Η ώρα της αλήθειας για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 05, 2022
Η ώρα της αλήθειας για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας


Την προσεχή Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου, αναμένεται να ανοιχτούν οι φάκελοι των οικονομικών προσφορών για την εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας, κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ που έχει προγραμματιστεί για την ίδια ημέρα.
Υπενθυμίζουμε πως δεσμευτικές προσφορές έχουν υποβάλει τρία επενδυτικά σχήματα και συγκεκριμένα:
1. ATTICA A.E. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ & ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ Α.Ε.
2. ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ GRIMALDI EUROMED S.p.A. – MΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ Α.Ν.Ε. & ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ Α.Ε.
3. ΟΛΘ Α.Ε.

Το πιθανότερο σενάριο είναι να μην αναδειχθεί την Πέμπτη ο προτιμητέος παραχωρησιούχος, αλλά το ΤΑΙΠΕΔ να ζητήσει από τους τρεις συμμετέχοντες βελτιωμένες προσφορές.
Αξίζει να σημειώσουμε πως σύμφωνα με τις πληροφορίες που κυκλοφορούν στους οικονομικούς κύκλους, το αντίτιμο δεν αναμένεται να ξεπεράσει τα 20 εκατομμύρια ευρώ, για την εξαγορά τουλάχιστον του 67% των μετοχών της ΟΛΗΓ.

Σενάριο που εάν επαληθευτεί θα φέρει σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη, ο οποίος θα ήθελε να ανακοινώσει την αποκρατικοποίηση του λιμένα κατά τη διάρκεια της Διεθνής Εκθέσεως Θεσσαλονίκης.
Όχι όμως το ξεπούλημά του και μάλιστα σε αντίτιμο που δεν θα επιτρέπει πανηγυρισμούς.
Και σίγουρα κάποιοι, θα πρέπει να χρεωθούν αυτήν την κυβερνητική αποτυχία.

Δύσκολο, αλλά υπαρκτό είναι και το ενδεχόμενο το ΤΑΙΠΕΔ, να κρίνει τις πρόσφορές μη συμφέρουσες, κηρύσσοντας τον διαγωνισμό άγονο.
Κάτι που σημαίνει πως η πώληση του λιμανιού θα μετατεθεί στο άγνωστο μέλλον και εάν υπολογίσουμε πως θα έχουν προηγηθεί και εθνικές εκλογές, φαίνεται πως θα κάνει ακόμα πολύ καιρό να πατήσει πόδι ο ιδιώτης στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

Εν αναμονή λοιπόν...
Read More »
Η ώρα της αλήθειας για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας Η ώρα της αλήθειας για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 05, 2022 Rating: 5

Δώρα στα πρωτάκια από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Θεσπρωτίας

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 05, 2022
Δώρα στα πρωτάκια από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Θεσπρωτίας


Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Θεσπρωτίας συνεχίζοντας τις κοινωνικές δράσεις της, στα πλαίσια αλληλεγγύης προς τα μέλη της, ως μία μικρή ελάφρυνση του οικογενειακού προϋπολογισμού, μοίρασε στα τέκνα των συναδέλφων που τη νέα σχολική χρονιά θα φοιτήσουν στην Α' Τάξη του Δημοτικού, από μια σχολική τσάντα και μια δωροεπιταγή αξίας σαράντα (40€) Ευρώ για την αγορά σχολικών ειδών, απ' το βιβλιοπωλείο "ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ" Κύπρου 70 Ηγουμενίτσα.
Ευχόμαστε από καρδιάς στα παιδία, ομαλή ένταξη στη σχολική κοινότητα, καλή σχολική σταδιοδρομία, υγεία και τύχη στη ζωή τους.
Τέλος, να ευχαριστήσουμε το σύλλογο Γερμανο–Ελληνικής Φιλίας «FILIA VELBERT» και τον αντιπρόεδρο της Λάζαρο ΠΑΠΑΊΩΑΝΝΟΥ για την ευγενική χορηγία των εν λόγω τσαντών.

Read More »
Δώρα στα πρωτάκια από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Θεσπρωτίας Δώρα στα πρωτάκια από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 05, 2022 Rating: 5

Το Λαϊκό Λαχείο μοίρασε περισσότερα από 4 εκατ. ευρώ τον Αύγουστο

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 05, 2022
Το Λαϊκό Λαχείο μοίρασε περισσότερα από 4 εκατ. ευρώ τον Αύγουστο


Μεγάλα κέρδη μοίρασε τον Αύγουστο το Λαϊκό Λαχείο. Σε πέντε κληρώσεις διένειμε συνολικά 4.881.600 ευρώ.
Στην 32η κλήρωση του παιχνιδιού, το τυχερό Τρίδυμο, που πωλήθηκε στη Θεσσαλονίκη, μοίρασε συνολικά κέρδη 547.000 ευρώ. Στην 33η κλήρωση, το τυχερό Τρίδυμο, που πωλήθηκε στη Χαλκίδα, διένειμε συνολικά κέρδη 300.000 ευρώ.

Στις υπόλοιπες κατηγορίες κερδών:
· 14 τυχεροί παίκτες κέρδισαν από 15.000 ευρώ
· 59 παίκτες κέρδισαν από 1.000 ευρώ
· 82 παίκτες κέρδισαν από 200 ευρώ
· 1.018 παίκτες κέρδισαν από 100 ευρώ
· 153 παίκτες κέρδισαν από 50 ευρώ
· 363.975 παίκτες κέρδισαν από 10 ευρώ ο καθένας

Το Λαϊκό Λαχείο διατίθεται από τους λαχειοπώλες και τα πρακτορεία ΟΠΑΠ σε όλη την Ελλάδα. Η εβδομαδιαία κλήρωση πραγματοποιείται κάθε Τρίτη, στις 19:00, και μεταδίδεται ζωντανά στο κανάλι του ΟΠΑΠ στο YouTube.

Σχετικά με την Ελληνικά Λαχεία Α.Ε.
H Ελληνικά Λαχεία Α.Ε. μία εταιρεία του Ομίλου ΟΠΑΠ, διαθέτει το αποκλειστικό δικαίωμα παραγωγής, λειτουργίας, κυκλοφορίας, προβολής και διαχείρισης όλων των Κρατικών Λαχείων όπως το Λαϊκό, το Εθνικό, το Πρωτοχρονιάτικο αλλά και το Στιγμιαίο Κρατικό Λαχείο-ΣΚΡΑΤΣ, με σύμβαση παραχώρησης για 12 έτη, που εκτείνεται έως το 2026. H Ελληνικά Λαχεία Α.Ε. αποτελεί κοινοπραξία μεταξύ δύο κορυφαίων εταιρειών στον κλάδο των τυχερών παιχνιδιών και λοταρίας: ΟΠΑΠ Α.Ε. και Scientific Games Int'l.

Σχετικά με τον ΟΠΑΠ
Ο ΟΠΑΠ είναι η κορυφαία εταιρεία τυχερών παιγνίων στην Ελλάδα και μία από τις πλέον καταξιωμένες στον κλάδο της παγκοσμίως.
Ιδρύθηκε το 1958 και δραστηριοποιείται στη διεξαγωγή και διαχείριση αριθμοπαιχνιδιών, παιχνιδιών αθλητικού στοιχήματος, αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματος, λαχείων, στιγμιαίων τυχερών παιχνιδιών και παιγνιομηχανημάτων (VLTs) στην Ελλάδα. Επιπλέον, ο ΟΠΑΠ κατέχει ηγετική θέση στον κλάδο ως προς την ενσωμάτωση των παγκόσμιων αρχών του Υπεύθυνου Παιχνιδιού στις δραστηριότητες του.
Ταυτόχρονα, ο ΟΠΑΠ κατέχει εξέχουσα θέση μεταξύ των πλέον κοινωνικά υπεύθυνων επιχειρήσεων στην Ελλάδα. Μέσω εκτενούς προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας, το οποίο επικεντρώνεται στην Υγεία, τον Αθλητισμό και την Απασχόληση, η εταιρεία στηρίζει έμπρακτα και διαχρονικά την ελληνική κοινωνία.
Περισσότερες πληροφορίες στο www.opap.gr

Σχετικά με την Scientific Games Int’l
Η Scientific Games είναι ένας εταίρος με μοναδική δυνατότητα στη μεγιστοποίηση των προοπτικών για την αγορά στιγμιαίων λαχείων στην Ελλάδα. Η SGI είναι η εταιρεία που δημιούργησε το 1974 την κατηγορία του ΣΤΙΓΜΙΑΊΟΥ ΛΑΧΕΙΟΥ ΣΚΡΑΤΣ, διαθέτοντας εμπειρία σχεδόν 50 χρόνων στη συγκεκριμένη κατηγορία που η ίδια δημιούργησε, η εταιρεία έχει οδηγήσει με συνέπεια και επαγγελματισμό, στην ανάπτυξη και τη δημιουργία κέρδους για 300 πελάτες και συνεργάτες λαχείων σε παραπάνω από 50 χώρες. Έχοντας ως βάση την τεράστια εμπειρία που διαθέτει, η SGI εφαρμόζει τις βέλτιστες πρακτικές στο μάρκετινγκ, όπου σε συνδυασμό με την υψηλή τεχνολογία και με τo ολοκληρωμένο, καινοτόμοo και ασφαλές σύστημα παραγωγής παρέχει προϊόντα υψηλής ποιότητας προσαρμοσμένα στις ανάγκες κάθε λοτταρίας.
Έτσι και πάντα με στόχο την ποιότητα και την ασφάλεια μέσα από μια πελατοκεντρική προσέγγιση η εταιρεία αναπτύσσει καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες οι οποίες υποστηρίζονται από υψηλή τεχνολογία και αποτελούν πρότυπα στην αγορά.
Read More »
Το Λαϊκό Λαχείο μοίρασε περισσότερα από 4 εκατ. ευρώ τον Αύγουστο Το Λαϊκό Λαχείο μοίρασε περισσότερα από 4 εκατ. ευρώ τον Αύγουστο Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 05, 2022 Rating: 5

Ικανοποίηση στον Θεσπρωτό για την εμφάνιση και τη νίκη στο φιλικό με Αιολικό

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 05, 2022
Ικανοποίηση στον Θεσπρωτό για την εμφάνιση και τη νίκη στο φιλικό με Αιολικό


Ικανοποίηση επικρατεί στον Θεσπρωτό για την εμφάνιση των ποδοσφαιριστών που έλαβαν μέρος στο πρώτο αγωνιστικό τεστ εν όψει της νέας περιόδου, που έγινε το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό Στάδιο Ηγουμενίτσας με αντίπαλο τον Αιολικό. 


Ο Θεσπρωτός χάρη σε τέρματα των Ράπτη 64’ και Παππά στο 80’ νίκησε με 2-1 την ομάδα της Μυτιλήνης. Το γκολ των φιλοξενούμενων σημείωσε ο Τσουκαλάς στο 40’.
Επόμενη φιλική αναμέτρηση στις 11 Σεπτεμβρίου με τον ΠΑΣ Γιάννινα στο Εθνικό στάδιο Ζωσιμάδες.

Ευχαριστήρια ανακοίνωση
Η ΠΑΕ Θεσπρωτός αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει δημόσια τη διοίκηση της ΑΕΠΣ Αιολικός. Ομάδες με ήθος και σεβασμό όπως ο Αιολικός, κοσμούν τον χώρο του ποδοσφαίρου.
Ευχόμαστε υγεία και κάθε επιτυχία τη φετινή σεζόν με επίτευξη όλων των στόχων.

Read More »
Ικανοποίηση στον Θεσπρωτό για την εμφάνιση και τη νίκη στο φιλικό με Αιολικό Ικανοποίηση στον Θεσπρωτό για την εμφάνιση και τη νίκη στο φιλικό με Αιολικό Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 05, 2022 Rating: 5

3d club - live stage στην Πλαταριά | Ήρθε για να μείνει...

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 05, 2022
3d club - live stage στην Πλαταριά | Ήρθε για να μείνει...Read More »
3d club - live stage στην Πλαταριά | Ήρθε για να μείνει... 3d club - live stage στην Πλαταριά | Ήρθε για να μείνει... Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 05, 2022 Rating: 5

Μ.Κάτσης: Να δοθούν τώρα τα vouchers που δικαιούνται τα 562 παιδιά που έμειναν εκτός ΚΔΑΠ στη Θεσπρωτία

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 05, 2022
Μ.Κάτσης: Να δοθούν τώρα τα vouchers που δικαιούνται τα 562 παιδιά που έμειναν εκτός ΚΔΑΠ στη Θεσπρωτία


Δήλωση του Μ.Κάτση για την κατάθεση σχετικής Ερώτησης στη Βουλή
«Εκατοντάδες γονείς στη Θεσπρωτία με έκπληξη διαπίστωσαν ότι 562 παιδιά ηλικίας 5 έως 12 ετών μένουν εκτός του προγράμματος των vouchers ΕΣΠΑ για Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ), παρά το γεγονός ότι ικανοποιούν όλα τα κριτήρια και έχουν πλήρη φάκελο δικαιολογητικών.
Η πολιτική απόφαση της κυβέρνησης, να αποκλείσει τόσα παιδιά από την πρόσβαση σε ουσιαστικές και ποιοτικές δημιουργικές δραστηριότητες, προκαλεί τεράστιο πρόβλημα στις οικογένειες τους, πολλές από τις οποίες μάλιστα βρίσκονται κάτω από το όριο φτώχειας. Τη στιγμή που οι γονείς παλεύουν να τα βγάλουν πέρα σε ένα περιβάλλον ακραίας ακρίβειας και βίαιης μείωσης των εισοδημάτων τους, δουλεύοντας με κυλιόμενα ωράρια από το πρωί έως το βράδυ, η κυβέρνηση αποφασίζει να τους οδηγήσει σε μια αγωνιώδη και κοστοβόρα προσπάθεια ώστε να βρουν μια θέση για τα παιδιά τους σε κάποια δομή.
Τεράστιο πρόβλημα βιωσιμότητας όμως αντιμετωπίζουν και οι δομές ΚΔΑΠ της Θεσπρωτίας, όπως φυσικά και οι εργαζόμενοι σε αυτές. Πολλά ΚΔΑΠ δεν γνωρίζουν ακόμα αν θα ανοίξουν καθώς τα vouchers είναι ελάχιστα, ενώ το προσωπικό τους βρίσκεται στον αέρα.
Η κυβέρνηση που αυτοθαυμάζεται προκλητικά μπροστά σε κάθε καταστροφή που η ίδια δημιουργεί, αντί για την έμπρακτη υποστήριξη των πιο ευάλωτων νοικοκυριών με περισσότερα παιδιά σε ποιοτικές δομές, που έταξε, οδηγεί εκατοντάδες οικογένειες στη Θεσπρωτία και δεκάδες χιλιάδες σε ολόκληρη τη χώρα, σε αδιέξοδο. Αυτές είναι δυστυχώς οι συνέπειες μιας ανίκανης και ανάλγητης κοινωνικά κυβέρνησης.
Φέρνω το θέμα στη Βουλή με Ερώτησή μου, με την οποία ζητώ έστω και την ύστατη στιγμή, τα 562 αυτά παιδιά που εντελώς άδικα αποκλείστηκαν, να βρεθούν εκεί που τους αξίζει. Σε δομές δηλαδή που τους εξασφαλίζουν πρόσβαση σε ποιοτικές δημιουργικές δραστηριότητες, χωρίς να επιβαρύνεται ο οικογενειακός προϋπολογισμός».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης του Μ.Κάτση:

Αθήνα, 5 Σεπτεμβρίου 2022
ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων
ΘΕΜΑ: «Εκτός ΚΔΑΠ 562 παιδιά στην Θεσπρωτία παρά το γεγονός ότι πληρούν όλα τα κριτήρια».

Έπειτα από την ταλαιπωρία που υπέστησαν εκατοντάδες γονείς στη Θεσπρωτία ολόκληρο τον Αύγουστο, από τις μεγάλες καθυστερήσεις, τα τεχνικά προβλήματα στο πληροφοριακό σύστημα και τις συνεχείς παρατάσεις που έδινε η κυβέρνηση για τα πολυπόθητα vouchers σε βρεφονηπιακούς σταθμούς και ΚΔΑΠ, με έκπληξη διαπίστωσαν ότι 562 παιδιά ηλικίας 5 έως 12 ετών μένουν εκτός του προγράμματος ΕΣΠΑ των vouchers για Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ), παρά το γεγονός ότι πληρούν όλα τα κριτήρια και έχουν πλήρη φάκελο δικαιολογητικών.
Παρά τις πρόσφατες δηλώσεις της Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων περί έναρξης της φετινής σχολικής χρονιάς με περισσότερα παιδιά από ποτέ στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠΑμεΑ, και περί έμπρακτης υποστήριξης των πιο ευάλωτων οικογενειών, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά εκατοντάδες παιδιά στη Θεσπρωτία μένουν ακάλυπτα, τη στιγμή μάλιστα που κάποια από αυτά είναι μέλη οικογενειών οι οποίες βρίσκονται κάτω από το όριο φτώχειας.
Ως προς την κάλυψη των αιτήσεων που αφορούν βρεφικούς σταθμούς η ίδια η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, έχει παραδεχτεί δημόσια ότι δεν υπάρχουν τόσες διαθέσιμες θέσεις. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι μεγάλο μέρος οικογενειών που έχουν πάρει voucher δε θα καταφέρουν να το αξιοποιήσουν, και πόροι του προγράμματος θα μείνουν αδιάθετοι.
Την ώρα που ο οικογενειακός προϋπολογισμός για την πλειοψηφία των οικογενειών δεν βγαίνει, και οι γονείς παλεύουν με κυλιόμενα ωράρια και εργασία από το πρωί έως το βράδυ ώστε να τα βγάλουν πέρα, η κυβέρνηση αποφασίζει να τους οδηγήσει σε μια αγωνιώδη προσπάθεια για να βρουν μια θέση για τα παιδιά τους σε κάποια δομή.
Πέραν όμως από τον άδικο αποκλεισμό των παιδιών στην πρόσβαση σε ουσιαστικές και ποιοτικές δημιουργικές δραστηριότητες, τεράστιο πρόβλημα βιωσιμότητας αντιμετωπίζουν οι δομές ΚΔΑΠ της Θεσπρωτίας και οι εργαζόμενοι σε αυτές. Πολλά ΚΔΑΠ δεν γνωρίζουν ακόμα αν θα ανοίξουν καθώς τα vouchers είναι ελάχιστα, ενώ οι εργαζόμενοι σε αυτά βρίσκονται στον αέρα.

Επειδή, 562 παιδιά στη Θεσπρωτία ηλικίας 5 έως 12 ετών μένουν εκτός του προγράμματος των vouchers ΕΣΠΑ για Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ), παρά το γεγονός ότι πληρούν όλα τα κριτήρια και έχουν πλήρη φάκελο δικαιολογητικών.
Επειδή, οι γονείς παλεύουν με κυλιόμενα ωράρια και εργασία από το πρωί έως το βράδυ ώστε να τα βγάλουν πέρα σε ένα περιβάλλον ακραίας αύξησης τιμών και βίαιης μείωσης των εισοδημάτων τους, και η κυβέρνηση αντί να τους υποστηρίξει έμπρακτα, τους οδηγεί σε μια αγωνιώδη και κοστοβόρα προσπάθεια για να βρουν μια θέση για τα παιδιά τους σε κάποια δομή.
Επειδή, οι δομές ΚΔΑΠ της Θεσπρωτίας αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα βιωσιμότητας καθώς τα vouchers είναι ελάχιστα, και οι εργαζόμενοι σε αυτές βρίσκονται στον αέρα.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1) Σε ποιες ενέργειες θα προβεί, ώστε τα 562 παιδιά στη Θεσπρωτία ηλικίας 5 έως 12 ετών, που με κυβερνητική απόφαση μένουν εκτός του προγράμματος των vouchers ΕΣΠΑ για Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ), παρά το γεγονός ότι πληρούν όλα τα κριτήρια και έχουν πλήρη φάκελο δικαιολογητικών, να δικαιωθούν αποκτώντας ελεύθερη πρόσβαση σε ουσιαστικές και ποιοτικές δημιουργικές δραστηριότητες;

Ο ερωτών Βουλευτής
Κάτσης Μάριος
Read More »
Μ.Κάτσης: Να δοθούν τώρα τα vouchers που δικαιούνται τα 562 παιδιά που έμειναν εκτός ΚΔΑΠ στη Θεσπρωτία Μ.Κάτσης: Να δοθούν τώρα τα vouchers που δικαιούνται τα 562 παιδιά που έμειναν εκτός ΚΔΑΠ στη Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 05, 2022 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Μετέφερε με το ΙΧ του 455 πακέτα λαθραίων τσιγάρων

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 05, 2022
Ηγουμενίτσα: Μετέφερε με το ΙΧ του 455 πακέτα λαθραίων τσιγάρων


Στην σύλληψη ενός 51χρονου αλλοδαπού, προέβησαν απογευματινές ώρες χθες, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.Δ.Ι.Ν.) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, για παράβαση των διατάξεων του Ν. 2960/01 .“Εθνικός Τελωνειακός Κώδικας”.

Συγκεκριμένα, σε νομότυπο έλεγχο που διενεργήθηκε από τα ανωτέρω στελέχη, σε Ι.Χ.Ε. όχημα, το οποίο οδηγούσε ο 51χρονος, στην πύλη εισόδου του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, εντοπίστηκαν επιμελώς κρυμμένα μέσα στο χώρο της ρεζέρβας, καθώς και σε αποσκευές του εν λόγω αλλοδαπού, τετρακόσια πενήντα πέντε (455) πακέτα λαθραίων τσιγάρων, χωρίς να φέρουν στο σύνολο τους την ένσημη ταινίας ειδικού φόρου κατανάλωσης, με σκοπό να τα μεταφέρει παράνομα στο εξωτερικό.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω καπνικά προϊόντα, τα οποία πρόκειται να παραδοθούν στο Τελωνείο Ηγουμενίτσας, για τον προσδιορισμό των διαφυγόντων δασμών και φόρων, καθώς και το Ε.Ι.Χ. όχημα.
Read More »
Ηγουμενίτσα: Μετέφερε με το ΙΧ του 455 πακέτα λαθραίων τσιγάρων Ηγουμενίτσα: Μετέφερε με το ΙΧ του 455 πακέτα λαθραίων τσιγάρων Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 05, 2022 Rating: 5

Συνελήφθη ημεδαπός στη Θεσπρωτία με μισό κιλό κάνναβη και 12 δενδρύλλια

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 05, 2022
Συνελήφθη ημεδαπός στη Θεσπρωτία με μισό κιλό κάνναβη και 12 δενδρύλλιαΣυνελήφθη χθες (04-09-2022) το απόγευμα σε περιοχή της Θεσπρωτίας από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή και καλλιέργεια ναρκωτικών καθώς και για παράβαση του τελωνειακού κώδικα.

Ειδικότερα, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών συνελήφθη ο ημεδαπός, καθώς σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
· -12- δενδρύλλια κάνναβης, που καλλιεργούσε σε αύλειο χώρο κατοικίας, με ύψος που κυμαίνονταν από -1,4- έως -2,5- μέτρα,
· -4- αποξηραμένα δενδρύλλια κάνναβης,
· συσκευασία με -470- γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,
· συσκευασία με καπνό βάρους -1.072- γραμμαρίων, για τον οποίο δεν είχαν καταβληθεί οι νόμιμοι δασμοί.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε αρμοδίως.
Read More »
Συνελήφθη ημεδαπός στη Θεσπρωτία με μισό κιλό κάνναβη και 12 δενδρύλλια Συνελήφθη ημεδαπός στη Θεσπρωτία με μισό κιλό κάνναβη και 12 δενδρύλλια Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 05, 2022 Rating: 5

Παραιτήθηκαν 2 αντιδήμαρχοι του Δήμου Ηγουμενίτσας

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 05, 2022
Παραιτήθηκαν 2 αντιδήμαρχοι του Δήμου Ηγουμενίτσας


Τις παραιτήσεις 2 αντιδημάρχων του έκανε αποδεκτές με σημερινή του απόφαση, ο δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος.
Πρόκειται για τις από 31-08-2022 και από 01-09-2022 αιτήσεις παραιτήσεων της κας Βασιλικής Τσώτου και της κας Χριστίνας Τζέλλου αντίστοιχα, για προσωπικούς λόγους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο κυρίες, εκπαιδευτικοί στο επάγγελμα, διορίστηκαν ως αναπληρώτριες για τη νέα σχολική χρονιά και θα έπρεπε να επιλέξουν ανάμεσα στο διορισμό τους και τα μόρια που προσθέτουν στο επαγγελματικό τους βιογραφικό και στη θέση του αντιδημάρχου Ηγουμενίτσας.
Read More »
Παραιτήθηκαν 2 αντιδήμαρχοι του Δήμου Ηγουμενίτσας Παραιτήθηκαν 2 αντιδήμαρχοι του Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 05, 2022 Rating: 5

Είλωτες από την Ομάδα Τέχνης ΦΑΟΣ 2022, σήμερα στην Παλιά Σαγιάδα Θεσπρωτίας

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 05, 2022
Είλωτες από την Ομάδα Τέχνης ΦΑΟΣ 2022, σήμερα στην Παλιά Σαγιάδα Θεσπρωτίας


Είλωτες - Ομάδα Τέχνης ΦΑΟΣ 2022
Παλιά Σαγιάδα Θεσπρωτίας
Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου στις 21.00

Οι "Είλωτες" είναι ένα σύγχρονο έργο, γραμμένο από τον Δημήτρη Θεοχάρη, ηθοποιό του Θεάτρου ΦΑΟΣ. Διδάσκεται και σκηνοθετείται από τον Θωμά Λιώλιο και την Αρτέμιδα Αγαθοπούλου, στο εργαστήρι εδώ και 4 μήνες. Τα πρόσωπα του έργου, υποδύονται οι διδάσκοντες και σπουδαστές του θεάτρου, αλλά και συνεργάτες.
Οι "Είλωτες" είναι μία, κατά βάση, κωμωδία αριστοφανικής φύσης, με κοινωνικοπολιτικό υπόβαθρο, που αναφέρεται στον αρχαίο μύθο του Έρωτα και της Ψυχής. Ο θεός Έρωτας χάνει την αγάπη του, απογοητεύεται και απομακρύνεται από την ζωή των ανθρώπων, με αποτέλεσμα εκείνοι να καταλήξουν είλωτες, αλλά για πόσο; Εδώ ο συγγραφέας αποκλείει το "για πάντα" και βάζει ένα ζευγάρι ειλώτων σε μεγάλη περιπέτεια...

Συντελεστές
Πρωτότυπο κείμενο : Δημήτρης Θεοχάρης
Σκηνοθεσία/ Σκηνικά/ Κοστούμια
και διδασκαλία ρόλων : Θωμάς Λιώλιος - Άρτεμις Αγαθοπούλου
Εμβόλιμες σκηνοθετικές προτάσεις και προσεγγίσεις : Βαγγέλης Ανδρέου
Πρωτότυπη μουσική και αυτοσχεδιασμοί επί σκηνής : Άρτεμις Αγαθοπούλου
Ακούγονται επίσης μουσικές συνθέσεις του Θανάση Κλεώπα
Σχεδιασμός φωτισμού : Θωμάς Λιώλιος
Έργο αφίσας : Άρτεμις Αγαθοπούλου
Βοηθός ενδυματολόγου: Billie Rose
Φωτογραφία : roseminstudio

Παίζουν :
Άρτεμις Αγαθοπούλου, Βαγγέλης Ανδρέου, Χαράλαμπος Δούφλιας, Βαγγέλης Κολιούσης,
Κωνσταντίνα Τσιάβου, Σπύρος Οικονομίδης, Παναγιώτα Παππά, Δημήτρης Θεοχάρης,
Θωμάς Λιώλιος, Γιώργος Ντόστας, Billie Rose, Δήμητρα Χρόνη, Λίλα Γκοντούλα, Αλεξάνδρα Τσιάβου, Μάγδα Μπάλλου, Άλεξ Μαραζοπούλου, Έλενα Λιώλιου, Βασιλεία Θεολόγου.

Θα καταφέρει ο άνθρωπος να ξαναβρεί τον Έρωτα, οπότε και την ελευθερία του;
Είμαστε ικανοί να κοιτάξουμε τον εαυτό μας στα μάτια, οπότε και ο ένας τον άλλον;
Είμαστε άξιοι να δημιουργήσουμε κάτι φρέσκο, αγνό κι αληθινό, μέσα από τις στάχτες;
Ποιος στ' αλήθεια είναι ο Θεός Έρωτας;
Ποιοί στ' αλήθεια είμαστε;
Αυτά τα ερωτήματα και πολλά άλλα ευελπιστούμε να γεννηθούν την ώρα της παράστασης, με την ευχή να επανέλθει στην ζωή μας, εκτός από τον Έρωτα, την Ελευθερία και την Αγάπη, και ο απαραίτητος δημιουργικός στοχασμός, μέσω της ευθυμίας, του σαρκασμού και του γέλιου.
Read More »
Είλωτες από την Ομάδα Τέχνης ΦΑΟΣ 2022, σήμερα στην Παλιά Σαγιάδα Θεσπρωτίας Είλωτες από την Ομάδα Τέχνης ΦΑΟΣ 2022, σήμερα στην Παλιά Σαγιάδα Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 05, 2022 Rating: 5

Νέες εγγραφές στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Φιλιατών

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 05, 2022
Νέες εγγραφές στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Φιλιατών


Σας ενημερώνουμε ότι από σήμερα Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2022 ξεκίνησαν νέες αιτήσεις για εγγραφή δικαιούχων στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Φιλιατών. 
Οι αιτήσεις θα διαρκέσουν έως τις 30 Σεπτεμβρίου. 

Απαραίτητα δικαιολογητικά:
1. Φωτοτυπία Αστυνομικής ταυτότητας ή Διαβατηρίου και άδεια διαμονής (για τους νέους εγγραφόμενους) και ΑΜΚΑ. 
2. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης (τελευταίου 6μήνου). 
3. Ε1 
4. Φωτοτυπία Εκκαθαριστικού σημειώματος εφορίας (2021). 
5. Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας ή φωτοτυπία απόδειξης ΔΕΗ, ΕΥΑΘ, ΟΤΕ κλπ. στο όνομα του δικαιούχου. 
6. Σε περίπτωση αναπηρίας αντίγραφο της βεβαίωσης της επιτροπής που αναγράφει το ποσοστό αναπηρίας σε ισχύ. 
7. Σε περίπτωση ανεργίας, την κάρτα ανεργίας του ΟΑΕΔ.

Παρατηρήσεις: 
1. Όσοι δημότες λαμβάνουν εισόδημα ΚΕΑ (Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα) και είναι δικαιούχοι του προγράμματος ΤΕΒΑ δεν έχουν δικαίωμα ένταξης στο πρόγραμμα του κοινωνικού παντοπωλείου. 
2. Παρακαλούμε οι αιτήσεις να δίνονται συμπληρωμένες. 

Σε περίπτωση αδυναμίας, θα συμπληρώνονται από τον εργαζόμενο παρουσία του αιτούντα. 
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ : 2664022324 
ΔΕΥΤΕΡΑ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 
ΩΡΕΣ 09:00-13:00 
EMAIL: k. pantopoleiofiliaton@gmail.com 
https://www.facebook.com/k.pantoggleigfiliaten
Read More »
Νέες εγγραφές στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Φιλιατών Νέες εγγραφές στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 05, 2022 Rating: 5

Σελίδες