Ηγουμενίτσα: Ο Μέγας Ευεργέτης του ΟΛΗΓ

Κυριακή, Μαΐου 03, 2020
Ηγουμενίτσα: Ο Μέγας Ευεργέτης του ΟΛΗΓ

Ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας τοποθέτησε στο πάρκο πίσω από το Πάνθεον δύο ειδικούς απορριμματοδέκτες ακαθαρσιών των κατοικίδιων συντροφιάς. 
Οι ειδικοί αυτοί κάδοι, θα διευκολύνουν στο εξής τους κατόχους των τετράποδων να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις που έχουν από το νόμο για τη συλλογή των περιττωμάτων. 
Στόχος της Διοίκησης είναι η βελτίωση της υγιεινής και της ευπρέπειας της χερσαίας ζώνης του λιμένα. 
Ευχαριστούμε τον κύριο Γρήγορη Πετρίδη, ο οποίος ανταποκρίθηκε αφιλοκερδώς στο κάλεσμα του ΟΛΗΓ και ανέλαβε την κατασκευή τους. 
Από το γραφείο Τύπου του ΟΛΗΓ

Το παραπάνω είναι δελτίο τύπου που έστειλε ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας, σε όλα τα Μέσα Ενημέρωσης της Ηπείρου, πλην, για ακόμα μία φορά, του thespro.gr και της εφημερίδας ΤΙΤΑΝΗ.
Ντράπηκαν φαίνεται, αυτή τη φορά, να το στείλουν και σε εμάς...


Σαν κίνηση, να τοποθετηθούν δύο κάδοι για τα απορρίμματα των σκύλων συντροφιάς, είναι αξιόλογη, αν και θα πρέπει να τοποθετηθούν και σε άλλα σημεία, κυρίως στα βραχάκια και τον ποδηλατόδρομο.


Αυτό που πραγματικά μας ξένισε ήταν η αναφορά και το ευχαριστήριο στον κ. Γρηγόρη Πετρίδη, ο οποίος, σύμφωνα με το δελτίο τύπου, "ανταποκρίθηκε αφιλοκερδώς στο κάλεσμα του ΟΛΗΓ και ανέλαβε την κατασκευή τους".

Και αυτό, διότι για να μπορεί ο κ. Πετρίδης να προχωράει σε ... ευεργετήματα υπέρ του ΟΛΗΓ, είχε προηγηθεί η απευθείας ανάθεση από την ΟΛΗΓ Α.Ε. προς τη νεοσύστατη εταιρεία του ΑΡ.ΠΕ.ΚΟ., δύο εργασιών για λογαριασμό του λιμανιού, με συνολική αξία 31.000€.

Συγχαρητήρια στον κ. Πετρίδη για την κίνησή του και θα παρακαλέσουμε την διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας, να στήσουν στο πάρκο των ηρώων και έναν ανδριάντα του.

Read More »
Ηγουμενίτσα: Ο Μέγας Ευεργέτης του ΟΛΗΓ Ηγουμενίτσα: Ο Μέγας Ευεργέτης του ΟΛΗΓ Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαΐου 03, 2020 Rating: 5

H νέα τουριστική καμπάνια της περιφέρειας «We are still in love with Epirus»

Κυριακή, Μαΐου 03, 2020
H νέα τουριστική καμπάνια της περιφέρειας «We are still in love with Epirus»


Με έμφαση στις δραστηριότητες εναλλακτικού τουρισμού, είναι στο «αέρα» το νέο βίντεο τουριστικής προβολής της περιφέρειας Ηπείρου «We are still in love with Epirus», σε σκηνοθεσία του Μενέλαου Συκοβέλη.

Read More »
H νέα τουριστική καμπάνια της περιφέρειας «We are still in love with Epirus» H νέα τουριστική καμπάνια της περιφέρειας «We are still in love with Epirus» Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαΐου 03, 2020 Rating: 5

Πλοίο που θα ενώνει την Ηγουμενίτσα με όλα τα Ιόνια νησιά Χειμώνα-Καλοκαίρι αναζητεί το Υπουργείο

Κυριακή, Μαΐου 03, 2020
Πλοίο που θα ενώνει την Ηγουμενίτσα με όλα τα Ιόνια νησιά Χειμώνα-Καλοκαίρι αναζητεί το Υπουργείο 


Στην νέα πρόσκληση για σύναψη συμβάσεων ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας, για την αποκλειστική εξυπηρέτηση γραμμών του Δικτύου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών προς τις Ναυτιλιακές Εταιρείες, για την χρονιά 2020-2021

Πιο συγκεκριμένα για την δρομολογιακή γραμμή ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ/ΚΕΡΚΥΡΑ – ΠΑΞΟΙ – ΛΕΥΚΑΔΑ – ΜΕΓΑΝΗΣΙ – ΙΘΑΚΗ – ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑ – ΖΑΚΥΝΘΟΣ με επιστροφή η πρόσκληση αναφέρεται σε δύο (02) δρομολόγια την εβδομάδα κατά τη χειμερινή περίοδο (από 01/11 έως 30/04) και τρία (03) δρομολόγια την εβδομάδα κατά τη θερινή (από 01/05 έως 31/10) 

Αναζητείται ενα (01)Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο. 

Το πλοίο να πληροί κατ’ ελάχιστον τα παρακάτω στοιχεία:
(α) Να έχει μεταφορική ικανότητα 300 (χειμώνα) – 500 (θέρους) επιβατών,(β) Να έχει επιφάνεια για φόρτωση Ι.Χ.Ε. οχημάτων μεγαλύτερη ή ίση από 600 τ.μ. Στην επιφάνεια αυτή να είναι δυνατή η φόρτωση Φ/Γ οχημάτων τουλάχιστον 400 τ.μ. και (γ) Να έχει ολικό μήκος 65 μ.

Η σύμβαση ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας θα έχει διάρκεια από ένα (01) έως πέντε (05) δρομολογιακά έτη, αρχομένη από 01.11.2020. Ως δρομολογιακό έτος ορίζεται το χρονικό διάστημα από 1η Νοεμβρίου εκάστου έτους μέχρι 31η Οκτωβρίου του επομένου έτους.

Οι πλοιοκτήτες/πλοιοκτήτριες εταιρείες που επιθυμούν να εκδηλώσουν ενδιαφέρον, υποβάλλουν αίτηση δρομολόγησης πλοίου/πλοίων στο Αρχηγείο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ./Διεύθυνση Θαλασσίων Συγκοινωνιών (Δ.Θ.Σ.), του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, μέχρι 15/05/2020
Read More »
Πλοίο που θα ενώνει την Ηγουμενίτσα με όλα τα Ιόνια νησιά Χειμώνα-Καλοκαίρι αναζητεί το Υπουργείο Πλοίο που θα ενώνει την Ηγουμενίτσα με όλα τα Ιόνια νησιά Χειμώνα-Καλοκαίρι αναζητεί το Υπουργείο Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαΐου 03, 2020 Rating: 5

Ευχαριστήριο του ΕΚΑΒ προς Επιμελητήριο και ΟΛΗΓ

Κυριακή, Μαΐου 03, 2020
Ευχαριστήριο του ΕΚΑΒ προς Επιμελητήριο και ΟΛΗΓ


Το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ 7ης Περιφέρειας, ευχαριστεί τον Ο.Λ.Η.Γ.(Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας) για την δωρεά του σε ηλεκτρονικά πιεσόμετρα, θερμόμετρα και μέσα ατομικής προστασίας προς τους διασώστες του ΕΚΑΒ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ. 

Επίσης, ευχαριστεί το ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ για την δωρεά του σε μέσα ατομικής προστασίας προς τους διασώστες του ΕΚΑΒ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ.

Σε αυτήν την δύσκολη περίοδο που διανύει η χώρα μας τέτοιες προσφορές συνδράμουν στην κοινωνική αλληλεγγύη αναγνωρίζοντας και το ρόλο του Ε.Κ.Α.Β.

Read More »
Ευχαριστήριο του ΕΚΑΒ προς Επιμελητήριο και ΟΛΗΓ Ευχαριστήριο του ΕΚΑΒ προς Επιμελητήριο και ΟΛΗΓ Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαΐου 03, 2020 Rating: 5

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΗ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Κυριακή, Μαΐου 03, 2020
ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΗ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ


Κύριε Δήμαρχε, κύριε Αντιδήμαρχε Παιδείας, 

Οι ανακοινώσεις που έκανε το Υπουργείο Παιδείας για το άνοιγμα των σχολείων εντείνουν τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς τόσο στους μαθητές και τους γονείς όσο και στους εκπαιδευτικούς. Αυτό συμβαίνει γιατί τα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία δεν φαίνεται να επιλύονται από τη κυβέρνηση (έλλειψη επαρκούς και μόνιμου προσωπικού καθαριότητας, ανεπαρκείς κτιριακές υποδομές, εκπαιδευτικά κενά, μέσα ατομικής προστασίας, υλικά καθαρισμού κ.α). Η κυβέρνηση προβάλλει για άλλη μια φορά τη ατομική ευθύνη αντί να αναλάβει τη δική της ευθύνη, που είναι η προστασία όλων των εργαζομένων, των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των οικογενειών τους. 

Το κύριο που πρέπει να μας απασχολήσει το επόμενο διάστημα είναι το πως θα διασφαλιστούν οι όροι και οι προϋποθέσεις προκειμένου να ανοίξουν τα σχολεία, αν πραγματικά διασφαλίζεται η υγεία των μαθητών και των εκπαιδευτικών με ευθύνη του κράτους, χωρίς να μετακυλίεται το κόστος και η ευθύνη σε γονείς και μαθητές. 

Θα θέλαμε να μας ενημερώσετε στο Δ.Σ. ως σχεδιάζετε να αντιμετωπίσετε μια σειρά προβλήματα: 
Θα χρειαστεί ένα μεγάλος αριθμός μασκών μίας χρήσης για τους μαθητές ,το εκπαιδευτικό και το υπόλοιπο προσωπικό . 
Θα χρειαστούν θερμόμετρα υπερύθρων μετώπου για την θερμομέτρηση μαθητών και εργαζομένων με ασφάλεια αν παραστεί ανάγκη. 
Θα χρειαστούν καλάθια απορριμμάτων με καπάκι για την σωστή και ασφαλή απόρριψη των μασκών μίας χρήσης. 
Δοχεία με αντλία αλκοολούχων, αντισηπτικών διαλυμάτων. 
Υλικά καθαρισμού ……… 

ΟΛΑ αυτά απαιτούν χρήματα που οι σχολικές επιτροπές δεν διαθέτουν. 

Επί πλέον θα πρέπει οι αίθουσες και τα ευαίσθητα σημεία (πόμολα, χερούλια, εσωτερικά κιγκλιδώματα, επιφάνειες θρανίων, κουπαστές κλιμακοστασίων κ.α) να απολυμαίνονται σε κάθε διάλειμμα (με διάλυμα χλωρίου) και όχι μόνο το απόγευμα μετά το πέρας των μαθημάτων. Καθώς και οι τουαλέτες. 

Γνωρίζετε το εργασιακό καθεστώς των εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολείων. Προφανώς ΟΛΕΣ αυτές οι εργασίες δεν μπορεί να γίνονται μόνο το απόγευμα μετά το πέρας των μαθημάτων. 

Άρα μπαίνει άμεσα το ζήτημα της μονιμοποίηση του υπάρχοντος προσωπικού. Πιστεύουμε ότι αυτό δεν θα φτάσει όποτε θα χρειαστεί και πρόσληψη πρόσθετου προσωπικού καθαριότητας. 

Αντίστοιχα μέτρα πρέπει να προβλεφθούν και για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Το γεγονός ότι Δημοτικά και Νηπιαγωγεία δεν είναι σίγουρο πότε και αν θα ανοίξουν δεν παίζει κανένα ρόλο μιας που κάποια στιγμή θα ανοίξουν, έστω το Σεπτέμβρη, και πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο ασφαλή για μαθητές και εκπαιδευτικούς. 

Ιδιαίτερη φροντίδα επίσης πρέπει να ληφθεί για τους μετακινούμενους μαθητές μας με τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ. Πιο συγκεκριμένα οι μετακινήσεις των μαθητών με τα λεωφορεία να γίνεται με τέτοιο τρόπο ώστε να πληρούνται οι προϋποθέσεις υγιεινής των μαθητών. Απαιτείται αύξηση των δρομολογίων, ώστε να εξυπηρετούνται λιγότεροι μαθητές ανά λεωφορείο. Επίσης, στο λεωφορείο πρέπει να παρέχονται όλα τα απαραίτητα ατομικά μέσα προστασίας στους μαθητές, τα οποία θα καλύπτει το κράτος. 

Εμείς πιστεύουμε ότι θα χρειαστούν χρήματα για να υλοποιηθούν όλα αυτά. Για αυτό και σας καλούμε να αποφασίσουμε στο Δ.Σ. να διεκδικήσουμε έκτακτη γενναία χρηματοδότηση του Δήμου και των αρμόδιων σχολικών επιτροπών από το κεντρικό κράτος. 

Επίσης είναι γνωστό ότι υπάρχει θέμα με τις αίθουσες,(υπήρχε και πριν την πανδημία). Με τα μέτρα ασφαλείας που η κυβέρνηση προτείνει ,για κάθε μαθητή απαιτούνται (1,5*1,5*3,14) 7,065 τ.μ. δηλαδή σε αίθουσες 40 τ.μ. χωρούν το πολύ 6 μαθητές. 

Προκύπτει θέμα με τον αριθμό ,τις διαστάσεις αλλά και τον αερισμό των αιθουσών. 

( π.χ. νηπιαγωγεία σε νοικιαζόμενες αίθουσες, κατασκευασμένες για καταστήματα, με μεγάλο αριθμό παιδιών). Νομίζουμε ότι πρέπει να αντιμετωπισθεί με πρόσθετες αίθουσες και εκπαιδευτικό προσωπικό επίσης. 

ΟΛΑ αυτά είναι ζητήματα που πρέπει να αποτελέσουν θέμα συζήτησης, απόφασης και διεκδίκησης από τον Δήμο μας. 

Τέλος, το γεγονός ότι με μια απλή υπεύθυνη δήλωση (για συγκατοίκηση με άτομο ευπαθούς ομάδας) οι μαθητές ουσιαστικά μπορούν να μην προσέλθουν στο σχολείο χωρίς να τους προσμετρούνται οι απουσίες, σε συνδυασμό με το φόβο πολλών οικογενειών να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο μπορεί για τον Μάιο και τον Ιούνιο να προκαλέσει μειωμένη την συμμετοχή των μαθητών. Αυτό όμως δεν μπορεί να είναι στόχος και να στηρίζεται σε αυτό ο σχεδιασμός.. 

Τα σχολεία πρέπει να είναι έτοιμα και ικανά να δεχθούν και να προστατεύσουν το σύνολο των μαθητών και του προσωπικού. 

Άλλωστε, όπως διακηρύσσουν όλοι οι αρμόδιοι φορείς, τα δύσκολα είναι μπροστά. 

(φόβοι και εκτιμήσεις για 2ο κύμα πανδημίας) 

Για να έχουμε ασφαλή σχολεία στο δύσκολο φθινόπωρο πρέπει από σήμερα να φροντίσουμε για αυτό. 

Ηγουμενίτσα 03/05/2020 
Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Ηγουμενίτσας 
Δώρης Δήμας
Read More »
ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΗ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΗ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαΐου 03, 2020 Rating: 5

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΤΕΧΝΙΚΟΣ H/Y

Κυριακή, Μαΐου 03, 2020
ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΤΕΧΝΙΚΟΣ H/Y


ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΤΕΧΝΙΚΟΣ H/Y ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ EΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜULTIRAMA ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ Επιθυμητά προσόντα : 
  • Καλή γνώση των προϊόντων της πληροφορικής (Hardware, Δίκτυα Η/Υ, Software & Internet, Κινητή τηλεφωνία) 
  • Ευχάριστη προσωπικότητα - πνεύμα συνεργασίας και ομαδικότητας 
  • Άτομο ευγενικό, πρόθυμο και υπεύθυνο 

Παράδοση Βιογραφικών 
Στο Κατάστημα: οδός Κύπρου 47, στην Ηγουμενίτσα 
Στο email: diktis@gmail.com

ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΙ : 
  • Άριστο περιβάλλον εργασίας 
  • Συνεχής Εκπαίδευση 
  • Bonus βάσει αποτελεσμάτων
Read More »
ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΤΕΧΝΙΚΟΣ H/Y ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΤΕΧΝΙΚΟΣ H/Y Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαΐου 03, 2020 Rating: 5

Κλειστός ο δρόμος προς το Δρέπανο για 10 ημέρες

Κυριακή, Μαΐου 03, 2020
Κλειστός ο δρόμος προς το Δρέπανο για 10 ημέρες Στο πλαίσιο της εύρυθμης εκτέλεσης των έργων «ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΙΚΤΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΤΗΣ ΔΕ Ν. ΣΕΛΕΥΚΕΙΑΣ προς τις τουριστικές μονάδες ΔΡΕΠΑΝΟΥ» και «ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΕΖΩΝ ΚΑΙ ΠΟΔΗΛΑΤΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ» καθώς και της ασφάλειας των διερχόμενων οχημάτων, κάνουμε γνωστό ότι ο δρόμος προς την παραλία του Δρεπάνου, από το τέλος του ποδηλατόδρομου έως την θέση «ΚΑΜΠΙΝΓΚ ΔΡΕΠΑΝΟΥ» θα παραμείνει κλειστός, από τις 04.05.2020 έως τις 14.05.2020.
Read More »
Κλειστός ο δρόμος προς το Δρέπανο για 10 ημέρες Κλειστός ο δρόμος προς το Δρέπανο για 10 ημέρες Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαΐου 03, 2020 Rating: 5

ΠΕΝΕΝ: Αποκλεισμός και ανεργία στην πορθμειακή γραμμή Κέρκυρας – Ηγουμενίτσας – Παξών

Κυριακή, Μαΐου 03, 2020
ΠΕΝΕΝ: Αποκλεισμός και ανεργία στην πορθμειακή γραμμή Κέρκυρας – Ηγουμενίτσας – Παξών


Με ευθύνη του Υπουργείου Ναυτιλίας στέλνονται στο πυρ το εξώτερο οι Ναυτεργάτες της Πορθμειακής γραμμής Κέρκυρας – Ηγουμενίτσας – Παξών όπου, χωρίς να υπολογιστούν οι τραγικές συνέπειες της ανεργίας των Ναυτεργατών και οι πραγματικές ανάγκες των κατοίκων, έχει επιτραπεί η ακινησία του 95% των πλοίων της εν λόγω γραμμής, με αποτέλεσμα 3 πλοία με ένα δρομολόγιο την ημέρα και με μειωμένο το πρωτόκολλο των επιβατών να είναι αδύνατο να εξυπηρετήσει τις ανάγκες της Πορθμειακής γραμμής (μεταφορά ασθενών, εμπορευμάτων κλπ).

Εκατοντάδες Ναυτεργάτες που επανδρώνουν τα πλοία της γραμμής Κέρκυρας – Ηγουμενίτσας – Παξών, τα τουριστικά σκάφη και τα πλοία της Πορθμειακής γραμμής Λευκίμμης – Ηγουμενίτσας πληρώνουν για μια ακόμη φορά τις τραγικές κυβερνητικές πολιτικές που εφαρμόστηκαν και καταδικάζονται στην φτώχεια και στην εξαθλίωση ενώ στο εφοπλιστικό κεφάλαιο δίνονται προνόμια, διευκολύνσεις και ενισχύσεις.

Η ΠΕΝΕΝ απαιτεί από το Υπουργείο Ναυτιλίας και τις υπηρεσίες του την πλήρη στήριξη των άνεργων Ναυτεργατών με επίδομα που να αντιστοιχεί στον βασικό μισθό της ΣΣΕ των Πορθμείων για τους νεοεισερχομένους και την άμεση επαναλειτουργία των πλοίων που θα εξυπηρετήσουν τις πραγματικές ανάγκες για την διασύνδεση με την ηπειρωτική χώρα.
Read More »
ΠΕΝΕΝ: Αποκλεισμός και ανεργία στην πορθμειακή γραμμή Κέρκυρας – Ηγουμενίτσας – Παξών ΠΕΝΕΝ: Αποκλεισμός και ανεργία στην πορθμειακή γραμμή Κέρκυρας – Ηγουμενίτσας – Παξών Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαΐου 03, 2020 Rating: 5

Ένα βήμα πιο κοντά στην Ήπειρο - Σε νέα φάση ο σχεδιασμός και η υλοποίηση του αγωγού EastMed

Κυριακή, Μαΐου 03, 2020
Ένα βήμα πιο κοντά στην Ήπειρο - Σε νέα φάση ο σχεδιασμός και η υλοποίηση του αγωγού EastMed


Σε νέα φάση περνάει το έργο κατασκευής του αγωγού EastMed. H ΙGI Poseidon, η κοινοπραξία που υλοποιεί τον αγωγό και στην οποία συμμετέχει κατά 50% η ΔΕΠΑ. προκήρυξε διαγωνισμό για τον λεπτομερή σχεδιασμό, την προμήθεια, την κατασκευή, τη μεταφορά, την εγκατάσταση και το pre-commissioning (EPCI) των τεσσάρων υπεράκτιων τμημάτων του αγωγού EastMed, συνολικού μήκους 1.470 χλμ. και προϋπολογισμού 3 δισ. ευρώ. Πρόκειται για τον αγωγό που φέρνει το φυσικό αέριο στην Ήπειρο. Σε βάθος χρόνου βέβαια αλλά είναι το μοναδικό έργο πλέον που μπορεί να τροφοδοτήσει την περιοχή καθώς είναι απούσα από τους υπόλοιπους σχεδιασμούς.

Ο αγωγός EastMed ακολουθεί υποθαλάσσια όδευση προς την Κύπρο, στη συνέχεια προς τις ακτές της Κρήτης και ακολούθως, μέσω της Πελοποννήσου και της Δυτικής Ελλάδας, ως τις ακτές της Θεσπρωτίας και την Ιταλία. Στο Φλωροβούνι της Θεσπρωτίας, ο αγωγός EastMed μπορεί να συνδεθεί με το έργο του αγωγού ΠΟΣΕΙΔΩΝ, ενισχύοντας περαιτέρω την ολοκλήρωση της αγοράς ενέργειας της ΕΕ με τις νέες ανακαλύψεις στη λεκάνη της Λεβαντίνης.

Ο EastMed θα μεταφέρει το φυσικό αέριο από τα νέα κοιτάσματα στη λεκάνη της Λεβαντίνης (Νοτιοανατολική Μεσόγειος) στις αγορές της Δυτικής Ευρώπης, μέσω της Ελλάδας και της Κύπρου.

Ο αγωγός EastMed ακολουθεί υποθαλάσσια όδευση προς την Κύπρο, στη συνέχεια προς τις ακτές της Κρήτης και ακολούθως, μέσω της Πελοποννήσου και της Δυτικής Ελλάδας, ως τις ακτές της Θεσπρωτίας και την Ιταλία. Στο Φλωροβούνι της Θεσπρωτίας, ο αγωγός EastMed μπορεί να συνδεθεί με το έργο του αγωγού ΠΟΣΕΙΔΩΝ, ενισχύοντας περαιτέρω την ολοκλήρωση της αγοράς ενέργειας της ΕΕ με τις νέες ανακαλύψεις στη λεκάνη της Λεβαντίνης.

Ο αγωγός έχει ενταχθεί στα Έργα Κοινού ενδιαφέροντος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το σύνολο των μελετών και ερευνών του, χρηματοδοτούνται από ευρωπαϊκά κονδύλια, ενώ πρόσφατα, η κοινοπραξία IGI Poseidon αποφάσισε την επένδυση 70 εκατ. ευρώ για την ολοκλήρωση των εναπομεινάντων σταδίων ανάπτυξης και ωρίμανσης του έργου σε επίπεδο λήψης τελικής επενδυτικής απόφασης.

Με αφορμή τη νέα πρόσκληση, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, δήλωσε: «Ο EastMed είναι ένας αγωγός στρατηγικής σημασίας, όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά για όλη την Ευρώπη, για αυτό και παρακολουθούμε στενά την εξέλιξή του. Η νέα πρόσκληση μας χαροποιεί ιδιαίτερα, καθώς πιστοποιεί ότι η υλοποίηση του έργου προχωρά παρά τις μεγάλες αναταράξεις που προκαλεί η πανδημία στην παγκόσμια οικονομία και την αγορά ενέργειας. Ως κυβέρνηση και ως υπουργείο, έχουμε καταρτίσει και εφαρμόζουμε απαρέγκλιτα έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό που εγγυάται τη διαφοροποίηση των πηγών και των οδεύσεων ενέργειας και θωρακίζει την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας μας».

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΑ, Κωνσταντίνος Ξιφαράς, σημείωσε: «Πριν από μερικούς μήνες υπογράψαμε την πρώτη συμφωνία για τη δέσμευση σημαντικών ποσοτήτων φυσικού αερίου, με έναν από τους μεγαλύτερους παραγωγούς στην Ανατολική Μεσόγειο, η οποία εξασφαλίζει την εμπορική και οικονομική βιωσιμότητα του EastMed. Τώρα προχωράμε στις αναγκαίες επενδύσεις για την ταχύτατη ωρίμανση του έργου καθώς και σε ανοικτή πρόσκληση για την επιλογή των υποψηφίων αναδόχων που θα το υλοποιήσουν, ξεκινώντας από τις προπαρασκευαστικές εργασίες. Κάθε μέρα λοιπόν, που περνά, ερχόμαστε όλο και πιο κοντά στην πραγματοποίηση αυτού του στρατηγικού αγωγού. Τους τελευταίους μήνες η ΔΕΠΑ επεκτείνει συστηματικά τις εμπορικές δραστηριότητες της και αναβαθμίζει τη συμμετοχή της στα διεθνή έργα, πρωταγωνιστώντας στις ενεργειακές εξελίξεις της Νοτιοανατολικής Ευρώπης».
Read More »
Ένα βήμα πιο κοντά στην Ήπειρο - Σε νέα φάση ο σχεδιασμός και η υλοποίηση του αγωγού EastMed Ένα βήμα πιο κοντά στην Ήπειρο - Σε νέα φάση ο σχεδιασμός και η υλοποίηση του αγωγού EastMed Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαΐου 03, 2020 Rating: 5

Δείτε όλα τα μέτρα δημόσιας υγείας στους χώρους ελεύθερης πρόσβασης από Δευτέρα 4 Μαΐου

Κυριακή, Μαΐου 03, 2020
Δείτε όλα τα μέτρα δημόσιας υγείας στους χώρους ελεύθερης πρόσβασης από Δευτέρα 4 Μαΐου


Τις βασικές οδηγίες για τα μέτρα δημόσιας υγείας και τη χρήση μάσκας στους χώρους όπου θα είναι ελεύθερη η πρόσβαση από τη Δευτέρα 4 Μαϊου παραθέτει η υγειονομική επιτροπή όπως αυτά εγκρίθηκαν.

Σύμφωνα με τις οδηγίες δημόσιας υγείας (υγιεινή χεριών, αποστάσεις, χρήση μάσκας) τα μέτρα ισχύουν στις βασικές κατηγορίες δημόσιων χώρων όπως είναι τα γραφεία, τα σχολεία, τα πανεπιστήμια, τα φροντιστήρια, οι χώροι λατρείας, η εστίαση, τα καταστήματα, τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τα ταξί, οι ανελκυστήρες, οι λοιποί ανοικτοί χώροι, τα νοσοκομεία, τα ιατρεία, τα διαγνωστικά κέντρα, τα καταστήματα λιανικής, τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής.

Αναφορικά με τη χρήση μάσκας παραθέτονται οδηγίες χρήσης από την υγειονομική επιτροπή.

Αναλυτικά από τη Δευτέρα που τίθενται σε ισχύ τα μέτρα για την σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα, η κυβέρνηση εξέδωσε πίνακες με οδηγίες Δημόσιας Υγείας (υγιεινή χεριών, αποστάσεις, χρήση μάσκας) στις βασικές κατηγορίες δημόσιων χώρων, με βάση τις τελικές κατευθύνσεις που εγκρίθηκαν χθες από την Υγειονομική Επιτροπή.

Συγκεκριμένα στα μέτρα κυρίαρχο ρόλο παίζουν η απόσταση μεταξύ των ανθρώπων, η υγειινή χεριών σε όλους τους χώρους, η χρήση ιατρικής μάσκας σε πολλές περιπτώσεις, και η συνάθροιση περιορισμενου αριθμού ατόμων σε κλειστούς χώρους.

Η απόσταση μεταξύ ατόμων είναι το ελάχιστο 1,5 μέτρα, στους ανελκυστήρες επιτρέπεται πληρότητα έως 40%, η χρήση ιατρικής μάσκας είναι υποχρεωτική για το προσωπικό σε καταστήματα, μέσα μαζικής μεταφοράς, χώρους εστίασης, νοσοκομεία και κομμωτήρια, ενώ για το κοινό είναι υποχρεωτική στα μέσα μαζικής μεταφοράς ανελκυστηρες και νοσοκομεία.

Επίσης έχουν εκδοθεί οδηγίες για τη σωστή χρήση μάσκας (ιατρικής και μη ιατρικής) η οποία είναι «το κλειδί για την αποτελεσματικότητά της και την προστασία του ατόμου που τη φορά», καθώς και για την κατασκευή μη ιατρικής μάσκας.

Η χρήση μη ιατρικής μάσκας στους εργαζόμενους καθίσταται υποχρεωτική όταν εργάζονται σε σούπερ μάρκετ χώρους εστίασης χώρους διαχείρισης μη τυποποημένων τροφίμων (κρεοπωλεία ιχθυοπωλεία, ζαχαροπλαστεία κ.α.) και σε όσους εργάζονται σε χώρους εργασίας στους οποίους δεν είναι δυνατόν να τηρηθούν οι αποστάσεις ασφαλείας (π.χ. μέσα μαζικής μεταφοράς). Όσοι εργάζονται σε νοσοκομεία ιατρεία κέντρα υγείας και διαγνωστικά κέντρα κάνουν χρήση ιατρικής μάσκας.

Επισημαίνεται τέλος, ότι η χρήση μη ιατρικής μάσκας αποτελεί συμπληρωματικό μέτρο και δεν υποκαθιστά τους βασικούς κανόνες προστασίας.

Read More »
Δείτε όλα τα μέτρα δημόσιας υγείας στους χώρους ελεύθερης πρόσβασης από Δευτέρα 4 Μαΐου Δείτε όλα τα μέτρα δημόσιας υγείας στους χώρους ελεύθερης πρόσβασης από Δευτέρα 4 Μαΐου Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαΐου 03, 2020 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Διακομιδή 57χρονου ασθενή από την Κέρκυρα με σκάφος του λιμενικού

Κυριακή, Μαΐου 03, 2020
Ηγουμενίτσα: Διακομιδή 57χρονου ασθενή από την Κέρκυρα με σκάφος του λιμενικού


Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκε διακομιδή 57χρονου ασθενή, από τη μαρίνα Γουβιών ν. Κέρκυρας στο λιμένα Ηγουμενίτσας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης
Read More »
Ηγουμενίτσα: Διακομιδή 57χρονου ασθενή από την Κέρκυρα με σκάφος του λιμενικού Ηγουμενίτσα: Διακομιδή 57χρονου ασθενή από την Κέρκυρα με σκάφος του λιμενικού Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαΐου 03, 2020 Rating: 5

Σελίδες