Ηγουμενίτσα: Με επιτυχία η εκδήλωση του Κέντρου Πρόληψης "ΑΡΙΑΔΝΗ" για την παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών (+ΒΙΝΤΕΟ)

Τρίτη, Ιουνίου 27, 2017

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών, το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων  & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Θεσπρωτίας – «ΑΡΙΑΔΝΗ» διοργάνωσε Μουσική Συναυλία, με  έντεχνο, λαϊκό και ροκ πρόγραμμα και, παράλληλα, Έκθεση Φωτογραφίας, σε συνεργασία με την Ειδικότητα  «Τέχνη Φωτογραφίας» του Δ.Ι.Ε.Κ. Ηγουμενίτσας , τη Δευτέρα, 26 Ιουνίου 2017 και ώρα 9:30΄μ.μ., στον  πεζόδρομο.  

Χαιρετισμό απηύθυναν η πρόεδρος του κέντρου πρόληψης κα Αλέκα Κοτσώνη, ο Αστυνομικός Διευθυντής Θεσπρωτίας κ. Ηλίας Ντόντης, ο Διευθυντής του Δημόσιου ΙΕΚ Ηγουμενίτσας κ. Ηλίας Μπούας και ο Αντιδήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Δημήτρης Πάκος.

Read More »
Ηγουμενίτσα: Με επιτυχία η εκδήλωση του Κέντρου Πρόληψης "ΑΡΙΑΔΝΗ" για την παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών (+ΒΙΝΤΕΟ) Ηγουμενίτσα: Με επιτυχία η εκδήλωση του Κέντρου Πρόληψης "ΑΡΙΑΔΝΗ" για την παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 27, 2017 Rating: 5

Ενημέρωση του Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας για τον επικείμενο καύσωνα

Τρίτη, Ιουνίου 27, 2017


Η Ε.Μ.Υ έχει εκδώσει Έκτακτο Δελτίο Πρόγνωσης Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων με κύριο χαρακτηριστικά την αισθητή άνοδο θερμοκρασίας από την Τετάρτη 28-06-2017 έως και την Κυριακή 02-07-2017, που κατά τόπους η μέγιστη τιμή θα φτάσει και τους 39 βαθμούς Kελσίου στη περιοχή μας.

Παρακαλούνται οι πολίτες να είναι προσεκτικοί, και να ακολουθούν τα παρακάτω βασικά μέτρα για την πρόληψη των ανεπιθύμητων επιδράσεων στον ανθρώπινο οργανισμό:

Αποφυγή της συχνής έκθεσης στον ήλιο όπως και της άσκοπης διακίνησης και βαριάς σωματικής άσκησης. Είναι σωστό να προτιμούνται σκιερά και δροσερά μέρη και να αποφεύγονται οι χώροι όπου επικρατεί συνωστισμός.

Ελαφρό ντύσιμο με χαλαρά ανοιχτόχρωμα ρούχα και χρήση καπέλου και γυαλιών ηλίου, αν χρειαστεί η έκθεση στον ήλιο.

Αποφυγή οινοπνευματωδών ποτών, καφέδων και βαριών τροφών, όπως λιπαρά, σοκολάτες και καρυκεύματα. Προτίμηση στις ελαφρές τροφές, λαχανικά και χυμούς.

Λήψη αρκετών ποσοτήτων νερού.

Χρήση ανεμιστήρων ή συστημάτων κλιματισμού για δημιουργία ρεύματος αέρα ειδικά κατά τις ζεστότερες ώρες της μέρας. Κατά τη διάρκεια της νύκτας, καλό είναι τα παράθυρα να μένουν ανοικτά.

Πολλά και χλιαρά ντους κατά τη διάρκεια της ημέρας.


Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δίνεται στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού όπως βρέφη, ηλικιωμένους και εγκυμονούσες. Αν υπάρχει νεογέννητο στο σπίτι, συνίσταται να είναι ντυμένο ελαφρά. Να ζητούνται οδηγίες από τον παιδίατρο σχετικά με τη λήψη υγρών.

Άτομα που πάσχουν από χρόνια νοσήματα, όπως αναπνευστικά ή καρδιαγγειακά, καλό είναι να συμβουλεύονται τον γιατρό τους για τυχόν ειδικά μέτρα που πρέπει να λάβουν.

Ομάδες που είναι ιδιαίτερα ευαίσθητες στις υψηλές θερμοκρασίες και στον ήλιο είναι τα μικρά παιδιά, οι ηλικιωμένοι, οι παχύσαρκοι, τα άτομα που δεν είναι συνηθισμένα να εργάζονται σε περιβάλλον όπου επικρατεί πολλή ζέστη και υγρασία, οι καρδιοπαθείς, οι διαβητικοί, άτομα με αναπνευστικά προβλήματα, νεφρική ανεπάρκεια, άτομα που λαμβάνουν φαρμακευτική αγωγή όπως διουρητικά κ.α.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
Π.Ε. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
ΘΩΜΑΣ Γ. ΠΙΤΟΥΛΗΣ 


 
Read More »
Ενημέρωση του Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας για τον επικείμενο καύσωνα Ενημέρωση του Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας για τον επικείμενο καύσωνα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 27, 2017 Rating: 5

Σελίδες