Ο Β. Γιόγιακας ζητά ενημέρωση για το πρόγραμμα καθολικής τηλεοπτικής κάλυψης στη Θεσπρωτία

Τρίτη, Νοεμβρίου 05, 2019
Ο Β. Γιόγιακας ζητά ενημέρωση για το πρόγραμμα καθολικής τηλεοπτικής κάλυψης στη Θεσπρωτία


Για την πορεία υλοποίησης του έργου σχετικά με την πρόσβαση σε τηλεοπτικά κανάλια περιοχών εκτός τηλεοπτικού σήματος ερωτά ο Βασίλης Γιόγιακας τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Ο βουλευτής Θεσπρωτίας σημειώνει ότι μέχρι σήμερα είναι άγνωστο πότε θα ολοκληρωθεί η επεξεργασία των αιτήσεων και μέχρι πότε θα έχει επιτευχθεί η δωρεάν πρόσβαση όλων των δικαιούχων του έργου, ιδιαίτερα εκείνων που έχουν αιτηθεί τηλεοπτικής κάλυψης μέσω επίγειου ψηφιακού αναμεταδότη (με πάροχο τη DIGEA). Εστιάζοντας στη Θεσπρωτία ζητεί να πληροφορηθεί μεταξύ άλλων σε ποιο στάδιο βρίσκεται η διαδικασία με σκοπό την παροχή τηλεοπτικού σήματος μέσω της επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής και της δορυφορικής ευρυεκπομπής. 

Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής: 

Προς τον κ. Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης 

ΘΕΜΑ: «Πορεία υλοποίησης προγράμματος καθολικής τηλεοπτικής κάλυψης στη Θεσπρωτία» 

Βάσει των προβλέψεων του ν.4563/2018 ξεκίνησε η υλοποίηση του έργου «Πρόσβαση των μόνιμων κατοίκων των περιοχών εκτός τηλεοπτικής κάλυψης στους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας». Το έργο υλοποιείται σε 3.587 οικισμούς (Περιοχές Εκτός Τηλεοπτικής Κάλυψης - «λευκές περιοχές») της χώρας και αφορά 542.000 πολίτες (217.000 νοικοκυριά) με σκοπό να παράσχει πρόσβαση στους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας. Με την υπ’ αριθ. 17690/15.11.2018 (ΦΕΚ Β’ 2866) Απόφαση του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης παρατάθηκε έως τις 19-12-2019 η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων από μόνιμους κάτοικους περιοχών εκτός τηλεοπτικής κάλυψης.

Σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 3269/01.11.2018 (ΦΕΚ Β΄ 5022) Κοινή Υπουργική Απόφαση η διαδικασία υλοποίησης του έργου περιλαμβάνει: α. τη δήλωση συμμετοχής των παρόχων στην υλοποίηση του έργου, β. την υποβολή από τους δήμους Αίτησης ένταξης των Περιοχών Εκτός Τηλεοπτικής Κάλυψης στο έργο, γ. την πιστοποίηση των δικαιούχων, δ. τον έλεγχο της διαδικασίας πιστοποίησης των δικαιούχων και ε. την παροχή πρόσβασης τηλεοπτικού σήματος στους δικαιούχους. Σε ανάρτηση στον ιστότοπο του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης αναφέρεται ότι μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών α. και β. θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση για την έναρξη της διαδικασίας πιστοποίησης και ένταξης των δικαιούχων στο έργο. Προς το παρόν είναι άγνωστο πότε θα ολοκληρωθεί η επεξεργασία των αιτήσεων και μέχρι πότε θα έχει επιτευχθεί η δωρεάν πρόσβαση όλων των δικαιούχων του έργου - ιδιαίτερα εκείνων που έχουν αιτηθεί τηλεοπτικής κάλυψης μέσω επίγειου ψηφιακού αναμεταδότη.

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Σε πόσο χρόνο, αρχής γενομένης από την λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων, αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η οριστικοποίηση του Μητρώου Δικαιούχων δωρεάν πρόσβασης στους τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής και περιφερειακής εμβέλειας,
Σε ό,τι αφορά συγκεκριμένα τη Θεσπρωτία, ποια είναι η τρέχουσα κατάσταση και ποιο το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των σταδίων που προβλέπονται στα άρθρα 9 και 10 της υπ’ αριθ. 3269/01.11.2018 (Β΄ 5022) Κοινής Υπουργικής Απόφασης για την παροχή των υπηρεσιών του έργου μέσω της επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής (DIGEA) και της δορυφορικής ευρυεκπομπής (COSMOTE TV).
Read More »
Ο Β. Γιόγιακας ζητά ενημέρωση για το πρόγραμμα καθολικής τηλεοπτικής κάλυψης στη Θεσπρωτία Ο Β. Γιόγιακας ζητά ενημέρωση για το πρόγραμμα καθολικής τηλεοπτικής κάλυψης στη Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 05, 2019 Rating: 5

1.000 προσλήψεις μονίμων σε δήμους - 12 άτομα στην ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας

Τρίτη, Νοεμβρίου 05, 2019
1.000 προσλήψεις μονίμων σε δήμους - 12 άτομα στην ΔΕΥΑ ΗγουμενίτσαςΜε μεγάλη ανυπομονησία αναμένεται η προκήρυξη για την πρόσληψη μονίμων υπαλλήλων σε δήμους και δημοτικές επιχειρήσεις από το ΑΣΕΠ.

Ο μεγάλος διαγωνισμός αναμένεται πριν από το τέλος του χρόνου από το υπουργείο Εσωτερικών και θα αφορά στην πρόσληψη μονίμων υπαλλήλων σε δήμους και δημοτικές επιχειρήσεις, προκειμένου να καλυφθούν ανάγκες κυρίως στον τομέα της ύδρευσης – αποχέτευσης (ΔΕΥΑ).

Ο αρμόδιος υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος έδωσε το πράσινο φως αφού τα αιτήματα των ΟΤΑ αφορούν για τουλάχιστον 1.000 θέσεις.

Η πλειονότητα των θέσεων θα καλυφθεί από τις κατηγορίες ΥΕ (υποχρεωτικής εκπαίδευσης), δηλαδή από αποφοίτους τριτάξιου Γυμνασίου ή Δημοτικού και ΔΕ (δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης), ενώ περιορισμένος αριθμός θέσεων θα διατεθεί σε πτυχιούχους ΠΕ και ΤΕ.

Οι κυριότερες ειδικότητες που θα ζητηθούν είναι: ΔΕ Ηλεκτρολόγων, ΔΕ Υδραυλικών, ΔΕ Μηχανικών Συντηρητών Γ΄ τάξης, ΔΕ Διοικητικού – οικονομικού, ΔΕ τεχνιτών αποχέτευσης, ΥΕ εργατών, ΠΕ/ΤΕ Πολιτικών Μηχανικών ή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ή Τοπογράφων Μηχανικών.

Σημειώνεται ότι για την προκήρυξη αυτή είχαν εγκριθεί 757 θέσεις, οι οποίες κατανέμονται ανά φορέα ως εξής:

Δήμος Αγίας Βαρβάρας 7, Δήμος Αγίου Βασιλείου 1, Δήμος Αγκιστρίου 7, Δήμος Αλεξανδρούπολης 3, Δήμος Αλίμου 30, Δήμος Αργιθέας 1, Δήμος Βριλησσίων 48, Δήμος Δέλτα 72, Δήμος Δελφών 18, Δήμος Δοξάτου 5, Δήμος Καντάνου-Σελίνου 7, Δήμος Κασσάνδρας 7, Δήμος Κάτω Νευροκοπίου 3, Δήμος Κηφισιάς 93, Δήμος Κισσάμου 15, Δήμος Κορυδαλλού 14, Δήμος Κυθήρων 9, Δήμος Μώλου-Αγίου Κωνσταντίνου 9, Δήμος Νέστου 5, Δήμος Νοτίου Πηλίου 14, Δήμος Παιανίας 33, Δήμος Παξών 2, Δήμος Πειραιώς 49, Δήμος Πετρουπόλεως 7, Δήμος Προσοτσάνης 2, Δήμος Σουφλίου 10, Δήμος Σπετσών 4, ΔΕΥΑ Δήμου Αβδήρων 1, Δήμος Σφακίων 1, ΔΕΥΑ Δήμου Ηγουμενίτσας 12, ΔΕΥΑ Δήμου Ιωαννιτών 9, ΔΕΥΑ Δήμου Παλαμά 2, ΔΕΥΑ Δήμου Β. Κυνουρίας 9, ΔΕΥΑ Αγίου Νικολάου 14, ΔΕΥΑ Δήμου Δελφών 10, ΔΕΥΑ Δήμου Ρόδου (ΔΕΥΑΡ) 100, ΔΕΥΑ Ηρακλείου 23, ΔΕΥΑ Λιβαδειάς 3, ΕΔΣΝΑ 12, Εταιρία Διαχείρισης Αποβλήτων Κεφαλλονιάς και Ιθάκης 15, ΔΕΥΑ Λάρισας 56, ΔΕΥΑ Αρτας 14 και ΔΕΥΑ Σελίνου 1.
Read More »
1.000 προσλήψεις μονίμων σε δήμους - 12 άτομα στην ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας 1.000 προσλήψεις μονίμων σε δήμους - 12 άτομα στην ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 05, 2019 Rating: 5

To Α' Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας συναντιέται με τις καλλιτεχνικές δημιουργίες μεγάλων Ελλήνων και ξένων ζωγράφων

Τρίτη, Νοεμβρίου 05, 2019
To Α' Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας συναντιέται με τις καλλιτεχνικές δημιουργίες μεγάλων Ελλήνων και ξένων ζωγράφων


Ένα μεγάλο ευχαριστώ εκ μέρους όλων των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των γονέων του σχολείου μας στην εκπαιδευτικό, κ. Γκαλντέμη Δήμητρα, γιατί κατάφερε με πενιχρά μέσα, προσωπικό κόπο, την περίοδο των καλοκαιρινών διακοπών, να μετατρέψει το σχολείο μας σε μια υπαίθρια πινακοθήκη, σε μια μόνιμη γκαλερί έργων τέχνης, προσφορά στο σχολείο μας και στην πόλη της Ηγουμενίτσας. 

Ο Διευθυντής του Α ́ Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας Γεώργιος Κύλλας 

Το σκεπτικό της απόδοσης έργων σπουδαίων ζωγράφων αφορά στο να μετατραπεί ο εξωτερικός χώρος του σχολείου σε μια υπαίθρια “ πινακοθήκη”. 
Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με έργα μεγάλων καλλιτεχνών, που το όνομά τους γράφτηκε στην ελληνική και ευρωπαϊκή Ιστορία της Τέχνης. Γνωρίζουν τεχνοτροπίες, στυλ, ανακαλύπτουν διαφορετικές οπτικές και λύσεις πάνω σε εικαστικά ζητήματα. 
Από τα ονειρικά σταροχώραφα του Μ.Chagall, έως το ηλιοβασίλεμα του Κων. Μαλέα, το ταξίδι του φωτός είναι συναρπαστικό. 
Φτάνοντας στην ανατολή της σελήνης του V. Van Gogh παρατηρούμε τον πλούτο των χρωμάτων που διακρίνει ο ζωγράφος μέσα στη νύχτα. 
Κάτω από τον ήλιο ή τη βροχή, η θάλασσα της Ύδρας του Παν. Τέτση, τα νούφαρα του Cl. Monet, η εξωτική Ταϊτή του P. Gauguin, το Λαύριο του Κ. Μαλέα, η Σαλαμίνα του Σπ. Παπαλουκά, η αυστριακή λίμνη του G. Klimt ενώνονται με το Ιόνιο που αντικρίζει η πόλη μας. 
Η “Alice” του A. Modigliani συνομιλεί με το “αγόρι με τις τιράντες” του Σπ. Παπαλουκά. 

Συγκινητική ήταν για μένα η στιγμή, όταν μια μαθήτρια της Β' τάξης στάθηκε μπροστά στο κορίτσι του Modigliani και του είπε χαρούμενη: 
- “Πώς σε λένε; Γεια σου τώρα, θα σε ξαναδώ στο διάλειμμα!” 
Οι ατμοσφαιρικές αντανακλάσεις του Μ. Οικονόμου, τα γεμάτα ευαισθησία σχέδια του Αλ. Ακριθάκη, το αγκάλιασμα των παιδιών στο γεφύρι πάνω από το ποτάμι του κυρ Μανουήλ Πανσέληνου αναδεικνύουν με τον ωραιότερο τρόπο την ύψιστη αξία: την ίδια τη ζωή. 
Εξπρεσιονισμός-καθαρά, γεμάτα ένταση χρώματα... ο «Γαλάζιος Καβαλάρης» του Kandinsky συμπληρώνει τον εικαστικό διάλογο. 

Θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς τον διευθυντή του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας κ. Γιώργο Κύλλα, τον υποδιευθυντή κ. Παύλο Καραγιάννη και όσους στηρίζουν την προσπάθεια αυτή. 
Τους ευχαριστώ γιατί μου εμπιστεύτηκαν το όραμά τους: Μαθητές, εκπαιδευτικοί και πολίτες να κατανοούν και να απολαμβάνουν το μεγαλείο της Τέχνης! 

Δήμητρα Γκαλντέμη εκπαιδευτικός 
ΠΕ08 Καλλιτεχνικών Ηγουμενίτσα, 
Νοέμβριος 2019
Read More »
To Α' Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας συναντιέται με τις καλλιτεχνικές δημιουργίες μεγάλων Ελλήνων και ξένων ζωγράφων To Α' Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας συναντιέται με τις καλλιτεχνικές δημιουργίες μεγάλων Ελλήνων και ξένων ζωγράφων Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 05, 2019 Rating: 5

6.691 τροχαίες παραβάσεις τον Οκτώβριο 2019 στην Ήπειρο

Τρίτη, Νοεμβρίου 05, 2019
6.691 τροχαίες παραβάσεις τον Οκτώβριο 2019 στην Ήπειρο Με στόχο την διαρκή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών στα ζητήματα οδικής ασφάλειας δημοσιοποιούνται συγκεντρωτικά-συγκριτικά στοιχεία που αφορούν, τροχαία ατυχήματα και παραβάσεις για τον Οκτώβριο του 2019, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. 

α. Τροχαία Ατυχήματα 

Στην εδαφική αρμοδιότητα της Ηπείρου, σημειώθηκαν 8 τροχαία ατυχήματα (έναντι 11 το 2018). 

Ειδικότερα, σημειώθηκαν: 
1 θανατηφόρο τροχαίο (έναντι 3 το 2018) 
3 τροχαία ατυχήματα με σοβαρό τραυματισμό ατόμου (έναντι κανενός το 2018) 
4 τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό ατόμου (έναντι 8 το 2018) 

Από τα τροχαία δυστυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των νομών, καταγράφηκαν συνολικά 9 παθόντες (έναντι 12 το 2018). Ειδικότερα, καταγράφηκαν: 
1 νεκρός (έναντι 4 το 2018) 
3 σοβαρά τραυματίες (έναντι κανενός το 2018) 
5 ελαφρά τραυματίες (έναντι 8 το 2018) 

Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν: 
οδήγηση σε κατάσταση μέθης 
παραβίαση προτεραιότητας 
αντικανονικό προσπέρασμα 
μη τήρηση απόστασης ασφαλείας 
λοιπά αίτια αναφερόμενα στους οδηγούς 

β. Δράσεις Τροχονομικής αστυνόμευσης 

Για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων πραγματοποιήθηκαν συστηματικοί έλεγχοι στο οδικό δίκτυο της Ηπείρου, οι οποίοι είχαν ως αποτέλεσμα να βεβαιωθούν συνολικά (6.691) παραβάσεις, από τις οποίες ξεχωρίζουν οι επικίνδυνες καθώς οδηγούν ευθέως στο τροχαίο ατύχημα και επηρεάζουν καθοριστικά το αποτέλεσμά του. 

Βεβαιώθηκαν : 
· 1.261 για υπερβολική ταχύτητα. 
· 69 για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος (μέθη). 
· 61 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη. 
· 287 για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση. 
· 174 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση. 
· 63 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας. 
· 47 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση. 
· 50 για αντικανονικό προσπέρασμα. 
· 13 για αντικανονικούς ελιγμούς. 
· 10 για φθαρμένα ελαστικά. 

Σημειώνεται επίσης ότι τον προηγούμενο μήνα βεβαιώθηκαν (104) παραβάσεις που αφορούν ανασφάλιστα οχήματα και (876) παραβάσεις επαγγελματικών οχημάτων.
Read More »
6.691 τροχαίες παραβάσεις τον Οκτώβριο 2019 στην Ήπειρο 6.691 τροχαίες παραβάσεις τον Οκτώβριο 2019 στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 05, 2019 Rating: 5

ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ AΓΙΟΥ ΜΗΝΑ ΚΕΣΤΡΙΝΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ (10 & 11/11/2019)

Τρίτη, Νοεμβρίου 05, 2019
ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ AΓΙΟΥ ΜΗΝΑ ΚΕΣΤΡΙΝΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ (10 & 11/11/2019) 


Ὁ Ἅγιος Μηνᾶς διαχρονικά στέλνει τό μήνυμα ὅτι ὁ Χριστιανός δέν εἶναι ὁ φοβισμένος περιθωριακός, ἀλλά ὁ θαρραλέος μαχητής τῆς ἀλήθειας. Δίνει μάχες πνευματικές, ἀτενίζοντας τόν Σωτῆρα καί Λυτρωτή, τόν νικητή καί θριαμβευτή πάνω στό κακό. Καί αὐτή τή λύση ἔχει να προτείνει πρός ὅλους ὡς μοναδική λύση στα ἀδιέξοδα. Πίστη, θάρρος γιά ἀγῶνα, γιατί ὁ Κύριος «νενίκηκεν τόν κόσμον». 

Ἀνακοινώνεται ὅτι τό διήμερο 10 καί 11 Νοεμβρίου 2019, ἡ μνήμη τοῦ πολιούχου Ἁγίου Μηνᾶ τῆς ἐνορίας Κεστρίνης θά ἑορταστεῖ μέ τό ἀκόλουθο πρόγραμμα: 

A) Τήν Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019, παραμονή τῆς ἑορτῆς, καί ὥρα 17.00μ.μ, θά ψαλεῖ Μεγάλος Ἑσπερινός μέ Ἀρτοκλασία. 

Στό τέλος τοῦ Μεγάλου Ἑσπερινοῦ θά πραγματοποιηθεῖ Λ Ι Τ Α Ν Ε Υ Σ Η τῆς εἰκόνας τοῦ μεγαλομάρτυρα, ἐντός τοῦ χωριοῦ, μέ τή συνοδεία τῆς φιλαρμονικῆς μπάντας τοῦ δήμου Φιλιατῶν. 

*** 
B) Τή Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019, ἀνήμερα τῆς ἑορτῆς, καί ὥρα 7:30 π.μ., θά τελεσθεῖ Ὄρθρος καί Θεία Λειτουργία μέ ἀρτοκλασία. 

Μετά τό τέλος τῆς Θείας Λειτουργίας, στό Πνευματικό Κέντρο τοῦ ‘Iεροῦ Nαοῦ, θά προσφερθεῖ καφές. 

ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Read More »
ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ AΓΙΟΥ ΜΗΝΑ ΚΕΣΤΡΙΝΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ (10 & 11/11/2019) ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ AΓΙΟΥ ΜΗΝΑ ΚΕΣΤΡΙΝΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ (10 & 11/11/2019) Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 05, 2019 Rating: 5

84 χρόνια ζωής συμπλήρωσε η Αδελφότητα Πολυδροσιτών Θεσπρωτίας

Τρίτη, Νοεμβρίου 05, 2019
84 χρόνια ζωής συμπλήρωσε η Αδελφότητα Πολυδροσιτών Θεσπρωτίας


84 χρόνια ζωής συμπλήρωσε η Αδελφότητα Πολυδροσιτών Θεσπρωτίας. 
Με αφορμή την επέτειο ίδρυσής της, καθώς και την εορτή του αγίου Δημητρίου του χωριού, πολιούχου του Πολυδρόσου, έγινε στην Αθήνα αρτοκλασία, καθώς και γεύμα. 
Η δραστήρια πρόεδρος της Αδελφότητας εκπαιδευτικός Μαρία Λαμπρίδου, σε αγαστή συνεργασία με τα υπόλοιπα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, βάζει τα δυνατά της για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. 
Και το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα δεν είναι άλλο, από την επικοινωνία των συγχωριανών μεταξύ τους, τη μη αποκοπή από τις προγονικές ρίζες, καθώς και τη στήριξη με έργα υποδομής των μόνιμων κατοίκων. Μάλιστα, στο πλαίσιο της διατήρησης της πολιτιστικής ταυτότητας της περιοχής, η Αδελφότητα Πολυδροσιτών, κάνει προσπάθειες να δημιουργήσει και χορευτικό τμήμα, πράγμα, που δεν είναι εύκολο για ένα μικρό χωριό.

Read More »
84 χρόνια ζωής συμπλήρωσε η Αδελφότητα Πολυδροσιτών Θεσπρωτίας 84 χρόνια ζωής συμπλήρωσε η Αδελφότητα Πολυδροσιτών Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 05, 2019 Rating: 5

728 συλλήψεις τον Οκτώβριο στην Ήπειρο

Τρίτη, Νοεμβρίου 05, 2019
728 συλλήψεις τον Οκτώβριο στην ΉπειροΜε σκοπό την ενημέρωση των πολιτών, σχετικά με τα αποτελέσματα της αστυνομικής ανταπόκρισης της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, δημοσιοποιούνται στοιχεία που αφορούν το σύνολο των συλλήψεων και εξιχνιάσεων σε Ιωάννινα, Θεσπρωτία, Πρέβεζα και Άρτα καθώς και οι σημαντικότερες υποθέσεις που απασχόλησαν τις αστυνομικές υπηρεσίες κατά το μήνα Οκτώβριο. 

Συνελήφθησαν συνολικά (728) άτομα και ειδικότερα: 
Για παραβάσεις του Ν. «περί αλλοδαπών»: -548- (εκ των οποίων -10- διακινητές) 
Για εγκληματική οργάνωση: -11- 
Για απόπειρα ανθρωποκτονίας: -5- 
Για παραβάσεις του Ν. «περί Ναρκωτικών»: -38- 
Για παραβάσεις του Ν. «περί Όπλων»: -5- 
Για κλοπές - διαρρήξεις: -7- 
Για παράβαση της νομοθεσίας περί αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς και παράνομη ανασκαφή: -6- 
Για εξύβριση, απειλή, αντίσταση, απείθεια, φθορές, αυτοδικία, σωματικές βλάβες: -22- 
Για ενδοοικογενειακή βία: -8- 
Για καταδιωκτικά έγγραφα (αποφάσεις δικαστηρίων, εντάλματα κ.λπ.): -22- 
Για παραεμπόριο: -2- 
Για χρήση πλαστού εγγράφου: -9- 
Για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος: -1- 
Για παράβαση της νομοθεσίας περί παιγνίων: -1- 
Για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας: -1 
Για διατάραξη οικιακής ειρήνης: -4- 
Για παράνομη βία: -5- 
Για παράνομη απασχόληση αλλοδαπών: -3- 
Για υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης & ψευδής ανώμοτη κατάθεση: -2- 
Για διάφορα αδικήματα του Π.Κ. και των Ειδικών Ποινικών Νόμων (Υγειονομικές παραβάσεις, παραβάσεις Γ.Ο.Κ., παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε βαθμό Πλημμελήματος κ.λπ.): -28- 

Εξαρθρώθηκαν: 
Μία εγκληματική οργάνωση εισαγωγής, αποθήκευσης και διακίνησης «σκληρών ναρκωτικών» 
Μία εγκληματική ομάδα κλοπών δικύκλων 

Εξιχνιάστηκαν: 
Μία υπόθεση απόπειρας ανθρωποκτονίας 
Είκοσι επτά υποθέσεις κλοπών – διαρρήξεων 
Τριάντα υποθέσεις κλοπών δικύκλων 
Είκοσι τέσσερις υποθέσεις ναρκωτικών 
Εννέα υποθέσεις απάτης 
Δώδεκα υποθέσεις όπλων 
Έξι υποθέσεις διακίνησης παράτυπων μεταναστών 
Δύο υποθέσεις αρχαιοκαπηλίας 
Δύο υποθέσεις λαθρεμπορίου 
Οκτώ υποθέσεις πλαστογραφίας 

Κατά τη διερεύνηση των υποθέσεων που απασχόλησαν τις Αστυνομικές Υπηρεσίες, κατασχέθηκαν διάφορα αντικείμενα, από τα οποία ξεχωρίζουν: 
Κάνναβη: -16- κιλά και -827,79- γραμμάρια 
Ηρωίνη: -414,49- γραμμάρια 
Κοκαΐνη: -36,71- γραμμάρια 
Δενδρύλλια κάνναβης: -12- 
Ναρκωτικά χάπια: -73- 
Κυνηγετικά όπλα: -6- 
Αεροβόλα όπλα: -1- 
Ζυγαριές ακριβείας: -2- 
Φυσίγγια: -3- 
Χρηματικό ποσό: - 14.665- ευρώ 
Είδη παρεμπορίου: -43- τεμάχια(τσάντες, υποδήματα) 
Ανευρεθέντα οχήματα (Ι.Χ.Ε. – Ι.Χ.Φ. - μοτ/τες- μοτ/τα): -12- Υπενθυμίζονται ενδεικτικά, σημαντικές υποθέσεις: 

· Την (01-10-2019), εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν συστηματικά στην εισαγωγή, αποθήκευση και διακίνηση «σκληρών ναρκωτικών» στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων. Συνελήφθησαν συνολικά -8- μέλη της οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και ένας 31χρονος αλλοδαπός, ως αρχηγικό της μέλος ενώ ταυτοποιήθηκαν για τη συμμετοχή τους στην εγκληματική οργάνωση ακόμη δύο αλλοδαποί. Σε υπαίθριες καβάτζες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 58- φιξάκια ηρωίνης, βάρους (326,4) γραμμαρίων και (39) φιξάκια κοκαΐνης, βάρους (36) γραμμαρίων, έτοιμα προς διακίνηση ενώ επιπρόσθετα κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των (3.400) ευρώ και (11) κινητά τηλέφωνα. 

· Την (02-10-2019), εξιχνιάστηκε υπόθεση συμπλοκής και απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος δύο ατόμων, που έγινε την 02-10-2019 μετά τα μεσάνυκτα στην Άρτα. Για την υπόθεση συνελήφθησαν την ίδια ημέρα στην Πρέβεζα και στο Λούρο Πρέβεζας τρεις ημεδαποί, ενώ την 06-10-2019 κατόπιν ενταλμάτων σύλληψης συνελήφθησαν ακόμη δύο ημεδαποί, για την εμπλοκή τους στην υπόθεση. 

· Την (06-10-2019), συνελήφθη στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας, αλλοδαπός, ο οποίος μετέφερε με δίκυκλη μοτοσικλέτα και επιχείρησε να διακινήσει στη χώρα πάνω από -16- κιλά κάνναβης. 

· Την (09-10-2019), ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή ημεδαπής, ήδη έγκλειστης σε Κατάστημα Κράτησης, σε υπόθεση ληστείας που είχε διαπραχθεί την 08-03-2012 σε βάρος ηλικιωμένης στη Σαμψούντα Πρέβεζας, όπου με την απειλή μαχαιριού, αφαιρέθηκε χρηματικό ποσό και ένα κινητό τηλέφωνο. 

· Την (10-10-2019), συνελήφθησαν σε παραποτάμια περιοχή στο Φαράγγι Σκορδιλίου στα Καβάσιλα Κόνιτσας Ιωαννίνων, τέσσερις αλλοδαποί, οι οποίοι προέβαιναν με τη χρήση ερπυστριοφόρου σκαπτικού μηχανήματος και ειδικού εξοπλισμού σε παράνομη ανασκαφή και άντληση υδάτων, για την αναζήτηση αρχαίων - πολύτιμων αντικειμένων καθώς και χρυσών νομισμάτων. 

· Την (11-10-2019), εξιχνιάσθηκαν δύο υποθέσεις εξαπάτησης ηλικιωμένων γυναικών στην Πρέβεζα από δράστη που προσποιούνταν τον υπάλληλο της Δ.Ε.Η.. Ο δράστης αφαίρεσε χρήματα και χρυσαφικά ενώ επιπρόσθετα από την μία ηλικιωμένη αφαίρεσε και τραπεζική κάρτα με την οποία στη συνέχεια πραγματοποίησε ανάληψη από ΑΤΜ τραπεζικού υποκαταστήματος, αφαιρώντας από το λογαριασμό της χρηματικό ποσό. 

· Την (14-10-2019), συνελήφθησαν στην Άρτα δύο ημεδαποί, διότι σε έρευνα που έγινε στο σπίτι τους βρέθηκε, μεταξύ άλλων και κατασχέθηκε, ηρωίνη, βάρους (33,68) γραμμαρίων και μικροποσότητα κοκαΐνης. 

· Την (17-10-2019), συνελήφθη στην ευρύτερη περιοχή της Άρτας, αλλοδαπός, διακινητής ναρκωτικών. Κατασχέθηκαν (89) συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (282,2) γραμμαρίων, έτοιμες προς πώληση. 

· Την (24-10-2019), συνελήφθησαν στην Πρέβεζα δύο ημεδαποί, διότι σε έρευνες που έγιναν σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ιδιοκτησίας τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αντικείμενα που εμπίπτουν στη νομοθεσία περί αρχαιοτήτων. 

· Την (24-10-2019), συνελήφθησαν στην Ηγουμενίτσα δύο άτομα, που εμπλέκονται σε υπόθεση μεταφοράς και διακίνησης ηρωίνης, βάρους (39,2) γραμμαρίων. 

· Την 24 και 25-10-2019, συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, οι οποίοι το τελευταίο πεντάμηνο διέπραξαν πλήθος κλοπών δικύκλων από την πόλη και την ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων. Εξιχνιάστηκαν (30) υποθέσεις κλοπών δικύκλων, τελεσμένες και σε απόπειρα. 

· Την (28-10-2019), συνελήφθησαν στα Ιωάννινα τρεις διακινητές, που ενέχονται στη μεταφορά και διευκόλυνση παράνομης εξόδου από την ελληνική επικράτεια έξι αλλοδαπών. Οι διακινητές θα λάμβαναν ως χρηματική αμοιβή το χρηματικό ποσό των -12.000- ευρώ. 

· Συνελήφθησαν συνολικά 11 άτομα, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν διωκτικά έγγραφα, για διάφορα ποινικά αδικήματα (βιασμό, αποπλάνηση παιδιών, ληστεία, διακίνηση ναρκωτικών, απάτη, κλοπή, φοροδιαφυγή, ψευδή ανώμοτη κατάθεση και παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών και ΚΟΚ).
Read More »
728 συλλήψεις τον Οκτώβριο στην Ήπειρο 728 συλλήψεις τον Οκτώβριο στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 05, 2019 Rating: 5

Ερώτηση από την "Ελληνική Λύση" για τον αντισεισμικό έλεγχο των σχολικών κτηρίων του Δήμου Ηγουμενίτσας

Τρίτη, Νοεμβρίου 05, 2019
Ερώτηση από την "Ελληνική Λύση" για τον αντισεισμικό έλεγχο των σχολικών κτηρίων του Δήμου Ηγουμενίτσας
Αθήνα, 1-11-2019
ΕΡΩΤΗΣΗ
Της Σοφίας Χάιδως Ασημακοπούλου,
Βουλευτή Β' Πειραιά

ΠΡΟΣ : Τον κ. Υπουργό των Εσωτερικών 
Τον κ. Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών 

Την κ. Υπουργό Παιδείας ΘΕΜΑ: «Αντισεισμικός έλεγχος των σχολικών κτηρίων του Δήμου Ηγουμενίτσας» Κύριοι Υπουργοί, Προ ημερών συναντήθηκε το Δ.Σ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Θεσπρωτίας, με το Δήμαρχο Ηγουμενίτσας. 

Κατά τη συνάντηση ζητήθηκε η πραγματοποίηση αντισεισμικού έλεγχου των σχολικών κτηρίων του Δήμου που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα.Ο Δήμαρχος δήλωσε ότι το κόστος είναι απαγορευτικό για τον Δήμο και ότι θα γίνει προσπάθεια να βρεθεί λύση στο αίτημα μέσω του Υπουργείου Εσωτερικών. 

Η σεισμική επάρκεια, ειδικά των σχολικών κτηρίων, είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα και με δεδομένο ότι η Δυτική Ελλάδα είναι σεισμογενής περιοχή, θα πρέπει να υπάρξει άμεσα ο αιτούμενος αντισεισμικός έλεγχος. 

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί 

Προτίθεσθε να αναλάβετε πρωτοβουλίες, ώστε να επιτευχθεί ο αιτούμενος αντισεισμικός έλεγχος των σχολικών κτηρίων του Δήμου Ηγουμενίτσας; 

Η ερωτώσα Βουλευτής 

Σοφία Χάιδω Ασημακοπούλου
Read More »
Ερώτηση από την "Ελληνική Λύση" για τον αντισεισμικό έλεγχο των σχολικών κτηρίων του Δήμου Ηγουμενίτσας Ερώτηση από την "Ελληνική Λύση" για τον αντισεισμικό έλεγχο των σχολικών κτηρίων του Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 05, 2019 Rating: 5

296 εκπαιδευτικές ώρες ακάλυπτες στα σχολεία της Θεσπρωτίας

Τρίτη, Νοεμβρίου 05, 2019
296 εκπαιδευτικές ώρες ακάλυπτες στα σχολεία της Θεσπρωτίας


Αρκετά κενά υπάρχουν στα σχολεία του νομού Θεσπρωτίας, με αποτέλεσμα πολλές ώρες να πηγαίνουν χαμένες.

Παράδειγμα στην Παραμυθιά, η κατάσταση είναι τραγική στο ΕΠΑΛ, αφού λείπει ένας μαθηματικός, όλοι οι καθηγητές του τομέα υγείας και πρόνοιας καθώς και ένας καθηγητής του τομέα μηχανολογίας.

Επίσης στο ΓΕΛ Παραμυθιάς υπάρχουν λίγες κενές ώρες μαθηματικών και δεν υπάρχει καθόλου εκπαιδευτικός γερμανικών.

Με αφορμή τα κενά στην Θεσπρωτία, η τοπική ΕΛΜΕ, δημοσίευσε το εξής ενημερωτικό:

«Συναδέλφισες και συνάδελφοι. Για άλλη μια χρονιά δύο μήνες μετά την έναρξη του σχολικού έτους τα κενά στο νομό μας μετά από δύο φάσεις προσλήψεων αναπληρωτών, είναι αρκετά. Συγκεκριμένα: στην γενική εκπαίδευση παραμένουν ακάλυπτες 237 ώρες και στην ειδική αγωγή 59 ώρες.
Οι δεσμεύσεις του Υπουργείου για ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς , με κάλυψη όλων των κενών δεν τηρήθηκαν.
Διεκδικούμε άμεσα την κάλυψη των παραπάνω κενών για την ομαλή λειτουργία των σχολείων.»
Read More »
296 εκπαιδευτικές ώρες ακάλυπτες στα σχολεία της Θεσπρωτίας 296 εκπαιδευτικές ώρες ακάλυπτες στα σχολεία της Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 05, 2019 Rating: 5

Σύλληψη ενός 31χρονου το βράδυ στην Ηγουμενίτσα

Τρίτη, Νοεμβρίου 05, 2019
Σύλληψη ενός 31χρονου το βράδυ στην ΗγουμενίτσαΣτη σύλληψη ενός 31χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό, καθώς υπήρχε καταχώρηση με το μέτρο της απαγόρευσης εισόδου του σε έδαφος SCHENGEN.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.
Read More »
Σύλληψη ενός 31χρονου το βράδυ στην Ηγουμενίτσα Σύλληψη ενός 31χρονου το βράδυ στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 05, 2019 Rating: 5

Σελίδες