Σύλληψη μίας αλλοδαπής το βράδυ στην Ηγουμενίτσα

Τετάρτη, Οκτωβρίου 23, 2019
Σύλληψη μίας αλλοδαπής το βράδυ στην Ηγουμενίτσα
 
 

Στη σύλληψη μίας αλλοδαπής προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε εντός του επιβατικού σταθμού λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, η ανωτέρω κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικά έγγραφα άλλου προσώπου, με σκοπό την παράνομη έξοδό της από τη χώρα.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.
Read More »
Σύλληψη μίας αλλοδαπής το βράδυ στην Ηγουμενίτσα Σύλληψη μίας αλλοδαπής το βράδυ στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Οκτωβρίου 23, 2019 Rating: 5

Ψήφισμα της ΠΕΔ Ηπείρου για το Ζάππειο Μέγαρο

Τετάρτη, Οκτωβρίου 23, 2019
Ψήφισμα της ΠΕΔ Ηπείρου για το Ζάππειο Μέγαρο
 
 

Το Δ.Σ. της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Ηπείρου στην σημερινή συνεδρίαση του, συζήτησε το θέμα: «Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με το ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης του Ζαππείου Μεγάρου (Αθήνα)» και αποφάσισε (αρ. απόφασης 89_2019, ΑΔΑ: 64ΦΨΟΚΖ3-ΕΚΔ) ομόφωνα την έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος.

ΨΗΦΙΣΜΑ

Μετά από την προσπάθεια ιδιωτικοποίησης του Ζαππείου Μεγάρου και στο πλαίσιο οριστικής αποτροπής παρόμοιων ενεργειών στο μέλλον η Π.Ε.Δ. Ηπείρου, συντασσόμενη στο πλευρό της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας εξέδωσε το ακόλουθο ψήφισμα:

· Το Ζάππειο Μέγαρο αποτελεί ανεκτίμητο στοιχείο της εθνικής μας κληρονομιάς και κληροδότημα που ανήκει σε όλους τους Έλληνες. Ως τέτοιο, θεωρούμε ανεπίτρεπτη κάθε προοπτική ιδιωτικοποίησής του, καθώς έτσι θα αρθεί ο καθολικός του χαρακτήρας και θα απειληθεί η περί αντιθέτου βούληση του ευεργέτη Ευαγγέλη Ζάππα.

· Καλούμε την πολιτεία να αποτρέψει κάθε προσπάθεια ιδιωτικοποίησης που βασίζεται σε νόμους και διατάξεις της μνημονιακής περιόδου και να προχωρήσει σε άμεση νομοθετική ρύθμιση, που θα προστατεύσει οριστικά τα εθνικά κληροδοτήματα.

Read More »
Ψήφισμα της ΠΕΔ Ηπείρου για το Ζάππειο Μέγαρο Ψήφισμα της ΠΕΔ Ηπείρου για το Ζάππειο Μέγαρο Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Οκτωβρίου 23, 2019 Rating: 5

Απάντηση Βρούτση σε Γιόγιακα: Τραγική κατάσταση, πάνω από ένα εκατομμύριο οι εκκρεμείς συντάξεις

Τετάρτη, Οκτωβρίου 23, 2019
Απάντηση Βρούτση σε Γιόγιακα: Τραγική κατάσταση, πάνω από ένα εκατομμύριο οι εκκρεμείς συντάξειςΑπεστάλη στη Βουλή η απάντηση του υπουργείου Εργασίας στους βουλευτές της συμπολίτευσης Ζωή Ράπτη, Βασίλη Γιόγιακα και Ζήση Τζηκαλάγια, σχετικά με την αποτύπωση της πραγματικής κατάστασης των εκκρεμών συντάξεων, υποθέσεων και λοιπών εκκρεμοτήτων, στα ασφαλιστικά ταμεία.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, «η απάντηση που έρχεται στη Βουλή ξεπερνάει και την πιο απαισιόδοξη πρόβλεψη για το συνολικό ύψος των εκκρεμοτήτων και αποκαλύπτει τα τραγικά λάθη και τις παραλείψεις της προηγούμενης ηγεσίας του υπουργείου, η οποία, για χρόνια, έκρυβε την αλήθεια και αδιαφορούσε για την ταλαιπωρία και τους κόπους ζωής των απόμαχων του εργασιακού βίου. Η πραγματική κατάσταση των συνολικών εκκρεμοτήτων των ασφαλιστικών ταμείων εξηγεί, γιατί η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Εργασίας απέφευγε συστηματικά να δώσει σαφείς απαντήσεις γι’ αυτές και αγνοούσε επιδεικτικά τον κοινοβουλευτικό έλεγχο. Έτσι, εξηγείται, ωστόσο και η χαρακτηριστική απροθυμία που επέδειξε η σημερινή αντιπολίτευση, η οποία, παρ’ όλες τις εκκλήσεις του ίδιου του υπουργού, απέφυγε εμφατικά να υποβάλει σχετικό ερώτημα στη Βουλή», σύμφωνα με το αρμόδιο υπουργείο.


Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης, δήλωσε σχετικά: «Οι 1.058.748 εκκρεμείς συντάξεις-υποθέσεις και λοιπές εκκρεμότητες του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) και του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών (ΕΤΕΑΕΠ) προς τους συνταξιούχους-ασφαλισμένους είναι ένα ασύλληπτο νούμερο, που αποτυπώνει ανάγλυφα το μέγεθος της εγκληματικής αδιαφορίας της προηγούμενης ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας και της απελθούσας κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ συνολικά. Τώρα, όλα εξηγούνται. Γνώριζαν και έκρυβαν συνειδητά την αλήθεια. Ήξεραν και παραπλανούσαν, αδιαφορώντας για την ταλαιπωρία και την αγωνία χιλιάδων εκατοντάδων συνταξιούχων. Απέφευγαν συστηματικά τον κοινοβουλευτικό έλεγχο και τη λογοδοσία, παρά τις ερωτήσεις και, κυρίως, αυτή που υπέβαλαν 55 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, τον Φεβρουάριο του 2019. Δημιουργούσαν εικονικά πλεονάσματα, κρύβοντας κάτω από το χαλί δαπάνες και στοιβάζοντας εκκρεμότητες. Σήμερα, φέρνουμε στο φως την τραγική, αλλά πραγματική εικόνα των ασφαλιστικών ταμείων. Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια με οργανωτικές και διοικητικές πρωτοβουλίες, αλλά και με σημαντικές νομοθετικές δράσεις, για να αντιμετωπίσουμε αυτήν τη δύσκολη κατάσταση».
«Μπροστά σε αυτήν την τραγική και άνευ προηγουμένου κατάσταση, οι νομοθετικές πρωτοβουλίες και οι οργανωτικές δράσεις, που πρέπει να αναπτύξουμε, για να την αντιμετωπίσουμε, αποκτούν επείγοντα χαρακτήρα» τονίζει το υπουργείο Εργασίας. Γι’ αυτό, υπογραμμίζει:

«Επαναφέραμε στα τμήματα απονομής συντάξεων του ΕΦΚΑ 86 υπαλλήλους που είχαν μετακινηθεί από τις υπηρεσίες τους, ενισχύοντας κατά 17,2% το έμψυχο δυναμικό των τμημάτων αυτών και κατ’ αυτόν τον τρόπο αυξήσαμε τους ρυθμούς εκκαθάρισης και απόδοσης συντάξεων.

Με νομοθετική πρωτοβουλία, αναστέλλουμε την κινητικότητα στον ΕΦΚΑ και το ΕΤΕΑΕΠ και περιορίζουμε δραστικά τη μετακίνηση υπαλλήλων από τον ΕΦΚΑ και το ΕΤΕΑΕΠ σε άλλες υπηρεσίες ή οργανισμούς.

Εκκινήσαμε και επιταχύναμε τις διαδικασίες, με την έκδοση εγκυκλίου προς τον ΕΦΚΑ, σχετικά με την απόδοση των 66.323 συντάξεων χηρείας και των αναδρομικών ποσών που προέκυψαν από την εφαρμογή του νόμου 4611/2019. Αποδώσαμε τις 66.323 συντάξεις χηρείας στα τέλη Σεπτεμβρίου, ενώ τα αναδρομικά ποσά θα καταβληθούν στο τέλος του Οκτωβρίου.

Προωθούμε τη νομοθετική πρωτοβουλία για το μεγάλο ψηφιακό άλμα του υπουργείου Εργασίας, το σύστημα «ΑΤΛΑΣ-ψηφιακή σύνταξη», με το οποίο, από τον Ιούνιο του 2020, οι νέες συντάξεις θα εκδίδονται ψηφιακά.

Με νομοθετική διάταξη, διασφαλίζουμε τη διαφάνεια και τη λογοδοσία στον ΕΦΚΑ με την υποχρέωση κατάρτισης ισολογισμών και την πιστή απεικόνιση της χρηματοοικονομικής κατάστασης του οργανισμού. Σταματάμε το απάραδεκτο φαινόμενο των εικονικών και χαλκευμένων πλεονασμάτων του ΕΦΚΑ που «επιτεύχθηκε» με το μη καταλογισμό δαπανών στους ισολογισμούς του ΕΦΚΑ.

Καταργήσαμε τη δέσμευση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ που είχε συμφωνήσει με τους θεσμούς, για τη μείωση του προσωπικού του ΕΦΚΑ από 8.634 εργαζόμενους που είχε το 2016 σε 6.500 το 2020 και, μάλιστα, την ώρα που εκκρεμούσαν χιλιάδες εκατοντάδες συντάξεις-υποθέσεις από τον ΕΦΚΑ.

Με τη διοίκηση του ΕΦΚΑ, το επόμενο διάστημα, προωθούμε περαιτέρω ενίσχυση του δυναμικού στα τμήματα απονομής συντάξεων με νέους υπαλλήλους.

Με ειδική διάταξη, δίνουμε το δικαίωμα έκδοσης συνταξιοδοτικών αποφάσεων στους διευθυντές των περιφερειακών υπηρεσιών και οργανικών δομών των πρώην φορέων που έχουν απορροφηθεί στον ΕΦΚΑ, ενώ, μέχρι τώρα, για την έκδοση της συνταξιοδοτικής απόφασης, απαιτείτο η τελική υπογραφή από την Κεντρική Υπηρεσία του ΕΦΚΑ, μειώνοντας, έτσι, το χρόνο έκδοσης των νέων συντάξεων περίπου κατά δύο μήνες».
Read More »
Απάντηση Βρούτση σε Γιόγιακα: Τραγική κατάσταση, πάνω από ένα εκατομμύριο οι εκκρεμείς συντάξεις  Απάντηση Βρούτση σε Γιόγιακα: Τραγική κατάσταση, πάνω από ένα εκατομμύριο οι εκκρεμείς συντάξεις Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Οκτωβρίου 23, 2019 Rating: 5

Το πρόγραμμα εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου στην Παραμυθιά

Τετάρτη, Οκτωβρίου 23, 2019
Το πρόγραμμα εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου στην Παραμυθιά
 

Ώρα 07:30΄ : Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες των εκκλησιών.

Ώρα 10:00΄ : Πέρας προσέλευσης επισήμων στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δονάτου.

Ώρα 10:15΄ : Eπίσημη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δονάτου στην Παραμυθιά, μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας, στην οποία καλούνται να προσέλθουν και να παραστούν:
Ο Μητροπολίτης Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου & Πάργας κ.κ. ΤΙΤΟΣ.
Οι Βουλευτές Θεσπρωτίας
Ο Γ.Γ Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου –Δυτ. Μακεδονίας
Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου.
Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σουλίου.
Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Π.Ε Θεσπρωτίας.
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Σουλίου, ο Πρόεδρος του συμβουλίου Κοινότητας Παραμυθιάς, οι Πρόεδροι συμβουλίων και οι Πρόεδροι Κοινοτήτων Δήμου Σουλίου.
Οι Πρόεδροι των Δ. Σ. των Ν.Π.Δ.Δ.
Οι κ. κ. Διευθυντές και Προϊστάμενοι των Δημοσίων Υπηρεσιών.
Οι κ. κ. Διευθυντές των σχολικών μονάδων Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης του Δήμου Σουλίου.
Ο κ. Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Παραμυθιάς.
Ο κ. Προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Παραμυθιάς.
Στρατιωτικοί και Αστυνομικοί εν ενεργεία και αποστρατεία.
Πρόεδροι εφεδροπολεμιστικών οργανώσεων και αναπήρων και εκπρόσωποι των παραρτημάτων αναγνωρισμένων αντιστασιακών οργανώσεων.
Διοικητικά Συμβούλια όλων των Συλλόγων, Ενώσεων, Φορέων, Συνδέσμων και Οργανώσεων.
Όλοι οι κάτοικοι του Δήμου Σουλίου.

Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει η εκπαιδευτικός του Γυμνασίου Παραμυθιάς κ. Αλεξανδρή Ελένη (καθηγήτρια Φιλόλογος).

Μετά τον πανηγυρικό της ημέρας θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο Σουλιωτών, που βρίσκεται έξω από τον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Δονάτου.

Θα τηρηθεί ενός λεπτού – Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.
Ώρα 11:00΄ : Μαθητική παρέλαση επί της οδού Κ. Καραμανλή.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν εκδηλώσεις στο προαύλιο του Σχολείου Βούλγαρη με παραδοσιακούς δημοτικούς χορούς από χορευτικά τμήματα του Δημοτικού Σχολείου Παραμυθιάς.

Παρακαλούνται να ρυθμίσουν :
Τα σχετικά με την ιεροτελεστία, η Ιερά Μητρόπολις Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας και το εκκλησιαστικό συμβούλιο του Ιερού Ναού Αγίου Δονάτου.
Τα σχετικά με την τήρηση της τάξης το Αστυνομικό Τμήμα Παραμυθιάς.
Οι κ. κ. διευθυντές Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της πόλης, παρακαλούνται να μεριμνήσουν για να οδηγηθούν οι μαθητές/τριες σε τμήματα, κατά την πρέπουσα τάξη.
Τα σχετικά με τη σήμανση των χώρων παρέλασης, την ηχητική εγκατάσταση, τη φωταγώγηση της πόλης και το σημαιοστολισμό υπηρεσιών, οδών και πλατειών, ο Δήμος Σουλίου.

Τελετάρχης ορίζεται ο κ. Μπρέστας Θεόδωρος ,καθηγητής Φυσικής Αγωγής Γενικού Λυκείου Παραμυθιάς.

Το παρόν πρόγραμμα επέχει θέση επίσημης πρόσκλησης , θα κοινοποιηθεί κα θα δημοσιευθεί δεόντως με μέριμνα του Δήμου Σουλίου.
Read More »
Το πρόγραμμα εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου στην Παραμυθιά Το πρόγραμμα εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου στην Παραμυθιά Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Οκτωβρίου 23, 2019 Rating: 5

Πέρδικα: Αυτά μόνο στην Ελλάδα συμβαίνουν (+ΒΙΝΤΕΟ)

Τετάρτη, Οκτωβρίου 23, 2019
Πέρδικα: Αυτά μόνο στην Ελλάδα συμβαίνουν (+ΒΙΝΤΕΟ)

Στις 26 Αυγούστου 2016, είχαμε δημοσιεύσει καταγγελία συμπολίτη μας, για οικοδομή που χτιζόταν μέσα στο κεντρικό ρέμα ομβρίων υδάτων στην Πέρδικα Ηγουμενίτσας.

Το συγκεκριμένο ρέμα είναι το μεγαλύτερο και κεντρικότερο της Πέρδικας που συγκεντρώνει τον χειμώνα τα περισσότερα νερά της περιοχής. 

Μάλιστα είχαμε επισημάνει τον κίνδυνο πλημμύρας στην περιοχή και είχαμε καλέσει την πολεοδομία του Δήμου Ηγουμενίτσας και τη Διεύθυνση Υδάτων της Περιφέρειας Ηπείρου να μεταβούν άμεσα στο σημείο για αυτοψία και χαρτογράφηση του ρέματος. 

Τότε δεν είχε ενδιαφερθεί κανένας και δυστυχώς πολύ σύντομα, στις 8 Σεπτεμβρίου 2016, γίναμε "μάντης κακών", αφού με τις πρώτες βροχές η περιοχή πλημμύρισε, προκαλώντας ζημιές σε διπλανό αγρόκτημα όπου παραλίγο να πνιγούν τα ζώα του ιδιοκτήτη

Από τότε πέρασαν 3 ολόκληρα χρόνια και η οικοδομή ολοκληρώθηκε, έχοντας εξασφαλίσει ο ιδιοκτήτης του, όλες τις απαραίτητες άδειες.


Για να φτάσουμε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, όπου ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας ενημέρωσε το σώμα, πως ο ιδιοκτήτης του σπιτιού ζητάει να εκτραπεί το ρέμα προς άλλη κατεύθυνση και πως η μεταφορά του, θα κοστίσει στον Δήμο Ηγουμενίτσας, πάνω από 600.000 ευρώ.

Μάλιστα αναφέρθηκε και σε άλλη παρόμοια περίπτωση στην Πλαταριά, όπου ο Δήμος Ηγουμενίτσας χρειάστηκε και εκεί να ξοδέψει 600.000€.

Χρήματα που όπως πολύ σωστά ανέφερε και ο κ. Λώλος, δεν περισσεύουν από τα ταμεία του Δήμου.

Εν κατακλείδι, κάποιος έχτισε μέσα σε ρέμα, έχοντας οικοδομική άδεια, δημιουργήθηκε σοβαρό πρόβλημα με πλημμύρες και τώρα καλούνται οι φορολογούμενοι να πληρώσουν πάνω από 600.000 ευρώ για την αποκατάστασή του.

Αυτά μόνο στην Ελλάδα συμβαίνουν και δη στον μικρό μας Δήμο.

Read More »
Πέρδικα: Αυτά μόνο στην Ελλάδα συμβαίνουν (+ΒΙΝΤΕΟ) Πέρδικα: Αυτά μόνο στην Ελλάδα συμβαίνουν (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Οκτωβρίου 23, 2019 Rating: 5

Συλλυπητήριο μήνυμα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Θεσπρωτίας

Τετάρτη, Οκτωβρίου 23, 2019
Συλλυπητήριο μήνυμα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Θεσπρωτίας 
 
 

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Θεσπρωτίας για την απώλεια του Αθανάσιου Παππά εκφράζει τη βαθιά της θλίψη και τα ειλικρινή της συλλυπητήριά στην οικογένεια και τους οικείους του.

Ο εκλιπών υπήρξε μέλος μας και υπηρέτησε επί σειρά ετών σε νευραλγικές Αστυνομικές Υπηρεσίες της Διευθυνσής μας.

Θα τον θυμόμαστε πάντα για το ήθος και την προσωπικότητά του, ως συνάδελφο και φίλο.
Read More »
Συλλυπητήριο μήνυμα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Θεσπρωτίας Συλλυπητήριο μήνυμα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Οκτωβρίου 23, 2019 Rating: 5

Παράταση για το κτηματολόγιο στη Θεσπρωτία

Τετάρτη, Οκτωβρίου 23, 2019
Παράταση για το κτηματολόγιο στη Θεσπρωτία 
 
 

Μέχρι τις 22 Ιανουαρίου 2020 παρατάθηκε η προθεσμία υποβολής δηλώσεων ιδιοκτησίας για τους κατοίκους εσωτερικού των περιοχών της Θεσπρωτίας που βρίσκονται υπό κτηματογράφηση και συγκεκριμένα τις Προκαποδιστριακές κοινότητες Αγίου Βλασίου, Γραικοχωρίου, Καστρίου, Λαδοχωρίου, Μαυρουδίου, Νέας Σελευκείας και Κεστρίνης.
 
Την ίδια ημερομηνία λήγει και η προθεσμία για τους κατοίκους εξωτερικού.
Read More »
Παράταση για το κτηματολόγιο στη Θεσπρωτία  Παράταση για το κτηματολόγιο στη Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Οκτωβρίου 23, 2019 Rating: 5

Δ.Κ. Παραμυθιάς: Ανοιχτή συνέλευση για το τεχνικό πρόγραμμα 2020

Τετάρτη, Οκτωβρίου 23, 2019
Δ.Κ. Παραμυθιάς: Ανοιχτή συνέλευση για το τεχνικό πρόγραμμα 2020
 

Σύμφωνα με το άρθρο 87 του Ν.455/2018, το Συμβούλιο Κοινότητας Παραμυθιάς σας προσκαλεί στην 1η Ανοιχτή Συνέλευση σε δημόσια συζήτηση για ενημέρωση του ΄΄ Τεχνικού Προγράμματος 2020΄΄ και γενικότερα θέματα, προς όλους τους πολίτες και φορείς της κοινότητας.

Αποτελεί μια διαδικασία συμμετοχής όλων μας, για τον προσδιορισμό των προτεραιοτήτων, την ιεράρχηση των κοινωνικών αναγκών, την δημιουργία μιας πληρέστερης εικόνας των προβλημάτων της καθημερινότητας καθώς και τις αλλαγές που επιθυμούμε για τον τόπο μας.

Θεωρούμε επιτακτική ανάγκη τη συμμετοχή όλων μας και απαραίτητη τη συμβολή του καθενός μας σε αυτή την προσπάθεια.

Απευθύνουμε το λόγο στους συμπολίτες μας, με στόχο να συμβάλουμε όλοι μαζί στην επίλυση των τοπικών προβλημάτων, στις 25 Οκτωβρίου 2019, ημέρα Παρασκευή, και ώρα 19:00 στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου στο Δημαρχείου Παραμυθιάς.

Ο Πρόεδρος Κοινότητας Παραμυθιάς
Γεώργιος Α. Καλόγηρος
Read More »
Δ.Κ. Παραμυθιάς: Ανοιχτή συνέλευση για το τεχνικό πρόγραμμα 2020 Δ.Κ. Παραμυθιάς: Ανοιχτή συνέλευση για το τεχνικό πρόγραμμα 2020 Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Οκτωβρίου 23, 2019 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Σύσκεψη με Κροατική αντιπροσωπεία την Πέμπτη στον Ο.Λ.ΗΓ.

Τετάρτη, Οκτωβρίου 23, 2019
Ηγουμενίτσα: Σύσκεψη με Κροατική αντιπροσωπεία την Πέμπτη στον Ο.Λ.ΗΓ.

 
Με στόχο τη δρομολόγηση όλων των απαραίτητων διαδικασιών ώστε να υλοποιηθεί η ακτοπλοϊκή σύνδεση του Λιμένα Ηγουμενίτσας με τον Λιμένα του Zadar της Κροατίας, το πρωί της Πέμπτης 24 Οκτωβρίου 2019 θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του ΟΛΗΓ στην Ηγουμενίτσα, σύσκεψη μεταξύ της διοίκησης του Ηπειρώτικου Λιμένα και Κροατικής αντιπροσωπείας.
 
Επικεφαλής της Κροατικής αντιπροσωπείας θα είναι ο Πρέσβης της Κροατίας στην Ελλάδα κ. Aleksandar Sunko και σε αυτή θα συμμετάσχουν στελέχη της διοίκησης από τον Λιμένα του Zadar.
 
Τη σύσκεψη θα απασχολήσουν κοινές πρωτοβουλίες ανάμεσα στους δύο λιμένες στον τομέα των συνδυασμένων μεταφορών στο Ιόνιο και την Αδριατική, η προοπτική διεύρυνσης του διαμετακομιστικού εμπορίου και η ενίσχυση των συνδυασμένων μεταφορών, προς όφελος των δύο λιμένων και κυρίως της περαιτέρω αναβάθμισης του σημαντικού ρόλου που σήμερα επιτελούν.
Read More »
Ηγουμενίτσα: Σύσκεψη με Κροατική αντιπροσωπεία την Πέμπτη στον Ο.Λ.ΗΓ. Ηγουμενίτσα: Σύσκεψη με Κροατική αντιπροσωπεία την Πέμπτη στον Ο.Λ.ΗΓ. Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Οκτωβρίου 23, 2019 Rating: 5

Μια ξεχωριστή κοινωνική δράση από την ΕΛ.ΑΣ. στην Θεσπρωτία !

Τετάρτη, Οκτωβρίου 23, 2019

Μια ξεχωριστή κοινωνική δράση από την ΕΛ.ΑΣ. στην Θεσπρωτία !

Η σχέση της ΕΛ.ΑΣ. με τον Σύλλογό μας είναι πολύ στενή από την πρώτη στιγμή της ιδρύσεώς μας. Στο πλαίσιο των κοινωνικών δράσεων, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσπρωτίας, οργάνωσε εκδήλωση ενημέρωσης και εγγραφής νέων εθελοντών δοτών μυελού των οστών, στην οποία συμμετείχαν με μεγάλη επιτυχία αστυνομικοί και πολίτες, που με την ευαισθησία τους, αύξησαν σημαντικά τον αριθμό των υποψηφίων εθελοντών δοτών μυελού των οστών της χώρας μας. 

Ευχαριστούμε θερμά τον Αστυνομικό Διευθυντή Θεσπρωτίας κύριο Ιωάννη Παππά που τιμησε με την παρουσία του την εκδήλωση, τους αστυνομικούς υπαλλήλους Θεσπρωτίας και το ΚΕΠ Υγείας Ηγουμενίτσας που υποστήριξε την εκδήλωση ενημέρωσε γισα την σημασία της εθελοντικής δωρεάς μυελού των οστών και πραγματοποίησε τις εγγραφές των εθελοντών δοτών.
Read More »
Μια ξεχωριστή κοινωνική δράση από την ΕΛ.ΑΣ. στην Θεσπρωτία !  Μια ξεχωριστή κοινωνική δράση από την ΕΛ.ΑΣ. στην Θεσπρωτία ! Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Οκτωβρίου 23, 2019 Rating: 5

Συνεδριάζει σήμερα η οικονομική επιτροπή του Δήμου Σουλίου

Τετάρτη, Οκτωβρίου 23, 2019
Συνεδριάζει σήμερα η οικονομική επιτροπή του Δήμου Σουλίου
 
 

Συνεδριάζει στην Παραμυθιά στις 23 Οκτωβρίου, ημέρα Τετάρτη και ώρα 9.00΄, η οικονομική επιτροπή του δήμου Σουλίου για συζήτηση και λήψη απόφασης, στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:
Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα του έργου: «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΙΧΙΩΝ ΑΝΤΙΣΤΗΡΙΞΗΣ ΔΗΜΟΣ ΣΟΥΛΙΟΥ».
Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα του έργου: «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ – ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΕΡΓΩΝ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ».
Χορήγηση 1ης παράτασης του έργου: «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ-ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΕΡΓΩΝ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ».
Διαγραφές οφειλών τελών ύδρευσης και άρδευσης.
Παροχή εντολής παράστασης ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Θεσπρωτίας και ορισμός μάρτυρα
Read More »
Συνεδριάζει σήμερα η οικονομική επιτροπή του Δήμου Σουλίου Συνεδριάζει σήμερα η οικονομική επιτροπή του Δήμου Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Οκτωβρίου 23, 2019 Rating: 5

Παραμυθιά: Τα προβλήματα στον τουρισμό επί τάπητος στην συνάντηση Καραγιάννη με τον Σύλλογο Τουριστικών Καταλυμάτων και Δράσεων Εναλλακτικού Τουρισμού

Τετάρτη, Οκτωβρίου 23, 2019
Παραμυθιά: Τα προβλήματα στον τουρισμό επί τάπητος στην συνάντηση Καραγιάννη με τον Σύλλογο Τουριστικών Καταλυμάτων και Δράσεων Εναλλακτικού Τουρισμού


Ο Σύλλογος Τουριστικών Καταλυμάτων και Δράσεων Εναλλακτικού Τουρισμού, ενημερώνει πως:

Την Δευτέρα 21 Οκτωβρίου, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του συλλόγου μας, κ. Φούρκας Αποστόλης, κ. Ηλίας Φωτίου και κ. Μιχάλης Τζούνας, συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο Σουλίου κ. Γιάννη Καραγιάννη και τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού κ. Φώτη Δημητρίου, για μια σειρά θεμάτων που απασχολούν τον τουρισμό.

Πιο συγκεκριμένα και μεταξύ άλλων την συζήτηση που διήρκεσε πάνω από 2 ώρες, απασχόλησε η καθαριότητα στον Αχέροντα, ο δημόσιος φωτισμός, η σήμανση, το πρόγραμμα της ΜΟΔ για τις ολοκληρωμένες παρεμβάσεις, η αντιμετώπιση της ασθένειας των πλάτανων, η βελτίωση της πίστας των ανεμοπτεριστών, η δημιουργία ποδηλατοδρόμου, το σχολείο Βούλγαρη, οι κλειστοί αρχαιολογικοί χώροι, ο φωτισμός των βυζαντινών λουτρών και οι κόμβοι κυκλοφορίας σε αεροδρόμιο και στην διασταύρωση προς Σουλιωτοχώρια.

Ο κ. Δήμαρχος μεταξύ άλλων μας ενημέρωσε για την σύσταση της επιτροπής τουρισμού με την συμμετοχή και μέλους του συλλόγου μας που θα ασχοληθεί με το σύνολο των θεμάτων που αναφέρθηκαν, για την αντιμετώπιση της ασθένειας των πλάτανων και τις δράσεις που θα υλοποιηθούν με όλους του εμπλεκόμενους φορείς, για το στάδιο της μετατροπής του κτηρίου Βούλγαρη σε κέντρο πολιτισμού και εκπαίδευσης, για την μελέτη που αναμένεται να εκπονηθεί για τον φωτισμό, για την δημοπράτηση των κόμβων κυκλοφορίας από την Περιφέρεια Ηπείρου, κ.α.

Οι συναντήσεις μας τόσο με τον Δήμαρχου κ. Καραγιάννη όσο και με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Φώτη Δημητρίου, θα είναι συνεχείς, με στόχο την βελτίωση του τουριστικού προϊόντος του δήμου μας.

Τέλος ενημερώνουμε πως αύριο Τετάρτη στις 18:00, θα πραγματοποιηθεί συνέλευση του συλλόγου με αντικείμενο τα παραπάνω θέματα

Ο πρόεδρος του Συλλόγου
Αποστόλης Φούρκας
Read More »
Παραμυθιά: Τα προβλήματα στον τουρισμό επί τάπητος στην συνάντηση Καραγιάννη με τον Σύλλογο Τουριστικών Καταλυμάτων και Δράσεων Εναλλακτικού Τουρισμού Παραμυθιά: Τα προβλήματα στον τουρισμό επί τάπητος στην συνάντηση Καραγιάννη με τον Σύλλογο Τουριστικών Καταλυμάτων και Δράσεων Εναλλακτικού Τουρισμού Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Οκτωβρίου 23, 2019 Rating: 5

Επίσκεψη φοιτητών 4ου έτους τμήματος βιολογικών εφαρμογών και τεχνολογιών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στο Έλος Καλοδικίου

Τετάρτη, Οκτωβρίου 23, 2019

Επίσκεψη φοιτητών 4ου έτους τμήματος βιολογικών εφαρμογών και τεχνολογιών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στο Έλος Καλοδικίου


Την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019, φοιτητές του Tμήματος Bιολογικών Eφαρμογών και Tεχνολογιών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων επισκέφτηκαν το Έλος Καλοδικίου, όπου ενημερώθηκαν για την οικολογική του αξία και τους δόθηκε η ευκαιρία να  παρατηρήσουν ( με κιάλια και τηλεσκόπια) την ορνιθοπανίδα της περιοχής.
Επίσης, στο πλαίσιο του μαθήματος «Υδρόβιοι μικροοργανισμοί: από το γονίδιο στο οικοσύστημα»  υλοποιήθηκαν εργασίες πεδίου (μεθοδολογίες μελέτης υδάτινου περιβάλλοντος) υπό την καθοδήγηση της κ. Ήρας Καραγιάννη -  Επίκουρη καθηγήτρια.
Read More »
Επίσκεψη φοιτητών 4ου έτους τμήματος βιολογικών εφαρμογών και τεχνολογιών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στο Έλος Καλοδικίου  Επίσκεψη φοιτητών 4ου έτους τμήματος βιολογικών εφαρμογών και τεχνολογιών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στο Έλος Καλοδικίου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Οκτωβρίου 23, 2019 Rating: 5

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ: «ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΑΘΛΗΣΗ»

Τετάρτη, Οκτωβρίου 23, 2019
ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ: «ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΑΘΛΗΣΗ» 
 
Το τμήμα Αθλητισμού-Πολιτισμού του Π.Α.Κ.Π.ΠΟ του Δήμου Ηγουμενίτσας ξεκινά το πρόγραμμα: "ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΑΘΛΗΣΗ" την ΤΡΙΤΗ 22-10-2019 , σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

ΠΡΩΙΝΟ ΤΜΗΜΑ: ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΛΑΔΟΧΩΡΙΟΥ(έναρξη Τετάρτη 23-10-2019):
ΔΕΥΤΕΡΑ-ΤΕΤΑΡΤΗ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9-10 π.μ

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ: ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ 1ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ (έναρξη Τετάρτη 23-10-2019 )
ΔΕΥΤΕΡΑ -ΤΕΤΑΡΤΗ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Α' ΤΜΗΜΑ: 16:30-17:30
Β' ΤΜΗΜΑ: 17:30-18:30
Γ' ΤΜΗΜΑ: 18:30-19:30

ΤΜΗΜΑ ΠΑΡΑΠΟΤΑΜΟΥ:
ΤΡΙΤΗ-ΠΕΜΠΤΗ 18:00-19:00(έναρξη Τρίτη 22-10-2019)

Οι γυναίκες που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα θα πρέπει να προσκομίσουν εκτός από την αίτηση συμμετοχής που θα δοθεί από την Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής και την ιατρική βεβαίωση συμμετοχής όπως έχουν ενημερωθεί από τον φορέα μας. Η παράδοση τους θα γίνεται στην Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής στην προσέλευση του μαθήματος.
Τιμή συμμετοχής 10€ το μήνα.

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Πληροφορίες: Τηλ. 2665360019
FAX : 2665360019 Email:pakppo2@1345.syzefxis.gov.gr

Read More »
ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ: «ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΑΘΛΗΣΗ» ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ: «ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΑΘΛΗΣΗ» Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Οκτωβρίου 23, 2019 Rating: 5

Ομόφωνη στήριξη του ΚΕΘΕΑ από το Περιφερειακό Συμβούλιο

Τετάρτη, Οκτωβρίου 23, 2019
Ομόφωνη στήριξη του ΚΕΘΕΑ από το Περιφερειακό Συμβούλιο 
Υπέρ της διατήρησης του αυτοδιοίκητου του ΚΕΘΕΑ και της ενίσχυσης των επιστημονικών δράσεων του τάχθηκαν όλες οι παρατάξεις στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου.

Ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης αναφέρθηκε στη διαχρονική συνδρομή της Περιφέρειας στο Κ.Ε.Θ.Ε.Α., αρχής γενομένης από τις πρωτοβουλίες που είχε αναλάβει ως Νομάρχης Ιωαννίνων για την ίδρυση των δομών του αρχικά στα Ιωάννινα- οι οποίες στη συνέχεια επεκτάθηκαν και σε άλλες πόλεις- περιοχές της Ηπείρου- τονίζοντας ότι στην πορεία του αποδείχτηκε μια δομή που βοήθησε πολύ κόσμο, δίνοντας τον «καθαρό από εξαρτήσεις» στην κοινωνία.

Όσον αφορά το ζήτημα που έχει προκύψει το τελευταίο διάστημα με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία επέρχονται αλλαγές στη Διοίκησή του, ανέγνωσε έγγραφο με συγκεκριμένες προτάσεις που υπέβαλε στον Υφυπουργό Συντονισμού για το Κυβερνητικό Έργο Άκη Σκέρτσο, το οποίο εισηγήθηκε στη συνέχεια στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, το οποίο και υιοθετήθηκε στο σύνολό του.

Το έγγραφο αυτό - το οποίο θα συνοδεύεται και από τυχόν επιμέρους παρατηρήσεις των άλλων Περιφερειακών Παρατάξεων- αποτελεί και τη βάση ψηφίσματος που θα εκδώσει το Περιφερειακό Συμβούλιο,

Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, εκ μέρους γονέων ατόμων που λαμβάνουν υπηρεσίες από το ΚΕΘΕΑ, τοποθετήθηκε και έκανε εκτεταμένη παρουσίαση του έργου και κυρίως του τρόπου με τον οποίον αντιμετωπίζονται οι εξαρτήσεις από το Κέντρο η κ. Τέτα Ζαϊμη.

Read More »
Ομόφωνη στήριξη του ΚΕΘΕΑ από το Περιφερειακό Συμβούλιο Ομόφωνη στήριξη του ΚΕΘΕΑ από το Περιφερειακό Συμβούλιο Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Οκτωβρίου 23, 2019 Rating: 5

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Τετάρτη, Οκτωβρίου 23, 2019
ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ 
 
 

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας θέλει να ευχαριστήσει τον Ιατρικό Σύλλογο Θεσπρωτίας για την συλλογή σε φάρμακα και παραφαρμακευτικό υλικό προς το Κοινωνικό Φαρμακείο και για την συνεχή στήριξη σε οτιδήποτε έχουμε χρειαστεί.

Η ανάγκη βοήθειας στους συνδημότες μας που ανήκουν στις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες είναι συνεχής. Το Κοινωνικό Φαρμακείο δέχεται τις προσφορές σε φάρμακα και παραφαρμακευτικό υλικό που δεν χρειάζεστε και δεν έχει παρέλθει ο χρόνος λήξης τους καθημερινά 7:00 – 15:00 στα γραφεία του ( παλιά μαθητική εστία).

Βοηθήστε μας να βοηθήσουμε όσους μας έχουν ανάγκη.

Στοιχεία επικοινωνίας:
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
Κτήριο ΕΙΝ – 28ης Οκτωβρίου 7,
Τ.Κ. 46100 Ηγουμενίτσα
Τηλ.: 2665024245
Φαξ: 2665028888
Email: kf@igoumenitsa.gr
Facebook: https://www.facebook.com/kfIgoumenitsas/
Read More »
ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Οκτωβρίου 23, 2019 Rating: 5

Σελίδες