https://picasion.com/
https://picasion.com/

Σημερινή τιμή 1,16€

Διόρθωση ως προς το ορθό, για την αγορά του καλαθοφόρου

Δευτέρα, Οκτωβρίου 24, 2016Θα μας επιτρέψετε να ζητήσουμε συγνώμη, για ένα λάθος (σοβαρό) που γράψαμε σε προηγούμενη ανάρτησή μας, αναφορικά με την απευθείας ανάθεση της αγορά ενός καλαθοφόρου οχήματος για τις ανάγκες του Δήμου Ηγουμενίτσας.

Όπως μας ενημέρωσε καλός μας φίλος, το όριο για τις απευθείας αναθέσεις, από τις 2 Σεπτεμβρίου 2010, έχει αλλάξει και έχει ανέβει στα 20.000€ + ΦΠΑ, από 14.000€ που ήταν μέχρι τότε και αναφέραμε στο προηγούμενο ρεπορτάζ μας.

Αυτό βέβαια δεν αλλάζει την ουσία του δημοσιεύματός μας και που έχει να κάνει με τη λογική πως ότι κοστίζει κάτω από το όριο των 20.000€, μπορεί να δοθεί με απευθείας ανάθεση.

Έτσι θα πρέπει να αποσύρουμε τα ερωτήματά μας προς τη Δημοτική Αρχή και την Οικονομική Επιτροπή Ηγουμενίτσας στο σημείο που έχουν να κάνουν με το επιτρεπτό όριο της απευθείας ανάθεσης.

Δικό μας λάθος και το αναγνωρίζουμε.

Παραμένουν όμως τα υπόλοιπα ερωτήματα, κυρίως για την δικαιολογία του εξαιρετικά επείγοντος, για το εάν υπάρχει απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και για το εάν ελέχθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση η νομιμότητα της απόφασης.

Υ.Γ. Η σημερινή Δημοτική Αρχή Ηγουμενίτσας, έχει ως κανόνα τις απευθείας αναθέσεις και τις επόμενες ημέρες θα αρχίσουμε μία σειρά δημοσιεύσεων, από το μακρύ παρελθόν, μέχρι και σήμερα...

Read More »
Διόρθωση ως προς το ορθό, για την αγορά του καλαθοφόρου Διόρθωση ως προς το ορθό, για την αγορά του καλαθοφόρου Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Οκτωβρίου 24, 2016 Rating: 5

Ποιητική βραδιά αφιερωμένη στον Θεσπρωτό Γιάννη Βέλλη

Δευτέρα, Οκτωβρίου 24, 2016


 

 
Στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Νέας Ιωνίας Αττικής -επί της οδού Π. Ιωακείμ 4, πλησίον ΗΣΑΠ Ν. Ιωνίας- διοργανώνεται από την ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ & ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ “ΠΑ.ΚΕ.ΠΟ” & την ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ “Φ.Ε.Ν.Ι.”, την Τετάρτη 26 Οκτώβριου 2016 & ώρα 7μ.μ., ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ, αφιερωμένη στον ποιητή / συγγραφέα Γιάννη Βέλλη – επίτιμο Αντιπρόεδρο ΠΑ.ΚΕ.ΠΟ.Ο Γιάννης Βέλλης, εκφράζει τα τελευταία χρόνια -μέσα από το δικό του ιδιαίτερο στίγμα- την ενεργή του παρουσία στη σύγχρονη νεοελληνική ποίηση. 
Τον ποιητή θα παρουσιάσουν οι Πρόεδροι των δύο Συλλόγων, κ. Χρήστος Μακαρώνης και κα Στέλλα Κοκοτζή.
Όσοι συμμετέχουν με την παρουσία τους στην ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ, θα μπορούν -εφόσον το επιθυμούν- να απαγγείλουν με σειρά προτεραιότητας ποίημα του. 
Θα υπάρχουν εκτυπωμένα πολλά ποιήματα του ποιητή, σε ειδικό χώρο του Συνεδριακού Κέντρου.
Σας περιμένουμε στην εκδήλωση μας, να μας τιμήσετε και να γνωρίσετε μαζί με τον ποιητή Γιάννη Βέλλη και τους Συλλόγους μας

 
Read More »
Ποιητική βραδιά αφιερωμένη στον Θεσπρωτό Γιάννη Βέλλη  Ποιητική βραδιά αφιερωμένη στον Θεσπρωτό Γιάννη Βέλλη Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Οκτωβρίου 24, 2016 Rating: 5

Νέος πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ ο Κώστας Δέρβος

Δευτέρα, Οκτωβρίου 24, 2016

Ο νέος πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Κώστας Δέρβος
Με τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Θεσπρωτίας Γιώτη Παργανά


Oλοκληρώθηκε η διαδικασία εκλογής προέδρου της ΟΝΝΕΔ και μετά την καταμέτρηση των ψηφοδελτίων ο Κώστας Δέρβος εξελέγη νέος πρόεδρος.

Η εκλογική διαδικασία έληξε στις 6:00 μ.μ. της Κυριακής και η συμμετοχή ξεπέρασε το 96%.

Έπειτα από αίτημα των δύο υποψηφίων προέδρων, του Ανδρέα Καρασαρίνη και του Κώστα Δέρβου, που έγινε αποδεκτό από την ΚΕΦΕ, η διαδικασία της καταμέτρησης ήταν ορατή σε Συνέδρους και Παρατηρητές του Συνεδρίου.

Είναι η πρώτη φορά που εφαρμόζεται ανοικτή καταμέτρηση σε Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ.

Τα αποτελέσματα

Ψήφισαν 894 Σύνεδροι
Κώστας Δέρβος: 678 ψήφους (75,84%)
Ανδρέας Καρασαρίνης: 197 ψήφους (22,04%)
Λευκά: 6 (0,67%)
Ακυρα: 13 (1,45%)

 
Read More »
Νέος πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ ο Κώστας Δέρβος Νέος πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ ο Κώστας Δέρβος Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Οκτωβρίου 24, 2016 Rating: 5

Δήμος Ηγουμενίτσας: Της απευθείας αναθέσεως το ανάγνωσμα...

Δευτέρα, Οκτωβρίου 24, 2016Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας, με απόφασή του στις 02.09.2016, αποφάσισε τη διενέργεια προμήθειας με τίτλο  «Προμήθεια καλαθοφόρου» , εκτιμώμενης  αξίας  20.000 ευρώ με  Φ.Π.Α. 24%, με  τη διαδικασία  της  απευθείας ανάθεσης , (Δείτε ΕΔΩ) μετά και από απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής (Δείτε ΕΔΩ) στις 30/8/2016.

Η ανάθεση της εκτέλεσης της προμήθειας του καλαθοφόρου, έγινε στην Νατσικοπούλου Φωτεινή, Εμπορία Δομικών Μηχανημάτων, με έδρα τα Παλιάμπελα Πιερίας, Τ.Κ. 600 61, ΑΦΜ 10845xxxx, ΔΟΥ Κατερίνης,  έναντι του ποσού των 20 .000,00  ευρώ με Φ.Π.Α. 24%

Το ένταλμα πληρωμής της προμήθειας εκδόθηκε στις 18/10/2016 και ήταν συνολικού ποσού 19.338,71€. (Δείτε ΕΔΩ)

Δαπανήθηκαν επίσης τα ποσά των 2.480€  (Δείτε ΕΔΩ) για  υπηρεσίες χορήγησης έγκρισης τύπου οχήματος ειδικής χρήσης (καλαθοφόρο) και 496€ (Δείτε ΕΔΩ) για τη μεταφορά του καλαθοφόρου οχή ματος από το Αιγίνιο Πιερίας στην Ηγουμ ενίτσα

Σύμφωνα με την πάγια κρίση του ανώτατου δημοσιονομικού δικαστηρίου της χώρας, η οποία επαναλαμβάνεται  μάλιστα με την ίδια ακριβώς διατύπωση σε σειρά Πράξεων  του VII Τμήματός του τα τελευταία έτη :  «...η  προμήθεια κάθε είδους αγαθών από τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοικήσεως  διενεργείται κατά κανόνα  κατόπιν δημόσιου ανοικτού μειοδοτικού διαγωνισμού, ώστε  να καθίσταται δυνατή, με την προσέλευση μεγάλου ή έστω  ικανού αριθμού μειοδοτών, η ανάπτυξη επαρκούς ανταγωνισμού και η διασφάλιση των οικονομικών συμφερόντων  αυτών (ΟΤΑ) με την επιλογή της πλέον συμφέρουσας γι’ αυτούς προσφοράς. Κατ’ εξαίρεση, είναι δυνατή η προσφυγή  στη διαδικασία του πρόχειρου διαγωνισμού, όταν η ετήσια  κατ’ είδος προμήθεια δεν υπερβαίνει το ποσό των 45.000,00  ευρώ με ΦΠΑ ή στη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης  (διαπραγμάτευση), όταν η ετήσια κατ’ είδος προμήθεια δεν  υπερβαίνει το ποσό των 15.000,00 ευρώ με ΦΠΑ. 

Με τον Καλλικράτη θεσμοθετήθηκε ένα νέο σύστημα εποπτείας των πράξεων των δήμων, περιφερειών και των νομικών τους προσώπων και πειθαρχικού ελέγχου των αιρετών (βλ. άρθρα 214-237 Ν 3852/2010). 

Η γενική αρχή που διέπει το νέο καθεστώς της εποπτείας των δήμων και περιφερειών αλλά και των νομικών τους προσώπων είναι ότι ασκείται από το Κράτος και συνίσταται αποκλειστικά σε έλεγχο νομιμότητας των πράξεων τους και σε πειθαρχικό έλεγχο των αιρετών (άρθρο214 παρ 1 Ν 3852/2010).

Για την εποπτεία και τον πειθαρχικό έλεγχο έχει ιδρυθεί στην έδρα κάθε Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αυτοτελής Υπηρεσία Εποπτείας Ο.Τ.Α., που αποτελεί αποκεντρωμένη υπηρεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, υπαγόμενη απευθείας στον Υπουργό. 

Η Υπηρεσία αυτή είναι αρμόδια για τον έλεγχο νομιμότητας των πράξεων των Ο.Τ.Α. και για τον πειθαρχικό έλεγχο των αιρετών κατά το άρθρο 102 παράγραφος 4 του Συντάγματος  και  μπορεί να εκδίδει οδηγίες αυτεπαγγέλτως, με σκοπό τη διασφάλιση της νομιμότητας στη δράση τους.

Προκειμένου να διενεργηθεί προμήθεια με διαδικασία μέσω διαπραγμάτευσης ή με απευθείας ανάθεση απαιτείται απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. 

Και τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι τα εξής:
  • Δεν γνωρίζει η Οικονομική Επιτροπή και ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας πως δεν μπορούν να ξεπεράσουν το ποσό των 15.000€, όταν προχωρούν σε απευθείας ανάθεση και πως η διαδικασία της απευθείας ανάθεσης αποτελεί εξαιρετική διαδικασία (που πρέπει να δικαιολογείται);
  • Υπήρξε απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την ανάθεση;
  • Ελέχθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση η νομιμότητα της απόφασης του Δημάρχου και της Οικονομικής Επιτροπής;
Περιμένουμε τις απαντήσεις, τουλάχιστον από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου, αφού στην Δημοτική Αρχή Ηγουμενίτσας, κάποια γάτα τους έχει φάει τη γλώσσα.

Read More »
Δήμος Ηγουμενίτσας: Της απευθείας αναθέσεως το ανάγνωσμα... Δήμος Ηγουμενίτσας: Της απευθείας αναθέσεως το ανάγνωσμα... Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Οκτωβρίου 24, 2016 Rating: 5

Τραγικός επίλογος στο έγκλημα της Μεταμόρφωσης Ιωαννίνων

Δευτέρα, Οκτωβρίου 24, 2016 
Νεκρός μέσα στο κελί του,στις φυλακές Κορυδαλλού, βρέθηκε ο 37χρονος από την Ασφάκα Ιωαννίνων, ο οποίος τον περασμένο Μάιο είχε πυροβολήσει και σκοτώσει την 37χρονη φίλη του , μητέρα δύο παιδιών, στην Μεταμόρφωση Ιωαννίνων.
Αμέσως μετά το στυγερό έγκλημα,ο 37χρονος είχε επιχειρήσει να βάλει τέλος στη ζωή του, αλλά τραυματίστηκε σοβαρά.

 
Read More »
Τραγικός επίλογος στο έγκλημα της Μεταμόρφωσης Ιωαννίνων  Τραγικός επίλογος στο έγκλημα της Μεταμόρφωσης Ιωαννίνων Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Οκτωβρίου 24, 2016 Rating: 5

Κλειστά την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου τα Νηπιαγωγεία, τα Δημοτικά, τα Γυμνάσια και τα Λύκεια

Δευτέρα, Οκτωβρίου 24, 2016Κλειστά θα παραμείνουν την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου τα σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, λόγω των συνδικαλιστικών εκλογών για την ανάδειξη αιρετών μελών των υπηρεσιακών συμβουλίων. 
Για τη διευκόλυνση των εκλογέων και τη διασφάλιση της ευρύτερης δυνατής συμμετοχής τους, χορηγείται άδεια μίας (1) ημέρας σε όλους τους εκπαιδευτικούς που θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. 
Να σημειώσουμε πως ότι όσοι εκπαιδευτικοί κάνουν χρήση της ως άνω άδειας υποχρεούνται να προσκομίσουν στο σχολείο τους βεβαίωση συμμετοχής από την αντίστοιχη εφορευτική επιτροπή. 
Οι υποψήφιοι αιρετοί εκπρόσωποι για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια, προκειμένου να διευκολυνθούν, μπορούν να απουσιάσουν από την υπηρεσία τους ως εξής: 
Οι υποψήφιοι για τα Κεντρικά Υπηρεσιακά Συμβούλια πέντε (5) ημέρες, για τα Ανώτερα Περιφερειακά Υπηρεσιακά Συμβούλια τρεις (3) ημέρες, υποψήφιοι για τα Περιφερειακά Υπηρεσιακά Συμβούλια δύο (2) ημέρες.

 
Read More »
Κλειστά την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου τα Νηπιαγωγεία, τα Δημοτικά, τα Γυμνάσια και τα Λύκεια  Κλειστά την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου τα Νηπιαγωγεία, τα Δημοτικά, τα Γυμνάσια και τα Λύκεια Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Οκτωβρίου 24, 2016 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Το πρόγραμμα εορταστικών εκδηλώσεων για 28η Οκτωβρίου

Δευτέρα, Οκτωβρίου 24, 2016
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Εορτασμού της Ιστορικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940,
στην πόλη της Ηγουμενίτσας (έδρα νομού)

Α΄. ΓΕΝΙΚΑ
1. Γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων, Δημοτικών και Ιδιωτικών Καταστημάτων και των Καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ. και Τραπεζών, των οικιών και των ελλιμενισμένων πλοίων, από την 8η πρωϊνή ώρα της 26ης Οκτωβρίου μέχρι και τη δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου.
2. Φωταγώγηση της πόλης και των Δημοσίων και Δημοτικών Καταστημάτων, καθώς και των Καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών, κατά τις βραδινές ώρες της 27ης και 28ης Οκτωβρίου.

Β΄. ΠΕΜΠΤΗ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
Ομιλίες σε ειδικές συγκεντρώσεις στα σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης.
Ώρα 12.00΄: Απότιση φόρου τιμής από τους μαθητές και σπουδαστές στο Μνημείο Ηρώων της πόλης, προσερχομένων με επικεφαλής καθηγητές και δασκάλους, παρουσία όλων των Αρχών, με τη γενική ευθύνη του Γραφείου Φυσικής Αγωγής .

Γ΄. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
Ώρα 07.30΄: Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες του Ιερού Ναού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου της πόλης.
Ώρα 10.30΄: Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου της πόλης, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παραμυθιάς, Φιλιατών, Γιρομερίου και Πάργας κ.κ. ΤΙΤΟΥ.
Μετά τη δοξολογία, εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον κ. Θωμάζο Δημήτριο Καθηγητή Φυσικής Αγωγής του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας.
Πέρας προσέλευσης επισήμων για τη δοξολογία, η 10.05΄ώρα.
Ώρα 11.15΄: Επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Ηρώων της πόλης και κατάθεση στεφάνων από τους κ.κ.:
α.- Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης
β- Βουλευτή Νομού Θεσπρωτίας κ. Κάτση Μάριο
γ – Βουλευτή Νομού Θεσπρωτίας κ. Γιόγιακα Βασίλειο
δ.- Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Θεσπρωτίας
ε.- Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Φιλιατών
στ.- Δήμαρχο Ηγουμενίτσας
ζ.- Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας
η.- Δ/ντή Αστυνομικής Δ/νσης Θεσπρωτίας
θ.- Κεντρικό Λιμενάρχη Ηγουμενίτσας
ι.- Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσπρωτίας
ια.- Εκπρόσωπο Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών
ιβ.- Εκπρόσωπο Ε.Ε.Σ. – Περιφερειακού Τμήματος Ηγουμενίτσας
ιγ.- Εκπρόσωπο Ε.Ο.Ε.Α. – Ε.Δ.Ε.Σ. εκ μέρους της Εθνικής
ιδ.- Εκπρόσωπο Π.Ε.Α.Ε.Α. Αντίστασης

ΕΝΟΣ (1) ΛΕΠΤΟΥ ΣΙΓΗ – ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ

6.- Ώρα 11.35΄: Παρέλαση, προ των επισήμων, στην παραλιακή λεωφόρο
Εθνικής Αντίστασης:
α. Της Φιλαρμονικής του Δήμου Ηγουμενίτσας
β.- Της σημαίας από Πολιτιστικούς συλλόγους της περιοχής
γ.- Του Σώματος Εθελοντριών Νοσηλευτικής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού
δ.- Παραδοσιακού Τμήματος από τον Φιλοπρόοδο Σύλλογο Γραικοχωρίου
«Ο ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ»
ε.- Τμήματος από το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων
στ.- Τμήματος του Δημοτικού Ναυταθλητικού Ομίλου Ηγουμενίτσας
ζ.- Των μαθητών των σχολείων της Ηγουμενίτσας, Πρωτοβάθμιας και
Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
Υπεύθυνο για τον συντονισμό όλων των τμημάτων της παρέλασης ορίζουμε τον υπεύθυνο θεμάτων Φυσικής Αγωγής της Β/θμιας Εκπαίδευσης
κ. Πασχοδήμα Γεώργιο
Καλούνται να παραστούν:
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παραμυθιάς, Φιλιατών, Γιρομερίου και Πάργας κ.κ. ΤΙΤΟΣ
Ο Βουλευτής νομού Θεσπρωτίας κ. Κάτσης Μάριος
Ο Βουλευτής νομού Θεσπρωτίας κ. Γιόγιακας Βασίλειος
Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης
Ο Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δυτ.Μακεδονίας-Ηπείρου
Ο Πρόεδρος και ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Θεσπρωτίας
Ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς Φιλιατών
Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας
Ο Δήμαρχος Φιλιατών
Η Δήμαρχος Σουλίου
Οι πρώην Υπουργοί
Ο Πρόεδρος του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου
Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου
Οι Πρόεδροι των Δημοτικών Συμβουλίων Ηγουμενίτσας – Φιλιατών- Σουλίου
– Ο Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου
Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Θεσπρωτίας
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ηγουμενίτσας
Οι πρώην Βουλευτές
Οι Πρόεδροι των Δ.Σ. των Ν.Π.Δ.Δ.
Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας
Ο Δ/ντης του Τελωνείου Ηγουμενίτσας
Οι Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας, του Λιμενικού και Πυροσβεστικού Σώματος, εν ενεργεία, κατά ιεραρχική τάξη
Οι Πρόεδροι Επιστημονικών Οργανώσεων
Οι Πρόεδροι των Αναπηρικών και Εφεδροπολεμιστικών Οργανώσεων
Εκπρόσωποι Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας
Οι Πρόεδροι Επαγγελματικών Οργανώσεων
Ο Πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ν. Θεσπρωτίας
Ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Θεσπρωτίας
O Σύλλογος Πολυτέκνων Γονέων Ηγουμενίτσας
Όλος ο λαός της πόλης

Παρακαλούνται να ρυθμίσουν:

Τα σχετικά με την ιεροτελεστία, η Ιερά Μητρόπολη Παραμυθιάς, Φιλιατών, Γιρομερίου και Πάργας και το εκκλησιαστικό συμβούλιο του ιερού ναού.

Τα σχετικά με τη σήμανση των χώρων της παρέλασης κ.λ.π., τη φωταγώγηση της πόλης και το σημαιοστολισμό οδών και πλατειών καθώς και την Φιλαρμονική ο Δήμος Ηγουμενίτσας.

Για τη σήμανση των χώρων της παρέλασης, οι αρμόδιοι του Δήμου θα συνεργαστούν με τον υπεύθυνο θεμάτων Φυσικής Αγωγής της Β/θμιας Εκπ/σης.

Τα σχετικά με την τήρηση της τάξης η Αστυνομική Δ/νση Θεσπρωτίας.

Τα σχετικά με τη συγκρότηση ενός τμήματος με παραδοσιακές στολές και την τοποθέτηση δεικτών προ των επισήμων, ο Δήμος Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με τον υπεύθυνο θεμάτων Φυσικής Αγωγής της Β/θμιας Εκπαίδευσης και τους Πολιτιστ. συλλόγους της περιοχής.

ΤΕΛΕΤΑΡΧΕΣ ορίζουμε τους: Γιαννακό Ηλία και Δρίζη Δημήτριο υπαλλήλους της Π.Ε. Θεσπρωτίας.

 
Read More »
Ηγουμενίτσα: Το πρόγραμμα εορταστικών εκδηλώσεων για 28η Οκτωβρίου Ηγουμενίτσα: Το πρόγραμμα εορταστικών εκδηλώσεων για 28η Οκτωβρίου Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Οκτωβρίου 24, 2016 Rating: 5

Τα ελλείμματα του Δήμου Φιλιατών

Δευτέρα, Οκτωβρίου 24, 2016Κυκλοφόρησε πως αποφασίσθηκε από τις αρμόδιες αρχές η δέσμευση των λογαριασμών όσων συμμετείχαν στη διοίκηση της Δημοτικής Επιχείρησης Φιλιατών- από τη θητεία του Ντουμάζιου και εντεύθεν. 
Ως γνωστόν η Δημοτική Επιχείρηση είναι μέσα κάπου 3.200.000 ευρώ, όπως αναφέρει σε πρόσφατη επιστολή του ο νέος πρόεδρος της κ. Μπέλλος. Σίγουρα θα έχουν μια κάποια πικρία οι φίλοι κατά καιρούς συμμετέχοντες, αλλά μάλλον δεν πρέπει να φοβούνται. 
Γιατί, όπως δείχνουν τα στοιχεία, αλλά και οι πρακτικές της ελληνικής δικαιοσύνης, θα πάρει το δρόμο του άλλου Δημοτικού ελλείμματος των 4.700.00 ευρώ που διαπιστώθηκε και σέρνεται από το 2010- όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του ο Σταύρος Κωστάρας.

Όσο για την δίκη του ελλείμματος των 4.700.000 του Δήμου που ήταν για τις 19/9/2016 και… αναβλήθηκε πάλι για ένα χρόνο!. 
Τούτη φορά λένε πως αναβλήθηκε από την απουσία βασικού μάρτυρος λόγω ασθένειας και εισαγωγής της στο Νοσοκομείο Φιλιατών. 
Κάποιοι βέβαια λένε ότι η μάρτυς κυκλοφορούσε έξω… είναι δυνατόν; 
Οι ίδιοι είπαν πως είδαν το χαρτί εισαγωγής της μάρτυρος- με υπογραφή γιατρού και σφραγίδα της κλινική που διευθύνει ο βασικός κατηγορούμενος… είναι δυνατόν;

 
Read More »
Τα ελλείμματα του Δήμου Φιλιατών Τα ελλείμματα του Δήμου Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Οκτωβρίου 24, 2016 Rating: 5

Σεμινάριο καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης στο Γαρδίκι Παραμυθιάς

Δευτέρα, Οκτωβρίου 24, 2016


Ολοκληρώθηκε το Σάββατο στο Γαρδίκι Παραμυθιάς, ένα ακόμα σεμινάριο καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης (Βασικής υποστήριξης της ζωής και χρήσης αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή) με συμμετοχή 36 εκπαιδευομένων μεταξύ των οποίων και δύο μαθητές ηλικίας 16 και 14 ετών. 

Ευχαριστούμε τους εθελοντές εκπαιδευτές (γιατρούς, νοσηλευτές, διασώστες ΕΚΑΒ, εθελοντές διασώστες) που αφιέρωσαν και αφιερώνουν τον πολύτιμο ελύθερο χρόνο τους για να εκπαιδεύουν πολίτες, κάνοντας πράξη την έννοια του εθελοντισμού!

Read More »
Σεμινάριο καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης στο Γαρδίκι Παραμυθιάς Σεμινάριο καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης στο Γαρδίκι Παραμυθιάς Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Οκτωβρίου 24, 2016 Rating: 5

Δείτε την παρουσίαση του βιβλίου του Σωτήρη Δημητρίου "ΜΕΙΝΑΜΕ ΕΜΕΙΣ" (ΒΙΝΤΕΟ)

Δευτέρα, Οκτωβρίου 24, 2016

https://1.bp.blogspot.com/-2Ap_nzt7OjE/V2-RqPn8J2I/AAAAAAABWlU/K-oSp0v5zk8DMtpp_9nsAspny7T8hymiwCLcB/s1600/%25CE%25B4%25CE%25B7%25CE%25BC%25CE%25B7%25CF%2584%25CF%2581%25CE%25B9%25CE%25BF%25CF%2585.jpg


Read More »
Δείτε την παρουσίαση του βιβλίου του Σωτήρη Δημητρίου "ΜΕΙΝΑΜΕ ΕΜΕΙΣ" (ΒΙΝΤΕΟ) Δείτε την παρουσίαση του βιβλίου του Σωτήρη Δημητρίου "ΜΕΙΝΑΜΕ ΕΜΕΙΣ" (ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Οκτωβρίου 24, 2016 Rating: 5