Ανθρωπιστική βοήθεια προς τους πληγέντες Τούρκους και Σύριους από τη Μητρόπολη Παραμυθιάς

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 09, 2023
Ανθρωπιστική βοήθεια προς τους πληγέντες Τούρκους και Σύριους από τη Μητρόπολη Παραμυθιάς


Η Ιερά Μητρόπολις Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας ανταποκρινόμενη άμεσα στην απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος δια την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας και της Συρίας, θα προβεί στην συλλογή ανθρωπιστικού υλικού για τους σεισμοπαθείς.

Όσοι επιθυμούν μπορούν από την προσεχή Κυριακή 12 Φεβρουαρίου έως και την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2023 να προσέρχονται στους Ενοριακούς Ιερούς Ναούς σε ολόκληρη την Ιερά Μητρόπολη και να προσφέρουν τα ακόλουθα είδη:Καινούργια κλινοσκεπάσματα (κουβέρτες, παπλώματα).
Εμφιαλωμένο νερό.
Γάλα μακράς διαρκείας.
Ζυμαρικά.
Ρύζι.
Όσπρια.

Μετά την λήξη της παραπάνω χρονικής προθεσμίας (19 Φεβρουαρίου 2023) το ανθρωπιστικό υλικό, θα προωθηθεί στην Φιλανθρωπική Οργάνωση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Αποστολή», προκειμένου στη συνέχεια, διά των υπηρεσιών του Υπουργείου Εξωτερικών, να αποσταλεί στις πληγείσες περιοχές τόσο της Τουρκίας, όσο και της Συρίας.
Read More »
Ανθρωπιστική βοήθεια προς τους πληγέντες Τούρκους και Σύριους από τη Μητρόπολη Παραμυθιάς Ανθρωπιστική βοήθεια προς τους πληγέντες Τούρκους και Σύριους από τη Μητρόπολη Παραμυθιάς Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 09, 2023 Rating: 5

Δήμος Φιλιατών: Ένα αληθινό παραμύθι | Του Λεωνίδα Ταφέκη

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 09, 2023
Δήμος Φιλιατών: Ένα αληθινό παραμύθι | Του Λεωνίδα Ταφέκη


Ελπίζουμε ότι ενόψει των επικείμενων δημοτικών εκλογών θα αναδειχθούν οι προοπτικές αξιοποίησης των πλεονεκτημάτων του Δήμου μας (Κάμποι, βουνά και θάλασσα, που με την πρωτογενή του παραγωγή, τις σύγχρονές ιχθυοκαλλιεργητικές και μεταποιητικές του μονάδες καθώς και με την ανάδειξη των τουριστικών του περιοχών και των πολιτιστικών του παραδόσεων κ.λπ.) που θα ωφελήσουν τον τόπο και τους κατοίκους τους. 
Επίσης η στάση και τα κριτήρια που οι συμπολίτες μας θα επιλέξουν να ψηφίσουν την νέα Δημοτική Αρχή θα αναδείξει τις ιδιαιτερότητες των επιλογών τους, που θα καθορίσουν την πορεία του Δήμου μας στην νέα εποχή των αβεβαιοτήτων που διανύουμε και των σημαντικών ευκαιριών που αυτές θα επιφέρουν σε όσους είναι έτοιμοι να τις αξιοποιήσουν προς όφελος του τόπου και των ανθρώπων του. 
Προς το παρόν κυριαρχεί η ανεξιχνίαστη ακόμη εξαγγελία της μη υποψηφιότητας του εν ενεργεία Δημάρχου κ. Σπύρου Παππά καθώς και η δική μου πρόθεσή να διεκδικήσω το αξίωμα του Δημάρχου Φιλιατών με συγκεκριμένες θέσεις και πρόγραμμα που έχω αναδείξει με παρεμβάσεις μου στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου μας και με πλήθος δημόσιων τοποθετήσεων τα τελευταία χρόνια σε τακτά διαστήματα δημοσιοποιώ στα Μέσα μαζικής Ενημέρωσης του Νομού μας. 
Εκτός από την δική μου υποψηφιότητα, ακούγεται ότι, ενδιαφέρονται να κατέλθουν ως υποψήφιοι Δήμαρχοι και τρείς συμπολίτες μας αστυνομικοί στο επάγγελμα. 
Ο ένας είναι ο εν ενεργεία αστυνομικός κ. Πέτρος Κατσάρης και οι άλλοι δύο είναι συνταξιούχοι, αυτοί είναι ο κ. Βασίλης Τζίγκος και ο κ. Ιωάννης Μποροδήμος. 
Οι υποψηφιότητές τους, προς το παρόν, παρουσιάζουν ορισμένα κοινά χαρακτηριστικά : και οι τρείς δεν έχουν ανακοινώσει τις θέσεις και τις προθέσεις τους καθώς και τους λόγους που επιθυμούν να είναι υποψήφιοι, και οι τρεις διατείνονται ότι, έχουν δεκάδες και εκατοντάδες υποστηρικτές με τους οποίους θα κατέλθουν στις δημοτικές εκλογές και θα πάρουν την συντριπτική πλειοψηφία του εκλογικού σώματος και ότι, θα είναι οι σίγουροι εκλεγμένοι Δήμαρχοι. 
Το γεγονός όμως ότι δεν δημοσιοποιούν τις θέσεις και τους λόγους που τους ωθούν να είναι υποψήφιοι μας επιτρέπει να υποθέσουμε τα ακόλουθα: πρώτον ότι, δεν τις έχουν επεξεργαστεί, δεύτερον ότι δεν είναι βέβαιοι για τις προθέσεις των υποτιθέμενων υποστηρικτών τους, τρίτον, πιστεύουν ότι, τα προβλήματα θα είναι εύκολο να τα διαχειριστούν, ή ότι, θα τα λύσουν οι άξιοι εκλεγμένοι συνεργάτες τους και έτσι θα έχουν το χρόνο να ασχοληθούν με τα γενικότερα πολιτικά ζητήματα του τόπου και του Νομού μας επικεντρώνοντας την προσοχή τους σε μεγάλα έργα που βρίσκονται σε εκκρεμότητα και σε μεγάλες επενδύσεις που θα αλλάξουν ριζικά το επιχειρηματικό πεδίο στην ευρύτερη περιοχή μας. Μέχρι ,.όμως να μας φανερώσουν τις προθέσεις τους, ας ρίξουμε λίγο φως σε αυτά που σίγουρα προτίθενται να κάνουν χωρίς να χρειάζεται να τα δημοσιοποιήσουν. 
Το σίγουρο είναι ότι θα τερματίσουν τις παρακολουθήσεις των πολιτών στο Νομό μας, μιας και αυτές θα επιλύονται με πολιτικό τρόπο αφού οι πολίτες θα αναφέρουν μόνοι τους τα τεκτενόμενα στις εκλεγμένες Δημοτικές Αρχές, οι οποίες θα τους τα λύνουν επιτόπου γλυτώνοντάς τους από περαιτέρω ταλαιπωρίες. 
Επιπλέον θα επιβάλλουν στα αστυνομικά τμήματα την μη απόδραση των συλληφθέντων κρατουμένων, θα φτιάξουνε ηλεκτροφόρο φράκτη στα σύνορα με την Αλβανία για να μην περνάμε οι αγριόχοιροι στην περιοχή μας καταστρέφοντας τις σοδειές μας και σκοτώνοντας τους λύκους και τα αδέσποτα σκυλιά που κυκλοφορούν ανενόχλητα στους δρόμους και στις πλατείες των χωριών μας και στην έδρα του Δήμου μας. 
Τέλος θα περιφράξουν όλες τις ακατοίκητες οικοδομές του τόπου μας για να μην μπορούν οι κλέφτες να τις αδειάζουν και θα ζητήσουν από το κοινοβούλιο να ψηφίσει νόμο που απαγορεύει στους κάθε είδους παραβάτες να επισκέπτονται τον τόπο μας βάζοντας έτσι τέλος στο οργανωμένο έγκλημα. Στόχος είναι ο τόπος μας να καταστεί ο πιο ασφαλής προορισμός σε όλη την Ελλάδα, ώστε οι επισκέπτες να καταφτάνουν ανενόχλητοι στους δημοτικούς ξενώνες που η σημερινή Δημοτική Αρχή μαζικά τους εξαέρωσε. 
Με λίγα λόγια, όσα πρακτικά προβλήματα δεν μπορούν να επιλύσουν οι δημόσιοι και πολιτειακοί φορείς που είναι επιφορτισμένοι με αυτά, επιχειρείτε να φανεί ότι, λύνονται με λόγια του αέρα που εκστομίζονται στα τηλεοπτικά παράθυρα και στις αδιάφορες αίθουσες των δημοτικών συμβουλίων. Όλα αυτά θα μπορούσαν να φαντάζουν σαν κρύο ανέκδοτο ή σαν ένα λαϊκό παραμύθι που μας λέγανε οι γιαγιάδες μας για να ξορκίσουν το κακό από το σπίτι. 
Ας ελπίσουμε η λογική να επικρατήσει και να αναδειχθεί ο δημόσιος διάλογος που θα επιτρέψει στους συμπολίτες μας να επιλέξουν τους καλύτερους υποψήφιους που θα ασχοληθούν με την επίλυση των σοβαρότερων προβλημάτων (ανεργία, μετανάστευση των νέων μας, φτωχοποίηση του γηράσκοντος πληθυσμού, ερημοποίηση του ορεινών μας περιοχών κ.λπ.) που τους απασχολούν.

Με εκτίμηση
Ο συμπατριώτης σας
Λεωνίδας Ταφέκης
Read More »
Δήμος Φιλιατών: Ένα αληθινό παραμύθι | Του Λεωνίδα Ταφέκη Δήμος Φιλιατών: Ένα αληθινό παραμύθι | Του Λεωνίδα Ταφέκη Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 09, 2023 Rating: 5

Σε ΦΕΚ ο επανακαθορισμός του αιγιαλού και παραλίας στα λιμάνια των Συβότων και της Σαγιάδας

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 09, 2023
Σε ΦΕΚ ο επανακαθορισμός του αιγιαλού και παραλίας στα λιμάνια των Συβότων και της Σαγιάδας


Βασίλης Γιόγιακας: Λύνονται εκκρεμότητες δεκαετιών ώστε να γίνει επιτέλους πράξη ένα δίκαιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας

Ο βουλευτής Θεσπρωτίας Βασίλης Γιόγιακας, έκανε την παρακάτω δήλωση:
Δημοσιεύθηκαν σε ΦΕΚ οι δύο αποφάσεις της Αποκεντρωμένης Διοίκησης με τις οποίες επανακαθορίζεται η γραμμή αιγιαλού και παραλίας στα λιμάνια των Συβότων και της Σαγιάδας.

Ανοίγει έτσι ο δρόμος για τον αποχαρακτηρισμό, ως Χερσαίας Ζώνης Λιμένα, των χώρων όπου δεν παρέχονται λιμενικές υπηρεσίες προκειμένου αυτοί να αποδοθούν νόμιμα και οριστικά στην τοπική κοινωνία.

Σύντομα αναμένεται να λυθούν και οι τελευταίες εκκρεμότητες, στο βόρειο τμήμα της Χερσαίας Ζώνης στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας - από το Πάνθεον έως τα γήπεδα τένις και στο τμήμα από ΤΕΙ έως Μακρυγιάλι.

Με πολλή δουλεία λύνονται, βήμα προς βήμα, εκκρεμότητες δεκαετιών ώστε να γίνει επιτέλους πράξη ένα δίκαιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας.


Read More »
Σε ΦΕΚ ο επανακαθορισμός του αιγιαλού και παραλίας στα λιμάνια των Συβότων και της Σαγιάδας Σε ΦΕΚ ο επανακαθορισμός του αιγιαλού και παραλίας στα λιμάνια των Συβότων και της Σαγιάδας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 09, 2023 Rating: 5

Την Κυριακή η Ετήσια Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Γονέων με Τρία Παιδιά Θεσπρωτίας

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 09, 2023
Την Κυριακή η Ετήσια Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Γονέων με Τρία Παιδιά ΘεσπρωτίαςΤο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων με Τρία Παιδιά Ν. Θεσπρωτίας, προσκαλεί τα μέλη του Συλλόγου στην Ετήσια Γενική Συνέλευση του Συλλόγου που θα πραγματοποιηθεί την ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2023 ΚΑΙ ΩΡΑ 11:00 ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ «Η. ΣΑΡΡΑΣ» ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΙ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

Θέματα Ημερήσιας Διάταξης:
1. Οικονομικός Απολογισμός του έτους 2022.
2. Διοικητικός Απολογισμός του έτους 2022
3. Έγκριση Οικονομικός Απολογισμός του έτους 2022.
4. Έγκριση Διοικητικός Απολογισμός του έτους 2022
5. Έκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής για τον Απολογισμός του έτους 2022 Ενημέρωση για τα τρέχοντα θέματα που αφορούν τις οικογένειες των τριτέκνων .
6. Μετά το πέρας της Γενικής Συνέλευσης θα πραγματοποιηθεί διανομή Τροφίμων και μέχρι τις 13:30.

Για την συμμετοχή στην Γενική Συνέλευση και για την διανομή τροφίμων είναι απαραίτητη η θεωρημένη κάρτα μέλους του Συλλόγου. 
Πριν την έναρξη της Γενικής Συνέλευσης θα πραγματοποιούνται νέες εγγραφές μελών, ανανεώσεις και θα εκδίδονται βεβαιώσεις – δικαιολογητικά για την μείωση των Δημοτικών Τελών.

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΛΩΝ ΣΑΣ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ
Read More »
Την Κυριακή η Ετήσια Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Γονέων με Τρία Παιδιά Θεσπρωτίας Την Κυριακή η Ετήσια Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Γονέων με Τρία Παιδιά Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 09, 2023 Rating: 5

Τρεις συλλήψεις στην Ηγουμενίτσα

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 09, 2023
Τρεις συλλήψεις στην ΗγουμενίτσαΣτη σύλληψη δύο (02) 37χρονων αλλοδαπών, καθώς και του 52χρονου αλλοδαπού διακινητή τους, προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι ο 52χρονος οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος κατείχε και επέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και πλαστή άδεια οδήγησης, ενώ μετέφερε και τους δύο (02) 37χρονους αλλοδαπούς, οι οποίοι κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό να τους μεταφέρει παράνομα στο εξωτερικό.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω όχημα καθώς και τα πλαστά έγγραφα.
Read More »
Τρεις συλλήψεις στην Ηγουμενίτσα Τρεις συλλήψεις στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 09, 2023 Rating: 5

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Πώς να Φορέσετε Εσπαντρίγιες; 3 Ιδέες Συνόλων για Γυναίκες

Πώς να Φορέσετε Εσπαντρίγιες; 3 Ιδέες Συνόλων για Γυναίκες Στην αγορά, κυκλοφορούν πολλά διαφορετικά είδη παπουτσιών που μπορούν να κάνου...

Σελίδες