Στη μνήμη του Γιώργου Τσώνη - Του Παύλου Τζοβάρα

Τετάρτη, Νοεμβρίου 03, 2021
Στη μνήμη του Γιώργου Τσώνη - Του Παύλου Τζοβάρα


Στις 31/10/2021 απεβίωσε στην Ηγουμενίτσα, σε ηλικία 87 ετών, και την επομένη 1/11/2021 ενταφιάστηκε στην πατρώα γη της Θεσπρωτίας, όπου και αναπαύεται, ο Γεώργιος Χρ. Τσώνης. Ένας πρόσχαρος, καλοκάγαθος, ευγενικός και καλοσυνάτος συμπολίτης μας.

Στην εξόδιο ακολουθία του, παρά τις εγγενείς δυσχέρειες λόγω κορονοϊού, συνέρρευσε πλήθος κόσμου και από την πόλη της Κέρκυρας (τόπο καταγωγής της συζύγου του κ. Τούλας και μόνιμης κατοικίας της αδερφής του Ευφροσύνης Κοσκινά) και από τα πλησιέστερα περίχωρά μας Αγ. Βλασίου, Καστρίου, Μαυρουδίου, Νέας Σελεύκειας και από τις συνοικίες της πόλης μας και ιδίως την ξακουστή «Γράβα», επίσημοι και αναρίθμητοι φίλοι της οικογενείας του μεταστάντος που υπογράμμιζαν με ένα βουβό, γνήσιο, ειλικρινή και λιτό αποχαιρετισμό την ξεχωριστή απώλεια.

Γόνος της πατριαρχικής οικογένειας των Τσωναίων, γεύθηκε από πολύ νωρίς και σε ηλικίας μόλις 6 ετών την φρίκη του πολέμου και τη σκληρή και άδικη μοίρα να «ζήσει» την εκτέλεση του πατέρα του Χρήστου μαζί με το συμπολίτη του Χρήστο Πιτούλη, πρώτα θύματα στην περιοχή μας κατά την έναρξη του ελληνοιταλικού πολέμου και της άνανδρης εισβολής των μελανοχιτώνων της τότε φασιστικής Ιταλίας.

Αλλά βρήκε τη δύναμη, αντί το μίσος να κυριεύσει την ψυχή του, να χαλυβδωθεί μέσα του το αίσθημα της αγάπης για το συνάνθρωπο, της συμπόνιας, της αλληλεγγύης, της καλοσύνης, της προσφοράς και της ανιδιοτέλειας.

Αγαπητός σε όλη την πόλη μας, όσο κανείς. Συμπονετικός προς όλους. Ευγενικός και γενναιόδωρος παντού. Έζησε μια ζωή πλούσια, μεστή και συμπληρωμένη, χωρίς ποτέ να βλάψει κανέναν. Τον συνέπαιρνε η αλληλεγγύη σε τέτοιο βαθμό που μάλιστα δεν δίστασε με κίνδυνο της ζωής του να συντροφεύσει και να εισδύσει στα ελληνοαλβανικά σύνορα μ’ έναν συμπατριώτη μας που πάλευε να επαναπατρίσει την οικογένειά του από την Αλβανία του Χότζα, ατυχώς με άδοξο και πικρό τέλος για τον ομοεθνή μας.

Ανήσυχος, πολυμήχανος και περιπετειώδης. Δοκίμασε όλες τις χαρές της ηλικίας του και της παντοτινής νιότης του: Στα ποδοσφαιρικά γήπεδα όλου του νομού, της Πάργας, της Κερκύρας μέχρι και στα γήπεδα της Αθήνας συμμετέχοντας με την ομάδα της αστυνομίας… χωρίς να είναι αστυνομικός. Στο ψάρεμα με το περίφημο «μπαρκί» του, σ’ όλες τις παραθαλάσσιες σπηλιές, ποτάμια και λιμνότοπους της περιοχής μας. Στο κυνήγι… παντός θηράματος με καλογυμνασμένα σκυλιά. Μανιώδης οδηγός μηχανής μεγάλου κυβισμού που άλλη όμοια της δεν κυκλοφορούσε στα μέρη μας. Λάτρης των οικόσιτων ζώων, πολύ πριν εμφανιστούν οι φιλοζωικές ομάδες. Η αγάπη του για τις γάτες παροιμιώδης. Γνωρίζει καλά η οικογένειά του όταν στο πάρκινγκ του αυτοκινήτου του κάποιος οδηγός από αδεξιότητα πάτησε το αγαπημένο του γατάκι, τί τράβηξαν για να του ανακοινώσουν τη θλιβερή είδηση… Δεν υστέρησε δε και στην έκφραση του πατριωτικού του φρονήματος με τη συμμετοχή του στην εθνοφυλακή, μαζί με τον ομαδάρχη φίλο του Ευάγγελο Βεζδρεβάνη.

Όπου τα «στέκια» του εκεί και ο συνωστισμός: Στα καφέ του Λάμπρο Κόκκα, Νοτίδη και Μιχαλά παλαιά, στο καφέ «Ανατολή» στη συνέχεια και τελευταία στο «Del Mar», τα εκκωφαντικά καλωσορίσματα και τα ενθουσιώδη χαιρετίσματα έδιναν και έπαιρναν.

Η «θρυλική παρέα» και οι συνήθεις ομοτράπεζοι: Χρήστος Δροσόπουλος, Ευάγγελος Ανδρέου, Θωμάς Τσόμπας, Λεωνίδας Κομίνης, Ευάγγελος Μπάρμπας, στην οποία συχνά με προσκαλούσαν και απολαμβάναμε τον κ. Γιώργο να μας (ξανα)λέει μια από τις.. χιλιοειπωμένες ιστορίες του, τώρα πράγματι δοκιμάζει άφατη θλίψη και ψυχικό άλγος.

Χρέος να κρατήσουμε ζωντανή τη μνήμη του και στο μέτρο του δυνατού η παρέα να επαναδραστηριοποιηθεί… όχι πια για να ξανακούσει τις ιστορίες του κ. Γιώργου, αλλά για να διηγηθούμε πλέον τις δικές του ιστορίες, τα «έργα και τις ημέρες» του, τα πεπραγμένα του. Και τέτοιες υπάρχουν πολλές. Έτσι, για να νιώθουμε ότι μας βλέπει, μας ακούει και μας χαμογελάει από ψηλά μ’ αυτό το γαλήνιο βλέμμα και το ευγενικό χαμόγελο που δεν τον εγκατέλειψε ούτε στην τελευταία του πνοή.

Τίποτα όμως δεν θα ’ναι όπως πρώτα. Θα μας στοιχειώνει η καταλυτική απουσία σου. Θα μας λείψει το γλυκύτατο χαμόγελό σου. Το αστείρευτο χιούμορ σου. Οι αλησμόνητες πολλαπλές ξεναγήσεις στην Αλβανία, η επίσκεψη στο Βουθρωτό, στο Μουρσί, στο Μπλε Μάτι, στους Αγίους Σαράντα, που έκανες επίδειξη αλβανικής γλωσσομάθειας ως δεινότατος μεταφραστής. Οι περιπλανήσεις μας στην Κέρκυρα που την ήξερες σπιθαμή προς σπιθαμή και όπου και αν γυρίσαμε βρήκαμε παντού γνωστούς που σε χαιρετούσαν με θέρμη και πρωτόγνωρη οικειότητα.

Είχα την τύχη να χειριστώ επί 40 χρόνια όλες τις υποθέσεις του, ως συνήγορος και νομικός του σύμβουλος. Με περιέβαλε με τόση αγάπη, εκτίμηση και εμπιστοσύνη που λίγοι-ελάχιστοι δικηγόροι σ’ όλη την επικράτεια έχουν νιώσει! Πρώτος μπήκε στο γραφείο μου και μετά την αποχώρησή μου συνέχισε με την ίδια εμπιστοσύνη με δικηγόρο τον υιό μου Γιάννη, τον οποίο και υπεραγαπούσε. Επί 50 χρόνια μας συνέδεε μια ακατάλυτη φιλία, μια αλληλοεκτίμηση, μια σχέση περισσότερη και από συγγενική.

Δημιούργησε μια εξαίρετη οικογένεια, πράγμα που οφείλεται κυρίως στην ευγενική και στωική οικοδέσποινα κ. Τούλα. Μαζί απόκτησαν δύο αξιαγάπητα παιδιά. Τον Χρήστο, ένα πραγματικά λαμπρό παιδί που κληρονόμησε πλήρως τον άκρατο συναισθηματισμό του πατέρα του. Και τον δημοφιλή Θάνο, μέλος της φιλαρμονικής του Δήμου, που ατυχώς λόγω πανδημίας δεν συνόδευσε τελετουργικά την εκδημιά του και μέλος του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας, που «ρυθμίζει» άψογα τις επικοινωνίες μας στην «Wind».

Ας ευχηθούμε στην οικογένειά του την εξ ύψους παρηγορία και ν’ αντλήσουν δύναμη στην αναπάντεχη δοκιμασία τους από το περίσσευμα αγάπης του συρρεύσαντος πλήθους στον Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας.

Είναι κάτι στιγμές που οι λέξεις είναι αδύνατον να σηκώσουν το βάρος και την αλήθεια της απώλειας. Έτσι ορίζεται στα ανθρώπινα. Δεν ιστορείται εύκολα ο τελευταίος αποχαιρετισμός.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που ήδη σκεπάζει έναν αρχοντικό άνθρωπο, έναν ευγενικό και καλό συμπολίτη μας, μια άδολη και αγνή ψυχή που τόσο νοιάστηκε για όλους μας!

Αγαπημένε μου Γιώργο∙ Σ’ ευχαριστώ για όλα!
Σε αποχαιρετώ με σεβασμό και αγάπη!

Ηγουμενίτσα, 01-11-2021
Παύλος Τζοβάρας, τ. Δικηγόρος
Read More »
Στη μνήμη του Γιώργου Τσώνη - Του Παύλου Τζοβάρα Στη μνήμη του Γιώργου Τσώνη - Του Παύλου Τζοβάρα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 03, 2021 Rating: 5

Το ΚΚΕ Θεσπρωτίας για την εξέλιξη της πανδημίας και τα νέα μέτρα

Τετάρτη, Νοεμβρίου 03, 2021
Το ΚΚΕ Θεσπρωτίας για την εξέλιξη της πανδημίας και τα νέα μέτρα


Τα δήθεν νέα μέτρα, που εξήγγειλε η κυβέρνηση για τη διαχείριση της πανδημίας, είναι τα ίδια που έχουν δοκιμαστεί εδώ και καιρό κι έχουν οδηγήσει στη σημερινή τραγική κατάσταση των καθημερινών ρεκόρ σε αριθμό κρουσμάτων. Το μόνο που αλλάζει είναι η δοσολογία στα μέτρα, ανάλογα με τη φάση έξαρσης ή ύφεσης της πανδημίας, και τα οποία συνοδεύονται από τη γνωστή “καραμέλα” της αποκλειστικότητας της ατομικής ευθύνης και από τη μετακύλιση του κόστους για την πρόληψη στο λαό και τους εργαζόμενους.

Μετά από όλα αυτά, το κάλεσμα “ενότητας” που απευθύνει ο πρωθυπουργός είναι ουσιαστικά κάλεσμα “συναίνεσης” σε μια αδιέξοδη κι εγκληματική πολιτική, αφού την ίδια στιγμή η κυβέρνηση δεν παίρνει κανένα μέτρο:
- Για τη στήριξη του δημοσίου συστήματος Υγείας, που έχει “φρακάρει” ξανά, με αναγκαίες προσλήψεις προσωπικού κι έκτακτη χρηματοδότηση.
- Για την οργάνωση μιας σοβαρής ενημερωτικής εκστρατείας κι ενός εμβολιαστικού προγράμματος, στηριγμένου στο δημόσιο σύστημα υγείας, που θα περιλαμβάνει αναλυτική ενημέρωση, προληπτικό έλεγχο, αλλά και ιατρική παρακολούθηση των εμβολιασμένων, πολύ περισσότεροι που οι τελευταίοι διατηρούν πιθανότητες νόσησης, ακόμη και σοβαρής.
- Για την επίταξη των μεγάλων ιδιωτικών μονάδων της Υγείας που εξακολουθούν να θησαυρίζουν, εκμεταλλευόμενες τα κενά του δημοσίου συστήματος και τις προκλητικές συμβάσεις που έχει υπογράψει η κυβέρνηση μαζί τους και τις οποίες βαφτίζει “επίταξη”.
- Για μέτρα προστασίας και μείωση του κινδύνου σε χώρους μεγάλης διασποράς, όπως είναι τα Μέσα Μεταφοράς, τα σχολεία και οι χώροι δουλειάς. Αντί αυτού η κυβέρνηση εγκληματεί, προχωρώντας σε συγχωνεύσεις τμημάτων στα σχολεία, ενώ την ίδια στιγμή για μικροκομματικούς λόγους αφήνει εκτός μέτρων προστασίας τους θρησκευτικούς χώρους.

Οι παραπάνω κραυγαλέες αντιφάσεις, οι οποίες χαρακτηρίζουν εξαρχής την πολιτική διαχείρισης της πανδημίας, είναι που -εκτός όλων των άλλων- καλλιεργούν και τη δυσπιστία απέναντι στην αναγκαιότητα του εμβολιασμού και τις συμβουλές της επιστήμης.
Άλλωστε, η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή αξιοποιεί τον εμβολιασμό για να καλλιεργήσει κλίμα κοινωνικού αυτοματισμού και διχασμού, για να πετάξει από πάνω της την ευθύνη, αλλά και για να προχωρήσει τα σχέδια περαιτέρω εμπορευματοποίησης του δημοσίου συστήματος υγείας και συρρίκνωσης των δικαιωμάτων των εργαζομένων σε αυτό.
Αυτό που βαραίνει στις κυβερνητικές αποφάσεις για την πανδημία, αλλά και συνολικά στην κυβερνητική πολιτική για την υγεία, είναι η λογική “κόστους – οφέλους”. Ουσιαστικά, η αποδοτικότητα κάθε μέτρου κρίνεται με βάση τις προτεραιότητες της καπιταλιστικής οικονομίας και της δημοσιονομικής πολιτικής που θυσιάζει τις λαϊκές ανάγκες στο βωμό αυτών των προτεραιοτήτων. Είναι η ίδια λογική που έχει οδηγήσει στην κατάρρευση των δημοσίων συστήματος υγείας σε όλον τον κόσμο, αδυνατώντας να προστατεύσει τη ζωή και την υγεία του λαού.
Τα ψέμματα τελειώσαν. Η πλήρης επιπέδωση των εμβολιασμών και ο αριθμός των νοσηλευόμενων σε απλές και κλίνες ΜΕΘ δείχνουν ότι ούτε η πανδημία τελείωσε, ούτε διανύουμε κανένα “τελευταίο μίλι”, όπως έλεγε ο πρωθυπουργός. Αν συνεχίστεί η ίδια εγκληματική πολιτική τότε το 4ο κύμα θα είναι πιο φονικό από το 1ο και το 2ο μαζί. Για να μη χαθούν κι άλλες ανθρώπινες ζωές χρειάζεται εδώ και τώρα να παρθούν όλα εκείνα τα αναγκαία μέτρα, για τα οποία από την πρώτη στιγμή φωνάζουν οι υγειονομικοί, οι επιστήμονες, τα σωματεία, οι μαζικοί φορείς.

· Καθολικό πρόγραμμα δημόσιου δωρεάν εμβολιασμού με όλα τα αποτελεσματικά και ασφαλή εμβόλια. Αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων φαρμάκων. Δωρεάν πλήρης προληπτικός ιατρικός έλεγχος πριν τον εμβολιασμό, εφαρμογή της φαρμακοεπαγρύπνησης, με σταθερή παρακολούθηση των εμβολιασμένων για έγκαιρη παρέμβαση σε τυχόν παρενέργειες και επιστημονική καταγραφή των αποτελεσμάτων του εμβολιασμού. Εμβολιαστική εκστρατεία με ευθύνη του κράτους, εξαντλητική ενημέρωση και απαντήσεις στα ερωτήματα, με ουσιαστική και προσωποποιημένη ενημέρωση του λαού. Συνταγογράφηση του εμβολίου κατά της εποχικής γρίπης σε όλες τις ηλικιακές ομάδες άνω των 6 μηνών και εξασφάλιση του δωρεάν εμβολιασμού.
· Δωρεάν επαναλαμβανόμενα προληπτικά τεστ για τον κορονοϊό σε όλους χωρίς εξαίρεση.
· Συστηματικά προληπτικά μέτρα αντιμετώπισης του συγχρωτισμού στα σχολεία, σχολές, μέσα μαζικής μεταφοράς, τόπους δουλειάς. Δωρεάν διάθεση των μέσων προστασίας, όπως μάσκες και αντισηπτικά.
· Αύξηση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό. Να διατεθούν κατά προτεραιότητα όσα χρήματα απαιτούνται για τη στελέχωση, τον εξοπλισμό, το υγειονομικό υλικό στα δημόσια νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ και τις μονάδες Πρόνοιας.
· Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις μονάδες υγείας-πρόνοιας. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και των εργαζομένων των ιδιωτικών συνεργείων. Κατάργηση του μέτρου της αναστολής εργασίας στην υγεία – πρόνοια. Καμία απόλυση υγειονομικού.
· Επίταξη, χωρίς αποζημίωση των επιχειρηματιών, των μεγάλων νοσοκομειακών μονάδων του ιδιωτικού τομέα, των διαγνωστικών κέντρων και των κέντρων αποκατάστασης, για τις ανάγκες διάγνωσης, θεραπείας και αποκατάστασης των Covid και μη Covid ασθενών. Καμία αναστολή ιατρικων πράξεων (χειρουργεία, ογκολογικές θεραπείες, εξωτερικά ιατρεία). Ένταξη των ιδιωτών γιατρών και άλλων υγειονομικών σε ενιαίο κρατικό σχέδιο για τη δωρεάν περίθαλψη του λαού που δεν απαιτείται νοσηλεία, στα ιατρεία τους ή με κατ’ οίκον επίσκεψη.
· Να παρθούν τώρα πίσω τα σχέδια για το ”νέο ΕΣΥ” της κυβέρνησης που προβλέπει συγχωνεύσεις, παραπέρα εμπορευματοποίηση και αντιδραστικές αλλαγές στον ΕΟΠΥΥ. Καμία εμπλοκή του ιδιωτικού τομέα στη λειτουργία των δημόσιων μονάδων υγείας.
Ανάπτυξη δημόσιων ΚΥ, περιφερειακών ιατρείων και Κέντρων Αποκατάστασης, με σύγχρονο εξοπλισμό και επαρκή στελέχωση σε αριθμό όλων των ειδικοτήτων σε όλες τις περιοχές της χώρας, όλο το 24ωρο, όλες τις μέρες του χρόνου. Ανάπτυξη τμημάτων με διεπιστημονικές ομάδες για την παρακολούθηση των ασθενών που νόσησαν από τον κορονοϊό. Πλήρης και δωρεάν εξασφάλιση των αναγκαίων υπηρεσιών αποκατάστασης.

Ηγουμενίτσα 03/11/2021
Read More »
Το ΚΚΕ Θεσπρωτίας για την εξέλιξη της πανδημίας και τα νέα μέτρα Το ΚΚΕ Θεσπρωτίας για την εξέλιξη της πανδημίας και τα νέα μέτρα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 03, 2021 Rating: 5

ΣΚΡΑΤΣ: Κέρδη άνω των 10,6 εκατ. ευρώ τον Οκτώβριο

Τετάρτη, Νοεμβρίου 03, 2021
ΣΚΡΑΤΣ: Κέρδη άνω των 10,6 εκατ. ευρώ τον Οκτώβριο


Κέρδη άνω των 10,6 εκατομμυρίων ευρώ μοίρασε το ΣΚΡΑΤΣ τον Οκτώβριο σε χιλιάδες νικητές. Συγκεκριμένα, τον προηγούμενο μήνα τα συνολικά κέρδη του παιχνιδιού ανήλθαν σε 10.627.467 ευρώ.
Την προηγούμενη εβδομάδα, από τις 25 Οκτωβρίου έως και τις 31 Οκτωβρίου, το ΣΚΡΑΤΣ μοίρασε συνολικά 2.288.461 ευρώ.
Ανάμεσα στους νικητές ήταν ένας τυχερός στην Ξάνθη, ο οποίος κέρδισε 10.000 ευρώ στο ΣΚΡΑΤΣ «ΣΜΑΡΑΓΔΕΝΙΑ ΕΦΤΑΡΙΑ». Ένας τυχερός στην Σκύδρα κέρδισε 5.000 ευρώ στο παιχνίδι «ΧΡΥΣΗ ΠΥΡΑΜΙΔΑ», ενώ τρεις ακόμα παίκτες κέρδισαν το ίδιο ποσό στο ΣΚΡΑΤΣ «SUPER ΜΑΓΙΚΑ ΚΕΡΑΣΙΑ».
Συνολικά 37 παίκτες, από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, κέρδισαν έπαθλα των 1.000 ευρώ.
Το ΣΚΡΑΤΣ προσφέρει ένα ευρύ φάσμα επάθλων για τους παίκτες, μεταξύ αυτών μεγάλα ποσά από 100.000 έως και 1.000.000 ευρώ.
Διατίθεται από πρακτορεία ΟΠΑΠ, λαχειοπώλες, περίπτερα, μίνι μάρκετ, καταστήματα ΕΛΤΑ και επιλεγμένα πρατήρια υγρών καυσίμων και σούπερ μάρκετ.

Ελληνικά Λαχεία Α.Ε.
H Ελληνικά Λαχεία Α.Ε. μία εταιρεία του Ομίλου ΟΠΑΠ, διαθέτει το αποκλειστικό δικαίωμα παραγωγής, λειτουργίας, κυκλοφορίας, προβολής και διαχείρισης όλων των Κρατικών Λαχείων όπως το Λαϊκό, το Εθνικό, το Πρωτοχρονιάτικο αλλά και το Στιγμιαίο Κρατικό Λαχείο-ΣΚΡΑΤΣ, με σύμβαση παραχώρησης για 12 έτη. H Ελληνικά Λαχεία Α.Ε. αποτελεί κοινοπραξία μεταξύ τριών κορυφαίων εταιρειών στον κλάδο των τυχερών παιχνιδιών και λοταρίας: ΟΠΑΠ Α.Ε., Scientific Games Int'l και Intralot Α.Ε.

ΟΜΙΛΟΣ ΟΠΑΠ Α.Ε.
Ο Όμιλος ΟΠΑΠ έχει τα αποκλειστικά δικαιώματα για τη λειτουργία και τη διαχείριση αριθμολαχείων, παιχνιδιών αθλητικού στοιχήματος, αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματος, λαχείων, στιγμιαίων τυχερών παιχνιδιών και παιγνιομηχανημάτων στην Ελλάδα και κατέχει ηγετική θέση στον κλάδο για την ενσωμάτωση των παγκόσμιων αρχών του Υπεύθυνου Παιχνιδιού στη δραστηριότητα του.
Ο ΟΠΑΠ ΑΕ ιδρύθηκε το 1958, διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο διανομής και η απόκτησή της το 2013 από τον Όμιλο Emma Delta Hellenic Holdings έδωσε την απαραίτητη ώθηση για τη διασφάλιση της μελλοντικής ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας της εταιρείας σε διεθνές επίπεδο.
Το χαρτοφυλάκιο του ΟΠΑΠ με τα επιτυχημένα και δημοφιλή εμπορικά παιχνίδια: ΚΙΝΟ, ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ, ΤΖΟΚΕΡ, ΛΟΤΤΟ, ΠΡΟΤΟ, ΣΚΡΑΤΣ, ΠΡΟΠΟ, EXTRA 5, SUPER 3 συμβάλλει στην ανάπτυξη της εταιρείας και αποτελεί πηγή μιας συνεχώς διευρυνόμενης κοινωνικής συνεισφοράς. Αυτή μεταφράζεται ετησίως σε ουσιαστικά έργα παρέμβασης με απτά αποτελέσματα για την κοινωνία, εξασφαλίζοντας στον ΟΠΑΠ μια ηγετική θέση μεταξύ των πρωταθλητών της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης στην Ελλάδα.
Περισσότερες πληροφορίες στο www.opap.gr

INTRALOT
Η INTRALOT, εισηγμένη εταιρεία που ιδρύθηκε το 1992, έχει αναδειχθεί σε ηγέτιδα δύναμη του κλάδου των τυχερών παιχνιδιών, τόσο ως προμηθευτής λύσεων, όσο και ως διοργανωτής τυχερών παιχνιδιών σε 57 κράτη και πολιτείες του κόσμου με ρυθμισμένη αγορά. Με έσοδα €1,91 δισ. και 5.100 εργαζομένους το 2015, η INTRALOT αποτελεί μία ισχυρή εταιρεία, η οποία αναπτύσσει
τα προϊόντα της εστιάζοντας στην εμπειρία του παίκτη. Η INTRALOT είναι τοποθετημένη στρατηγικά, ώστε να προσφέρει στις λοταρίες και στους οργανισμούς τυχερών παιχνιδιών σε όλον τον κόσμο καινοτόμες λύσεις και λειτουργική τεχνογνωσία. Μέσω μιας δυναμικής και ενιαίας προσέγγισης ανάπτυξης προϊόντων (omni-channel), η INTRALOT προσφέρει ένα ολοκληρωμένο χαρτοφυλάκιο πρωτοποριακών συστημάτων, προϊόντων και υπηρεσιών για όλους τους τομείς τυχερών παιχνιδιών (Λοταρία, Στοίχημα, Interactive, VLT). Οι παίκτες μπορούν να απολαμβάνουν ενιαία και εξατομικευμένη εμπειρία μέσω συναρπαστικών τυχερών παιχνιδιών και ελκυστικού περιεχομένου σε όλα τα κανάλια διανομής, επίγεια και online. Η INTRALOT έχει λάβει τη σημαντική πιστοποίηση υπεύθυνου παιχνιδιού “WLA Responsible Gaming Framework” για τις διεθνείς δραστηριότητές της από την Παγκόσμια Ένωση Λοταριών (WLA).

Scientific Games Int’l
Η Scientific Games είναι ένας εταίρος με μοναδική δυνατότητα στη μεγιστοποίηση των προοπτικών για την αγορά στιγμιαίων λαχείων στην Ελλάδα. Διαθέτοντας μια ιστορία 40 χρόνων σε μια κατηγορία που δημιουργήθηκε από την Scientific Games, η εταιρεία έχει οδηγήσει με συνέπεια, στην ανάπτυξη και τη δημιουργία κέρδους για 300 πελάτες και συνεργάτες λαχείων σε παραπάνω από 50 χώρες. Έχοντας ως βάση τις βέλτιστες πρακτικές στο μάρκετινγκ, την τεχνολογία, την εκτύπωση, την ασφάλεια και το ηλεκτρονικό εμπόριο, η Scientific Games συνδυάζει μια κουλτούρα καινοτομίας με μια μοναδική εμπειρία διαχείρισης σε διάφορους κλάδους.
Η εταιρεία αναπτύσσει, ειδικά για τις ανάγκες του κάθε πελάτη, προϊόντα, υπηρεσίες και λύσεις μάρκετινγκ οι οποίες υποστηρίζονται από τεχνολογία και εξυπηρέτηση πελατών που αποτελούν πρότυπα στην αγορά.
Read More »
ΣΚΡΑΤΣ: Κέρδη άνω των 10,6 εκατ. ευρώ τον Οκτώβριο ΣΚΡΑΤΣ: Κέρδη άνω των 10,6 εκατ. ευρώ τον Οκτώβριο Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 03, 2021 Rating: 5

Νέα αύξηση στη Θεσπρωτία - 174 κρούσματα στην Ήπειρο

Τετάρτη, Νοεμβρίου 03, 2021
Νέα αύξηση στη Θεσπρωτία - 174 κρούσματα στην ΉπειροΑναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων
ΠΕ Άρτας 25
ΠΕ Θεσπρωτίας 20
ΠΕ Ιωαννίνων 100
ΠΕ Πρέβεζας 29


Read More »
Νέα αύξηση στη Θεσπρωτία - 174 κρούσματα στην Ήπειρο Νέα αύξηση στη Θεσπρωτία - 174 κρούσματα στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 03, 2021 Rating: 5

Μάριος Κάτσης: Ασθενείς, νοσοκομεία και εταιρείες, οδηγούνται σε ασφυξία από το Υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΠΥΥ

Τετάρτη, Νοεμβρίου 03, 2021
Μάριος Κάτσης: Ασθενείς, νοσοκομεία και εταιρείες, οδηγούνται σε ασφυξία από το Υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΠΥΥΕρώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κατέθεσαν 23 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μεταξύ των οποίων και ο Μάριος Κάτσης, με την οποία ζητούν να τροποποιηθεί ή να αποσυρθεί η απόφαση του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΠΥΥ για την προείσπραξη της επικειμένης υπέρβασης δαπάνης (clawback) στις εταιρείες ιατροτεχνολογικών προϊόντων.

Με την Ερώτησή τους οι βουλευτές τονίζουν πως οι νομοθετικές ρυθμίσεις της κυβέρνησης οδηγούν τις συγκεκριμένες εταιρείες σε οικονομική ασφυξία, μετακυλούν τη δαπάνη στους ασθενείς, κυρίως σε αυτούς που χρειάζονται αναπνευστικές συσκευές, ενώ επιβαρύνουν περαιτέρω το ΕΣΥ.

Πιο συγκεκριμένα, οι διατάξεις που θεσπίστηκαν το Μάρτιο του 2021 προβλέπουν την παρακράτηση του 46% των αποζημιώσεων με τη μορφή clawback, τη στιγμή που εκκρεμεί η αποπληρωμή των επιστροφών του 2020 και του 1ου εξαμήνου του 2021.

Στο πλαίσιο αυτό, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μεταφέρουν στη Βουλή την αγωνία του Πανελλήνιου Συλλόγου Παρόχων Υγείας, ζητώντας από τον υπουργό Υγείας να αποσύρει ή να τροποποιήσει την απόφαση για την προκαταβολική είσπραξη του clawback, ώστε να μη διαταραχθεί η δραστηριότητα των εταιρειών ιατροτεχνολογικών προϊόντων και να διασφαλιστεί η πλήρης κάλυψη των ασθενών.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον υπουργό Υγείας
ΘΕΜΑ: «Μείωση του clawback για τις εταιρείες ιατροτεχνολογικών προϊόντων».

Για ασφυκτικό clawback, δηλαδή προείσπραξη της επικειμένης υπέρβασης δαπάνης, κάνει λόγο ο Πανελλήνιος Σύλλογος Παρόχων Υγείας, καταγγέλλοντας τον ΕΟΠΥΥ για αιφνιδιαστικές κινήσεις που προκαλούν σημαντικές δυσλειτουργίες στις εταιρίες ιατροτεχνολογικών προϊόντων.
Σε πρόσφατη συνάντηση με εκπροσώπους των ιδιωτών παρόχων αναπνευστικών συσκευών της Περιφέρειας Ηπείρου, τέθηκε το ζήτημα της επιβολής νέου clawback και καταγράφηκε η αγωνία για τη γενικότερη στρατηγική του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΠΥΥ. Επίσης, συζητήθηκε εκτενώς η εφαρμογή του αρ. 72 του ν. 4812/20211, δυνάμει του οποίου παρακρατείται με τη μορφή clawback το 46% των αποζημιώσεων των δαπανών. Στα παραπάνω προστίθενται οι οφειλές clawback του 2018 και 2019 που είχαν ρυθμιστεί σε 120 δόσεις, ενώ εκκρεμεί η επιβολή/αποπληρωμή των επιστροφών clawback του 1ου και 2ου εξαμήνου του 2020, όπως και του 1ου εξαμήνου του 2021.
Πλέον, είναι ορατός ο κίνδυνος να μην υπάρχει δυνατότητα εξυπηρέτησης των ασθενών που έχουν ανάγκη από αναπνευστικές συσκευές, γεγονός που θα σημάνει την οικονομική αφαίμαξη των ασθενών, αλλά και την περαιτέρω επιβάρυνση του ΕΣΥ.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1. Προτίθεται να αποσύρει την απόφαση για την προκαταβολική είσπραξη του clawback (υπ. αριθμ. 21248/12.8.21 «Έναρξη της διαδικασίας μηνιαίας προείσπραξης έτους 2021» σύμφωνα με τα οριζόμενα στο αρ. 72 του Ν. 4812/21) ή να προχωρήσει σε τροποποίησή της, προκειμένου να μη διαταραχθεί η εύρυθμη λειτουργία των εταιρειών παροχής ιατροτεχνολογικών προϊόντων, και να διασφαλιστεί η πλήρης κάλυψη των ασθενών με τα συγκεκριμένα προϊόντα;
2. Θα υπάρξει αύξηση του προϋπολογισμού που αφορά τις κατηγορίες του κλάδου;
Read More »
Μάριος Κάτσης: Ασθενείς, νοσοκομεία και εταιρείες, οδηγούνται σε ασφυξία από το Υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΠΥΥ Μάριος Κάτσης: Ασθενείς, νοσοκομεία και εταιρείες, οδηγούνται σε ασφυξία από το Υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΠΥΥ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 03, 2021 Rating: 5

Συνελήφθη αλλοδαπός φυγόποινος με ποινή κάθειρξης 19,5 ετών

Τετάρτη, Νοεμβρίου 03, 2021
Συνελήφθη αλλοδαπός φυγόποινος με ποινή κάθειρξης 19,5 ετών


Συνελήφθη χθες το πρωί στην Άρτα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας αλλοδαπός φυγόποινος.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε, σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Βορείου Αιγαίου, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης (19) ετών και (6) μηνών για:
· απόπειρα διευκόλυνσης μεταφοράς πολιτών τρίτης χώρας που στερούνται του δικαιώματος εισόδου στην χώρα από κερδοσκοπία, κατά συρροή και
· πλαστογραφία μετά χρήσεως κατ’ εξακολούθηση.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.
Read More »
Συνελήφθη αλλοδαπός φυγόποινος με ποινή κάθειρξης 19,5 ετών Συνελήφθη αλλοδαπός φυγόποινος με ποινή κάθειρξης 19,5 ετών Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 03, 2021 Rating: 5

Διαμαρτυρία Πάσχου για την αύξηση των χρεώσεων κατανάλωσης ρεύματος σε επαγγελματικούς χώρους

Τετάρτη, Νοεμβρίου 03, 2021
Διαμαρτυρία Πάσχου για την αύξηση των χρεώσεων κατανάλωσης ρεύματος σε επαγγελματικούς χώρους


Κε Πρόεδρε

Η Διοίκηση του Επιμελητηρίου μας έχει γίνει αποδέκτης παραπόνων μελών μας το τελευταίο διάστημα, με αφορμή τις εξωπραγματικές, σε πολλές περιπτώσεις, αυξήσεις στους επαγγελματικούς λογαριασμούς του ρεύματός τους, λόγω των χρεώσεων αναπροσαρμογής.

Εικάζουμε ότι αυτές οι πρόσθετες χρεώσεις επιβλήθηκαν ως απόρροια της πρόσφατης συμφωνίας Ελληνικής Κυβέρνησης και Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Πράσινη Ενέργεια.

Αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί πλέον προτεραιότητα της ανθρωπότητας και συντασσόμαστε μαζί σας σε δράσεις κι ενέργειες που αποσκοπούν στην προστασία του. Ήδη, τόσο ο φορέας μας όσο και οι περισσότερες, αν όχι όλες, οι επιχειρήσεις μέλη μας, έχουμε προβεί σε δράσεις εξοικονόμησης ενέργειας (από λαμπτήρες και κτιριακές παρεμβάσεις, μέχρι εγκατάσταση συστημάτων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας) επωμιζόμενοι τα αντίστοιχα κόστη.


Σήμερα, και μετά από μια μακρά περίοδο παρατεταμένης «αεργίας», οι επιχειρήσεις αγωνίζονται να ανταποκριθούν στις συσσωρευμένες υποχρεώσεις τους ευελπιστώντας στην επιβίωσή τους τον οικονομικά κι επιχειρηματικά δύσκολο χειμώνα που έρχεται.

Βάσει των ανωτέρω, κρίνουμε ότι η εύκολη λύση της υπέρμετρης επιβάρυνσης των επιχειρήσεων στην οποία οδηγηθήκατε, έχει δημιουργήσει ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα στην επιχειρηματική κοινότητα, αναστέλλοντας την όποια δυναμική επιδίωξαν να αναπτύξουν τους θερινούς μήνες, και θα έπρεπε να αναζητηθούν άλλες εναλλακτικές ή να υπάρξουν άμεσα αντισταθμιστικά οφέλη για τον περιορισμό των απωλειών.

Ως αρμόδια αρχή για την εποπτεία της εγχώρια αγοράς ενέργειας, σε όλους τους τομείς της, σας καλούμε να ενεργήσετε στο πεδίο ευθύνης σας με τις ανάλογες παρεμβάσεις σας, εισηγούμενη προς τους αρμόδιους φορείς της Πολιτείας, συνδράμοντας την προσπάθεια της επιχειρηματικότητας για επιβίωση.

Με εκτίμηση
Ο Πρόεδρος
Του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας
Αλέξανδρος Πάσχος
Read More »
Διαμαρτυρία Πάσχου για την αύξηση των χρεώσεων κατανάλωσης ρεύματος σε επαγγελματικούς χώρους Διαμαρτυρία Πάσχου για την αύξηση των χρεώσεων κατανάλωσης ρεύματος σε επαγγελματικούς χώρους Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 03, 2021 Rating: 5

Τα μέτρα που ισχύουν από το Σάββατο για τους ανεμβολίαστους

Τετάρτη, Νοεμβρίου 03, 2021
Τα μέτρα που ισχύουν από το Σάββατο για τους ανεμβολίαστους


Η χώρα προς το παρόν δεν πηγαίνει σε σκληρά μέτρα όπως αυτά που είχαν ληφθεί στην έναρξη της πανδημίας ή πριν από έναν ακριβώς χρόνο.

Με τα κρούσματα να σπάνε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο και τη χώρα να εισέρχεται σε κατάσταση συναγερμού η κυβέρνηση υιοθετεί μέτρα που προτείνει η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων σε μια προσπάθεια να ανακοπεί η δυναμική του νέου κύματος της πανδημίας.

Τα νέα μέτρα για την ανάσχεση του τέταρτου κύματος της πανδημίας, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Ο κ. Πλεύρης έκανε λόγο για αυξητική τάση της πανδημίας και αναφέρθηκε στα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση για την ενίσχυση του ΕΣΥ, σε συνεργασία και με τον ιδιωτικό τομέα. Το μέτρο της αναστολής για τους ανεμβολίαστους γιατρούς θα παραμείνει, υπογράμμισε ο υπουργός.

Βασικό όπλο ο εμβολιασμός, τόνισε στη συνέχεια, αναφερόμενος σε στοιχεία, που δείχουν ότι οι εμβολιασμένοι πολίτες κινδυνεύουν κατά 30% λιγότερο με βαριά νόσηση από τους ανεμβολίαστους.


Ο κ. Πλεύρης είπε ότι η καμπάνια εμβολιασμού θα επεκταθεί με ενημερωτικά sms προς τους πολίτες, καθώς και με διαφημιστικά σποτ στα μέσα ενημέρωσης.

Από το Σάββατο, 6 Νοεμβρίου, όλοι οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα θα προσέρχονται στη δουλειά τους με δύο rapid ή PCR τεστ εβδομαδιαίως.

Επίσης οι ανεμβολίαστοι συμπολίτες μας θα εισέρχονται σε τράπεζες, λιανεμπόριο, μεικτούς χώρους εστίασης και δημόσιες υπηρεσίες μόνο με την επίδειξη αρνητικού rapid ή PCR τεστ.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του υπουργού Υγείας, από το Σάββατο 6 Νοεμβρίου:
Όλοι οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι δύο rapid test ή PCR την εβδομάδα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα ανεξαρτήτως της εργασίας τους.
Υποχρεωτικά rapid test ή PCR για πρόσβαση σε τράπεζες, δημόσιες υπηρεσίες και εμπορικά καταστήματα ακόμα και ανοιχτούς χώρους εστίασης.
Αυξάνονται οι ποινές για τα μαγαζιά που δεν εφαρμόζουν τα μέτρα
Χωρίς την υποχρέωση για rapid test είναι η επίσκεψη σε σούπερ μάρκετ, εκκλησίες αλλά και φαρμακεία
Read More »
Τα μέτρα που ισχύουν από το Σάββατο για τους ανεμβολίαστους Τα μέτρα που ισχύουν από το Σάββατο για τους ανεμβολίαστους Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 03, 2021 Rating: 5

Ανοίγει την Παρασκευή η πλατφόρμα της 3ης δόσης

Τετάρτη, Νοεμβρίου 03, 2021
Ανοίγει την Παρασκευή η πλατφόρμα της 3ης δόσης


Τρίτη δόση εμβολίου για όλους από την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου.

Αυτό ανακοίνωσε ο Θάνος Πλεύρης, ο οποίος κάλεσε όλους τους πολίτες, από 18 ετών και άνω, να προχωρήσουν στην αναμνηστική δόση κατά του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τον κ. Πλεύρη, για να προχωρήσουν οι πολίτες στα ραντεβού για την τρίτη δόση, η μόνη προϋπόθεση είναι να έχει παρέλθει το εξάμηνο από τη δεύτερη δόση του εμβολίου.
Read More »
Ανοίγει την Παρασκευή η πλατφόρμα της 3ης δόσης Ανοίγει την Παρασκευή η πλατφόρμα της 3ης δόσης Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 03, 2021 Rating: 5

Covid Free Gr Wallet: Νέα ηλεκτρονική υπηρεσία για αποθήκευση των πιστοποιητικών στο κινητό

Τετάρτη, Νοεμβρίου 03, 2021
Covid Free Gr Wallet: Νέα ηλεκτρονική υπηρεσία για αποθήκευση των πιστοποιητικών στο κινητό


Την υπηρεσία Covid Free Gr Wallet έδωσε στην κυκλοφορία το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης μια ημέρα μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.

Με την υπηρεσία αυτή οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να αποθηκεύουν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και τις βεβαιώσεις COVID (εμβολιασμού, νόσησης ή διαγνωστικού ελέγχου) σε εφαρμογή wallet του κινητού ή του tablet τους.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση «πρόκειται για τα ίδια ακριβώς ψηφιακά εργαλεία με τα οποία οι πολίτες είναι ήδη εξοικειωμένοι, καθώς τα αξιοποιούν με μια πληθώρα άλλων εγγράφων, όπως boarding pass και εισιτήρια θεαμάτων».


Η νέα εφαρμογή που είναι διαθέσιμη μέσω του covidfree.gov.gr καθώς και μέσω του App Store της Apple και του Google Play Store, απλοποιεί σημαντικά την αποθήκευση και επίδειξη των ψηφιακών πιστοποιητικών covid, διευκολύνοντας τους ελέγχους.

Η χρήση της είναι ιδιαίτερα απλή: για να αποθηκευτεί το έγγραφο στο wallet, ο πολίτης μπορεί είτε να σκανάρει το QR code στην εφαρμογή, είτε να το μεταφορτώσει ως αρχείο pdf. Αμέσως μετά εμφανίζεται η επιλογή «Αποθήκευση στο wallet». Η αποθήκευση είναι δυνατή τόσο για το Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό COVID-19 όσο και για την εθνική Βεβαίωση εμβολιασμού, νόσησης ή διαγνωστικού ελέγχου, για όσα άτομα ο πολίτης επιθυμεί, κάτι εξαιρετικά χρήσιμο για όλη την οικογένεια.
Read More »
Covid Free Gr Wallet: Νέα ηλεκτρονική υπηρεσία για αποθήκευση των πιστοποιητικών στο κινητό Covid Free Gr Wallet: Νέα ηλεκτρονική υπηρεσία για αποθήκευση των πιστοποιητικών στο κινητό Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 03, 2021 Rating: 5

Παρατάθηκε η προθεσμία αντικατάστασης των παλαιών εντύπων αδειών χειριστών ταχυπλόων σκαφών

Τετάρτη, Νοεμβρίου 03, 2021
Παρατάθηκε η προθεσμία αντικατάστασης των παλαιών εντύπων αδειών χειριστών ταχυπλόων σκαφών


Σας γνωρίζουμε ότι παρατάθηκε η προθεσμία αντικατάστασης των παλαιών εντύπων αδειών χειριστών ταχυπλόων σκαφών, με την Αριθμ.Πρωτ.: 2131.5/79933/2021 Απόφαση του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής (ΑΔΑ: ΩΑΦΠ4653ΠΩ-ΡΗΓ). 

Η νέα καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων της υποχρεωτικής αντικατάστασης των ανωτέρω εντύπων αδειών με νέου τύπου, είναι η 31/12/2022.

Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται όπως μεριμνήσουν για την έγκαιρη υποβολή αίτησής τους μετά των απαραίτητων δικαιολογητικών. 


Συγκεκριμένα απαιτείται να κατατεθούν τα κάτωθι:
α) H παλαιά άδεια χειριστή Τ/Χ σκάφους,
β) Παράβολα ποσού είκοσι πέντε (25,00) ευρώ υπέρ του Ε.Κ.Ο.Ε.Μ.Ν και δέκα (10,00) ευρώ υπέρ του Δημοσίου (από Δ.Ο.Υ στον Λ.Α.Ε.: 1140106001 ή ηλεκτρονικό παράβολο-τύπος παραβόλου: 4831),
γ) Δύο (02) πρόσφατες έγχρωμες φωτογραφίες και αντίστοιχο ψηφιακό αρχείο (ο λόγος ύψος προς πλάτος πρέπει να είναι 2,2 / 1,9 ~ 1,16 και να έχει πλάτος τουλάχιστον 450 pixels και ύψος 513 pixels).
ε) Φωτοαντίγραφο Α.Δ.Τ. ή άλλου νόμιμου αποδεικτικού στοιχείου.

Η Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας

Read More »
Παρατάθηκε η προθεσμία αντικατάστασης των παλαιών εντύπων αδειών χειριστών ταχυπλόων σκαφών Παρατάθηκε η προθεσμία αντικατάστασης των παλαιών εντύπων αδειών χειριστών ταχυπλόων σκαφών Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 03, 2021 Rating: 5

7 θετικά rapid tests σε Ηγουμενίτσα και Παραμυθιά

Τετάρτη, Νοεμβρίου 03, 2021
7 θετικά rapid tests σε Ηγουμενίτσα και Παραμυθιά


Την Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2021, πραγματοποιήθηκαν 175 δράσεις δωρεάν δειγματοληπτικού ελέγχου σε κεντρικά σημεία 65 Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας, στις οποίες διενεργήθηκαν 21672 rapid test και ανευρέθηκαν 833 θετικά (3.84%). 

Από τις 833 περιπτώσεις, οι 430 αφορούν άνδρες και οι 403 γυναίκες με μέσο όρο ηλικίας τα 29.73 έτη.ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ
53 rapid test με 1 θετικό (1.89%) αφορά σε 1 άνδρα 30 ετών

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΈΝΤΡΟ ΠΆΝΘΕΟΝ
225 rapid test με 6 θετικά (2.67%) αφορούν σε 4 αγόρια και 2 κορίτσια με διάμεση ηλικία τα 8 έτη
Read More »
7 θετικά rapid tests σε Ηγουμενίτσα και Παραμυθιά 7 θετικά rapid tests σε Ηγουμενίτσα και Παραμυθιά Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 03, 2021 Rating: 5

Η ανακοίνωση της αστυνομίας για τη χθεσινή καταδίωξη οχήματος στην Ηγουμενίτσα (+ΦΩΤΟ)

Τετάρτη, Νοεμβρίου 03, 2021
Η ανακοίνωση της αστυνομίας για τη χθεσινή καταδίωξη οχήματος στην Ηγουμενίτσα (+ΦΩΤΟ)


Συνελήφθη χθες (02-11-2021) το μεσημέρι στην Ηγουμενίτσα από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, του Τμήματος Τροχαίας Ηγουμενίτσας και του Αστυνομικού Τμήματος Ηγουμενίτσας αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη είσοδο στη χώρα και βία κατά υπαλλήλων.Ειδικότερα, ως προς το χρονικό της υπόθεσης, ο αλλοδαπός, οδηγώντας αυτοκίνητο που δεν έφερε πινακίδες κυκλοφορίας, διήλθε από το συνοριακό σημείο ελέγχου Μαυροματίου παρακάμπτοντας τις νόμιμες διαδικασίες για την είσοδό του στη χώρα.


Το αυτοκίνητο ακολουθήθηκε από αστυνομικές δυνάμεις και όταν επιχειρήθηκε σε σημείο της πόλης της Ηγουμενίτσας η ακινητοποίησή του, ο αλλοδαπός προσέκρουσε με το αυτοκίνητό του σε δύο υπηρεσιακά οχήματα προκαλώντας φθορές σε αυτά. Στη συνέχεια συνελήφθη, αφού πρώτα προσπάθησε να διαφύγει.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας, ενώ προανάκριση ενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

Read More »
Η ανακοίνωση της αστυνομίας για τη χθεσινή καταδίωξη οχήματος στην Ηγουμενίτσα (+ΦΩΤΟ) Η ανακοίνωση της αστυνομίας για τη χθεσινή καταδίωξη οχήματος στην Ηγουμενίτσα (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 03, 2021 Rating: 5

ΟΤΑΝ...! - Του Άλκη Φάτσιου

Τετάρτη, Νοεμβρίου 03, 2021
ΟΤΑΝ...! - Του Άλκη Φάτσιου


ΟΤΑΝ οι πολιτιστικές και κοινωνικοπολιτικές αξίες, τα ανθρώπινα δικαιώματα, υποχωρούν ή ακόμα χειρότερα, ΧΑΝΟΝΤΑΙ …
ΟΤΑΝ ανυπαρκτεί η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, ως ελάχιστα αποδεκτή ανθρώπινη αξία, στα πλαίσια μιας ευνομούμενης κοινωνίας…
ΟΤΑΝ τις πολιτικές και πολιτιστικές αξίες, αντικαθιστούν οι "αξίες" του χρήματος…
ΟΤΑΝ η κοινωνία, ως γενική έκφραση και εικόνα, παραδίδεται στην ασημαντότητα και τη δουλοπρέπεια…
ΟΤΑΝ η κοινωνία δεν αντιστέκεται σε οποιαδήποτε επιβουλή, και κύρια, σε αυτή των ολίγων, των οικονομικά και οικογενειακά δυνατών, και οι οποίοι διαχρονικά ενεργούν σε βάρος των συμφερόντων των πολλών…
ΟΤΑΝ η κοινωνία παραμένει προσηλωμένη, και εντέχνως αυτό καλλιεργείται από συλλογικότητες, (και δεν αναφέρομαι στην απαιτούμενη συλλογική και οργανωμένη δράση …) στην αντίληψη ότι κάποιος ή κάποιοι θα μας σώσουν…
ΟΤΑΝ η κοινωνία "ΜΟΙΡΑΙΑ και ΑΒΟΥΛΗ" περιμένει κάποιον πολιτικό "χαρισματικό και μεσσία" για να την οδηγήσει στη σωτηρία, αχρηστεύοντας έτσι, τις αστείρευτες κινηματικές της δυνάμεις, πετώντας αυτές στο καλάθι των αχρήστων…
ΟΤΑΝ η κοινωνία, ακυρώνει με τον παραπάνω τρόπο, τον μόνο ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ κινητή της ιστορίας, που είναι αυτή η ΙΔΙΑ, οι ίδιοι οι ΠΟΛΙΤΕΣ, ο ίδιος ο ΛΑΟΣ…, στην πιο αγαστή, κοινωνικοπολιτική ΩΣΜΩΣΗ …
ΟΤΑΝ καθημερινά -και αποδεδειγμένα πλέον- διαπιστώνεται ότι το σημάδι της δικαιοσύνης, αλλά και της Δικαιοσύνης, είναι η κυριαρχία του δυνατού…
ΟΤΑΝ η αξία της ανθρώπινης ζωής, ΜΗΔΕΝΙΖΕΤΑΙ και ΑΦΑΙΡΕΙΤΑΙ χωρίς αιτία, και με όπλο τη νομιμοποιημένη έκφραση της ΔΟΜΙΚΗΣ – ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΒΙΑΣ, είτε η ζωή αυτή ανήκει σε "γνήσιο" Έλληνα, είτε σε μετανάστη, σε λευκό ή έγχρωμο, είτε σε οποιαδήποτε κοινωνική ή φυλετική ομάδα με στοιχεία διαφορετικότητος στους τομείς της καταγωγής, της θρησκείας, του σεξουαλικού προσανατολισμού κ.λ.π….


ΟΤΑΝ η πατρίδα εκχωρείται και ξεπουλιέται, κομμάτι – κομμάτι όπως λιμάνια, δρόμοι, ενέργεια, ΥΓΕΙΑ, σιδηρόδρομοι, παιδεία κ.λ.π. δηλ. σχεδόν τα πάντα … και μάλιστα από αυτούς που ΞΕΤΣΙΠΩΤΑ δεκαετίες τώρα, διατυμπανίζουν τη δήθεν αγάπη τους για την πατρίδα, ενώ δεν είναι τίποτε άλλο, παρά ΑΙΣΧΡΟΙ ΠΑΤΡΙΔΟΚΑΠΗΛΟΙ…
ΟΤΑΝ δεχόμαστε ως κοινωνία, ο ΦΟΒΟΣ από την κυβερνητική τρομοκρατία, να ευνουχίζει κάθε μας ενέργεια προς υπεράσπιση των στοιχειωδών δικαιωμάτων μας αντί να μεριμνούμε με ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ μας, να αλλάξει τόπο, να αλλάξει μεριά ο ΦΟΒΟΣ, επιστρέφοντας αυτόν, εκεί απ’ όπου εκπορεύεται …
ΟΤΑΝ η κοινωνία, παραμένει ΑΠΑΘΗΣ και ΑΔΙΑΦΟΡΗ, τη στιγμή που παρακολουθεί στους δέκτες της τηλεοράσεως, το ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΑ ΑΘΛΙΟ και ταυτόχρονα ΕΠΙΚIΝΔΥΝΟ ΘΕΑΜΑ, ένα σωρό αστυνομικοί να ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΟΥΝ, ΤΡΕΛΛΑΜΕΝΟΙ από χαρά, τους (7) υπόδικους συναδέλφους τους, που βγαίνουν από το ανακριτικό γραφείο, ελεύθεροι χωρίς όρους, ενώ μία ημέρα πριν, ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΓΑΖΩΣΑΝ με 36 σφαίρες, τρεις νεαρούς ΑΝΗΛΙΚΟΥΣ και ΑΟΠΛΟΥΣ Ρομά, σκοτώνοντας τον ένα και τραυματίζοντας τον άλλο. Ένας κρίκος ακόμα στην αλυσίδα αποδείξεων, ότι στην ΕΛΛΑΔΑ υπάρχει και καλλιεργείται μία κουλτούρα ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑΣ, από την κορυφή μέχρι τις παρυφές του πολιτικού συστήματος…. Με άλλα λόγια, άλλο ένα δείγμα ανοχής ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΗΣ αυθαιρεσίας αλλά και (δυστυχώς ) κοινωνικής ανοχής ….
OTAN, (ενώ είναι αποδεδειγμένο και ολοφάνερο πλέον, ότι η διαχείριση της πανδημίας από πλευράς του Κράτους, δεν είναι απλώς προβληματική αλλά ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ π.χ. αποδυνάμωση Δημοσίου Συστήματος Υγείας, μη πρόσληψη Ιατρικού και Νοσηλευτικού προσωπικού, σύμπτυξη σχολικών τάξεων, για αποφυγή προσλήψεως εκπαιδευτικών, σε βάρος της υγείας των παιδιών, σαρδελοποίηση επιβατών στις Δημόσιες Συγκοινωνίες, Μετρό, Αστικά κ.λ.π.) ως κοινωνία ανεχόμαστε αυτή την κυβερνητική πρακτική, αποδεχόμενοι παράλληλα, (αυτοενοχοποιούμενοι …) , ότι ‘’εμείς φταίμε‘’ για τη διάδοση της επιδημίας, στα πλαίσια της περιβόητης πλέον ατομικής ευθύνης, ωσάν να μην υπάρχει ΚΡΑΤΙΚΗ, ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΗ και ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ… αλλά κυρίως ωσάν να μην υπάρχει αυτής ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ –ηθική και Συνταγματική– προς λήψη μέτρων …. που δυστυχώς ΔΕΝ παίρνονται …
ΟΤΑΝ ως κοινωνία, ακούμε τους ανευθυνοϋπεύθυνους ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ, να κομπάζουν, ότι στις πρόσφατες ΦΩΤΙΕΣ και ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ δεν είχαμε νεκρούς, ενώ δεν ακούμε ΤΙΠΟΤΕ για ύπαρξη ευθυνών τους, για το ότι καθημερινά λόγω της επιδημίας ΧΑΝΟΝΤΑΙ 50–60 ανθρώπινες ζωές, και ανεχόμαστε ΑΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΤΑ αυτή την εκατόμβη θυμάτων, απότοκη φυσικά των ευθυνών, των αχρείων κυβερνητών ….
ΟΤΑΝ, όσοι από εμάς, είτε ΑΤΟΜΙΚΑ είτε ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ, εκφράζουμε την αντίθεσή μας σε όλα τα παραπάνω, αλλά την αντίθεσή μας αυτή την περιορίζουμε μόνο σε λεκτικές αναφορές και καταγγελίες, (έτσι ώστε αντικειμενικά, η λεκτική αντίθεση, να λειτουργεί ως ΑΛΛΟΘΙ για την εν γένει ΑΠΡΑΞΙΑ μας ..), χωρίς να αναζητούμε πραγματικά, τρόπους που θα εκδηλωθεί ΕΜΠΡΑΚΤΑ η ΑΝΤΙΘΕΣΗ και η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ μας …
ΟΤΑΝ λοιπόν, συνεπεία των παραπάνω η κοινωνία ΠΑΡΑΔΙΔΕΤΑΙ στην ΗΤΤΑ …
ΤΟΤΕ …
Έχεις μια κοινωνία «αποτελούμενη από ΣΚΛΑΒΟΥΣ και ΑΦΕΝΤΕΣ » ( Αριστοτέλης) και, φυσικά σε καμμιά περίπτωση ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ και ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ …
Ταυτόχρονα, ανακαλείς στη μνήμη σου τον Ανδρέα Κάλβο και το εμβληματικό του ποίημα: « Όσοι το χάλκεον χέρι, βαρύ του φόβου αισθάνονται, ζυγόν δουλείας ας έχωσι ΄ΘΕΛΕΙ ΑΡΕΤΗΝ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ… ».
Παράλληλα αναφωνείς και παιανίζεις ύμνους προς τους τυράννους σου, όπως αυτόν που αναφέρεται προς τον Αντίγονο, τον Δημήτριο κ.λ.π.:
« Χαίρε. Στο διάβολο οι άλλοι
Θεοί .
Ή δεν έχουν αυτιά ,
Ή δεν υπάρχουν . »

ΆΛΚΗΣ ΦΑΤΣΙΟΣ
Ηγ/τσα 1/11/2021
Read More »
ΟΤΑΝ...! - Του Άλκη Φάτσιου ΟΤΑΝ...! - Του Άλκη Φάτσιου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 03, 2021 Rating: 5

Την Κυριακή τα αποκαλυπτήρια του μνημείου στα Σύβοτα για τους Υδραίους πεσόντες της Επανάστασης

Τετάρτη, Νοεμβρίου 03, 2021
Την Κυριακή τα αποκαλυπτήρια του μνημείου στα Σύβοτα για τους Υδραίους πεσόντες της Επανάστασης


Ο Δήμος Ύδρας μαζί με τον Δήμο Ηγουμενίτσας, 200 χρόνια μετά την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, τιμούν τη μνήμη των 51 Υδραίων Ναυτικών που σφαγιάστηκαν στα Σύβοτα. 
Την Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2021 θα λάβει χώρα η τελετή αποκαλυπτηρίων του μνημείου στη κεντρική πλατεία των Συβότων, με τα ονόματα των Υδραίων πεσόντων και θα ακολουθήσει υπογραφή Πρωτοκόλλου Αδελφοποίησης μεταξύ των δύο Δήμων. Read More »
Την Κυριακή τα αποκαλυπτήρια του μνημείου στα Σύβοτα για τους Υδραίους πεσόντες της Επανάστασης Την Κυριακή τα αποκαλυπτήρια του μνημείου στα Σύβοτα για τους Υδραίους πεσόντες της Επανάστασης Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 03, 2021 Rating: 5

Εγκρίθηκε το Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας για το 2022

Τετάρτη, Νοεμβρίου 03, 2021
Εγκρίθηκε το Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας για το 2022


Στη συνεδρίαση του το Περιφερειακό Συμβούλιο ενέκρινε το Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Ηπείρου για το 2022. 
Όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης, οι οικονομικές δυνατότητες είναι περιορισμένες, ωστόσο στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται ορισμένα σημαντικά έργα για όλη την Ήπειρο, όσον αφορά την οδική ασφάλεια, τα Διοικητήρια Πρέβεζα και Άρτας, το Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας κ.α. Το πρόγραμμα εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.Read More »
Εγκρίθηκε το Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας για το 2022 Εγκρίθηκε το Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας για το 2022 Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 03, 2021 Rating: 5

Ήπειρος: Απογραφές ζωικού κεφαλαίου έτους 2021

Τετάρτη, Νοεμβρίου 03, 2021
Ήπειρος: Απογραφές ζωικού κεφαλαίου έτους 2021


Από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Ηπείρου ανακοινώνονται τα εξής:
Από την 1η Νοεμβρίου έως τη 15η Δεκεμβρίου οι κάτοχοι εκμεταλλεύσεων αιγοπροβάτων και χοίρων που δεν έχουν υποβάλλει αίτηση διακοπής λειτουργίας της εκμετάλλευσης τους υποχρεούνται, να διενεργήσουν την ετήσια απογραφή του ζωικού τους κεφαλαίου, για το έτος 2021. Σε ότι αφορά τους χοίρους, η απογραφή διενεργείται εντός του μηνός Δεκεμβρίου και η κοινοποίησή της σε 30 ημέρες από τη διενέργειά της..

Επίσης, και τη φετινή χρονιά (2021), η κοινοποίηση της ετήσιας απογραφής για τα αιγοπρόβατα διενεργείται το διάστημα μεταξύ των μηνών Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου, εντός προθεσμίας 30 ημερών από τη διενέργειά της, έως την 15η Δεκεμβρίου :
1) είτε με την προσέλευση των κτηνοτρόφων στην Κτηνιατρική Υπηρεσία, με το Μητρώο Εκμετάλλευσης Αιγοπροβάτων συμπληρωμένο και πλήρως ενημερωμένο με όλες τις μεταβολές (γεννήσεις, θανάτους, σφαγές, αγοραπωλησίες).
2) είτε με τη χρήση της αντίστοιχης ψηφιακής υπηρεσίας, χωρίς να απαιτείται η παρουσία του κτηνοτρόφου στην υπηρεσία. Η εγγραφή και η πρόσβαση του κάθε ενδιαφερομένου στην ψηφιακή υπηρεσία κοινοποίησης της ετήσιας απογραφής του ζωικού κεφαλαίου γίνεται μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης http://e-services.minagric.gr), ακολουθώντας κατά βήμα τις οδηγίες που διατίθενται αναρτημένες στον ιστότοπο του ΥπΑΑΤ. Οι εν λόγω ψηφιακές υπηρεσίες θα ενεργοποιηθούν από την 1η Νοεμβρίου (για τα αιγοπρόβατα) και από την 1η Δεκεμβρίου (για τους χοίρους) αντίστοιχα. Ιδιαίτερα για την φετινή χρονιά 2021, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ενδιαφερομένων αλλά και για την τήρηση των υγειονομικών μέτρων, λόγω της πανδημίας COVID – 19, παρακαλούμε να χρησιμοποιήσετε τις ψηφιακές υπηρεσίες του ΥπΑΑΤ.


Κατά την υποβολή των απογραφικών στοιχείων μέσω της ψηφιακής υπηρεσίας, εκδίδεται σχετική βεβαίωση την οποία ο χρήστης εκτυπώνει και επισυνάπτει στο μητρώο της εκμετάλλευσής του. Η ψηφιακή υποβολή απογραφής του ζωικού κεφαλαίου, δεν υποκαθιστά την υποχρέωση του κατόχου για την αντίστοιχη ενημέρωση του μητρώου της εκμετάλλευσής του.
Ο κάθε χρήστης/κάτοχος αιγοπροβάτων ή χοίρων, έχει τη δυνατότητα ψηφιακής υποβολής απογραφικών στοιχείων μόνο μία φορά κατά την απογραφική περίοδο (σε περίπτωση που η υποβληθείσα απογραφή χρήζει τροποποίησης λόγω λανθασμένων στοιχείων, ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να απευθύνεται άμεσα στην αρμόδια τοπική κτηνιατρική αρχή).
Τέλος επισημαίνουμε τη διασύνδεση μεταξύ της ψηφιακής υπηρεσίας και ΟΠΣΚ όπως και τη δυνατότητα διάκρισης μεταξύ απογραφών που υποβάλλονται ηλεκτρονικά και αυτών που κοινοποιούνται δια της φυσικής παρουσίας.
Read More »
Ήπειρος: Απογραφές ζωικού κεφαλαίου έτους 2021 Ήπειρος: Απογραφές ζωικού κεφαλαίου έτους 2021 Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 03, 2021 Rating: 5

Σαγιάδα: Ενημερωτική συνάντηση για το LEADER αλιείας

Τετάρτη, Νοεμβρίου 03, 2021
Σαγιάδα: Ενημερωτική συνάντηση για το LEADER αλιείας


Στο πλαίσιο ενημέρωσης του τοπικού πληθυσμού για την 1η προκήρυξη ιδιωτικών έργων του τοπικού προγράμματος CLLD/LEADER ΑΛΙΕΙΑΣ (Μέτρο 8.3.3: Άρθ. 63 του Καν. ΕΕ 508/2014) για την περιοχή της Θεσπρωτίας, η οποία λήγει στις 13 Δεκεμβρίου 2021, η ΟΤΔ της ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε. διοργανώνει σειρά ενημερωτικών συναντήσεων για όλους τους ενδιαφερόμενους υποψήφιους επενδυτές στους Δήμους της περιοχής εφαρμογής του προγράμματος της ΠΕ Θεσπρωτίας. Στις συναντήσεις θα παρουσιαστούν οι δράσεις/ενέργειες, οι δικαιούχοι, οι όροι και οι προϋποθέσεις συμμετοχής, οι επιλέξιμες δαπάνες, οι κανόνες επιλεξιμότητας των δαπανών των πράξεων, τα ποσοστά ενίσχυσης, η περιοχή εφαρμογής, οι προβλεπόμενες διαδικασίες, τα κριτήρια επιλεξιμότητας και επιλογής των προτεινόμενων πράξεων, ο τρόπος υλοποίησής τους, το θεσμικό πλαίσιο υλοποίησης των πράξεων, τα απαιτούμενα κατά την υποβολή δικαιολογητικά. Επίσης θα παρουσιαστεί ο τρόπος υποβολής της πρότασης μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος ΠΣΚΕ.

Καλούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι να παραστούν στην ενημερωτική ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί στη Σαγιάδα, την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 13.00 στην αίθουσα ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΑΓΙΑΔΑΣ.

Στο χώρο εκδήλωσης θα μπορούν να εισέρχονται λόγω περιορισμών για τον COVID–19 μόνο όσοι είναι πλήρως εμβολιασμένοι ή έχουν νοσήσει κατά το τελευταίο εξάμηνο και φέρουν μαζί τους το σχετικό πιστοποιητικό ή φέρουν βεβαίωση αρνητικού rapid test τελευταίου 48ωρου, συνοδευόμενα από αποδεικτικό ταυτοπροσωπίας (π.χ. Αστυνομική Ταυτότητα, δίπλωμα οδήγησης).

ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝ
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΠΑΠΠΑΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΩΝ/ΝΟΣ ΝΤΕΤΣΙΚΑΣ
Read More »
Σαγιάδα: Ενημερωτική συνάντηση για το LEADER αλιείας Σαγιάδα: Ενημερωτική συνάντηση για το LEADER αλιείας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 03, 2021 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Ενημερωτικές συναντήσεις για το LEADER αλιείας

Τετάρτη, Νοεμβρίου 03, 2021
Ηγουμενίτσα: Ενημερωτικές συναντήσεις για το LEADER αλιείας


Στο πλαίσιο ενημέρωσης του τοπικού πληθυσμού για την 1η προκήρυξη ιδιωτικών έργων του τοπικού προγράμματος CLLD/LEADER ΑΛΙΕΙΑΣ (Μέτρο 8.3.3: Άρθ. 63 του Καν. ΕΕ 508/2014) για την περιοχή της Θεσπρωτίας, η οποία λήγει στις 13 Δεκεμβρίου 2021, η ΟΤΔ της ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε. διοργανώνει σειρά ενημερωτικών συναντήσεων για όλους τους ενδιαφερόμενους υποψήφιους επενδυτές στους Δήμους της περιοχής εφαρμογής του προγράμματος της ΠΕ Θεσπρωτίας. Στις συναντήσεις θα παρουσιαστούν οι δράσεις/ενέργειες, οι δικαιούχοι, οι όροι και οι προϋποθέσεις συμμετοχής, οι επιλέξιμες δαπάνες, οι κανόνες επιλεξιμότητας των δαπανών των πράξεων, τα ποσοστά ενίσχυσης, η περιοχή εφαρμογής, οι προβλεπόμενες διαδικασίες, τα κριτήρια επιλεξιμότητας και επιλογής των προτεινόμενων πράξεων, ο τρόπος υλοποίησής τους, το θεσμικό πλαίσιο υλοποίησης των πράξεων, τα απαιτούμενα κατά την υποβολή δικαιολογητικά. Επίσης θα παρουσιαστεί ο τρόπος υποβολής της πρότασης μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος ΠΣΚΕ.

Καλούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι να παραστούν στις ενημερωτικές ημερίδες που θα πραγματοποιηθούν:
· στην Ηγουμενίτσα, την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 10.00 π.μ. στην αίθουσα του ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ "ΠΑΝΘΕΟΝ".
· στα Σύβοτα, την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 11.00 π.μ. στην αίθουσα του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ.

Στους χώρους των εκδηλώσεων θα μπορούν να εισέρχονται λόγω περιορισμών για τον COVID–19 μόνο όσοι είναι πλήρως εμβολιασμένοι ή έχουν νοσήσει κατά το τελευταίο εξάμηνο και φέρουν μαζί τους το σχετικό πιστοποιητικό ή φέρουν βεβαίωση αρνητικού rapid test τελευταίου 48ωρου, συνοδευόμενα από αποδεικτικό ταυτοπροσωπίας (π.χ. Αστυνομική Ταυτότητα, δίπλωμα οδήγησης).

ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΩΛΟΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΩΝ/ΝΟΣ ΝΤΕΤΣΙΚΑΣ
Read More »
Ηγουμενίτσα: Ενημερωτικές συναντήσεις για το LEADER αλιείας Ηγουμενίτσα: Ενημερωτικές συναντήσεις για το LEADER αλιείας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 03, 2021 Rating: 5

Στο «κόκκινο» η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης - Ξεπέρασε το 1,20€

Τετάρτη, Νοεμβρίου 03, 2021
Στο «κόκκινο» η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης - Ξεπέρασε το 1,20€


«Φαρμάκι» είναι η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης πριν καλά καλά μπει ο χειμώνας, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Παρατηρητήριο Τιμών Καυσίμου. Η μέση τιμή βρίσκεται κοντά στο 1,17 ευρώ ανά λίτρο, ωστόσο σε δεκατέσσερις νομούς της επικράτειας, οι πολίτες θα πρέπει να βάλουν ακόμα πιο βαθιά το «χέρι στην τσέπη».

Συγκεκριμένα, στους νομούς Δωδεκανήσου Ευρυτανίας, Ζακύνθου, Ηρακλείου, Θεσπρωτίας, Κέρκυρας, Κεφαλληνίας, Κυκλάδων, Λασιθίου, Λέσβου, Μαγνησίας, Ρεθύμνου, Σάμου και Φωκίδας, η μέση τιμή του πετρελαίου θέρμανσης έχει ξεπεράσει το 1,20 ευρώ. Αν αναλογιστούμε, την κατώτατη και την ανώτατη τιμή εντός των συγκεκριμένων νομών, τότε το βάρος για τον οικογενειακό προϋπολογισμό είναι ακόμα μεγαλύτερο.

Τι γίνεται με το φυσικό αέριο
Μεγάλο μέρος των νοικοκυριών έχουν επιλέξει για τη θέρμανση τους, το φυσικό αέριο. Το καύσιμο που στις αρχές Οκτωβρίου είχε τραβήξει την ανηφόρα και μάλιστα στις 5 Οκτωβρίου είχε σημειώσει ρεκόρ, σήμερα παραμένει σε υψηλά επίπεδα (410% υψηλότερη) σε σχέση με την περασμένη χρονιά.
Έτσι οι καταναλωτές που επέλεγαν το φυσικό αέριο ως εναλλακτική μορφή καυσίμου θέρμανσης, ενδέχεται το χειμώνα, να παροπλίσουν τις ακριβές εγκαταστάσεις τους και να κάνουν στροφή σε κλιματιστικά, ηλεκτρικές σόμπες, αερόθερμα, ηλεκτρικά καλοριφέρ και θερμοπομπούς, θέτοντας τους εαυτούς τους ευάλωτους και προς τις αυξήσεις του ηλεκτρικού ρεύματος.
Για να κλείσουμε το κεφάλαιο φυσικό αέριο, ουδείς μπορεί να βγάλει ασφαλή συμπεράσματα για το που θα κυμανθεί η τιμή του, όταν στο peak του χειμώνα εκτιναχθεί η ζήτηση από τις χώρες της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης. Πάντως αναλυτές της αγοράς υποστηρίζουν ότι στο τέλος του τριμήνου η τιμή του φυσικού αερίου θα κυμανθεί στα 82 ευρώ.


Ακριβό (μας) ηλεκτρικό ρεύμα
«Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα...» λέει το τραγούδι του Πάνου Γαβαλά και δυστυχώς περιγράφει ακριβώς την κατάσταση και τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκονται οι Έλληνες καταναλωτές. Αυτό γιατί, παρά την στροφή που αναμένεται να κάνουν προς τα ηλεκτρικά μέσα θέρμανσης, η Ελλάδα αυτή την περίοδο έχει την υψηλότερη χονδρική τιμή ηλεκτρικού ρεύματος (222,51 ευρώ/ MWh).
Σε αυτό το πλαίσιο και ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Αττικής- Πειραιώς κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τον περιορισμό της παραγωγής σε υγιείς παραγωγικές μονάδες και τι επικείμενες ανατιμήσεις που θα προκύψουν. Συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «το υψηλό ενεργειακό κόστος προκαλεί κατάσταση «συναγερμού» και σε υγιείς παραγωγικές μονάδες, οι οποίες, μέχρι να σχεδιάσουν και το κλείσιμό τους, περιορίζουν την παραγωγή τους. Έτσι όμως πάμε σε ελλείψεις σε άλλους τομείς της οικονομίας όπως η γεωργία ή η οικοδομή, με συνέπεια την περιορισμένη προσφορά που καταλήγει σε νέο γύρο ανατιμήσεων».

Καυσόξυλα και πέλλετ
Επειδή, τα τελευταία χρόνια, οι καταναλωτές επιστράτευσαν διακοσμητικά τζάκια και σόμπες για τη θέρμανση των σπιτιών ας δούμε τι συμβαίνει και σε αυτή την αγορά. Η μέση τιμή των καυσόξυλων και του πέλλετ δείχνει και αυτή να αυξάνεται σε πιο φυσιολογικά επίπεδα, ακολουθώντας την τάση των αυξήσεων σε όλα τα υπόλοιπα καύσιμα.
Για παράδειγμα ένα κυβικό καυσόξυλα αυτή τη στιγμή κυμαίνεται από 90 έως και 140 ευρώ, ανάλογα με το είδος του ξύλου, καθώς και την ποσότητα. Το ίδιο ισχύει και στο πέλλετ, όμως οι τιμές σε αυτό το καύσιμο είναι πιο τυποποιημένες.


Read More »
Στο «κόκκινο» η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης - Ξεπέρασε το 1,20€ Στο «κόκκινο» η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης - Ξεπέρασε το 1,20€ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 03, 2021 Rating: 5

Διακομιδή 25χρονης από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα

Τετάρτη, Νοεμβρίου 03, 2021
Διακομιδή 25χρονης από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα


Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκε διακομιδή 25χρονης, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης, από τον λιμένα ν. Κέρκυρας στον λιμένα Ηγουμενίτσας, με περιπολικό σκάφος του λιμενικού σώματος.
Read More »
Διακομιδή 25χρονης από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα Διακομιδή 25χρονης από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 03, 2021 Rating: 5

Σύλληψη 44χρονου στην Ηγουμενίτσα

Τετάρτη, Νοεμβρίου 03, 2021
Σύλληψη 44χρονου στην Ηγουμενίτσα


Στη σύλληψη ενός 44χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, ο ανωτέρω κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό την παράνομη έξοδό του στο εξωτερικό, ενώ παράλληλα είχε απαγόρευση εισόδου του στη χώρα.

Από τη Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το πλαστό έγγραφο.
Read More »
Σύλληψη 44χρονου στην Ηγουμενίτσα Σύλληψη 44χρονου στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 03, 2021 Rating: 5

Σελίδες