Ηγουμενίτσα: Τη Πέμπτη ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Ναυτιλίας

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 22, 2020
Ηγουμενίτσα: Τη Πέμπτη ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας ΝαυτιλίαςΤο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας ανακοινώνει ότι η Παγκόσμια Ημέρα Ναυτιλίας, ο εορτασμός της οποίας έχει καθιερωθεί από τον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό (Ι.Μ.Ο.) για το τρέχον έτος πραγματοποιείται την 24 η Σεπτεμβρίου, ημέρα Πέμπτη. Το θέμα του φετινού εορτασμού είναι: «Βιώσιμη Ναυτιλία για έναν Βιώσιμο Πλανήτη (Sustainable Shipping for a Sustainable Planet)». 

Τα Ε/Γ-Ο/Γ πλοία που θα βρίσκονται στο Λιμένα μας την εν λόγω ημέρα, θα είναι σημαιοστολισμένα και φωταγωγημένα, ενώ στο μέτρο του δυνατού, θα πραγματοποιηθούν διαφωτιστικές ομιλίες στα πληρώματα των πλοίων για το σκοπό του Εορτασμού και για τη συνεισφορά του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ) στη βελτίωση των επιπέδων ασφαλείας των πλοίων και την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος.
Read More »
Ηγουμενίτσα: Τη Πέμπτη ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Ναυτιλίας Ηγουμενίτσα: Τη Πέμπτη ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Ναυτιλίας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 22, 2020 Rating: 5

Δύο νέα κρούσματα στην Ήπειρο ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 22, 2020
Δύο νέα κρούσματα στην Ήπειρο ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥΗ γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων:

- 25 κρούσματα εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας
- 3 εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο
- 210 κρούσματα στην Περιφέρεια Αττικής, εκ των οποίων 6 συνδέονται με γνωστές συρροές, ενώ 10 αναφέρουν πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας
- 19 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή, ενώ 2 αναφέρουν πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας
- 11 κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή
- 7 κρούσματα στην Π.Ε. Σάμου, εκ των οποίων τα 6 συνδέονται
με γνωστή συρροή
- 9 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστή συρροή
- 6 κρούσματα στην Π.Ε. Ηρακλείου
- 5 κρούσματα στην Π.Ε. Αργολίδας
- 5 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας
- 5 κρούσματα στην Π.Ε. Ημαθίας, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστές συρροές
- 4 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας
- 3 κρούσματα στην Π.Ε. Κέρκυρας
- 3 κρούσματα στην Π.Ε. Λάρισας, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστή συρροή
-3 κρούσματα στην Π.Ε Χαλκιδικής, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστή συρροή
- 2 κρούσματα στην Π.Ε. Γρεβενών
- 2 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων
- 2 κρούσματα στην Π.Ε. Καστοριάς
- 2 κρούσματα στην Π.Ε. Κιλκίς
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Κω
- 2 κρούσματα στην Π.Ε. Λασιθίου
- 2 κρούσματα στην Π.Ε Ξάνθης
- 2 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή
- 2 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Έβρου
- 1 κρούσμα στην Π.Ε Ηλεία
- 1 κρούσμα στην Π.Ε Θήρας
- 1 κρούσμα στην Π. Ε. Καβάλας
- 1 κρούσμα στην Π. Ε Κεφαλλονιάς
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Κορινθίας
- 1 κρούσμα στην Π.Ε Ρεθύμνου
- 1 κρούσμα στην Π.Ε Σερρών
- 3 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση
Read More »
Δύο νέα κρούσματα στην Ήπειρο ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ Δύο νέα κρούσματα στην Ήπειρο ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 22, 2020 Rating: 5

Ανακοινώθηκαν 346 νέα κρούσματα Covid-19

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 22, 2020
Ανακοινώθηκαν 346 νέα κρούσματα Covid-19Συνολικά 346 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας ανακοινώθηκαν σήμερα Tρίτη 22 Σεπτεμβρίου από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), εκ των οποίων τα 23 συνδέονται με γνωστές συρροές και 25 εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου. 

Παράλληλα, 77 συμπολίτες μας βρίσκονται διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ, ενώ έχουν καταγραφεί 8 νέοι θάνατοι το τελευταίο 24ωρο.


Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

«Σήμερα ανακοινώνουμε 346 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 23 συνδέονται με γνωστές συρροές και 25 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 15928, εκ των οποίων το 55.7% άνδρες.

2651 (16.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 6687 (42.0%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

77 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 21 (27.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 88.3%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 185 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 8 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 352 θανάτους συνολικά στη χώρα. 131 (37.2%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».
Read More »
Ανακοινώθηκαν 346 νέα κρούσματα Covid-19 Ανακοινώθηκαν 346 νέα κρούσματα Covid-19 Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 22, 2020 Rating: 5

Καχριμάνης: Καταλογίζει ευθύνες σε ΕΟΔΥ και ζητεί την τήρηση των μέτρων προστασίας από τους πολίτες

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 22, 2020
Καχριμάνης: Καταλογίζει ευθύνες σε ΕΟΔΥ και ζητεί την τήρηση των μέτρων προστασίας από τους πολίτεςΤους πολίτες της Ηπείρου να τηρούν με σχολαστικότητα τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό κάλεσε σε σημερινές του δηλώσεις ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, επισημαίνοντας παράλληλα ολιγωρία και λάθη στο χειρισμό κρουσμάτων από τον ΕΟΔΥ. Ο Περιφερειάρχης εξέφρασε επίσης την έντονη διαμαρτυρία του για το γεγονός ότι δεν εισακούστηκαν μέχρι σήμερα οι εκκλήσεις του για διενέργεια τεστ σε όλες τις κλειστές δομές των Μεταναστών και Προσφύγων.

Συγκεκριμένα επικαλούμενος τα μέτρα που τέθηκαν από σήμερα σε εφαρμογή στην Αττική, ο Περιφερειάρχης υπογράμμισε τα εξής:

« Εμείς εδώ στην Ήπειρο πορευτήκαμε μέχρι σήμερα με σύνεση, θεωρώ υποχρέωσή μας να σκεφτούμε τις συνέπειες που θα έχουμε αν δεν συνεχίσουμε όπως ξεκινήσαμε από την αρχή. Κάνω έκκληση στους πάντες να παίρνουν τα μέτρα προφύλαξης. Από τα θετικά δείγματα που βρέθηκαν στην περιοχή μας, φαίνεται καθαρά ότι κάποιοι δεν υπολογίζουν ούτε τον εαυτό τους, ούτε τους διπλανούς τους, ούτε τους μεγαλύτερους σε ηλικία και τους ανθρώπους που χρειάζονται τη δική μας συμπαράσταση. Μη δημιουργούμε άλλα θέματα και μακριά από μας αυτοί που λένε δεν υπάρχει τίποτε. Αυτοί είναι πιο επικίνδυνοι από όλους».

Ο Περιφερειάρχης στη συνέχεια των δηλώσεών του, αναφέρθηκε στην «άψογη συνεργασία» που υπάρχει με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, όχι όμως με τον ΕΟΔΥ, με τον οποίο όπως είπε «δεν έχουμε κεντρικά καμία συνεργασία παρότι προσπάθησα πολλές φορές να τους πω, χωρίς να κάνω υποδείξεις στη δουλειά τους, ότι πρέπει να συνεργάζονται μαζί μας για το κοινό καλό». Ανέφερε τη «χρέωση» θετικών κρουσμάτων που εντοπίζονταν εκτός Ηπείρου πότε με βάση τον προορισμό, πότε με τον ΑΜΚΑ και πότε με την Αστυνομική Ταυτότητα, σε περιφερειακές ενότητες της Περιφέρειας, για να συμπληρώσει ότι «κάναμε τεράστια φασαρία για να πεισθούν να θωρακίσουμε την Κακαβιά. Δυστυχώς όμως, σε ο, τι μας έχει ζητηθεί κεντρικά το κάνουμε. Οι ίδιοι όμως συνεχίζουν να μην έχουν καμία συνεργασία μαζί μας».

Παίρνοντας αφορμή από τα κρούσματα που εντοπίστηκαν στη Δομή της Αγίας Ελένης (συνολικά 22) και την καταχώρηση δύο φορές έξι κρουσμάτων (μία στην Ελληνική και μια στην Αγγλική γλώσσα) τα οποία ανακοινώθηκαν το περασμένο Σάββατο ως 12, ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, τόνισε ότι «αυτό δείχνει ότι αυτοί που πρέπει να έχουν δέκα φορές περισσότερο από εμάς την προσοχή, δεν την έχουν».

Συνεχίζοντας και με βάση γεγονός ότι θετικοί έχουν βρεθεί και εθελοντές των ΜΚΟ, σε συνδυασμό με την πληροφορία ότι στην Αθήνα βρέθηκε θετικός μετανάστης που ήταν προηγουμένως στη Δομή Κατσικά, ο Περιφερειάρχης υπογράμμισε:

«Δεν μπορεί να συνεχίσει έτσι η κατάσταση. Έπρεπε άμεσα να ληφθούν τα μέτρα και για τις δύο δομές. Σκεφτείτε αυτός ο κόσμος να βρεθεί σε πολύ δύσκολη κατάσταση και μετά να βρεθεί όλη η πόλη. Όπως απαιτώ από όλο τον κόσμο να σέβονται τις δύσκολες καταστάσεις που περνάμε, έχω την ίδια απαίτηση και από τον ΕΟΔΥ και από την Ύπατη Αρμοστεία και όσους χειρίζονται τους μετανάστες. Η περιοχή δεν δημιούργησε κανένα θέμα. Έχουμε αγκαλιάσει όλο τον κόσμο, αλλά δεν μπορεί στην πρώτη δυσκολία οι αρμόδιοι να κάνουν τους αναρμόδιους. Ούτε αυτοί που είναι μέσα χρωστάνε τίποτα, ούτε εμείς που είμαστε έξω. Είναι άνθρωποι που ζουν στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων».

Ο Περιφερειάρχης επανέλαβε πως μέχρι σήμερα, πέρα από τους πόρους που έχει διαθέσει η Περιφέρεια στο Κεντρικό κράτος, ότι της έχει ζητηθεί από τα νοσοκομεία κ.α. το έχει υλοποιήσει, για να συμπληρώσει ότι από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας και στις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες συνεχίζεται η διαδικασία της ιχνηλάτησης και του ελέγχου της απομόνωσης των κρουσμάτων που εντοπίζονται.

Τέλος απαντώντας σε ερώτηση για τη διακοπή της ενημέρωσης από τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας για τα θετικά δείγματα στην Ήπειρο, εξήγησε πως: «Δεν μας δίνει την ενημέρωση ο ΕΟΔΥ. Εμείς δείξαμε το δρόμο της σιγουριάς και της ασφάλειας και της ησυχίας του κόσμου με αυτό που κάναμε, και ενοχλήσαμε. Αυτή είναι η αλήθεια».
Read More »
Καχριμάνης: Καταλογίζει ευθύνες σε ΕΟΔΥ και ζητεί την τήρηση των μέτρων προστασίας από τους πολίτες Καχριμάνης: Καταλογίζει ευθύνες σε ΕΟΔΥ και ζητεί την τήρηση των μέτρων προστασίας από τους πολίτες Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 22, 2020 Rating: 5

Βασίλης Γιόγιακας: Καλύπτονται άμεσα 10 θέσεις προσωπικού σε δομές Υγείας της Θεσπρωτίας

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 22, 2020
Βασίλης Γιόγιακας: Καλύπτονται άμεσα 10 θέσεις προσωπικού σε δομές Υγείας της ΘεσπρωτίαςΔρομολογείται άμεσα η κάλυψη 10 θέσεων ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού σε δομές υγείας της Θεσπρωτίας. Συγκεκριμένα πρόκειται για έναν Ιατρό - Γυναικολόγο, έναν Ιατρό - Μικροβιολόγο και τρία άτομα λοιπό επικουρικό προσωπικό στο Κ.Υ. Ηγουμενίτσας, έναν Οδοντίατρο και 4 θέσεις νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού στο Κ.Υ. Παραμυθιάς. 
«Η προσπάθεια για την καλύτερη δυνατή κάλυψη των κενών στις δομές υγείας της Θεσπρωτίας αποδίδει καρπούς και θα συνεχιστεί, χάρη στη στήριξη της διοίκησης της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας και του Υπουργείου Υγείας» δήλωσε ο Βασίλης Γιόγιακας.
Read More »
Βασίλης Γιόγιακας: Καλύπτονται άμεσα 10 θέσεις προσωπικού σε δομές Υγείας της Θεσπρωτίας Βασίλης Γιόγιακας: Καλύπτονται άμεσα 10 θέσεις προσωπικού σε δομές Υγείας της Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 22, 2020 Rating: 5

Άμεση αποκατάσταση των φθορών στις παιδικές χαρές δικαιοδοσίας ΟΛΗΓ

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 22, 2020
Άμεση αποκατάσταση των φθορών στις παιδικές χαρές δικαιοδοσίας ΟΛΗΓ


Άμεση ήταν η αντίδραση της διοίκησης της ΟΛΗΓ, σε δημοσίευμά μας, αφού σύμφωνα με δελτίο τύπου που εκδόθηκε, επισκευάστηκαν οι φθορές που είχαν παρουσιαστεί στις δύο παιδικές χαρές που βρίσκονται στην δικαιοδοσία του Λιμένα Ηγουμενίτσας .

 

Παρακαλούνται οι γονείς και οι συνοδοί των παιδιών να φροντίζουν για την προσοχή και την καλή χρήση των υποδομών. 

Ο σεβασμός στους κοινόχρηστους χώρους, υποδηλώνει σεβασμό σε εμάς τους ίδιους,
Read More »
Άμεση αποκατάσταση των φθορών στις παιδικές χαρές δικαιοδοσίας ΟΛΗΓ Άμεση αποκατάσταση των φθορών στις παιδικές χαρές δικαιοδοσίας ΟΛΗΓ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 22, 2020 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθησαν 3 μετανάστες και οδηγός φορτηγού

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 22, 2020
Ηγουμενίτσα: Συνελήφθησαν 3 μετανάστες και οδηγός φορτηγούΣτη σύλληψη ενός 54χρονου ημεδαπού και τριών (03) αλλοδαπών ηλικίας 22, 16 και 18 ετών προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, τα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από τα ανωτέρω στελέχη εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι ο 54χρονος, ως οδηγός Φ/Γ οχήματος, μετέφερε κρυμμένους μεταξύ διαφόρων εμπορευμάτων εντός του χώρου του φορτίου του επικαθήμενου ψυγείου, τους ανωτέρω αλλοδαπούς, οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν το ανωτέρω Φ/Γ όχημα και το επικαθήμενο.
Read More »
Ηγουμενίτσα: Συνελήφθησαν 3 μετανάστες και οδηγός φορτηγού Ηγουμενίτσα: Συνελήφθησαν 3 μετανάστες και οδηγός φορτηγού Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 22, 2020 Rating: 5

Αλλαγές στη διοίκηση της ΠΑΕ Θεσπρωτός

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 22, 2020
Αλλαγές στη διοίκηση της ΠΑΕ ΘεσπρωτόςΟ ιδιοκτήτης της “κιτρινόμαυρης” ΠΑΕ έκανε ανασυγκρότηση του ΔΣ. Από αυτήν ξεχωρίζουν οι “αναβαθμίσεις” των Δημήτρη Γκαμπρέλα και Δημήτρη Μπλέτσα.
Ο Γκαμπρέλας αναλαμβάνει Α΄ Αντιπρόεδρος και εκπρόσωπος της ΠΑΕ Θεσπρωτός στην Φούτμπολ Λιγκ. Ενώ ο Μπλέτσας αναλαμβάνει χρέη Β΄ Αντιπροέδρου και Ταμία.
Στην προεδρία της ομάδας παραμένει ο Νίκος Τσιάπος ο οποίος πλέον θα πλαισιώνεται από τους δυο αντιπροέδρους και όλοι θα διοικούν τον σύλλογο σύμφωνα με την γραμμή που έχει ορίσει ο Αραμπατζάκης.
Στις υπόλοιπες θέσεις συνεχίζουν οι: Dharamraj Jiawan (Διευθύνων σύμβουλος), Αλέξης Μητσέλος (Τεχνικός διευθυντής), Παρασκευάς Βλάχος (Γενικός αρχηγός), Γιάννης Νικολάου (Υπεύθυνος marketing) και Ηλίας Καρακίτσος (Υπεύθυνος τμημάτων υποδομής).
Read More »
Αλλαγές στη διοίκηση της ΠΑΕ Θεσπρωτός Αλλαγές στη διοίκηση της ΠΑΕ Θεσπρωτός Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 22, 2020 Rating: 5

Δήμος Φιλιατών: Ανάθεση 5.645€ για ανταλλακτικά υπολογιστή

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 22, 2020

 Δήμος Φιλιατών: Ανάθεση 5.645€ για ανταλλακτικά υπολογιστήΜε την αριθμό 208/2020 απόφαση του Δημάρχου Φιλιατών κ. Παππά, εγκρίθηκε η διενέργεια προµήθειας µε τίτλο: «Ανταλλακτικά για επισκευή H/Υ, φωτοτυπικών, FAX, πολυµηχανημάτων» εκτιµώµενης αξίας 5.644,78 € (πέντε χιλιάδες εξακόσια σαράντα τέσσερα ευρώ και εβδοµήντα οκτώ λεπτά) χωρίς Φ.Π.Α., µε τη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης

Δεν θα σταθούμε στο τρόπο με τον οποίο έγινε και πάλι η απευθείας ανάθεση της προμήθειας. 

Η πάγια τακτική της δημοτικής αρχής Φιλιατών να προχωράει σε απευθείας αναθέσεις, θα αναλυθεί σε επόμενο ρεπορτάζ μας, μετά από την ολοκλήρωση της δημοσιογραφικής έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σήμερα θα εκφράσουμε τις απορίες μας και θα ρωτήσουμε τον δήμαρχο, με ποια κριτήρια επιλέχθηκε ο συγκεκριμένος ανάδοχος, ποιά είναι η τεχνική μελέτη, πόσοι είναι οι υπολογιστές που έχουν προβλήματα και τί ακριβώς προβλήματα αντιμετωπίζουν οι υπολογιστές και τα fax (;), ώστε να χρειάζεται να δαπανηθεί το ποσό των 5.645€.

Με σχεδόν 6.000 ευρώ, πιστεύουμε πως θα μπορούσαν να είχαν προμηθευτεί 10 καινούργιους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Ελπίζουμε να λάβουμε απάντηση με δελτίο τύπου του δήμου και όχι με ...εξώδικο.

Read More »
Δήμος Φιλιατών: Ανάθεση 5.645€ για ανταλλακτικά υπολογιστή  Δήμος Φιλιατών: Ανάθεση 5.645€ για ανταλλακτικά υπολογιστή Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 22, 2020 Rating: 5

Norman Atlantic: Ξεκίνησε η δίκη για την πολύνεκρη τραγωδία

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 22, 2020
Norman Atlantic: Ξεκίνησε η δίκη για την πολύνεκρη τραγωδίαΞεκίνησε χθες η δίκη στο Β Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά για την φωτιά στο επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο “Norman Atlantic” στις 28 Δεκεμβρίου 2014 που στοίχισε τη ζωή σε 11 ανθρώπους. Να σημειωθεί ότι ακόμα αγνοούνται 18 άνθρωποι.

Το πλοίο με 466 επιβαίνοντες μεταξύ των οποίων και 55 ναυτικοί, εκτελούσε το δρομολόγιο Πάτρα – Ηγουμενίτσα – Ανκόνα. Η φωτιά είχε ξεσπάσει στο κατάστρωμα των οχημάτων λίγο μετά την αναχώρηση από την Ηγουμενίτσα, 44 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της Κέρκυρας.

Πολλοί από τους επιβάτες κάηκαν ζωντανοί, άλλοι παγιδεύτηκαν στο γκαράζ του πλοίου και άλλοι χάθηκαν στα παγωμένα νερά της Αδριατικής.

Στο εδώλιο δεν κάθισε κανείς από τους συνολικά 11 κατηγορούμενους μεταξύ των οποίων ο διευθύνων σύμβουλος και ο πρόεδρος της ακτοπλοϊκής εταιρείας ΑΝΕΚ, ο υποπλοίαρχος, ο αρχιφροντιστής, ο μαθητευόμενος ηλεκτρολόγος του πλοίου, ένας ναύκληρος και ναύτες οι οποίοι συμμετείχαν στην «έχμαση» (στερέωση, ασφάλιση) του φορτίου και ναυτόπαιδες.

Ο Ιταλός πλοίαρχος και συμπατριώτες του κατηγορούμενοι δικάζονται σε ανάλογη δίκη στα ιταλικά δικαστήρια.

Οι 11 κατηγορούμενοι που δεν παρέστησαν στο δικαστήριο αλλά εκπροσωπούνται από τους συνηγόρους υπεράσπισης τους, διώκονται για:
• Ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή
• Εμπρησμό από αμέλεια, από τον οποίο προέκυψε κίνδυνος για ξένα πράγματα και ανθρώπους
• Επικίνδυνες παρεμβάσεις στη συγκοινωνία πλοίων από αμέλεια από τις οποίες προέκυψε κοινός κίνδυνος για ξένα πράγματα και ανθρώπους.

Η φωτιά προκλήθηκε από την υπερθέρμανση φορτηγού ψυγείου με ζωντανά ψάρια, το οποίο δεν ήταν ηλεκτρικά συνδεδεμένο.

Θα μπορούσε να είχε αντιμετωπιστεί εγκαίρως εάν δεν ακολουθούσε μια σειρά λαθών και παραλείψεων.

Πρώτη μάρτυρας κατέθεσε υπάλληλος του λογιστηρίου η οποία επιβεβαίωσε πως η ναύλωση του πλοίου και τα εισιτήρια κόβονταν από την ΑΝΕΚ και όχι την ιταλική πλοιοκτήτρια εταιρεία.
Επίσης, επεσήμανε πως ο Ιταλός πλοίαρχος δεν γνώριζε πριν τον απόπλου του πλοίου για τον ακριβή αριθμό των φορτηγών που θα μεταφέρονταν στο γκαράζ και άρα την επάρκεια των πριζών για το ηλεκτρικό ρεύμα που απαιτούνταν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού για τις νταλίκες-ψυγεία.

Άρα δεν μπορούσε να κάνει κάτι για να προλάβει το κακό, καθώς η ακτοπλοϊκή εταιρεία τον ενημέρωνε μετά τον απόπλου.

Η ακροαματική διαδικασία θα συνεχιστεί την 1η Οκτωβρίου με καταθέσεις μαρτύρων.
Read More »
Norman Atlantic: Ξεκίνησε η δίκη για την πολύνεκρη τραγωδία Norman Atlantic: Ξεκίνησε η δίκη για την πολύνεκρη τραγωδία Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 22, 2020 Rating: 5

Η ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ - ΤΟΥ ΑΛΚΗ ΦΑΤΣΙΟΥ

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 22, 2020
Η ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ - ΤΟΥ ΑΛΚΗ ΦΑΤΣΙΟΥ Α. Αφορμή για τις παρακάτω σκέψεις μου, μια φωτογραφία και ένα σχόλιο που έχει αναρτήσει στο προφίλ του, ο φίλτατος Αλέξης Τζίμας. Μία φωτογραφία όπου απεικονίζεται η πλατεία της πόλης χαράματα, με τα φώτα και τις αντανακλάσεις τους, λόγω της φθινοπωρινής βροχής… Πράγματι, όμορφη αισθητική εικόνα. Όμως αλλοίμονο Αλέξη, αν για να χαρακτηρίσουμε όμορφη αυτήν την άχαρη, όπως και εσύ ο ίδιος αναφέρεις, πλατεία, αλλά και γενικότερα την πόλη, όπως θα έλεγα εγώ, να πρέπει να περιμένουμε μια βροχή και φώτα αντανακλαστικά… Τότε θα μιλάμε για μια ψευδεπίγραφη εικόνα ομορφιάς και αισθητικής, για μία απατηλή εικόνα… Όμορφη θα ήταν η πόλη, η πόλη ΜΟΥ, εάν – ενδεικτικά αναφέρω – διέθετε: 

1ο) Πρώτα – πρώτα ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΔΡΟΜΟ. Πρόκειται για ΑΡΝΗΤΙΚΗ πρωτιά, αφού είναι η μοναδική πρωτεύουσα Νομού στη χώρα που δεν διαθέτει περιφερειακό δρόμο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται… για την μία από τις δύο πόλεις – πύλες της Ευρώπης… τρομάρα μας… Τα δε βραβεία ‘’ κινητικότητας’’ που απ’ότι ακούω ‘’βραβεύεται’’ ο Δήμος, η πραγματικότητα της εν γένει κινητικότητας στην πόλη μας , τα καθιστά άχρηστα, αστεία πράγματα ή « πιάσ’το αυγό και κούρευτο»… 

2ο) Επαρκείς Δημοτικούς χώρους παρκαρίσματος, γεγονός που επιβαρύνει ακόμη περισσότερο τη ‘’ βραβευμένη’’ κινητικότητα – κίνηση, με δεδομένο, εκτός άλλων, πως διαθέτουμε μόνο (2) κεντρικούς δρόμους… 

3ο) Δημοτική ή δημόσια Βιβλιοθήκη, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους κατοίκους της πόλης, ιδιαίτερα για την νεολαία. Η έλλειψη βιβλιοθήκης είναι άλλη μια ΑΡΝΗΤΙΚΗ πρωτιά, αφού είναι η μοναδική πρωτεύουσα σε όλη τη χώρα, που στερείται βιβλιοθήκης… Κατάντια για όλους μας και λύπη αφόρητη… 

4ο) Συνεδριακό – Πολιτιστικό Κέντρο, με αποτέλεσμα κάθε φορέας που επιθυμεί να διοργανώσει οποιαδήποτε εκδήλωση να ψάχνει – τον χειμώνα κυρίως.. – ελεύθερη αίθουσα στο ένα και μοναδικό ξενοδοχείο που διαθέτει ανάλογο χώρο… Εννοείται βεβαίως, ότι το ‘’ ΠΑΝΘΕΟΝ’’ δεν έχει ούτε τις στοιχειώδεις προδιαγραφές ( εμβαδόν , χωρητικότητα κ.λ.π. ) για να ανταποκριθεί σε αυτήν την λειτουργία… Αλήθεια σκέφτηκε κανείς τι θα μπορούσε να γίνει στο χώρο του πάλαι ποτέ ΤΕΙ Ηγ/τσας; 

5ο) Αίθουσα Θεάτρου και Κινηματογράφου, χειμερινή και θερινή… Άλλη πονεμένη ιστορία έως δακρύβρεχτη, καθώς επίσης άλλη μια ΑΡΝΗΤΙΚΗ πρωτιά για την πρωτεύουσα του Νομού μας.. Τα σχόλια περιττεύουν… 

Και ο κατάλογος μακρύς, αναφορικά με ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ στην πόλη μας, σε ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ απαραίτητες και για το ζην, αλλά και για αυτό που λέμε ευ ζήν . Κλείνω αυτήν την ενδεικτική παράθεση των ουσιαστικών ελλείψεων, με την επισήμανση αναφορικά με την τραγική κατάσταση που επικρατεί στον τομέα της ΥΓΕΙΑΣ και της ΕΡΓΑΣΙΑΣ – ΑΝΕΡΓΙΑΣ, τόσον στην πόλη όσον και στον Νομό γενικότερα , ζητήματα για τα οποία πολύ αναλυτικά θα αναφερθώ, σε προσεχές σημείωμά μου… 

Β. Προσωπικά θα πρέπει να πω ότι η παραπάνω ΑΡΝΗΤΙΚΗ εικόνα που περιγράφω, ήταν και είναι για μένα αναμενόμενη, εικόνα η οποία φυσικά και δεν επιδέχεται αμφισβήτηση, αφού οι ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ στις οποίες αναφέρομαι είναι ΥΠΑΡΚΤΕΣ, και αδιαμφισβήτητες. Βέβαια αυτό συμβαίνει καθ’όσον από πολύ νέος, έχω αποδεχθεί και κατασταλάξει ότι για να πραγματοποιηθούν όσα παραπάνω αναφέρω ως ελλείψεις, θα πρέπει οι άνθρωποι, οι πολίτες που είναι αρμόδιοι για σχετικές αποφάσεις, σε συνδυασμό πάντοτε με το γενικότερο κοινωνικό και πολιτικό status, να διαθέτουν μεταξύ άλλων : 

α) Βαθειά Δημοκρατική Συνείδηση και Ιδεολογία, που να στοχεύει στο προχώρημα της κοινωνίας, εν προκειμένω της δημοτικής, προς τα εμπρός, με συνεχή προσπάθεια λύσης των προβλημάτων που αφορούν τους ΠΟΛΛΟΥΣ και μόνο… σε όλα τα επίπεδα της καθημερινότητάς τους, της ζωής τους και κυρίως της ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ αυτών… 

β) Ύπαρξη ατομικού και κοινωνικού κώδικα ΑΞΙΩΝ και ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΩΝ, που να περιλαμβάνει βεβαίως την παραδοχή εκ μέρους τους, ότι η υλοποίηση αυτών των ελλείψεων, είναι ΑΝΑΓΚΗ ΖΩΗΣ, ΑΝΑΓΚΗ του ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΥ και όχι του ΠΕΡΙΤΤΟΥ, όπως έχει αναφέρει ο μεγάλος μας ποιητής και φιλόσοφος ΚΩΣΤΑΣ ΒΑΡΝΑΛΗΣ … 

γ) Βαθιά εσωτερική, - και όχι μόνο - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, απαλλαγμένοι από ιδιοτελείς, προσωπικές και κομματικές εξαρτήσεις, έτσι ώστε να μπορούν κάθε φορά να προτάσσουν το συμφέρον των Δημοτών, των συμπολιτών τους και όχι αυτό της Κομματικής Παράταξης που τους στηρίζει. Αυτό βεβαίως γίνεται κατά κόρον και συνεχώς, έτσι ώστε να μπορεί να λάβει από το Κόμμα του και πάλι για το ίδιο αξίωμα, το χρίσμα ( λέξη κι αυτή, χρίσμα, λες και είναι τοίχος, ντουβάρι… προς βάψιμο), ή για κάποιο άλλο αξίωμα, άλλου αντικειμένου, με αποτέλεσμα να καταντάνε, χωρίς ίχνος αξιοπρέπειας και με παντελή έλλειψη αυτογνωσίας, ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΓΥΡΟΛΟΓΟΙ, ωσάν να είναι γνώστες ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ, όλων των κοινωνικών ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ … Η ιδιοτέλεια σε όλο της το μεγαλείο, και ο ξεπεσμός του πολιτικού συστήματος σε επίπεδο ΣΑΠΙΛΑΣ … 

δ) Ύπαρξη γενικότερης και πολύπλευρης ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ και ΚΟΥΛΤΟΥΡΑΣ, με ότι αυτό συνεπάγεται για το γενικότερο συμφέρον των πολιτών, εν προκειμένω των ΔΗΜΟΤΩΝ … 

ε) Κατά την άποψή μου, - διαβλητή ή όχι δεν ξέρω, - απαιτείται οι ενδιαφερόμενοι για τα αξιώματα των τοπικών αρχόντων ( λέμε τώρα..) να ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΣΧΕΣΗ με τον τόπο, τον χώρο, για τον οποίο καλούνται να πάρουν αποφάσεις και που θα αφορούν τους πολλούς… Είμαι από αυτούς που πιστεύουν ( το αναλύει καίρια και εύστοχα ο Κ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΔΗΣ ) ότι ο τόπος μου, η καταγωγή μου, είναι ο χώρος με τον οποίο με συνδέουν τα περισσότερα ΒΙΩΜΑΤΑ ΜΟΥ… Έναν τέτοιο χώρο, έναν τέτοιο τόπο, ένας τέτοιος άνθρωπος τον ΠΟΝΑΕΙ , τον ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ , και μπορεί να γνωρίζει, να νοιώθει όλους τους κραδασμούς των αλλαγών του, τις ανάγκες του, το μεγάλωμά του… 

Φίλτατε Αλέξη, ξέρω ότι στα περισσότερα συμφωνείς. Το ευτύχημα θα ήταν να συμφωνήσουν περισσότεροι… δεν σου κρύβω όμως, ότι δεν ελπίζω σε πολλά …. 

Ηγουμενίτσα 
ΑΛΚΗΣ ΦΑΤΣΙΟΣ 
Σεπτέμβριος 2020
Read More »
Η ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ - ΤΟΥ ΑΛΚΗ ΦΑΤΣΙΟΥ Η ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ - ΤΟΥ ΑΛΚΗ ΦΑΤΣΙΟΥ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 22, 2020 Rating: 5

Ορκίζεται σήμερα ο νέος διοικητής του νοσοκομείου Φιλιατών

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 22, 2020

Ορκίζεται σήμερα ο νέος διοικητής του νοσοκομείου ΦιλιατώνΟρκίζεται σήμερα, στην έδρα της 6ης ΥΠΕ στην Πάτρα, ο νέος διοικητής του νοσοκομείου Φιλιατών κ. Χρήστος Τσουράς.

Ο κ. Τσουράς βρέθηκε εχτές στο νοσοκομείο Φιλιατών, όπου είχε μία πρώτη γνωριμία τόσο με το προσωπικό όσο και με τους χώρου του νοσοκομείου.

Ο κ. Τσουράς, μιλώντας στο thespro.gr, εξέφρασε τον εντυπωσιασμό του για τις κτιριακές εγκαταστάσεις και δήλωσε βέβαιος πως όσα μικροπροβλήματα παρουσιάζονται, κυρίως σε έλλειψη προσωπικού, θα ξεπεραστούν άμεσα.

Ευχόμαστε στο νέο διοικητή καλή και δημιουργική θητεία.

Read More »
Ορκίζεται σήμερα ο νέος διοικητής του νοσοκομείου Φιλιατών Ορκίζεται σήμερα ο νέος διοικητής του νοσοκομείου Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 22, 2020 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Αρνητικά τα δείγματα των αστυνομικών

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 22, 2020

Ηγουμενίτσα: Αρνητικά τα δείγματα των αστυνομικών

Αρνητικά βγήκαν και τα 29 δείγματα που στάλθηκαν εχτές Δευτέρα στο Μικροβιολογικό Εργαστήριο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, από το νοσοκομείο Φιλιατών.

Ανάμεσά τους και 10 δείγματα αστυνομικών, οι οποίοι είχαν έρθει σε επαφή με τα 4 ανήλικα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα, τα 3 εκ των οποίων βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό.

Λήξη λοιπόν συναγερμού στην Αστυνομική Διεύθυνση Θεσπρωτίας. 

Read More »
Ηγουμενίτσα: Αρνητικά τα δείγματα των αστυνομικών Ηγουμενίτσα: Αρνητικά τα δείγματα των αστυνομικών Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 22, 2020 Rating: 5

Μέσω Ηγουμενίτσας εισήγαγαν ναρκωτικά – Δύο συλλήψεις στον Μαραθώνα

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 22, 2020
Μέσω Ηγουμενίτσας εισήγαγαν ναρκωτικά  – Δύο συλλήψεις στον ΜαραθώναΔύο μέλη κυκλώματος ναρκωτικών, ένας 63χρονος Ελληνας και ένας 29χρονος Αλβανός, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής.

Οι δύο συλληφθέντες κατηγορούνται ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης που εισήγαγε από την Ισπανία στην Ελλάδα σημαντικές ποσότητες κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας (skunk), καθώς επίσης τη μεταφορά, αποθήκευση και εν συνεχεία την περαιτέρω διακίνηση της στην εγχώρια παράνομη αγορά. Παράλληλα, αναζητούνται τρία ακόμα μέλη της οργάνωσης.

Οπως τόνισαν στο Αθηναϊκό – Μακεοδνικό Πρακτορείο Ειδήσεων αστυνομικές πηγές, η αξία του συγκεκριμένου ναρκωτικού στην παράνομη αγορά της Ελλάδας φτάνει έως 7.000 ευρώ το κιλό.

Πώς δρούσαν
Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 63χρονος, ο οποίος ενεργούσε και για λογαριασμό των υπολοίπων μελών της οργάνωσης, εισήγαγε μέσω του λιμένα Ηγουμενίτσας με φορτηγό αυτοκίνητο, ποσότητα κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας (skunk) βάρους 122 κιλών και 590 γραμμάριων, με το προκάλυμμα της νόμιμης μεταφοράς φορτίου και ειδικότερα μπισκότα και τσιπς. Τη συγκεκριμένη ποσότητα οι δράστες την είχαν παραλάβει από την Ισπανία.

Σε αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε χθες στην περιοχή του Μαραθώνα, κατά τη στιγμή της παράδοσης, ο 63χρονος συνελήφθη να κατέχει μέσα στο φορτηγό ποσότητα κάνναβης βάρους 68.090 γραμμαρίων, ο δε 29χρονος είχε σε άλλο φορτηγό κάνναβη βάρους 54.500 γραμμαρίων, την οποία μόλις είχε μεταφορτώσει.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων:
Ποσότητα κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας (skunk) βάρους 122 κιλών και 590 γραμμάριων
δύο φορτηγά
χρηματικό ποσό των 970 ευρώ.

Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.
Read More »
Μέσω Ηγουμενίτσας εισήγαγαν ναρκωτικά – Δύο συλλήψεις στον Μαραθώνα Μέσω Ηγουμενίτσας εισήγαγαν ναρκωτικά  – Δύο συλλήψεις στον Μαραθώνα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 22, 2020 Rating: 5

Απάντηση Γόγολου στην ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Ηγουμενίτσας

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 22, 2020
Απάντηση Γόγολου στην ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης ΗγουμενίτσαςΑπάντηση στην ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης, ήτοι στον κ. Δώρη Δήμα και τις αναφορές στο όνομά μου. 
1. Η διαδικασία των ερωτήσεων προ ημερησίας διατάξεως προβλέπεται από τον Κανονισμό Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου. Χρησιμεύει να επικαιροποιεί θέματα που δεν υπάρχουν στην ημερήσια διάταξη, κυρίως λόγω χρόνου τέλεσης αυτών, αλλά και πιθανή άρνηση ή κωλυσιεργία της εκάστοτε Δημοτικής Αρχής να φέρνει συγκεκριμένα θέματα προς συζήτηση. 

2. Η θέση μου λοιπόν, σαν επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης είναι να επικαιροποιώ θέματα ή προβλήματα των συμπολιτών τα οποία μεταφέρονται στους εννέα (9) εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους της δημοτικής μας παράταξης, από τις συναντήσεις με τους πολίτες και εν συνεχεία μέσω μιας προσυνεδριακής συνάντησης να μορφοποιούνται και να μεταφέρονται από τον επικεφαλής της παράταξης ή άλλους Δημοτικούς Συμβούλους, στο εκάστοτε Δημοτικό Συμβούλιο. Για να μην αδικήσω βέβαια τη Δημοτική Παράταξη, Λαϊκή Συσπείρωση ήτοι τον κ. Δώρη Δήμα, δεν γνωρίζω τον τρόπο λειτουργίας της παράταξής του. 

3. Ο συνολικός χρόνος διάρκειας των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου και η ώρα έναρξης του, δεν προβλέπονται από τον κανονισμό βεβαίως. Σαφώς όμως πρέπει να ανησυχούμε εξ ίσου για τον αριθμό των θεμάτων στην ημερήσια διάταξη (πάνω από 25 κάθε φορά, που ο κύριος Δήμας δεν αναφέρεται καν στην επιστολή προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου) και τη συχνότητα διενέργειας των συνεδριάσεων. Η οπτική της κάθε παράταξης φυσικά είναι διαφορετική. Η Δημοτική παράταξη την οποία εκπροσωπώ, με τη διαδικασία που προανέφερα, φέρνει θέματα στις προ ημερησίας διατάξεως ερωτήσεις που απορρέουν από την καθημερινότητα, χωρίς να περιορίζει τον αριθμό αυτών. Η Λαϊκή Συσπείρωση ήτοι ο κ. Δώρης Δήμας, επιλέγει να επικαιροποιεί άλλα θέματα συνήθως με την μορφή ψηφισμάτων. Είναι θέμα οργάνωσης και στόχευσης της κάθε παράταξης και τον τρόπο λειτουργίας της. 

4. Στις προσωπικές κατηγορίες ότι «ο Γιάννης Γόγολος επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης έχει επιλέξει, σε κάθε συνεδρίαση, να οξύνει φραστικά την αντιπαράθεση με κοκορομαχίες..» θα παρακαλούσα τη Λαϊκή Συσπείρωση, ήτοι τον κ. Δώρη Δήμα, να θέσει στα κριτήρια του πριν την ένταξη στην κατηγορία «κοκορομαχίες» τη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο. (Χρησιμοποιείται η φράση τέσσερις (4) φορές στο κείμενο), εκτός από την διάρκεια και την ένταση της φωνής, το περιεχόμενο των συζητήσεων, από που απορρέει το θέμα, την επικαιρότητα, την υποχρέωση της αντιπολίτευσης για κριτική των πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής και τυχόν διευκρινήσεις για τρέχοντα θέματα. 

Επειδή από «παράλειψη» του κ. Δήμα στην ανακοίνωση δεν αναφέρθηκαν οι ερωτήσεις που υπέβαλα, ενημερώνω τους πολίτες για το περιεχόμενό τους : 

i. Ποιό ήταν το αποτέλεσμα της ΕΔΕ, ένα χρόνο μετά, της υπόθεσης «απώλειας» του φακέλου από τα ΚΕΠ; 

ii. Σε ποιό σημείο βρίσκεται η διεκδίκηση της χερσαίας ζώνης και η πώληση του λιμένος Ηγουμενίτσας; 

iii. Τί έχει συμβεί με την καταστροφή του χλοοτάπητα του Δημοτικού Σταδίου; 

iv. Πως αντιμετωπίζει την κατασκευή του ποδηλατοδρόμου στην οδό Κύπρου, μετά την κατακραυγή από όλους τους φορείς και συλλόγους; 

v. Πόσο αναγκαίες ήταν οι απ΄ευθείας αναθέσεις που έκανε το τελευταίο διάστημα ; (πηγή Διαύγεια ) 

vi. Ποιό είναι το καθεστώς της ιδιοκτησίας του χώρου των Xenia που σήμερα υφίσταται το ανενεργό ΤΕΙ ; 

vii. Πως σκέφτεται να αντιμετωπίσει η Δημοτική Αρχή το πρόβλημα της υδροδότησης πολλών περιοχών του Δήμου; 

5. Στις επόμενες κατηγορίες ότι “…o Γιάννης Γόγολος αποπροσανατολίζει από την συζήτηση των προβλημάτων και την ανάδειξη των αιτίων που τα προκαλούν. Καταλογίζονται ευθύνες στον δήμαρχο αλλά μένει στο απυρόβλητο η αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική. Ενώ η ευθύνη του είναι ακριβώς, ότι εφαρμόζει αυτήν την πολιτική” θα απαντήσω στον κ. Δώρη Δήμα, ότι η «ευθύνη» μου για την υπάρχουσα πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα, είναι κατ αντιστοιχία ανάλογη, με αυτή που μπορεί να είχε o κ. Δώρης Δήμας για την ασύδοτη δράση των μονοπωλίων στη Ελλάδα, επειδή ο ίδιος επαγγελματικά υπηρετούσε ένα από αυτά. 

6. Επειδή οι εκφράσεις στο κείμενο της ανακοίνωσης π.χ. “Πιστεύουμε ότι είναι «σικέ το ματς» που παρακολουθούμε,που εξυπηρετεί πολιτικούς στόχους. Όχι όμως και τα λαϊκά συμφέροντα.” και στη συνέχεια ότι“…σε αυτήν την τακτική ανταποκρίνεται ο Δήμαρχος, τάχατες για να υπερασπίσει τον εαυτόν του… ” μάλλον είναι προϊόν κάποιου που θεωρεί, ότι η αγωνία για τον τόπο, η διεκδίκηση, η αντιπαράθεση και οι αγώνες είναι κεκτημένο μιας και μόνο Δημοτικής παράταξης και όλοι οι άλλοι συμμετέχουν ή υπηρετούν «ανίερες συμμαχίες» ενάντια στα λαϊκά στρώματα. Προς επίρρωση αυτών, καλώ τους πολίτες να συμμετέχουν στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και θα αντιληφθούν αν υπάρχουν συμμαχίες ή συναινέσεις. Ποιος έχει κάνει συμφωνίες μέχρι σήμερα και ποιος ωφελείται από αυτές. 

7. Με λύπη μου διαπιστώνω ότι κ. Δώρης Δήμας έχει αυτοανακηρυχθεί κατά το πώς φαίνεται, σε «γέροντα Νέστωρα» της πολιτικής στο Δήμο μας. Πότε ως Δημοτικός Σύμβουλος, πότε ως μέλος του Εργατικού Κέντρου και την επομένη, ως μέλος τους Εμπορικού Συλλόγου να «συμβουλεύει» τους πάντες, χρησιμοποιώντας «τάχατες» λαϊκή γλώσσα και πιστεύοντας πως αυτό τον ταυτίζει με τα λαϊκά στρώματα. Επειδή γνωριζόμαστε όλοι μεταξύ μας πλέον, δεν έπεισε κανέναν πως η προσωπική επίθεση που έγινε μέσω της επιστολής προς τον πρόεδρο του Δ.Σ. οφείλεται στην αγωνία του για τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου. Όχι βεβαίως. Δεν μπορεί να ανεχθεί, ότι μια άλλη Δημοτική Παράταξη ασκεί τα καθήκοντά της, αφαιρώντας το δικαίωμα του “λαϊκού αγωνιστή” που είχε αυθαίρετα αποκτήσει, πατώντας πάνω στους διαχρονικούς αγώνες που έχουν γίνει στο παρελθόν από ανθρώπους που βρισκόταν ίδιο πολιτικό χώρο τον οποίο υπηρετεί. Οι αγώνες των άλλων για τα δικαιώματα των εργαζομένων και οι θυσίες τους, δεν κάνουν τον ίδιο αγωνιστή. Η ταύτιση με τη Δημοτική Αρχή για το μνημόνιο Συνεργασίας και Αγάπης με τον ΟΛΗγ, πιστεύω πως δεν θα καταγραφεί στο palmares των αγώνων του για το καλό των Δημοτών. Σας προείπα, πως στην ίδια πόλη ζούμε και γνωριζόμαστε όλοι καλά. 

8. Στην επιστολή που στάλθηκε, γίνεται αναφορά στο όνομα Γιάννης Γόγολος πέντε φορές (δεν γνωρίζω αν η μη προσφώνηση κύριος πριν από το όνομα είναι πολιτική ιδεοληψία) με αντίστοιχες αρνητικές αναφορές στο πρόσωπό μου. Φυσικά και δεν θα ακολουθήσω την πρόκληση για αντιπαράθεση με ανακοινώσεις, της Λαϊκής Συσπείρωσης ήτοι του κ. Δώρη Δήμα. Αυτό επεδίωξε εξ αρχής να κάνει με την επιστολή. Δεν θα κατέβω “στο δικό του γήπεδο” κατά την προσφιλή του έκφραση, διότι έχει περισσότερο χρόνο ως συνταξιούχος για να γράφει ανακοινώσεις, κυρίως όμως φαίνεται πως έχει αποκτήσει ισχυρό κίνητρο για να το κάνει. Σε αντίθεση με μένα. 

9. Τέλος, καλεί τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να εφαρμόσει τον ψηφισθέντα από έμενα κανονισμό λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου από τον Φεβρουάριο του 2011 ( και όχι του 2012 που επικαλείται ο κ. Δώρης Δήμας), το κανονισμό δηλαδή που ψηφίστηκε από όλους πλην του ιδίου (Αρ. Αποφ. 44/2011). Δεν προβλέπεται βεβαίως από τον κανονισμό λειτουργίας που χρησιμοποιείται 9 χρόνια τώρα, το δικαίωμα παραπομπής επικεφαλής Δημοτικής παράταξης σε Ειδικό Δικαστήριο για παραβατική συμπεριφορά στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ευτυχώς ! 

Συμπτώσεις που έχει η ζωή και μας κάνει να νομίζουμε πως η ιστορία επαναλαμβάνεται, ημέρα που είναι σήμερα 21 Σεπτεμβρίου. Βεβαίως αναφέρομαι σε κάποιες «ανίερες συμμαχίες» του παρελθόντος και το αποτέλεσμά τους, για τις οποίες δεν έχει ευθύνη ο κ. Δώρης Δήμας, αλλά γνωρίζει πολύ καλά σε τι αναφέρομαι. 

Η μπάλα εντός γηπέδου εφεξής. Στην κερκίδα όσοι κουράστηκαν. Εκτός παιχνιδιού αυτοί, που νομίζουν πως η μπάλα του παιχνιδιού είναι δική τους για να την παίρνουν …και να φεύγουν. Γιατί κατά πως φαίνεται θα παίζουν μόνοι στην «αυλή» του σπιτιού τους στο μέλλον.
Read More »
Απάντηση Γόγολου στην ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Ηγουμενίτσας Απάντηση Γόγολου στην ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 22, 2020 Rating: 5

Μ. Κάτσης: "Τα προβλήματα που έχουν προκύψει στα σχολεία από τις αλλοπρόσαλλες πολιτικές αποφάσεις της κυβέρνησης δεν έχουν τέλος"

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 22, 2020
Μ. Κάτσης: "Τα προβλήματα που έχουν προκύψει στα σχολεία από τις αλλοπρόσαλλες πολιτικές αποφάσεις της κυβέρνησης δεν έχουν τέλος"Με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Βουλευτής Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία στηλιτεύει τα προβλήματα που έχουν ανακύψει στο άνοιγμα των σχολείων στη Θεσπρωτία 

Μία εβδομάδα μετά από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, τα προβλήματα που έχουν προκύψει από τις αλλοπρόσαλλες πολιτικές αποφάσεις της κυβέρνησης δεν έχουν τέλος. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν σχολεία όλων των βαθμίδων στη Θεσπρωτία, όπως το 1o Λύκειο Ηγουμενίτσας ή το νηπιαγωγείο Γαρδικίου, όπως έχω ενημερωθεί, όπου στοιβάζονται 26 παιδιά ανά αίθουσα μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους, ενώ παράλληλα υπάρχουν κενοί αναξιοποίητοι χώροι στα σχολεία αυτά. Ο ανύπαρκτος σχεδιασμός της κυβέρνησης και η προετοιμασία που δυστυχώς δεν έγινε ολόκληρο το προηγούμενο διάστημα για να ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια, θέτουν σε κίνδυνο τόσο τη δημόσια υγεία όσο και την ομαλή λειτουργία των ίδιων των σχολείων.

Έπειτα από την πρωτοφανή στα ευρωπαϊκά δεδομένα απόφαση της κυβέρνησης να αυξήσει τους μαθητές ανά τάξη εν μέσω πανδημίας, την πρόσληψη 20.000 λιγότερων αναπληρωτών από πέρυσι, την ανύπαρκτη ενίσχυση στον τομέα της καθαριότητας των σχολείων και το φιάσκο με τις μάσκες αλεξίπτωτα των 6εκ € και τα παγουρίνα, είναι πλέον φανερό πως η κυβέρνηση επέλεξε συνειδητά να ρίξει την ευθύνη για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης στους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς.

Τα χρήματα για προσλήψεις εκπαιδευτικών ενίσχυση της καθαριότητας και 15 μαθητές ανά τάξη που πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν υπήρχαν κατά την Υπουργό Παιδείας. Τα δεκάδες εκατομμύρια από το δημόσιο ταμείο για δωράκια προς τα ΜΜΕ, οι απευθείας αναθέσεις σε ημέτερους υπήρχαν όμως και μοιράστηκαν και άμεσα.

Μπορεί να έκλεισαν εύκολα την Άνοιξη τα σχολεία με πολύ λιγότερα κρούσματα, είναι όμως ανίκανοι και επικίνδυνοι στον τρόπο που τα ανοίγουν.

Σε 1 χρόνο, η "αριστεία" αποδείχθηκε αχρηστεία
Read More »
Μ. Κάτσης: "Τα προβλήματα που έχουν προκύψει στα σχολεία από τις αλλοπρόσαλλες πολιτικές αποφάσεις της κυβέρνησης δεν έχουν τέλος" Μ. Κάτσης: "Τα προβλήματα που έχουν προκύψει στα σχολεία από τις αλλοπρόσαλλες πολιτικές αποφάσεις της κυβέρνησης δεν έχουν τέλος" Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 22, 2020 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Ανακαλύπτω την πόλη μου

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 22, 2020
Ηγουμενίτσα: Ανακαλύπτω την πόλη μουΜε μία δράση αφιερωμένη στην πόλη της Ηγουμενίτσας συμμετέχει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας στον φετινό διαδικτυακό εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς (25-27 Σεπτεμβρίου 2020) με τον γενικό τίτλο: «Πολιτιστική Κληρονομιά και Εκπαίδευση: η δια βίου μάθηση».

Ο συνοπτικός οδηγός “ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ. Ανακαλύπτω την πόλη μου” σε μορφή flipbook δίνει τη δυνατότητα στο κοινό να ανακαλύψει την ιστορία της πόλης μέσα από μία περιήγηση σε επιλεγμένα σημεία, μνημεία και χώρους αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, ολόκληρες γειτονιές ή μεμονωμένα κτήρια που λειτουργούν ως τοπόσημα για την ιστορία της πόλης και τους κατοίκους της.

Η Ηγουμενίτσα άλλοτε. Εικόνες της πόλης με το λιμάνι, τους δρόμους, τις παλιές γειτονιές, αλλά και των ανθρώπων της μέσα από αρχειακό υλικό, τον φακό επώνυμων φωτογράφων, αλλά και αναμνηστικές φωτογραφίες κατοίκων, που θέλησαν να απαθανατίσουν τις "θεατές" και "αθέατες" στιγμές τους πάνω σε ασπρόμαυρο φόντο.

Για πρόσβαση στο flipbook πατήστε https://online.pubhtml5.com/jxzw/pjzd/index.html
Read More »
Ηγουμενίτσα: Ανακαλύπτω την πόλη μου Ηγουμενίτσα: Ανακαλύπτω την πόλη μου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 22, 2020 Rating: 5

4 σχολεία υπό κατάληψη στη Θεσπρωτία - 18 σε όλη την Ήπειρο

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 22, 2020
4 σχολεία υπό κατάληψη στη Θεσπρωτία - 18 σε όλη την Ήπειρο Πριν καλά καλά ξεκινήσουν την λειτουργία τους, υπό κατάληψη βρίσκονται 18 σχολεία στην Ήπειρο.

Οι μαθητές θέτουν ζητήματα που σχετίζονται με την πανδημία και τα μέτρα προστασίας. Αίτημα που μπαίνει σε όλα τα υπό κατάληψη σχολεία είναι ο μικρότερος αριθμός μαθητών ανά τμήμα.

Από κει και πέρα και κατά περίπτωση οι μαθητές θέτουν και θέματα που σχετίζονται συνολικότερα με τον χώρο της παιδείας, το εξεταστικό σύστημα και άλλα.

Οι φορείς της εκπαίδευσης φοβούνται ότι ο… ιός των καταλήψεων θα εξαπλωθεί τις επόμενες ημέρες σε περισσότερες σχολικές μονάδες και επισημαίνουν τους υγειονομικούς κινδύνους που μπορεί να αυξηθούν από μία τέτοια κατάσταση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτει η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου, στην Άρτα υπό κατάληψη τελούν τέσσερα σχολεία, δύο γυμνάσια, ένα ΓΕΛ και ένα ΕΠΑΛ.

Στη Θεσπρωτία υπό κατάληψη τελούν τέσσερα σχολεία, δύο γυμνάσια στην πόλη της Ηγουμενίτσας και το ΕΠΑΛ καθώς και το ΕΠΑΛ Παραμυθιάς.

Επτά σχολεία τελούν υπό κατάληψη στην Πρέβεζα. Πρόκειται για τέσσερα γυμνάσια και δύο λύκεια στην πόλη της Πρέβεζας και το Λύκειο Φιλιππιάδας.

Τέλος στα Γιάννινα, υπό κατάληψη βρίσκονται τρία σχολεία. Το 1ο και το 8ο Λύκειο Ιωαννίνων και το Γυμνάσιο το οποίο φιλοξενεί και λυκειακές τάξεις στο Δήμο Ζίτσας.
Read More »
4 σχολεία υπό κατάληψη στη Θεσπρωτία - 18 σε όλη την Ήπειρο 4 σχολεία υπό κατάληψη στη Θεσπρωτία - 18 σε όλη την Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 22, 2020 Rating: 5

Άγγελε Μου - Το νέο τραγούδι του Θεσπρωτού Δημήτρη Βέλλη

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 22, 2020
Άγγελε Μου - Το νέο τραγούδι του Θεσπρωτού Δημήτρη Βέλλη
 

Ο Νικητής του διαγωνισμού της δισκογραφικής εταιρείας Top Records Δημήτρης Βέλλης Ερμηνεύει το “Αγγελε Μου” που έχει πρώτο τραγουδήσει ο Πάνος Ψάλτης και μας μαγεύει με την ερμηνεία του. Ο Δημήτρης είναι 21 χρονών κατάγεται από την Κεραμιτσα Φιλιατών και μένει στα Γιάννενα. Η μουσική και το τραγούδι του άρεσε από μικρό παιδάκι και μεγαλώνοντας αποφάσισε να ασχοληθεί με την μουσική. Φοίτησε στο μουσικό Σχολείο Ιωαννίνων και σπουδάζει στο τμήμα μουσικολόγιας του Πανεπιστήμιού Μακεδονίας στην θεσαλλονικη.
Ασχολείται με το έντεχνο λαϊκό και παραδοσιακό ελληνικό τραγούδι. Επίσης είχε την τύχη να τραγουδήσει στην ίδια σκηνή μαζί με την Ελένη Τσαλιγοπουλου.

Το συγκεκριμένο τραγούδι είναι αφιερωμένο στη μνήμη του γνωστού φωτογράφου Ανδρέα Ευζωνα.

Ακούστε το τραγούδι στο YouTube:

Read More »
Άγγελε Μου - Το νέο τραγούδι του Θεσπρωτού Δημήτρη Βέλλη Άγγελε Μου - Το νέο τραγούδι του Θεσπρωτού Δημήτρη Βέλλη Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 22, 2020 Rating: 5

Δεμένα τα πλοία την Πέμπτη σε Κέρκυρα και Ηγουμενίτσα

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 22, 2020
Δεμένα τα πλοία την Πέμπτη σε Κέρκυρα και Ηγουμενίτσα


Την προκήρυξη 24ωρης απεργίας, την ερχόμενη Πέμπτη, αποφάσισε, σε συνεργασία με την ΠΕΝΕΝ, η διοίκηση του σωματείου Ναυτεργατών Κέρκυρας.

Οι ναυτεργάτες αντιδρούν στην τροπολογία που κατατέθηκε σε φορολογικό νομοσχέδιο (νόμος 4714/2020, φορολογικές παρεμβάσεις για την ενίσχυση της αναπτυξιακής διαδικασίας της ελληνικής οικονομίας, άρθρα 128, 129,130), (ΦΕΚ Α' 148/31-07-2020), ζητούν «ουσιαστική» όπως αναφέρουν, αύξηση στους μισθούς των ναυτεργατών, απαιτούν την άμεση αναπροσαρμογή του επιδόματος ειδικού σκοπού (COVID 19) για όλα τα πληρώματα των πλοίων που είναι σε αναστολή της σύμβασης.

Όπως και η καταβολή του να γίνεται χωρίς καμία καθυστέρηση το πρώτο δεκαήμερο του κάθε επόμενου μήνα, διεκδικούν αύξηση του επιδόματος ανεργίας, με την ταυτόχρονη κατάργηση όλων των αρνητικών όρων και προϋποθέσεων που τίθενται με διάφορες νομοθετικές διατάξεις και Π.Δ. με αποτέλεσμα, όπως υποστηρίζουν, «μεγάλο μέρος των ανέργων να μη το δικαιούται ή να το παίρνει με καθυστέρηση πολλών μηνών», ενώ σχετικά με τις προσδέσεις των πλοίων ζητάνε την κατάργηση του άρθρου 2 συμπλήρωση διάταξης του γενικού κανονισμού διάταξης λιμένων αριθμός 17 για τα επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία ανοιχτού τύπου, της από ξηράς πρόσδεσης και λύσης αυτών κατά την κρίση του πλοιάρχου να διενεργείται από το πλήρωμα. Σε διαφορετική περίπτωση, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωσή τους, «ζητάνε την κατοχύρωση σχετικού επιδόματος».
Τι ζητά το Σωματείο Ναυτεργατών Κέρκυρας
Παράλληλα το Σωματείο Ναυτεργατών Κέρκυρας ζητά την κατάργηση της υποπαραγράφου ιστ2 του νόμου 4524/2014 που αναφέρεται στην μεταφορά διακοπής δρομολογίων σε άλλα πλοία. «Με την διάταξη αυτή στο πορθμείο Κέρκυρας - Ηγουμενίτσας τα πλοία που ακινητοποιούνται το περισσότερο χρονικό διάστημα είναι τα κλειστού τύπου τα οποία έχουν την δυνατότητα να εξυπηρετήσουν το νησί της Κέρκυρας με οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες» τονίζουν, ενώ αναφορικά με την ωριαία διακοπή πληρωμάτων διαδρομής Λευκίμμης - Ηγουμενίτσας ζητάνε την πλήρη εναρμόνιση των πλοίων αυτών με το πορθμείο Κέρκυρας - Ηγουμενίτσας σε ό,τι αφορά την ωριαία διακοπή.
Τέλος ζητούνται τακτικοί και ουσιαστικοί έλεγχοι στα πλοία της πορθμειακής μας γραμμής. «Ζητούμε από το ΥΝΑΝΠ και τις υπηρεσίες του τακτικούς, αυστηρούς και αιφνιδιαστικούς ελέγχους από τα αρμόδια κλιμάκια με την συμμετοχή και του σωματείου μας προκειμένου να αντιμετωπισθούν και να αποκατασταθούν οι υπερβάσεις της ΣΣΕ και της ναυτικής νομοθεσίας» καταλήγει η εξαγγελία απεργίας του σωματείου ναυτεργατών Κέρκυρας .

Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/ellada/ploia-pempti-kerkyra-igoymenitsa-naytergaton
Read More »
Δεμένα τα πλοία την Πέμπτη σε Κέρκυρα και Ηγουμενίτσα Δεμένα τα πλοία την Πέμπτη σε Κέρκυρα και Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 22, 2020 Rating: 5

Σύλληψη 31χρονου το βράδυ στην Ηγουμενίτσα

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 22, 2020
Σύλληψη 31χρονου το βράδυ στην Ηγουμενίτσα


Στη σύλληψη ενός 31χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, τα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στέλεχος του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής, εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι ο ανωτέρω κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω πλαστό έγγραφο.
Read More »
Σύλληψη 31χρονου το βράδυ στην Ηγουμενίτσα Σύλληψη 31χρονου το βράδυ στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 22, 2020 Rating: 5

Σελίδες