https://picasion.com/
https://picasion.com/

270.000€ για συντήρηση τοιχογραφιών σε δύο Μονές της Θεσπρωτίας

Παρασκευή, Μαρτίου 13, 2015
270.000€ για συντήρηση τοιχογραφιών σε δύο Μονές της Θεσπρωτίας


Η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, στη σημερινή συνεδρίασή της, ανέδειξε τους αναδόχους των παρακάτω έργων Πολιτισμού και συγκεκριμένα για:
  • «Συντήρηση τοιχογραφιών στο καθολικό της Ιεράς Mονής Αγίου Γεωργίου Καμίτσιανης Τσαμαντά», προϋπολογισμού 157.929,76 ευρώ (Ανάδοχος: Ευτυχία Παπαδοπούλου)  
  • «Συντήρηση τοιχογραφιών Ιεράς Μονής Γηρομερίου», προϋπολογισμού 115.852,85 ευρώ (Ανάδοχος: Ευτυχία Παπαδοπούλου)
Read More »
270.000€ για συντήρηση τοιχογραφιών σε δύο Μονές της Θεσπρωτίας 270.000€ για συντήρηση τοιχογραφιών σε δύο Μονές της Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαρτίου 13, 2015 Rating: 5

KATΣΗΣ 10 – ΜΠΕΖΑΣ 0

Παρασκευή, Μαρτίου 13, 2015
KATΣΗΣ 10 – ΜΠΕΖΑΣ 0
Με τεράστια επιείκεια η βαθμολογία του τίτλου, υπέρ του νέου βουλευτή Θεσπρωτίας Μάριου Κάτση και του πρώην υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και πρώην βουλευτή Θεσπρωτίας, Αντώνη Μπέζα.

Ο Μπέζας, μέλος της μνημονιακής συγκυβέρνησης και αρμόδιος (;) υφυπουργός, αποφάσισε ή συμφώνησε με την μεταφορά του γραφείου Εργασίας από τη Θεσπρωτία, στα Ιωάννινα, με την αιτιολογία της μείωσης των δαπανών λειτουργίας των υπηρεσιών του δημοσίου.
Όσο για την ταλαιπωρία των συμπατριωτών και συμπολιτών του Θεσπρωτών, ανάμεσα στους οποίους και οι δικοί του ψηφοφόροι, ή και για τους εργαζόμενους στην υπηρεσία, κατοικοδημότες ή οικογενειάρχες Θεσπρωτούς, αγρόν αγόρασε, που λέει ο λαός, στη δημοτική γλώσσα.

Με αυτά τα δεδομένα ο Μπέζας, ζήτησε για πολλοστή φορά την ψήφο του θεσπρωτικού λαού και πήρε ό,τι του ανήκε και του ταίριαζε.

Αντίθετα, ο Μάριος Κάτσης, κυβερνητικός βουλευτής Θεσπρωτίας, χωρίς χαρτοφυλάκιο, έσκυψε στα προβλήματα των συμπολιτών του και των εργαζομένων και πιέζοντας την κυβέρνηση και τους αρμόδιους υπουργούς, κατόρθωσε και τους έπεισε να αναστείλουν την μνημονιακή αυτή, απαράδεκτη και ανάλγητη απόφαση, αποκαθιστώντας έτσι μια αδικία χωρίς αιτιολογία.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΙΤΑΝΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
Read More »
KATΣΗΣ 10 – ΜΠΕΖΑΣ 0 KATΣΗΣ 10 – ΜΠΕΖΑΣ 0 Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαρτίου 13, 2015 Rating: 5

Αυστηρή προειδοποίηση του Δήμου Ηγουμενίτσας προς τους Ιδιοκτήτες Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος για τη χρήση των κοινόχρηστων χώρων

Παρασκευή, Μαρτίου 13, 2015
Αυστηρή προειδοποίηση του Δήμου Ηγουμενίτσας προς τους Ιδιοκτήτες Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος για τη χρήση των κοινόχρηστων χώρων


Σύμφωνα με την αρίθ. 311/21-12-2011 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας, με την οποία εγκρίθηκε ο κανονισμός κοινοχρήστων χώρων του Δήμου, προβλέπεται αναλυτικά τι ισχύει σε κάθε Δημοτική και Τοπική Κοινότητα. Στον κανονισμό οριοθετούνται οι κοινόχρηστοι χώροι που παραχωρούνται για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στα καταστήματα σας.
 

Ο κανονισμός είναι αναρτημένος στην ιστοσελίδα του Δήμου Ηγουμενίτσας (www.igoumenitsa.gr στο μενού Για το Δημότη -> Κανονισμοί)
 

Όσοι προτίθεστε να προβείτε στην χρήση κοινόχρηστου χώρου έτους 2015, για τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων και λοιπών αναγκών εξυπηρέτησης πελατών στο κατάστημά σας υγειονομικού ενδιαφέροντος ,παρακαλείστε μέχρι το τέλος του μηνός Μαρτίου 2015, να προσέλθετε στις σχετικές υπηρεσίες του Δήμου για την χορήγηση της σχετικής άδειας.
 

Σας γνωρίζουμε ότι το ανάλογο τέλος καταβάλλεται εξολοκλήρου στο Ταμείο του Δήμου πριν την χορήγηση της σχετικής άδειας.
 

Σε περίπτωση αυθαίρετης χρήσης καταλογίζεται σε βάρος του υπόχρεου με απόφαση Δημάρχου, εκτός από το αναλογούν τέλος, και χρηματικό πρόστιμο διπλάσιο προς το αναλογούν τέλος, ανεξάρτητα από το διάστημα της αυθαίρετης χρήσης.
 

Σε περίπτωση που γίνεται αυθαίρετη χρήση του χώρου καθ΄ υποτροπή ,επιβάλλονται, κάθε φορά και μέχρι δύο φορές τα παραπάνω πρόστιμα και αν εξακολουθεί η παράβαση, ο Δήμος με συνεργείο του προέρχεται στην αφαίρεση κάθε είδους αντικειμένων ,με την συνδρομή της οικίας Αστυνομικής Αρχής, και επιβάλλεται ειδικό πρόστιμο για τα έξοδα μεταφοράς και αποθήκευσης, ίσο με το διπλάσιο του μεγαλύτερου κατά τετραγωνικό μέτρο ποσού που έχει καθοριστεί με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Πληροφορίες: Τμήμα Έκδοσης Αδειών, Σουλίου 3 46100 Ηγουμενίτσας, τηλ. 2665361265
Read More »
Αυστηρή προειδοποίηση του Δήμου Ηγουμενίτσας προς τους Ιδιοκτήτες Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος για τη χρήση των κοινόχρηστων χώρων  Αυστηρή προειδοποίηση του Δήμου Ηγουμενίτσας προς τους Ιδιοκτήτες Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος για τη χρήση των κοινόχρηστων χώρων Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαρτίου 13, 2015 Rating: 5

Συνελήφθησαν δύο άτομα σε Ηγουμενίτσα και σε Ιωάννινα για οφειλές Δημοσίου

Παρασκευή, Μαρτίου 13, 2015
Συνελήφθησαν δύο άτομα σε Ηγουμενίτσα και σε Ιωάννινα για οφειλές Δημοσίου


Συνελήφθησαν, σήμερα (13.03.2015) το πρωί, στην Ηγουμενίτσα και στα Ιωάννινα, δύο ημεδαποί, ηλικίας 57 και 39 ετών, για οφειλές Δημοσίου.

Ειδικότερα, στην Ηγουμενίτσα, συνελήφθη ένας 57χρονος ημεδαπός, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας για οφειλές, οι οποίες ανέρχονται στο χρηματικό ποσό των (87.319,02) ευρώ. Επιπλέον, στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ιωαννίνων, συνελήφθη ο 39χρονος για οφειλές, οι οποίες ανέρχονται στο χρηματικό ποσό των (67.132,40) ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.
Read More »
Συνελήφθησαν δύο άτομα σε Ηγουμενίτσα και σε Ιωάννινα για οφειλές Δημοσίου Συνελήφθησαν δύο άτομα σε Ηγουμενίτσα και σε Ιωάννινα για οφειλές Δημοσίου Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαρτίου 13, 2015 Rating: 5

Θεσπρωτία: Βρήκαν μετά από 40 χρόνια το παιδί που δόθηκε για υιοθεσία (+ΒΙΝΤΕΟ)

Παρασκευή, Μαρτίου 13, 2015
Θεσπρωτία: Βρήκαν μετά από 40 χρόνια το παιδί που δόθηκε για υιοθεσία (+ΒΙΝΤΕΟ)


Το όνειρο ζωής μιας ενδεκαμελούς οικογένειας από την Θεσπρωτία, έγινε πραγματικότητα. Ο μητέρα και τα δέκα παιδιά της, έψαχναν επί σαράντα χρόνια περίπου, τη χαμένη κόρη κι αδερφή τους, η οποία είχε δοθεί για υιοθεσία λίγες μέρες μετά τη γέννησή της.

Τα σαράντα χρόνια ήταν μία περιπέτεια. Την επομένη της υιοθεσίας η μητέρα ταξίδεψε από την Ηγουμενίτσα στην Αθήνα, για να πάρει πίσω το παιδί. Όμως στάθηκε αδύνατο.

Η οικογένεια μετακόμισε στην Αθήνα, πιστεύοντας ότι θα υπάρξει κάποια γέφυρα επικοινωνίας με την μικρή τότε Στέλλα. Όταν αυτό δεν επετεύχθη επέστρεψαν και πάλι στο χωριό τους. 


Σαράντα χρόνια αναζητούσαν την χαμένη κόρη κι αδελφή. Με τον καημό αυτό έφυγε από τη ζωή ο πατέρας της.

Τραγική φιγούρα η 72χρονη μητέρα που αναγκάστηκε να αποχωριστεί το παιδί που έφερε στον κόσμο.

Το θαύμα τελικά έγινε. Η οικογένεια από την Ηγουμενίτσα ξαναβρέθηκε στην εκπομπή της Βίκυς Χατζηβασιλείου «Πάμε Πακέτο». Σκηνές σπαρακτικές που δεν άφησαν κανέναν ασυγκίνητο και αγκαλιές για να υποδεχθούν την κόρη και αδελφή που αναζητούσαν. 


Δείτε ΕΔΩ ολόκληρη την εκπομπή
Read More »
Θεσπρωτία: Βρήκαν μετά από 40 χρόνια το παιδί που δόθηκε για υιοθεσία (+ΒΙΝΤΕΟ)  Θεσπρωτία: Βρήκαν μετά από 40 χρόνια το παιδί που δόθηκε για υιοθεσία (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαρτίου 13, 2015 Rating: 5

ΜΑΡΤΥΡΙΟ ΟΔΗΓΩΝ ΣΤΗΝ 49 ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΛΟΓΩ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

Παρασκευή, Μαρτίου 13, 2015
ΜΑΡΤΥΡΙΟ ΟΔΗΓΩΝ ΣΤΗΝ 49 ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΛΟΓΩ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ


Και καλά. 
Ο εργολάβος ή και ο υπεργολάβος, έχουν λόγο, να ΜΗΝ ενημερώσουν τον λαό, όταν κλείνουν τον δρόμο (49 Μαρτύρων).

Γιατί, αν και οι κουτόφραγκοι, που πληρώνουν τα έργα, προβλέπουν και δαπάνη ενημέρωσης. 
Κάτι τέτοιο κοστίζει. Έστω και λίγο.

Στον βωμό του κέρδους, λοιπόν, οι εργολάβοι κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν.
Όμως ο πολίτης ταλαιπωρείται.

Εκνευρίζεται και γιατί είναι υποχρεωμένος να αλλάξει πορεία, όταν όμως βρεθεί στο σημείο που έχει κλείσει ο δρόμος, και γιατί διαπιστώνει πως η Πολιτεία, με ευθύνη των όποιων οργάνων της, δεν τον σέβεται.

Αυτή η εικόνα επικρατεί στις εισόδους της 49 Μαρτύρων. 
 
Οι πολίτες μαρτυρούν στην κυριολεξία, οι εργολάβοι ανεβάζουν τα κέρδη τους και η… Δημοτική Αρχή, είτε κοιμάται τον ύπνο τον βαθύ, είτε αδιαφορεί προκλητικά, αν όχι και ύποπτα.

Κατά τα άλλα, οι Άρχοντές μας, επικαλούνται συχνά-πυκνά το… ανθρώπινο πρόσωπό τους.
Read More »
ΜΑΡΤΥΡΙΟ ΟΔΗΓΩΝ ΣΤΗΝ 49 ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΛΟΓΩ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΜΑΡΤΥΡΙΟ ΟΔΗΓΩΝ ΣΤΗΝ 49 ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΛΟΓΩ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαρτίου 13, 2015 Rating: 5

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Παρασκευή, Μαρτίου 13, 2015
ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ


Ένα μήνα και κάτι μετά την κυβερνητική εναλλαγή συζητήσαμε και αποφασίσαμε για τον προγραμματισμό και το σχέδιο της δράσης του Εργατικού Κέντρου για το επόμενο διάστημα. Σε αυτές τις συνθήκες θα πρέπει να γίνει κατανοητός ο χαρακτήρας της νέας κατάστασης των εξελίξεων έτσι ώστε να μην υποτιμηθεί η κυβερνητική εναλλαγή και η γραμμή για κοινωνική συνοχή, δηλαδή ταξική συνεργασία. Αλλαγή κυβέρνησης έχουμε, δεν έχουμε όμως και ουσιαστική αλλαγή πολιτικής.
Ο αντίπαλός μας είναι εδώ! Οι επιχειρηματικοί όμιλοι, οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, οι μεγαλοξενοδόχοι, οι μεγαλέμποροι, όλοι αυτοί που μαζί με τις κυβερνήσεις τους και την ΕΕ φόρτωσαν τις συνέπειες της κρίσης και των χρεών στις πλάτες του λαού, συνεχίζουν να θησαυρίζουν πάνω στη δυστυχία και την εξαθλίωση της συντριπτικής λαϊκής πλειοψηφίας. Η νέα συμφωνία, που υπέγραψε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ, αποτελεί ουσιαστικά και τυπικά επέκταση του μνημονίου και των δεσμεύσεων που προέβλεπε, συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.
Η διοίκηση του ΕΚΘ θα μπει μπροστά μαζί με τα σωματεία, για την ανασυντάξη των εργατών σε ταξική κατεύθυνση, για να ανέβει η συμμετοχή των εργαζομένων στους αγώνες.
Διεκδικούμε την ανάκτηση όλων των απωλειών και δικαιωμάτων που μας αφαίρεσαν από το 2009, την ικανοποίηση όλων των εργατικών αναγκών, μονομερή διαγραφή του χρέους, άμεση κατάργηση μνημονίων-εφαρμοστικών νόμων, ρήξη και αποδέσμευση από την Ε.Ε, κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, ανάπτυξη για το λαό. Καμία ανοχή στη νέα συμφωνία κυβέρνησης και ΕΕ, για επέκταση του μνημονίου.

Για τον σχεδιασμό δράσης μέχρι την πρωτομαγιά
Το ΕΚΘ, θα μπει μπροστά και θα οργανώσει τον αγώνα για κάθε μικρή και μεγάλη διεκδίκηση και καλεί όλα τα σωματεία και τους εργαζόμενους σε ετοιμότητα για άμεση απάντηση με κινητοποιήσεις, με εναλλαγή μορφών πάλης ακόμα και απεργία μπροστά στο φόντο νέας συμφωνίας και νέων μνημονίων.
Η Διοίκηση του ΕΚΘ, εξειδίκευσε τον προγραμματισμό δράσης της για το επόμενο διάστημα, παίρνοντας υπόψη, ότι η αλλαγή της κυβέρνησης και η προπαγάνδα για να πείσει ότι είναι κάτι νέο, δεν εξαφάνισε ούτε τα προβλήματα, ούτε τις αιτίες που τα δημιουργούν.
Το πλαίσιο διεκδικήσεων του ΕΚΘ, επιδιώκουμε να συζητηθεί σε κάθε σωματείο και τόπο δουλειάς, μέσα από Δ.Σ, Γ.Σ, συσκέψεις, να εμπλουτίζεται με κλαδικά αιτήματα, καταλήγοντας σε πρόγραμμα δράσης κάθε σωματείου.

Εισόδημα, ΣΣΕ, εργασιακά
- Διεκδικούμε να επανέλθουν με νόμο ο βασικός μισθός στα 751, οι κλαδικοί μισθοί στα προ του 2009 επίπεδα, να υπογραφούν ΕΓΣΣΕ και ΚΣΣΕ με αυξήσεις που θα καλύπτουν όλους τους εργαζόμενους, θα είναι υποχρεωτικές για όλους τους εργοδότες και εργαζόμενους. Να επανέλθουν δικαιώματα που καταργήθηκαν (αποζημιώσεις, επιδόματα, ασφαλιστικά δικαιώματα), για τις απολύσεις.
- Απαιτούμε συγκεκριμένα μέτρα για το χτύπημα της ανασφάλιστης εργασίας, της απλήρωτης δουλειάς, την ανάκληση απολύσεων, την κατάργηση των ενοικιαζόμενων, να σταματήσει η επιδότηση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών, των εργοδοτών για προσλήψεις, τα διάφορα προγράμματα ανακύκλωσης ,της ανεργίας. Επαναφορά της Κυριακής αργίας με νόμο.

Προστασία ανέργων - μέτρα περιορισμού ανεργίας
Οι διεκδικήσεις μας για την ανεργία είναι προτεραιότητα για όλα τα σωματεία. Να μπαίνει όλο το πλαίσιο για την ανακούφιση των ανέργων, ξεκινώντας από το αίτημα για επιδότηση όλων των ανέργων, με 600 ευρώ το μήνα για όσο διαρκεί η ανεργία, χωρίς προϋποθέσεις. Πρέπει να αναπτύξουμε πρωτοβουλίες για την οργάνωση και την κινητοποίηση των ανέργων σε κλαδικό επίπεδο, μέσα από τα σωματεία, διεκδικώντας από την κυβέρνηση, Περιφέρεια, Δήμους, ΔΕΗ, ΔΕΥΑ, Νοσοκομείο, Κέντρα Υγείας, μέτρα ανακούφισης των ανέργων, ενίσχυση των κοινωνικών δομών.
- Αποφασίσαμε παρέμβαση στο Δήμαρχο που από πέρυσι τον Οκτώβρη του καταθέσαμε προτάσεις για το θέμα της προστασίας των ανέργων και θα συζητούσε σε Δημοτικό Συμβούλιο και δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα.
- Αποφασίσαμε να διεκδικήσουμε από το δήμο απαλλαγές και μειώσεις ανταποδοτικών τελών στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες όπως : Πολύτεκνοι-Τρίτεκνοι- Άποροι - Άτομα με αναπηρία.
- Αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε κινητοποίηση για την ανεργία τέλη Μάρτη αρχές Απρίλη στον ΟΑΕΔ, αφού προηγηθεί μια δουλειά από τα σωματεία. Μπροστά στο ΠΑΣΧΑ να διεκδικήσουμε έκτακτο βοήθημα 1.000 ευρώ σε όλους τους ανέργους.
- Διεκδικούμε μέτρα περιορισμού της ανεργίας (εργατικές κατοικίες, αντιπλημμυρικά, αντισεισμικά, μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε Υγεία-Πρόνοια, Παιδεία, Παιδικούς Σταθμούς, ΟΤΑ).
- Απαιτούμε και διεκδικούμε την επανασύσταση των ΟΕΚ- ΟΕΕ, καθώς και την επαναφορά της εργοδοτικής εισφοράς.
- Απαιτούμε την κατάργηση των δουλεμπορικών γραφείων, των ΚΕΚ και των ΜΚΟ που εκμεταλλεύονται τους ανέργους, την κατάργηση του απαράδεκτου καθεστώτος των ενοικιαζόμενων εργατών , των προγραμμάτων απασχόλησης-εκμετάλλευσης και της μαθητείας.
Θα δυναμώσουμε τις παρεμβάσεις μας, για πληρωμή των απλήρωτων εργατών.

Κοινωνική ασφάλιση και Υγεία
Αποτελούν σημαντικά προβλήματα της εργατικής τάξης που θα διεκδικήσουμε λύσεις ως ΕΚΘ, σε συνεργασία με το σωματείο συνταξιούχων και τα άλλα σωματεία.
- Αποφασίσαμε να οργανώσουμε παρεμβάσεις για την Κοινωνική Ασφάλιση σε ΙΚΑ, ΚΥ, Νοσοκομείο.
- Απαιτούμε να λειτουργήσει το ΤΕΠ.

Συνδικαλιστικές ελευθερίες
Η κυβέρνηση ετοιμάζει νέο συνδικαλιστικό νόμο, επιχειρώντας να βάλει πλευρές νέου κοινωνικού διαλόγου που θα αναβαθμίσει δήθεν τη δημοκρατίας στο συνδικαλιστικό κίνημα, παρεμβαίνοντας στη ζωή και τη δράση των σωματείων.
- Διεκδικούμε ελεύθερη πρόσβαση των συνδικάτων και την συνδικαλιστική δράση στους τόπους δουλειάς, το σταμάτημα των απολύσεων, δικών και διώξεων σε βάρος συνδικαλιστών.

Για τις ιδιωτικοποιήσεις
Το ΕΚΘ παλεύει ενάντια σε κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης έμμεση ή άμεση. Για την ακύρωση του νομοθετικού πλαισίου της απελευθέρωσης στρατηγικών τομέων της οικονομίας (ενέργεια, τηλεπικοινωνίες, μεταφορές, ύδρευση, καθαριότητα).
- Διεκδικεί αποκλειστικά κρατικούς ενιαίους φορείς. Δραστική μείωση των τιμολογίων ρεύματος, ύδρευσης, τηλεπικοινωνιών, κομίστρων μεταφοράς, κατάργηση διοδίων. Δωρεάν ρεύμα, μεταφορές, τηλεπικοινωνίες για ανέργους, χαμηλόμισθους-χαμηλοσυνταξιούχους.

Για την 1η Μάη
Η πρωτομαγιά θα πρέπει να αποτελέσει κορύφωση δραστηριότητας του επομένου διμήνου, βήμα για την ανασύνταξη του κινήματος. Οι δραστηριότητες και οι πρωτοβουλίες για την επιτυχία και τη μαζική συμμετοχή εργαζομένων, ανέργων, νεολαίας πρέπει να αποτελέσουν σταθμό για την προετοιμασία του κινήματος στο δρόμο της αντεπίθεσης.
Προετοιμαζόμαστε αμέσως μετά την 1η Μάη για την οργάνωση πλατιάς μαζικής δραστηριότητας και πρωτοβουλιών με στόχο την πανελλαδική απάντηση της εργατικής τάξης και των συμμάχων της απέναντι στις νέες αντιλαϊκές συμφωνίες κεφαλαίου-ΕΕ-ΔΝΤ-ΟΑΣΑ.

ΚΑΛΟΥΜΕ όλους και όλες, εργαζόμενους, άνεργους, να οργανωθούν στα σωματεία, να στηρίξουν τις πρωτοβουλίες του Εργατικού Κέντρου και των σωματείων του.
ΚΑΛΟΥΜΕ όλους και όλες να πάρουν την υπόθεση στα χεριά τους και από κοινού να παλέψουμε για να αλλάξουμε την κατάσταση, προς το δικό μας όφελος, για να καλύψουμε τις ανάγκες μας, για το μέλλον το δικό μας και κυρίως των παιδιών μας.

Διεκδικούμε: «Κάλυψη όλων των απωλειών-Δε θα ζήσουμε με τα ψίχουλα».
Read More »
ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαρτίου 13, 2015 Rating: 5

Κλειστή η γέφυρα Νεράιδας για δύο ημέρες

Παρασκευή, Μαρτίου 13, 2015
Κλειστή η γέφυρα Νεράιδας για δύο ημέρες


Γίνεται γνωστό ότι, λόγω εκτέλεσης του έργου «Ενίσχυση Ύδρευσης Ν. Θεσπρωτίας, Β΄ υποέργο δίκτυο Άγιος Νικόλαος έως γέφυρα Νεράιδας»
πρόκειται να γίνει διακοπή της κυκλοφορίας σε τμήμα της Εθνικής Οδού 19 (Ε.Ο. Ιωαννίνων -Ηγουμενίτσας-Φιλιάτες-Ασπροκκλήσι) και συγκεκριμένα στην γέφυρα Νεράιδας. 
 
Η οδός θα παραμείνει κλειστή στο σημείο αυτό, για το χρονικό διάσημα από 16 Μαρτίου 2015 έως 17 Μαρτίου 2015.

Στο διάστημα αυτό η κίνηση των οχημάτων θα γίνεται μέσω της γέφυρας Τζόγγου (Κορύτιανη). 

Για την ενημέρωση και την αποφυγή ταλαιπωρίας του κοινού θα τοποθετηθούν πληροφοριακές πινακίδες σε επίκαιρα σημεία διασταυρώσεων του επαρχιακού οδικού δικτύου του Νομού.

Ζητάμε την κατανόησή σας.
Read More »
Κλειστή η γέφυρα Νεράιδας για δύο ημέρες Κλειστή η γέφυρα Νεράιδας για δύο ημέρες Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαρτίου 13, 2015 Rating: 5

ΕΡΩΤΗΣΗ Β. ΓΙΟΓΙΑΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΝΤΑΞΗ ΕΡΓΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ

Παρασκευή, Μαρτίου 13, 2015
ΕΡΩΤΗΣΗ Β. ΓΙΟΓΙΑΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΝΤΑΞΗ ΕΡΓΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ 


Ο βουλευτής Θεσπρωτίας Βασίλης Γιόγιακας, κατέθεσε Επίκαιρη Ερώτηση στη Βουλή, σχετικά με την απένταξη έργου που αφορούσε την κατασκευή πεζοδρομίων στην πόλη της Παραμυθιάς. Εκείνο που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι ότι ενώ στις 13/05/2014 έγινε η δημοπράτηση του έργου και αναδείχτηκε o προσωρινός μειοδότης η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης ΑΕ που είναι και ο εποπτεύων οργανισμός απένταξε το έργο ένα μήνα μετά τις εκλογές.(αρ. πρωτ. 910/25-02-2015).
Μετά από αυτή την αρνητική εξέλιξη ο βουλευτής Θεσπρωτίας ρωτά τον αρμόδιο υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης:
-Με ποιο αιτιολογημένο σκεπτικό ελήφθη η απόφαση απένταξης του συγκεκριμένου έργου;

-Τι προτίθεστε να πράξετε για την εκ νέου ένταξη του έργου στο πρόγραμμα και την άμεση υλοποίησή του;

Η συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης- το κείμενο ακολουθεί παρακάτω - αναμένεται να προσδιοριστεί την επόμενη εβδομάδα.

ΠΡΟΣ: ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ
ΘΕΜΑ: ΑΠΕΝΤΑΞΗ ΕΡΓΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ 13/03/2015
Κύριε υπουργέ,

Στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Θεσσαλίας- Στερεάς Ελλάδας - Ηπείρου» του Άξονα Προτεραιότητας 6: «Αειφόρος Ανάπτυξη και βελτίωση της ποιότητας ζωής στην Περιφέρεια Ηπείρου» συνολικού προϋπολογισμού 661.000,00€, εντάχθηκε και το έργο «Κατασκευή πεζοδρομίων πόλης Παραμυθιάς» (έγγραφο της ΕΕΤΑΑ, αρ. πρωτ. 2560/12-12-2013).
Μετά τις προβλεπόμενες διαδικασίες, στις 13/05/2014 έγινε η δημοπράτηση του έργου και αναδείχτηκε ο προσωρινός μειοδότης.
Ωστόσο, ενώ ήδη από τις 14/07/2014 ο Δήμος Σουλίου είχε αποστείλει στην Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης ΑΕ όλα τα προβλεπόμενα έγγραφα (αρ. 9908/14-07-2014), ο εποπτεύων οργανισμός έκανε γνωστό (αρ. πρωτ. 910/25-02-2015) ότι ανακαλεί την απόφαση ένταξης του συγκεκριμένου έργου. Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης η απένταξη έγινε με βάση «την ανάγκη μείωσης των υπερδεσμεύσεων του προγράμματος».

Κατόπιν των παραπάνω:
- Με ποιο αιτιολογημένο σκεπτικό ελήφθη η απόφαση απένταξης του συγκεκριμένου έργου;
- Τι προτίθεστε να πράξετε για την εκ νέου ένταξη του έργου στο πρόγραμμα και την άμεση υλοποίησή του;

Ο ερωτών βουλευτής
Βασίλειος Γιόγιακας
Read More »
ΕΡΩΤΗΣΗ Β. ΓΙΟΓΙΑΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΝΤΑΞΗ ΕΡΓΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ Β. ΓΙΟΓΙΑΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΝΤΑΞΗ ΕΡΓΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ  Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαρτίου 13, 2015 Rating: 5

"Έξωση" του Δήμου Ηγουμενίτσας σε SOHO - OSTRIA - ΑΠΟΛΙΣ και για το αναψυκτήριο στο παρατηρητήριο Πέρδικας Όλο το ιστορικό - πόσα χρωστάει ο καθένας

Παρασκευή, Μαρτίου 13, 2015
"Έξωση" του Δήμου Ηγουμενίτσας σε SOHO - OSTRIA - ΑΠΟΛΙΣ και για το αναψυκτήριο στο παρατηρητήριο Πέρδικας
 Όλο το ιστορικό - πόσα χρωστάει ο καθένας
 

Η νομική υπηρεσία του Δήμου Ηγουμενίτσα εισηγείται προς το Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρα, την καταγγελία των συμβάσεων με άσκηση για κάθε περίπτωση αγωγής απόδοσης μισθίου (έξωσης) και καταβολής των οφειλόμενων μισθωμάτων (λόγω καταγγελίας της σύμβασης για δυστροπία η επικουρικά με τις διατάξεις του αδικαιολόγητου πλουτισμού των άρθρων 904 επ ΑΚ ) σε τέσσερις μισθώσεις ακινήτων του Δήμου.
 
Πρόκειται για τα δύο καλοκαιρινά beach bar στη παραλία του Δρεπάνου SOHO & OSTRIA, για το ΑΠΟΛΙΣ και για το αναψυκτήριο στο παρατηρητήριο Πέρδικας.
Το ύψος των συνολικών οφειλών ανέρεχται στα 370.622,98€


Διαβάστε την εισήγηση της νομικής υπηρεσίας του Δήμου

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ( Δ.Ε.Α.Η ) ΚΑΙ ΜΙΣΘΩΤΩΝ - ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΟΦΕΙΛΩΝ

ΜΙΣΘΩΣΗ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟΥ «ΟSTRIA».

Δυνάμει της από 1.6.1999 με αρ.πρωτ. 116 / 1.6.1999 σύμβαση μίσθωσης ακινήτου η ΔΕΑΗ εκμίσθωσε κατόπιν διαγωνισμού ( τα πρακτικά του οποίου επικυρώθηκαν με την με αριθμό 37 / 27.5.1999 απόφαση του Δ.Σ της ΔΕΑΗ ) στον Θεόφιλο ΚΟΝΑΚΗ του Χρήστου ,ενεργούντος και ως αντιπροσώπου του συνεταίρου του Κωνσταντίνου ΣΑΚΑΡΕΛΗ , το υπ αρίθμ 4 κατά σειρά μετά το Κεντρικό εστιατόριο , αναψυκτήριο στο Δρέπανο Ηγουμενίτσας για αποκλειστική χρήση αναψυκτηρίου. Η διάρκεια της μίσθωσης ορίσθηκε σε τρία έτη από την υπογραφή της σύμβασης και το αρχικό ετήσιο μίσθωμα σύμφωνα με την σχετική πλειοδοσία καθορίσθηκε στο ποσό των 3.005.000 δραχμών ( ισόποσο σήμερα των 8.818,78 ευρώ ). Σε περίπτωση που ο μισθωτής παρέμενε πέραν της τριετίας στο μίσθιο το ενοίκο θα αναπροσαρμοζόταν κατά ποσοστό 40% και θα παρέμενε σε αυτό το ύψος για τα επόμενα χρόνια. Για την εξασφάλιση τήρησης των όρων της μίσθωσης ο μισθωτής υποχρεώθηκε στην έκδοση εγγυητικής επιστολής της Εμπορικής Τράπεζας ποσού 3.670.000 δραχμών.

Στις 2.6.1999 με το με αριθμό πρωτ. 117 / 2.6.1999 συμφωνητικό μεταξύ των αρχικών συμβαλλόμενων εκμισθωτή ( ΔΕΑΗ) και μισθωτή που θεωρείται κατά νόμο νεώτερο έγγραφο βεβαίας χρονολογίας , συμφωνήθηκε η μίσθωση να λήξει στις 25 Μαίου 2002 , σύμφωνα με το άρθρο 5 παρ.1 εδάφ.β του ΠΔ/τος 34/1995.

Το έτος 2004 το Δ.Σ της ΔΕΑΗ με την με αριθμό 72/2004 απόφασή του που ελήφθη κατά την συνεδρίαση της 29.6.2004 ενέκρινε αίτημα του μισθωτή Κονάκη Θεόφιλου για παραχώρηση της χρήσης ( υπεκμίσθωση) του αναψυκτηρίου στον συνέταιρό του Κωνσταντίνο ΣΑΚΑΡΕΛΗ του Γεωργίου με τους όρους που διαλαμβάνει και οι οποίοι τηρήθηκαν .Ετσι στις 1.7.2004 υπεγράφη συμφωνητικό υπεκμίσθωσης μεταξύ Κονάκη Φεόφιλου και Σακαρέλη Κωνσταντίνου ο οποίος ως υπομισθωτής ευθύνεται αλληλέγγυα με τον υπεκμισθωτή του Κονάκη Θεόφιλο για την εκπλήρωση όλων των υποχρεώσεων που απορρέουν μεταξύ από τις ως ανω συμβάσεις μισθώσεως. Επιπλέον ο Σακαρέλης Κωνσταντίνος για την εξασφάλιση της πληρωμής των μισθωμάτων προς την ΔΕΑΗ εξέδωσε την 430/Δ3188/3256 εγγυητική επιστολή της Αλφα Τράπεζας ποσού 14.203,00 ευρώ , δηλώνοντας παράλληλα ότι δεσμεύεται από τις συμβάσεις μίσθωσεις με την ΔΕΑΗ αλληλέγγυα με τον αρχικό μισθωτή τον Κονάκη Θεόφιλο.

Από το έτος 2001 ο παραπάνω μισθωτής Θεόφιλος Κονάκης και εν συνεχεία ο υπομισθωτής του Σακαρέλης Κωνσταντίνος κατέστησαν υπερήμεροι οφειλέτες της ΔΕΑΗ σχετικά με την καταβολή των ετήσιων μισθωμάτων και έτσι στις 27.8.2003 εμφανίστηκε υπόλοιπο οφειλής τους από μισθώματα προς την ΔΕΑΗ ποσού 8.289,39 ευρώ . Εκτοτε το υπόλοιπο αυτό συνεχώς μεγάλωνε ,παρά τις κατά καιρούς καταβολές έναντι οφειλών.

Η ΔΕΑΗ δια του Προέδρου της κάλεσε τους μισθωτές και δή τον αρχικό μισθωτή Θεόφιλο Κονάκη , πολλές φορές από το έτος 2003 και μετέπειτα με σωρεία επιστολών ,προκειμένου να εξοφλήσουν τις οφειλές τους πλήν όμως οι οφειλές συσσωρεύονταν κάθε χρόνο χωρίς η ΔΕΑΗ να έχει λάβει δικαστικά μέτρα εναντίον τους. Με την από 4.9.2013 αίτησή του ο Κωνσταντίνος Σακαρέλης ζήτησε από το Δήμο Ηγουμενίτσας μείωση μισθωμάτων κατά 35 % και αναστολή ετήσιας αναπροσαρμογής μισθώματος για μια τριετία, ώστε να μπορέσει να εξοφλήσει τις οφειλές του. Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου με την με αριθμό πρωτ. 24974/13.9.2013 έγγραφη απάντησή του αρνήθηκε την μείωση με το επιχείρημα ότι κλήθηκαν σε ρύθμιση των οφειλών τους από τον Δήμο και δεν ανταποκρίθηκαν και επομένως ο Δήμος πρόκειται να ξεκινήσει διαδικασία έξωσης και αναζήτησης των οφειλόμενων μισθωμάτων.

Εκτοτε και μετά από μερική καταβολή έναντι της οφειλής τους προς τον Δήμο το καλοκαίρι του 2014, η υπόθεση παραμένει στάσιμη, αναμένοντας τις αποφάσεις και πρωτοβουλίες της νέας Δημοτικής Αρχής.

Σήμερα το κατάστημα « ΟSTRIA » με μισθωτή τον Θεόφιλο ΚΟΝΑΚΗ του Χρήστου και αλληλέγγυα συνοφειλέτη τον συνεταίρο του Σακαρέλη Κωνσταντίνο του Γεωργίου, μέχρι και 31.3.2015 οφείλει σύμφωνα με τα στοιχεία της ταμειακής υπηρεσίας του Δήμου για κεφάλαιο οφειλής μισθωμάτων , προσαυξήσεις και χαρτόσημο το συνολικό ποσό των 142.549,65 ευρώ.ΜΙΣΘΩΣΗ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟΥ « ΚΛΙΚ » ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΘΕΝ ΣΕ « SOHO » .

Δυνάμει της από 18.6.1997 σύμβαση μίσθωσης ακινήτου η ΔΕΑΗ εκμίσθωσε κατόπιν του από 11.11.1996 διεξαχθέντος ανοικτού πλειοδοτικού διαγωνισμού ( τα πρακτικά του οποίου επικυρώθηκαν με την από 27.5.1997 απόφαση του Δ.Σ της ΔΕΑΗ ) στον Ιωάννη ΤΖΑΝΗ του Θωμά ,ενεργούντος για τον εαυτό του ατομικά το υπ αρίθμ 3 κατά σειρά μετά το Κεντρικό εστιατόριο , αναψυκτήριο στο Δρέπανο Ηγουμενίτσας . Η διάρκεια της μίσθωσης ορίσθηκε σε τρία έτη από την υπογραφή της σύμβασης και το αρχικό ετήσιο μίσθωμα σύμφωνα με την σχετική πλειοδοσία καθορίσθηκε στο ποσό των 5.500.00 δραχμών ( ισόποσο σήμερα των 16.140,87ευρώ ). Το μίσθωμα θα αναπροσαρμοζόταν κατά ποσοστό 10% κάθε χρόνο για τα τρία πρώτα χρόνια μέχρι την λήξη. Σε περίπτωση που για οποιονδήποτε λόγο ο μισθωτής παραμείνει στο μίσθιο πέραν της τριετίας το ενοίκιο του τέταρτου έτους προσαυξάνεται κατά 40% σε σχέση με το ενοίκιο του τρίτου έτους και αυτό το ποσοστό αύξησης ισχύει και για τα επόμενα έτη .

Για την εξασφάλιση τήρησης των όρων της μίσθωσης ο μισθωτής υποχρεώθηκε στην έκδοση της με αριθμό : 143235 εγγυητικής επιστολής της Εθνικής Τράπεζας ποσού 6.050.000 δραχμών.

Το έτος 2004 το Δ.Σ της ΔΕΑΗ με την με αριθμό 4/2004 απόφασή του που ελήφθη κατά την συνεδρίαση της 31.3.2004 ενέκρινε αίτημα του μισθωτή Ιωάννη ΤΖΑΝΗ για παραχώρηση της χρήσης ( υπεκμίσθωση) του αναψυκτηρίου στον Σπυρίδωνα ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ του Αποστόλου με τους όρους που διαλαμβάνει και οι οποίοι τηρήθηκαν .Ετσι στις 25.6.2004 ο Σπυρίδων Παπάζογλου ως υπομισθωτής δήλωσε προς την ΔΕΑΗ ότι αποδέχεται τους όρους της από 18.6.1997 σύμβασης μίσθωσης και ότι ευθύνεται αλληλέγγυα με τον υπεκμισθωτή του Ιωάννη ΤΖΑΝΗ για την εκπλήρωση όλων των υποχρεώσεων που απορρέουν από την ως ανω σύμβαση μισθώσεως. Επιπλέον ο Σπυρίδων Παπάζογλου ως υπομισθωτής για την εξασφάλιση της πληρωμής των μισθωμάτων προς την ΔΕΑΗ εξέδωσε την με αριθμό 430/Δ.3186/3524 εγγυητική επιστολή της ALFA BANK ποσού 16.000,00 ευρώ .

Στη συνέχεια το έτος 2005 με το με αριθμό πρωτ. 537/7.7.2005 έγγραφό του προς την ΔΕΑΗ , ο Παπάζογλου Σπυρίδων παραιτήθηκε από την υπεκμίσθωση για λόγους υγείας και το Δ.Σ της ΔΕΑΗ με την με αριθμό 48/2005 απόφασή του ενέκρινε το με αριθ.πρωτ. 481/27.6.2005 αίτημα του μισθωτή Ιωάννη ΤΖΑΝΗ για παραχώρηση της χρήσης ( υπεκμίσθωση) του αναψυκτηρίου στον Ευάγγελο ΝΙΚΟΛΑΟΥ του Θεοδώρου , με τους όρους που διαλαμβάνει και οι οποίοι τηρήθηκαν .Ετσι στις 8.7.2005 ο Ευάγγελος ΝΙΚΟΛΑΟΥ του Θεοδώρου ως υπομισθωτής δήλωσε προς την ΔΕΑΗ ότι αποδέχεται τους όρους της από 18.6.1997 σύμβασης μίσθωσης και ότι ευθύνεται αλληλέγγυα με τον υπεκμισθωτή του Ιωάννη ΤΖΑΝΗ για την εκπλήρωση όλων των υποχρεώσεων που απορρέουν από την ως ανω σύμβαση μισθώσεως. Επιπλέον ο Ευάγγελος ΝΙΚΟΛΑΟΥ ως υπομισθωτής για την εξασφάλιση της πληρωμής των μισθωμάτων προς την ΔΕΑΗ εξέδωσε την με αριθμό 2010301424 εγγυητική επιστολή της Εμπορικής Τράπεζας ποσού 16.000,00 ευρώ .

Στη συνέχεια από το έτος 2003 ο παραπάνω μισθωτής Ιωάννης Τζάνης και ο τελικός υπομισθωτής του Ευάγγελος ΝΙΚΟΛΑΟΥ κατέστησαν αλληλέγγυα υπερήμεροι οφειλέτες της ΔΕΑΗ σχετικά με την καταβολή των ετήσιων μισθωμάτων και έτσι στις 28.8.2003 εμφανίστηκε υπόλοιπο οφειλής τους από μισθώματα προς την ΔΕΑΗ ποσού 30.443,43 ευρώ . Εκτοτε το υπόλοιπο αυτό συνεχώς μεγάλωνε ,παρά τις κατά καιρούς σπάνιες καταβολές έναντι οφειλών.

Η ΔΕΑΗ δια του Προέδρου της κάλεσε τους μισθωτές και δή τόσο τον αρχικό μισθωτή Ιωάννη Τζάνη , όσο και τον υπομισθωτή του Ευάγγελο Νικολάου , πολλές φορές από το έτος 2003 και μετέπειτα με σωρεία επιστολών ,προκειμένου να εξοφλήσουν τις οφειλές τους πλήν όμως οι οφειλές συσσωρεύονταν κάθε χρόνο χωρίς η ΔΕΑΗ να έχει λάβει δικαστικά μέτρα εναντίον τους. Με την από 16.9.2013 αίτησή του ο Ευάγγελος ΝΙΚΟΛΑΟΥ ζήτησε από το Δήμο Ηγουμενίτσας μείωση μισθωμάτων κατά 35 % και αναστολή ετήσιας αναπροσαρμογής μισθώματος για μια τριετία, ώστε να μπορέσει να εξοφλήσει τις οφειλές του. Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου με την με αριθμό πρωτ. 26312/18.9.2013 έγγραφη απάντησή του αρνήθηκε την μείωση με το επιχείρημα ότι κλήθηκε σε ρύθμιση των οφειλών του από τον Δήμο και δεν ανταποκρίθηκε και επομένως ο Δήμος πρόκειται να ξεκινήσει διαδικασία έξωσης και αναζήτησης των οφειλόμενων μισθωμάτων.

Εκτοτε και μετά από μερική καταβολή έναντι της οφειλής τους προς τον Δήμο το καλοκαίρι του 2014, η υπόθεση παραμένει στάσιμη, αναμένοντας τις αποφάσεις και πρωτοβουλίες της νέας Δημοτικής Αρχής.

Σήμερα το κατάστημα « SOHO» με μισθωτή τον Ευάγγελο ΝΙΚΟΛΑΟΥ του Θεοδώρου και αλληλέγγυα συνοφειλέτη τον Ιωάννη Τζάνη του Θωμά , μέχρι και 31.3.2015 οφείλει σύμφωνα με τα στοιχεία της ταμειακής υπηρεσίας του Δήμου για κεφάλαιο οφειλής μισθωμάτων , προσαυξήσεις και χαρτόσημο το συνολικό ποσό των 207.742,52 ευρώ.

ΜΙΣΘΩΣΗ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟΥ « ΑΠΟΛΙΣ » ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΣΙΠΟΥΡΙΚΙ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ .


Δυνάμει του με αριθμό πρωτ. 18337 / 3.7.2014 συμφωνητικού μίσθωσης , ο Δήμος Ηγουμενίτσας εκμίσθωσε στον Παύλο ΜΑΚΡΙΔΗ του Πέτρου , κάτοικο Ηγουμενίτσας ένα δημοτικό κατάστημα 212,00 τμ στη θέση «ΑΣΠΡΟΒΟΥΝΙ» (Τσιπουρίκι) της Δημοτικής Κοινότητας Ηγουμενίτσας του Δήμου Ηγουμενίτσας , με εγγυητή τον Κωνσταντίνο Παπαγιάννη .

Η μίσθωση διενεργήθηκε κατόπιν ανοικτού διαγωνισμού και κατακυρώθηκε στον ως ανω πλειοδότη με την με αριθμό 170/2014 απόφαση της οικονομικής επιτροπής σύμφωνα με το με αριθμό πρωτ. 1800/38747/23.06.2014 έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου –Δυτικής Μακεδονίας . Το μηνιαίο μίσθωμα ορίσθηκε στο ποσό των 1908,00 ευρώ και το οποίο συμφωνήθηκε να αναπροσαρμόζεται ετησίως κατά ποσοστό ίσο με το 100% του τιμαρίθμου του κόστους ζωής όπως αυτός ανακοινώνεται από την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία για τους προηγούμενους δώδεκα μήνες. Η διάρκεια της μίσθωσης ορίζεται σε δώδεκα (12) έτη αρχομένης από την υπογραφή της σύμβασης. Προς εξασφάλιση της καλής εκπλήρωσης των όρων της μίσθωσης δόθηκε εγγυητική επιστολή ποσού 11.448,00 ευρώ . Απαγορεύεται απολύτως σιωπηρή αναμίσθωση για οσοδήποτε χρόνο μετά την λήξη της μίσθωσης ακόμη και εάν παραμείνει ο μισθωτής στο μίσθιο , όπως επίσης απαγορεύεται η ολική η μερική υπεκμίσθωση του μισθίου καθώς και η για οποιαδήποτε αιτία παραχώρηση τούτου σε τρίτους έστω και χωρίς αντάλλαγμα.

Ο Δήμος επιφυλάσσει στον εαυτό του το δικαίωμα να καταγγείλει μετά από προειδοποίηση ενός μήνα την μίσθωση εάν ο μισθωτής καθυστερήσει το πολύ δέκα πέντε (15) ημέρες στην καταβολή των μισθωμάτων από τις ημερομηνίες που ορίζει το άρθρο 1 δηλαδή της καταβολής του μισθώματος από την 1η έως την 10η κάθε μισθωτικού μήνα και δεν τηρεί τις προυποθέσεις του παρόντος άρθρου. Ο Δήμος δεν φέρει καμία ευθύνη για τα πραγματικά και νομικά ελαττώματα του μισθίου .

Με την με αριθμό 191 / 2014 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής έγινε δεκτό το αίτημα του μισθωτή κ. Παύλου Μακρίδη για αποκατάσταση των ζημιών που έγιναν στο μίσθιο (βανδαλισμοί) και συγκεκριμένα η οικονομική επιτροπή αφού έλαβε υπόψη :

1. Την αρ. πρωτ. 15664/ 10-06-2014 αίτηση του κ. Μακρίδη Παύλου πλειοδότη του διαγωνισμού για την εκμίσθωση του Δημοτικού Καταστήματος «ΤΣΙΜΠΟΥΡΙΚΙ»

2. Την αρ. 184/2014 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής με την οποία αποφασίστηκε να ελέγξει Επιτροπή του Δήμου αποτελούμενη και από μηχανικό της Τεχνικής Υπηρεσίας τις ζημιές στο κτίριο και αφού καταγραφούν να γίνει εκτίμηση της δαπάνης που απαιτείται προκειμένου η Οικονομική Επιτροπή να απαντήσει επί του αιτήματος.

3. Την από 12/06/2014 Τεχνική Έκθεση της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ηγουμενίτσας.

αποδέχεται το αίτημα του πλειοδότη του Δημοτικού Καταστήματος στο Τσιπουρίκι κ. Παύλου Μακρίδη με την οποία ζητά την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν στο μίσθιο κατάστημα μετά το διαγωνισμό χωρίς τη δική του ευθύνη .

Αποφασίζει να εισηγηθεί προς το Δημοτικό Συμβούλιο την έγκριση τροποποίησης των όρων της μίσθωσης προκειμένου να συμβασιοποιηθεί στο μισθωτήριο συμβόλαιο που πρόκειται να υπογραφεί ο συμψηφισμός των ζημιών με τα μισθώματα μέχρι του ποσού των 7.000,00 ευρώ πλέον Φ.Π.Α.

Πέραν όμως της ως ανω απόφασης συμψηφισμού με τα μισθώματα του ποσού των 7.000,00 ευρώ , ήδη σήμερα από την ταμειακή υπηρεσία βεβαιώνεται οφειλή του ως ανω μισθωτή προς το Δήμο που ξεπερνά το παραπάνω συμψηφισθέν με τα μισθώματα ποσό και ανέρχεται στο συνολικό ποσό των 15.264,00 ευρώ και αφορά οφειλή μισθωμάτων για οκτώ μήνες ήτοι από τον Σεπτέμβριο του 2014 μέχρι και τον Απρίλιο του 2015 ( 10.4.2015). 
Ακόμη και εάν συμψηφιστεί η ζημιά των 7.000,00 ευρώ ( 15.264,00 ευρώ – 7000,00 ευρώ =) παραμένει υπόλοιπο οφειλόμενων μισθωμάτων ποσού 8.264,00 ευρώ.


4. ΜΙΣΘΩΣΗ ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟΥ ΣΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΠΕΡΔΙΚΑΣ .

Δυνάμει της με αρ. πρωτ. 1146/13.4.2010 σύμβασης εκμίσθωσης ακινήτου η πρώην Κοινότητα Πέρδικας και νυν Δημοτική Κοινότητα του Δήμου Ηγουμενίτσας , εκμίσθωσε στον Βασίλειο Παπανδρέου του Γεωργίου ,Πολιτικό Μηχανικό , κάτοικο Ηγουμενίτσας, το τουριστικό αναψυκτήριο – περίπτερο που βρίσκεται στο ΟΤ 46 του οικισμού Πέρδικας Ν. Θεσπρωτίας με αρ. οικοπέδου 285 , εμβαδού οικοπέδου 660 τμ και εμβαδού καταστήματος 99,24 τμ . Η διάρκεια της μίσθωσης ορίσθηκε σε έξι (6) χρόνια με έναρξη την 1.4.2008 και λήξη την 30.3.2014 . ( Σημειωτέον ότι η αρχική μίσθωση άρχισε την 16.3.1993 και μετά την λήξη της παρατάθηκε για 15 έτη. Το μηνιαίο μίσθωμα ορίσθηκε σύμφωνα με το πρακτικό της δημοπρασίας στο ποσό των 574,61 ευρώ για τα έτη 2008 , 2009 και 2010 πλέον του τέλους χαρτοσήμου 3,6%. Προβλέφθηκε αναπροσαρμογή του μισθώματος κάθε χρόνο σε ποσοστό 75% επι του ετήσιου μέσου όρου του δείκτη τιμών καταναλωτή σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΣΥΕ. Κατατέθηκε η με αριθμό 25272/22.4.2010 εγγυητική επιστολή του ΤΠ&Δ-Γραφείου Δ.Ο.Υ Ηγουμενίτσας.

Επιτρέπεται η παραχώρηση της χρήσης του μισθίου μόνο σε νομικό πρόσωπο εμπορικού σκοπού ( πχ ομμόρυθμη η ετερρόρυθμη εταιρία η ΕΠΕ κλπ ) στο οποίο να συμμετέχει ο μισθωτής με μερίδιο η μετοχές στο κεφάλαιό του. Απαγορεύεται η οποιαδήποτε άλλη μετατροπή της χρήσης , η παραχώρηση χρήσης η υπεκμίσθωση χωρίς την έγγραφη συναίνεση του εκμισθωτή.

Η μίσθωση έχει παραταθεί μέχρι 12.4.2016 και ο μισθωτής όπως προκύπτει από τα στοιχεία της ταμειακής υπηρεσίας του Δήμου κατέβαλε μισθώματα και χαρτόσημο μισθωμάτων μέχρι και τον Ιούνιο του έτους 2013 .
Έκτοτε έχει καταστεί υπερήμερος οφειλέτης του Δήμου και οφείλει μισθώματα από τον Ιούλιο του 2013 μέχρι και τον Μάρτιο του 2015 ητοι συνολικά 21 μήνες ,οφείλοντας χωρίς προσαυξήσεις και χαρτόσημο ούτε αναπροσαρμογή το ποσό των ( 574,61 ευρώ χ 21 =) 12.066,81 ευρώ .


Για όλες τις παραπάνω περιπτώσεις η νομική υπηρεσία του Δήμου εισηγείται την καταγγελία των συμβάσεων με άσκηση για κάθε περίπτωση αγωγής απόδοσης μισθίου ( έξωσης ) και καταβολής των οφειλόμενων μισθωμάτων ( λόγω καταγγελίας της σύμβασης για δυστροπία η επικουρικά με τις διατάξεις του αδικαιολόγητου πλουτισμού των άρθρων 904 επ ΑΚ ) σύμφωνα με τις παραπάνω διατάξεις . Εφόσον ασκηθούν αγωγές και μέχρι την τελεσιδικία τους προβλέπεται τα αποτελέσματά τους ( έξωση , διεκδίκηση μισθωμάτων ) να επέλθουν το συντομότερο στο δεύτερο εξάμηνο του 2016 λόγω της χρονοβόρου δικαστικής διαδικασίας.
Read More »
"Έξωση" του Δήμου Ηγουμενίτσας σε SOHO - OSTRIA - ΑΠΟΛΙΣ και για το αναψυκτήριο στο παρατηρητήριο Πέρδικας Όλο το ιστορικό - πόσα χρωστάει ο καθένας "Έξωση" του Δήμου Ηγουμενίτσας σε SOHO - OSTRIA - ΑΠΟΛΙΣ και για το αναψυκτήριο στο παρατηρητήριο Πέρδικας   Όλο το ιστορικό - πόσα χρωστάει ο καθένας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαρτίου 13, 2015 Rating: 5

Συνελήφθη 69χρονος με καταδικαστική απόφαση για κλοπή και παραβάσεις του ΚΟΚ

Παρασκευή, Μαρτίου 13, 2015
Συνελήφθη 69χρονος με καταδικαστική απόφαση για κλοπή και παραβάσεις του ΚΟΚ 
 
 
Συνελήφθη προχθές (11.03.2015) το μεσημέρι στο Καναλλάκι Πρέβεζας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καναλλακίου, ένας 69χρονος φυγόποινος ημεδαπός, διότι εκκρεμούσε σε βάρος του καταδικαστική απόφαση.

Όπως διαπιστώθηκε, εκκρεμούσε σε βάρος του 69χρονου καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσπρωτίας, για κλοπή και παραβάσεις του ΚΟΚ.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας.
Read More »
Συνελήφθη 69χρονος με καταδικαστική απόφαση για κλοπή και παραβάσεις του ΚΟΚ Συνελήφθη 69χρονος με καταδικαστική απόφαση για κλοπή και παραβάσεις του ΚΟΚ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαρτίου 13, 2015 Rating: 5

Ανακοίνωση Δήμου Ηγουμενίτσας για το υπαίθριο εμπορίο

Παρασκευή, Μαρτίου 13, 2015
Ανακοίνωση Δήμου Ηγουμενίτσας για το υπαίθριο εμπορίο


Το Δημοτικό Συμβούλιο με τις αριθμ. 353/2014 και 31/2015 Αποφάσεις, γνωμοδότησε προς τον Περιφερειάρχη Ηπείρου να καθορίσει τον αριθμό χορήγησης αδειών άσκησης υπαίθριου εμπορίου (Στάσιμου και Πλανόδιου) στο Δήμο Ηγουμενίτσα, σύμφωνα με τον Ν 4264/2014. 
Συγκεκριμένα πρότεινε την χορήγηση 8 Αδειών πλανόδιου εμπορίου και 44 αδειών στάσιμου εμπορίου. 
Σύμφωνα με τον παραπάνω αναφερόμενο Νόμο 4264/2014 οι μεν άδειες άσκησης υπαίθριου στάσιμου εμπορίου χορηγούνται με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του οικείου Δήμου οι δε άδειες άσκησης υπαίθριου πλανόδιου εμπορίου χορηγούνται με απόφαση του οικείου Περιφερειακού Συμβουλίου και ισχύουν εντός της οικείας Περιφέρειας. 
Κατόπιν των ανωτέρω οι ενδιαφερόμενοι για χορήγηση άδειας υπαίθριου στάσιμου εμπορίου, μπορούν να προσέλθουν στο αρμόδιο γραφείο του Δήμου, για να καταθέσουν αίτηση (παρέχεται από την υπηρεσία μας) μέχρι 27-3-2015, βάση των παραπάνω αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου προκειμένου να τους χορηγηθεί η άδεια στάσιμου εμπορίου.
Read More »
Ανακοίνωση Δήμου Ηγουμενίτσας για το υπαίθριο εμπορίο Ανακοίνωση Δήμου Ηγουμενίτσας για το υπαίθριο εμπορίο Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαρτίου 13, 2015 Rating: 5

Οι λόγοι των απεντάξεων των έργων της Παραμυθιάς και οι θέσεις των βουλευτών Θεσπρωτίας

Παρασκευή, Μαρτίου 13, 2015
Οι λόγοι των απεντάξεων των έργων της Παραμυθιάς και οι θέσεις των βουλευτών Θεσπρωτίας 


 

Το τελευταίο διάστημα βρισκόμαστε μπροστά σε ένα ανησυχητικό μπαράζ απενταξεων έργων στην Παραμυθιά. Η αρχή έγινε με την απενταξη του σχολείου Βούλγαρη από το Εξοικονομώ και λίγες μέρες μετά ήρθε η απένταξη των πεζοδρομίων της Παραμυθιάς από το ΕΣΠΑ. Μόνο από αυτά τα δυο, ο Δήμος και η πόλη της Παραμυθιάς, έχασαν κάτι περισσότερο 1.000.000 ευρώ.

Επειδή τον τελευταίο καιρό πολλά ακούγονται για τις ευθύνες, η αλήθεια είναι μόνο μια. Η αριστερή κυβέρνηση κόβει έργα ισως δικαιολογημένα γιατί δεν έχει πιστοληπτική ικανότητα. Και κόβει έργα από Δήμους που είτε με καθυστέρηση στη υλοποίηση είτε με προβληματικές μελέτες, της δίνουν δικαιώματα (στην κυβέρνηση) να κόβουν έργα. Στην ουσία το κράτος “ρίχνει ζάρια” και ψάχνει αφορμές για να εξοικονομήσει χρήματα.

Αρα οι Δήμοι θα πρέπει να δείχνουν την απαιτούμενη προσοχή και να μην χρονοτριβούν για να μην χάνουν χρήματα που θα προσφέρουν σημαντικό έργο στους δημότες. Να τηρούνται δηλαδή τα χρονοδιαγράμματα, οι επικαιροποιήσεις των συμβάσεων και οι επικαιροποιήσεις των απαιτούμενων χρημάτων ανα τρίμηνο για την υλοποίηση των έργων. Και στα 2 έργα της Παραμυθιάς, παρατηρήθηκαν καθυστερήσεις στην υλοποίηση, που κάτω από άλλες συνθήκες ίσως να μην δημιουργούσαν πρόβλημα. Σήμερα όμως, αποδείχτηκαν καθοριστικές και “έστρωσαν τον δρόμο” στην “αριστερή” κυβέρνηση, έτσι ώστε να στερήσει από την Παραμυθιά το 1 απο 2 αναπτυξιακά έργα (και οχι τα 2 οπως εκ παραδρομής γράφτηκε αρχικά και επισημάνθηκε απο αναγνώστη).

Στην περίπτωση της Παραμυθιάς, ο προβληματισμός είναι έντονος τόσο για την πορεία του αποχετευτικού όσο και για την πορεία της ενίσχυσης ύδρευσης Γαρδικίου Γλυκής. Και τα δυο έργα είναι ενταγμένα, ωστόσο η άσχημη αντίδραση της νέας κυβέρνησης στο σχολείο Βούλγαρη και στα πεζοδρόμια, δημιουργούν δικαιολογημένο προβληματισμό για υλοποίηση και των υπόλοιπων έργων.

Η αλήθεια κάτω από άλλες συνθήκες, δεν θα υπήρχαν οι απεντάξεις αυτές. Ωστόσο οι Δήμοι θα πρέπει να προσαρμοστούν στην νέα τάξη πραγμάτων και να μην δώσουν κανένα δικαίωμα στην νέα κυβέρνηση να τους πάρουν ενταγμένα και δημοπρατημένα έργα.

Πέραν από τους Δήμους όμως υπάρχουν και οι τοπικοί βουλευτές. Η paramythia-online.gr επικοινώνησε και με τους 2 βουλευτές Θεσπρωτίας, ζητώντας να μάθουμε αν είναι σύμφωνοι με τις απεντάξεις και αν όχι, αν έχουν προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια ή τι προτίθενται να κάνουν για την ανάκληση των αποφάσεων.Ο κυβερνητικός βουλευτής Μάριος Κάτσης, δεν μας απάντησε αν είναι σύμφωνος με τις απεντάξεις. Η γραφειοκρατική απάντηση του πολιτικού γραφείου του, έχει ως εξής: “Είμαστε ενήμεροι για τα ζητήματα και βρισκόμαστε σε διαδικασία επεξεργασίας τους. Για οποιαδήποτε εξέλιξη θα ενημερωθεί ο τοπικός τύπος με δελτίο.”

Ο βουλευτής Θεσπρωτίας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλειος Γιόγιακας, ηταν ξεκάθαρος πως είναι αρνητικός με τις απεντάξεις των έργων, σημείωσε πως είναι σε συνεχή επικοινωνία με τις κρατικές υπηρεσίες και με την Δήμαρχο Σταυρούλα Μπραίμη ώστε να βρεθεί λύση και μας ενημέρωσε πως τις επόμενες ημέρες θα καταθέσει ερώτηση στην βουλη για το πρόβλημα που έχει προκύψει.

Η εποχή που διανύουμε είναι κολοβή όπως έλεγε ένας αείμνηστος φίλος μας. Απαιτεί ευελιξία, μεθοδικότητα και συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων, γιατί το στοίχημα της ανάπτυξης είναι στα χέρια των τοπικών κοινωνιών...


Read More »
Οι λόγοι των απεντάξεων των έργων της Παραμυθιάς και οι θέσεις των βουλευτών Θεσπρωτίας Οι λόγοι των απεντάξεων των έργων της Παραμυθιάς και οι θέσεις των βουλευτών Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαρτίου 13, 2015 Rating: 5

Παρέμβαση του Βουλευτή κ. Κάτση Μάριου για τη μεταφορά του παραρτήματος του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας Θεσπρωτίας στα Ιωάννινα

Παρασκευή, Μαρτίου 13, 2015
Παρέμβαση του Βουλευτή κ. Κάτση Μάριου για τη μεταφορά του παραρτήματος του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας Θεσπρωτίας στα Ιωάννινα


Η προηγούμενη κυβέρνηση, με το πρόσχημα της περικοπής των λειτουργικών δαπανών και στα πλαίσια των συγχωνεύσεων υπηρεσιών και οργανισμών αποφάσισε τη μεταφορά του παραρτήματος του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας Θεσπρωτίας (ΣΕΠΕ), στα Ιωάννινα.

Κατόπιν διαβούλευσης με τους εργαζόμενους του παραρτήματος Θεσπρωτίας και την τοπική κοινωνία, ο κ. Κάτσης δέχθηκε τον έντονο προβληματισμό τους ότι μια τέτοια συγχώνευση θα αποδυνάμωνε τον ρόλο του ΣΕΠΕ και ταυτόχρονα θα είχε αμφίβολο δημοσιονομικό όφελος.

Για το θέμα αυτό κ. Κάτσης ήρθε σε επαφή με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και τους αρμόδιους φορείς και ενημερώθηκε για την πρόθεση της κυβέρνησης να ενισχύσει το ρόλο του θεσμού με επικείμενη νομοθετική πρωτοβουλία για την συνολική αναδιαμόρφωση του οργανογράμματος του ΣΕΠΕ.

Σε αυτό το πλαίσιο αποφασίστηκε η αναστολή εκτέλεσης της εντολής μετακίνησης του παραρτήματος στα Γιάννενα. Ταυτόχρονα αποφασίστηκε και αναζητείται υπηρεσιακή λύση ούτως ώστε το Σώμα επιθεώρησης εργασίας να μεταστεγαστεί σε άλλο δημόσιο κτήριο της Ηγουμενίτσας ώστε να εξοικονομηθεί η επιβάρυνση του ενοικίου. 

Διαβάστε ακόμα για το θέμα:

Read More »
Παρέμβαση του Βουλευτή κ. Κάτση Μάριου για τη μεταφορά του παραρτήματος του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας Θεσπρωτίας στα Ιωάννινα Παρέμβαση του Βουλευτή κ. Κάτση Μάριου για τη μεταφορά του παραρτήματος του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας Θεσπρωτίας στα Ιωάννινα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαρτίου 13, 2015 Rating: 5

Θεσπρωτία: Όποιοι δεν μπορούν να μείνουν στο… πλοίο, ας το εγκαταλείψουν

Παρασκευή, Μαρτίου 13, 2015
Θεσπρωτία: Όποιοι δεν μπορούν να μείνουν στο… πλοίο, ας το εγκαταλείψουν


Είναι γεγονός ότι το βάρος της άσκησης εξουσίας, απ’ όποια θέση και αν καλείται κανείς να το πράξει, είναι ιδιαίτερα μεγάλο. 
Πολύ περισσότερο η διαχείριση της εξουσίας, αφού έχει αποδειχθεί σε πολλές περιπτώσεις, ακόμη και σε τοπικό επίπεδο, ότι δεν μπορούν όλοι να είναι το ίδιο αποτελεσματικοί.

Παραδείγματα πολλά, αλλά δεν έχει καμία σημασία αυτή τη στιγμή να τα παραθέσουμε.

Φτάνουν στα αυτιά μας το τελευταίο χρονικό διάστημα πληροφορίες ή φήμες αν θέλετε, ότι άτομα που διαχειρίζονται εξουσία (όχι απαραίτητα από ηγετικές θέσεις) στη Θεσπρωτία, δηλώνουν αδυναμία να ανταπεξέλθουν στα καθήκοντα που τους ανατέθηκαν ή «πηγάζουν» από το ρόλο που έχουν αναλάβει. Δεν ανακαλύπτω δα και την Αμερική με την παραπάνω διαπίστωση, αλλά όταν πρόκειται για άμεση παραδοχή, είτε σε συνεργάτες, είτε ακόμη ακόμη και σε γνωστούς και φίλους (άλλωστε και οι… τοίχοι έχουν αυτιά) , τότε υπάρχει πρόβλημα και μάλιστα σοβαρό.

Γιατί ουσιαστικά παραδέχεσαι ότι δεν μπορείς να ανταποκριθείς. Είτε διότι δεν έχεις στα χέρια σου τα απαραίτητα «εργαλεία» για να προσφέρεις έργο, είτε διότι συνειδητοποίησες στην πράξη (άλλο η θεωρία άλλο η πράξη) ότι αυτό που ανέλαβες ή σου ανατέθηκε να κάνεις, σε… ξεπερνάει, κοινώς δεν το’ χεις.

Όπως και να’ χει πάντως υπάρχει ένας κοινός παρονομαστής. Οφείλεις να κάνεις στην άκρη, παραχωρώντας τη θέση σου σε κάποιον άλλον.

Ναι το ομολογώ ότι γράφω χωρίς να δίνω συγκεκριμένα στοιχεία, άλλωστε δεν είναι στόχος μου να «δώσω» κάποιον ή κάποιους, απλώς μήνυμα στέλνω σε εκείνους που ομολογούν ότι δεν μπορούν, αλλά πάρα ταύτα παραμένουν εκεί, απτόητοι, να κλαίνε την κακή τους τη μοίρα και τις συνθήκες που δεν τους επιτρέπουν να προσφέρουν όσα προσδοκούσαν. Άσχετα αν γνώριζαν τι θα συναντήσουν, πριν ακόμα αποδεχτούν την εκάστοτε πρόταση, για τη χ, ψ, ω θέση.

Αυτά τα ολίγα προς το παρόν.

Σ. Σ
Read More »
Θεσπρωτία: Όποιοι δεν μπορούν να μείνουν στο… πλοίο, ας το εγκαταλείψουν Θεσπρωτία: Όποιοι δεν μπορούν να μείνουν στο… πλοίο, ας το εγκαταλείψουν Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαρτίου 13, 2015 Rating: 5

Θεσπρωτία: Υλοποίηση δράσεων "Αντικατάσταση κυψελών" και "Οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας"

Παρασκευή, Μαρτίου 13, 2015
Θεσπρωτία: Υλοποίηση δράσεων "Αντικατάσταση κυψελών" και "Οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας"


Προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι μελισσοκόμοι να υποβάλλουν αίτημα συμμετοχής στις δράσεις 3.1 ‘’Αντικατάσταση κυψελών’’ και 3.2 ‘’Οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας’’ του Προγράμματος Βελτίωσης της Παραγωγής και Εμπορίας των Προϊόντων της Μελισσοκομίας έτους 2015, θα πρέπει να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους σύμφωνα με το υπόδειγμα που μπορούν να προμηθευτούν από την Υπηρεσία μας, στο Κέντρο Μελισσοκομίας Ηπείρου & Αιτωλοακαρνανίας είτε απευθείας, είτε μέσω του Συλλόγου τους.

Οι αιτήσεις έχουν καταληκτική ημερομηνία υποβολής 30 Απριλίου 2015.

Οι ενδιαφερόμενοι μελισσοκόμοι της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας για την υποβολή των αιτήσεων και για περαιτέρω πληροφόρηση θα απευθύνονται στο:

Κέντρο Μελισσοκομίας Ηπείρου & Αιτωλοακαρνανίας
Δασκαλοπούλου 45, Τ.Κ. 30100 Αγρίνιο
Τηλέφωνο: 2641032604
Read More »
Θεσπρωτία: Υλοποίηση δράσεων "Αντικατάσταση κυψελών" και "Οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας" Θεσπρωτία: Υλοποίηση δράσεων "Αντικατάσταση κυψελών" και "Οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας" Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαρτίου 13, 2015 Rating: 5

ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ Ξεκίνησε η διαδικασία δηλώσεων ΟΣΔΕ 2015

Παρασκευή, Μαρτίου 13, 2015
ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
Ξεκίνησε η διαδικασία δηλώσεων ΟΣΔΕ 2015


Με επτά (7) συνεργεία στην Θεσπρωτία και την Πρέβεζα, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Θεσπρωτίας-Πρέβεζας «ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΩΝ» υποστηρίζει ενεργά τη διαδικασία αιτήσεων Ενιαίας Ενίσχυσης για πάνω από 10.000 παραγωγούς, μέσω των ΚΕΑ-Θεσπρωτίας & Πρέβεζας (Κέντρα Εξυπηρέτησης Αγροτών).
Σε εφαρμογή των απαιτήσεων της νέας ΚΑΠ και στη βάση της διαδικασίας που έχει ορίσει ο ΟΠΕΚΕΠΕ, ο Α.Σ. Θεσπρωτίας-Πρέβεζας, ως πιστοποιημένος φορέας, έχει αναλάβει να ολοκληρώσει αυτό το τόσο σύνθετο έργο, στοχεύοντας στην πλήρη
διασφάλιση των παραγωγών και στην κατοχύρωση των δικαιωμάτων, άρα και του εισοδήματός τους, για την 6ετία 2015-2020.
Η διαδικασία των δηλώσεων είναι σε εξέλιξη και θα συνεχισθεί έως τις 15 Μάη 2015. Τα πλήρως καταρτισμένα συνεργεία της «ΕΝΩΣΗΣ ΑΓΡΟΤΩΝ» είναι στη διάθεση των παραγωγών για υλοποίηση της προβλεπόμενης διαδικασίας, συμβουλεύοντας, συγκεντρώνοντας και καταχωρώντας τις σχετικές πληροφορίες.
Υπενθυμίζουμε ότι η 15 Μάη είναι η καταληκτική ημερομηνία ολοκλήρωσης των δηλώσεων ΟΣΔΕ. Στη συνέχεια, βάσει αυτών των δηλώσεων, θα γίνει ο προσωρινός υπολογισμός των προσωρινών δικαιωμάτων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και η διανομή στους παραγωγούς από τα ΚΕΑ (Κέντρα Εξυπηρέτησης Αγροτών).
Μετά την διανομή των προσωρινών δικαιωμάτων υποβάλλονται τυχόν  ενστάσεις από τους παραγωγούς. Τέλος, αφού ενσωματωθούν τα αποτελέσματα των ενστάσεων, καθώς και τα βοσκοτόπια που θα έχουν προκύψει από τα νέα διαχειριστικά σχέδια, υπολογίζονται τον Αύγουστο τα οριστικά δικαιώματα για να πραγματοποιηθεί η πληρωμή του Οκτώβρη.
Παραθέτουμε  την λίστα των διαθέσιμων συνεργείων μας. 
Το προσωπικό μας είναι στη διάθεσή σας για απάντηση σε οποιαδήποτε ερώτηση.

Δίκτυο συνεργείων  Α.Σ. Θεσπρωτίας-Πρέβεζας


ΚΕΑ Θεσπρωτίας
Τηλέφωνα
Ηγουμενίτσα Γεωργικά Εφόδια Ένωσης (Αγ. Παντελεήμων)
26650-24070
Παραμυθιά Γραφεία Ένωσης (49 Προκρίτων)
26660-24300
Φιλιάτι Γραφεία Ένωσης ( Αγ. Κοσμά 5)
26640-22159


ΚΕΑ Πρέβεζας
Κανάλι Έναντι παλαιού Δημαρχείου Καναλίου
26820-51190
Φιλιππιάδα Γραφεία Συν/σμού Άρτας-Φιλιππιάδας
26830-22273
Καναλάκι Ναπ.Ζέρβα 4 (πλησίον Δημαρχείου)
26840-29250
Πάργα Αιθ. Συνεδρ. Παλαιού Δημαρχείου (οδ.Βασιλά)

Για τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Θεσπρωτίας- Πρέβεζας
Βασίλης Παρόλας – Γενικός Διευθυντής
Read More »
ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ Ξεκίνησε η διαδικασία δηλώσεων ΟΣΔΕ 2015 ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ Ξεκίνησε η διαδικασία δηλώσεων ΟΣΔΕ 2015 Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαρτίου 13, 2015 Rating: 5

Έκτακτη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ηγουμενίτσας σήμερα το μεσημέρι

Παρασκευή, Μαρτίου 13, 2015
Έκτακτη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ηγουμενίτσας σήμερα το μεσημέρι
 
 
Καλείστε σε Έκτακτη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Ηγουμενίτσας η οποία θα γίνει την 13η Μαρτίου 2015 ημέρα Παρασκευή και ώρα 13:30 μ.μ. στο γραφείο Δημάρχου στο Δημαρχείο Ηγουμενίτσας για την συζήτηση του θέματος :

Θέμα: Εκδίκαση ένστασης και επανακαθορισμός των όρων δημοπράτησης της εργασίας με τίτλο: Μεταφορά αποβλήτων συσκευασίας Δήμου Ηγουμενίτσας.

Ο λόγος του κατεπείγοντος συνίσταται στο ότι θα πρέπει άμεσα να ληφθεί απόφαση επί της ενστάσεως που υποβλήθηκε κατά της αριθ. 3/2015 διακήρυξης του διαγωνισμού ο οποίος έχει προκηρυχθεί για την 17η Μαρτίου 2015
Read More »
Έκτακτη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ηγουμενίτσας σήμερα το μεσημέρι Έκτακτη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ηγουμενίτσας σήμερα το μεσημέρι Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαρτίου 13, 2015 Rating: 5

ΤΙΣ ΕΥΧΕΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΠΗΡΕ Η ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΟΥΛΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΜΠΡΑΪΜΗ

Παρασκευή, Μαρτίου 13, 2015
ΤΙΣ ΕΥΧΕΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΠΗΡΕ Η ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΟΥΛΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΜΠΡΑΪΜΗ


Τον προκαθήμενο της Ορθόδοξης Εκκλησίας στο Φανάρι, Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο επισκέφθηκε την Τρίτη 10 Μάρτη η Δήμαρχος Σουλίου κ. Σταυρούλα Μπραΐμη – Μπότση, ο Αντιδήμαρχος κ. Φράγκος Θωμάς και ο πολιτιστικός σύλλογος Καμινίου – Ζερβοχωρίου.
 

 
Ο Πατριάρχης επιφύλαξε θερμή υποδομή στη Δήμαρχο και στους δημότες του ιστορικού Δήμου Σουλίου. Τόνισε ότι η Μητρόπολη Παραμυθιάς, Φιλιατών Γηρομερίου και Πάργας ανήκει στο Οικουμενικό Πατριαρχείο (Νέες Χώρες). 
 
Ευλόγησε και χάρισε από ένα σταυρό σε όλους.
 

 
Η Δήμαρχος Σουλίου εξέφρασε το βαθύ σεβασμό και τη συγκίνηση όλων των παραβρισκόμενων για τη συνάντηση με τον θεματοφύλακα της πίστης, των ιερών και οσίων του γένους από το μικρό Δήμο Σουλίου με τη βαριά πολιτιστική κληρονομιά και ιστορική παρακαταθήκη και του προσέφερε χειροποίητη κατασκευή με τον ΄Αγιο Δονάτο και το έμβλημα της Ελευθερίας που βρίσκεται πάνω από το μνημείο των 49 εκτελεσθέντων προκρίτων της Μαρτυρικής Παραμυθιάς.
Read More »
ΤΙΣ ΕΥΧΕΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΠΗΡΕ Η ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΟΥΛΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΜΠΡΑΪΜΗ ΤΙΣ ΕΥΧΕΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΠΗΡΕ Η ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΟΥΛΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΜΠΡΑΪΜΗ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαρτίου 13, 2015 Rating: 5

ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΠΛΑΤΑΡΙΑΣ ΖΗΤΟΥΝ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΣΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΖΩΕΣ

Παρασκευή, Μαρτίου 13, 2015
ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΠΛΑΤΑΡΙΑΣ ΖΗΤΟΥΝ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΣΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΖΩΕΣ 

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Την λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων ώστε να μην κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές, ζητούν με υπόμνημα προς όλους τους αρμοδίους τοπικούς φορείς, ιδιοκτήτες και ενοικιαστές ακινήτων στην τοπική κοινότητα Πλαταριάς του Δήμου Ηγουμενίτσας.

Πρόκειται για κατοίκους που ζουν εκατέρωθεν του δρόμου Πλαταριάς-Συβότων (από τη διασταύρωση Πλαταριάς-Συβότων –Καρτερίου μέχρι τη γέφυρα, η οποία βρίσκεται δίπλα στο κατάστημα «Λίθινο»), επί του οποίου υπάρχει αυξημένη κίνηση αυτοκινήτων και μοτοσικλετών και ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες. Πράγμα που σημαίνει ότι εγκυμονούν σημαντικοί κίνδυνοι για παιδιά και ενήλικες, που μένουν στα σπίτια εκατέρωθεν του δρόμου, αλλά και τους πελάτες καταστημάτων που κινούνται πεζοί στο σημείο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο εν λόγω τμήμα του δρόμου έχουν σημειωθεί κατά καιρούς αρκετά τροχαία ατυχήματα, ως αποτέλεσμα των υψηλών ταχυτήτων που αναπτύσσονται. Οι 43 κάτοικοι-υπογράφοντες το υπόμνημα, θεωρούν αναγκαίο, πριν θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές, να γίνουν σε αυτό το τμήμα όλες εκείνες οι παρεμβάσεις που θα συμβάλλουν στην εξασφάλιση της μεγαλύτερης δυνατής ασφάλειας. Μεταξύ άλλων λοιπόν, ζητάνε κατασκευή πεζοδρομίου και από τις δύο πλευρές του δρόμου, κατάλληλο και καλαίσθητο φωτισμό, αλλά και τα λεγόμενα «σαμαράκια» που θα αναγκάζουν τους οδηγούς να «κατεβάζουν ταχύτητα» στην κατοικημένη αυτή περιοχή.

Ένα έργο υποδομής, το οποίο σύμφωνα με τους κατοίκους, κατ’ αρχήν θα περιορίσει τα τροχαία ατυχήματα, και κατά δεύτερον θα αναβαθμίσει και θα αναπτύξει αυτή την παραλιακή περιοχή, η οποία παρουσιάζει δεδομένα τεράστιο τουριστικό ενδιαφέρον, προσελκύοντας όχι μόνο Έλληνες επισκέπτες, αλλά και τουρίστες από διάφορες χώρες του εξωτερικού.

Το… λόγο έχουν οι φορείς της περιοχής, οι Βουλευτές Θεσπρωτίας Μάριος Κάτσης και Βασίλης Γιόγιακας, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας Θωμάς Πιτούλης, ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Ιωάννης Λώλος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Θεσπρωτίας, ο Πρόεδρος της Τ.Κ Πλαταριάς και η ΔΕΚΕ, στους οποίους απευθύνεται και το υπόμνημα των ιδιοκτητών και ενοικιαστών ακινήτων της περιοχής, ώστε να βρεθεί η λύση που χρειάζεται.

Να θυμήσουμε ότι το συγκεκριμένο θέμα δεν προέκυψε τώρα, αφού και το 2010 (29-08) με υπόμνημά τους οι κάτοικοι είχαν ζητήσει από τις τότε τοπικές αρχές να μεριμνήσουν για το θέμα, χωρίς τότε να γίνουν οι απαιτούμενες ενέργειες.
Read More »
ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΠΛΑΤΑΡΙΑΣ ΖΗΤΟΥΝ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΣΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΖΩΕΣ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΠΛΑΤΑΡΙΑΣ ΖΗΤΟΥΝ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΣΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΖΩΕΣ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαρτίου 13, 2015 Rating: 5

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΜΑΡΙΟΥ ΚΑΤΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

Παρασκευή, Μαρτίου 13, 2015
ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΜΑΡΙΟΥ ΚΑΤΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
 

Θέμα: Πρωτόκολλο διοικητικής παραλαβής για χρήση αυτοτελών τμημάτων του έργου «Νέος Λιμένας Ηγουμενίτσας - Β΄ φάση» και ενημέρωση για την εξέλιξη των έργων της Γ’ φάσης.
Την 25-02-2015 πραγματοποιήθηκε διοικητική παραλαβή για χρήση αυτοτελών τμημάτων του έργου: Νέος λιμένας Ηγουμενίτσας Β΄ φάση (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ)


Σύμφωνα με το πρωτόκολλο διοικητικής παραλαβής (αρ. πρ. 1219/26-2-2015) το οποίο και συνυπέγραψαν:
• η ΕΥΔΕ/ΚΣΣΥ/Τμήμα κατασκευής έργων Πρέβεζας,
• η ανάδοχος του έργου (ΕΛΤΕΡ ΑΤΕ)
• ο τελικός χρήστης του έργου (Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε.)
παραδόθηκαν για χρήση τα αυτοτελή τμήματα του έργου Νέος Λιμένας Ηγουμενίτσας Β΄ Φάση:
1. Λιμενικά έργα: Συνδετήριο κρηπίδωμα, κατασκευή ύφαλου κυματοθραύστη προστασίας της άκρας Δρεπάνου και έργα αποπεράτωσης – ανακατασκευής του μετωπικού κρηπιδότοιχου του υφιστάμενου νότιου προβλήτα του παλαιού λιμένα.
2. Τα κτηριακά έργα: Τερματικός Σταθμός Τ2, Πύλη Ακτοπλοΐας, Βόρεια Πύλη, κτήριο Η/Μ εγκαταστάσεων λιμένα και Δεξαμενή.
3. Έργα χερσαίας ζώνης λιμένα: Κατασκευή δικτύου όμβριων στην χερσαία ζώνη και στο νότιο τμήμα του λιμένα, ασφαλτικά, εξωτερική οδοποιία, διαμόρφωση περιβάλλοντα χώρου και κατασκευή Η/Μ εγκαταστάσεων χερσαίας ζώνης εντός περίφραξης λιμένα και νοτίου τμήματος.
Στα ανωτέρω δεν περιλαμβάνεται σύμφωνα με την αρχική σύμβαση:
- το κτήριο Τ3 (Κτίριο τερματικού σταθμού 3: ο οποίος θα εξυπηρετεί ελέγχους που υπαγορεύει η Συνθήκη Schengen και θα αποτελεί τερματικό σταθμό υποδοχής κρουαζιερόπλοιων),
- ο ευθύγραμμος δίαυλος πλάτους 170.0 μ και ωφέλιμου βάθους -10.50 μ και μήκος 1800 μ. απαραίτητος για την ασφαλή διέλευση μεγάλων πλοίων.
- Δακτυλιοειδής αποβάθρα (fieger pier) απαραίτητη για την πλαγιοδέτηση πλοίων, και συμπληρωματικά έργα που εμπεριέχονταν στον αρχικό σχεδιασμό, με ότι αυτό συνεπάγεται για την λειτουργικότητα των παραδοθέντων τμημάτων, και την ικανότητα του λιμένα Ηγουμενίτσας να φιλοξενήσει απρόσκοπτα κρουαζιερόπλοια την προσεχή τουριστική περίοδο.
Επίσης, ανησυχία προκαλεί η καθυστέρηση της πορείας υλοποίησης των έργων της Γ΄ φάσης (κατασκευή εμπορευματικού λιμένα) , που θα αναβαθμίσουν τη στρατηγική θέση του λιμένα της Ηγουμενίτσας και θα βοηθήσουν την οικονομική ανάπτυξη ολόκληρης της περιοχής.Ερωτάται ο αρμόδιος κ. Υπουργός
1. Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των υπολειπόμενων εργασιών «Νέος Λιμένας Ηγουμενίτσας - Β΄ φάση»;
2. Σε ποιες ενέργειες σκοπεύει να προχωρήσει το υπουργείο σχετικά με την κατασκευή του έργου «Νέος Λιμένας Ηγουμενίτσας - Γ΄ φάση»;

Ο ερωτών Βουλευτής
Κάτσης Μάριος
Read More »
ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΜΑΡΙΟΥ ΚΑΤΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΜΑΡΙΟΥ ΚΑΤΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαρτίου 13, 2015 Rating: 5

ΤΟ ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΩΜΑΤΙΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΑΣΤΙΩΝ

Παρασκευή, Μαρτίου 13, 2015
ΤΟ ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΩΜΑΤΙΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΑΣΤΙΩΝ


Το νεοεκλεγμένο Δ.Σ. του Συλλόγου συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:

1) ΠΡΟΕΔΡΟΣ : ΚΩΤΣΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
2) ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΓΕΡΑΣΙΜΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
3) ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ : ΠΙΓΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ
4) ΕΙΔΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ : ΛΙΟΝΤΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
5) ΤΑΜΙΑΣ : ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
6) ΜΕΛΟΣ: ΝΤΟΥΚΑΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ
7) ΜΕΛΟΣ: ΣΑΚΑΡΕΛΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
Read More »
ΤΟ ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΩΜΑΤΙΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΑΣΤΙΩΝ ΤΟ ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΩΜΑΤΙΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΑΣΤΙΩΝ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαρτίου 13, 2015 Rating: 5