https://picasion.com/
https://picasion.com/

Ηγουμενίτσα: Και όμως υπάρχουν ακόμα εκπαιδευτικοί!!!

Τρίτη, Μαρτίου 29, 2016
Τι πιο όμορφο να γυρίζεις στο σπίτι σου και να βρίσκεις στο γραμματοκιβώτιο ένα γράμμα από το παιδί σου που πηγαίνει στη Β' δημοτικού με ένα φάκελο ζωγραφισμένο και να σου γράφει πώς περνά στο σχολείο του. 
Την προηγούμενη Δευτέρα, στο πλαίσιο του μαθήματος της γλώσσας "Αλληλογραφώ", μαθητές της Β' τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας, επισκέφτηκαν το ταχυδρομείο Ηγουμενίτσας, όπου τους περίμενε ο Διευθυντής του ταχυδρομείου κ. Ρωμανός Αλέξης και εξήγησε στους μαθητές για όλες τις υπηρεσίες που προσφέρει στους πολίτες το ταχυδρομείο. 
 

Στη συνέχεια με τη βοήθεια του προσωπικού και αφού τους χάρισαν από ένα γραμματόσημο τα παιδιά έζησαν όλη τη διαδικασία αποστολής ενός γράμματος. 
Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στο δάσκαλο των παιδιών, που αποδεικνύει στην πράξη πως ακόμα υπάρχουν εκπαιδευτικοί και όχι απλά δημόσιοι υπάλληλοι που δουλεύουν στα σχολεία.
Read More »
Ηγουμενίτσα: Και όμως υπάρχουν ακόμα εκπαιδευτικοί!!! Ηγουμενίτσα: Και όμως υπάρχουν ακόμα εκπαιδευτικοί!!! Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 29, 2016 Rating: 5

1ο Δημοτικό Σχολείο Φιλιατών - Προς αποκατάσταση της αλήθειας

Τρίτη, Μαρτίου 29, 2016


Δημοσιοποιήσαμε πριν λίγες ώρες, το πρόβλημα που έχει προκύψει στην Β' τάξη του 1ου Δημοτικού Σχολείου Φιλιατών. (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ)

Στο κείμενό μας, με τα στοιχεία που είχαμε μέχρι εκείνη την ώρα, αφήναμε σαφέστατα να εννοηθεί πως έχει ευθύνες και η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας.

Η αλήθεια όμως είναι διαφορετική και οφείλουμε να την αποκαταστήσουμε.

Και αυτή, η αλήθεια, είναι πως από τις 7 Μαρτίου 2016, με απόφαση της προϊσταμένης της Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας κας Μαρίνας Μπέση, έχει αποσπαστεί στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Φιλιατών δάσκαλος και μάλιστα ο πρώην προϊστάμενος της Δ.Π.Ε. Θεσπρωτίας κ. Κωνσταντίνος Νάτσης (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ).

Από τότε όμως, στις 7 Μαρτίου μέχρι και σήμερα 29 Μαρτίου, ο κ. Νάτσης βρίσκεται σε συνεχόμενες αναρρωτικές άδειες.

Ευχόμαστε περαστικά στον κ. Νάτση αλλά το πρόβλημα παραμένει και ζητάει άμεση λύση.

Τα παιδάκια της Β' Δημοτικού, κάθε μέρα έχουν να γνωρίσουν και να εμπιστευτούν (;) και νέο δάσκαλο ή δασκάλα.
Read More »
1ο Δημοτικό Σχολείο Φιλιατών - Προς αποκατάσταση της αλήθειας 1ο Δημοτικό Σχολείο Φιλιατών - Προς αποκατάσταση της αλήθειας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 29, 2016 Rating: 5

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Τρίτη, Μαρτίου 29, 2016


Όλοι και όλες στην 24ωρη απεργία στις 7 Απρίλη !
Να μην περάσει το νομοσχέδιο λαιμητόμος για τη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης, όταν έρθει στη Βουλή!


Κανένας εκπαιδευτικός δεν μπορεί:

Να παρακολουθεί παθητικά τις συμφωνίες κυβέρνησης- ΕΕ- ΔΝΤ- ΕΚΤ στους αντιλαϊκούς τους σχεδιασμούς για τη διάλυση του ασφαλιστικού, για νέους δυσβάσταχτους φόρους, για νέα προνόμια στους τραπεζίτες και θηλιά στο λαό με τα κόκκινα δάνεια, για νέες ιδιωτικοποιήσεις, για τσάκισμα μισθών και συνδικαλιστικών ελευθεριών!

Το τελικό νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό που έρχεται τις επόμενες μέρες είναι ακόμα πιο άθλιο από το αρχικό σχέδιο! Διαλύει ότι έχει απομείνει από τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης, καταδικάζει τη νέα γενιά, τσακίζει νυν και μελλοντικούς συνταξιούχους. Μαζί με το ασφαλιστικό έρχονται και νέοι δυσβάσταχτοι φόροι για όποιον έχει σταθερή δουλειά με δικαιώματα και καλύτερο μισθό από τον κατώτερο!
Με τους μαζικούς μαχητικούς αγώνες μας το προηγούμενο διάστημα, κάναμε καθαρό: O νόμος λαιμητόμος να μην περάσει στη Βουλή ! Χωρίς αυτούς τους αγώνες τα μέτρα ήδη θα είχαν ψηφιστεί. Οι αγώνες μας φέρνουν αποτελέσματα. Σας καλούμε να τους φτάσουμε μέχρι το τέλος!

Βάζουμε μπροστά το δίκιο μας! Να ζούμε όπως μας αξίζει με βάση την εποχή μας και τις σύγχρονες ανάγκες μας. Έχουμε τη δύναμη να φέρουμε τα πάνω κάτω.

Να αποτρέψουμε:

Τον νόμο - πακέτο που φέρνουν και περιέχει όλους τους προηγούμενους αντιασφαλιστικούς νόμους στην πιο επιθετική τους μορφή.

Το χάρισμα όλων των κλεμμένων και λεηλατημένων από τα κουρέματα, τις ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών, την εισφοροδιαφυγή του κεφαλαίου.

Τη δουλειά ως τα 67 χρόνια για μια σύνταξη φτώχειας.

Το σφαγιασμό των κύριων και επικουρικών συντάξεων για νυν και μελλοντικούς συνταξιούχους. Την κατάργηση τους ΕΚΑΣ, το νέο πετσόκομμα των αναπηρικών συντάξεων και των προνοιακών επιδομάτων.

Όλοι στον αγώνα. Θα νικήσουμε!
Όλοι και όλες στην 24ωρη Απεργία στις 7 του Απρίλη!

Το Δ.Σ.
Read More »
ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 29, 2016 Rating: 5

Υποψήφιος με την Ενότητα για την Ήπειρο για το νέο Δ.Σ της Πανηπειρωτικης Συνομοσπονδίας ο Θεσπρωτός Κωνσταντινος Σ. Κωνσταντίνου

Τρίτη, Μαρτίου 29, 2016

ΜΒΑ BScHons Οικονομολόγος - Πολιτικός Αναλυτής Εφαρμοσμένων Κοινωνικών Επιστημών
Ταμίας της Πανηπειρωτικης Συνομοσπονδίας Ελλάδος από την Ακριτική Μουργκανα από το Γαρδίκι Φιλιατων Θεσπρωτίας Υποψήφιος με την Ενότητα για την Ήπειρο για το νέο Δ.Σ της Πανηπειρωτικης Συνομοσπονδίας.

Ο Κωνσταντινος έχει αποφοιτήσει από δυο διαφορετικά Πανεπιστήμια στο Λονδίνο, έχει δουλέψει στην Ελλάδα σαν Εμπορικό Εκτελεστικό στέλεχος σε μεγάλες Εταιρίες φέρνοντας υψηλα αποτελέσματα, τέτοια ώστε καλέστηκε από Πολυεθνική ιδρυμένη από Ηπειρώτη (Bvlgari Global Operations - Σωτήριος Βούλγαρης) στην Ελβετία για να διευθύνει και να διαχειριστεί πάνω από 35 αγορές – κρατη,

Αεροπορικές Εταιρίες & Duty Free αγορές της Νότιας Ευρώπης της Ανατολής της Αφρικής και των πρώην Σοβιετικών Δημοκρατιών.

Η αγάπη του για την Θεσπρωτία και το ακριτικό του Χωριό για τα Ριζατικα χώματα των παππούδων του τον έκανε να επισκέπτεται πάντα την Ήπειρο από όποιο μέρος της γης ταξίδευε και δούλευε.

Το 2005 επέστρεψε στην Ελλάδα για να κάνει οικογένεια και δημιούργησε δυο Εταιρίες με Εμπορικό χαρακτήρα, 4 καταστήματα και ένα χαρτοφυλάκιο αντιπροσωπειών.

Από το 2013 εξελεγει με την παράταξη ενότητα για την Ήπειρο και προτάθηκε ομόφωνα για Ταμίας της Πανηπειρωτικης και Υπεύθυνος για την Επιτροπή Ανάπτυξης.

Η δράση του στην Πανηπειρωτική δεν περιορίστηκε απλώς στην υπεύθυνη και αποτελεσματική διαχείριση μαζί με τον Πρόεδρο των πολυδιάστατων Οικονομικών θεμάτων της ΠΣΕ, άλλα επεκτάθηκε στη στενή συνεργασία με τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ έχοντας πάντα στοχευόμενη κατεύθυνση την κατάθεση τεκμηριωμένων προτάσεων σε μεγάλα θέματα με τίτλους χαρακτηριστικούς όπως

«Αφύλακτη Ήπειρος» ,«Εξόρυξη & Εκμετάλλευση Υδρογονανθράκων στην Ήπειρο» , «Ανεργία στην Ήπειρο», «Πρωτογενή Παραγωγή στην Ήπειρο και Διατροφική Αυτάρκεια», «Προστασία του Ποταμού Καλαμά»

Ο Κωνσταντινος Κωνσταντίνου με την μεγάλη του αγάπη για την Ήπειρο

και την ΠΣΕ όπως αποδείχτηκε δεν εξάντλησε τις πάρα πολλές δυνατότητες αποτελεσματικότητας του, και με αυτή την υποψηφιότητα του υπογραμμίζει ένα μόνο ζητούμενο για την μεγάλη Αποδημία των Ηπειρωτών – ακόμη περισσότερο έργο! με όραμα μέθοδο και αποτέλεσμα για το μέλλον, για την Ήπειρο.

Read More »
Υποψήφιος με την Ενότητα για την Ήπειρο για το νέο Δ.Σ της Πανηπειρωτικης Συνομοσπονδίας ο Θεσπρωτός Κωνσταντινος Σ. Κωνσταντίνου Υποψήφιος με την Ενότητα για την Ήπειρο για το νέο Δ.Σ της Πανηπειρωτικης Συνομοσπονδίας ο Θεσπρωτός Κωνσταντινος Σ. Κωνσταντίνου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 29, 2016 Rating: 5

10 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε πριν μπείτε σε κάποιο Πρόγραμμα επιδότησης

Τρίτη, Μαρτίου 29, 2016
Γράφει ο Βασίλης Παππάς*

ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ξεκίνησε το ΕΣΠΑ 2014-20120 όπου προκηρύχθηκαν σημαντικά Προγράμματα ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας, ενώ αναμένουμε να ξεκινήσουν αρκετά ακόμα. Το ενδιαφέρον του κόσμου είναι πολύ μεγάλο.

Τα ερωτήματα πολλά και οι αρμόδιοι φορείς αναγκάζονται να βγάζουν διαρκώς τροποποιήσεις και απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις.

Παρακάτω θα δούμε 10 σημεία που θεωρώ κάθε ενδιαφερόμενος επενδυτής πρέπει να γνωρίζει πριν την ένταξη του σε κάποιο Πρόγραμμα ώστε να πάρει και τις σωστές αποφάσεις.
 1. Τα προγράμματα δεν είναι για όλους. Κάποιοι μπορεί να παρασυρθούν επειδή θα πάρουν το 50% ή και το 100% πίσω. Σίγουρα είναι μια καλή βοήθεια αλλά για όσους την χρειάζονται! Για όσους έχουν πραγματικά σκοπό να ξεκινήσουν μια νέα επιχείρηση η οποία θα υπάρχει και μετά το Πρόγραμμα, και για όσους έχουν πραγματικά σκοπό και ανάγκη να εκσυγχρονίσουν την επιχείρηση τους. Όσοι όμως δεν έχουν τέτοιο σκοπό, και μπαίνουν στα προγράμματα επειδή νομίζουν ότι έτσι θα “βγάλουν λεφτά”, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι αυτό μόνο προβλήματα θα τους δημιουργήσει. Οι έλεγχοι πλέον είναι πολύ αυστηροί, και οι υπερτιμολογήσεις έχουν σχεδόν εκμηδενιστεί! Αξιολογήστε σωστά τις ανάγκες της επιχείρησης σας. Εάν είναι τέτοιες που δεν χρειάζεται να μπείτε σε κάποιο Πρόγραμμα, τότε θα πρέπει να το ξανασκεφτείτε!
 2. Τα προγράμματα ΔΕΝ σας δίνουν χρήματα πριν ξεκινήσετε. Πολλοί θα αναρωτιέστε (και κυρίως οι νέοι και άνεργοι) «..μα καλά, εάν είχα λεφτά θα ξεκινούσα μόνος μου και δεν θα χρειαζόμουν Πρόγραμμα!». Εύλογη σκέψη, όμως ποιος μπορεί να εγγυηθεί ότι εάν σας δώσουν αρχικά τα χρήματα χωρίς να κάνετε τίποτα ..δεν θα τα πάρετε και θα εξαφανιστείτε; Γι’ αυτό λοιπόν προκειμένου να πάρετε προκαταβολή από κάποιο Πρόγραμμα (υπάρχει αυτή η δυνατότητα), θα πρέπει να καταθέσετε εγγυητική επιστολή από τράπεζα για το ποσό που ζητάτε (προκαταβολή). Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι όλα τα Προγράμματα, πρώτα ελέγχουν (αυτά που είπατε ότι θα κάνετε), βλέπουν έργο με εξοφλημένα τιμολόγια, και μετά πληρώνουν. Όχι όμως πιο πριν!
 3. Οι τράπεζες δύσκολα θα δώσουν δάνεια. Οι προμηθευτές σας όμως θα πρέπει να πληρωθούν. Εάν για κάποιο λόγο, το Πρόγραμμα αργήσει να πληρώσει (που είναι πιθανό), και βγείτε εκτός χρονοδιαγράμματος για τις πληρωμές που είχατε υπολογίσει, η επιχείρηση σας ενδέχεται να αντιμετωπίσει σοβαρό πρόβλημα ρευστότητας!
 4. Κομμένες οι χάρες! Οι προμηθευτές πλέον δύσκολα θα σας κάνουν χάρες (να σας κόψουν τιμολόγια εξοφλημένα και να πληρωθούν όταν πληρωθείτε και εσείς – αυτά μπορεί να γινότανε παλιά – όχι πλέον). Ειδικότερα μετά τα Capital Controls και τους περιορισμούς που επέβαλλαν! Επιπλέον για πάνω από 500 ευρώ όλες οι εξοφλήσεις θα πρέπει υποχρεωτικά να γίνονται μέσω τράπεζας. Θα πρέπει λοιπόν να “αντέξετε οικονομικά” μέχρι να πάρετε τα πρώτα χρήματα από το Πρόγραμμα! Είναι δική σας υποχρέωση να τα βγάλετε πέρα. Για να μην έχετε προβλήματα λοιπόν στην υλοποίηση, θα πρέπει να έχετε κάποια χρήματα δικά σας (προτείνω να έχετε εξασφαλίσει τουλάχιστον το 30% της επένδυσης πριν προχωρήσετε).
 5. Η επιχείρηση σας θα πρέπει να λειτουργεί κανονικά. Θα πρέπει να σκεφτείτε ότι παράλληλα με την υλοποίηση του Προγράμματος, η επιχείρηση σας θα πρέπει να λειτουργεί κανονικά και να βγάζει χρήματα! Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να έχει εξασφαλίσει τα απαραίτητα κεφάλαια, για κάλυψη λειτουργικών εξόδων, μισθοδοσίας, την αγορά πρώτων υλών, και προϊόντων για πώληση. Πολλοί το αγνοούν αυτό!
 6. Είστε έτοιμοι να δεσμευτείτε; Η υλοποίηση και διεκπεραίωση ενός προγράμματος ΕΣΠΑ έχει αρκετές διαδικασίες και γραφειοκρατία και θέλει προσοχή στην διεκπεραίωση του. Θα πρέπει να δεσμευτείτε ότι θα αφιερώσετε αρκετό από τον χρόνο σας για την υλοποίηση του και να ακλουθείτε με προσοχή τις οδηγίες του Σύμβουλου επένδυσης που θα επιλέξετε (μην κάνετε πράγματα του κεφαλιού σας). Επίσης θα πρέπει να γνωρίζετε ότι είστε υποχρεωμένοι να κρατήσετε την επιχείρηση έως και 3 χρόνια μετά την αποπληρωμή της επιδότησης (ανάλογα το Πρόγραμμα που θα ενταχθείτε).
 7. Θα χρειαστείτε Φορολογική και Ασφαλιστική ενημερότητα. Κατά την υποβολή του Φακέλου υποψηφιότητας δεν θα χρειαστείτε – ΌΜΩΣ θα χρειαστείτε αμέσως μετά και εφόσον εγκριθείτε για την εκταμίευση χρημάτων. Φροντίστε λοιπόν πριν μπείτε σε οποιοδήποτε πρόγραμμα ότι θα μπορέσετε να πάρετε Φορολογική και Ασφαλιστική ενημερότητα.
 8. Προσέξτε τις Αδειοδοτήσεις. Πριν ξεκινήστε οποιαδήποτε επαγγελματική δραστηριότητα θα πρέπει να γνωρίζετε εάν χρειάζεται κάποια συγκεκριμένη “άδεια” για να λειτουργήσετε. Επίσης ο χώρος που θα επιλέξετε για την έδρα της επιχείρησης θα πρέπει να είναι επαγγελματικός και να πληροί τυχόν προϋποθέσεις για το είδος της δραστηριότητας που σας ενδιαφέρει. Μην το αμελήσετε αυτό. Θα το βρείτε μπροστά σας οπότε καλό είναι να έχετε τις απαντήσεις από νωρίς.
 9. Ο ΦΠΑ δεν επιδοτείται. Πολλοί δεν δίνουν σημασία σε αυτό όμως είναι σημαντικό. Αυτό σημαίνει ότι στις δαπάνες που θέλετε να κάνετε θα πρέπει να υπολογίσετε ένα επιπλέον 23% το οποίο θα πρέπει να πληρώσετε από την τσέπη σας. Υπάρχει διαδικασία ανάκτησης του ΦΠΑ όπου θα σας ενημερώσει ο λογιστής σας γι’ αυτό. Αρχικά όμως θα πρέπει εσείς να το πληρώσετε με δικά σας χρήματα.
 10. Εάν υπάρχουν ήδη προβλήματα – τα Προγράμματα δεν θα σας σώσουν. Ακούγεται λίγο σκληρό είναι όμως η αλήθεια. Τα προγράμματα ΕΣΠΑ και οι επιδοτήσεις αποτελούν μια βοήθεια – μέχρι ένα σημείο όμως! Δεν θα σας φέρουν πελάτες στην επιχείρησή σας – η καλή δουλειά που κάνετε θα σας φέρει. Εάν η επιχείρηση σας είναι δυνατή και έχει την υποδομή (άνθρωποι, γνώσεις, όρεξη, διάθεση, διαχείριση, Μάρκετινγκ) τότε θα προχωρήσει μπροστά και το Πρόγραμμα θα την έχει βοηθήσει. Εάν όμως στηρίζετε την επιχειρηματική σας επιτυχία σε κάποιο Πρόγραμμα, τότε θα πρέπει να σκεφτείτε, «όταν αυτό τελειώσει τι θα κάνω;».

Αυτά ήταν 10 σημεία (όχι τόσο γνωστά στον κόσμο) που όσοι ενδιαφέρονται να μπουν σε κάποιο Πρόγραμμα θα πρέπει να γνωρίζουν. Δεν τα έγραψα για να αποθαρρύνω κανέναν. Το αντίθετο εάν κάποιος είναι σοβαρός και αποφασισμένος να προχωρήσει και θα έκανε μια επένδυση έτσι και αλλιώς ή θα ξεκινούσε μια νέα επιχείρηση έτσι και αλλιώς – τότε τα Προγράμματα μπορούν να βοηθήσουν πραγματικά.

Οι επιδοτήσεις λοιπόν μπορούν να βοηθήσουν, όμως μπορούν και να φέρουν σε εξαιρετικά δύσκολη θέση κάποια επιχείρηση. Χρειάζεται καλός σχεδιασμός της επένδυσης πριν προχωρήσετε. Η συνεργασία με έναν έμπειρο Σύμβουλο που θα σας βοηθήσει σε όλη την διαδικασία είναι εξαιρετικά σημαντική.

Μεγαλύτερη σημασία από κάποια επιδότηση – έχει να «έχετε δουλειά», να προσφέρετε καταπληκτικά προϊόντα και υπηρεσίες και να σας εμπιστεύεται ο κόσμος! Τα Προγράμματα μπορούν να βοηθήσουν, όταν όμως τα χρησιμοποιήσουμε σωστά.

*Ο Βασίλης Παππάς είναι Σύμβουλος Επιχειρήσεων και Marketing και ιδιοκτήτης του γραφείου Συμβούλων Επιχειρήσεων EPIXEIREIN.GR στην Ηγουμενίτσα Θεσπρωτίας. Επικοινωνήστε μαζί του στο 26650 21428 και στο email info@epixeirein.gr.

Read More »
10 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε πριν μπείτε σε κάποιο Πρόγραμμα επιδότησης 10 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε πριν μπείτε σε κάποιο Πρόγραμμα επιδότησης Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 29, 2016 Rating: 5

Greeklish the party - Κάθε Πέμπτη στο Social All Day Cafe Bar στην Ηγουμενίτσα

Τρίτη, Μαρτίου 29, 2016

Read More »
Greeklish the party - Κάθε Πέμπτη στο Social All Day Cafe Bar στην Ηγουμενίτσα Greeklish the party - Κάθε Πέμπτη στο Social All Day Cafe Bar στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 29, 2016 Rating: 5

Με την ποιότητα και την υπογραφή του Γιώργου Μαλαμίδη, ο Δήμος Σουλίου καινοτομεί και στην προβολή της περιοχής (+ΒΙΝΤΕΟ)

Τρίτη, Μαρτίου 29, 2016Με στόχο την εξωστρέφεια και την προώθηση του τουριστικού προϊόντος, ο δήμος Σουλίου προέβη σε μια σειρά ενεργειών εκμετάλλευσης της τεχνολογίας δημιουργώντας μια σειρά από προωθητικό υλικό σε ηλεκτρονική μορφή.

Είχε προηγηθεί το microsite με τον διαδραστικό χάρτη και σήμερα ήταν η επίσημη πρώτη για το κανάλι στο youtube, το οποίο αρχικά περιέχει μια σειρά από σποτ προβολής χαρακτηριστικών σημείων του δήμου. 
Τα σποτάκια είναι δημιουργίας του Γιώργου Μαλαμίδη, ιδιοκτήτη του τουριστικού οδηγού της Θεσπρωτίας thesprotia3d.gr
Δείτε τα πρώτα 4 δείγμα της δουλειάς που έγινε για λογαριασμό του Δήμου Σουλίου, ο οποίος δείχνει έμπρακτα το ενδιαφέρον για την ανάπτυξη του Δήμου.
 
 
 
 
Read More »
Με την ποιότητα και την υπογραφή του Γιώργου Μαλαμίδη, ο Δήμος Σουλίου καινοτομεί και στην προβολή της περιοχής (+ΒΙΝΤΕΟ) Με την ποιότητα και την υπογραφή του Γιώργου Μαλαμίδη, ο Δήμος Σουλίου καινοτομεί και στην προβολή της περιοχής (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 29, 2016 Rating: 5

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΕΤΟΥΣ 2015 ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΠΙΤΟΥΛΗΣ

Τρίτη, Μαρτίου 29, 2016

Κύριε Περιφερειάρχη, σεβαστό Προεδρείο κυρίες και κύριοι Αντιπεριφερειάρχες και Περιφερειακοί Σύμβουλοι

Σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου αλλά και του κανονισμού λειτουργίας μας, κάθε χρόνο έχουμε την υποχρέωση αλλά και καθήκον να παρουσιάζουμε προς τους πολίτες της Ηπείρου και το Περιφερειακό Συμβούλιο τον απολογισμό πεπραγμένων της χρονιάς που πέρασε.

Στον σχετικό φάκελο των υπηρεσιών υπάρχουν αναλυτικά όλα τα στοιχεία που αφορούν τον απολογισμό των διευθύνσεων και αυτοτελών τμημάτων της Π.Ε Θεσπρωτίας.

Σε μία εποχή που η οικονομική κατάσταση λειτουργεί ως βρόγχος ο οποίος συνεχώς σφίγγει, επηρεάζοντας όπως είναι λογικό την όλη λειτουργία μας, καλούμεθα να δώσουμε λύσεις στα προβλήματα που έρχονται από το παρελθόν καθώς και τα καθημερινά, που σε άλλες εποχές θα έμοιαζαν αστεία, αλλά σήμερα για πολλούς φαντάζουν ανυπέρβλητα.

Πρώτη προτεραιότητα μας ήταν και είναι η άμεση εξυπηρέτηση του πολίτη από τις υπηρεσίες των οποίων έχουμε την ευθύνη και αυτό το έχουμε πετύχει σε καλό βαθμό.

Κατά την άποψή μου βέβαια χρίζει βελτίωσης και προς αυτήν την κατεύθυνση κινούμεθα.

Μεγάλο πλεονέκτημα αυτής της προσπάθειας είναι η παράμετρος που εφαρμόζουμε, της άμεσης επαφής με τον πολίτη και του προβλήματός του σε όλα τα επίπεδα.

«Η πόρτα του Αντιπεριφερειάρχη είναι πάντα ανοικτή»

Έστω και εάν το ζήτημα που θέτει ο πολίτης μπορεί να μην άπτεται των αρμοδιοτήτων ή των υπηρεσιών μας, τον ακούμε και τον κατευθύνουμε. Εάν δε, μπορούμε να παρέμβουμε σε άλλον φορέα, αυτό γίνετε αυτόματα.

Στην χρονιά που πέρασε, εκτός από τις οικονομικές δυσκολίες κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε ουκ ολίγες φορές και την εκδίκηση της φύσης με ακραία καιρικά φαινόμενα.

Ειδικότερα τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο του 2015 όλη η Ήπειρος δοκίμασε τις αντοχές της, όπως όλοι ενθυμείστε, ενάντια στην καταστροφική μανία της φύσης.

Πλημμύρες, κατολισθήσεις, κατάρρευση οδικού δικτύου, αποκλεισμός οικισμών διακοπή υδροδότησης και ηλεκτρισμού και άλλα πολλά.

Παρά τις αντίξοες συνθήκες όμως και τις περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες μας, ανταποκριθήκαμε σε πάρα πολύ καλό βαθμό στις απαιτήσεις της κατάστασης.

Η Πολιτική Προστασία, οι Τεχνικές Υπηρεσίες της Π.Ε Θεσπρωτίας σε άψογη συνεργασία με τις υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, της Ελληνικής Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής, τους Δήμους της Θεσπρωτίας αλλά και ιδιώτες, έδωσαν άμεσες λύσεις προς ανακούφιση των πληγέντων.

Ακόμα και σε περιπτώσεις που ήταν αδύνατη η άμεση παρέμβαση σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα προγραμμάτισε τα έργα που έπρεπε να γίνουν και αποκαταστήσαμε με τον καλύτερο τρόπο τα προβλήματα (όπως παραδείγματος χάριν στο Δ.Δ Πετουσίου του Δήμου Σουλίου)

Δυστυχώς από το Αθηνοκεντρικό κράτος για όλα αυτά δεν λάβαμε ούτε ένα ευρώ οικονομικής ενίσχυσης για τα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε.

Όπως πριν, έτσι και το 2015 σταθήκαμε δίπλα στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας, είτε σε προσβασιμότητα, είτε σε μετεγκατάσταση είτε σε λειτουργικά προβλήματα που αντιμετώπισαν, με άμεση διάθεση των μηχανημάτων της Π.Ε Θεσπρωτίας με διανοίξεις δρόμων χαλικοστρώσεις, μεταφορά υλικών καθαρισμούς χειμάρρων, μονώσεις ομβροδε-ξαμενών και ότι χρειαζόταν για να διευκολύνουμε το έργο τους.

Σε συνεργασία με τους Δήμους της Θεσπρωτίας διαθέτουμε τα μηχανήματα μας με σωστό προγραμματισμό όπου και όταν μας ζητηθεί, γνωρίζοντας τα προβλήματα που και αυτοί αντιμετωπίζουν.

Στα πλαίσια της συνεργασίας μας με τους Τ.Ο.Ε.Β της Θεσπρωτίας έχουμε προβεί σε διανοίξεις δρόμων εξυπηρέτησης των αγροτών, καθαρισμό αποστραγγιστικών τάφρων που κάποιες εξ αυτών (Ανάκολη στα όρια του Δήμου Ηγουμενίτσας) είχαν να καθαριστούν πάνω από σαράντα χρόνια.

Με παρέμβασή μας καθαρίστηκε το λιμανάκι στην Ηγουμενίτσα σε συνεργασία με τους αλιείς και την Πελόρους (μη κυβερνητική οργάνωση) που αποτελείται από ερασιτέχνες δύτες, το οποίο είχε να καθαριστεί από τότε που κατασκευάστηκε. Επίσης τοποθετήσαμε περιμετρικό φωτισμό ο οποίος δεν υπήρχε.

Το 2015 δημοπρατήσαμε την βελτίωση βατότητας όλου του επαρχιακού δικτύου Φιλιατών. Αυτό κατέστη δυνατόν, με την χρησιμοποίηση των αδιάθετων κονδυλίων από την έκπτωση που πετύχαμε στις δημοπρασίες.

Επίσης δημοπρατήσαμε έργα για διαγραμμίσεις –ασφαλτοστρώσεις και στηθαίων ασφαλείας. Όπως κάθε χρόνο προβήκαμε στους καθαρισμούς του επαρχιακού και εθνικού οδικού δικτύου της Π.Ε Θεσπρωτίας από την βλάστηση, προωθήσαμε τον αγροτικό εξηλεκτρισμό, την καταπολέμηση κουνουπιών καθώς και όλα τα προγράμματα της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής.

Το 2015 δημοπρατήσαμε την Α΄φάση του έργου ψύξης θέρμανσης του κτιρίου της Π.Ε Θεσπρωτίας με γεωθερμία μέσω προγράμματος και είμαστε στη διαδικασία έγκρισης δημοπράτησης και της Β΄φάσης. Αυτό θα περιορίσει κατά τουλάχιστον 45% τα έξοδα σε πετρέλαιο και ρεύμα στο κτίριο της Π.Ε Θεσπρωτίας.

Σε άψογη συνεργασία με την Ο.Λ.ΗΓ Α.Ε, τον Δήμο Σουλίου και της Αντιπεριφερειάρχη κας Καλογιάννη προωθήσαμε για έγκριση μελέτης και δημιουργίας Εμπορευματικού Κέντρου στα όρια του Δήμου Σουλίου με μεγάλη προοπτική έγκρισης.

Σε συνεργασία με την Αντιπεριφερειάρχη κα Καλογιάννη, εκτός από την συνδρομή μας για τον Ηλεκτροφωτισμό ευθύνης της Π.Ε Θεσπρωτίας, αναλάβαμε την υποχρέωση για τον Δήμο Ηγουμενίτσας (Δημοτικός φωτισμός) προωθώντας σχετική πρόταση της Περιφέρειας Ηπείρου στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «ΕΛΕΝΑ».

Για τον Δήμο Ηγουμενίτσας το διεκδικούμενο ποσό ανέρχεται στο ποσό των δέκα εκατομμυρίων ευρώ.

Ολοκληρώσαμε Ευρωπαϊκά προγράμματα στις δράσεις του INTERREG Ελλάδα-Ιταλία, Ελλάδα-Αλβανία.

Μέσω ενός εξ αυτών εγκαταστήσαμε βάσεις και ποδήλατα που μπορούν να εξυπηρετούν τους πολίτες που θέλουν να κινούνται στον πολεοδομικό ιστό της πόλης (από το λιμάνι προς την πόλη ή αλλού ) Είμαστε δε, σε διαβούλευση και εξεύρεση χρηματοδοτικής πρότασης, ώστε να φτάσουμε στα εκατό ποδήλατα από δέκα που προμηθευτήκαμε μέσω του προγράμματος.

Σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου τον Δήμο Φιλιατών, τον Δήμο Σουλίου και τον Δήμο Ηγουμενίτσης προωθήσαμε τις διαδικασίες για τα έργα αποχέτευσής τους.Η αποχέτευση των Φιλιατών ήδη κατασκευάζεται, του Δήμου Σουλίου ολοκληρώθηκε η δημοπρασία και του Δήμου Ηγουμενίτσας εντάχθηκε σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

Πραγματοποιήσαμε πολλές παρεμβάσεις με καθαρισμούς εκβαθύνσεις, δημιουργία πρανών με ογκόλιθους και άλλα για να αμβλύνουμε τα προβλήματα που δημιουργεί ο ποταμός Καλαμάς με τις υπερχειλίσεις.

Ακόμη και η λειτουργία των θυροφραγμάτων είναι πλέον καθαρά υπόθεσή μου και δεν υπόκειται στις ορέξεις του πρώην χειριστή αυτών. Ανοίγουν και κλείνουν με εντολή μου.

Μετά απο συνεννόηση με τον Περιφερειάρχη έχουμε συντάξει μελέτη προστασίας των πρανών του ποταμού Καλαμά ύψους ενός εκατομμυρίου πεντακοσίων χιλιάδων, αλλά θεωρώ ότι δεν είμαστε σε προτεραιότητα χρηματοδότησης από τα αρμόδια υπουργεία.

Για συντομία του χρόνου οφείλω να κλείσω κάπου εδώ τον απολογισμό μου, προσθέτοντας μόνον ένα μεγάλο ευχαριστώ προς τον Περιφερειάρχη, τους Αντιπεριφερειάρχες , το Περιφερειακό Συμβούλιο, τον Εκτελεστικό Γραμματέα, τον Συμπαραστάτη του Πολίτη και τους Υπηρεσιακούς παράγοντες για την άψογη συνεργασία που είχαμε όλο αυτό το διάστημα.

Ευχαριστώ

Θωμάς Γ. Πιτούλης
Αντιπεριφερειάρχης
Π.Ε Θεσπρωτίας
Read More »
ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΕΤΟΥΣ 2015 ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΠΙΤΟΥΛΗΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΕΤΟΥΣ 2015 ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΠΙΤΟΥΛΗΣ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 29, 2016 Rating: 5

Σε κρίσιμη κατάσταση εργάτες της ΔΕΗ που χτυπήθηκαν από ρεύμα

Τρίτη, Μαρτίου 29, 2016


 
Υπεράνθρωπη είναι η προσπάθεια που καταβάλουν οι γιατροί προκειμένου να κρατήσουν στη ζωή δύο εργάτες, οι οποίοι κατά την διάρκεια αντικατάστασης στύλου της ΔΕΗ, υπέστησαν ηλεκτροπληξία.

Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε κι ένας τρίτος εργάτης, ο οποίος νοσηλεύεται στην Καρδιολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου και είναι εκτός κινδύνου.

Το ιδιωτικό συνεργείο, βρέθηκε στην πλατεία Χατζή στα Γιάννενα, προκειμένου να κάνει την προεργασία για την αντικατάσταση στύλου.Το γερανοφόρο όχημα, μετέφερε έναν στύλο από τσιμέντο. Την ώρα που επιχειρούνταν η τοποθέτησή του, ο στύλος έπεσε στα καλώδια της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα οι δύο εργάτες, ένας Έλληνας κι ένας Αλβανός, να υποστούν ηλεκτροπληξία.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για δίκτυο υψηλής τάσης.

Στην πλατεία ακολούθησαν σκηνές πανικού. Ήταν άλλωστε αρκετός ο κόσμος που βρίσκονταν σε πολύ κοντινή απόσταση, καθώς ήταν σε λειτουργία και η λαική αγορά.

Αμέσως έφτασαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ. Οι διασώστες κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια για να κρατήσουν τους δύο άνδρες - 38 και 39 χρονών αντίστοιχα- στη ζωή.

Μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα, μαΖί με έναν ακόμη, σαράντα χρονών, ο οποίος ήταν εκτός κινδύνου.

Στο νοσοκομείο έγινε διασωλήνωση και ακολουθησε διακομιδή στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

Και οι δύο βρίσκονται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, σε κρίσιμη κατάσταση.
Read More »
Σε κρίσιμη κατάσταση εργάτες της ΔΕΗ που χτυπήθηκαν από ρεύμα Σε κρίσιμη κατάσταση εργάτες της ΔΕΗ που χτυπήθηκαν από ρεύμα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 29, 2016 Rating: 5

Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος αύριο στην Ηγουμενίτσα

Τρίτη, Μαρτίου 29, 2016


H ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. καταβάλλει διαρκείς προσπάθειες για τη μεγαλύτερη δυνατή αξιοπιστία των δικτύων και εγκαταστάσεων διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και για τη βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης ενέργειας.

Για το λόγο αυτό προγραμματίζει και υλοποιεί καθημερινά έργα συντήρησης, ενίσχυσης ή αναβάθμισης δικτύων, τα οποία απαιτούν προσωρινές διακοπές της ηλεκτροδότησης.

Προκειμένου να προγραμματίσετε τις εργασίες σας και να ελαχιστοποιηθεί η όχλησή σας, στον ακόλουθο πίνακα, μπορείτε να ενημερωθείτε για τις περιοχές και τις ώρες προγραμματισμένων διακοπών ηλεκτροδότησης.

 
Ενώ καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για τη συντομότερη επανηλεκτροδότηση, εντούτοις, επιβάλλεται μεγάλη προσοχή, θεωρώντας ότι σε όλη την προγραμματισμένη διάρκεια διακοπής, οι αγωγοί είναι υπό τάση!
Read More »
Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος αύριο στην Ηγουμενίτσα Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος αύριο στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 29, 2016 Rating: 5

Χωρίς δάσκαλο εδώ και ένα μήνα η Β' τάξη του 1ου Δημοτικού Σχολείου Φιλιατών Άμεση λύση από τη Δ.Π.Ε. Θεσπρωτίας ζητάνε οι γονείς

Τρίτη, Μαρτίου 29, 2016

Στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Φιλιατών Θεσπρωτίας η Β' τάξη, έχει μείνει χωρίς μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό, από τέλη Φεβρουαρίου έως και σήμερα.
 
Το πρόβλημα προέκυψε λόγω άδειας εγκυμοσύνης της δασκάλας.
 
Έκτοτε, έως και σήμερα, καθημερινά πηγαίνει και διδάσκειδιαφορετικός δάσκαλος ή δασκάλα, με ότι συνέπεια μπορεί να έχει αυτό στην συνοχή των μικρών μαθητών.
 
Το σχολείο έχει ζητήσει μόνιμο δάσκαλο για αναπλήρωση του κενού μέχρι και το τέλος της φετινής χρονιάς, χωρίς κάτι τέτοιο να έχει γίνει ως σήμερα, παρά τις υποσχέσεις της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας.
 
Οι γονείς των μαθητών, που δικαίως έχουν θορυβηθεί, κάνουν έκκληση προς όλους τους υπευθύνους και όσους από τους τοπικούς άρχοντες έχουν την δύναμη, μπορούν και θέλουν να βοηθήσουν ώστε να λυθεί το σοβαρό αυτό πρόβλημα.
 
Είναι κρίμα μια ολόκληρη τάξη παιδιών να προαχθεί στη επόμενη χρονιά, έχοντας, εκ των πραγμάτων, πάρα πολλά κενά και ελλείψεις, με ότι αυτό συνεπάγεται για τη μετέπειτα σχολική τους πορεία.
Read More »
Χωρίς δάσκαλο εδώ και ένα μήνα η Β' τάξη του 1ου Δημοτικού Σχολείου Φιλιατών Άμεση λύση από τη Δ.Π.Ε. Θεσπρωτίας ζητάνε οι γονείς Χωρίς δάσκαλο εδώ και ένα μήνα η Β' τάξη του 1ου Δημοτικού Σχολείου Φιλιατών Άμεση λύση από τη Δ.Π.Ε. Θεσπρωτίας ζητάνε οι γονείς Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 29, 2016 Rating: 5

ΝΔ Θεσπρωτίας: Οι τελικοί πίνακες των υποψηφίων των ΔΗΜ.Τ.Ο., των θεματικών τομέων δράσης και των εκπροσώπων του συνεδρίου

Τρίτη, Μαρτίου 29, 2016


Οι υποψήφιοι για τη ΔΗΜ.Τ.Ο. Ηγουμενίτσας είναι οι εξής:

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ
 1. Δήμου Χρήστος (Μπαλής)
 2. Μπάρμπας Αντώνιος
ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΜΕΛΗ
 1. Βεζδρεβάνη Αμαλία - Παραπόταμος
 2. Γεωργίου Σπυρίδων - Σύβοτα
 3. Δακούκη Σταυρούλα - Ηγουμενίτσα
 4. Καρακίτσος Γεώργιος - Παραπόταμος
 5. Μήτσης Σωτήριος - Σύβοτα
 6. Μπιστιώλη Αικατερίνη - Σύβοτα
 7. Μπότος Σωκράτης - Σύβοτα
 8. Μυριούνης Ευάγγελος - Ηγουμενίτσα
 9. Μώκος Θεόδωρος - Σύβοτα
 10. Νικολάου Θεόδωρος - Μαργαρίτι
 11. Ντρίτσος Θωμάς - Μαργαρίτι
 12. Πανταζής Παντελής - Παραπόταμος
 13. Παρθενίου Όλγα - Ηγουμενίτσα
 14. Σεϊτανίδης Αναστάσιος - Μαργαρίτι
 15. Τζώρτζης Απόστολος - Παραπόταμος
 16. Φωτιάδης Απόστολος - Ηγουμενίτσα

 
Οι υποψήφιοι για τη ΔΗΜ.Τ.Ο. Φιλιατών είναι οι εξής:


ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ
 1. Νέτης Χρήστος
ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΜΕΛΗ
 1. Γκίκας Κωνσταντίνος - Σαγιάδα
 2. Μποροδήμος Ηλίας - Φιλιάτες 
 3. Καίσαρη - Σκεύη Παρασκευή - Φιλιάτες
 4.  Κωνσταντίνου Θεοφάνης - Φιλιάτες
 5. Παπαδόπουλος Ιωάννης - Φιλιάτες
 6. Σιάκος Φώτιος - Σαγιάδα
 7. Φωτιάδη Βασιλική - Φιλιάτες
 8. Χαλαστρή Ασημίνα - Φιλιάτες
 9. Χασακής Ιωάννης - Σαγιάδα
Οι υποψήφιοι για τη ΔΗΜ.Τ.Ο. Σουλίου είναι οι εξής:

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ
 1. Βέρμπη Βέρα
 2. Μπολώτσης Ανδρέας

ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΜΕΛΗ
 1. Γκόγκος Δημήτρης - Παραμυθιά
 2. Ιωάννου Σωτήρης - Αχέροντα
 3. Κώτσης Θεόδωρος - Παραμυθιά
 4. Μπάλλας Φώτης - Αχέροντα
 5. Ντάγκας Γεώργιος - Παραμυθιά
 6. Ντούμα Ερρικα - Παραμυθιά
 7. Πάκος Γιώργος - Παραμυθιά
 8. Παππάς Γεώργιος - Παραμυθιά
 9. Σουλάκης Αναστάσιος - Αχέροντα
 10. Στεργίου Ανδρέας - Αχέροντα
 11. Τσιώτα Αναστασία - Παραμυθιά
 12. Τσούλας Χρήστος - Αχέροντα
 13. Φιλίππου Αγγελική - Παραμυθιά
 14. Χρήστου Αλέξανδρος - Αχέροντα
 15. Χρήστου Δημήτρης - Αχέροντα
 Τομέας Δικαιοσύνης
 1. Αναστασίου Βασίλειος
 2. Δηλαβέρη Ρεγγίνα
Τομέας Εμπόρων, Βιοτεχνών και Επαγγελματιών
 1. Χανδρινός Ανέστης
Τομέας Κοινωνικής Πολιτικής
 1. Γκαμπρέλας Δημήτριος
 2. Μπάζιου Νικολέτα
Τομέας Μισθωτών
 1. Βιρβίλης Κωνσταντίνος
 2. Γκαμπρέλας Νικόλαος
Τομέας Παιδείας
 1. Τζέλου Χριστίνα
 2. Τσόδουλος Κυριάκος
Τομέας Πολιτισμού
 1. Ρέβης Κωνσταντίνος
Τομέας Υγείας
 1. Δημάκος Δημήτριος
Τομέας Αγροτικού
 1. Στεργίου Ιωάννης
 2. Φερεντίνος Μιλτιάδης
Τομέας Οικονομίας
 1. Τάτση Ευαγγελίνα
Τομέας Υποδομών και Δικτύων
 1. Διαμάντης Βασίλειος
Υποψήφιοι αντιπρόσωποι στο συνέδριο

Αποκλειστικά γυναικών:
 1. Βέρμπη Βέρα
 2. Δακούκη Σταυρούλα
Αντρών & γυναικών:
 1. Αναστασίου Βασίλειος
 2. Γκαμπρέλας Νικόλαος
 3. Διαμάντης Βασίλειος
 4. Δήμου Χρήστος (Μπαλής)
 5. Κίτσιος Χρήστος
 6. Νίτσας Δημήτριος
 7. Ντάνης Γεώργιος
 8. Ντρίτσος Θωμάς
 9. Τσόδουλος Κυριάκος
 10. Χρόνης Δημήτριος 
Read More »
ΝΔ Θεσπρωτίας: Οι τελικοί πίνακες των υποψηφίων των ΔΗΜ.Τ.Ο., των θεματικών τομέων δράσης και των εκπροσώπων του συνεδρίου ΝΔ Θεσπρωτίας: Οι τελικοί πίνακες των υποψηφίων των ΔΗΜ.Τ.Ο., των θεματικών τομέων δράσης και των εκπροσώπων του συνεδρίου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 29, 2016 Rating: 5

Εθελοντική αιμοδοσία την Κυριακή στο Ράι Φιλιατών

Τρίτη, Μαρτίου 29, 2016

Read More »
Εθελοντική αιμοδοσία την Κυριακή στο Ράι Φιλιατών Εθελοντική αιμοδοσία την Κυριακή στο Ράι Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 29, 2016 Rating: 5

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

Τρίτη, Μαρτίου 29, 2016

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας καλεί τα μέλη του στην ετήσια γενική συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί ημέρα Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016 και ώρα 19:00 μμ , στο κατάστημα το 'Το στέκι "(2665028556) στο Λαδοχώρι Ηγουμενίτσας δίπλα από το κατάστημα της Suzuki (Ντάσιος). 
 
Σε περίπτωση μη απαρτίας θα πραγματοποιηθεί επαναληπτική γενική συνέλευση την Κυριακή 03 Απριλίοπυ 2016 και ώρα 11:30 πμ. 
 
Ο Πρόεδρος 
Κωλέττας Γεώργιος 
 
Ο Γραμματέας  
Ντίτορας Ιωάννης
Read More »
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 29, 2016 Rating: 5

Εμπορευματικό Ηγουμενίτσας & Τραμ Ιωαννίνων, στα Αουτσάιντερ του Πακέτου Γιούνκερ

Τρίτη, Μαρτίου 29, 2016

Λίγες εβδομάδες θα κρατήσει η αγωνία όλου του τεχνικού αλλά και πολιτικού κόσμου της χώρας για τα αποκαλυπτήρια της Ελληνικής λίστας έργων που θα δηλωθούν για χρηματοδότηση στο περίφημο πλέον Πακέτο Γιουνκέρ (στα αγγλικά Juncker`s Plan).

Όπως έγινε γνωστό η λίστα έχει σταλεί στην Κομισιόν ενώ θα γίνει η παρουσίαση της στους Υπουργούς της Ε.Ε στις 20-21 Απριλίου. Εδώ και μέρες έχουν ήδη διαρρεύσει μεγάλα έργα που θα ενταχθούν σε αυτό ενώ η φημολογία έχει πολλά ακόμα που είναι στην ουρά και περιμένουν την θετική εισήγηση της ειδικής επιτροπής που λειτουργεί για αυτή.
Συνολικά 25 project θα ενταχθούν και μερικά από αυτά αποτελούν διακαή πόθο του κατασκευαστικού κλάδου μιας και αν όλη αυτή η λίστα οδεύσει προς υλοποίηση τότε μιλάμε για μία δεκαετία γεμάτη έργα με ποσά που θα ξεπερνούν κατά πολύ τα ποσά που είδαμε για τους Αυτοκινητόδρομους και τα έργα του ΕΣΠΑ που τελειώνει που έφτασε τα 18δις ευρώ.
 
ΤΑ ΦΑΒΟΡΙ
Αν και η λίστα ακόμα δεν έχει βγει στη δημοσιότητα στην "αγορά" υπάρχουν ήδη τα φαβορί και τα αουτσάιντερ. Ποια είναι όμως τα μεγάλα φαβορί;
1.ΓΡΑΜΜΗ 4 ΜΕΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ
Το βαρύ πυροβολικό της χώρας, σε αυτή τη λίστα είναι αναμφισβήτητα η κατασκευή της γραμμής 4 με 30χλμ και 33 σταθμούς. Πρώτο τμήμα ΑΛΣΟΣ ΒΕΙΚΟΥ-ΓΟΥΔΗ και δεύτερο τμήμα ΓΟΥΔΗ-ΜΑΡΟΥΣΙ έχουν πλήρη προτεραιότητα. Είναι το μεγάλο φαβορί. Το κόστος ξεπερνά τα 3,3 δις ευρώ
2.ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ-ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΥ ΣΤΟ ΛΑΥΡΙΟ
Έργο συνδυασμένων μεταφορών που περιλαμβάνει επέκταση προαστιακού-Αττικής Οδού μέχρι το Λαύριο αλλά και αναβάθμιση του λιμανιού. Μεγάλο φαβορί επίσης. Το κόστος υπολογίζεται σε 500εκ.ευρώ.
3.ΕΠΕΚΤΑΣΕΙΣ ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Μιλάμε για 2 επεκτάσεις (προς Εύοσμο και προς Αεροδρόμιο) και ένα νέο κλάδο (προς Ευκαρπία). Τα 3 αυτά έργα υπολογίζονται σε 1,1 δις ευρώ και αποτελούν επίσης ισχυρό χαρτί μέσα στη λίστα.
4.ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ ΚΡΗΤΗΣ
Επίσης ένα ισχυρό χαρτί για ένα ενεργειακό έργο μεγάλης αξίας για όλη τη χώρα καθώς η ένωση με την Κρήτη θα μειώσει πανελλαδικά το κόστος της παραγόμενης ενεργειας.
5.ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗ ΕΓΝΑΤΙΑ
Εδώ έχουμε ένα ισχυρό παίκτη αλλά με ερωτηματικά. Θα μπει όλη η γραμμή στο Πακέτο ή θα μπει και θα την δούμε τμηματικά; Προηγείται το τμήμα Αλεξανδρούπολη-Ορμένιο ενώ θα προχωρημένα μελετητικά είναι τα τμήματα Θεσσαλονίκη-Καβάλα-Ξάνθη με νέα χάραξη και η αναβάθμιση Ξάνθη-Αλεξανδρούπολη.
6.ΥΠΟΘΑΛΑΣΣΙΑ ΖΕΥΞΗ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ-ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ
Μεγάλο φαβορί με σίγουρη ένταξη στο Πακέτο Γιουνκέρ. Η εμπορική του επιτυχία εγγυάται την ένταξη του στη σχετική λίστα.
7.ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΚΑΣΤΕΛΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ
Το μεγάλο project της Κρήτης που θα προσελκύσει πολλούς μεγάλους παίκτες και κόστος 850εκ.ευρώ. Εδώ έχουμε ένα ερωτηματικό. Η χρηματοδοτική συμβολή του Δημοσίου αποτελεί μέρος των προσφορων και αν κάποιος ενδιαφερόμενος το καλύψει τότε παίρνει προβάδισμα. Είναι όμως ένα μεγάλο φαβορί.
8.ΣΤΑΘΜΟΣ ΚΤΕΛ ΣΤΟΝ ΕΛΑΙΩΝΑ
Πρόκειται έργο φαβορί και ένα από τα λεγόμενα "αιώνια έργα" της χώρας καθώς συζητείται εδώ και 15 χρόνια. Στόχος είναι η κατασκευή ενός νέου τερματικού Κεντρικού Σταθμού Υπεραστικών Λεωφορείων (ΚΣΥΛ) πάνω από το σταθμό Μετρο ΕΛΑΙΩΝΑΣ που θα αντικαταστήσει τους σημερινούς ντροπιαστικούς σταθμούς σε Κηφισό και Λιοσίων και άλλους που είναι διάσπαρτοι στην πόλη. Ο νέος σταθμός θα διαθέτει καταστήματα εστίασης, εμπορικά και θα μοιάζει περισσότερο με χώρο αεροδρομίου έχοντας οθόνες για την άφιξη και αναχώρηση των λεωφορείων κ.α
9. ΘΡΙΑΣΙΟ ΠΕΔΙΟ
Ήδη σε διαγωνισμό με τη διαδικασία υποβολής προσφορών να έχει πάρει παράταση μέχρι τα τέλη Μαΐου και ως το τέλος του χρόνου θα έχει γίνει η επιλογή του επενδυτή. Ο διαγωνισμός αφορά σύμβαση παραχώρησης με ποσοστό επί του τζίρου. Τα έσοδα για το Δημόσιο εκτιμάται ότι θα ανέλθουν στα 500.000 ευρώ ετησίως τα πρώτα 12 έτη και από τον 13ο χρόνο και μετά σε 1,5 εκατ. ευρώ. Επίσης μεγάλο φαβορί.

ΤΑ ΑΟΥΤΣΑΙΝΤΕΡ
1.ΒΟΑΚ
Το έταιρο μεγάλο έργο της Κρήτης με κόστος που αγγίζει το αστρονομικό ποσό των 2 δις ευρώ. Εφόσον θεωρηθεί ώριμο θα προταθεί για ένταξη στη λίστα. Έχει μεγάλο μειονέκτημα την πρόταση να μην έχει διόδια καθώς το Πακέτο Γιουνκέρ λειτουργεί βάσει ανταποδοτικότητας και η ιδέα για αποπληρωμή με πληρωμές διαθεσιμότητας είναι μάλλον ένα χοντροκομμένο αστείο.
2.ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ+ΛΙΜΑΝΙΑ ΠΑΤΡΑ-ΠΥΡΓΟΣ-ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Σημαντικό σιδηροδρομικό καταρχάς έργο που ζωντανεύει τον σιδηρόδρομο σε αυτή την περιοχή της χώρας. Έχει μεγάλα μειονεκτήματα το πολύ μεγάλο κόστος που φτανει τα 600εκ.ευρώ μιας και ανταποδοτικά δύσκολα θα τα δώσει στον επενδυτή καθώς κινείται σε περιοχής μικρής αστικής πυκνότητας εκτός από την Πάτρα. Αν δοθούν μαζί τα Λιμάνια Πάτρας-Κατάκολου-Καλαμάτας ίσως να υπάρξει ενδιαφέρον...
3.ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΥΜΗΤΤΟΥ
Η επέκτασης της Δυτικής Περιφερειακής Υμηττού μέχρι τη Λ.Βουλιαγμένης στο ύψος της Ηλιούπολης είναι ένα σημαντικο οδικό αστικό έργο όμως είναι μικρό σε μήκος για να "περπατήσει" στον ανταγωνιστικό κόσμο του Πακέτου Γιουνκέρ. Θα χρειαστεί να προστεθεί αντικείμενο για να υπάρξει ενδιαφέρον καθώς ήδη έχουμε ένα παίκτη (Αττική Οδός) που διαχειρίζεται 65χλμ δρόμου. Ο νέος επενδυτής τι θα διαχειρίζεται. 3χλμ;
4,5. ΤΡΑΜ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ-ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΙΚΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
Διατυπώθηκε η θέληση της Περιφέρειας να εντάξει αυτά τα 2 έργα στο Πακέτο Γιούνκερ. Μαζί και τα 2 έχουν πρόβλημα στον βασικό όρο της ανταποδοτικότητας και δύσκολα θα βρεθεί επενδυτής αν δεν υπαρξει επιπλεόν "δέλεαρ".
6.ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Προμήθεια νέας γενιάς λεωφορείων, διαμόρφωση νέας εταιρικής ταυτότητας, νέου brand με στόχο τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς πιο τουριστικό. Η πρόταση πάσχει στο βασικό κομμάτι της ανταποδοτικότητας.
7.ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΑ
Αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, πάνω από 50 υδατοδρόμια βρίσκονται σε μία διαδικασία αδειοδότησης. Υπάρχουν φήμες για την ένταξη τους στο Πακέτο Γιουνκέρ όμως ως μέσο μη δοκιμασμένο στη χώρα αποτελεί αίνιγμα αν οι επενδυτές το προτιμήσουν αν ενταχθεί στις λίστες.
 
ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΤΩΝ PROJECT ΤΟΥ ΠΑΚΕΤΟΥ ΓΙΟΥΝΚΕΡ
Τα βασικά κριτήρια στην αξιολόγηση των έργων είναι τα ακόλουθα:
1. Η συμβολή στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας
2. Η συμβολή στην ανάπτυξη της απασχόλησης (τόσο κατά τη φάση κατασκευής όσο και κατά τη φάση λειτουργίας)
3. Η δυνατότητα έγκαιρης εκκίνησης κατά την περίοδο 2015-2017, ώστε τα έργα να ενταχθούν άμεσα για χρηματοδότηση.
4. Η δυνατότητα παραγωγής εσόδων, ώστε να είναι δυνατή η αποπληρωμή των δανείων και επιπρόσθετα για έργα ΣΔΙΤ ή ιδιωτικά, η δημιουργία ενδιαφέροντος για συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα.
Τα έργα προς αξιολόγηση αναλύθηκαν και ταξινομήθηκαν σε επτά κατηγορίες από τις οποίες:
• Οι δύο πρώτες περιλαμβάνουν έργα που έχουν τα χαρακτηριστικά να ενταχθούν στο κατάλογο έργων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων (EFSI)
• Οι επόμενες πέντε κατηγορίες περιλαμβάνουν έργα του καταλόγου που εκτιμάται ότι δεν συγκεντρώνουν τα περισσότερα χαρακτηριστικά που είναι απαραίτητα και προτείνεται η ένταξη τους σε άλλα εργαλεία χρηματοδότησης (ΕΣΠΑ, ΠΔΕ)
Μέχρι σήμερα έχουν ενταχθεί, από άλλα κράτη - μέλη, επενδύσεις άνω των 72 δισ. ευρώ σε τομείς που ξεκινούν από την υγεία και φτάνουν μέχρι τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ). Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com
Read More »
Εμπορευματικό Ηγουμενίτσας & Τραμ Ιωαννίνων, στα Αουτσάιντερ του Πακέτου Γιούνκερ Εμπορευματικό Ηγουμενίτσας & Τραμ Ιωαννίνων, στα Αουτσάιντερ του Πακέτου Γιούνκερ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 29, 2016 Rating: 5

Συνελήφθη 51χρονος στη Λεπτοκαρυά Θεσπρωτίας, για μεταφορά δύο ομοεθνών του

Τρίτη, Μαρτίου 29, 2016


Συνελήφθη, σήμερα (29.03.2016) μετά τα μεσάνυχτα στη Λεπτοκαρυά Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Β΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, 51χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για μεταφορά μη νόμιμων αλλοδαπών.

Αναλυτικότερα, ο 51χρονος εντοπίστηκε στο πλαίσιο προληπτικών αστυνομικών ελέγχων και όπως διαπιστώθηκε, μετέφερε με ΙΧΕ αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του, δύο υπηκόους Αλβανίας, ηλικίας 24 και 32 ετών, οι οποίοι εισήλθαν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου.

Το αυτοκίνητο κατασχέθηκε.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Β΄ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών.

Read More »
Συνελήφθη 51χρονος στη Λεπτοκαρυά Θεσπρωτίας, για μεταφορά δύο ομοεθνών του Συνελήφθη 51χρονος στη Λεπτοκαρυά Θεσπρωτίας, για μεταφορά δύο ομοεθνών του Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 29, 2016 Rating: 5

Ο Φορέας Διαχείρισης Αχέροντα και Καλαμά υποδέχεται τα χελιδόνια

Τρίτη, Μαρτίου 29, 2016


Ο Φορέας Διαχείρισης Στενών και Εκβολών Ποταμών Αχέροντα και Καλαμά σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία διοργανώνει και φέτος γιορτή και προσκαλεί μικρούς μεγάλους να υποδεχθούν την Άνοιξη, φτιάχνοντας φωλιές για τα χελιδόνια. 
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 29/03 στο Κέντρο Πληροφόρησης, στην Αμμουδιά και στις 30-31/03 στο «Πάνθεον» στην Ηγουμενίτσα και ώρα 9:30πμ.
Σκοπός των «Χελιδονισμάτων» είναι τα παιδιά να ευαισθητοποιηθούν σχετικά με τον ερχομό των χελιδονιών, το μακρύ τους ταξίδι και να τα βοηθήσουν φτιάχνοντας για αυτά φωλιές από πηλό, τις οποίες τα παιδιά θα πάρουν μαζί τους και θα τις τοποθετήσουν στο σπίτι τους ή στο σχολείο, προσφέροντας στα χελιδόνια έτοιμα σπιτάκια.
Τα παιδιά εκτός από τις χελιδονοφωλιές , θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μία ενδιαφέρουσα παρουσίαση σχετική με το ταξίδι των χελιδονιών ,καθώς επίσης να ασχοληθούν και με διάφορες χειροτεχνίες και ζωγραφιές σχετικές με τα χελιδόνια. 
Με αυτές τις κατασκευές και με ζωγραφιές που θα μοιραστούν στα παιδιά θα γνωρίσουν ένα έθιμο για το καλωσόρισμα των χελιδονιών που μας έρχεται από παλιά.
Σε πολλές περιοχές της χώρας μας, την πρώτη Μαρτίου ή στις 21 Μαρτίου, ημέρα της εαρινής ισημερίας, τα παιδιά γυρνάνε στα σπίτια κρατώντας ένα αρθρωτό ομοίωμα χελιδονιού, την «χελιδόνα», και τραγουδούν ένα είδος καλάντων, τα χελιδονίσματα. 
Το έθιμο της χελιδόνας, έχει τις ρίζες του στην αρχαία Ελλάδα, και επιβιώνει μέχρι τις μέρες μας σε πολλά μέρη της Ελλάδας όπως Ήπειρο, Μακεδονία, Θράκη και Δωδεκάνησα.
Την «χελιδόνα» σε κάποιες περιοχές την στολίζουν με φύλλα κισσού, που είναι χαρακτηριστικό της αειθαλούς βλάστησης, σε άλλες, με ζουμπούλια ή άλλα ανοιξιάτικα λουλούδια, κι αλλού της κρεμούν κουδουνάκια και πολύχρωμα χαρτιά.
Οι «Χελιδονιστές», οι οποίοι ήταν κυρίως παιδιά αλλά και σε κάποιες περιπτώσεις ενήλικες, και γύριζαν από σπίτι σε σπίτι τραγουδώντας τραγούδια για τον ερχομό των χελιδονιών. 
Παλιά, οι νοικοκυρές έδιναν στα παιδιά λάδι, κρασί, αλεύρι, σιτάρι, αυγά και σε λίγες περιπτώσεις χρήματα. 
Τα λεφτά καθώς και ότι προϊόντα που μάζευαν τα παιδιά τα αφιέρωναν στην εκκλησία. 
Κάποια «χελιδονίσματα» χαιρετίζουν το έαρ, την άνοιξη και απαγγέλλουν στίχους, για να διώξουν τον χειμώνα ή τον τελευταίο μήνα του, τον Φλεβάρη.
Read More »
Ο Φορέας Διαχείρισης Αχέροντα και Καλαμά υποδέχεται τα χελιδόνια Ο Φορέας Διαχείρισης Αχέροντα και Καλαμά υποδέχεται τα χελιδόνια Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 29, 2016 Rating: 5

Παντελής Κίτσιος: "Άγαμοι θύται"

Τρίτη, Μαρτίου 29, 2016


Θέλω να απευθύνω ένα μεγάλο ευχαριστώ στις νέοδημοκράτισσες και στους νεοδημοκράτες, για τις δύο θητείες που με εμπιστεύτηκαν στην ΝΟΔΕ Θεσπρωτίας, ως υπεύθυνο αγροτικών θεμάτων και ως υπεύθυνο τύπου. 

Θα ήθελα επίσης να ξεδιαλύνω το "μυστήριο" με την ξαφνική αποχώρηση από την διεκδίκηση της προεδρίας της ΝΟΔΕ. 

Πολύ απλά και προς μεγάλη μου λύπη, κατάπληξη και οργή , διαπίστωσα ότι δεν είμαι μέλος του κόμματος!!!!!! 

Αν και ψήφισα στις εκλογές για την ανάδειξη αρχηγού . 

ΔΕΝ ΜΕ ΠΟΝΑΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΚΛΕΧΘΩ , όσο με πονάει που δεν μπορώ να εξελέξω.  
Από τα νεαρά μου ΧΡΟΝΙΑ ως δημοσιογράφος έως πρόσφατα, έχω δώσει μάχες για αυτό το κόμμα, με προσωπικό κόστος αλλά και είσπραξη βεντετισμού από άλλους πολιτικούς χώρους . 

Δεν θα αναρωτηθώ πιο χέρι με διέγραψε ή πιο χέρι δεν με έγραψε στις πρόσφατες εκλογές. 

Απλά σας δηλώνω πως δεν θα με ευνουχίσετε κύριοι .. 

Και αν της οποίας πένας είμαι θύμα... Άγαμοι θύται.. ΕΙΣΤΕ ΕΣΕΙΣ!!!! 

Θα κλείσω με τα λόγια που μου έλεγε πάντα ο αείμνηστος Αλέξης Αναστασίου:
"θα σε φάνε παιδί μου, πρόσεχε. Είσαι αντισυμβατικός και τους χώνεσαι. Η ΝΔ τρώει τα παιδιά της, είναι σαν τον Κρόνο ".

Είμαι μόνο 41 και θα με βρείτε μπροστά σας, θύται άγαμοι !!! 

Εις το επανιδείν ! 

Έσσεται ήμαρ!!

Παντελής Κίτσιος
Read More »
Παντελής Κίτσιος: "Άγαμοι θύται" Παντελής Κίτσιος: "Άγαμοι θύται" Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 29, 2016 Rating: 5