ΣΚΡΑΤΣ: Κέρδη άνω των 2,4 εκατ. ευρώ την προηγούμενη εβδομάδα

Παρασκευή, Ιουνίου 24, 2022
ΣΚΡΑΤΣ: Κέρδη άνω των 2,4 εκατ. ευρώ την προηγούμενη εβδομάδα


Κέρδη άνω των 2,4 εκατ. ευρώ μοίρασε το ΣΚΡΑΤΣ την προηγούμενη εβδομάδα. Συγκεκριμένα, από τις 13 έως και τις 19 Ιουνίου 2022 τα συνολικά κέρδη του παιχνιδιού ανήλθαν σε 2.401.134 ευρώ.
Ανάμεσα στους νικητές ήταν ένας τυχερός παίκτης στην Αττική και δύο στη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι κέρδισαν έπαθλα των 10.000 ευρώ στα παιχνίδια «ΣΜΑΡΑΓΔΕΝΙΑ 7ΑΡΙΑ» και «ΕΦΤΑΤΥΧΗ ΓΑΤΑ ΜΕ ΟΥΡΑ». Ένας παίκτης στην Κάλυμνο κέρδισε 3.000 ευρώ στο ΣΚΡΑΤΣ «ΜΑΓΙΚΑ ΚΕΡΑΣΙΑ», ενώ δύο τυχεροί σε Λιβαδειά και Αθήνα κέρδισαν από 2.000 ευρώ στο παιχνίδι «ΣΜΑΡΑΓΔΕΝΙΑ ΕΦΤΑΡΙΑ». Επιπλέον, συνολικά 34 παίκτες από διάφορες περιοχές της Ελλάδας κέρδισαν από 1.000 ευρώ ο καθένας.
Το ΣΚΡΑΤΣ προσφέρει ένα ευρύ φάσμα επάθλων για τους παίκτες, μεταξύ αυτών μεγάλα ποσά από 100.000 έως και 1.000.000 ευρώ.
Διατίθεται από πρακτορεία ΟΠΑΠ, λαχειοπώλες, περίπτερα, μίνι μάρκετ, καταστήματα ΕΛΤΑ και επιλεγμένα πρατήρια υγρών καυσίμων και σούπερ μάρκετ.
Read More »
ΣΚΡΑΤΣ: Κέρδη άνω των 2,4 εκατ. ευρώ την προηγούμενη εβδομάδα ΣΚΡΑΤΣ: Κέρδη άνω των 2,4 εκατ. ευρώ την προηγούμενη εβδομάδα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 24, 2022 Rating: 5

Με το Δήμαρχο Φιλιατών συναντήθηκε η Ν.Ε. Θεσπρωτίας του ΠΑΣΟΚ

Παρασκευή, Ιουνίου 24, 2022
Με το Δήμαρχο Φιλιατών συναντήθηκε η Ν.Ε. Θεσπρωτίας του ΠΑΣΟΚ


Συνάντηση με τον Δήμαρχο Φιλιατών κ. Σπύρο Παππά πραγματοποίησε στο Δημαρχείο Φιλιατών, η νέα Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής, εκπροσωπούμενη από τον Γραμματέα κ. Ιωάννη Γεωργίου, τον υπεύθυνο Αυτοδιοίκησης κ. Δημήτριο Λώλο, καθώς και τον Γραμματέα της Τ.Ο Φιλιατών κ. Αλέκο Γκόγκο.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ακριτικός Δήμος της Θεσπρωτίας και οι τόποι συνεισφοράς για την επίλυση τους από το ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Δήμαρχος τόνισε πως είναι θέμα ζωτικής σημασίας η κατασκευή του κάθετου οδικού άξονα Εγνατίας - Μαυροματίου, ενώ στα πολύ σημαντικά προβλήματα μεταξύ αλλων ανέφερε το δημογραφικό πρόβλημα.

Ο κ. Παππάς σημείωσε την σπουδαιότητα της ανανέωσης των πολιτικών κομμάτων με νέους ανθρώπους ενώ τόνισε την δημιουργική συνεισφορά που πρέπει να έχουν τα κόμματα στο δημοκρατικό πολίτευμα.

Στην συνέχεια, κλιμάκιο της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ, περιόδευσε στην αγορά των Φιλιατών όπου και συνομίλησε με κατοίκους και καταστηματάρχες.

Η Ν.Ε. Θεσπρωτίας του ΠΑΣΟΚ, θα είναι αρωγός σε κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι ΟΤΑ του της Περιφερειακής Ενότητάς μας, ενώ οι συναντήσεις με τους Δημάρχους της Θεσπρωτίας καθώς και με τους παραγωγικούς φορείς, θα συνεχιστούν ολο το επόμενο διάστημα, με σκοπό την καταγραφή των προβλημάτων και της δυνατότητας συνεισφοράς μας στην επίλυση τους.
Read More »
Με το Δήμαρχο Φιλιατών συναντήθηκε η Ν.Ε. Θεσπρωτίας του ΠΑΣΟΚ Με το Δήμαρχο Φιλιατών συναντήθηκε η Ν.Ε. Θεσπρωτίας του ΠΑΣΟΚ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 24, 2022 Rating: 5

Ο Κυριάκος Τσόδουλος νέος πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Θεσπρωτίας

Παρασκευή, Ιουνίου 24, 2022
Ο Κυριάκος Τσόδουλος νέος πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Θεσπρωτίας


Συγκροτήθηκε στις 20-06-2022 ημέρα Δευτέρα σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν Θεσπρωτίας που προήλθε απο τις εκλογές της 15/6/2022 ως εξής:
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΤΣΟΔΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΧΡΙΣΤΟΦΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΚΑΤΣΗΣ ΗΛΙΑΣ ΤΑΜΙΑΣ: ΖΑΡΡΟΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ
ΜΕΛΗ: ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
ΜΗΛΙΩΤΗ ΜΑΡΙΝΑ
ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΜΙΧΑΛΗΣ
Εκφράζουμε τις ευχαριστίες προς όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες που έφεραν με την ψήφο τους στην πρώτη θέση τους υποψηφίους με το ψηφοδέλτιο της Δ.Α.Κ.Ε. δίνοντας 3 από τις 7 έδρες. Θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα σε κάθε συνάδελφο-συναδέλφισσα, θα υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα όλων των εκπαιδευτικών ανεξαρτήτως ιδεολογικής τοποθέτησης και θα είμαστε παρόντες στη διεκδίκηση και επίλυση μικρών και μεγάλων καθημερινών προβλημάτων. Καλή και δημιουργική θητεία σε όλους μας.
Read More »
Ο Κυριάκος Τσόδουλος νέος πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Θεσπρωτίας Ο Κυριάκος Τσόδουλος νέος πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 24, 2022 Rating: 5

Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης για τα κάστρα Ηγουμενίτσας και Μαργαριτίου

Παρασκευή, Ιουνίου 24, 2022
Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης για τα κάστρα Ηγουμενίτσας και Μαργαριτίου


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 20 Ιουνίου 2022 η εκδήλωση των εγκαινίων της περιοδικής έκθεσης «Κάστρα Ηγουμενίτσας και Μαργαριτίου: δύο σταθμοί στην παράκτια διαδρομή Αδριατικής – Ιονίου», η οποία διοργανώνεται από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας στο πλαίσιο του έργου «Δίκτυο Παράκτιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς» (CoHeN), που υλοποιείται με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Interreg V-A Ελλάδα-Ιταλία 2014-2020.
H έκθεση περιλαμβάνει αυθεντικά χαρακτικά, χάρτες και σκίτσα, αλλά και αναπαραγωγές αντίστοιχων έργων του 16ου και 17ου αι., που απεικονίζουν τα κάστρα της Ηγουμενίτσας και του Μαργαριτίου σε δύο σημαντικές στιγμές της ιστορίας τους: την κατάληψη του κάστρου στο Μαργαρίτι το 1571, μετά την επίθεση Βενετών, Κερκυραίων και τοπικών δυνάμεων από την Πάργα και την Παραμυθιά, και την επίθεση εναντίον του κάστρου της Ηγουμενίτσας από τον βενετσιάνικο στόλο με επικεφαλής τον ναύαρχο Φραντσέσκο Μοροζίνι το 1685.
Παρουσιάζεται επίσης εποπτικό υλικό για τα δεκαεπτά μνημεία στην Ελλάδα και την Ιταλία, στα οποία πραγματοποιούνται παρεμβάσεις στο πλαίσιο του έργου «Δίκτυο Παράκτιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς» (CoHeN), με ιδιαίτερη έμφαση στην ιστορία και την αρχιτεκτονική των κάστρων Ηγουμενίτσας και Μαργαριτίου.
Εκ μέρους των διοργανωτών εκφράζονται ειλικρινείς ευχαριστίες στο Δήμο Ηγουμενίτσας και το Κέντρο Ιστορικών Μελετών Θεσπρωτίας που ευγενικά παραχώρησαν τα πρωτότυπα έργα ιδιοκτησίας τους για τις ανάγκες της έκθεσης.
Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2022 και η είσοδος σε αυτή για το κοινό θα είναι ελεύθερη κατά τις ημέρες και ώρες λειτουργίας του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας.


Ιωάννης Χουλιαράς
Προϊστάμενος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας

Ωράριο Λειτουργίας Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας: Δευτέρα έως Κυριακή: 8.30-20.00 (εκτός Τρίτης)
Πληροφορίες: T.: +30 26650 28539, 21417 / e-mail: efathe@culture.gr
website:igoumenitsamuseum.gr
Read More »
Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης για τα κάστρα Ηγουμενίτσας και Μαργαριτίου Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης για τα κάστρα Ηγουμενίτσας και Μαργαριτίου Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 24, 2022 Rating: 5

Συνεδριάζει τη Δευτέρα το δημοτικό συμβούλιο Σουλίου

Παρασκευή, Ιουνίου 24, 2022
Συνεδριάζει τη Δευτέρα το δημοτικό συμβούλιο Σουλίου


Συνεδριάζει τη Δευτέρα στις 20:30, το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Σουλίου, με 8 θέματα στην ημερησία διάταξη:
ΘΕΜΑ 1ο: Αντικατάσταση εκπροσώπου στο έργο ΤΟΠΣΑ ΙΟΝΙΑ ΠΥΛΗ.
ΘΕΜΑ 2ο: Τροποποίηση Προϋπολογισμού και τεχνικού προγράμματος Δήμου Σουλίου, οικ. έτους 2022
ΘΕΜΑ 3ο: Τροποποίηση ρυμοτομικού σχεδίου Γαρδικίου Δήμου Σουλίου στο Ο.Τ 55 (Εισήγηση Ε.Π.Ζ)
ΘΕΜΑ 4ο: Καθορισμός αμοιβής δικηγόρου ( αριθμ. 107 /2022 Απόφαση Ο.Ε )
ΘΕΜΑ 5ο: Έγκριση υλοποίησης προγραμμάτων άθλησης για όλους-Προγραμματισμός πρόσληψης εκτάκτου προσωπικού ΙΔΟΧ για την υλοποίησή τους την περίοδο 20220-2023
ΘΕΜΑ 6ο: Eκμίσθωση δημοτικής έκτασης για σταβλικές εγκαταστάσεις στην Κοινότητα Καρβουναρίου ( θέση «ΜΠΟΖΟΥΡΙ»)
ΘΕΜΑ 7ο: Eκμίσθωση δημοτικής έκτασης για σταβλικές εγκαταστάσεις στην Κοινότητα Καρβουναρίου ( θέση «ΜΠΟΖΟΥΡΙ»)
ΘΕΜΑ 8ο: Παράταση εκμίσθωσης αγροτεμαχίων
Read More »
Συνεδριάζει τη Δευτέρα το δημοτικό συμβούλιο Σουλίου Συνεδριάζει τη Δευτέρα το δημοτικό συμβούλιο Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 24, 2022 Rating: 5

Συστάθηκε φιλόπτωχο ταμείο από την Μητρόπολη Παραμυθιάς

Παρασκευή, Ιουνίου 24, 2022
Συστάθηκε φιλόπτωχο ταμείο από την Μητρόπολη Παραμυθιάς


Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδας, με απόφαση της, ενέκρινε τη σύσταση εκκλησιαστικού ιδρύματος με την επωνυμία “Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο της Ιεράς Μητροπόλεως Παραμυθίας, Φιλιατών και Γηρομερίου”, το οποίο λειτουργεί υπό την εποπτεία της Μητροπόλεως.

Όπως αναγράφεται στον κανονισμό σύστασης οι σκοποί είναι πολλοί, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται η οικονομική παροχή και περίθαλψη ενδεών και απόρων οικογενειών και ατόμων, η φροντίδα απόρων ηλικιωμένων, που διαβιούν σε γηροκομεία, η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ασθενών, η λειτουργία “Καταστήματος-τραπέζης αγάπης δωρεάν διανομής ενδυμάτων και υποδημάτων”, η παροχή “γευμάτων αγάπης” σε αναξιοπαθούντες ή και εργαζόμενους, η παντοειδή συνδρομή πληγέντων από έκτακτα φυσικά φαινόμενα και γενικά η άσκηση φιλανθρωπίας.

Το ίδρυμα διοικείται από επταμελή διοικητικό συμβούλιο, του οποίου πρόεδρος είναι ο εκάστοτε Μητροπολίτης, αντιπρόεδρος ο εκάστοτε πρωτοσύγκελλος ή γενικός αρχιερατικός επίτροπος και συμμετέχουν ακόμη, με διορισμό από το Μητροπολίτη και τριετή θητεία, τρεις κληρικοί και δύο λαϊκοί (ο γραμματέας και ο ταμίας είναι κληρικοί).

Οι πόροι του Ιδρύματος προέρχονται, μεταξύ άλλων, όπως ορίζεται στον κανονισμό του, από εισφορές των ενοριών, των μονών και των προσκυνημάτων, από κληρονομιές, κληροδοσίες και δωρεές ή και αφιερώματα, από επιχορηγήσεις της Μητρόπολης, δήμων και κοινοτήτων ή και άλλων οργανισμών, καθώς και από άλλα νόμιμα έσοδα.

Για καλύτερη εκπλήρωση των σκοπών του Γενικού Φιλόπτωχου Ταμείου υπάρχει η δυνατότητα κάθε ενορία να ιδρύει, μετά από απόφαση του Μητροπολίτη, “Ενοριακό Φιλόπτωχο Ταμείο”, με δική του νομική υπόσταση και με δράση εντός των ορίων της.
Read More »
Συστάθηκε φιλόπτωχο ταμείο από την Μητρόπολη Παραμυθιάς Συστάθηκε φιλόπτωχο ταμείο από την Μητρόπολη Παραμυθιάς Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 24, 2022 Rating: 5

Ημερίδα για την ολοκλήρωση των εργασιών αποκατάστασης και ανάδειξης του αρχαίου θεάτρου Γιτάνων

Παρασκευή, Ιουνίου 24, 2022
Ημερίδα για την ολοκλήρωση των εργασιών αποκατάστασης και ανάδειξης του αρχαίου θεάτρου Γιτάνων


Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας σας προσκαλεί την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022 και ώρα 10.30 π.μ. στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας, στην ανοιχτή για το κοινό ενημερωτική Ημερίδα για την ολοκλήρωση των εργασιών αποκατάστασης και ανάδειξης του αρχαίου θεάτρου Γιτάνων.
 H αρχαία πόλη των Γιτάνων, που σήμερα αποτελεί οργανωμένο και επισκέψιμο αρχαιολογικό χώρο, βρίσκεται στο βορειοδυτικό άκρο της Θεσπρωτίας, σε μικρή απόσταση από τα ελληνοαλβανικά σύνορα. Το θέατρο οικοδομήθηκε τον 3ο αι. π.Χ. σε πλεονεκτική θέση, έξω από το τείχος, δίπλα στον πλωτό κατά την αρχαιότητα ποταμό Θύαμι και σε συνάφεια με τα υπόλοιπα δημόσια οικοδομήματα καθώς εξυπηρετούσε, πέραν της διδασκαλίας του αρχαίου δράματος, πολιτικές συγκεντρώσεις του Κοινού των Ηπειρωτών. Είχε χωρητικότητα περίπου 4.000 θεατών.
Η αποκατάσταση των κεντρικών κερκίδων του θεάτρου και η στερέωση της δυτικής οχύρωσης επάνω από την απόληξη του κοίλου, αποτέλεσαν το κύριο αντικείμενο του έργου της Εφορείας Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας «Βασικές υποδομές και εργασίες αποκατάστασης και ανάδειξης αρχαίου θεάτρου Γιτάνων – Α΄ Φάση» που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ήπειρος 2014-2020.
 Το μνημείο έχει ήδη αποδοθεί προς χρήση στο κοινό με την πραγματοποίηση μουσικών εκδηλώσεων και θεατρικών παραστάσεων.
Read More »
Ημερίδα για την ολοκλήρωση των εργασιών αποκατάστασης και ανάδειξης του αρχαίου θεάτρου Γιτάνων Ημερίδα για την ολοκλήρωση των εργασιών αποκατάστασης και ανάδειξης του αρχαίου θεάτρου Γιτάνων Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 24, 2022 Rating: 5

Πρόσκληση της ΤΕ Θεσπρωτίας του ΚΚΕ

Παρασκευή, Ιουνίου 24, 2022
Πρόσκληση της ΤΕ Θεσπρωτίας του ΚΚΕ Αυτοαπασχολούμενη, αυτοαπασχολούμενε, μικρέ έμπορε.
Η ΤΕ Θεσπρωτίας του ΚΚΕ σε καλεί στην εκδήλωση που διοργανώνει την ΔΕΥΤΕΡΑ 27/06/22 και ώρα 20:00 στο ΠΑΝΘΕΟΝ στην Ηγουμενίτσα με θέμα τα προβλήματα του χώρου.
Έλα να συζητήσουμε για την διέξοδο απέναντι σε όλα τα νέα αδιέξοδα που για ακόμα μια φορά ερχόμαστε αντιμέτωποι.
Βάλε τη δική σου σφραγίδα στις εξελίξεις …με ισχυρό ΚΚΕ!
Read More »
Πρόσκληση της ΤΕ Θεσπρωτίας του ΚΚΕ Πρόσκληση της ΤΕ Θεσπρωτίας του ΚΚΕ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 24, 2022 Rating: 5

Η Απελευθέρωση της Παραμυθιάς και η «γενοκτονία» των Τσάμηδων. Η Μάχη των Αγίων Θεοδώρων (30 Ιουνίου 1944) | Γράφει : O Γιώργος Γκορέζης*

Παρασκευή, Ιουνίου 24, 2022
Η Απελευθέρωση της Παραμυθιάς και η «γενοκτονία» των Τσάμηδων. Η Μάχη των Αγίων Θεοδώρων (30 Ιουνίου 1944) | Γράφει : O Γιώργος Γκορέζης*


Oι απόγονοι των Τσάμηδων που μένουν στην Αλβανία ανακήρυξαν την 27η Ιουνίου, ημέρα απελευθέρωσης της Παραμυθιάς Θεσπρωτίας από τους γερμανοτσάμηδες, σαν ημέρα δήθεν γενοκτονίας, και προβαίνουν κατ΄ έτος την 27η Ιουνίου σε θορυβώδεις συγκεντρώσεις στα σύνορα με τη Θεσπρωτία. Την Δευτέρα 20 Ιουνίου 2022 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση αφιερωμένη στη μνήμη των θυμάτων της «γενοκτονίας» της Τσαμουριάς από το ακραίο και ανθελληνικό κόμμα PDIU, που συστηματικά προωθεί την ατζέντα της Άγκυρας στην χώρα. Η προκλητική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την ανοχή του προεδρείου της βουλής και της κυβέρνησης Ράμα, που συχνά «χαϊδεύει» τα αυτιά των εθνικιστών για ψηφοθηρικούς λόγους. Και όλα αυτά ενώ γνωρίζουν ότι με τον τρόπο αυτό κακοποιούν και παραχαράσσουν την ιστορία, που έχει καταγράψει ότι οι πρόγονοι τους ήταν εγκληματίες πολέμου, που διέφυγαν την παραπομπή τους στο δικαστήριο της Νυρεμβέργης, όπου έπρεπε να δικασθούν, παρέα με τους ναζί συνεργάτες τους.

Στις αρχές του θέρους 1944 η κατάσταση στη Θεσπρωτία μεταβάλλεται. Οι Εθνικές Ομάδες Ελλήνων Ανταρτών ( Ε.Ο.Ε.Α. ) του Εθνικού Δημοκρατικού Ελληνικού Συνδέσμου ( ΕΔΕΣ) την 27η Ιουνίου 1944 καταλαμβάνουν την Παραμυθιά και την 29η Ιουνίου ανακαταλαμβάνουν την Πάργα. Τόσο στην Παραμυθιά όσο και στην Πάργα ελήφθησαν μέτρα τιμωρίας των Μουσουλμάνων, που είχαν διαπράξει φόνους και εμπρησμούς και προστασίας των γυναικοπαίδων από την οργή του ελληνικού πληθυσμού - 43 καταδικάστηκαν από το στρατοδικείο σε θάνατο και εκτελέστηκαν-και 600 περίπου γυναικόπαιδα βρήκαν προστασία, διατροφή και περίθαλψη σε χώρο συγκέντρωσης στην Παραμυθιά.

Οι δυνάμεις των ενόπλων Μουσουλμάνων, εκτελώντας διαταγές της Γερμανικής Διοίκησης, εγκατέστησαν γραμμή μάχης σε υψώματα Δυτικά και Βορειοδυτικά της Παραμυθιάς και Βορείως της Πάργας, επιδιδόμενοι σε επιδρομές, ληστείες και φόνους εντός της καταληφθείσης υπό των ανταρτών περιοχής. Προς τούτους απεστάλη προκήρυξη που τους καλεί να παύσουν να συνεργάζονται με τους Γερμανούς και να καταθέσουν τα όπλα, αλλά αυτοί καμία απάντηση δεν έδωκαν.

Πληροφορίες έφεραν τους συνεργαζόμενους με τους Γερμανούς ενόπλους Μουσουλμάνους να ετοιμάζουν επίθεση για την ανακατάληψη της Παραμυθιάς. Για την εξασφάλιση της Πόλης το ΙΙ Τάγμα του 16ου Συντάγματος προωθήθηκε από την 27η Ιουνίου στο Στενό Αγίων Θεοδώρων Σέλιανης, τοποθεσία απέχουσα περί τα 4 χιλιόμετρα από την Παραμυθιά, για να απαγορεύσει την αμαξιτή οδό Μενίνα – Παραμυθιά. Το Τάγμα έλαβε διάταξη με τον 5ο Λόχο υπό τον Εύελπι Χριστόπουλο Χρίστο στα δεξιά, τον 6ο Λόχο υπό τον υπολοχαγό Γριβάκο Πέτρο στα αριστερά ( τοποθεσία ΚΟΚΚΙΝΑ ΧΩΜΑΤΑ ), και τον 2ο Λόχο Μηχανημάτων υπό τον τότε Εύελπι Παναγιωτακόπουλο Γεράσιμο στην Παραμυθιά.

Όλοι οι αντάρτες του Τάγματος κατήγοντο από την περιοχή, και έπνεαν μένεα κατά των Μουσουλμάνων, που θεωρούσαν σφαγείς του ελληνισμού της Θεσπρωτίας. Οι άνδρες του 5ου Λόχου προήρχοντο κυρίως από τα χωριά Προδρόμι, Βέλιανη και Καρυώτι, και οι πλείστοι ήταν παλαίμαχοι αντάρτες του εκ Προδρομίου οπλαρχηγού ( Υπολοχαγού των Ε.Ο.Ε.Α. ) Γεωργίου Κωνσταντίνου (Κώτσιο-Νικόλα ), γενναίου και ατρόμητου πολεμιστή. Ο 6ος Λόχος περιελάμβανε αντάρτες από τα χωριά Ζερβοχώρι ( οπλαρχηγός Κωνσταντίνου ), Αγορά-Χόικα οπλαρχηγός Φωτο -Λιόλιος ), περιοχή Φαναρίου (οπλαρχηγός Ντούσκος ), Προδρόμι ( οπλαρχηγός Τσίτσος Χρήστος ).

Η επίθεση των ενόπλων Μουσουλμάνων εκδηλώθηκε την 0530 ώρα της 30ης Ιουνίου επί της κατευθύνσεως από Μενίνα προς Αγίους Θεοδώρους. Προηγούντο δύο Γερμανικά αυτοκίνητα έλκοντα ένα Πυροβόλο των 47 και ένα βλητοφόρο πλήρες βλημάτων. Δέκα περίπου αυτοκίνητα πλήρη Γερμανών ( δύναμη 250 περίπου άνδρες ) και 100 περίπου Μουσουλμάνοι , πολλοί έφιπποι, εντοπίστηκαν να αναμένουν στη θέση « Κεφαλόβρυσο », εκεί ακριβώς όπου ο πλάτανος και η πηγή.

Οι αντάρτες άρχισαν τα πυρά εναντίον του εχθρού από την απόσταση των 300 μέτρων, και οι επί των οχημάτων Γερμανοί κατήλθαν αυτών και άρχισε η μάχη. Οι θέσεις των ανδρών του 6ου Λόχου ήσαν πολύ επισφαλείς, διότι η τοποθεσία ήταν πεδινή και εκτεθειμένη στα πυρά του εχθρού. Παρά ταύτα οι αντάρτες επέδειξαν ευψυχία και εκράτουν τις θέσεις τους. Ενώ οι θέσεις του 5ου Λόχου ήταν πλεονεκτικότερες κατά το δεξιό τους μόνο, όπου και τα βραχώδη προπετάσματα που κάλυπταν τους αντάρτες.

Πλέον της ημίσειας ώρας οι Γερμανοί και Μουσουλμάνοι καθηλώνονται εντός των χανδάκων από τα δραστικά πυρά των ανταρτών, παρά την υπεροχή των πυρών τους, που ενισχύονταν και από πυρά βαρέων όλμων. Βαρύ πολυβόλο του 5ου Λόχου, που είχε ταχθεί στα δεξιά του και εντός σχισμής βράχου, θέριζε ολόκληρη την μεταξύ του έλους και των αντερεισμάτων του υψώματος Ζουμπάνι έκταση στην οποία διεξήγετο η μάχη, και καθιστούσε την προχώρηση του εχθρού αδύνατη. Το πολυβόλο τούτο, λάφυρο των Προδρομιτών ανταρτών από προηγούμενους αγώνες τους με τους Γερμανοιταλούς, χειρίζετο ο αντάρτης Χρίστος Τσίτσος. Προήχθη σε επιλοχία για τον ηρωισμό του κατά τη μάχη αυτή.

Οι Γερμανοί έταξαν τότε εις αγρόν του Νεοχωρίου Πυροβολαρχία από τέσσερα πυροβόλα και άρχισαν δραστικά πυρά. Επεσήμαναν το πολυβόλο και έβαλαν συνεχώς κατ’ αυτού.

Τα πυρά των ανταρτών ήλθαν να ενισχύσουν δύο όλμοι Ιταλικής προελεύσεως από τον Λόχο μηχανημάτων του Τάγματος, εκ των οποίων μόνο ο ένας κατέστη δυνατό να μεταφερθεί δια των χειρών σε κατάλληλο θέση, στα δεξιά του 5ου Λόχου, ώστε να προσβληθεί η εχθρική πυροβολαρχία. Την στιγμή όμως εκείνη ο διοικητής του Τάγματος εντόπισε από το παρατηρητήριο του φάλαγγα δέκα περίπου Γερμανικών αυτοκινήτων να κινούνται από τη Μενίνα προς Αγίους Θεοδώρους, προς ενίσχυση της μάχης. Τα αυτοκίνητα στάθμευσαν στο πλάτανο στο Κεφαλόβρυσο ( πλάτανος του αράπη ), και οι Γερμανοί άρχισαν να καταλαμβάνουν θέσεις μάχης. Ο διοικητής του Λόχου μηχανημάτων διετάχθη να μεταφέρει τα πυρά του όλμου στον πλάτανο, πράγμα που έγινε με απόλυτη ευστοχία. Μετά από λίγο οι Γερμανοί υποχωρούν ατάκτως και δρομέως επί της αμαξιτής προς Μενίνα.

Ευθύς αμέσως οι 5ος και 6ος Λόχοι εκδηλώνουν επίθεση κατά των υποχωρούντων Γερμανών. Σκηνές άφθαστου ηρωισμού των ανταρτών λαμβάνουν χώρα. Ο 5ος Λόχος συλλαμβάνει αιχμαλώτους και άγεται πολύ πέραν του Κεφαλοβρύσου. Ο 6ος Λόχος προελαύνει παράλληλα του λιμνώδους έλους και επιτίθεται κατά των παρά την Σκουπίτσα Γερμανών, που τρέπονται σε φυγή.

Η μάχη των Αγίων Θεοδώρων ήταν η πρώτη μάχη εκ παρατάξεως σε πεδινή περιοχή που έδωκαν οι ανταρτικές ομάδες. Ο άφθαστος ηρωισμός των εμπειροπολέμων ανδρών του ΙΙ/16 Τάγματος έγραψε σελίδες δόξας και ηρωισμού που έλαμψαν σ’ ολόκληρη την Ελλάδα. Τεράστια η σημασία της , γιατί απέτρεψε τη ανακατάληψη της Παραμυθιάς και ολοκλήρου της περιοχής από τους Γερμανούς και τους συνεργαζόμενους μ’ αυτούς ένοπλους Μουσουλμάνους.

Το Τάγμα είχε ένα νεκρό, τον αντάρτη του 5ου Λόχου Κοντό Σωτήριο, και 5 τραυματίες, τους αντάρτες Σιώχο Παναγιώτη, Παπαδόπουλο Νικόλαο, Δημητρίου Φώτιο, Τάχια Βασίλειο και Σακαντέμη Ιωάννη. Στο Κεφαλόβρυσο, κάτωθεν του πλατάνου, ανευρέθηκαν μετά την λήξη της μάχης 30 Γερμανοί νεκροί. Άλλοι 6 νεκροί Γερμανοί περισυλλέγησαν εκ του λοιπού πεδίου της μάχης. Οι Γερμανοί είχαν και 42 τραυματίες.

Επί του πεδίου της μάχης περισυλλέγησαν υπό των ανταρτών σαν λάφυρα 2 αυτοκίνητα, 1 αντιαρματικό πυροβόλο, 1 βλητοφόρο, 2 ασύρματοι, 5 οπλοπολυβόλα, 10 κτήνη, 35 τυφέκια μάουζερ.

Μετά τη μάχη το Γενικό Αρχηγείο των Ε.Ο.Ε.Α. αποφάσισε, με τη συγκατάθεση και της συμμαχικής αποστολής, τη πλήρη εκκαθάριση της περιοχής Νοτίως του Καλαμά, με επιχείρηση που διαρκεί από 4 μέχρι 11 Αυγούστου, και την παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς οι αξιωματικοί της συμμαχικής αποστολής. Οι Μουσουλμάνοι πέτυχαν να αποσύρουν όλο τον άμαχο πληθυσμό, συνεπτύχθησαν Βορείως Καλαμά, και επιδόθηκαν σε νέες σφαγές και λεηλασίες του ελληνικού πληθυσμού. Κατέστρεψαν δε ολοσχερώς τα χωρία Καστρί, Παραπόταμο, Μαυρούδι, Άγιο Βλάσιο. Την 17η Αυγούστου έγινε η μάχη της Μενίνας, όπου ολόκληρη η Γερμανική φρουρά και μεγάλος αριθμός Μουσουλμάνων εξοντώθηκαν. Μεταξύ των συλληφθέντων 180 αιχμαλώτων περιλαμβάνονται και 43 Μουσουλμάνοι της Θεσπρωτίας, εντεταγμένοι στο Γερμανικό στρατό.

Μετά την απελευθέρωση το Ειδικό Δικαστήριο Δωσίλογων των Ιωαννίνων εξέδωσε πλέον των 1700 καταδικαστικές αποφάσεις για τα εγκλήματα των τσάμηδων και από τους καταδικασθέντες αφαιρέθηκε η ιθαγένεια και η περιουσία τους δημεύθηκε. Η Ευρωπαϊκή και Ελληνική νομολογία για τους δωσίλογους του Β’ παγκοσμίου πολέμου απέρριψε τις κατά καιρούς προσφυγές τους.-
*Ο Γιώργος Γκορέζης είναι υποστράτηγος ε.α., αρθρογράφος, συγγραφέας.
Βοηθήματα
- « Πολεμική Έκθεση» Γενικού Αρχηγείου ΕΟΕΑ, Νικολόπουλου Π., Διευθυντή Επιχειρήσεων.

- « Αρχεία Εθνικής Αντίστασης», Εκδόσεις ΓΕΣ, 1998, με την επιμέλεια επιτροπής ανωτάτων αξιωματικών υπό την προεδρία του υποφαινομένου.

- « Εθνική Αντίσταση 1941-45», Υποστρατήγου Γεωργίου Γκορέζη, 1999, Εκδόσεις Δωδώνη.
Read More »
Η Απελευθέρωση της Παραμυθιάς και η «γενοκτονία» των Τσάμηδων. Η Μάχη των Αγίων Θεοδώρων (30 Ιουνίου 1944) | Γράφει : O Γιώργος Γκορέζης* Η Απελευθέρωση της Παραμυθιάς και η «γενοκτονία» των Τσάμηδων. Η Μάχη των Αγίων Θεοδώρων (30 Ιουνίου 1944) | Γράφει : O Γιώργος Γκορέζης* Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 24, 2022 Rating: 5

«26 Ιουνίου - Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών»

Παρασκευή, Ιουνίου 24, 2022
«26 Ιουνίου - Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών»


Το Κέντρο Πρόληψης των εξαρτήσεων και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας «ΑΡΙΑΔΝΗ» που λειτουργεί στον νομό Θεσπρωτίας από το 1999 δραστηριοποιείται στον τομέα της πρόληψης της εξάρτησης. Σχεδιάζουμε και υλοποιούμε δράσεις που αφορούν την πρωτογενή πρόληψη. Η πρωτογενής πρόληψη εμπεριέχει το σύνολο των μέτρων που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ώστε να εμποδίσουμε την εμφάνιση μιας διαταραχής, ενός συμπτώματος, μιας παθολογίας ή μιας ένδειξης κοινωνικής δυσλειτουργίας. Στις σωματικές ασθένειες για παράδειγμα που θεραπεύονται ο εμβολιασμός αποτελεί το κύριο μέσο της πρωτογενούς πρόληψης.

Τα προγράμματά μας με την επιστημονική εποπτεία του Ο.ΚΑ.ΝΑ (Οργανισμός κατά των Ναρκωτικών) εφαρμόζονται σε μαθητές και εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, σε γονείς και στην ευρύτερη κοινότητα. Ενδεικτικά αναφέρω ως δράσεις σεμινάρια γονέων, ημερίδες για εκπαιδευτικούς με θέμα την σχολική βία, ομιλίες και εισηγήσεις ποικίλης θεματολογίας , προγράμματα στο σχολείο για το κάπνισμα, την χρήση του διαδικτύου, την εφηβεία, το άγχος των εξετάσεων, συμβουλευτική ατομική και ομαδική, δημιουργική αξιοποίηση ελεύθερου χρόνου και πολλές δράσεις που δεν απαριθμούνται σε ένα σύντομο άρθρο.

1) Τι εννοούμε όμως με τον όρο εξάρτηση;
Εξάρτηση είναι μια κατάσταση ψυχική και σωματική που εμφανίζεται ως αποτέλεσμα της επίδρασης μιας ουσίας και χαρακτηρίζεται από μια ποικιλία εκδηλώσεων, στις οποίες περιλαμβάνεται πάντοτε η διάθεση για τη συνέχιση λήψης της ουσίας με σκοπό την επανεμφάνιση των επιδράσεων ή αντίθετα την αποφυγή των δυσάρεστων συμπτωμάτων που θα εκδηλωθούν αν δεν ληφθεί η ουσία.
Η εξάρτηση μπορεί να είναι σωματική όταν ο οργανισμός του χρήστη της ουσίας δεν μπορεί να λειτουργήσει φυσιολογικά χωρίς την ουσία και ψυχολογική όταν ο χρήστης έχει την ανάγκη της ουσίας για να λειτουργήσει συναισθηματικά.
Η εξάρτηση από ουσίες συνιστά σύμφωνα με τον Olivenstein το παράγωγο μιας «τριπλής συνάντησης», μιας ευάλωτης προσωπικότητας/ψυχισμού, ενός επιβαρυντικού περιβάλλοντος και μιας ή περισσότερων ουσιών. Παρακάτω θα προσπαθήσω να περιγράψω αυτούς τους παράγοντες.

2) Εξαρτησιογόνες ουσίες
Ο όρος που χρησιμοποιείται για τις εξαρτησιογόνες ουσίες είναι «ναρκωτικά».Με βάση την φαρμακολογική τους δράση οι ουσίες που προκαλούν εξάρτηση ταξινομούνται στις παρακάτω κατηγορίες:
Ψευδαισθησιογόνα-παραισθησιογόνα με κυριότερα στην κατηγορία αυτή το LSD , το χασίς και η μαριχουάνα
Διεγερτικά του κεντρικού νευρικού συστήματος όπως η κοκαΐνη, το κράκ και οι αμφεταμίνες
Κατασταλτικά του κεντρικού νευρικού συστήματος όπως το αλκοόλ, τα υπνωτικά και τα ηρεμιστικά
Πτητικές ουσίες όπως ο αιθέρας, το χλωροφόρμιο και τα διάφορα είδη κόλλας
Κατεξοχήν ναρκωτικά όπως το όπιο και τα παράγωγά του, η ηρωίνη, η μορφίνη και η μεθαδόνη.

Αιτιολογικοί παράγοντες
Η χρήση ουσιών είναι ένα φαινόμενο πολυαιτιολογικής προέλευσης και καθορίζεται από την αλληλεπίδραση ποικίλων παραγόντων. Οι αιτιολογικοί παράγοντες σχηματικά μπορούν να ομαδοποιηθούν σε δύο κατηγορίες, κοινωνικοί-περιβαλλοντικοί και ατομικοί παράγοντες.

Κοινωνικοί και περιβαλλοντικοί παράγοντες
Αρκετά από τα χαρακτηριστικά της σύγχρονης κοινωνίας έχουν κάνει το άτομο ευάλωτο στην αναζήτηση συμπεριφορών φυγής και αποφυγής από τις απαιτήσεις της καθημερινότητας. Ενδεικτικά αναφέρονται τα εξής χαρακτηριστικά:
Τα κοινωνικά ξεριζώματα και οι μετακινήσεις απομονώνουν από την ευρύτερη οικογένεια, αφαιρούν από το άτομο την ταυτότητα και το αίσθημα του «ανήκειν» σε μια κοινωνική ομάδα
Η εξασθένιση των παραδοσιακών αξιών και θεσμών
Η φαρμακευτική και καταναλωτική προσέγγιση της κοινωνίας
Η διαθεσιμότητα των ουσιών
Οι δομικές αλλαγές στην οικογένεια
Η αυξανόμενη επιρροή των συνομηλίκων

Ατομικοί παράγοντες
Τα αναπτυξιακά χαρακτηριστικά της εφηβείας καθώς η εφηβεία είναι η κατεξοχήν ηλικία έναρξης της χρήσης
Θετική στάση απέναντι στην χρήση
Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας
Ψυχοπαθολογικές μορφές συμπεριφοράς

Προτάσεις για την θεραπεία της εξάρτησης είναι ενδεικτικά οι θεραπευτικές κοινότητες, η σωματική αποτοξίνωση, ψυχοθεραπευτικές προσεγγίσεις και το πρόγραμμα μεθαδόνης.
Οι εξαρτησιογόνες ουσίες όπως και οι συμπεριφορές που συνδέονται με την χρήση παρουσιάζουν αξιοσημείωτες αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Η ευρωπαϊκή έρευνα ESPAD στον μαθητικό πληθυσμό, στην διεξαγωγή της οποίας συνέδραμε το Κέντρο Πρόληψης «ΑΡΙΑΔΝΗ» κατέδειξε τα εξής:
Υπάρχει μια τάση μείωσης του καπνίσματος στους 16χρονους μαθητές στην χώρα μας
Η πρόσβαση στα ηρεμιστικά/κάνναβη θεωρείται εύκολη
Αυξάνεται διαχρονικά το ποσοστό των εφήβων που θεωρούν ¨ακίνδυνη¨ την χρήση κάνναβης
Το 69% των μαθητών είναι στο διαδίκτυο και τις 7 ημέρες της εβδομάδας.
1 στους 12 έφηβους βρίσκεται σε κίνδυνο για παθολογική ενασχόληση με τον στοιχηματισμό.

Τα στοιχεία αυτά αναδεικνύουν την ανάγκη για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για το σύνθετο και πολυπαραγοντικό πρόβλημα των εξαρτήσεων και ιδιαίτερα για τις αναδυόμενες νέες εξαρτήσεις όπως διαδίκτυο και τζόγος. Η πρόληψη στο πρωτογενές επίπεδο όπως εφαρμόζεται από το Κ.Π «ΑΡΙΑΔΝΗ» είναι ένας τρόπος να απαντήσουμε στις δυσκολίες και τις προκλήσεις της ζωής με ανθεκτικότητα και αξιοπρέπεια.

Από Κέντρο Πρόληψης «Αριάδνη»
Read More »
«26 Ιουνίου - Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών» «26 Ιουνίου - Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών» Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 24, 2022 Rating: 5

Γνωριμία Ισραηλινών δημοσιογράφων και με τα παράλια της Ηπείρου

Παρασκευή, Ιουνίου 24, 2022
Γνωριμία Ισραηλινών δημοσιογράφων και με τα παράλια της Ηπείρου


Στην περαιτέρω αύξηση του τουριστικού ρεύματος από το Ισραήλ προς την Ήπειρο, είχε στόχο το ταξίδι εξοικείωσης, εξειδικευμένων σε θέματα τουρισμού δημοσιογράφων και μπλόγκερς το οποίο οργάνωσε και υλοποίησε τις προηγούμενες ημέρες η Διεύθυνση Τουρισμού της Περιφέρειας Ηπείρου σε συνεργασία με το Γραφείο του ΕΟΤ Ισραήλ και ειδικά με τον Προϊστάμενό του κ. Δημήτρη Βασιλειάδη.
Η φιλοξενία και η ξενάγηση της Ισραηλινής αποστολής, είχε επίκεντρο τα παράλια της Ηπείρου και αφορμή ήταν η πρώτη απευθείας πτήση Τελ Αβίβ – Πρέβεζα ( Αεροδρόμιο Ακτίου).
Ήταν η συνέχεια της προσπάθειας που έχει ξεκινήσει η Περιφέρεια Ηπείρου πριν αρκετά χρόνια, καθώς λαμβάνοντας υπόψη το ενδιαφέρον που είχε εκδηλωθεί στις Διεθνείς Εκθέσεις που συμμετείχε, σε πρώτο στάδιο είχε δοθεί προτεραιότητα σε ορεινούς προορισμούς.
Τους Ισραηλινούς δημοσιογράφους υποδέχτηκε η Διευθύντρια Τουρισμού Περιφέρειας Ηπείρου κ. Ιουλία Μαρκούλα, η οποία είχε την ευθύνη του προγράμματος και της αποστολής, ενώ από τον Ε.Ο.Τ. Ισραήλ στην αποστολή συμμετείχε η κα Eti Eskaloni Shadmon.
Το πρόγραμμα των ξεναγήσεων και επισκέψεων ήταν δομημένο στο πλαίσιο προώθησης της Ηπείρου «ως προορισμού τεσσάρων εποχών».
Στο πλαίσιο αυτό οι Ισραηλινοί επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τις Ηπειρωτικές παραλίες, καθώς και περιοχές της ενδοχώρας των Π.Ε. Θεσπρωτίας και Πρέβεζας.
Μεταξύ άλλων έκαναν ράφτινγκ στον Αχέροντα, θαλάσσια σπορ, ξεναγήθηκαν στα τουριστικά θέρετρα του Ιονίου Πάργα, Σύβοτα, Πρέβεζα κλπ, ενώ με σκάφος περιηγήθηκαν για δυο ημέρες σε όλη την παραλιακή ζώνη της Ηπείρου, τις πανέμορφες παραλίες – αρκετές εκ των οποίων έχουν βραβευτεί με «Γαλάζια Σημαία»- αλλά και στον υγροβιότοπο του Αμβρακικού κόλπου. Επίσης επισκέφτηκαν αρχαιολογικούς χώρους και παράλληλα είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν την - κατά περιοχή - γαστρονομία και να γευτούν τοπικά προϊόντα.
Η Ισραηλινή αποστολή κατά την αναχώρησή της εξέφρασε τις ευχαριστίες της για τη φιλοξενία, όσο και για πρόγραμμα των επισκέψεων και ξεναγήσεων, που όπως είπαν τα μέλη της, τους δόθηκε η δυνατότητα να σχηματίσουν μια πολύ θετική εικόνα για τις τουριστικές δυνατότητες που προσφέρει η Ήπειρος και οι οποίες καλύπτουν σε μεγάλο ποσοστό τα ενδιαφέροντα και τις απαιτήσεις πολλών Ισραηλινών πολιτών.

Read More »
Γνωριμία Ισραηλινών δημοσιογράφων και με τα παράλια της Ηπείρου Γνωριμία Ισραηλινών δημοσιογράφων και με τα παράλια της Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 24, 2022 Rating: 5

Συνεδριάζει την Τρίτη το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατών

Παρασκευή, Ιουνίου 24, 2022
Συνεδριάζει την Τρίτη το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατών


Καλείστε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φιλιατών που θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου (Ελευθερίου Βενιζέλου 8), στις 28 Ιουνίου 2022, ημέρα Τρίτη και ώρα 19:00 μ.μ. σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του ν.3852/2010, όπως αυτό αντικαταστάθηκε από το άρθρο 74 του ν.4555/2018 για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα:

1. 4η Αναμόρφωση τεχνικού προγράμματος και Προϋπολογισμού οικ. έτους 2022.
- Εισηγητής: Αντιδήμαρχοι κ. Κατσάρης Πέτρος & κα Παππά – Μάλλιου Ουρανία

2. Έκφραση γνώμης επί του περιεχομένου του φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών επιπτώσεων ( Μ. Π.Ε. ) του έργου ( Υποκατηγορία Α1 , ομάδα 11η , α/α 10):<< Γραμμή μεταφοράς (Γ.Μ.)ηλεκτρικής ενέργειας , 150 kV, Υποσταθμός ( Υ.Σ.) Ηγουμενίτσας – Τερματική Διάταξης ( Τ/Δ) Αετού , Δ.Ε. Ηγουμενίτσας, Φιλιατών & Σαγιάδας Δ. Ηγουμενίτσας & Φιλιατών , Π.Ε. Θεσπρωτίας , Περιφέρειας Ηπείρου>>.
- Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Κατσάρης Πέτρος

3. Αίτηση της Ομοσπονδίας Μουργκάνας για παραχώρηση χρήσης αύλειου χώρου του Γυμνασίου Φιλιατών την 12η Αυγούστου για τη πραγματοποίηση μουσικό – χορευτικής παράστασης << Από τη Ζωή ως το θάνατο ένα τραγούδι Δρόμος>>.
- Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Κατσάρης Πέτρος

4. Αίτημα του Δήμου Φιλιατών προς το Ίδρυμα Νεολαίας & Δια Βίου Μάθησης, για την παραχώρηση χρήσης του υπ αριθμ. ΚΗΥ 5727 σχολικού λεωφορείου.
- Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Κατσάρης Πέτρος
Read More »
Συνεδριάζει την Τρίτη το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατών Συνεδριάζει την Τρίτη το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 24, 2022 Rating: 5

Σελίδες