Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας: Νέα επιτυχία μέσα σε 24 ώρες - Κατασχέθηκαν 2,3 κιλά οπίου

Δευτέρα, Μαΐου 21, 2018Στον εντοπισμό δύο κιλών και διακοσίων ενενήντα γραμμαρίων (2,290kgr) οπιούχου ουσίας, καθώς και στη σύλληψη ενός 46χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, αποκόπτοντας για δεύτερη φορά σε χρονικό διάστημα λίγων ωρών τη δραστηριότητα εγκληματικών δικτύων που προσπαθούν να διακινήσουν μέσω της χώρας μας σημαντικές ποσότητες ναρκωτικών ουσιών σε κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.Ειδικότερα, στο πλαίσιο δράσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής για τη μείωση της προσφοράς ναρκωτικών ουσιών, διενεργήθηκε στην πύλη εισόδου του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας και το προσωπικό της ομάδας Κ9/Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών της οικείας Λιμενικής Αρχής, μετά από δημιουργία προφίλ στόχου, έλεγχος στο Ι.Χ.Ε. όχημα που οδηγούσε ο ανωτέρω.

Εν συνεχεία και κατόπιν ένδειξης αστυνομικού σκύλου “ΛΕΣΥ”, σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη στο πάτωμα του οχήματος, ανευρέθηκαν τρεις (03) αυτοσχέδιες νάυλον συσκευασίες με ποσότητα οπίου συνολικού μικτού βάρους δύο κιλών και διακοσίων ενενήντα γραμμαρίων (2,290kgr).

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν η ανωτέρω ποσότητα ναρκωτικής ουσίας καθώς και το Ι.Χ.Ε. όχημα. 
Read More »
Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας: Νέα επιτυχία μέσα σε 24 ώρες - Κατασχέθηκαν 2,3 κιλά οπίου Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας: Νέα επιτυχία μέσα σε 24 ώρες - Κατασχέθηκαν 2,3 κιλά οπίου Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 21, 2018 Rating: 5

ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ: ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΔΡΟΜΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ - ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΟΣ

Δευτέρα, Μαΐου 21, 2018


ΠΡΟΣ
Τον Αξιότιμο Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου,
κύριο κο Σταύρο Παργανά

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Περιφερειάρχη Ηπείρου, κο Αλέξανδρο Καχριμάνη

Κύριε Πρόεδρε,
σας παρακαλούμε να συμπεριλάβετε στην επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, με τη διαδικασία συζήτησης επερώτησης, το θέμα: «Μελέτη Σύνδεσης ΕΟ Ηγουμενίτσας - Πρέβεζας με Εγνατία Οδό (τμ. Παραμυθιά - Μεσοπόταμος)».

Επανειλημμένα η παράταξή μας αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα ολοκλήρωσης της μελέτης «Σύνδεση Ε.Ο. Ηγουμενίτσας - Πρέβεζας με Εγνατία Οδό (τμήμα Παραμυθιά – Μεσοπόταμος», με τελευταία φορά κατά τη συζήτηση του απολογισμού του προηγούμενου έτους στις 30 Μαρτίου.

Η ολοκλήρωση αυτής της μελέτης και η ωρίμανση του έργου θα μας επιτρέψει να προχωρήσει στην αναζήτηση χρηματοδότησης και κατασκευής του δρόμου στο ορατό μέλλον.

Ο δρόμος αυτός αποτελεί διαρκές αίτημα των κατοίκων της ευρύτερης περιφέρειας Φαναρίου και Παραμυθιάς, αλλά και της πρώην Νομαρχίας Πρέβεζας. Η αναγκαιότητα σύνταξης της ανωτέρω μελέτης πρόεκυψε από την ανάγκη αντιμετώπισης των τροχαίων ατυχημάτων, στο εσωτερικό των οικισμών της περιοχής του κάμπου Παραμυθίας - Γλυκής. Είχαν καταγραφεί πλήθος ατυχημάτων ακόμη και θανατηφόρα την προηγούμενη 25ετία.

Η οικονομική ανάπτυξη της ευρύτερης αγροτικής περιοχής της Παραμυθιάς - Καναλακίου και της τουριστικής περιοχής Μεσοποτάμιου - Αμμουδιάς μέχρι Λούτσα και Βράχο συνδέεται ευθέως με την κατασκευή του μελετούμενου δρόμου.

Με την κατασκευή του νέου αυτού οδικού άξονα, δημιουργείται εναλλακτική διαδρομή προς τον κόμβο Μεσοποτάμου και μέσω της Εγνατίας οδού προς το λιμάνι της Ηγουμενίτσας για την βαριά κυκλοφορία, που θα φέρει στον παραθαλάσσιο άξονα η ολοκλήρωση της Αμβρακίας οδού. Με την προταθείσα από τον Δήμο Πάργας, κατασκευής του τμήματος των 8 χλμ. από τον κόμβο Κορονόπουλου προς Καναλάκι, η χρονική απόσταση Καναλακίου προς Παραμυθιά, Ηγουμενίτσα και Ιωάννινα μειώνεται σημαντικά. Υπολογίζεται ότι η διαδρομή Γιάννενα – Παραμυθιά – Λούτσα θα είναι 40 λεπτά της ώρας!

Η μελέτη εκπονείται από το 2008 και στο διάστημα αυτό ο ανάδοχος υπέβαλλε εναλλακτικές προτάσεις για την χάραξη του νέου δρόμου με τη σύμφωνη γνώμη και την επίβλεψη της Διευθύνουσας Υπηρεσίας. Οι εναλλακτικές προτάσεις, υποβλήθηκαν στους τότε Δήμους και τον Νομάρχη Πρέβεζας που με αποφάσεις τους, γνωμάτευσαν θετικά για τη λεγόμενη «ορεινή χάραξη» που παρέκαμπτε την αγροτική γη και τους οικισμούς.

Αποφάσεις Φορέων, εκείνης της εποχής:
1. Επιστολή Νομάρχη με αρ. 230/03-11-2009 στην οποία προτείνεται να μελετηθεί η «ορεινή» εναλλακτική χάραξη».
2. Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αχέροντα με αρ. 178/28-01-2010 στην οποία προτείνεται να μελετηθεί η «ορεινή» εναλλακτική χάραξη.
3. Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Παραμυθιάς με αρ. 4/09-02-2010 στην οποία επίσης προτείνεται να μελετηθεί η «ορεινή» εναλλακτική χάραξη.
4. Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Παραμυθιάς με αρ. 2933/10-05-2010 στην οποία προτείνεται να μελετηθεί η «ορεινή» εναλλακτική χάραξη.

Η ορεινή χάραξη υπερέχει σημαντικά και ουσιαστικά ως προς:
- Η διατήρηση πραγματικών χαρακτηριστικών της μελετούμενης οδού.
- Την ορθολογική, ασφαλή διαχείριση των κυκλοφοριακών συνδέσεων με τους οικισμούς της περιοχής.
- Τον περιορισμό των επιπτώσεων που αφορούν το περιβάλλον, αστικό, φυσικό και ιστορικό.
- Το κόστος των απαλλοτριώσεων.
- Την σαφή συμφωνία όλων των φορέων της περιοχής (Νομαρχία – Δήμοι) για τη μελέτη της ορεινής εναλλακτικής λύσης.


Η προμελέτη παρουσιάστηκε στα Δημοτικά Συμβούλια των Δήμων της περιοχής, όπως και στους κατοίκους των οικισμών της περιοχής Παραμυθιάς του Δήμου Σουλίου. Εκφράστηκαν από παραγωγούς έντονες ενστάσεις όσο αφορά την χάραξη στο τμήμα Παραμυθιά - Γαρδίκι, λόγω της ανάπτυξης βιολογικών καλλιεργειών.

Σημειωτέο ότι, στη διάρκεια του αναπτυξιακού Συνεδρίου της περιφέρειας το θέμα της χρηματοδότησης ετέθη στον Υπουργό ΥΠΟΜΕΔΙ κο Σπίρτση, στη σύσκεψη της Ηγουμενίτσας και εκκρεμεί συνάντηση του με τους Δημάρχους.

Έχοντας υπόψη όλα τα παραπάνω ερωτάται η περιφερειακή Αρχή:

Ποια είναι η πρόθεση της Περιφέρειας αναφορικά με το έργο;

1. Θα ολοκληρώσει την μελέτη για να ωριμάσει το έργο και να αναζητήσει χρηματοδότηση για την κατασκευή του ή θα επιλέξει άλλο δρόμο;

2. Υπάρχει θέμα διακοπής της σύμβασης και παραίτησης από την δημιουργία του ανωτέρω οδικού άξονα;

3. Τι πληρώθηκε μέχρι σήμερα από την αρχική σύμβαση ύψους 2 εκατομμυρίων και τι υπολείπεται;

Ιωάννινα: 21/05/2018
Οι περιφερειακοί Σύμβουλοι της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ
Γιώργος Ζάψας, Γιώργος Ζάκας, Δημήτρης Χαμπίπης, 
Πρόδρομος (Μάκης) Χατζιεφραιμίδης
Read More »
ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ: ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΔΡΟΜΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ - ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΟΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ: ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΔΡΟΜΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ - ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΟΣ Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 21, 2018 Rating: 5

11η Γιορτή Παραδοσιακών Χορών Γραικοχωρίου

Δευτέρα, Μαΐου 21, 2018

Ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος Γραικοχωρίου «Ο Άγιος Δημήτριος» διοργανώνει στα πλαίσια της εορτής της Αγίας Τριάδας την 11η Γιορτή Παραδοσιακών Χορών την Κυριακή 27 Μαΐου στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολειού Γραικοχωρίου μετά το πέρας του Εσπερινού και της Λιτάνευσης της Ιεράς Εικόνας .
Μια γιορτή θεσμός στα πολιτιστικά δρώμενα της ευρύτερης περιοχής η οποία στηρίζεται από τον Δήμο Ηγουμενίτσας, το ΠΑΚΠΠΟ, την Δημοτική Κοινότητα Γραικοχωρίου αλλά και από φίλους του συλλόγου και αρκετούς εθελοντές.
Ένα συναπάντημα που σκοπός του είναι η αναβίωση, η διατήρηση και η προβολή των Παραδοσιακών Χορών, των ηθών και των εθίμων των διαφόρων περιοχών της πατρίδας μας.
Μ’ ένα πλούσιο παραδοσιακό πρόγραμμα με Χορούς και Τραγούδια από το Μακεδονία , Θρακη και Ήπειρο, το Γραικοχώρι θα γεμίσει από τους μοναδικούς ήχους των Ελληνικών παραδοσιακών οργάνων και τα απαράμιλλα χρώματα και σχέδια των τοπικών παραδοσιακών φορεσιών της Πατρίδας μας.

Σας περιμένουμε να χαρείτε σε μια δροσερή όαση πολιτισμού, μια γιορτή επικοινωνίας μεταξύ των ανθρώπων που αγαπούν, τιμούν και σέβονται την Παράδοση.
Σας προσκαλούμε και να γευτείτε παραδοσιακό βραστό κοκκινιστό κρέας με κριθαράκι και κρασί δωρεάν γύρω από ένα κοινό τραπέζι σε ένα δείπνο γεμάτο από Αγάπη στο όνομα της Αγίας Τριάδος.

Η παρουσία σας αποτελεί τιμή για μας.


 
Read More »
11η Γιορτή Παραδοσιακών Χορών Γραικοχωρίου 11η Γιορτή Παραδοσιακών Χορών Γραικοχωρίου Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 21, 2018 Rating: 5

Ένα ακόμα σοβαρό τροχαίο πριν λίγο στην Ηγουμενίτσα

Δευτέρα, Μαΐου 21, 2018

Ένα ακόμα τροχαίο ατύχημα, σημειώθηκε πριν λίγο, στην παλιά Εθνική Οδό Ηγουμενίτσας - Ιωαννίνων, έξω από γνωστή αλυσίδα super market.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες ο οδηγός του αγροτικού οχήματος, στην προσπάθειά του να κάνει αναστροφή, εμβόλισε τον οδηγό του ΙΧ, ο οποίος κατευθυνόταν από Μαυρούδι προς Ηγουμενίτσα.

Από τη σφοδρή σύγκρουση το ΙΧ αναποδογύρισε, ενώ το αγροτικό κατέληξε σε χαντάκι.

Από το ατύχημα τραυματίστηκε ο οδηγός του ΙΧ, ο οποίος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Φιλιατών.

Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του ατυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Ηγουμενίτσας.

Read More »
Ένα ακόμα σοβαρό τροχαίο πριν λίγο στην Ηγουμενίτσα Ένα ακόμα σοβαρό τροχαίο πριν λίγο στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 21, 2018 Rating: 5

Επαγγελματικό Λύκειο Φιλιατών: Οι τομείς ειδικοτήτων για το σχολικό έτος 2018-2019

Δευτέρα, Μαΐου 21, 2018


Σας γνωρίζουμε ότι στο σχολείο μας για το σχολικό έτος 2018-2019 θα λειτουργήσουν οι παρακάτω τομείς ειδικοτήτων:
Πληροφορικής
Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού
Γεωπονίας, Τεχνολογίας Τροφίμων και Περιβάλλοντος
Υγείας – Πρόνοιας – Ευεξίας με ειδικότητες:
Βοηθός Νοσηλευτή
Βοηθός Ιατρικών –Βιολογικών Εργαστηρίων
Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων
Αισθητικής Τέχνης
Κομμωτικής Τέχνης

Στην Β’ Τάξη δύναται να εγγράφονται:
μαθητές που έχουν προαχθεί από την Α’ Τάξη του Γενικού ή Επαγγελματικού Λυκείου
κάτοχοι απολυτηρίου Γενικού ή Επαγγελματικού Λυκείου ή ισοτίμων με τα απολυτήρια αυτά τίτλων σπουδών
απόφοιτοι Τεχνικών Επαγγελματικών Εκπαιδευτηρίων (Τ.Ε.Ε.) για απόκτηση απολυτηρίου και πτυχίου

Οι εγγραφές πραγματοποιούνται ηλεκτρονικά με χρήση κωδικών taxis από τους ίδιους τους μαθητές ή από τους κηδεμόνες τους εφόσον αυτοί είναι ανήλικοι, από 14 μέχρι 31 Μαΐου 2018 στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://e-eggrafes.minedu.gov.gr
Τηλ./ Fax : 26640 22257  

Στους μαθητές που φοιτούν στο σχολείο δίνεται η δυνατότητα να διαμένουν και να σιτίζονται στη Μαθητική Εστία ή στο Κέντρο Παιδικής Μέριμνας του Δήμου Φιλιατών.
 
Read More »
Επαγγελματικό Λύκειο Φιλιατών: Οι τομείς ειδικοτήτων για το σχολικό έτος 2018-2019  Επαγγελματικό Λύκειο Φιλιατών: Οι τομείς ειδικοτήτων για το σχολικό έτος 2018-2019 Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 21, 2018 Rating: 5

Κέντρο Ψυχικής Υγείας Ηγουμενίτσας: Ημερίδα με θέμα «Πρώτες Βοήθειες Ψυχικής Υγείας»

Δευτέρα, Μαΐου 21, 2018

Το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Ηγουμενίτσας σας προσκαλεί στην Ημερίδα με θέμα «Πρώτες Βοήθειες Ψυχικής Υγείας» που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 23 Μαΐου 2018 και ώρα 10:00 π.μ. στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Τ.Ε.Π. Ηγουμενίτσας.

Εισηγήτρια:
Παναγιωτακοπούλου Αθανασία: Ψυχίατρος, Msc, Επιμελήτρια Β’ Ε.Σ.Υ., Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων ‘’Γ. Χατζικώστα΄΄, Κέντρο Ψυχικής Υγείας Ιωαννίνων.

Συντονίζει:
Πέτσιου Σπυριδούλα: Ψυχολόγος, Msc, Επιστημονικά Υπεύθυνη του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Ηγουμενίτσας του Γ.Ν. – Κ.Υ. Φιλιατών.

Οι Πρώτες Βοήθειες Ψυχικής Υγείας είναι η βοήθεια που παρέχεται σε ένα άτομο που αναπτύσσει ένα πρόβλημα ψυχικής υγείας ή δυσφορίας (π.χ. αυτοκτονικότητα, επιθετικότητα, κρίση πανικού, κατάθλιψη).

Απευθύνονται:
  • στον γενικό πληθυσμό.
  • σε φροντιστές υγείας και συγγενείς πασχόντων.
  • σε επαγγελματίες υγείας, όχι απαραίτητα σε ειδικούς ψυχικής υγείας.
  • σε επαγγελματίες που έρχονται σε άμεση επαφή με ψυχικά πάσχοντες (π.χ. αστυνομικούς, πληρώματα ΕΚΑΒ).
Έχουν ως στόχο:
· τη διατήρηση της ζωής ενός ατόμου, που μπορεί να είναι επικίνδυνο για τον εαυτό του ή για τους άλλους.
· την παροχή βοήθειας για την αποτροπή της εξέλιξης μιας ψυχικής ασθένειας σε μια βαρύτερη μορφή.
· την προώθηση της αποκατάστασης της ψυχικής υγείας.
· την ανακούφιση ενός ατόμου που υφίσταται μια ψυχική ασθένεια.
Read More »
Κέντρο Ψυχικής Υγείας Ηγουμενίτσας: Ημερίδα με θέμα «Πρώτες Βοήθειες Ψυχικής Υγείας» Κέντρο Ψυχικής Υγείας Ηγουμενίτσας: Ημερίδα με θέμα «Πρώτες Βοήθειες Ψυχικής Υγείας» Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 21, 2018 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Σεβασμός στην Διαφορετικότητα

Δευτέρα, Μαΐου 21, 2018


Read More »
Ηγουμενίτσα: Σεβασμός στην Διαφορετικότητα Ηγουμενίτσα: Σεβασμός στην Διαφορετικότητα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 21, 2018 Rating: 5

Το τριήμερο πρόγραμμα των εορτών Σουλίου σε Παραμυθιά και Σούλι

Δευτέρα, Μαΐου 21, 2018


Read More »
Το τριήμερο πρόγραμμα των εορτών Σουλίου σε Παραμυθιά και Σούλι Το τριήμερο πρόγραμμα των εορτών Σουλίου σε Παραμυθιά και Σούλι Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 21, 2018 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Ημερίδα με θέμα την «Οστεοαρθρίτιδα»

Δευτέρα, Μαΐου 21, 2018Το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας και το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Ηγουμενίτσας διοργανώνουν την Τετάρτη 23 Μάϊου 2018 και ώρα 19:00 στο Πνευματικό Κέντρο Ηγουμενίτσας «Πάνθεον», ημερίδα με τίτλο «Οστεοαρθρίτιδα», με ομιλητές:

· Τάτσης Παναγιώτης, Κοινωνικός Λειτουργός, Βοήθεια στο Σπίτι, με θέμα: «Ο θεσμός του προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι»

· Μπόζιος Παναγιώτης MD, MSc, PhD, Ειδικός Ρευματολόγος Διδάκτωρ Ρευματολογίας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων , με θέμα: «Οστεοαρθρίτιδα: Μία χρόνια νόσος»

· Κωστής Σωτήρης, Ορθοπαιδικός – Χειρουργός, με θέμα: «Ενδείξεις χειρουργικής αντιμετώπισης οστεοαρθρίτιδας – τεχνικές»

· Κατσαρός Σπύρος, Φυσικοθεραπευτής M.Sc, με θέμα: «Συντηρητική θεραπεία και μετεγχειρητική αποκατάσταση στην οστεοαρθρίτιδα γόνατος»

Την εκδήλωση θα συντονίσει η κα Άντζελα Μπέζα, Νοσηλεύτρια

Read More »
Ηγουμενίτσα: Ημερίδα με θέμα την «Οστεοαρθρίτιδα» Ηγουμενίτσα: Ημερίδα με θέμα την «Οστεοαρθρίτιδα» Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 21, 2018 Rating: 5

Τετραήμερο στις δομές υγείας της Ηπείρου, εγκαίνια του ΤΕΠ Ηγουμενίτσας

Δευτέρα, Μαΐου 21, 2018


«Europe in my Region»... Και στην Ήπειρο η καμπάνια διοργανώνεται φέτος με τη συνεργασία του Υπουργείου Υγείας και της Ε.Υ.Δ. Ε.Π. Περιφέρειας Ηπείρου. Οι εκδηλώσεις επικεντρώνονται σε δράσεις Υγείας , που χρηματοδοτήθηκαν από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ηπείρου 2014-2020.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

• 29 Μαΐου – Επίσκεψη στη νέα πτέρυγα του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων και παρουσίαση ερευνητικών αποτελεσμάτων στην υγεία στον χώρο του πενταόροφου κτιρίου νοσηλευτικών μονάδων. (11:00-13:00)

• 30 Μαΐου – Ο κοινωνικός ρόλος του ΕΚΑΒ. Ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση πολιτών σε παροχή πρώτων βοηθειών στο Δημοτικό σχολείο Γραμμενίτσας Άρτας (9:30-11:00) και στον παραλιακό πεζόδρομο Πρέβεζας (11:00-13:00).

• 31 Μαΐου – Εγκαίνια Τοπικών Μονάδων Υγείας στο Ιωάννινα (11:00)

• 31 Μαΐου – Παρουσίαση των δράσεων απεξάρτησης που σχεδιάζεται να υλοποιηθούν στο πλαίσιο της Εθνικής Στρατηγικής για την υγεία στον χώρο του Πολυδύναμου Κέντρου Αντιμετώπισης Αλκοολικών και της Κρίσης των Χρηστών Ναρκωτικών στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα Ιωαννίνων.(18:00)

• 31 Μαΐου – Παρουσίαση της Στρατηγικής για την πρωτοβάθμια φροντίδα στην αίθουσα της ΕΗΜ (19:00)

• 1 Ιουνίου - Εγκαίνια του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) του Νοσοκομείου Φιλιατών στην Ηγουμενίτσα (12:00)
 
Read More »
Τετραήμερο στις δομές υγείας της Ηπείρου, εγκαίνια του ΤΕΠ Ηγουμενίτσας Τετραήμερο στις δομές υγείας της Ηπείρου, εγκαίνια του ΤΕΠ Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 21, 2018 Rating: 5

Καθορισμός περιόδου συγκομιδής και μεταφοράς αγροτικών προϊόντων έτους 2018 στην Περιφέρεια Ηπείρου

Δευτέρα, Μαΐου 21, 2018


Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Ηπείρου ενημερώνει ότι εκδόθηκε η υπ'αρ. 64492/2181/18-5-2018 απόφαση του Περιφερειάρχη Ηπείρου (ΑΔΑ:ΩΑΕΚ7Λ9-47Ι), με θέμα “Καθορισμός περιόδου συγκομιδής και μεταφοράς αγροτικών προϊόντων έτους 2018 στην Περιφέρεια Ηπείρου”, σύμφωνα με την οποία:

Επιτρέπεται στους κατόχους αγροτικών προϊόντων η αυθημερόν μεταφορά των προϊόντων τους από τους χώρους συλλογής (αγρούς) προς τα κέντρα συγκέντρωσης, τους χώρους αποθήκευσης ή τα εργοστάσια επεξεργασίας αυτών με χρήση φορτηγών Ι.Χ., ογκομετρικών οχημάτων μεταφοράς (σιλό) καθώς και μεταφοράς χύδην που συνοδεύουν θεριζοαλωνιστικές μηχανές κατά τις χρονικές περιόδους συγκομιδής τους, που καθορίζονται ως εξής:

Α) Για την Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων
Σιτηρά – Αραβόσιτος: 15/06/2018 – 15/12/2018

Β) Για την Περιφερειακή Ενότητα Άρτας:
Σιτηρά (Σιτάρι – Κριθάρι – Βρώμη κλπ), Λόλιο: 18/05/2018 – 31/07/2018
Τριφύλλι - Μηδική: 03/08/2018 – 06/01/2018
Αραβόσιτος: 25/08/2018 – 22/12/2018

Γ) Για την Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας: 12/06/2018 –12/12/2018

Δ) Για την Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας:
Σιτηρά (Σιτάρι – Βρώμη – Κριθάρι): 01/06/2018 – 30/07/2018
Τριφύλλι (σποροπαραγωγή): 10/09/2018 – 10/11/2018
Αραβόσιτος: 10/09/2018 – 31/12/2018

Παρακαλούνται οι κάτοχοι Αγροτικών Μηχανημάτων μεταφοράς αγροτικών προϊόντων (ΣΙΛΟ και ΧΥΔΗΝ) με πινακίδες Αγροτικού Μηχανήματος, να προσέλθουν στις αρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου να θεωρήσουν τις άδειες κυκλοφορίας για την συγκεκριμένη χρονική περίοδο. 
 
Για τη θεώρηση, θα πρέπει να προσκομιστούν τα παρακάτω:
- Άδεια Κυκλοφορίας του Μηχανήματος,
- Άδεια Κυκλοφορίας Θεριζοαλωνιστικής μηχανής που συνοδεύουν,
- Βεβαίωση καλής λειτουργίας από Εξουσιοδοτημένο Συνεργείο (ΣΙΛΟ) ή Δελτίο ΚΤΕΟ σε ισχύ (ΧΥΔΗΝ),
- Ηλεκτρονικό Παράβολο 10,00€ για Θεώρηση άδειας κυκλοφορίας Αγροτικού Μηχανήματος (ΚΩΔ.: 1430).

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε αναζητήστε την εν λόγω απόφαση στο διαδίκτυο ή απευθυνθείτε στα παρακάτω τηλέφωνα
Α) Π.Ε. Ιωαννίνων: 2651364120 -κα Σταυράτη Αγγελική ή κα Μπάρκα Δήμητρα.
Β) Π.Ε. Άρτας: 2681364438 – κος Χουλιάρας Βασίλειος
Γ) Π.Ε. Θεσπρωτίας: 2665360150 – κος Μπάρμπας Αντώνιος
Δ) Π.Ε. Πρέβεζας: 2682027774 – κος Κονταξής Γεώργιος

Read More »
Καθορισμός περιόδου συγκομιδής και μεταφοράς αγροτικών προϊόντων έτους 2018 στην Περιφέρεια Ηπείρου Καθορισμός περιόδου συγκομιδής και μεταφοράς αγροτικών προϊόντων έτους 2018 στην Περιφέρεια Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 21, 2018 Rating: 5

Με μεγάλη επιτυχία η παράσταση των ΤΡΩΑΔΩΝ του 1ου ΓΕΛ Ηγουμενίτσας

Δευτέρα, Μαΐου 21, 2018


Με μεγάλη επιτυχία παρουσιάστηκε το Σάββατο το βράδυ στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα της Εστίας, η παράσταση των ΤΡΩΑΔΩΝ του 1ου ΓΕΛ Ηγουμενίτσας.

Ήταν ένα δύσκολο εγχείρημα με πρωταγωνιστές τους δεκαέξι μαθητές της Α΄ και Β΄Λυκείου και σκηνοθέτη – δασκάλα υποκριτικής και τραγουδιού την φιλόλογο Άννα Ρεντζεπέρη, σε ένα δύσκολο είδος, όπως αυτό της αρχαίας τραγωδίας.

Ο συγχρονισμός του οκταμελούς χορού, η μελωδική φωνή των κοριτσιών, η υποκριτική δεινότητα των ηθοποιών στους ρόλους και ο ρυθμός της παράστασης καθώς και η ερμηνεία του μοιρολογιού από την υπεύθυνη καθηγήτρια, έδωσε ένα αποτέλεσμα που είναι μακράν ανώτερο από τις συνηθισμένες μαθητικές παραστάσεις.

Οι φωτισμοί του κυρίου Σταύρου ήταν εξαιρετικά ατμοσφαιρικοί και απέδωσαν την μελαγχολία του έργου, πραγματικά από έναν επαγγελματία του είδους.

Η σκηνογραφία λιτή, που αναδείκνυε την υποκριτική ικανότητα των μαθητών, τα ρούχα εξαιρετικά προσεγμένα, κεντημένα όλα με κοσμήματα, δεν είχαν να ζηλέψουν τίποτα από επαγγελματικές παραστάσεις.

Με φυσικό ήχο, ήχο κρουστών και τις εκπληκτικές φωνές των μαθητών, ήταν πραγματικά μια παράσταση performance, που ανέβασε ψηλά τον πήχη των σχολικών παραστάσεων.

Παρευρέθηκαν επίσημη της πόλης και της εκπαίδευσης και μεγάλο πλήθος κόσμου που έφυγε συγκινημένος, συναισθηματικά φορτισμένος και ψυχικά γεμάτος θεωρώντας ότι παρακολούθησε με τον ιδανικότερο τρόπο ένα είδος αρκετά ξένο σε αυτόν και δύσκολο και με την – ευχάριστη για μας – απαίτηση να ξαναπαρουσιαστεί το έργο.

Συγχαρητήρια σε μαθητές και καθηγήτρια, ευχαριστούμε τον κόσμο για την ευγενική του παρουσία.


Read More »
Με μεγάλη επιτυχία η παράσταση των ΤΡΩΑΔΩΝ του 1ου ΓΕΛ Ηγουμενίτσας Με μεγάλη επιτυχία η παράσταση των ΤΡΩΑΔΩΝ του 1ου ΓΕΛ Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 21, 2018 Rating: 5

Θεσπρωτία: Η σύνθεση της Νομαρχιακής επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής

Δευτέρα, Μαΐου 21, 2018Το Κίνημα Αλλαγής, το προοδευτικό κίνημα της νέας εποχής, μετά τη συγκρότηση των κεντρικών του οργάνων και των τομέων πολιτικής προχωρά σε συγκρότηση των δυνάμεων του κατά νομό σε όλη την Ελλάδα.

Σε αυτό το πλαίσιο συγκροτήθηκε σήμερα, 20/05/2018 στο νομό μας μετά από διαβούλευση και εσωτερική εκλογή των μελών της η Νομαρχιακή Επιτροπή του Κινήματος Αλλαγής.

Η σύνθεση της Νομαρχιακής επιτροπής έχει ως εξής : 

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ : ΚΑΤΣΙΝΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
ΑΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ : ΦΕΡΕΝΤΙΝΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ:
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΗΛ. ΚΟΜΜΑΤΟΣ : ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ : ΚΑΤΣΙΛΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΥ : ΓΩΓΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ : ΣΙΝΤΟΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ : ΜΠΟΛΩΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΕΒΕ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ: ΚΑΤΣΙΛΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
ΥΓΕΙΑΣ : ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ ΠΕΤΡΟΣ
ΠΑΙΔΕΙΑΣ : ΜΠΑΛΛΑΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ : ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Θα ακολουθήσει το αμέσως επόμενο διάστημα ανοιχτή πολιτική εκδήλωση του Κινήματος Αλλαγής και τον Ιούνιο θα εκλεγούν σε κάθε δήμο του νομού μας οι συντονιστικές επιτροπές των δημοτικών οργανώσεων. Μην μείνεις θεατής, ένωσε την φωνή σου με τη δική μας.
 
ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ
Η ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΞΑΝΑ
ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ

Read More »
Θεσπρωτία: Η σύνθεση της Νομαρχιακής επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής Θεσπρωτία: Η σύνθεση της Νομαρχιακής επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 21, 2018 Rating: 5

Σελίδες