https://picasion.com/
https://picasion.com/

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΝΕΡΑΪΔΑΣ

Παρασκευή, Μαΐου 22, 2015
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΝΕΡΑΪΔΑΣ


Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στα πλαίσια των προγραμμάτων που εκπονήθηκαν κατά τη λήγουσα σχολική περίοδο (παράλληλα με τα υπόλοιπα μαθήματα) υπό την εποπτεία και την καθοδήγηση της εξαιρετικής συναδέλφου-Μαθηματικού κας Τσουρέκα Χαρίκλειας και με την συνδρομή σχεδόν όλων των συναδέλφων- εκπαιδευτικών του Συλλόγου Διδασκόντων.
 

 
Όσοι (ολίγοι ατυχώς) τυχεροί τις παρακολούθησαν έμειναν το ολιγώτερον κατάπληκτοι για το τι μπορούν να καταφέρουν τα παιδιά μας και πόσο ίσως ταλέντο τελικά "κρύβεται" εκεί που ίσως δεν το περιμένει κανείς.
 

 
Οι εκδηλώσεις περιελάμβαναν παρουσιάσεις-χορευτικά-αφηγήσεις παραμυθιών- θεατρική παράσταση (Τα τρία πεύκα ) - νανούρισμα με αναπαράσταση δίπλα στην κλασσική αυθεντική σαρμανίτσα (η μαθήτριά μας Μάκου Ματούλα ήταν καταπληκτική) -απαγγελία -δραματοποίηση του ποιήματος του πατριώτη μας ποιητή Μιχάλη Γκανά : "Εσυ δε θα πεθάνεις" αλλά και δενδροφύτευση, εξωραϊσμό-καλλωπισμό του αύλειου και περιβάλλοντος χώρου του σχολείου με φύτεμα λουλουδιών αλλά και οπωροφόρων δένδρων και κηπευτικών.
 

 
Επίσης πραγματοποιήθηκε τριήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στο Ναύπλιο- Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κωτσιομύτη (Λυγουριό)-Μυκήνες Αρχαία Επίδαυρο ( όπου στο Αρχαίο θέατρο, μαθητές του σχολείου μας έπαιξαν ένα δεκάλεπτο θεατρικό δρώμενο υπό την καθοδήγηση της συναδέλφου Φιλολόγου κ. Βαγγελή Μαρίας). Οι εμπειρίες των μαθητών μας υπήρξαν μοναδικές.
 

 
Σας ευχαριστώ πολύ για τη φιλοξενία και την προβολή του έργου των ολίγων μεν αλλά φανταστικών μαθητών μας και σας εύχομαι καλό καλοκαίρι. 
 
Με εξαιρετική τιμή,
από το Γυμνάσιο Νεράιδας
Ο Διευθυντής Δούρος Δονάτος, Φυσικός.
Read More »
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΝΕΡΑΪΔΑΣ  ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΝΕΡΑΪΔΑΣ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 22, 2015 Rating: 5

ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΤΟ ΟΡΑΜΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ H ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ Δ.Σ. ΟΛΗΓ

Παρασκευή, Μαΐου 22, 2015
ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΤΟ ΟΡΑΜΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ H ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ Δ.Σ. ΟΛΗΓΚάποτε έτρεμαν στην ιδέα πως, με την υπογραφή τους, θα πουληθεί το λιμάνι μας. Έτσι, τουλάχιστον, έλεγαν και ας γνώριζαν ότι αυτό ήταν αποφασισμένο. Όμως η εξουσία και τα κέρδη της ελκύουν. Έτσι εδραιώθηκαν στις πολυθρόνες του ΟΛΗΓ, σαν ηγέτες (!) του λιμανιού. Μεγαλοσχήμονες, με βαρύγδουπες συχνά δηλώσεις πατριωτισμού και καθαρής συνείδησης, με στερεωμένες γερά τις μέσες τους, προς αποφυγή της δουλοπρεπούς οσφυοκαμψίας.
Βιάστηκαν όμως να χαρούν την αποδοχή της δικής τους κοινωνίας. Γιατί, έστω και αν πιέστηκαν, με τη δική τους υπογραφάρα, σε ομόφωνη απόφαση, έβαλαν οριστικά την ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ, στην αναπτυξιακή προοπτική και ελπίδα για τον ίδιο τους τον τόπο.
Ήταν στα δικά τους χέρια να κρατήσουν τα ταμειακά διαθέσιμα του ΟΛΗΓ και να τα διαθέσουν, πριν τους «παραιτήσουν» , για τα αποφασισμένα και από αυτούς τους ίδιους, μοναδικά, ίσως, τοπικά αναπτυξιακά έργα, του Εμπορευματικού, των μαρίνων και του Εκθεσιακού-Συνεδριακού Κέντρου της πόλης.
Δυστυχώς υπέκυψαν σε απειλές ή υποσχέσεις, όπως ήταν αναμενόμενο για τους γνωρίζοντες, και «εκχώρησαν» τα ταμειακά διαθέσιμα του τόπου, στην Τράπεζα της Ελλάδος, προκειμένου να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις των τοκογλύφων δανειστών της χώρας, που παριστάνουν τους εταίρους.
Δεν γνωρίζω αν είναι άξιοι του οίκτου της θεσπρωτικής κοινωνίας, μιας και πρόκειται για… επίλεκτα τέκνα της, ή της πλήρους απαξίας και αηδιαστικής αποστροφής.
Εξ άλλου οι ίδιοι θα μπορούσαν να κάνουν αυτήν την επιλογή, αν διέθεταν το κοινωνικό ανάστημα να αιτιολογήσουν στους συμπατριώτες τους αυτήν την αποτρόπαιη και ανάλγητη πράξη.
 
Από τη δική μας πλευρά, θαρρούμε πως έχουμε το χρέος να καταγράψουμε τα ονόματά τους για να διατηρηθούν στη μνήμη μας αλλά και των επιγόνων, ως οι δολοφόνοι του τόπου τους:
1) Διαμάντης Βασίλειος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος
2) Πάσχος Αλέξανδρος, Αντιπρόεδρος (Πρόεδρος Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας)
3)Λάμπρου Αλκιβιάδης, Μέλος (Πρόεδρος ΝΟΔΕ Νέας Δημοκρατίας Θεσπρωτίας)
4) Λιάγκος Αθανάσιος, Μέλος (εκπρόσωπος ΤΑΙΠΕΔ)
5) Τακλάκογλου Παναγιώτης, Μέλος (Εκπρόσωπος των φορτοεκφορτωτών Ηγουμενίτσας)
6) Χαμογεώργου Φιλοθέη, Μέλος (Εκπρόσωπος Εργαζομένων της Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε.)
 
 ΑΠΩΝ ηταν ο Τσάτσας Χαρίλαος, Μέλος (Εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας)

Όμως δεν θα μπορούσαν να πάρουν άφεση ευθυνών και οι τοπικοί και πολιτικοί αυτοδιοικητικοί παράγοντες, οι οποίοι «ωχαδερφίστικα» και επίσης ανάλγητα, έμειναν ξένοι και αδιάφοροι στο έγκλημα αυτό. Για τους ίδιους λόγους λοιπόν, ας τους συμπεριλάβουμε στον παραπάνω κατάλογο:
1) Κάτσης Μάριος: Κυβερνητικός Βουλευτής
2) Γιόγιακας Βασίλειος: Βουλευτής Αντιπολίτευσης
3) Καχριμάνης Αλέξανδρος: Περιφερειάρχης
4) Πιτούλης Θωμάς: Αντιπεριφερειάρχης
5) Λώλος Ιωάννης: Δήμαρχος

Και κάπως έτσι ο καθένας γράφει την ατομική του ιστορία!
Read More »
ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΤΟ ΟΡΑΜΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ H ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ Δ.Σ. ΟΛΗΓ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΤΟ ΟΡΑΜΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ H ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ Δ.Σ. ΟΛΗΓ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 22, 2015 Rating: 5

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΗ ΔΕΙΝΑ Από το 1974 ως το 2004, κοντά ένας στους έξι βουλευτές είναι συγγενής πολιτικών

Παρασκευή, Μαΐου 22, 2015
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΗ ΔΕΙΝΑ
Από το 1974 ως το 2004, κοντά ένας στους έξι βουλευτές είναι συγγενής πολιτικών
 
Toυ Παντελή Κυπριανού

Οι αστικές κοινωνίες πίστεψαν, και το φώναξαν, ότι άλλαξαν αξιακή αρχή. Ενώ οι προαστικές εδράζονταν στην κληρονομιά, αυτές όμνυαν στην αξία.
Αναμφίβολα, οι καπιταλιστικές-φιλελεύθερες κοινωνίες μας έγιναν πιο ανοικτές, αλλά όχι στον βαθμό που διατράνωναν.
Το σχολείο, η οικονομία και η πολιτική λειτούργησαν σαν νέοι δρόμοι κοινωνικής κινητικότητας, αλλά όχι ως οχήματα προαγωγής των «αξίων».
Σύντομα, οι πρώην κυρίαρχοι επένδυσαν στα νέα πεδία κοινωνικής ανόδου και απέκτησαν θέσης ισχύος. Σ' αυτό συνέβαλαν και οι ανερχόμενοι αστοί, οι οποίοι εγκολπώθηκαν αξίες και πρακτικές των πρώην κυρίαρχων για να γίνουν αποδεκτοί από αυτούς.
Ετσι, οι ανισότητες σε όλα τα πεδία αναπαράχθηκαν σε μεγάλο βαθμό. Για να μείνω στην πολιτική, θυμίζω τον «σιδερένιο νόμο της ολιγαρχίας» του Μίχελς.
Αναντίρρητα υπάρχουν διαφορές από χώρα σε χώρα. Αλλες είναι πιο κλειστές, άλλες πιο ανοικτές. Αυτό δεν αναιρεί την προαναφερθείσα διαπίστωση.
Για να μείνω στα δικά μας, η Ελλάδα συνιστά τυπική περίπτωση οικογενειοκρατίας.
Ενδεικτικά, το 1981 58 βουλευτές (25 ΠΑΣΟΚ, 31 Ν.Δ., 2 ΚΚΕ) δηλώνουν ότι σπούδασαν σε πανεπιστήμια του εξωτερικού.
Το 2004 ανέρχονται σε 79 (24 ΠΑΣΟΚ, 50 Ν.Δ., 3 ΚΚΕ και 2 ΣΥΝ ). Σχεδόν όλοι σπούδασαν σε «καλά» πανεπιστήμια, κυρίως αγγλοσαξονικά. Και πολλοί είναι κληρονόμοι.
Από το 1974 ως το 2004, κοντά ένας στους έξι βουλευτές είναι συγγενής πολιτικών. Και, βέβαια, αυτοί αποτελούν τη δεξαμενή των υπουργήσιμων.
Οι κληρονόμοι βρίσκονται στα κυβερνώντα κόμματα, περισσότερο στα δεξιά του πολιτικού φάσματος. Λογικό, γιατί είναι πιο κοντά στην εξουσία και αυτό είναι πιο συμβατό με την οργάνωση και την ιδεολογία τους.
Οι εξαιρέσεις λιγοστές. Συνδέονται με δύο παράγοντες. Με ανατροπές στους εκλογικούς συσχετισμούς. Κατά δεύτερο, με τη μαζικότητα των κομμάτων.
Μαζικότητα και αλλαγές στους συσχετισμούς αναδεικνύουν νέα στελέχη και ανανεώνουν το πολιτικό προσωπικό. Αυτό ίσχυσε για τα εργατικά και σοσιαλδημοκρατικά κόμματα στις δεκαετίες του 1960 και 1970 και για το ΠΑΣΟΚ το 1981.
Η κληρονομιά και η συνακόλουθη οικογενειοκρατία επιτάθηκαν από την εξέλιξη έκτοτε των κομμάτων. Η λεγόμενη κομματοκρατία μετά το 1974 παραχώρησε τη θέση της, από τα τέλη του 1980 και όσο τα κυβερνητικά κόμματα απομαζικοποιούνταν, στις προσωπικές σχέσεις.
Οι πολιτικοί, ιδιαίτερα όσοι ασκούσαν εξουσία, αυτονομήθηκαν από το κόμμα και μπόρεσαν να «παίξουν» περισσότερο για τον εαυτό τους. Έτσι και το παράδοξο.
Ενώ μετά το 1990 ο λόγος για ακομμάτιστο κράτος γενικεύεται, οι πελατειακές σχέσεις και η οικογενειοκρατία βασιλεύουν.
Το κράτος, παρά τις επαγγελίες για «εκσυγχρονισμό» και «ανασύσταση», μετατρέπεται σε ομοσπονδία αρχηγών που φροντίζουν ατομικά την επικράτειά τους, τους δικούς τους.
Και η σημερινή κυβέρνηση στη συνθήκη αυτή; Δεν έχει ερείσματα στον κρατικό μηχανισμό, δηλώνει αντίθετη στην οικογενειοκρατία και το κομματικό κράτος, τα κόμματα που τη συνθέτουν δεν είναι μαζικά.
Η μη μαζικότητα αποτυπώνεται στη στελέχωσή τους και στη σύνθεση των κοινοβουλευτικών τους ομάδων.
Η απουσία ικανού αριθμού δοκιμασμένων στελεχών στους κοινωνικούς χώρους μπορεί να οδηγήσει σε πρακτικές από τα παλιά.
Μετά την αναμενόμενη αποτυχία της επιλογής των «αξίων» επί Γ. Παπανδρέου, η κυβέρνηση φαίνεται να προβληματίζεται σχετικά με την επιλογή των στελεχών.
Για να μην επικριθεί για κομματικοποίηση του κράτους επιλέγονται όλο και περισσότερο άνθρωποι του «παλαιού καθεστώτος». Καθώς σ’ αυτό υπάρχουν όρια, ακολουθούνται δύο παράλληλες πρακτικές.
«Αξιοποιούνται» κομματικά στελέχη και, αυτή θαρρώ είναι η συνηθέστερη πρακτική, η επιλογή γίνεται «τοπικά» από υπουργούς και συνεργάτες.
Οι πρακτικές αυτές έχουν τα όριά τους. Στη συνθήκη που αποκάλεσα σε κείμενό μου στην «Εφημερίδα των Συντακτών» φεουδαλοποίηση της πολιτικής, αυτές οι πρακτικές φαίνονται ατελέσφορες.
Η πρώτη έχει νόημα μόνο όταν υπακούει σε ορθολογικά κριτήρια.
Η δεύτερη δεν είναι αθέμιτη, αρκεί τα κομματικά στελέχη να είναι ικανά.
Η τρίτη ενδέχεται να μας φέρει στην πρότερη κατάσταση, στη μετατροπή της κυβέρνησης σε ομοσπονδία αρχηγών. Αιτούμενο; Μια συνεκτική πολιτική αρχών.
Η εξάλειψη της ευνοιοκρατίας και η επιλογή των αξίων είναι μύθοι. Αλλά ως μύθοι έχουν την αξία τους.
Μια κυβέρνηση της Αριστεράς οφείλει να τους έχει σαν πυξίδα ώστε να χτυπηθεί, όσο περισσότερο γίνεται, το «παλαιό καθεστώς», δηλαδή η ευνοιοκρατία.
Read More »
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΗ ΔΕΙΝΑ Από το 1974 ως το 2004, κοντά ένας στους έξι βουλευτές είναι συγγενής πολιτικών ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΗ ΔΕΙΝΑ Από το 1974 ως το 2004, κοντά ένας στους έξι βουλευτές είναι συγγενής πολιτικών Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 22, 2015 Rating: 5

57χρονος Αλβανός πιάστηκε με κλεμμένο τρέιλερ

Παρασκευή, Μαΐου 22, 2015
57χρονος Αλβανός πιάστηκε με κλεμμένο τρέιλερΔικογραφία σχηματίστηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, σε βάρος ενός αλλοδαπού, υπηκόου Αλβανίας, 57 ετών, για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Ειδικότερα, χθες (21.05.2015) το απόγευμα, στα Ιωάννινα, εντοπίστηκε ο προαναφερόμενος να ρυμουλκεί με Ι.Χ. Επιβατικό αυτοκίνητο, ένα τρέιλερ, το οποίο αποτελεί προϊόν κλοπής.

Το τρέιλερ κατασχέθηκε.

Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του προαναφερομένου, ο οποίος δε συνελήφθη, θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.
Read More »
57χρονος Αλβανός πιάστηκε με κλεμμένο τρέιλερ 57χρονος Αλβανός πιάστηκε με κλεμμένο τρέιλερ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 22, 2015 Rating: 5

Ο νέος κανονισμός χρήσης κοινοχρήστων χώρων του Δήμου Ηγουμενίτσας σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη

Παρασκευή, Μαΐου 22, 2015
Ο νέος κανονισμός χρήσης κοινοχρήστων χώρων του Δήμου Ηγουμενίτσας σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη


Καλείστε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας που θα γίνει στις 27 Μαΐου 2015 ημέρα Τετάρτη και ώρα 19:30΄ στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου (οδός Σουλίου αρ.3) για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα:

ΘΕΜΑ 1ο Νέος Κανονισμός χρήσης Κοινοχρήστων Χώρων Δήμου Ηγουμενίτσας. (Κανονιστική απόφαση).
-Εισηγητής: Μήτσης Σωτήριος - Αντιδήμαρχος.
 
ΘΕΜΑ 2ο Αναμόρφωση - τροποποίηση προϋπολογισμού Δήμου Ηγουμενίτσας Οικονομικού Έτους 2015.
-Εισηγήτρια: Δηλαβέρη Ρεγγίνα - Αντιδήμαρχος.
 
ΘΕΜΑ 3ο Έγκριση χορήγησης της αξίας του γάλακτος σε χρήμα, σε δικαιούχο υπάλληλο του Δήμου Ηγουμενίτσας.
-Εισηγήτρια: Δηλαβέρη Ρεγγίνα - Αντιδήμαρχος.
 
ΘΕΜΑ 4ο Έγκριση δημοπρασίας, για μίσθωση ακινήτου στην Ηγουμενίτσα, για τη στέγαση

του 2ου Νηπιαγωγείου – Ειδικού Νηπιαγωγείου Ηγουμενίτσας, λόγω λήξης της σύμβασης την 31η Αυγούστου 2015.
-Εισηγήτρια: Δηλαβέρη Ρεγγίνα - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 5ο Έγκριση δημοπρασίας, για τη μίσθωση ακίνητου στην Ηγουμενίτσα, για τη στέγαση του 6ου 2/θεσιου Νηπιαγωγείου Ηγουμενίτσας, λόγω λήξης της σύμβασης την 31η Αυγούστου 2015.
-Εισηγήτρια: Δηλαβέρη Ρεγγίνα - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 6ο Διαγραφή χρεών από βεβαιωτικούς καταλόγους ύδρευσης Δ.Ε. Πέρδικας.
-Εισηγήτρια: Δηλαβέρη Ρεγγίνα - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 7ο Διαγραφή χρεών από βεβαιωτικούς καταλόγους ύδρευσης Δ.Ε. Συβότων.
-Εισηγήτρια: Δηλαβέρη Ρεγγίνα - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 8ο Διαγραφή χρεών από βεβαιωτικούς καταλόγους ύδρευσης Δ.Ε. Παραποτάμου.
-Εισηγήτρια: Δηλαβέρη Ρεγγίνα - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 9ο Ανάκληση της υπ’ αριθμ. 218/2014 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου «Επί αιτήσεως Νικόλαου Τακλάκογλου, για ανταλλαγή ακινήτου ιδιοκτησίας του με ακίνητο της Τ.Κ. Νέας Σελεύκειας του Δήμου Ηγουμενίτσας» και λήψη νέας απόφασης.
-Εισηγητής: Γκίκας Μιχαήλ - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 10ο Διόρθωση της υπ’ αριθμ. 365/2014 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου «περί λύσης της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ηγουμενίτσας και μεταφορά δραστηριοτήτων (προγράμματα ΚΔΑΠ) στο Δήμο».
-Εισηγητής: Δήμαρχος.

ΘΕΜΑ 11ο Οριστική απόφαση επί της αιτήσεως της Ανώνυμης Εταιρείας Παροχής Υπηρεσιών Τηλεπικοινωνιακού Πάροχου Ψηφιακών Μεταδόσεων με τον διακριτικό τίτλο “DIGEA – ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ Α.Ε.» για παραχώρηση χρήσης τηλεπικοινωνιακών εγκαταστάσεων του Δήμου Ηγουμενίτσας στη θέση «Γωνιά» για δημιουργία κέντρου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής.
-Εισηγητής: Δήμαρχος.

ΘΕΜΑ 12ο Έγκριση πρόσληψης προσωπικού μέχρι και πέντε ημερομίσθια κατ’ άτομο για τον μήνα Ιούνιο, με βάση τις διατάξεις του άρθρου 210 του ν.3584/2005.
-Εισηγητής: Λώλης Ηλίας - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 13ο Χορήγηση παράτασης προθεσμίας εκτέλεσης του έργου «Αποκατάσταση ζημιών από πλημμύρες στο οδικό δίκτυο της ΔΚ Πέρδικας του Δήμου Ηγουμενίτσας».
-Εισηγητής: Γκίκας Μιχαήλ - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 14ο Έγκριση 1ου Α.Π.Ε. και 1ου Π.Κ.Τ.Μ.Ν.Ε. του έργου “Ανάπλαση πεζοδρόμων και κλιμάκων στο κέντρο της πόλης της Ηγουμενίτσας” του Δήμου Ηγουμενίτσας.
-Εισηγητής: Γκίκας Μιχαήλ - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 15ο Ενημέρωση – συζήτηση για την Ανώνυμη Εταιρία με την επωνυμία «ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Α.Ε. “Regina Mare”».
-Εισηγητής: Δήμαρχος.
Read More »
Ο νέος κανονισμός χρήσης κοινοχρήστων χώρων του Δήμου Ηγουμενίτσας σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη Ο νέος κανονισμός χρήσης κοινοχρήστων χώρων του Δήμου Ηγουμενίτσας σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 22, 2015 Rating: 5

Πρόεδρος του κόμματος των Τσάμηδων: "Σύντομα θα έχουμε και τσάμη αντιπρόεδρο στην Βουλή της Ελλάδος"

Παρασκευή, Μαΐου 22, 2015
Πρόεδρος του κόμματος των Τσάμηδων: "Σύντομα θα έχουμε και τσάμη αντιπρόεδρο στην Βουλή της Ελλάδος"
 
 
Σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό σταθμό Ora News, ο πρόεδρος του κόμματος των Τσάμηδων PDIU, Σπετίμ Ιντρίζι, αμέσως μετά την εκλογή του στο αξίωμα του αντιπροέδρου της Βουλής απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το πώς αισθάνεται τώρα μετά την εκλογή του ανέφερε τα ακόλουθα:

«Αισθάνομαι προνομιούχος για το αξίωμα, είναι μια θετική εκτίμηση που γίνεται στο κόμμα PDIU, στους ψηφοφόρους μας, αλλά και στην υπόθεση, την οποία το κόμμα μας εκπροσωπεί. Είμαι πεπεισμένος ότι όταν οι αλβανοί της τσαμουριάς στην Ελλάδα θα κερδίσουν τα δικαιώματά τους, σύντομα θα έχουμε και τσάμη αντιπρόεδρο στην Βουλή της Ελλάδος».

Την αντίδραση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών προκάλεσε δήλωση του γ' αντιπροέδρου του αλβανικού κοινοβουλίου, ο οποίος επαναφέρει το θέμα της Τσαμουριάς. Η επιλογή προσώπων που είναι φορείς αλυτρωτικών αντιλήψεων σε υψηλά αξιώματα δεν προάγει την φιλία και τη συνεργασία, σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών.

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κούτρας σχολίασε την εκλογή και τις χθεσινές δηλώσεις του νέου γ' αντιπροέδρου του αλβανικού Κοινοβουλίου, Σπετίμ Ιντρίζι σημειώνοντας:

«Η επιλογή προσώπων, που είναι φορείς αλυτρωτικών αντιλήψεων και συνδέονται άμεσα με το αποκρουστικό φασιστικό και ναζιστικό παρελθόν της Ευρώπης, σε υψηλές θέσεις στα ανώτατα θεσμικά όργανα του κράτους δεν προάγει την φιλία, τη συνεργασία, τη σταθερότητα και τις σχέσεις καλής γειτονίας μεταξύ των χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, ούτε, βεβαίως, συμβάλλει στην ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας».
Read More »
Πρόεδρος του κόμματος των Τσάμηδων: "Σύντομα θα έχουμε και τσάμη αντιπρόεδρο στην Βουλή της Ελλάδος" Πρόεδρος του κόμματος των Τσάμηδων: "Σύντομα θα έχουμε και τσάμη αντιπρόεδρο στην Βουλή της Ελλάδος" Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 22, 2015 Rating: 5

Ακόμη περιμένουν οι πληγέντες από τη θεομηνία…

Παρασκευή, Μαΐου 22, 2015
Ακόμη περιμένουν οι πληγέντες από τη θεομηνία…


Έφτασε καλοκαίρι κι ακόμη δεν έχουν πάρει ούτε το έκτακτο βοήθημα των πεντακοσίων ευρώ, το οποίο υποτίθεται ότι καταβάλλεται άμεσα, όσοι υπέστησαν ζημιές από τις θεομηνίες του Ιανουαρίου και του Φεβρουαρίου.

Ούτε λόγος βέβαια για την πλήρη αποζημίωση των περιουσιών που χάθηκαν, του ζωικού κεφαλαίου, των καλλιεργειών...

Και η απόφαση που θα κήρυσσε πλημμυρόπληκτες περιοχές της Ηπείρου ακόμη αναμένεται...

Τέσσερις μήνες δεν έφτασαν.

Αν κάποιος από τους βουλευτές της Ηπείρου θεωρεί ότι το θέμα αυτό είναι πιο σημαντικό από τα λείψανα της Αγίας Βαρβάρας και την μεταφορά του Αγίου Φωτός, ας ρίξει καμιά ματιά στα υπουργικά γραφεία, μπας και δουν φως και κείνοι που καταστράφηκαν.
 
Read More »
Ακόμη περιμένουν οι πληγέντες από τη θεομηνία…  Ακόμη περιμένουν οι πληγέντες από τη θεομηνία… Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 22, 2015 Rating: 5

Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας: «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές»

Παρασκευή, Μαΐου 22, 2015
Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας: «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές»

Παρασκευή 5 Ιουνίου - Κυριακή 7 Ιουνίου 2015

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας, μετά τη θερμή ανταπόκριση του κοινού στις δράσεις που σχεδίασε το 2014 με αφορμή την πανελλήνια εκστρατεία "Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές" που διοργανώνει η Διεύθυνση Μουσείων του ΥΠ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ. στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για σύζευξη της εκπαίδευσης με την Αειφόρο Ανάπτυξη, λαμβάνει μέρος και φέτος, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, στον εορτασμό, απευθύνοντας κάλεσμα συμμετοχής τόσο στα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας όσο και στο ευρύ κοινό.

Στο πλαίσιο του εορτασμού θα υλοποιηθούν σειρά δράσεων, οι οποίες επιδιώκουν την προώθηση της αρχής της ισόρροπης ανάπτυξης περιβάλλοντος και πολιτισμού και την ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος και της πολιτιστικής κληρονομιάς με την ενεργοποίηση όσο δυνατόν περισσότερων ομάδων πολιτών.

Σε συνεργασία με τον Ποδηλατικό Σύλλογο Θεσπρωτίας «Σπύρος Παπαγιάννης» και τον Φορέα Διαχείρισης Στενών και Εκβολών Ποταμών Αχέροντα και Καλαμά, την Κυριακή, 7 Ιουνίου 2015 και ώρα 9:30, θα πραγματοποιηθεί ποδηλατική διαδρομή από την Ηγουμενίτσα έως τον αρχαιολογικό χώρο του Πύργου Ραγίου. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής, θα υπάρξει μικρή στάση για ανάπαυλα στη λιμνοθάλασσα της Βατάτσας (Μακρυγιάλι), παρατήρηση πουλιών με τηλεσκόπιο και σχετική ενημέρωση από τους υπεύθυνους του Φορέα Διαχείρισης, ενώ θα ακολουθήσει ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο του Πύργου Ραγίου.

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη για το κοινό

Σημείο εκκίνησης: Αφετηρία Ποδηλατόδρομου Ηγουμενίτσας

Ώρα εκκίνησης: 9:30

 

Στις 4 και 5 Ιουνίου αντίστοιχα, στον αρχαιολογικό χώρο των Γιτάνων θα υλοποιηθεί εκπαιδευτική περιήγηση για οργανωμένες σχολικές ομάδες Δ' ~ Στ' Δημοτικού με τίτλο «Στο θέατρο των αρχαίων Γιτάνων». Στόχος της δράσης είναι αφενός η γνωριμία των μαθητών με το αρχαίο θέατρο των Γιτάνων, το οποίο βρίσκεται εντός του ομώνυμου αρχαιολογικού χώρου σε μία θέση ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, και αφετέρου η ενημέρωσή τους για ζητήματα μέριμνας για την προστασία των αρχαίων μνημείων και του φυσικού περιβάλλοντος. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει σύντομη περιήγηση στα σημαντικότερα μνημεία του αρχαιολογικού χώρου και εκπαιδευτικές δραστηριότητες στον χώρο του θεάτρου.

Διάρκεια προγράμματος: 1.30 ώραΏρες υλοποίησης: 9:30 ~ 11:00

Υπάρχει διαθέσιμο φυλλάδιο για τον εκπαιδευτικό και τον μαθητή

Για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

Παράλληλα, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας θα συνεχιστεί η υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος «Παίζω με τα ζώα του Μουσείου», το οποίο σχεδιάστηκε με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων 2015 και υλοποιείται καθημερινά από τις 18 Μαΐου. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές Νηπιαγωγείου και Α' Τάξης Δημοτικού Σχολείου και περιλαμβάνει ευχάριστες εκπαιδευτικές δραστηριότητες σε συνάφεια με αντιπροσωπευτικά εκθέματα της Μόνιμης Έκθεσης που απεικονίζουν ή αναπαριστούν διαφορετικά είδη του ζωϊκού βασιλείου. Το πρόγραμμα επιδιώκει να ευαισθητοποιήσει τους μικρούς μας φίλους σε θέματα προστασίας και σεβασμού του περιβάλλοντος και να αναδείξει την πολυεπίπεδη και διαχρονική σχέση του ανθρώπου με τα ζώα.

Διάρκεια προγράμματος: 1.30 ώρα Ώρες υλοποίησης: 9:00 ~ 13:00

Για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα 2665.0.28539, 21417 (Λάζου Θεοδώρα, ιστορικός-αρχαιολόγος, Γκάνια Χριστίνα, αρχαιολόγος) ή τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις efathe@culture.gr, amig@culture.gr.
Read More »
Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας: «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές» Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας: «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές» Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 22, 2015 Rating: 5

Ερώτηση Γιόγιακα για την απορρόφηση των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Παρασκευή, Μαΐου 22, 2015
Ερώτηση Γιόγιακα για την απορρόφηση των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης


Το 2008 στο πλαίσιο του νόμου 3637 (ΦΕΚ159/A), και της προσπάθειας απορρόφησης στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, έμπειρων εκπαιδευτικών προβλεπόταν μεταξύ άλλων (άρθρο 5, παράγραφος 1), ότι:

«Όσοι εκπαιδευτικοί συμπληρώνουν την 30.6.2008 πραγματική προϋπηρεσία τουλάχιστον τριάντα (30) μηνών προσωρινού αναπληρωτή ή ωρομίσθιου εκπαιδευτικού σε δημόσια σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αρμοδιότητας του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, διορίζονται από το σχολικό έτος 2008−2009 και το αργότερο μέχρι και το σχολικό έτος 2012−2013, σε αναλογία που ορίζεται κατ’ έτος στο ένα πέμπτο (1/5) του συνολικού αριθμού των ως άνω εκπαιδευτικών και με σειρά που εξαρτάται από την προαναφερθείσα συνολική προϋπηρεσία την 30.6.2008, κατά προτεραιότητα έναντι των εγγεγραμμένων στον πίνακα της περίπτωσης ββ΄ της παραγράφου 2α΄ του άρθρου 6 του ν. 3255/2004 (ΦΕΚ 138/Α΄) και της παραγράφου 2 του παρόντος άρθρου και πέραν των οριζόμενων ποσοστών με τις διατάξεις της περίπτωσης α΄ της παραγράφου 2 του άρθρου 6 του ν. 3255/2004. Ο αριθμός των διοριζομένων ανά σχολικό έτος και κατά κλάδο και ειδικότητα καθορίζεται με κοινή υπουργική απόφαση των Υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών και Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων».

Στη συνέχεια σύμφωνα με τις μεταβατικές διατάξεις του άρθρου 9, του νόμου 3848/2010, (ΦΕΚ 71,Α΄), έγινε γνωστό ότι: «Κατά την περίοδο έως και το σχολικό έτος 2011−2012 οι διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών στην πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση γίνονται σε ποσοστό 60% από τους ισχύοντες πίνακες διοριστέων εκπαιδευτικών του Α.Σ.Ε.Π. και σε ποσοστό 40% από τους κατά την παράγραφο 2 ενιαίους πίνακες προσωρινών αναπληρωτών εκπαιδευτικών με πραγματική προϋπηρεσία. Με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, μπορεί να παρατείνεται η μεταβατική περίοδος του προηγούμενου εδαφίου έως τη διενέργεια του πρώτου διαγωνισμού του Α.Σ.Ε.Π. κατά τις διατάξεις του παρόντος νόμου».

Τέλος, με την αρ. 80110/Δ1/22-05-2014 Υ.Α. ΦΕΚ 1435Β΄, (ΑΔΑ:65ΠΖ9-ΚΦΘ), παρατάθηκε ως και το σχολικό έτος 2014 – 2015 η μεταβατική περίοδος του άρθρου 9 παρ. 1 του Ν.3848/2010 (ΦΕΚ 71 Α΄) μέχρι την πλήρη εφαρμογή των διατάξεων του Ν. 3848/2010.

Κατόπιν των παραπάνω, ερωτάται ο υπουργός:

- Πόσοι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί που είχαν ενταχθεί στις προβλέψεις του νόμου 3637/2008, (άρθρο 5, παρ. 1) έχουν προσληφθεί μέχρι σήμερα;

- Πόσοι εκπαιδευτικοί που είχαν ενταχθεί στις προβλέψεις των νόμων 3637/2008 (άρθρο 5 παρ. 1) και 3848/2010 (άρθρο 9) παραμένουν εκτός της επετηρίδας και δεν έχει εφαρμοστεί στην περίπτωσή τους η νομοθεσία;

- Πότε θα ολοκληρωθεί η ένταξή τους στην εκπαιδευτική κοινότητα, καθώς σύμφωνα με την Υπουργική απόφαση 80110/Δ1/22-05-2014, όπως αναφέρεται παραπάνω η μεταβατική περίοδος παρατάθηκε ως και το σχολικό έτος 2014 – 2015, που σε λίγες ημέρες ολοκληρώνεται;
Ο ερωτών βουλευτής
Βασίλειος Γιόγιακας
Read More »
Ερώτηση Γιόγιακα για την απορρόφηση των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ερώτηση Γιόγιακα για την απορρόφηση των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 22, 2015 Rating: 5

Διαμαρτυρία Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας για την δήλωση Αντιπεριφερειάρχη Πρεβέζης για το Τμήμα Διοίκησης και Οικονομίας του ΤΕΙ Ηπείρου

Παρασκευή, Μαΐου 22, 2015
Διαμαρτυρία Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας για την δήλωση Αντιπεριφερειάρχη Πρεβέζης για το Τμήμα Διοίκησης και Οικονομίας του ΤΕΙ Ηπείρου


Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας λαμβάνοντας γνώση του θέματος από το σχετικό Δ.Τ. του Δήμου Ηγουμενίτσας, με το οποίο συμφωνεί και συντάσσεται, δηλώνει την απογοήτευσή του για την δήλωση του Αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας περί προσπαθειών του για τη μεταφορά της έδρας της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας από την Ηγουμενίτσα στην Πρέβεζα.

Η έδρα της σχολής είναι στην Ηγουμενίτσα και το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας θα προβεί σε κάθε δυνατή προσπάθεια για την παραμονή της στον Νομό, καθώς αποτελεί «ανάσα» για τον επαγγελματική ζωή του τόπου.

Καλούμε λοιπόν τον Αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας να ανακαλέσει.
Read More »
Διαμαρτυρία Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας για την δήλωση Αντιπεριφερειάρχη Πρεβέζης για το Τμήμα Διοίκησης και Οικονομίας του ΤΕΙ Ηπείρου Διαμαρτυρία Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας για την δήλωση Αντιπεριφερειάρχη Πρεβέζης για το Τμήμα Διοίκησης και Οικονομίας του ΤΕΙ Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 22, 2015 Rating: 5

Εμπορικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας: Η καταπάτηση κοινόχρηστων χώρων, ειδικά στον Πεζόδρομο, έχει φτάσει στο απροχώρητο

Παρασκευή, Μαΐου 22, 2015
Εμπορικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας: Η καταπάτηση κοινόχρηστων χώρων, ειδικά στον Πεζόδρομο, έχει φτάσει στο απροχώρητο


Προς: Αστυνομικό Τμήμα Ηγουμενίτσας

κ. διευθυντά

σας ενημερώνουμε ότι η καταπάτηση κοινόχρηστων χώρων, ειδικά στον Πεζόδρομο, έχει φτάσει στο απροχώρητο. Δεχόμαστε, καθημερινά, καταγγελίες από συναδέλφους, πως τα τραπεζοκαθίσματα καταλαμβάνουν χώρο πολύ μεγαλύτερο από τα 2,50 μ. που προβλέπονται στον κανονισμό.

Παρακαλούμε να μεριμνήσετε ώστε να υπάρχουν καθημερινοί έλεγχοι, ειδικά σε ώρες αιχμής της εμπορικής κίνησης, γιατί μέχρι τώρα είναι ελλιπείς, για να εξασφαλιστεί ότι θα τηρείται η νομιμότητα στην ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων, ομπρελών, τεντών και λοιπών κατασκευών. Πιστεύουμε ότι με την ουσιαστική παρέμβασή σας, μπορεί, επιτέλους, να λυθεί ένα χρόνιο, άλυτο πρόβλημα.


Προς: Δήμο Ηγουμενίτσας

κ. δήμαρχε

μετά τα όσα σας έχουμε μεταφέρει, γραπτώς και προφορικώς, κάνουμε ύστατη έκκληση να εφαρμόσετε τον κανονισμό χρήσης κοινόχρηστων χώρων.

Σας ενημερώνουμε ότι η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο κι όπως μας ενημερώνουν, καθημερινά, οι συνάδελφοι, η καταπάτηση κοινόχρηστων χώρων γίνεται πλέον με τρόπο προκλητικό, οδηγώντας σε προστριβές και αντεγκλήσεις μεταξύ επαγγελματιών.

Είμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι αν, άμεσα, δεν δώσετε μόνιμη λύση στο πρόβλημα, θα μας εξωθήσετε σε διαδικασίες που δεν θέλουμε να ακολουθήσουμε.
Read More »
Εμπορικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας: Η καταπάτηση κοινόχρηστων χώρων, ειδικά στον Πεζόδρομο, έχει φτάσει στο απροχώρητο Εμπορικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας: Η καταπάτηση κοινόχρηστων χώρων, ειδικά στον Πεζόδρομο, έχει φτάσει στο απροχώρητο Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 22, 2015 Rating: 5

Δήμος Ηγουμενίτσας: Ξαφνικά θυμήθηκαν πως φέτος θα έχουμε Καλοκαίρι

Παρασκευή, Μαΐου 22, 2015
Δήμος Ηγουμενίτσας: Ξαφνικά θυμήθηκαν πως φέτος θα έχουμε ΚαλοκαίριΈκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας θα πραγματοποιηθεί σήμερα το μεσημέρι, με μοναδικό θέμα την έγκριση πρόσληψης οκτώ ναυαγοσωστών για τις πολυσύχναστες παραλίες του Δήμου Ηγουμενίτσας, με τρίμηνη σύμβαση .

Ο λόγος του κατεπείγοντος, σύμφωνα με την πρόσκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, συνίσταται στο ότι πρέπει να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες πρόσληψης (προκήρυξη, δημοσίευση, συμβάσεις κλπ) ώστε οι ναυαγοσώστες να είναι στις παραλίες από την 1η Ιουνίου.

Φαίνεται πως αυτή την εβδομάδα πήραν χαμπάρι στον Δήμο Ηγουμενίτσας πως ... και φέτος, από 1η Ιουνίου, θα έχουμε Καλοκαίρι. 

Εκτός και εάν το ήξεραν και καθυστέρησαν σκοπίμως, ώστε τόσο ο διαγωνισμός για την πρόσληψη των ναυαγοσωστών να γίνει εν τάχει, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει, όσο και η κατασκευή των ανύπαρκτων πύργων για τους ναυαγοσώστες να γίνει με ... απευθείας ανάθεση.


Read More »
Δήμος Ηγουμενίτσας: Ξαφνικά θυμήθηκαν πως φέτος θα έχουμε Καλοκαίρι Δήμος Ηγουμενίτσας: Ξαφνικά θυμήθηκαν πως φέτος θα έχουμε Καλοκαίρι Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 22, 2015 Rating: 5

Δεν το πήραν χαμπάρι;

Παρασκευή, Μαΐου 22, 2015
Δεν το πήραν χαμπάρι;


Εδώ και τρεις μέρες έγινε γνωστό ότι η διοίκηση της γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνη βγάζει στο σφυρί τις μετοχές που κατέχει η ΕΑΣ Θεσπρωτίας, καθώς η τελευταία έχει χρέη στη μονάδα.

126 χιλιάδες είναι το χρέος, τετραπλάσια η αξία των μετοχών, όπως την υπολογίζει η ίδια η διοίκηση της Δωδώνης!

Εδώ και τρεις ημέρες κανένας από τους παράγοντες της Θεσπρωτίας δεν βρήκε να πει ούτε μία λέξη. Και μπορεί οι αυτοδιοικητικοί να θέλουν να κρατήσουν τις αποστάσεις τους...


Οι βουλευτές του Νομού όμως, που πριν λίγους μήνες ζητούσαν και την ψήφο των κτηνοτρόφων για να υποστηρίξουν τα δικαιώματά τους δεν το πήραν χαμπάρι;

Και καλά ο Βασίλης Γιόγιακας... Μπορεί να μην θέλει να ανοίξει πληγές, αλλά ο νέος και πολλά υποσχόμενος Μάριος Κάτσης τι λόγο έχει;
 
Read More »
Δεν το πήραν χαμπάρι;  Δεν το πήραν χαμπάρι; Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 22, 2015 Rating: 5

ΕΚΤΑΚΤΗ συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας

Παρασκευή, Μαΐου 22, 2015
ΕΚΤΑΚΤΗ συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας 

Καλείστε σε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας που θα γίνει στις 22 Μαΐου 2015 ημέρα Παρασκευή και ώρα 14:00΄ στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου (οδός Σουλίου αρ.3) για συζήτηση και λήψη απόφασης στο παρακάτω έκτακτο θέμα :


ΘΕΜΑ
Έγκριση πρόσληψης οκτώ (8) ναυαγοσωστών για τις πολυσύχναστες παραλίες του Δήμου Ηγουμενίτσας, με τρίμηνη σύμβαση Ι.Δ.Ο.Χ.
-Εισηγητής: Δήμαρχος.


*Ο λόγος του κατεπείγοντος συνίσταται στο ότι πρέπει να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες πρόσληψης (προκήρυξη, δημοσίευση, συμβάσεις κλπ) ώστε οι ναυαγοσώστες να είναι στις παραλίες από την 1η Ιουνίου.
Read More »
ΕΚΤΑΚΤΗ συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας ΕΚΤΑΚΤΗ συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 22, 2015 Rating: 5

Αύξηση νερού 80% στην Ηγουμενίτσα

Παρασκευή, Μαΐου 22, 2015
Αύξηση νερού 80% στην Ηγουμενίτσα


Να επεκταθεί η περιοχή αρμοδιότητας της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Ηγουμενίτσας, στο σύνολο της εδαφικής περιφέρειας του Δήμου Ηγουμενίτσας, αποφάσισε κατά πλειοψηφία, το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας στις 27 Απριλίου.

Αυτό πρακτικά σημαίνει αύξηση του ειδικού τέλους του νερού κατά 80% στις περιοχές των πρώην Δήμων Μαργαριτίου, Συβότων, Παραποτάμου και Πέρδικας.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο μόνος που μειοψήφησε ήταν ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Δώρης Δήμας.
Read More »
Αύξηση νερού 80% στην Ηγουμενίτσα Αύξηση νερού 80% στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 22, 2015 Rating: 5

Τριήμερο σεμινάριο του ΚΠΕ Φιλιατών με τίτλο «Φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον στη Θεσπρωτία, αρνητικές παρεμβάσεις και αντιμετώπιση τους»

Παρασκευή, Μαΐου 22, 2015
Τριήμερο σεμινάριο του ΚΠΕ Φιλιατών με τίτλο «Φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον στη Θεσπρωτία, αρνητικές παρεμβάσεις και αντιμετώπιση τους»


Το ΚΠΕ Φιλιατών-Θεσπρωτίας προγραμματίζει 3ήμερο σεμινάριο με τίτλο «Φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον στη Θεσπρωτία, αρνητικές παρεμβάσεις και αντιμετώπιση τους»,
Το σεμινάριο θα διεξαχθεί κατά τις ημερομηνίες 22, 23 & 24 Μαΐου 2015 και απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς Π/θμιας Εκπ/σης, που υπηρετούν στους νομούς εμβέλειας του ΚΠΕ Φιλιατών. Η κατανομή των εκπαιδευτικών ανά νομό θα γίνει ως εξής: Θεσπρωτίας (7), Ιωαννίνων (7), Πρέβεζας(5), Άρτας (6), Λευκάδας (4), Κέρκυρας (5), Γρεβενών (4), Καστοριάς (8) και Κοζάνης(4)
Οι θεωρητικές εισηγήσεις του σεμιναρίου θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα εκδηλώσεων «Καρκαμίσι» στην Παραμυθιά, ενώ τα βιωματικά μέρη στο πεδίο θα διεξαχθούν στην ευρύτερη περιοχή.

Επισημαίνουμε ότι:
Οι δαπάνες μετακίνησης προς το ΚΠΕ των συμμετεχόντων θα καλυφθούν από τους ίδιους.
Η διαμονή αφορά μόνο τους εκπ/κούς νομών εκτός Θεσπρωτίας.

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί να δηλώσουν ηλεκτρονικά την συμμετοχή τους στους Υπεύθυνους Σχολικών Δραστηριοτήτων, ως την Παρασκευή 8 Μαΐου 2015. (Όχι απευθείας στο ΚΠΕ)

Η αίτηση συμμετοχής είναι εδώ (.doc)

Το πρόγραμμα είναι εδώ (.doc)
Read More »
Τριήμερο σεμινάριο του ΚΠΕ Φιλιατών με τίτλο «Φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον στη Θεσπρωτία, αρνητικές παρεμβάσεις και αντιμετώπιση τους»  Τριήμερο σεμινάριο του ΚΠΕ Φιλιατών με τίτλο «Φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον στη Θεσπρωτία, αρνητικές παρεμβάσεις και αντιμετώπιση τους» Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 22, 2015 Rating: 5

Σκουπιδότοπος η παραλία Δρεπάνου Ηγουμενίτσας

Παρασκευή, Μαΐου 22, 2015
Σκουπιδότοπος η παραλία Δρεπάνου Ηγουμενίτσας


Τελικά σε αυτήν την περιοχή τίποτα δεν κρατάει παραπάνω από ένα μήνα. Έτσι έγινε και με τον τελευταίο καθαρισμό στο δρέπανο που πραγματοποιήθηκε 26/04/2015 από διαφόρους φορείς, συλλόγους, εθελοντές. Και ενώ ο καθαρισμός εκτελέστηκε με επιτυχία, ο δήμος δεν έχει την ίδια ευαισθητοποίηση όπως οι πολίτες που συμμετείχαν στον καθαρισμό.

Όπως θα διαπιστώσετε και στις φωτογραφίες που δημοσιεύει το  e-igoumenitsa.gr , οι κάδοι ξεχειλίζουν από σκουπίδια μπροστά από το κατάστημα του κεντρικού καθώς και από το camping τα οποία έχουν διασκορπιστεί στον περιβάλλοντα χώρο, ενώ σε άλλο σημείο του δρεπάνου και συγκεκριμένα δίπλα από τις τουαλέτες του 1ου αναψυκτηρίου (soho) όπου η pelorus απομάκρυνε από την λιμνοθάλασσα, παλέτες, λαμαρίνες, καδρόνια κλπ, τα πράγματα έχουν μείνει ακριβώς όπως τα άφησε καθώς η αποκομιδή δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ.

Προφανώς ο αντιδήμαρχος καθαριότητας δεν προλαβαίνει να ασχοληθεί ουσιαστικά και με την παραλία δρεπάνου. Μην ξεχνάμε βεβαία ότι το δρέπανο για φέτος έχει πάρει Γαλάζια σημαία και είναι ντροπή να επικρατεί τέτοια κατάσταση. 
 
Read More »
Σκουπιδότοπος η παραλία Δρεπάνου Ηγουμενίτσας Σκουπιδότοπος η παραλία Δρεπάνου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 22, 2015 Rating: 5

Ο υπό σύσταση "ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ" διοργανώνει την Κυριακή, την πρώτη πορεία γνωριμίας στο κάστρο της Κιάφας στο Σούλι.

Παρασκευή, Μαΐου 22, 2015
Ο υπό σύσταση "ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ" διοργανώνει την Κυριακή, την πρώτη πορεία γνωριμίας στο κάστρο της Κιάφας στο Σούλι.Γλυκή – Σκάλα Τζαβέλαινας – Κάστρο Κιάφα
(Βαθμός Δυσκολίας: 2* )
Ώρες πορείας: 3 ώρες
Αρχηγός Πορείας: Δημήτριος Παπαϊωάννου

Εάν οι καιρικές συνθήκες είναι δυσμενείς αυξάνεται ο βαθμός δυσκολίας και η διαδρομή θα επανεκτιμηθεί επί τόπου.

Συνιστώμενος εξοπλισμός: ορειβατικά μποτάκι, ζευγάρι μπατόν, φαρμακείο,
+Απαραίτητος εξοπλισμός σακίδιο ημέρας, ατομικό αντιανεμικό-αδιάβροχο, γυαλιά ηλίου. Ρουχισμός κατάλληλος για την εποχή καθώς και δεύτερη αλλαξιά ρούχων.

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι και την Παρασκευή 22/05, τηρείται αριθμητική σειρά προτεραιότητας, θα γίνονται στο προσωρινό χώρο του Ε.Ο.Σ. Ηγουμενίτσας, στην παλιά μαθητική εστία δεξιά Πτέρυγα Β’ όροφος τις ημέρες Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή και ώρες 19-21:00 ή στα τηλέφωνα επικοινωνίας 6979220719 Σπύρος, 6984133900 Άρης.

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: Αυστηρώς 08:00 π.μ.
από το Πάνθεον με λεωφορείο

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 7€
Read More »
Ο υπό σύσταση "ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ" διοργανώνει την Κυριακή, την πρώτη πορεία γνωριμίας στο κάστρο της Κιάφας στο Σούλι.  Ο υπό σύσταση "ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ" διοργανώνει την Κυριακή, την πρώτη πορεία γνωριμίας στο κάστρο της Κιάφας στο Σούλι. Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 22, 2015 Rating: 5

Τρεις ακόμα συλλήψεις στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας

Παρασκευή, Μαΐου 22, 2015
Τρεις ακόμα συλλήψεις στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας
 
 

Συνελήφθη, βραδινές ώρες χθες, στην πύλη του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από στελέχη του γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής, ένας 42χρονος αλλοδαπός οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος, διότι κατόπιν ελέγχου διαπιστώθηκε πως μετέφερε έναν 35χρονο αλλοδαπό, ο οποίος επίσης συνελήφθη, διότι κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.

Επίσης, συνελήφθη πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, εντός του επιβατηγού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, ένας (01) παράτυπα εισελθών αλλοδαπός, ο οποίος κατείχε και ε
Read More »
Τρεις ακόμα συλλήψεις στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας Τρεις ακόμα συλλήψεις στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 22, 2015 Rating: 5

Προσπάθησαν να μεταφέρουν στην Ιταλία, μέσα σε κρύπτη σε καμπίνα φορτηγού, 4 μετανάστες

Παρασκευή, Μαΐου 22, 2015
Προσπάθησαν να μεταφέρουν στην Ιταλία, μέσα σε κρύπτη σε καμπίνα φορτηγού, 4 μετανάστεςΣυνελήφθησαν πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από προσωπικό του γραφείου Ασφάλειας και της Δίωξης Ναρκωτικών της οικείας Λιμενικής Αρχής, ένας 37χρονος οδηγός Φ/Γ οχήματος, καθώς και η 32χρονη συνοδηγός του, διότι διαπιστώθηκε πως μετέφεραν σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη, εντός της καμπίνας του οδηγού, τέσσερις (04) παράτυπα εισελθόντες αλλοδαπούς, στερούμενους ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό να τους μεταφέρουν παράνομα στο εξωτερικό.
Read More »
Προσπάθησαν να μεταφέρουν στην Ιταλία, μέσα σε κρύπτη σε καμπίνα φορτηγού, 4 μετανάστες Προσπάθησαν να μεταφέρουν στην Ιταλία, μέσα σε κρύπτη σε καμπίνα φορτηγού, 4 μετανάστες Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 22, 2015 Rating: 5

Διαγωνισμός για ξαπλώστρες – ομπρέλες στη παραλία «ΖΑΒΙΑ»

Παρασκευή, Μαΐου 22, 2015
Διαγωνισμός για ξαπλώστρες – ομπρέλες στη παραλία «ΖΑΒΙΑ»


Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας προκηρύσσει πλειοδοτικό και προφορικό διαγωνισμό για την εκμίσθωση των κοινοχρήστων χώρων αιγιαλού – παραλίας για τοποθέτηση ομπρελοκαθισμάτων (ξαπλώστρες – ομπρέλες) στη παραλία «ΖΑΒΙΑ» της Τοπικής Κοινότητας Συβότων του Δήμου Ηγουμενίτσας.

Τα προς παραχώρηση χρήσεως τμήματα κοινόχρηστου χώρου αιγιαλού-παραλίας, όπως περιγράφονται στο συνημμένο τοπογραφικό διάγραμμα και απαριθμούνται παρακάτω θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά και μόνο για την τοποθέτηση ομπρελοκαθισμάτων (ξαπλώστρες – ομπρέλες). Όλοι οι παρακάτω χώροι θα δημοπρατηθούν ξεχωριστά, όπως απεικονίζονται επακριβώς στο τοπογραφικό διάγραμμα.

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: ΖΑΒΙΑ ΕΜΒΑΔΟΝ Α/Α ΠΟΣΤΩΝ
Παραλία Ζάβια 500 τ.μ. 1


Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παραλάβουν αντίγραφο της διακήρυξης από το Τμήμα Έκδοσης Αδειών Καταστημάτων του Δήμου Ηγουμενίτσας (Δ/νση: Σουλίου 3, Τηλ.: 26653-61265, Τηλεφωνικό Κέντρο Δήμου: 26653-61100)

Η δημοπρασία θα διεξαχθεί στις 25-05-2015 ημέρα Δευτέρα και από ώρα 12:00΄ μέχρι 12:30΄ στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου (ισόγειο) στο Νέο Δημαρχιακό Μέγαρο επί της οδού Σουλίου 3 στην Ηγουμενίτσα, ενώπιον της αρμόδιας από το Νόμο Επιτροπής. Η Δημοπρασία μπορεί να συνεχιστεί και πέραν της οριζόμενης στη διακήρυξη ώρας, εφ’ όσον εξακολουθούν άνευ διακοπής οι προσφορές.

Για να γίνει δεκτός κάποιος στη Δημοπρασία θα πρέπει να καταθέσει ενώπιον της Επιτροπής τα κάτωθι δικαιολογητικά :
Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας αν είναι φυσικό πρόσωπο.
Σχετικό παραστατικό εκπροσώπησης αν είναι εταιρεία ή κοινοπραξία.
Βεβαίωση από την Ταμειακή Υπηρεσία του Δήμου περί μη οφειλής του συμμετέχοντος (εξίσου και για τους υπόλοιπους εταίρους, αν είναι εταιρεία).
Βεβαίωση της αρμόδιας Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας (Δ.Ο.Υ.), περί μη οφειλής του συμμετέχοντος για χρέη προς το δημόσιο, καθώς και για τους υπόλοιπους εταίρους, αν είναι εταιρεία (φορολογική ενημερότητα).
Γραμμάτιο του Ταμείου Παρακαταθηκών ή Εγγυητική επιστολή αναγνωρισμένης τραπέζης δια την συμμετοχή στη δημοπρασία, ποσού δέκα της εκατό (10%) επί του ορίου της τιμής εκκίνησης, ήτοι, χιλίων διακοσίων € (3.000,00 € Χ10%=300 (τριακόσια ευρώ).
Αντίγραφο (επικυρωμένο) της άδειας παραμονής για αλλοδαπούς εκτός των χωρών της Ε.Ε ή άδεια παραμονής, εάν έχουν ιθαγένεια κράτους μέλους της Ε.Ε.
Υπεύθυνη δήλωση του συμμετέχοντος του Ν. 1599/1986, ότι έχει λάβει γνώση των όρων της διακήρυξης και ότι τους αποδέχεται ανεπιφύλακτα.
Πληρεξούσιο, σε περίπτωση εκπροσώπησης έναντι άλλου.

Τιμή εκκίνησης για το ετήσιο μιας θερινής περιόδου αντίτιμο χρήσεως ορίζεται το ποσό των χιλίων διακοσίων ευρώ (3.000,00 €) για κάθε θέση – πόστο.

Το αποτέλεσμα της δημοπρασίας θα εγκριθεί από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ηγουμενίτσας.
Read More »
Διαγωνισμός για ξαπλώστρες – ομπρέλες στη παραλία «ΖΑΒΙΑ» Διαγωνισμός για ξαπλώστρες – ομπρέλες στη παραλία «ΖΑΒΙΑ» Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 22, 2015 Rating: 5

Διαγωνισμός για την εκμίσθωση κοινόχρηστου χώρου στο «Πάνθεον»

Παρασκευή, Μαΐου 22, 2015
Διαγωνισμός για την εκμίσθωση κοινόχρηστου χώρου στο «Πάνθεον»
 
 

Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας προκηρύσσει πλειοδοτικό και προφορικό διαγωνισμό για την εκμίσθωση του κοινόχρηστου χώρου εμβαδού ογδόντα (80) τ. μ που βρίσκεται μεταξύ του παραλιακού παρκινγκ (έναντι της εκκλησίας) και του Ηρώου στο «Πάνθεον», στη Δημοτική Κοινότητα Ηγουμενίτσας του Δήμου Ηγουμενίτσας όπως αυτός αποτυπώνεται στο τοπογραφικό διάγραμμα της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ηγουμενίτσας, για την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφετέριες, ψησταριές κλπ.).

Η δημοπρασία θα διεξαχθεί στις 25-05-2015, ημέρα Δευτέρα και από ώρα 11:30΄ μέχρι 12:00΄ στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στην Ηγουμενίτσα, ενώπιον της αρμόδιας από το Νόμο Επιτροπής. Η Δημοπρασία μπορεί να συνεχιστεί και πέραν της οριζόμενης στη διακήρυξη ώρας, εφ’ όσον εξακολουθούν άνευ διακοπής οι προσφορές.
Η διάρκεια της παραχώρησης χρήσεως ορίζεται από την επόμενη της υπογραφής της σύμβασης και λήγει την 30/04/2016, οπότε και ο χρήστης είναι υποχρεωμένος να εγκαταλείψει τον παραχωρηθέντα χώρο. Για να γίνει κάποιος δεκτός στη δημοπρασία θα πρέπει να καταθέσει στην επιτροπή διενέργειας της δημοπρασίας την ημέρα και ώρα διεξαγωγής της Δημοπρασίας τα ακόλουθα απαραίτητα δικαιολογητικά:
Άδεια λειτουργίας καταστήματος, με τη ρητή προϋπόθεση ότι αυτή ισχύει.
Φωτοτυπία Αστυνομικής Ταυτότητας, αν είναι φυσικό πρόσωπο.
Πληρεξούσιο, σε περίπτωση εκπροσώπησης συμμετέχοντος.
Σχετικό παραστατικό εκπροσώπησης, αν είναι εταιρεία ή κοινοπραξία και έγγραφο νομιμοποίησης του συμμετέχοντα.
Εγγυητική επιστολή αναγνωρισμένης τραπέζης δια την συμμετοχή στη δημοπρασία, ποσού δέκα της εκατό (10%) επί του ορίου της πρώτης προσφοράς, ήτοι, πρώτη προσφορά ( διακόσια ευρώ).
Δημοτική ενημερότητα. Βεβαίωση από την Ταμειακή Υπηρεσία του Δήμου Ηγουμενίτσας , περί μη οφειλής του συμμετέχοντος, (εξίσου και για τους υπόλοιπους εταίρους, αν είναι εταιρεία).
Φορολογική ενημερότητα. Βεβαίωση της αρμόδιας Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας (Δ.Ο.Υ.) για χρέη προς το δημόσιο του συμμετέχοντος, καθώς και για τους υπόλοιπους εταίρους, αν είναι εταιρεία.
Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/1986 του συμμετέχοντος, ότι έχει λάβει γνώση των όρων της διακήρυξης και ότι τους αποδέχεται ανεπιφύλακτα.

Ως ελάχιστο όριο πρώτης προσφοράς για το αντίτιμο χρήσεως ορίζεται το ποσό των δύο χιλιάδων ευρώ (2000,00 €).Η διακήρυξη θα δημοσιευθεί με φροντίδα του Δημάρχου πέντε (05) ημέρες πριν από τη διενέργεια της δημοπρασίας με τοιχοκόλληση αντιγράφου αυτής στον πίνακα ανακοινώσεων του Δημοτικού Καταστήματος της έδρας του Δήμου. Περίληψη της διακήρυξης θα δημοσιευθεί μια φορά σε ημερήσια εφημερίδα . Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στο Τμήμα Έκδοσης Αδειών Καταστημάτων του Δήμου Ηγουμενίτσας (Δ/νση: Σουλίου 3, Τηλ.: 26653-61265, Τηλεφωνικό Κέντρο Δήμου: 26653-61100).
Read More »
Διαγωνισμός για την εκμίσθωση κοινόχρηστου χώρου στο «Πάνθεον» Διαγωνισμός για την εκμίσθωση κοινόχρηστου χώρου στο «Πάνθεον» Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 22, 2015 Rating: 5

Διαγωνισμός για ξαπλώστρες – ομπρέλες στη παραλία «ΑΡΙΛΛΑ»

Παρασκευή, Μαΐου 22, 2015
Διαγωνισμός για ξαπλώστρες – ομπρέλες στη παραλία «ΑΡΙΛΛΑ»
 

Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας προκηρύσσει πλειοδοτικό και προφορικό διαγωνισμό για την εκμίσθωση των κοινοχρήστων χώρων αιγιαλού – παραλίας για τοποθέτηση ομπρελοκαθισμάτων (ξαπλώστρες – ομπρέλες) στη παραλία «ΑΡΙΛΛΑ» της Τοπικής Κοινότητας Πέρδικας του Δήμου Ηγουμενίτσας.

Τα προς παραχώρηση χρήσεως τμήματα κοινόχρηστου χώρου αιγιαλού-παραλίας, όπως περιγράφονται στο συνημμένο τοπογραφικό διάγραμμα και απαριθμούνται παρακάτω θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά και μόνο για την τοποθέτηση ομπρελοκαθισμάτων (ξαπλώστρες – ομπρέλες). Όλοι οι παρακάτω χώροι θα δημοπρατηθούν ξεχωριστά, όπως απεικονίζονται επακριβώς στο τοπογραφικό διάγραμμα.

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: ΑΡΙΛΛΑΣ ΕΜΒΑΔΟΝ Α/Α ΠΟΣΤΩΝ
Νότιο άκρο παραλίας 200 τ.μ. (40x5) 1
Βόρειο άκρο παραλίας 200 τ.μ. (40x5) 2


Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παραλάβουν αντίγραφο της διακήρυξης από το Τμήμα Έκδοσης Αδειών Καταστημάτων του Δήμου Ηγουμενίτσας (Δ/νση: Σουλίου 3, Τηλ.: 26653-61265, Τηλεφωνικό Κέντρο Δήμου: 26653-61100)

Η δημοπρασία θα διεξαχθεί στις 25-05-2015 ημέρα Δευτέρα και από ώρα 11:00΄ μέχρι 11:30΄ στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου (ισόγειο) στο Νέο Δημαρχιακό Μέγαρο επί της οδού Σουλίου 3 στην Ηγουμενίτσα, ενώπιον της αρμόδιας από το Νόμο Επιτροπής. Η Δημοπρασία μπορεί να συνεχιστεί και πέραν της οριζόμενης στη διακήρυξη ώρας, εφ’ όσον εξακολουθούν άνευ διακοπής οι προσφορές.

Για να γίνει δεκτός κάποιος στη Δημοπρασία θα πρέπει να καταθέσει ενώπιον της Επιτροπής τα κάτωθι δικαιολογητικά :
Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας αν είναι φυσικό πρόσωπο.
Σχετικό παραστατικό εκπροσώπησης αν είναι εταιρεία ή κοινοπραξία.
Βεβαίωση από την Ταμειακή Υπηρεσία του Δήμου περί μη οφειλής του συμμετέχοντος (εξίσου και για τους υπόλοιπους εταίρους, αν είναι εταιρεία).
Βεβαίωση της αρμόδιας Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας (Δ.Ο.Υ.), περί μη οφειλής του συμμετέχοντος για χρέη προς το δημόσιο, καθώς και για τους υπόλοιπους εταίρους, αν είναι εταιρεία (φορολογική ενημερότητα).
Γραμμάτιο του Ταμείου Παρακαταθηκών ή Εγγυητική επιστολή αναγνωρισμένης τραπέζης δια την συμμετοχή στη δημοπρασία, ποσού δέκα της εκατό (10%) επί του ορίου της τιμής εκκίνησης, ήτοι, χιλίων διακοσίων € (1.200,00 € Χ10%=120 (εκατόν είκοσι ευρώ).
Αντίγραφο (επικυρωμένο) της άδειας παραμονής για αλλοδαπούς εκτός των χωρών της Ε.Ε ή άδεια παραμονής, εάν έχουν ιθαγένεια κράτους μέλους της Ε.Ε.
Υπεύθυνη δήλωση του συμμετέχοντος του Ν. 1599/1986, ότι έχει λάβει γνώση των όρων της διακήρυξης και ότι τους αποδέχεται ανεπιφύλακτα.
Πληρεξούσιο, σε περίπτωση εκπροσώπησης έναντι άλλου.

Τιμή εκκίνησης για το ετήσιο μιας θερινής περιόδου αντίτιμο χρήσεως ορίζεται το ποσό των χιλίων διακοσίων ευρώ (1.200,00 €) για κάθε θέση – πόστο.

Το αποτέλεσμα της δημοπρασίας θα εγκριθεί από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ηγουμενίτσας.
Read More »
Διαγωνισμός για ξαπλώστρες – ομπρέλες στη παραλία «ΑΡΙΛΛΑ» Διαγωνισμός για ξαπλώστρες – ομπρέλες στη παραλία «ΑΡΙΛΛΑ» Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 22, 2015 Rating: 5

Ο Γιώργος Τζώρτζης γιορτάζει τα 20 χρόνια του στη μουσική, στην Ηγουμενίτσα

Παρασκευή, Μαΐου 22, 2015
Ο Γιώργος Τζώρτζης γιορτάζει τα 20 χρόνια του στη μουσική, στην Ηγουμενίτσα

Ο Γιώργος Τζώρτζης ζωντανά στις Εμπυριες την Παρασκευή 22 Μαΐου. 
Μαζί του οι μουσικοί : Χρήστος Τσατσάνης (κιθάρα) Παναγιώτης Μαγδαληνός (μπουζούκι) Δημητρίου Βασίλης (μπουζούκι)
 
Read More »
Ο Γιώργος Τζώρτζης γιορτάζει τα 20 χρόνια του στη μουσική, στην Ηγουμενίτσα Ο Γιώργος Τζώρτζης γιορτάζει τα 20 χρόνια του στη μουσική, στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 22, 2015 Rating: 5
httpsendrasei-gr-3-1