Οι ΚΑΤΑ… ΤΕΙΧΗ και οι εν δυνάμει ΑΜΕΑ - Ποίηση : Γεώργιος Ματρακούκας

Τρίτη, Δεκεμβρίου 03, 2019
Οι ΚΑΤΑ… ΤΕΙΧΗ και οι εν δυνάμει ΑΜΕΑ  - Ποίηση : Γεώργιος Ματρακούκας 


3 Δεκεμβρίου Παγκόσμια Ημέρα της Αναπηρίας, μια ημερομηνία ορόσημο για το 15% του πληθυσμού της γης δηλαδή για το 1 δισεκατομμύριο ανθρώπους στον πλανήτη που έχουν κάποια μορφή αναπηρίας . 

Αλήθεια 
Πως είναι να ζεις με μια σωματική η ψυχική κατάσταση. 
Πως είναι να χρησιμοποιείς αναπηρικό αμαξίδιο, 
Πως είναι να σου λείπει η 1 από τις 5 αισθήσεις, 
Πως είναι να παλεύεις με το στίγμα της αναπηρίας. 
Ο ανάπηρος, δεν ζητάει ελεημοσύνη, 
ζητά ίση μεταχείριση, 
ζητά Αγάπη … 

Όχι δεν είναι γιορτή να πεις χρόνια πολλά, είναι μια μέρα να μας θυμίζει ότι κι εμείς οι αρτιμελής, οι έχοντες όλες τις αισθήσεις, αύριο μπορεί να είμαστε ΑΝΑΠΗΡΟΙ. 

Αρνούμαστε να ενημερωθούμε ή συναναστραφούμε με άτομα με αναπηρία αφού θεωρούμε ότι δεν υπάρχει πιθανότητα να συμβεί σε μας. Κι όμως μια ατυχία, μια ασθένεια, ένα ατύχημα μπορεί να σε καταστήσει σωματικά ή ψυχικά ή και εγκεφαλικά ανάπηρο. Κι αν η αναπηρία σου έχει σχέση με τις αισθήσεις σου τότε κάποιος άλλος πρέπει να διεκδικήσει τα δικαιώματα σου . 

Στο μεσαίωνα πίστευαν ότι οι άνθρωποι με κάποιες διανοητικές ή σωματικές ατέλειες είχαν καταληφθεί από το διάβολο και γι’ αυτό τους έκαιγαν. 

Ναι όσο κι αν θέλουμε να λέμε ότι δεν είμαστε στο μεσαίωνα δυστυχώς η αλήθεια είναι ότι υπάρχει κοινωνικός αποκλεισμός των ΑΜΕΑ , υπάρχει Ρατσισμός και ανθεί, εκεί που άνθρωποι ζουν με την άγνοια, εκεί που οι δήθεν φιλάνθρωποι χαίρονται που είναι καλά κι ας ζουν στο σκοτάδι του μεσαίωνα. 

Η αναπηρία δεν είναι κακό να πεις μακριά από μένα. 

Η αναπηρία δεν αφορά μόνο τα ΑΜΕΑ και τις οικογένειες τους, μας αφορά όλους γιατί κάποια στιγμή θα έρθει με κάποια μορφή κοντά σου . 

Εμείς οι πολύ ευφυείς και ανώτεροι άνθρωποι που δεν διστάζουμε να στιγματίσουμε τον ανάπηρο, να τον αποκαλέσουμε ηλίθιο, να τον κοροϊδέψουμε, ακόμη και να τον εκφοβίσουμε, εχουμε μέσα μας αυτό το φόβο του διαφορετικού που πηγάζει από μια αίσθηση ανωτερότητας αφού θεωρούμε τους εαυτούς μας φυσιολογικούς. 

Εύχομαι τα πράγματα να έχουν γίνει καλύτερα όταν εσύ ή εγώ βρεθούμε στη θέση τους … 


Οι ΚΑΤΑ… ΤΕΙΧΗ και οι εν δυνάμει ΑΜΕΑ 
Ποίηση : Γεώργιος Ματρακούκας 

Ένα τείχος σινικό αδιαπέραστο 
μια σταγόνα αγάπης 
που δεν κύλισε στο μάγουλο 
για το παιδί που το παιδί σου 
γελά μαζί του 
για το παιδί που δεν θέλεις να υπάρχει 
ανάμεσα στα παιδιά σου. 

Σκληρή είν η καρδία, 
πόση αγάπη λείπει από κει 
να σου την δώσω, 
δες με υπάρχω είμαι σαν εσένα, 
έχω αγάπη να βάλω εκεί 
απλά κοίταμε στα μάτια 
πες μου πως υπάρχω 
είμαι κι γω εδώ. 

Πιστεύεις λες στους Αγγέλους που δεν βλέπεις 
μα δεν θες ν αγκαλιάσεις 
τους Αγγέλους που ζουν δίπλα σου 
είμαστε ίδιοι 
είσαι εν δυνάμει σαν έμενα, ένας άγγελος 
δως μου τα μάτια σου να δεις τον κόσμο 
μ ένα άλλο μάτι 
το μάτι του Θεου 
άγγιξε με να δεις τι είναι καρδιά. 

Μα πώς να εκπαιδεύσεις έναν Άγγελο 
που δεν είναι ακόμη Άγγελος 
που δεν αγαπά τα δώρα του Θεού, 
γίνε άγγελος να δεις 
πως μ έπλασαν τα χέρια του Θεού 
το φύσηγμα Του γύρω μου 
το δώρο Του, 
να είμαι πάντα παιδί 
με ψυχή καθαρή χωρίς κωδικούς 
χωρίς πονηρία, μόνο χαμόγελα, 
στα χείλη μου τρέμει η λέξη Αγάπη, 
μέσα από μένα δες τον κόσμο 
τα τόξα τα ουράνια με τα χίλια χρώματα 
με τις χίλιες όψεις 
τόσο διαφορετικά ….. τόσο ίδιοι
Read More »
Οι ΚΑΤΑ… ΤΕΙΧΗ και οι εν δυνάμει ΑΜΕΑ - Ποίηση : Γεώργιος Ματρακούκας Οι ΚΑΤΑ… ΤΕΙΧΗ και οι εν δυνάμει ΑΜΕΑ  - Ποίηση : Γεώργιος Ματρακούκας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 03, 2019 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Μετονομασία οδού προς τιμή του Αρχικελευστή Λ.Σ. Σωτηρίου Τατσάκη, παρουσία του αρχηγού του Λιμενικού Σώματος

Τρίτη, Δεκεμβρίου 03, 2019
Ηγουμενίτσα: Μετονομασία οδού προς τιμή του Αρχικελευστή Λ.Σ. Σωτηρίου Τατσάκη, παρουσία του αρχηγού του Λιμενικού Σώματος 


Ο Δήμος Ηγουμενίτσας, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας και η Ένωση Προσωπικού Λ.Σ. Βορειοδυτικής Ελλάδος θα πραγματοποιήσουν τελετή μετονομασίας της οδού Σωκράτους, προς τιμήν του Αρχικελευστή Λ.Σ. (Κ.Ε.Α.) Σωτηρίου Τατσάκη, ο οποίου τραυματίστηκε θανάσιμα την 6η Δεκεμβρίου 2009, κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του στην πύλη του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας. 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 13:00 στη συμβολή των οδών Ιονίου Πελάγους και Σωκράτους, έναντι του κτηρίου Τ1 του Νέου Λιμένα Ηγουμενίτσας, παρουσία του αρχηγού του Λιμενικού Σώματος .
Read More »
Ηγουμενίτσα: Μετονομασία οδού προς τιμή του Αρχικελευστή Λ.Σ. Σωτηρίου Τατσάκη, παρουσία του αρχηγού του Λιμενικού Σώματος Ηγουμενίτσα: Μετονομασία οδού προς τιμή του Αρχικελευστή Λ.Σ. Σωτηρίου Τατσάκη, παρουσία του αρχηγού του Λιμενικού Σώματος Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 03, 2019 Rating: 5

3 Δεκέμβρη Παγκόσμια Μέρα Ατόμων με Αναπηρία - Πρόσβαση στο Όνειρο (+ΒΙΝΤΕΟ)

Τρίτη, Δεκεμβρίου 03, 2019
3 Δεκέμβρη Παγκόσμια Μέρα Ατόμων με Αναπηρία - Πρόσβαση στο Όνειρο (+ΒΙΝΤΕΟ)

Αφιερωμένο Εις Μνήμη της Χριστίνας Πολίτη 

*Ενα μεγάλο ευχαριστώ στην Ευανθία Ρεμπούτσικα για την παραχώρηση του κομματιού "Μέσα από Σένα " 

*Ευχαριστούμε το κομμωτήριο Χριστίνα Πολίτη για την φροντίδα και τα υπέροχα μαλλιά της νύφης μας, για την εξυπηρέτηση κ για όλο το εθελοντικό έργο της. Μεγάλο μάθημα ζωής για μας, με το χαμόγελο να φωτίζει το πρόσωπο της κ να μας μεταδίδει ενέργεια Κ αγάπη. Καθώς κ τα υπέροχα κορίτσια της Aggeliki Nasi Σαβίνα Τατσάκη BIKTΩPIA MΠEPATH 
*Ευχαριστούμε θερμά τον π. Ελευθέριος Κωνσταντής για την στήριξη κ την φιλοξενία καθώς κ την Μητρόπολη. Αξιζει να διευκρινιστεί οτι ο Ιερός Ναός Ευαγγελίστρια στην Ηγουμενίτσα διαθέτει μπάρα αναπήρων οι οποίες δεν φαίνονται για τις ανάγκες τις φωτογράφησης κ του μηνύματος μας. 
*Ευχαριστούμε θερμά την Anastasia Tss κ το Sylvia's Collection για το υπέροχο ρομαντικο νυφικο κ πέπλο, το μακιγιάζ, το χαμόγελο της κ την σημαντική βοήθεια που μας πρόσφερε. 
*Ευχαριστούμε πολύ την Ειρηνη-Σπυριδο Κωνστα για τα μπαλόνια την διακόσμηση κ την βοήθεια στην λήψη φωτογραφιών. 
*Ευχαριστούμε το Ζαχαροπλαστείο Βασίλης Σουτόπουλος για τις μπομπονιέρες την βοήθεια κ την στήριξη στο έργο μας. 
*Τέλος Ευχαριστούμε το ν Spyros Gkondras για την πολύτιμη βοήθεια του 

Η Ημέρα αυτή δίνει την ευκαιρία στις κυβερνήσεις, στους οργανισμούς και στις κοινωνίες να εστιάσουν την προσοχή τους στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ανθρώπων με αναπηρία. 
Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ, περίπου 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι σε όλο τον κόσμο πάσχουν από κάποιας μορφής αναπηρία, το 80% των οποίων ζει στις αναπτυσσόμενες χώρες. 
Ο τρόπος με το οποίο η κοινωνία ορίζει την αναπηρία εξηγεί τις δυσκολίες που βιώνουν τα άτομα με αναπηρία. 
Στην πραγματικότητα η δυσλειτουργία εχει να κάνει ελάχιστα με τις δυσκολίες που βιώνουν τα άτομα. 
Η πραγματική αιτία είναι η ίδια η κοινωνία αφου κάνει την καθημερινότητα για τους ανθρωπους αυτους, έναν Γολγοθά, λόγω της αδυναμίας πρόσβασης σε κονόχρηστους χώρους, δημόσια κτήρια, μέσα μεταφοράς αλλα και εκκλησίες, όπου εδώ εστιάζουμε στο δικό μας θέμα φωτογράφησης αφου είναι υποχρέωση της κάθε ενορίας να υπάρχει πρόσβαση αναπήρων. 
Ο γάμος αποτελεί ένα κάστρο της ανθρώπινης ψυχής και αυτό ηταν το κίνητρο μας και η βάση της ιδέας μας. 
Στόχος μας να φωνάξουμε πως ολοι είμαστε ίσοι, όλοι έχουμε δικαίωμα στο όνειρο. Υπάρχουν κι εκείνοι οι γάμοι που μπορούν για πολύ καιρό να μείνουν χαραγμένοι στην μνήμη, όχι μονο των παρευρισκομένων αλλα και σε όσους δούν τις μοναδικές φωτογραφίες της γλυκιάς μας νύφης. 
Υποχρέωση μας να αποβάλουμε κάθε προκατάληψη για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, να είμαστε αρωγοί τους κάθε φορά που παρίσταται ανάγκη. 
Να θυμόμαστε ότι ο ένας για τον αλλον μπορεί να γίνει ένας μικρός «Θεός»


Read More »
3 Δεκέμβρη Παγκόσμια Μέρα Ατόμων με Αναπηρία - Πρόσβαση στο Όνειρο (+ΒΙΝΤΕΟ) 3 Δεκέμβρη Παγκόσμια Μέρα Ατόμων με Αναπηρία - Πρόσβαση στο Όνειρο (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 03, 2019 Rating: 5

Σύλληψη φυγόποινου εχτές το μεσημέρι στην Ηγουμενίτσα

Τρίτη, Δεκεμβρίου 03, 2019
Σύλληψη φυγόποινου εχτές το μεσημέρι στην Ηγουμενίτσα


Συνελήφθη χθες (0-12-2019) το μεσημέρι στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηγουμενίτσας, ποινής φυλάκισης έξι μηνών, για το αδίκημα της κλοπής. 
Read More »
Σύλληψη φυγόποινου εχτές το μεσημέρι στην Ηγουμενίτσα Σύλληψη φυγόποινου εχτές το μεσημέρι στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 03, 2019 Rating: 5

Έργα 4,7 εκατομμυρίων στην Ήπειρο

Τρίτη, Δεκεμβρίου 03, 2019
Έργα 4,7 εκατομμυρίων στην Ήπειρο


Κατακυρώσεις διαγωνισμών, ανάδειξη προσωρινών αναδόχων αλλά και δημοπρατήσεις νέων έργων, των οποίων ο συνολικός προϋπολογισμός υπερβαίνει τα 4,7 εκ. ευρώ, περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων με αποφάσεις που έλαβε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου.

Αναλυτικά:

Προσωρινοί ανάδοχοι αναδείχθηκαν για τα έργα:
«Ολοκλήρωση ηλεκτροφωτισμού στην οδό σύνδεσης Καναλακίου με Ε.Ο. Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας» προϋπολογισμού 367.000 ευρώ. Προσωρινός ανάδοχος: ALMO ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
«Εργασίες αποκατάστασης πρόσβασης προς κτηνοτροφικές μονάδες περιοχής Κρυόβρυσης ΠΕ Ιωαννίνων», προϋπολογισμού 30.450 ευρώ. Προσωρινός ανάδοχος: Κωνσταντίνος Κούγκουλης
«Συντήρηση - ασφαλτόστρωση επαρχιακής οδού 18 στις θέσεις Μακρύκαμπο, Καρκαβελέικα» Π.Ε. Άρτας, προϋπολογισμού 130.000 ευρώ. Προσωρινός ανάδοχος: Κ. Κωσταβασίλης & ΣΙΑ Ο.Ε.
«Αποκατάσταση – ασφαλτόστρωση επαρχιακού οδικού δικτύου προς Δ.Δ. Αρτοπούλας» Π.Ε. Ιωαννίνων, προϋπολογισμού 120.000 ευρώ. Προσωρινός ανάδοχος: ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ ΑΤΕΒΕ

Κατακυρώθηκαν οι διαγωνισμοί και επίκειται η υπογραφή των συμβάσεων για τα έργα:
«Βελτίωση Ε.Ο. Ιωαννίνων – Τρικάλων από διακλάδωση προς Ανατολικό Ζαγόρι έως κόμβο Ζαγορίου – Εγνατίας Οδού», προϋπολογισμού 1.700.000 ευρώ. Ανάδοχος: ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ Α.Τ.Ε
«Βελτίωση Ε.Ο. Άρτας – Τρικάλων έως όρια Ηπείρου», προϋπολογισμού 758.000 ευρώ. Ανάδοχος: ΔΙΟΠΤΡΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Ε.Ε.
«Αποκατάσταση επαρχιακής οδού προς Λίππα - Κάτω Λίππα», προϋπολογισμού 220.000 ευρώ. Ανάδοχος: Δημήτριος Τσομπίκος
«Ηλεκτροφωτισμός στη διασταύρωση Ε.Ο. Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας με την 5η επαρχιακή οδό Π.Ε. Πρέβεζας», προϋπολογισμού 138.000 ευρώ. Ανάδοχος: Ηρακλής Νικολακόπουλος
«Αποκατάσταση οδού από κόμβο Ε.Ο. Ιωαννίνων – Κόνιτσας – Κάτω Λαψίστα – Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός», προϋπολογισμού 100.000 ευρώ. Ανάδοχος: Κωνσταντινίδης Κατασκευαστική Ο.Ε.
«Αποκατάσταση ασφαλτοτάπητα 41ης επαρχιακής οδού» Π.Ε. Ιωαννίνων, προϋπολογισμού 74.400 ευρώ. Ανάδοχος: R-V-R Κατασκευαστική Ε.Π.Ε.
«Άμεση αποκατάσταση επαρχιακής οδού συνοικισμού Κορνόραχης Τ.Κ. Φωτεινού Δήμου Ζίτσας» Π.Ε. Ιωαννίνων, προϋπολογισμού 74.000 ευρώ. Ανάδοχος: Δημήτριος Τσομπίκος
«Άμεση αποκατάσταση οικιών από κατολισθητικά και πλημμυρικά φαινόμενα επί του επαρχιακού οδικού δικτύου στη Δ.Ε. Αγνάντων του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων», προϋπολογισμού 124.000 ευρώ. Ανάδοχος: Γ. Τάσης – Γ. Δημητρίου Ο.Ε.

Δημοπρατήσεις έργων για την ασφάλεια και των προσφύγων
Οι νέες δημοπρατήσεις αφορούν τμήματα του Εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου, που συν τοις άλλοις χρησιμοποιούνται από διερχόμενους πρόσφυγες και μετανάστες.
Συγκεκριμένα με το ένα έργο, προϋπολογισμού 260.000 ευρώ, θα κατασκευαστεί πεζοδρόμιο, επί της εθνικής οδού και στον αριστερό κλάδο, στην περιοχή Ιωάννινα- Αεροδρόμιο- Άγιο Ιωάννη, όπου υπάρχει αυξημένη κίνηση πεζών λόγω της φιλοξενίας προσφύγων στην πρώην Παιδόπολη «Αγία Ελένη».

Με το δεύτερο έργο, προϋπολογισμού 104.500 ευρώ πρόκειται να γίνει ηλεκτροφωτισμός της 2ης επ. οδού στην περιοχή εγκατάστασης προσφύγων στην Κατσικά.
Read More »
Έργα 4,7 εκατομμυρίων στην Ήπειρο Έργα 4,7 εκατομμυρίων στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 03, 2019 Rating: 5

Συνεδριάζει την Τετάρτη η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Σουλίου

Τρίτη, Δεκεμβρίου 03, 2019
Συνεδριάζει την Τετάρτη η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Σουλίου


Παρακαλούμε να προσέλθετε σε τακτική συνεδρίαση, που θα διεξαχθεί στο Δημαρχιακό Κατάστημα Παραμυθιάς στην αίθουσα συνεδριάσεων δημοτικού συμβουλίου , στις 04 Δεκεμβρίου 2019, ημέρα Tετάρτη και ώρα 9.00΄, για συζήτηση και λήψη απόφασης, στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης :
Κατάρτιση σχεδίου αναμόρφωσης προϋπ/σμού Δήμου Σουλίου οικ. έτους 2019.
Χορήγηση 1ης παράτασης του έργου : «ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙΣ – ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ Τ.Κ ΞΗΡΟΛΟΦΟΥ – Τ.Κ ΣΑΜΟΝΙΔΑΣ -Τ.Κ ΓΑΡΔΙΚΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΟΥΛΙΟΥ».
Χορήγηση 2ης παράτασης του έργου : «ΜΕΤΑΤΟΠΙΣΗ ΑΓΩΓΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΠΟΛΗΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ» ΔΗΜΟΥ ΣΟΥΛΙΟΥ.
Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα του έργου: «ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ- ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΔΙΚΤΥΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΔΕ ΑΧΕΡΟΝΤΑ».
Συγκρότηση Επιτροπής διενέργειας ανοιχτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την ανάθεση του έργου : «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΠΟΙΪΑΣ ΔΗΜΟΥ ΣΟΥΛΙΟΥ».

Ο Δήμαρχος , ως Πρόεδρος της Ο.Ε
ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΠ. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ
Read More »
Συνεδριάζει την Τετάρτη η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Σουλίου Συνεδριάζει την Τετάρτη η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 03, 2019 Rating: 5

Τι απαντάει το ΚΤΕΛ Θεσπρωτίας για το περιστατικό με τον σκύλο στη Κόρινθο

Τρίτη, Δεκεμβρίου 03, 2019
Τι απαντάει το ΚΤΕΛ Θεσπρωτίας για το περιστατικό με τον σκύλο στη Κόρινθο


Διαφορετικά είναι τα πράγματα, σύμφωνα με το ΚΤΕΛ, σχετικά με το θέμα που προέκυψε στην Κόρινθο, ανάμεσα σε οδηγό του ΚΤΕΛ Θεσπρωτίας και επιβάτιδος που ήθελε να ταξιδέψει μέχρι την Ηγουμενίτσα, μαζί με το σκύλο της.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΚΤΕΛ Θεσπρωτίας, η υποχρέωση που υπάρχει από το νόμο, είναι ότι τα ΚΤΕΛ υποχρεούνται να έχουν αναρτημένα τα συγκεκριμένα δρομολόγια (ελάχιστο ποσοστό 30% επί των εκτελούμενων) στα οποία θα επιτρέπεται η μεταφορά των ζώων, αυστηρά και μόνο στην καμπίνα των επιβατών και πάντως σε καμία απολύτως περίπτωση στον χώρο αποσκευών (περιλαμβανομένης της περίπτωσης ζώων μέσα σε δέματα).

Συγκεκριμένα για τη διαδρομή Αθήνα - Ηγουμενίτσα, υπάρχουν καθημερινά 3 δρομολόγια, επομένως η υποχρέωση του ΚΤΕΛ είναι σε ένα από τα δρομολόγια, να επιτρέπει τη μεταφορά ζώων, όπως και γίνεται καθημερινά, στο πρωινό δρομολόγιο προς Ηγουμενίτσα και μόνο.

Επίσης, ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ διευκρινίζει, πως ουδέποτε ο οδηγός ζήτησε από την επιβάτιδα να τοποθετήσει το σκύλο στο χώρο των αποσκευών και πως κακώς ο οδηγός επέτρεψε να επιβιβαστεί η συγκεκριμένη κυρία, κάτι που όμως έπραξε για να μην ταλαιπωρηθούν οι υπόλοιποι επιβάτες από την καθυστέριση.

Read More »
Τι απαντάει το ΚΤΕΛ Θεσπρωτίας για το περιστατικό με τον σκύλο στη Κόρινθο Τι απαντάει το ΚΤΕΛ Θεσπρωτίας για το περιστατικό με τον σκύλο στη Κόρινθο Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 03, 2019 Rating: 5

Είχε σε κρύπτες πάνω από 59 κιλά κάνναβης (+ΒΙΝΤΕΟ)

Τρίτη, Δεκεμβρίου 03, 2019
Είχε σε κρύπτες πάνω από 59 κιλά κάνναβης (+ΒΙΝΤΕΟ)Στο πλαίσιο συντονισμένων δράσεων για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, συνέλαβαν χθες (02-12-2019) το μεσημέρι στην περιοχή Κομποτίου Άρτας, έναν αλλοδαπό, ο οποίος κατηγορείται για εισαγωγή, μεταφορά, διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών. 

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και πληροφοριών που προέκυψαν από την εμπεριστατωμένη έρευνά τους, χθες το μεσημέρι, εντόπισαν τον αλλοδαπό να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και τον ακινητοποίησαν για έλεγχο. 

Κατά την ενδελεχή έρευνα που ακολούθησε στο όχημα, βρέθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες στον εσωτερικό χώρο του πορτ- παγκάζ και στα πίσω καθίσματα του οχήματος, (51) δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (59) κιλών και (100) γραμμαρίων. 

Συνολικά, κατασχέθηκαν: 
ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (59) κιλών & (100) γραμμαρίων, που ήταν κρυμμένη σε κρύπτες με μία μη εμφανή είσοδο διαμορφωμένες στο σασί και καλυπτόμενες από τον πίσω προφυλακτήρα του οχήματος, 
το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του συλληφθέντα, 
σχοινιά, τα οποία ήταν περιμετρικά δεμένα γύρω από τα δέματα και βοηθούσαν στην εξαγωγή αυτών από τις κρύπτες, 
δύο κινητά τηλέφωνα, 
(10) ναρκωτικά χάπια. 

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση για την υπόθεση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Read More »
Είχε σε κρύπτες πάνω από 59 κιλά κάνναβης (+ΒΙΝΤΕΟ) Είχε σε κρύπτες πάνω από 59 κιλά κάνναβης (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 03, 2019 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Μετακίνηση κάδων απορριμμάτων από την οδό Μπακαγιάννη

Τρίτη, Δεκεμβρίου 03, 2019
Ηγουμενίτσα: Μετακίνηση κάδων απορριμμάτων από την οδό Μπακαγιάννη


Γίνεται γνωστό ότι, κατόπιν συνεχών αιτημάτων των πολιτών, οι κάδοι απορριμμάτων και ανακύκλωσης θα μεταφερθούν από την οδό Μπακαγιάννη, στον χώρο στάθμευσης έναντι Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας, την Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2019. 

Παρακαλούνται οι εξυπηρετούμενοι από τους εν λόγω κάδους να μεταφέρουν τα απορρίμματα και τα ανακυκλώσιμα υλικά στις νέες θέσεις. Η καθαριότητα της πόλης διέπεται από διατάξεις, υποχρεώσεις και δικαιώµατα και αποτελεί κοινωνικό αγαθό που επιτυγχάνεται µε τη συνεχή συνεργασία πολιτών και ∆ήµου.
Read More »
Ηγουμενίτσα: Μετακίνηση κάδων απορριμμάτων από την οδό Μπακαγιάννη Ηγουμενίτσα: Μετακίνηση κάδων απορριμμάτων από την οδό Μπακαγιάννη Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 03, 2019 Rating: 5

Μήνυμα παραίτησης 5 Μητροπολιτών, μεταξύ των οποίων και ο Τίτος, βλέπει το Έθνος, σε ομιλία Ιερώνυμου

Τρίτη, Δεκεμβρίου 03, 2019
Μήνυμα παραίτησης 5 Μητροπολιτών, μεταξύ των οποίων και ο Τίτος, βλέπει το Έθνος, σε ομιλία Ιερώνυμου


«Όταν νιώσω ότι δεν μπορώ να ασκώ τα διοικητικά, οργανωτικά και ποιμαντικά μου καθήκοντα, και είμαι ένα περιφερόμενο ράσο, δεν θα δεχθώ ούτε να εξευτελιστω, ούτε να με κάνει ό,τι θέλει ο περίγυρός μου, ούτε να γίνω ένας Αρχιεπίσκοπος μούμια, τη στιγμή που τα προβλήματα της Εκκλησίας είναι ζωτικά, οι εξελίξεις τρέχουν και ο Αρχιεπίσκοπος πρέπει να είναι μια ενεργή μηχανή 24 ώρες το 24ωρο». Αυτην την φράση αποδήδει στον Αρχιεπισκοπο Ιερώνυμο η εφημερίδα Έθνος, κατά τη διάρκεια του επίσημου γεύματος για την ενθρόνιση του νέου μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Ιερωνύμου.

Σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα Έθνος, ο Αρχιεπίσκοπος δεν είπε τυχαί αυτά που ειπε.. Ήθελε να στείλει ένα μήνυμα σε όσους μητροπολίτες βρίσκονται σε αυτή την κατηγορία. Δηλαδή, δεν μπορούν να ασκήσουν επαρκώς και επιμελώς τα ποιμαντικά, οργανωτικά και διοικητικά τους καθήκοντα, και οφείλουν να σκεφτούν σοβαρά να βοηθήσουν την Εκκλησία ακολουθώντας την έντιμη οδό της παραίτησης, γιατί ο Αρχιεπίσκοπος δεν προτίθεται να στείλει επιτροπές παραίτησης.

Αυτοί είναι, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Έθνος, ο Θεσσαλονίκης Άνθιμος, ο Παραμυθίας Τίτος, ο Μυτιλήνης Ιάκωβος, ο Μηθύμνης Χρυσόστομος και ο μητροπολίτης Θήρας Επιφάνιος.

Αναλυτικά το άρθρο:

Την επιθυμία να μιμηθεί την κίνηση του μητροπολίτη πρώην Καλαβρύτων και να παραιτηθεί του επισκοπικού θρόνου την κατάλληλη ώρα εξέφρασε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος το Σάββατο 23 Νοεμβρίου, κατά τη διάρκεια του επίσημου γεύματος για την ενθρόνιση του νέου μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Ιερωνύμου.

Σε όσους, πραγματικά, γνωρίζουν σε βάθος τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και μπορούν να τον «αποκωδικοποιούν», να καταλαβαίνουν τον τρόπο που σκέφτεται, ενεργεί και μιλάει, όλα όσα είπε δεν προξενούν καμία ιδιαίτερη εντύπωση.

Και αυτό γιατί ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας δεν είπε τίποτα άλλο από το να επαναλάβει μια δική του πάγια θέση, την οποία είχε εκφράσει από την πρώτη στιγμή της ανάρρησής του στον αρχιεπισκοπικό θρόνο το 2008, και που έχει επαναλάβει πολλάκις κατά τη διάρκεια της ενδεκαετούς θητείας του.

Ποια είναι αυτή η θέση; Πιο ξεκάθαρη δεν γίνεται… Όταν ο Αρχιεπίσκοπος νιώσει ότι δεν μπορεί να ασκεί τα διοικητικά, οργανωτικά και ποιμαντικά του καθήκοντα, και είναι ένα «περιφερόμενο ράσο», δεν θα δεχθεί ούτε να εξευτελιστεί, ούτε να τον κάνει ό,τι θέλει ο περίγυρός του, ούτε να γίνει ένας Αρχιεπίσκοπος «μούμια», τη στιγμή που τα προβλήματα της Εκκλησίας είναι ζωτικά, οι εξελίξεις «τρέχουν» και ο Αρχιεπίσκοπος πρέπει να είναι μια «ενεργή μηχανή» 24 ώρες το 24ωρο.

Ευτυχώς -για όλους- ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος μόνο σε αυτή την κατηγορία δεν ανήκει και το γνωρίζει πολύ καλά… Σε επίπεδο φυσικών δυνάμεων και αντοχών -δόξα τω Θεώ-, ακόμη και στην ηλικία των 81 ετών, κρατιέται μια χαρά. Ακολουθεί, σε καθημερινή βάση, ένα πρόγραμμα που θα το ζήλευε και ένας Αρχιεπίσκοπος 50άρης. Έχει μια κινητικότητα απίστευτη, επτά ημέρες την εβδομάδα, απόλυτα αφύσικη για την ηλικία του! Με απλά λόγια, έχει υπερδραστηριότητα. Σε επίπεδο πνευματικής επάρκειας, είναι ευφυής και διορατικός, και αυτό το γράφουμε χωρίς περιστροφές και δεύτερες σκέψεις.

Ο Αρχιεπίσκοπος είπε όσα είπε, αλλά αυτό δεν έγινε τυχαία. Ήθελε να στείλει ένα μήνυμα σε όσους μητροπολίτες βρίσκονται σε αυτή την κατηγορία. Δηλαδή, δεν μπορούν να ασκήσουν επαρκώς και επιμελώς τα ποιμαντικά, οργανωτικά και διοικητικά τους καθήκοντα, και οφείλουν να σκεφτούν σοβαρά να βοηθήσουν την Εκκλησία ακολουθώντας την έντιμη οδό της παραίτησης.

Ήδη μας έρχονται στο μυαλό πέντε περιπτώσεις μητροπολιτών που θα μπορούσαν να οδεύσουν -αν το αποφασίσουν- σε παραίτηση, γιατί ο Αρχιεπίσκοπος δεν προτίθεται να στείλει επιτροπές.

Αυτοί είναι, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ethnos.gr, ο Θεσσαλονίκης Άνθιμος, ο Παραμυθίας Τίτος, ο Μυτιλήνης Ιάκωβος, ο Μηθύμνης Χρυσόστομος και ο μητροπολίτης Θήρας Επιφάνιος.

Ταυτόχρονα, για τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να τεστάρει τους δελφίνους και τα «δελφινάκια» που πολύ θα ήθελαν να τον δουν να φεύγει… «Δελφίνοι-μητροπολίτες», που είναι, βέβαια, απολύτως αξιοπρεπείς. Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος πετά αυτό το πυροτέχνημα στον αέρα -αυτή την πιασάρικη ατάκα- και ουσιαστικά τους κάνει πλάκα, και μάλιστα χοντρή πλάκα! Ζυγίζει πρόσωπα, καταστάσεις και βλέπει τις αντιδράσεις.

Και ποιοι είναι, λοιπόν, οι περιβόητοι δελφίνοι και τα «δελφινάκια»; Οι διάδοχοι χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες. Στην πρώτη ανήκουν οι γηραιοί, οι οποίοι θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ως μεταβατικές λύσεις. Αυτοί είναι ο Σπάρτης Ευστάθιος και ο Ύδρας Εφραίμ. Στη δεύτερη κατηγορία ανήκουν οι διάδοχοι-μητροπολίτες που ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα από 55 έως 70 ετών, όπως ο Μεσογαίας Νικόλαος, ο Πατρών Χρυσόστομος, ο Δημητριάδος Ιγνάτιος, ο Μεσσηνίας Χρυσόστομος, ο Ναυπάκτου Ιερόθεος, ο Σύρου Δωρόθεος, ο Νεαπόλεως Βαρνάβας, ο Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος, ο Διδυμοτείχου Δαμασκηνός και ο Χαλκίδος Χρυσόστομος. Πρόκειται για δελφίνους που άλλοι τους θέλουν και άλλοι όχι, οι οποίοι, ωστόσο, μεταξύ τους συνδέονται με οριζόντιες, διαγώνιες ή κάθετες σχέσεις.

Υπάρχει και η τρίτη γενιά δελφίνων, στην οποία βρίσκονται τα «μωρά». Σε αυτούς θα υπολόγιζε κάποιος τους μητροπολίτες Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας Γαβριήλ, Ιωαννίνων Μάξιμο, Λαρίσης Ιερώνυμο και Φθιώτιδος Συμεών. Έτσι διαμορφώνεται το τρομερό και φοβερό εκκλησιαστικό τοπίο. Κανονικό «Δελφινάριο»…

Δεν υπάρχει καμία περίπτωση ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος να κάνει τη χάρη στους δελφίνους και να παραιτηθεί. Γνωρίζει πολύ καλά ποιοι είναι. Μάλιστα, κάποιοι εξ αυτών άκουσαν τις δηλώσεις του και έτρεξαν να ράψουν αρχιεπισκοπική στολή. Ο Αρχιεπίσκοπος γελάει με όλους αυτούς.

Τα περί παραίτησης, λοιπόν, απλά γελοιότητες.

Αυτήν τη στιγμή ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ελέγχει την Ιεραρχία όσο κανένας άλλος Αρχιεπίσκοπος από το 1974. Όλες οι προτάσεις του για μητροπολίτες γίνονται δεκτές και είναι ο απόλυτος κυρίαρχος του χώρου, πάντοτε μέσα από τη δημοκρατική λειτουργία του συνοδικού συστήματος που έχει αποδείξει πόσο πολύ σέβεται.

Όπως ορισμένοι -μακάβρια- λένε ότι «σε λίγο θα αρχίσει να εκλέγει μητροπολίτες σε Μητροπόλεις που έχει ήδη εκλέξει», υπονοώντας ότι είναι πιθανό κάποιος μητροπολίτης που εξέλεξε πριν από 11 χρόνια να αποδημήσει εις Κύριον, οπότε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος θα προχωρήσει σε νέα εκλογή.

Ο Αρχιεπίσκοπος πλέον είναι ένας «παίχτης» διεθνούς εμβέλειας. Ουσιαστικά ήταν το «γαλλικό κλειδί» για να ανοίξει το ζήτημα της αναγνώρισης της Αυτοκεφαλίας της Ουκρανίας. Έσπευσε αμέσως ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας να τον ακολουθήσει, θα σπεύσουν και άλλες Εκκλησίες το επόμενο χρονικό διάστημα, και αυτό που έκανε εκτιμάται απεριόριστα από το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Σε μια πολύ κρίσιμη χρονική στιγμή αμφισβήτησης του ρόλου του ως Πρωτόθρονης Εκκλησίας, ο κ. Ιερώνυμος, ως επικεφαλής της Ελλαδικής Εκκλησίας, έπραξε το καθήκον του και ως προς την Ορθοδοξία και προς τη Μητέρα Εκκλησία.

Και, φυσικά, η στάση του αυτή εκτιμάται τα μέγιστα και από τον αμερικανικό παράγοντα. Οι πολλές επισκέψεις στην Αρχιεπισκοπή, όπως του Σαμ Μπράουνμπακ στις 6 Μαΐου, πρεσβευτή των ΗΠΑ για τις διεθνείς θρησκευτικές ελευθερίες, του Τόμας Βίζερ τον Οκτώβριο, όταν επισκέφθηκε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, την Αθήνα, πριν από λίγες ημέρες του Τζέφρι Πάιατ, τον καθιστούν πανίσχυρο «παίχτη».

Επίσης, ο Αρχιεπίσκοπος, με αίσθημα υπεροχής και άνεσης, κλείνει -αρχοντικά- λογαριασμούς από το παρελθόν. Πηγαίνει και ενθρονίζει ο ίδιος τον ηγούμενο της Μονής Χρυσοπηγής, η οποία Χρυσοπηγή αποτέλεσε τη «μήτρα» από την οποία ξεπήδησε η λεγόμενη «τρόικα» της Εκκλησίας: ο Χριστόδουλος που έγινε Αρχιεπίσκοπος το 1998 και ήταν ο βασικός του «αντίπαλος», ο πρώην Καλαβρύτων Αμβρόσιος, ο πρώην Πειραιώς Καλλίνικος. Κλείνει αυτούς τους λογαριασμούς και λειτουργεί ως απόλυτα ενοποιητικός παράγοντας που τραβάει μια γραμμή και βάζει κάτω από την μεγάλη του ομπρέλα σεραφειμικούς, χριστοδουλικούς, ιερωνυμικούς, τους πάντες.

Όσο για την περίφημη διαρροή της δήλωσης του Αρχιεπισκόπου, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μας, ιεράρχης-δελφίνος που «τρώγεται», προφανώς, να ράψει την αρχιεπισκοπική στολή επειδή δεν κατάφερε να την δώσει κεντρικά σε μεγάλο ειδησεογραφικό πρακτορείο, την διοχέτευσε ως «μεγάλη είδηση» σε τοπικό ανταποκριτή. Πρόκειται για μητροπολίτη που δεν κάθεται στα αυγά του από την Πελοπόννησο, από τόπο που βγάζει πρωθυπουργούς και προέδρους
Read More »
Μήνυμα παραίτησης 5 Μητροπολιτών, μεταξύ των οποίων και ο Τίτος, βλέπει το Έθνος, σε ομιλία Ιερώνυμου Μήνυμα παραίτησης 5 Μητροπολιτών, μεταξύ των οποίων και ο Τίτος, βλέπει το Έθνος, σε ομιλία Ιερώνυμου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 03, 2019 Rating: 5

Έντονη διαμαρτυρία της προέδρου του Γαρδικίου προς την ΔΕΗ για τα συνεχή προβλήματα στην ηλεκτροδότηση

Τρίτη, Δεκεμβρίου 03, 2019
Έντονη διαμαρτυρία της προέδρου του Γαρδικίου προς την ΔΕΗ για τα συνεχή προβλήματα στην ηλεκτροδότησηΕντείνονται οι αντιδράσεις για τα συνεχή προβλήματα της ηλεκτροδότησης, με την πρόεδρο της Τ.Κ. Γαρδίκίου, να παίρνει σειρά και να αποστέλλει έγγραφη καταγγελία στον ΔΕΔΔΗΕ ζητώντας απαντήσεις για τις ενέργειες που θα προβεί ο παροχέας για την επίλυση του προβλήματος.

«Αγανάκτηση είναι η πιο ήπια λέξη που μπορεί να περιγράψει κάνεις τα συναίσθημα που βιώνουν οι κάτοικοι του Γαρδικίου» αναφέρει χαρκτηριστικά η κ. Σιώλου Θεοδώρα η οποία τονίζει πως «η υπομονή για την κωλυσιεργία των ιθυνόντων έχει εξαντληθεί»

Η πρόεδρος του Γαρδικίου θέτει και θέμα υγείας των πασχόντων η οποίοι λαμβάνουν ιατρική βοήθεια μέσω συσκευών που λειτουργούν με ρεύμα, ενώ σημειώνει και τις περιπτώσεις ζημιών των οικιακών συσκευών.

Αναλυτικά η επιστολή

Read More »
Έντονη διαμαρτυρία της προέδρου του Γαρδικίου προς την ΔΕΗ για τα συνεχή προβλήματα στην ηλεκτροδότηση Έντονη διαμαρτυρία της προέδρου του Γαρδικίου προς την ΔΕΗ για τα συνεχή προβλήματα στην ηλεκτροδότηση Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 03, 2019 Rating: 5

Λησμονήθηκαν τα δύο πρώτα θύματα των "Τσάμηδων" στη Θεσπρωτία, ο Χρ. Πιτούλης και ο Χρ. Τσώνης

Τρίτη, Δεκεμβρίου 03, 2019
Λησμονήθηκαν τα δύο πρώτα θύματα των "Τσάμηδων" στη Θεσπρωτία, ο Χρ. Πιτούλης και ο Χρ. Τσώνης


Τα δύο πρώτα θύματα των "Τσάμηδων" και των Ιταλών ήταν το Νοέμβριο του 1940 ο Χρήστος Πιτούλης και ο Χρήστος Τσώνης. 
Ποιος, όμως, τους θυμάται ή τους τιμά, εκτός των συγγεννών τους; 
Πέρασαν από έκτακτο ιταλικό στρατοδικείο και "καταδικάστηκαν" αδίκως σε θάνατο και εκτελέστηκαν. 
Ο Χρήστος Πιτούλης και ο Χρήστος Τσώνης εκτελέστηκαν την 8η Νοεμβρίου 1940 από τους Ιταλούς, μετά από προδοσία και απαίτηση των "Τσάμηδων"στην παραλία, στη θέση, που λεγόταν «Μόλιζα», δίπλα από το σημερινό ξενοδοχείο «ΑΚΤΑΙΟΝ».
Στις 7-11-40 έσπασε η γραμμή άμυνας στον Παραπόταμο και οι Ιταλοί κατέλαβαν την Ηγουμενίτσα. 
Οι "Τσάμηδες" τους υποδέχτηκαν με μεγάλη χαρά, γιατί τους είχαν υποσχεθεί ότι η Μεγάλη Αλβανία θα συμπεριελάμβανε και την Θεσπρωτία. 
Ο Χρήστος Πιτούλης είχε πάει στην Πέστιανη, καθώς ήξερε ότι ήταν από του πρώτους στόχους, γιατί ήταν σοβαρός παράγοντας της Ηγουμενίτσας και κυρίως γιατί είχε συμμετάσχει σε σύγκρουση κοντά στο Ράγιο, στις 29 Οκτωβρίου 1940, Ιταλικής ομάδας ανιχνευτών και ελληνικής ομάδας απόκρουσης, όπου σκοτώθηκε ένας Ιταλός αξιωματικός και οι υπόλοιποι τράπηκαν σε φυγή. 
 Με υπόδειξη και προδοσία των "Τσάμηδων" συλλαμβάνεται μαζί με τους Βασίλη Πιτούλη, Χρήστο Τσώνη, Ευάγγελο Λιονταρίδη, Σταύρο Σακαρέλη, Χρήστο Γεωργούλη και οδηγήθηκαν στον Ασίζ Τσάμη υπεύθυνο της διοίκησης των "Τσάμηδων. 
Ζήτησαν να εκτελεστούν οι κρατούμενοι. 
Παρά την αρχική άρνηση των Ιταλών, τελικά συγκροτήθηκε πρόχειρο Ιταλικό δικαστήριο. 
Κατήγοροι ήταν ο Ασίζ Τσάμης και ο Μαζάρ Ντίνο. Με ψήφους 3-2 αποφασίστηκε η εκτέλεση του Χρήστου Πιτούλη και του Χρήστου Τσώνη, την οποία υπέγραψαν ο Νασίζ Τσάμης και ο Νουρί Ντίνο. 
Η κατηγορία ήταν ότι είχαν λάβει μέρος στη μάχη έναντι των Ιταλών. 
Ο Χρήστος Πιτούλης φερόταν ως αρχηγός των ελευθεροσκοπευτών και ότι ήταν ηθικός αυτουργός για το θάνατο του Ιταλού αξιωματικού, μια και αυτός είχε ειδοποιήσει, καθώς είχε εντοπίσει τους Ιταλούς ο βοσκός του Βασίλειος Βαρβάρας, την αστυνομία. 
Και ως φυσικός αυτουργός κατηγορήθηκε ο Χρήστος Τσώνης. 
Επιπλέον στο Χρήστο Πιτούλη αποδόθηκε η ψεύτικη κατηγορία ότι, δήθεν, παλαιότερα, είχε συμμετάσχει στο φόνο του Ιταλού στρατηγού Τελίνι, μέλους της Επιτροπής χάραξης των Ελληνοαλβανικών συνόρων.
Read More »
Λησμονήθηκαν τα δύο πρώτα θύματα των "Τσάμηδων" στη Θεσπρωτία, ο Χρ. Πιτούλης και ο Χρ. Τσώνης Λησμονήθηκαν τα δύο πρώτα θύματα των "Τσάμηδων" στη Θεσπρωτία, ο Χρ. Πιτούλης και ο Χρ. Τσώνης Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 03, 2019 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Χριστουγεννιάτικο εργαστήρι για μαμάδες, από το ΚΔΑΠ Δίαυλος

Τρίτη, Δεκεμβρίου 03, 2019
Ηγουμενίτσα: Χριστουγεννιάτικο εργαστήρι για μαμάδες, από το ΚΔΑΠ Δίαυλος


Read More »
Ηγουμενίτσα: Χριστουγεννιάτικο εργαστήρι για μαμάδες, από το ΚΔΑΠ Δίαυλος Ηγουμενίτσα: Χριστουγεννιάτικο εργαστήρι για μαμάδες, από το ΚΔΑΠ Δίαυλος Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 03, 2019 Rating: 5

Στο Μέτσοβο την Κυριακή ο Ορειβατικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας

Τρίτη, Δεκεμβρίου 03, 2019
Στο Μέτσοβο την Κυριακή ο Ορειβατικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας


Read More »
Στο Μέτσοβο την Κυριακή ο Ορειβατικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας Στο Μέτσοβο την Κυριακή ο Ορειβατικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 03, 2019 Rating: 5

Κόρινθος: Οδηγός του ΚΤΕΛ Θεσπρωτίας αρνήθηκε να επιβιβάσει πελάτισσα με κατοικίδιο σε κλουβί

Τρίτη, Δεκεμβρίου 03, 2019
Κόρινθος: Οδηγός του ΚΤΕΛ Θεσπρωτίας αρνήθηκε να επιβιβάσει πελάτισσα με κατοικίδιο σε κλουβί


Και όταν τέτοια περιστατικά συμβαίνουν μπροστά στα μάτια μας κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει την εγκυρότητά τους.

Ωρα 1.00 το μεσημέρι στο ΚΤΕΛ Κορινθίας στον Ισθμό, μία συνηθισμένη μέρα με αρκετό κόσμο να επιβιβάζεται και να αποβιβάζεται από τα λεωφορεία του προορισμού του.

Ξαφνικά οι φωνές μιας κοπέλας που κρατούσε ένα σάκο και ένα οικόσιτο σκυλάκι μέσα σε κλουβί τάραξαν την ρουτίνα του σημείου. Μέχρι να γυρίσουμε το βλέμμα μας βλέπουμε να εξελίσσεται ένα δυνατός καβγάς μεταξύ μίας πελάτισσας του ΚΤΕΛ Θεσπρωτίας που ταξίδευε για Ηγουμενίτσα και του οδηγού του συγκεκριμένου δρομολογίου. Αιτία το μικρό σκυλάκι που αρνιόταν ο οδηγός να την αφήσει να το ανεβάσει μαζί της στο λεωφορείο αλλά επέμενε να μπει ….. στον χώρο των αποσκευών για ένα ταξίδι πέντε ωρών.

Η νεαρή γυναίκα όπως είναι φυσικό δεν δέχτηκε αυτό το σενάριο φοβούμενη για την ακεραιότητα του σκύλου. Πολύ γρήγορα επενέβη η Αστυνομία αλλά και οι υπεύθυνοι του ΚΤΕΛ Κορινθίας που με ψυχραιμία μετέπεισαν τον οδηγό να αφήσει την κοπέλα να ταξιδέψει μαζί με το κατοικίδιό της κοντά της.

Read More »
Κόρινθος: Οδηγός του ΚΤΕΛ Θεσπρωτίας αρνήθηκε να επιβιβάσει πελάτισσα με κατοικίδιο σε κλουβί Κόρινθος: Οδηγός του ΚΤΕΛ Θεσπρωτίας αρνήθηκε να επιβιβάσει πελάτισσα με κατοικίδιο σε κλουβί Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 03, 2019 Rating: 5

Τοποθέτηση Μάριου Κάτση στη Βουλή για το Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Σαγιάδας (ΒΙΝΤΕΟ)

Τρίτη, Δεκεμβρίου 03, 2019
Τοποθέτηση Μάριου Κάτση στη Βουλή για το Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Σαγιάδας (ΒΙΝΤΕΟ)Το κράτος να στηρίξει τους εθελοντές Πυροσβέστες με εξοπλισμό και οχήματα και ταυτόχρονα να μην αποποιείται των ευθυνών του, ενισχύοντας τους μονίμους Πυροσβέστες με προσωπικό, οχήματα και διορθώσεις στις εργασιακές σχέσεις δύο ταχυτήτων.
Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έκανε πολλά και σημαντικά βήματα τα προηγούμενα χρόνια στην κατεύθυνση αυτή και η σημερινή Κυβέρνηση οφείλει να συνεχίσει στο δρόμο αυτό.
Read More »
Τοποθέτηση Μάριου Κάτση στη Βουλή για το Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Σαγιάδας (ΒΙΝΤΕΟ) Τοποθέτηση Μάριου Κάτση στη Βουλή για το Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Σαγιάδας (ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 03, 2019 Rating: 5

Σελίδες