Πρόσκληση ενδιαφέροντος για πολιτιστικό Σύλλογο στο Λαδοχώρι

Πέμπτη, Νοεμβρίου 14, 2019
Πρόσκληση ενδιαφέροντος για πολιτιστικό Σύλλογο στο Λαδοχώρι 


Την Κυριακή 17/11/19 και ώρα 11:00, στο παλαιό κοινοτικό γραφείο Λαδοχωρίου, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση σύστασης πολιτιστικού Συλλόγου.
Read More »
Πρόσκληση ενδιαφέροντος για πολιτιστικό Σύλλογο στο Λαδοχώρι Πρόσκληση ενδιαφέροντος για πολιτιστικό Σύλλογο στο Λαδοχώρι Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 14, 2019 Rating: 5

Από το Σάββατο το τμήμα Ζωγραφικής του Φ.Ο. Παραμυθιάς

Πέμπτη, Νοεμβρίου 14, 2019
Από το Σάββατο το τμήμα Ζωγραφικής του Φ.Ο. Παραμυθιάς 


Τα μαθήματα για το τμήμα Ζωγραφικής στον Φιλοπρόοδο Όμιλο Παραμυθιάς ξεκινούν το Σάββατο 16 Νοεμβρίου.

Θα λειτουργήσουν δύο τμήματα για παιδιά έως και το Λύκειο. 10:00-11:30 τμήμα παιδικό 11:30-13:00 τμήμα προχωρημένων.

Διδάσκει η καθηγήτρια ζωγραφικής Νικολάου Αντιγόνη.

Σας περιμένουμε να δώσουμε χρώμα στα πρωινά του Σαββάτου

Read More »
Από το Σάββατο το τμήμα Ζωγραφικής του Φ.Ο. Παραμυθιάς Από το Σάββατο το τμήμα Ζωγραφικής του Φ.Ο. Παραμυθιάς Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 14, 2019 Rating: 5

Ε.Κ. Θεσπρωτίας: Συγκέντρωση την Κυριακή στην Ηγουμενίτσα για το Πολυτεχνείο

Πέμπτη, Νοεμβρίου 14, 2019
Ε.Κ. Θεσπρωτίας: Συγκέντρωση την Κυριακή στην Ηγουμενίτσα για το Πολυτεχνείο


Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας, τα ταξικά συνδικάτα του Νομού, χαιρετίζουμε και τιμούμε την 46η επέτειο από τη λαϊκή εξέγερση του Πολυτεχνείου, τον Νοέμβρη του 1973. 

Καθημερινά στους κλάδους και στους τόπους δουλειάς, με σταθερή αγωνιστική δράση, δίνουμε συνέχεια και προοπτική στις αγωνιστικές παραδόσεις και παρακαταθήκες, του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας. Ο αταλάντευτος και διαρκής αγώνα ενάντια στη φασιστική, αμερικανονατοϊκή δικτατορία, η αλύγιστη στάση των αγωνιστών του αντιδικτατορικού αγώνα στις φυλακές, στα βασανιστήρια και στις εξορίες, αποτελούν οδηγό και εμπνέουν τα σημερινά αγωνιστικά βήματα μας. 

Τα αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα αποτελούν σημαντική παρακαταθήκη για την εργατική τάξη της χώρας μας, και την νεολαία που μετά την κρίση, βλέπει και στην περίοδο της ανάπτυξης να συνεχίζει η πολιτική των κυβερνήσεων που συνθλίβει κατακτήσεις και δικαιώματα. 

Ταυτόχρονα κυβερνήσεις και φιλονατοϊκά κόμματα προκαλούν τον ελληνικό λαό, παρουσιάζοντας την λυκοσυμμαχία του ΝΑΤΟ ως «παράγοντα ειρήνης και σταθερότητας». Τα ψέματα τους αποκαλύπτονται όταν η νέα Κυβέρνηση της ΝΔ, προσπαθώντας να ανταγωνιστεί την παρακαταθήκη του «διαβολικά καλού» ΣΥΡΙΖΑ, έφτασε στο σημείο να μιλά με περηφάνια για το αίμα των ελλήνων φαντάρων που θα χυθεί στις νέες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που σχεδιάζουν ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ. Ενώ τον Οκτώβριο υπέγραψε με τις ΗΠΑ Συμφωνία για τις βάσεις, που κάνουν την Ελλάδα πυριτιδαποθήκη, ακόμη και πυρηνικών! 

Από την μια δολοφονούν τους λαούς της Συρίας, της Παλαιστίνης, του Αφγανιστάν, από την άλλη καλλιεργούν τον ρατσισμό και την ξενοφοβία, απέναντι στους πρόσφυγες που οι ίδιοι ξερίζωσαν από τα σπίτια τους. 

Με μαζική συμμετοχή στα συλλαλητήρια και στον ταξικό, αγωνιστικό, αντιιμπεριαλιστικό εορτασμό της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου δίνουμε απάντηση στο δόγμα «Νόμος και Τάξη», στον εντεινόμενο αυταρχισμό και την καταστολή, καθώς και στην κατάργηση του ασύλου. Δίνουμε απάντηση σε κυβερνήσεις και βιομηχάνους που θέλουν τα συνδικάτα στο γύψο και τα Πανεπιστήμια Ανώνυμες Εταιρείες. 

Τιμούμε τους νεκρούς της τάξης μας. Οργανώνουμε νέους αγώνες ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική του κεφαλαίου και των κυβερνήσεών του. Ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ και Ε.Ε. Απαντάμε στους υμνητές της χούντας, στους θρασύδειλους φασίστες-δολοφόνους της Χρυσής Αυγής. 

Απέναντι στα αιματοβαμένα σχέδια των ιμπεριαλιστών, απέναντι στην πολιτική που δολοφονεί τα όνειρα και το μέλλον της νέας γενιάς, για τα κέρδη των λίγων διεκδικούμε και αγωνιζόμαστε για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών των εργατών και της νεολαίας σε μόρφωση, δουλειά, ζωή. 

Ανοίγουμε τον δρόμο για να γίνουν πράξη τα συνθήματα και οι διεκδικήσεις των αγωνιστών της αντιδικτατορικής πάλης και του Πολυτεχνείου του ’73. 

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ 2019 ΣΤΙΣ 11πμ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ (ΟΤΕ) 

(ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ)
Read More »
Ε.Κ. Θεσπρωτίας: Συγκέντρωση την Κυριακή στην Ηγουμενίτσα για το Πολυτεχνείο Ε.Κ. Θεσπρωτίας: Συγκέντρωση την Κυριακή στην Ηγουμενίτσα για το Πολυτεχνείο Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 14, 2019 Rating: 5

H Πολιτιστική Διαδρομή των Αρχαίων Θεάτρων της Ηπείρου, στην Παγκόσμια Έκθεση Τουρισμού WTM

Πέμπτη, Νοεμβρίου 14, 2019
H Πολιτιστική Διαδρομή των Αρχαίων Θεάτρων της Ηπείρου, στην Παγκόσμια Έκθεση Τουρισμού WTM 


Με θετικά μηνύματα για τον τουρισμό επέστρεψε η αποστολή της Περιφέρειας Ηπείρου από την Παγκόσμια Έκθεση Τουρισμού WTM του Λονδίνου. 

Στο επίκεντρο των δράσεων, στο εκθεσιακό κέντρο ExCeL, ήταν ο πολιτισμικός τουρισμός και η «Πολιτιστική Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου», η οποία παρουσιάστηκε, στο πλαίσιο παράλληλης εκδήλωσης που διοργάνωσε η Περιφέρεια Ηπείρου, σε tour operators και δημοσιογράφους από τον κ. Ευδόκιμο Φρέγκογλου, Υπεύθυνο προγραμμάτων του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ», και την κα Γεωργία Κιτσάκη, Project Manager της «Πολιτιστικής Διαδρομής». Το καινοτόμο αυτό πρόγραμμα, αποτελεί το πρώτο προϊόν πολιτιστικού τουρισμού της Ελλάδας, το οποίο με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Ηπείρου και του Υπουργείου Πολιτισμού, καθώς και την αρωγή του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» εντάχθηκε στο Ε.Σ.Π.Α. (2014-2020) – Π.Ε.Π. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ως Πρόγραμμα Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης, με προϋπολογισμό 37.000.000 ευρώ. 

Η Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Παναγιώτα Ναβρόζογλου χαιρέτησε την εκδήλωση, μεταφέροντας το μήνυμα του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη, «για την Ήπειρο, ως προορισμό και τις τέσσερις εποχές του χρόνου, με πλούσιο πολιτιστικό και περιβαλλοντικό απόθεμα», ενώ απηύθυνε και πρόσκληση στους συμμετέχοντες να επισκεφθούν την Περιφέρειά μας. 

Καθ' όλη την διάρκεια της Έκθεσης, τα στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού και επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου που φιλοξενήθηκαν στο περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου, πραγματοποίησαν συναντήσεις Β2Β με τουριστικούς πράκτορες, δημοσιογράφους και bloggers, μεγάλων πρακτορείων, δημοσιογραφικών οργανισμών και διαδικτυακών μέσων από πολλές χώρες. Στις συναντήσεις διαπιστώθηκε ουσιαστικό ενδιαφέρον για ειδικές μορφές τουρισμού όπως: περιπατητικός, συνεδριακός, αθλητικός, πολιτιστικός κ.ά. 

Τα μέλη της αποστολής της Περιφέρειας Ηπείρου, προέβαλαν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Ηπείρου, τον τέλειο συνδυασμό ορεινού και θαλάσσιου τουρισμού, τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, το περιβάλλον, την γαστρονομία της περιοχής, τα μνημεία, τους αρχαιολογικούς χώρους και την πολιτιστική κληρονομιά. 

Έμφαση δόθηκε επίσης στις δυνατότητες που προσφέρει η Εγνατία και η Ιόνια Οδός, τα Αεροδρόμια Ακτίου και Ιωαννίνων μέσω πτήσεων τσάρτερ , με την προϋπόθεση της κατάλληλης οργάνωσης και δραστηριοποίησης των επιχειρηματιών του κλάδου προκειμένου να διαμορφωθούν ελκυστικά πακέτα τουρισμού. 

«Η Ήπειρος είναι ένα σταυροδρόμι πολιτισμών, παραδόσεων και ενός μοναδικού φυσικού περιβάλλοντος. Κάθε επισκέπτης μπορεί να ζήσει μια άνευ προηγουμένου εμπειρία, γνωρίζοντας τα πολιτιστικά μνημεία, αρχαιολογικούς χώρους, μονοπάτια πεζοπορίας, απολαμβάνοντας αξιοθαύμαστα τοπία σε μοναδικά χρώματα και δοκιμάζοντας τοπικά ποιοτικά προϊόντα που θα ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς ταξιδευτές», ανάφερε η Διευθύντρια Τουρισμού της Περιφέρειας Ηπείρου, κ. Ιουλία Μαρκούλα, τονίζοντας πως η World Travel Market είναι μία από τις εκθέσεις που συγκεντρώνει κάθε χρόνο το ενδιαφέρον της παγκόσμιας τουριστικής αγοράς. 

Το περίπτερο της Περιφέρειας επισκέφτηκε ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης μαζί με την Πρόεδρο του ΕΟΤ Άντζελα Γκερέκου και τον γενικό γραμματέα του οργανισμού Δημήτρη Φραγκάκη. Ο Υπουργός χαρακτήρισε την Ήπειρο ως μια περιοχή με πολλές δυνατότητες στην ανάπτυξη θεματικών μορφών τουρισμού, αναφέροντας πως το Υπουργείο Τουρισμού έχει στις προτεραιότητές του τη βέλτιστη αξιοποίηση του πλούσιου τουριστικού και πολιτιστικού αποθέματος της περιοχής. 

Οι πολυάριθμοι επισκέπτες του περιπτέρου της Περιφέρειας Ηπείρου κεράστηκαν γλυκά από την Ήπειρο και τους δόθηκε έντυπο προωθητικό υλικό τουριστικής προβολής της Περιφέρειας.
Read More »
H Πολιτιστική Διαδρομή των Αρχαίων Θεάτρων της Ηπείρου, στην Παγκόσμια Έκθεση Τουρισμού WTM H Πολιτιστική Διαδρομή των Αρχαίων Θεάτρων της Ηπείρου, στην Παγκόσμια Έκθεση Τουρισμού WTM Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 14, 2019 Rating: 5

Μάριος Κάτσης: Έργο ΣΥΡΙΖΑ ο νέος αξονικός τομογράφος που εγκαθίσταται στο νοσοκομείο Φιλιατών

Πέμπτη, Νοεμβρίου 14, 2019
Μάριος Κάτσης: Έργο ΣΥΡΙΖΑ ο νέος αξονικός τομογράφος που εγκαθίσταται στο νοσοκομείο Φιλιατών Ο Βουλευτής Θεσπρωτίας Μάριος Κάτσης, δήλωσε σχετικά με την εγκατάσταση του νέου αξονικού τομογράφου στο νοσοκομείο Φιλιατών: 

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος καθώς εγκαθίσταται τις επόμενες μέρες ο νέος αξονικός τομογράφος στο Νοσοκομείο Φιλιατών. Για να φτάσουμε σε αυτό το εξαιρετικό γεγονός δώσαμε μεγάλο αγώνα, ο οποίος ξεκίνησε ήδη από τον Δεκέμβριο του 2018, με την τότε απόφαση του πρώην Υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, να χρηματοδοτήσει με 300.000€ την προμήθεια του νέου αξονικού τομογράφου. (https://tinyurl.com/wrtd2ye

Στη συνέχεια, από την άνοιξη του 2019 προχώρησαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες για τον διαγωνισμό, και σήμερα βλέπουμε το τέλος αυτής της διαδρομής με την εγκατάσταση του νέου υπερσύγχρονου αξονικού. Αναμένουμε το επόμενο διάστημα την εγκατάσταση και του νέου μαγνητικού τομογράφου στο νοσοκομείο, που είχε χρηματοδοτήσει και δρομολογήσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. 

Ο δικός μας σχεδιασμός για την ενίσχυση των δημοσίων δομών υγείας στη Θεσπρωτία είχε και συνεχίζει να έχει έμπρακτα αποτελέσματα. Ελπίζουμε οι νέες δομές που ανοίξαμε και τα νέα υπερσύγχρονα μηχανήματα που φέραμε, να αξιοποιηθούν αναλόγως από την κυβέρνηση, και να μην απαξιωθούν σε βάρος των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους συμπολίτες μας».
Read More »
Μάριος Κάτσης: Έργο ΣΥΡΙΖΑ ο νέος αξονικός τομογράφος που εγκαθίσταται στο νοσοκομείο Φιλιατών Μάριος Κάτσης: Έργο ΣΥΡΙΖΑ ο νέος αξονικός τομογράφος που εγκαθίσταται στο νοσοκομείο Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 14, 2019 Rating: 5

Προχωράει η αξιοποίηση των 10 λιμανιών - Ενδιαφέρον Γκριμάλντι για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Νοεμβρίου 14, 2019
Προχωράει η αξιοποίηση των 10 λιμανιών - Ενδιαφέρον Γκριμάλντι για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας


Στην αξιοποίηση των 10 μεγαλύτερων λιμανιών της χώρας (Πάτρα, Ηγουμενίτσα, Ηράκλειο, Καβάλα, Βόλος, Ελευσίνα, Λαύριο, Ραφήνα, Κέρκυρα, Αλεξανδρούπολη) αναφέρθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας, δηλώνοντας ότι υπήρξε μία πρώτη επαφή με το ΤΑΙΠΕΔ και έχει ζητήσει να του παρουσιαστούν όλα τα πιθανά μοντέλα αξιοποίησης.

Τόνισε ότι αυτό θα γίνει μέσα στο Νοέμβριο και μέσα στο 2020 θα υπάρξουν εξελίξεις στον τομέα αυτό.

«Έχουμε μία κυβέρνηση η οποία στην πράξη πλέον αποδεικνύει ότι θέλει και επιθυμεί τις επενδύσεις. Καταφέραμε μέσα σε τρείς μήνες και εγκρίναμε το αναθεωρημένο επενδυτικό σχέδιο για το λιμάνι του Πειραιά που υπό άλλες συνθήκες θα χρειαζότανε κάποια χρόνια» ανέφερε ο υπουργός Ναυτιλίας προσθέτοντας ότι «αυτό δείχνει αξιοπιστία και ό,τι λέμε προεκλογικά το κάνουμε πράξη μετεκλογικά».

Σύμφωνα με τον υπουργό Ναυτιλίας, η περίπτωση κάθε λιμανιού θα εξεταστεί ξεχωριστά, ούτως ώστε, πάντα με γνώμονα τα δημόσια έσοδα, να αποφασιστεί το σωστό μοντέλο ιδιωτικοποίησης και ανάπτυξης. Ήδη το ΤΑΙΠΕΔ κάνει μελέτες.

Ενδιαφέρον έχει ήδη δείξει ήδη ο Εμάνουελ Γκριμάλντι ο οποίος δήλωσε πρόσφατα: «Οι ευκαιρίες για τον Όμιλο στην Ελλάδα είναι τα λιμάνια της Πάτρας, Ηγουμενίτσας και του Ηρακλείου».

Η Ελλάδα έχει καταστεί κομβικό σημείο των παγκόσμιων μεταφορών αφού όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι το μερίδιο της συνολικής διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων στον άξονα Ευρώπη – Άπω Ανατολή έναντι των άλλων εμπορευματικών διαδρομών μέσω Ατλαντικού και μέσω Ειρηνικού, αυξήθηκε από 27% το 1995, σε 45% το 2018.
Read More »
Προχωράει η αξιοποίηση των 10 λιμανιών - Ενδιαφέρον Γκριμάλντι για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας Προχωράει η αξιοποίηση των 10 λιμανιών - Ενδιαφέρον Γκριμάλντι για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 14, 2019 Rating: 5

Τα θανάσιμα αμαρτήματα της σχολικής αυλής - Της Βασιλικής Πάντου

Πέμπτη, Νοεμβρίου 14, 2019
Τα θανάσιμα αμαρτήματα της σχολικής αυλής - Της Βασιλικής Πάντου


Πριν από μερικές ημέρες, τυπικό πρωινό Παρασκευής, βρέθηκα να πίνω καφέ με φίλες συζητώντας και οργανώνοντας το σαββατοκύριακο. 

Κάποια στιγμή η κουβέντα μας οδηγήθηκε στην αυλή του σχολείου μας και στην νέα της εμφάνιση!!! 

Ο ενθουσιασμός τους πραγματικά δεν κρύβονταν! 

«Δεν είναι υπέροχη η νέα αυλή του σχολείου μας?!!» 

Και η αλήθεια είναι ότι βρέθηκα απροετοίμαστη στο ν’ απαντήσω, όχι γιατί δεν ήξερα εάν μου αρέσει η νέα αυλή, πιο πολύ από τον ενθουσιασμό των συνομιλητριών μου. 

Η απάντηση μου σίγουρα δεν τους άρεσε, αλλά «ΌΧΙ» δεν μου αρέσει η νέα αυλή του σχολειού μας. 

Γνωρίζω ότι τα τελευταία χρόνια γίνονται συστηματικές προσπάθειες αλλαγής του ελληνικού σχολείου με στόχο ν΄αναχρονιστεί η παλιά μέθοδος διδασκαλίας με μια πιο σύγχρονη που θα προάγει την κριτική και δημιουργική σκέψη. 

Η μέθοδος αυτή βέβαια θα ήταν αβάσιμη εάν δεν συνδεθεί η διδασκαλία με εμπειρίες των παιδιών που προωθούν την απόκτηση γνώσεων μέσα από μια ενδιαφέρουσα ενδοσχολική ζωή. 

Η επιτυχία των μεθόδων αυτών προϋποθέτει λοιπόν εκτός από αλλαγές στην οργάνωση και στην λειτουργία του σχολείου, αλλαγή και στο σχεδιασμό και στην διαμόρφωση του σχολικού χώρου. 

Η σχολική αυλή σ΄αυτό το «νέο» σχολείο μπορεί να παίξει ένα κεντρικό και ουσιαστικό ρόλο. Μπορεί να μετατραπεί σε μια υπαίθρια «τάξη» που θα προωθεί την βιωματική μάθηση όλων σχεδόν των μαθημάτων. 

Οι αυλές των σχολείων σήμερα χαρακτηρίζονται από απλή και τυποποιημένη οργάνωση και χρήση, έχοντας την εικόνα ενός άγονου τοπίου με σκληρά υλικά κυρίως τσιμέντο και με σχεδόν ανύπαρκτη βλάστηση. Δεν βοηθούν τον μαθητή να έρθει σ΄επαφή με την φύση και δεν παρουσιάζουν κανένα αισθητικό ενδιαφέρον. Η αυλή ενός σχολείου αποτελεί για τον μαθητή το πρώτο βασικό χώρο κοινωνικής επικοινωνίας και ανάπτυξης του αισθήματος της ομαδικότητας και συλλογικότητας, βοηθώντας να εγκλιματιστεί στον χώρο της εκπαίδευσης. Ο χρόνος που ένας μαθητής περνάει στην σχολική αυλή, συμπεριλαμβανομένου αργίες και καλοκαιρινούς μήνες αγγίζει το 50% του συνολικού χρόνου του. 

Αρχιτέκτονες και διακοσμητές ενώνονται καθημερινά σε ομάδες ώστε να υλοποιήσουν νέους καινοτόμους τρόπους σχεδιασμού, των χωρών της σχολικής αυλής, βοηθώντας ν΄αλλάξει ο τρόπος που μέχρι τώρα χειριζόμασταν αυτού του είδους τον σχεδιασμό. 

Μέσα στο ασφυκτικό αστικό τοπίο που έχει δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια 

η σχολική αυλή είναι από τους λίγους ανοιχτούς χώρους που έχουν απομείνει. 

Η «ανάπλαση» της λοιπόν θα έπρεπε να περιλαμβάνει νησίδες πράσινου με φύτευση δέντρων και θάμνων, συμβάλλοντας έτσι στην αλλαγή του μικροκλίματος του σχολικού χώρου και κατ’ επέκταση της γειτονιάς. Ελαφριά στέγαση, καθίσματα και παιχνίδια. Μα το κυριότερο απ΄όλα φωτισμό! Γιατί σε μια φωτισμένη περιοχή δεν μπορούν ν΄αναπτυχτούν δραστηριότητες ξένες προς την κοινωφελή δράση, πόσο μάλλον σ’ ένα χώρο με ανύπαρκτη φύλαξη. 

Μήπως τελικά θα πρέπει οι σχεδιαστικές προτάσεις που υλοποιούνται, να επιλύουν τέτοιου είδους θέματα, αναβαθμίζοντας ουσιαστικά το περιβάλλον στο οποίο ζούμε και κινούμαστε ως ενεργοί πολίτες!? 

Μήπως πριν την οποιαδήποτε υλοποίηση να υπάρχουν ερωτηματολόγια για γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές και να λαμβάνονται σοβαρά υπ΄όψιν και οι δικές τους τοποθετήσεις και σκέψεις!?
Read More »
Τα θανάσιμα αμαρτήματα της σχολικής αυλής - Της Βασιλικής Πάντου Τα θανάσιμα αμαρτήματα της σχολικής αυλής - Της Βασιλικής Πάντου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 14, 2019 Rating: 5

Νοσ. Φιλιατών: Ξεκινάει η εγκατάσταση του νέου υπερσύγχρονου Τομογράφου

Πέμπτη, Νοεμβρίου 14, 2019
Νοσ. Φιλιατών: Ξεκινάει η εγκατάσταση του νέου υπερσύγχρονου Τομογράφου


Αναστέλλεται από 14-11-2019 μέχρι και 9-12-2019 η λειτουργία του Αξονικού Τομογράφου του Νοσοκομείου, λόγω της εγκατάστασης νέου υπερσύγχρονου Τομογράφου 16 τομών . 

Με την εγκατάσταση του νέου θα ακολουθήσει η προβλεπόμενη από το Νόμο αδειοδότηση από την Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας και ταυτόχρονα θα γίνει εκπαίδευση του ιατρικού και λοιπού προσωπικού του Ακτινοδιαγνωστικού Εργαστηρίου. 

Ο υφιστάμενος Αξονικός Τομογράφος θα μεταφερθεί στο ΤΕΠ του Νοσοκομείου στην Ηγουμενίτσα και σύντομα θα τεθεί σε λειτουργία. 

Ο νέος αξονικός τομογράφος 16 τομών έχει τη δυνατότητα εκτέλεσης των εξετάσεων σε ολόκληρο το σώμα, με πολύ σύντομο χρόνο εξέτασης και με υψηλή διαγνωστική ακρίβεια. Επιπλέον έχει τη δυνατότητα ανασύνθεσης εικόνων σε όλα τα επίπεδα καθώς και την δυνατότητα τρισδιάστατων απεικονίσεων. 

Ελαχιστοποιεί τον χρόνο εξέτασης και αναβαθμίζει το επίπεδο της απεικονιστικής διάγνωσης Επιπροσθέτως, μειώνει τη δόση ακτινοβολίας, που λαμβάνει ο εξεταζόμενος, χωρίς να επηρεάζεται η ποιότητα της απεικόνισης. 

Παρακαλούνται οι ασθενείς να επικοινωνήσουν με το Γραμματεία Εξωτερικών Ιατρείων για τον προγραμματισμό των ραντεβού τους. 

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ 
ΣΠΥΡΟΣ ΔΕΡΔΕΜΕΖΗΣ
Read More »
Νοσ. Φιλιατών: Ξεκινάει η εγκατάσταση του νέου υπερσύγχρονου Τομογράφου Νοσ. Φιλιατών: Ξεκινάει η εγκατάσταση του νέου υπερσύγχρονου Τομογράφου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 14, 2019 Rating: 5

Πρωτέας Ηγουμενίτσας: Τμήμα προπονήσεων για τα μέλη του συλλόγου ΣΤΟΡΓΗ

Πέμπτη, Νοεμβρίου 14, 2019
Πρωτέας Ηγουμενίτσας: Τμήμα προπονήσεων για τα μέλη του συλλόγου ΣΤΟΡΓΗ


O Πρωτέας Ηγουμενίτσας Στίβος σε συνεργασία με το σύλλογο Στοργή ΑμεΑ (Σύλλογος Γονέων & Φίλων Ατόμων με Αναπηρία Ν.Θεσπρωτίας) θα πραγματοποιήσει τμήμα για προπονήσεις για τα μέλη του συλλόγου ΣΤΟΡΓΗ .

Πληροφορίες στο σύλλογο ΣΤΟΡΓΗ ή καθημερινά στο Δημοτικό Στάδιο Ηγουμενίτσας .
Read More »
Πρωτέας Ηγουμενίτσας: Τμήμα προπονήσεων για τα μέλη του συλλόγου ΣΤΟΡΓΗ Πρωτέας Ηγουμενίτσας: Τμήμα προπονήσεων για τα μέλη του συλλόγου ΣΤΟΡΓΗ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 14, 2019 Rating: 5

Εντός των ημερών οι αποφάσεις για μετακινήσεις προσφύγων και κλειστές δομές

Πέμπτη, Νοεμβρίου 14, 2019
Εντός των ημερών οι αποφάσεις για μετακινήσεις προσφύγων και κλειστές δομές


Τέσσερις χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες θα μεταφερθούν στην ενδοχώρα μέσα στο Νοέμβριο και είκοσι χιλιάδες το επόμενο διάστημα. Τα στοιχεία ανακοίνωσε κατά την ενημέρωση της Τρίτης ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας επαναλαμβάνοντας ότι η κατανομή θα γίνει σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας. Σύμφωνα με πληροφορίες το κυβερνητικό σχέδιο περιλαμβάνει την δημιουργία δέκα προαναχωρησιακών κέντρων, τα οποία είναι άγνωστο σε ποιες περιοχές θα γίνουν. 

Τις τελευταίες ημέρες και με αφορμή επίσκεψη υπηρεσιακών παραγόντων στο πλάνο έχει μπει το εργοστάσιο ανακύκλωσης, ιδιοκτησίας Αργυρού στους Φιλιάτες για το οποίο είχε γίνει συζήτηση και το 2016, όταν και πάλι οι πιέσεις των προσφυγικών ροών ήταν έντονες.

Οι κλειστές δομές, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου θα ολοκληρωθούν μέσα στο επόμενο τετράμηνο, δηλαδή μέχρι τον Φεβρουάριο.

«Οι μεταφορές δεν θα υπερβαίνουν το 1% του πληθυσμού σε κάθε Περιφέρεια» ανέφερε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος στις δηλώσεις που έκανε.

Σήμερα στην Ήπειρο με πληθυσμό 336.856 κατοίκους –σύμφωνα με την απογραφή του 2011- φιλοξενούνται 3.600 πρόσφυγες. Ο αριθμός δηλαδή προσφύγων και μεταναστών που ανταποκρίνεται στην ποσόστωση που έχει θέση η κυβέρνηση, η οποία όμως σύμφωνα με δημοσιεύματα εκτιμά ότι ο αριθμός των προσφύγων που βρίσκεται στην Περιφέρεια Ηπείρου φτάνει στο 0,96 και ως εκ τούτου υπάρχουν περιθώρια για φιλοξενία ενός ακόμη αριθμού, σε κάθε περίπτωση μικρού.

Οι οριστικές ανακοινώσεις, όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είναι θέμα ημερών.

«Οι συζητήσεις, με τις τοπικές κοινωνίες, είναι συνεχείς. Ο Υπουργός Εσωτερικών μιλά συνεχώς με Δημάρχους, τοπικούς βουλευτές, τοπικούς φορείς, ώστε να είναι όλοι ενήμεροι για τον σχεδιασμό της Κυβέρνησης. Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει άλλες 4.000 μετακινήσεις μέχρι το τέλος Νοεμβρίου, όπως γνωρίζετε. Και συνολικά, όπως είχαμε πει από την αρχή, οι μετακινήσεις θα είναι της τάξης των 20.000. Δηλαδή, θα μείνουν περίπου 9.500 με 10.000 ακόμα να γίνουν το δίμηνο από τον Δεκέμβριο μέχρι τον Φεβρουάριο.

Και μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα, προχωρούμε στην κατασκευή των κλειστών δομών και στο υπόλοιπο επιχειρησιακό μας σχέδιο. Όπως είπε ο Πρωθυπουργός στην Κοινοβουλευτική Ομάδα το Σάββατο, αυτές είναι μετακινήσεις αποσυμφόρησης των νησιών και δεν θα υπάρξουν άλλες», ανέφερε στις δηλώσεις του.
Read More »
Εντός των ημερών οι αποφάσεις για μετακινήσεις προσφύγων και κλειστές δομές Εντός των ημερών οι αποφάσεις για μετακινήσεις προσφύγων και κλειστές δομές Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 14, 2019 Rating: 5

Συνελήφθη αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Βούλευμα για βιασμό

Πέμπτη, Νοεμβρίου 14, 2019
Συνελήφθη αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Βούλευμα για βιασμό Συνελήφθη, χθες (13-11-2019) το απόγευμα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων ένας αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών για το αδίκημα του βιασμού. 

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως.
Read More »
Συνελήφθη αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Βούλευμα για βιασμό Συνελήφθη αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Βούλευμα για βιασμό Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 14, 2019 Rating: 5

Marbella Elix: Νέο 5άστερο του ομίλου Marbella στην Πέρδικα Θεσπρωτίας

Πέμπτη, Νοεμβρίου 14, 2019
Marbella Elix: Νέο 5άστερο του ομίλου Marbella στην Πέρδικα Θεσπρωτίας 

(φωτορεαλιστικές απεικονίσεις)

Προχωρούν οι εργασίες ριζικής ανακατασκευής του κλειστού τα τελευταία χρόνια ξενοδοχειακού συγκροτήματος Regina Mare, που βρίσκεται στην παραλία Καραβοστάσι της Πέρδικας του νομού Θεσπρωτίας από τον όμιλο Marbella Collection, στον οποίο ανήκουν τα 5άστερα MarBella Corfu Hotel και MarBella Nido Suite Hotel & Villas, στον Άγιο Ιωάννη Περιστερών της Κέρκυρας.


Το παλιό Regina Mare μετατρέπεται στο 5άστερο ξενοδοχειακό συγκρότημα Marbella Elix που θα λειτουργήσει το Μάιο του 2020 και «υπόσχεται» να ανεβάσει τον πήχη της φιλοξενίας στην ευρύτερη περιοχή της Θεσπρωτίας.


Το Marbella Elix, που βρίσκεται σε μια μαγευτική τοποθεσία όπου το βουνό συναντά τη θάλασσα, θα διαθέτει δωμάτια και σουίτες με βεράντες που έχουν απρόσκοπτη θέα στη θάλασσα, ενώ αρκετά από αυτά θα διαθέτουν ιδιωτική πισίνα, πέντε εστιατόρια με τοπικές και διεθνείς γεύσεις, πισίνα με θαλασσινό νερό, τρία μπαρς, γυμναστήριο, κέντρο ευεξίας, γήπεδο τένις κ.ά.


Read More »
Marbella Elix: Νέο 5άστερο του ομίλου Marbella στην Πέρδικα Θεσπρωτίας Marbella Elix: Νέο 5άστερο του ομίλου Marbella στην Πέρδικα Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 14, 2019 Rating: 5

Eγκαινιάστηκε Εκκλησιαστικό Κειμηλιαρχείο - Μουσείο στην ενορία Κεστρίνης Θεσπρωτίας

Πέμπτη, Νοεμβρίου 14, 2019
Eγκαινιάστηκε Εκκλησιαστικό Κειμηλιαρχείο - Μουσείο στην ενορία Κεστρίνης Θεσπρωτίας


Με σκοπό κειμήλια (εικόνες, βιβλία, έγγραφα, άμφια), που ήταν λησμονημένα σε σιωπηλές και αραχνιασμένες γωνιές, να είναι διαθέσιμα σε επισκέπτες και να τους φέρνουν σε επαφή με την Ορθόδοξη παράδοση του τόπου, εγκαινιάστηκε στο αρχικό του στάδιο Εκκλησιαστικό Κειμηλιαρχείο-Μουσείο στην Κεστρίνη Θεσπρωτίας. 

Τα εγκαίνια έγιναν από το δήμαρχο Φιλιατών Σπύρο Παππά, ο οποίος τόνισε ότι είναι μια καλή αρχή, που με τη βοήθεια όλων μπορεί και πρέπει να φθάσει στο τελικό της στάδιο. 

Είναι το πρώτο στη Θεσπρωτία ενοριακό Εκκλησιαστικό Κειμηλιαρχείο-Μουσείο, που, όπως τόνισε ο εφημέριος π. Ηλίας Μάκος, στοιχειοθετεί μια πάλη ενάντια στο χρόνο και τη φθορά, θα λειτουργεί ως κιβωτός προγονικών θησαυρών για τις επερχόμενες γενιές. 
Θα ανασύρει μνήμες, θα θα ξαναζωντανεύει ανθρώπους, θα φωτίζει εποχές. 
Και πρόσθεσε: "Έτσι μένουν αχνάρια στο πέρασμα, ρίζες στο κύλισμα του χρόνου".
Read More »
Eγκαινιάστηκε Εκκλησιαστικό Κειμηλιαρχείο - Μουσείο στην ενορία Κεστρίνης Θεσπρωτίας Eγκαινιάστηκε Εκκλησιαστικό Κειμηλιαρχείο - Μουσείο στην ενορία Κεστρίνης Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 14, 2019 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση για τις Εκδηλώσεις των Χριστουγέννων

Πέμπτη, Νοεμβρίου 14, 2019
Ηγουμενίτσα: Πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση για τις Εκδηλώσεις των Χριστουγέννων 


Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, η πρώτη διερευνητική συνάντηση φορέων, συλλόγων και εθελοντών, με θέμα τις εκδηλώσεις των Χριστουγέννων που οργάνωσε το Π.Α.Κ.Π.ΠΟ του Δήμου και ο Δήμος Ηγουμενίτσας!!!
Read More »
Ηγουμενίτσα: Πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση για τις Εκδηλώσεις των Χριστουγέννων Ηγουμενίτσα: Πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση για τις Εκδηλώσεις των Χριστουγέννων Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 14, 2019 Rating: 5

Ομιλία Β. Γιόγιακα για τις αλλαγές στο Ποινικό Κώδικα και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας (+ΒΙΝΤΕΟ)

Πέμπτη, Νοεμβρίου 14, 2019
Ομιλία Β. Γιόγιακα για τις αλλαγές στο Ποινικό Κώδικα και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας (+ΒΙΝΤΕΟ)Κύριε Υπουργέ,
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Νομίζω ότι συμφωνούμε πως μια τόσο σημαντική μεταρρύθμιση όπως η αλλαγή των δύο Κωδίκων δεν πρέπει να συνδέεται με πολιτικές σκοπιμότητες ή με ιδεολογικές συγγένειες.

Ούτε μπορεί να επηρεάζεται από διάφορα γεγονότα της συγκυρίας.

Εμείς, με τις προτεινόμενες αλλαγές, επιδιώκουμε να αντιμετωπίσουμε αδυναμίες, αστοχίες και αντιφάσεις της βασικής αναθεώρησης που ψηφίστηκε από την προηγούμενη Βουλή, και μάλιστα στο παρά πέντε.

Λάβαμε υπόψη τις ανησυχίες που εξέφρασαν ενώσεις, πανεπιστημιακοί και επαγγελματίες του νομικού χώρου.

Τις προειδοποιήσεις για μαζικές παραγραφές αδικημάτων όπως οι διαρρήξεις και οι κλοπές, οι αθρόες αποφυλακίσεις κρατουμένων.

Η δημιουργία αισθήματος ατιμωρησίας στον κόσμο, η αύξηση των απειλών για τη δημόσια ασφάλεια…

Ή, ακόμα, η ανοχή απέναντι σε κρούσματα διαφθοράς ή στη δράση ακραίων ή τρομοκρατικών ομάδων.

Ακούγοντας λοιπόν τις ανησυχίες αυτές, δε μπορούσαμε παρά να τροποποιήσουμε συγκεκριμένες διατάξεις που είναι πολύ σημαντικές για την τόνωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.
Γίνονται πιο αυστηρές οι ποινές για επιθέσεις σε συμβολαιογράφους και άλλους δημόσιους λειτουργούς όπως οι εφοριακοί, που ασκούν τα επαγγελματικά και υπηρεσιακά τους καθήκοντα.

Προβλέπονται ποινές και για όσους εισέρχονται και παραμένουν παράνομα σε δημόσια κτίρια.
Τιμωρούνται η χρηματοδότηση τρομοκρατικών οργανώσεων, η παροχή πληροφοριών για τέλεση τρομοκρατικών πράξεων αλλά και η δημόσια απειλή ή προτροπή σε τρομοκρατική πράξη.

Αυστηρά θα μεταχειρίζεται ο νόμος όχι μόνο όσους χρησιμοποιούν αλλά και όσους σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν μολότοφ και εκρηκτικές ουσίες.

Γίνεται ξανά κακούργημα η δωροδοκία και η δωροληψία υπαλλήλων.

Οι πολυϊσοβίτες, όπως είναι τα μέλη της 17 Νοέμβρη, μπορούν να ζητήσουν αποφυλάκιση αφού εκτίσουν 22 και όχι 17 έτη ποινής.

Θεωρείται κακούργημα με ποινή κάθειρξης μέχρι 10 χρόνια η κλοπή από τουλάχιστον δύο άτομα που είχαν συγκροτήσει συμμορία, ανεξάρτητα από την αξία των κλοπιμαίων.

Πολύ σημαντική είναι επίσης η πρόβλεψη βαρύτερων ποινών - που θα φτάνουν μέχρι τα ισόβια - για όποιον οδηγεί υπό την επήρεια αλκοόλ ή ναρκωτικών και προκαλέσει θάνατο.

Όπως πολύ θετική - και εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι προς τιμήν του ο κύριος Υπουργός ανταποκρίθηκε στις προτάσεις συναδέλφων - είναι η πρόβλεψη αυστηρότερων ποινών για τον βιασμό, που αφορά και τον βιασμό ανηλίκων.

Αυξάνονται τα πρόστιμα και οι ποινές για τη διακίνηση μεταναστών και στο εξής θα καταλογίζονται για κάθε ένα μεταφερόμενο άτομο.
Οι «ποινές - χάδια», οι μη αναλογικές ποινές, η ατιμωρησία δεν έχουν θέση ούτε σε εγκληματικές, ούτε σε αντικοινωνικές συμπεριφορές!

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Στις συνεδριάσεις της Επιτροπής ειπώθηκαν αρκετά για τη δίωξη τραπεζικών στελεχών για απιστία ύστερα από μήνυση, και όχι αυτεπάγγελτα, όπως προβλέπεται για τους κρατικούς λειτουργούς.
Η λογική πίσω από αυτή τη διαφορά είναι συγκεκριμένη, και την επαναλαμβάνω για τους πολίτες που μας βλέπουν ή θα μας διαβάσουν:

Θέλουμε τα τραπεζικά στελέχη να μπορούν να διαπραγματευτούν και να υπογράψουν ρυθμίσεις για τα κόκκινα δάνεια με μεγαλύτερη ευελιξία.

Για να δώσουν ανάσες σε νοικοκυριά, για να μπορέσουν να κρατηθούν στη ζωή επιχειρήσεις, άρα και να σωθούν θέσεις εργασίας που σήμερα κινδυνεύουν.

Για να μπορέσουν οι τράπεζες να σταθούν μια ώρα αρχύτερα δίπλα στις ανάγκες της οικονομίας.

Ένα σχόλιο, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, για τη χρήση της κοινωφελούς εργασίας ως βασικής και εναλλακτικής ποινής:

Σωστά ο κύριος Υπουργός λαμβάνει υπόψη ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ούτε μηχανισμός που θα ελέγχει την παροχή της κοινωφελούς εργασίας, ούτε δομές υποδοχής σε δήμους και άλλους φορείς.

Αυτό τα γνωρίζουν οι δικαστές οι οποίοι - παρότι ισχύει και σήμερα - σπάνια ως ποτέ επιβάλλουν κοινωφελή εργασία.

Κρατάμε, επομένως, τη δέσμευση του κυρίου Υπουργού ότι σχετικά σύντομα θα παρουσιάσει συγκεκριμένο πρόγραμμα και ονομαστική καταγραφή των δομών όπου θα μπορεί να εκτίεται η ποινή της κοινωφελούς εργασίας.

Είναι μια θετική πρόβλεψη που είναι κρίμα να παραμείνει κενό γράμμα.
Κύριε Υπουργέ,

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Είναι προφανές ότι οι αλλαγές που νομοθετήθηκαν ύστερα από 10ετή εργασία και συνεργασία κορυφαίων ειδικών, θα κριθούν στην πράξη.

Έχουμε επίγνωση ότι ένας νόμος από μόνος του δεν αρκεί.

Ότι χρειαζόμαστε περισσότερες και καλύτερες υποδομές, περισσότερους ανθρώπους και, ακόμα, περισσότερη τεχνολογία.

Γι’ αυτό και συνεχίζουμε, με το κεφάλι χαμηλά και με διάθεση για δουλειά, να κάνουμε βήμα προς βήμα πράξη το σχέδιό μας για μια πολιτική ασφάλειας με επίκεντρο τον πολίτη.

Να κάνουμε πράξη έναν βασικό όρο της Συμφωνίας Αλήθειας της Νέας Δημοκρατίας με την κοινωνία:

Να εγγυηθεί περισσότερη ασφάλεια σε κάθε πολίτη!

Read More »
Ομιλία Β. Γιόγιακα για τις αλλαγές στο Ποινικό Κώδικα και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας (+ΒΙΝΤΕΟ) Ομιλία Β. Γιόγιακα για τις αλλαγές στο Ποινικό Κώδικα και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 14, 2019 Rating: 5

Σύλληψη ενός 31χρονου εχτές το μεσημέρι στην Ηγουμενίτσα

Πέμπτη, Νοεμβρίου 14, 2019
Σύλληψη ενός 31χρονου εχτές το μεσημέρι στην Ηγουμενίτσα


Στη σύλληψη ενός 31χρονου αλλοδαπού προέβησαν, μεσημβρινές ώρες της Τετάρτης, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι ο ανωτέρω επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο το οποίο δεν έφερε σφραγίδα εισόδου σε έδαφος SCHENGEN, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.
Read More »
Σύλληψη ενός 31χρονου εχτές το μεσημέρι στην Ηγουμενίτσα Σύλληψη ενός 31χρονου εχτές το μεσημέρι στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 14, 2019 Rating: 5

Σελίδες