Θα μας τάιζαν 3 τόνους σάπιο κρέας - Aπό την Ιταλία στην Ηγουμενίτσα

Παρασκευή, Ιανουαρίου 12, 2018

Μπλόκο σε μεγάλη ποσότητα ακατάλληλου κρέατος το οποίο θα κατέληγε στην ελληνική αγορά επέφεραν οι ιταλικές Αρχές έπειτα από συντονισμένο έλεγχο που πραγματοποίησαν κοντά στο λιμάνι της Ανκόνα.
Οι αστυνομικοί σταμάτησαν ένα φορτηγό το οποίο είχε ελληνικές πινακίδες προκειμένου να το ελέγξουν. Όπως διαπίστωσαν το εμπόρευμά του αποτελούνταν από 3 τόνους κρέατος. Συγκεκριμένα κατεψυγμένο κρέας χοιρινό αλλά και νωπά πουλερικά.

Σύμφωνα όμως με τη νομοθεσία, τα κρέατα κρίθηκαν ακατάλληλα, αφού δεν τηρούσαν τους κανόνες υγιεινής για τη μεταφορά προϊόντων προς ανθρώπινη κατανάλωση. Οι αστυνομικοί σε συνεργασία με την Ιταλική υπηρεσία ελέγχου τροφίμων, διαπίστωσαν πως τα κρέατα είχαν αλλοιωθεί αφού δεν διατηρούνταν στη σωστή θερμοκρασία. Παράλληλα τα κατεψυγμένα είχαν τοποθετηθεί στον ίδιο χώρο με τα νωπά, κάτι το οποίο απαγορεύεται για την ασφάλιση της ποιότητας του τροφίμου.

Όλη η ποσότητα κρίθηκε ακατάλληλη για ανθρώπινη κατανάλωση και κατασχέθηκε άμεσα. Το απόγευμα της Παρασκευής έγινε γνωστό πως το εμπόρευμα είχε φορτωθεί από χονδρεμπόρους σε περιοχές της Ραβέννας και της Ματσεράτα. Στη συνέχεια μέσω του πλοίου από το λιμάνι της Ανκόνα τα ακατάλληλα κρέατα θα εισέρχονταν ή στην Πάτρα ή στην Ηγουμενίτσα κι από εκεί απευθείας στην ελληνική αγορά και φυσικά στους έλληνες καταναλωτές.

Στον Έλληνα οδηγό επιβλήθηκε πρόστιμο 2.032 ευρώ για παραβιάσεις των νόμων 110/92 και 193/07 σχετικά με τη μεταφορά των τροφίμων.

Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που οι Αρχές της γείτονας χώρας προχωρούν σε κατάσχεση αλλοιωμένων τροφίμων, επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία. Όπως εξηγούν καλά ενημερωμένες πηγές στο zougla.gr, κατασχέσεις αλλοιωμένων τροφίμων ή που δεν τηρούν τις προδιαγραφές για ανθρώπινη κατανάλωση (κρέατα, ψάρια, οστρακοειδή) γίνονται συνεχώς στα λιμάνια της Ανκόνα και του Μπάρι. Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως πρόκειται για αρκετά μεγάλη ποσότητα. Αυτό που μένει τώρα να διαπιστωθεί είναι αν πρόκειται για μεμονωμένη περίπτωση και ποσότητα ή υπάρχουν κι άλλα τέτοια φορτία τα οποία έχουν ήδη φτάσει στην Ελλάδα. 

Χρήστος Μαζάνης - zougla.gr


 
Read More »
Θα μας τάιζαν 3 τόνους σάπιο κρέας - Aπό την Ιταλία στην Ηγουμενίτσα Θα μας τάιζαν 3 τόνους σάπιο κρέας - Aπό την Ιταλία στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιανουαρίου 12, 2018 Rating: 5

Νέα καταδίκη του τέως Δημάρχου Σαγιάδας κ. Βαγγέλη Μάστορα

Παρασκευή, Ιανουαρίου 12, 2018

Νέα "καμπάνα" για τον τέως Δήμαρχο Σαγιάδας κ. Βαγγέλη Μάστορα από την Ελληνική Δικαιοσύνη και σε δεύτερο βαθμό.

Το τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσπρωτίας που συνεδρίασε την Τετάρτη τον καταδίκασε σε 7 μήνες φυλάκιση με 3ετή αναστολή.

Πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε 10 μήνες φυλάκιση χωρίς αναστολή.

Η καταδίκη του αφορά υπόθεση τραυματισμού πολίτη και με την ιδιότητα του κ. Μάστορα αυτήτου Δημάρχου, σε γυμναστήριο που λειτουργούσε η τότε Δημοτική Αρχή Σαγιάδας, χωρίς τις απαραίτητες άδειες και τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας.

Στο άκουσμα της νέας του καταδίκης, ο κ. Μάστορας αντέδρασε έντονα, αρνούμενος να πληρώσει τα δικαστικά έξοδα, κάτι που προκάλεσε την οργή του δικαστή, ο οποίος τον απέβαλε από την αίθουσα του δικαστηρίου για ανάρμοστη συμπεριφορά.Read More »
Νέα καταδίκη του τέως Δημάρχου Σαγιάδας κ. Βαγγέλη Μάστορα Νέα καταδίκη του τέως Δημάρχου Σαγιάδας κ. Βαγγέλη Μάστορα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιανουαρίου 12, 2018 Rating: 5

Συνάντηση Μάριου Κάτση και Δημάρχου Ηγουμενίτσας με τον Υπουργό Εσωτερικών

Παρασκευή, Ιανουαρίου 12, 2018Συνάντηση πραγματοποίησαν στις 11/01/2018 ο Βουλευτής Θεσπρωτίας Μάριος Κάτσης και ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γιάννης Λώλος με τον Υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη, ενώ στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο Δήμαρχος Αρταίων κ. Χρήστος Τσιρογιάννης.

Η συνάντηση η οποία πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Υπουργού, διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα, και επικεντρώθηκε σε μια σειρά θεμάτων τόσο για την τοπική αυτοδιοίκηση γενικότερα, όσο και για τον Δήμο Ηγουμενίτσας ειδικότερα.

Κύριο θέμα συνάντησης που απασχολεί τον Δήμο Ηγουμενίτσας, ήταν η στελέχωση της επιχείρησης ύδρευσης και αποχεύτευσης (ΔΕΥΑΗ) με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, τις οποίες η κυβέρνηση έχει εξαγγείλει. Αφού ξεπεράστηκε το πρόβλημα με την έγκριση του νέου οργανογράμματος της ΔΕΥΑΗ, που περιλαμβάνει 12 νέες οργανικές θέσεις, ο Υπουργός Εσωτερικών δεσμεύτηκε ότι θα συμπεριληφθούν στη β’ φάση των προσλήψεων στους ΟΤΑ που θα βγει το Σεπτέμβρη.Από την πλευρά του, ο βουλευτής Μάριος Κάτσης αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο που γίνεται στο Υπουργείο Εσωτερικών με απτά αποτελέσματα στην βελτίωση των συνθηκών των Δήμων της χώρας και της Θεσπρωτίας κατ’ επέκταση. Ενδεικτικά αναφέρθηκε ότι ο «κ. Σκουρλέτης όποτε χρειάστηκε ήταν δίπλα μας και έχει πάντα την πόρτα στους αυτοδιοικητικούς ανοιχτή». Στη συνέχεια τόνισε σημαντικές παρεμβάσεις του ΥΠ.ΕΣ. και πιο συγκεκριμένα «Αντιμετωπίστηκε το ζήτημα των ληξιπρόθεσμων οφειλών των Δήμων με τον Δήμο Ηγουμενίτσας που έκανε τις απαραίτητες ενέργειες, να επιχορηγείτε με το ποσό των 4.45εκ €. Επίσης με νομοθετική παρέμβαση το καλοκαίρι (ν.4483/2017) θεσπίστηκαν οι 100 δόσεις για την εξόφληση λογαριασμών νερού στις ΔΕΥΑ, ενώ όποτε χρειάστηκε δόθηκαν έκτακτες χρηματοδοτήσεις για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών αλλά και έξτρα κονδύλια από το φόρο ζύθου και τα τέλη διαφήμισης».

Στη συζήτηση τέθηκε και το θέμα του καθορισμού και της διάκρισης των αρμοδιοτήτων των ΟΤΑ πρώτου και δευτέρου βαθμού. Ο Βουλευτής Μάριος Κάτσης τόνισε ότι ενόψει της μεταρρυθμισης του νέου «Καλλικράτη», έχουμε την ευκαιρία να λύσουμε μια σειρά από χρόνια προβλήματα που ταλανίζουν συνολικά την Τοπική Αυτοδιοίκηση, και να περάσουμε σε ένα πιο παραγωγικό και αποτελεσματικό μοντέλο.

Ο κ. Σκουρλέτης αναφέρθηκε στις χρηματοδοτικές ανάγκες των ΟΤΑ και στην προσπάθεια που καταβάλλει το Υπουργείο ώστε να ανταπεξέλθει σε αυτές τις ανάγκες. Σε αυτό το πλαίσιο ενημέρωσε ότι το 2018 σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, θα τρέξουν δύο προγράμματα χρηματοδότησης ύψους 500 εκατ. Ευρώ.

Το πρώτο πρόγραμμα αφορά τη χρηματοδότηση έργων στους δήμους και τις περιφέρειες, (με έμφαση στους πρώτους), στους τομείς της ύδρευσης και αποχέτευσης, της αγροτικής οδοποιίας, της αποκατάστασης των ΧΑΔΑ και της αντιπλημμυρικής προστασίας. Το δεύτερο θα προορίζεται για την προμήθεια μηχανημάτων έργου, την πιστοποίηση των παιδικών χαρών και την ανέγερση δημοτικών κτιρίων.


Read More »
Συνάντηση Μάριου Κάτση και Δημάρχου Ηγουμενίτσας με τον Υπουργό Εσωτερικών Συνάντηση Μάριου Κάτση και Δημάρχου Ηγουμενίτσας με τον Υπουργό Εσωτερικών Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιανουαρίου 12, 2018 Rating: 5

Συνεδριάζει την Τετάρτη το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας

Παρασκευή, Ιανουαρίου 12, 2018

Παρακαλούμε να παρευρεθείτε στην συνεδρίαση του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας που θα γίνει την Τετάρτη 17.01.2018 και ώρα 18:00 στο Συνεδριακό Κέντρο του Επιμελητηρίου, με θέματα ημερησίας διάταξης τα παρακάτω:

ΘΕΜΑ 1ον : Εκλογή Προέδρων & αναπληρωτών στα Τμήματα του Επιμελητηρίου.
Α) Τμήμα Εμπορικό.
Β) Τμήμα Μεταποιητικό.
Γ) Τμήμα Τουρισμού & Μεταφορών.
Δ) Τμήμα Υπηρεσιών.
Εισηγητής ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου.

ΘΕΜΑ 2ον : Σύσταση Επιτροπών Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας για το έτος 2018 
α) Επιτροπή Προγραμμάτων Επιμελητηρίου (Μονάδα Προγραμματισμού – Σχεδιασμού και Ωρίμανσης Έργων)
β) Επιτροπής Διενέργειας & Αξιολόγησης Διαγωνισμών.
γ) Επιτροπή Αξιολόγησης Ενστάσεων Διαγωνισμών (διάφορα μέλη από της β περίπτωση).
δ) Επιτροπή Παραλαβής (Μονάδα Υλοποίησης – Παρακολούθησης Έργων).
Εισηγητής ο Β΄ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου.
ΘΕΜΑ 3ον : Ορισμός εκπροσώπου και αναπληρωτή του στην Κεντρική Ένωση
Επιμελητηρίων Ελλάδας (αρθ. 24 παρ. 2 Ν.3419/2005).
Εισηγητής ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου.
ΘΕΜΑ 4ον : Έγκριση Διακανονισμού μη καταβληθεισών συνδρομών μελών
του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας (Ν.4497/2017 αρθ.75 παρ.10).
Εισηγητής ο Οικ. Επόπτης του Επιμελητηρίου.

ΘΕΜΑ 5ον : Τρέχοντα θέματα.


Read More »
Συνεδριάζει την Τετάρτη το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας Συνεδριάζει την Τετάρτη το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιανουαρίου 12, 2018 Rating: 5

Μάριος Κάτσης: Ξεκίνησε το ελευθέρας για τους Θεσπρωτούς από τα διόδια της Τύριας

Παρασκευή, Ιανουαρίου 12, 2018

577 αιτούντες από τη Θεσπρωτία έχουν ήδη τη δυνατότητα ελεύθερης διέλευσης από τα διόδια της Τύριας, με απλή επίδειξη ταυτότητας και επαλήθευση του αριθμού κυκλοφορίας του οχήματος, έως ότου να παραλάβουν τις κάρτες διέλευσης.

Δημοσιεύθηκε εχθές (11/01/2018) από το Υπουργείο Υποδομών και δεύτερος πίνακας με εγκεκριμένες αιτήσεις για την ελεύθερη διέλευση από τα διόδια της Εγνατίας οδού.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ:http://www.yme.gr/?aid=5787&tid=940

ΠΡΟΣΟΧΗ

Αν έχει γίνει λάθος στα στοιχεία που δώσατε κατά την υποβολή της αίτησης ή αν τα επισυναπτόμενα έγγραφα που αποστείλατε είναι ελλιπή, πατώντας υποβολή σας γράφει ότι η καταχώρηση της αίτησης πραγματοποιήθηκε επιτυχώς αλλά αυτό δε σημαίνει ότι η αίτηση εγκρίθηκε, απλά καταχωρήθηκε. Η εξέταση και η έγκριση της αίτησης και των δικαιολογητικών γίνεται από το Υπουργείο σε δεύτερο χρόνο. Μόνο όταν δείτε τον αριθμό κυκλοφορίας σας στους πίνακες που δημοσιεύονται στο σάιτ του Υπουργείου έχετε δικαίωμα δωρεάν διέλευσης από τα διόδια. Γι αυτό διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες συμπλήρωσης που υπάρχουν σε κάθε βήμα της αίτησης. Αν έχετε κάνει λάθος μπορείτε να ξαναυποβάλλετε αίτηση από την αρχή.
Μάριος Κάτσης
Βουλευτής Θεσπρωτίας 


 
Read More »
Μάριος Κάτσης: Ξεκίνησε το ελευθέρας για τους Θεσπρωτούς από τα διόδια της Τύριας Μάριος Κάτσης: Ξεκίνησε το ελευθέρας για τους Θεσπρωτούς από τα διόδια της Τύριας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιανουαρίου 12, 2018 Rating: 5

Απογειώνεται το λιμάνι της Ηγουμενίτσας - Στα 6.000.000 τα έσοδα

Παρασκευή, Ιανουαρίου 12, 2018


Σημαντική αύξηση μεταφορικού έργου, εμπορευμάτων και κερδοφορίας παρουσίασε και το 2017 το Λιμάνι της Ηγουμενίτσας. 
Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου του ΟΛΗΓ Ανδρέα Νταή στην ΕΡΤ Ηπείρου τα έσοδα ξεπέρασαν τα 6 εκατ. και τα καθαρά κέρδη τα 250 χιλ. 
Επίσης ο κ. Νταής τόνισε ότι κατατέθηκαν στο υπουργείο Ναυτιλίας η περιβαλλοντική μελέτη και τα σχέδια για τη μαρίνα Ηγουμενίτσας που εντάσσονται στο ευρύτερο πλαίσιο δημιουργίας ενιαίου θαλάσσιου. 
Στις 19 του μηνός θα επισκεφτεί τον ΟΛΗΓ η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ προκειμένου να γίνει εξειδικευμένη συζήτηση για τις προοπτικές, τις δυνατότητες και τις πηγές άντλησης ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων. 


 
Read More »
Απογειώνεται το λιμάνι της Ηγουμενίτσας - Στα 6.000.000 τα έσοδα Απογειώνεται το λιμάνι της Ηγουμενίτσας - Στα 6.000.000 τα έσοδα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιανουαρίου 12, 2018 Rating: 5

Ενιαίο μέτωπο τοπικής αυτοδιοίκησης, παραγωγών, συνεταιρισμών και βιομηχανιών της Ηπείρου για την προστασία της φέτας

Παρασκευή, Ιανουαρίου 12, 2018


Τοπική Αυτοδιοίκηση, παραγωγοί, συνεταιριστικές οργανώσεις, γαλακτοβιομηχανίες και λοιπές τυροκομικές μονάδες της Ηπείρου, συγκροτούν ενιαίο μέτωπο για την προστασία της φέτας και των άλλων τυροκομικών προϊόντων προστατευόμενης ονομασίας προέλευσης (Π.Ο.Π.).

Αυτό συμφωνήθηκε σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Ηπείρου, κατά την οποία έγινε διεξοδική συζήτηση για τους κινδύνους που ελλοχεύουν από εισαγωγές γάλακτος στην παραγωγή των ανωτέρω προϊόντων, που απειλούν τη βιωσιμότητα της κτηνοτροφίας, των τυροκομικών μονάδων και εκατοντάδων θέσεων εργασίας.

Η βασική κατεύθυνση στην οποία θα κινηθούν οι φορείς της Ηπείρου, σύμφωνα με την πρόταση που κατέθεσε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, επικεντρώνεται στο αίτημα για νομοθετική ρύθμιση σύμφωνα με την οποία θα αφαιρείται το δικαίωμα παραγωγής προϊόντων Π.Ο.Π. σε κάθε γαλακτοκομική επιχείρηση που εισάγει γάλα.

Δηλώσεις Περιφερειάρχη

Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, σε δηλώσεις του ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Για να προστατέψουμε την Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης (Π.Ο.Π.) της φέτας και των κίτρινων τυριών, ζητάμε όπως όποιος εισαγάγει πρόβειο γάλα απ΄ έξω- που είναι νόμιμο- να μην έχει δικαίωμα κατοχής κωδικού για παραγωγή ΠΟΠ φέτας ή άλλων γαλακτοκομικών προϊόντων. Το ίδιο να ισχύει και για όσους έχουν εργοστάσια στο εξωτερικό, καθώς και αυτοί δημιουργούν μια στρέβλωση στο ζήτημα αυτό. Πρέπει να διαλέξει ο καθένας αν θέλει να παράγει προϊόντα που έχουν την προστασία ΠΟΠ, ή δεν θέλει. Δεν μπορεί και να κάνει τη δουλειά του, δηλ. να φέρνει γάλατα άλλης ποιότητας από το εξωτερικό, και να συμμετέχει και στα ΠΟΠ προϊόντα της πατρίδας μας».

Όπως εξήγησε μάλιστα, γίνεται λόγος και για περιπτώσεις κατά τις οποίες εισάγεται πρόβειο γάλα από το εξωτερικό, το οποίο επεξεργάζονται μονάδες εντός Ελλάδος και στη συνέχεια το παραγόμενο τυρί εξάγεται ως λευκό και με τη χρήση του κωδικού που διαθέτουν οι εν λόγω επιχειρήσεις διατίθεται στις αγορές ως «φέτα».

Ο Περιφερειάρχης υπογράμμισε ότι αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση- που μέχρι τώρα δεν αφορά επιχειρήσεις της Ηπείρου- τότε υπάρχει ορατό το ενδεχόμενο, να υπάρξει παρέμβαση ξένων χωρών κατά των ελληνικών Π.Ο.Π. προϊόντων, με το αιτιολογικό ότι αυτά παράγονται με γάλα από τη Γαλλία, τη Σαρδηνία, την Ιταλία, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία.Μια άλλη σοβαρή παράμετρος των εισαγωγών γάλακτος, είναι η μείωση των τιμών παραγωγού. «Εμείς- τόνισε ο Περιφερειάρχης- θέλουμε να στηρίξουμε τον Έλληνα παραγωγό. Δεν μπορεί με το 0,88 ευρώ/ανά κιλό αυτή τη στιγμή να παράγεται φέτα. Ένα κιλό φέτα θέλει πέντε κιλά γάλα. Δεν μπορεί να ακούμε ότι πουλιέται φέτα στο εξωτερικό με 4 ή 3,90 ευρώ το κιλό. Τα κόστη της φέτας είναι στα 6 ευρώ. Καταλαβαίνετε ότι τα άλλα δεν είναι φέτα. Πρέπει να στηρίξουμε τους παραγωγούς είτε είναι οι κτηνοτρόφοι, είτε οι τυροκόμοι, από την απάτη και τη χρήση της ΠΟΠ χωρίς να είναι, γιατί αυτά τα προϊόντα απαιτούν ελληνικό γάλα».

Ο Περιφερειάρχης πρόσθεσε ότι η σημερινή συνάντηση έγινε μετά την πρώτη συζήτηση που είχε γίνει για το θέμα στην Ένωση Περιφερειών Ελλάδος, με σκοπό να ξεκινήσουμε «ως Ήπειρος – που δεν έχουμε γάλα από το εξωτερικό- να σηκώσουμε το θέμα, ώστε να μπει τάξη σε όλη την Ελλάδα και να γίνει νόμος του κράτους. Εφόσον εισάγεις γάλα από το εξωτερικό, δεν έχεις κωδικό ΠΟΠ, ειδικά στην φέτα που είναι η μεγαλύτερη ποσότητα του γάλακτος».

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, ο κ. Καχριμάνης, εκτίμησε ότι η νομοθετική ρύθμιση είναι πολύ απλή, από τη στιγμή που ο ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ (ΕΛΟΓΑΚ) κάνει έλεγχο ανά πάσα στιγμή για τις ποσότητες και την προέλευση του γάλακτος που χρησιμοποιεί η κάθε τυροκομική μονάδα.

Στη συζήτηση τοποθετήθηκαν εκπρόσωποι γαλακτοβιομηχανιών, του ΕΛΟΓΑΚ και παραγωγών, που έθεσαν επίσης θέματα τιμής παραγωγού, αλλά και την προστασία από εισαγωγές και της τοπικής παραγωγής αγελαδινού γάλακτος που θα εξεταστεί σε συνάρτηση με την απόδοση των μέτρων που έχουν πρόσφατα αποφασιστεί για την καθιέρωση της σήμανσης στις πωλούμενες συσκευασίες. «Για τους αγελαδοτρόφους πρέπει το Υπουργείο να ξεκαθαρίσει το θέμα, ποιοι χρησιμοποιούν αγελαδινό γάλα ελληνικό και ποιοί ξένο», ανέφερε ο Περιφερειάρχης.

Συμμετοχές

Μεταξύ άλλων στη συνάντηση εκπροσωπήθηκαν οι Δήμοι Ιωαννιτών (Αντιδήμαρχος Β. Μέγα), Άρτας (Αντιδήμαρχος Θεανώ Γραμματικού) , Πρέβεζας (Αντιδήμαρχος Κ. Ματέρης), Ζίτσας (Δήμαρχος Μ. Πλιάκος), Μετσόβου (Δήμαρχος Κ. Τζαφέας), Πωγωνίου (Δήμαρχος Κ. Καψάλης), Κόνιτσας (Δήμαρχος Αν. Παπασπύρου- Πρόεδρος Δ.Σ. Γ. Ρόμπολος), Γ. Καραϊσκάκη (Δήμαρχος Π. Μίγδος), Ζηρού (Ν. Καλαντζής), Β. Τζουμέρκων (Ι. Σεντελές), Δωδώνης (Δήμαρχος Χρ. Ντακαλέτσης), οι γαλακτοβιομηχανίες, «ΔΩΔΩΝΗ», «ΗΠΕΙΡΟΣ», «ΚΑΡΑΛΗΣ», «ΤΣΟΥΤΣΟΠΛΙΔΗΣ», «ΜΠΑΦΑΣ», «ΜΙΝΕΡΒΑ», «ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ» «ΣΟΦΙΑΣ», «ΤΑΤΣΗΣ», «ΚΑΚΟΣ», ο προϊστάμενος του ΕΦΕΤ Ηπείρου κ. Μιλτ. Ζήκος, η Προϊστάμενη Εποπτείας – Ηπείρου ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ Αλεξάνδρα Μέγα, ο Πρόεδρος της Ένωσης Μετακινούμενων Κτηνοτρόφων Ι. Δεκόλης, εκπρόσωποι από Αγροτικούς Συνεταιρισμούς, η Πρόεδρος των Κτηνοτρόφων Θεσπρωτίας (και Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων) Μυρτώ Λύκα κ.α..


Read More »
Ενιαίο μέτωπο τοπικής αυτοδιοίκησης, παραγωγών, συνεταιρισμών και βιομηχανιών της Ηπείρου για την προστασία της φέτας Ενιαίο μέτωπο τοπικής αυτοδιοίκησης, παραγωγών, συνεταιρισμών και βιομηχανιών της Ηπείρου για την προστασία της φέτας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιανουαρίου 12, 2018 Rating: 5

Στο ΦΕΚ το πρόγραμμα 20.000 θέσεων εργασίας για νέους

Παρασκευή, Ιανουαρίου 12, 2018Στο ΦΕΚ δημοσιεύτηκε το πρόγραμμα επιχορήγησης αυτοαπασχολούμενων νέων και επιχειρήσεων νέων, ηλικίας έως 35 ετών, που δεν απασχολούν και δεν είχαν απασχολήσει στο παρελθόν προσωπικό.

Δίνεται έτσι η δυνατότητα για την πρώτη πρόσληψη ανέργων σε θέσεις μισθωτής εργασίας πλήρους απασχόλησης.

Ο ΟΑΕΔ θα επιχορηγήσει το 50% του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους 20.000 νέων θέσεων εργασίας σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και σε Φορείς Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (Κ.ΑΛ.Ο.),που ασκούν τακτική οικονομική δραστηριότητα.

Σκοπός του προγράμματος είναι η δημιουργία νέων θέσεων μισθωτής εργασίας μέσω της ενίσχυσης της νεανικής επιχειρηματικότητας.

Δικαιούχοι, ωφελούμενοι και προϋποθέσεις συμμετοχής

1. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και σε Φορείς Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας.

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι:
α. Ατομικοί επιχειρηματίες ηλικίας έως 35 ετών, που δεν απασχολούν και δεν απασχόλησαν οποτεδήποτε στο παρελθόν, προσωπικό.

β. Επιχειρήσεις οποιασδήποτε νομικής μορφής, που δεν απασχολούν και δεν απασχόλησαν οποτεδήποτε στο παρελθόν, προσωπικό, και στο εταιρικό ή μετοχικό τους κεφάλαιο συμμετέχουν νέοι ηλικίας έως 35 ετών, με ποσοστό άνω του 50% (ατομικά ή αθροιστικά).

γ. Φορείς Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (Κ.ΑΛ.Ο.), που δεν απασχολούν και δεν απασχόλησαν οποτεδήποτε στο παρελθόν, προσωπικό, και στις οποίες την πλειοψηφία των μεριδίων, άνω του 50% (ατομικά ή αθροιστικά), κατέχουν νέοι ηλικίας έως 35 ετών.

2. Οι δικαιούχοι της παραγράφου 1, δύνανται να ενταχθούν στο πρόγραμμα ακόμη και αν συμμετέχουν ή συμμετείχαν σε άλλες επιχειρήσεις οποιασδήποτε νομικής μορφής, είτε ως φυσικά πρόσωπα, είτε ως νομικές οντότητες, που απασχολούν ή απασχολούσαν κατά το παρελθόν προσωπικό, εφόσον το ποσοστό συμμετοχής τους θα είναι έως 50% (ατομικά ή αθροιστικά).

Διαβάστε εδώ αναλυτικά το ΦΕΚ


 
Read More »
Στο ΦΕΚ το πρόγραμμα 20.000 θέσεων εργασίας για νέους Στο ΦΕΚ το πρόγραμμα 20.000 θέσεων εργασίας για νέους Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιανουαρίου 12, 2018 Rating: 5

NTOKOYMENTO: Το τηλεγράφημα των "Τσάμηδων" στον κατοχικό Γερμανό στρατηγό!

Παρασκευή, Ιανουαρίου 12, 2018


Είναι δεδομένο, από τις ιστορικές μαρτυρίες των κατοίκων της Θεσπρωτίας, ότι η πλειοψηφία των "Τσάμηδων" συμπεριφέρθηκαν εχθρικά στην Ελλάδα ως να μην αισθάνονταν Έλληνες. 
Και όταν κατά την Ιταλική επίθεση της 28 Οκτωβρίου ο Ελληνικός Στρατός υποχώρησε στο Νότιο Τομέα, οι Τσάμηδες αποτέλεσαν την εμπροσθοφυλακή του Ιταλικού Στρατού. 
Με γιορτές και πανηγύρια ύψωσαν στο Μαργαρίτι την Αλβανική σημαία. 
Με την αντεπίθεση του Ελληνικού Στρατού και την υποχώρηση των Ιταλών οι ένοπλοι Τσάμηδες, πυροβολώντας από τα νώτα τα προελαύνοντα ελληνικά τμήματα, προξένησαν πολλά θύματα σε αυτά. 
Για τα διαπραχθέντα αδικήματα από τους Τσάμηδες κατά την διάρκεια των πολεμικών επιχειρήσεων το ελληνικό Κράτος έδειξε μεγαλοψυχία και γενναιοφροσύνη. 
Κατά την Κατοχή τάχθηκαν ανεπιφύλακτα στο πλευρό των στρατευμάτων Κατοχής, με την ελπίδα, ότι θα αποσπάσουν την συγκατάθεση της Ιταλικής Κυβερνήσεως για ενσωμάτωση της Θεσπρωτίας στο Αλβανικό Κράτος. 
Οι "Τσάμηδες" βοηθούσαν με ένοπλα τμήματα τα τα Γερμανικά στρατεύματα στις επιχειρήσεις εναντίον των Ελλήνων ανταρτών. 
Χαρακτηριστικό είναι το τηλεγράφημα του αρχηγού των Τσάμηδων προς το Γερμανό στρατηγό στην Ελλάδα, που του υπενθυμίζει ότι οι "Τσαμουριώτες μαχητές βρίσκονται στη διάθεσή σας, όπως και οι δικοί σας στρατιώτες". 
Προέβησαν σε ανομολόγητα εγκλήματα κατά του χριστιανικού στοιχείου της περιοχής. 
Οι αναρίθμητοι φόνοι, οι βιασμοί των γυναικών, οι πυρπολήσεις των σπιτιών, η κλοπή ολοκλήρων ποιμνίων και άλλων κινητών πραγμάτων, ήταν συνηθισμένες πράξεις. 
Μεταξύ άλλων φόνευσαν και το Νομάρχη Θεσπρωτίας. 


 
Read More »
NTOKOYMENTO: Το τηλεγράφημα των "Τσάμηδων" στον κατοχικό Γερμανό στρατηγό!  NTOKOYMENTO: Το τηλεγράφημα των "Τσάμηδων" στον κατοχικό Γερμανό στρατηγό! Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιανουαρίου 12, 2018 Rating: 5

Στην Πάργα η 21η Πανελλήνια Χειμερινή Συνάντηση Vespa

Παρασκευή, Ιανουαρίου 12, 2018

Διοργάνωση: Vespa Club Igoumenitsa


Read More »
Στην Πάργα η 21η Πανελλήνια Χειμερινή Συνάντηση Vespa Στην Πάργα η 21η Πανελλήνια Χειμερινή Συνάντηση Vespa Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιανουαρίου 12, 2018 Rating: 5

Παράταση καταβολής μισθώματος για τις κατανεμημένες επιλέξιμες βοσκήσιμες γαίες για το έτος 2016 και για το έτος 2017

Παρασκευή, Ιανουαρίου 12, 2018Ενημερώνουμε τους κτηνοτρόφους του Δήμου Ηγουμενίτσας ότι, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 2056/140051 απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Ιωάννη Τσιρώνη που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Τεύχος Β΄ 4642/29-12-2017:

1. Οι οφειλές που προκύπτουν από την κατανομή του έτους 2016 καθώς και την κατανομή του έτους 2017 καταβάλλονται μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου 2018. Στη περίπτωση μη καταβολής του ποσού, η αρμόδια ΔΑΟΚ της Περιφέρειας προχωρά στη σύνταξη χρηματικού καταλόγου, ο οποίος συνοδεύεται από περιληπτική Κατάσταση Βεβαίωσης Οφειλής και τον αποστέλλει στην αρμόδια για τη φορολογία εισοδήματος Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία (Δ.Ο.Υ.) του υπόχρεου, προκειμένου αυτή να προχωρήσει στην ταμειακή βεβαίωση του χρέους, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.δ. 356/1974 «Περί Κωδικός Εισπράξεως Δημοσίων Εσόδων (Α’ 90), όπως ισχύει.

2. Για το έτος 2018, η Επιτροπή Ελέγχου Χωροταξικής Ορθότητας ξεκινάει το έργο της στις 16 Φεβρουαρίου και το ολοκληρώνει έως τις 15 Απριλίου.

Η καταβολή του μισθώματος εξακολουθεί να γίνεται καταθέτοντας το τίμημα σε κάποιον από τους παρακάτω αναφερόμενους λογαριασμούς της Περιφέρειας Ηπείρου:

GR5301724070005407072544367 στην Τράπεζα Πειραιώς

GR2302607080000950200790007 στην Eurobank

Προσοχή! Κατά την κατάθεση του τιμήματος σε κάποιον από τους παραπάνω λογαριασμούς για να μπορεί να ταυτοποιηθεί η πληρωμή, θα πρέπει απαραίτητα να αναγράφεται ως αιτιολογία η ταυτότητα (δεκαψήφιος κωδικός) της αντίστοιχης μίσθωσης/οφειλής για την οποία γίνεται η πληρωμή.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στον 3ο όροφο του Δημαρχείου στην κ. Καννά ή να τηλεφωνείτε στο 2665361233.


Read More »
Παράταση καταβολής μισθώματος για τις κατανεμημένες επιλέξιμες βοσκήσιμες γαίες για το έτος 2016 και για το έτος 2017 Παράταση καταβολής μισθώματος για τις κατανεμημένες επιλέξιμες βοσκήσιμες γαίες για το έτος 2016 και για το έτος 2017 Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιανουαρίου 12, 2018 Rating: 5

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ - ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ

Παρασκευή, Ιανουαρίου 12, 2018ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ στις στάσεις εργασίας
ΔΟΕ (4ωρη διευκολυντική 8:00-12:00)
ΑΔΕΔΥ (12:00-λήξη της εργασίας)
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ:
πλατεία Δημαρχείου,ώρα 12:30, Ηγουμενίτσα

Αγωνιζόμαστε :

· Κάτω τα χέρια από το ωράριο και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών..

· ΟΧΙ σε συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων και τμημάτων.

· Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα, από το δικαίωμα στην ΑΠΕΡΓΙΑ.

· Μόνιμοι και μαζικοί διορισμοί εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων για την κάλυψη των άμεσων αναγκών των σχολείων.

· Εξίσωση των δικαιωμάτων μονίμων και συμβασιούχων - αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

· Εδώ και τώρα Δίχρονη Υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή για όλα τα παιδιά. Καμιά σκέψη για πέρασμα των νηπιαγωγείων στους Δήμους. Δημόσια δωρεάν παιδεία για όλο το λαό, όχι παιδεία με κουπόνια και voucher.

· Αύξηση των δαπανών για την Παιδεία από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Να μην περάσει το μνημόνιο για την Παιδεία!


Read More »
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ - ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ - ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιανουαρίου 12, 2018 Rating: 5

Σύλληψη 34χρονου στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας με ευρωπαϊκό ένταλμα

Παρασκευή, Ιανουαρίου 12, 2018


Στη σύλληψη ενός 34χρονου αλλοδαπού προέβησαν, πρωινές ώρες εχτές, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας με τη συνδρομή Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, κατά την αποβίβασή του από Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο προερχόμενο από το εξωτερικό, διαπιστώθηκε ότι είναι καταχωρημένος με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για αδικήματα κατά της δημόσια τάξης και ασφάλειας.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.


 
Read More »
Σύλληψη 34χρονου στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας με ευρωπαϊκό ένταλμα Σύλληψη 34χρονου στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας με ευρωπαϊκό ένταλμα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιανουαρίου 12, 2018 Rating: 5

Σελίδες