e-Υ.Μ.Σ. (Υπηρεσία Μιας Στάσης)

Τρίτη, Φεβρουαρίου 07, 2023

e-Υ.Μ.Σ. (Υπηρεσία Μιας Στάσης)Η Υπηρεσία Μιας Στάσης, αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο στα χέρια των Λογιστών - Φοροτεχνικών, και των επιχειρηματιών.
Μέσω της e- Υ.Μ.Σ. η σύσταση μιας εταιρείας, πλέον δεν απαιτεί την επίσκεψη σε καμία υπηρεσία, και μετά το πέρας της διαδικασίας, παρέχεται ένας πλήρης φάκελος με όλα τα απαιτούμενα για την λειτουργία της νεοσυσταθείσας εταιρείας.
Εσείς αποφασίζεται το αντικείμενο εργασιών της εταιρείας, κλείνετε ραντεβού με το γραφείο μας, και μαζί βρίσκουμε τη βέλτιστη μορφή, που θα καλύψει τις δικές σας ανάγκες, πάντα με γνώμονα τη νομιμότητα, την εμπιστευτικότητα και την καλή συνεργασία....

266510-0329
694 361 9367
anthilog@yahoo.gr

Read More »
e-Υ.Μ.Σ. (Υπηρεσία Μιας Στάσης) e-Υ.Μ.Σ. (Υπηρεσία Μιας Στάσης) Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 07, 2023 Rating: 5

Πρόσκληση εκδήλωσης συμμετοχής στα τμήματα μάθησης του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης Δήμου Σουλίου

Τρίτη, Φεβρουαρίου 07, 2023
Πρόσκληση εκδήλωσης συμμετοχής στα τμήματα μάθησης του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης Δήμου Σουλίου


Ενημερώνουμε κάθε ενδιαφερόμενο/η ότι ο Δήμος Σουλίου, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (διά της Γενικής Γραμματείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας) και το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης συνεχίζουν επιτυχώς τη λειτουργία του Κ.Δ.Β.Μ. του Δήμου Σουλίου στο οποίο θα υλοποιηθούν προγράμματα Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων, στο πλαίσιο του συγχρηματοδοτούμενου Έργου «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.)-Νέα Φάση» (ΟΠΣ 5002212).

Στο Κ.Δ.Β.Μ. του Δήμου Σουλίου μπορούν να δημιουργηθούν τμήματα, σύμφωνα με τον πίνακα που ακολουθεί:


Τα προσφερόμενα προγράμματα μπορούν να παρακολουθήσουν ενήλικες ανεξαρτήτως χώρας καταγωγής, ηλικίας και μόρφωσης, καθώς και μέλη ευάλωτων κοινωνικά ομάδων. Για την ένταξη των ενδιαφερομένων στα τμήματα απαιτείται η συμπλήρωση σχετικής αίτησης με επίδειξη του δελτίου αστυνομικής ταυτότητας ή του διαβατηρίου ή άλλου νομιμοποιητικού εγγράφου του ενδιαφερόμενου.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση».

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής απευθυνθείτε στο Κέντρο Κοινότητας Δ.Σουλίου:
Τηλ. : 2666360137 – 2666360138
Ταχ. Διεύθυνση: Κ.Καραμανλή 179, Παραμυθιά
Email: kentrokoinotitas@dimossouliou.gr

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Read More »
Πρόσκληση εκδήλωσης συμμετοχής στα τμήματα μάθησης του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης Δήμου Σουλίου Πρόσκληση εκδήλωσης συμμετοχής στα τμήματα μάθησης του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης Δήμου Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 07, 2023 Rating: 5

Χωρίς πλοία από και προς Κέρκυρα την Τετάρτη και την Πέμπτη

Τρίτη, Φεβρουαρίου 07, 2023
Χωρίς πλοία από και προς Κέρκυρα την Τετάρτη και την Πέμπτη


Σαρανταοκτάωρη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων στις 8 και 9 Φεβρουαρίου αποφάσισε σε συνεδρίασή της η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ).
Η συνομοσπονδία των ναυτικών κάνει λόγο για πλήρη απροθυμία και άρνηση της εργοδοτικής πλευράς να προσέλθει σε διαπραγματεύσεις για την κατάρτιση και υπογραφή νέων Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας για το 2023 παρά το γεγονός ότι έγκαιρα προ 3μήνου τους είχαν αποσταλεί απόλυτα θεμελιωμένα, με ταυτόχρονη κοινοποίηση στα αρμόδια υπουργεία, τα οικονομικά, θεσμικά και κλαδικά αιτήματα του κλάδου των ναυτικών.
Η ΠΝΟ ζητεί επίσης την καταπολέμηση της μαύρης ανασφάλιστης εργασίας και την καθιέρωση πάγιου συστήματος ουσιαστικής οικονομικής ενίσχυσης και προστασίας των ανέργων ναυτικών.
Ζητεί αύξηση του προβλεπόμενου μηνιαίου επιδόματος ανεργίας σε 650 ευρώ για τους άγαμους και 850 ευρώ για τους έγγαμους, προσαυξανόμενο κατά 150 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο πρόσωπο, ώστε να καλύπτονται οι πραγματικές τους ανάγκες αλλά και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τους ίδιους και τις οικογένειες τους.

Η απεργία θα ξεκινήσει από τις 06.01 το πρωί της Τετάρτης 08/02 και θα διαρκέσει μέχρι τις 06.00 το πρωί της Παρασκευής 10/02.
Αύριο Τετάρτη πάντως, ένα λεπτό πριν την κήρυξη της απεργίας, θα εκτελεστεί κανονικά μόνο το δρομολόγιο Κέρκυρα – Ηγουμενίτσα με το πλοίο Άνω Χώρα ΙΙ της KerkyraLines στις 6 το πρωί.
Με σκάφος του λιμενικού Κέρκυρας θα εξυπηρετούνται μόνο οι διακομιδές των ασθενών προς το λιμάνι της Ηγουμενίτσας
Read More »
Χωρίς πλοία από και προς Κέρκυρα την Τετάρτη και την Πέμπτη Χωρίς πλοία από και προς Κέρκυρα την Τετάρτη και την Πέμπτη Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 07, 2023 Rating: 5

Ο βουλευτής δεν είναι παπάς ούτε νεκροθάφτης | Της Άννας Στεργίου

Τρίτη, Φεβρουαρίου 07, 2023
Ο βουλευτής δεν είναι παπάς ούτε νεκροθάφτης | Της Άννας Στεργίου


Σε μία χώρα, που έχουν επικρατήσει επανειλημμένα συνθήκες πολιτικής ανωμαλίας, η ψήφος στις εκλογές ήταν ανέκαθεν κάτι σημαντικό. Για εμάς τις γυναίκες, που αγωνίστηκαν πολλές γενιές προ-γιαγιάδων μας, για να έχουμε δικαίωμα ψήφου, απείρως σπουδαιότερο. Σήμερα όμως ένα μεγάλο ποσοστό δεν θέλει να πάει να ψηφίσει.
Οι λόγοι είναι πολλοί. Κυρίως γιατί οι άνθρωποι έχουν έλλειψη εμπιστοσύνης προς το πολιτικό σύστημα, που έφερε τη χώρα κοντά στην πτώχευση. Το ζήτημα της διαφθοράς των πολιτικών ήταν και παραμένει μείζον κι η αντιμετώπισή του κι από την παρούσα Βουλή είναι τουλάχιστον πανηγυριώτικη.
Έτσι φτάσαμε στο σημείο ν΄ ακούμε συχνά από πολίτες «εμένα δεν με ενδιαφέρει η πολιτική». Αγνοούν έτσι ότι η καθημερινότητά τους, η υγεία τους, η εκπαίδευση των παιδιών τους, η εργασία, η φορολογία τους, η ασφάλειά τους, ακόμη κι η έξοδός τους έξω από το σπίτι (το ζήσαμε με την πανδημία) εξαρτάται απ’ την πολιτική.

Ανώμαλη πολιτική προσγείωση λόγω κρίσεων
Σήμερα ο κόσμος έχει απογοητευτεί από τις απανωτές κρίσεις. Το αλαζονικό ύφος της εξουσίας, τον απωθεί. Έχει δει ότι στα κόμματα, υπάρχουν αγκυλώσεις, φατρίες, πολιτικά τζάκια, αποστήματα απ΄ το παρελθόν, άνθρωποι του κομματικού σωλήνα, που ελάχιστη σχέση έχουν με τα προβλήματα της κοινωνίας. Έχει δει πως τα περιθώρια λόγω της Ε.Ε. είναι στενά.
Τα νέα παιδιά δυσκολεύονται να πιστέψουν ότι ένα κόμμα έχει τις λύσεις για το δικό του πρόβλημα. Όμως, πετώντας την ψήφο μας στα σκουπίδια, χάνουμε την ουσία του κοινοβουλευτισμού, που με τα χίλια μύρια προβλήματα έχει προσφέρει πολλά στη βελτίωση των συνθηκών ζωής στην Ελλάδα, η οποία υπέφερε από τη βασιλεία και τις χούντες.
Η δεξιά κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει δείξει τα όριά της. Ιδεολογικά είναι, όπου φυσάει ο άνεμος ολισθαίνοντας σε πολλά σημεία σε ακροδεξιές θέσεις. Βρίσκεται κυρίως στο πλευρό των πολύ πλουσίων λειτουργώντας προστατευτικά και για έναν στενό κύκλο γαλάζιων παιδιών, που παίρνουν παχυλές αμοιβές, τύπου Στάσση. Αμοιβές προκλητικές, όταν νέα παιδιά ή ακόμη και οικογενειάρχες ζουν οικογένειες με μισθούς και κάτω των 1.000 ευρώ. Είναι μακριά ακόμη κι απ΄το νεοκενσιανό μοντέλο Καραμανλή. Και τα επιδόματα, που μοιράζει, δεν είναι πραγματική βοήθεια, αλλά ντροπιαστικά ψίχουλα αντί να φέρει αξιοπρεπείς μισθούς σε ιδιωτικούς και δημοσίους υπαλλήλους, αξιοπρεπείς συντάξεις, αξιοπρεπές εισόδημα στους ελεύθερους επαγγελματίες κι αγρότες, που στενάζουν.
Με την απλή αναλογική ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και τ’ άλλα κόμματα από τον χώρο της Κεντροαριστεράς οφείλουν να κάνουν επανεκκίνηση στις σχέσεις με τον πολίτη. Χρειάζεται ν΄αλλάξουν την οπτική των νέων ανθρώπων και να βάλουν το πλαίσιο ενός γρήγορου, αποτελεσματικού και δίκαιου κράτους με δικλείδες κατά της διαφθοράς.
Ο πολίτης σήμερα πληρώνει, χωρίς να βλέπει φως. Αισθάνεται πως η πολιτική είναι κάτι ξένο κι αφορά κομματικούς στρατούς κι ανθρώπους, που καίγονται για λόγους φιλοδοξίας.
Ο πολίτης πρέπει να νιώσει στο πετσί του, πως η πολιτική φτάνει στο σπίτι του, χωρίς να παρακαλέσει. Πως όσα του παίρνουν απ΄ το πορτοφόλι οι κρατικές υπηρεσίες ή η αυτοδιοίκηση δεν πηγαίνουν στις τσέπες κάποιων επιτήδειων. Ίσα – ίσα ότι έχει απέναντί του ένα κράτος σοβαρό, ανταποδοτικό, που σέβεται τον ίδιο και τις ανάγκες του κι είναι αρωγός κι όχι βαρίδι.

Ο βουλευτής – πάτρωνας
Η δεξιά εξακολουθεί στη λογική του βουλευτή - πατερούλη. «Πάρτε με τηλέφωνο και θα τα ρυθμίσω εγώ όλα». Επανήλθε το πελατειακό σύστημα σ’ όλο του το μεγαλείο. Ο πολιτικός τέτοιας κοπής, όμως, είναι ανίκανος να δώσει λύσεις. Σκοπεύει στη φιλανθρωπία, δηλαδή να δώσει ένα ψάρι στον πολίτη για να τον έχει όμηρο, παρά να τον μάθει να ψαρεύει.
Η χώρα εξακολουθεί να είναι αντιπαραγωγική κι έχουν τριπλασιαστεί τα ελλείμματα στο εμπορικό ισοζύγιο. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη κι οι παραφυάδες της επιμένουν σε παλαιοκομματικές, ολέθριες και λαϊκίστικες συνταγές. Στη Θεσπρωτία μιλάμε για ολική επαναφορά στη δεκαετία του ΄50.
Δυστυχώς, οι κομματικές παρωπίδες εμποδίζουν ακόμη και σοβαρούς ψηφοφόρους της ΝΔ, που αδειάζονται καθημερινά απ΄ την κυβέρνηση Μητσοτάκη, να δουν το αυτονόητο: ό, τι κράτος δικαίου δεν μπορεί να γίνει, όσο υπάρχει ένα οργανωμένο παρακράτος παρακολουθήσεων κι ένα παραμάγαζο εξυπηρετήσεων.
Το κράτος, η αυτοδιοίκηση, οι οργανισμοί πρέπει να γίνουν φιλικοί στον πολίτη/ χρήστη – όχι μόνο ηλεκτρονικά αλλά και πρακτικά. Κι οι λύσεις δεν μπορούν να είναι επικοινωνιακές αλλά ουσιαστικές.
Ο δημόσιος τομέας πρέπει ν’ αξιοποιεί και τις ικανότητες των ανθρώπων, που διαθέτει ως δυναμικό. Υπάρχουν άνθρωποι, που χρόνια παλεύουν να φύγουν από μία θέση για να πάνε σε μία άλλη κάνοντας μετάταξη κι ενώ το δικαιούνται δεν ασχολείται κάποιος μαζί τους. Υπάρχουν άνθρωποι, που κουράστηκαν, βαρέθηκαν στην ίδια υπηρεσία ή δεν κάνουν γι΄ αυτό το πόστο και θα ήταν εξαιρετικά χρήσιμοι σε κάποιο άλλο αλλά δεν ασχολείται κάποιος.
Το κράτος πρέπει να πάψει να είναι ένας δαιδαλώδης οργανισμός αλλά κύριος μοχλός ανάπτυξης των ανθρώπων και των επιχειρήσεων. Κράτος - αρωγός στην υγεία, στην εκπαίδευση, στην εργασία στον ιδιωτικό και για τον δημόσιο τομέα. Κι αυτό σημαίνει ταυτόχρονα και καλύτερη διαχείριση ανθρώπινων πόρων.
Ο άνθρωπος που δεν θέλει να περάσει απ΄ το γραφείο του βουλευτή, για να βρει λύση στο πρόβλημά του, σήμερα υποφέρει. Ο επιχειρηματίας, που δεν έχει «προστάτη» τραβά κουπί. Ο νέος που ίδρωσε για να πάρει πτυχία και βλέπει άλλους να προχωρούν χωρίς προσόντα, τρομάζει. Η αξιοπρέπεια όμως ενός ανθρώπου, δεν μπορεί να παίζεται επί μονίμου βάσεως στα ζάρια των εκλογών.
Ο βουλευτής πρέπει να αφουγκράζεται την κοινωνία, να συνομιλεί μαζί της, να προτείνει λύσεις, να τρέχει για τα προβλήματα του νομού. Δεν είναι, όμως, παπάς ούτε νεκροθάφτης για να τρέχει από γάμο σε γάμο κι από μνημόσυνο σε μνημόσυνο. Οφείλει να προτείνει άμεσες κι εφικτές λύσεις και να δείχνει νέους δρόμους για τη βελτίωση της λειτουργίας του κράτους και των θεσμών του.

Δομές και παρουσία κράτους – αυτοδιοίκησης
Η εμπειρία και του τωρινού χιονιά στην Αττική έδειξε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν έχει τις λύσεις. Το επιτελικό κράτος είναι μία επικοινωνιακή φούσκα.
Διότι, αν για να κλείσεις ένα ραντεβού στο νοσοκομείο πρέπει να περιμένεις δυο, τρεις, έξι μήνες ή έναν χρόνο για ένα χειρουργείο, τότε δεν είσαι επιτελικό κράτος. Είσαι παιδική μονόπολη, που παίζει στα ζάρια την υγεία των ανθρώπων. Αν θες σύνταξη και περιμένεις 2 -3 χρόνια αλλά εσύ αναγκάζεσαι να κάνεις μαύρα μεροκάματα γιατί κάπως πρέπει να επιβιώσεις, τότε όλο αυτό είναι προβληματικό. Αν το κράτος αργεί να σου επιστρέψει τον ΦΠΑ αλλά εσύ τον έχεις πληρώσει, κινδυνεύεις να ξεφύγεις από τα χρέη. Αν είσαι νέος άνθρωπος και ψάχνεις δουλειά και σου ζητούν εμπειρία αλλά το κράτος δεν έχει μεριμνήσει για πρακτική ενώ έχει το ίδιο ελλείψεις, τότε το πρόβλημα δεν λύνεται.
Ο κόσμος, που έχει βαρεθεί την κυβέρνηση να παρουσιάζει το ψάρι - κρέας περιμένει από την Αριστερά και το Κέντρο, λύσεις. Δεν περιμένει ούτε φαγωμάρα ούτε μεγαλεπήβολα σχέδια κι οράματα. Περιμένει λύσεις για να ζει αξιοπρεπώς, με μισθό και εισόδημα, που να του φτάνει. Δεν θέλει να είναι ζήτουλας.
Ο νέος που θέλει να γυρίσει στη Θεσπρωτία μετά τις σπουδές του να μπορεί να βρει μία αξιοπρεπή δουλειά, χωρίς να επισκεφθεί κάποιο πολιτικό γραφείο. Ο μεσήλικας μικροεπιχειρηματίας να μπορεί να πληρώσει το ρεύμα του, που έχει πάει σε δυσθεώρητα ύψη. Η γυναίκα, που λόγω παιδιών έμεινε εκτός αγοράς εργασίας αλλά ο άντρας της την ξυλοφορτώνει, να έχει μία δομή να πάει, όταν θέλει διαζύγιο και να έχει προτεραιότητα στον ΟΑΕΔ.
Λύσεις χρειάζεται κι αλλαγές στη δομή του κράτους, της αυτοδιοίκησης και των οργανισμών. Λύσεις για ένα κράτος, που είναι δυσκίνητο, προβληματικό κι ακατάλληλο. Δυσκίνητο ακόμη και για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο, που το υπηρετούν με συνέπεια και φροντίζουν να βρει ο πολίτης το δίκιό του.
Επομένως, πέρα από την καταρράκωση των ελληνικών λόγω της ακρίβειας και την έλλειψη δημοκρατίας το κυριότερο στοίχημα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, που είναι το πλειοψηφικό κόμμα στον χώρο της Αριστεράς είναι να σταματήσει επιτέλους ο Έλληνας πολίτης να φωνάζει για τ’ αυτονόητα…

*Η Άννα Στεργίου είναι κοινωνιολόγος, κοινοβουλευτική συντάκτρια και συγγραφέας
Read More »
Ο βουλευτής δεν είναι παπάς ούτε νεκροθάφτης | Της Άννας Στεργίου Ο βουλευτής δεν είναι παπάς ούτε νεκροθάφτης | Της Άννας Στεργίου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 07, 2023 Rating: 5

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας, συγκεντρώνει είδη πρώτης ανάγκης για την Τουρκία και τη Συρία

Τρίτη, Φεβρουαρίου 07, 2023
Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας, συγκεντρώνει είδη πρώτης ανάγκης για την Τουρκία και τη Συρία


ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΠΑΘΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΣΥΡΙΑ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΥΛΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ ν Θεσπρωτίας εκφράζει την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή της στους λαούς της Τουρκίας και της Συρίας που δοκιμάζονται από τους καταστροφικούς σεισμούς που έχουν αφήσει πίσω τους νεκρούς, τραυματίες, αγνοούμενους και χιλιάδες χωρίς στέγη, τροφή και περίθαλψη. Δυναμώνουμε τη πάλη ενάντια στην πολιτική που αφήνει τους λαούς μας απροστάτευτους και από τις φυσικές καταστροφές.

Εκφράζουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας συγκεντρώνοντας άμεσα είδη πρώτης ανάγκης για τις οικογένειες των θυμάτων στην Τουρκία και τη Συρία σε συνεργασία με τα εργατικά σωματεία. Συγκεκριμένα:
Κουβέρτες /// Γάλα σε σκόνη///Πάνες ενηλίκων/μωρών, Σερβιέτες ///
Απορρυπαντικά ρούχων///Ορούς /// Γάζες ///Χανζαπλάστ///Είδη ατομικής υγιεινής

Σημεία και ώρες παράδοσης υλικών καθημερινά στο παλιό δημαρχείο Ηγουμενίτσας ελευθερίας 7 από τις 9πμ – 12μμ και 6μμ – 8μμ. από 7/2/23 έως 10/2/23
Και τηλέφωνο 6979792707

Αλληλεγγύη το όπλο των ΛΑΩΝ!!!
Read More »
Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας, συγκεντρώνει είδη πρώτης ανάγκης για την Τουρκία και τη Συρία Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας, συγκεντρώνει είδη πρώτης ανάγκης για την Τουρκία και τη Συρία Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 07, 2023 Rating: 5

«Ξεκινάμε με βάση το 32% του 2019» - Συνέντευξη του Μάριου Κάτση στην εφημερίδα Political

Τρίτη, Φεβρουαρίου 07, 2023
«Ξεκινάμε με βάση το 32% του 2019» - Συνέντευξη του Μάριου Κάτση στην εφημερίδα Political


Οι μηχανές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο φουλ. Αλέξης Τσίπρας συνέντευξη στο Ζάππειο, την επόμενη ομιλία στο Περιστέρι, ακολουθούν περιοδείες στην επαρχία. Κρίνετε, πως μπορείτε να πείσετε τη δυσαρεστημένη από την πρώτη σας κυβερνητική θητεία μεσαία τάξη και τους αναποφάσιστους και να έρθετε πρώτο κόμμα στις εκλογές;
Εδώ και πολλά χρόνια, νομίζω από το 1993 θα έχουμε μια εκλογική αναμέτρηση μεταξύ 2 κομμάτων και αρχηγών που έχουν κυβερνήσει. Τα πεπραγμένα και το δείγμα γραφής είναι ξεκάθαρα στα μάτια των πολιτών. Αυτή τη στιγμή που δεν έχουν προκηρυχτεί εκλογές είναι τοποθετημένοι μόνο οι παραδοσιακοί ψηφοφόροι των κομμάτων. Οι υπόλοιποι ως αναποφάσιστοι θα τοποθετηθούν στην προεκλογική περίοδο. Δεν θεωρώ πως ένας πολίτης ,δημοκράτης της μεσαίας τάξης, που δεν ανήκει στο ανώτερο 10% που έχει λυμένα τα οικονομικά του και που δεν έχει ευνοηθεί με ρουσφέτι ή απευθείας ανάθεση, θα έχει να περιμένει κάτι από την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που γίνεται προσπάθεια να θαφτεί, όταν φτάσει σε αυτό το ακροατήριο, είμαι βέβαιος ότι θα τον πείσει να γίνει μέρος της πολιτικής αλλαγής που έχει ανάγκη η χώρα.

Υπάρχει η εντύπωση στην κοινωνία, πως ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ είναι Αλέξης Τσίπρας και μια μικρή ομάδα γύρω από τον αρχηγό. Τι θα απαντούσατε; Μήπως πρέπει να βγείτε μπροστά με μια συγκροτημένη ομάδα διακυβέρνησης;
Ο Πρόεδρος Α.Τσίπρας ήδη μετά το συνέδριο που μεγάλωσε τον ΣΥΡΙΖΑ_ΠΣ έχει προχωρήσει σε γενναίες τομές ανανέωσης. Ήδη από το Περιστέρι εξήγγειλε πως θα στηριχθεί για να κυβερνήσει σε γυναίκες για ευαίσθητα θέματα αλλά και σε νέους/ες που γνωρίζουν καλά το αντικείμενό τους για να τραβήξουν κουπί στη διακυβέρνηση. Έχει αποδείξει και στο παρελθόν πως το εννοεί, καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο ΣΥΡΙΖΑ_ΠΣ από όταν έγινε κόμμα εξουσίας προσέφερε μια μεγάλη ένεση ανανέωσης του πολιτικού προσωπικού της χώρας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κάνει μια πραγματικά δυναμική αντιπολίτευση με καταγγελίες σκανδάλων, ανάδειξη των προβλημάτων σε υγεία, παιδεία, δημόσια διοίκηση. Παρά ταύτα, διατηρείται μια σαφής διαφορά από την ΝΔ. Τι φταίει;
Πολλά φταίνε. Αφενός ο ΣΥΡΙΖΑ_ΠΣ λόγω των κοινωνικών στρωμάτων που στηρίζεται πάντοτε υποεκπροσωπείται στις δημοσκοπήσεις ήδη από το 2012. Αφετέρου έχουμε αναδείξει και εγώ προσωπικά, με στοιχεία, τη διαπλοκή της Μαξίμου ΑΕ με δημοσκοπικές εταιρίες όπως η Marc, η OpinionPoll και η Interview. Oι δημοσκοπήσεις είναι πυλώνας του Μητσοτακικού καθεστώτος ώστε να μπορεί να κρατά την εξουσία του και στη χώρα και στο κόμμα του. Από την προσωπική μου συνανστροφή με κόσμο δεν βλέπω ψηφοφόρους μας του 2019 ενόσω το αντισύριζα μέτωπο ήταν στο ζενίθ να έχουν απομακρυνθεί, επομένως ξεκινάμε με βάση το 32% του 2019. Δεν προκύπτει από πουθενά στην κοινωνία αλλά και στην κοινή λογική, το δημοσκοπικό εύρημα ότι όσο αποτυγχάνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη σε όλα, το κόστος το εισπράττει η αντιπολίτευση. Παρ’όλα αυτά η ψαλίδα κλείνει ραγδαία όσο περνά ο χρόνος.

Ποιες προτεραιότητες θα έθετε μια ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις πρώτες 100 ημέρες διακυβέρνησης;
Θα καταργήσουμε άμεσα όλες τις καραμπινάτες αδικίες της κυβέρνησης Μητσοτάκη και θα πάρουμε άμεσα μέτρα ανακούφισης της κοινωνίας από την ακρίβεια και την αισχροκέρδεια.
Θα βάλουμε ένα τέρμα στην εργασιακή ζούγκλα του νόμου Χατζηδάκη, θα βάλουμε τέρμα στο πτωχευτικό καθεστώς της λεηλασίας της πρώτης κατοικίας, στην ασυλία των τραπεζικών στελεχών και την φορολογική ασυλία των καρτέλ ενέργειας και σούπερ μαρκετ, μειώνοντας και το ΦΠΑ και τον ΕΦΚ όσο διαρκεί η κρίση, και θα επαναφέρουμε την πρόσβαση στα Πανεπιστήμια στην οποία η κ. Κεραμέως εισήγαγε ταξικούς φραγμούς διακόπτοντας βίαια τον ιμάντα της κοινωνικής ανέλιξης των αδυνάμων.

Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης: Πως κρίνετε, τι θα συμπληρώνατε ή τι περισσότερο θα κάνατε από τον νυν υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Περρακάκη;
Ο κ. Πιερρακάκης έχει αναγνωρίσει δημοσίως πως συνεχίζει το έργο του ΣΥΡΙΖΑ που θεμελίωσε την έννοια της Ψηφιακής Πολιτικής στην Ελλάδα το 2016. Έχει να δείξει έργο σε σχέση με την παταγώδη αποτυχία των συναδέλφων του Υπουργών σε όλους τους άλλους τομείς και εμείς θα συνεχίσουμε ακόμα καλύτερα σε αυτή τη βάση, ωστόσο έχει βαριές ευθύνες για τις αρνητικές επιπτώσεις που έχει προκαλέσει σε μια σειρά πραγμάτων που έχουμε ασκήσει κριτική: Καταρχάς θα εντάξουμε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στα κονδύλια του ταμείου ανάκαμψης που η ΝΔ έχει αποκλείσει με επιλογή της και στην Ψηφιακή Οικονομία. Δεύτερον, θα δώσουμε βάση στην ολοκλήρωση των μεγάλων έργων υποδομής όπως τα δίκτυα οπτικών ινών και τα οριζόντια έργα ψηφιοποίησης του Δημοσίου τομέα που ο κ.Πιερρακάκης έχει καθυστερήσει γιατί αναλίσκεται σε μικρά εργαλεία-πλατφόρμες που του προσφέρουν επικοινωνιακό αφήγημα και μόνον. Τρίτον θα δώσουμε βάση στις ψηφιακές δεξιότητες για όλους ώστε να μη μείνει κανείς αδύναμος πίσω στη νέα εποχή που τα πάντα γίνονται ηλεκτρονικά. Τέταρτον, θα αναδιοργανώσουμε τον ΕΚΟΜΕ που εμείς ιδρύσαμε με πραγματικά κίνητρα προσέλκυσης παραγωγών οπτικοακουστικών μέσων που θα αυξήσουν το ΑΕΠ και όχι το ΑΕΠ ξένων χωρών. Πέμπτον αλλά όχι έλασσον θα σεβαστούμε το ευρωπαϊκό κράτος δικαίου, ιδιωτικότητα και τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών ώστε να σταματήσει το χυδαίο monetize στο οποίο έχει επιδοθεί η κυβέρνηση στις πλάτες μας.
Read More »
«Ξεκινάμε με βάση το 32% του 2019» - Συνέντευξη του Μάριου Κάτση στην εφημερίδα Political «Ξεκινάμε με βάση το 32% του 2019» - Συνέντευξη του Μάριου Κάτση στην εφημερίδα Political Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 07, 2023 Rating: 5

Η πρόταση Νταή στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης για τις προστατευόμενες περιοχές

Τρίτη, Φεβρουαρίου 07, 2023
Η πρόταση Νταή στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης για τις προστατευόμενες περιοχές


Ο Συνδυασμός «Συμμαχία Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης» με επικεφαλής τον Παν. Νταή, ολοκλήρωσε τη διαδικασία υποβολής σχολίων στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης για τις Ειδικές Περιβαλλοντικές Μελέτες και τα Σχέδια Διαχείρισης, για τις προστατευόμενες περιοχές Κοίτες και Εκβολές Καλαμά, νήσος Πρασούδι, Έλη Καλοδικίου και Καρτερίου και οι περίμετροι αυτών, κάμπου Καλαμά, κάμπου Μορφίου, κάμπου Μαργαριτίου, κάμπου Αγίου Γεωργίου και κάμπου Γεροπλατάνου, καθώς και παραλιών Δρέπανο – Μακρυγιάλλι. 
Μεταξύ άλλων, διατυπώσαμε παρατηρήσεις, για να γίνει πιο σαφής η διάκριση μεταξύ των απειλών που προέρχονται από παράνομες δραστηριότητες και των απειλών που προέρχονται από νόμιμες δραστηριότητες. 
Στην πρώτη περίπτωση πρέπει να υπάρχει πλήρης απαγόρευση, ενώ στη δεύτερη περίπτωση, πρέπει να επισημανθούν πιο έντονα τα όρια άσκησης των δραστηριοτήτων. 
Η επισήμανση αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία γιατί στις περιοχές αυτές αναπτύσσονται νόμιμα παραγωγικές δραστηριότητες σε κλάδους όπως η γεωργία, κτηνοτροφία, υδατοκαλλιέργεια, οικιστική ανάπτυξη και τουρισμός. 
Συνεπώς είναι επιβεβλημένο να υπάρχει ένα σαφές πλαίσιο όρων, προϋποθέσεων και περιορισμών, για την επίτευξη συνθηκών ασφάλειας και δικαίου.

Περισσότερα στην Παρουσίαση που ακολουθεί:
Read More »
Η πρόταση Νταή στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης για τις προστατευόμενες περιοχές Η πρόταση Νταή στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης για τις προστατευόμενες περιοχές Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 07, 2023 Rating: 5

Ο Εμπορικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας για την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών

Τρίτη, Φεβρουαρίου 07, 2023
Ο Εμπορικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας για την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών


Η κυβέρνηση σπεύδει να αυξήσει τις ασφαλιστικές εισφορές κατά 9,6%, επικαλούμενη τον πληθωρισμό, αλλά δεν έπραξε το ίδιο με τους μισθούς και τις συντάξεις. Οι ονομαστικές αυξήσεις των συντάξεων δόθηκαν σε λίγους περισσότερους από το 50%, αφού προσκρούουν στην «προσωπική διαφορά».
Για άλλη μια φορά στέλνουν τον λογαριασμό στους πολύ μικρούς εμπόρους, οι οποίοι δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υπάρχουσες εισφορές, συσσωρεύοντας χρέη στον ΕΦΚΑ και παραμένοντας, λόγω αδυναμίας, στην κατώτερη ασφαλιστική κατηγορία. Εκτός αυτού, δεν υπάρχει καμία εμπιστοσύνη στο ασφαλιστικό σύστημα, έπειτα από τις «μνημονιακές» περικοπές των συντάξεων.
Τους άφησαν εκτεθειμένους στα χρόνια της Πανδημίας και ενέτειναν τον αθέμιτο ανταγωνισμό υπέρ των πολύ μεγάλων επιχειρήσεων και των πολυεθνικών.
Δεν έχουν ικανοποιήσει κανένα από τα αιτήματα της απεργίας της 9ης Νοεμβρίου 2022 και έχουν κάνει σαφές πως προσπαθούν να μας αναγκάσουν να κλείσουμε τις επιχειρήσεις μας.

Καλούμε την ΕΣΕΕ και τις Ομοσπονδίες να διεκδικήσουν:
· την ακύρωση της απόφασης για την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών
· πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις
· την κατάργηση της «προσωπικής διαφοράς» που νομοθέτησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και εφαρμόζει η παρούσα κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας
· την κάλυψη των εξόδων για την Υγεία από τον κρατικό προϋπολογισμό και όχι από τα Ασφαλιστικά Ταμεία.

ΔΣ ΕΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
Read More »
Ο Εμπορικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας για την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών Ο Εμπορικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας για την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 07, 2023 Rating: 5

Διακομιδή 29χρονης από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα

Τρίτη, Φεβρουαρίου 07, 2023
Διακομιδή 29χρονης από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα


Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκε διακομιδή 29χρονης, από τον λιμένα ν. Κέρκυρας στον λιμένα Ηγουμενίτσας, με ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Read More »
Διακομιδή 29χρονης από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα Διακομιδή 29χρονης από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 07, 2023 Rating: 5

Εκδρομή των ακαδημιών του "Πρωτέα" Ηγουμενίτσας στο Σ.Ε.Φ.

Τρίτη, Φεβρουαρίου 07, 2023
Εκδρομή των ακαδημιών του "Πρωτέα" Ηγουμενίτσας στο Σ.Ε.Φ.


Μαγικές στιγμές ζήσαμε στην εκδρομή των ακαδημιών μας στην Αθήνα στον Πειραιά στο ΣΕΦ. 
Στιγμές που μόνο το αγαπημένο μας άθλημα μπορεί να προσφέρει. 
Η ιαχή "Πρωτέας" ακούστηκε σε ένα ακόμα εμβληματικό Ελληνικό γήπεδο όπου οι αθλητές των ακαδημιών μας αντιμετώπισαν τις ακαδημίες του Ολυμπιακού Πειραιώς!! 


Όλοι μας είχαμε την τύχη να δούμε από κοντά την υπέροχη ομάδα του Ολυμπιακού και να γνωρίσουμε τους stars της καλύτερης ομάδας στην Ευρώπη!
*Ευχαριστουμε τον Olympiacos B.C. για την πολυτιμη βοηθεια του στην υλοποιηση αυτης της εκδρομης!
**Ευχαριστούμε το Αφθονία Bio Shop για τις μπανάνες και τον Ο Φούρνος Του Μπέλλου για τα σάντουιτς και τον Boutas Tours Igoumenitsa για την ασφαλή μεταφορά μας  !
Read More »
Εκδρομή των ακαδημιών του "Πρωτέα" Ηγουμενίτσας στο Σ.Ε.Φ. Εκδρομή των ακαδημιών του "Πρωτέα" Ηγουμενίτσας στο Σ.Ε.Φ. Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 07, 2023 Rating: 5

Συγκέντρωση ρούχων και τροφίμων για την Τουρκία, από το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας

Τρίτη, Φεβρουαρίου 07, 2023
Συγκέντρωση ρούχων και τροφίμων για την Τουρκία, από το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας


Συνάδελφοι,
Οργανώνουμε Τώρα την Αλληλεγγύη με τον δοκιμαζόμενο λαό της Τουρκίας.
Έχουμε την πικρή πείρα από τις μεγάλες τραγωδίες και καταστροφές στην Ελλάδα, όπου όμως η αλληλεγγύη, η οργάνωση και η δράση των συνδικάτων και του λαού αποτέλεσε ασπίδα προστασίας και ουσιαστικής βοήθειας στα θύματα των καταστροφών, ότι μόνο ο λαός σώζει τον λαό. Κανείς μόνος!
Συγκεντρώνουμε άμεσα υλικά πρώτης ανάγκης για τα θύματα του σεισμού στην Τουρκία. 

Συγκεκριμένα:
Κουβέρτες
Γάλα σε σκόνη
Πάνες ενηλίκων/μωρών, Σερβιέτες
Απορρυπαντικά ρούχων
Ορούς
Γάζες
Χανζαπλαστ
Είδη ατομικής υγιεινής

Τρόφιμα συγκεντρώνουμε καθημερινά στα γραφεία του εργατικού κέντρου από τις 9πμ - 12μμ και 6μμ - 8μμ.

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΊΑΣ

Read More »
Συγκέντρωση ρούχων και τροφίμων για την Τουρκία, από το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας Συγκέντρωση ρούχων και τροφίμων για την Τουρκία, από το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 07, 2023 Rating: 5

Έναρξη προγράμματος σε μαθητές, με θέμα «ΚΑΠΝΙΣΜΑ; ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ!», από το Κ.Π. Αριάδνη

Τρίτη, Φεβρουαρίου 07, 2023
Έναρξη προγράμματος σε μαθητές, με θέμα «ΚΑΠΝΙΣΜΑ; ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ!», από το Κ.Π. Αριάδνη


ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΩΝ ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ Π.Ε ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ «ΑΡΙΑΔΝΗ» ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ - ΕΝΑΡΞΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Παρέμβαση για μαθητές
Η μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο αποτελεί κρίσιμη περίοδο στη διαμόρφωση των αντιλήψεων και των στάσεων σχετικά με το κάπνισμα, αφού η αρνητική στάση, που έως τότε έχουν υιοθετήσει τα παιδιά, μπορεί να αμβλυνθεί και να μετατραπεί σε ανοχή του καπνίσματος από την παρέα ή ακόμα και στον πειραματισμό . Επομένως, σημαντική κρίνεται η υλοποίηση παρεμβάσεων πρόληψης σε παιδιά δημοτικού, προτού αποδυναμωθούν οι ισχυρές μέχρι τότε αντιλήψεις και στάσεις σε σχέση με το κάπνισμα, ενώ ήδη κάποια παιδιά έχουν ήδη ξεκινήσει την επαφή τους με τον καπνό. Το «ΚΑΠΝΙΣΜΑ; ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ!» βασίζεται κυρίως σε θεωρίες και θεωρητικά μοντέλα που αναδεικνύουν το ρόλο της κοινωνικής επιρροής στην έναρξη του καπνίσματος. Θεωρίες και μοντέλα που εστιάζουν στις κοινωνικές επιρροές έχουν χρησιμοποιηθεί σε αποτελεσματικές παρεμβάσεις πρόληψης του καπνίσματος.

Οι στόχοι της παρέμβασης στους μαθητές εκτείνονται σε τέσσερα επίπεδα:
Αλλαγή κανονιστικών αντιλήψεων και διαμόρφωση στάσεων και γνώσεων:
• Άρση των μύθων και διόρθωση λανθασμένων αντιλήψεων γύρω από το κάπνισμα με παράλληλη ενίσχυση των ορθών αντιλήψεων.
• Παροχή έγκυρης και αξιόπιστης γνώσης σε σχέση με τις συνέπειες του καπνίσματος, κυρίως τις βραχυπρόθεσμες, που μπορούν να γίνουν αντιληπτές και κατανοητές από τα παιδιά.
• Διαμόρφωση αρνητικής στάσης απέναντι στις επιλογές του ανθρώπου που μπορεί να βλάπτουν την υγεία και ειδικότερα απέναντι στη χρήση βλαπτικών ουσιών ,όπως ο καπνός.
• Κατανόηση της έννοιας της εξάρτησης.

Ενίσχυση της κριτικής σκέψης απέναντι στις κοινωνικές επιρροές:
• Συνειδητοποίηση των αρνητικών προτύπων (οικογένεια, ΜΜΕ, παρέα), που επηρεάζουν τη στάση και τις αντιλήψεις μας για το κάπνισμα.
• Συνειδητοποίηση ότι τα παιδιά και οι νέοι αποτελούν ομάδα-στόχο για τις διαφημίσεις του τσιγάρου.
• Η ανάπτυξη της άποψης των παιδιών ότι μπορούν να διαφοροποιηθούν από τη συμπεριφορά που προτείνεται ως νόρμα / γενικός κανόνας

Πίεση της ομάδας – αντίσταση στην πίεση – υπεράσπιση της γνώμης:
• Συνειδητοποίηση της επίδρασης που έχει η πίεση των συνομηλίκων στη λήψη των προσωπικών αποφάσεων, κυρίως όταν η πίεση συνδέεται με τη χρήση ουσιών.
• Ανάπτυξη στρατηγικών αντιμετώπισης καταστάσεων ομαδικής πίεσης.
• Ανάπτυξη αποτελεσματικών τρόπων έκφρασης της προσωπικής γνώμης και προσωπικής διαφοροποίησης σε ό,τι δε συμφωνούμε.
• Ενίσχυση της ικανότητας επιλογής της παρέας και καλλιέργεια του δικαιώματος διαφοροποίησης μέσα σ’ αυτήν.

Καλλιέργεια μιας στάσης φροντίδας του εαυτού και αυτοαποδοχής και ενίσχυση κινήτρων για τη μη έναρξη του καπνίσματος:
• Ανάπτυξη μιας στάσης αυτοαποδοχής και εκτίμησης του εαυτού και των άλλων.
• Συνειδητοποίηση της επίδρασης που έχουν τα σχόλια των ανθρώπων που είναι γύρω μας στη βελτίωση ή στη χειροτέρευση της εικόνας του εαυτού μας.
• Ανάπτυξη προσωπικών στόχων, που βασίζονται στην αγάπη και τη φροντίδα του σώματός μας και του εαυτού μας.

Θα υλοποιηθεί στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας στην ΣΤ΄ τάξη με συντονίστριες την Επιστημονικά Υπεύθυνη Κωνσταντίνα Ζιάγκου Ψυχολόγο και το στέλεχος του Κ.Π. Γκόλια Αντωνία Κοινωνική Λειτουργό.
Read More »
Έναρξη προγράμματος σε μαθητές, με θέμα «ΚΑΠΝΙΣΜΑ; ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ!», από το Κ.Π. Αριάδνη Έναρξη προγράμματος σε μαθητές, με θέμα «ΚΑΠΝΙΣΜΑ; ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ!», από το Κ.Π. Αριάδνη Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 07, 2023 Rating: 5

Συγκέντρωση έξω από τη βουλή ενάντια στην ερημοποίηση της Ηπείρου

Τρίτη, Φεβρουαρίου 07, 2023
Συγκέντρωση έξω από τη βουλή ενάντια στην ερημοποίηση της Ηπείρου


Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, οι Ομοσπονδίες Καλαμά, Κόνιτσας, Μουργκάνας, Ροδοβιζινών Άρτας, Τζουμέρκων και οι σύλλογοι των απόδημων Ηπειρωτών, καλούν σε συγκέντρωση στην είσοδο της Βουλής την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2023 στις 5μ.μ., διαμαρτυρόμενοι για τις πολιτικές ερήμωσης των χωριών της Ηπείρου.
Όπως λένε στο κάλεσμά τους οι προαναφερθέντες φορείς, “βιώνοντας την κατάσταση που επικρατεί στην ιδιαίτερη πατρίδα μας, την Ήπειρο, που τη συνθέτουν τα συσσωρευμένα προβλήματα, η ερημοποίηση των χωριών, το αυξημένο κόστος διαβίωσης, οι ανύπαρκτες υποδομές και πλείστα άλλα που καθιστούν δύσκολη την επιβίωση των συμπατριωτών μας στη γενέτειρα, αλλά -περισσότερο- αδύνατη την επισκεψιμότητα των αποδήμων, διεκδικούμε δυναμικά την επίλυσή τους”.
“Απευθυνόμαστε σε όλους τους φορείς της αποδημίας και καλούμε να μην υποχωρήσουμε στις δυσκολίες. Μην αφήσουμε την Ηπειρωτική αποδημία, τα χωριά μας, την Ήπειρο να σβήσουν. Με συλλογική δράση, με αγάπη για τον τόπο μας και τον λαό μας θα ξεπεράσουμε τα προβλήματα” αναφέρεται.
Read More »
Συγκέντρωση έξω από τη βουλή ενάντια στην ερημοποίηση της Ηπείρου Συγκέντρωση έξω από τη βουλή ενάντια στην ερημοποίηση της Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 07, 2023 Rating: 5

Επίσκεψη του Γενικού Πρόξενου της Ελλάδος στο Αργυρόκαστρο, στο Δημαρχείο Ηγουμενίτσας

Τρίτη, Φεβρουαρίου 07, 2023
Επίσκεψη του Γενικού Πρόξενου της Ελλάδος στο Αργυρόκαστρο, στο Δημαρχείο Ηγουμενίτσας


Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος υποδέχθηκε στο γραφείο του τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδος στο Αργυρόκαστρο κ. Δημήτριο Σαχαρίδη, την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2023.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, τέθηκαν σε συζήτηση θέματα που αφορούν στην ομογένεια, καθώς και προτάσεις για την περαιτέρω ενίσχυση της πολιτιστικής και τουριστικής συνεργασίας.
Read More »
Επίσκεψη του Γενικού Πρόξενου της Ελλάδος στο Αργυρόκαστρο, στο Δημαρχείο Ηγουμενίτσας Επίσκεψη του Γενικού Πρόξενου της Ελλάδος στο Αργυρόκαστρο, στο Δημαρχείο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 07, 2023 Rating: 5

Άμεσα μέτρα ενδυνάμωσης της Πυροσβεστικής στην Ήπειρο ζητούν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Τρίτη, Φεβρουαρίου 07, 2023
Άμεσα μέτρα ενδυνάμωσης της Πυροσβεστικής στην Ήπειρο ζητούν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ


Άμεσα μέτρα ενδυνάμωσης της Πυροσβεστικής στην Ήπειρο ζητούν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μερόπη Τζούφη, Όλγα Γεροβασίλη, Μάριος Κάτσης και Κώστας Μπάρκας, καταθέτοντας ως κοινοβουλευτική αναφορά σχετική επιστολή των Ενώσεων Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος, Πτυχιούχων Αξιωματικών-Υπαξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος, Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Ηπείρου και Πυροσβεστικών Υπαλλήλων Ν. Ιωαννίνων.
Σύμφωνα με την επιστολή, από το 2019 και έπειτα καταγράφεται συνεχής μείωση τόσο του κατώτερου προσωπικού (πυρονόμοι, αρχιπυροσβέστες, πυροσβέστες) όσο και αξιωματικών. Παράλληλα, οι συνεχείς μεταθέσεις και οι μετακινήσεις προσωπικού πυροσβεστικών μέσων εκτός Ηπείρου δημιουργούν σημαντικό πρόβλημα στη λειτουργία όλων των πυροσβεστικών υπηρεσιών.
Όπως τονίζουν οι πυροσβέστες, τα τελευταία χρόνια συγκροτήθηκαν νέες δομές και υπηρεσίες χωρίς να πραγματοποιηθούν νέες προσλήψεις. Επίσης εκφράζουν την ανησυχία τους για την αποτελεσματικότητα της Υπηρεσίας, δεδομένης της αυξημένης τουριστικής δραστηριότητας στις ορεινές και παραθαλάσσιες περιοχές της Ηπείρου.
Στο πλαίσιο αυτό, οι ηπειρώτες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζητούν από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο να εξετάσει τη μελέτη των πυροσβεστικών ενώσεων για τις αλλαγές στην κατανομή του προσωπικού, όπως και να προχωρήσει σε νέες προσλήψεις, ενδυναμώνοντας ουσιαστικά το Πυροσβεστικό Σώμα στην Περιφέρεια Ηπείρου.
Read More »
Άμεσα μέτρα ενδυνάμωσης της Πυροσβεστικής στην Ήπειρο ζητούν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Άμεσα μέτρα ενδυνάμωσης της Πυροσβεστικής στην Ήπειρο ζητούν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 07, 2023 Rating: 5

4 εφαρμογές ροής για να παρακολουθείτε ζωντανά αγώνες

Τρίτη, Φεβρουαρίου 07, 2023
4 εφαρμογές ροής για να παρακολουθείτε ζωντανά αγώνες


Το Campeonato Brasileiro, το UEFA Champions League και το NBA είναι μερικές μόνο από τις διοργανώσεις που ακολουθεί περισσότερο το κοινό της Βραζιλίας. Επομένως, είναι πάντα καλό να γνωρίζετε πού μπορείτε να παρακολουθήσετε τους αγώνες της αγαπημένης σας ομάδας. Δείτε μια λίστα με 4 εφαρμογές ροής για να παρακολουθήσετε ζωντανούς αγώνες.
Ο κόσμος του streaming έχει αλλάξει πολύ στον κόσμο. Υπηρεσίες που δεν εστιάζεται στον αθλητισμό έδωσαν την ομάδα και απέκτησαν τα δικαιώματα μετάδοσης αγώνων, ενώ σε ορισμένες άλλες περιπτώσεις απλώς απορρόφησαν μικρότερες πλατφόρμες. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την πλατφόρμα Ivibet για να παρακολουθήσετε αγώνες ενώ τοποθετείτε τα στοιχήματά σας.
Η λίστα δεν έχει σειρά που να αφορά την ποιότητα ή τη σημασία κάθε υπηρεσίας, επομένως ισχύει μόνο για τον οργανισμό σας. Πάμε λοιπόν χωρίς μάχη.

1.Star+
Το Star έκανε το παγκόσμιο ντεμπούτο του το 2022. Λόγω της αγοράς του Fox από την Disney, η υπηρεσία ροής έλαβε περιεχόμενο από τα κανάλια ESPN, με όχι μόνο ειδησεογραφικά προγράμματα, αλλά και μεταδόσεις διαφόρων ποδοσφαιρικών διοργανώσεων όπως: League of Italy, French Championship και Copa Libertadores.
Εκτός από το ποδόσφαιρο, η υπηρεσία διαθέτει ζωντανές μεταδόσεις NBA, εκδηλώσεις αγώνα ESPN Knock Out και άλλες αθλητικές μεταδόσεις.

2.HBO Max 
Το 2022, το HBO Max άρχισε να προβάλλει αγώνες εθνικού πρωταθλήματος. Η Warner Media, στην οποία ανήκει η υπηρεσία, έχει τα δικαιώματα μετάδοσης του διαγωνισμού μέχρι το 2025. Επιπλέον, η πλατφόρμα θα μεταδίδει ζωντανά τους αγώνες του UEFA Champions League.

3. DirecTV GO
Η πλατφόρμα IPTV εμφανίζει περιεχόμενο από καλωδιακά κανάλια όπως SporTV, ESPN, Fox Sports και Band Sports. Αυτό εξασφαλίζει ένα πολύ πλήρες σετ ζωντανών αγώνων, όχι μόνο για το ποδόσφαιρο, αλλά και για άλλα αθλήματα.

4. Premiere 
Το Premiere είναι η υπηρεσία ροής της Gruppo Globo με επίκεντρο το ποδόσφαιρο. Η υπηρεσία μεταδίδει αγώνες κρατικού πρωταθλήματος.
Read More »
4 εφαρμογές ροής για να παρακολουθείτε ζωντανά αγώνες 4 εφαρμογές ροής για να παρακολουθείτε ζωντανά αγώνες Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 07, 2023 Rating: 5

Σελίδες