ. Βασίλειο Γκόλια, Αντιδήμαρχο Προγραμματισμού και Εξυπηρέτησης Πολιτών και τον κ. Μιχαήλ Γκίκα Αντιδήμαρχο Καθαριότητας, Περιβάλλοντος, Κυκλικής Οικονομίας και Πρωτογενούς Τομέα 
- Πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής τον κ. Ελευθέριο Κώστα Αντιδήμαρχο Τουριστικής Ανάπτυξης 
- Μέλη της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής τον κ. Κωνσταντίνο Τσουμάνη Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών και Δόμησης και τον κ. Ηλία Λώλη, Αντιδήμαρχο Επιχειρηματικότητας και Εμπορικών Δραστηριοτήτων.
Read More »
Ηγουμενίτσα: Αλλαγές και στις επιτροπές Ηγουμενίτσα: Αλλαγές και στις επιτροπές Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 01, 2021 Rating: 5

Ανακοινώθηκαν και επίσημα οι νέοι Αντιδήμαρχοι Ηγουμενίτσας

Δευτέρα, Νοεμβρίου 01, 2021
Ανακοινώθηκαν και επίσημα οι νέοι Αντιδήμαρχοι Ηγουμενίτσας


Σύμφωνα με την με αρίθμ. 985/2021 Απόφαση του Δημάρχου Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννη Λώλου ορίστηκαν οι νέοι Αντιδήμαρχοι και τους μεταβιβάστηκαν οι αντίστοιχες αρμοδιότητες. Πιο συγκεκριμένα με την ανωτέρω απόφαση ορίσθηκαν οι ακόλουθοι:

· Η κα Χριστίνα Τζέλλου Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών
· Ο κ. Κωνσταντίνος Τσουμάνης, Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Δόμησης
· Ο κ. Ηλίας Λώλης, Αντιδήμαρχος Επιχειρηματικότητας, Εμπορικών Δραστηριοτήτων
· Ο κ. Μιχαήλ Γκίκας, Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Περιβάλλοντος, Κυκλικής Οικονομίας και Πρωτογενούς Τομέα
· Η κα Βασιλική Τσώτου, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής & Ψηφιακής Πολιτικής
· Ο κ. Απόστολος Τζώρτζης, Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας
· Ο κ. Βασίλειος Γκόλιας, Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Εξυπηρέτησης Πολιτών
· Ο κ. Ελευθέριος Κώστας, Αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης

Αναλυτικά οι αρμοδιότητες των Αντιδημάρχων:
A. Ορίζουμε τους κατωτέρω Δημοτικούς Συμβούλους της πλειοψηφίας, Αντιδημάρχους του Δήμου Ηγουμενίτσας, με θητεία από 01-11-2021 μέχρι και 31-10-2022, διατηρώντας ο Δήμαρχος το δικαίωμα τροποποίησης της παρούσας απόφασής του με αιτιολογημένη νέα απόφαση μετά το πέρας του προβλεπόμενου στο Νόμο εξαμήνου:

1. Την κα Χριστίνα Τζέλλου, έμμισθο Αντιδήμαρχο Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών και της μεταβιβάζουμε τις παρακάτω αρμοδιότητες:
i. Την εποπτεία και την ευθύνη των Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου όπως αναφέρονται στον Ο.Ε.Υ. και στις ισχύουσες διατάξεις, εξαιρουμένου του Γραφείου Προϋπολογισμού και του Τμήματος Επιχειρηματικότητας & Εμπορικών Δραστηριοτήτων και ειδικότερα:
· Την έκδοση του τεκμηριωμένου αιτήματος, την έγκριση των δαπανών και τη διάθεση όλων των εγγεγραμμένων στον προϋπολογισμό πιστώσεων, συμπεριλαμβανομένων των πιστώσεων που εγγράφονται σε αυτόν με αναμόρφωση, με την έκδοση της σχετικής απόφασης ανάληψης υποχρέωσης σύμφωνα με τα οριζόμενα στην περιπτ. ε΄ της παρ. 1 του άρθρου 58 του Ν. 3852/2010 όπως αντικαταστάθηκε από την παρ. 1 του άρθρου 203 του Ν.4555/18 (ΦΕΚ 133/19-07-2018 τεύχος Α’).
· Την καταγραφή, διασφάλιση και αξιοποίηση της Δημοτική Περιουσίας
ii. Την εποπτεία και ευθύνη των θεμάτων διαχείρισης του Ανθρωπίνου Δυναμικού και των Διοικητικών Υπηρεσιών και συγκεκριμένα της Διεύθυνσης Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου σύμφωνα με το Ο.Ε.Υ. καθώς και την υπογραφή κάθε είδους βεβαιώσεων προς το προσωπικό για θέματα που άπτονται της απασχόλησης του στον Δήμο, τις υπηρεσιακές μεταβολές του προσωπικού και τις παραπομπές υπαλλήλων στις αρμόδιες υγειονομικές επιτροπές.
iii. Την ευθύνη των θεμάτων Πολιτισμού.

2. Τον κ. Κωνσταντίνο Τσουμάνη, έμμισθο Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων και Δόμησης και του μεταβιβάζουμε τις παρακάτω αρμοδιότητες:
i. Την εποπτεία και την ευθύνη της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών και Σχεδίου Πόλης, όπως αναφέρονται στον εγκεκριμένο Ο.Ε.Υ.
ii. Την εποπτεία και ευθύνη του Αυτοτελούς Τμήματος Δόμησης όπως αναφέρονται στον εγκεκριμένο Ο.Ε.Υ καθώς και την υπογραφή των διοικητικών πράξεων που αφορούν στις αυθαίρετες κατασκευές.

3. Τον κ. Ηλία Λώλη, έμμισθο Αντιδήμαρχο Επιχειρηματικότητας και Εμπορικών Δραστηριοτήτων και του μεταβιβάζουμε τις παρακάτω αρμοδιότητες:
i. Την ευθύνη των Εμπορικών Δραστηριοτήτων και Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος και την υπογραφή των αποφάσεων:
· Αδειοδότησης εμπορικών δραστηριοτήτων και καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.
· Οριστικής σφράγισης καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.
· Οριστικής αφαίρεσης αδειών λειτουργίας καταστημάτων.
· Αποσφράγισης καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.
· Ακύρωσης αποφάσεων προσωρινών αφαιρέσεων καταστημάτων
· Επιβολής προστίμου για καταλήψεις κοινοχρήστων χώρων
· Όλες τις αποφάσεις που απορρέουν από τις αρμοδιότητες που του έχουν ανατεθεί, σύμφωνα με τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας.
ii. Την ευθύνη θεμάτων Προώθησης Απασχόλησης και Προσέλκυσης Επενδύσεων και ενίσχυση της επιχειρηματικότητας.
iii. Τη λειτουργία Δημοτικών και λαϊκών αγορών, εμποροπανηγύρεων, την άσκηση υπαίθριων εμπορικών δραστηριοτήτων και τη χορήγηση των σχετικών αδειών.
iv. Τη Διαφήμιση, και τους χώρους για την τοποθέτηση πλαισίων προβολής υπαίθριας διαφήμισης.
v. Την επιβολή πρόστιμων για τα παράνομα πλαίσια και τις παράνομες πινακίδες (ν.2946/2001, ΦΕΚ 224Α'/2001).
vi. Την ευθύνη και την εποπτεία του Τμήματος Επιχειρηματικότητας & Εμπορικών Δραστηριοτήτων του Δήμου σύμφωνα με το Ο.Ε.Υ.

4. Τον κ. Μιχαήλ Γκίκα, έμμισθο Αντιδήμαρχο Καθαριότητας, Περιβάλλοντος, Κυκλικής Οικονομίας και Πρωτογενούς Τομέα και του μεταβιβάζουμε τις παρακάτω αρμοδιότητες:
i. Την ευθύνη της καθαριότητας όλων των κοινόχρηστων χώρων του Δήμου, της αποκομιδής και διαχείρισης των αποβλήτων, και της οργάνωσης και διάθεσης των μέσων και του ανθρώπινου δυναμικού που απαιτούνται κάθε φορά σε κεντρικό επίπεδο.
ii. Την εποπτεία και ευθύνη των κοιμητηρίων.
iii. Την ευθύνη των εγκαταλελειμμένων οχημάτων.
iv. Την προαγωγή της κυκλικής οικονομίας και της ανακύκλωσης.
v. Την Καθαριότητα Σχολικών Κτηρίων.
vi. Την ευθύνη των θεμάτων Αγροτικής Ανάπτυξης.
vii. Για τις ανωτέρω αρμοδιότητες εξουσιοδοτείται για την επιβολή προστίμων.
viii. Την ευθύνη και την εποπτεία των αντίστοιχων οργανικών μονάδων του Δήμου σύμφωνα με το Ο.Ε.Υ. και συγκεκριμένα του Αυτοτελούς Γραφείου Στήριξης του Πρωτογενούς Τομέα καθώς και της Διεύθυνσης Καθαριότητας, Περιβάλλοντος & Κυκλικής Οικονομίας εκτός του Γραφείου Αδέσποτων Ζώων και Διαχείρισης Κυνοκομείου.

5. Την κα Βασιλική Τσώτου, έμμισθο Αντιδήμαρχο Κοινωνικής & Ψηφιακής Πολιτικής και της μεταβιβάζουμε τις παρακάτω αρμοδιότητες:
i. Την ευθύνη και την εποπτεία των υπηρεσιών Κοινωνικής Πολιτικής και κοινωνικής Πρόνοιας.
ii. Την ευθύνη των δομών Κοινωνικής Φροντίδας και την ανάπτυξη νέων.
iii. Την ευθύνη θεμάτων Ισότητας και Οικογενειακού Προγραμματισμού.
iv. Την ευθύνη των θεμάτων Παιδείας, Νέας Γενιάς και Αθλητισμού.
v. Την ευθύνη των θεμάτων εθελοντισμού.
vi. Την ευθύνη των θεμάτων Προστασία τρίτης Ηλικίας.
vii. Την ευθύνη των θεμάτων Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας.
viii. Την ευθύνη των θεμάτων Ψηφιακής Πολιτικής.
ix. Την ευθύνη και την εποπτεία του Αυτοτελές Τμήμα Ψηφιακής Πολιτικής και της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πρόνοιας, Προαγωγής Υγείας, Παιδείας και Νέας Γενιάς εξαιρουμένης της αρμοδιότητας για τον Πολιτισμό, του Δήμου σύμφωνα με το Ο.Ε.Υ.

6. Τον κ. Απόστολο Τζώρτζη, έμμισθο Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας και του μεταβιβάζουμε τις παρακάτω αρμοδιότητες:
i. Την ευθύνη τον συντονισμό και την επίβλεψη του έργου της πολιτικής προστασίας.
ii. Την εκτέλεση έργων με αυτεπιστασία.
iii. Την ευθύνη και την εποπτεία της συντήρηση του ηλεκτροφωτισμού.
iv. Τον συντονισμό και την επίβλεψη των θεμάτων Κίνησης και Οχημάτων.
v. Το πρόγραμμα αδέσποτων ζώων και την λειτουργία του καταφυγίου αδέσποτων
vi. Την ευθύνη και την εποπτεία των αντίστοιχων οργανικών μονάδων του Δήμου σύμφωνα με το Ο.Ε.Υ. και συγκεκριμένα του Αυτοτελούς Τμήματος Πολιτικής Προστασίας, καθώς και του Γραφείου Αδέσποτων Ζώων και Διαχείρισης Κυνοκομείου.

7. Τον κ. Βασίλειο Γκόλια, άμισθο Αντιδήμαρχο Προγραμματισμού και Εξυπηρέτησης Πολιτών και του μεταβιβάζουμε τις παρακάτω αρμοδιότητες:
i. Την ευθύνη των θεμάτων προγραμματισμού του Δήμου και ειδικότερα του Αυτοτελούς Τμήματος Προγραμματισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του Δήμου σύμφωνα με το Ο.Ε.Υ.
ii. Την ευθύνη και εποπτεία της Διεύθυνσης Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών του Δήμου σύμφωνα με το Ο.Ε.Υ.
iii. Την ευθύνη και εποπτεία του Γραφείου Προϋπολογισμού του Δήμου σύμφωνα με το Ο.Ε.Υ.

8. Τον κ. Ελευθέριος Κώστας, άμισθο Αντιδήμαρχο Τουριστικής Ανάπτυξης και του μεταβιβάζουμε τις παρακάτω αρμοδιότητες:
i. Την ευθύνη των θεμάτων Τουριστικής Ανάπτυξης.
ii. Την συνεργασία με τους Προέδρους των Κοινοτήτων για τον συντονισμό και την επίλυση των προβλημάτων.
iii. Την ευθύνη και την εποπτεία των αντίστοιχων οργανικών μονάδων του Δήμου σύμφωνα με το Ο.Ε.Υ..

Β. Οι Αντιδήμαρχοι:
i. Τελούν τους πολιτικούς γάμους και υπογράφουν τις δηλώσεις τελέσεως των πολιτικών γάμων, αρμοδιότητα που διατηρεί και ο Δήμαρχος.
ii. Υπογράφουν έγγραφα ή πράξεις με εντολή Δημάρχου στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων τους.
iii. Εκπροσωπούν τον Δήμο στα δικαστήρια στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων τους.
iv. Ασκούν τις αρμοδιότητες που αναφέρονται σε θέματα Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.
v. Δεν μπορούν να εκλεγούν μέλη του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου κατά την διάρκεια της θητείας τους.

Γ. Σε περίπτωση απουσίας ή κωλύματος του Δημάρχου αναπληρωτής για την άσκηση των καθηκόντων του ορίζεται ο Αντιδήμαρχος Μιχαήλ Γκίκας και σε περίπτωση που και αυτός απουσιάζει ή κωλύεται, τα καθήκοντα θα ασκούνται από τον Αντιδήμαρχο Ηλία Λώλη.
Σε περίπτωση απουσίας ή κωλύματος Αντιδημάρχου, τις αρμοδιότητες του ασκεί ο Δήμαρχος ή ο αναπληρωτής του Δημάρχου.

Δ. Η παρούσα απόφαση να δημοσιευθεί σε μία (1) ημερήσια και δύο (2) εβδομαδιαίες τοπικές εφημερίδες, να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου, στην Διαύγεια, καθώς και στον Πίνακα Ανακοινώσεων του Δήμου.

Read More »
Ανακοινώθηκαν και επίσημα οι νέοι Αντιδήμαρχοι Ηγουμενίτσας Ανακοινώθηκαν και επίσημα οι νέοι Αντιδήμαρχοι Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 01, 2021 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Νεκρός στο κτήμα του 85χρονος που έκαιγε χόρτα

Δευτέρα, Νοεμβρίου 01, 2021

Ηγουμενίτσα: Νεκρός στο κτήμα του 88χρονος που έκαιγε χόρτα

Νεκρός εντοπίστηκε, ένας 85χρονος, στο κτήμα που διατηρούσε στο Μαργαρίτι Ηγουμενίτσας.

Ο άτυχος 85χρονος είχε μεταβεί το απόγευμα της Κυριακής στο κτήμα του για αγροτικές εργασίες, οι οποίες συμπεριλάμβαναν και κάψιμο των ξερόχορτων.

Για άγνωστους λόγους ο ηλικιωμένος έχασε τις αισθήσεις του με αποτέλεσμα να απανθρακωθεί ελαφρώς .

Στο σημείο έφτασαν άντρες της υποδιεύθυνσης ασφαλείας Ηγουμενίτσας, καθώς και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ το οποίο μετέφερε τη σορό του 85χρονου στο νοσοκομείο, όπου αναμένεται να διενεργηθεί νεκροτομή.

Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του θανάτου του 85χρονου, διενεργεί Πυροσβεστική υπηρεσία Πάργας

.

Read More »
Ηγουμενίτσα: Νεκρός στο κτήμα του 85χρονος που έκαιγε χόρτα Ηγουμενίτσα: Νεκρός στο κτήμα του 85χρονος που έκαιγε χόρτα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 01, 2021 Rating: 5

ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 24 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα

Δευτέρα, Νοεμβρίου 01, 2021
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 24 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα


Μεγάλα κέρδη σε χιλιάδες νικητές μοιράζει κάθε μέρα το Πάμε Στοίχημα του ΟΠΑΠ. Την τελευταία εβδομάδα, από τις 19 έως τις 25 Οκτωβρίου 2021, τα κέρδη ξεπέρασαν τα 24 εκατομμύρια ευρώ.
Ο μεγάλος νικητής, σε κατάστημα του ΟΠΑΠ στο Ηράκλειο Κρήτης, επέλεξε το στοίχημα «Τελικό Αποτέλεσμα» σε οκτώ αγώνες από την Championship, τη League Two και τη Νational League της Αγγλίας και με 20 ευρώ κέρδισε 7.651,78 ευρώ.
Στο Πάμε Στοίχημα-Ιπποδρομίες, τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου, στις ελληνικές ιπποδρομίες στο Markopoulo Park, στο Τετραπλό (τέσσερις πρώτοι ίπποι με τη σωστή σειρά) της έβδομης ιπποδρομίας, ένας νικητής από την Αθήνα κέρδισε 20.633,62 ευρώ.

Εταιρικό προφίλ
Ο Όμιλος ΟΠΑΠ έχει τα αποκλειστικά δικαιώματα για τη λειτουργία και τη διαχείριση αριθμολαχείων, παιχνιδιών αθλητικού στοιχήματος, αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματος, λαχείων, στιγμιαίων τυχερών παιχνιδιών και παιγνιομηχανημάτων στην Ελλάδα και κατέχει ηγετική θέση στον κλάδο για την ενσωμάτωση των παγκόσμιων αρχών του Υπεύθυνου Παιχνιδιού στη δραστηριότητα του.
Ο ΟΠΑΠ ιδρύθηκε το 1958, διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο διανομής και η απόκτησή του το 2013 από τον Όμιλο Emma Delta Hellenic Holdings έδωσε την απαραίτητη ώθηση για τη διασφάλιση της μελλοντικής ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας της εταιρείας σε διεθνές επίπεδο.
Το χαρτοφυλάκιο του ΟΠΑΠ με τα επιτυχημένα και δημοφιλή εμπορικά παιχνίδια: ΚΙΝΟ, ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ, ΤΖΟΚΕΡ, ΛΟΤΤΟ, ΠΡΟΤΟ, ΣΚΡΑΤΣ, ΠΡΟΠΟ, EXTRA 5, SUPER 3 συμβάλλει στην ανάπτυξη της εταιρείας και αποτελεί πηγή μιας συνεχώς διευρυνόμενης κοινωνικής συνεισφοράς. Αυτή μεταφράζεται ετησίως σε ουσιαστικά έργα παρέμβασης με απτά αποτελέσματα για την κοινωνία, εξασφαλίζοντας στον ΟΠΑΠ μια ηγετική θέση μεταξύ των πρωταθλητών της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης στην Ελλάδα.
Περισσότερες πληροφορίες στο www.opap.gr
Read More »
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 24 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 24 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 01, 2021 Rating: 5

6 θετικά rapid tests στην Ηγουμενίτσα

Δευτέρα, Νοεμβρίου 01, 2021
6 θετικά rapid tests στην ΗγουμενίτσαΤην Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021, πραγματοποιήθηκαν 36 δράσεις δωρεάν δειγματοληπτικού ελέγχου σε κεντρικά σημεία 31 Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας, στις οποίες διενεργήθηκαν 9133 rapid test και ανευρέθηκαν 478 θετικά (5.23%). Από τις 478 περιπτώσεις, οι 248 αφορούν άνδρες και οι 230 γυναίκες με μέσο όρο ηλικίας τα 32.25 έτη.

21. ΠΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ “ΠΑΝΘΕΟΝ”
101 rapid test με 6 θετικά (5.94%) αφορούν σε 2 άνδρες και 4 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 21 έτη
Read More »
6 θετικά rapid tests στην Ηγουμενίτσα 6 θετικά rapid tests στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 01, 2021 Rating: 5

Αυτοί είναι οι νέοι αντιδήμαρχοι Ηγουμενίτσας

Δευτέρα, Νοεμβρίου 01, 2021

Αυτοί είναι οι νέοι αντιδήμαρχοι Ηγουμενίτσας

Τις αλλαγές στους αντιδημάρχους αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι αλλαγές θα είναι μικρές, ενώ θα υπάρχουν 6 έμμισθοι και 2 άμισθοι Αντιδήμαρχοι.

Αντιδήμαρχος καθημερινότητας, στη θέση του Μάκη Φουσέκη, αναλαμβάνει ο Τόλης Τζώρτζης.

Στη θέση του ως Αντιδήμαρχος τεχνικών έργων και δόμησης, παραμένει ο Κωστής Τσουμάνης.Τη θέση του Αντιδημάρχου εμπορικών δραστηριοτήτων (καταστήματα) αναλαμβάνει ο Ηλίας Λώλης

Αντιδήμαρχος τουρισμού παραμένει ο Λευθέρης Κώστας (άμισθος) , όπως και η κα Βάσω Τσώτου ως Αντιδήμαρχος Πρόνοιας.

Στη θέση του Αντιδημάρχου καθαριότητας και περιβάλλοντος τοποθετείται ο κ. Μιχάλης Γκίκας.

Τέλος, η Αντιδημαρχία Οικονομικών "σπάει" στα δύο, αφού πέρα από τη τοποθέτηση της κας Τζέλλου, παράλληλα παραμένει με την ιδιότητα του άμισθου Αντιδημάρχου ο κ. Βασίλης Γκόλιας, με αρμοδιότητες τον προϋπολογισμό, το τεχνικό πρόγραμμα και το ΚΕΠ. 

Read More »
Αυτοί είναι οι νέοι αντιδήμαρχοι Ηγουμενίτσας Αυτοί είναι οι νέοι αντιδήμαρχοι Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 01, 2021 Rating: 5

Χρυσό μετάλλιο στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα ITF taekwon-do 2021 η Θεσπρωτή Σταματία Πάμπολλα

Δευτέρα, Νοεμβρίου 01, 2021

Χρυσό μετάλλιο στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα ITF taekwon-do 2021 η Θεσπρωτή Σταματία Πάμπολλα 

Την πρώτη θέση στο ατομικό μάχης και τρίτη θέση στην ομαδική μάχη  στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα ITF taekwon-do 2021 στο Ηράκλειο της Κρήτης, εκπροσωπώντας την ΕΘΝΙΚΗ μας ομάδα και την Θεσπρωτία, κατέκτησε ένα δικό μας κορίτσι, η Θεσπρωτή Πάμπολλα Σταματία…!!! 

Συγχαρητήρια στην αθλήτρια και στους προπονητές της

Read More »
Χρυσό μετάλλιο στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα ITF taekwon-do 2021 η Θεσπρωτή Σταματία Πάμπολλα Χρυσό μετάλλιο στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα ITF taekwon-do 2021 η Θεσπρωτή Σταματία Πάμπολλα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 01, 2021 Rating: 5

Σηματοδοτούν το μονοπάτι προς το πεδίο αναρρίχησης Ελαταριάς

Δευτέρα, Νοεμβρίου 01, 2021
Σηματοδοτούν το μονοπάτι προς το πεδίο αναρρίχησης Ελαταριάς


Ένα πρώτο βήμα έγινε, αφού ξεκίνησε η σήμανση του μονοπατιού που οδηγεί στο Πεδίο Αναρρίχησης Ελαταριάς.

Ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Ελαταριάς τοποθέτησε τις πρώτες ταμπέλες και πινακίδες, ολοκληρώνοντας την πρώτη φάση σήμανσης καθώς ακολουθεί η τοποθέτηση ενημερωτικών πινακίδων και Διαμόρφωση των χώρων στα δύο πεδία Λαμπανίτσας και Γλιστερού.

Ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Ελαταριάς ευχαριστεί το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας για την έμπρακτη στήριξη στην προσπάθεια ανάδειξης του Πρώτου Πεδίου Αναρρίχησης στην Θεσπρωτία.

Read More »
Σηματοδοτούν το μονοπάτι προς το πεδίο αναρρίχησης Ελαταριάς Σηματοδοτούν το μονοπάτι προς το πεδίο αναρρίχησης Ελαταριάς Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 01, 2021 Rating: 5

Η πορεία των εμβολιασμών στους Νομούς της Ηπείρου

Δευτέρα, Νοεμβρίου 01, 2021
Η πορεία των εμβολιασμών στους Νομούς της Ηπείρου


Λίγο πάνω από τους εκατό ημερησίως κυμαίνονται οι εμβολιασμοί πρώτης δόσης στο Νομό Ιωαννίνων, ρυθμοί εξαιρετικά χαμηλά εδώ και αρκετό καιρό.
Ο νομός Ιωαννίνων έχει τα χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού μεταξύ των τεσσάρων της Ηπείρου ενώ την πρωτιά διατηρεί σταθερά η Πρέβεζα.
Οι ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί για την Πρέβεζα φτάνουν στο 65,8% για την Θεσπρωτία στο 60,8% για την Άρτα στο 58,7% και για τα Γιάννινα στο 52,8%.
Τα τελευταία στοιχεία που αποτυπώνονται στον χάρτη επιδημιολογικής επιτήρησης για τα ποσοστά του εμβολιασμού είναι τα ακόλουθα:

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΡΤΑΣ
Εμβολιαστική κάλυψη (τουλαχ.1η δόση): 60.04%
Ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί: 58.72%

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
Εμβολιαστική κάλυψη (τουλαχ.1η δόση): 62.39%
Ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί: 60.83%

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Εμβολιαστική κάλυψη (τουλαχ.1η δόση): 54.38%
Ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί: 52.87%

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
Εμβολιαστική κάλυψη (τουλαχ.1η δόση): 67.41%
Ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί: 65.81%
Read More »
Η πορεία των εμβολιασμών στους Νομούς της Ηπείρου Η πορεία των εμβολιασμών στους Νομούς της Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 01, 2021 Rating: 5

Σε ετοιμότητα ενόψει χειμώνα Περιφέρεια, Δήμοι και συναρμόδιες υπηρεσίες

Δευτέρα, Νοεμβρίου 01, 2021
Σε ετοιμότητα ενόψει χειμώνα Περιφέρεια, Δήμοι και συναρμόδιες υπηρεσίες


Με σύντομο απολογισμό της παρελθούσας αντιπυρικής περιόδου ξεκίνησε η σημερινή συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Ιωαννίνων και Περιφέρειας Ηπείρου, που είχε θέμα την προετοιμασία για την αντιμετώπιση προβλημάτων από πλημμύρες- κατολισθήσεις- χιονοπτώσεις.

Ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας κ. Δημήτρης Μαυρογιώργος στην εισήγησή του, υπογράμμισε ότι η Ήπειρος δεν αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα από πυρκαγιές, κάτι που οφείλεται στην προετοιμασία και στην ετοιμότητα που υπήρχε, αλλά και από το γεγονός της άμεσης επέμβασης, όπου και όταν χρειάστηκε.

Ο Συντονιστής Επιχ. Πυροσβεστικής Ηπείρου, Δυτ. Μακεδονίας & Νήσων Υποστράτηγος Δημήτριος Κοντογιάννης ανέφερε ότι οι δύο μεγαλύτερες πυρκαγιές στην Ήπειρο, ήταν αυτές που προκλήθηκαν στους Πάδες Κόνιτσας και στο Μιτσικέλι, υπογραμμίζοντας ότι πυρκαγιές σε υψόμετρο 1.000 μέτρων ήταν ένα φαινόμενο που είχε πολλά χρόνια να εμφανιστεί. Πρόσθεσε ότι διατέθηκαν πυροσβεστικές δυνάμεις και σε άλλες περιοχές της χώρας, παρ΄ όλα αυτά οι υπηρεσίες της Ηπείρου ανταποκρίθηκαν σε ο, τι ζήτημα προέκυψε.

Ο ταξίαρχος Απ. Βασδέκης, Διοικητής Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Ηπείρου, ανέφερε ότι κατά τη φετινή αντιπυρική περίοδο στην Ήπειρο εκδηλώθηκαν 217 πυρκαγιές (Π.Ε. Ιωαννίνων 73, Π.Ε. Άρτα 61, Π.Ε. Θεσπρωτίας 38, Π.Ε. Πρέβεζας 45) με τη συνολική καμένη έκταση να ανέρχεται σε 6.000 στρέμματα, τα περισσότερα εκ των οποίων ήταν σε Πάδες – Μιτσικέλι.

Ο Περιφερειάρχης και Πρόεδρος του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, αναφέρθηκε στη συνεργασία που υπήρξε κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, εξήρε το έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, αλλά και των πραγματικών εθελοντών. «Κάναμε και μια σειρά προτάσεων, όπως να υπάρχει ζώνη πυρασφάλειας στα δίκτυα του ΔΕΔΔΗΕ που διέρχονται μέσα από τα βουνά, αλλά δεν εισακουστήκαμε», σημείωσε.

Η προετοιμασία για το χειμώνα
Ο Περιφερειάρχης ζήτησε να συνεχιστεί η συνεργασία όλων των συναρμόδιων φορέων στο ίδιο επίπεδο και στη διάρκεια του χειμώνα, επισημαίνοντας ότι αυτός είναι ένας από τους λόγους που στις πρόσφατες πλημμύρες δεν υπήρξαν προβλήματα στην Ήπειρο. Αναφερόμενος σε πρακτικά ζητήματα, σημείωσε ότι παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες η Περιφέρεια έχει προχωρήσει σε εκτεταμένους καθαρισμούς τάφρων, προσθέτοντας ότι εντός των οικισμών οι αντίστοιχοι καθαρισμοί πρέπει να γίνονται από τους Δήμους.

Ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Δημήτρης Μαυρογιώργος, τόνισε μεταξύ άλλων ότι πρέπει πλέον να συνηθίσουμε με τα ακραία φαινόμενα που είναι απόρροια της κλιματικής αλλαγής, ζητώντας να υπάρχει κατά τόπους ενημέρωση των κατοίκων, ώστε να είναι κατάλληλα προετοιμασμένοι. Εξήγησε ακόμη ότι η κήρυξη μιας περιοχής, ενός Δήμου, μιας Περιφερειακής Ενότητας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης γίνεται για συγκεκριμένους λόγους και όχι επειδή δεν έχουν ληφθεί προληπτικά μέτρα για τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Γίνεται για να μπορούν να αποκατασταθούν με γρήγορες διαδικασίες οι ζημιές και να θεμελιωθεί το δικαίωμα αποζημιώσεων των πληγέντων.

Στην προετοιμασία που έχει γίνει, αλλά και στα τυχόν προβλήματα που εντοπίζονται αναφέρθηκαν στις τοποθετήσεις τους ο Συντονιστής Πυροσβεστικής Δ. Κοντογιάννης και οι Διοικητές μονάδων της Πυροσβεστικής Ηπείρου, Ιωαννίνων, 5ης ΕΜΑΚ, της Αστυνομίας, του ΔΕΔΔΗΕ, της Εγνατίας Οδού, της Ιόνιας Οδού, της 8ης Ταξιαρχίας, ο Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας Φ. Φίλιος και Εθελοντικών Οργανώσεων.

Αναλυτικές τοποθετήσεις για επιμέρους ζητήματα που αφορούν τις κατολισθήσεις- χιονοπτώσεις έγιναν από τον Πρόεδρο της Π.Ε.Δ. Ηπείρου και Δήμαρχο Δωδώνης Χρήστο Ντακαλέτση, τον Αντιδήμαρχο Ιωαννίνων Γιώργο Λώλη, το Δήμαρχο Πωγωνίου Κ. Καψάλη, ενώ τοποθετήθηκαν ή συμμετείχαν στη συνεδρίαση οι Δήμαρχοι Ζαγορίου Γ. Σουκοβέλος, Μετσόβου Κ. Τζαφέας, αντιδήμαρχοι από τους άλλους δήμους της Π.Ε. Ιωαννίνων.

Κλείνοντας τη συζήτηση ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Δ. Μαυρογιώργος απάντησε σε ερωτήματα που τέθηκαν, τονίζοντας ότι όλοι θα είναι σε επιφυλακή καθ΄ όλη τη διάρκεια του 24ωρου.
Read More »
Σε ετοιμότητα ενόψει χειμώνα Περιφέρεια, Δήμοι και συναρμόδιες υπηρεσίες Σε ετοιμότητα ενόψει χειμώνα Περιφέρεια, Δήμοι και συναρμόδιες υπηρεσίες Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 01, 2021 Rating: 5

Σελίδες