Πλήθος κόσμου στις συναυλίες των σπουδαστών του Πρότυπου Ωδείου Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Ιουλίου 06, 2017

Στις 25, 29 & 30 Ιουνίου πραγματοποιήθηκαν οι συναυλίες των σπουδαστών του Πρότυπου Ωδείου Ηγουμενίτσας. Στις 25 Ιουνίου η πρώτη συναυλία πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο των Τ.Ε.Ι. ενώ στις 29 και 30 στον προαύλιο χώρο του "Πάνθεον" με θέα τη θάλασσα.

Συμμετείχαν όλοι οι σπουδαστές του ωδείου καθώς επίσης και οι καθηγητές τους. Για άλλη μία χρονιά οι σπουδαστές παρουσίασαν τα μουσικά κομμάτια που είχαν προετοιμάσει και επέδειξαν επαγγελματισμό στην εκτέλεσή τους.

Σκοπός αυτών των συναυλιών, που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο, δεν είναι να προβάλλονται μόνο οι δεξιότητες και το ταλέντο των σπουδαστών, αλλά να εμφανίζονται επί σκηνής, να αποκτούν σταδιακά άνεση και να εξοικειώνονται με την εμφάνισή τους στο κοινό.

Είναι επίσης σημαντικό να τονίσουμε ότι οι γονείς παρακολουθούν έτσι την πρόοδο των παιδιών τους που ενώ ξεκινούν με τα μαθήματα της μουσικής προπαιδείας στην προσχολική ηλικία εξελίσσονται σε μικρούς επαγγελματίες μουσικούς.Οι συναυλίες όμως στο σύνολό τους είναι αποτέλεσμα της καλής σχέσης και συνεργασίας σπουδαστών - καθηγητών. '
Ολοι οι διδάσκοντες στο Πρότυπο Ωδείο είναι καταξιωμένοι επαγγελματίες στο χώρο τους με διακρίσεις. 
Το σπουδαιότερο όμως είναι ότι διακρίνονται από τη μεγάλη αγάπη που έχουν για τη μουσική και την εκπαίδευση.
 
Οι συναυλίες δεν θα μπορούσαν να έχουν αυτό το αποτέλεσμα εάν δεν υπήρχε ο φωτισμός και ο ηχητικός επαγγελματικός εξοπλισμός από την maestrosound
Σε κάθε συναυλία που οργανώνεται όσο μικρή ή μεγάλη και να είναι γίνεται η ίδια προετοιμασία και περιλαμβάνεται πάντα ο απαραίτητος εξοπλισμός ώστε το αποτέλεσμα να είναι άρτιο, γιατί ικανοποιημένοι πρέπει να είναι πρώτα οι σπουδαστές που συμμετέχουν και μετά οι γονείς και οι θεατές.

Οι συναυλίες πραγματοποιήθηκαν σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Ηγουμενίτσας και το ΠΑΚΠΠΟ. 
Χορηγοί επικοινωνίας ήταν: thespro.gr, ΒΔΕΛΛΑ και Θεσπρωτών Διαβούλευση.

Ακολουθούν δύο ακόμη συναυλίες του Ωδείου, οι οποίες εντάσσονται στα πλαίσια των καλοκαιρινών πολιτιστικών του Δήμου Ηγουμενίτσας.


Read More »
Πλήθος κόσμου στις συναυλίες των σπουδαστών του Πρότυπου Ωδείου Ηγουμενίτσας Πλήθος κόσμου στις συναυλίες των σπουδαστών του Πρότυπου Ωδείου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 06, 2017 Rating: 5

Η Ηγουμενίτσα και η Σαγιάδα στην εκπομπη της ΕΡΤ1 (ΒΙΝΤΕΟ)

Πέμπτη, Ιουλίου 06, 2017


Read More »
Η Ηγουμενίτσα και η Σαγιάδα στην εκπομπη της ΕΡΤ1 (ΒΙΝΤΕΟ) Η Ηγουμενίτσα και η Σαγιάδα στην εκπομπη της ΕΡΤ1 (ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 06, 2017 Rating: 5

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ CETA… ΣΤΗΝ ΔΙΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΦΕΤΑΣ. ΣΕ ΚΛΟΙΟ ΑΣΦΥΞΙΑΣ Η ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ - Του Θεόδωρου Χόβολου

Πέμπτη, Ιουλίου 06, 2017


Η συνδυασμένη και ολομέτωπη επίθεση στην πρωτογενή αγροτική παραγωγή της χώρας, όπως αυτή αποκρυσταλλώνεται στα συνεχόμενα μνημόνια, δεν λέει να κοπάσει. Ασφαλιστικό, φορολογικό, απανωτά χαράτσια, πανάκριβο ρεύμα και πετρέλαιο, εξανεμίζουν κάθε ελπίδα ίχνους κερδοφορίας στο αγροτικό νοικοκυριό.

Ειδικότερα ο κλάδος της Αιγοπροβατοτροφίας, από τους μεγαλύτερους στην κτηνοτροφική παραγωγή της χώρας αλλά και βασικός πυλώνας της Ηπειρώτικης οικονομίας, δέχεται συνεχή σφυροκοπήματα. Οι ελπίδες για μια καλύτερη τιμή στο κρέας των αμνοεριφίων το Πάσχα, λόγω σύμπτωσής του με το Καθολικό, τερματίστηκαν απότομα μετά την πρωτόφαντη καταρράκωση της τιμής (στον παραγωγό και όχι στον καταναλωτή) από το ολιγομελές δίκτυο που ελέγχει την εγχωρία εμπορία κρέατος. Από την άλλη, η τιμή του γάλακτος συνεχώς κατρακυλά με διάφορες αστείες προφάσεις από την γαλακτοβιομηχανία, άσχετα με το γεγονός ότι οι κερδοφορίες καλά κρατούν και ότι μόνο οι εξαγωγές της «Φέτας», έχουν ξεπεράσει το ύψος ρεκόρ των 350 εκατομμυρίων €, την περσινή χρονιά.

Η λεηλασία αυτού του ιστορικού παραγωγικού κλάδου, έχει τη βούλα του κράτους, που νομοθετεί εναντίον του χρόνια τώρα και τον υπονομεύει ανοιχτά, όπως έκανε και με την γαλακτοπαραγωγική αγελαδοτροφεία της χώρας. Τα συνεχόμενα μέτρα που πριμοδοτούσαν την εισαγωγή αγελαδινού γάλακτος κατ εντολή της ΕΕ και γονάτισαν την αγελαδοτροφεία της χώρας, βρίσκουν τη συνέχειά τους στις νέες εξελίξεις για το παραδοσιακό ελληνικό τυρί «Φέτα». Ένα τυρί το οποίο έχει κατοχυρωθεί σαν Προϊόν Ονομασία Προελεύσεως (ΠΟΠ) και αναγνωρίζεται απ’ όλους σαν την «ναυαρχίδα» της κτηνοτροφικής μας παραγωγής.

Και στην εμπορική συμφωνία της ΕΕ με τα κράτη της Νοτίου Αφρικής (SADC) το προηγούμενο καλοκαίρι, και στην αντίστοιχη συμφωνία με τον Καναδά (CETA) τον Φλεβάρη του 2017, το ελληνικό κράτος συναίνεσε στην παραγωγή «Φέτας» σ΄αυτά τα μέρη, αυτοκαταργώντας στην πράξη το χαρακτηρισμό «ΠΟΠ» Επιβεβαιώνεται για μια ακόμη φορά ο διαχρονικός και βασικός νόμος της ελληνικής οικονομίας, που ορίζει ότι τα συμφέροντα των εισαγωγέων βρίσκονται σε υψηλότερη προτεραιότητα από τα συμφέροντα των παραγωγών του τόπου. Έχουμε τη νέα επιβεβαίωσή του από τους δήθεν «αριστερούς» διαχειριστές.


Αλλά αν είναι φανερό σε όλους, τουλάχιστον την τελευταία επταετία, ότι η χώρα ξεπουλιέται «μπίτ παρά» και ότι με την αδιάλειπτη μνημονιακή πολιτική, λαμβάνει χώρα μια κολοσσιαία παραγωγική ανασυγκρότηση ενάντια στις ζωντανές δυνάμεις του τόπου, είναι εξίσου φανερό ότι τα συλλογικά όργανά του κτηνοτροφικού κόσμου, αδυνατούν να εμφανίσουν την οποιαδήποτε αντίσταση. Του εναντίων ! Υποτάσσονται σε αλλότρια συμφέροντα. Αποπροσανατολίζουν. Διχάζουν.

Σε καιρούς που απαιτούνται οι μέγιστες συσπειρώσεις και το σαφές ξεκαθάρισμα των συμμαχιών που πρέπει να οικοδομηθούν, οι δύο κύριες κτηνοτροφικές οργανώσεις της χώρας βρίσκονται σε ευθεία αντιπαράθεση. Η Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ) και ο Σύνδεσμο Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ) διαγκωνίζονται όχι σ’ έναν διεκδικητικό αγώνα αλλά για την ίδρυση «Διεπαγγελματικής Οργάνωσης» για τη Φέτα ΠΟΠ. Μια επαγγελματική οργάνωση η οποία θα κάνει δήθεν αυτά που δεν κάνει η υπεύθυνη πολιτεία (χωρίς να αναρωτιούνται άραγε γιατί και για ποιο λόγο) και που θα ξεπεράσει δήθεν τα βαθιά αντικρουόμενα συμφέροντα που οργιάζουν από το στάβλο του κτηνοτρόφου μέχρι το τραπέζι του καταναλωτή. Εις βάρος πάντα και των δύο!

Η μεν ΠΕΚ, σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών Γαλακτοκομικών Προϊόντων (ΣΕΒΓΑΠ), στέλνει ραβασάκια στους κτηνοτρόφους για την εξουσιοδότηση σύστασης Διεπαγγελματικής, ο δε ΣΕΚ, συνεργαζόμενος και αυτός με ένα δίκτυο μικρότερων μεταποιητών περηφανεύεται ότι αυτός είχε πρώτος την ιδέα και καταγγέλλει την ΠΕΚ ότι τον υπερφαλαγγίζει με αθέμιτους τρόπους. Τώρα, από πότε οι γαλακτοβιομήχανοι, που παλιότερα επίλεκτα μέλη της, είχαν καταδικαστεί για τη σύσταση καρτέλ με σκοπό την καταρράκωση της τιμής του αγελαδινού γάλακτος, αναγορεύονται σε υπερασπιστές του κτηνοτρόφου, είναι πραγματικά άγνωστο.

Γνωστό είναι όμως ότι όσο προστάτεψε χρόνια τώρα, την ντόπια παραγωγή κρέατος η Διεπαγγελματική Κρέατος (η οποία σαρώνεται από τις γερμανικές γαλλικές και ολλανδικές εισαγωγές αλλά και από τις σωρεία ελληνοποιήσεων) άλλο τόσο θα προστατεύσει και την αιγοπροβατοτροφία η Διεπαγγελαματική Φέτας.

Είναι προφανώς αδύνατο με τέτοιους είδους αποπροσανατολισμούς και τους αντίστοιχους συσχετισμούς να υπάρξει η οποιαδήποτε προστασία της ντόπιας παραγωγής και πολύ περισσότερο αναστολή της πολλαπλής αφαίμαξης του αγροτικού νοικοκυριού. 
Η διαδικασία εκκαθάρισης στις γραμμές των μικρομεσαίων κτηνοτρόφων αλλά και η ολοκληρωτική υπαγωγή των μεγαλύτερων στο κερδοσκοπικό παιχνίδι του διευρυμένου αγροτοδιατροφικού συμπλέγματος, προχωρά χωρίς καμιά αντίσταση. 

Ακόμα χειρότερα! 
Το γνωστό γραφειοκρατικό «συνεταιριστικό - συνδικαλιστικό» δίκτυο, που σαρώθηκε από την κρίση, αναδιαρθρώνεται και μεταλλάσσεται παράλληλα και επικουρικά με την πρωτοφανή δικτύωση των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων στον αγροτικό χώρο. 
Είτε στις εισροές της κτηνοτροφικής μονάδας, τη μεταποίηση και την εμπορία του κτηνοτροφικού προϊόντος (π.χ. Φέτα ή Κρέας) είτε με την καθαρή τραπεζιτική-χρηματιστηριακή υπόσταση του (βλέπε τη Συμβολαιακή Γεωργία, τις Αγροτικές Κάρτες των τραπεζών, την GAIA-Επιχειρείν κ.α.)

Η απάντηση στην στρατηγική επιλογή της άγριας εκμετάλλευσης μέχρι εξαφάνισης της μικρής κλίμακας κτηνοτροφίας και την υπαγωγή της εναπομείναντας σε μια μορφή σύγχρονης δουλοπαροικίας, βορά σε μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, μπορεί και πρέπει να δοθεί άμεσα. Ο κόσμος της εργασίας και του μόχθου, αν θέλει να κρατήσει ένα κομμάτι από τον τεράστιο πλούτο που παράγει πρέπει γρήγορα να αναδιατάξει τις δυνάμεις του ταυτόχρονα σε δύο επίπεδα. 
Στο επίπεδο της παραγωγής με συνεργατικά σχήματα βάσης, αποκλειστικά από τους κτηνοτρόφους και για τους κτηνοτρόφου (πολλοί εξωαγροτικοί καλοθελητάδες έχουν είδη πιάσει δουλειά) και όσο το δυνατό έξω από το δαιδαλώδες αγροτοδιατροφικό σύστημα που βλέπει το Τρόφιμο σαν ύψιστο κερδοφόρο εμπόρευμα, καταλήγοντας να ταΐζει «σκουπίδια» τον ανύποπτο καταναλωτή. Αλλά και στο επίπεδο της διεκδίκησης μέσω συλλογικοτήτων που θα φρενάρουν την ολομέτωπη επίθεση και την αποτίναξη των πολλαπλών δεσμών που ΕΕ μαζί με τους διεθνής τοκογλύφους δένουν, ξαναδένουν και λιντσάρουν τη χώρα σε αγαστή συνεργασία με τους ποικίλους ντόπιους διαχειριστές. Χθεσινούς ! Σημερινούς ! Αυριανούς!

Παραμυθία 5 Ιούλη 2017 
Χόβολος Θεόδωρος
Κτηνίατρος 


 
Read More »
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ CETA… ΣΤΗΝ ΔΙΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΦΕΤΑΣ. ΣΕ ΚΛΟΙΟ ΑΣΦΥΞΙΑΣ Η ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ - Του Θεόδωρου Χόβολου ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ CETA… ΣΤΗΝ ΔΙΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΦΕΤΑΣ. ΣΕ ΚΛΟΙΟ ΑΣΦΥΞΙΑΣ Η ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ - Του Θεόδωρου Χόβολου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 06, 2017 Rating: 5

5.553 τροχαίες παραβάσεις τον Ιούνιο στην Ήπειρο

Πέμπτη, Ιουλίου 06, 2017Με στόχο την διαρκή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών στα ζητήματα οδικής ασφάλειας δημοσιοποιούνται συγκεντρωτικά-συγκριτικά στοιχεία που αφορούν, τροχαία ατυχήματα και παραβάσεις για τον Ιούνιο του 2017, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

α. Τροχαία Ατυχήματα

Στην εδαφική αρμοδιότητα της Ηπείρου, σημειώθηκαν 12 τροχαία δυστυχήματα (όπως και το 2016). 
Ειδικότερα, σημειώθηκαν:
3 θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα (έναντι 1 το 2016)
2 τροχαία ατυχήματα με σοβαρό τραυματισμό ατόμου (έναντι 3 το 2016)
7 τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό ατόμου (έναντι 8 το 2016)

Από τα τροχαία δυστυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των νομών, καταγράφηκαν συνολικά 14 παθόντες (έναντι 20 το 2016). 
Ειδικότερα, καταγράφηκαν:
 • 3 νεκροί (έναντι 1 το 2016)
 • 2 σοβαρά τραυματίες (έναντι 4 το 2016)
 • 9 ελαφρά τραυματίες (έναντι 15 το 2016)


Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν:
 • υπερβολική ταχύτητα
 • έλλειψη προσοχής κατά την οδήγηση
 • παραβίαση προτεραιότητας
 • λοιπά αίτια αναφερόμενα στους οδηγούς

β. Δράσεις Τροχονομικής αστυνόμευσης

Για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων πραγματοποιήθηκαν συστηματικοί έλεγχοι στο οδικό δίκτυο της Ηπείρου, οι οποίοι είχαν ως αποτέλεσμα να βεβαιωθούν συνολικά (5.553) παραβάσεις, από τις οποίες ξεχωρίζουν οι επικίνδυνες καθώς οδηγούν ευθέως στο τροχαίο ατύχημα και επηρεάζουν καθοριστικά το αποτέλεσμά του.

Βεβαιώθηκαν :
 • 1071 για υπερβολική ταχύτητα.
 • 79 για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος (μέθη).
 • 111 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη.
 • 268 για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση.
 • 143 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση.
 • 38 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.
 • 2 για παραβίαση προτεραιότητας.
 • 73 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση.
 • 40 για αντικανονικό προσπέρασμα.
 • 32 για αντικανονικούς ελιγμούς.
 • 25 για φθαρμένα ελαστικά.
Σημειώνεται επίσης ότι τον προηγούμενο μήνα βεβαιώθηκαν (118) παραβάσεις που αφορούν ανασφάλιστα οχήματα και (435) παραβάσεις επαγγελματικών οχημάτων. 


 
Read More »
5.553 τροχαίες παραβάσεις τον Ιούνιο στην Ήπειρο 5.553 τροχαίες παραβάσεις τον Ιούνιο στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 06, 2017 Rating: 5

Σύλληψη 45χρονης ημεδαπής, ιδιοκτήτριας καταστήματος, για ηχορύπανση

Πέμπτη, Ιουλίου 06, 2017


Συνελήφθη, σήμερα (06-07-2017) μετά τα μεσάνυκτα στην Άρτα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Άρτας, μία 45χρονη ημεδαπή, ιδιοκτήτρια καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, διότι σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε με ειδική συσκευή ηχομέτρησης, κατελήφθη να λειτουργεί μουσική, έχοντας παραβιάσει τα ανώτατα επιτρεπόμενα όρια ήχου. 


 
Read More »
Σύλληψη 45χρονης ημεδαπής, ιδιοκτήτριας καταστήματος, για ηχορύπανση Σύλληψη 45χρονης ημεδαπής, ιδιοκτήτριας καταστήματος, για ηχορύπανση Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 06, 2017 Rating: 5

Συνεδριάζει την Τετάρτη το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας

Πέμπτη, Ιουλίου 06, 2017


Παρακαλούμε να παρευρεθείτε στην συνεδρίαση του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας που θα γίνει σήμερα την Τετάρτη 12.07.2017 και ώρα 19:00 στο Συνεδριακό Κέντρο του Επιμελητηρίου, με θέματα ημερησίας διάταξης τα παρακάτω:
ΘΕΜΑ 1ον: Ενημέρωση για τις δραστηριότητες της Δ.Ε. από το προηγούμενο Δ.Σ. Εισηγητής ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου.

ΘΕΜΑ 2ον: Ενημέρωση εκπροσώπων Επιμελητηρίου για την συμμετοχή τους σε Επιτροπές.  
ΘΕΜΑ 3ον: Έγκριση Β' Τροποποίησης Προϋπολογισμού έτους 2017.
Εισηγητής ο Οικ. Επόπτης του Επιμελητηρίου.

ΘΕΜΑ 4ον: Έγκριση Ισολογισμού έτους 2016.
Εισηγητής ο Οικ. Επόπτης του Επιμελητηρίου.

ΘΕΜΑ 5ον: Ορισμός μέλους του Επιμελητηρίου στην Εκλογική Επιτροπή (για τις Επιμελητηριακές Εκλογές 11/2017).
Εισηγητής ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου.

ΘΕΜΑ 6ο: Τρέχοντα θέματα.

Η παρουσία σας κρίνεται απαραίτητη.

Με εκτίμηση 
Ο Πρόεδρος Του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας
Αλέξανδρος Πάσχος


Read More »
Συνεδριάζει την Τετάρτη το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας Συνεδριάζει την Τετάρτη το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 06, 2017 Rating: 5

Τι ενώνει τον νικητή του Survivor και την Περιφερειακή Σύμβουλο κα Αντιγόνη Φίλη;

Πέμπτη, Ιουλίου 06, 2017


"Αναστάτωση" προκάλεσε μία ανάρτηση, προ ημερών στο facebook, της Περιφερειακής Συμβούλου Ηπείρου κας Αντιγόνης Φίλη, με φωτογραφία της μαζί με τον νικητή του Survivor κ. Γιώργο Αγγελόπουλο.

Πολλοί έσπευσαν να ρωτήσουν για την σχέση των δύο.

Η αλήθεια είναι πως τα πράγματα που τους ενώνουν είναι πολλά.
Κυρίως το συμπεθεριό, αφού ο Χάρης αδερφός του Ντάνου έχει παντρευτεί την αγαπημένη ανιψιά του άντρα της κας Φίλη την Νάντια, πέρσι το καλοκαίρι στη Σκιάθο, από όπου και η επίμαχη φωτογραφία.

Τους ενώνει όμως και το Survivor (επιβίωση) αφού και η κα Φίλη επιβιώνει και μάλιστα πρωταγωνιστεί, σε έναν καθαρά ανδροκρατούμενο χώρο, όπως αυτός της πολιτικής. 

Και που ξέρεις, ίσως στο μέλλον να γίνουν και "συνάδελφοι", αφού σύμφωνα με πληροφορίες ο Γιώργος Αγγελόπουλος έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για την ενασχόλησή του με τα κοινά, στο αγαπημένο του νησί τη Σκιάθο.


Read More »
Τι ενώνει τον νικητή του Survivor και την Περιφερειακή Σύμβουλο κα Αντιγόνη Φίλη; Τι ενώνει τον νικητή του Survivor και την Περιφερειακή Σύμβουλο κα Αντιγόνη Φίλη; Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 06, 2017 Rating: 5

Σύλληψη 30χρονου στην Ηγουμενίτσα

Πέμπτη, Ιουλίου 06, 2017

Στη σύλληψη ενός 30χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, τα στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας. 

Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στον λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο άλλου προσώπου, με σκοπό να μεταβεί λάθρα στο εξωτερικό. 

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.


 
Read More »
Σύλληψη 30χρονου στην Ηγουμενίτσα Σύλληψη 30χρονου στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 06, 2017 Rating: 5

Καταφύγιο τα χωριά μας… - Του Πέτρου Μίντζα

Πέμπτη, Ιουλίου 06, 2017

Φωτογραφία: γλέντι στον Αϊ-Γιώρη της Κοκκινιάς το 1961

Τ’ απάγγειο του χωριού, µακριά από τις καθημερινές δυσκολίες και τις σκοτούρες που έφερε η οικονοµική κρίση, θα επιλέξουν πολλοί Απόδημοι συντοπίτες και το φετινό καλοκαίρι, αφού οι οικονομικές δυνατότητες δεν τους επιτρέπουν πλέον διακοπές σε παραθαλάσσιους προορισμούς. Ακόµα και αν δεν µπορεί να μας προσφέρει οικονοµικά το χωριό- όπως κάποτε- η επαφή µε τη γενέθλια γη, τους συγχωριανούς και τη φύση σε οδηγεί σε άλλες θετικότερες σκέψεις.


Η οικονοµική κρίση ελάφρυνε τις τσέπες και βάρυνε τις καρδιές μας. Αλλά ας αντισταθούμε µε όπλο την ανθρωπιά και την κοινωνική αλληλεγγύη. Άλλο αντίδοτο δεν υπάρχει.


Πέτρος Μίντζας
 Να πάμε όλοι λοιπόν στα γραφικά Φιλιατοχωριά μας, τα οποία έχτισαν οι πρόγονοί μας με χίλιους μύριους κόπους και προσπαθούν να κρατήσουν -παρά τις αντιξοότητες- ζωντανά οι λιγοστοί ηλικιωμένοι κάτοικοι που φυλάνε Θερμοπύλες στην ελληνοαλβανική μεθόριο.

Να δώσουμε και αυτό το καλοκαίρι όλοι οι Απόδημοι το παρόν, προκειμένου να προσφέρουμε έστω και για λίγες ημέρες στα ξεχασμένα-ημιθανή χωριά μας λίγη ζωντάνια, την οποία έχουν τόσο πολύ ανάγκη!

Εύχομαι σε όλες και σε όλους τους συντοπίτες κάλο καλοκαίρι!!!


Read More »
Καταφύγιο τα χωριά μας… - Του Πέτρου Μίντζα Καταφύγιο τα χωριά μας… - Του Πέτρου Μίντζα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 06, 2017 Rating: 5

Διεπαγγελματική Οργάνωση Επιτραπέζιας Ελιάς: Να αναπτυχθούν στην χώρα, οι ποικιλίες ελαιόδεντρων της Παραμυθιάς και της Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Ιουλίου 06, 2017


Την αναγκαιότητα για την ανάπτυξη, των ντόπιων ποικιλιών ελιάς της Παραμυθιάς και της Ηγουμενίτσας, εξέφρασε ο πρόεδρος Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Επιτραπέζιας Ελιάς (ΔΟΕΠΕΛ), Γιώργος Ντούτσιας, μιλώντας στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής.

Οπως ανέφερε σχετικά, υπάρχουν περιθώρια να αναπτυχθούν ξανά και ποικιλίες, που ήταν παλαιότερα στην αγορά και για κάποιους λόγους ατόνησαν, όπως π.χ. η ελιά (παρόμοια με την κοθρέικη) που συναντάμε σε Ηγουμενίτσα, Παραμυθιά και Πρέβεζα. Η συγκεκριμένη ελιά παράγει περίπου 220-330 ελιές το κιλό, με τον καρπό να είναι στα 3 έως 4,5 γραμμάρια και κάλλιστα θα μπορούσε να ξαναμπεί στον χάρτη της παραγωγής, λ.χ. σε σύνδεση και με τα τοπικά ξενοδοχεία.


Στασιμότητα στη θρούμπα

Μεγαλύτερη ζήτηση στην αγορά έχουν κυρίως οι ποικιλίες Χαλκιδικής και Καλαμών και λιγότερη η κονσερβολιά (Αμφίσσης), σημειώνει. «Τα τελευταία χρόνια, στασιμότητα παρατηρείται κυρίως στη θρούμπα, που καλλιεργείται κυρίως στη Θάσο και παλαιότερα τη συναντούσαμε και στην Κρήτη». Η παραγωγή επιτραπέζιας ελιάς στη χώρα μας κυμαίνεται από 200.000-220.000 τόνους και καταναλώνονται περίπου 20.000 τόνοι στην εγχώρια αγορά. Στις εξαγωγές έχουν επικρατήσει οι ποικιλίες Χαλκιδικής, Καλαμών και κονσερβολιά, που υπάρχει και ο μεγαλύτερος όγκος παραγωγής. Η ελληνική παραγωγή επιτραπέζιας ελιάς εξαρτάται, όπως είναι φυσικό, από τις καιρικές συνθήκες, τις ασθένειες κ.ά. Όμως, ο όγκος παραγωγής που θα διακινηθεί είναι σε σχετική συνάρτηση και με τον όγκο της ελιάς που θα ελαιοποιηθεί. Ως γνωστόν, για την παραγωγή 1 κιλού ελαιολάδου απαιτούνται περίπου 7 κιλά ελιές.

Λόγω μείωσης του όγκου παραγωγής, η τιμή παραγωγού κυμάνθηκε ανοδικά στα περίπου 3 ευρώ το κιλό, για την επιτραπέζια ελιά. Πιο φανατικοί καταναλωτές της είναι οι Ευρωπαίοι, που απορροφούν σε αξία 220 εκατομμύρια ευρώ, ενώ μικρότερη αγορά για την Ελλάδα είναι η αφρικανική ήπειρος, με 10 εκατομμύρια ευρώ. Κύριος ανταγωνιστής είναι η Ισπανία, με βασικές ποικιλίες την Hojiblanca (επιτραπέζιες και ελαιοποιήσιμες) από την Ανδαλουσία και την Manzanilla (σεβιλιάνικη).

Το στοίχημα

Καθώς ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Ευάγγελος Αποστόλου, δεσμεύτηκε δημόσια στη Βουλή για λύση στο θέμα του ΠΟΠ, ο πρόεδρος της ΔΟΕΠΕΛ θέτει θέμα οργάνωσης του κλάδου, μέσω του ΠΑΑ 2014-2020, σε Ομάδες Παραγωγών και συνεταιρισμούς. Όπως εξηγεί, «ο κλάδος της ελιάς έχει δυναμική και μπαίνουν και νέοι αγρότες, από Αιτωλοακαρνανία, Λακωνία, Φθιώτιδα και Χαλκιδική και έχουμε νέες φυτεύσεις». Ζητά λύση στο θέμα των ελληνοποιήσεων και κατάλληλη προετοιμασία για τον κίνδυνο της Xyllela. Ερωτώμενος τι μέλλει γενέσθαι στην αγορά, καθώς ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει δώσει οδηγίες για τρόφιμα με λιγότερο αλάτι, σημειώνει πως «υπάρχει συνεργασία και με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών αλλά και με την Αμερικανική Γεωργική Σχολή, για τις ασθένειες και την δευτερογενή παραγωγή».


 
Read More »
Διεπαγγελματική Οργάνωση Επιτραπέζιας Ελιάς: Να αναπτυχθούν στην χώρα, οι ποικιλίες ελαιόδεντρων της Παραμυθιάς και της Ηγουμενίτσας Διεπαγγελματική Οργάνωση Επιτραπέζιας Ελιάς: Να αναπτυχθούν στην χώρα, οι ποικιλίες ελαιόδεντρων της Παραμυθιάς και της Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 06, 2017 Rating: 5

Ελληνοποιήσεις στο μικροσκόπιο του Γενικού Επιθεωρητή - Ο μυστηριώδης ρόλος «δικηγόρου» από τη Θεσπρωτία (;)

Πέμπτη, Ιουλίου 06, 2017


Στο μικροσκόπιο του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης έχει μπει η χορήγηση ελληνικής ιθαγένειας από την αρμόδια υπηρεσία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, μετά από καταγγελίες για μία σειρά ελληνοποιήσεων που έγιναν τους τελευταίους μήνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες όλα ξεκίνησαν μετά από καταγγελίες που έφτασαν στον Γενικό Επιθεωρητή για υποθέσεις που χειρίστηκε συγκεκριμένος νομικός, ο οποίος εμφανίζονταν περιστασιακά στα Γιάννινα.

Η υπηρεσία δεν φαίνεται να έχει άμεση ή έμμεση εμπλοκή σε οτιδήποτε μη νόμιμο ή παράτυπο, όπως δείχνουν τα μέχρι στιγμής στοιχεία.

Ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Βασίλης Μιχελάκης, μιλώντας στο Epiruspost, επιβεβαίωσε τον έλεγχο που γίνεται στην αρμόδια υπηρεσία μετά τις καταγγελίες που είχαν προηγηθεί.


«Δεν προκύπτει κάτι μεμπτό για την υπηρεσία μέχρι στιγμής. Αν προκύψει τότε είναι αυτονόητο ότι θα αποδοθούν ευθύνες», δήλωσε ο κ. Μιχελάκης.

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΝΟΜΙΚΟΥ

Όπως αναφέραμε, οι καταγγελίες αφορούν σε υποθέσεις ελληνοποιήσεων που χειρίστηκε για λογαριασμό των ενδιαφερομένων, συγκεκριμένος δικηγόρος. Ή δικηγόρος «μαϊμού». Ο άνθρωπος αυτός, εμφανίζονταν στα Γιάννινα κατά διαστήματα.

Σύμφωνα με αξιόπιστες μαρτυρίες, αρχικά ανέφερε ότι είναι από την Θεσπρωτία και φαίνεται ότι μόνο το τελευταίο διάστημα έχει χειριστεί πάνω από δεκαπέντε υποθέσεις χορήγησης ελληνικής ιθαγένειας.

Όμως στον δικηγορικό σύλλογο Θεσπρωτίας δεν υπήρχε μέλος με τα στοιχεία του συγκεκριμένου νομικού. Ωστόσο φαίνεται ότι στον γειτονικό νομό, χρησιμοποιούσε συγκεκριμένα γραφεία –λογιστικά- για να φέρει εις πέρας τις υποθέσεις των ελληνοποιήσεων.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι παράλληλα με τα Γιάννινα, χρησιμοποιούσε και την Αττική ως περιοχή δράσης του.

Φυσικά η δραστηριότητα του συγκεκριμένου, που είναι άγνωστο αν όντως ασκεί την νομική, αναμένεται να διερευνηθεί από τις αρμόδιες αρχές άμεσα και ανεξάρτητα από τον έλεγχο του Γενικού Επιθεωρητή.


 
Read More »
Ελληνοποιήσεις στο μικροσκόπιο του Γενικού Επιθεωρητή - Ο μυστηριώδης ρόλος «δικηγόρου» από τη Θεσπρωτία (;) Ελληνοποιήσεις στο μικροσκόπιο του Γενικού Επιθεωρητή - Ο μυστηριώδης ρόλος «δικηγόρου» από τη Θεσπρωτία (;) Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 06, 2017 Rating: 5

Σελίδες