Θεσπρωτία: Την Κυριακή οι εκλογές για την ανάδειξη οργάνων στη ΝΔ - Δείτε τα σημεία ψηφοφορίας

Τρίτη, Μαΐου 08, 2018

Η ΝΟ.Δ.Ε Θεσπρωτίας ενημερώνει τα μέλη της ότι οι εσωκομματικές Εκλογικές Διαδικασίες θα διεξαχθούν όπως παρακάτω:
Η εκλογή Προέδρου και Μελών ΝΟ.Δ.Ε, των Προέδρων των ΔΗΜ.Τ.Ο. και αιρετών μελών των ΔΗΜ.Τ.Ε. Ηγουμενίτσας, Φιλιατών και Σουλίου καθώς και Συνέδρων για το Τακτικό Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, θα διεξαχθεί την ΚΥΡΙΑΚΗ 13 Μαΐου 2018 και ώρα 9:00 έως τις 19:00, στο «ΠΑΝΘΕΟΝ» για την Ηγουμενίτσα, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου για τους Φιλιάτες και στην αίθουσα του ΦΟΠ για το Σούλι.

Οι Υποψηφιότητες είναι οι εξής:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΟΔΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ:
1. Λάμπρου Αλκιβιάδης
 
ΜΕΛΗ ΝΟΔΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ:
1. Γκαμπρέλας Νικόλαος
2. Δακούκη Σταυρούλα (Ρούλα)
3. Κωνσταντίνου Θεοφάνης
4. Λιοπιάρη Έφη
5. Μπάζιου Νικολέττα
6. Μπολότσης Αντρέας
7. Ρέβης Κωνσταντίνος
8. Σουλάκης Αναστάσιος
9. Τζέλλου Χριστίνα
10. Φωτιάδης Απόστολος
11. Χανδρινός Ανέστης

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΤΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
1. Δήμου Χρήστος

ΜΕΛΗ ΔΗΜΤΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
1. Γκαμπρέλας Δημήτριος
2. Καρακίτσος Ηλίας
3. Κίτσιος Χρήστος
4. Μαλιγιάννη Παναγιώτα
5. Μπάρμπας Αντώνιος
6. Μπιστιώλη Αικατερίνη
7. Μπότος Σωκράτης
8. Μώκος Θεόδωρος
9. Νικολάου Θεόδωρος

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΤΟ ΣΟΥΛΙΟΥ
1. Βέρμπη Βέρα
2. Κώτσης Θεόδωρος

ΜΕΛΗ ΔΗΜΤΟ ΣΟΥΛΙΟΥ
1. Γερμάνης Ελευθέριος
2. Γκόγκος Δημήτριος
3. Κάτσιος Στυλιανός
4. Μακαρονάς Αναστάσιος
5. Μάρκου Χρήστος
6. Μπόρος Αντρέας
7. Πέτσιος Χρήστος
8. Τζαβάρα Ελένη
9. Τζούνα Σταματία
10. Τσιώτα Αναστασία
11. Τσουγκάρης Μιχαήλ
12. Χρήστου Αλέξανδρος

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΤΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝ
1. Νέτης Χρήστος

ΜΕΛΗ ΔΗΜΤΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝ
1. Γκίκας Κωνσταντίνος
2. Γραβιώτη Ευαγγελία
3. Καίσαρη Παρασκευή
4. Κουλούρης Κωνσταντίνος
5. Μίγκου Ευθυμία
6. Ντίνας Δημήτριος
7. Μπομπόρης Λάμπρος
8. Παπαδόπουλος Ιωάννης
9. Φωτιάδη Βασιλική

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΣΥΝΕΔΡΟΙ
1. Γκαμπρέλας Νικόλαος
2. Δήμου Χρήστος
3. Νικολοπούλου Ευτυχία
4. Πλακούτσης Λεωνίδας
5. Σουλάκης Αναστάσιος
6. Τζέλλου Χριστίνα

Για οποιαδήποτε διευκρίνηση που αφορά την εκλογική διαδικασία, παρακαλούμε όπως απευθυνθείτε στα γραφεία της ΝΟ.Δ.Ε. Τηλ.2665026543 και 26652023929 ή στο www.nd.gr.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ν.ΕΦ.Ε
ΜΠΑΦΑΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ
Read More »
Θεσπρωτία: Την Κυριακή οι εκλογές για την ανάδειξη οργάνων στη ΝΔ - Δείτε τα σημεία ψηφοφορίας Θεσπρωτία: Την Κυριακή οι εκλογές για την ανάδειξη οργάνων στη ΝΔ - Δείτε τα σημεία ψηφοφορίας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 08, 2018 Rating: 5

Παρέμβαση του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Καψάλη για το Σχέδιο Νόμου σύμπραξης Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και ΤΕΙ Ηπείρου

Τρίτη, Μαΐου 08, 2018

Με το ίδιο αίσθημα ευθύνης που αποδέχτηκα την πρόταση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κώστα Γαβρόγλου να συμμετάσχω στην Επιτροπή που όρισε ο ίδιος για τη συνεργασία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με το ΤΕΙ Ηπείρου, κρίνω σήμερα σκόπιμο και αναγκαίο να αναφερθώ στα σημαντικότερα ζητήματα, η επίλυση των οποίων θα συμβάλει, κατά τη γνώμη μου, στη βελτίωση του Σχεδίου Νόμου που έχει κατατεθεί από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, καθώς και στη διευκόλυνση της συζήτησης που θα ακολουθήσει στη Σύγκλητο του Ιδρύματος. Ως εκ τούτου, ο βασικός σκοπός της παρέμβασης αυτής είναι η εξασφάλιση των καλύτερων δυνατών προϋποθέσεων για ένα τόσο σημαντικό εγχείρημα, γεγονός που απασχολεί το σύνολο της πανεπιστημιακής κοινότητας, αλλά και γενικότερα την κοινωνία.

Τα κυριότερα σημεία, κατά τη γνώμη μου, που πρέπει να αντιμετωπιστούν είναι τα παρακάτω:

1. Η άμεση διάθεση και ακολούθως άμεση προκήρυξη τουλάχιστον πέντε έως έξι θέσεων μελών ΔΕΠ για καθένα από τα νέα Τμήματα που θα δεχτούν φοιτητές από το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020. Αυτό είναι αναγκαίο, καθόσον τα Τμήματα αυτά διαθέτουν ήδη μικρό αριθμό μελών ΔΕΠ, ο οποίος θα μειωθεί ακόμη περισσότερο, λόγω αναμενόμενων αφυπηρετήσεων. Παράλληλα, όμως, είναι βέβαιο ότι τα νέα μέλη ΔΕΠ, που θα επιλεγούν με ακαδημαϊκές διαδικασίες Πανεπιστημίου, θα δώσουν νέα ώθηση και δυναμική στα νέα Τμήματα, ενώ θα συμβάλουν καθοριστικά και στη διαμόρφωση των επικαιροποιημένων Προγραμμάτων Σπουδών τους. Επίσης, η λειτουργία των νέων Τμημάτων δεν θα επηρεάσει την κατανομή και τις διεκδικήσεις για μέλη ΔΕΠ από τα υπόλοιπα Τμήματα του Πανεπιστημίου, για πολλά από τα οποία το ζήτημα του προσωπικού κατέχει δεσπόζουσα θέση.

Είναι, βέβαια, γεγονός ότι για την εύρυθμη λειτουργία των νέων Τμημάτων θα απαιτηθεί προσωπικό και όλων των άλλων κατηγοριών.

2. Είναι γνωστό ότι το Τμήμα Εικαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης της Σχολής Καλών Τεχνών αντιμετώπισε πολλές δυσκολίες και παλινδρομήσεις, μέχρι να λάβει τη σημερινή μορφή του, με διαφοροποιημένο όνομα, πενταετείς σπουδές, ειδικές εξετάσεις και επαγγελματικά δικαιώματα που πετύχαμε. Το Τμήμα και η Σχολή, με ομόφωνες αποφάσεις τους, θέτουν ως στόχο την ολοκλήρωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας με την πρόσφατη μορφή που έλαβε το Τμήμα και πρωτίστως προσδιορίζουν τη μελλοντική κατεύθυνση της Σχολής στις Εικαστικές σπουδές. Κρίνω ότι οι ομόφωνες αποφάσεις του Τμήματος και της Σχολής πρέπει να υιοθετηθούν ως συνολική έκφραση και προσανατολισμός και των δύο Συλλογικών Οργάνων.

3. Η πρόταση που έχει κατατεθεί για το Τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας και το νεοϊδρυόμενο Τμήμα Ψυχολογίας δεν φαίνεται να αντιμετωπίζει το ζήτημα στην ολότητά του.

4. Σύμφωνα με όσα τεκμηριωμένα καταθέτουν και υποστηρίζουν τα μέλη ΔΕΠ του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Ηπείρου και ειδικότερα της κατεύθυνσης «Εφαρμοσμένες Ξένες Γλώσσες στη Διοίκηση και την Οικονομία», υφίσταται ουσιαστική συνάφεια ανάμεσα στο Πρόγραμμα Σπουδών του Τμήματος αυτού και του προτεινόμενου Τμήματος Διαπολιτισμικής Επικοινωνίας. Κατά συνέπεια προτείνεται το υπάρχον προσωπικό του Τμήματος να μην ενταχθεί στα διάφορα Τμήματα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, αλλά να υλοποιήσει το Πρόγραμμα Σπουδών του Τμήματος Διαπολιτισμικής Επικοινωνίας, με την υποστήριξη και του νέου προσωπικού που θα προστεθεί στο Τμήμα. Κατά συνέπεια, η έναρξη λειτουργίας και αυτού του Τμήματος προτείνεται να οριστεί για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020, όπως ισχύει και για όλα τα υπόλοιπα σημερινά Τμήματα του ΤΕΙ Ηπείρου.

5. Πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι, για να ανήκει κάποιος σε οποιαδήποτε βαθμίδα μέλους ΔΕΠ ενός Πανεπιστημίου, πρέπει να διαθέτει Διδακτορικό Δίπλωμα.

6. Το γεγονός ότι και στη βαθμίδα του Αναπληρωτή καθηγητή μπορεί να ασκεί ένα μέλος ΔΕΠ και διοικητικό έργο προτείνεται να ακολουθείται και σε αυτή τη βαθμίδα διαδικασία κρίσης, ανάλογη με εκείνη των καθηγητών α’ βαθμίδας.

Γεώργιος Δ. Καψάλης
Πρύτανης Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
Read More »
Παρέμβαση του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Καψάλη για το Σχέδιο Νόμου σύμπραξης Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και ΤΕΙ Ηπείρου Παρέμβαση του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Καψάλη για το Σχέδιο Νόμου σύμπραξης Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και ΤΕΙ Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 08, 2018 Rating: 5

ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΕΛΕΝΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Τρίτη, Μαΐου 08, 2018
Στη φωτογραφία η Ελένη Αντωνίου στο μέσο του βάθρου των νικητών.

Η συμπατριώτισσά μας Ελένη Αντωνίου ανακηρύχθηκε νικήτρια στο αγώνισμα των 5.000 μέτρων στον 1ο Πανελλήνιο Αγώνα Δρόμου Αστυνομικού Προσωπικού «Police Run» που πραγματοποιήθηκε στις 6 Μαΐου στις εγκαταστάσεις της Σχολής Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας.

Συγχαρητήρια και ευχές για ανάλογες επιτυχίες στο μέλλον.
Read More »
ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΕΛΕΝΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΕΛΕΝΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 08, 2018 Rating: 5

Βασίλης Γιόγιακας: Εξηγήσεις για τις περικοπές των συντάξεων

Τρίτη, Μαΐου 08, 2018


Εξηγήσεις για το νέο «τσεκούρι» σε κύριες και επικουρικές συντάξεις ζητούν 46 βουλευτές της ΝΔ μεταξύ των οποιων και ο Β. Γιογιακας, με ερώτηση που κατέθεσαν προς την υπουργό Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου.

Το κείμενο που κατατέθηκε στην Βουλή με πρωτοβουλία του τομεάρχη εργασίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιάννη Βρούτση επισημαίνει ότι «Το σύνολο των συνταξιούχων και εργαζομένων της χώρας βρίσκεται σε πλήρη αναστάτωση και αγωνιούν ευλόγως για τις νέες επώδυνες μειώσεις στις συντάξεις τους που συμφώνησε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ήδη υλοποιούνται από τις 12/5/2016 με το νόμο Κατρούγκαλου» προσθέτει πως «Την ίδια στιγμή βουλευτές και υπουργοί της Κυβέρνησης, με εντελώς ανεύθυνο τρόπο, προβαίνουν σε αμφίσημες δηλώσεις για τις επικείμενες περικοπές, χωρίς οι δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ να έχουν τροποποιηθεί στο παραμικρό, πόσο μάλλον να έχουν ανακληθεί» ενώ καλεί τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο να δώσει πλήρεις απαντήσεις τόσο για το ύψος των περικοπών όσο και για τον αριθμό των συνταξιούχων που θίγονται ανά ταμείο.

«Σύμφωνα με το άρθρο 14 του Ν.4387/2016 και τη σχετική υπουργική απόφαση με αριθ. 26083/887/2016 (ΦΕΚ Β 1605/Β/7-6-2016), έπρεπε μέχρι 30/9/2017, να έχουν καταχωρηθεί και επανυπολογισθεί όλες οι κύριες συντάξεις που καταβάλλονταν μέχρι 12/5/2016, να προσδιορισθεί η απορρέουσα από την προσωπική διαφορά μείωσή τους και από 1/1/2018 να εισαχθούν στο οικείο πληροφοριακό σύστημα κάθε ασφαλιστικού φορέα» τονίζουν στην ερώτησή τους οι βουλευτές της ΝΔ και προσθέτουν «Ως προς τις επικουρικές συντάξεις, ο επανυπολογισμός τους, σύμφωνα με το άρθρο 96 του Ν. 4387/2016 και τη σχετική υπουργική απόφαση με αριθ. 25909/470/2016 (ΦΕΚ Β’ 1605/07-06-2016), ολοκληρώθηκε και εφαρμόσθηκαν -αναδρομικά από 1/6/2016- οι μειώσεις της προσωπικής διαφοράς σε συνταξιούχους που το άθροισμα κυρίων και επικουρικών συντάξεων δεν υπολειπόταν του ποσού των 1.300 ευρώ μικτά.

Μάλιστα, οι μειώσεις σε πολλές περιπτώσεις ήταν μεγαλύτερες από το 18% του καταβαλλόμενου ποσού επικουρικής σύνταξης. Στη συνέχεια, με τα άρθρα 1 και 2 του Ν. 4472/2017, τροποποιήθηκαν οι παραπάνω διατάξεις του Ν. 4387/2016 και επιβλήθηκε περικοπή της προσωπικής διαφοράς μέχρι το 18% του καταβαλλόμενου, κατά την 12/5/2016, ποσού κύριων και επικουρικών συντάξεων.


Όμως, λαμβάνοντας υπόψη και την οριστική κατάργηση των οικογενειακών επιδομάτων, οι μειώσεις πλέον υπερβαίνουν κατά πολύ το προαναφερθέν 18%». «Το σύνολο των συνταξιούχων της χώρας βρίσκεται σε πλήρη αναστάτωση και αγωνία για τις νέες άδικες, αχρείαστες και επώδυνες μειώσεις της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που θα συντελεστούν από τον Δεκέμβριο του 2018 και μετά» αναφέρουν οι βουλευτές εξηγώντας ότι οι αντιφατικές και αντικρουόμενες δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών και βουλευτών επιτείνουν την σύγχυση και την ανησυχία.

Ρωτούν τέλος «Ποιο είναι το ποσό της μείωσης που προκύπτει από την προσωπική διαφορά, ως αποτέλεσμα του επανυπολογισμού των συντάξεων, κύριων και επικουρικών, συνολικά και ανά τ. ταμείο, καθώς και το πλήθος των συνταξιούχων στους οποίους αντιστοιχεί η περικοπή αυτή, συνολικά και ανά τ. ταμείο;

Ποιο είναι το ποσό των οικογενειακών επιδομάτων που καταργούνται, για κύριες και επικουρικές συντάξεις, συνολικά και ανά τ. ταμείο, καθώς και το πλήθος των συνταξιούχων στους οποίους αντιστοιχεί η περικοπή αυτή, συνολικά και ανά τ. ταμείο;

Στο ποσό της περικοπής της προσωπικής διαφοράς μέχρι το 18% των καταβαλλόμενων επικουρικών, θα ληφθεί υπόψη η μείωση της προσωπικής διαφοράς που ήδη επιβλήθηκε αναδρομικά από τον Ιούνιο του 2016;

Τι θα ισχύσει για το όριο των 1.300 ευρώ μικτά (άθροισμα κύριας και επικουρικής), μετά τον επανυπολογισμό της κύριας σύνταξης, λαμβάνοντας υπόψη και την κατάργηση των οικογενειακών επιδομάτων;

Σε πόσες νέες και παλαιές συντάξεις –πριν και μετά τη 12/5/2016- έχει ήδη εφαρμοστεί η μείωση λόγω προσωπικής διαφοράς και ποιο το ύψος της; Πότε οι μειώσεις από τις προσωπικές διαφορές, κυρίων και επικουρικών συντάξεων, θα εμφανισθούν στα μηνιαία εκκαθαριστικά των συνταξιούχων;»
Read More »
Βασίλης Γιόγιακας: Εξηγήσεις για τις περικοπές των συντάξεων Βασίλης Γιόγιακας: Εξηγήσεις για τις περικοπές των συντάξεων Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 08, 2018 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Την Κυριακή το τουρνουά "CYCLON mini volley”

Τρίτη, Μαΐου 08, 2018
 
Η μεγάλη γιορτή των μελλοντικών μας πρωταθλητών για άλλη μια χρονιά έφτασε…!!!

O ΕΡΜΗΣ Ηγουμενίτσας διοργανώνει την Κυριακή 13 Μαϊου, το τουρνουά "CYCLON mini volley by Savvas Thomazos”, στο κλειστό γυμναστήριο "Αλεξάνδρα Τσιάβου" στην Ηγουμενίτσα, με την υποστήριξη της εταιρίας PETROL-CYCLON Savvas Thomazos.
Μια διοργάνωση με την μεγαλύτερη πανελλαδικά συμμετοχή αθλητων και αθλητριών ακαδημιών volley όπου φέτος υπολογίζεται να ξεπεράσει τις 450 συμμετοχές από ομάδες των Ιωαννίνων, Άρτας, Πρέβεζας, Κέρκυρας, Θεσπρωτίας.

Επίτημος προσκεκλημένος είναι ο πρώην διεθνής αθλητής της πετοσφαίρισης ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΥΡΝΕΤΑΣ, ο οποίος θα μοιράσει αυτόγραφα σε όλους τους συμμετέχοντες.

Φέτος ο σύλλογος μας εκτός απο τον επίτημο προσκεκλημένο κ. Βασίλη Κουρνέτα, θα βραβεύσει δυο σημαντικές προσωπικότητες του ελληνικού volley της Ένωσης μας:
τον κ. Χρύσανθο Κυριαζή απο την Πρέβεζα και την κ. Βασιλική Παπάζογλου απο τα Ιωάννινα

Αμέσως μετά τους αγώνες θα ακολουθήσουν οι απονομές των αναμνηστικών διπλωμάτων προς όλους τους αθλητές-τριες και τα σωματεία τους, απονομή πλακετών στους υποστηρικτές του συλλόγου.

Πρόγραμμα Τουρνουά:
9:45 : Ώρα προσέλευσης
10:00-13:00 : Αγώνες
13:00-13:30 : Απονομές αναμνηστικών-Φωτογραφίες
Read More »
Ηγουμενίτσα: Την Κυριακή το τουρνουά "CYCLON mini volley” Ηγουμενίτσα: Την Κυριακή το τουρνουά "CYCLON mini volley” Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 08, 2018 Rating: 5

821 συλλήψεις τον Απρίλιο στην Ήπειρο

Τρίτη, Μαΐου 08, 2018

Με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών, σχετικά με τα αποτελέσματα της αστυνομικής ανταπόκρισης της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, δημοσιοποιούνται στοιχεία που αφορούν το σύνολο των συλλήψεων και εξιχνιάσεων σε Ιωάννινα, Θεσπρωτία, Πρέβεζα και Άρτα καθώς και οι σημαντικότερες υποθέσεις που απασχόλησαν τις αστυνομικές υπηρεσίες κατά το μήνα Απρίλιο.

Συνελήφθησαν συνολικά (821) άτομα και ειδικότερα:
 • Για παραβάσεις του Ν. «περί αλλοδαπών»: -647- (εκ των οποίων -9- διακινητές)
 • Για εγκληματική οργάνωση: -10-
 • Για ληστεία: -2-
 • Για παραβάσεις του Ν. «περί Ναρκωτικών»: -38-
 • Για παραβάσεις του Ν. «περί Όπλων»: -8-
 • Για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί προστασίας Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς: -3-
 • Για κλοπές - διαρρήξεις: -15-
 • Για απόδραση κρατουμένου: -1-
 • Για παραβάσεις της δασικής Νομοθεσίας: -4-
 • Για πλαστογραφίες: -6-
 • Για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί παιγνίων: -8-
 • Για εξύβριση, απειλή, αντίσταση, απείθεια, φθορές, αυτοδικία, σωματικές βλάβες: -13-
 • Για ενδοοικογενειακή βία: -12-
 • Για καταδιωκτικά έγγραφα (αποφάσεις δικαστηρίων, εντάλματα κ.λπ.): -31-
 • Για υπεξαίρεση: -1-
 • Για ψευδή ανώμοτη κατάθεση – ψευδή καταμήνυση: -6-
 • Για διάφορα αδικήματα του Π.Κ. και των Ειδικών Ποινικών Νόμων (Υγειονομικές παραβάσεις, παραβάσεις Γ.Ο.Κ., παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε βαθμό Πλημμελήματος κ.λπ.): -16-

Εξαρθρώθηκαν:
 • εγκληματική οργάνωση που διέπραττε συστηματικά ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων και κλοπές από οικίες στην ευρύτερη περιοχή του νομού Ιωαννίνων
 • εγκληματική ομάδα που διέπραττε συστηματικά κλοπές στην πόλη και στην ευρύτερη περιοχή της Πρέβεζας

Εξιχνιάστηκαν:
 • Επτά υποθέσεις ληστειών
 • Δύο υποθέσεις παραβάσεων της Νομοθεσίας περί αρχαιοτήτων
 • Εξήντα επτά υποθέσεις κλοπών – διαρρήξεων
 • Είκοσι επτά υποθέσεις ναρκωτικών
 • Εννέα υποθέσεις όπλων
 • Δύο υποθέσεις παραβάσεων της δασικής Νομοθεσίας
 • Οχτώ υποθέσεις διακίνησης παράτυπων μεταναστών
 • Τρεις υποθέσεις πλαστογραφίας

Κατά τη διερεύνηση των υποθέσεων που απασχόλησαν τις Αστυνομικές Υπηρεσίες, κατασχέθηκαν διάφορα αντικείμενα, από τα οποία ξεχωρίζουν:
 • Κάνναβη: -619- κιλά και -034,19- γραμμάρια
 • Κατεργασμένη κάνναβη (σοκολάτα): -195,80- γραμμάρια
 • Ηρωίνη: -5,5- γραμμάρια
 • Ναρκωτικά χάπια: -44-
 • Πολεμικά τυφέκια: -2-
 • Πιστόλια – Περίστροφα: -4-
 • Πιστόλια κρότου - αερίου: -2-
 • Κυνηγετικά όπλα: -6-
 • Μαχαίρια - ξίφη: -4-
 • Φυσίγγια: -897-
 • Ράβδοι: -1-
 • Ζυγαριές: -3-
 • Φορητοί πομποδέκτες: -3-
 • Αρωματικά – Φαρμακευτικά φυτά: -182- κιλά
 • Χρηματικό ποσό: -7.335- ευρώ
 • Πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα: -4-
 • Ανευρεθέντα οχήματα (Ι.Χ.Ε. – Ι.Χ.Φ. - μοτ/τες- μοτ/τα): -7-
Read More »
821 συλλήψεις τον Απρίλιο στην Ήπειρο 821 συλλήψεις τον Απρίλιο στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 08, 2018 Rating: 5

Παρέμβαση του Συνήγορου του Καταναλωτή για την καθυστερημένη απόδοση από τα ΕΛΤΑ των ποσών που εισπράττουν από πελάτες της ΔΕΗ

Τρίτη, Μαΐου 08, 2018
Παρέμβαση έκανε ο Συνήγορος του Καταναλωτή στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί, λόγω της καθυστερημένης απόδοσης από τα ΕΛΤΑ των ποσών που εισπράττουν από πελάτες της ΔΕΗ για εξόφληση λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος.

Ο Συνήγορος του Καταναλωτή, που έγινε αποδέκτης πολλών σχετικών αναφορών από καταναλωτές το τελευταίο διάστημα, αναφέρει σε επιστολή του προς τα ΕΛΤΑ και τη ΔΕΗ ότι η καθυστέρηση αυτή, η οποία είναι συχνά μεγάλη, έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια της «έκπτωσης συνέπειας» 15% που χορηγείται στον καταναλωτή σε περίπτωση έγκαιρης εξόφλησης, καθώς και το σημαντικότερο, τη διακοπή της ηλεκτροδότησης.

Οι καταναλωτές, αν και διαθέτουν τις αποδείξεις εμπρόθεσμης εξόφλησης των λογαριασμών τους - και παρότι έχουν πληρώσει και σχετική προμήθεια στα ΕΛΤΑ για τις υπηρεσίες τους, ώστε να διασφαλίσουν το εμπρόθεσμο της εξόφλησης του λογαριασμού τους - επωμίζονται τις δυσμενείς συνέπειες ενός προβλήματος που αφορά τις σχέσεις της ΔΕΗ με έναν από τους επίσημους συνεργάτες της.

Όπως σημειώνει η ανεξάρτητη Αρχή, σε κάποιες περιπτώσεις πρόκειται για ευάλωτους καταναλωτές (ηλικιωμένους, χρονίως πάσχοντες κλπ.), οι οποίοι ταλαιπωρούνται, αναζητώντας το λόγο για τον οποίο στερούνται της «έκπτωσης συνέπειας» του 15% και καλούνται να ξαναπληρώσουν ποσά που έχουν ήδη καταβάλει.

Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, η ανεξάρτητη αρχή ζητάει από τα ΕΛΤΑ:

- Ενημέρωση του Συνήγορου του Καταναλώτή, σχετικά με τους λόγους της μη απόδοσης ή της μη έγκαιρης απόδοσης των ποσών που έχουν καταβληθεί από τους καταναλωτές προς τα ΕΛΤΑ,

- τις άμεσες ενέργειες των ΕΛΤΑ σχετικά με την αποκατάσταση της τακτικής και εμπρόθεσμης απόδοσης των καταβολών των καταναλωτών που εισπράττει για λογαριασμό της ΔΕΗ.

- Να γίνει ειδική ενημέρωση της ΔΕΗ από τα ΕΛΤΑ, σε περίπτωση καθυστέρησης απόδοσης χρηματικών ποσών, τα οποία έχουν καταβληθεί εμπροθέσμως από τους καταναλωτές, κατά προτίμηση με ηλεκτρονικά μέσα και χωρίς να χρειάζεται η μαζική προσέλευση των καταναλωτών στα κατά τόπους καταστήματα, ώστε να μην προχωρήσει η εταιρεία στη λήψη μέτρων σε βάρος τους.

Επιπλέον, η Αρχή ζητάει από τη ΔΕΗ:

- Να προβεί σε αναστολή των μέτρων αξίωσης των σχετικών οφειλών, κατόπιν ειδικής ενημέρωσης από τα ΕΛΤΑ ή από τους καταναλωτές για τις περιπτώσεις καθυστέρησης εκ μέρους της στην απόδοση των ποσών που εισέπραξε για λογαριασμό της ΔΕΗ.

- Να μεριμνήσει για την απρόσκοπτη χορήγηση των «εκπτώσεων συνέπειας» επί εμπρόθεσμης εξόφλησης (15%), εφόσον διαπιστώνεται ότι οι τυχόν καθυστερήσεις έγιναν χωρίς υπαιτιότητα των καταναλωτών, προβαίνοντας σε σχετικές ανακοινώσεις προς τους καταναλωτές, ιδίως ως προς τους προτεινόμενους τρόπους εξόφλησης των λογαριασμών.

Ο Συνήγορος του Καταναλωτή δηλώνει ότι επφυλάσσεται για περαιτέρω ενέργειες στο πλαίσιο της διευρεύνησης του θέματος.

Συλλογική αγωγή από τον ΙΝΚΑ

Το Ινστιτούτο Καταναλωτών (ΙΝΚΑ) με ανακοίνωσή του αναφέρει ότι προτίθεται να ασκήσει συλλογική αγωγή υπέρ των καταναλωτών ρεύματος της ΔΕΗ, οι οποίοι πλήρωσαν έγκαιρα τους λογαριασμούς τους στα ΕΛΤΑ, αλλά τα ποσά που έδωσαν καθυστέρησαν να τα αποδώσουν.

Το Ινστιτούτο αναφέρει ότι τα ΕΛΤΑ οφείλουν να αποζημιώσουν τους καταναλωτές αυτούς και η ΔΕΗ οφείλει αμέσως να ρυθμίσει το υπόλοιπο και να αποδώσει την έκπτωση που συμφωνήθηκε, με βάση τη γνώση που έχει λάβει σχετικά με την πληρωμή από τα ΕΛΤΑ.
Read More »
Παρέμβαση του Συνήγορου του Καταναλωτή για την καθυστερημένη απόδοση από τα ΕΛΤΑ των ποσών που εισπράττουν από πελάτες της ΔΕΗ Παρέμβαση του Συνήγορου του Καταναλωτή για την καθυστερημένη απόδοση από τα ΕΛΤΑ των ποσών που εισπράττουν από πελάτες της ΔΕΗ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 08, 2018 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Σοβαρό τροχαίο ατύχημα τα ξημερώματα στον κόμβο Μεσοβουνίου

Τρίτη, Μαΐου 08, 2018

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε στις 2.30 τα ξημερώματα της Τρίτης, στον κόμβο Μεσοβουνίου.

Το σοβαρό ατύχημα συνέβη, όταν ο 54χρονος οδηγός του οχήματος έχασε τον έλεγχο του, με αποτέλεσμα να χτυπήσει με σφοδρότητα στις προστατευτικές μπάρες. 
 

Από το ατύχημα τραυματίστηκε σοβαρά ο οδηγός του ΙΧ, ο οποίος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, όπου νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση, έχοντας ακρωτηριασθεί το αριστερό του χέρι.


Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του ατυχήματος, διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Ηγουμενίτσας.

Read More »
Ηγουμενίτσα: Σοβαρό τροχαίο ατύχημα τα ξημερώματα στον κόμβο Μεσοβουνίου Ηγουμενίτσα: Σοβαρό τροχαίο ατύχημα τα ξημερώματα στον κόμβο Μεσοβουνίου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 08, 2018 Rating: 5

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΛΣ/ΒΔΕ

Τρίτη, Μαΐου 08, 2018

Με την δικιά σας ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ συμμετοχή και βοήθεια η Ε.Π.Λ.Σ.ΒΔ.Ε. στα 4 χρόνια επανασύστασης της Τράπεζας Αίματος της έχει διαθέσει πάνω από 90 μονάδες Αίμα σε Συναδέλφους και συνανθρώπους μας που πραγματικά τις χρειαζόταν.
 
Δίνοντας 10’ λεπτά από τον χρόνο σας δεν βοηθάτε μόνο εμάς να συνεχίσουμε το σημαντικό έργο μας ΑΛΛΑ το πιο σπουδαίο είναι ότι μπορεί να σώσετε μια ζωή......
Read More »
ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΛΣ/ΒΔΕ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΛΣ/ΒΔΕ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 08, 2018 Rating: 5

Συνελήφθη 32χρονος ημεδαπός με πλήθος αρχαίων αντικειμένων

Τρίτη, Μαΐου 08, 2018

Συνελήφθη, χθες (07-05-2018) το μεσημέρι στην Πάργα Πρέβεζας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, 32χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για παράβαση της νομοθεσίας περί αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς και τη διασφάλιση της τοπικής αρχαιολογικής κληρονομιάς και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση - αξιοποίηση στοιχείων, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνα σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος του 32χρονου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα παρακάτω:
· τριάντα έξι λαιμοί αμφορέων, διαφόρων μεγεθών και τύπων,
· λαιμός αμφορέα με ηθμό και λαιμός με άνω μέρος σώματος αμφορέα,
· πέντε λαιμοί σύμφυτοι με άνω μέρος σωμάτων αμφορέων,
· άνω τμήμα κυλινδρικού πιθοειδούς αγγείου,
· ακέραιος αμφορέας, άνω τμήμα αμφορίσκου, αμφορίσκος ελλιπής στις λαβές και στην βάση και αμφορίσκος ελλιπής στον λαιμό και τις λαβές,
· τέσσερις βάσεις οξυπύθμενων αμφορέων και πέντε επίπεδες βάσεις αμφορέων,
· ακέραιο χυτροειδές αγγείο,
· σχεδόν ακέραια πρόχους, λαβή από πρόχου και σώμα από πρόχου ελλιπές σε στόμιο και προχοή,
· ακέραιο υψίποδο κύπελλο,
· ακέραιο ανοιχτό σκεύος με προχοή και δύο κάτω μέρη σωμάτων σκευών,
· λάγυνος ελλιπής στο στόμιο,
· κάτω μέρος αγγείου με κωνικό σώμα, ελλιπές στον λαιμό,
· τρία τμήματα σωμάτων αμφορέων, μισό τμήμα αμφορέα και κάτω τμήμα αμφορέα,
· κάτω τμήμα σώματος αγγείου και τμήμα σώματος αγγείου με άφθονα ιζήματα,
· μικρή κωνική φιάλη ή πώμα,
· εφυαλωμένο στόμιο πρόχου,
· ταινιωτή λαβή και ταινιωτή λαβή με επίθετα δισκάρια,
· εφυαλωμένο αγγείο μικρού μεγέθους,
· όστρακο αγγείου με μικρή λαβή, κάτω μέρος μικρού αγγείου και βάση αγγείου,
· πώμα σκεύους και κωνικό σκεύος (πιάτο),
· στόμιο αμφορέα με πολλά ιζήματα,
· ακέραιη πίπα και τμήμα οθωμανικής πίπας,
· τρία αγγεία με απιόσχημο σώμα, στενό πόδι και ευρύ χείλος και αγγείο όμοιο με τα προηγούμενα, ελλιπές στο χείλος,
· σώμα με βάση οξυπύθμενου αμφορέα και τμήμα σώματος οξυπύθμενου αμφορέα,
· όστρακο αγγείου, πιθανόν αμφορέα,
· εφυαλωμένο πιάτο με παράσταση πτηνού,
· βάση εφυαλωμένου αγγείου,
· σώμα οινοχόης με εφυαλωμένη διακόσμηση,
· όστρακο πιθανόν εφυαλωμένο.

Τα ανωτέρω αντικείμενα, σύμφωνα με γνωμάτευση αρμόδιου αρχαιολόγου, εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις της νομοθεσίας για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς και πιθανώς χρονολογούνται κυρίως στους μεταβυζαντινούς καθώς και στους ελληνιστικούς χρόνους, θα παραδοθούν στην Εφορία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας ενώ η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διαπιστωθεί ο τρόπος και ο χρόνος απόκτησης των κατασχεθέντων αντικειμένων.

Προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.
Read More »
Συνελήφθη 32χρονος ημεδαπός με πλήθος αρχαίων αντικειμένων Συνελήφθη 32χρονος ημεδαπός με πλήθος αρχαίων αντικειμένων Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 08, 2018 Rating: 5

146 μαθητές και μαθήτριες από 9 σχολεία της Ηγουμενίτσας παρουσιάζουν μία κοινή θεατρική σύνθεση

Τρίτη, Μαΐου 08, 2018

146 μαθητές και μαθήτριες από 9 σχολεία της Ηγουμενίτσας παρουσιάζουν μία κοινή θεατρική σύνθεση για το μαζί της ζωής...

Το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες διοργανώνει μαθητικό φεστιβάλ, την Τρίτη 8 Μαΐου 2018, ώρα 10:30 π.μ., στο ΕΠΑΛ της Ηγουμενίτσας.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών τους και θεατροπαιδαγωγών του προγράμματος «Κι αν ήσουν εσύ;» αξιοποίησαν τεχνικές εκπαιδευτικού δράματος και με βιωματικές δραστηριότητες δημιούργησαν θεατρικά δρώμενα βασισμένα σε κείμενα σχετικά με τη διαφορετικότητα, τις πολιτισμικές διαφορές, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την αποδοχή.

Συναντιούνται δημιουργικά επί σκηνής, σε μία κοινή θεατρική σύνθεση και μιλούν με έναν δικό τους, διαφορετικό τρόπο για τα δικαιώματα των παιδιών όλου του κόσμου, για να μοιραστούν με το κοινό το μήνυμα - αν όχι αίτημα και συνάμα βεβαιότητα - πως “μόνο μαζί μπορούμε”.

Το πρόγραμμα «Κι αν ήσουν εσύ;» υλοποιείται για τέταρτη χρονιά φέτος από το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα. Είναι ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης στα ανθρώπινα δικαιώματα και σε θέματα προσφύγων μέσα από βιωματικές δραστηριότητες, τεχνικές θεάτρου και εκπαιδευτικού δράματος. Είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας και πιστοποιημένο από τον IDEA, τον Διεθνή Οργανισμό για το Θέατρο στην Εκπαίδευση. Δείτε περισσότερα: https://www.humanrights.theatroedu.gr

Πότε/Πού: 08/5/2018, 10.30 π.μ. στο ΕΠΑΛ Ηγουμενίτσας

Συμμετέχουν τα σχολεία: Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας,1/Θέσιο Νηπιαγωγείο Μαυρουδίου , 2ο Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας, Δημοτικό Σχολείο Νέας Σελεύκειας, Δημοτικό Σχολείο Παραποτάμου, 1ο Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας, 2ο Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας, Γυμνάσιο Νέας Σελεύκειας και 2ο ΓΕΛ Ηγουμενίτσας.

Οι εκπαιδευτικοί: Πασχάλη Μαρία, Μιχαλακοπούλου Κωνσταντίνα, Τσώτου Ελένη, Σιατούνη Μαγδαλινή, Κόνιαρη Γεωργία, Τέφα Χρυσούλα, Αναστασιάδη Ευφροσύνη, Κούρτη Ιουλία, Γιώγου Ελευθερία, Θανασούλα Βασιλική, Γίτσα Μαρία, Ευτυχίδου Κωνσταντίνα, Κοντογιάννη Ελένη- Μαριλένα, Ζάγκα Φρειδερίκη- Στυριδούλα, Γουργούλη Αλεξάνδρα, Καμποσιώρη Ελένη και Άννα Παπαγιάννη (ειδική συνεργάτης του Κέντρο Πρόληψης «Αριάδνη»).

Υποστήριξη σχολείων - Σκηνική σύνθεση: Κωτσίνας Χριστόδουλος

Μουσική επιμέλεια: Τέφα Χρυσούλα

Συντονισμός: Κωτσίνας Χριστόδουλος

Οργάνωση: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες
Σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας και το Κέντρου Πρόληψης «Αριάδνη»

Με τη στήριξη του ΕΠΑΛ Ηγουμενίτσας

Πληρ.: 2106541600/www.Theatroedu.gr


Οργάνωση: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση στο πλαίσιο του προγράμματος «κι αν ήσουν εσύ;- ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης στα ανθρώπινα δικαιώματα και σε θέματα προσφύγων» που υλοποιεί σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες
Read More »
146 μαθητές και μαθήτριες από 9 σχολεία της Ηγουμενίτσας παρουσιάζουν μία κοινή θεατρική σύνθεση 146 μαθητές και μαθήτριες από 9 σχολεία της Ηγουμενίτσας παρουσιάζουν μία κοινή θεατρική σύνθεση Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 08, 2018 Rating: 5
Blog Pop-up

Σελίδες