Ενημέρωση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορώνκατά την επίσκεψη τουστον Οργανισμό Λιμένος Ηγουμενίτσας

Τρίτη, Οκτωβρίου 24, 2017Θέματα σχετικά με τα έργα της Β΄ και Γ1 Φάσης του Λιμένα Ηγουμενίτσας στο επίκεντρο των συζητήσεων κατά την επίσκεψη του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Αναπτυξιακού Συνεδρίου της Ηπείρου. Συζητήθηκαν επίσης ζητήματα που αφορούν την ανάπτυξη και τις προοπτικές του λιμένα Ηγουμενίτσας.

Την Κυριακή 22/10/2017, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σπίρτζης συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα Μεταφορών κ. Θάνο Βούρδα και τον Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ν. Θεσπρωτίας κ. Μάριο Κάτση, πραγματοποίησε επίσκεψη στο Λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

Αρχικά ο κ. Σπίρτζης επισκέφτηκε τον Οργανισμό Λιμένος Ηγουμενίτσας, όπου τον υποδέχθηκε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος κ. Ανδρέας Νταής. Ακολούθησε συζήτηση για θέματα που αφορούν τις δράσεις που υλοποιούνται αυτή τη στιγμή στο Λιμένα Ηγουμενίτσας, για τα μελλοντικά σχέδια, καθώς και τις ενέργειες του Οργανισμού Λιμένος στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του.

Ακολούθησε ενημέρωση, από τον κ. Νταή: 

· Σχετικά με την ολοκλήρωση του μεγαλύτερου μέρους των εργασιών της Β’ Φάσης και τη λειτουργία αυτών με όλα τα συνακόλουθα πλεονεκτήματα που προσφέρονται από τη λειτουργία τους σε ότι αφορά την αύξηση της κίνησης του Λιμένα. Τονίστηκε παράλληλα ότι οι εργασίες των έργων της Γ1 φάσης προχωρούν ομαλά.

· Σχετικά με το θέμα του Επιχειρηματικού Πάρκου (Εμπορευματικού Κέντρου) Ηγουμενίτσας, συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις που αφορούν την πορεία του έργου Adri-up, καθώς και τα επόμενα βήματα.

· Όσον αφορά την αναβάθμιση των υπηρεσιών ασφαλούς διακίνησης επιβατών και οχημάτων, ολοκληρώνεται η εφαρμογή του πληροφοριακού συστήματος GAIA.

· Σε ότι αφορά τον τομέα του τουρισμού αναφέρθηκαν όλες οι δράσεις που αφορούν την αναβάθμιση των καταφύγιων σκαφών σε Σύβοτα – Πλαταριά – Σαγιάδα και η μετατροπή τους σε τουριστικά. Η διαδικασία για τα Σύβοτα έχει ήδη ολοκληρωθεί.

· Τέλος, ο κ. Νταής ενημέρωσε για τις δράσεις στον τομέα της κρουαζιέρας

Ακολούθησε ενημέρωση για την πορεία των έργων Β΄ και Γ1 Φάσης από τους υπεύθυνους της Ειδικής Υπηρεσίας Δημοσίων Έργων Κατασκευής (Ε.Υ.Δ.Ε.Κ.Σ.Σ.Υ.) και τον υπεύθυνο του εργοταξίου για την Γ1 Φάση, καθώς και επιτόπου επιθεώρηση των έργων από τον κ. Σπίρτζη.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο κ. Σπίρτζης στην αδειδότηση υδατοδρομίου στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, το οποίο όπως ο ίδιος τόνισε θα αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης του ποιοτικού τουρισμού. Παράλληλα δε τόνισε τη σημασία των έργων αναβάθμισης του λιμένα, καθώς και του Εμπορευματικού Κέντρου και ανέφερε ότι ο προσανατολισμός τείνει στην δημιουργία ενός εθνικού στρατηγικού σχεδίου σε κάθε περιοχή, για την τόνωση των παραγωγικών δυνάμεων.


Read More »
Ενημέρωση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορώνκατά την επίσκεψη τουστον Οργανισμό Λιμένος Ηγουμενίτσας Ενημέρωση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορώνκατά την επίσκεψη τουστον Οργανισμό Λιμένος Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 24, 2017 Rating: 5

Γιώργος Αμυράς: Τρέχω για τον Σταύρο στην Ηγουμενίτσα!

Τρίτη, Οκτωβρίου 24, 2017


«Τρέχω για να προωθήσω την υποψηφιότητα του Σταύρου για την ηγεσία του νέου κόμματος που θα δημιουργηθεί στο Κέντρο. Τα 5χλμ που σήμερα τρέξαμε εκατοντάδες Ηπειρώτες στην ηλιόλουστη Ηγουμενίτσα μας φάνηκαν λίγα, απολαύσαμε την παραθαλάσσια διαδρομή και είμαστε νικητές!»

Με αυτά τα λόγια ο Γιώργος Αμυράς πήρε μέρος στον 2ο Παράκτιο Δρόμο της Ηγουμενίτσας, που αν και νέος αθλητικός θεσμός δείχνει ότι θα μακροημερεύσει.

Εκτός από τη συμμετοχή του στον αγώνα ο βουλευτής του Ποταμιού κλήθηκε από τους διοργανωτές να απονείμει μετάλλια στους νικητές μιας από τις κατηγορίες.


 
Read More »
Γιώργος Αμυράς: Τρέχω για τον Σταύρο στην Ηγουμενίτσα! Γιώργος Αμυράς: Τρέχω για τον Σταύρο στην Ηγουμενίτσα! Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 24, 2017 Rating: 5

Mέσα στις επόμενες ημέρες φεύγει το VASTERVIK από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας

Τρίτη, Οκτωβρίου 24, 2017


Ρυμουλούμενο θα αναχωρήσει μέσα στις επόμενες ημέρες το VASTERVIK, από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας για τη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος, προκειμένου να ξεκινήσουν οι απαραίτητες εργασίες επισκευής. 

Να θυμίσουμε ότι το πλοίο έχει αγοραστεί από την INTER SHIPPING, με προοπτική να ταξιδέψει στο Μαρόκο, με το νέο του όνομα που θα είναι MED STAR


 
Read More »
Mέσα στις επόμενες ημέρες φεύγει το VASTERVIK από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας Mέσα στις επόμενες ημέρες φεύγει το VASTERVIK από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 24, 2017 Rating: 5

Στον Εισαγγελέα Ιωαννίνων προσέφυγε ο Γιώργος Αμυράς για τη ρύπανση στον ποταμό Καλαμά

Τρίτη, Οκτωβρίου 24, 2017


«Ο Σταύρος Θεοδωράκης μου ανέθεσε και επισκέφθηκα σήμερα τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ιωαννίνων για να υποβάλλω, όπως και έκανα, φάκελο με στοιχεία για τη ρύπανση του Καλαμά ποταμού με απόβλητα βιομηχανικών και βιοτεχνικών μονάδων του λεκανοπεδίου των Ιωαννίνων.
Ο Καλαμάς ποταμός, προστατευόμενος βιότοπος Natura 2000, θα έπρεπε να αποτελεί πηγή περιβαλλοντικού πλούτου, αναψυχής και οικονομικής ανάπτυξης για τους κατοίκους των παραποτάμιων χωριών και όχι να μεταβάλλεται σε έναν άτυπο σκουπιδότοπο». 
Αυτό δήλωσε ο βουλευτής Γιώργος Αμυράς, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού εξερχόμενος του δικαστικού μεγάρου Ιωαννίνων. 
Το ενδιαφέρον των δικαστικών αρχών για την υπόθεση είναι μεγάλο και αναμένεται περαιτέρω κινητοποίηση δεδομένων και των μηνυτηρίων αναφορών που έχει υποβάλλει το σωματείο «Καθαρός Καλαμάς» προκειμένου να βρεθούν άμεσα οι υπαίτιοι του εγκλήματος της χρόνιας περιβαλλοντικής υποβάθμισης του μεγαλύτερου ποταμού της Ηπείρου.


 
Read More »
Στον Εισαγγελέα Ιωαννίνων προσέφυγε ο Γιώργος Αμυράς για τη ρύπανση στον ποταμό Καλαμά Στον Εισαγγελέα Ιωαννίνων προσέφυγε ο Γιώργος Αμυράς για τη ρύπανση στον ποταμό Καλαμά Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 24, 2017 Rating: 5

Πρόγραμμα εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου 1940 στην Ηγουμενίτσα

Τρίτη, Οκτωβρίου 24, 2017


Α΄. ΓΕΝΙΚΑ

1. Γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων, Δημοτικών και Ιδιωτικών Καταστημάτων και των Καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ. και Τραπεζών, των οικιών και των ελλιμενισμένων πλοίων, από την 8η πρωϊνή ώρα της 26ης Οκτωβρίου μέχρι και τη δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου.

2. Φωταγώγηση της πόλης και των Δημοσίων και Δημοτικών Καταστημάτων, καθώς και των Καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών, κατά τις βραδινές ώρες της 27ης και 28ης Οκτωβρίου.

Β΄. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

- Ομιλίες σε ειδικές συγκεντρώσεις στα σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης.

Ώρα 12.00΄: Απότιση φόρου τιμής από τους μαθητές και σπουδαστές στο Μνημείο Ηρώων της πόλης, προσερχομένων με επικεφαλής καθηγητές και δασκάλους, παρουσία όλων των Αρχών, με τη γενική ευθύνη του Γραφείου Φυσικής Αγωγής .

Γ΄. ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

1. Ώρα 07.30΄: Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες του Ιερού Ναού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου της πόλης.

2. Ώρα 10.30΄: Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου της πόλης, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παραμυθιάς, Φιλιατών, Γιρομερίου και Πάργας κ.κ. ΤΙΤΟΥ.

- Μετά τη δοξολογία, εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον κ. Αναστασίου Δονάτο, Διευθυντή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας.

- Πέρας προσέλευσης επισήμων για τη δοξολογία, η 10.05΄ώρα.

3. Ώρα 11.15΄: Επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Ηρώων της πόλης και κατάθεση στεφάνων από τους κ.κ.:
α.- Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης
β.- Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Θεσπρωτίας
γ- Βουλευτή Νομού Θεσπρωτίας κ. Κάτση Μάριο
δ - Βουλευτή Νομού Θεσπρωτίας κ. Γιόγιακα Βασίλειο
ε.- Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Φιλιατών
στ.- Δήμαρχο Ηγουμενίτσας
ζ.- Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας
η.- Δ/ντή Αστυνομικής Δ/νσης Θεσπρωτίας
θ.- Δ/κτης 3ης ΠΕΔΙΛ (ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ)
ι.- Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσπρωτίας
ια.- Εκπρόσωπο Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών
ιβ.- Εκπρόσωπο Ε.Ε.Σ. – Περιφερειακού Τμήματος Ηγουμενίτσας
 ιγ.- Εκπρόσωπο Ε.Ο.Ε.Α. – Ε.Δ.Ε.Σ. εκ μέρους της Εθνικής
ιδ.- Εκπρόσωπο Π.Ε.Α.Ε.Α. Αντίστασης

ΕΝΟΣ (1) ΛΕΠΤΟΥ ΣΙΓΗ – ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ

6.- Ώρα 11.35΄: Παρέλαση, προ των επισήμων, στην παραλιακή λεωφόρο Εθνικής Αντίστασης:
α.- Της Φιλαρμονικής του Δήμου Ηγουμενίτσας
β.- Της σημαίας από Πολιτιστικούς συλλόγους της περιοχής
γ.- Του Σώματος Εθελοντριών Νοσηλευτικής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού
δ.- Παραδοσιακού Τμήματος από τον Φιλοπρόοδο Σύλλογο Γραικοχωρίου «Ο ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ»
ε.- Τμήματος από το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων
στ.- Τμήματος του Δημοτικού Ναυταθλητικού Ομίλου Ηγουμενίτσας
ζ.- Των μαθητών των σχολείων της Ηγουμενίτσας, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης


Read More »
Πρόγραμμα εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου 1940 στην Ηγουμενίτσα Πρόγραμμα εορτασμού της  28ης Οκτωβρίου 1940 στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 24, 2017 Rating: 5

To πρόγραμμα εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου στην Παραμυθιά

Τρίτη, Οκτωβρίου 24, 2017


Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017

Ώρα 07:30΄: Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες των εκκλησιών.

Ώρα 10:00΄: Πέρας προσέλευσης επισήμων στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δονάτου.

Ώρα 10:15΄: Τέλεση επίσημης δοξολογίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δονάτου στην Παραμυθιά, μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας, στην οποία καλούνται να προσέλθουν και να παραστούν: - Ο Μητροπολίτης Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου & Πάργας κ. κ. ΤΙΤΟΣ. Ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας κ. Πιτούλης Θωμάς. Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σουλίου. Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Ενότητας Θεσπρωτίας.
- Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Σουλίου, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Παραμυθιάς, οι Πρόεδροι και οι Εκπρόσωποι των Τοπικών Κοινοτήτων Δήμου Σουλίου. Οι Πρόεδροι των Δ. Σ. των Ν.Π.Δ.Δ.
- Οι κ. κ. Διευθυντές και Προϊστάμενοι των Δημοσίων Υπηρεσιών. Οι κ. κ. Διευθυντές των σχολικών μονάδων Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης του Δήμου Σουλίου.
- Ο κ. Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Παραμυθιάς. Ο κ. Προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Παραμυθιάς. Στρατιωτικοί και Αστυνομικοί εν ενεργεία και αποστρατεία. Πρόεδροι εφεδροπολεμιστικών οργανώσεων και αναπήρων και εκπρόσωποι των παραρτημάτων αναγνωρισμένων αντιστασιακών οργανώσεων. Διοικητικά Συμβούλια όλων των Συλλόγων, Ενώσεων, Φορέων, Συνδέσμων και Οργανώσεων.
- Όλος ο λαός της πόλης. Οι κ. κ. Προϊστάμενοι Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της πόλης, παρακαλούνται να μεριμνήσουν για να οδηγηθούν οι μαθήτριες και οι μαθητές σε τμήματα, κατά την πρέπουσα τάξη.
Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει η εκπαιδευτικός κα. Θεοδώρου Αφροδίτη (καθηγήτρια Πληροφορικής) από το ΕΠΑΛ Παραμυθιάς. Μετά τον πανηγυρικό της ημέρας θα ακολουθήσει στο Ηρώο Σουλιωτών, που βρίσκεται έξω από τον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Δονάτου, επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων. Θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή προς τιμήν των ένδοξων νεκρών. Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.

- Ώρα 11:00΄: Μαθητική παρέλαση, προ των επισήμων, επί της οδού Κ. Καραμανλή. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν εκδηλώσεις στο προαύλιο του δημοτικού σχολείου Βούλγαρη, με παραδοσιακούς δημοτικούς χορούς από χορευτικά τμήματα του δημοτικού σχολείου Παραμυθιάς.


 
Read More »
To πρόγραμμα εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου στην Παραμυθιά To πρόγραμμα εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου στην Παραμυθιά Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 24, 2017 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Κόβουν το επίδομα της πρόνοιας σε άτομα με Βαριά Νοητική Υστέρηση

Τρίτη, Οκτωβρίου 24, 2017


Σα να μην έφτανε η φοροεπιδρομή που ζουν οι Ελληνικές οικογένειες τα μνημονιακά χρόνια που διανύουμε, έρχονται και οι αποφάσεις των κυβερνώντων που αποτελειώνουν τους πιο αδύναμους της κοινωνίας μας.

Αυτούς που η μοίρα και ο Θεός τους έταξε να ξεχωρίζουν από όλους εμάς.

Έτσι, για να επιτύχουμε τους στόχους που μας έχουν θέσει οι δανειστές, καταργούμε κάθε έννοια του κράτους πρόνοιας.

Συγκεκριμένα, εδώ και μερικές ημέρες, η Διεύθυνση Πρόνοιας του Δήμου Ηγουμενίτσας ,  αποστέλλει έγγραφο προς τους δικαιούχους του επιδόματος Βαριάς Νοητικής Υστέρησης με το οποίο τους καλεί να προβούν σε επανεξέταση από τις Υγειονομικές Επιτροπές (ΚΕΠΑ), εντός έξι μηνών (υποθέτουμε το ίδιο συμβαίνει και στην υπόλοιπη Ελλάδα).

Στο ίδιο έγγραφο αναφέρει τις προϋποθέσεις για την παροχή της οικονομικής βοήθειας στις οποίες συμπεριλαμβάνεται η προϋπόθεση, το άτομο να έχει δείκτη νοημοσύνης κάτω του 30.

Προφανώς ο νομοθέτης, θεωρεί ένα άτομο με βαριά αναπηρία 67% και με δείκτη νοημοσύνης 45, πως είναι ικανό να εργαστεί και να αυτοεξυπηρετείται και πως δεν δικαιούται την υποστήριξη του κράτους.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση που αναφέρουμε ως παράδειγμα και αφορά την Ηγουμενίτσα, το άτομο που θα κληθεί να μάθει τώρα να εργάζεται είναι 44 ετών, ζει με την οικογένεια της η οποία και την φροντίζει και δεν έχει εργαστεί ποτέ στην ζωή της, αφού δεν της το επιτρέπει η κατάσταση της υγείας της.

Και η συγκεκριμένη είναι "τυχερή" αφού έχει οικογένεια που την φροντίζει.

Δεν μπορούμε καν να φανταστούμε πως θα καταφέρουν να επιβιώσουν όλοι αυτοί που ζουν μόνοι τους ή με μοναδικό στήριγμα την κουτσουρεμένη σύνταξη των ηλικιωμένων γονιών τους και για όσο αυτοί ζουν.

Θα πρέπει άμεσα το Υπουργείο να επανεξετάσει την συγκεκριμένη προϋπόθεση για τον δείκτη νοημοσύνης εάν θέλουμε να λέμε πως ζούμε σε μια δυτικού τύπου κοινωνία με πρώτο μέλημά μας την ποιότητα ζωής του κοινωνικού συνόλου και πρωτίστως των αδυνάτων.Read More »
Ηγουμενίτσα: Κόβουν το επίδομα της πρόνοιας σε άτομα με Βαριά Νοητική Υστέρηση Ηγουμενίτσα: Κόβουν το επίδομα της πρόνοιας σε άτομα με Βαριά Νοητική Υστέρηση Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 24, 2017 Rating: 5

«Πώς μπορώ να ενθαρρύνω το παιδί μου στη μάθηση;» - Της Κωνσταντίνας Ζιάγκου

Τρίτη, Οκτωβρίου 24, 2017

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjovOLMpMJEu9AxO317qwdmtZ0KgyXsT4vM70kN0JPLy3vZKY3AQ-5T7YyWqVzmJ0UaXuvjizj65iEvByklhDzQ5o4ajB8INZVcsRCy67qsjqLdhp9PBjBZYafjsg3mTRNWmbAUrE9tTJU/s1600/%25CE%259A%25CF%2589%25CE%25BD%25CF%2583%25CF%2584%25CE%25B1%25CE%25BD%25CF%2584%25CE%25AF%25CE%25BD%25CE%25B1+%25CE%2596%25CE%25B9%25CE%25AC%25CE%25B3%25CE%25BA%25CE%25BF%25CF%2585.jpg

Ένα πρόγραμμα μελέτης στο σπίτι απαιτεί την παρέμβαση των γονιών με στόχο την αυτοπειθαρχία του μαθητή στο διάβασμα. Υπάρχουν μερικοί γενικοί κανόνες που επηρεάζουν τη μελέτη του παιδιού στο σπίτι:
Η καλή συνεργασία των γονέων με τους εκπαιδευτικούς παρέχει σταθερότητα και ομοιότητα στις απαιτήσεις ανάμεσα στο σχολείο και τους γονείς.
Η σχέση των ίδιων των γονέων με τα σχολικά καθήκοντα, τα προσωπικά τους βιώματα σαν μαθητές και οι προτιμήσεις τους ή αντίθετα η δυσκολία που οι ίδιοι έχουν απέναντι σε κάποια μαθήματα, επηρεάζουν το παιδί ως προς τη στάση που θα αναπτύξει απέναντι στις σχολικές του υποχρεώσεις.
Οι προσωπικές επιθυμίες και προσδοκίες των γονέων ως προς το μέλλον των παιδιών τους είναι επίσης σημαντικές.
Το συναισθηματικό κλίμα που επικρατεί στην οικογένεια, οι σχέσεις ανάμεσα στους γονείς, η κοινή στάση σε θέματα διαπαιδαγώγησης συμβάλλουν στο να δημιουργηθεί είτε μια κατάσταση που ευνοεί την αυτοσυγκέντρωση και τη διάθεση για εργασία είτε αντίθετα μια κατάσταση έντασης και άγχους που αποδιοργανώνει τη μελέτη του παιδιού.
Η διατροφή του παιδιού είναι ένας παράγοντας που επηρεάζει τη γενικότερη διάθεση για εργασία. Συχνά όμως η σημαντικότητα αυτού του παράγοντα υποτιμάται.
Ο ύπνος και η ξεκούραση επίσης παίζουν σημαντικό ρόλο στην απόδοση των μαθητών.Επιπλέον υπάρχουν και πιο ειδικοί παράγοντες, οι οποίοι σχετίζονται άμεσα με τη μελέτη στο σπίτι:
Σεβασμός στο ρυθμό μάθησης που είναι ιδιαίτερος για κάθε παιδί. Η υπερβολική πίεση μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την απόδοση.
Καθορισμός της χρονικής διάρκειας για τη μελέτη των μαθημάτων. Σε παιδιά μεγαλύτερων τάξεων μπορεί να γίνεται στην αρχή της σχολικής χρονιάς ένα χρονοδιάγραμμα μελέτης. Έτσι το παιδί θα μπορέσει να συνειδητοποιήσει πόσο χρόνο χρειάζεται και να αυξομειώσει, αν αυτό είναι απαραίτητο, το ρυθμό του, αλλά και να μπορέσει να υπολογίσει τον ελεύθερο χρόνο που θα έχει.
Σταθερότητα στο ρυθμό μελέτης. Είναι σημαντικό να υπάρχει μια σταθερότητα στις ώρες που το παιδί διαβάζει και γενικότερα στο ημερήσιο πρόγραμμά του ώστε να μπορεί να οργανωθεί καλύτερα.
Σεβασμός στις προτιμήσεις του παιδιού. Φυσικά το παιδί είναι εκείνο που θα αποφασίσει με ποια μαθήματα θα ασχοληθεί πρώτα. Αν θέλει να ξεκινήσει πρώτα με τα ¨εύκολα¨ μαθήματα και στη συνέχεια με τα ¨δύσκολα¨ ή το αντίθετο θα το καθορίσει μόνο του.
Γνώση των δυνατοτήτων και των αδυναμιών του παιδιού, γνώση η οποία θα συντελέσει στην αναζήτηση βοήθειας όπου κρίνεται αναγκαία αλλά και στην προσαρμογή των απαιτήσεων στο δυναμικό του παιδιού.
Προώθηση της αυτονομίας και της σκέψης του παιδιού και όχι της εξάρτησης και της απομνημόνευσης.
Δημιουργία ατμόσφαιρας ηρεμίας και χιούμορ που θα βοηθήσει το παιδί να είναι χαλαρό και να καταβάλλει προσπάθεια μάθησης.

Ένα πρόγραμμα μελέτης στο σπίτι χρειάζεται συνεχή προσπάθεια και από τους γονείς και από το παιδί. Οι γονείς ας μην απογοητεύονται και ας κάνουν υπομονή. Και ας μη ξεχνάμε ότι αρκετά καλός γονιός σημαίνει στέκομαι με ενδιαφέρον δίπλα στο παιδί στην προσπάθεια που κάνει να οργανώσει το διάβασμά του. Ας δεχτούμε τα παιδιά μας όπως είναι και όχι όπως θα θέλαμε ή θα έπρεπε να είναι γιατί οι άνθρωποι δεν βελτιώνονται αν δεν νιώσουν αποδοχή και αν δεν έχουν την πίστη και αισιοδοξία ότι μπορούν να βελτιωθούν.

Κωνσταντίνα Ζιάγκου
Ψυχολόγος-Επιστημονικά υπεύθυνη 
Κέντρου Πρόληψης ΑΡΙΑΔΝΗ


Read More »
«Πώς μπορώ να ενθαρρύνω το παιδί μου στη μάθηση;» - Της Κωνσταντίνας Ζιάγκου «Πώς μπορώ να ενθαρρύνω το παιδί μου στη μάθηση;» - Της Κωνσταντίνας Ζιάγκου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 24, 2017 Rating: 5

ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ: ΔΕΛΤΙΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ Α.Μ.Ε.Α

Τρίτη, Οκτωβρίου 24, 2017Μετά την υπ΄αρ.πρωτ: Δ24β/Φ.11/ΓΠοικ. 38784/921/22-08-2017) Κ.Υ.Α, (αρ.φυλ:2964/ 29-08-2017 ΦΕΚ, τεύχος Β)και την υπ΄αρ.πρωτ.Δ24β/ ΓΠοικ.48112/1116/17-10-2017, (ΑΔΑ:7Α9Σ465Θ1Ω-ΩΤΓ), γνωστοποιούμε ότι θα ξεκινήσει την Πέμπτη στις 26-10-2017, η έκδοση και θεώρηση Δελτίων Μετακίνησης Α.Μ.Ε.Α, στις Αστικές και Υπεραστικές Συγκοινωνίες, για το έτος 2017. 
Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τo τηλέφωνo της υπηρεσίας (2665360187).


Read More »
ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ: ΔΕΛΤΙΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ Α.Μ.Ε.Α ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ: ΔΕΛΤΙΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ Α.Μ.Ε.Α Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 24, 2017 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Εκδηλώσεις εορτασμού Αγίου Δημητρίου στο Γραικοχώρι

Τρίτη, Οκτωβρίου 24, 2017
Read More »
Ηγουμενίτσα: Εκδηλώσεις εορτασμού Αγίου Δημητρίου στο Γραικοχώρι Ηγουμενίτσα: Εκδηλώσεις εορτασμού Αγίου Δημητρίου στο Γραικοχώρι Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 24, 2017 Rating: 5

Ο Πρόεδρος της ΝΟΕ Θεσπρωτίας Σπύρος Πανταζής για την εκλογή επικεφαλής στην Κεντροαριστερά

Τρίτη, Οκτωβρίου 24, 2017

Όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της ΑΕΔΔ καθηγητής Ν.Κ.Αλιβιζάτος, οι εταιρείες που έχουν αναλάβει το έργο της διεξαγωγής της on line ψηφοφορίας για την ανάδειξη του επικεφαλής του νέου πολιτικού φορέα, τον διαβεβαίωσαν σήμερα ότι το επιθυμητό επίπεδο ασφάλειας επιτυγχάνεται αν η εκλογή πραγματοποιηθεί μετά τις 10 Νοεμβρίου 2017.

Κατόπιν αυτού, η διεξαγωγή του 1ου γύρου της εκλογής μετατίθεται για τις 12 Νοεμβρίου και του 2ου γύρου, αν χρειαστεί, για τις 19 Νοεμβρίου 2017, αφού, έως το τέλος του έτους, δεν υπάρχουν εναλλακτικές δυνατότητες για την πραγματοποίηση της ψηφοφορίας, είτε λόγω των εκλογών των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας (26.11 και 3.12.2017), είτε λόγω συνεδρίων των άλλων πολιτικών φορέων (17.12.2017). Ήδη, η προετοιμασία της ψηφοφορίας συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς σε όλη την επικράτεια, καθώς πολλοί εθελοντές δηλώνουν πρόθυμοι να συνδράμουν.

Τονίζεται ότι η συνδρομή στην εκλογική διαδικασία είναι εθελοντική και όσοι επιθυμούν να πάρουν μέρος μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΑΕΔΔ (www.dpekloges.gr), στην οποία υπάρχουν το κάλεσμα του προέδρου της AEΔΔ για εθελοντική συμμετοχή, η φόρμα που συμπληρώνει όποιος επιθυμεί τη συμμετοχή του, καθώς και σχετικές με τη συμπλήρωσή της οδηγίες και καλούμε κάθε πολίτη, που θέλει να ξεκινήσουμε όλοι μαζί, χωρίς δεύτερες σκέψεις, χωρίς σχήματα και προσχήματα και, κυρίως, χωρίς να υπάρχουν μηχανισμοί, να φτιάξουμε μέλλον, να πάρουμε και να δώσουμε ελπίδα, να συμπληρώσει τη φόρμα συμμετοχής εθελοντή και να δηλώσει αυτό που μπορεί και θέλει να κάνει. 
Ο Πρόεδρος της ΝΟΕ Θεσπρωτίας
Πανταζής Σπυρίδων


 
Read More »
Ο Πρόεδρος της ΝΟΕ Θεσπρωτίας Σπύρος Πανταζής για την εκλογή επικεφαλής στην Κεντροαριστερά Ο Πρόεδρος της ΝΟΕ Θεσπρωτίας Σπύρος Πανταζής για την εκλογή επικεφαλής στην Κεντροαριστερά Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 24, 2017 Rating: 5

Στο αρχαιολογικό μουσείο το ΚΔΑΠ του δήμου Σουλίου

Τρίτη, Οκτωβρίου 24, 2017

Στο αρχαιολογικό μουσείο Ηγουμενίτσας, βρέθηκαν οι μαθητές και εκπαιδευτικοί του περιβαλλοντολογικού προγράμματος ΚΔΑΠ του δήμου Σουλίου, στα πλαίσια του προγράμματος της Εφορίας Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας, «'Ώρα καλή στην πρύμνη σου κι αέρας στα πανιά σου»

Η παραπάνω δράση εντάσσεται στην πανελλαδική εκστρατεία Περιβάλλον και Πολιτισμός, που για τη διετία 2017-2018 είναι αφιερωμένη στο στοιχείο του αέρα με τίτλο «Πνοές Ανέμων».

Το ΚΔΑΠ στοχεύει στη δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των παιδιών, μέσα από ατομικές ή ομαδικές δραστηριότητες και όταν αυτές συνοδεύονται με επαφή με τον αρχαίο πολιτισμό μας, τότε αποτελεί μια ιδανική δράση για τα παιδία.

Για τον λογο αυτό ευχαριστούμε την Εφορίας Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας για το πρόγραμμα «'Ώρα καλή στην πρύμνη σου κι αέρας στα πανιά σου»

Επίσης ευχαριστούμε την δήμαρχο Σουλίου Σταυρούλα Μπραίμη-Μπότση και τον πρόεδρο του ΝΠΔ Αρωγή Γιάννη Γώγο, για την συμπαράσταση τους στο προγραμμα

Για το ΚΔΑΠ Όλγα Τζαμουράνη & Μαρτινα Δημητριου
Υπεύθυνες εκπαιδευτικοί


Read More »
Στο αρχαιολογικό μουσείο το ΚΔΑΠ του δήμου Σουλίου Στο αρχαιολογικό μουσείο το ΚΔΑΠ του δήμου Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 24, 2017 Rating: 5

Διαγωνισμός για την μίσθωση ακινήτου για την στέγαση του ΚΑΠΗ της Δ.Κ Φιλιατών

Τρίτη, Οκτωβρίου 24, 2017


Ο Πρόεδρος του ΝΠ Δήμου Φιλιατών με την επωνυμία Ο.Κ.Π.Π.Π.Α.ΔΗ.Φ προκηρύσσει κλειστή μειοδοτική δημοπρασία για την μίσθωση κατάλληλου ακινήτου για την στέγαση του ΚΑΠΗ, με εμβαδόν 100 έως 150 τμ, Ισόγειο, εντός της Δ.Κ Φιλιατών.

Η εκμίσθωση θα γίνει για χρονικό διάστημα εννέα (9) ετών συν τρία (3) έτη παράτασης

Η Δημοπρασία θα διεξαχθεί στις 13-11-2017 ημέρα Δευτέρα και ώρα 11:00πμ εντός του Δημοτικού Καταστήματος ενώπιον της αρμόδιας από το νόμο επιτροπής.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους σε προθεσμία είκοσι (20) ημερών από τη δημοσίευση της περίληψης της διακήρυξης.

Για να γίνει δεκτός κάποιος στη Δημοπρασία πρέπει να καταθέσει ενώπιον της επιτροπής τα κάτωθι δικαιολογητικά:

1.Αίτηση συμμετοχής

2.Υπεύθυνη Δήλωση του Ν.1599/86 (ΦΕΚ) ότι έλαβε γνώση των όρων της διακήρυξης τους οποίους αποδέχεται πλήρως.

3. Υποφάκελο τεχνικής προσφοράς ο οποίος θα περιλαμβάνει:

α)Τεχνική έκθεση β)Υπεύθυνη δήλωση του Ν.1399/86 (ΦΕΚ 757) στην οποία να δηλώνεται ότι ο προσφερόμενος χώρος μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως χώρος κύριας χρήσης ΚΑΠΗ γ)Αντίγραφο οικοδομικής άδειας του ακινήτου δ)Τίτλο ιδιοκτησίας ε) Κάτοψη του ακινήτου τοπογραφικό διάγραμμα οικοπέδου στ)Εγκεκριμένο πιστοποιητικό πυρασφάλειας από την πυροσβεστική Υπηρεσία ζ)Υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/86 στην οποία να δηλώνεται ότι ο ιδιοκτήτης αναλαμβάνει να εκτελέσει με δικές του δαπάνες τις όποιες διαρρυθμίσεις και εργασίες που απαιτούνται για τη λειτουργία του ΚΑΠΗ η)Υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/86 από την οποία να προκύπτει ότι το ακίνητο δεν έχει υποστεί βλάβες από σεισμό ή πυρκαγιά θ)Πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης ακινήτου

Σε περίπτωση μη έκδοσης κάποιου πιστοποιητικού από τις αρμόδιες αρχές αυτό αναπληρώνεται από ένορκη βεβαίωση του ενδιαφερόμενου και σε περίπτωση ΝΠ του νομίμου εκπροσώπου του.

Το ποσό επί του οποίου μπορούν να μειοδοτούν οι ενδιαφερόμενοι καθορίζεται σε τρία ευρώ και είκοσι λεπτά ανά τετραγωνικό μέτρο.(3,20€/Μ2)

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι που είναι ιδιοκτήτες κατάλληλου ακινήτου για τον παραπάνω σκοπό να λάβουν γνώση των όρων της διακήρυξης παραλαμβάνοντας το σχετικό αντίγραφο αυτής από το γραφείο του ΝΠ(Ο.Κ.Π.Π.Π.Α.ΔΗ.Φ.) που βρίσκεται στο Ισόγειο του Δημοτικού Καταστήματος .Διεύθυνση: Ελευθερίου Βενιζέλου 8

Τηλ.2664360122


Read More »
Διαγωνισμός για την μίσθωση ακινήτου για την στέγαση του ΚΑΠΗ της Δ.Κ Φιλιατών Διαγωνισμός για την μίσθωση ακινήτου για την στέγαση του ΚΑΠΗ της Δ.Κ Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 24, 2017 Rating: 5

Στη Νέα Σελεύκεια σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας

Τρίτη, Οκτωβρίου 24, 2017

Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, θα βρεθεί σήμερα, Τρίτη 24 Οκτωβρίου, στην Ήπειρο στο πλαίσιο των εργασιών του Περιφερειακού Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση «Γέφυρες Ανάπτυξης με την Ήπειρο».

Το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού έχει ως εξής:

11:00 Επίσκεψη στο Συσκευαστήριο Ιχθύων Θεσπρωτίας «Δάγων»

13:00 Επίσκεψη στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών «Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Β΄» της Ιεράς Μητρόπολης Ιωαννίνων και της Φιλανθρωπικής Οργάνωσης της Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Αποστολή»

17:30 Σύσκεψη με τους Υπουργούς που συμμετέχουν στο 5ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση, τον Περιφερειάρχη Ηπείρου και τον Δήμαρχο Ιωαννιτών, Ξενοδοχείο Du Lac, Ιωάννινα. 19:30 Κεντρική Ομιλία στο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση : «Γέφυρες Ανάπτυξης με την Ήπειρο», Ξενοδοχείο Du Lac, Ιωάννινα.


 
Read More »
Στη Νέα Σελεύκεια σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας Στη Νέα Σελεύκεια σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 24, 2017 Rating: 5

Σελίδες