https://picasion.com/

Ανησυχία από κατολίσθηση στην Παραμυθιά (+ΒΙΝΤΕΟ)

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 04, 2015
Ανησυχία από κατολίσθηση στην Παραμυθιά (+ΒΙΝΤΕΟ)

 
Ανησυχία προκαλεί κατολίσθηση που προκλήθηκε στην Παραμυθιά λόγω των βροχοπτώσεων, σε ρέμα που βρίσκεται λίγα μέτρα πάνω από θέατρο του περιφερειακού Αγίου Δονάτου.

Δέντρα και αδρανή υλικά παρασύρονται και υπάρχει φόβος και για παρακείμενη οικία. Το φαινόμενο προκάλεσε την επέμβαση της πολιτικής προστασίας που με μισθωμένα μηχανήματα απο το Δήμο απομάκρυναν τόνους αδρανών υλικών.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ιδία εικόνα παρατηρήθηκε στο ίδιο σημείο και πριν από λίγα χρόνια.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί από την κάμερα αναγνώστη της paramythia-online.gr, χαρακτηριστικά στιγμιότυπα από το απόγευμα της Κυριακής.


Read More »
Ανησυχία από κατολίσθηση στην Παραμυθιά (+ΒΙΝΤΕΟ) Ανησυχία από κατολίσθηση στην Παραμυθιά (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 04, 2015 Rating: 5

Στην Ήπειρο o αναπληρωτής υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Ευ. Αποστόλου

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 04, 2015
Στην Ήπειρο o αναπληρωτής υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Ευ. Αποστόλου
 

Τις πληγείσες από τις πρόσφατες πλημμύρες περιοχές της Ηπείρου, επισκέπτεται σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Ευάγγελος Αποστόλου.

Ο κ. Αποστόλου θα έχει σειρά επαφών με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη, τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες του ΕΛΓΑ και των Διευθύνσεων Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, για τον συντονισμό των ενεργειών προκειμένου να επιταχυνθούν οι εκτιμήσεις και να καταβληθούν έγκαιρα οι αποζημιώσεις στους πληγέντες γεωργούς και κτηνοτρόφους.

Υπενθυμίζεται ότι σε προχθεσινή ευρεία σύσκεψη υπό την προεδρία του αναπληρωτή υπουργού, η διοίκηση του ΕΛΓΑ ανέφερε ότι θα επιταχυνθεί η διαδικασία των εκτιμήσεων και διαβεβαίωσε ότι υπάρχουν τα αναγκαία κονδύλια για την έγκαιρη καταβολή των αποζημιώσεων.
Read More »
Στην Ήπειρο o αναπληρωτής υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Ευ. Αποστόλου  Στην Ήπειρο o αναπληρωτής υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Ευ. Αποστόλου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 04, 2015 Rating: 5

Δήλωση του προέδρου της ΠΕΔ Ηπείρου σχετικά με τις καταστροφές

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 04, 2015
Δήλωση του προέδρου της ΠΕΔ Ηπείρου σχετικά με τις καταστροφές


“Τα πρωτοφανή ακραία καιρικά φαινόμενα που μαίνονται στην Ήπειρο τις τελευταίες ημέρες, έχουν καταστρέψει μεγάλο μέρος του οδικού δικτύου της Ηπείρου, αλλά και αρκετές υποδομές και ιδιωτικές περιουσίες. Ακόμη καταστράφηκε ένα σύμβολο της Ηπείρου, το γεφύρι της Πλάκας σκορπώντας θλίψη σε όλους μας, γιατί ήταν ένα αρχιτεκτονικό μνημείο απείρου κάλους και μεγάλης ιστορικής αξίας για εμάς τους Ηπειρώτες.

Παρά τα έντονα καιρικά φαινόμενα οι υπάλληλοι των Δήμων της Ηπείρου αλλά και της Περιφέρειας Ηπείρου καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να αντιμετωπίσουν την μανία της φύσης και τους αξίζουν συγχαρητήρια. 


 
Τα δύσκολα όμως θα έρθουν μετά, όταν θα κληθούμε να αποκαταστήσουμε τις εκτεταμένες ζημιές. Ζημιές εκατομμυρίων τόσο σε δημόσιες υποδομές όσο και σε ιδιωτικές περιουσίες για την αποκατάσταση των οποίων θα πρέπει η πολιτεία να συνδράμει τα μέγιστα.

Ακόμη θα πρέπει να προχωρήσουμε άμεσα στην υλοποίηση ενός εκτεταμένου σχεδίου χαρτογράφησης και εντοπισμού των γενεσιουργών αιτιών των προβλημάτων ώστε να τα επιλύσουμε και να αποφύγουμε μια μελλοντική επανάληψη ενδεχομένως σε μεγαλύτερο βαθμό.”
Read More »
Δήλωση του προέδρου της ΠΕΔ Ηπείρου σχετικά με τις καταστροφές Δήλωση του προέδρου της ΠΕΔ Ηπείρου σχετικά με τις καταστροφές Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 04, 2015 Rating: 5

Προσπάθειες για να μην κλείσει η Εγνατία Οδός, στο ύψος της Πεδινής Ιωαννίνων

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 04, 2015
Προσπάθειες για να μην κλείσει η Εγνατία Οδός, στο ύψος της Πεδινής Ιωαννίνων

 
Από την "Εγνατία Οδός Α.Ε." ανακοινώνεται ότι στη λεκάνη της Πεδινής Ιωαννίνων, λόγω των ισχυρών και συνεχών βροχοπτώσεων που επικρατούν στην περιοχή τα τελευταία 24ωρα, η στάθμη των υδάτων έχει ανέλθει σημαντικά καθώς οι φυσικοί αποδέκτες της περιοχής (καταβόθρες, λίμνη Παμβώτιδα) αδυνατούν να παραλάβουν τις εξαιρετικά μεγάλες παροχές.Προς αποφυγή εισροής νερού στο κατάστρωμα του αυτοκινητόδρομου της Εγνατίας Οδού εκτελούνται εργασίες συγκράτησης καθόλη τη διάρκεια του 24ώρου, περί τη χ.θ. 67+500, δυτικά του Α/Κ Ιωαννίνων και στους δύο κλάδους του αυτοκινητόδρομου.
 
Κατά τη διάρκεια των εργασιών παρακαλούνται όλοι οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τη διέλευσή τους από την περιοχή, να τηρούν τα όρια ταχύτητας, να ακολουθούν τις υποδείξεις των αρμόδιων οργάνων και της σήμανσης των έργων και να επιδεικνύουν αυξημένη προσοχή προς τις ομάδες συντήρησης που εργάζονται στην οδό.
Read More »
Προσπάθειες για να μην κλείσει η Εγνατία Οδός, στο ύψος της Πεδινής Ιωαννίνων  Προσπάθειες για να μην κλείσει η Εγνατία Οδός, στο ύψος της Πεδινής Ιωαννίνων Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 04, 2015 Rating: 5

Υπερχείλισε το θυρόφραγμα της λίμνης των Ιωαννίνων

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 04, 2015
Υπερχείλισε το θυρόφραγμα της λίμνης των ΙωαννίνωνΓια μια ακόμη φορά το υψόμετρο του σταθμιμέτρου που έχει τοποθετηθεί στο θυρόφραγμα της λίμνης στο Πέραμα, φαίνεται πως ευθύνεται για τις πλημμύρες σε ολόκληρη την ευρύτερη περιοχή στη Δημοτική Ενότητα Περάματος. 
 
Όπως είναι γνωστό, ως ανώτατο όριο της στάθμης της λίμνης Παμβώτιδας ορίστηκε το όριο της ανάσχεσης πλημμυρών στο ανώτερο σημείο της πόρτας του θυροφράγματος με ένδειξη σταθμιμέτρου 469,54. 
 
Όμως σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης μπορεί να κρατήσει τα νερά για λόγους έκτακτης ανάγκης μέχρι το υψόμετορ των 470,70 μ., ενώ η ένδειξη του υπερχειλιστή είναι στα 470,20 μ. 
 
Όπως δικαιολογημένα ζητούν οι πολίτες, με βάση το υψόμετρο της περιοχής η ένδειξη του υπερχειλιστή θα έπρεπε να βρίσκεται κάτω και από το υψόμετρο των 469,54μ, μιας και... είναι αρκετά συχνές οι πλημμύρες που προκαλούνται σε ολόκληρη την ευρύτερη περιοχή.
Read More »
Υπερχείλισε το θυρόφραγμα της λίμνης των Ιωαννίνων Υπερχείλισε το θυρόφραγμα της λίμνης των Ιωαννίνων Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 04, 2015 Rating: 5

Kαστανόπαπιες (Tadorna ferruginea) και βαρβάρες (Tadorna tadorna) στο Δέλτα Καλαμά (4 ΦΩΤΟ)

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 04, 2015
Kαστανόπαπιες (Tadorna ferruginea) και βαρβάρες (Tadorna tadorna) στο Δέλτα Καλαμά (4 ΦΩΤΟ)
Read More »
Kαστανόπαπιες (Tadorna ferruginea) και βαρβάρες (Tadorna tadorna) στο Δέλτα Καλαμά (4 ΦΩΤΟ) Kαστανόπαπιες (Tadorna ferruginea) και βαρβάρες (Tadorna tadorna) στο Δέλτα Καλαμά (4 ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 04, 2015 Rating: 5

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του έκοψε ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Κέντρων Γλωσσών Θεσπρωτίας PALSO (+ΦΩΤΟ)

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 04, 2015
Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του έκοψε ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Κέντρων Γλωσσών Θεσπρωτίας PALSO (+ΦΩΤΟ)


Σε ένα ευχάριστο κλίμα, ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Κέντρων Γλωσσών Θεσπρωτίας PALSO έκοψε εχτές 3 Φεβρουαρίου την πρωτοχρονιάτικη πίτα του στην Ηγουμενίτσα. 

Παρευρέθησαν η Πρόεδρος του συλλόγου κα Νταϊάνα Αθανασίου Μπάμπα, σύσσωμο το διοικητκικό συμβούλιο καθώς και τα μέλη ιδιοκτήτες κέντρων γλωσσών του νομού. 

 

Επιπλέον τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση η Πρόεδρος ΚΙΞΓ Άρτας καθώς και εκπρόσωποι εκδοτικών οίκων.

Read More »
Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του έκοψε ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Κέντρων Γλωσσών Θεσπρωτίας PALSO (+ΦΩΤΟ) Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του έκοψε ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Κέντρων Γλωσσών Θεσπρωτίας PALSO (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 04, 2015 Rating: 5

Μια άλλη εποχή, παραδοσιακή, διατηρείται ζωντανή στο χωριό Φοινίκι Φιλιατών

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 04, 2015
Μια άλλη εποχή, παραδοσιακή, διατηρείται ζωντανή στο χωριό Φοινίκι Φιλιατών

 
Στο Φοινίκι Φιλιατών διατηρείται ζωντανή μια άλλη, παραδοσιακή, εποχή! 
 
Οι πλακόστρωτοι δρόμοι, τα παραδοσιακά σπίτια με τις μεγάλες πόρτες, τα στενά δρομάκια χαρακτηρίζουν το Φοινίκι ως ένα γραφικό χωριό, αντπροσωπευτικό και χαρακτηριστικό σήμερα του λαϊκού στοιχείου της Ηπείρου. 
 
Ο οικισμός είναι χτισμένος σε μαχαλάδες, πυκνά δομημένος, προσαρμοσμένος στο περιβάλλον και περιλαμβάνει κτίσματα ενιαίου χαρακτήρα, τόσο σε μορφή όσο και σε λειτουργίαχρήσεων. 
 
Τα στοιχεία που καθορίζουντον ενιαίο αυτό χαρακτήρα είναι: οι τετράριχτες, ως επί το πλείστον στέγες, το ισοϋψές των κτισμάτων, το κανονικό σχήμα τους και η εσωστρέφεια των υπαιθρίων χώρων. 
 
Το κτίσιμο των σπιτιών ακολουθεί την κλίση του εδάφους.
 
Το χωριό Φοινίκι κτίστηκε, εκεί, που βρίσκεται σήμερα, μετά το 1450. 
 
Το Φοινίκι των Φιλιατών σχετίζεται με την παλιά Φοινίκη της Βορείου Ηπείρου. 
 
Εικάζεται ότι οι πρώτοι κάτοικοι του χωριού ήρθαν απ’την περιοχή της Βορείου Ηπείρου, εγκαταστάθηκαν στο νέο τόπο και του έδωσαν το όνομα Φοινίκη και όχι Φοινίκι με γιώτα, όπως γράφεται σήμερα. 
 
Read More »
Μια άλλη εποχή, παραδοσιακή, διατηρείται ζωντανή στο χωριό Φοινίκι Φιλιατών  Μια άλλη εποχή, παραδοσιακή, διατηρείται ζωντανή στο χωριό Φοινίκι Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 04, 2015 Rating: 5

Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας ... αγαπάει την Παραμυθιά

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 04, 2015
Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας ... αγαπάει την ΠαραμυθιάΤο Σάββατο 14 Φεβρουαρίου, ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου, κόβει τη πρωτοχρονιάτικη πίτα του, το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Παραμυθιά, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων "Καρκαμίσι" στις 12 το μεσημέρι και είναι ανοιχτή για όλα τα μέλη του Επιμελητηρίου.


Read More »
Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας ... αγαπάει την Παραμυθιά Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας ... αγαπάει την Παραμυθιά Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 04, 2015 Rating: 5

Παπαδημούλης: Ενεργοποίηση του Ταμείου Αλληλεγγύης για τις καταστροφές στην Ήπειρο

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 04, 2015
Παπαδημούλης: Ενεργοποίηση του Ταμείου Αλληλεγγύης για τις καταστροφές στην Ήπειρο
 

Την ενεργοποίηση του Ταμείου Αλληλεγγύης για τις καταστροφές στην Ήπειρο και τη χρηματοδοτική στήριξη αναστήλωσης του γεφυριού της Πλάκας, ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Με ερώτησή του προς την Κομισιόν, ο κ. Παπαδημούλης αναφέρθηκε στις πρόσφατες καταστροφές που προκλήθηκαν σε πολλές περιοχές της Ελλάδας και ιδιαίτερα στην Ήπειρο, σημειώνοντας ότι «έχει υποστεί ζημιές σχεδόν το 60% του οδικού δικτύου της Ηπείρου, έχουν πλημμυρίσει καλλιέργειες, καταστήματα, σπίτια, εμπορικές επιχειρήσεις».

Ο κ. Παπαδημούλης αναφέρθηκε και στην κατάρρευση λόγω των έντονων βροχοπτώσεων «του ιστορικού γεφυριού της Πλάκας στην περιοχή της Άρτας, το οποίο ήταν το μεγαλύτερο μονότοξο γεφύρι στα Βαλκάνια, χτισμένο τον 18ο αιώνα».

O Έλληνας ευρωβουλευτής ζητά από την Κομισιόν να τον ενημερώσει «ποιες είναι οι διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν ώστε να ενεργοποιηθεί το Ταμείο Αλληλεγγύης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για την αντιμετώπιση μεγάλων φυσικών καταστροφών», ποια τα συγκεκριμένα κριτήρια που ορίζει ο Κανονισμός του Ταμείου, καθώς επίσης, «ποιες δυνατότητες υπάρχουν από τα Διαρθρωτικά και Επενδυτικά Ευρωπαϊκά Ταμεία, για τη χρηματοδότηση της πλήρους αποκατάστασης του ιστορικού γεφυριού της Πλάκας».
Read More »
Παπαδημούλης: Ενεργοποίηση του Ταμείου Αλληλεγγύης για τις καταστροφές στην Ήπειρο  Παπαδημούλης: Ενεργοποίηση του Ταμείου Αλληλεγγύης για τις καταστροφές στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 04, 2015 Rating: 5

Μακάβριο λάθος των υπαλλήλων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων Έδωσαν λάθος μωρό για να θάψουν!!!

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 04, 2015
Μακάβριο λάθος των υπαλλήλων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων
Έδωσαν λάθος μωρό για να θάψουν!!!

 
Την κατεπείγουσα διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης,για το τραγικό λάθος των υπαλλήλων του νεκροτομείου του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων,διέταξε πριν από λίγο,ο διοικητής του ιδρύματος Φώτης Βάββας.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αρμόδιος υπάλληλος του νεκροτομείου, λίγο μετά τις 11 σήμερα το πρωί, παρέδωσε σε υπάλληλο γραφείου τελετών, ένα νεκρό βρέφος προκειμένου οι γονείς του που μένουν στα Γιάννενα, με μια λιτή τελετή να το συνοδεύσουν στην τελευταία του κατοικία...
 
Το κοριτσάκι, είχε γεννηθεί πρόωρα και νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο τις τελευταίες ημέρες.
 
Μια ώρα μετά,οι υπάλληλοι του νοσοκομείο αντελήφθησαν πως παρέδωσαν στο γραφείο τελετών, λάθος σορό, η οποία ανήκε σε ένα άλλο βρέφος το οποίο μάλιστα ήταν αγοράκι, που επίσης έχασε την ζωή του!
 
Αμέσως επικοινώνησαν με το γραφείο τελετών, αλλά ήταν πλέον αργά,μιας και η κηδεία του νεογνού είχε ήδη πραγματοποιηθεί!!!
 
Ειδοποιήθηκε η αστυνομία και στη συνέχεια οι τραγικοί γονείς...
 
Παρά το λάθος τους,οι υπάλληλοι,φαίνεται πως ενημέρωσαν πολύ αργά το απόγευμα τον διοικητή του νοσοκομείου, ο οποίος έξαλλος, διέταξε άμεσα την διενέργεια Ε.Δ.Ε. και αυτή την ώρα κατευθύνεται στο νοσοκομείο, προκειμένου να κάνει δηλώσεις στα τοπικά ΜΜΕ...
 
Τόσο ο πατέρας του νεογνού, όσο και η γιαγιά του, μιλώντας στους δημοσιογράφους, τόνισαν πως ακόμα δεν μπορούν να πιστέψουν ότι μέσα στο κακό που τους βρήκε, είχαν να αντιμετωπίσουν και το μακάβριο λάθος των υπαλλήλων του νοσοκομείου...
 
Άλλη μια τραγική πτυχή της υπόθεσης, είναι πως μέχρι και αυτή την ώρα δεν γνωρίζουν ποιοι είναι οι γονείς του άλλου μωρού που κηδεύτηκε...
Read More »
Μακάβριο λάθος των υπαλλήλων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων Έδωσαν λάθος μωρό για να θάψουν!!! Μακάβριο λάθος των υπαλλήλων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων Έδωσαν λάθος μωρό για να θάψουν!!! Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 04, 2015 Rating: 5