Βασίλης Γιόγιακας: Θεσπρωτία Μπορούμε!

Δευτέρα, Ιουνίου 17, 2019


Το πρώτο video της προεκλογικής του καμπάνιας δημοσιοποίησε ο Βασίλης Γιόγιακας.

«Πίστευα και πιστεύω ότι τα προβλήματα δεν έχουν ούτε χρώματα, ούτε κόμματα, γι’ αυτό και αισθάνομαι ότι εκπροσωπώ όλες και όλους σας. Στις φετινές εκλογές τίθεμαι ξανά στη κρίση σας, με μόνο μέλημα να συνεχίσω να είμαι κοντά σας και να προσπαθώ το καλύτερο, για εσάς και για τον τόπο μας!» τονίζει ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσπρωτία.
 
Read More »
Βασίλης Γιόγιακας: Θεσπρωτία Μπορούμε! Βασίλης Γιόγιακας: Θεσπρωτία Μπορούμε! Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 17, 2019 Rating: 5

Οι φίλοι του άτυχου 27χρονου που σκοτώθηκε στο Δρέπανο, τον αποχαιρετούν με ένα βίντεο

Δευτέρα, Ιουνίου 17, 2019


Read More »
Οι φίλοι του άτυχου 27χρονου που σκοτώθηκε στο Δρέπανο, τον αποχαιρετούν με ένα βίντεο Οι φίλοι του άτυχου 27χρονου που σκοτώθηκε στο Δρέπανο, τον αποχαιρετούν με ένα βίντεο Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 17, 2019 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Βίντεο από τη στιγμή της ανάσυρσης της μηχανής του άτυχου 27χρονου στο Δρέπανο

Δευτέρα, Ιουνίου 17, 2019
Read More »
Ηγουμενίτσα: Βίντεο από τη στιγμή της ανάσυρσης της μηχανής του άτυχου 27χρονου στο Δρέπανο Ηγουμενίτσα: Βίντεο από τη στιγμή της ανάσυρσης της μηχανής του άτυχου 27χρονου στο Δρέπανο Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 17, 2019 Rating: 5

ΜΝΗΜΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΟΣΠΗΛΙΑ ΤΗΣ ΛΥΓΙΑΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

Δευτέρα, Ιουνίου 17, 2019
Η βάρκα ΑΛΚΥΩΝ είναι έτοιμη να εισέλθει στην θαλασσοσπηλιά με τους τολμηρούς επιβάτες της Εφη Λώμη, Μάρθα Δημητρίου, Χρήστο Δημητρίου, Κώστα Λώμη, Τάσο Βασιάδη και Νούλη Βασιάδη που τράβηξε την φωτογραφία.Η κοινοποίηση του αφιερώματος στην θαλασσοσπηλιά της Λυγιάς Ηγουμενίτσας (Δείτε ΕΔΩ), ανέσυρε ασπρόμαυρες φωτογραφικές μνήμες από τις νεανικές θαλασσινές ολοήμερες εξορμήσεις με την διάσημη βάρκα "ΑΛΚΥΩΝ" του Νίκου Βασιάδη.

Μετά το πρωινό ψάρεμα με καθετή, στις διάφορες σημαδεμένες ξέρες της περιοχής και όταν το καταμεσήμερο ο ήλιος κτυπούσε ανηλέητα τα κεφάλια των ψαράδων ενώ η θαλασσινή αύρα είχε κοπάσει, η θαλασσοσπηλιά της Λυγιάς ήταν το ιδανικο καταφύγιο δροσιάς.

Το απομεσήμερο όταν σηκώνονταν ένα ελαφρό αεράκι, το ψάρεμα συνεχίζονταν σε άλλους ψαρότοπους, μέχρι το βράδυ...
 Αναστάσιος Βασιάδης
Read More »
ΜΝΗΜΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΟΣΠΗΛΙΑ ΤΗΣ ΛΥΓΙΑΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΜΝΗΜΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΟΣΠΗΛΙΑ ΤΗΣ ΛΥΓΙΑΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 17, 2019 Rating: 5

Ζητείται Υπευθ. Γενικών Καθηκόντων σε Βίλλες στην Κέρκυρα

Δευτέρα, Ιουνίου 17, 2019


Ζητείται Υπεύθυνη/ος Γενικών Καθηκόντων για Βίλλες/Ενοικιαζόμενα στο Palms and Spas, Corfu, Boutique Suites and Villas στη Μεσογγή Κέρκυρας για άμεση εργασία μέχρι τον Οκτώβριο.

Αρμοδιότητες: Κρατήσεις, Check-In, Guest relations, Επικοινωνία με Πελάτες, Επίβλεψη Καθαριοτήτων και Εγκαταστάσεων (Πισίνες, Τζακούζι), Οργάνωση Λειτουργιών του καταλύμματος. Σπαστά Ωράρια και Βάρδιες, Εργασία 40 ώρες την εβδομάδα.

Προσόντα:
-Εμπειρία στον Τουρισμό είναι πλεονέκτημα
-Πολύ καλή γνώση των Αγγλικών (απαραίτητη).
-Δίπλωμα Οδήγησης (προεαιρετικό)
-Επικοινωνιακό και Εμφανίσημο άτομο.
-Όρεξη για ποιοτική δουλειά, με οργάνωση και υπευθυνότητα.
-Μέγιστη Ηλικία 50 ετών.
-Αμοιβή ανάλογη ικανοτήτων και προηγούμενης εμπειρίας. Προσφέρεται επίσης Μπόνους, Ασφάλιση, Διαμονή.

Επικοινωνία μέσω τηλεφώνου 6938124144 (12:00-20:00)
Αποστολή Βιογραφικού με πρόσφατη φωτογραφία το e-mail: tsatsani@gmail.com
Read More »
Ζητείται Υπευθ. Γενικών Καθηκόντων σε Βίλλες στην Κέρκυρα Ζητείται Υπευθ. Γενικών Καθηκόντων σε Βίλλες στην Κέρκυρα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 17, 2019 Rating: 5

Βίντεο από τις ομορφιές της Θεσπρωτίας το 1994

Δευτέρα, Ιουνίου 17, 2019
Βίντεο από τις ομορφιές της Θεσπρωτίας το 1994


Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, μία παραγωγή του τοπικού τηλεοπτικού σταθμού tvA, με τις ομορφιές και τα αξιοθέατα της Θεσπρωτίας, το 1994.

Σε πολλά πλάνα θα δείτε πως ισχύει το "κάθε πέρσι και καλύτερα" αφού 25 χρόνια μετά, πολλές παραλίες πλέον δεν είναι προσβάσιμες ή έχουν αλλάξει όψη , όπως επίσης και πολλά πάρκα και χώροι αναψυχής που σήμερα είναι σκουπιδότοποι.

Read More »
Βίντεο από τις ομορφιές της Θεσπρωτίας το 1994 Βίντεο από τις ομορφιές της Θεσπρωτίας το 1994 Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 17, 2019 Rating: 5

Πράπα Μάλι: Ο επίγειος παράδεισος στη Πέρδικα Θεσπρωτίας

Δευτέρα, Ιουνίου 17, 2019
Πράπα Μάλι: Ο επίγειος παράδεισος στη Πέρδικα Θεσπρωτίας

 
Νότια της παραλίας Καραβοστάσι και κάτω από το Δυμόκαστρο θα βρείτε έναν επίγειο παράδεισο, τη παραλία Πράπα Μάλι!


Το Πράπα Μάλλι είναι μία από τις καλύτερες παραλίες της Πέρδικας. Τα γαλαζοπράσινα νερά της κερδίζουν τις εντυπώσεις ενώ η αμμουδιά έχει ψηλή άμμο που θυμίζει εξωτικά μέρη. Για αυτό το λόγο συγκεντρώνει πολύ νεολαία οι οποία την επιλέγει και για την δυνατότητα ελεύθερου κάμπινγκ που προσφέρει. Επιπλέον έλκει επισκέπτες που θέλουν να ζήσουν την γαλήνη και το φυσικό κάλος της περιοχής.


Η πρόσβαση στην παραλία είναι αρκετά δύσκολη και γίνεται οδικώς μόνο μέσω 4×4 αυτοκινήτου ενώ αν δεν έχετε την παραπάνω δυνατότητα, μπορείτε να την επισκεφτείτε ενοικιάζοντας βάρκα από την παραλία Αρίλλα.


Δείτε εδώ το 3d: http://www.thesprotia3d.gr/item/παραλία-πράπα-μάλι-πέρδικα/
Read More »
Πράπα Μάλι: Ο επίγειος παράδεισος στη Πέρδικα Θεσπρωτίας Πράπα Μάλι: Ο επίγειος παράδεισος στη Πέρδικα Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 17, 2019 Rating: 5

Παραλία Ζάβια - Σύβοτα Θεσπρωτίας

Δευτέρα, Ιουνίου 17, 2019
Παραλία Ζάβια - Σύβοτα ΘεσπρωτίαςΛίγο πριν μπείτε από την Πέρδικα στα Σύβοτα και βορειότερα από την Μικρή Άμμο θα βρείτε στα αριστερά σας μία πανέμορφη μικρή παραλία, την παραλία Ζάβια. 


Η Ζάβια χωρίζεται σε δύο μικρότερες παραλίες εκ των οποίων η μία είναι οργανωμένη καθώς προσφέρονται ξαπλώστρες και ομπρέλες από την καφετέρια που βρίσκεται εκεί. Δίνεται έτσι η ευκαιρία σε κάποιον να απολαύσει ένα καφέ ή σνακ, ενώ υπάρχει και άπλετος χώρος για πάρκινγκ κάτω από τα πανύψηλα σκιερά δέντρα! 


Καταπράσινο τοπίο περιβάλλει την αμμουδιά της παραλίας και τα νερά είναι κρυστάλλινα και πεντακάθαρα. Ενδείκνυται για όσους θέλουν να ζήσουν την ηρεμία και την γαλήνη του τοπίου κάνοντας ηλιοθεραπεία κοντά στα Σύβοτα!

Read More »
Παραλία Ζάβια - Σύβοτα Θεσπρωτίας Παραλία Ζάβια - Σύβοτα Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 17, 2019 Rating: 5

Παραλία Καραβοστάσι - Πέρδικα Θεσπρωτίας

Δευτέρα, Ιουνίου 17, 2019

Παραλία Καραβοστάσι - Πέρδικα Θεσπρωτίας

Η παραλία Καραβοστάσι είναι μια ιδιαίτερα μεγάλη οργανωμένη παραλία, με λευκή άμμο και καταγάλανα δροσερά νερά, που βαθαίνουν απότομα, γι’ αυτό και την προτιμούν κυρίως ενήλικες. Δεν είναι τυχαίο που πολλοί ταυτίζουν την Πέρδικα με την εικόνα της συγκεκριμένης παραλίας. Έχει καταπληκτικό τοπίο και γι’ αυτό έχει επιλεχτεί αρκετές φορές για γυρίσματα ταινιών και διαφημίσεων.

Στο Καραβοστάσι θα βρείτε ξαπλώστρες για να χαλαρώσετε, καφέ, φαγητό ή σνακ σε ταβέρνες και σε ξενοδοχεία που βρίσκονται στην περιοχή, ενώ μπορείτε να μείνετε σε κάποιο από τα διάφορα ξενοδοχεία ή τα ενοικιαζόμενα δωμάτια που βρίσκονται κοντά στη παραλία. Επίσης, μπορείτε να νοικιάσετε για τη διασκέδαση σας στο νερό κανό, ποδήλατα θαλάσσης κ.τ.λ.

Τέλος, η πρόσβαση σας στην παραλία είναι εύκολη και αναμφισβήτητα έχει πολύ χώρο για να παρκάρετε.
Read More »
Παραλία Καραβοστάσι - Πέρδικα Θεσπρωτίας  Παραλία Καραβοστάσι - Πέρδικα Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 17, 2019 Rating: 5

Ποταμός Αχέροντας: Το μυθικό ποτάμι της Ηπείρου Παράδεισος εναλλακτικού τουρισμού

Δευτέρα, Ιουνίου 17, 2019

Ποταμός της λύπης∙ προθάλαμος του Κάτω Κόσμου∙ η τελευταία διαδρομή των ανθρώπινων ψυχών…Ο Αχέροντας κουβαλάει στα νερά του πλήθος μυθολογικών αναφορών. Τραγική περίπτωση η απέλπιδα προσπάθεια του Ορφέα να διεκδικήσει από τους υποχθόνιους θεούς του σκότους την αγαπημένη σύζυγό του Ευρυδίκη και να την οδηγήσει ξανά στη γη του φωτός.

Aheron river

Στις πηγές του Αχέροντα
Στα βουνά του Σουλίου, σε υψόμετρο 1.600 μέτρων, 2 μόλις χλμ. από το χωριό Γλυκή συναντάμε τις πηγές του Αχέροντα. Δημιουργώντας στο πέρασμά του τοπία απέραντης γαλήνης και μοναδικού φυσικού κάλλους, ο μυθικός ποταμός συνεχίζει απτόητος το αέναο ταξίδι του προς τη θάλασσα εκβάλλοντας στο Ιόνιο Πέλαγος, στην περιοχή της Αμμουδιάς.
Με αφετηρία τη Γλυκή, εκεί που τους κανόνες του «πάνω κόσμου» ορίζει η φύση και η ξεγνοιασιά, τα ζωηρά, κρυστάλλινα νερά του – πολύ ορμητικά τον χειμώνα, απόλυτα προσβάσιμα το καλοκαίρι – διασχίζουν φαράγγια∙ σχηματίζουν νερόλακκους και μικρές λίμνες∙ φιλοξενούν ένα πολυσύνθετο οικοσύστημα προστατευμένο, μάλιστα, από το Δίκτυο Natura 2000.
Αιωνόβια πλατάνια τον σκιάζουν. Θεόρατοι κατακόρυφοι βράχοι στέκονται φρουροί στο διάβα του. Χιλιάδες πουλιά δοξάζουν την ομορφιά του ξορκίζοντας έτσι την «μυθική θλίψη» στο όνομα της χαράς της ζωής!

Από δω αρχίζει το ταξίδι…
Τον Αχέροντα δεν αρκεί απλά να τον δεις και να τον ακούσεις. Πρέπει να τον διασχίσεις και μάλιστα με τα πόδια.
Με αφετηρία το Κέντρο Πληροφόρησης της Γλυκής ξεκινήστε μια σύντομη ευκολοδιάβατη διαδρομή με κατεύθυνση τη θέση Σκάλα Τζαβέλαινας. Ακολουθώντας το περίφημο μονοπάτι που χρησιμοποιούσαν και οι Σουλιώτες κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας, κατηφορίστε την καταπράσινη πλαγιά μέχρι την όχθη του ποταμού. Σταθείτε για λίγο στην Σπηλιά του Δράκου – σημείο όπου αναβλύζουν γάργαρες πηγές. Βαθύσκιωτα δάση με πλατάνια, αναρριχώμενα φυτά και πυκνές φτέρες κατά μήκος του ποταμού θα σας οδηγήσουν πίσω στη Γλυκή.

Αφού έχετε πάρει μια μικρή μόλις γεύση από την ομορφιά της περιοχής, επιχειρείστε να την ανακαλύψετε σε όλο της το μεγαλείο!
Μια από τις πιο εντυπωσιακές πεζοπορίες ξεκινά από τη θέση Σκάλα Τζαβέλαινας με τελικό προορισμό το Οροπέδιο Σουλίου (χωριό Σαμονίβα).
Στη διαδρομή θα αντικρύσετε το επιβλητικό φαράγγι του Αχέροντα και θα σαγηνευθείτε από τις υπέροχες εναλλαγές του τοπίου. Η εντυπωσιακή τοξωτή γέφυρα Ντάλα στεφανώνει τον ποταμό που κυλάει τα ορμητικά νερά του στα κατάλευκα ασβεστολιθικά πετρώματα της κοίτης. Κατάφυτες ορθοπλαγιές κατεβαίνουν μέχρι την όχθη του ποταμού. Σε κάποιο σημείο, το ποτάμι στενεύει πολύ και τα πανύψηλα βράχια μοιάζουν να απαγορεύουν την πρόσβαση. Παλαιότερα, οι βράχοι ήταν ενωμένοι στην κορυφή, δίνοντας την εντύπωση τρομερής πύλης- της «Πύλης του Άδη».
Τελικός προορισμός το χωριό Σαμονίβα, το πρώτο από τα Σουλιωτοχώρια.

Aheron River

Παράδεισος εναλλακτικού τουρισμού
Ο Αχέροντας ποταμός έχει εξελιχθεί σ’ έναν χώρο αθλημάτων της φύσης, όπως: Ιππασία στις Πηγές Αλεξίπτωτο πλαγιάς στην Παραμυθιά Rafting, kayak και canoe – kayak στα Στενά Ποδηλασία κατά μήκος του ποταμού Canyoning στα Στενά Παρατήρηση της φύσης Μίνι κρουαζιέρα με μικροκάικα στις εκβολές του ποταμού, στο καλοκαιρινό θέρετρο της Αμμουδιάς Κολύμπι – αν αντέχετε τα παγωμένα νερά του ποταμού Καταδύσεις και όλα τα θαλάσσια σπορ στην Αμμουδιά
Κοντινοί προορισμοί που αξίζουν τον κόπο...
Τα ιστορικά χωριά του Σουλίου Η κοσμοπολίτικη και γραφική Πάργα με τα καταπράσινα νησάκια και το ιστορικό της Κάστρο Το Νεκρομαντείο του Αχέροντα, στο χωριό Μεσοπόταμος (3 χλμ. από την Αμμουδιά) Τα ερείπια και το Μουσείο της Αρχαίας Νικόπολης (8 χλμ. ΒΔ της Πρέβεζας) Η Αρχαία Κασσώπη Το αρχαίο θέατρο της Δωδώνης Η πόλη της Πρέβεζας με τη νησιώτικη όψη και τη βουνίσια καρδιά
Ο δρόμος σας οδηγεί..
Από την Αθήνα, ακολουθώντας την Εθνική Οδό Αθηνών - Πατρών και κατόπιν την Εθνική Οδό Ρίου - Ιωαννίνων.
Από την Βόρεια Ελλάδα μέσω της Εγνατίας Οδού.
Η περιοχή εξυπηρετείται αεροπορικώς από τα αεροδρόμια Ακτίου και Ιωαννίνων.

Ήρθατε όμως για να μείνετε…
Για τη διαμονή σας θα βρείτε πολλά καταλύματα με όλες τις ανέσεις στην Γλυκή, την Παραμυθιά και την Αμμουδιά. Ευρύτερα, προτιμήστε την Πάργα ή τα Σύβοτα, που τους καλοκαιρινούς μήνες σφύζουν από ζωή.


Read More »
Ποταμός Αχέροντας: Το μυθικό ποτάμι της Ηπείρου Παράδεισος εναλλακτικού τουρισμού Ποταμός Αχέροντας: Το μυθικό ποτάμι της Ηπείρου Παράδεισος εναλλακτικού τουρισμού Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 17, 2019 Rating: 5

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών επέδωσε επαίνους σε 2 δημοτικά σχολεία της Θεσπρωτίας

Δευτέρα, Ιουνίου 17, 2019

Μαθητές/τριες του 1ου Δημοτικού σχολείου Ηγουμενίτσας και του δημοτικού σχολείου Νεράιδας, ταξίδεψαν, το Μάρτιο του 2019, 2.251 έτη πίσω στο χρόνο και έζησαν ξανά ένα από τα ωραιότερα πειράματα στην ιστορία των επιστημών! Αυτό του Ερατοσθένη. 
Έτσι στις 12 Ιουνίου του 2019 τους επιδόθηκε έπαινος από το Ινστιτούτο Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεπισκόπησης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. 
Οι μαθητές των σχολείων, που συμμετείχαν στο πείραμα, χρησιμοποίησαν βασικές γνώσεις από το πεδίο των μαθηματικών, αλλά και της φυσικής, της αστρονομίας και της γεωγραφίας. Με τη χρήση μιας μεζούρας μέτρησαν το μήκος της σκιάς μίας ράβδου, ακριβώς την ώρα του τοπικού μεσημεριού. 
Στη συνέχεια, με βάση της μετρήσεις τους υπολόγισαν τη γωνία, που σχηματίζουν οι ηλιακές ακτίνες με τη ράβδο, και κατέληξαν συνεργατικά στον υπολογισμό της περιφέρειας της Γης. 
<!-- Bidvertiser2000545 -->
Read More »
Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών επέδωσε επαίνους σε 2 δημοτικά σχολεία της Θεσπρωτίας  Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών επέδωσε επαίνους σε 2 δημοτικά σχολεία της Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 17, 2019 Rating: 5

Κρυστάλλινα τα νερά στις παραλίες της Ηπείρου!

Δευτέρα, Ιουνίου 17, 2019


Εξαιρετική είναι η ποιότητα των νερών κολύμβησης στο 97% της χώρας, ενώ επαρκές είναι το 100% των περιοχών σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Περιβάλλοντος που δόθηκε στη δημοσιότητα. Από το μικροσκόπιο πέρασαν οι περισσότερες και πιο πολυσύχναστες παραλίες της Ηπείρου και ο έλεγχος επιβεβαιώνει την καθαρότητα των νερών τους. Η έρευνα διεξήχθη σε ολόκληρη την Ευρώπη και για την περίπτωση της Ελλάδας ελέγχθηκαν συνολικά 1.598 καλυμβητικές περιοχές, στις οποίες περιλαμβάνονται ακτές, ποτάμια και λίμνες. Τα κριτήρια αξιολόγησης ήταν δύο μικροβιολογικές παράμετροι που καθορίζονται από την Οδηγία Κολύμβησης.

Σύμφωνα με την ευρωπαϊκή έκθεση, λίγο περισσότερο από το 85% των περιοχών κολύμβησης σε ολόκληρη την Ευρώπη, πληρούσαν το 2018 τα υψηλότερα και πιο αυστηρά πρότυπα ποιότητας για την καθαρότητα των υδάτων.

Στη συντριπτική τους πλειονότητα (95,4 %), οι 21.831 περιοχές κολύμβησης που αποτέλεσαν αντικείμενο παρακολούθησης στα 28 κράτη μέλη της ΕΕ πληρούσαν τις ελάχιστες απαιτήσεις ποιότητας βάσει των κανόνων της ΕΕ. Επιπλέον, στην έκθεση συμπεριλήφθηκαν 300 περιοχές κολύμβησης που παρακολουθούνται στην Αλβανία και την Ελβετία.

Το ποσοστό των κολυμβητικών περιοχών που πληρούν τα πλέον αυστηρά πρότυπα «εξαιρετικής ποιότητας» αυξήθηκε ελαφρά από 85% το 2017 σε 85,1% το προηγούμενο έτος.

Ο αριθμός εκείνων που πληρούν τις ελάχιστες απαιτήσεις για τον χαρακτηρισμό «ικανοποιητικής ποιότητας» μειώθηκε από 96% σε 95,4% από το 2017 έως το 2018. Αυτή η μικρή πτώση οφείλεται κυρίως στο άνοιγμα νέων περιοχών κολύμβησης για τις οποίες δεν είναι ακόμη διαθέσιμο το σύνολο δεδομένων τεσσάρων κολυμβητικών περιόδων που απαιτούνται για τον χαρακτηρισμό βάσει της οδηγίας.

Το 2018, 301 (ή 1,3%) του συνόλου των περιοχών κολύμβησης στην ΕΕ, την Αλβανία και την Ελβετία χαρακτηρίστηκαν ως «ανεπαρκούς ποιότητας». Το ποσοστό αυτό είναι ελαφρώς χαμηλότερο από το 1,4 % του 2017.Σε τέσσερις χώρες διαπιστώθηκε ότι το 95% ή περισσότερο των περιοχών κολύμβησης διαθέτουν νερό εξαιρετικής ποιότητας: στην Κύπρο (99,1 % του συνόλου των περιοχών κολύμβησης), στη Μάλτα (98,9% του συνόλου των περιοχών κολύμβησης), στην Αυστρία (97,3% του συνόλου των περιοχών κολύμβησης) και στην Ελλάδα (97% του συνόλου των περιοχών κολύμβησης).

Όλες οι δηλωθείσες περιοχές κολύμβησης στην Κύπρο, την Ελλάδα, τη Λετονία, το Λουξεμβούργο, τη Μάλτα, τη Ρουμανία και τη Σλοβενία είχαν ποιότητα τουλάχιστον επαρκή το 2018. Οι τρεις χώρες με τους υψηλότερους αριθμούς περιοχών κολύμβησης με ύδατα ανεπαρκούς ποιότητας είναι η Ιταλία (89 περιοχές κολύμβησης ή 1,6 %), η Γαλλία (54 περιοχές κολύμβησης ή 1,6 %) και η Ισπανία (50 περιοχές κολύμβησης ή 2,2 %). Σε σύγκριση με το 2017, ο αριθμός των κολυμβητικών περιοχών στη Γαλλία με ύδατα ανεπαρκούς ποιότητας μειώθηκε (από 80 το 2017 σε 54 το 2018), ενώ αυξήθηκαν οι περιοχές με ανεπαρκή ποιότητα των υδάτων κολύμβησης στην Ιταλία (από 79 σε 89) και στην Ισπανία (από το 38 σε 50).
Read More »
Κρυστάλλινα τα νερά στις παραλίες της Ηπείρου! Κρυστάλλινα τα νερά στις παραλίες της Ηπείρου! Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 17, 2019 Rating: 5

Ευκαιρία να φοιτήσετε στο Εσπερινό Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας

Δευτέρα, Ιουνίου 17, 2019

Δεν έχετε τελειώσει το Γυμνάσιο;
Είστε ενήλικος;
Είστε ανήλικος και εργάζεστε;

Ευκαιρία να φοιτήσετε στο Εσπερινό Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας, σε ένα ευχάριστο περιβάλλον, με πολύ καλούς εξειδικευμένους καθηγητές και πολλές δραστηριότητες εντός και εκτός σχολείου. Υπάρχει και δυνατότητα μεταφοράς σας αν κατοικείτε εκτός Ηγουμενίτσας. Το ωράριο μαθημάτων είναι 18.45 με 22.10.

Δεχόμαστε αιτήσεις για τη νέα σχολική χρονιά 2019-2020 όλο τον Ιούνιο.
Θα μας βρείτε στο κτίριο του 1ου Γυμνασίου Ηγουμενίτσας, 7.00 με 9.00 κάθε απόγευμα.

Χρειάζεστε μόνο:
Απολυτήριο Δημοτικού ή Βεβαίωση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ή Βεβαίωση Φοίτησης της τελευταίας τάξης που τελειώσατε.
Ταυτότητα.
Read More »
Ευκαιρία να φοιτήσετε στο Εσπερινό Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας Ευκαιρία να φοιτήσετε στο Εσπερινό Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 17, 2019 Rating: 5

Εκδήλωση του ΚΚΕ για το λιμάνι Ηγουμενίτσας και την ανάπτυξη της περιοχής

Δευτέρα, Ιουνίου 17, 2019


Πολιτική συγκέντρωση διοργανώνει η ΚΟ Θεσπρωτίας του ΚΚΕ με θέμα τις εξελίξεις για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας και την ανάπτυξη της περιοχής.

Η εκδήλωση θα γίνει στο Πολιτιστικό Κέντρο «Πάνθεον» την Τρίτη 18 Ιούνη στις 8.30 μ.μ. με εισηγητή τον Θοδωρή Δήμα, δημοτικό σύμβουλο Ηγουμενίτσας, στέλεχος του ΚΚΕ.
Read More »
Εκδήλωση του ΚΚΕ για το λιμάνι Ηγουμενίτσας και την ανάπτυξη της περιοχής Εκδήλωση του ΚΚΕ για το λιμάνι Ηγουμενίτσας και την ανάπτυξη της περιοχής Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 17, 2019 Rating: 5

Ήπειρος: Στις περιφέρειες με την χαμηλότερη ανεργία

Δευτέρα, Ιουνίου 17, 2019


Τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής για την ανεργία στη χώρα το πρώτο τρίμηνο του 2019, αποτέλεσαν θέμα συζήτησης στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής και με αφορμή την τροποποίηση του προϋπολογισμού της Περιφέρειας για την τετράμηνη παράταση των συμβάσεων των απασχολουμένων μέσω του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας. Μετά από μία μακρά περίοδο η Ήπειρος παρουσιάζει εντυπωσιακούς δείκτες καθώς η ανεργία βρίσκεται περίπου τρεις μονάδες χαμηλότερα από τον πανελλαδικό μέσο όρο. Συγκεκριμένα το πρώτο τρίμηνο του 2019, έχει μία από τις τελευταίες θέσεις ανάμεσα στις 13 Περιφέρειες της χώρας με 16,6% έναντι Μ.Ο. 19,2%.

Ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ανέφερε πως αν και οι στατιστικές δεν μπορούν να αποδώσουν την πραγματική κατάσταση που υπάρχει στον τομέα της απασχόλησης, δεν παύει να είναι ένα μέτρο σύγκρισης και κυρίως να καταρρίπτει αστήρικτους ισχυρισμούς ότι η Ήπειρος είναι πρώτη στην ανεργία. Το αντίθετο συμβαίνει σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής. Η Ήπειρος για ένα ακόμη τρίμηνο βρίσκεται κάτω του μέσου πανελλαδικού όρου.

Πρόσθεσε ακόμη πως το ποσοστό ανεργίας της Δυτικής Μακεδονίας, που ανήκει στην ίδια Αποκεντρωμένη Διοίκηση με την Ήπειρο, ανέρχεται στο 27,1%. «Δεν εφησυχάζουμε, δεν είμαστε ικανοποιημένοι για τη συνολική κατάσταση που υπάρχει στον τομέα της απασχόλησης, σε ο, τι αφορά όμως στο μερίδιο που αντιστοιχεί στην Περιφέρεια Ηπείρου στους δείκτες ανεργίας προσπαθούμε για την εξάντληση κάθε δυνατότητας που μπορεί να υπάρχει για έργα, δράσεις και προγράμματα. Όμως η συνειδητή παραπληροφόρηση που προεκλογικά έφτανε και στα όρια της διασποράς ψευδών ειδήσεων πρέπει επιτέλους να σταματήσει», ανέφερε σε δήλωσή του.
Read More »
Ήπειρος: Στις περιφέρειες με την χαμηλότερη ανεργία Ήπειρος: Στις περιφέρειες με την χαμηλότερη ανεργία Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 17, 2019 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Πρόσκληση σε ποδοσφαιρικό αγώνα για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών

Δευτέρα, Ιουνίου 17, 2019


Στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, ο Συμβουλευτικός Σταθμός Ηγουμενίτσας και η Ανοικτή Θεραπευτική Κοινότητα του ΚΕΘΕΑ Ήπειρος σε συνεργασία με την Αστυνομική Διεύθυνση Θεσπρωτίας συνδιοργανώνουν ποδοσφαιρικό αγώνα στο Δημοτικό Στάδιο Ηγουμενίτσας. 
 
Ο αγώνας θα διεξαχθεί την Παρασκευή 21 Ιουνίου και ώρα 11:30. 
 
Ο αγώνας εντάσσεται στο πλαίσιο της θεώρησης του αθλητισμού ως μια ιδιαίτερα σημαντική δραστηριότητα που προάγει αξίες στον άνθρωπο όπως την αυτοπειθαρχία, τη φροντίδα της σωματικής υγείας και το ομαδικό πνεύμα, μακριά από ουσίες και εξαρτήσεις. Για όλους αυτούς τους λόγους σας καλούμε να δώσετε το παρών. 
 
Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Read More »
Ηγουμενίτσα: Πρόσκληση σε ποδοσφαιρικό αγώνα για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών Ηγουμενίτσα: Πρόσκληση σε ποδοσφαιρικό αγώνα για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 17, 2019 Rating: 5
Blog Pop-up

Σελίδες