Το ελικόπτερο έσβησε άμεσα τη φωτιά στη Σαγιάδα

Κυριακή, Ιουλίου 24, 2022
Το ελικόπτερο έσβησε άμεσα τη φωτιά στη Σαγιάδα


Καθοριστικής σημασίας για τον περιορισμό του πύρινου μετώπου ήταν οι συνεχείς ρίψεις νερού που έκανε το ελικόπτερο.

Το ελικόπτερο είχε την δυνατότητα άμεσου ανεφοδιασμού με νερό από την θάλασσα και έτσι μέσα σε λίγα λεπτά επέστρεφε στη φωτιά και επιχειρούσε.

Παράλληλα στο έργο της κατάσβεσης μετείχαν 10 οχήματα και 25 άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίες, υδροφόρες του Δήμου Φιλιατών και εθελοντές από την Σαγιάδα που έσπευσαν να συνδράμουν.

Η φωτιά έγινε απειλητική για τα σπίτια του χωριού ενώ σοβαροί προβληματισμοί προκύπτουν για τα αίτια που την προκάλεσαν αφού στο ίδιο περίπου σημείο, αλλά από την άλλη πλευρά του δρόμου, είχε ξεσπάσει άλλη εστία το μεσημέρι η οποία είχε τεθεί άμεσα υπό πλήρη έλεγχο.

Η φωτιά έχει τεθεί υπό έλεγχο, στη Σαγιάδα ωστόσο παραμένουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής σε επιφυλακή.
Read More »
Το ελικόπτερο έσβησε άμεσα τη φωτιά στη Σαγιάδα Το ελικόπτερο έσβησε άμεσα τη φωτιά στη Σαγιάδα Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουλίου 24, 2022 Rating: 5

"Στη Σμύρνη κάποτε" του Θανάση Σάλτα, στη Νέα Σελεύκεια

Κυριακή, Ιουλίου 24, 2022
"Στη Σμύρνη κάποτε" του Θανάση Σάλτα, στη Νέα ΣελεύκειαΣτη Σμύρνη κάποτε… 
Ένα μουσικοθεατρικό έργο με 16 πρωτότυπα τραγούδια, το οποίο υπογράφουν ο ποιητής-συγγραφέας Θανάσης Σάλτας (θεατρικό κείμενο-στίχοι τραγουδιών), η σκηνοθέτης Ιωάννα Μαστοράκη (σκηνοθεσία) και η συνθέτρια Αρετή Κοκκίνου (μουσική σύνθεση έργου και κύκλου τραγουδιών).
Το έργο αποτελεί έναν πολιτισμικό ύμνο στην πάλαι ποτέ κοσμοπολίτικη Σμύρνη, με λαογραφικές αναφορές στις βασικές συνοικίες όλων των εθνοτήτων (ελλήνων, αρμενίων, τούρκων, εβραίων, ευρωπαίων λεβαντινών) που συνυπήρχαν ως το 1922.
Στο έργο ζωντανεύουν όλοι οι πολιτισμοί και όλη η ιστορία της Σμύρνης.
Από τις ξέγνοιαστες κοσμοπολίτικες βεγγέρες και τις βόλτες στην Προκυμαία, μέχρι τις συγκλονιστικές ημέρες του μικρασιατικού πολέμου και της καταστροφής της Σμύρνης. Ένα βαθιά οικουμενικό και αντιπολεμικό έργο, με συγκινητικές σκηνές και υπέροχα πρωτότυπα τραγούδια.
Θεατρικές και μουσικές περιπλανήσεις στα μπεζεστένια, έρωτες στους φραγκομαχαλάδες, κόρτε στο Σινέ Πατέ, χανούμισσες στους τουρκομαχαλάδες, αρμένισσες μάντισσες, η συνθήκη των Σεβρών, η προσευχή στην Αγία Φωτεινή, το μέτωπο στον Σαγγάριο, η μεγάλη φωτιά, ο διωγμός και η προσφυγιά….

Το μουσικοθεατρικό έργο:
Στη σκηνή συνυπάρχουν αφηγητές, μουσικοί και τραγουδιστές συνθέτοντας θεατρικά και μουσικά τοπία από όλες τις γειτονιές της Σμύρνης.
Το μουσικοθεατρικό έργο παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία επί 2 συνεχόμενα έτη στο Θέατρο της Ημέρας και έλαβε άριστες κριτικές από ανθρώπους των τεχνών και των γραμμάτων , ενώ παρουσιάστηκε εκτενές αφιέρωμα για το έργο στην τηλεοπτική εκπομπή του δημοσιογράφου Κώστα Χαρδαβέλλα στην Αρένα της ζωής.

Τα τραγούδια του ομώνυμου θεατρικού έργου κυκλοφορούν επίσημα από την FM Records
Read More »
"Στη Σμύρνη κάποτε" του Θανάση Σάλτα, στη Νέα Σελεύκεια "Στη Σμύρνη κάποτε" του Θανάση Σάλτα, στη Νέα Σελεύκεια Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουλίου 24, 2022 Rating: 5

Ο Γιάννης Γόγολος για την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στη Θεσπρωτία

Κυριακή, Ιουλίου 24, 2022
Ο Γιάννης Γόγολος για την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στη Θεσπρωτία


Ο πρωθυπουργός της χώρας ήλθε σε προγραμματισμένη επίσκεψη στο νομό Θεσπρωτίας την Παρασκευή 22.07.2022.
Κατόπιν πολλών «ήξεις – αφίξεις» στο πρόγραμμά του, ήλθε στην Ηγουμενίτσα προς τέρψιν όλου του κομματικού μηχανισμού και των προσώπων που τον απαρτίζουν, ο οποίοι διαγκωνίζονταν ποιος θα πάρει καλλίτερη θέση για φωτογραφία με τον Πρόεδρο, όπως κατά κόρον τον προσφωνούσαν.
Ο πρωθυπουργός της χώρας είναι πάντα ευπρόσδεκτος στη Θεσπρωτία. Και του οφείλεται ως αξίωμα, μεγάλος σεβασμός τον όποιον αμαυρώνει η προσπάθεια ορισμένων να μπουν στο κάδρο της επίσκεψης, τόσο με την αναζήτηση κοινής φωτογράφησης, όσον και της αναφώνησης κάποιου ευφυολογήματος όταν οι κάμερες είναι ανοικτές.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε και ακολούθησαν ανακοινώσεις των κομμάτων του νομού και καθένα με τη δική του οπτική αναρωτιώταν :
Τί δεν είπε ο κ. Πρωθυπουργός για τα προβλήματα της περιοχής;
Τί έπρεπε να πει ;
Τί έπρεπε να υποσχεθεί ως όφειλε ;

Ως πολίτης αρχικά και ως πολιτικός δευτερευόντως, έκανα διαφορετική ανάλυση της επίσκεψης του κ. Μητσοτάκη στη Θεσπρωτία:
« Ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες» είναι ο τίτλος γνωστού βιβλίου από το οποίο κράτησα τη φράση, πως « η μεγαλύτερη αλήθεια που δεν αμφισβητείται είναι η πραγματικότητα» σταχυολογώ όσα ειπώθηκαν κατά την επίσκεψη του κ. Πρωθυπουργού από τον ίδιο και τους άλλους παρευρισκόμενους και είναι καταγεγραμμένα σε videos και αναδεικνύουν.... τις λεπτομέρειες την πραγματικότητα.

Παραθέτω μέρος αυτών
- Βρισκόμαστε εδώ ; ρωτάει ο κ. Πρωθυπουργός δείχνοντας ένα σημείο στον αναρτημένο χάρτη
Όχι, εδώ βρισκόμαστε, τον ενημερώνει ο υπεύθυνος δείχνοντας το σωστό σημείο, σε άλλο σημείο του χάρτη
- Απέναντι από το λιμάνι, είναι η Κέρκυρα σε απόσταση 15 ναυτικών μιλίων, ενημερώνει τον κ. Πρωθυπουργό ο Διευθύνων Σύμβουλος του Λιμένος.
- Από κρουαζιέρες πως πάτε; Ρωτά ο κ. Πρωθυπουργός τον κ. Πορφύρη
Μειονεκτούμε στην κρουαζιέρα κ. Πρόεδρε, απαντά ο κ. Βουλευτής
- Στον χάρτη που βλέπετε, ότι είναι με μπλε χρώμα ανήκει στον Οργανισμό Λιμένος και ότι με κίτρινο αποτελεί τη Χερσαία Ζώνη του, είπε ενημερωτικά η κα. Πρόεδρος του ΟΛΗγ. ( Έχει ενδιαφέρον ο χάρτης στον οποίο γίνεται η αναφορά )
– Οπότε... κλείνουμε ουσιαστικά με τις επενδύσεις εδώ, είπε προς τους πολιτικούς παράγοντες που παρευρισκόταν ο κ. Πρωθυπουργός
Στη Θεσπρωτία, μόνο τον περιφερειακό δρόμο και την οδική σύνδεση Μαυρομάτι- Σαγιάδα – Ηγουμενίτσα έχουμε, αναφώνησε σηκώνοντας το χέρι του ο κ. Βουλευτής, στον αποχωρούντα κ. Πρωθυπουργό.
- Την προηγουμενη φορά που ήρθα στην Ηγουμενίτσα, είχε πολύ λιγότερο κόσμο από σήμερα και αυτό κάτι λέει ….είπε απονέμοντας τα εύσημα στους διοργανωτές ο κ. Πρωθυπουργός.

Αλήθεια ποιος ήταν ο λόγος της επίσκεψης του κ. Πρωθυπουργού ;
Δεν είδα ανακοινώσεις από τους κομματικούς φορείς που συνήθως είναι λαλίστατοι για «ψύλλου πήδημα»…
Ακόμη και ο κ. Βουλευτής σε ανάρτηση του, την επόμενη της επίσκεψης, αναφέρει ως τίτλο σε μια σειρά φωτογραφιών: «Από τη χθεσινή επίσκεψη του Kyriakos Mitsotakis στην Ηγουμενίτσα χωρίς κανένα άλλο σχόλιο.

Υ.Γ. Κομματικοί κύκλοι διέδωσαν ότι ο κ. Πρωθυπουργός ήλθε στη Θεσπρωτία, για να αποδώσει τα εύσημα στον Βουλευτή Θεσπρωτίας κ. Βασίλη Γιόγιακα, για τη δημόσια πρόβλεψή του στην ημερομηνία των εκλογών και για τίποτε άλλο.
Καλές διακοπές !
Read More »
Ο Γιάννης Γόγολος για την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στη Θεσπρωτία Ο Γιάννης Γόγολος για την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στη Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουλίου 24, 2022 Rating: 5

Πυρκαγιά στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας (+ΒΙΝΤΕΟ)

Κυριακή, Ιουλίου 24, 2022
Πυρκαγιά στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας (+ΒΙΝΤΕΟ)


Πυρκαγιά ξέσπασε στις πέντε το απόγευμα στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας, δίπλα στον οικισμό και πολύ κοντά σε σπίτια.


Στο σημείο επιχειρούν 10 οχήματα της πυροσβεστικής με 25 άντρες και 10 εθελοντές από τον εθελοντικό σταθμό Σαγιάδας, καθώς και ένα ελικόπτερο της Πυροσβεστικής.


Η φωτιά έχει τεθεί υπό πλήρη έλεγχο, ενώ στο σημείο παραμένουν πυροσβεστικές δυνάμεις, υπό το κίνδυνο αναζωπυρώσεων.


Read More »
Πυρκαγιά στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας (+ΒΙΝΤΕΟ) Πυρκαγιά στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουλίου 24, 2022 Rating: 5

Πάνω από 70 τα θετικά rapid tests σε Ηγουμενίτσα και Φιλιάτες

Κυριακή, Ιουλίου 24, 2022
Πάνω από 70 τα θετικά rapid tests σε Ηγουμενίτσα και Φιλιάτες


Συνολικά 28 δράσεις δωρεάν δειγματοληπτικού ελέγχου Covid-19 σε κεντρικά σημεία 23 Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας έγιναν χθες, Σάββατο, από τον ΕΟΔΥ. Διενεργήθηκαν 5.920 rapid test και βρέθηκαν 1.328 θετικά (22,43%), 639 αφορούν άνδρες και 689 γυναίκες με μέσο όρο ηλικίας τα 43,5 έτη.

-ΠΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: ΓΝ ΦΙΛΙΑΤΩΝ
45 rapid test με 10 θετικά (22.22%) αφορούν σε 2 άνδρες και 8 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 44 έτη

-ΠΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΝΘΕΟΝ
216 rapid test με 61 θετικά (28.24%) αφορούν σε 35 άνδρες και 26 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 51 έτη
Read More »
Πάνω από 70 τα θετικά rapid tests σε Ηγουμενίτσα και Φιλιάτες Πάνω από 70 τα θετικά rapid tests σε Ηγουμενίτσα και Φιλιάτες Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουλίου 24, 2022 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Στο Νοσοκομείο 31χρονος μετά από πτώση από μπαλκόνι

Κυριακή, Ιουλίου 24, 2022
Ηγουμενίτσα: Στο Νοσοκομείο 31χρονος μετά από πτώση από μπαλκόνι


Στο Νοσοκομείο Φιλιατών διακομίσθηκε και νοσηλεύεται ένας 31χρονος ο οποίος τραυματίστηκε μετά από πτώση που είχε.
Ο 31χρονος έπεσε από μπαλκόνι δεύτερου ορόφου τα ξημερώματα της Κυριακής. Αμέσως διακομίσθηκε στο νοσοκομείο. 
Οι συνθήκες της πτώσης διερευνώνται και σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις πρόκειται για ατύχημα.
Read More »
Ηγουμενίτσα: Στο Νοσοκομείο 31χρονος μετά από πτώση από μπαλκόνι Ηγουμενίτσα: Στο Νοσοκομείο 31χρονος μετά από πτώση από μπαλκόνι Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουλίου 24, 2022 Rating: 5

Διακομιδές από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα με σκάφος του λιμενικού

Κυριακή, Ιουλίου 24, 2022
Διακομιδές από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα με σκάφος του λιμενικού


Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν χθες και σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:
-80χρονης και 21χρονου, από τον λιμένα ν. Κέρκυρας στον λιμένα Ηγουμενίτσας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ.,
Read More »
Διακομιδές από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα με σκάφος του λιμενικού Διακομιδές από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα με σκάφος του λιμενικού Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουλίου 24, 2022 Rating: 5

Σελίδες