Παραμυθιά: Το πρόγραμμα των καρναβαλικών εκδηλώσεων

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 08, 2018Read More »
Παραμυθιά: Το πρόγραμμα των καρναβαλικών εκδηλώσεων Παραμυθιά: Το πρόγραμμα των καρναβαλικών εκδηλώσεων Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 08, 2018 Rating: 5

Φιλοζωική Παραμυθιάς: Μην αφήνετε τους οικόσιτους σκύλους ελεύθερους - Κίνδυνος ατυχήματος άλλα και ποινικών κυρώσεων

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 08, 2018

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η φιλοζωική Παραμυθιάς, με αφορμή το φαινόμενο που παρουσιάζεται το τελευταίο καιρό στον περιφερειακό Γεννηματά, όπου οικόσιτοι σκύλοι αφήνονται ελεύθεροι επειδή είναι η περίοδος οίστρου.

Όπως αναφέρει η υπεύθυνη της φιλοζωικής κ. Σταματία Μάρκου, τα συγκεκριμένα σκυλιά, φέρουν περιδέραιο ιδιωτών, με τους ιδιοκτήτες να αφήνουν προσωρινά ελεύθερους τους σκύλους, λόγω περιόδου αναπαραγωγής και με αποτέλεσμα να δημιουργούνε μικρές αγέλες και με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει τόσο για την πρόκληση ατυχημάτων όσο και για την την υγεία των ίδιων των σκύλων.

Υπενθυμίζουμε πως η πλημμελής παρακολούθηση των οικόσιτων ζώων, τιμωρείται με διοικητικό πρόστιμο και φυλάκιση, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Αξίζει να σημειωθεί πως στον περιφερειακό Γεννηματά την προηγούμενη εβδομάδα, προκλήθηκε ατύχημα με τραυματισμό οδηγό δίτροχου, όταν οικόσιτος σκύλος που έφερε περιδέραιο, βρέθηκε στο οδικό δίκτυο.


Read More »
Φιλοζωική Παραμυθιάς: Μην αφήνετε τους οικόσιτους σκύλους ελεύθερους - Κίνδυνος ατυχήματος άλλα και ποινικών κυρώσεων Φιλοζωική Παραμυθιάς: Μην αφήνετε τους οικόσιτους σκύλους ελεύθερους - Κίνδυνος ατυχήματος άλλα και ποινικών κυρώσεων Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 08, 2018 Rating: 5

ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ: Ρωσία, Ισραήλ, Ρουμανία αγοράζουν καμπάνες από αυτό εδώ το εργαστήριο

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 08, 2018


Γράφει η Μαίρη Τζώρα

Στον Κάμπο της Παραμυθιάς, στο Καρυώτι, ένα εργαστήρι κατασκευής καμπάνας αντέχει στον χρόνο. Από γενιά σε γενιά, για περισσότερο από 150 χρόνια, η οικογένεια Γαλανόπουλου «υπηρετεί» την τέχνη στο μέταλλο. Η πολύχρονη εμπειρία αναδύεται μέσα από τα εκατοντάδες διαφορετικά εργαλεία που βρίσκονται επιμελώς τοποθετημένα στους χώρους του εργαστηρίου, τα καλούπια, τα χυτήρια. Δεν είναι δύσκολο να το εντοπίσεις. Στον προαύλιο χώρο μία μικρή έκθεση από καμπάνες δίνει το στίγμα. Η επιχείρηση δεν έχει πελάτες μόνον εγχώριους. 
Συναλλάσσεται με το Ισραήλ, την Κύπρο, τη Ρουμανία, τη Σερβία, τη Ρωσία και την Αμερική.
Ο Χρήστος Γαλανόπουλος με ενθουσιασμό δέχεται να ξεναγήσει το Αθηναικό Πρακτορείο Ειδήσεων,στο εργαστήριο που για την οικογένεια του «είναι υπόθεση ζωής».
Όπως αναφέρει, μαζί με τον αδελφό του μπήκαν στη δουλειά από μαθητές του Δημοτικού.
Όταν ο ίδιος ήταν μόλις 8 χρόνων και ο αδελφός του μόλις 12, έχασαν σε τροχαίο δυστύχημα τον πατέρα τους. 
Δεν υπήρχε άλλη επιλογή. 
Τα δύο παιδιά έπρεπε να συνεχίσουν την παράδοση της οικογένειας για την επιβίωση. 
Μετά το σχολείο, έμπαιναν στο εργαστήριο μέχρι αργά το απόγευμα κι έμαθαν την τέχνη. 
Σήμερα «περνούν» τη γνώση τους στους δικούς τους γιους.
Ενα κράμα από χαλκό και κασσίτερο
Από το χθες στο σήμερα, οι συνθήκες άλλαξαν. 
Αλλά τα μυστικά του επαγγέλματος μένουν τα ίδια. Την εποχή του πατέρα και του παππού του -λέει ο τεχνίτης- χρειαζόταν μία ολόκληρη ημέρα για να λιώσουν 100 κιλά μέταλλο.
Σήμερα, τέσσερις μεγάλοι φούρνοι, σύγχρονα χυτήρια, που θερμαίνονται με πετρέλαιο και αέριο, σε τρεις ώρες λιώνουν δύο τόνους μέταλλο. 
Ωστόσο, «χρειάζεται εμπειρία και η γνώση δεν σταματά. Κάθε μέρα που περνά μαθαίνουμε...».
Το υλικό από το οποίο φτιάχνονται οι καμπάνες είναι κράμα από χαλκό και κασσίτερο.
Τις ώρες που στους φούρνους λιώνουν τα μέταλλα, η θερμοκρασία στο εργαστήρι φτάνει και τους 65 βαθμούς!». 
Χαριτολογώντας μάλιστα, λέει πως με τον καύσωνα τα καλοκαίρια, βγαίνουν έξω από το εργαστήρι για να... δροσιστούν.Η 2,5 τόνων καμπάνα για μοναστήρι στη Ρουμανία
Για να είναι μια καμπάνα «αξιόπιστη», χρειάζεται το κατάλληλο καλούπι, σωστές αναλογίες στο πάχος του μετάλλου, αλλά και τέχνη στο κράμα των υλικών της.«Το μέταλλο, όταν το λιώνεις, βγάζει φυσαλίδες, γίνεται ζωντανός οργανισμός. Πρέπει να φύγουν οι φυσαλίδες. Χρειάζεται σωστή χύτευση με κατάλληλες θερμοκρασίες, γιατί και την ώρα που το ρίχνεις στο καλούπι χρειάζεται προσοχή. Όλα γίνονται με καλά μελετημένο συνδυασμό των διαφορετικών παραμέτρων. Έτσι έχεις σωστό αποτέλεσμα» εξηγεί ο κατασκευαστής και διευκρινίζει πως χρειάστηκαν δύο χρόνια για να φτιάξει καλούπια σε διαφορετικά μεγέθη.Τονίζει ακόμη ότι μία «αξιόπιστη» καμπάνα πρέπει να έχει καλή αρμονία και να ακούγεται πολύ μακριά. Μια τέτοια καμπάνα είναι κι εκείνη, βάρους 2,5 τόνων, που έφτιαξε το εργαστήρι για μοναστήρι στη Ρουμανία. 
Οι μοναχοί είπαν στον κατασκευαστή πως το χτύπημά της ακούγεται σε απόσταση 45 χιλιομέτρων!
«Μου το είπαν οι ίδιοι οι καλόγεροι, χωρίς να τους ρωτήσω» λέει με καμάρι ο κ. Γαλανόπουλος. Πάντως, η πιο μεγάλη καμπάνα που έχει βγει από το εργαστήρι του, βρίσκεται στον Ιερό Ναό Ιωσήφ και Μαγδαληνής, στον Εύοσμο της Θεσσαλονίκης, και ζυγίζει 3 τόνους και 350 κιλά. Αλλά δεν είναι μόνον ο ήχος και το βάρος. Είναι και το αισθητικό κομμάτι... 
Ομορφιά στην καμπάνα δίνει ο διάκοσμος. 
Πολλές εκκλησίες δίνουν παραγγελίες με παραστάσεις του Αγίου στον οποίο είναι αφιερωμένος ο ναός.
Στην έκθεση, στο προαύλιο του εργαστηρίου, δεσπόζουν δύο μεγάλες καμπάνες, ακριβή αντίγραφα εκείνων που είχαν καταστραφεί από πυρκαγιά στο καμπαναριό του Ιερού Ναού του Πρωτάτου στις Καρυές του Αγίου Όρους. «Στην εκκλησία του "Άξιον Εστί", στις Καρυές του Αγίου Όρους, το καμπαναριό είχε πάρει φωτιά. Με το νερό που έριξε η Πυροσβεστική έσπασαν δύο καμπάνες. 
Οι μοναχοί μάς ζήτησαν πιστά αντίγραφα. Τις παλιές τις κράτησαν ως ιερά κειμήλια. Η μεγαλύτερη βάρους 1.170 κιλών είχε κατασκευασθεί το 1874 και η δεύτερη το 1781 από Ρώσους τεχνίτες» λέει ο κ. Γαλανόπουλος και προσθέτει πως κράτησε αντίγραφα και για τη δική του συλλογή.
Η οικονομική κρίση δεν θα μπορούσε να μη «αγγίξει» και το συγκεκριμένο επάγγελμα... 
Όπως δηλώνει ο ίδιος, παλιότερα λειτουργούσαν στη χώρα δέκα εργαστήρια. 
Σήμερα εκτός από το δικό του, υπάρχει ένα ακόμη που δουλεύει με παραγγελίες. «Σήμερα, στο δικό μου εργαστήριο, εκτός από εμένα και τον αδελφό μου, απασχολούνται τέσσερις εργάτες. 
 Παλαιοτέρα δουλεύαμε πολύ περισσότερα άτομα. 
Οι παραγγελίες είναι ελάχιστες και πολύ μεγάλο το κοστολόγιο» τονίζει. Ενημερώνει, δε, πως το εργαστήριό του μπήκε δύο φορές στο στόχαστρο κακοποιών για κλοπή χαλκού και ο ίδιος υπέστη ζημιά δεκάδων χιλιάδων ευρώ.


 
Read More »
ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ: Ρωσία, Ισραήλ, Ρουμανία αγοράζουν καμπάνες από αυτό εδώ το εργαστήριο ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ: Ρωσία, Ισραήλ, Ρουμανία αγοράζουν καμπάνες από αυτό εδώ το εργαστήριο Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 08, 2018 Rating: 5

Συνεδριάζει την Τετάρτη το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 08, 2018

Παρακαλούμε να παρευρεθείτε στην συνεδρίαση του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας που θα γίνει την Τετάρτη 14.02.2018 και ώρα 18:00 στο Συνεδριακό Κέντρο του Επιμελητηρίου, με θέματα ημερησίας διάταξης τα παρακάτω:

ΘΕΜΑ 1ον : Ενημέρωση για τις δραστηριότητες της Δ.Ε. από το προηγούμενο Δ.Σ.
Εισηγητής ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου.
ΘΕΜΑ 2ον : Έγκριση Α΄ Τροποποίησης Προϋπολογισμού Έτους 2018.
Εισηγητής ο Οικ. Επόπτης του Επιμελητηρίου.
ΘΕΜΑ 3ον : Παραγραφή Οφειλόμενων Συνδρομών Έτους 2007
λόγω παρέλευσης 10ετίας.
Εισηγητής ο Οικ. Επόπτης του Επιμελητηρίου.
ΘΕΜΑ 4ον : Καθορισμός Ανταποδοτικών Υπηρεσιών του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας
έναντι της ετήσιας Συνδρομής έτους 2018 (Ν.4497/2017 αρθ.75 παρ.7&8).
Εισηγητής ο Γεν. Γραμματέας του Επιμελητηρίου.
ΘΕΜΑ 5ον : Καθορισμός προαιρετικών συνδρομών Έτους 2018.
Εισηγητής ο Οικ. Επόπτης του Επιμελητηρίου.
ΘΕΜΑ 6ον : Βεβαίωση Οφειλόμενων Ετήσιων Τελών ΓΕΜΗ 2015-2017.
(Ν. 3419/2005 & ΚΥΑ αριθμ. 79752/30.12.2014 αρθ.3&4).
Εισηγήτρια η κα Β. Τσώτου Υπ. ΓΕΜΗ & Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων του Επιμελητηρίου.

ΘΕΜΑ 7ον : Τρέχοντα θέματα.


Read More »
Συνεδριάζει την Τετάρτη το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας Συνεδριάζει την Τετάρτη το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 08, 2018 Rating: 5

Έκδοση προκήρυξης 25 θέσεων εργασίας για τον Δήμο Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 08, 2018


Γνωστοποιείται ότι εκδόθηκε η 3Κ/2018 Προκήρυξη του ΑΣΕΠ (ΦΕΚ 4/2-2-2018 Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ), που αφορά στην πλήρωση, με σειρά προτεραιότητας, οκτώ χιλιάδων εκατόν εξήντα έξι (8.166) θέσεων τακτικού προσωπικού και προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου, με 25 από αυτές να αφορούν στον Δήμο Ηγουμενίτσας.

Οι θέσεις για τον Δήμο Ηγουμενίτσας αφορούν στις ειδικότητες ΔΕ Οδηγών, ΔΕ Τεχνικών Ηλεκτρολόγων, ΔΕ Χειριστών, ΥΕ Εργατών Καθαριότητας και ΥΕ Συνοδών Απορριμματοφόρων.

Οι υποψήφιοι πρέπει να υποβάλουν ηλεκτρονικά αίτηση συμμετοχής στην ιστοσελίδα του www.asep.gr και στη συνέχεια να αποστείλουν την αίτηση και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, όπως προβλέπεται στην ανωτέρω Προκήρυξη.


Read More »
Έκδοση προκήρυξης 25 θέσεων εργασίας για τον Δήμο Ηγουμενίτσας Έκδοση προκήρυξης 25 θέσεων εργασίας για τον Δήμο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 08, 2018 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Αποκριάτικη γιορτή από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Οικισμού Εθνικής Αντίστασης

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 08, 2018
Read More »
Ηγουμενίτσα: Αποκριάτικη γιορτή από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Οικισμού Εθνικής Αντίστασης Ηγουμενίτσα: Αποκριάτικη γιορτή από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Οικισμού Εθνικής Αντίστασης Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 08, 2018 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Ο ναός της Δικαιοσύνης… μπάζει από παντού νερά (+ΦΩΤΟ)

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 08, 2018

Οι κουβάδες που βλέπετε βρίσκονται στο δικαστικό μέγαρο της Ηγουμενίτσας. Και είναι εκεί για να μαζεύουν τα νερά που μπαίνουν στην οροφή… Που εξακολουθούν να μπαίνουν πολλές ώρες μετά την βροχόπτωση. Οι κουβάδες που βλέπετε είναι αυτοί που… υποδέχονται πρώτοι, σχεδόν σε καθημερινή βάση, δικαστές και εισαγγελείς που εισέρχονται στον… ναό της Δικαιοσύνης! Και δεν είναι οι μόνοι. Ολόκληρο το κτίριο μπάζει νερά, αλλά μάλλον οι πάντες συνήθισαν!

Οι φθορές που έχουν προκληθεί είναι παντού ορατές. Ψευδοροφορές που κατέρρευσαν, σοβάδες που πέφτουν, αίθουσες που διεξάγονται δίκες που θυμίζουν χώρα τρικοσμική.

Το Δικαστικό Μέγαρο ολοκληρώθηκε και εγκαινιάστηκε πανηγυρικά το 2003!!! Πρόκειται δηλαδή για μία από τις πιο καινούριες υποδομές αλλά και από τις πλέον προβληματικές.

Οι εικόνες άλλωστε μιλούν από μόνες τους!

1111111111111111
 
Σχεδόν αμέσως μετά τα εγκαίνια, τα μάρμαρα που κοσμούσαν τα μεγαλύτερα τμήματα στην πρόσοψή του αποκολλήθηκαν..

Από την επόμενη χρονιά άρχισαν τα πιο σοβαρά προβλήματα, τα οποία γίνονται συνεχώς μεγαλύτερα.

Τώρα πλέον, δικηγόροι, δικαστικοί και πολίτες που βρίσκονται στο μέγαρο φαίνεται ότι έχουν εξοικειωθεί με την σκληρή πραγματικότητα.

Για την ιστορία αναφέρεται ότι για τις κακοτεχνίες στο Δικαστικό Μέγαρο, είχε υποβληθεί μήνυση κατά παντός υπευθύνου, από τον Δικηγορικό Σύλλογο Θεσπρωτίας, η οποία ετέθη στο αρχείο!!!

Ωστόσο υπάρχουν οι κουβάδες για να θυμίζουν τα έργα του ελληνικού κράτους!!!

Read More »
Ηγουμενίτσα: Ο ναός της Δικαιοσύνης… μπάζει από παντού νερά (+ΦΩΤΟ) Ηγουμενίτσα: Ο ναός της Δικαιοσύνης… μπάζει από παντού νερά (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 08, 2018 Rating: 5

Πρόσληψη συντηρητή αρχαιοτήτων στην Ηγουμενίτσα

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 08, 2018


Πρόσληψη επιστημονικού προσωπικού και τεχνιτών, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, για την εκτέλεση των αρχαιολογικών εργασιών στο πλαίσιο της ενταγμένης στο Ε.Π. «Ήπειρος 2014-2020» πράξης «Βασικές υποδομές και εργασίες αποκατάστασης και ανάδειξης αρχαίου θεάτρου Γιτάνων (Α΄ Φάση)», για χρονικό διάστημα από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης και έως 30.06.2018, με δυνατότητα ανανέωσης ή παράτασης της σύμβασης έως το τέλος του έργου.

1 ΤΕ Συντηρητής αρχαιοτήτων και έργων τέχνης (Ομάδα Α) με εξειδίκευση στη συντήρηση λίθου και – ελλείψει αυτού- ΔΕ Τεχνικός συντήρησης αρχαιοτήτων και έργων τέχνης (έργων τέχνης) με εξειδίκευση στησυντήρηση λίθου

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση και να την υποβάλουν με τα συνημμένα δικαιολογητικά, είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικάμε συστημένη επιστολή, στα γραφεία της υπηρεσίας μας στην ακόλουθη διεύθυνση:

Κύπρου 68 – 461 00 Ηγουμενίτσα, απευθύνοντάς την στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας υπόψιν κκ. Βασιλικής Λάμπρου / Γεωργίας Βασιλείου (τηλ. επικοινωνίας: 26650.29177/8), εντός προθεσμίας πέντε (5) εργασίμων ημερών που αρχίζει από την επομένη της καταχώρισης στο διαδικτυακό κόμβο (ιστοσελίδα) της εφαρμογής ΔΙΑΥΓΕΙΑ (http://diavgeia.gov.gr) και του ΥΠ.ΠΟ.Α. (http://www.yppo.gr) και της ανάρτησης της ανακοίνωσης στον πίνακα ανακοινώσεων της Υπηρεσίας (από 08.02.2018 έως 14.02.2018). Στην περίπτωση αποστολής των αιτήσεων ταχυδρομικώς το εμπρόθεσμο των αιτήσεων κρίνεται με βάση την ημερομηνία που φέρει ο φάκελος αποστολής, ο οποίος μετά την αποσφράγισή του επισυνάπτεται στην αίτηση των υποψηφίων. Οι υποψήφιοι που αποστέλλουν την αίτησή τους ταχυδρομικά υποχρεούνται να ενημερώνουν την Υπηρεσία για την αποστολή της αίτησής τους με τηλεομοιοτυπία ή με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο εντός της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων.

Επισημαίνεται ότι, διόρθωση ή συμπλήρωση των αιτήσεων, επιτρέπεται μόνον μέχρι τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής στη διαδικασία (αρθ. 20 παρ. 7 του Ν.2738/1999). Κάθε υποψήφιος δικαιούται να υποβάλει μία μόνο αίτηση και για θέσεις μίας μόνο κατηγορίας προσωπικού. Η σώρευση θέσεων διαφορετικών κατηγοριών προσωπικού σε μία ή περισσότερες αιτήσεις συνεπάγεται αυτοδικαίως σε κάθε περίπτωση ακύρωση όλων των αιτήσεων και αποκλεισμό του υποψηφίου από την περαιτέρω διαδικασία.Read More »
Πρόσληψη συντηρητή αρχαιοτήτων στην Ηγουμενίτσα Πρόσληψη συντηρητή αρχαιοτήτων στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 08, 2018 Rating: 5

Αποκριάτικο γλέντι στο Ασπροκκλήσι

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 08, 2018
Read More »
Αποκριάτικο γλέντι στο Ασπροκκλήσι Αποκριάτικο γλέντι στο Ασπροκκλήσι Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 08, 2018 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου η Καρναβαλική παρέλαση

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 08, 2018
Read More »
Ηγουμενίτσα: Το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου η Καρναβαλική παρέλαση Ηγουμενίτσα: Το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου η Καρναβαλική παρέλαση Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 08, 2018 Rating: 5

Πωλείται διαμέρισμα στο Μαυρούδι Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 08, 2018

Πωλείται διαμέρισμα 89 τ.μ. (τελευταίος όροφος) στο Μαυρούδι Ηγουμενίτσας  σε συμφέρουσα τιμή.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2665041509 - 6971897571 

Read More »
Πωλείται διαμέρισμα στο Μαυρούδι Ηγουμενίτσας Πωλείται διαμέρισμα στο Μαυρούδι Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 08, 2018 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Πωλείται καφετέρια εν λειτουργία

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 08, 2018


Πωλείται καφετέρια, εν λειτουργία και με μεγάλη πελατεία, λόγω προσωπικού λόγου του ιδιοκτήτη, στην περιοχή του λιμανιού της Ηγουμενίτσας.

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 6993913110Read More »
Ηγουμενίτσα: Πωλείται καφετέρια εν λειτουργία Ηγουμενίτσα: Πωλείται καφετέρια εν λειτουργία Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 08, 2018 Rating: 5

Πωλείται οικόπεδο με οικία

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 08, 2018
https://3.bp.blogspot.com/-r0N6YfkjlNw/WRCWaei8SVI/AAAAAAABiMk/hKIii6I2d78pHUyX4CRnemQjxMRjuXCyACLcB/w1200-h630-p-k-no-nu/201702181246583345.jpg

Πωλείται στο Μεσοβούνι Θεσπρωτίας, οικόπεδο 2240 τ.μ., εντός οικισμού, με μονοκατοικία 84 τ.μ., με υπόγειο 20 τ.μ. και με πενήντα ελαιόδεντρα

Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 6978892439Read More »
Πωλείται οικόπεδο με οικία Πωλείται οικόπεδο με οικία Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 08, 2018 Rating: 5

Εκλογές στον Σύλλογο Ιδιοκτητών Συνεργείων Θεσπρωτίας

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 08, 2018

ΣYΛΛOΓOΣ IΔIOKTHTΩN ΣYNEPΓEIΩN AYTOKINHTΩN - ΦANOΠOIEIΩN - HΛEKTPOΛOΓΩN Π.E. ΘEΣΠPΩTIAΣ.
Οι εκλογές θα γίνουν την Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου στο συνεδριακό χώρο του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας από τις 17:00 έως τις 21:00.


Read More »
Εκλογές στον Σύλλογο Ιδιοκτητών Συνεργείων Θεσπρωτίας Εκλογές στον Σύλλογο Ιδιοκτητών Συνεργείων Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 08, 2018 Rating: 5

Δήμος Ηγουμενίτσα: «Εκδήλωση Τσικνοπέμπτης»

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 08, 2018


Το Π.Α.Κ.Π.ΠΟ του Δήμου Ηγουμενίτσας και ο Δήμος Ηγουμενίτσας σας προσκαλούν την Πέμπτη 08-02-2018 από τις 14:30μ.μ στην Πλατεία Δημαρχείου, στην πρώτη εκδήλωση των Αποκριών, να τσικνίσουμε όπως κάθε χρόνο. 
Ελάτε να γευτείτε τσικνολιχουδιές από κοτόπουλο, σουβλάκι, λουκάνικο, ποικιλία τυριών, κρασιά, αναψυκτικά, χυμούς με την συνοδεία παραδοσιακής ορχήστρας και φωτιάς. 
Για τους μικρούς μας φίλους παιδικές δραστηριότητες, χρωματοπόλεμος, κατασκευή μασκών, ζωγραφική προσώπου, εκπλήξεις.


Read More »
Δήμος Ηγουμενίτσα: «Εκδήλωση Τσικνοπέμπτης» Δήμος Ηγουμενίτσα: «Εκδήλωση Τσικνοπέμπτης» Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 08, 2018 Rating: 5

Επιμνημόσυνη δέηση από Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Θεσπρωτίαs

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 08, 2018


ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Θεσπρωτίαs , αποτίοντας φόρο τιμής στους συναδέλφους αστυνομικούς που έχασαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος πραγματοποιεί επιμνημόσυνη δέηση το Σάββατο 10 Φεβρουάριου 2018 και ώρα 09:00 στον Ιερό Ναό Ευαγγελίστριαs Ηγουμενίτσαs.
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος οφείλουμε να τιμήσουμε τους Ήρωες του αστυνομικού λειτουργήματος και να ευχηθούμε, στο δύσκολο και επικίνδυνο έργο που επιτελούμε, να μην προστεθούν άλλα θύματα στο μακρύ κατάλογο των αδικοχαμένων συναδέλφων μας.
Σας προσκαλούμε να παρευρεθείτε σ’ αυτήν την Τελετή Μνήμης των πεσόντων στο καθήκον συναδέλφων μας.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
ΝΑΚΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΖΗΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ


 
Read More »
Επιμνημόσυνη δέηση από Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Θεσπρωτίαs Επιμνημόσυνη δέηση από Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Θεσπρωτίαs Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 08, 2018 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Παγκόσμια Hμέρα Υγροτόπων

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 08, 2018

Με αφορμή τον φετινό εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Υγροτόπων, ο Φορέας Διαχείρισης Στενών και Εκβολών ποταμών Αχέροντα και Καλαμά σας προσκαλεί στο Δρέπανο και στον υγρότοπο «Βατάτσα» την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 9:30πμ.
Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει προφορική παρουσίαση από το προσωπικό του φορέα για την χλωρίδα, πανίδα και την οικολογική αξία που προσφέρουν οι υγρότοποι καθώς και παρατήρηση της υφιστάμενης ορνιθοπανίδας της λιμνοθάλασσας Βατάτσας με τα τηλεσκόπια και τα κιάλια του Φορέα Διαχείρισης.
Η Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων εορτάζεται σε όλο τον πλανήτη για να αναδείξει τη σπουδαιότητά τους μέσα από τις σημαντικές λειτουργίες τους. Σαν σήμερα πριν 46 χρόνια, στις 2 Φεβρουαρίου 1971, υπογράφηκε στην πόλη Ραμσάρ του Ιράν, στις όχθες της Κασπίας, η «Σύμβαση Ραμσάρ» για την προστασία των υγροτόπων διεθνούς σημασίας. Η Σύμβαση σήμερα έχει υπογραφεί από 169 χώρες και προστατεύει ήδη 2.253 υγροτόπους σε όλο τον πλανήτη, γνωστούς ως «Υγροτόπους Ραμσάρ». 


Ένας υγρότοπος μπορεί να χαρακτηριστεί διεθνούς σημασίας όταν φιλοξενεί σημαντικούς αριθμούς από υδρόβια πουλιά, ή αξιόλογα είδη χλωρίδας και πανίδας. Η Ελλάδα κοσμείται από 10 μεγάλους Υγρότοπους Ραμσάρ Διεθνούς Σημασίας, που χαίρουν καθεστώτος προστασίας και που τους επισκέπτονται κάθε χρόνο όλες τις εποχές εκατομμύρια υδρόβια πουλιά.
Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Υγροτόπων αποτελεί αφορμή για ενημέρωση και συμμετοχή του κοινού στο πλαίσιο των προσπαθειών για την προστασία των υγροτοπικών περιοχών.


 
Read More »
Ηγουμενίτσα: Παγκόσμια Hμέρα Υγροτόπων Ηγουμενίτσα: Παγκόσμια Hμέρα Υγροτόπων Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 08, 2018 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Τσικνοπέμπτη LIVE στο NV Cafe Bar Resto

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 08, 2018


Τσικνοπέμπτη LIVE , NV Cafe Bar Resto
Τζίμας , Χαλκιάς , Αναστασίου


Read More »
Ηγουμενίτσα: Τσικνοπέμπτη LIVE στο NV Cafe Bar Resto Ηγουμενίτσα: Τσικνοπέμπτη LIVE στο NV Cafe Bar Resto Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 08, 2018 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Πωλείται οικόπεδο στην περιοχή Λιόφατα

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 08, 2018
Πωλείται οικόπεδο 351 τ.μ. στην περιοχή Πούσι - Λιόφατα Ηγουμενίτσα, κοντά στο S/M LIDL.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα 6987318081 και 2666041395Read More »
Ηγουμενίτσα: Πωλείται οικόπεδο στην περιοχή Λιόφατα Ηγουμενίτσα: Πωλείται οικόπεδο στην περιοχή Λιόφατα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 08, 2018 Rating: 5

Ζητείται κτηνίατρος από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Θεσπρωτίας - Πρέβεζας

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 08, 2018

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Θεσπρωτίας - Πρέβεζας «ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΩΝ» 

Αναζητά νέο δυναμικό και συνεργάσιμο στέλεχος για την κάλυψη της παρακάτω θέσης με έδρα την Ηγουμενίτσα Ν. Θεσπρωτίας

ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ
Απόφοιτος Κτηνιατρικής ΑΕΙ
Εμπειρία στην πώληση κτηνιατρικών φαρμάκων
Εμπειρία στην αντιμετώπιση ασθενειών
Εμπειρία σε Συστήματα Πιστοποίησης
Καλή γνώση χειρισμού H/Y

Επιθυμητά προσόντα
  • Καλή γνώση Αγγλικής γλώσσας
  • Προϋπηρεσία σε ανάλογο περιβάλλον (κατά προτίμηση ως κτηνίατρος εκτροφής)
  • Δίπλωμα αυτοκινήτου

Παρακαλούμε να στείλετε το βιογραφικό σας σημείωμα έως την 15.02.2018 αναφέροντας τη θέση μέσω e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση:
hrvac@hotmail.gr

Όλες οι αιτήσεις θεωρούνται απόλυτα εμπιστευτικές.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2665024071


Read More »
Ζητείται κτηνίατρος από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Θεσπρωτίας - Πρέβεζας Ζητείται κτηνίατρος από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Θεσπρωτίας - Πρέβεζας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 08, 2018 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Σύλληψη 36χρονου και 21χρονου

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 08, 2018

Στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών, ηλικίας 36 και 21 ετών αντίστοιχα, προέβησαν βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας. 

Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του γραφείου Ασφάλειας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό να μεταβούν λάθρα στο εξωτερικό. 

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.


 
Read More »
Ηγουμενίτσα: Σύλληψη 36χρονου και 21χρονου  Ηγουμενίτσα: Σύλληψη 36χρονου και 21χρονου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 08, 2018 Rating: 5

Σελίδες