Αύξηση της τιμής εισιτηρίου στα ΚΤΕΛ

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 22, 2023
Αύξηση της τιμής εισιτηρίου στα ΚΤΕΛ


Αύξηση της τάξης του 9% στην τιμή του εισιτηρίου τίθεται άμεσα σε ισχύ στα αστικά και υπεραστικά ΚΤΕΛ, ανά την επικράτεια, μία αναπροσαρμογή που έρχεται 14 χρόνια μετά την τελευταία ανατίμηση του 2010.

Όπως τονίζουν οι επαγγελματίες του κλάδου η αναπροσαρμογή του κομίστρου κρίθηκε απολύτως αναγκαία, καθώς το λειτουργικό κόστος έχει αυξηθεί κατακόρυφα.

Συγκεκριμένα, μετά από διαπραγματεύσεις, η διοίκηση της ΠΟΑΣ κατέληξε σε συμφωνία με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για αύξηση κατά 0,10 λεπτά, δηλαδή 9% στις τιμές των εισιτηρίων, όπως αναγράφεται ρητώς στο ΦΕΚ Β΄7141/20/12/2023 που δημοσιεύτηκε, μετά την τροποποίηση της υπ’ αριθ. Β/οικ.69088/4971/15/2015 υπουργικής απόφασης «Καθορισμός των κομίστρων των αστικών και υπεραστικών ΚΤΕΛ και ΚΤΕΛ Α.Ε. της χώρας».

Ο κ. Μιχάλης Σακελλαρίου, Πρόεδρος της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Αστικών Συγκοινωνιών και Πρόεδρος/Διευθύνων Σύμβουλος του Αστικού ΚΤΕΛ Λάρισας Α.Ε. τονίζει σε ανακοίνωσή του.

“Το κοινωνικό έργο των ΚΤΕΛ συνεχίστηκε παρά τις αντίξοες συνθήκες που ενέσκηψαν όλα αυτά τα χρόνια. Απορροφήσαμε ως Αστικά ΚΤΕΛ όλους τους οικονομικούς κραδασμούς που προκάλεσαν οι αλλεπάλληλες οικονομικές και υγειονομικές κρίσεις, σεβόμενοι πρώτα από όλα την κοινωνία και το επιβατικό μας κοινό. Πλέον, με το μεταφορικό έργο να έχει μειωθεί εξ αιτίας του κορονοϊού, τις πληθωριστικές τάσεις να πιέζουν, το ενεργειακό κόστος να έχει εκτοξευθεί, κρίνεται όχι μόνο η βιωσιμότητα της ανάπτυξης, των νέων επενδύσεών μας προς όφελος του επιβατικού κοινού, αλλά και η ίδια η επιβίωση των ΚΤΕΛ πανελλαδικά.

Πρόκειται ωστόσο για μία μικρή αύξηση που δεν επιλύει τα συσσωρευμένα προβλήματα, αλλά καλύπτει μακροπρόθεσμα ένα μέρος από τις πάγιες και διαρκείς ανάγκες των λειτουργικών εξόδων μας. Οι συζητήσεις με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Χρήστο Σταϊκούρα και την Υφυπουργό κα Χριστίνα Αλεξοπούλου ήταν εποικοδομητικές και σε αμοιβαίο κλίμα κατανόησης.

Παραθέσαμε αναλυτικά παραδείγματα με το πλάνο κάλυψης του κόστους λειτουργίας μας (καύσιμα, ανταλλακτικά, συντήρηση, ασφάλιστρα, μισθοδοσίες προσωπικού, εισφορές κτλ) από το 2010 οπότε και παρέμεινε σταθερή η τιμολογιακή πολιτική μας μέχρι σήμερα, στο οποίο αποτυπώνονταν -βάσει υπολογισμών- ότι η αύξηση θα έπρεπε να ανέλθει στο 38%. Παρόλα αυτά καταλήξαμε και συμφωνήσαμε σε μία ήπια αύξηση, αντιλαμβανόμενοι πλήρως την καθημερινότητά του πολίτη.

Δεν θέλουμε να επιβαρύνουμε τον οικογενειακό προϋπολογισμό, αλλά πρέπει να συνεχίσουμε να παρέχουμε αξιόπιστες υπηρεσίες στο επιβατικό κοινό, να διασφαλίζουμε ότι οι μετακινήσεις εκτελούνται σε υψηλά standards, ώστε το αστικό λεωφορείο να παραμείνει το πιο δημοφιλές μεταφορικό μέσο” . Να σημειωθεί ότι δεν αυξάνεται η τιμή των μηνιαίων και ετήσιων καρτών απεριορίστων διαδρομών, ενώ συνεχίζονται οι προσφορές των πακέτων εισιτηρίων (10+1 δώρο). Επίσης, δεν αλλάζει η τιμή των εισιτηρίων όταν αυτά εκδίδονται από τον οδηγό εντός του λεωφορείου, κατά τη διάρκεια της προκαθορισμένης διαδρομής.
Read More »
Αύξηση της τιμής εισιτηρίου στα ΚΤΕΛ Αύξηση της τιμής εισιτηρίου στα ΚΤΕΛ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 22, 2023 Rating: 5

Ευχές για Καλές γιορτές από τον Δήμο Ηγουμενίτσας

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 22, 2023

 Ευχές για Καλές γιορτές από τον Δήμο ΗγουμενίτσαςRead More »
Ευχές για Καλές γιορτές από τον Δήμο Ηγουμενίτσας Ευχές για Καλές γιορτές από τον Δήμο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 22, 2023 Rating: 5

Ευχετήρια δήλωση του Προέδρου της ΠΕΔ Ηπείρου κ. Χρήστου Ντακαλέτση

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 22, 2023
Ευχετήρια δήλωση του Προέδρου της ΠΕΔ Ηπείρου κ. Χρήστου Ντακαλέτση


Στο τέλος μιας αυτοδιοικητικής θητείας και στην αυγή μιας νέας δημοτικής περιόδου που ξεκινάει σε λίγες μέρες, εύχομαι να έχουμε μπροστά μας μία πενταετία ευκολότερη για όλους μας, πρώτα από όλα για τους συμπολίτες μας και έπειτα για τις διοικήσεις των Δήμων μας που είναι ταγμένες να υπηρετούν τους πρώτους.

Αναλογιζόμενος πως πριν από τέσσερα περίπου χρόνια, αναλαμβάνοντας καθήκοντα, κανείς μας δε μπορούσε να φανταστεί τις δυσκολίες και τις κρίσεις που κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε, η ευχή που κάνω είναι για μια ομαλή πολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά περίοδο, για όλους μας. Σε κάθε περίπτωση ωστόσο, δείξαμε ως Τοπική Αυτοδιοίκηση του πρώτου βαθμού πως και στα απρόβλεπτα προσαρμοζόμαστε γρήγορα, πως βρίσκουμε γρήγορα τις απαντήσεις και πως με την καλή θέληση των συνδημοτών μας, προχωράμε μπροστά. Σε θεσμικό επίπεδο, κατά την τετραετία που πέρασε, πετύχαμε σημαντικούς στόχους, όπως για παράδειγμα, να αυξήσουμε σημαντικά υπέρ μας τις πάγιες κρατικές χρηματοδοτήσεις, αφού για χρόνια, οι περιφερειακοί κυρίως, οι μικροί και ορεινοί Δήμοι υπολείπονταν στο μέγεθος της κρατικής οικονομικής ενίσχυσης.

Η αυτοδιοικητική θητεία που ανοίγεται μπροστά μας περιλαμβάνει προκλήσεις, τις οποίες όλοι αναγνωρίζουμε. Απαιτείται συνεργασία, ενιαίο αυτοδιοικητικό μέτωπο και συνεννόηση, ώστε με ισχυρή και καθαρή φωνή απέναντι στην κεντρική εξουσία, να υπερασπιστούμε αποτελεσματικά τα συμφέροντα των Δήμων μας και των συνδημοτών μας.

Εύχομαι σε όλους τους Ηπειρώτες Χρόνια Πολλά, ευτυχισμένα, με υγεία, και ευημερία.
Read More »
Ευχετήρια δήλωση του Προέδρου της ΠΕΔ Ηπείρου κ. Χρήστου Ντακαλέτση Ευχετήρια δήλωση του Προέδρου της ΠΕΔ Ηπείρου κ. Χρήστου Ντακαλέτση Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 22, 2023 Rating: 5

Πρόσκληση ορκωμοσίας της Νέας Δημοτικής Αρχής Φιλιατών

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 22, 2023
Πρόσκληση ορκωμοσίας της Νέας Δημοτικής Αρχής ΦιλιατώνRead More »
Πρόσκληση ορκωμοσίας της Νέας Δημοτικής Αρχής Φιλιατών Πρόσκληση ορκωμοσίας της Νέας Δημοτικής Αρχής Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 22, 2023 Rating: 5

ΟΡΚΙΣΤΗΚΕ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΝΕΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΗΠΕΙΡΟΥ

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 22, 2023
ΟΡΚΙΣΤΗΚΕ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΝΕΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΗΠΕΙΡΟΥ

Στο Διοικητήριο της Περιφέρειας Ηπείρου πραγματοποιήθηκε σήμερα η ορκωμοσία του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη και των μελών του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου, το οποίο αναλαμβάνει καθήκοντα από την 1η Ιανουαρίου. Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε η Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Παρασκευή (Βιβή) Χαραλαμπογιάννη.

Στην τελετή παρέστησαν οι Μητροπολίτες Ιωαννίνων κ. Μάξιμος, Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος, Άρτης κ. Καλλίνικος, οι βουλευτές κ.κ. Γ. Στύλιος- Ι. Τσίμαρης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου- Δυτικής Μακεδονίας κ. Σεραφείμ Λιάπης. η Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Άννα Μπατιστάτου δήμαρχοι, εκπρόσωποι των Στρατιωτικών, Αστυνομικών και Πυροσβεστικών Αρχών και των άλλων τοπικών αρχών.

Χαιρετισμούς και ευχές στον Περιφερειάρχη και στους νέους Περιφερειακούς Συμβούλους έστειλαν ο Πρόεδρος της Βουλής Κ. Τασούλας και η Δ΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Όλγα Γεροβασίλη.

Μετά την τελετή της Ορκωμοσίας που τέλεσε ο Μητροπολίτης κ. Μάξιμος, ακολούθησε και η ορκωμοσία συμβούλων με πολιτικό όρκο.

Χαιρετισμούς απηύθυναν η Υφυπουργός Εσωτερικών, ο Πρόεδρος της ΕΝΠΕ, οι επικεφαλής των παρατάξεων και ακολούθησε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο οποίος καλωσόρισε τους νέους περιφερειακούς συμβούλους να είναι παραγωγική η παρουσία τους στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Ο χαιρετισμός του Περιφερειάρχη:

Στο χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων, ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ανέφερε:

Θέλω να σας ευχαριστήσω για την τιμητική σας παρουσία στη σημερινή ορκωμοσία του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου.

Καλωσορίζω τους νέους Περιφερειακούς Συμβούλους και εύχομαι η θητεία τους να είναι παραγωγική προς όφελος των πολιτών και της Ηπείρου.

Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους περιφερειακούς συμβούλους του απερχόμενου Περιφερειακού Συμβουλίου για τη συνεργασία που είχαμε όλα αυτά τα χρόνια.

Η αυτοδιοικητική περίοδος που ολοκληρώνεται σήμερα ήταν μια δύσκολη περίοδος. Στη διαδρομή της υπήρξαν απρόοπτες και μη προβλέψιμες εξελίξεις σε παγκόσμια επίπεδο, οι οποίες επηρέασαν σε πολύ μεγάλο βαθμό και τη λειτουργία της Περιφέρειας και του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Παρά ταύτα και παρά τις όποιες διαφωνίες η Περιφέρεια Ηπείρου στο σύνολό της- με τη συνδρομή των εργαζομένων της- στάθηκε «όρθια» και ανταποκρίθηκε στις ανάγκες και στις προκλήσεις που αντιμετώπισε.

Αρκετές από τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες παραμένουν, όμως πιστεύουμε ότι η νέα αυτοδιοικητική περίοδος ξεκινά με καλύτερους οιωνούς.

Αυτό μας κάνει αισιόδοξους ότι με τη συνεργασία όλων, με επιμονή, υπομονή και σκληρή καθημερινή δουλειά, θα προχωρήσουμε μπροστά σε όλους τους τομείς που ανήκουν στις θεσμικές αρμοδιότητες της Περιφέρειας. Παράλληλα θα πιέζουμε συνεχώς και θα αναζητούμε λύσεις και για γενικότερα ζητήματα που αφορούν την Ήπειρο.

Για μας προτεραιότητα είναι η διευκόλυνση της καθημερινότητας των πολιτών. Μέριμνά μας είναι η άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση κάθε προβλήματος που μπορεί να προκύπτει.

Σταθερή επιδίωξή μας η υλοποίηση του σχεδιασμού μας για υποδομές που χρειάζονται για να πάει η Ήπειρος μπροστά. Για δράσεις που θα ανακουφίζουν ευάλωτους συμπολίτες μας, που θα συνδράμουν τις επιχειρήσεις για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Οι στόχοι αυτοί, έστω και με διαφορετικές προσεγγίσεις, είναι κοινοί και τους οποίους καλούμαστε όλοι να τους υπηρετήσουμε από τη θέση που μας έταξε ο Ηπειρωτικός λαός.

Σας ευχαριστώ, χρόνια πολλά, καλή χρονιά και καλή αυτοδιοικητική περίοδο.

Η ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ:
ΑΞΙΟΒΙΩΤΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΗΠΕΊΡΟΥ
1. Ψαθάς Βασίλειος

2. Σίμου- Τάσιου Αναστασία

3. Σπύρου Νικόλαος

4. Κατέρης Ιωάννης

5. Πιτούλης Θωμάς,

6. Παπαγρηγορίου Νικόλαος

7. Γκαμπρέλας Δημήτριος

8. Μπραϊμη- Μπότση Σταυρούλα

9. Νάκου- Δασούλα Αγνή

10. Σιαράβας Κωνσταντίνος

11. Γοργόλης Βασίλειος

12. Τσιάρα Σταυρούλα

13. Περιστέρη Ελένη

14. Κίτσιος Κωνσταντίνος

15. Γαϊτανίδης Πρόδρομος

16. Γκαρτζονίκας Ηλίας

17. Λαζάνης Χαρίλαος

18. Μητροκώστα Παναγιώτα

19. Αρλέτου Αικατερίνη

20. Γκογκάκη Μαργαρίτα

21. Παπαρούσης Χριστόδουλος

22. Γιουγλής Θεόφιλος

23. Ιωάννου Στράτος

24. Δράκος Αναστάσιος

25. Τσοβίλης Ευάγγελος

26. Σπυρέλης Μιχαήλ

27. Γούσης Χρήστος

ΚΟΙΝΟ ΤΩΝ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ

1. Στέφος Ιωάννης

2. Αγγέλη Παναγιώτα

3. Κορωναίος Θεόδωρος

4. Τσίρκας Μάριος

5. Δημητριάδης Σάββας

ΗΠΕΙΡΟΣ ΟΛΟΝ

1. Ζούμπας Στέφανος

2. Καράλη Μαρία- Τατιάνα

3. Παπαχρηστάκης Άλκης

4. Λιούρης Θεοχάρης

ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

1. Τάτση Μαγδαληνή

2. Υφαντής Σπυρίδων

3. Βασιλάκης Δημήτριος

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

1. Πρέντζας Γεώργιος

2. Κωτσαντής Κωνσταντίνος

3. Αλιφτήρας Γεώργιος

4. Ζέκα – Πάσχου Κωνσταντίνα

ΦΩΣ

1. Γεωργόπουλος Λάμπρος

2. Γεωργόπουλος ΜάξιμοςRead More »
ΟΡΚΙΣΤΗΚΕ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΝΕΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΗΠΕΙΡΟΥ ΟΡΚΙΣΤΗΚΕ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΝΕΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΗΠΕΙΡΟΥ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 22, 2023 Rating: 5

Χριστουγεννιάτικες Ευχές από τον Ταξίαρχο Βασίλειο Μουσελίμη (ΓΕΠΑΔ Ηπείρου)

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 22, 2023
Χριστουγεννιάτικες  Ευχές από τον Ταξίαρχο Βασίλειο Μουσελίμη (ΓΕΠΑΔ Ηπείρου)


Read More »
Χριστουγεννιάτικες Ευχές από τον Ταξίαρχο Βασίλειο Μουσελίμη (ΓΕΠΑΔ Ηπείρου) Χριστουγεννιάτικες Ευχές από τον Ταξίαρχο Βασίλειο Μουσελίμη (ΓΕΠΑΔ Ηπείρου) Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 22, 2023 Rating: 5

Σύλληψη φυγόποινου

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 22, 2023
Σύλληψη φυγόποινου


Συνελήφθη σήμερα (22-12-2023) το πρωί από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πρέβεζας, με ποινή φυλάκισης (10) μηνών, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.-

Read More »
Σύλληψη φυγόποινου Σύλληψη φυγόποινου Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 22, 2023 Rating: 5

Ορκίστηκε η νέα Δημοτική Αρχή Σουλίου (+ΒΙΝΤΕΟ)

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 22, 2023
Ορκίστηκε η νέα Δημοτική Αρχή Σουλίου (+ΒΙΝΤΕΟ)


Η ορκωμοσία της νέας Δημοτικής Αρχής Σουλίου, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής, στον ιστορικό χώρο του Σουλίου και πιο συγκεκριμένα στο Βουλευτήριο των Σουλιωτών.
Στην ορκωμοσία που τελέστηκε απο τον σεβ. Μητροπολίτη Παραμυθιάς κ. Σεραπίωνα, το παρών μεταξύ άλλων έδωσαν.
Ο Βουλευτής Θεσπρωτίας Βασίλης Γιόγιακας, οι απερχόμενοι Δήμαρχοι Ηγουμενίτσας και Φιλιατών, Γιαννης Λώλος και Σπύρος Παππάς αντίστοιχα, ο Δήμαρχος Παργας Νικος Ζαχαριάς νεοεκλεγεντας Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Παναγιώτης Νταής, ο Αστυνομικός Διευθυντής Θεσπρωτίας Ιωάννης Παππάς, ο εκπροσωπος των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσπρωτίας Πύραρχος Ευάγγελος Μπέλλος, ο Διοικητής του Τάγματος Εθνοφυλακής Αντσυνταγματάρχης Κωνσταντίνος Κατερης, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων και πλήθως κατοίκων του ιστορικού Σουλίου.
“Οι πόρτες του Δημαρχείου θα είναι παντα ανοιχτές” ανέφερε στον χαιρετισμό του ο νέος Δήμαρχος Σουλίου Θανασης Ντάνης ο οποίος σημείωσε πως θα ειναι Δήμαρχος ολων των Δημωτών, ζητώντας και την συμμετοχη της Μητρόπολης Παραμυθιάς και του νεου Μητροπολίτη κ. Σεραπίωνα στην αναπτυξιακή πορεία του Δημου Σουλιου.
Για παρακαταθήκη που αφήνει η απερχόμενη Δημοτική Αρχη, εκανε λογο ο Δήμαρχος Γιαννης Καραγιάννης.
Αγωνες για τα συμφέροντα των Δημοτών υποσχέθηκε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Ακης Μπρέστας.
Ο Βουλευτής Θεσπρωτίας Βασίλης Γιόγιακας μεταξυ αλλων τονισε πως η Κυβέρνηση θα ειναι αρωγός σε ολα τα ζητηματα της Δημοτικής Αρχής.Read More »
Ορκίστηκε η νέα Δημοτική Αρχή Σουλίου (+ΒΙΝΤΕΟ) Ορκίστηκε η νέα Δημοτική Αρχή Σουλίου (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 22, 2023 Rating: 5

Χριστουγεννιάτικες Ευχές από την Ε.Α.Υ.Ν. Θεσπρωτίας

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 22, 2023

Χριστουγεννιάτικες Ευχές από την Ε.Α.Υ.Ν. Θεσπρωτίαςεεεεςε
Read More »
Χριστουγεννιάτικες Ευχές από την Ε.Α.Υ.Ν. Θεσπρωτίας Χριστουγεννιάτικες Ευχές από την Ε.Α.Υ.Ν. Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 22, 2023 Rating: 5

Πρόσληψη προσωπικού από τις ΜΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ στην Ηγουμενίτσα

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 22, 2023
Πρόσληψη προσωπικού από τις ΜΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ στην Ηγουμενίτσα


Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πλήρωση θέσεως εργασίας υπαλλήλου στο Λιμενικό Πρακτορείο Ηγουμενίτσας.

Απαραίτητα Προσόντα: Κάτοχος διπλώματος C2 (Proficiency) Αγγλικής ή Ιταλικής γλώσσας.

Επιθυμητά Προσόντα: Γνώση άλλων ξένων γλωσσών θα εκτιμηθεί.

Αποστολή βιογραφικών στο email: careers@minoan.gr με θέμα «Λιμενικό Πρακτορείο Ηγουμενίτσας».
Read More »
Πρόσληψη προσωπικού από τις ΜΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ στην Ηγουμενίτσα Πρόσληψη προσωπικού από τις ΜΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 22, 2023 Rating: 5

Μοναδικές εκπτώσεις στο πετρέλαιο θέρμανσης - Τελική τιμή εως 1,247€ | ΕΚΟ Ανδρέας Νικολάου

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 22, 2023
Μοναδικές εκπτώσεις στο πετρέλαιο θέρμανσης - Τελική τιμή εως 1,247€ | ΕΚΟ Ανδρέας ΝικολάουRead More »
Μοναδικές εκπτώσεις στο πετρέλαιο θέρμανσης - Τελική τιμή εως 1,247€ | ΕΚΟ Ανδρέας Νικολάου Μοναδικές εκπτώσεις στο πετρέλαιο θέρμανσης - Τελική τιμή εως 1,247€ | ΕΚΟ Ανδρέας Νικολάου Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 22, 2023 Rating: 5

Την πλήρη στελέχωση του Ακτινοδιαγνωστικού τμήματος του Γ.Ν.Φ. ζητούν βουλευτές του ΚΚΕ

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 22, 2023
Την πλήρη στελέχωση του Ακτινοδιαγνωστικού τμήματος του Γ.Ν.Φ. ζητούν βουλευτές του ΚΚΕ


Μέτρα για την πλήρη στελέχωση του Ακτινοδιαγνωστικού τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Φιλιατών, ζητά με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή -απευθυνόμενο στον Υπουργό Υγείας- το ΚΚΕ.

Στο κείμενο της Ερώτησης που υπογράφεται από τους βουλευτές του Κόμματος Νίκο Έξαρχο, Γιώργο Λαμπρούλη και Νίκο Παπαναστάση, αναφέρονται τα εξής:

«Η λειτουργία του Ακτινοδιαγνωστικού τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Φιλιατών οδηγήθηκε μεθοδευμένα σε αδιέξοδο αφού το αίτημα για μόνιμες προσλήψεις, διαχρονικά από όλες τις κυβερνήσεις υποτασσόταν στην λογική κόστους – οφέλους.

Αυτή η διαχρονική πολιτική έφερε ως αποτέλεσμα σήμερα να υπάρχουν μόνο δύο μόνιμοι ακτινολόγοι από τους τέσσερις καθώς επίσης και μόνο δύο μόνιμοι εργαζόμενοι της ειδικότητας Τ.Ε. Ραδιολογίας Ακτινολογίας από τους τέσσερις με βάση τον οργανισμό του 2017 (ΦΕΚ 3302/20.09.2017).

Η έλλειψη προσωπικού του τμήματος έχει οδηγήσει το Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών να μένει χωρίς εφημερεύοντα ακτινολόγο για περίπου 10 μέρες το μήνα με συνέπεια όχι μόνο τις διακομιδές ασθενών σε νοσοκομεία των Ιωαννίνων αλλά και την γενικότερη επισφαλή λειτουργία του νοσοκομείου μαζί με την ταλαιπωρία των πολιτών.

Μπροστά σ΄ αυτό το αδιέξοδο η διοίκηση του νοσοκομείου αντί να απαιτήσει άμεσες προσλήψεις προσωπικού προχώρησε στην υπογραφή σύμβασης με το Διαγνωστικό Κέντρο “Ιπποκράτειο Ιωαννίνων” για παροχή απομακρυσμένης διάγνωσης σε εξετάσεις μαγνητικών τομογραφιών.

Ουσιαστικά η διοίκηση του Νοσοκομείου ανοίγει το δρόμο των Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) στο χώρο της δημόσιας υγείας και στη Ήπειρο αφού είναι η πρώτη τόσο για το νοσοκομείο όσο και σε όλη την περιοχή.

Επίσης υπάρχουν ελλείψεις προσωπικού του νοσοκομείου και σε άλλες ειδικότητες ιατρικού νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού με αποτέλεσμα να εκκρεμούν άδειες και ρεπό προς τους εργαζόμενους του νοσοκομείου ακόμα και για το 2021.

Όλα αυτά τη στιγμή που το νοσοκομείο εξυπηρετεί τις ανάγκες όλου του Ν. Θεσπρωτίας που είναι απλωμένος σε 1515 τετραγωνικά χιλιόμετρα και η μορφολογία της περιοχής είναι κατά περίπου 70% ορεινή. Καλύπτει όχι μόνο τους περίπου 48.000 μόνιμους κατοίκους που διαχέονται στις διασκορπισμένες 105 κοινότητες του Ν.Θεσπρωτίας αλλά και τους χιλιάδες επισκέπτες που επισκέπτονται το Νομό ιδιαίτερα κατά την καλοκαιρινή περίοδο.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής που αντιμετωπίζει την υγεία ως εμπόρευμα, που υποχρηματοδοτεί και υποστελεχώνει τις δημόσιες δομές υγείας την οποία εφαρμόζει και η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ πατώντας στα χνάρια των προηγούμενων.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα πάρει για:

– Την πλήρη στελέχωση του Ακτινοδιαγνωστικού τμήματος με άμεση κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων, ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία του και να σταματήσει η σύμβαση με το Διαγνωστικό Κέντρο “Ιπποκράτειο Ιωαννίνων”.

– Τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων και την πρόσληψη όλου του απαραίτητου μόνιμου ιατρικού νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης».


Read More »
Την πλήρη στελέχωση του Ακτινοδιαγνωστικού τμήματος του Γ.Ν.Φ. ζητούν βουλευτές του ΚΚΕ Την πλήρη στελέχωση του Ακτινοδιαγνωστικού τμήματος του Γ.Ν.Φ. ζητούν βουλευτές του ΚΚΕ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 22, 2023 Rating: 5

Ενοικιάζεται κατάστημα στο κέντρο της Ηγουμενίτσας

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 22, 2023
Ενοικιάζεται κατάστημα στο κέντρο της Ηγουμενίτσας


ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΚΑΣΤΑΣΤΗΜΑ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ ΚΥΠΡΟΥ 43 ΔΙΠΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ NOVA KAI ΤΟ MULTIRAMA . ΕΜΒΑΔΟΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ 170 Μ2 .
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΟ 6932442460
Read More »
Ενοικιάζεται κατάστημα στο κέντρο της Ηγουμενίτσας Ενοικιάζεται κατάστημα στο κέντρο της Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 22, 2023 Rating: 5

elektrostore24 | Ασφάλεια και επαγγελματική εγκατάσταση

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 22, 2023
elektrostore24 | Ασφάλεια και επαγγελματική εγκατάσταση


Αναζητάτε ασφάλεια και επαγγελματική εγκατάσταση;

Η ElektroStore24 είναι η προορισμός σας για αξιόπιστα συστήματα ασφαλείας! Κάμερες, συναγερμοί, δίκτυα - αναλαμβάνουμε ολοκληρωμένες λύσεις σε ΟΛΗ την Ελλάδα.

Αξιόπιστη Ποιότητα, Εγγύηση Ασφάλειας

Με αποκλειστικά προϊόντα και εγκαταστάσεις από εμάς, εξασφαλίζουμε την υψηλότερη ποιότητα και πιστοποιημένη τοποθέτηση. Προστατέψτε τον χώρο σας με τα κορυφαία συστήματα ασφαλείας!

Κλείστε ΤΩΡΑ το ραντεβού σας!

Διεύθυνση: Καταβόθρα Θεσπρωτίας, ΤΚ:46030
Τηλέφωνα: 26650-94739, 21071-01348
Fax: 26650-94739
Email: info@elektrostore24.gr
Ώρες Λειτουργίας: 10:00-15:00

Μην αφήσετε την ασφάλεια σας στην τύχη! Επικοινωνήστε μαζί μας για μια οικονομική προσφορά στον χώρο σας!
Read More »
elektrostore24 | Ασφάλεια και επαγγελματική εγκατάσταση elektrostore24 | Ασφάλεια και επαγγελματική εγκατάσταση Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 22, 2023 Rating: 5

Προσλήψεις προσωπικού σε ξενοδοχείο στα Σύβοτα Θεσπρωτίας

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 22, 2023
Προσλήψεις προσωπικού σε ξενοδοχείο στα Σύβοτα Θεσπρωτίας


Το ξενοδοχείο Sivota Retreat powered by Playitas στα Σύβοτα Θεσπρωτίας αναζητά προσωπικό για το καλοκαίρι 2024.

Ειδικότητες:
 • Καμαριέρα
 • Λαντζέρης
 • Σερβιτόρος Α
 • Βοηθός σερβιτόρου
 • Προσωπικό παραλίας
 • Μάγειρας Β
 • Μάγειρας Γ
 • Ζαχαροπλάστης
 • Κρεοπώλης
Μεγάλη διάρκεια σεζόν, ευχάριστο περιβάλλον και πλήρη αποδοχές βασει γενικής ξενοδοχειακής σύμβασης.

Αποστολή βιογραφικών: frontoffice@sivotaretreat.gr
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 26650 93119 ώρες γραφείου.
Read More »
Προσλήψεις προσωπικού σε ξενοδοχείο στα Σύβοτα Θεσπρωτίας Προσλήψεις προσωπικού σε ξενοδοχείο στα Σύβοτα Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 22, 2023 Rating: 5

Σήμερα στο Βουλευτήριο των Σουλιωτών η ορκωμοσία της νέας Δημοτικής Αρχής

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 22, 2023
Σήμερα στο Βουλευτήριο των Σουλιωτών η ορκωμοσία της νέας Δημοτικής ΑρχήςRead More »
Σήμερα στο Βουλευτήριο των Σουλιωτών η ορκωμοσία της νέας Δημοτικής Αρχής Σήμερα στο Βουλευτήριο των Σουλιωτών η ορκωμοσία της νέας Δημοτικής Αρχής Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 22, 2023 Rating: 5

Θ. Πιτούλης: Αντί για φώτα στο σκοτάδι η παραλιακή…

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 22, 2023
Θ. Πιτούλης: Αντί για φώτα στο σκοτάδι η παραλιακή…


Κυκλοφορώντας στους παραλιακούς δρόμους της πόλης «Εθνικής Αντιστάσεως και Νέα Παραλιακή» ένα σφίξιμο σε πιάνει…
Κάθε χρόνο, ανάλογα με την εκάστοτε επιθυμία της διοίκησης της ΟΛΗΓ. Α.Ε στολιζόταν τα δένδρα (φοίνικες κ.α) τοποθετούνταν φάτνες, καραβάκι, και γενικότερα υπήρχε συμμετοχή στον στολισμό για τις γιορτινές ημέρες που ερχόταν.
Φέτος ….μαύρο σκοτάδι!!!
Βέβαια οι ανωτέρω δρόμοι περάσαν στην δικαιοδοσία του Δήμου Ηγουμενίτσας , αλλά αυτό δεν δικαιολογεί επ’ ουδενί τους εναπομείναντες από τους παλιούς διοικούντες στο νέο καθεστώς του λιμένα, ώστε αυτός ο στολισμός που υπήρχε, να μεριμνήσουν να περάσει στο Δήμο Ηγουμενίτσας, για να χρησιμοποιηθεί , προς όφελος των κατοίκων της πόλης που φιλοξενεί τον λιμένα.
Εκτός και εάν η Νέα Διοίκηση, όπως έπραξε και με τις προβλήτες που απαγόρευσε τη χρήση τους ως χώρους στάθμευσης, είχε διαφορετική γνώμη, και θέλει να χρησιμοποιήσει αυτό τον στολισμό στον δίαυλο ναυσιπλοΐας !!!!
Θα μου πει κανείς … γιατί όχι;
Αιδώς αργείοι!!!
Read More »
Θ. Πιτούλης: Αντί για φώτα στο σκοτάδι η παραλιακή… Θ. Πιτούλης: Αντί για φώτα στο σκοτάδι η παραλιακή… Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 22, 2023 Rating: 5

Μήνυμα του απερχόμενου προέδρου της Δημοτικής Ενότητας Ηγουμενίτσας

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 22, 2023
Μήνυμα του απερχόμενου προέδρου της Δημοτικής Ενότητας ΗγουμενίτσαςΦίλες και φίλοι,
Αγαπητοί Συμπολίτισσες και Συμπολίτες, 
Θα ήθελα να ευχηθώ στην Νέα Δημοτική Αρχή, στους Προέδρους και στα μέλη των Συμβουλίων Κοινοτήτων καλή και δημιουργική θητεία, με υγεία, υπομονή και επιμονή. 
Μετά από 9 χρόνια θητείας ως πρόεδρος της κοινότητας Ηγουμενίτσας, θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς τον Γραμματέα και τα μέλη του συμβουλίου της κοινότητας, το κ Ιωάννη Λώλο καθώς και όλους τους Δημοτικούς συμβούλους για την άριστη συνεργασία την οποία είχαμε όλα αυτά τα χρόνια. 
Τέλος, ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους εσάς που με εμπιστευτήκατε και με τιμήσατε με την ψήφο σας, για άλλη μία φορά, ως υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο με το συνδυασμό Δύναμη Προοπτικής. 
Καλές γιορτές με υγεία, σε σας και στις οικογένειές σας!!
Read More »
Μήνυμα του απερχόμενου προέδρου της Δημοτικής Ενότητας Ηγουμενίτσας Μήνυμα του απερχόμενου προέδρου της Δημοτικής Ενότητας Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 22, 2023 Rating: 5

Πέντε τραυματίες σε μετωπική στην ΕΟ Πρέβεζας-Ηγουμενίτσας

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 22, 2023
Πέντε τραυματίες σε μετωπική στην ΕΟ Πρέβεζας-Ηγουμενίτσας

Σφοδρή σύγκρουση δύο οχημάτων χθες το βράδυ στην Ε.Ο. Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας, στο Μονολίθι με πέντε τραυματίες .

Τα δυο αυτοκίνητα συγκρούστηκαν μετωπικά ενώ, και τα πέντε άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με έναν άνδρα να έχει τραυματιστεί σοβαρά.

Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του ατυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Πρέβεζας.
Read More »
Πέντε τραυματίες σε μετωπική στην ΕΟ Πρέβεζας-Ηγουμενίτσας Πέντε τραυματίες σε μετωπική στην ΕΟ Πρέβεζας-Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 22, 2023 Rating: 5

Διακομιδή 91χρονου από τους Παξούς στην Ηγουμενίτσα

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 22, 2023
Διακομιδή 91χρονου από τους Παξούς στην Ηγουμενίτσα


Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, πραγματοποιήθηκε διακομιδή ασθενή που έχρηζε νοσοκομειακής περίθαλψης 91χρονου, από το λιμάνι των Παξών στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, με Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ

Read More »
Διακομιδή 91χρονου από τους Παξούς στην Ηγουμενίτσα Διακομιδή 91χρονου από τους Παξούς στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 22, 2023 Rating: 5

Φως στο τούνελ για την υπόθεση Μπελέρη

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 22, 2023
Φως στο τούνελ για την υπόθεση ΜπελέρηΘετική εξέλιξη για την επίλυση του ζητήματος του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη θεωρείται το σκεπτικό της σημερινής απόφασης του αλβανικού δικαστηρίου και η αποδοχή του από τον Αλβανό Πρωθυπουργό, Έντι Ράμα.

Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας αναφέρει ότι «από την ανάγνωση της αιτιολογημένης απόφασης του Ειδικού Δικαστηρίου Διαφθοράς και Οργανωμένου Εγκλήματος σχετικά με την άρνηση της άδειας ορκωμοσίας στον εκλεγμένο δήμαρχο της Χειμάρρας», θεωρεί σημαντικό να επισημάνει τρία σημεία: «Η άρνηση της άδειας ορκωμοσίας υπό τις συνθήκες της προφυλάκισης από τη Γενική Διεύθυνση Φυλακών αποτελεί τελικά νομικά ορθή στάση. Ομοίως, η απόρριψη του αιτήματος από το Δικαστήριο είναι σαφώς διατυπωμένη και εύκολα κατανοητή».

Επίσης, σημειώνει πως το γεγονός ότι ο Φρέντι Μπελέρη παραμένει εκλεγμένος δήμαρχος της Χειμάρρας μέχρι την ολοκλήρωση της δίκης και ότι μόνο η επίσημη απόφαση θα καθορίσει τη δυνατότητά του να ορκιστεί σε περίπτωση αθωότητας ή την αδυναμία του να συνεχίσει να είναι δήμαρχος σε περίπτωση ενοχής, είναι επίσης σαφώς διατυπωμένη και εύκολα κατανοητή.

Περαιτέρω, ο Αλβανός Πρωθυπουργός επισημαίνει ότι η «αναφορά του δικαστηρίου στο αδιέξοδο που προκλήθηκε από την προσωρινή συνέχιση των καθηκόντων του ηττημένου υποψηφίου, ενώ ο εκλεγμένος δήμαρχος παραμένει προφυλακισμένος και ο προηγούμενος δήμαρχος δεν έχει τη νομιμοποίηση να ηγηθεί του δήμου εν απουσία του νικητή, υπογραμμίζει σαφώς την ανάγκη επίλυσης του αδιεξόδου αυτού μέσω της διακοπής της θητείας του ηττημένου υποψηφίου, με βάση τις βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές για τη διασφάλιση των δημόσιων υπηρεσιών στον Δήμο Χειμάρρας».

Καταληκτικά, κατά τον Έντι Ράμα η αιτιολογημένη απόφαση του δικαστηρίου αποτελεί μια αδιαμφισβήτητη νομική επιβεβαίωση της «υπόθεσης Μπελέρη» ως ζήτημα δικαιοσύνης και όχι πολιτικής ή με οποιονδήποτε τρόπο σχετικό με τις αρχές της κεντρικής κυβέρνησης. Επιπλέον, υπογραμμίζει ότι το σκεπτικό αυτής της απόφασης δημιουργεί θετική προϋπόθεση για την αντιμετώπιση του προαναφερθέντος αδιεξόδου.

Αρμόδια πηγή σημείωνε ότι το σκεπτικό της σημερινής απόφασης του αλβανικού δικαστηρίου επιβεβαιώνει ότι ο Φρέντι Μπελέρη εξελέγη δήμαρχος Χειμάρρας και ότι ο ηττηθείς υποψήφιος Γκόρο δεν μπορεί να συνεχίσει να ασκεί καθήκοντα δημάρχου. Η αποδοχή του σκεπτικού της απόφασης από τον Αλβανό Πρωθυπουργό είναι σημαντικό βήμα στη διαδικασία μετάβασης εξουσίας στον Δήμο Χειμάρρας έως την ολοκλήρωση της εκκρεμούς δικαστικής διαδικασίας, υπογραμμίζουν.
Read More »
Φως στο τούνελ για την υπόθεση Μπελέρη Φως στο τούνελ για την υπόθεση Μπελέρη Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 22, 2023 Rating: 5

Στην συνέλευση κατοίκων Πέρδικας ο Παναγιώτης Νταής

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 22, 2023
Στην συνέλευση κατοίκων Πέρδικας ο Παναγιώτης Νταής


Στη συνέλευση των κατοίκων της Πέρδικας, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2023 στο αμφιθέατρο της Κοινότητας, παραβρέθηκε ο νέος Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Παναγιώτης Νταής, συνοδευόμενος από πολλά νέα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου. Η συνέλευση πραγματοποιήθηκε βάσει των σχετικών προβλέψεων της νομοθεσίας και διοργανώθηκε από το απερχόμενο Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας, το οποίο συγχαίρουμε για την πρωτοβουλία αυτή, αφού η συνέλευση των κατοίκων αποτελεί ένα σημαντικό θεσμό λογοδοσίας και κοινωνικής διαβούλευσης με τις τοπικές κοινωνίες.

Στη διάρκεια της συνέλευσης ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Κοινότητας κ. Μώκος, τα μέλη του Συμβουλίου, εκπρόσωποι φορέων, αλλά και πολλοί κάτοικοι της Πέρδικας έλαβαν το λόγο και έθεσαν τα προβλήματα της Κοινότητας που σχετίζονται με την ύδρευση, την αποχέτευση, τα αδέσποτα ζώα, την κατάσταση του οδικού δικτύου (αστικού, επαρχιακού και αγροτικού), την καθαριότητα, τις υποδομές εκπαίδευσης, πολιτισμού και αθλητισμού κ.α. Πέραν αυτών τέθηκαν και τα ζητήματα της τουριστικής ανάπτυξης, καθώς και της υποστήριξης των παραγωγών του πρωτογενούς τομέα.

Στην παρέμβασή του ο κ. Νταής αναφέρθηκε στους τρεις κύριους διακριτούς αλλά και αλληλοσυμπληρούμενους τομείς που αφορούν την περιοχή της Πέρδικας: τον τουρισμό, την πρωτογενή παραγωγή και την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Σε κάθε έναν από αυτούς τους τομείς στο πρόγραμμα του Συνδυασμού «Συμμαχία Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης» καταγράφηκαν τα προβλήματα, αλλά και οι προοπτικές και συγκεκριμένες προτάσεις ανάπτυξης και βελτίωσης της υπάρχουσας κατάστασης, καθώς και της καθημερινότητας. Η συνέλευση συνέβαλλε αποφασιστικά στην επικαιροποίηση της καταγραφής αυτής, ώστε να υπάρχει ετοιμότητα για το σχεδιασμό και την υλοποίηση των αναγκαίων παρεμβάσεων από την αρχή της νέας Δημοτικής Περιόδου.

Εκτός των άλλων, ο κ. Νταής ζήτησε από το νέο Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας, που αναλαμβάνει τα καθήκοντά του από 1 – 1 – 2024 την πλήρη συνεργασία του με τη Δημοτική Αρχή και τις υπηρεσίες του Δήμου, καθώς οι Δημοτικές Κοινότητες και τα όργανα διοίκησής τους, αποτελούν αναπόσπαστα μέρη του οργανωτικού μηχανισμού του Δήμου. Δεσμεύτηκε δε ότι η νέα Δημοτική Αρχή θα αντιμετωπίσει ισότιμα όλες τις Δημοτικές Κοινότητες και θα προσαρμόσει τις δράσεις της ανάλογα με τις ιδιαίτερες ανάγκες αυτών.

Στο πλαίσιο αυτό, προτεραιότητα αποτελεί η αντιμετώπιση των προβλημάτων και η βελτίωση της κατάστασης των δημοσίων υποδομών, στο παραλιακό μέτωπο του Δήμου, ενόψει της επόμενης τουριστικής περιόδου. Φυσικά, ο προγραμματισμός των ενεργειών του επόμενου έτους θα συμπεριλάβει όλες τις Κοινότητες του Δήμου.

Τέλος, ο κ. Νταής τόνισε ότι πρωτοβουλίες όπως η διοργάνωση συνελεύσεων και άλλων εκδηλώσεων πληροφόρησης των τοπικών κοινωνιών όχι μόνο είναι ευπρόσδεκτες, αλλά αποτελούν μέρος της επικοινωνιακής στρατηγικής της νέας Δημοτικής Αρχής.
Read More »
Στην συνέλευση κατοίκων Πέρδικας ο Παναγιώτης Νταής Στην συνέλευση κατοίκων Πέρδικας ο Παναγιώτης Νταής Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 22, 2023 Rating: 5

Ευχές για καλές γιορτές από το Σύλλογο Αποστράτων Στελεχών ΛΣ/ΒΔ Ελλάδος

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 22, 2023

 Ευχές για καλές γιορτές από το Σύλλογο Αποστράτων Στελεχών ΛΣ/ΒΔ ΕλλάδοςRead More »
Ευχές για καλές γιορτές από το Σύλλογο Αποστράτων Στελεχών ΛΣ/ΒΔ Ελλάδος Ευχές για καλές γιορτές από το Σύλλογο Αποστράτων Στελεχών ΛΣ/ΒΔ Ελλάδος Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 22, 2023 Rating: 5

Σελίδες