https://picasion.com/

Συνέντευξη Κάτση στο ΑΡΤtv και τον Β. Μάστορα | Ξεπούλημα ΟΛΗΓ-χερσαία ζώνη-επενδύσεις

Τετάρτη, Απριλίου 05, 2023
Συνέντευξη Κάτση στο ΑΡΤtv και τον Β. Μάστορα | Ξεπούλημα ΟΛΗΓ-χερσαία ζώνη-επενδύσεις


Read More »
Συνέντευξη Κάτση στο ΑΡΤtv και τον Β. Μάστορα | Ξεπούλημα ΟΛΗΓ-χερσαία ζώνη-επενδύσεις Συνέντευξη Κάτση στο ΑΡΤtv και τον Β. Μάστορα | Ξεπούλημα ΟΛΗΓ-χερσαία ζώνη-επενδύσεις Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 05, 2023 Rating: 5

ΝΔ: Ο Βουλευτής Θεσπρωτίας κ. Μάριος Κάτσης, μας ταυτίζει με “φίλους παιδοβιαστών”

Τετάρτη, Απριλίου 05, 2023
ΝΔ: Ο Βουλευτής Θεσπρωτίας κ. Μάριος Κάτσης, μας ταυτίζει με “φίλους παιδοβιαστών”


Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κάτσης, στην προσπάθειά του να ξεπλύνει την επιλογή Μιθριδάτη, φτάνει στο έσχατο σημείο αθλιότητας να ταυτίσει τη Νέα Δημοκρατία με “φίλους παιδοβιαστών”, υιοθετώντας για πρώτη φορά επίσημα άθλια συνθήματα και hashtags του βούρκου των υπογείων της Κουμουνδούρου! Στο κόμμα του κ. Τσίπρα χάθηκε η τσίπα. Σε ένα κανονικό κόμμα ο κ. Κάτσης θα είχε ήδη διαγραφεί! Στον ΣΥΡΙΖΑ της χυδαιότητας και του Πολακισμού είναι απλώς ένας ακόμη “άξιος” εκφραστής της κεντρικής γραμμής!».

Δείτε την επίμαχη ανάρτηση του βουλευτή Θεσπρωτίας στο twitter:

Read More »
ΝΔ: Ο Βουλευτής Θεσπρωτίας κ. Μάριος Κάτσης, μας ταυτίζει με “φίλους παιδοβιαστών” ΝΔ: Ο Βουλευτής Θεσπρωτίας κ. Μάριος Κάτσης, μας ταυτίζει με “φίλους παιδοβιαστών” Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 05, 2023 Rating: 5

Στους Δήμους και με… προίκα η χερσαία ζώνη

Τετάρτη, Απριλίου 05, 2023
Στους Δήμους και με… προίκα η χερσαία ζώνη


Χαρές και πανηγύρια για τους Δήμους Ηγουμενίτσας και Φιλιατών, αφού ένα πάγιο αίτημα ετών, η απόδοση της χερσαίας ζώνης του Λιμένα Ηγουμενίτσας στην τοπική αυτοδιοίκηση, ικανοποιείται και μάλιστα με τον καλύτερο – όπως φαίνεται – δυνατό τρόπο.
Η παραχώρηση της διαχείρισης των τμημάτων της χερσαίας ζώνης του Λιμένα Ηγουμενίτσας στον Δήμους Ηγουμενίτσας και Φιλιατών, απ’ ευθείας, χωρίς τη μεσολάβηση της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου, ανακοινώθηκε την Τετάρτη, από τον Υπουργό Ναυτιλίας Ιωάννη Πλακιωτάκη, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Λιμάνι, ικανοποιώντας έτσι στο «και πέντε» της πώλησης της ΟΛΗΓ και στο «παρά πέντε» των εκλογών, την από δεκαετίες διεκδίκηση της αυτοδιοίκησης και τον τοπικών κοινωνιών.
Ο κ. Πλακιωτάκης, συνοδευόμενος από τον Υφυπουργό Υποδομών Γεώργιο Καραγιάννη και το Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ Δημήτρη Πολίτη, παρουσίασε σε σύσκεψη στην οποία μετείχαν οι Δήμαρχοι Ηγουμενίτσας και Φιλιατών, Ιωάννης Λώλος και Σπυρίδων Παππάς, τις διατάξεις εκείνες που περιλαμβάνονται στην Τροποποιημένη Σύμβαση Παραχώρησης μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της ΟΛΗΓ ΑΕ, που αφορούν στην ικανοποίηση του πάγιου αιτήματος των ΟΤΑ για απόδοση στους Δήμους, των εκτάσεων που θα αποχαρακτηριστούν από χερσαία ζώνη, καθώς δεν εξυπηρετούν λιμενικές δραστηριότητες, αλλά ανάγκες άθλησης και αναψυχής της τοπικής κοινωνίας.

Σύμφωνα με την Τροποποιημένη Σύμβαση Παραχώρησης μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου και ΟΛΗΓ, που αναμένεται να κατατεθεί άμεσα προς κύρωση στη Βουλή : «Οι περιοχές της χερσαίας ζώνης του Λιμένα Ηγουμενίτσας, του Αλιευτικού Καταφυγίου Πλαταριάς και του Καταφυγίου Τουριστικών Σκαφών Συβότων που αποχαρακτηρίζονται… αποδίδονται από το Ελληνικό Δημόσιο κατά διαχείριση στον οικείο ΟΤΑ Δήμο Ηγουμενίτσας. Η περιοχή του Αλιευτικού Καταφυγίου Σαγιάδας που αποχαρακτηρίζεται… αποδίδεται από το Ελληνικό Δημόσιο στον οικείο ΟΤΑ Δήμο Φιλιατών».

(σ.σ. τα τμήματα που εξαιρούνται αποτυπώνονται σε χάρτες που συνοδεύουν τη σύμβαση)

Μάλιστα, το Δημόσιο στην ίδια σύμβαση προβλέπει “την απόδοση στους οικείους ΟΤΑ έκτακτου ανταποδοτικού τέλους” που όπως ανέφερε ο κ. Πλακιωτάκης, οι δύο Δήμοι θα εισπράττουν ως ανταποδοτικά τέλη το 3,5% των ετήσιων εσόδων της ΟΛΗΓ ΑΕ. Για την κατανομή του ποσού ανάμεσα στους δύο Δήμους θα απαιτείται απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών, Οικονομικών και Ναυτιλίας.
Παραδειγματικά αναφέρθηκε ότι το ποσό αυτό, για το προηγούμενο φορολογικό έτος θα ήταν περίπου 210.000 ευρώ.


Έτσι μια μακρά περίοδος – 22 ετών – διεκδικήσεων, λαμβάνει τέλος όταν κυρωθεί η σύμβαση στη Βουλή, μετά τις συντονισμένες προσπάθειες των Δημάρχων Ηγουμενίτσας και Φιλιατών κ.κ. Ιωάννη Λώλου και Σπύρίδωνα Παππά, την καθοριστική συμβολή του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσπρωτία Βασίλη Γιόγιακα, του αλλά και τις αποφάσεις των υπουργών Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα και Ναυτιλίας Ιωάννη Πλακιωτάκη, μετά τις σχετικές εισηγήσεις του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΟΛΗΓ Αθανάσιου Πορφύρη και του ΤΑΙΠΕΔ Δημήτρη Πολίτη.
Την ικανοποίησή τους για τις νομοθετικές αυτές ρυθμίσεις εξέφρασαν οι Δήμαρχοι Ηγουμενίτσας και Φιλιατών, καθώς όπως είπαν, με τον τρόπο αυτό λύνεται ένα χρόνιο πρόβλημα που ταλάνιζε την τοπική κοινωνία.
Σε αγώνα δρόμου έχουν επιδοθεί οι κυβερνητικοί παράγοντες και το ΤΑΙΠΕΔ ώστε η σύμβαση να κυρωθεί από τη Βουλή μέχρι την Μεγάλη Τετάρτη και να αποτελεί Νόμο του Κράτους, πριν τη διάλυση της βουλής και την προκήρυξη των εκλογών της 21ης Μαΐου. Μάλιστα, όπως ανέφερε στους δημοσιογράφους ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, στόχος είναι στις 10 Μαΐου, όλα να είναι έτοιμα ώστε ο επενδυτής να καταβάλει το 100% του τιμήματος (84,17εκ. ευρώ) και η σύμβαση παραχώρησης να τεθεί σε ισχύ ώστε από εκείνη την ημερομηνία η χερσαία ζώνη να περιέλθει στη διαχείριση των Δήμων.
Σε δηλώσεις του ο κ. Πλακιωτάκης, επεσήμανε για μια ακόμα φορά ότι η ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας, το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών του οποίου αγοράστηκε πρόσφατα από το επενδυτικό σχήμα συμφερόντων του Ομίλου Grimaldi, θα δημιουργήσει νέες προοπτικές ανάπτυξης για την ευρύτερη περιοχή.
Ο κ. Καραγιάννης στις δηλώσεις του στάθηκε στην πρόοδο των εργασιών της Γ’ Φάσης του Λιμένα Ηγουμενίτσας, η οποία εκτιμάται ότι θα παραδοθεί τον προσεχή Νοέμβριο, ενώ σημείωσε ότι στις προτεραιότητες του Υπουργείου είναι ο κάθετος άξονας της Εγνατίας, από Ηγουμενίτσα έως το Μαυρομάτι, τμήμα του οποίου είναι και η περιφερειακή οδός της πόλης της Ηγουμενίτσας, έργα για τα οποία οι μελέτες ολοκληρώνονται έως το τέλος του έτους. Απαντώντας σε ερώτηση για τη σιδηροδρομική σύνδεση της Ηπείρου, σημείωσε ότι «Την απάντηση την έδωσε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός (σ.σ. με τη δήλωσή του ότι ποτέ δε θα φτάσει το τρένο στην Ηγουμενίτσα), καθώς μετά τα Τέμπη οι προτεραιότητες της Ελληνικής Δημοκρατίας είναι διαφορετικές».
Σημείωση έκδοσης: Παρόμοιο κείμενο με τον ίδιο τίτλο, δημοσιεύσαμε την Πρωταπριλία! Με χαρά μας – όπως και τότε είχαμε υποσχεθεί – το επαναλαμβάνουμε ως γεγονός… κι ελπίζουμε ότι είναι η τελευταία φορά που χρειάζεται να ασχοληθούμε με το ζήτημα της χερσαίας ζώνης, καθώς σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν, αυτό, μετά την κύρωση της σύμβασης από τη Βουλή θα έχει επιλυθεί οριστικά και αμετάκλητα!

Δείτε σε βίντεο τις σχετικές δηλώσεις:
Read More »
Στους Δήμους και με… προίκα η χερσαία ζώνη Στους Δήμους και με… προίκα η χερσαία ζώνη Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 05, 2023 Rating: 5

4 συλλήψεις για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών στην Ήπειρο

Τετάρτη, Απριλίου 05, 2023
4 συλλήψεις για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών στην Ήπειρο


Από υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου συνελήφθησαν το τελευταίο 5ήμερο συνολικά (4) άτομα, που κατηγορούνται για παραβάσεις σχετικές με τα ναρκωτικά.

Ειδικότερα, συνελήφθησαν:
· Από υπηρεσίες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ημεδαπός, που κατείχε στο αυτοκίνητό του μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, καθώς και ημεδαπός, που απέρριψε από το αυτοκίνητό του προ επικείμενου αστυνομικού ελέγχου συσκευασία με μικροποσότητα ακαταέργαστης κάνναβης και δύο αυτοσχέδια τσιγάρα με κάνναβη.
· Από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων ημεδαπός, που κατείχε ναρκωτικά χάπια.
· Από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, παράτυπος μετανάστης που κατείχε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

Σημειώνεται ότι στοχευμένες δράσεις και έλεγχοι για την πάταξη της διάδοσης και διακίνησης ναρκωτικών διενεργούνται καθημερινά σε όλη την Ήπειρο.
Read More »
4 συλλήψεις για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών στην Ήπειρο 4 συλλήψεις για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 05, 2023 Rating: 5

"Κατόπιν ενεργειών μου" και ευχαριστήρια για τα αυτονόητα...

Τετάρτη, Απριλίου 05, 2023
"Κατόπιν ενεργειών μου" και ευχαριστήρια για τα αυτονόητα...


"Υπογράφηκε η σύμβαση ανάθεσης για το έργο στεγανοποίησης της ταράτσας στο κτίριο του 2ου Γενικού Λυκείου Ηγουμενίτσας, προϋπολογισμού 66.000 ευρώ, δίνοντας λύση σε ένα πρόβλημα που απασχολούσε για καιρό την κοινότητα του σχολείου. Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα γίνει η τοποθέτηση του εργολάβου. Ευχαριστούμε τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.» Θανάση Γιάνναρη για την άμεση ανταπόκρισή του στο αίτημα του Δήμου Ηγουμενίτσας."

Αυτό αναφέρει ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσπρωτία κ. Βασίλης Γιόγιακας, σε ανάρτησή του στο facebook.
Ευχαριστεί δηλαδή τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε» επειδή προχωράει, με ΑΝΑΘΕΣΗ φυσικά, η στεγανοποίηση της ταράτσας στο κτίριο του 2ου Γενικού Λυκείου Ηγουμενίτσας.


Υπενθυμίζουμε πως στις 11 Οκτωβρίου 2022, στην αρχή δηλαδή της σχολικής χρονιάς, η διεύθυνση του 2ου Λυκείου είχε αποφασίσει τη διακοπή των μαθημάτων, καθώς οι περισσότερες τάξεις έσταζαν νερό από την οροφή τους, ενώ από καθαρή τύχη δεν είχε τραυματιστεί κάποιος από τους μαθητές, από την πτώση κομματιών της γύψινης οροφής.
Και έρχεται σήμερα ο κ. Γιόγιακας να πανηγυρίσει γιατί πράττει ή μάλλον θα πράξει και μάλιστα με μεγάλη καθυστέρηση το αυτονόητο. Να προστατέψει την υγεία των παιδιών μας.

Συγχαρητήρια κ. Γιόγιακα που αφήσατε μια ολόκληρη σχολική χρονιά την οροφή να κρέμεται πάνω από τα κεφάλια των παιδιών μας, για να εξαγγείλετε το έργο προεκλογικά.
Σίγουρα θα το εκτιμήσουν οι 17χρονοι και 18χρονοι μαθητές, από τους οποίους θα ζητήσετε σε 6 εβδομάδες τη ψήφο τους.

Read More »
"Κατόπιν ενεργειών μου" και ευχαριστήρια για τα αυτονόητα... "Κατόπιν ενεργειών μου" και ευχαριστήρια για τα αυτονόητα... Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 05, 2023 Rating: 5

Το διευρυμένο ωράριο λειτουργίας των αρχαιολογικών χώρων της Θεσπρωτίας

Τετάρτη, Απριλίου 05, 2023
Το διευρυμένο ωράριο λειτουργίας των αρχαιολογικών χώρων της Θεσπρωτίας


Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας σας ενημερώνει ότι από τη Δευτέρα 03.04.2023, το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας και οι επισκέψιμοι αρχαιολογικοί χώροι Π.Ε. Θεσπρωτίας λειτουργούν με διευρυμένο ωράριο που διαμορφώνεται ως εξής:
Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας
Δευτέρα, Τετάρτη έως Κυριακή: 8:00-20:00
Τρίτη: κλειστό
Αρχαιολογικός χώρος Γιτάνων
Δευτέρα, Τετάρτη έως Κυριακή: 08:30-18:00
Τρίτη: κλειστός
Αρχαιολογικός χώρος Ελέας
Τετάρτη έως Κυριακή: 08:30-15:30
Δευτέρα-Τρίτη: κλειστός
Αρχαιολογικοί χώροι Ντόλιανης και Πύργου Ραγίου και Μνημείο Κούλιας Παραμυθιάς
Επισκέψιμοι κατόπιν συνεννόησης με την ΕΦ.Α. Θεσπρωτίας: Δευτέρα-Παρασκευή (09:00-14:00) - τηλ.: 26650.29177/8, e-mail: efathe@culture.gr.
Αρχαιολογικός χώρος Δυμοκάστρου, Αρχαιολογικό Πάρκο Ουζντίνας
Ελεύθερη πρόσβαση
Υπενθυμίζεται ότι στις 18 Απριλίου (Διεθνής Ημέρα Μνημείων) η είσοδος στους αρχαιολογικούς χώρους Γιτάνων και Ελέας είναι ελεύθερη για το κοινό, ενώ το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας στις 18 Μαΐου, ημέρα εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, θα δέχεται όλους τους επισκέπτες με δωρεάν είσοδο.
Η προσέλευση των επισκεπτών επιτρέπεται έως και δεκαπέντε (15΄) λεπτά πριν τη λήξη του ωραρίου.
Read More »
Το διευρυμένο ωράριο λειτουργίας των αρχαιολογικών χώρων της Θεσπρωτίας Το διευρυμένο ωράριο λειτουργίας των αρχαιολογικών χώρων της Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 05, 2023 Rating: 5

Ολοκλήρωση ημερίδας «Μύθοι & Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά & τα Εμβόλια»

Τετάρτη, Απριλίου 05, 2023
Ολοκλήρωση ημερίδας «Μύθοι & Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά & τα Εμβόλια»


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η διαδικτυακή ημερίδα «Μύθοι & Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά & τα Εμβόλια» με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών και των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Προσχολικής Αγωγής του Δήμου Ηγουμενίτσας.

Η εν λόγω δράση διεξήχθη στο πλαίσιο της εκστρατείας «Μύθοι και Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά και Εμβόλια», που πραγματοποιείται για 10η συνεχή χρονιά, από το ΕΔΔΥΠΠΥ με τη συνεργασία της Ελληνικής Εταιρείας Χημειοθεραπείας και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

Στην ημερίδα, συμμετείχαν και εκπαιδευτικοί από σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που ανήκουν στην περιοχή των Δήμων Δελφών, Ερέτριας, Ηγουμενίτσας, Ιωαννιτών και Λαμιέων

Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας και Αντιπρόεδρος Β' ΔΣ ΕΔΔΥΠΠΥ κ. Ιωάννης Λώλος, κατά τον χαιρετισμό του δήλωσε: «Το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας με ενεργή παρουσία για μια ακόμη χρονιά στην εκστρατεία του ΕΔΔΥΠΠΥ «Μύθοι και Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά και τα Εμβόλια» συνεχίζει να ευαισθητοποιεί την κοινωνία μας για την ορθή χρήση των αντιβιοτικών, αλλά και να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την υιοθέτηση από τους συμπολίτες μας μιας υγιούς και υπεύθυνης συμπεριφοράς για την αποτελεσματική πρόληψη των ασθενειών».

Ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης στο χαιρετισμό του τόνισε: «Οι επιστήμονες που βρίσκονται σήμερα μαζί μας είναι αρωγοί στην προσπάθειά μας για τη διάδοση της γνώσης. Με τις εξειδικευμένες συμβουλές τους και την πολυετή πείρα τους γνωρίζουν τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να βοηθήσουν όλους τους πολίτες στην πρόληψη και την αντιμετώπιση των λοιμώξεων. Οι εκπαιδευτικοί μέσα από τη συνάντηση αυτή μπορούν να λάβουν την πληροφορία και να τη μεταφέρουν ορθά στους μαθητές τους, με γνώμονα την αλλαγή νοοτροπίας και την υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής».

Κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής ημερίδας πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του παιδικού παραμυθιού «Ποιος παγίδεψε την Πένυ Κιλλίνη» από την κα Νικολέτα Λάμπρου, Συντονίστρια του Προγράμματος «Υγιείς Πόλεις» & Υπεύθυνη ΚΕΠ Υγείας Δήμου Ηγουμενίτσας. Το παραμύθι, το οποίο είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας, δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της εκστρατείας «Μύθοι και Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά».

Το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας θα συνεχίσει με δράσεις να βρίσκεται δίπλα στο δημότη με στόχο την ενημέρωση, την πρόληψη και την προαγωγή της υγείας.
Read More »
Ολοκλήρωση ημερίδας «Μύθοι & Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά & τα Εμβόλια» Ολοκλήρωση ημερίδας «Μύθοι & Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά & τα Εμβόλια» Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 05, 2023 Rating: 5

Υποδοχή Ευρωπαϊκής Αποστολής 4 Ανωτάτων Σχολών Αρχιτεκτονικής και Πολεοδομικού Σχεδιασμού

Τετάρτη, Απριλίου 05, 2023
Υποδοχή Ευρωπαϊκής Αποστολής 4 Ανωτάτων Σχολών Αρχιτεκτονικής και Πολεοδομικού Σχεδιασμού


Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος μαζί με τον Αντιδήμαρχο κ. Κωνσταντίνο Τσουμάνη και υπαλλήλους των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου υποδέχτηκαν τους επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Αποστολής 4 Ανωτάτων Σχολών Αρχιτεκτονικής και Πολεοδομικού Σχεδιασμού, από Παρίσι, Νάντη, Αθήνα και Μιλάνο, κ.κ. Δήμητρα Κανελλοπούλου, συντονίστρια προγράμματος αναπλ. καθηγ. École Nationale Supérieure d'Architecture de Paris-Malaquais, Julien Perraud, αναπλ. καθηγ. ENSAN, Fabienne Boudon, αρχιτέκτονα, λέκτορα του ENSAN, Λεωνίδα Κουτσουμπό, επικ. καθηγητή Σχολής Αρχιτεκτόνων ΕΜΠ, Carolina Pacchi, αναπλ. καθηγ. του Department of Architecture and Urban Studies Politecnico di Milano και Andrea Parma, ερευνητή στο Politecnico di Milano.

Οι Αποστολές με 40 προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές θα φιλοξενηθούν στην πόλη της Ηγουμενίτσας από 3 έως 7 Απριλίου για να εργαστούν, στο πλαίσιο της Β’ φάσης εργασιών του ευρωπαϊκού προγράμματος «Τουριστικοί Μοντερνισμοί και Μεσόγειος - Το μοτέλ Ξενία της Ηγουμενίτσας» επάνω στη θεματική της αξιοποίησης του συνολικού χώρου του Ξενία και στις προοπτικές σύνδεσής του με το παραλιακό μέτωπο.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Erasmus+ Intensif Hybride Program και πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Δήμου Ηγουμενίτσας, σε συνέχεια της Α’ φάσης που ολοκληρώθηκε τον Νοέμβριο 2022 από τους Γάλλους φοιτητές της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Παρισιού, με τη δημιουργία πιθανών σεναρίων ένωσης του μοτέλ ΞΕΝΙΑ με τις γύρω υποδομές σ’ έναν λειτουργικό αστικό ιστό κτιρίων και δημιουργίας αξόνων τουριστικού ενδιαφέροντος.

O Δήμος Ηγουμενίτσας, αρωγός σε κάθε πρωτοβουλία, που προάγει την εξωστρέφεια και τις καλές πρακτικές βιώσιμης ανάπτυξης, εύχεται καλή επιτυχία και καλά αποτελέσματα στις εργασίες του προγράμματος.
Read More »
Υποδοχή Ευρωπαϊκής Αποστολής 4 Ανωτάτων Σχολών Αρχιτεκτονικής και Πολεοδομικού Σχεδιασμού Υποδοχή Ευρωπαϊκής Αποστολής 4 Ανωτάτων Σχολών Αρχιτεκτονικής και Πολεοδομικού Σχεδιασμού Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 05, 2023 Rating: 5

Εκδήλωση-συζήτηση του Μ-Λ ΚΚΕ στους Φιλιάτες

Τετάρτη, Απριλίου 05, 2023
Εκδήλωση-συζήτηση του Μ-Λ ΚΚΕ στους Φιλιάτες


Σας καλούμε σε Εκδήλωση- Συζήτηση με θέμα: Ιδιωτικοποιήσεις σε ρεύμα, νερό, λιμάνια, μεταφορές - έγκλημα στα Τέμπη, ολιτικές εξελίξεις και εκλογές

Την Πέμπτη 6 Απριλίου, 8.00μμ. στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Φιλιατών
Read More »
Εκδήλωση-συζήτηση του Μ-Λ ΚΚΕ στους Φιλιάτες Εκδήλωση-συζήτηση του Μ-Λ ΚΚΕ στους Φιλιάτες Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 05, 2023 Rating: 5

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid test για τον μήνα Απρίλιο στο Δήμο Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Απριλίου 05, 2023
Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid test για τον μήνα Απρίλιο στο Δήμο Ηγουμενίτσας


Ο Δήμος Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) συνεχίζουν τους μαζικούς δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) Covid-19, στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης και προστασίας της δημόσιας υγείας.

Το πρόγραμμα των δωρεάν ελέγχων, για όλο το μήνα Απρίλιο, διαμορφώνεται ως εξής:
Ηγουμενίτσα (Πνευματικό Κέντρο «Πάνθεον»): Καθημερινά*, 09:00 – 15:00
Πέρδικα (Κοινοτικό Κατάστημα): Κάθε Δευτέρα του Απριλίου, 10:00 – 14:00, εκτός από Δευτέρα του Πάσχα
Πλαταριά (Δημαρχείο): Κάθε Τετάρτη του Απριλίου, 10:00 – 14:00
Σύβοτα (Κοινοτικό γραφείο): Κάθε Παρασκευή του Απριλίου 10:00 – 14:00, εκτός από Μ. Παρασκευή
* Μ. Παρασκευή: 11:30 – 17:00
Μ. Σάββατο, Κυριακή του Πάσχα & Δευτέρα του Πάσχα: δε θα πραγματοποιηθούν τεστ

Όσοι επιθυμούν να υποβληθούν σε τεστ θα πρέπει να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους και τον αριθμό του τηλεφώνου στον οποίο θα αποσταλεί το αποτέλεσμα του rapid test, σε περίπτωση που αυτό βγει θετικό. Τα τεστ θα πραγματοποιούνται σύμφωνα με όλες τις οδηγίες που προβλέπονται από τα υγειονομικά πρωτόκολλα και οι πολίτες θα πρέπει να προσέρχονται φορώντας μάσκες και τηρώντας τις αποστάσεις ασφαλείας.
Read More »
Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid test για τον μήνα Απρίλιο στο Δήμο Ηγουμενίτσας Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid test για τον μήνα Απρίλιο στο Δήμο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 05, 2023 Rating: 5