Ο Αντρέας Σταύρου νέος αντιπρόεδρος στο Επιμελητήριο Θεσπρωτίας.

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 19, 2016


Τον Αντρέα Σταύρου εξέλεξε ως νέο αντιπρόεδρο, το ΔΣ του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας, που συνεδρίασε το απόγευμα της Δευτέρας.

Ο κ. Σταύρου αντικατέστησε τον μέχρι πρότινος αντιπρόεδρο κ. Πέτρο Ιωάννου, ο οποίος αποχώρησε από το ΔΣ του Επιμελητηρίου, λόγω της συνταξιοδότησής του. 

Τη θέση του στο ΔΣ καταλαμβάνει ο πρώτος αναπληρωματικός κ. Κώστας Παπαδόπουλος.

Νέος Γενικός Γραμματέας ανέλαβε ο Κώστας Καλιαμούρης
Read More »
Ο Αντρέας Σταύρου νέος αντιπρόεδρος στο Επιμελητήριο Θεσπρωτίας. Ο Αντρέας Σταύρου νέος αντιπρόεδρος στο Επιμελητήριο Θεσπρωτίας. Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 19, 2016 Rating: 5

Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στην Ηγουμενίτσα

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 19, 2016


Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό συνέβη, μεσημβρινές ώρες σήμερα, επί της παραλιακής οδού Ηγουμενίτσας, όταν ΙΧΕ όχημα με οδηγό ένα 34χρονο συγκρούσθηκε με δίκυκλο όχημα με οδηγό έναν 56χρονο. 
 
Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν ο τραυματισμός του οδηγού του δικύκλου, ο οποίος διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα στο Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας και από εκεί μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Φιλιατών, για περαιτέρω νοσηλεία. 
 
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.
Read More »
Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στην Ηγουμενίτσα Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 19, 2016 Rating: 5

Όμορφη Ηγουμενίτσα μου, που έχεις μπλέξει ... (ΒΙΝΤΕΟ)

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 19, 2016


Read More »
Όμορφη Ηγουμενίτσα μου, που έχεις μπλέξει ... (ΒΙΝΤΕΟ) Όμορφη Ηγουμενίτσα μου, που έχεις μπλέξει ... (ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 19, 2016 Rating: 5

Τούμπαρε το αυτοκίνητο, σώοι οι πέντε επιβάτες

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 19, 2016


Συναγερμός σήμανε σε αστυνομία και πυροσβεστική, όταν στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων Κακαβιάς, τούμπαρε αυτοκίνητο, τύπου VAN.

Το ατύχημα έγινε κοντά στη γέφυρα Αγιών. Ο οδηγός του οχήματος, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, έχασε τον έλεγχο με αποτέλεσμα να εκτραπεί της πορείας του.

Αρχικά χτύπησε σε δέντρο και στη συνέχεια ανετράπη.

Στο αυτοκίνητο, επέβαιναν πέντε άτομα, υπήκοοι Αλβανίας.

Στο σημείο του ατυχήματος έφτασαν δυνάμεις της αστυνομίας, της πυροσβεστικής αλλά και ασθενοφόρο από το Κέντρο Υγείας Δελβινακίου.

Οι επιβάτες, στην ατυχία τους, στάθηκαν τυχεροί, καθώς κανένας δεν τραυματίστηκε σοβαρά.

Οι διασώστες προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες μόνο σε έναν άνδρα, χωρίς να χρειαστεί διακομιδή σε νοσοκομείο.
Read More »
Τούμπαρε το αυτοκίνητο, σώοι οι πέντε επιβάτες  Τούμπαρε το αυτοκίνητο, σώοι οι πέντε επιβάτες Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 19, 2016 Rating: 5

«Δωδωναία Εκπαιδευτήρια» : Δεκαεπτά χρόνια προσφοράς - Σχέση εμπιστοσύνης

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 19, 2016

 
 
Τα «Δωδωναία Εκπαιδευτήρια» συνεχίζουν μία πορεία που ξεκίνησε το 1999. Πρόκειται για μία πορεία προσφοράς στα εκπαιδευτικά πράγματα της πόλης των Ιωαννίνων. 
 
Στο διάστημα αυτό στήριξαν εκπαιδευτικά και ηθικά την προσπάθεια εκατοντάδων παιδιών να πραγματοποιήσουν το όνειρό τους για πρόσβαση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, στις περισσότερες περιπτώσεις στη Σχολή της «πρώτης προτίμησής» τους. 
 
Έτσι, με πολύ κόπο, συστηματική δουλειά και επίμονη προσπάθεια οικοδόμησαν τη φήμη του «Σχολείου των επιτυχιών», φήμη η οποία ξεπέρασε τα όρια του Νομού, μιας και συχνά κατατάχθηκαν ανάμεσα στα πρώτα σχολεία σε επιτυχίες στις Πανελλήνιες εξετάσεις πανελλαδικά ( σύμφωνα με έγκυρα στοιχεία του Υπουργείου Παιδείας ).
 
Ταυτόχρονα, τα «Δωδωναία Εκπαιδευτήρια» συνέβαλαν στη γενικότερη συγκρότηση των μαθητών τους, ώστε αυτοί να εισέλθουν με αξιώσεις στο στίβο της ζωής ως ολοκληρωμένες προσωπικότητες και ακέραιοι χαρακτήρες, προκειμένου να αντεπεξέλθουν στις πολύπλευρες απαιτήσεις της σύγχρονης κοινωνίας.
 
Παράλληλα, το σχολείο προσαρμόζεται με ευελιξία στα διαρκώς μεταβαλλόμενα δεδομένα του εκπαιδευτικού χώρου, παρακολουθώντας τις εξελίξεις, τις νέες ρυθμίσεις και τα εκάστοτε νέα συστήματα στην Παιδεία ρυθμίζοντας ανάλογα τη δράση και το έργο του.
 
Σήμερα, το 2016, το Γυμνάσιο των «Δωδωναίων Εκπαιδευτηρίων» προσφέρει:
-την ασφάλεια που κάθε γονέας επιθυμεί να αισθάνεται για το παιδί του
υψηλού επιπέδου εκπαίδευση, ώστε να διαμορφωθεί το απαραίτητο υπόβαθρο για το μέλλον ( ιδιαίτερα στα βασικά μαθήματα )
-απόκτηση βασικών εφοδίων ( πτυχίων στις ξένες γλώσσες και τις νέες τεχνολογίες )
-ανάπτυξη δημιουργικών δραστηριοτήτων ( αθλητικών, οικολογικού περιεχομένου, φιλανθρωπικής δράσης, κοινωνικού προβληματισμού και παρέμβασης και άλλων )
-ουσιαστική επαφή με το χώρο των «γραμμάτων και τεχνών» και γενικά του πολιτισμού.
 
 
Από την άλλη, το Λύκειο των «Δωδωναίων Εκπαιδευτηρίων» προετοιμάζει συστηματικά, κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο, τους μαθητές για τις Πανελλήνιες εξετάσεις αξιοποιώντας το έμπειρο, δοκιμασμένο ( επί πολλά χρόνια ), πλήρως καταρτισμένο και απόλυτα εξειδικευμένο εκπαιδευτικό προσωπικό, τα άρτια συγγράμματα και γενικά το πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό που διανέμεται στους μαθητές, τα 3-ωρα διαγωνίσματα ( που εξοικειώνουν το μαθητή με την πραγματικότητα των εξετάσεων ), την κάθε είδους συμπαράσταση στα παιδιά.Κι όμως, η προσπάθεια συνεχούς αναβάθμισης κι επαύξησης των παρεχόμενων υπηρεσιών δε σταματά εδώ. 
 
Ήδη εδώ και λίγα χρόνια αναπτύσσεται συνεργασία με ειδικούς φορείς, προκειμένου όσοι μαθητές το επιθυμούν να αποκτήσουν πιο εύκολη πρόσβαση σε καλά πανεπιστήμια του εξωτερικού.
 
Δεκαεπτά χρόνια πέρασαν και ήδη πολλοί από τους μαθητές του σχολείου είναι πλέον επιστήμονες, επιχειρηματίες, επαγγελματίες, οικογενειάρχες διαπρέποντας σε ποικίλους τομείς της ζωής. 
 
Γι’ αυτό τα «Δωδωναία Εκπαιδευτήρια» είναι το σχολείο που ο γονέας μπορεί να εμπιστεύεται …
Read More »
«Δωδωναία Εκπαιδευτήρια» : Δεκαεπτά χρόνια προσφοράς - Σχέση εμπιστοσύνης  «Δωδωναία Εκπαιδευτήρια» : Δεκαεπτά χρόνια προσφοράς - Σχέση εμπιστοσύνης Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 19, 2016 Rating: 5

Θεσπρωτία: Δείτε ποιοι δικαιούστε επίδομα μέχρι και 600€

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 19, 2016


Ξεκίνησαν οι αιτήσεις στα ΚΕΠ για το επίδομα που ανέρχεται έως 600 ευρώ για την ενίσχυση οικογενειών ορεινών και μειονεκτικών περιοχών έτους 2016 Mε Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας και Αναπλ. Οικονομικών έχουν ήδη καθοριστεί η διαδικασία και τα δικαιολογητικά για το επίδομα εισοδηματικής ενίσχυσης οικογενειών ορεινών και μειονεκτικών περιοχών, σύμφωνα με την Οδηγία 85/148/ΕΟΚ. 

 Δικαιούχοι της εισοδηματικής ενίσχυσης είναι οικογένειες Ελλήνων υπηκόων και υπηκόων κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμπεριλαμβανομένων και των μονογονεϊκών, των οποίων τα μέλη κατοικούν μόνιμα σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές, όπως αυτές ορίζονται από την Οδηγία 85/148/ΕΟΚ. 

Ως “οικογένεια” θεωρούνται: οι σύζυγοι μόνο ή και με τέκνα ( ανήλικα ή ενήλικα) που βαρύνουν φορολογικά το δικαιούχο-αρχηγό οικογένειας. 

Το ύψος της εισοδηματικής ενίσχυσης ανέρχεται: 
• Σε εξακόσια (600,00€) ευρώ ετησίως, εφόσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα των δικαιούχων δεν υπερβαίνει το ποσό των τριών χιλιάδων ευρώ (3.000,00€) ετησίως και 
• Σε τριακόσια (300,00€) ευρώ ετησίως, εφόσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα των δικαιούχων κυμαίνεται μεταξύ του ποσού των τριών χιλιάδων ευρώ (3.000,00€) και του ποσού των τεσσάρων χιλιάδων επτακοσίων ευρώ (4.700,00€). 

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται να καταθέσουν οι δικαιούχοι είναι τα εξής: 
• Αίτηση του δικαιούχου , στην οποία θα φαίνονται ευδιάκριτα τα στοιχεία του : ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, διεύθυνση κατοικίας, τηλέφωνο, Α.Φ.Μ. και ΑΜΚΑ, ΙΒΑΝ τραπεζικού λογαριασμού 
• Φωτοτυπία της αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου για τους υπηκόους κρατών- μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης 
• Φωτοτυπία της πρώτης σελίδας του βιβλιαρίου τραπέζης, όπου να διαφαίνεται ευκρινώς το IBAN 
• Βεβαίωση του Δημάρχου του τόπου κατοικίας του δικαιούχου, από την οποία να προκύπτει η επί διετία τουλάχιστον συνεχής διαμονή του σε συγκεκριμένη ορεινή και μειονεκτική περιοχή της Οδηγίας 85/148/ΕΟΚ. 
• Αντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος του οικονομικού έτους για το οποίο αιτείται η εισοδηματική ενίσχυση ( φετινό εκκαθαριστικό 2016 για εισοδήματα του 2015) 
• Αντίγραφο της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος (έντυπο Ε1, έτους 2016 για εισοδήματα έτους 2015) 
• Υπεύθυνη Δήλωση του Ν. 1599/1986 του δικαιούχου, περί της μη είσπραξης της οικονομικής ενίσχυσης άλλη φορά για την ίδια οικογένεια μέσα στο ίδιο έτος. 

Η εισοδηματική ενίσχυση καταβάλλεται εφάπαξ από την 1η Σεπτεμβρίου εκάστου ημερολογιακού έτους, με την υποβολή των ανωτέρω δικαιολογητικών.

Δείτε τις περιοχές της Θεσπρωτίας που οι κάτοικοι δικαιούνται το επίδομα:Read More »
Θεσπρωτία: Δείτε ποιοι δικαιούστε επίδομα μέχρι και 600€  Θεσπρωτία: Δείτε ποιοι δικαιούστε επίδομα μέχρι και 600€ Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 19, 2016 Rating: 5

Αναβλήθηκε η δίκη του πρώην Δημάρχου Φιλιατών κ. Μηνά Ντουμάζιο

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 19, 2016Για τις 19 Σεπτεμβρίου του 2017, αναβλήθηκε η εκδίκαση της υπόθεσης που σχετίζεται με το έλλειμμα στο Δήμο Φιλιατών και έχει ως βασικό κατηγορούμενο τον πρώην Δήμαρχο Μηνά Ντουμάζιο. 

Το δικαστήριο, που συνεδρίασε σήμερα, 19/9/2016, έκανε δεκτή την αίτηση αναβολής της δίκης, καθώς μία από τους κατηγορούμενους απουσίαζε για λόγους υγείας.

Οι κατηγορίες που βαρύνουν τον πρώην δήμαρχο είναι:

- Υπεξαίρεση στην υπηρεσία ιδιαίτερα μεγάλου χρηματικού ποσού, από κοινού και κατ' εξακολούθηση.

- Απιστία στην υπηρεσία, από κοινού και κατ΄εξακολούθηση. 


Οι πρώτες ενδείξεις ότι κάτι σοβαρό συμβαίνει στο Δήμο Φιλιατών διαφάνηκαν το 2009, όταν σημειώθηκε μία περίεργη κλοπή με λεία 80 χιλιάδες ευρώ από τα ταμεία του Δήμου.

Από κει και πέρα άνοιξαν οι ασκοί του Αιόλου....

Ελεγκτές της Δημόσιας Διοίκησης έκαναν φύλλο και φτερό το ταμείο του Δήμου για την περίοδο 2008 και 2009, αποκαλύπτοντας ένα μεγάλο σκάνδαλο. 

Σε έναν τόσο μικρό Δήμο η μαύρη τρύπα που αποκαλύφθηκε έφτανε στο 1,7 εκατομμύρια ευρώ.

Η υπόθεση έφτασε στον Εισαγγελέα και με απόφασή του απαγορεύθηκε η έξοδος από τη χώρα για τον δήμαρχο Μηνά Ντουμάζιο, τους δύο αντιδημάρχους και την υπεύθυνη του ταμείου.

Ωστόσο το πόρισμα των ορκωτών ελεγκτών που διενήργησαν τον ταμειακό έλεγχο, εντοπίζει σε βάθος πενταετίας έλλειμμα 4,5εκ. ευρώ. 

Από αυτά 3,7 εκ. αφορούν σε ταμειακό έλλειμμα του Δήμου, ενώ 800.000 περίπου σε ταμειακό έλλειμμα στο ταμείο της ύδρευσης.Read More »
Αναβλήθηκε η δίκη του πρώην Δημάρχου Φιλιατών κ. Μηνά Ντουμάζιο Αναβλήθηκε η δίκη του πρώην Δημάρχου Φιλιατών κ. Μηνά Ντουμάζιο Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 19, 2016 Rating: 5

Πρόσκληση ενδιαφέροντος για θέση καθαριστή/ριας στο Νηπιαγωγείο Μαργαριτίου

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 19, 2016


Η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ηγουμενίτσας επαναπροκηρύσσει μία (1) θέσηκαθαριστή/ριας, με σύμβαση μίσθωσης έργου για το χρονικό διάστημα από 26/09/2016 έως 30/06/2017, για το Νηπιαγωγείο Μαργαριτίου (πρόκειται για τον καθαρισμό μίας-1- αίθουσας κλασσικού τμημάτος και μιας -1- αίθουσας ολοήμερου τμήματος, με τους ανάλογους κοινόχρηστους χώρους), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 35 παρ.4 του Ν.3577/2007, (ΦΕΚ 130/2007 τ. Α΄), τις διατάξεις του άρθρου 36 του Ν.3699/02-10-2008 (ΦΕΚ 199/2008 τ. Α΄), την υπ’ αριθ. 2/18254/0022/03-04-2008 Κ.Υ.Α. (Φ.Ε.Κ. 672/17-04-2008 ΤΕΥΧΟΣ Β΄) για τον καθορισμό της αμοιβής των καθαριστών/στριών σχολικών μονάδων με σύμβαση μίσθωσης έργου, το Άρθρο 51 παρ. 2 του Ν. 4407 (Φ.Ε.Κ. 134/27-07-2016 ΤΕΥΧΟΣ Α’) με θέμα: «Ρυθμίσεις θεμάτων ΥΠΕΣΔΑ»,την υπ’ αριθ. 145582/17-09-2015/Κ1 Κ.Υ.Α. (Φ.Ε.Κ. 2037 ΤΕΥΧΟΣ Β’), την υπ’ αριθ. Κ1/138816/30-08-2016 Υ.Α. (Φ.Ε.Κ. 2759/01-09-2016 ΤΕΥΧΟΣ Β’) με θέμα «Ορισμός του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ ) ως συμβαλλόμενο μέρος για τη χρηματοδότηση των κατά τόπους Σχολικών Επιτροπών» και την υπ’ αριθ. 100/14-09-2016 απόφαση της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ηγουμενίτσας.

Οι ενδιαφερόμενοι/ες θα υποβάλλουν την αίτησή τους, την οποία μπορούν να προμηθευτούν από το γραφείο της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ηγουμενίτσας, με τα απαραίτητα δικαιολογητικά από την Πέμπτη 15/09/2016 μέχρι και την Πέμπτη 22/09/2016 και ώρα 14:00μμ, στο γραφείο της Σχολικής Επιτροπήςστο ισόγειο του Δημαρχιακού Μεγάρου Ηγουμενίτσας (Σουλίου 3).

Η αίτηση πρέπει να συνοδεύεται με τα παρακάτω δικαιολογητικά :

1) Ευκρινές φωτοαντίγραφο της αστυνομικής ταυτότητας

2) Πιστοποιητικό μόνιμης κατοικίας

3) Βεβαίωση ανεργίας ΟΑΕΔ

4) Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης

5) Υπεύθυνη δήλωση γονέα ή τέκνου πολύτεκνης οικογένειας

6) Υπεύθυνη δήλωση γονέα ή τέκνου μονογονεϊκής οικογένειας

7) Εκκαθαριστικό σημείωμα φορολογικής δήλωσης του φορολογικού έτους 2015.

Για την κατάταξη των υποψηφίων ισχύει κατά προτεραιότητα το κριτήριο της εντοπιότητας. Στις περιπτώσεις τέκνου πολύτεκνης ή μονογονεϊκής οικογένειας, η μοριοδότηση αφορά μόνο όσους θεωρούνται ακόμη προστατευόμενα μέλη. Το εκκαθαριστικό σημείωμα θα ληφθεί υπόψη μόνο σε περίπτωση ισοβαθμίας. Η μοριοδότηση γίνεται σύμφωνα με τα κριτήρια κατάταξης του Α.Σ.Ε.Π.

Η ανάρτηση της προκήρυξης θα γίνει στο site του Δήμου Ηγουμενίτσας (www.igoumenitsa.gr), στον πίνακα ανακοινώσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου Ηγουμενίτσας, στο κτήριο του πρώην Δημαρχείου Μαργαριτίου καθώς και στον πίνακα ανακοινώσεων του Νηπιαγωγείου Μαργαριτίου.
Read More »
Πρόσκληση ενδιαφέροντος για θέση καθαριστή/ριας στο Νηπιαγωγείο Μαργαριτίου  Πρόσκληση ενδιαφέροντος για θέση καθαριστή/ριας στο Νηπιαγωγείο Μαργαριτίου Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 19, 2016 Rating: 5

ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΟΓΙΑΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΕΠΟΧΙΚΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΣΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ 5ΕΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 19, 2016


Να ληφθεί υπόψη η προϋπηρεσία εποχικών πυροσβεστών τις αντιπυρικές περιόδους του 2009 προκειμένου να μπορούν να ενταχθούν στον πίνακα επιτυχόντων Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης ζητεί ο Βασίλης Γιόγιακας με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:


Προς τον κ. Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης

Κοιν.:
κ. Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης
κ. Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

ΘΕΜΑ: «Προϋποθέσεις ένταξης εποχικών πυροσβεστών στον πίνακα επιτυχόντων Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης»

Με το άρθρο 15 του ν.3938/2011 (ΦΕΚ Α΄61/31-3-2011), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με το άρθρο 98 του ν.4249/2014 (ΦΕΚ Α΄73/24-3-2014), δίνεται η δυνατότητα υποβολής αίτησης για πρόσληψη ως Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης σε εποχικούς πυροσβέστες που είχαν την ιδιότητα αυτή κατά τις αντιπυρικές περιόδους 2008 έως και 2010 και σε εποχικούς πυροσβέστες που είχαν την ιδιότητα αυτή σε μία από τις αντιπυρικές περιόδους 2008 έως και 2010 και επιπλέον την ίδια ιδιότητα σε πέντε αντιπυρικές περιόδους κατά τα έτη 2000 έως και 2007.

Με την εν λόγω περιοριστική διάταξη αποκλείονται από την ένταξή τους στον πίνακα επιτυχόντων, ύστερα από πιστοποίηση των προσόντων τους, εποχικοί πυροσβέστες που σύναψαν για πρώτη φορά σύμβαση σε αντιπυρική περίοδο το 2009 και πληρούσαν τις λοιπές προϋποθέσεις της προκήρυξης. Σημειώνεται δε ότι η πλειονότητα αυτών των εποχικών πυροσβεστών έχει πλέον χρονικά επαρκή προϋπηρεσία στα αντικείμενα της δασοπυρόσβεσης, της δασοπροστασίας και της πυρασφάλειας.

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Εάν προτίθεται να τροποποιήσει την παρ. 3 του άρθρου 15 του ν.3938/2011 επεκτείνοντας τις προβλεπόμενες αντιπυρικές περιόδους προϋπηρεσίας των εποχικών πυροσβεστών ως προϋπόθεση κατάταξης εποχικών πυροσβεστών στον πίνακα επιτυχόντων Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης.
Read More »
ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΟΓΙΑΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΕΠΟΧΙΚΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΣΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ 5ΕΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΟΓΙΑΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΕΠΟΧΙΚΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΣΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ 5ΕΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 19, 2016 Rating: 5

Πλημμύρισαν ξανά δρόμοι και σπίτια από την καταιγίδα στα Σύβοτα (ΒΙΝΤΕΟ)

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 19, 2016Read More »
Πλημμύρισαν ξανά δρόμοι και σπίτια από την καταιγίδα στα Σύβοτα (ΒΙΝΤΕΟ)  Πλημμύρισαν ξανά δρόμοι και σπίτια από την καταιγίδα στα Σύβοτα (ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 19, 2016 Rating: 5

Μπάσκετ (Παιδικό): Διπλασίασε τις νίκες ο Πρωτέας Ηγουμενίτσας

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 19, 2016

Πρωτέας Ηγουμενίτσας - Κερκυραϊκός 58-44
 
Μετά το επιβλητικό 48-101 του πρώτου αγώνα του παιδικού πρωταθλήματος στην Κέρκυρα επί του Ιόνιο Κέρκυρας σήμερα η μικροί του Πρωτέα Ηγουμενίτσας διπλασίασαν τις νίκες τους παίρνοντας μια ακόμα νίκη με ομάδα της Κέρκυρας αυτή την φορά στην Ηγουμενίτσα επί του Κερκυραϊκού.

Ο Πρωτέας ξεκίνησε πολύ καλά το παιχνίδι και με πολύ καλές επιθετικές επιλογές αλλά και παράλληλα δυνατή άμυνα έφτασε στο να βρίσκεται μπροστά με 19 πόντους στην λήξη του ημιχρόνου (33-14).

Στο 3ο δεκάλεπτο ο Κερκυραϊκός βελτιώθηκε ελαφρός αλλά ο Πρωτέας είχε το πάνω χέρι στο παιχνίδι και παρόλο την προσπάθεια των Κερκυραίων να πλησιάσουν στο σκορ ο Πρωτέας κράτησε διαφορά ασφαλείας με το τελικό 58-44 να αντικατοπτρίζει την εικόνα του παιχνιδιού.

Πρωταγωνιστής για τον Πρωτέα ο Βαζούκης ο οποίος σημείωσε παραπάνω από τους μισούς πόντους της ομάδας του με 33 πόντους εκ των οποίων 7 τρίποντα ενώ σημαντική ήταν και οι βοήθεια του Μητσιώνη ο οποίος είχε 15 πόντους.

Για τον Κερκυραϊκό ο Μπελέρης ήταν ο μόνος που είχε διψήφιο αριθμό πόντων με 12 εκ των οποίων 1 τρίποντο.

Πρωτέας Ηγουμενίτσας(Αντωνόπουλος): Γραμμόζης 3(1), Βαζούκης 33(7), Παππάς 3(1), Μητσιώνης 15, Τσάγκας 4, Τζάνης, Πιάνος, Δημητρίου, Νικολάτους, Παπάς, Γκαμπρέλας, Σωτηρίου

Κερκυραϊκός(Γεωργίου): Μπελέρης 12(1), Γρίβας 5(1), Καλόγηρς Γ. 7, Καλόγηρος Α. 1, Μητσούλης 4, Αλαμάνος 2, Ανθής 6, Στανέλος 2, Τσαγκαρόπουλος Α. 5, Μερκούρης, Τσαγκαρόπουλος Ι., Κουβάρας

Read More »
Μπάσκετ (Παιδικό): Διπλασίασε τις νίκες ο Πρωτέας Ηγουμενίτσας Μπάσκετ (Παιδικό): Διπλασίασε τις νίκες ο Πρωτέας Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 19, 2016 Rating: 5

Θέσεις Εργασίας στα Ελληνικά Ταχυδρομεία (Ν. Άρτας, Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων, Κέρκυρας)

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 19, 2016


Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία και η Περιφερειακή Διεύθυνση Ηπείρου – Δυτ.Μακεδονίας ανακοινώνουν ότι θα προσλάβουν προσωπικό με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, δώδεκα (12) άτομα,οχτάμηνης διάρκειας για τις Υπηρεσιακές Λειτουργίες των Ελληνικών Ταχυδρομείων Α.Ε. που εδρεύουν στους Νομούς Άρτας, Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων και Κέρκυρας.

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΕΩΣ ΚΑΙ 29/09/2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΟΧ 42/2016

Read More »
Θέσεις Εργασίας στα Ελληνικά Ταχυδρομεία (Ν. Άρτας, Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων, Κέρκυρας) Θέσεις Εργασίας στα Ελληνικά Ταχυδρομεία (Ν. Άρτας, Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων, Κέρκυρας) Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 19, 2016 Rating: 5

Δύο πρώτες θέσεις για αθλητές του Πρωτέα Ηγουμενίτσας στο ioannina lake run 2016

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 19, 2016


Συγχαρητήρια στους δυο αθλητές του Πρωτέα Ηγουμενίτσας, Ερμιόνη Χασκή και Γιάννη Χρυσικοπουλο που αγωνίστηκαν εχτές στο ioannina lake run 2016.
 
Η Ερμιόνη Χασκή κατέλαβε την 1 θέση στα 5 km και ο Γιάννης Χρυσικοπουλος 8ος γενικής κατάταξης και 1ος ηλικιακής κατηγορίας στα 30 km.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Read More »
Δύο πρώτες θέσεις για αθλητές του Πρωτέα Ηγουμενίτσας στο ioannina lake run 2016 Δύο πρώτες θέσεις για αθλητές του Πρωτέα Ηγουμενίτσας στο ioannina lake run 2016 Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 19, 2016 Rating: 5

1η ποδηλατοδρομία στην προστατευόμενη περιοχή του Δέλτα Καλαμά

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 19, 2016
Ο Φορέας Διαχείρισης Στενών και Εκβολών ποταμών Αχέροντα και Καλαμά στοπλαίσιο του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας χωρίς Αυτοκίνητο, προσκαλεί τους φίλους του ποδήλατου, μικρούς και μεγάλους σε ποδηλατοδρομία την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016 στην προστατευόμενη περιοχή του Δέλτα Καλαμά.

Τιμώμενο πρόσωπο της εκδήλωσης θα είναι ο πρωταθλητής και Ομοσπονδιακός Προπονητής ορεινής ποδηλασίας Κατσέλης Γιώργος.

Σημείο εκκίνησης-τερματισμού ¨έναντι (παρκινγκ) του Ιερού Ναού Ευαγγελίστριας¨ Ηγουμενίτσας και ώρα 10:30πμ.

Για δηλώσεις συμμετοχής:

http://fdkal-ach.blogspot.gr/2016/09/1.html

και στο τηλέφωνο του Φορέα: 2665021319


Διαδρομές

1η Διαδρομή junior

• Από το σημείο εκκίνησης παρκινγκ

• συνεχίζουμε επί της Εθνικής Αντιστάσεως

• Αλλαγή ρεύματος κυκλοφορίας στην Τζαβέλαινα

• Είσοδος στον ποδηλατόδρομο

• Τερματισμός στην Έξοδο του ποδηλατοδρόμου2η Διαδρομή

• Από το σημείο εκκίνησης παρκινγκ

• συνεχίζουμε επί της Εθνικής Αντιστάσεως

• Αλλαγή ρεύματος κυκλοφορίας στην Τζαβέλαινα

• Είσοδος στον ποδηλατόδρομο

• 1ος σταθμός ανεφοδιασμού Έξοδος του ποδηλατοδρόμου

• Συνεχίζουμε στον δρόμο προς δρέπανο

• 2ος σταθμός ανεφοδιασμού πρώην Όστρια

• Στροφή στην ΔΕΗ στο πρώην Όστρια με κατεύθυνση προς πύργο Ραγίου

• Στροφή δεξιά προς Εθνική οδός Ηγουμενίτσας - Σαγιάδας

• Στροφή δεξιά στην Εθνική οδό Ηγουμενίτσας - Σαγιάδας

• 3ος σταθμός ανεφοδιασμού έξω από τα γραφεία του Φορέα Διαχείρισης Καλαμά -

Αχέροντα

• Νέα Σελεύκεια - Πίσω δρόμο

• Πίσω από το γήπεδο

• Στροφή αριστερά προς μουσείο

• Στροφή δεξιά – παραλιακή προς κέντρο Ηγουμενίτσας

• Τερματισμός στο παρκινγκ απέναντι από την εκκλησία

Όροι συμμετοχής• Ο αγώνας είναι “Ανοικτός - ΟΡΕN ” δηλαδή μπορούν να συμμετέχουν πολίτες, φίλαθλοι, αθλητές και αθλήτριες. Όλοι οι συμμετέχοντες βεβαιώνουν ότι η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή και τους επιτρέπει να αγωνιστούν, έχουν δε πρόσφατα εξεταστεί από γιατρό γι΄αυτό το θέμα.

• Ηλικίες μικρότερες και μέχρι 18 ετών μπορούν να συμμετέχουν με την ενυπόγραφη συγκατάθεση των Γονέων ή κηδεμόνων τους και με την συνοδεία ορισμένου προσώπου – Γονέα ή κηδεμόνα κατά την συμμετοχή του/της ανήλικου/ης.

• Όλοι οι συμμετέχοντες θα πρέπει υποχρεωτικά να φορούν κράνος ποδηλασίας.

• Οι κριτές θα έχουν δικαίωμα να αποβάλουν ποδηλάτη τόσο από την εκκίνηση όσο και από τη διαδρομή κατά τη διεξαγωγή του Αγώνα Ποδηλατοδρομίας, ο οποίος δεν θα φορά κράνος ποδηλασίας.

• Το ποδήλατο και τα φρένα του ποδηλάτου του κάθε συμμετέχοντα θα πρέπει να είναι σε αρίστη λειτουργική κατάσταση για την οποία, αποκλειστική ευθύνη έχει ο κάτοχος του ποδηλάτου.

• Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση συμμετοχής.

• Απαγορεύεται αυστηρά η απόρριψη κάθε είδους αντικειμένων κατά μήκος της διαδρομής, όπως πλαστικά μπουκάλια ή οποιοδήποτε άλλο υλικό συσκευασίας στερεάς ή υγρής μορφής τροφής που καταναλώνουν οι αθλητές στη διάρκεια του αγώνα. Σε κάθε σταθμό τροφοδοσίας υπάρχει σάκος απορριμμάτων. Όλοι οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να ρίχνουν απορρίμματα μέσα στο σάκο.

Read More »
1η ποδηλατοδρομία στην προστατευόμενη περιοχή του Δέλτα Καλαμά 1η ποδηλατοδρομία στην προστατευόμενη περιοχή του Δέλτα Καλαμά Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 19, 2016 Rating: 5

Αγώνας τριάθλου από την ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 19, 2016


Ο αθλητικός σύλλογος ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ανακοινώνει την διεξαγωγή αγώνα τριάθλου με την ονομασία «IL PORTO TRIATHLON»

Ο αγώνας θα διεξαχθεί την Κυριακή 09/10/2016 και ώρα εκκίνησης 10:30 πμ.

Το κόστος συμμετοχής ορίζετε στα 10 ευρώ για το ατομικό και 15 ευρώ για το ομαδικό.

Οι αποστάσεις για κάθε κατηγορία αθλήματος θα είναι τα 750μ κολύμπι, 20κμ ποδήλατο και 5κμ τρέξιμο.

Τα αθλήματα θα μπορούν να διεξαχθούν και ατομικά αλλά και ομαδικά με την μορφή της σκυταλοδρομίας.

Η εκκίνηση και ο τερματισμός θα γίνει από το σημείο «πολιτιστικό κέντρο ΠΑΝΘΕΟΝ» στην παραλιακή οδό της πόλης της Ηγουμενίτσας. 

Τηλ. Επικοινωνίας: 6930135633 - 6974643528 

Οι εγγραφές των αθλητών για τον αγώνα τριαθλου, θα πραγματοποιούνται μέσω μηνύματος στην σελίδα il Porto triathlon στο Facebook, με πλήρη στοιχεία των αθλητών.
Όνομα
Επώνυμο
Ημερομηνία γέννησης
Διεύθυνση
Email - τηλέφωνο
Επίσης και οι ομαδικές, με το όνομα της ομάδας και των συμμετεχόντων της.
 

Όσο δε για την πληρωμή... 
Θα γίνει την ημέρα του αγώνα στην γραμματεία, από ώρα 08:00 έως και 10:00.
Read More »
Αγώνας τριάθλου από την ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ Αγώνας τριάθλου από την ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 19, 2016 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη 40χρονος για ηχορύπανση και αντίσταση

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 19, 2016
Συνελήφθη, στις 02.30 τα ξημερώματα από Σάββατο προς Κυριακής στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ηγουμενίτσας, ένας 40χρονος ημεδαπός, για ηχορύπανση και αντίσταση.

Ειδικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφετέρια), κατελήφθη ο 40χρονος, ως προσωρινά υπεύθυνος του καταστήματος, να λειτουργεί μουσική, έχοντας παραβιάσει τα ανώτατα επιτρεπόμενα όρια ήχου.
Read More »
Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη 40χρονος για ηχορύπανση και αντίσταση Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη 40χρονος για ηχορύπανση και αντίσταση Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 19, 2016 Rating: 5

Εθελοντική αιμοδοσία στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Ηγουμενίτσας

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 19, 2016


Η αιμοδοσία είναι πράξη αγάπης και απόδειξη κοινωνικής ευαισθησίας. 
Tα αποτελέσματά της σώζουν ζωές, διότι το αίμα ούτε παράγεται , ούτε αντικαθίσταται. 
Μόνο χαρίζεται.

Γι’ αυτό το λόγο, η εθελοντική αιμοδοσία είναι μια χειρονομία καλής θέλησης, φροντίδας και αγάπης. 
Η συνεισφορά των εθελοντών αιμοδοτών είναι πάνω απ΄ όλα ενέργεια ζωής για τον πάσχοντα συνάνθρωπό μας.
Σας περιμένουμε αυτή την Κυριακή 02/10/2016 στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Ηγουμενίτσας από τις 10 μέχρι τις 1 το μεσημέρι
Read More »
Εθελοντική αιμοδοσία στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Ηγουμενίτσας Εθελοντική αιμοδοσία στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 19, 2016 Rating: 5

Συμμετοχική Ομάδα Πολιτών Θεσπρωτίας: Εκδήλωση για τις κατασχέσεις - πλειστηριασμούς

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 19, 2016
Η Συμμετοχική Ομάδα Πολιτών Θεσπρωτίας, στα πλαίσια ενός κύκλου εκδηλώσεων που έχει προγραμματίσει να πραγματοποιήσει, διοργανώνει το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 19:00 στο Πνευματικό Κέντρο ΠΑΝΘΕΟΝ στην Ηγουμενίτσα την πρώτη από αυτές σε συνεργασία με τις ομάδες ΑΝΤΙ...δρώ των Ιωαννίνων και την Αυτόνομη Ομάδα Πολιτών Κέρκυρας με θέμα:

“ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ – ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ”
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ – ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ – ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Κεντρικοί ομιλητές:

1) Ντακαλέτσης Κώστας
Δικηγόρος, μέλος της ομάδας ΑΝΤΙ...δρώ

2) Σιντόρης Κώστας
Δικηγόρος, Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου ΘεσπρωτίαςΓια περισσότερες πληροφορίες:

e-mail: symmetoxikhomada@gmail.com

blog: symmetoxikhomada.blogspot.gr

facebook: Συμμετοχική Ομάδα Πολιτών Θεσπρωτίας 
Read More »
Συμμετοχική Ομάδα Πολιτών Θεσπρωτίας: Εκδήλωση για τις κατασχέσεις - πλειστηριασμούς Συμμετοχική Ομάδα Πολιτών Θεσπρωτίας: Εκδήλωση για τις κατασχέσεις - πλειστηριασμούς Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 19, 2016 Rating: 5

Συνεδριάζει σήμερα το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 19, 2016


Παρακαλούμε να παρευρεθείτε στην συνεδρίαση του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας που θα γίνει σήμερα την Δευτέρα 19.09.2016 και ώρα 19:00 στο Συνεδριακό Κέντρο του Επιμελητηρίου, με θέματα ημερησίας διάταξης τα παρακάτω: 

ΘΕΜΑ 1ον : Ενημέρωση για τις δραστηριότητες της Δ.Ε. από το προηγούμενο Δ.Σ. Εισηγητής ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου. 
ΘΕΜΑ 2ον : Ενημέρωση εκπροσώπων Επιμελητηρίου για την συμμετοχή τους σε Επιτροπές. 
ΘΕΜΑ 3ον : Έγκριση Β ́ Τροποποίησης Προϋπολογισμού έτους 2016. Εισηγητής ο Οικ. Επόπτης του Επιμελητηρίου. 
ΘΕΜΑ 4ον : Συνδρομές Επιμελητηρίου έτους 2017. Εισηγητής ο Οικ. Επόπτης του Επιμελητηρίου. 
ΘΕΜΑ 5ον : Εκλογή στην θέση του Α ́ Αντιπροέδρου της Δ.Ε. του Επιμελητηρίου. Εισηγητής ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου. 
ΘΕΜΑ 6ον : Τρέχοντα θέματα. 

Η παρουσία σας κρίνεται απαραίτητη.
Read More »
Συνεδριάζει σήμερα το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας Συνεδριάζει σήμερα το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 19, 2016 Rating: 5

Εθελοντική αιμοδοσία από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ραγίου

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 19, 2016

Read More »
Εθελοντική αιμοδοσία από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ραγίου Εθελοντική αιμοδοσία από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ραγίου Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 19, 2016 Rating: 5

Συνεδριάζει τη Τετάρτη η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ηγουμενίτσας

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 19, 2016


Καλείστε σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Ηγουμενίτσας η οποία θα γίνει την 21η Σεπτεμβρίου 2016 ημέρα Τετάρτη και ώρα 13:00 μ.μ. στο γραφείο Δημάρχου στο Δημαρχείο Ηγουμενίτσας για τη συζήτηση των παρακάτω θεμάτων:

Θέμα 1ο: Έγκριση της αριθ. 1310/2016 απόφασης Δημάρχου για την αποκατάσταση ζημιών από πλημμύρες στην Τ.Κ. Πέρδικας και αναμόρφωση του προϋπολογισμού.

Εισηγήτρια : Ρεγγίνα Δηλαβέρη – Αντιδήμαρχος

Θέμα 2ο: Έγκριση της αριθ. 1311/2016 απόφασης Δημάρχου για την αποκατάσταση ζημιών από πλημμύρες στην Τ.Κ. Συβότων και αναμόρφωση του προϋπολογισμού.

Εισηγήτρια : Ρεγγίνα Δηλαβέρη – Αντιδήμαρχος

Θέμα 3ο: Άσκηση ή μη ανακοπής.

Εισηγήτρια : Ρεγγίνα Δηλαβέρη – Αντιδήμαρχος

Θέμα 4ο: Κατάρτιση σχεδίου αναμόρφωσης προϋπολογισμού οικ. έτους 2016.

Εισηγήτρια : Ρεγγίνα Δηλαβέρη – Αντιδήμαρχος

Θέμα 5ο: Έγκριση – διάθεση πιστώσεων προϋπολογισμού έτους 2016.

Εισηγήτρια : Ρεγγίνα Δηλαβέρη – Αντιδήμαρχος.

Θέμα 6ο : Αποδέσμευση - ανατροπή ανάληψης υποχρέωσης για τη συντήρηση – επισκευή οργάνων κεντρικής παιδικής χαράς Ηγουμενίτσας και διάθεση νέας πίστωσης.

Εισηγήτρια : Ρεγγίνα Δηλαβέρη – Αντιδήμαρχος.

Θέμα 7ο : Επί της αιτήσεως αποζημιώσεως λόγω κακοτεχνίας δρόμου του Σπυρίδωνα ΝΤΡΙΤΣΟΥ του Σωκράτη.

Εισηγήτρια : Ρεγγίνα Δηλαβέρη – Αντιδήμαρχος.

Θέμα 8ο : Επί αιτήσεως Γεωργίου ΑΝΔΡΕΟΥ περί εξώδικου συμβιβασμού κατάργησης δίκης και άρσης προσημείωσης υποθήκης σχετικά με τη μίσθωση του Δημοτικού Καταστήματος «ΑΠΟΛΙΣ».

Εισηγήτρια : Ρεγγίνα Δηλαβέρη – Αντιδήμαρχος.

Θέμα 9ο : Έγκριση απόδοσης λογ/σμού εντάλματος προπληρωμής για κάλυψη δαπανών εκτός έδρας για τις μετακινήσεις οχήματος μεταφοράς ανακυκλώσιμων υλικών και απαλλαγή υπολόγου.

Εισηγήτρια : Ρεγγίνα Δηλαβέρη – Αντιδήμαρχος.

Θέμα 10ο :Έκδοση εντάλματος προπληρωμής για κάλυψη δαπανών εκτός έδρας για τις μετακινήσεις οχήματος μεταφοράς ανακυκλώσιμων υλικών.

Εισηγήτρια : Ρεγγίνα Δηλαβέρη – Αντιδήμαρχος.

Θέμα 11ο : Έγκριση απόδοσης λογ/σμού εντάλματος προπληρωμής για την επέκταση δικτύου ηλεκτροφωτισμού στο «ΜΑΚΡΥΓΙΑΛΙ» Δήμου Ηγουμενίτσας και απαλλαγή υπολόγου.

Εισηγήτρια : Ρεγγίνα Δηλαβέρη – Αντιδήμαρχος.

Θέμα 12ο : Έγκριση απόδοσης λογ/σμού εντάλματος προπληρωμής για την επέκταση δικτύου ηλεκτροφωτισμού στην παραλία «ΓΑΤΑ» Δήμου Ηγουμενίτσας και απαλλαγή υπολόγου.

Εισηγήτρια : Ρεγγίνα Δηλαβέρη – Αντιδήμαρχος.

Θέμα 13ο: Καθορισμός των όρων συνοπτικού διαγωνισμού για την εκτέλεση του έργου «Έργα ορεινής κοίτης στο ρέμα Λάκκας», συγκρότηση Επιτροπής Διαγωνισμού και διάθεση πίστωσης.

Εισηγήτρια : Ρεγγίνα Δηλαβέρη – Αντιδήμαρχος.

Θέμα 14ο : Καθορισμός των όρων συνοπτικού διαγωνισμού για την εκτέλεση του έργου «Αντιστήριξη δρόμου προς Γκανί», συγκρότηση Επιτροπής Διαγωνισμού και διάθεση πίστωσης.

Εισηγήτρια : Ρεγγίνα Δηλαβέρη – Αντιδήμαρχος.

Θέμα 15ο : Επί αιτήσεως Πέτρου ΜΑΚΡΙΔΗ του Παύλου περί εξώδικου συμβιβασμού με συμψηφισμό και καθορισμό τιμής μονάδος αποζημίωσης σε οικόπεδα ιδιοκτησίας του στο σχέδιο πόλης Συβότων Δήμου Ηγουμενίτσας.

Εισηγήτρια : Ρεγγίνα Δηλαβέρη – Αντιδήμαρχος.

Θέμα 16ο : Επί αιτήσεως Θεοφάνη ΜΟΣΧΟΥ του Κωνσταντίνου περί εξώδικου συμβιβασμού και συμψηφισμού των δικαιωμάτων και υποχρεώσεων του που αφορούν ιδιοκτησία του στο σχέδιο πόλης Συβότων Δήμου Ηγουμενίτσας.

Εισηγήτρια : Ρεγγίνα Δηλαβέρη – Αντιδήμαρχος.

Θέμα 17ο: Επί αιτήσεως Χρυσούλας ΜΟΣΧΟΥ του Κωνσταντίνου περί εξώδικου συμβιβασμού και συμψηφισμού των δικαιωμάτων και υποχρεώσεων του που αφορούν ιδιοκτησία της στο σχέδιο πόλης Συβότων Δήμου Ηγουμενίτσας.

Εισηγήτρια : Ρεγγίνα Δηλαβέρη – Αντιδήμαρχος.

Θέμα 18ο : Επί αιτήσεως Νικολάου ΠΑΚΟΥ του Ευαγγέλου περί εξώδικου συμβιβασμού με συμψηφισμό των εκατέρωθεν δικαιωμάτων και υποχρεώσεων για την ιδιοκτησία του με κωδικό 0709038 του οικ. τετραγώνου 55 της πράξης εφαρμογής του σχεδίου πόλης Συβότων Δήμου Ηγουμενίτσας.

Εισηγήτρια : Ρεγγίνα Δηλαβέρη – Αντιδήμαρχος.

Θέμα 19ο : Επί αιτήσεως Έφης ΤΖΩΡΤΖΗ του Σπυρίδωνα για εξώδικο συμβιβασμό και συμψηφισμό των υποχρεώσεών της που αφορούν οικόπεδα ιδιοκτησίας της εντός σχεδίου πόλεως Παραποτάμου δήμου Ηγουμενίτσας.

Εισηγήτρια : Ρεγγίνα Δηλαβέρη – Αντιδήμαρχος.

Θέμα 20ο : Επί αιτήσεως Κωνσταντίνας ΤΖΩΡΤΖΗ του Σπυρίδωνα για εξώδικο συμβιβασμό και συμψηφισμό των υποχρεώσεών της που αφορούν οικόπεδα ιδιοκτησίας της εντός σχεδίου πόλεως Παραποτάμου δήμου Ηγουμενίτσας.

Εισηγήτρια : Ρεγγίνα Δηλαβέρη – Αντιδήμαρχος.

Θέμα 21ο : Επί αιτήσεως Κωνσταντίνου ΓΕΩΡΓΙΟΥ του Χρήστου περί εξώδικου συμβιβασμού και καθορισμού τιμής μονάδας αποζημιώσεως για οικόπεδό του που ρυμοτομείται βάση του σχεδίου πόλεως Παραποτάμου δήμου Ηγουμενίτσας.

Εισηγήτρια : Ρεγγίνα Δηλαβέρη – Αντιδήμαρχος.

Θέμα 22ο : Επί αιτήσεως κληρονόμων Χρήστου ΓΕΩΡΓΙΟΥ του Αθανασίου περί εξώδικου συμβιβασμού και καθορισμού τιμής μονάδας αποζημιώσεως που αναφέρονται σε οικόπεδα ιδιοκτησίας τους εντός του σχεδίου πόλεως Παραποτάμου δήμου Ηγουμενίτσας.

Εισηγήτρια : Ρεγγίνα Δηλαβέρη – Αντιδήμαρχος.

Θέμα 23ο : Επί της αριθμό πρωτ. 10241/17.5.2016 αιτήσεως της Ελένης ΓΟΥΡΝΑΡΗ του Φωτίου για εξώδικο συμβιβασμό με συμψηφισμό καθορισμού τιμής μονάδος αποζημίωσης ιδιοκτησίας της βάσει της πράξης εφαρμογής Συβότων και αποζημίωσής της.

Εισηγήτρια : Ρεγγίνα Δηλαβέρη – Αντιδήμαρχος.
Read More »
Συνεδριάζει τη Τετάρτη η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ηγουμενίτσας Συνεδριάζει τη Τετάρτη η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 19, 2016 Rating: 5

Εκτός έδρα ήττα για τον Θεσπρωτό

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 19, 2016

AE Καραϊσκάκης - Θεσπρωτός 1-0

Τις δύο νίκες σε ισάριθμα ματς έφτασε η ΑΕ Καραϊσκάκης, μετά την επικράτησή της επί του Θεσπρωτού, με 1-0.
 
Η ομάδα του Καραϊσκάκη κατέβηκε στο σημερινό παιχνίδι με μόνο στόχο τη νίκη, με σκοπό να παραμείνει στην κορυφή της βαθμολογίας του 2ου ομίλου. Πήρε στο σημερινό ματς από νωρίς την πρωτοβουλία των κινήσεων, όμως οι φιλοξενούμενοι απείλησαν πρώτοι με δυνατά μαρκινά σουτ των Βιτώρου και Μηνά, να μη βρίσκουν στόχο.Η πρώτη πραγματικά καλή στιγμή, ήρθε γα την αρτινή ομάδα στο 24ο λεπτό, όταν ο Χαρτσιάς σούταρε εντός περιοχής, με τον Κιουρτζίδη να διώχνει, και τον Οντβόνγκ σε δεύτερο χρόνο να στέλνει με γυριστό σουτ την μπάλα ψηλά. Η ΑΕ Καραϊσκάκης διατήρησε την κατοχή της μπάλας, με το Θεσπρωτό όμως να δείχνει πολύ επικίνδυνος στην κόντρα επίθεση με τους Μηνά και Γιάκο. Στο 39' ήρθε η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρους, με τον Κιουρτζίδη να αποσοβεί δύσκολα φάουλ του Λώττα, και στην επαναφορά να μπλοκάρει συρτό σουτ του Γυφτοκώστα εντός περιοχής.
 
Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, ο Μίκι Τσίρκοβτς ρίσκαρε ρίχνοντας τον Τσάκαλο στη θέση του Γούλα, και παίζοντας ουσιαστικά με δύο κλασικούς φορ, πράγμα που έκανε πιο επιθετική την ομάδα. Αυτό είχε όμως και ως αποτέλεσμα να μένουν κάποια κενά στα μετόπισθεν, και μάλιστα, μόλις στο 47' ο Ανδρούτσος έσωσε την ομάδα του, νικώντας σε τετ α τετ το Γιάκο. Πέντε λεπτά αργότερα, ήρθε το γκολ που έμελλε να κρίνει το παιχνίδι, με τον Κόλινς να παίρνει την μπάλα εκτός περιοχής, να μπαίνει σε αυτήν αδειάζοντας δύο αντιπάλους, και με ωραίο δυνατό σουτ να μην αφήνει περιθώρια στον Κιουρτζίδη, γράφοντας, με ένα θαυμάσιο προσωπικό γκολ, το 1-0.
Οι φιλοξενούμενοι εξακολουθούσαν να είναι επικίνδυνοι επιθετικά, με το Γιάκο να νικιέται ακόμη μια φορά από τον Ανδρούτσο, στο 59ο λεπτό. Τρία λεπτά μετά τη φάση αυτή, ο Καραϊσκάκης έχασε την ευκαιρία να τελειώσει το ματς, όταν ο Οντβόνγκ βρέθηκε σε κλασική θέση τετ α τετ, έπειτα από μπέρδεμα της άμυνας του Θεσπρωτού, όμως το πλασέ του σταμάτησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι και έφυγε παράλληλα με την εστία του Κιουρτζίδη.
 
Μέσα στα επόμενα πέντε λεπτά, ο Θεσπρωτός είχε δύο πολύ καλές στιγμές, με το Γιάκο αρχικά να μην μπορεί για τρίτη φορά να νικήσει τον Ανδρούτσο, και στο 68ο λεπτό με κεφαλιά του Ντόκου μέσα από τη μικρή περιοχή να φεύγει άουτ. Η τελευταία φάση του αγώνα ήταν για τους γηπεδούχους, με τον Κιουρτζίδη να βγάζει δύσκολα εξαιρετικό μακρινό σουτ του Λώττα στο 78'. Τα τελευταία λεπτά κύλησαν χωρίς κάτι το ιδιαίτερο, με τις δύο ομάδες να δείχνουν να μένουν από δυνάμεις, και το τελικό 1-0 να παραμένει.
 
 
ΑΕ Καραϊσκάκης (Τσίρκοβιτς) : Ανδρούτσος, Παπανίκου, Χαρτσιάς (67' Βελέτης), Αβραμίδης, Καραγιαννίδης, Κόλλινς, Γούλας (46' Τσάκαλος), Μποτωνάκης (31' Λάμπρου), Γυφτοκώστας, Λώττας, Οντβόνγκ
 
 
Θεσπρωτός (Σέμος) : Κιουρτζίδης, Ηλίας, Βιτώρος, Χατζόγλου, Πάνος, Αναστασιάδης (80' Μπλέτσας), Τζιάλλας (63' Κωστάκης), Ντόκος, Νάκος, Μηνάς, Γιάκος
 
Ρεπορτάζ: artagoal.gr
Φωτογραφίες: Από το πρακτορείο INTIME τις οποίες μας παραχώρησε το sportime24.gr
Read More »
Εκτός έδρα ήττα για τον Θεσπρωτό Εκτός έδρα ήττα για τον Θεσπρωτό Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 19, 2016 Rating: 5

Δήμος Σουλίου: Ενημερωτική ομιλία για το Αλτσχάιμερ

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 19, 2016Σας ενημερώνουμε ότι στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Αλτσχάιμερ, το Ν.Π.Δ.Δ. "ΑΡΩΓΗ" ΔΗΜΟΥ ΣΟΥΛΙΟΥ σε συνεργασία με τη Νευρολογική Κλινική του ΠΓΝ Ιωαννίνων και τη Μονάδα Ιατρικής Τεχνολογίας και Ευφυών Πληροφοριακών Συστημάτων, Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, διοργανώνει ενημερωτική ομιλία με θέμα:

"Έγκαιρη διάγνωση και τρόποι αντιμετώπισης της Άνοιας και της νόσου Αλτσχάιμερ". Παράλληλα με την ημερίδα, θα διεξαχθούν δωρεάν τέστ ανίχνευσης προβλημάτων μνήμης και άνοιας.

Ομιλητής θα είναι ο Καθηγητής Νευρολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Σπυρίδων Κονιτσιώτης.

Η ημερίδα θα διεξαχθεί την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016, ώρα 17:30, χώρος: Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων "ΚΑΡΚΑΜΙΣΙ" (Απέναντι από το Δημαρχείο) στην Παραμυθιά και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Πληροφορίες 26660 23215 Κ.Α.Π.Η.

Η δράση πραγματοποιείται στα πλαίσια του Διασυνοριακού Έργου με τίτλο «ALZCARE - Σύστημα Διαχείρισης Άνοιας και Υποστήριξης Ασθενών» (INTERREG Greece – Albania IPA Cross-Border Programme 2007-2013) το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από Εθνικούς Πόρους των κρατών.
Read More »
Δήμος Σουλίου: Ενημερωτική ομιλία για το Αλτσχάιμερ Δήμος Σουλίου: Ενημερωτική ομιλία για το Αλτσχάιμερ Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 19, 2016 Rating: 5

Δημοπρασία Δημοτικής έκτασης στην Τ.Κ. Συβότων για την ανέγερση σταβλικών εγκαταστάσεων

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 19, 2016

 
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ:
Προκηρύσσει δημόσια, φανερή, πλειοδοτική δημοπρασία για την εκμίσθωση Δημοτικής έκτασης εμβαδού 6.991,03 τμ, από το υπ’ αριθ. 1257 Τεμάχιο της Διανομής Αγροκτήματος Συβότων της Τοπικής Κοινότητας Συβότων του Δήμου Ηγουμενίτσας για την ανέγερση σταβλικών εγκαταστάσεων.

Η δημοπρασία θα διεξαχθεί την 28/09/2016, ημέρα Τετάρτη και ώρα 10:15 -10:30 π.μ. στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας.

Ελάχιστο όριο πρώτης προσφοράς ορίζεται το ποσό των διακοσίων ογδόντα ευρώ (280,00€) ετησίως. Μαζί με τη συμμετοχή τους οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να καταθέσουν και εγγύηση συμμετοχής που ανέρχεται στο ποσό των 700,00 Ευρώ.

Πληροφορίες και αντίγραφα της διακήρυξης της δημοπρασίας παρέχονται τις ημέρες και ώρες γραφείου, από το γραφείο εσόδων του Δήμου, Αρμόδια Υπάλληλος κα Ευτυχία Νικολοπούλου, Διεύθυνση Σουλίου 3, Τηλέφωνο: 2665361255, καθώς και στην ιστοσελίδα του Δήμου www.igoumenitsa.gr

Read More »
Δημοπρασία Δημοτικής έκτασης στην Τ.Κ. Συβότων για την ανέγερση σταβλικών εγκαταστάσεων  Δημοπρασία Δημοτικής έκτασης στην Τ.Κ. Συβότων για την ανέγερση σταβλικών εγκαταστάσεων Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 19, 2016 Rating: 5

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Πώς να Φορέσετε Εσπαντρίγιες; 3 Ιδέες Συνόλων για Γυναίκες

Πώς να Φορέσετε Εσπαντρίγιες; 3 Ιδέες Συνόλων για Γυναίκες Στην αγορά, κυκλοφορούν πολλά διαφορετικά είδη παπουτσιών που μπορούν να κάνου...

Σελίδες