"Πάρτυ" αναθέσεων μέσω της διαχείρισης των αδέσποτων στο δήμο Σουλίου

Τρίτη, Ιουλίου 14, 2020
"Πάρτυ" αναθέσεων μέσω της διαχείρισης των αδέσποτων στο δήμο Σουλίου


 «Προμήθεια διαφόρων ειδών για την περίθαλψη αδέσποτων ζώων» , είναι ο τίτλος των αποφάσεων του δημάρχου Σουλίου κ. Καραγιάννη. 

Θα μου πείτε θεμιτό είναι οι δήμοι να διαθέτουν πόρους για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων.

Η πρακτική που ακολουθεί όμως ο δήμος Σουλίου, μόνο η ενδεδειγμένη δεν είναι, προκαλώντας ερωτήματα.

Από την ανάληψη της διοίκησης του δήμου Σουλίου από την σημερινή δημοτική αρχή, μέχρι και τις 11 Ιουνίου 2020, έχουν δαπανηθεί συνολικά 19.345,86 €, μέσω 5 απευθείας αναθέσεων, σε δύο μόνο προμηθευτές, χωρίς έστω προηγούμενη δημόσια πρόσκληση για κατάθεση προσφορών.

Ημερομηνία ΑΔΑ Ποσό  Προμηθευτής
25/10/2019 6ΜΖ2Ω1Α-Η23 4.798,80 Χ.Θ.
11/12/2019 64Ρ0Ω1Α-ΟΩΖ 3.759,06 Χ.Θ.
27/3/2020 6Θ3ΤΩ1Α-ΤΘΧ 4.464,00 Α.Θ.
13/4/2020 ΨΕΜΠΩ1Α-7ΣΛ 1.860,00 Χ.Θ.
11/6/2020 ΨΛΥΗΩ1Α-5Α8 4.464,00 Α.Θ.

Η ετήσια δαπάνη για την «Προμήθεια διαφόρων ειδών για την περίθαλψη αδέσποτων ζώων», ξεπερνάει το ποσό που δικαιούνται να κάνουν απευθείας ανάθεση και η πρακτική που ακολουθεί ο δήμος Σουλίου ονομάζεται κατάτμηση έργου και απαγορεύεται από τη νομοθεσία.

Αρχές Δεκεμβρίου του 2019, είχαμε επικοινωνήσει με τον κ. Καραγιάννη, σχετικά με το θέμα, μετά από τις 2 πρώτες αναθέσεις.
Τότε μας διαβεβαίωνε πως αυτά ήταν υποχρεώσεις της προηγούμενης δημοτικής αρχής (βλέπε Σταυρούλα) και πως από τη νέα χρονιά, ο δήμος θα προχωρούσε σε ανοιχτό διαγωνισμό.
Βέβαια οι αποφάσεις φέρουν τη δική του υπογραφή και όχι της προκατόχου του.

Η υπόσχεση αυτή, ουδέποτε έγινε πράξη. 
Αντιθέτως συνεχίστηκε και το 2020 η πρακτική της κατάτμησης, ώστε να καταστεί εφικτή η δυνατότητα για απευθείας ανάθεση, πάντα στους ίδιους προμηθευτές και χωρίς προηγούμενη δημόσια πρόσκληση.

Αξίζει να τονίσουμε πως το ποσό των 19.345,86 € αφορά καθαρά και μόνο την προμήθεια ειδών περίθαλψης (;;;) και όχι το πρόγραμμα στείρωσης ή την αγορά τροφών. αφού ο δήμος Σουλίου δεν διαθέτει καταφύγιο, ούτε προχωράει σε στειρώσεις των αδέσποτων ζώων.

Τον Δεκέμβρη είχαμε επίσης ζητήσει και από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Στεφάνου τα πρωτόκολλα παραλαβής των αντικειμένων και των αριθμό των αδέσποτων που περιθάλπει ο δήμος, χωρίς ποτέ να λάβουμε τα στοιχεία, όπως μας είχε διαβεβαιώσει ο Αντιδήμαρχος. 

Επειδή κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια με τα αδέσποτα στο Δήμο Σουλίου, θα καλέσουμε τον κ. Καραγιάννη να μας απαντήσει για ποιο λόγω δεν πραγματοποίησε διαγωνισμό, όπως μας διαβεβαίωνε τον Δεκέμβριο, καθώς και να ζητήσει ο ίδιος να δοθούν στη δημοσιότητα τα πρωτόκολλα παραλαβής, αλλά και οι τεχνικές προδιαγραφές των τεχνικών υπηρεσιών του ∆ήµου.
Read More »
"Πάρτυ" αναθέσεων μέσω της διαχείρισης των αδέσποτων στο δήμο Σουλίου "Πάρτυ" αναθέσεων μέσω της διαχείρισης των αδέσποτων στο δήμο Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 14, 2020 Rating: 5

4 αθλητές από την Ηγουμενίτσα στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ορεινής ποδηλασίας

Τρίτη, Ιουλίου 14, 2020
4 αθλητές από την Ηγουμενίτσα στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ορεινής ποδηλασίας
 

Ο Άπειρος Ποδηλατικός Όμιλος Ηγουμενιτσας συμμετείχε με 4 αθλητές στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ορεινής ποδηλασίας που διεξήχθη στην Κάρυστο Ευβοίας με πρωταγωνιστές τους έφηβους Μπαλάφα Ηρακλή και Τζάνη Ραφαήλ, και τους άντρες Ζύλη Παναγιώτη και Τζάφο Σπύρο.

Συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές μας για τις επιδόσεις τους, συγκεκριμένα ο Μπαλάφας Ηρακλής τερμάτισε στην 7η θέση στην κατηγορία εφήβων πανελληνίως, μετά από σοβαρό τραυματισμό που τον άφησε 1,5 μήνα εκτός (κάταγμα κλείδας) και ο Τζάνης Ραφαήλ στην 10η θέση ολοκληρώνοντας και οι δύο τις 6 στροφές του αγώνα.

Στην κατηγορία των αντρών ένα σπασμένο ελαστικό δεν άφησε τον Ζύλη Παναγιώτη να ολοκληρώσει μία πολύ καλή εμφάνιση και να μπει στην 10αδα που κυνηγούσε και ο Τζάφος Σπύρος πήρε πολύτιμες εμπειρίες στο πρώτο του πανελλήνιο πρωτάθλημα Ορεινής Ποδηλασίας πραγματοποιώντας έναν πάρα πολύ δυνατό αγώνα.

Η διοργάνωση του αγώνα προβλημάτισε όλους τους εμπλεκόμενους σχετικά με τον τόπο διεξαγωγής και τις αντίξοες συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή, που πρωταρχικό ρόλο είχαν οι σφοδρές ριπές του ανέμου που ξεπερνούσαν τα 10 μποφόρ σε ανηφορικές κλίσεις πάνω από 20% και την παντελή έλλειψη υποδομών για τις βασικές ανάγκες της διοργάνωσης.

Να σημειωθεί εδώ ότι όλα τα έξοδα του αγώνα καλύφθηκαν από τους αθλητές και τους συνοδούς τους. Εάν υπάρχουν χορηγοί που θα ήθελαν να βοηθήσουν την προσπάθεια που γίνεται από την ομάδα και τα παιδιά που συμμετέχουν στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα, παρακαλούμε να επικοινωνήσουν μαζί μας.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ με το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Marathon και τους Διεθνείς Αγώνες UCI XCO στην Σπάρτη αυτό το Σαββατοκύριακο 18 και 19 Ιουλίου.

Ευχαριστούμε θερμά τον K. Κατσέλη Γιώργο για την συμβολή του στην προσπάθειά μας!!
Read More »
4 αθλητές από την Ηγουμενίτσα στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ορεινής ποδηλασίας 4 αθλητές από την Ηγουμενίτσα στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ορεινής ποδηλασίας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 14, 2020 Rating: 5

Κανένα τεστ σε όσους εισέρχονται στη Θεσπρωτία από την Αλβανία

Τρίτη, Ιουλίου 14, 2020
Κανένα τεστ σε όσους εισέρχονται στη Θεσπρωτία από την Αλβανία


Με απόφαση της κυβέρνησης, ενισχύθηκαν οι έλεγχοι στις πύλες εισόδου από την Αλβανία. Ήδη, το περασμένο Σαββατοκύριακο έγιναν 1.011 στοχευμένοι έλεγχοι στο συνοριακό φυλάκιο της Κακαβιάς και θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες και στην Κρυσταλλοπηγή. 
Όχι όμως και στο Τελωνείο Μαυροματίου στη Θεσπρωτία.

Μετά την χθεσινή αποχώρηση του ΕΟΔΥ, σήμερα τα υγειονομικά κλιμάκια επέστρεψαν στο τελωνείο Κακαβιάς και από τις 11 περίπου το πρωί ξεκίνησαν τις δειγματοληψίες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα θα ληφθούν 500 δείγματα κι άλλα τόσα αύριο ώστε μαζί με τα χίλια περίπου του Σαββατοκύριακου να δώσουν ασφαλή στοιχεία για την υγειονομική κατάσταση όσων κινούνται στα ελληνοαλβανικά σύνορα.

Την ίδια ώρα, δύο νεκρούς και 96 νέα κρούσματα του Covid-19 μετρά η Αλβανία το τελευταίο 24ωρο ενώ χθες είχε καταγραφεί ρεκόρ νέων κρουσμάτων.
Το Υπουργείο Υγείας στην επίσημη ανακοίνωσή του σημειώνει ότι η κατάσταση στη χώρα είναι σοβαρή καθώς ο ιός εξαπλώνεται, ενώ σημειώνει ότι είναι πολύ δύσκολη στο Νοσοκομείο Λοιμωδών Νοσημάτων που λειτουργεί στα Τίρανα.
Το τελευταίο 24ωρο πραγματοποιήθηκαν 451 τεστ εκ των οποίων τα 96 είναι θετικά.

Με αυτή την εικόνα στη γείτονα χώρα, προβληματισμός επικρατεί στη Θεσπρωτία, καθώς στο τελωνείο Μαυροματίου στη Σαγιάδα, δεν πραγματοποιείται κανένας απολύτως έλεγχος και παρόλο που έχει ζητηθεί επανειλημμένα από τον Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας να στελεχωθεί ο μεθοριακός σταθμός με μόνιμο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που θα πραγματοποιεί τεστ για τον κορωνοϊό, δεν έχει λάβει εώς σήμερα θετική απάντηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εντός της εβδομάδας θα τοποθετηθεί στο τελωνείο Μαυροματίου, ειδικό τούνελ απολύμανσης, από το οποίο θα διέρχονται όσοι μπαίνουν στην Ελλάδα από την Αλβανία.

Καθημερινά από το τελωνείο του Μαυροματίου, διέρχονται περίπου 400 άτομα, πολλά από τα οποία είναι επαναλαμβανόμενα, καθώς επισκέπτονται τη Θεσπρωτία είτε για δουλειά, είτε για τα ψώνια τους στα καταστήματα της Ηγουμενίτσας.

Θεωρούμε πως θα πρέπει άμεσα να τοποθετηθεί στο τελωνείο Μαυροματίου κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, καθώς και να παρθούν τα αντίστοιχα μέτρα που λαμβάνονται στις υπόλοιπες πύλες εισόδου της χώρας.

Δεν είναι λογικό να υποχρεούνται να προσκομίζουν αρνητικό τεστ, όσοι επιθυμούν να εισέλθουν από τον Προμαχώνα και για όσους εισέρχονται από το Μαυρομάτι να μην πραγματοποιούνται ούτε δειγματοληπτικά τεστ.
Read More »
Κανένα τεστ σε όσους εισέρχονται στη Θεσπρωτία από την Αλβανία Κανένα τεστ σε όσους εισέρχονται στη Θεσπρωτία από την Αλβανία Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 14, 2020 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Προβληματίζουν οι εικόνες συνωστισμού στα μπαρ - Έκκληση του δήμου για τήρηση των μέτρων

Τρίτη, Ιουλίου 14, 2020
Ηγουμενίτσα: Προβληματίζουν οι εικόνες συνωστισμού στα μπαρ - Έκκληση του δήμου για τήρηση των μέτρων

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Κατόπιν διαπίστωσης πολλαπλών περιπτώσεων μη τήρησης της ορθής εφαρμογής των μέτρων για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος του Δήμου Ηγουμενίτσας και επειδή συχνά γινόμαστε αποδέκτες διαμαρτυριών και παραπόνων, που αφορούν σε πλημμελή τήρηση των μέτρων αλλά και σε συνωστισμό, ειδικά κατά τις βραδινές ώρες, κάνουμε έκκληση-θερμή παράκληση τόσο προς καταστηματάρχες όσο και προς τους πελάτες τους, να μεριμνήσουν για την ορθή εφαρμογή των εν λόγω μέτρων, ακολουθώντας τα όσα επιτάσσει η κείμενη Νομοθεσία. 

Ο κορωνοϊός δεν έφυγε, αντιθέτως είναι εδώ, γι’ αυτό και όλοι μας οφείλουμε να κατανοήσουμε πως βασικότερη προτεραιότητα για τη ζωή όλων μας αποτελεί η προστασία της ατομικής και δημόσιας υγείας, ακολουθώντας απαρέγκλιτα τους κανόνες ασφαλείας και τις οδηγίες της των αρμόδιων φορέων. Δεν χρειάζεται πανικός, αλλά ούτε και εφησυχασμός. 

Τώρα μπορούμε να προλάβουμε όσα αργότερα ίσως χρειαστεί να απαγορευτούν για μεγαλύτερο διάστημα.
Read More »
Ηγουμενίτσα: Προβληματίζουν οι εικόνες συνωστισμού στα μπαρ - Έκκληση του δήμου για τήρηση των μέτρων Ηγουμενίτσα: Προβληματίζουν οι εικόνες συνωστισμού στα μπαρ - Έκκληση του δήμου για τήρηση των μέτρων Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 14, 2020 Rating: 5

Νέο θετικό κρούσμα κορωνοϊού στην Άρτα

Τρίτη, Ιουλίου 14, 2020
Νέο θετικό κρούσμα κορωνοϊού στην Άρτα


Από την εξέταση των χθεσινών δειγμάτων στο Εργαστήριο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, επιβεβαιώθηκε ένα θετικό κρούσμα, το οποίο αφορά 24χρονο άνδρα, στενή επαφή του θετικού κρούσματος που είχε διαγνωστεί την προηγούμενη Κυριακή επίσης στην Άρτα. 

Και οι δύο βρίσκονται σε καραντίνα στην οικία τους , σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ ,και παρακολουθούνται από την ομάδα ειδικών Λοιμωξιολόγων του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας.

Σε καραντίνα βρίσκονται και όλες οι στενές επαφές των δύο ανωτέρω κρουσμάτων. 

Συνολικά από το Εργαστήριο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ελέγχθηκαν τη Δευτέρα 13 Ιουλίου 172 δείγματα, ήτοι κατά νοσοκομείο: ΠΓΝΙ 61, Γ.Ν. Χατζηκώστα 19, Γ.Ν. Πρέβεζας 5, Γ.Ν. Άρτας 22, Γ.Ν. Φιλιατών 11 Γ.Ν. Κέρκυρας 48, Γ.Ν. Λευκάδας 6, 

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων νοσηλεύονται η ηλικιωμένη γυναίκα, που ήταν το πρώτο θετικό κρούσμα που διαγνώσθηκε στην Παραμυθιά, με την κατάσταση της υγείας της να παρουσιάζει σταθερή βελτίωση και η οικογένεια των Σέρβων που διακομίστηκε από τη Λευκάδα.
Read More »
Νέο θετικό κρούσμα κορωνοϊού στην Άρτα Νέο θετικό κρούσμα κορωνοϊού στην Άρτα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 14, 2020 Rating: 5

Σελίδες