Θεσπρωτία: Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί με 200 κιλά κάνναβης

Τρίτη, Μαΐου 29, 2018

Συνελήφθησαν σήμερα (29-05-2018) το πρωί στην επαρχιακή οδό Φιλιατών - Κεραμίτσας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, δύο ημεδαποί (60 και 51 ετών), διότι ο ένας μετέφερε με Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο (198) κιλά και (980) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης καθώς και (69) γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα) ενώ ο δεύτερος οδηγώντας έτερο όχημα, ενεργούσε ως προπομπός.
Η προανάκριση είναι σε εξέλιξη.


 
Read More »
Θεσπρωτία: Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί με 200 κιλά κάνναβης Θεσπρωτία: Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί με 200 κιλά κάνναβης Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 29, 2018 Rating: 5

Πτώση Ι.Χ.Ε. οχήματος στη θάλασσα - Σώα η οδηγός

Τρίτη, Μαΐου 29, 2018Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες εχτές, η Λιμενική Αρχή Πρέβεζας, για πτώση Ι.Χ.Ε. οχήματος στη λιμνοθάλασσα Πρέβεζας. 

Συγκεκριμένα, το εν λόγω Ι.Χ.Ε., το οποίο οδηγούσε μία 50χρονη, εξετράπη της πορείας του, με αποτέλεσμα να προσκρούσει στο κράσπεδο και στη συνέχεια να πέσει στη λιμνοθάλασσα. 

Η 50χρονη διεκομίσθη, για προληπτικούς λόγους, στο Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας, ενώ προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή. 


 
Read More »
Πτώση Ι.Χ.Ε. οχήματος στη θάλασσα - Σώα η οδηγός Πτώση Ι.Χ.Ε. οχήματος στη θάλασσα - Σώα η οδηγός Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 29, 2018 Rating: 5

Σοβαρά τα προβλήματα στην αυλή του Γ΄ Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας

Τρίτη, Μαΐου 29, 2018

Το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γ΄ Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας με αφορμή την ένταξη του Δήμου Ηγουμενίτσας στο πρόγραμμα του Υπουργείου Εσωτερικών «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» για επισκευή, συντήρηση σχολικών κτιρίων και αύλειων χώρων, θέλει να αναδείξει το χρόνιο πρόβλημα της αυλής του Σχολείου μας .

Το Γ΄ Δημοτικό Σχολείο έχει κατασκευαστεί από τις αρχές τις δεκαετίας του ̓̓80 και έκτοτε δεν έχει γίνει καμία παρέμβαση βελτίωσης της αυλής του, η οποία έχει κατηφορική κλίση σε ορισμένα σημεία 5-10%, με αποτέλεσμα η άθληση των μαθητών να εγκυμονεί κινδύνους τραυματισμού σύμφωνα και με τους γυμναστές. 
 
Επίσης, υπάρχει έλλειψη στεγάστρου με αποτέλεσμα όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες τα παιδιά κατά τη διάρκεια του διαλείμματος να μην προφυλάσσονται από τον ήλιο (σε περιόδους αυξημένης θερμοκρασίας) και από την βροχή.
Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Γ' Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας Read More »
Σοβαρά τα προβλήματα στην αυλή του Γ΄ Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας Σοβαρά τα προβλήματα στην αυλή του Γ΄ Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 29, 2018 Rating: 5

Θεσπρωτία: H επέλαση των Δανών ξεκινά - Του Γιώργου Μαλαμίδη (+ΒΙΝΤΕΟ)

Τρίτη, Μαΐου 29, 2018


Με απόλυτη επιτυχία έλαβε χώρα εχτές η πρώτη ημέρα ορειβατικών περιηγήσεων με επισκέπτες Δανούς που πραγματικά "διψούσαν" να γνωρίσουν την περιοχή μας.

Η περιήγηση άρχισε από το Φοινίκι Φιλιατών όπου θαύμασαν την αρχιτεκτονική των χαρακτηριστικών τοξοτών θυρών και στη συνέχεια στο λαογραφικό μουσείο του χωριού, έμαθαν για τις συνήθειές μας. 
Στο νερόμυλο Ριζού μετά τη Τζούμα, είδαν πόσο δύσκολα έβγαινε το ψωμί τα παλιά χρόνια και πως καθαρίζαμε και ακόμα καθαρίζουμε οικολογικά τα χαλιά μας στις νεροτριβές. 
Στις περιβόητες σάρες του καλντεριμιού του Λάγγαρη, εν συνεχεία περπάτησαν με θέα μαγική και στου Αι Μηνά τον τόπο απόλαυσαν παραδοσιακές ντόπιες γεύσεις. 
Γυρνώντας πίσω με πλήθος εικόνες και αναμνήσεις που θα τους συντροφεύουν για πάντα. 

Ευχάριστη έκπληξη για αυτούς αποτέλεσε η χορηγία της εταιρείας γαλακτοκομικών Μακρή - Φιλιάτες, που γενναιόδωρα πρόσφερε 20 δοχεία γίδινο ξυνόγαλο πρώτης ποιότητας και φυσικά άλλες 20 συσκευασίες της γνωστής σε όλους μας με αγνά υλικά φτιαγμένη, κρέμας-βανίλια. 
Τα δύο προϊόντα έλαβαν τα καλύτερα σχόλια από τους παρευρισκόμενους Δανούς, οι οποίοι θέλησαν να μάθουν που θα βρουν περισσότερη ποσότητα των ανωτέρω.

Σήμερα με το καλό ανεβαίνουμε στο Σταυρό Σουλίου και στην συνέχεια θα απολαύσουμε μία περιήγηση στο πραγματικά πολύ σημαντικό αρχαιολογικό χώρο της Ελέας.

 
Read More »
Θεσπρωτία: H επέλαση των Δανών ξεκινά - Του Γιώργου Μαλαμίδη (+ΒΙΝΤΕΟ) Θεσπρωτία: H επέλαση των Δανών ξεκινά - Του Γιώργου Μαλαμίδη (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 29, 2018 Rating: 5

Ένα ακόμα βραβείο στο 2ο Γενικό Λύκειο Ηγουμενίτσας για τηλεοπτικό σποτ με θέμα την οδική ασφάλεια (+ΒΙΝΤΕΟ)

Τρίτη, Μαΐου 29, 2018


Η Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» διοργάνωσαν τον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ψηφιακής Δημιουργίας «Οδική Ασφάλεια: Δικαίωμα Όλων» για τους/τις μαθητές/μαθήτριες των σχολικών μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας.

Σκοπός του διαγωνισμού είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών/ μαθητριών και η ενεργοποίησή τους στο ζήτημα της ασφαλούς μετακίνησής τους μέσω της δημιουργίας πρωτότυπων ψηφιακών έργων με θέμα τη σημασία της τήρησης των κανόνων του Κ.Ο.Κ. και της καλλιέργειας κουλτούρας οδικής ασφάλειας σε όλους τους πολίτες. Στόχος του διαγωνισμού είναι να κατανοηθεί πως οι έφηβοι ως χρήστες του οδικού δικτύου έχουν δικαιώματα αλλά και υποχρεώσεις που οφείλουν να γνωρίζουν και να τηρούν ώστε να μπορούν οι ίδιοι και οι συμπολίτες τους να κυκλοφορούν με ασφάλεια και να μην κινδυνεύουν να τραυματιστούν σοβαρά σε τροχαία συμβάντα.
Επιπλέον, επιμέρους στόχοι της διαγωνιστικής διαδικασίας είναι:
να δοθεί στους /ις μαθητές /μαθήτριες η ευκαιρία να εκφραστούν καλλιτεχνικά,
να γίνουν δημιουργοί,
να αποκτήσουν ψηφιακές δεξιότητες,
να εξοικειωθούν με τη «γλώσσα» της κινηματογραφικής αφήγησης,
να αποκτήσουν δεξιότητες οπτικοακουστικής αγωγής,
να γίνουν κριτές, μελετητές/τριες και ερευνητές/τριες του περιβάλλοντος,
να ευαισθητοποιηθούν σε θέματα Οδικής Ασφάλειας,
να κατανοήσουν τη σχέση της οδικής ασφάλειας με το πανανθρώπινο δικαίωμα στη ζωή, την υγεία και την προσωπική ασφάλεια,
να κατανοήσουν μέσα από το δίπτυχο «Υπεύθυνος χρήστης του οδικού δικτύου – υπεύθυνος πολίτης» πως η οδική ασφάλεια και η βελτίωση των συνθηκών στο δρόμο είναι κοινή ευθύνη όλων μας.

Κλήθηκαν οι μαθητές και μαθήτριες, με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών τους, να δημιουργήσουν σε μια από τις πιο κάτω κατηγορίες:
Ταινία μέγιστης διάρκειας πέντε (5’) λεπτών (ταινία μυθοπλασίας ή ντοκιμαντέρ) ή Τηλεοπτικό κοινωνικό,
Σποτ μέγιστης διάρκειας 45 δευτερολέπτων,
Εφαρμογή με αξιοποίηση εργαλείων Web2.0 όπως Blog – ιστολόγιο, Wiki, νοητικούς χάρτες,
σύννεφα λέξεων, χρονοδιαδρόμους, ιστοσελίδες κ.ά.

αποσκοπώντας στην παρουσίαση ιδεών, σκέψεων και προτάσεων για την Οδική Ασφάλεια και την προστασία της ζωής στο δρόμο ως βασικό ανθρώπινο δικαίωμα.
Οι διαγωνιζόμενοι/διαγωνιζόμενες μπορούσαν να συμμετέχουν σε όποια κατηγορία (μία κατηγορία) από τις παρακάτω επιθυμούσαν:
Α. Οδική Ασφάλεια και υπεύθυνη συμπεριφορά: Δικαιώματα και Υποχρεώσεις.
Β. Οδική Ασφάλεια και προστασία των Ευάλωτων χρηστών του Οδικού δικτύου (Παιδιά,
ηλικιωμένοι, ΑμεΑ, πεζοί, ποδηλάτες κ.α.)
Γ. Οδική Ασφάλεια και προστασία της ζωής στο δρόμο.
Δ. Ο ρόλος της αστυνόμευσης στην προστασία των χρηστών του οδικού δικτύου.

Οι ψηφιακές δημιουργίες των μαθητών αναπτύχθηκαν στην ώρα των Εικαστικών υπό την επίβλεψη του κ. Χαράλαμπου Κανδηλιώτη.

Το σχολείο μας συμμετείχε με τηλεοπτικό σποτ που μπορείτε να παρακολουθήσετε στο τέλος της ανάρτησης.

Τα μέλη της επιτροπής κατέληξαν ομόφωνα στη βράβευση σε αυτή την κατηγορία :

​Κατηγορία σποτ

1ο βραβείο: 7ο ΓΕΛ Νέας Σμύρνης
2ο βραβείο: 2ο ΓΕΛ Ηγουμενίτσας
3ο βραβείο: 1ο ΓΕΛ Αγίας Παρασκευής

Η τελετή βράβευσης θα πραγματοποιηθεί την 1η Ιουνίου 2018 στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Πολλά συγχαρητήρια στους συμμετέχοντες μαθητές και τον καθηγητή τους κ. Κανδηλιώτη Χαράλαμπου!
 
Read More »
Ένα ακόμα βραβείο στο 2ο Γενικό Λύκειο Ηγουμενίτσας για τηλεοπτικό σποτ με θέμα την οδική ασφάλεια (+ΒΙΝΤΕΟ) Ένα ακόμα βραβείο στο 2ο Γενικό Λύκειο Ηγουμενίτσας για τηλεοπτικό σποτ με θέμα την οδική ασφάλεια (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 29, 2018 Rating: 5

Θεσπρωτία: Κορυφαίες διακρίσεις για το Νηπιαγωγείο Παραποτάμου

Τρίτη, Μαΐου 29, 2018


Δύο σημαντικές διακρίσεις απέσπασε η κ. Ειρήνη Παπαχρήστου, Προϊσταμένη του 2/Θ Νηπιαγωγείου Παραποτάμου Θεσπρωτίας. 
Η πρώτη διάκριση αφορά το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ Ευρωπαϊκό Σήμα Γλωσσών που συντονίζει το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.). Σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Παιδείας την Πέμπτη 10 Μαΐου 2018, απονεμήθηκε στην κ. Παπαχρήστου Έπαινος για το διαπολιτισμικό-πολυγλωσσικό πρόγραμμα «Many Languages One World–Πολλές Γλώσσες Ένας Κόσμος». 
Αναλυτικότερα, η δράση «Ευρωπαϊκό Σήμα Γλωσσών» αποτελεί μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στον τομέα της πολυγλωσσίας, που αποσκοπεί στην ανάδειξη καινοτόμων μεθόδων διδασκαλίας με σκοπό τη συμβολή στις διαδικασίες αναβάθμισης της εκπαιδευτικής διαδικασίας στον τομέα των γλωσσών σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Η δεύτερη διάκριση αφορά την διοργάνωση Education Leaders Awards 2018 κατά την οποία απονεμήθηκε στην κ. Παπαχρήστου το Gold Βραβείο στην κατηγορία Επένδυση ανά τομέα Εκπαίδευσης – Α/θμια Εκπαίδευση κατά την τελετή απονομής που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 18 Μαΐου στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. 
Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν και βραβεύθηκαν από κριτική επιτροπή υψηλού κύρους και επιστημοσύνης -Πρόεδρος της οποίας είναι η κ. Άννα Διαμαντοπούλου - οι βέλτιστες πρακτικές των εκπαιδευτικών οργανισμών και επιχειρήσεων που διακρίθηκαν στις διαφορετικές κατηγορίες βραβείων.


Read More »
Θεσπρωτία: Κορυφαίες διακρίσεις για το Νηπιαγωγείο Παραποτάμου Θεσπρωτία: Κορυφαίες διακρίσεις για το Νηπιαγωγείο Παραποτάμου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 29, 2018 Rating: 5

Σελίδες