Οι κρυφοί όροι της συμφωνίας Ελλάδας - Αλβανίας και οι «περιουσίες των Τσάμηδων» - Του Αντώνη Μπέζα

Σάββατο, Ιουνίου 23, 2018


Μετά την απαράδεκτη και επιζήμια για τα εθνικά συμφέροντα συμφωνία με τα Σκόπια έρχεται η σειρά της Αλβανίας, αφού ο Νίκος Κοτζιάς μας «απείλησε» ότι πριν πάει για διακοπές θα έχει «λύσει» και τα ζητήματα που εκκρεμούν με τη γειτονική χώρα. Ήδη, απ’ ότι φαίνεται, στην 3η Διάσκεψη για την Ασφάλεια και τη Σταθερότητα στη Ρόδο, μπήκαν οι τελευταίες «πινελιές» στη μυστική διαπραγμάτευση των προηγούμενων μηνών.

Εκτός από το ζήτημα του καθορισμού των θαλάσσιων ζωνών σε σύγκριση με την αρχική συμφωνία Ελλάδας - Αλβανίας και παρά τα όσα αντίθετα διαδίδονται από το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, οι Αλβανοί με τις δημόσιες τουλάχιστον δηλώσεις τους εγείρουν αξιώσεις και για το λεγόμενο τσάμικο ζήτημα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα έχει θέσει ευθέως θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Τσάμηδων και αναγνώρισης της γενοκτονίας τους από τους Έλληνες (δικαίωμα στη μνήμη), όπως και τη δυνατότητας ελεύθερης διακίνησης και δικαστικής διεκδίκησης περιουσιών για τους απόγονους της τσάμικης κοινότητας (δικαίωμα στην περιουσία).

Παράλληλα, έχει θεωρήσει ως «παραλογισμό τη διατήρηση του εμπολέμου Ελλάδος- Αλβανίας και ζωντανό φάντασμα που αιωρείται με νομικές συνέπειες και αφόρητα εμπόδια στους πολίτες», γεγονός που έχει αποδεχθεί και ο έλληνας υπουργός Εξωτερικών, δηλώνοντας ότι «αυτές είναι ανοησίες ιστορικές τις οποίες πρέπει να τις τελειώνουμε».

Δικαιώματα στη μνήμη και την περιουσία

Σε σχέση με τα υποτιθέμενα δικαιώματα στη μνήμη και την περιουσία, είναι ιστορικά αποδεδειγμένο ότι όχι μόνο δεν έγινε γενοκτονία των Τσάμηδων από τους Έλληνες, αλλά oι Τσάμηδες, ως συνεργάτες των Ιταλών και των Γερμανών, επιχείρησαν την εκκαθάριση του ελληνικού πληθυσμού, είτε μέσω του φυσικού του αφανισμού, είτε μέσω της τρομοκράτησης και φυγής του, και έχοντας ως αποδεδειγμένο σκοπό την ενσωμάτωση περιοχών της Ηπείρου στο αλβανικό κράτος.

Απέναντι στη φασιστική βαρβαρότητα, το ελληνικό στοιχείο κράτησε στάση άμυνας και νομιμότητας. Η εκκένωση της Θεσπρωτίας από τον αλβανομουσουλμανικό πληθυσμό το Νοέμβριο του 1944 - μετά από απόφαση της ηγεσίας τους για αποχώρηση υπό το βάρος των εγκλημάτων τους - υπήρξε συντεταγμένη και δε συνοδεύτηκε από ενέργειες στρατιωτικών μονάδων.

Για τους Τσάμηδες, μάλιστα, που είχαν εμπλακεί σε εγκλήματα έγιναν δίκες από το Ειδικό Δικαστήριο Δωσιλόγων Ιωαννίνων. Εκδόθηκαν περίπου 1.700 αποφάσεις και 1.930 από αυτούς καταδικάστηκαν ως εγκληματίες πολέμου και συνεργάτες των κατακτητών. Ταυτόχρονα, τους αφαιρέθηκε μαζικά η ελληνική ιθαγένεια με αποφάσεις δικαστηρίων και με επικουρικές διοικητικές πράξεις και δημεύθηκαν οι περιουσίες τους με δεδομένο ότι έφυγαν από την Ελλάδα εκούσια και χωρίς πρόθεση να επανέλθουν σ’ αυτή.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι με βάση την υφιστάμενη ελληνική και ευρωπαϊκή νομολογία, η διεκδίκηση από τους Τσάμηδες αυτών των δημευθέντων περιουσιών δεν μπορεί να σταθεί, αφού η ευρωπαϊκή προστασία περιουσιακών δικαιωμάτων δεν εκτείνεται σε γεγονότα προ του 1950 (γνωμοδοτήσεις και σχετική απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τους Σουδήτες της Τσεχοσλοβακίας, αποφάσεις Δικαστηρίου Ευρωπαϊκής Ένωσης και Αρείου Πάγου σε προσφυγές κατοίκων Φλώρινας που είχαν καταδικασθεί για δωσιλογισμό κλπ).

H άρση του εμπολέμου

Ποιο είναι όμως το «ζωντανό φάντασμα» του εμπολέμου (ή των εμπολέμων, γιατί υπάρχει «αλβανικό» και «ελληνικό» εμπόλεμο), που τίθεται επίσης στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης και πως δημιουργήθηκε;

Τον Απρίλιο του 1939, επί βασιλείας Αχμέτ Ζώγου, η αλβανική Βουλή αποφάσισε ότι όποια χώρα βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση με την Ιταλία, θεωρείται εχθρική για την Αλβανία. Η απόφαση αυτή, της κήρυξης δηλαδή της εμπολέμου καταστάσεως με την Ελλάδα, συνοδεύτηκε από την ενίσχυση των ιταλικών μεραρχιών που εισέβαλλαν στην Ελλάδα με επτά τάγματα του αλβανικού στρατού. Το Νοέμβριο του 1940, με τον Α.Ν. 2636/1940, αμέσως μετά την εισβολή της Ιταλίας διαμέσου της Αλβανίας, και η Ελλάδα κήρυξε με τη σειρά της εμπόλεμη κατάσταση με την Αλβανία.

Το 1944 ο Ενβέρ Χότζα, στο συνέδριο της Πρεμετής, όπου έθεσε τις βάσεις του κομμουνιστικού αλβανικού κράτους, διακήρυξε την ακύρωση όλων των αποφάσεων των προηγούμενων κυβερνήσεων. Τον Ιούλιο του 1992, η κυβέρνηση Μπερίσα ακύρωσε με τη σειρά της όλες τις αποφάσεις του κομμουνιστικού καθεστώτος και επανέφερε σε ισχύ εκείνες των κυβερνήσεων του βασιλιά Ζώγου. Έτσι, έχουμε μέχρι σήμερα το «αλβανικό εμπόλεμο», που θέσπισε η αλβανική βουλή το 1939, το οποίο δεν καταργήθηκε με νόμο, ούτε από το κομμουνιστικό καθεστώς, ούτε από τις μετέπειτα δημοκρατικές κυβερνήσεις.

Από ελληνικής πλευράς, επί κυβερνήσεως Ανδρέα Παπανδρέου, στις 28.8.1987, με απόφαση του υπουργικού συμβουλίου για άρση της εμπολέμου καταστάσεως με την Αλβανία, ο χαρακτήρας της Αλβανίας ως εχθρικού κράτους έπαψε να υφίσταται. Το 1996 μάλιστα, εκτός από την άρση του «ελληνικού εμπολέμου», με νέα πράξη του υπουργικού συμβουλίου, η Ελλάδα προχώρησε και στην υπογραφή Συμφώνου Φιλίας με την Αλβανία (Ν.2568/1998).

Παρόλα αυτά, η αλβανική πλευρά δεν αρκείται στην απόφαση του υπουργικού συμβουλίου του 1987 για την άρση του εμπολέμου και επιμένει ότι πρέπει να υπάρξει κύρωση μέσω του ελληνικού Κοινοβουλίου. Η υποκρισία είναι ότι ενώ ζητούν από την Ελλάδα την τυπική ολοκλήρωση της διαδικασίας, οι ίδιοι με τη σειρά τους δεν έχουν προωθήσει νομοθετική ρύθμιση ακύρωσης της απόφασης του «αλβανικού εμπολέμου» του 1939.

Το εμπόλεμο, όμως, εκτός από τη διεκδίκηση των περιουσιών της τσάμικης κοινότητας σχετίζεται και με τις περιουσίες αλβανών υπηκόων (οι Τσάμηδες τότε είχαν ελληνική υπηκοότητα) που βρίσκονταν εκείνη την περίοδο στο ελληνικό έδαφος και χαρακτηρίστηκαν ως «εχθρικές» με τον Α.Ν. 2636/1940. Αυτές τέθηκαν σε καθεστώς μεσεγγύησης έως, θεωρητικά, το τέλος των εχθροπραξιών (περίπου 200 στον αριθμό) και το ελληνικό κράτος έκτοτε τις διαχειρίζεται μέσω της ενοικίασης σε ιδιώτες.

Σ’ ένα ευρωπαϊκό περιβάλλον ειρήνης και συνεργασίας, είναι φυσικό να μην υπάρχει εμπόλεμη κατάσταση και θα πρέπει προφανώς και τυπικά να καταργηθεί. Η ελληνική κυβέρνηση οφείλει όμως να καταστήσει σαφές στην αλβανική πλευρά, και να το αποτυπώσει ρητά στην επικειμένη συμφωνία, ότι οι περιουσιακές διεκδικήσεις και τα υποτιθέμενα δικαιώματα των παλιών συνεργατών του φασισμού, είναι αξιώσεις ανυπόστατες επί της ουσίας και δε βασίζονται, όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, στο διεθνές και ευρωπαϊκό δίκαιο. Επίσης, με δεδομένο ότι η Αλβανία κήρυξε πρώτη το εμπόλεμο προς την Ελλάδα, θα πρέπει να υπάρξει επωφελής για την ελληνική πλευρά μέριμνα και για τις «εχθρικές» περιουσίες. Σχετικές πρακτικές έχουν εφαρμοστεί σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Δυστυχώς, η καταστροφική συμφωνία των Πρεσπών και οι τυχοδιωκτικοί χειρισμοί τετελεσμένων του κ. Κοτζιά, αποτελούν το χειρότερο προηγούμενο.  
Read More »
Οι κρυφοί όροι της συμφωνίας Ελλάδας - Αλβανίας και οι «περιουσίες των Τσάμηδων» - Του Αντώνη Μπέζα  Οι κρυφοί όροι της συμφωνίας Ελλάδας - Αλβανίας και οι «περιουσίες των Τσάμηδων» - Του Αντώνη Μπέζα Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουνίου 23, 2018 Rating: 5

Τους πρώτους 21 υποψηφίους παρουσίασε ο Γιάννης Γόγολος για τον Δήμο Ηγουμενίτσας (+ΒΙΝΤΕΟ)

Σάββατο, Ιουνίου 23, 20181. Βαρουξάκη Εμμανουέλλα : Δικηγόρος και πτυχιούχος Θεολογικής Σχολής. Ιδρυτικό μέλος του συλλόγου στήριξης ατόμων με σκλήρυνση κατά πλάκας στο νομό Θεσπρωτίας.

2. Γκόγκου Ρωξάνη Απόφοιτος Λυκείου Ταχυδρομικός Πρακτορας Συβάτων Ελέυθερος επαγγελματιας εκλεγμένη στο Επιμελητηριο και τον πολιτιστικό Σύλλογο για 2 θητείες Ιδρυτικό μέλος της εθελοντικής ομάδας «Συβοτίστας»

3. Γιαννακός Νικόλαος: Επαγγελματίας στο Δημοτικό τραγούδι και μακρόχρονη ενασχόληση με τον πολιτισμό του τόπου. Εκλεγμένος πρόεδρος Συλλόγου Σαρακατσαναίων.

4. Γιαννούλης Τηλέμαχος: Απόφοιτος λυκείου, γραφείο τουρισμού, επόπτης εργασίας σε ανώνυμη εταιρία

5. Διαμάντη Ελπίδα: Γενικός Ιατρός στο Νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς.

6. Θεοχάρης Ιωάννης: Αξιωματικός των ειδικών δυνάμεων ε.α. Για δύο Θητείες εκλεγμένος πρόεδρος του συλλόγου Σαρακατσαναίων

7. Θωμάογλου Θεοφάνης: Απόφοιτος Τεχνικού Λυκείου Μηχανικός αυτοκινήτων Ιδιωτικός υπάλληλος

8. Κατσάρη Σοφία : Μαιευτήρας Γυναικολόγος

9. Κωνσταντινίδης Κωνσταντίνος : Ιδιωτικός Υπάλληλος

10. Κοτσαπαναγιώτου Κωνσταντίνος : Ιατρός, με μακρόχρονη Aυτοδιοικητική εμπειρία στο Δήμο Ηγουμενίτσας.

11. Κωστάρας Σταύρος: Αξιωματικός των ενόπλων δυνάμεων εν αποστρατεία. Απόφοιτος Ε Α Π , Πτυχιούχος Φιλολογίας του πανεπιστημίου Τιράνων

12. Μπέζας Γεώργιος : Απόφοιτος λυκείου με ειδίκευση και εμπειρία στη χρήση Η/Υ. Ιδιωτικός υπάλληλος

13. Μπέη Ζωή: απόφοιτος ΤΕΙ νοσηλευτικής. Επικεφαλής του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων Δήμου Φιλιατών

14. Μόκας Σωτήριος: Απόφοιτος Γερμανικού λυκείου. Λογιστική και οικονομικά. Ελεύθερος Επαγγελματίας

15. Νασιάκου Αρετή: Απόφοιτος ΤΕΙ οικονομικών. Λογίστρια

16. Ντάγκας Μιχαήλ : Απόφοιτος Λυκείου με επιμόρφωση στους Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές

17. Ντάσιος Βασίλειος : Απόφοιτος Τεχνικού Λυκείου Ιδιωτικός υπάλληλος

18. Παππά Ελένη: Ελεύθερος Επαγγελματίας

19. Πάντου Βασιλική: Designer

20. Τζοβάρας Χρήστος: Ελεύθερος Επαγγελματίας

21. Τσουκάλης Ηλίας : Ηλεκτρονικός Αυτοκινήτων, Κτηνοτρόφος απόφοιτος σχολής κρεοπωλών
Read More »
Τους πρώτους 21 υποψηφίους παρουσίασε ο Γιάννης Γόγολος για τον Δήμο Ηγουμενίτσας (+ΒΙΝΤΕΟ) Τους πρώτους 21 υποψηφίους παρουσίασε ο Γιάννης Γόγολος για τον Δήμο Ηγουμενίτσας (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουνίου 23, 2018 Rating: 5

Έφυγε από την ζωή ο Αχιλλέας Πιτούλης - Δείτε τη τελευταία του συνέντευξη

Σάββατο, Ιουνίου 23, 2018


Έφυγε το μεσημέρι του Σαββάτου από τη ζωή, πλήρης ημερών, σε ηλικία 97 ετών, ο Αχιλλέας Πιτούλης.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί την τελευταία του συνέντευξη, η οποία αποτελεί ιστορικό κειμήλιο για την ιστορία της πόλης της Ηγουμενίτσας.


Εκ μέρους του thespro.gr και όλης της οικογένειας Αναστασίου, εκφράζουμε τα θερμότερα συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

Read More »
Έφυγε από την ζωή ο Αχιλλέας Πιτούλης - Δείτε τη τελευταία του συνέντευξη Έφυγε από την ζωή ο Αχιλλέας Πιτούλης - Δείτε τη τελευταία του συνέντευξη Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουνίου 23, 2018 Rating: 5

Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: Ενημερωτική εκδήλωση για τις δράσεις του ΕΠΑνΕΚ - «Ψηφιακό Βήμα» «Ψηφιακό Άλμα» και «Ποιοτικός Εκσυγχρονισμός»

Σάββατο, Ιουνίου 23, 2018


Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας, στα πλαίσια των προσπαθειών για ενημέρωση και αξιόπιστη πληροφόρηση των μελών του για τα προγράμματα χρηματοδότησης του ΕΠΑΝΕΚ, προσκαλεί όλες τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις, στην ενημερωτική εκδήλωση που διοργανώνει με την Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, την Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018 και ώρα 19:00, στην αίθουσα Συνεδριακού Κέντρου του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας (Αγ. Αποστόλων 55, Ηγουμενίτσα, παραπλεύρως Δικαστικού Μεγάρου), για την παρουσίαση των δράσεων του ΕΠΑΝΕΚ:
«ΨΗΦΙΑΚΟ ΒΗΜΑ»
«ΨΗΦΙΑΚΟ ΆΛΜΑ» και  
«ΠΟΙΟΤΙΚΟΣ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ»

Στην εκδήλωση που θα είναι ανοικτή για το κοινό, θα πραγματοποιηθεί αναλυτική παρουσίαση των δράσεων από τα Στελέχη της Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου, Ηπείρου και Ιονίων Νήσων και θα ακολουθήσει συζήτηση με τους ενδιαφερόμενους προς επίλυση αποριών.

Εκ της Διοικήσεως
Του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας


Read More »
Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: Ενημερωτική εκδήλωση για τις δράσεις του ΕΠΑνΕΚ - «Ψηφιακό Βήμα» «Ψηφιακό Άλμα» και «Ποιοτικός Εκσυγχρονισμός» Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: Ενημερωτική εκδήλωση για τις δράσεις του ΕΠΑνΕΚ - «Ψηφιακό Βήμα» «Ψηφιακό Άλμα» και «Ποιοτικός Εκσυγχρονισμός» Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουνίου 23, 2018 Rating: 5

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ημερίδα του ΟΛΗΓ για τους Πολυτροπικούς Διαδρόμους Μεταφορών "ADRIETA"

Σάββατο, Ιουνίου 23, 2018Νέες συνέργειες στην περιοχή Αδριατικής-Ιονίου και ανάπτυξη κοινού σχεδίου δράσης σχετικά με τις θαλάσσιες μεταφορές και τις χερσαίες συνδέσεις, με σκοπό τη δημιουργία νέας δυναμικής και ευνοϊκού πλαισίου συνεργασίας για τους λιμένες και την εφοδιαστική αλυσίδα.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ημερίδα με θέμα: «Πολυτροπικός Διάδρομος Μεταφορών ADRIETA: Η θάλασσα των συνεργιών, η γη της πολυτροπικότητας», που διοργάνωσε ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας , υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Η θεματολογία της Ημερίδας επικεντρώθηκε κυρίως:

· Στον διατροπικό διάδρομο ADRIETA ως έννοια και το ρόλο των λιμένων ως κύρια κομβικά σημεία.

· Τις απαιτήσεις και τις προσδιορισμένες ανάγκες του διατροπικού διάδρομου ADRIETA από τους φορείς παροχής υπηρεσιών και τους παρόχους υποδομών μεταφορών.

· Τις οριζόντιες συνέργειες και συνεργασίες με υφιστάμενα και προγραμματιζόμενα σχήματα μεταφορών.

Από Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ως ομιλητής παρέστη ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων & Λιμενικής Πολιτικής κ. Χρήστος Λαμπρίδης.Ο κ. Λαμπρίδης αφού ευχαρίστησε τη Διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας για την πρόσκληση να συμμετάσχει στην ημερίδα, συνεχάρη τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Ανδρέα Νταή για την διοργάνωση της ημερίδας, καθώς και για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει εδώ και ένα χρόνο περίπου για τη συνεργασία των μεταφορικών φορέων που βρίσκονται κατά μήκος της εφοδιαστικής αλυσίδας της Εγνατίας. Ο Γενικός Γραμματέας αναφέρθηκε στις σημαντικές αναπτυξιακές προοπτικές των ελληνικών λιμανιών που περιλαμβάνονται στην πρόταση ADRIETA, καθώς και στην νέα στρατηγική που θα ακολουθηθεί για την αξιοποίησή τους, η οποία δεν θα περιλαμβάνει ιδιωτικοποιήσεις, αλλά συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα μέσω της μεθόδου των υποπαραχωρήσεων.

Επίσης τόνισε ότι συνολικά η περιοχή στην οποία αναφέρεται η πρόταση έργου ADRIETA θα πρέπει να αντιμετωπίζεται από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς ως μια ενιαία οντότητα στο πλαίσιο της οποίας θα αναπτύσσονται συνεργασίες προς όφελος όλων των μερών. Στην κατεύθυνση αυτή, με παρέμβαση του στο 3ο φόρουμ της Ευρωπαϊκής Στρατηγικής για την Αδριατική και το Ιόνιο στην Κατάνια, επεσήμανε με έμφαση την ανάγκη εκπόνησης ενός ολοκληρωμένου σχεδίου ανάπτυξης (Μaster Plan) για την μακροπεριφέρεια. Τέλος, επισήμανε ότι βρισκόμαστε σε μια ιδιαίτερη περίοδο στην οποία διαμορφώνεται το μεταφορικό τοπίο σε ότι αφορά τα θεσμικά και χρηματοδοτικά εργαλεία για την ανάπτυξη και τη λειτουργία του.Ο κ. Αθανάσιος Βούρδας, Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, λόγω έκτακτων υπηρεσιακών υποχρεώσεων δεν κατέστη δυνατό να παραστεί στην σημερινή ημερίδα. Στο χαιρετισμό που απέστειλε και απεύθυνε εκ μέρους του, εκπρόσωπος του Γραφείου του Γενικού Γραμματέα, τονίστηκαν οι εντατικές προσπάθειες για την επίτευξη συνεργειών σε Ευρωπαϊκό επίπεδο και επίπεδο τρίτων χωρών για την μετατροπή της χώρας σε διαμετακομιστικό κέντρο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Στόχος η ολοκληρωμένη προσέγγιση με έμφαση στην ανάπτυξη υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας σε επίπεδο διαχείρισης της αλυσίδας. Επίσης έγινε αναφορά στη διακρατική συμφωνία της Ελλάδας με τη Βουλγαρία που θέτει ως στόχο την υποστήριξη της δημιουργίας ενός εναλλακτικού, αξιόπιστου, βιώσιμου και οικονομικά αποδοτικότερου Διατροπικού Διαδρόμου που να μπορεί να ενσωματωθεί αποτελεσματικά στο ΤΕΝ-Τ. Το έργο συνδέει σιδηροδρομικά τα λιμάνια Θεσσαλονίκης – Καβάλας – Αλεξανδρούπολης – Μπουργκάς - Βάρνα – Ρούσε. Ένα έργο που αποτελεί το πρώτο βήμα της υλοποίησης της Σιδηροδρομικής Εγνατίας.Χαιρετισμό απεύθυναν ο Βουλευτής ΝΔ Ν. Θεσπρωτίας κ. Γιόγιακας Βασίλειος, ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Θεσπρωτίας κ. Κάτσης Μ. δεν κατέστη δυνατό να παρευρεθεί στην σημερινή ημερίδα λόγω υποχρεώσεων που τον κράτησαν στην Αθήνα χαιρέτισε με επιστολή του τις εργασίες της σημερινής ημερίδας.

Χαιρετισμό απεύθυναν επίσης, ο Αντιπεριφεριάρχης Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας κ. Πιτούλης Θωμάς και ο Αντιδήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Μήτσης Σωτήρης.

Σημαντική ήταν η παρουσία έγκριτων ομιλητών οι οποίοι μας τίμησαν ιδιαίτερα, ο κ. Παναγιώτης Θεοχάρης Διευθύνων Σύμβουλους του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδος, ο κ. Απόστολος Αντωνούδης Πρόεδρος της Εγνατίας Οδού, ο κ. Χρήστος Δούκας Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης, ο κ. Κοντοές Νικόλαος Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Πάτρας, ο κ. Γεώργιος Λογοθέτης Διευθυντής Ειδικής Υπηρεσίας του Συντονισμού της Εφαρμογής του Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, ο κ. Νικόλαος Ροδόπουλος Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Logistics, ο κ. Paul Kyprianou Διευθυντής Εξωτερικών Σχέσεων της Grimaldi Group, ο κ. Κωνσταντίνος Σταμπουλέλης Σύμβουλος Διοίκησης Νέων Κατασκευών και Ανάπτυξης της Attica Group. Εκπρόσωπος του Λιμένα του Burgas, ο κ. Zhivko Zhelev υπέυθυνος του τμήματος ασφάλειας. Από ιταλικής πλευράς ο κ. Matteo Arena τμήμα Λιμένων και Logistics της Rete Autostrade Mediterranee, ο κ. Guido Vettorel υπεύθυνος Δ/νσης Ανάπτυξης Αρχής Λιμενικού Συστήματος Κεντρικής Αδριατικής, ο κ. Andrea Bucella τμήμα Διαχείρισης Λιμένα της Αρχής Λιμενικού Συστήματος Βόρειας Αδριατικής Βενετίας και ο κ. Luca Lupi προϊστάμενος Μονάδας Γενικών Υποθέσεων Θεσμικών Σχέσεων και Διεθνών Προγραμμάτων της Αρχή λιμενικού συστήματος του βόρειου-κεντρικού Τυρρηνικού πελάγους – Τσιβιταβέκια.

Ο κ. Νταής στην ομιλία του τόνισε μεταξύ άλλων: «Βρισκόμαστε εδώ σήμερα σε μια γενικότερη προσπάθεια συζήτησης για την ανάπτυξη συνεργασιών, σε επίπεδο Μακροπεριφέρειας Αδριατικής- Ιονίου των λιμένων Αδριατικής - Ιονίου – Εγνατίας και όχι μόνο, μέσω του πολυτροπικού διαδρόμου ADRIETA. Η δημιουργία ενός θαλάσσιου Ευρωπαϊκού Δικτύου Μεταφορών κατά μήκος της Μεσόγειου θα διοχετεύει μεταφορική κίνηση μέσω του οδικού και σιδηροδρομικού δικτύου προς τα Βαλκάνια και τη Μαύρη Θάλασσα. Στην Ελλάδα, ο ρόλος των μεταφορών και της εφοδιαστικής διαμορφώνεται τόσο από τη θέση της χώρας στο διεθνές σύστημα μεταφορών όσο και από τις ανάγκες της εσωτερικής αγοράς.»

Στόχος της ημερίδας η ανταλλαγή απόψεων και πρακτικών, τόσο από τη πλευρά της Λιμενικής και Ναυτιλιακής κοινότητας, της Αδριατικής – Ιονίου – Εγνατίας, αλλά και όλων των εμπλεκόμενων μερών της εφοδιαστικής αλυσίδας, επικεντρώνοντας σε θέματα που αφορούν στην προσφορά κοινών αποτελεσματικών και ανταγωνιστικών υπηρεσιών στους χρήστες εκ μέρους των Λιμένων, σε συνάρτηση με την οργάνωση και προώθηση μιας βιώσιμης και αποτελεσματικότερης Εφοδιαστικής Αλυσίδας.

Η ανάπτυξη του Πολυτροπικού Διάδρομου Μεταφορών ADRIETA θα συμβάλλει στον εκσυγχρονισμό του συστήματος μεταφορών στην περιοχή και, άμεσα ή έμμεσα, στη γενικότερη ανάπτυξη της διεθνούς, εθνικής και περιφερειακής οικονομίας της περιοχής. Πιο συγκεκριμένα:

· Ο άξονας θα αυξήσει την προσβασιμότητα στις χώρες αυτές και δυνητικά την διαπεριφερειακή επικοινωνία και την ανάπτυξη διεθνών δικτύων συνεργασίας (κυρίως εμπορικών και επιχειρηματικών) μεταξύ Ασίας και Μεσόγειου.

· Θα διευκολύνει το διαμετακομιστικό εμπόριο σε διεθνές, εθνικό και περιφερειακό επίπεδο, με τη μείωση του χρόνου και του κόστους μετακίνησης, σε συνδυασμό με την αύξηση της ασφάλειας των μεταφορών.


Read More »
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ημερίδα του ΟΛΗΓ για τους Πολυτροπικούς Διαδρόμους Μεταφορών "ADRIETA" Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ημερίδα του ΟΛΗΓ για τους Πολυτροπικούς Διαδρόμους Μεταφορών "ADRIETA" Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουνίου 23, 2018 Rating: 5

Αιχμηρή ανακοίνωση της Ανεξάρτητης Κίνησης Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας: Κομματικές αγκυλώσεις ο σύλλογος, Χαμαιλέων ο πρόεδρος

Σάββατο, Ιουνίου 23, 2018


ΑΝΑΓΚΑΖΟΜΑΣΤΕ να απαντήσουμε σε σχετική ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του Σωματείου μας, επισημαίνοντας ότι δεν είναι η πρώτη φορά που το Δ.Σ. του Συλλόγου, όπως υπογράφει στις ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ που εκδίδει, προσπαθεί να χωρίσει τους Εργαζομένους στους τρεις Δήμους της Θεσπρωτίας σε «καλά» και «κακά» παιδιά!!!…

Το έκαναν πριν δύο περίπου χρόνια, όταν μίλησαν για «Λίστα Ντροπής» αναφερόμενοι σεσυναδέλφους των Δήμων μας, που επιλέχθηκαν να παρακολουθήσουν σεμινάριο του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης. Το κάνει και τώρα, αφού χωρίς ίχνος συναδελφικότητας, επαινεί το 50% των συναδέλφων που δήλωσαν «ΑΠΟΧΗ», διαστρεβλώνει τα πραγματικά γεγονότα όσον αφορά την Απεργία-Αποχή της ΑΔΕΔΥ από την Αξιολόγηση, δηλώνοντας έτοιμοι να θυσιάσουν τους μισούς, προτρέποντάς τους να κηρύξουν ανένδοτο αγώνα, χωρίς να έχουν καναγγίξει και ενημερώσει πραγματικά για την ουσία του προβλήματος.

Πως θα μπορούσε άλλωστε; Αφού ο Πρόεδρος του Συλλόγου, προφανώς έχει επιβάλει και έχει βαφτίζει το Σύλλογο μας “προπύργιο” του “ορθόδοξου” ΠΑΜΕ, μόνο και μόνο για να γίνει ο ίδιοςαρεστός στην γραφειοκρατική ιεραρχία του κόμματος. Κάτι που αποδεικνύεται και από τηνομιλία του στο Συνέδριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ, όπου δεν παρουσίασε ούτε μία πρόταση του Συλλόγου για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σαν Εργαζόμενοι στους ΟΤΑ του Ν. Θεσπρωτίας, παρά αναλώθηκε σε μια στείρα αναπαραγωγή των πολιτικών θέσεων του κομματικού τουφορέα!

Είναι ένα Δ.Σ. Πρωτοβάθμιου Σωματείου που απέκλεισε, με τρόπο αντιδημοκρατικό, παράλογο και παράτυπο 40 συναδέλφους μας από τις πρόσφατες εκλογές για την ανάδειξη τωναντιπροσώπων μας στην ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Είναι αυτοί που με τρόπο μακιαβελικό την μια μέρα καθοδηγούν μερίδα συναδέλφων ΤΕ Κατηγορίας σε κλειστές συναντήσεις και την αμέσως επομένη μέρα πανηγυρίζουν για την δικαίωση άλλης κατηγορίας εργαζομένων ΠΕ Κατηγορίας πάνω στο θέμα της Πρόταξης των Κατηγοριών στην διαδικασία υλοποίησης του ΟΕΥ του Δήμου Ηγουμενίτσας, στέλνοντας σχετική εγκύκλιο στα προσωπικά τους e-mail

Είναι αυτοί που προσπαθούν να ασκήσουν ΣΥΝ-Διοίκηση, με τρόπο αντισυναδελφικό, αφούστοχοποιούν συναδέλφους που δεν θεωρούν “δικούς” τους, δημιουργώντας προσκόμματαστην υπηρεσιακή τους εξέλιξη αλλά και προστατεύοντας «ημετέρους».

Είναι οι ίδιοι που δεν έχουν πάρει ουσιαστική θέση σε σοβαρά και κρίσιμα υπηρεσιακά θέματα όπως η Στοχοθεσία, το Ψηφιακό Οργανόγραμμα, τα Περιγράμματα Θέσεων καθημερινά προβλήματα στους χώρους δουλειάς. Στέκουν μόνο Παρατηρητές και Επικριτές όλων, μέσω ενός “επαγγελματία” συνδικαλιστή, χωρίς σοβαρές προτάσεις για τη βελτίωση της ζωήςτων συναδέλφων, με αόριστες θέσεις, βασιζόμενες στη στρεβλή θεώρηση της πραγματικότητας που προσφέρει η κομματική γραμμή της ΔΑΣ-ΟΤΑ.

Συνάδελφοι, ο Χαμαιλέων Πρόεδρος και το Δ.Σ. του Συλλόγου, μας κατηγορεί για σχέσεις με την ΠΟΕ-ΟΤΑ και την πλειοψηφική ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΗ παράταξη της Συνδικαλιστικής Ανατροπής. Να του επισημάνουμε ότι αυτό θα έπρεπε να είναι ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ επιδίωξη! Να ενημερώνουν και να αποζητούν σφαιρική πληροφόρηση και την στήριξη της Ομοσπονδίας που έδωσε τόσες μάχες την περίοδο των Μνημονίων και απέδειξε στο πεζοδρόμιο ποιοίείναι οι Εργαζόμενοι στους Δήμους! Πως θα μπορούσε όμως; Αφού, μέσω του Συλλόγουστηρίζεται ένας Συνδικαλιστής-Καιροσκόπος, ο οποίος, όταν δεν ικανοποιήθηκε σε προσωπικό-εργασιακό αίτημά του από «κυβερνητικός» συνδικαλιστής της «αμαρτωλής» Π.Α.Σ.Κ. μετατράπηκε σε μια νύχτα… σε «ταξικό αγωνιστικό» συνδικαλιστή της κόκκινης ΔΑΣ-ΟΤΑ!

Καλούμε τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου να αναλογιστούν σε τι επικίνδυνες ατραπούς οδηγείται ο Σύλλογος και να πάρουν θέση απέναντι σε ανάρμοστες τακτικές. Τους καλούμε επίσης να αναγνωρίσουν ότι ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ έχουμε δικαίωμα στην εκπροσώπηση και στηνενημέρωση για τις θέσεις και τις αποφάσεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ, στην οποία εκπροσωπείται τοσύνολο των συνδικαλιστικών παρατάξεων και όχι μόνο οι κομματικές μειοψηφίες και ταπολιτικά απομεινάρια άλλων εποχών.

Συνάδελφοι, εμείς, τα μέλη και οι φίλοι της Ανεξάρτητης Κίνησης Εργαζομένων ΟΤΑ Ν.Θεσπρωτίας αποτελούμε μια ΝΕΟΣΥΣΤΑΤΗ ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ, που έχουμε σανσκοπό να βάλουμε τέλος στην κομματικοποίηση του Συλλόγου, να τον βγάλουμε από την απομόνωση που έχει υποβληθεί και να του δώσουμε τη θέση που του αξίζει, υπηρετώντας εσάς τους συναδέλφους μας, με τρόπο υπεύθυνο, ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΠΑΡΑΓΟΝΤΙΣΜΟΥΣ, ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ. Θα είμαστε εκεί, για εσάς, στην Παραμυθιά, στους Φιλιάτες, στην Ηγουμενίτσα και σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα. 
Για την Συντονιστική Επιτροπήτης 
Ανεξάρτητης Κίνησης Εργαζομένων 
Ο.Τ.Α. Ν. Θεσπρωτίας


 
Read More »
Αιχμηρή ανακοίνωση της Ανεξάρτητης Κίνησης Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας: Κομματικές αγκυλώσεις ο σύλλογος, Χαμαιλέων ο πρόεδρος Αιχμηρή ανακοίνωση της Ανεξάρτητης Κίνησης Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας: Κομματικές αγκυλώσεις ο σύλλογος, Χαμαιλέων ο πρόεδρος Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουνίου 23, 2018 Rating: 5

Τρεις συλλήψεις το βράδυ στην Ηγουμενίτσα

Σάββατο, Ιουνίου 23, 2018


Στη σύλληψη δύο (02) συνολικά αλλοδαπών προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχαν και επέδειξαν ταξιδιωτικά έγγραφα που ανήκουν σε άλλα πρόσωπα, με σκοπό να μεταβούν λάθρα στο εξωτερικό.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί τις προανακρίσεις, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.

Επίσης, στη σύλληψη ενός 35χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό να μεταβεί λάθρα στο εξωτερικό.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο. 


 
Read More »
Τρεις συλλήψεις το βράδυ στην Ηγουμενίτσα Τρεις συλλήψεις το βράδυ στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουνίου 23, 2018 Rating: 5

Ν. Μπίτσας: 33 χρόνια υπηρέτησε ως δάσκαλος στο ίδιο χωριό της Θεσπρωτίας

Σάββατο, Ιουνίου 23, 2018

Αποτελεί από τις λίγες περιπτώσεις πανελλαδικά. 
Τριάντα τρία ολόκληρα χρόνια, από το 1919 μέχρι το 1952, ο αείμνηστος Νικόλαος Μπίτσας υπηρέτησε ως δάσκαλος στο Πολύδροσο Σουλίου, απ' όπου συνταξιοδοτήθηκε. 
Μόχθησε και ανάλωσε τα καλύτερα χρόνια της ζωής του μέσα στους τέσσερις τοίχους του σχολείου, με τα ανεπαρκή μέσα της εποχής εκείνης, για να εμφυσήσει στις απαλές ψυχές των παιδιών τις ηθικές αρχές για τη δημιουργία ενός μέλλοντος, που να ανταποκρίνεται στο ευ ζειν (με την πλατιά έννοια) των αρχαίων Ελλήνων. 
Ενέπνευσε έναν από τους μαθητές του, τον αλησμόνητο Χρυσόστομο Λαμπρίδη, ο οποίος παρακινημένος από τις διδασκαλίες του, αργότερα αναδείχθηκε ευεργέτης. 
Ο μακαριστός δάσκαλος έλεγε: "Οι καιροί έρχονται και παρέρχονται. 
Τα έργα, όμως, τα κοινόχρηστα και ευγενή, είναι αυτόπται μάρτυραι ότι εχύσαμεν από τον ιδρώτα μας μέρος δια την φωταγώγησιν και ανύψωσιν της κοινότητός μας. Αυτά έσονται έκδηλα της αδελφικής και ενωμένης ζωής μας". 
Με αφορμή δώρα προς τους μαθητές, που έλαβε από το Χρυσόστομο Λαμπρίδη, ο οποίος είχε αναπτύξει επιχειρηματική δραστηριότητα στο Κάιρο, του γράφει: 
"Μην πτοείσθε από την αδράνεια ενίων. 
Εάν η ευγνωμοσύνη την σήμερον υπάρχει άγνωστος και μακράν από υμάς, όμως θα ευρεθούν μελλοντικώς απόγονοι, οι οποίοι θα σας μακαρίζουν και θα μιμηθούν το παράδειγμά σας. 
Προχωρείτε με θάρρος εις ότι η σκέψη σας εχάραξε και ο Θεός είναι πάντα μαζί σας και θα σας αναταμείψη. Αγρυπνείτε δια την εκκλησίαν και τό σχολεῖον του χωριου σας, ὅσο σκέπτεσθε και δύνασθε, διότι είναι τα δύο μόνα αθάνατα κειμήλια του χωριού σας εις τα οποία τα πρόσωπά σας θα είναι ζωγραφισμένα. 
Το 1964, η Σχολική Εφορεία του Δημοτικού Σχολείου Πολυδρόσου, με έγγραφό της εξέφρασε την ευγνωμοσύνη μαθητών και κατοίκων προς το δάσκαλο Νικόλαο Μπίτσα. 
Το 1988 ο μαθητής του Θεόφιλος Λαμπρίδης, τώρα συνταξιούχος εκπαιδευτικός και επιτυχημένος τ. επιθεωρητής Δημοτικής Εκπαίδευσης, έγραψε μονογραφία για το δάσκαλό του.


 
Read More »
Ν. Μπίτσας: 33 χρόνια υπηρέτησε ως δάσκαλος στο ίδιο χωριό της Θεσπρωτίας Ν. Μπίτσας: 33 χρόνια υπηρέτησε ως δάσκαλος στο ίδιο χωριό της Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουνίου 23, 2018 Rating: 5

Σύλληψη 38χρονου με 2,8 γρ. ηρωίνη

Σάββατο, Ιουνίου 23, 2018Συνελήφθη, χθες (22-06-2018) το βράδυ στον Ωρωπό Πρέβεζας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, ένας 38χρονος ημεδαπός, διότι στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε συσκευασία που περιείχε ηρωίνη, βάρους (2,8) γραμμαρίων.


Read More »
Σύλληψη 38χρονου με 2,8 γρ. ηρωίνη Σύλληψη 38χρονου με 2,8 γρ. ηρωίνη Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουνίου 23, 2018 Rating: 5

Συνελήφθη 24χρονος με κλεμμένη καραμπίνα και ένα δενδρύλλιο κάνναβης

Σάββατο, Ιουνίου 23, 2018

Συνελήφθη, χθες (22-06-2018) το μεσημέρι στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 24χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή καθώς και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και ναρκωτικών.

Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε, ο 24χρονος κατείχε παράνομα κυνηγετικό όπλο με αλλοιωμένο σειριακό αριθμό, για το οποίο όπως προέκυψε από την έρευνα είχε δηλωθεί κλοπή την 29-09-2016 στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Επιπρόσθετα, ο δράστης καλλιεργούσε σε γλάστρα στην αυλή του σπιτιού του ένα δενδρύλλιο κάνναβης, ύψους (35) εκατοστών, το οποίο και εκριζώθηκε.

Το κλεμμένο όπλο κατασχέθηκε.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.


Read More »
Συνελήφθη 24χρονος με κλεμμένη καραμπίνα και ένα δενδρύλλιο κάνναβης Συνελήφθη 24χρονος με κλεμμένη καραμπίνα και ένα δενδρύλλιο κάνναβης Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουνίου 23, 2018 Rating: 5

Συνάντηση Δημάρχου Ηγουμενίτσας με το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Τοπικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών

Σάββατο, Ιουνίου 23, 2018Συνάντηση με το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών της Τοπικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας, όπως αυτό προέκυψε από τις εκλογές στις 22-05-2018, είχε ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος, παρουσία του Αντιδημάρχου κου Δημήτριου Πάκου. Στη συνάντηση παρέστησαν ο Πρόεδρος της Ένωσης κ. Δημήτριος Χρήστου, ο Γενικός Γραμματέας κ. Ευστράτιος Ανεστίδης, η βοηθός Γενικού Γραμματέα κα Λαμπρινή Γεωργίου, ο Ταμίας κ. Παναγιώτης Αθανασίου, ο βοηθός Ταμία Κωνσταντίνος Θεοδώρου και ο υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων κ. Κωνσταντίνος Χατζαλής. Τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. αποτελούνται από τους: Κωνσταντίνο Αντωνόπουλο, Κασσιανή Αγγελοπούλου, Βασίλειο Μπρέστα.

Ο κ. Δήμαρχος συνεχάρη το νέο Δ.Σ. τόσο για την εκλογή του, όσο και για τη διαχρονική προσφορά του στον τόπο. Στο πλαίσιο αυτής της προσφοράς ζήτησε τη συνέχιση της συνεργασίας με τη Δημοτική Αρχή για την ανάπτυξη νέων δράσεων προς όφελος της τοπικής κοινωνίας. Ο Πρόεδρος της Ένωσης ενημέρωσε τον κ. Δήμαρχο για επιμέρους πρωτοβουλίες όπως: Αιμοδοσία, διάθεση αγαθών στις Προνοιακές Δομές, ενημερωτικές ημερίδες κ.λ.π. και έκανε αποδεκτό το αίτημα του Αντιδημάρχου Πρόνοιας κ. Δημητρίου Πάκου για θεσμική συνεργασία και καθορισμό κοινών πρωτοβουλιών με συντονιστή το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου.


Read More »
Συνάντηση Δημάρχου Ηγουμενίτσας με το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Τοπικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών Συνάντηση Δημάρχου Ηγουμενίτσας με το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Τοπικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουνίου 23, 2018 Rating: 5

Σελίδες