Σκληρή ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας κατά μέλους της

Δευτέρα, Ιουνίου 12, 2017


Συναδέλφισες και συνάδελφοι,

Βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να αποδοκιμάσουμε συμπεριφορά του εκλεγμένου με το ΠΑΜΕ, μέλους του ΔΣ της ΕΛΜΕ για την υπονόμευση και απαξίωση των μελών του ΔΣ στα μάτια των συναδέλφων.

Η αποστολή κειμένου του στα σχολεία, είχε ως στόχο την ενοχοποίηση των μελών του ΔΣ και την καλλιέργεια κλίματος φόβου για το θέμα της επιλογής διευθυντών σχολείων. Δεν ανήκουν στις παραδόσεις του προοδευτικού συνδικαλιστικού κινήματος η συκοφαντία και η διαστρέβλωση απόψεων, η απομόνωση μιας πρότασης από ένα ευρύτερο σκεπτικό, η απόδοση στερεοτυπικών χαρακτηρισμών και οι μισές αλήθειες.


Δεν επιτρέπεται η ιδεολογική του αλαζονεία να οδηγεί στη απόρριψη οποιασδήποτε θέσης, η οποία δεν ανταποκρίνεται στο επαναστατικό του δόγμα. Ούτε με συκοφαντικά κείμενα να φιμώνει απόψεις τις οποίες θεωρεί επιβλαβείς. Δεν θα ανακηρύξουμε τον συνάδελφο θεματοφύλακα της συνδικαλιστικής καθαρότητας και αυθεντικότερο αγωνιστή σε σχέση με τους υπόλοιπους. Δεν θα επιτρέψουμε την τακτική υπονόμευσης της ΕΛΜΕ και την μετατροπή της σε φορέα υποβολής καταγγελιών, προτάσεων και ψηφισμάτων που έχουν αποφασιστεί από το ΠΑΜΕ. Η αυταρχική νοοτροπία «να περάσει το δικό μου, διαφορετικά σε καταγγέλλω», είναι αντισυνδικαλιστική και διαλυτική. Ο συνδικαλισμός είναι συνυφασμένος με τη δημοκρατική συμπεριφορά, με τον σεβασμό της διαφορετικής σκέψης και με πολιτική στάση που θα διαποτίζει κάθε πτυχή της καθημερινότητας.

Με δεδομένο ότι ο θεσμικός ρόλος του Δς της ΕΛΜΕ δεν ...εξαντλείται στην υπερψήφιση των προτάσεων και καταγγελιών του ΠΑΜΕ, καλούμε τον συνάδελφο να συμβάλλει στην δημιουργία κλίματος συνεργασίας για την προάσπιση των κατακτήσεών μας. Οι παραταξιακές συγκρούσεις απωθούν τους συναδέλφους. Η δύσκολη συγκυρία για την δημόσια εκπαίδευση και για τα συμφέροντα του κλάδου επιβάλλει την ενότητα.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΛΜΕ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ - ΚΑΡΑΠΑΝΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΛΟΣ
Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ - ΒΙΡΒΙΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣRead More »
Σκληρή ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας κατά μέλους της Σκληρή ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας κατά μέλους της Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 12, 2017 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Λίγο περισσότερος έλεγχος για κράνη δεν θα έβλαπτε...

Δευτέρα, Ιουνίου 12, 2017


Έφτασε λοιπόν το καλοκαίρι και όσοι διαθέτουν μηχανάκια, τα έβγαλαν από το γκαράζ τους . 
Η Ηγουμενίτσα όμως διεκδικεί πανελλαδική πρωτιά στους ανθρώπους που δεν φοράνε κράνος. 
Αυτό μπορεί να φανεί με μια βόλτα στην πόλη μας παρατηρώντας τους ανθρώπους που οδηγούν μοτοσυκλέτες. 
Αυτό σε πόσο κίνδυνο μπορεί να βάζει όλους αυτούς τους ανθρώπους; 
Μεγάλο!! 


Το στενάχωρο της υποθέσεως είναι όταν συναντάμε γονείς που βάζουν τα παιδιά τους πάνω στις μοτοσυκλέτες τους, χωρίς προστασία. 
Αυτοί οι γονείς έχουν αναλογιστεί τι παράδειγμα δίνουν στα παιδιά τους; 
Καλά για δημόσια πρόσωπα, σχολές οδηγών, αστυνομικούς κτλ δεν θα το σχολιάσουμε. 
Στην Ελλάδα, από 1960-2010 είχαμε 140.000 νεκρούς, 350.000 ανάπηρους, 150.000 ζωντανούς – νεκρούς και 2.000.000 τραυματίες. 
Φανταστείτε σε μια πόλη σαν την Ηγουμενίτσα με πολύ μικρότερο ποσοστό κατοίκων πως θα είναι στατιστικά τα πράγματα. 
Το χειρότερο όμως είναι ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των νεκρών αφορά ηλικίες 15-35. 
Σκοτώνονται και τραυματίζονται άνθρωποι στην πιο παραγωγική τους ηλικία. 
Στην ηλικία που και η χώρα μας και η πόλη μας, χρειάζεται παραγωγικούς ανθρώπους. 
Μήπως το κράνος να δίνεται δώρο με την αγορά της μοτοσυκλέτας (Ή να είναι υποχρεωτική η αγορά του με τη μηχανή) ; 
Ας μας πούνε και η τροχαία και η τροχαία λιμενικού αλλά και οι δημόσιοι άρχοντες τι μέτρα έχουν λάβει για την πόλη μας; 
Ευχόμαστε να μην αποδειχθούμε πάλι προφητικοί…. 
"Αυτό που αποδεικνύεται περίτρανα στο δρόμο είναι ο πολιτισμός και η κουλτούρα ενός λαού. Δηλαδή αν θέλεις μέσα σε πέντε λεπτά να γράψεις κάτι για τον πολιτισμό μιας χώρας, πηγαίνεις στην πρωτεύουσα αυτής της χώρας και πιάνεις θέση σε κεντρικό σημείο. Μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα τους κατατάσεις σε κάφρους ή σε πολιτισμένους. Στην Ελλάδα αυτό δεν χρειάζεται ούτε καν δευτερόλεπτο. Μπορείς επίσης να διαπιστώσεις και πόσο διεφθαρμένη είναι μια χώρα από το πως οδηγούν οι πολίτες της.  Ιαβέρης"


Read More »
Ηγουμενίτσα: Λίγο περισσότερος έλεγχος για κράνη δεν θα έβλαπτε... Ηγουμενίτσα: Λίγο περισσότερος έλεγχος για κράνη δεν θα έβλαπτε... Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 12, 2017 Rating: 5

Ευχαριστήριο του Α' Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας για την έκθεση φωτογραφίας

Δευτέρα, Ιουνίου 12, 2017


Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η διήμερη έκθεση φωτογραφίας, την οποία διοργάνωσε το Α΄ Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας, με τίτλο: «Το 1ο Δημοτικό σχολείο Ηγουμενίτσας και η παλιά πόλη της Ηγουμενίτσας - Ένα φωτογραφικό ταξίδι στο χρόνο». 
Η συμμετοχή του κόσμου σε αυτό το διήμερο φωτογραφικό ταξίδι ξεπέρασε κάθε προσδοκία. 
Τα συναισθήματα των επισκεπτών πλημμύρισαν ευχάριστα την αίθουσα του πνευματικού κέντρου «Πάνθεον» στο οποίο εκτέθηκε όλο το φωτογραφικό υλικό. 
Τους ευχαριστούμε όλους και καθέναν ξεχωριστά για τα καλά τους λόγια και για τις προφορικές αναμνήσεις τις οποίες κατέθεσαν με πάθος όλοι οι παρευρισκόμενοι.

Σε αυτή την έκθεση επιχειρήσαμε ένα ταξίδι στο παρελθόν, το οποίο όσο κι αν οι καιροί αλλάζουν, όσες αλλαγές συμβαίνουν, στην μνήμη τουλάχιστον των παλαιότερων, παραμένει χαραγμένο με ανεξίτηλα χρώματα μαζί με τις όμορφες αναμνήσεις τους.

Φωτογραφίες ασπρόμαυρες, ξεθωριασμένες μεν από τον χρόνο, αλλά όχι και από την καρδιά μας, χάρις την επιμονή ορισμένων ρομαντικών εραστών της παλιάς Ηγουμενίτσας, έχουν αποτυπωθεί και υπάρχουν σήμερα ώστε να φέρνουν πιο κοντά μας το χτες. 
Για το λόγο αυτό ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον δημοσιογράφο-εκδότη κ. Αναστασίου Ευάγγελο και τον κ. Κιόχο Ιωάννη για την παραχώρηση του σπάνιου φωτογραφικού υλικού το οποίο διέθεταν στις προσωπικές τους συλλογές.Το πλούσιο φωτογραφικό υλικό απέκτησε φωνή και λόγο στα χέρια του κ. Παπαλάμπρου Αντώνη, φωτογράφου της πόλης μας ο οποίος επιμελήθηκε προσωπικά όλες τις φωτογραφίες που παραχωρήθηκαν από τους συμπολίτες μας και πήραν την τελική τους μορφή. 
Ένα μεγάλο ευχαριστώ αξίζει λοιπόν στον σπουδαίο καλλιτέχνη της φωτογραφίας κ. Παπαλάμπρου.

Η όλη προσπάθεια όμως δεν θα είχε πραγματοποιηθεί αν η Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας δεν είχε χρηματοδοτήσει την έκθεση αυτή. 
Για το λόγο αυτό ευχαριστούμε προσωπικά τον Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας , κ. Πιτούλη Θωμά, αφού για μία ακόμη φορά ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημά μας και στήριξε οικονομικά τη συγκεκριμένη εκδήλωση. (Οι φωτογραφίες θα μεταφερθούν και θα παραμείνουν στους διαδρόμους της Π.Ε. Θεσπρωτίας)

Επίσης ευχαριστούμε τον Δήμο Ηγουμενίτσας για την παραχώρηση του πνευματικού κέντρου «Πάνθεον», τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας και ιδιαίτερα τη Διευθύντρια Εκπαίδευσης κ. Μπέση Μαρίνα για την στήριξη που μας προσέφερε. 
Τέλος, ιδιαίτερες ευχαριστίες ανήκουν στο εκπαιδευτικό και μαθητικό δυναμικό του σχολείου μας για τη συμμετοχή τους στο πλαίσιο της ανωτέρω δράσης.

Ο Διευθυντής του Α΄ Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας
Γεώργιος Κύλλας 


 
Read More »
Ευχαριστήριο του Α' Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας για την έκθεση φωτογραφίας Ευχαριστήριο του Α' Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας για την έκθεση φωτογραφίας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 12, 2017 Rating: 5

Ανοιχτή εκδήλωση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης την Παρασκευή στην Ηγουμενίτσα

Δευτέρα, Ιουνίου 12, 2017


Το Νομαρχιακό Συμβούλιο της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ Θεσπρωτίας καλεί τα μέλη, τους φίλους των κομμάτων και των φορέων της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στη Θεσπρωτία και όλους τους πολίτες , σε ανοικτή συνεδρίαση της Νομαρχιακής Συνέλευσης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ,που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017 στις 8:00 το απόγευμα στο Ξενοδοχείο Αngelika Pallas στην Ηγουμενίτσα ,( παραλιακή οδός Αγίων Αποστόλων αρ. 145 περιοχή Νέου Λιμένα Ηγουμενίτσας ), στο πλαίσιο του Προσυνεδριακού Διαλόγου ενόψει του Συνεδρίου της ΔΗ.ΣΥ που θα πραγματοποιηθεί από 30 Ιουνίου μέχρι 2 Ιουνίου 2017 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στον Πειραιά.Οι εισηγήσεις και τοποθετήσεις των εισηγητών* και ομιλητών* θα αφορούν κυρίως τα παρακάτω θέματα :
Α. Ενημέρωση επι του κειμένου Πολιτικής και Οργανωτικής Εισήγησης της ομάδας εργασίας της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου που θα κατατεθεί για έγκριση στο Συνέδριο.
Β. Ο οδικός χάρτης για τον νέο ενιαίο φορέα της Δημοκρατικής Παράταξης και την οργανωτική του Δομή.
Γ. Η πρόταση της ΔΗ.ΣΥ με το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΛΛΑΔΑ» για προοδευτικές μεταρρυθμίσεις που οδηγούν σε βιώσιμη ανάπτυξη και έξοδο από την κρίση.
Δ. Τοποθετήσεις – Παρεμβάσεις – Διαλογική συζήτηση .
Ε. Συμπεράσματα – Διαμόρφωση πολιτικών θέσεων – Λήξη εργασιών .

*Σημείωση : Τα ονόματα των εισηγητών και ομιλητών θα ανακοινωθούν εντός των επόμενων ημερών .

ΤΟ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ 
ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ (ΔΗ.ΣΥ) 


 
Read More »
Ανοιχτή εκδήλωση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης την Παρασκευή στην Ηγουμενίτσα Ανοιχτή εκδήλωση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης την Παρασκευή στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 12, 2017 Rating: 5

Ευχαριστήριο του Συλλόγου «Ρένα Κώτσιου» προς τους γαθηγητές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου

Δευτέρα, Ιουνίου 12, 2017


Ο Πολιτιστικός και Κοινωνικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας «Ρένα Κώτσιου» στο πλαίσιο της κοινωνικής του δράσης για τη στήριξη της οικογένειας και της παιδείας και λόγω των μεγάλων κοινωνικών αναγκών που υπάρχουν στον Δήμο μας, λειτούργησε για 2η συνεχή χρονιά «Κοινωνικό Φροντιστήριο» για παιδιά άπορων ή οικονομικά αδύναμων οικογενειών που κατοικούν στον Δήμο της Ηγουμενίτσας.

Την παρεχόμενη εκπαιδευτική αρωγή παρείχαν αποκλειστικά και αφιλοκερδώς εθελοντές εκπαιδευτικοί , με δωρεάν μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, κάνοντας πράξη την αγάπη προς τον συνάνθρωπο .Μέσα από την συμμετοχή τους στο «Κοινωνικό Φροντιστήριο» του Συλλόγου μας, τα παιδιά βελτίωσαν τις σχολικές τους επιδόσεις, καλλιέργησαν τις κοινωνικές τους δεξιότητες, ανέπτυξαν την εμπιστοσύνη στην ομάδα που συμμετείχαν και την πίστη σε έναν δικαιότερο κόσμο!

Με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης του σχολικού έτους 2016-2017, ο Πολιτιστικός και Κοινωνικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας «Ρένα Κώτσιου» θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά όλους τους εθελοντές εκπαιδευτικούς που προσέφεραν τις επιστημονικές τους γνώσεις αλλά και ώρες από τον ελεύθερο χρόνο τους διδάσκοντας τους μαθητές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου του Συλλόγου. Η προσφορά τους, το εκπαιδευτικό τους έργο αλλά και η συνέπειά τους υπήρξε ανεκτίμητη!


Χαιρόμαστε ιδιαίτερα επειδή , στην εποχή της οικονοµικής κρίσης όπου θεσµοί και αξίες αµφισβητούνται, οι εκπαιδευτικοί µας επιδεικνύουν αισθήµατα αλληλεγγύης , βρίσκονται κοντά στους µαθητές βοηθώντας και στηρίζοντας όσους το έχουν ανάγκη και εμφυσούν σε αυτούς την πίστη σε όλα εκείνα τα ανθρώπινα δικαιώµατα, που είναι κατάκτηση της ανθρώπινης προσπάθειας αιώνων.

Ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ από τα βάθη της καρδιάς μας στους εθελοντές-Εκπαιδευτικούς μας, που έδωσαν το καλύτερο τους εαυτό, ώστε να μην στερηθεί κανένα παιδί το δικαίωμα στη μόρφωση:
  • Καλογερής Γεώργιος (Φυσικός),
  • Κονάκη Εύη (Φιλόλογος),
  • Λώλου Ευαγγελία (Φιλόλογος),
  • Βασίλειος Μουσελίμης (Χημικός),
  • Σιούτη Φωτεινή (Φιλόλογος).

Ευχόμαστε και ευελπιστούμε το αλληλέγγυο έργο των παραπάνω εκπαιδευτικών να γίνει παράδειγμα προς μίμηση και να ακολουθήσουν και άλλοι εκπαιδευτικοί το παράδειγμά τους!

Ανανεώνουμε το ΡΑΝΤΕΒΟΥ μας για τον Σεπτέμβρη για μια νέα, δημιουργική και Αλληλέγγυα Σχολική Χρονιά !!!

Σας ευχόμαστε ένα όμορφο Καλοκαίρι! 


 
Read More »
Ευχαριστήριο του Συλλόγου «Ρένα Κώτσιου» προς τους γαθηγητές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου Ευχαριστήριο του Συλλόγου «Ρένα Κώτσιου» προς τους γαθηγητές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 12, 2017 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Εορτασμός της Ημέρας Τιμής των Αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας

Δευτέρα, Ιουνίου 12, 2017H εορτή των Αγίων Πάντων έχει καθιερωθεί από την Ελληνική Πολιτεία ως ημέρα τιμής στους απόστρατους Αστυνομικούς, για την επιβράβευσή τους και την αναγνώριση της προσφοράς τους στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας και γενικότερα στο κοινωνικό σύνολο, κατά τη διάρκεια της θητείας τους.

Για το σκοπό αυτό, τελέστηκαν σήμερα (11.06.2017) δοξολογίες υπέρ των Απόστρατων Αστυνομικών σε Ιερούς Ναούς των Ιωαννίνων, της Θεσπρωτίας, της Πρέβεζας και της Άρτας.


Παράλληλα, αναγνώστηκε η ημερήσια διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστρατήγου κ. Κωνσταντίνου ΤΣΟΥΒΑΛΑ.

Στις εκδηλώσεις παρέστησαν Θρησκευτικές, Πολιτικές, Δικαστικές και Στρατιωτικές Αρχές των Περιφερειακών Ενοτήτων, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών ενώσεων του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, των Μ.Μ.Ε., καθώς και πλήθος αποστράτων και εν ενεργεία Αστυνομικών. 


 
Read More »
Ηγουμενίτσα: Εορτασμός της Ημέρας Τιμής των Αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας Ηγουμενίτσα: Εορτασμός της Ημέρας Τιμής των Αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 12, 2017 Rating: 5

Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας - Εξόρμηση στα Τζουμέρκα (Στρογγούλα 2107μ)

Δευτέρα, Ιουνίου 12, 2017

Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας την Κυριακή 18 Ιουνίου θα εξορμήσει στα Τζουμέρκα.

Πορείες:
*Πράμαντα - Κερασιά - καταφύγιο Πραμάντων 1300μ. - Μονή Αγ. Παρασκευής - Πράμαντα
Βαθμός δυσκολίας: 1
Ώρες πορείας: 4
Αρχηγός: Καρακώστας Χρήστος

* Πράμαντα - Κερασιά - Στρούγκα 1700μ.
Βαθμός δυσκολίας: 2
Ώρες πορείας: 6
Αρχηγός: Παπανδρέου Κώστας

*Πράμαντα - Κερασιά - Στρούγκα - Στρογκούλα 2107μ.
Βαθμός δυσκολίας: 3
Ώρες πορείας: 9
Αρχηγός: Ξυθάλης Χρήστος

Αναχώρηση 6.15π.μ. από το Πάνθεον.


Εξοπλισμός: Ορειβατικά μποτάκια, αδιάβροχο/αντιανεμικό, μπατόν, νερό 2λιτ, κολατσιό, καπέλο και ρουχισμός κατάλληλος για την εποχή. {Δεύτερη αλλαξιά ρούχων στο λεωφορείο}

Δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία του συλλόγου στην παλιά μαθητική εστία, 2ος όροφ. αριστερή πτέρυγα, 13/6 - 15/6 και ώρες 19.00-21.00 ΤΗΛ 2665400802

*Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΜΕ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ
*ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ.


 
Read More »
Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας - Εξόρμηση στα Τζουμέρκα (Στρογγούλα 2107μ) Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας - Εξόρμηση στα Τζουμέρκα (Στρογγούλα 2107μ) Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 12, 2017 Rating: 5

Αλ. Καχριμάνης: Άλυτα τα προβλήματα στην Ήπειρο με τους δασικούς χάρτες

Δευτέρα, Ιουνίου 12, 2017Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το ζήτημα των δασικών χαρτών ο Περιφερειάρχης, μεταξύ άλλων, τόνισε:

"Δίνονται συνέχεια παρατάσεις από το Υπουργείο Περιβάλλοντος. Έχουν μπει σε έναν κυκεώνα στον οποίο δεν έχουν λάβει υπόψη όλα τα προβλήματα που παρουσιάζονται. Ειδικά στην Ήπειρο είναι τεράστια και δυστυχώς στα περισσότερα δεν έχουν δοθεί λύσεις. Επιτέλους η Αθήνα πρέπει να καταλάβει ότι δεν θα πεθάνει η ύπαιθρος επειδή κάποιοι ανεγκέφαλοι δεν βλέπουν το πρόβλημα και κλείνουν τα μάτια. Το Υπουργείο είναι υπόλογο έναντι του κόσμου της παραγωγής και του πρωτογενούς τομέα. Σκεφτείτε τι θα γίνει εάν δεν ληφθεί υπόψη ότι πολλές από αυτές τις εκτάσεις είναι δηλωμένες στον ΟΣΔΕ και στον ΟΠΕΚΕΠΕ. Είναι πράγμα που δεν συμβαδίζει ούτε με την ηθική, ούτε με τη λογική". 


 
Read More »
Αλ. Καχριμάνης: Άλυτα τα προβλήματα στην Ήπειρο με τους δασικούς χάρτες Αλ. Καχριμάνης: Άλυτα τα προβλήματα στην Ήπειρο με τους δασικούς χάρτες Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 12, 2017 Rating: 5

Για το Σούλι και την Ελλάδα, Κάστρο Κιάφας 1822 - Του Σωτήρη Λ. Δημητρίου

Δευτέρα, Ιουνίου 12, 2017

ΚΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΚΙΑΦΑΣ 1822
Μία είναι η πατρίδα, η Ελλάδα!
Έλληνες είμαστε όλοι!
Ό,τι συμφέρει στην κοινή πατρίδα την Ελλάδα, 
αυτό συμφέρει και στην μερική, το Σούλι!
Ένας είναι ο αγώνας.
Ό,τι πάθωμε θα το πάθωμε όλοι μαζί.

«Επρόκριναν ν’ αποθάνωσι παρά να αμαυρώσωσι το όνομά των δι’ απιστίας αποχωριζόμενοι ομοθρήσκων συμπολεμιστών». Τρικούπης. Το ίδιο γράφει και ο Σπηλιάδης.

«Την πήρανε (την επανάσταση), με την συνηθισμένη τους ορμητικότητα και αποτέλεσαν την πρωτοπορεία των πολεμιστών της θυσιάζοντες το αγαπημένο τους Σούλι και εγκαταλείποντες όλες τις παραδόσεις της φυλής τους για να ενωθούν με τους νέους Έλληνες και να πάρουν κι αυτοί το όνομα Έλληνες». Γ. Φίνλεϋ.

Έγραψαν όλοι οι Σουλιώτες μαζί ένα γράμμα στον Χουρσίτ.

«Υψηλότατε Βεζίρ Μεχμέτ Χουρσίτ Πασά,

Το υψηλόν σου μπουγιουρδί ελάβομεν…Ευχαριστούμεν τον Θεό ότι εγνωρίσατε καλά, τα όσα άδικα έκανε εις εμάς ο προκατοχό σας Ισμαήλ Πασόμπεης…»

Και καταλήγει το γράμμα:

«…προτιμούμε χίλιες φορές να με τιμή και δόξα, παρά να αμαυρώσουμε το όνομά μας με την αιώνια ντροπή της προδοσίας.

Ταύτα και σας προσκυνούμε όλοι οι Σουλιώτες μεγάλοι και μικροί. Σούλι 7 Μάη 1822».

Έδεσαν την τύχη τους με τους Έλληνες και η απάντηση ισοδυναμεί με: «Θέλεις το Σούλι, έλα να το πάρεις».

Αυτή η απάντηση, δεν ξάφνιασε τον Χουρσίτ. Σκέφτηκε να ορμήσει με όλα τα ασκέρια του πάνω στο Σούλι. Κοντά του είχε όλους τους Τουρκαλβανούς του Ομέρ Βρυόνη οι οποίοι όμως δεν είχαν διάθεση για νέα πειράματα στο Σούλι. Ψυχολόγησε την κατάσταση και έστειλε μπέηδες και αγάδες στο Σούλι, να τους πείσουν να μη κάνουν πόλεμο και σκοτώνονται άδικα μα να κανονίσουν τα πράγματα μεταξύ τους. 
Οι Σουλιώτες είχαν αποφασίσει να μην έρθουν σε καμία συμφωνία μαζί του.

Άλλαξε ταχτική και άρχισε τις απειλές κι εκβιασμούς.

Τότε σηκώνεται πάνω ο Γιώτη Νταγκλής και είπε στους απεσταλμένους του Χουρσίτ:

- Δεν είστε οροί αγάδες ικανοί, να μας σκλαβώσετε τα γυναικόπαιδα, μα και εμείς δεν θα τα αφήσουμε ζωντανά να τα σκλαβώσετε εσείς, σαν έρθει τέτοια ανάγκη. Εμείς θα τα σφάξομε με τα χέρια μας.

Οι Σουλιώτες ήταν πια οι μαχητές ενός ενιαίου μετώπου, από το Σούλι ως το Μοριά.

Όπως πριν το 1803 έτσι και τώρα, άρχισαν οι Σουλιώτες να παίρνουν τα μέτρα για την άμυνα. Κάλεσαν τους παρασουλιώτες να πάρουν τα πράγματά τους και να έρθουν στο Σούλι. Ήρθαν οι χωριάτες με όλα τα πράγματά τους στο Σούλι. Όλοι πειθάρχησαν στην ανάγκη της λευτεριάς. Πήραν όλα τα μέτρα της άμυνας γιατί ο αγώνας θα είναι σκληρός και ο εχθρός είχε πολλές δυνάμεις και η πατρίδα θα αποκλειστεί από παντού.

Αμέσως απευθύνθηκαν και στην κυβέρνηση με το παρακάτω γράμμα:

«Ευγενέστατοι κυβερνήτες του Μοριά και της Ρούμελης, χαίρετε και υγιαίνετε.

Πολλά γράμματα σας στείλαμε ως τώρα και οι απαντήσεις σας όχι μονάχα σπάνιες είναι μα και αδιάφορες. Για αυτό βιαστήκαμε να σας στείλομε τους πατριώτες μας Μάρκο Μπότσαρη, Θανάση Δράκο, και Λάμπρο Ζάρμπα να σας πουν και στοματικώς τα όσα συνέβησαν εδώ. Αλλ’ ως την ώρα δεν πήραμε απάντησή σας. Ως φαίνεται ή αδιαφορείτε ή δεν μας πιστεύετε…»

Και ζητάνε στο γράμμα οι Σουλιώτες, να τους στείλλουν 3-4 καράβια να πάρουν τις φαμίλιες τους, «…για να μην κινδυνεύουν από τον πόλεμο, αλλά και να μην τρώνε άσκοπα τις τροφές…». Με τα ίδια καράβια, ζητάνε «…μπαρουτόβολα και τροφές προτού να μπλοκάρει ο εχτρός…»

Στο τέλος του γράμματος τους ξαναθυμίζουν:

«…Αν κάνατε τότε τα όσα σας γράφαμε, σήμερα θα βλέπατε εμάς να πηγαίναμε να χτυπήσουμε τον Χουρσίτ και όχι αυτόν να έρχεται κατά πάνω μας.

Σούλι 10 Μάη 1822

Οι πολίτες: Νότης Μπότσαρης, Ζυγούρη Τζαβέλας, Γιώργο Δράκος, Τούσα Ζέρβας, Γιώτης Νταγκλής, Λάμπρο Κοσμάς».

Αυτό το γράμμα είναι κατατοπιστικό της κατάστασης τότε στην Ήπειρο. Το πήγαν ο Μάρκος με δύο ακόμα Σουλιώτες.

Απλός και ντροπαλός κατέβηκε ο Μάρκος αλλά τον περίμεναν με θερμές εκδηλώσεις στην Δυτική Ελλάδα και στον Μοριά. Οι τιμές που του έγιναν και ο σεβασμός που του έδειξαν δεν είχε προηγούμενο.

Απλός και ντυμένος με τα χρώματα της σημαίας μας ήταν ο Μάρκος. Θαλασσί γιλέκο και άσπρη φλοκάτα. Έτρεξαν όλοι να δουν τον ήρωα με την τόση σεμνότητα κι οι καπεταναίοι να αγκαλιάσουν τον νέο άντρα του Σουλιού…

Λαμπροφορεμένος ήρθε και ο γέρος του Μοριά να τον συναντήσει. Αρκετή ώρα κουβέντιασαν με τον Θοδωρή και ο ένας κατάλαβε τον άλλον.

Στις 27 Μάη 1822 ο Μάρκος Μπότσαρης υπόγραψε στον Μωριά με τους Κολοκοτρώνη, Παναγ. Γιατράκο, Αλεξάκη Βλαχόπουλο, και Γιώργο Σισίνη μυστικό πρωτόκολλο που υποχρέωνε όλους όσοι το υπόγραφαν να βοηθάνε ο ένας τον άλλο στην ανάγκη.

Περιγράφει ο ιστορικός Σπηλιάδης και ο Σπ. Τρικούπης γλαφυρά τα κατορθώματα των Σουλιωτών κατά του Χουρσίτ και γράφει χαρακτηριστικά ο Τρικούπης:

«Φτάνουν αυτά τα κατορθώματα των Σουλιωτών να μαρτυρήσουν την παλικαριά τους αν δεν ήταν γνωστά καθόλου τα προηγούμενα».

Τα αποτελέσματα της μάχης των Σουλιωτών κατά του Χουρσίτ γνωστοποίησαν οι Σουλιώτες στον Μάρκο Μπότσαρη που βρισκόταν στο Μεσολόγγι με γράμμα:

«Φιλογενέστατε αδερφέ μου καπετάν Μάρκο, αδελφικώς ασπαζόμεθα

1822 Ιουνίου 6 Κάστρο Κιάφας

«…Εχαρήκαμεν κατά πολύ που άρχισε ο Χριστιανισμός με την Ένωση δια να λάβει και κατάσταση. Σας ειδοποιούμε τα τρέχοντα από εδώ…»

Και αφού γίνεται σύντομη περιγραφή των μαχών και της ταχτικής που ακολουθήθηκε καθώς και το νικηφόρο τέλος καταλήγει το γράμμα, με έναν κατ΄ εμέ πολύ σημαντικό επίλογο:

«…Λοιπόν, αδέρφια, μη χάσετε τον καιρόν, ότι πολλά πράγματα μας στεναχωρούν, όπου οι άνθρωποί μας σας τα παρασταίνουν σε πλάτος…[1]

Ο πατέρας σου Ζυγούρης Τζαβέλλας, Νότης Μπότσαρης, Τούσης Ζέρβας». [2]

(Το γράμμα στον Δ. Οικονόμου)

Γλύτωσε ως τώρα το Σούλι αλλά οι Τούρκοι ήταν αμέτρητοι στην Ήπειρο, δεν θα άφηναν τους Σουλιώτες να τους εξευτελίζουν από τα βράχια. Έφυγε ο Χουρσί και έμεινα ο φοβερός σερασκέρης, ο Ομέρ Βρυώνης που είχε πολύ πείρα από τους Σουλιώτες από τότε που ήταν στον Αλή. Από όταν εξοντώθηκε ο Αλή πασάς είχε και τους τουρκαλβανούς μαζί του. Ολόκληρη την Ήπειρο την αντιπροσώπευαν οι Σουλιώτες το 1822. Έπρεπε να βοηθηθεί η Ήπειρος, εδώ ήταν καρφωμένα, χιλιάδες τούρκικα ασκέρια.

Πιστεύω ότι ο επίλογος αυτού του γράμματος, προσφέρεται για σημαντικά συμπεράσματα.

[1] - Ότι παραποιούσαν ενίοτε διάφοροι τα λεγόμενα ή τα γεγονότα ή και τα δύο, όπως το βλέπουμε σε πάρα πολλές ιστορικές πηγές, όχι μόνο στην ιστορία του Σουλίου και των Σουλιωτών.

[2] - Ότι επιβεβαιώνονται όλοι όσοι υποστηρίζουν (μη εξαιρουμένου και του γράφοντος), πως οι καυγάδες των Σουλιωτών ήσαν όπως οι ενδοοικογενειακοί καυγάδες και όχι όπως παρουσιάστηκαν , με προδοσίες ίντριγκες και τόσες άλλες ίσως υπερβολές.

Μπορεί οι τραχύτητα των Σουλιωτών να φούσκωνε τους καυγάδες, αλλά δεν ήσαν καυγάδες μίσους. Ήσαν καυγάδες που συνέβαιναν και μέσα σε μία οικογένεια, όσο έντονοι και να ήσαν.

Ολοφάνερος είναι ο τρόπος που προσυπογράφουν το γράμμα προς τον Μάρκο Μπότσαρη οι παραπάνω καπεταναίοι: Τζαβέλλας, Μπότσαρης, Ζέρβας.

Τον αποκαλούν γιο τους, όταν προσφωνούν στο γράμμα: «Ο πατέρας σου»

Και αυτό λοιπόν είναι ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο, να πέσουν στο κενό προσπάθειες ιστορικών που μεγαλοποίησαν κάποιες, διαφορές μεταξύ των Σουλιωτών για να φαντάζονται παντού προδότες και προδοσίες, καθώς και μίση που ίσως απόβλεπαν σε άλλους στόχους, που πιθανόν στόχευαν σε πρόσκαιρες δικές τους ματαιοδοξίες.

Επομένως:

Οι Σουλιώτες θα παραμένουν ως παράδειγμα ελευθερίας, παλικαριάς και υπερηφάνειας, στην ιστορία. Όσες προσπάθειες και αν γίνονταν ή γίνονται για να αμαυρώσουν την μνήμη, την καταγωγή, την εντιμότητα και την μαχητικότητα όλων, Σουλιωτών και παρασουλιωτών πέφτουν στο κενό. 


Νίκου Γ. Ζιάγκου: Μάρκος Μπότσαρης 
Διον. Κόκκινου: Η Ελληνική επανάστασις 
Σπ. Τρικούπη: Ιστορία του 
Ν. Σπηλιάδη: Ιστορία του 
Δ. Οικονόμου: Σούλι, Σουλιώτες κλπ. 


Read More »
Για το Σούλι και την Ελλάδα, Κάστρο Κιάφας 1822 - Του Σωτήρη Λ. Δημητρίου Για το Σούλι και την Ελλάδα, Κάστρο Κιάφας 1822 - Του Σωτήρη Λ. Δημητρίου Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 12, 2017 Rating: 5

Γραφείο Ασφάλειας Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας - Μόνο επιτυχίες!!!

Δευτέρα, Ιουνίου 12, 2017


Ο Πρόεδρος της Ε.Π.Λ.Σ.Β.Δ.Ε Αλέκος Δροσόπουλος Μιλαει για το Γραφείο Ασφάλεις του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας 

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ στο Τομέα Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας

Η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Βορειοδυτικής Ελλάδος θα ήθελε να εκφράσει δημόσια τα συγχαρητήρια της στον Διοικητή και το προσωπικό του Τομέα Ασφάλειας-Ανάκρισης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας και συγκεκριμένα στα Στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας , του Γραφείου Ανάκρισης, της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.Δ.Ι.Ν.) , της Ομάδας Κ9 Ανίχνευσης Ναρκωτικών Ουσιών και της κινητής ομάδας ανίχνευσης X-RAY για τις πρόσφατες συνεχόμενες επιτυχίες στη πάταξη του εγκλήματος, ιδίως του οργανωμένου, και στην εξάρθρωση εγκληματικών οργανώσεων που έλαβαν χώρα το τελευταίο διάστημα στην Ηγουμενίτσα και στην ευρύτερη περιοχή αυτής.

Για μία ακόμη φορά τα στελέχη του Τομέα Ασφάλειας Κ.Λ. Ηγουμενίτσας έδειξαν άκρατο επαγγελματισμό , πιστοί στο Καθήκον τους για την διασφάλιση της δημόσιας ασφάλειας και την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών της περιοχής μας. Το υψηλό φρόνημα και η αυταπάρνηση που επιδεικνύουν οι συνάδελφοι των ανωτέρω υπηρεσιών εξαίρουν το Λιμενικό Σώμα προς τη κοινωνία.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ορισμένες από τις τελευταίες επιχειρήσεις που στέφθηκαν με επιτυχία. 


Συγκεκριμένα:

Την 06-04-2017 συνελήφθη αλλοδαπός οδηγός Φ/Γ οχήματος κατά παράβαση των διατάξεων του Ν.4251/2014, εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από στελέχη Γραφείου Ασφαλείας Κ.Λ. Ηγουμενίτσας. Σε γενόμενο έλεγχο, εντός του φορτίου του επικαθήμενου (τσουβάλια με σκόνη powder coating), εντοπίστηκαν εννέα (09) αλλοδαποί τους οποίους ο οδηγός είχε σκοπό να τους μεταφέρει λάθρα στο εξωτερικό. 
 
Την 23-04-2017 στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας , με τη συνδρομή στελεχών των περιπολικών σκαφών και της οικείας Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών, του οικείου Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών και σε συνεργασία με τις Λιμενικές Αρχές Πρέβεζας προέβησαν στον εντοπισμό ενενήντα δύο (92)παράτυπων αλλοδαπών καθώς και στη σύλληψη των τεσσάρων (04) αλλοδαπών διακινητών τους.

Συγκεκριμένα, κατόπιν συντονισμένης επιχείρησης από στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στην περιοχή “Αϊ-Γιαννάκη” Πάργας, εντοπίστηκε από περιπολικό σκάφος Λ.Σ.ΕΛ.ΑΚΤ. το Ι/Φ “CHLOE” σημαίας Μάλτας, να έχει αποπλεύσει αφού είχε επιβιβαστεί σταδιακά σε αυτό, ο προαναφερόμενος αριθμός αλλοδαπών, με σκοπό την παράνομη έξοδο τους από τη χώρα. Οι δύο (02) αλλοδαποί χειριστές του, ηλικίας 31 και 22 ετών συνελήφθησαν και μεταφέρθηκαν μαζί με τους ενενήντα δύο (92) αλλοδαπούς επιβαίνοντες του (40 άντρες, 22 γυναίκες και 30 παιδιά) στην Ηγουμενίτσα. Παράλληλα, μετά την επιβίβαση των ανωτέρω αλλοδαπών στο εν λόγω Ι/Φ σκάφος, εντοπίστηκε από στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. επί επαρχιακής οδού της Πάργας, Ι.Χ. όχημα με οδηγό έναν 32χρονο αλλοδαπό να κινείται προς παραλαβή έτερου 43χρονου αλλοδαπού, οι οποίοι κατόπιν καταδίωξης ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη επιτυχία των στελεχών του Κ.Λ. Ηγουμενίτσας οδήγησε στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης η οποία δραστηριοποιούνταν συστηματικά στη διακίνηση αλλοδαπών από την Ελλάδα στην Ιταλία . Η συγκεκριμένη εγκληματική ομάδα δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση αλλοδαπών μέσω θαλάσσης, με τη χρήση πλωτών μέσων, από τις παράκτιες περιοχές της Δυτικής Ελλάδας.


Την 23-04-2017 σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στην πύλη εισόδου του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας από στελέχη της ομάδας Κ9 της οικείας Λιμενικής Αρχής, σε Φ/Γ όχημα με επικαθήμενο που οδηγούσε ένας 31χρονος, διαπιστώθηκε ότι σε έξι παλέτες που έφεραν ως φορτίο βιομηχανικά φίλτρα, υπήρχαν, επιμελώς κρυμμένα στο εσωτερικό αυτών, σαράντα επτά χιλιάδες (47.000) πακέτα λαθραίων σιγαρέτων, τα οποία δεν έφεραν ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης. Ανωτέρω ποσότητα λαθραίων σιγαρέτων κατασχέθηκε ενώ σύμφωνα με τη σχετική έκθεση προσδιορισμού δασμών και φόρων, το γενικό σύνολο δασμών και φόρων της ανωτέρω κατασχεθείσας ποσότητας λαθραίων σιγαρέτων ανέρχεται στο ποσό των εκατόν ογδόντα ένα χιλιάδων εξακοσίων ογδόντα επτά ευρώ και ογδόντα δύο λεπτών (181.687,82 €). Κατά την προανάκριση προέκυψαν πληροφορίες που κατόπιν αξιοποίησης τους και συντονισμένων ενεργειών από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ελευσίνας με τη συνδρομή στελεχών της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών & Λαθρεμπορίου του Αρχηγείου ΛΣ.-ΕΛ.ΑΚΤ εντοπίστηκε Φ/Γ όχημα με οδηγό 52χρονο ημεδαπό στον Ασπρόπυργο Αττικής και συγκεκριμένα στη θέση “Δύο Πεύκα”, να εκφορτώνει έξι (06) παλέτες οι οποίες διαπιστώθηκε ότι περιείχαν επιμελώς κρυμμένα σε βιομηχανικά φίλτρα μεγάλη ποσότητα λαθραίων σιγαρέτων τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης .


Την 27-04-2017 σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στην πύλη εισόδου του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας από στελέχη της κινητής ομάδας Χ-RAY με τη συνδρομή της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών της οικείας Λιμενικής Αρχής, σε Φ/Γ όχημα με επικαθήμενο (ψυγείο) που οδηγούσε 52χρονος αλλοδαπός διαπιστώθηκε ότι μετέφερε εντός του επικαθήμενου διακόσια είκοσι δύο χιλιάδες τριακόσια είκοσι (222.320) πακέτα λαθραίων σιγαρέτων, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης και κατασχέθηκαν, ενώ σύμφωνα με την έκθεση του Τελωνείου Ηγουμενίτσας οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι ανέρχονται στο ποσό των οκτακοσίων πενήντα εννέα χιλιάδων τριακοσίων ογδόντα τριών ευρώ και σαράντα λεπτών (859.383,40 €).


Την 07-05-2017 ένας 57χρονος ημεδαπός συνελήφθη από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας για κατοχή ναρκωτικών ουσιών. Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στην πύλη εισόδου του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας με τη συνδρομή ιδιωτικής εταιρείας παροχής Υπηρεσιών Ασφάλειας, σε Φ/Γ όχημα με επικαθήμενο που οδηγούσε ο ανωτέρω 57χρονος, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε εντός του επικαθήμενου, ανάμεσα στις παλετοθήκες, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο από μεταλλικά τοιχώματα, ποσότητα πιθανόν ακατέργαστης ινδικής κάνναβης, συσκευασμένη σε τριάντα έξι (36) νάιλον συσκευασίες μεικτού συνολικού βάρους σαράντα επτά κιλών και εκατόν είκοσι γραμμαρίων (47,120 kg) . Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των συστηματικών και εντατικών προσπαθειών που πραγματοποιεί το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, για την καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας και την αποφυγή έκνομων πράξεων.


Την 13-05-2017 ένας 38χρονος αλλοδαπός συνελήφθη από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας με τη συνδρομή στελεχών της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας για κλοπή. Συγκεκριμένα, κατόπιν διενέργειας ελέγχου στον ανωτέρω ως οδηγό Φ/Γ οχήματος μετά την αποβίβασή του από Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε επί του ρυμουλκούμενου δύο (02) Ι.Χ. οχήματα(BMW X6-VW GOLF) τα οποία βρέθηκαν καταχωρημένα ως κλαπέντα.


Tην 20-05-2017 συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί ηλικίας 20 και 26 ετών, από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας στον επιβατικό σταθμό λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας. Συγκεκριμένα, οι δύο αλλοδαποί συνελήφθησαν κατά παράβαση διατάξεων του Ν.4251/2014 (ΦΕΚ 80Α ) διότι διευκόλυναν την παράνομη έξοδο από τη χώρα ενός ανήλικου τέκνου( 3,5 ετών), επιδεικνύοντας για λογαριασμό αυτού πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο.


 
Read More »
Γραφείο Ασφάλειας Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας - Μόνο επιτυχίες!!! Γραφείο Ασφάλειας Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας - Μόνο επιτυχίες!!! Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 12, 2017 Rating: 5

Θεσπρωτία: "Αποκάλυψη" στο Καραβοστάσι Πέρδικας

Δευτέρα, Ιουνίου 12, 2017Σίγουρα δεν βιώνεις και κάθε μέρα τέτοιους νεφικούς σχηματισμούς αλλά τείνουν να γίνουν συχνά φαινόμενα κατά την διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών. 
Ετσι σήμερα (11/6/2017) όσοι έτυχε να περνάμε από Καραβοστάσι μείναμε με το στόμα ανοιχτό μπροστά στο αποκαλυπτικό υπερθέαμα. 


Η πρώτη δυνατή ριπή αέρα ήταν αρκετή μαζί με την απειλητική εικόνα των νεφών να διώξουν σχεδόν όλους τους λουόμενους! 
Λίγοι πιστοί μείναμε πίσω και είδαμε την ταινία μέχρι το τέλος!   :-) Enjoy! 
Read More »
Θεσπρωτία: "Αποκάλυψη" στο Καραβοστάσι Πέρδικας Θεσπρωτία: "Αποκάλυψη" στο Καραβοστάσι Πέρδικας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 12, 2017 Rating: 5

Έγγραφο του Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης προς τον Δήμο Ηγουμενίτσας, για την ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στις παραλίες

Δευτέρα, Ιουνίου 12, 2017Από τον Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης Περιφέρειας Ηπείρου, απεστάλη σήμερα προς τους Δήμους Ηγουμενίτσας, Πάργας, Πρέβεζας και στις Αστυνομικές Διευθύνσεις Θεσπρωτίας και Πρεβέζης, έγγραφο το οποίο αναφέρεται στην ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στις παραλίες. 
Το πλήρες κείμενο έχει ως εξής:

"Έχω γίνει αποδέκτης πολλών καταγγελιών πολιτών, σχετικά με τη μη ελεύθερη πρόσβασή τους σε παραλίες της περιοχής Ηπείρου.

Σύμφωνα με το σύνταγμα και τους νόμους, όλες οι παραλίες και οι αιγιαλοί είναι κοινόχρηστα αγαθά και ανήκουν στο Ελληνικό Δημόσιο, κατά χρήση δε σε όλους τους πολίτες, οι οποίοι έχουν το δικαίωμα της ακώλυτης πρόσβασης προς αυτές και της ανεμπόδιστης χρήσης τους.


Οι παραθαλάσσιοι δήμοι της χώρας που είναι αρμόδιοι για τη μίσθωση των παραλιών, είναι και υπεύθυνοι για τη διαφύλαξη του συνταγματικά κατοχυρωμένου κοινόχρηστου χαρακτήρα τους, που πρέπει να προστατεύεται ως υπέρτερο αγαθό.

Οποιαδήποτε περίφραξη της παραλίας απαγορεύεται, όπως επίσης απαγορεύεται και η καθολική μίσθωσή της για ξαπλώστρες και ομπρέλες που εκμεταλλεύονται οι μισθωτές.

Οι Δήμοι και οι Αστυνομικές Διευθύνσεις που απευθύνεται το παρόν έγγραφο, καθώς και οι κατά τόπους Κτηματικές υπηρεσίες του Δημοσίου, είναι υπεύθυνοι για την σωστή εφαρμογή του νόμου και την προστασία του δημόσιου αυτού αγαθού".

Ο Συμπαραστάτης του Πολίτη
και της Επιχείρησης
Περιφέρειας Ηπείρου 


 
Read More »
Έγγραφο του Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης προς τον Δήμο Ηγουμενίτσας, για την ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στις παραλίες Έγγραφο του Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης προς τον Δήμο Ηγουμενίτσας, για την ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στις παραλίες Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 12, 2017 Rating: 5

Ενημέρωση προγραμματισμού Σεμιναρίου Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών Ενηλίκων στο Επιμελητήριο Θεσπρωτίας

Δευτέρα, Ιουνίου 12, 2017


To Επιμελητήριο Θεσπρωτίας σε συνεργασία με το ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές του Επιμελητηρίου Ηρακλείου προγραμματίζει την υλοποίηση Σεμιναρίου Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών Ενηλίκων την περίοδο 14-16 και 22-23 Ιουλίου 2017, συνολικής διάρκειας 160 ωρών (οι 110 εξ αποστάσεως). Κόστος συμμετοχής 390€/συμμετέχοντα (έκπτωση 10% στα μέλη του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας, περιλαμβάνοντας σε αυτά και μέλη της οικογένειάς τους).

Όσοι θα παρακολουθήσουν το σεμινάριο θα έχουν την ευκαιρία απευθείας συμμετοχής στις εξετάσεις αξιολόγησης εκπαιδευτικής επάρκειας υποψηφίων Εκπαιδευτών Ενηλίκων ακόμα και σε όσους δεν έχουν την προβλεπόμενη απαιτούμενη διδακτική εμπειρία (150 ώρες), (Ν.2844/2012, παρ17, δδ,).Το σεμινάριο θα υλοποιηθεί εφόσον υποβληθεί έως την Παρασκευή 23 Ιουνίου ικανός αριθμός αιτήσεων. Το ποσό συμμετοχής θα κατατεθεί αφού υπάρξει επιβεβαίωση υλοποίησης, την περίοδο 26 έως Ιουνίου 2017, σε τραπεζικό λογαριασμό που θα υποδειχθεί από το ΚΕΚ.

Για την υποβολή της αίτησής σας πατήστε στον ακόλουθο σύνδεσμο:
http://demo.katartisi.gr/index.php/aitisi-seminariou

Περισσότερες πληροφορίες για την θεματική του σεμιναρίου κλπ στοιχεία παρακαλείσθε να επικοινωνείτε με το ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές του Επιμελητηρίου Ηρακλείου τα στοιχεία του οποίου βρίσκονται στο συνημμένο ενημερωτικό έντυπο αλλά και στην ακόλουθη διεύθυνση: http://www.katartisi.gr/seminars/seminars/397-ekpaideusi-ekpaideutwn-enilikwn-igoumenitsa


Read More »
Ενημέρωση προγραμματισμού Σεμιναρίου Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών Ενηλίκων στο Επιμελητήριο Θεσπρωτίας Ενημέρωση προγραμματισμού Σεμιναρίου Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών Ενηλίκων στο Επιμελητήριο Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 12, 2017 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Την Δευτέρα 19 Ιουνίου η Παράσταση Ρυθμικής Γυμναστικής από το Vivi's Personal Training

Δευτέρα, Ιουνίου 12, 2017Την Δευτέρα, 19 Ιουνίου 2017, και ώρα 20:30, θα πραγματοποιηθεί στο Κλειστό Γυμναστήριο της Ηγουμενίτσας «Αλεξάνδρα Τσιάβου», η 2η Παράσταση Ρυθμικής Γυμναστικής από την σχολή «Vivi’s Personal Training».


Σας προσκαλούμε να παρακαλουθήσετε την επίδειξη των αθλητριών μας στο Ολυμπιακό Άθλημα της Ρυθμικής Γυμναστικής και να χειροκροτήσουμε όλοι μαζί την προσπάθειά τους.

Βιβή Τσικνιά – Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, Προπονήτρια Ρυθμικής Γυμναστικής 


 
Read More »
Ηγουμενίτσα: Την Δευτέρα 19 Ιουνίου η Παράσταση Ρυθμικής Γυμναστικής από το Vivi's Personal Training Ηγουμενίτσα: Την Δευτέρα 19 Ιουνίου η Παράσταση Ρυθμικής Γυμναστικής από το Vivi's Personal Training Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 12, 2017 Rating: 5

Σελίδες