Ηγουμενίτσα: Εκθέσεις φωτογραφίας σημαντικών καλλιτεχνών - Τη Δευτέρα η 1η έκθεση με φωτογραφίες του Κώστα Μπαλάφα

Κυριακή, Μαρτίου 18, 2018
Μια σημαντική πρωτοβουλία για τα πολιτισμικά δεδομένα της Θεσπρωτίας έχει ξεκινήσει ο φωτογράφος Χρ. Μασούρας. Φιλοξενεί στο χώρο του εκθέσεις φωτογραφίας, με πρώτη αυτή του καταξιωμένου αείμνηστου φωτογράφου Κώστα Μπαλάφα, με νοσταλγικές εικόνες από την Ήπειρο του παρελθόντος. 
Η φωτογραφική δράση του Χρήστου Μασούρα είναι πληθωρική. 
Αγωνιστική και ταυτόχρονα εξομολογητική και διάσπαρτη από συναισθηματικές και λυρικές κάμψεις, που ανοίγεται σε πλάτος, αφημένη στην αυτοσχεδιαστική της ευχέρεια και την έμπνευση της στιγμής, χωρίς να ενδιαφέρεται τόσο για τη συμπύκνωση όσο για την αυθόρμητη έκφραση. 
Η ΕΚΘΕΣΗ
Η Έκθεση Φωτογραφίας με έργα του Κώστα Μπαλάφα, θα ανοίξει τις πύλες της για το κοινό στο φωτογραφείο του κ. Μασούρα στην Ηγουμενίτσα (8ης Δεκεμβρίου 8α), σε συνεργασία με την Ακαδημία δημιουργικής φωτογραφίας LEICA, την Δευτέρα 19 Μαρτίου, 7 το απόγευμα και θα διαρκέσει μέχρι και τις 19 Απριλίου 2018. 
Ο ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ
Ο Κώστας Μπαλάφας συγκαταλέγεται ανάμεσα στους κορυφαίους Έλληνες εκπροσώπους της ανθρωπιστικής φωτογραφίας κατά τη μεταπολεμική περίοδο. 
Το έργο του αφιερωμένο στον απλό άνθρωπο του μόχθου και ιδιαίτερα στους κατοίκους των απομακρυσμένων χωριών της Ηπείρου.
Ο Κώστας Μπαλάφας έχει με το έργο του εξήντα χρόνων διατρέξει κυριολεκτικά αλλά και θεματικά ολόκληρη την ελληνική επικράτεια. 
Στην παρορμητική αλλά και ενσυνείδητη καλλιτεχνική αναζήτηση του διακατείχετο συχνά από έμμονους βιωματικούς προβληματισμούς. 
Η ραχοκοκαλιά αυτής της γης, και ταυτόχρονα ένας από τους βιωματικούς εκείνους προβληματισμούς που ανακύπτουν αδιάκοπα στο έργο του Κώστα Μπαλάφα, είναι η Ηπειρώτισσα γυναίκα, η Ελληνίδα μάνα: η κυρα-Μερόπη, η Βασιλική, η Λαμπρινή, η Ελένη. 
Η ανώνυμη γυναίκα που αναδύεται μέσα από το ομιχλώδες πολιτικό και κοινωνικό τοπίο της μεταπολεμικής ελληνικής επαρχίας σαν πραγματική τραγική μορφή. 
Ο Κώστας Μπαλάφας, αδιάφορο σε ποια περιοχή της Ελλάδας φωτογραφίζει, ποιο συγκεκριμένο έθιμο ή τοπίο έχει κεντρίσει το αισθητήριο του, πάντα αφουγκράζεται και παρατηρεί αυτή την ανώνυμη Ελληνίδα μάνα, την μάνα δηλαδή του ελληνικού λαού.


Read More »
Ηγουμενίτσα: Εκθέσεις φωτογραφίας σημαντικών καλλιτεχνών - Τη Δευτέρα η 1η έκθεση με φωτογραφίες του Κώστα Μπαλάφα  Ηγουμενίτσα: Εκθέσεις φωτογραφίας σημαντικών καλλιτεχνών - Τη Δευτέρα η 1η έκθεση με φωτογραφίες του Κώστα Μπαλάφα Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαρτίου 18, 2018 Rating: 5

Στην Ήπειρο ο Σουηδικός τηλεοπτικός κολοσσός Warner Bros - Ξεκινούν γυρίσματα δημοφιλούς εκπομπής

Κυριακή, Μαρτίου 18, 2018
Μία από τις μεγαλύτερες τηλεοπτικές παραγωγές, που κάνει ρεκόρ τηλεθέασης στις Σκανδιναβικές χώρες, έρχεται στην Ήπειρο!! Πρόκειται για την δεύτερη διεθνή παραγωγή που θα γυριστεί με σκηνικό τα μοναδικά τοπία της περιοχής, γεγονός με μεγάλα και πολλαπλασιαστικά οφέλη για την τουριστική προβολή και την ανάδειξη. Οι ενέργειες που έκανε η Apollo, ήταν αυτές που φέρνουν στην Ήπειρο την Warner Bros, μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες τηλεοπτικών παραγωγών της Σουηδίας. Η Warner θα γυρίσει σε επιλεγμένα σημεία της Ηπείρου το δημοφιλές ριάλιτι «The Bachelor».

Οι παραγωγοί βρίσκονται τις ημέρες αυτές στην περιοχή μας. Με τον αντιπρόσωπο της Apollo στην Ήπειρο Αντώνη Ζυγούρη, επισκέπτονται τους χώρους όπου θα γίνουν τα γυρίσματα της τηλεοπτικής εκπομπής.

Τα γυρίσματα, όπως ανέφερε στο Epiruspost ο κ. Ζυγούρης θα ξεκινήσουν στις 4 Μαΐου και θα ολοκληρωθούν στις 16 Ιουνίου. Το συνολικό κόστος της παραγωγής ξεπερνά το ένα εκατομμύριο ευρώ.

Ένας εργένης από την Σουηδία, θα αναζητήσει την γυναίκα των ονείρων του… Μαζί του θα βρίσκονται 25 περίπου κορίτσια από την χώρα του και μέσα από ρομαντικές περιπέτειες ίσως καταφέρει να βρει την μία και μοναδική, στην οποία θα κάνει πρόταση γάμου.


 
«Πρόκειται για μία μεγάλη παραγωγή με μεγάλα ποσοστά τηλεθέασης στις Σκανδιναβικές χώρες» τόνισε ο κ. Ζυγούρης για να συμπληρώσει ότι τα γυρίσματα προηγούμενων επεισοδίων έχουν γίνει στους πιο δημοφιλείς και προβεβλημένους προορισμούς του κόσμου.

«Η επιτυχία να έρθει η συγκεκριμένη παραγωγή στην Ήπειρο είναι πολύ μεγάλη και η προβολή για την περιοχή θα είναι τεράστια» σημείωσε, εξάροντας τις ενέργειες που έκανε η Apollo προκειμένου να πείσει τους συντελεστές να επιλέξουν την περιοχή μας.

Τις ημέρες αυτές οι άνθρωποι της Σουηδικής παραγωγής επισκέφθηκαν την Πάργα και τα Σύβοτα, όπου θα γίνει ο βασικός κορμός των γυρισμάτων. Στην συνέχεια ήρθαν στα Γιάννινα και βρέθηκαν στο Κάστρο, το Νησάκι και το Σπήλαιο Περάματος ενώ ολοκλήρωσαν το ταξίδι τους με επίσκεψη σε όλα τα χωριά του Ζαγορίου και rafting στα νερά του Αώου και του Βοιδομάτη.

«Θα διαφημιστεί ολόκληρη η Ήπειρος», τόνισε ο κ. Ζυγούρης και η αλήθεια είναι ότι η προβολή μέσα από μεγάλες τηλεοπτικές παραγωγές έχει αποδειχθεί ότι αποδίδει τα μέγιστα.

Στην προσπάθεια αυτή σημαντική είναι η συμβολή των ξενοδόχων τόσο στην Πάργα και στα Σύβοτα όσο και στα Γιάννινα. Οι επιχειρηματίες αναγνωρίζοντας ότι πρόκειται για ένα εγχείρημα με προστιθέμενη αξία, στηρίζουν και βοηθούν ώστε όλα να εξελιχθούν με τον καλύτερο τρόπο.

Σημειώνεται ότι η Ήπειρος, αποτελεί ένα από τα δυνατά χαρτιά της Apollo, η οποία ήταν η πρώτη που ενέταξε στους προορισμούς της το αεροδρόμιο Ιωαννίνων, εγκαινιάζοντας τις πτήσεις από την Κοπεγχάγη και προσθέτοντας φέτος και την Στοκχόλμη.


 
Read More »
Στην Ήπειρο ο Σουηδικός τηλεοπτικός κολοσσός Warner Bros - Ξεκινούν γυρίσματα δημοφιλούς εκπομπής Στην Ήπειρο ο Σουηδικός τηλεοπτικός κολοσσός Warner Bros - Ξεκινούν γυρίσματα δημοφιλούς εκπομπής Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαρτίου 18, 2018 Rating: 5

Δεμένο στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας το EUROFERRY CORFU - Έμπλεξαν στην προπέλα αλυσίδα και κάβος

Κυριακή, Μαρτίου 18, 2018

Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “EUROFERRY CORFU” σημαίας Ιταλίας, ότι κατά τη διαδικασία πρόσδεσης του στον οικείο λιμένα, προερχόμενο από λιμένα Μπρίντιζι Ιταλίας, είχε εμπλακεί στην αριστερή προπέλα του πλοίου ένα αντικείμενο.
Το εν λόγω πλοίο το οποίο κατέπλευσε με ασφάλεια χωρίς να αναφερθεί τραυματισμός, επρόκειτο να εκτελέσει προγραμματισμένο δρομολόγιο για Μπρίντιζι Ιταλίας, μεταφέροντας 323 επιβάτες, 53 Ι.Χ.Ε. και 66 Φ/Γ.
Άμεσα από την οικεία Λιμενική Αρχή επέβη επί του πλοίου Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης και κατόπιν διαπίστωσης από δύτη, εμπλοκής αλυσίδας και κάβου στην αριστερή προπέλα του “EUROFERRY CORFU”, απαγορεύτηκε ο απόπλους του μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.


 
Read More »
Δεμένο στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας το EUROFERRY CORFU - Έμπλεξαν στην προπέλα αλυσίδα και κάβος Δεμένο στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας το EUROFERRY CORFU - Έμπλεξαν στην προπέλα αλυσίδα και κάβος Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαρτίου 18, 2018 Rating: 5

Σημαντικές αλλαγές στο Επιμελητήριο Θεσπρωτίας με την εφαρμογή της νέας Επιμελητηριακής Νομοθεσίας

Κυριακή, Μαρτίου 18, 2018


Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας ενημερώνει τις επιχειρήσεις μέλη του ότι με την εφαρμογή της νέας Επιμελητηριακής νομοθεσίας Ν.4497/2017, επήλθαν σημαντικές αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας και κατ’ επέκταση και στις συναφείς με αυτό δραστηριότητες και ενέργειες, οι οποίες εγκρίθηκαν με την απόφαση ΔΣ 2/14.02.2018 και θα αρχίσουν να ισχύουν από τις 01/05/2018.

Συγκεκριμένα αφορά τα ακόλουθα πεδία: 
 
Read More »
Σημαντικές αλλαγές στο Επιμελητήριο Θεσπρωτίας με την εφαρμογή της νέας Επιμελητηριακής Νομοθεσίας Σημαντικές αλλαγές στο Επιμελητήριο Θεσπρωτίας με την εφαρμογή της νέας Επιμελητηριακής Νομοθεσίας Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαρτίου 18, 2018 Rating: 5

Δήμος Ηγουμενίτσας: Εκδήλωση την 25η Μαρτίου με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια

Κυριακή, Μαρτίου 18, 2018


Ο Δήμος Ηγουμενίτσας και το Π.Α.Κ.Π.ΠΟ Δήμου Ηγουμενίτσας σας ενημερώνουν ότι στα πλαίσια του εορτασμού της 25ης Μαρτίου, διοργανώνουν εκδήλωση με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια από τα χορευτικά τμήματα των πολιτιστικών συλλόγων του Δήμου Ηγουμενίτσας. Η εκδήλωση θα γίνει την Κυριακή 25 Μαρτίου 2018 στην Πλατεία Δημαρχείου Ηγουμενίτσας στις 12:30 μ.μ. αμέσως μετά την παρέλαση.

Σε περίπτωση βροχής η εκδήλωση μεταφέρεται στο κλειστό γυμναστήριο «ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΤΣΙΑΒΟΥ» την ίδια ώρα.

Ο Πρόεδρος του Π.Α.Κ.Π.ΠΟ 
Γεράσιμος Φουσέκης


Read More »
Δήμος Ηγουμενίτσας: Εκδήλωση την 25η Μαρτίου με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια Δήμος Ηγουμενίτσας: Εκδήλωση την 25η Μαρτίου με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαρτίου 18, 2018 Rating: 5

Ερώτηση βουλευτών της ΝΔ για τη χορήγηση του επιδόματος παραμεθορίου στους ένστολους των Νομών Θεσπρωτίας, Φλώρινας, Καστοριάς και Ιωαννίνων

Κυριακή, Μαρτίου 18, 2018Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Αντωνιάδης (Φλώρινα), Μαρία Αντωνίου (Καστοριά) και Κώστας Τασούλας (Ιωαννίνων) κατέθεσαν την παρακάτω Ερώτηση (αρ. πρωτ. 4427-16/3/2018) ώστε να χορηγηθεί το επίδομα παραμεθορίου στους ένστολους των νομών Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων, Καστοριάς και Φλώρινας


Προς: Τον Υπουργό
Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης
Εθνικής Άμυνας
Οικονομικών

Θέμα: Χορήγηση του επιδόματος παραμεθορίου στους ένστολους των Νομών Φλώρινας, Καστοριάς, Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας

Κύριε Υπουργέ,

Με το νόμο 4472/2017 εξαιρείται το σύνολο των Αστυνομικών, των Πυροσβεστών και των Στρατιωτικών των Νομών Φλώρινας, Καστοριάς, Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας από το επίδομα των 100 ευρώ που δίνεται στους αστυνομικούς παραμεθόριων περιοχών όπως ο Έβρος, η Λέσβος, η Χίος, η Σάμος τα Δωδεκάνησα και η Σαμοθράκη.

Όλοι οι παραπάνω Νομοί βρίσκονται στην εσχατιά της πατρίδας μας, στα βορειοδυτικά σύνορα της χώρας και γειτνιάζουν με χώρες όπως η Αλβανία και η πΓΔΜ, με τις οποίες αντιμετωπίζουμε θέματα λαθρομετανάστευσης, λαθρεμπορίου κ.ά. Αντιλαμβάνεστε πως τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ένστολοι των περιοχών αυτών είναι πάρα πολλά, εξίσου δύσκολα με αυτά που αντιμετωπίζουν οι ένστολοι των υπόλοιπων παραμεθόριων περιοχών και αποτελεί κατάφωρη αδικία η ανωτέρω ένστολοι να εξαιρούνται του επιδόματος των 100 ευρώ. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να δημιουργούμε ένστολους δύο ταχυτήτων και να διχάζουμε το Σώμα. Η πολιτεία πρέπει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της και οι οποίες στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν έχουν μεγάλη οικονομική επιβάρυνση.

Κατόπιν των ανωτέρω,

Ερωτώνται οι κ.κ. υπουργοί

Πότε επιτέλους η κυβέρνηση θα χορηγήσει το επίδομα των 100 ευρώ (αρ. 127 παρ. Ε) στους Αστυνομικούς, Στρατιωτικούς και Πυροσβέστες των νομών Φλώρινας, Καστοριάς, Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας όπως χορηγείται και σε άλλες παραμεθόριες περιοχές, αποκαθιστώντας μια μεγάλη αδικία που συντελείται σε βάρος τους;

Ο ερωτώντες βουλευτές
Αντωνιάδης Γιάννης
Αντωνίου Μαρία
Τασούλας Κωνσταντίνος


Read More »
Ερώτηση βουλευτών της ΝΔ για τη χορήγηση του επιδόματος παραμεθορίου στους ένστολους των Νομών Θεσπρωτίας, Φλώρινας, Καστοριάς και Ιωαννίνων Ερώτηση βουλευτών της ΝΔ για τη χορήγηση του επιδόματος παραμεθορίου στους ένστολους των Νομών Θεσπρωτίας, Φλώρινας, Καστοριάς και Ιωαννίνων Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαρτίου 18, 2018 Rating: 5

Πωλείται διαμέρισμα στο Μαυρούδι Ηγουμενίτσας

Κυριακή, Μαρτίου 18, 2018

Πωλείται διαμέρισμα 89 τ.μ. (τελευταίος όροφος) στο Μαυρούδι Ηγουμενίτσας  σε συμφέρουσα τιμή.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2665041509 - 6971897571 

Read More »
Πωλείται διαμέρισμα στο Μαυρούδι Ηγουμενίτσας Πωλείται διαμέρισμα στο Μαυρούδι Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαρτίου 18, 2018 Rating: 5

Τυποργάνωση: Μοναδικές προσφορές σε κάθε είδους εκτυπώσεις

Κυριακή, Μαρτίου 18, 2018Read More »
Τυποργάνωση: Μοναδικές προσφορές σε κάθε είδους εκτυπώσεις Τυποργάνωση: Μοναδικές προσφορές σε κάθε είδους εκτυπώσεις Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαρτίου 18, 2018 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Πωλείται επιχείρηση (πλυντήριο αυτοκινήτων) σε συμφέρουσα τιμή

Κυριακή, Μαρτίου 18, 2018
Πωλείται σύγχρονο πλυντήριο και περιποίησης αυτοκινήτων, στο 2ο χιλιόμετρο της παλιάς Εθνικής Οδού Ηγουμενίτσας - Ιωαννίνων, σε συμφέρουσα τιμή.

Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 2665028975 Read More »
Ηγουμενίτσα: Πωλείται επιχείρηση (πλυντήριο αυτοκινήτων) σε συμφέρουσα τιμή Ηγουμενίτσα: Πωλείται επιχείρηση (πλυντήριο αυτοκινήτων) σε συμφέρουσα τιμή Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαρτίου 18, 2018 Rating: 5

Ζητούνται άτομα για εργασία στη νέα καφετέρια RUA στην παραλία της Πλαταριάς.

Κυριακή, Μαρτίου 18, 2018Σε λίγες ημέρες ξεκινάμε την λειτουργία της νέα καφετέριας RUA στην παραλία της Πλαταριάς.

Αναζητάμε άτομα για εργασία για τις θέσεις του μπουφέ και στο σέρβις, καθώς και μία κυρία για την κουζίνα μας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στέλνουν βιογραφικά στο παρακάτω email:
Email:ruaalldayhabits@gmail.com


Read More »
Ζητούνται άτομα για εργασία στη νέα καφετέρια RUA στην παραλία της Πλαταριάς. Ζητούνται άτομα για εργασία στη νέα καφετέρια RUA στην παραλία της Πλαταριάς. Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαρτίου 18, 2018 Rating: 5

ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΡΙΦΥΛΙ ΑΡΙΣΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ

Κυριακή, Μαρτίου 18, 2018

Πωλείται Ελληνικό τριφύλλι άριστης ποιότητας και παραδίδεται στον χώρο σας με ένα μόνο τηλεφώνημα στο 6977565522.


 
Read More »
ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΡΙΦΥΛΙ ΑΡΙΣΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΡΙΦΥΛΙ ΑΡΙΣΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαρτίου 18, 2018 Rating: 5

Πωλείται επιχείρηση Pet Shop, στο κέντρο της Ηγουμενίτσας

Κυριακή, Μαρτίου 18, 2018
Read More »
Πωλείται επιχείρηση Pet Shop, στο κέντρο της Ηγουμενίτσας Πωλείται επιχείρηση Pet Shop, στο κέντρο της Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαρτίου 18, 2018 Rating: 5

Σύβοτα: Ζητείται προσωπικό για το Ξενοδοχείο Μέγα Άμμος

Κυριακή, Μαρτίου 18, 2018

Η ξενοδοχειακή μονάδα "Μέγα Άμμος" στα Σύβοτα Θεσπρωτίας, αναζητάει προσωπικό για τις ανάγκες του ξενοδοχείου.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στέλνουν βιογραφικά στο email:  ma@hotel-megaammos.gr
Πληροφορίες στο τηλ: 2665093447


Read More »
Σύβοτα: Ζητείται προσωπικό για το Ξενοδοχείο Μέγα Άμμος Σύβοτα: Ζητείται προσωπικό για το Ξενοδοχείο Μέγα Άμμος Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαρτίου 18, 2018 Rating: 5

Σεμινάρια ντραμς, φωνητικής και κιθάρας, από το Πρότυπο Ωδείο Ηγουμενίτσας

Κυριακή, Μαρτίου 18, 2018
Read More »
Σεμινάρια ντραμς, φωνητικής και κιθάρας, από το Πρότυπο Ωδείο Ηγουμενίτσας Σεμινάρια ντραμς, φωνητικής και κιθάρας, από το Πρότυπο Ωδείο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαρτίου 18, 2018 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Εκδήλωση Επαγγελματικού Προσανατολισμού με θέμα την Επιλογή Σπουδών και Επαγγέλματος

Κυριακή, Μαρτίου 18, 2018


Ο «Σύλλογος φροντιστών Νομού Θεσπρωτίας» υπό την αιγίδα του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας διοργανώνει εκδήλωση Επαγγελματικού Προσανατολισμού με θέμα την Επιλογή Σπουδών και Επαγγέλματος την Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018 με προσκεκλημένο ομιλητή τον Δρ Κωνσταντίνο Κότιο, Διδάκτορα Α.Π.Θ., Σύμβουλο Σταδιοδρομίας της εταιρείας EMPLOY και συγγραφέα της σειράς οδηγών Σπουδών ΕΠΙΛΕΓΩ Σπουδές & Επάγγελμα από τις Εκδόσεις Πατάκη. 
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του Τ.Ε.Ι. Ηγουμενίτσας στις 16:00. 
Ο Δρ Κότιος θα ενημερώσει τους μαθητές και τους γονείς για τις τροποποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν στο σύστημα και τη νέα κατανομή των σχολών στα 4 επιστημονικά πεδία, βοηθώντας στην έξυπνη επιλογή ομάδας προσανατολισμού. 
Επίσης, θα παρέχει αναλυτική ενημέρωση για τις σχολές και τα επαγγελματικά δικαιώματα των τμημάτων του μηχανογραφικού, λύνοντας απορίες και σε ειδικά δεδομένα όπως Ειδικές Κατηγορίες Υποψηφίων, Μετεγγραφές, Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές, Μηχανογραφικό Κύπρου κ.ά. 
Τέλος, μέσα από πρωτοποριακές έρευνες, θα συζητηθούν οι σύγχρονες τάσεις της αγοράς εργασίας και τα επαγγέλματα του μέλλοντος και θα παρουσιαστούν καινοτόμες ειδικότητες και εξειδικεύσεις.


 
Read More »
Ηγουμενίτσα: Εκδήλωση Επαγγελματικού Προσανατολισμού με θέμα την Επιλογή Σπουδών και Επαγγέλματος Ηγουμενίτσα: Εκδήλωση Επαγγελματικού Προσανατολισμού με θέμα την Επιλογή Σπουδών και Επαγγέλματος Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαρτίου 18, 2018 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Έκθεση ζωγραφικής, γλυπτικής και χειροτεχνίας

Κυριακή, Μαρτίου 18, 2018
Read More »
Ηγουμενίτσα: Έκθεση ζωγραφικής, γλυπτικής και χειροτεχνίας Ηγουμενίτσα: Έκθεση ζωγραφικής, γλυπτικής και χειροτεχνίας Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαρτίου 18, 2018 Rating: 5

1ο Πανηπειρωτικό Φόρουμ προώθησης Ηπειρωτικών προϊόντων στον τουριστικό κλάδο της Ηπείρου

Κυριακή, Μαρτίου 18, 2018


Στο πλαίσιο της προσπάθειας για την προώθηση και ανάδειξη των τοπικών προϊόντων και τη σύνδεσή τους με τον τουρισμό, η Περιφέρεια Ηπείρου απευθύνει ανοικτή πρόσκληση σε αγρότες, κτηνοτρόφους, μεταποιητές αγροτικών προϊόντων, διανομείς, ξενοδόχους, ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων και ιδιοκτήτες χώρων εστίασης σε όλη την Ήπειρο να συμμετάσχουν στο 1ο Πανηπειρωτικό Φόρουμ προώθησης τοπικών προϊόντων στα ξενοδοχεία, τουριστικά καταλύματα, χώρους εστίασης και δίκτυα διανομής.

Το Φόρουμ θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018 και ώρα 14:00 στα Ιωάννινα (Ξενοδοχείο Du lac) με στόχο να βοηθήσει τη συνεργασία των επιχειρηματιών του τουριστικού κλάδου και των αγροτών, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες των επιχειρήσεων του τουριστικού κλάδου της Ηπείρου από την ντόπια αγροτική παραγωγή. Παράλληλα, η πρωτοβουλία στοχεύει στην ανάπτυξη μιας οικονομικής συνεργασίας με πολλαπλά οφέλη για τις δύο πλευρές, αλλά και στη δυνατότητα γνωριμίας των επισκεπτών της Ηπείρου με τα γνήσια προϊόντα της Ηπειρωτικής διατροφής.

Το Πανηπειρωτικό Φόρουμ περιλαμβάνει συναντήσεις εκπροσώπων των επιχειρήσεων του τουριστικού κλάδου με αγρότες, κτηνοτρόφους και μεταποιητές αγροτικών προϊόντων σε Β2Β ραντεβού και παρουσίαση των προϊόντων τους.

Η συμμετοχή στο Φόρουμ είναι ΔΩΡΕΑΝ αλλά απαιτείται η δήλωση συμμετοχής μέχρι την Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους στις κυρίες Φούκη Σοφία: 2651087111, email: s.fouki@php.gov.gr και Βρεττού Έφη: 2682360250, email: e.vrettou@php.gov.gr.


Read More »
1ο Πανηπειρωτικό Φόρουμ προώθησης Ηπειρωτικών προϊόντων στον τουριστικό κλάδο της Ηπείρου 1ο Πανηπειρωτικό Φόρουμ προώθησης Ηπειρωτικών προϊόντων στον τουριστικό κλάδο της Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαρτίου 18, 2018 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: «Ο κόσμος μέσα από την δική μου Θέα»

Κυριακή, Μαρτίου 18, 2018


Είναι καιρός να αρχίσουμε να αντιμετωπίζουμε τον αυτισμό ισάξια με τις άλλες διαφορετικότητες.
Συχνά βλέπουμε ανθρώπους με διάφορες δυσκολίες να μιλούν δημόσια για τις εμπειρίες τους , για τις ανάγκες τους για το πώς θα ήθελαν να τους συμπεριφέρονται οι άλλοι άνθρωποι. Βλέπουμε να μιλούν κ να διεκδικούν σεβασμό άνθρωποι με κινητικές αναπηρίες, δυσκολίες στην ακοή ή την όραση. Ανθρώπους με διάφορα σύνδρομα και πολλές φορές τους δίνεται η δυνατότητα να μιλήσουν για τον εαυτό τους κ το πώς βιώνουν την αναπηρία τους.
Είναι γεγονός ότι δύσκολα συναντάμε αυτιστικούς ανθρώπους να μιλούν για το πώς νιώθουν και πως βιώνουν τον αυτισμό τους. Συνήθως διαπιστώνουμε ότι όσον αφορά τους αυτιστικούς πάντα μιλούν οι άλλοι για εκείνους, είτε ειδικοί, είτε γονείς αυτιστικών παιδιών. Η φωνή των αυτιστικών αγνοείται συστηματικά. Είναι καιρός λοιπόν να μας γνωρίσετε, να δείτε τον κόσμο μέσα από τα δικά μας μάτια και να μας αποδεχτείτε όπως τις υπόλοιπες διαφορετικότητες. Εξάλλου «Αν θες να μάθεις πραγματικά τι είναι αυτισμός, ρώτησε έναν αυτιστικό». Είμαστε μια ομάδα ατόμων με διαφορετικές ιδιότητες και στόχο μας είναι η αποκατάσταση της διαστρεβλωμένης εικόνας του αυτισμού και η αποδοχή αυτού.
Σας προσκαλούμε λοιπόν την Τετάρτη 21 Μαρτίου και ώρα: 5:30 στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας για να γνωρίσετε, να μάθετε, να αγαπήσετε και να δείτε τον αυτισμό μέσα από τα μάτια των αυτιστικών.
Η παρουσία σας θα είναι χαρά για εμάς, γιατί γνωρίζουμε καλά ότι κάθε φορά που έστω ένας άνθρωπος θα ενδιαφερθεί να μας ακούσει, ο κόσμος αυτόματα γίνεται λίγο φιλικότερος για εμάς τους αυτιστικούς.

Η φωνή μας μετράει.
Ευχαριστούμε το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας και ιδιαίτερα τον κύριο Διευθυντή Γεώργιο Κύλλα για την τιμή και την φιλοξενία του.
Τζέσυ Χριστοδουλίδου:
Αυτιστική Μητέρα Ζωγράφος
Σωτήρης Μπούσης:
Αυτιστικός Πατέρας Αγιογράφος
Στεφάνου Ηρώ:
Λογοθεραπεύτρια – Ειδ. Παιδαγωγός


 
Read More »
Ηγουμενίτσα: «Ο κόσμος μέσα από την δική μου Θέα» Ηγουμενίτσα: «Ο κόσμος μέσα από την δική μου Θέα» Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαρτίου 18, 2018 Rating: 5

Σελίδες