Προσλήψεις στην εφορεία αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας

Τρίτη, Οκτωβρίου 12, 2021
Προσλήψεις στην εφορεία αρχαιοτήτων ΘεσπρωτίαςΗ ΕΦΑ Θεσπρωτίας ανακοινώνει την πρόσληψη εργατοτεχνικού προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, για την εκτέλεση των αρχαιολογικών εργασιών στο πλαίσιο του έργου Coastal Heritage Network – CoHeN του Ε.Π. Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας Interreg Ελλάδα – Ιταλία 2014-2020, για χρονικό διάστημα δύο μηνών και όχι πέραν της 31.12.2021, με δυνατότητα ανανέωσης ή παράτασης της σύμβασης έως τη λήξη του έργου, εφόσον κριθεί αναγκαίο από την εξέλιξη αυτού.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση και να την υποβάλουν με τα συνημμένα δικαιολογητικά, είτε με ηλεκτρονικό τρόπο, μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση efathe@culture.gr, είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στα γραφεία της υπηρεσίας μας στην ακόλουθη διεύθυνση: Κύπρου 68 – 461 00 Ηγουμενίτσα, απευθύνοντάς την στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας υπόψιν κας Γεωργίας Βασιλείου (τηλ. επικοινωνίας: 26650.29177/8), εντός προθεσμίας πέντε (5) ημερολογιακών ημερών που αρχίζει από την επομένη της καταχώρισης στο διαδικτυακό κόμβο (ιστοσελίδα) της εφαρμογής ΔΙΑΥΓΕΙΑ (http://diavgeia.gov.gr) και του ΥΠ.ΠΟ.Α. (http://www.culture.gr) και της ανάρτησης της
ανακοίνωσης στον πίνακα ανακοινώσεων της Υπηρεσίας [από 13.10.2021 έως 18.10.2021 – (λόγω λήξης του πενθημέρου σε μη εργάσιμη ημερομηνία)].

Read More »
Προσλήψεις στην εφορεία αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας Προσλήψεις στην εφορεία αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 12, 2021 Rating: 5

42 τα σημερινά κρούσματα στην Ήπειρο

Τρίτη, Οκτωβρίου 12, 2021
42 τα σημερινά κρούσματα στην ΉπειροΑναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων
ΠΕ Άρτας 1
ΠΕ Θεσπρωτίας 2
ΠΕ Ιωαννίνων 36
ΠΕ Πρέβεζας 3


Read More »
42 τα σημερινά κρούσματα στην Ήπειρο 42 τα σημερινά κρούσματα στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 12, 2021 Rating: 5

Συμμετοχή της Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε. στο Συνέδριο Logi.C΄21

Τρίτη, Οκτωβρίου 12, 2021
Συμμετοχή της Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε. στο Συνέδριο Logi.C΄21Στο εξαιρετικά ενδιαφέρον Logi.C΄21 συνέδριο 8ης Διεθνούς Εκθέσεως Logistics - Εφοδιαστικής Αλυσίδα 2021 της Ο. ΜΙΝD Creatives, στην ημερίδα για την Επόμενη Ημέρα του Ελληνικού Λιμενικού Συστήματος, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Λιμένων & Λιμενικής Πολιτικής, κου Κυριαζόπουλου, του Γενικού Γραμματέα Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής, κου Κουτουλάκη και στελεχών από Ελληνικούς Λιμένες, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε. ανέλυσε την δυναμική, τους στρατηγικούς στόχους και την σταδιακή μετατροπή του Λιμένα της Ηγουμενίτσας σε Λιμένα Μηδενικών Ρύπων!
Read More »
Συμμετοχή της Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε. στο Συνέδριο Logi.C΄21 Συμμετοχή της Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε. στο Συνέδριο Logi.C΄21 Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 12, 2021 Rating: 5

Εξιχνιάσθηκε η υπόθεση κλοπής από σπίτι σε περιοχή της Θεσπρωτίας - Συνελήφθησαν 2 άτομα

Τρίτη, Οκτωβρίου 12, 2021
Εξιχνιάσθηκε η υπόθεση κλοπής από σπίτι σε περιοχή της Θεσπρωτίας - Συνελήφθησαν 2 άτομαΕξιχνιάστηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Παραμυθιάς υπόθεση κλοπής σε βάρος ημεδαπού, που έγινε την 10-10-2021 σε περιοχή της Θεσπρωτίας.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν δύο ημεδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία.


Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι κατηγορούμενοι εμπλέκονται σε διάρρηξη σπιτιού, από όπου καταγγέλθηκε ότι αφαιρέθηκε το χρηματικό ποσό -700- ευρώ και διάφορα κοσμήματα.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.
Read More »
Εξιχνιάσθηκε η υπόθεση κλοπής από σπίτι σε περιοχή της Θεσπρωτίας - Συνελήφθησαν 2 άτομα Εξιχνιάσθηκε η υπόθεση κλοπής από σπίτι σε περιοχή της Θεσπρωτίας - Συνελήφθησαν 2 άτομα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 12, 2021 Rating: 5

Σύλληψη 34χρονου και 43χρονου στην Ηγουμενίτσα

Τρίτη, Οκτωβρίου 12, 2021
Σύλληψη 34χρονου και 43χρονου στην ΗγουμενίτσαΣτη σύλληψη δυο (02) αλλοδαπών, ηλικίας 37 και 43 ετών προέβησαν βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι οι ανωτέρω κατείχαν και επέδειξαν ταξιδιωτικά έγγραφα τα οποία στερούνταν σφραγίδας και θεώρησης εισόδου σε έδαφος SCHENGEN, με σκοπό να μεταβούν παράνομα στο εξωτερικό.
Read More »
Σύλληψη 34χρονου και 43χρονου στην Ηγουμενίτσα Σύλληψη 34χρονου και 43χρονου στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 12, 2021 Rating: 5

Πόσο σημαντική είναι η UV προστασία των γυαλιών;

Τρίτη, Οκτωβρίου 12, 2021
Πόσο σημαντική είναι η UV προστασία των γυαλιών;Ακούμε συχνά τους επιστήμονες να μιλούν για το πόσο επιβλαβής είναι ο ήλιος και ότι θα πρέπει να φοράμε γυαλιά ηλίου με προστασία προκειμένου να προφυλαχτούμε από τις συνέπειές του.
Ποιες είναι οι επιβλαβείς UV ακτινοβολίες και πως μπορείτε να διαλέξετε τα κατάλληλα γυαλιά ηλίου με προστασία; Σε όλα αυτά θα απαντήσει το SkyOptic.

Τα είδη ακτινοβολίας από τα οποία πρέπει να προφυλαχτείτε
Η υπεριώδης ακτινοβολία δεν είναι τίποτα άλλο παρά ακτίνες φωτός με υψηλότερη ενέργεια και χαμηλότερο μήκος κύματος από το ορατό μας φάσμα. Εάν τα μάτια μας εκτίθενται συνεχώς σε αυτές τις ακτίνες τότε είναι πιο επιρρεπή σε ασθένειες όπως ο καταρράκτης. Ας δούμε τα τρία βασικά είδη ακτινοβολίας:
UVA: Έχουν χαμηλότερη ενέργεια από τις UVΒ και UVC. Η υπερβολική έκθεση σε αυτές τις ακτίνες μπορεί να οδηγήσει σε εκφύλιση της ωχράς κηλίδας.
UVB: Οι ακτίνες αυτές ευθύνονται για την παραγωγή μελανίνης στο δέρμα. Όμως, η υπερέκθεση σε αυτή μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στους οφθαλμούς όπως η φωτοκερατίτιδα. Τα περισσότερα γυαλιά ηλίου με προστασία διαθέτουν ειδικά φίλτρα για αυτήν την UV ακτινοβολία.
UVC: Δεν θα πρέπει να σας απασχολεί ιδιαίτερα αυτή η κατηγορία καθώς οι ακτίνες αυτές απορροφούνται κατά κύριο λόγο από την ατμόσφαιρα.

Πώς να επιλέξετε τα κατάλληλα γυαλιά ηλίου με προστασία
Αρχικά θα πρέπει να επιλέγετε γυαλιά ηλίου με προστασία από γνωστές και αξιόπιστες μάρκες καθώς φέρουν τις απαραίτητες πιστοποιήσεις CE και UV400 από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Θα πρέπει να μπορούν να σας παρέχουν προστασία σε βαθμό 99-100% από τις ακτίνες UVA και UVB ενώ παράλληλα επιτρέπουν να διαπερνά το 75-90% του ορατού φωτός.

Ποιο είναι το σωστό χρώμα για τα γυαλιά ηλίου με προστασία
Πολλοί θεωρούν ότι το χρώμα των φακών στα γυαλιά ηλίου με προστασία επηρεάζει την αποτελεσματικότητά τους. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει καθώς το χρώμα αποτελεί καθαρά μία προσωπική προτίμηση. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι το καφέ προσδίδει μια φωτεινότητα και τονίζει τα χρώματα του περιβάλλοντος ενώ το κίτρινο αυξάνει την αντίθεση. Σε κάθε περίπτωση μπορείτε να επιλέξετε το χρώμα που ταιριάζει στο στυλ σας για τα επόμενα γυαλιά ηλίου με προστασία που θα αγοράσετε.

Συνοψίζοντας, η έκθεση στον ήλιο θα πρέπει να γίνεται με προσοχή και πάντα φορώντας τα κατάλληλα γυαλιά προκειμένου να αποφευχθούν ανεπιθύμητες παθήσεις.
Read More »
Πόσο σημαντική είναι η UV προστασία των γυαλιών; Πόσο σημαντική είναι η UV προστασία των γυαλιών; Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 12, 2021 Rating: 5

Πρόσκληση συμμετοχής στις νέες εφαρμογές του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας

Τρίτη, Οκτωβρίου 12, 2021
Πρόσκληση συμμετοχής στις νέες εφαρμογές του Επιμελητηρίου ΘεσπρωτίαςΤο Επιμελητήριο Θεσπρωτίας ενημερώνει ότι πολύ σύντομα θα διαθέτει νέα διαδικτυακή παρουσίαση με πληθώρα νέων ηλεκτρονικών υπηρεσιών προς τα μέλη του, για την προβολή και διάθεση προϊόντων και υπηρεσιών των Θεσπρωτικών επιχειρήσεων με σκοπό την ενδυνάμωση των συνεργιών, την εξωστρέφεια και την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας.
Η νέα διαδικτυακή μας δομή υλοποιείται στα πλαίσια του έργου «Ψηφιακές Δράσεις του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας για την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και την αύξηση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων του νομού Θεσπρωτίας».
Μέσα από αυτή δίνεται η δυνατότητα δημιουργίας ΔΩΡΕΑΝ, από το κάθε επιχείρηση - μέλος του Επιμελητηρίου (με δική της ενέργεια, και χωρίς να απαιτείται η ειδική γνώση εργαλείων πληροφορικής), του δικού του mini site για την προβολή των προϊόντων και των υπηρεσιών του στην κατάλληλη ανά δραστηριότητά του σελίδα (τουρισμού – εξαγωγών – shop in a shop).

Συγκεκριμένα οι νέες σελίδες αφορούν:
1. Υποσύστημα Ανάπτυξης Ηλεκτρονικής Αγοράς Τοπικών Προϊόντων για την προβολή και διάθεση των προϊόντων καθώς και την ενδυνάμωση των συνεργιών (web & mobile).
Πρόκειται για ένα Ηλεκτρονικό Εκθετήριο Προϊόντων (Show room), όπου οι επιχειρήσεις θα μπορούν παρουσιάσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους με πλήρη περιγραφή. Οι αγοραστές θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν το ιδιαίτερα ευέλικτο μηχανισμό αναζήτησης για να εντοπίσουν το προϊόν / υπηρεσία που επιθυμούν. Στην ολοκληρωμένη πληροφοριακή πλατφόρμα προβλέπεται ελεύθερη συμμετοχή όλων των παραγωγών της περιοχής, όπου θα παρέχεται ηλεκτρονική παρουσία των προϊόντων τους με μορφή shops-in-a-shop.

2. Υποσύστημα υποστήριξης των τουριστικών επιχειρήσεων του νομού (web & mobile)
Πρόκειται για Ψηφιακή Υπηρεσία προβολής μέσω Διαδικτύου, των τουριστικών επιχειρήσεων - μελών του Επιμελητηρίου, που θα αποτελέσει τον Επιχειρηματικό Οδηγό Τουριστικών Επιχειρήσεων του Νομού.

3. Υποσύστημα προβολής των εξαγωγικών επιχειρήσεων του νομού (web & mobile)
Πρόκειται για Ψηφιακή Υπηρεσία προβολής των εξαγωγέων του Νομού Θεσπρωτίας μέσω Διαδικτύου, που θα αποτελέσει τον Επιχειρηματικό Οδηγό Εξαγωγέων του Νομού.
Μέσω της εφαρμογής θα παρέχεται η δυνατότητα δημιουργίας ειδικού θεματικού επιχειρηματικού οδηγού εξαγωγέων του νομού που θα στηρίζεται στις πληροφορίες που η ίδια η επιχείρηση-μέλος θα καταχωρεί και θα συντηρεί στην εταιρική της παρουσία (εταιρικό minisite).
Στα πλαίσια του έργου, προσφέρεται η δυνατότητα δημιουργίας από την ανάδοχο εταιρεία του έργου, των πρώτων 250 mini sites, ως “οδηγό” προς μίμηση από τις υπόλοιπες επιχειρήσεις μέλη του Επιμελητηρίου.

Ειδικότερα προβλέπεται κατασκευή από την ανάδοχο εταιρεία για αντίστοιχες επιχειρήσεις:
α) 100 mini sites στο Υποσύστημα Ανάπτυξης Ηλεκτρονικής Αγοράς Τοπικών Προϊόντων για την προβολή και διάθεση των προϊόντων καθώς και την ενδυνάμωση των συνεργιών
β) 100 mini sites στο Υποσύστημα υποστήριξης των τουριστικών επιχειρήσεων του νομού
γ) 50 mini sites στο Υποσύστημα προβολής των εξαγωγικών επιχειρήσεων του νομού

Καλούμε τις επιχειρήσεις μέλη του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας που επιθυμούν να συμπεριληφθούν στην προαναφερόμενη παροχή, να δηλώσουν άμεσα, και όχι πέραν της Παρασκευής 29/10 και ώρα 11:00, το ενδιαφέρον τους στην φόρμα https://forms.gle/HseANKH45CEHc8Dv5

Επισημαίνουμε ότι η επιλογή των αιτήσεων προς ένταξη θα στηριχθεί στα ακόλουθα κριτήρια:
1) Τακτικά Μέλη του Επιμελητηρίου (κατά προτεραιότητα)
2) Δραστηριότητα επιχείρησης
3) Υπάρχουσα διαδικτυακή κατάσταση επιχείρησης
4) Σειρά προτεραιότητας Μη Τακτικών Μελών.

Οι υπόλοιπες επιχειρήσεις - μέλη του Επιμελητηρίου, που δεν θα συμπεριληφθούν στην ανωτέρω παροχή κατασκευής mini site από την ανάδοχο εταιρεία του έργου, θα μπορούν με δική τους ενέργεια να δημιουργήσουν το δικό τους mini site, του οποίου η κατασκευή όπως αναφέρεται και παραπάνω είναι ΔΩΡΕΑΝ και δεν απαιτεί ειδική γνώση εργαλείων πληροφορικής.

Εκ της Διοικήσεως
Του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας
Read More »
Πρόσκληση συμμετοχής στις νέες εφαρμογές του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας Πρόσκληση συμμετοχής στις νέες εφαρμογές του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 12, 2021 Rating: 5

Εν ψυχρώ δολοφονία στην Άρτα - Συνελήφθη ο δράστης

Τρίτη, Οκτωβρίου 12, 2021
Εν ψυχρώ δολοφονία στην Άρτα - Συνελήφθη ο δράστηςΣοκ έχει προκληθεί στην μικρή κοινότητα του Αστροχωρίου, στα ορεινά της Άρτας, από την εν ψυχρώ δολοφονία ενός 62χρονου πατέρα τριών παιδιών.

Θύτης και θύμα είχαν μακρινή συγγενική σχέση και, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το έγκλημα έγινε για ασήμαντη αφορμή.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι μεταξύ τους υπήρχαν παλιότερα κτηματικές διαφορές.

Σήμερα αργά το απόγευμα συναντήθηκαν σε δρόμο του χωριού με τα αυτοκίνητά τους. Στο αυτοκίνητο του θύματος, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, επέβαιναν και μέλη της οικογένειάς του.

Στη συνάντηση αυτή λογομάχησαν. Ο καβγάς αυτός ήταν αρκετός για τον 64χρονο, ο οποίος χωρίς δεύτερη σκέψη πήρε την καραμπίνα που είχε στο αυτοκίνητο και πυροβόλησε τρεις φορές τον 62χρονο.

Το θύμα φέρει πολλαπλά τραύματα και ο θάνατός του υπήρξε ακαριαίος. Ο δράστης λίγο πριν τις οκτώ το βράδυ συνελήφθη από την Αστυνομία.

Ο 64χρονος είναι συνταξιούχος αστυνομικός ο οποίος είχε αποταχθεί από το σώμα.

Οι κάτοικοι του χωριού είναι συγκλονισμένοι από το άγριο έγκλημα και ακόμη δεν μπορούν να πιστέψουν την τραγωδία.
Read More »
Εν ψυχρώ δολοφονία στην Άρτα - Συνελήφθη ο δράστης Εν ψυχρώ δολοφονία στην Άρτα - Συνελήφθη ο δράστης Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 12, 2021 Rating: 5

30 παραβάσεις για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο

Τρίτη, Οκτωβρίου 12, 2021
30 παραβάσεις για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο Στο πλαίσιο ελέγχων για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο, βεβαιώθηκαν χθες (11-10-2021) από τις υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου συνολικά (30) παραβάσεις.

Ειδικότερα βεβαιώθηκαν:
(19) παραβάσεις για μη χρήση μάσκας με την επιβολή ισάριθμων προστίμων ύψους -300- ευρώ, ως εξής:
-4- στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας,
-13- στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων και
-2- στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.

(11) παραβάσεις σχετικά με τη λειτουργία ιδιωτικών επιχειρήσεων με την επιβολή ισάριθμων προστίμων για μη χρήση μάσκας από πελάτες και εργαζόμενο καταστημάτων, ως εξής:
-2- στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας,
-4- στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας,
-3- στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων και
-2- στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται καθημερινά με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας.
Read More »
30 παραβάσεις για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο 30 παραβάσεις για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 12, 2021 Rating: 5

Σελίδες