Βρέθηκε πτώμα άνδρα σε προχωρημένη σήψη

Παρασκευή, Απριλίου 27, 2018Απο συγγενικά πρόσωπα μέσα στο σπίτι στην κουζίνα του βρέθηκε άντρας σε προχωρημένη σήψη στην οδό Ευεργετών, στα Γιάννενα. 
Η κινητοποίηση ήταν άμεση αλλά απο τον έλεγχο δεν βρέθηκαν στοιχεία που να οδηγούν σε εγκληματική ενέργεια. 
Οι συγγενείς του άντρα βρέθηκαν αντιμέτωποι με το μακάβριο θέαμα όταν μπήκαν μέσα στο σπίτι. 
Περισσότερα στοιχεία αναμένεται να προκύψουν στην έρευνα της Αστυνομίας. 


 
Read More »
Βρέθηκε πτώμα άνδρα σε προχωρημένη σήψη Βρέθηκε πτώμα άνδρα σε προχωρημένη σήψη Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 27, 2018 Rating: 5

Ζητείται μαγείρισσα για άμεση πρόσληψη

Παρασκευή, Απριλίου 27, 2018


Το ξενοδοχείο Ornella Beach resort and villas αναζητά για άμεση πρόσληψη μαγείρισσα!

Τηλ επικοινωνίας:6937282906


 
Read More »
Ζητείται μαγείρισσα για άμεση πρόσληψη Ζητείται μαγείρισσα για άμεση πρόσληψη Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 27, 2018 Rating: 5

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Παρασκευή, Απριλίου 27, 2018


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η δράση προαγωγής ψυχικής υγείας στο ΚΕΝΤΡΟ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ Γ.Ν.- Κ.Υ. ΦΙΛΙΑΤΩΝ σε συνεργασία με μέλη της Συντεχνίας Κουρέων Κομμωτών Ν. Θεσπρωτίας «Η Αφροδίτη» :

« εθελοντική παροχή υπηρεσιών κομμωτικής στους λήπτες υπηρεσιών ψυχικής υγείας του ΚΕΝΤΡΟΥ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ»

Στόχος ήταν η ενίσχυση της αυτοεκτίμησης, η βελτίωση της διάθεσης μέσω της αυτοφροντίδας, της βελτίωσης της αυτοεικόνας και της ικανοποίησης προσωπικών αναγκών που παραμελούνται, η γνωριμία και κοινωνική συνδιαλλαγή των ληπτών, η ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων.

Το προσωπικό του Κέντρου Ψυχικής Υγείας του Γ.Ν.- Κ.Υ. ΦΙΛΙΑΤΩΝ ευχαριστεί θερμά:

Α)τα μέλη της Συντεχνίας Κουρέων Κομμωτών Ν. Θεσπρωτίας «Η Αφροδίτη» που παρείχαν στα πλαίσια εθελοντισμού, κοινωνικής προσφοράς , ευαισθητοποίησης και αλληλεγγύης την Δευτέρα 23 Απριλίου 2018 εθελοντικά υπηρεσίες κομμωτικής στους λήπτες υπηρεσιών ψυχικής υγείας

Β) τους συμμετέχοντες λήπτες υπηρεσιών ψυχικής υγείας του Κ.Ψ.Υ. που ανταποκρίθηκαν στην προσπάθεια υλοποίησης μιας σειράς δράσεων προαγωγής υγείας και καταπολέμησης του στίγματος.


Read More »
ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 27, 2018 Rating: 5

Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας: Διεθνής Ημέρα Μουσείων 2018 - Μουσεία και (δια)δίκτυα, Νέες προσεγγίσεις, νέο κοινό

Παρασκευή, Απριλίου 27, 2018Στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2018, που διοργανώνεται από το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) και είναι φέτος αφιερωμένη στη θεματική «Μουσεία και (δια)δίκτυα. Νέες προσεγγίσεις, νέο κοινό», το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας απευθύνεται στους φίλους του με τη διαδικτυακή δράση «Η γνώμη σας μετράει…Σχεδιάζουμε μαζί».

Σας καλούμε να λάβετε μέρος στην παραπάνω δράση και να επισκεφθείτε τον επίσημο ιστότοπο του μουσείου www.igoumenitsamuseum.gr ή τη σελίδα του στο Facebook για να συμπληρώσετε ένα σύντομο ερωτηματολόγιο (έρευνα κοινού) που αφορά τις περιοδικές και εκπαιδευτικές δράσεις που αυτό υλοποίησε τα τελευταία χρόνια. Παράλληλα, θα έχετε τη δυνατότητα να επικοινωνήσετε με τους ανθρώπους του, προτείνοντας πρωτοβουλίες και δράσεις που θα επιθυμούσατε να αναλάβει και να συν-διαμορφώσετε το πρόγραμμα εκδηλώσεων για την επόμενη διετία.

Η εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη έως και 31 Μαΐου 2018


Read More »
Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας: Διεθνής Ημέρα Μουσείων 2018 - Μουσεία και (δια)δίκτυα, Νέες προσεγγίσεις, νέο κοινό Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας: Διεθνής Ημέρα Μουσείων 2018 - Μουσεία και (δια)δίκτυα, Νέες προσεγγίσεις, νέο κοινό Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 27, 2018 Rating: 5

Παύλος Παπαρούνας: Να εξηγήσει ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας γιατί επέλεξε να μείνει εκτός προγράμματος δίχρονης φοίτησης των νηπίων

Παρασκευή, Απριλίου 27, 2018

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων υλοποιείται από το σχολικό έτος 2018-2019 σε 184 δήμους της χώρας η δίχρονη φοίτηση των νηπίων, ένα πάγιο αίτημα δεκαετιών της εκπαιδευτικής κοινότητας, που θα συμπληρώσουν την 31η Δεκεμβρίου του 2018 την ηλικία των 4 ετών.

Οι συγκεκριμένοι δήμοι προέκυψαν από τις θετικές εισηγήσεις των Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης και την ομόφωνη θετική γνωμοδότηση των αντίστοιχων τριμερών επιτροπών στις οποίες συμμετέχουν και οι εκπρόσωποι κάθε Δήμου.

Δήμοι με κατά πλειοψηφία θετική γνωμοδότηση των τριμερών επιτροπών δεν εντάχθηκαν στην υλοποίηση της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης από το σχολικό έτος 2018-19, επειδή προκρίθηκε η έναρξη υλοποίησής της να γίνει με απόλυτη συναίνεση των εμπλεκόμενων Δήμων και χωρίς πιθανότητα να τεθεί σε κίνδυνο η εφαρμογή της.

Οι υπόλοιποι Δήμοι θα έχουν τη δυνατότητα σταδιακά για την καθολική, εντός τριετίας, εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης στη χώρα μας.

Σύμφωνα με τα ανωτέρω στο νομό μας υπήρξαν ομόφωνες αποφάσεις για τους Δήμους Σουλίου και Φιλιατών, οι οποίοι και εντάχθηκαν στο πρόγραμμα. Για το Δήμο Ηγουμενίτσας υπήρξε σχετική πλειοψηφία με τον εκπρόσωπο του Δήμου να είναι κατά και επομένως να εξαιρεθεί.

Για το λόγο αυτό δημιουργούνται εύλογα ερωτήματα στα οποία πρέπει να δοθούν άμεσες απαντήσεις:

1) Να εξηγήσει ο Δήμαρχος για ποιο λόγο ο Δήμος επέλεξε να μείνει εκτός προγράμματος, τιμωρώντας με τον τρόπο αυτό όλους τους ενδιαφερόμενους συμπολίτες μας και ιδιαίτερα τους μικρούς μαθητές, αν και υπάρχουν οι απαραίτητες υποδομές που θα τους φιλοξενούσαν

2) Το Δημοτικό Συμβούλιο στην αυριανή του συζήτηση, έστω και εκτός ημερήσιας διάταξης λόγω του κατεπειγόντως, είναι απαραίτητο να πάρει θετική απόφαση με σκοπό έστω και την ύστατη στιγμή να επιδιωχθεί να προστεθεί στο πρόγραμμα και ο Δήμος Ηγουμενίτσας.

Παπαρούνας Παύλος
Συντονιστής ΝΕ Σύριζα Θεσπρωτίας


Read More »
Παύλος Παπαρούνας: Να εξηγήσει ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας γιατί επέλεξε να μείνει εκτός προγράμματος δίχρονης φοίτησης των νηπίων Παύλος Παπαρούνας: Να εξηγήσει ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας γιατί επέλεξε να μείνει εκτός προγράμματος δίχρονης φοίτησης των νηπίων Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 27, 2018 Rating: 5

Βασ. Γιόγιακας: «Να αρθεί ο αποκλεισμός πρώην νεοπλασματικών ασθενών από την ειδική διαδικασία εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση»

Παρασκευή, Απριλίου 27, 2018Να επιλύσει το θέμα του αποκλεισμού πρώην νεοπλασματικών ασθενών από την ειδική διαδικασία εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση για άτομα με σοβαρές παθήσεις ζητούν 36 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας με Ερώτηση που απευθύνουν στον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και στον Υπουργό Υγείας.

Το ζήτημα προέκυψε μετά την πρόσφατη ενημέρωση, από τη δευτεροβάθμια αρμόδια επιτροπή του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕ.Σ.Υ.), μαθητών που είχαν ολοκληρώσει τη θεραπεία νεοπλασματικής νόσου πριν την τελευταία πενταετία ότι δε δικαιούνται την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με τον βαθμό του απολυτηρίου τους, όπως ίσχυε μέχρι πέρυσι και πριν την τροποποίηση της διαδικασίας με το άρθρο 13 του Ν. 4452/2017. Η αιτιολογία της απόφασης ήταν ότι η νεοπλασματική νόσος έχει ιαθεί και επομένως δε δικαιούνται πιστοποιητικό πάθησης.

Οι βουλευτές ερωτούν τον Υπουργό Παιδείας αν θα καταθέσει νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα διευθετείται το ζήτημα, όπως φέρεται να έχει δεσμευθεί η Υφυπουργός Παιδείας, καθώς τμήμα των απορριφθέντων πρώην ασθενών δεν έχει υποβάλει αίτηση συμμετοχής στις πανελλήνιες εξετάσεις ούτε έχει προετοιμαστεί κατάλληλα έναντι των υποψηφίων που έχουν ολοκληρώσει απρόσκοπτα την εκπαίδευσή τους. Οι υπογράφοντες ερωτούν επίσης τον Υπουργό Υγείας πότε αναμένεται να συσταθεί η νέα δευτεροβάθμια επιτροπή του ΚΕ.Σ.Υ. καθώς η θητεία της προηγούμενης σύνθεσης έχει λήξει με αποτέλεσμα να μην έχει εξετασθεί η πλειονότητα των σχετικών αιτήσεων.
Προς τους:
κ. Υπουργό Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων
κ. Υπουργό Υγείας

ΘΕΜΑ: «Αποκλεισμός πρώην νεοπλασματικών ασθενών από τη διαδικασία εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση για άτομα με σοβαρές παθήσεις»

Με το άρθρο 13 του Ν. 4452/2017 τροποποιήθηκε η διαδικασία γνωμάτευσης των σοβαρών παθήσεων που δίνει τη δυνατότητα σε πάσχοντες να ενταχθούν σε ΑΕΙ και ΤΕΙ με τον βαθμό του απολυτηρίου τους καθ’ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων έως και κατά 5%. Σύμφωνα με την τροποποιημένη διαδικασία οι περιπτώσεις ογκολογικών ασθενών κρίνονται από τη δευτεροβάθμια επιτροπή ενστάσεων του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕ.Σ.Υ.) χωρίς ωστόσο να καθορίζονται με σαφήνεια είτε στο νόμο, είτε στην εγκύκλιο εφαρμογής του τα κριτήρια επιλογής. Η νέα διαδικασία εφαρμόζεται για πρώτη φορά φέτος και μόνο στις περιπτώσεις πασχόντων από νεοπλασματικές νόσους και ασθενείς με AIDS. Μέχρι την περυσινή χρονιά οι νέοι αυτών των κατηγοριών ελάμβαναν το πιστοποιητικό πάθησης από πρωτοβάθμιες επιτροπές που συστήνει το υπουργείο Υγείας σε ορισμένα νοσοκομεία της χώρας προσκομίζοντας μόνο τα απαραίτητα δικαιολογητικά νοσηλείας. Σημειώνεται ότι η διαδικασία αυτή έμεινε αμετάβλητη για τις υπόλοιπες 64 σοβαρές παθήσεις του σχετικού καταλόγου.

Πριν λίγες εβδομάδες τελειόφοιτοι που κατά το παρελθόν έπασχαν από νεοπλασματική νόσο και ολοκλήρωσαν τη θεραπεία τους πριν την τελευταία πενταετία ενημερώθηκαν με επιστολή από την αρμόδια επιτροπή του ΚΕ.Σ.Υ. ότι δε δικαιούνται την ένταξή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με τη διαδικασία που ακολουθείται για τις περιπτώσεις των σοβαρών παθήσεων, με την αιτιολογία ότι η νεοπλασματική νόσος έχει ιαθεί και επομένως δε δικαιούνται πιστοποιητικό πάθησης. Η πλειονότητα των αιτήσεων ωστόσο δεν έχει εξετασθεί καθώς η θητεία της δευτεροβάθμιας επιτροπής ενστάσεων του ΚΕ.Σ.Υ. έχει λήξει χωρίς να ορισθεί νέα. Μάλιστα τμήμα των απορριφθέντων δεν έχει υποβάλει αίτηση συμμετοχής στις πανελλήνιες εξετάσεις αλλά, στην περίπτωση που καθίστατο εφικτό να συμμετάσχει, δεν είναι καταλλήλως προετοιμασμένο να ανταγωνισθεί ισότιμα υποψήφιους που έχουν ολοκληρώσει απρόσκοπτα την εκπαίδευσή τους.

Σύλλογοι γονέων παιδιών με νεοπλασματική νόσο με επιστολές τους προς τα συναρμόδια υπουργεία αναφέρονται στα σημαντικά κενά της εκπαίδευσης των πρώην πασχόντων κατά την περίοδο της θεραπείας τους τα οποία είναι εξαιρετικά δύσκολο να αναπληρωθούν στη συνέχεια, κατά την πλήρη ένταξή τους στην εκπαιδευτική διαδικασία. Σύμφωνα με σχετικά δημοσιεύματα το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων έχει δεσμευθεί δια της κας Υφυπουργού ότι σύντομα θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για την επίλυση του ζητήματος.

Κατόπιν τούτων ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

- Εάν και πότε θα κατατεθεί νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα διευθετείται το ζήτημα που έχει προκύψει για τους πρώην πάσχοντες από νεοπλασματική νόσο,

- Πότε αναμένεται να συσταθεί η νέα δευτεροβάθμια επιτροπή ενστάσεων του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕ.Σ.Υ.).


 
Read More »
Βασ. Γιόγιακας: «Να αρθεί ο αποκλεισμός πρώην νεοπλασματικών ασθενών από την ειδική διαδικασία εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση» Βασ. Γιόγιακας: «Να αρθεί ο αποκλεισμός πρώην νεοπλασματικών ασθενών από την ειδική διαδικασία εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση» Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 27, 2018 Rating: 5

Διήμερο στα "μονοπάτια της ζωής" στην Λαμπανίτσα Παραμυθιάς

Παρασκευή, Απριλίου 27, 2018


Ένας δρόμος η ζωή, ένα μονοπάτι και πολλές φορές το χάνουμε στην δύνη του χρόνου, την αντάρα των δυσκολιών της καθημερινότητας.

Αυτά τα μονοπάτια, τους ξεχασμένους δρόμους της ζωής, εδώ πάνω, ανάμεσα στα βουνά, μέσα στα έλατα, προσπαθούμε να διαβούμε ξανά. Μονοπάτια ζωής που όσο πιο μακριά οδηγούν τόσο γαλήνη, ηρεμία, ανάσα από το οξυγόνο της ζωής μας προσφέρουν.

Ένα διήμερο μέσα στη Φύση ακολουθώντας μονοπάτια καθαρίζοντάς τα, βάζοντας σημάδια, ανοίγοντάς δρόμους για αυτούς που θα ακολουθήσουν για να χαρούν, να ζήσουν, να ανασάνουν, να γεμίσουν τα στήθη τους και η ψυχή …ΖΩΗ…

Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν ατομικά ή ομαδικά ή μέσω συλλόγων μπορούν να απευθυνθούν στέλνοντας μήνυμα στον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελαταριάς ( syllogoselatarias@gmail.com) ή επικοινωνώντας στο inbox της Ομάδας Ελαταριάς στο Facebook.

Πληροφορίες επίσης στο Email: leonidastzanis@yahoo.gr , τηλ. 6972090905


 
Read More »
Διήμερο στα "μονοπάτια της ζωής" στην Λαμπανίτσα Παραμυθιάς Διήμερο στα "μονοπάτια της ζωής" στην Λαμπανίτσα Παραμυθιάς Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 27, 2018 Rating: 5

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΦΙΛΙΑΤΩΝ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Παρασκευή, Απριλίου 27, 2018


Αγαπητοί συνάδελφοι και συναδερφισσες!
Το σωματείο σας καλεί στη συγκέντρωση που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας για τον εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη στις 10πμ στον πεζόδρομο δίπλα στον ΟΤΕ.

Ελάτε όλοι να βροντοφωνάξουμε ενάντια στα Αντιλαϊκά μέτρα, ενάντια στην καταπίεση και εκμετάλλευση των εργαζομένων.....

Ενάντια στον Ιμπεριαλιστικό πόλεμο που είναι δίπλα μας και μας χτυπάει την πόρτα!

Για μια νέα κοινωνία...Ισότητας, Ελευθερίας και Ειρήνης!


Read More »
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΦΙΛΙΑΤΩΝ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΦΙΛΙΑΤΩΝ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 27, 2018 Rating: 5

Στις 9 Μαΐου η λογοδοσία της δημοτικής αρχής Σουλίου

Παρασκευή, Απριλίου 27, 2018


Σας παρακαλούμε σε συνέχεια της αρίθμ. 50/26-03-2018 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Σουλίου περί *Καθορισμός ημερομηνίας και χώρου για τη διεξαγωγή ειδικής συνεδρίασης για τον απολογισμό των πεπραγμένων της δημοτικής αρχής (άρθρο 217 ΔΚΚ)*, να προσέλθετε σε Ειδική Δημόσια Συνεδρίαση στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Σουλίου (Δημαρχιακό Μέγαρο – οδός Κ. Καραμανλή 179 – Παραμυθιά) σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 217 του Δ.Κ.Κ.,Ν.3463/2006 και του 67 του Δ.Κ.Κ., Ν. 3852/2010) την 9η Μαΐου 2018, ημέρα Τετάρτη και ώρα 18:00 με θέμα:

ΘΕΜΑ MONO: Απολογισμός Πεπραγμένων Δημοτικής Αρχής Δήμου Σουλίου για τα έτη 2016 & 2017.-


 
Read More »
Στις 9 Μαΐου η λογοδοσία της δημοτικής αρχής Σουλίου Στις 9 Μαΐου η λογοδοσία της δημοτικής αρχής Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 27, 2018 Rating: 5

Με «εφόδιο» την εμπειρία η προετοιμασία για την πρόληψη και αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών στην Ήπειρο

Παρασκευή, Απριλίου 27, 2018Με οδηγό την εμπειρία των προηγούμενων αντιπυρικών περιόδων θα κινηθούν Περιφέρεια, Δήμοι, Πυροσβεστική Υπηρεσία και οι άλλες συναρμόδιες υπηρεσίες για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών κατά την ερχόμενη αντιπυρική περίοδο.

Η ανωτέρω επισήμανση έγινε από τον Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη, τον Προϊστάμενο Πολιτικής Προστασίας κ. Δημήτριο Μαυρογιώργο και από όσους τοποθετήθηκαν στη σημερινή συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Ιωαννίνων.

Η δημιουργία αντιπυρικών ζωνών, ο έλεγχος των πυροσβεστικών κρουνών, οι καθαρισμοί των δασικών δρόμων, είναι στις άμεσες προτεραιότητες των αρμόδιων υπηρεσιών, ενώ επιπρόσθετη υποχρέωση των Δήμων είναι οι έλεγχοι για καθαρισμό των οικοπέδων και για παράνομη εναπόθεση απορριμμάτων.

Ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, επεσήμανε και τα προβλήματα που υπάρχουν με τις πυρκαγιές που εισέρχονται στο ελληνικό έδαφος από τη γειτονική Αλβανία, τονίζοντας ότι θα πρέπει να δίνεται η δυνατότητα επέμβασης και ελληνικών πυροσβεστικών οχημάτων σε περιοχές που είναι κοντά στα σύνορα, επικαλούμενος και το περυσινό συμβάν στην περιοχή του Δήμου Δρόπολης.

Την αυστηροποίηση των μέτρων όσον αφορά τις εργασίες στην ύπαιθρο προανήγγειλε ο Διοικητής της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηπείρου κ. Ευθύμιος Γεωργακόπουλος, ο οποίος τόνισε ότι πλέον δεν θα υπάρχει καμία ανοχή στις παραβιάσεις των οδηγιών του Πυροσβεστικού Σώματος.

Ο Διοικητής της 8ης Μεραρχίας, Ταξίαρχος Δημήτρης Μπολομύτης, ανέφερε ότι οι στρατιωτικές μονάδες θα συμβάλλουν με τη σειρά τους στο έργο των άλλων υπηρεσιών, αν αυτό απαιτηθεί, εξηγώντας παράλληλα ότι τα στρατιωτικά φυλάκια τη θερινή περίοδο θα λειτουργούν και ως πυροφυλάκια.

Επιμέρους ζητήματα έθεσαν Δήμαρχοι, οι οποίοι για μια ακόμη φορά τόνισαν την ανάγκη αύξηση της χρηματοδότησης από το Κεντρικό Κράτος για έργα αντιπυρικής προστασίας. «Η έγκαιρη προειδοποίηση της Πολιτικής Προστασίας και της Πυροσβεστικής, είναι το Α και το Ω στην έγκαιρη κατάσβεση των πυρκαγιών», υπογράμμισε ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Δ. Μαυρογιώργος. «Είμαστε σε καλό επίπεδο, χάρη στη συνεργασία των προηγούμενων χρόνων. Αν συνεχίσουμε με αυτό τον ρυθμό, δεν βλέπω να έχουμε προβλήματα και φέτος», τόνισε από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης κ. Αλεξ. Καχριμάνης.

Στη συνεδρίαση εκπροσωπήθηκαν επίσης: Οι Δήμοι Ζαγορίου, Ζίτσας, Μετσόβου, Κόνιτσας, Πωγωνίου, Δωδώνης (δια των Δημάρχων τους), Βορείων Τζουμέρκων, οι Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών, η Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων, η Τροχαία Ιωαννίνων, οι Δασικές υπηρεσίες, οι προϊστάμενοι Πολιτικής Προστασίας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου και Π.Ε. Πρέβεζας, η ΔΕΔΔΗΕ, το ΤΕΕ/Τμ. Ηπείρου, τα Νοσοκομεία, Εθελοντικές Οργανώσεις κ.α..

Επίσης παραβρέθηκαν οι Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες Β. Γοργόλης, Κ. Ντέτσικας, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Όλυ Τσουμάνη- Πρ. Χατζηεφραιμίδης- Ν. Παπαγρηγορίου.


Read More »
Με «εφόδιο» την εμπειρία η προετοιμασία για την πρόληψη και αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών στην Ήπειρο Με «εφόδιο» την εμπειρία η προετοιμασία για την πρόληψη και αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 27, 2018 Rating: 5

Δωρεάν ανοιχτά πανεπιστημιακά μαθήματα για όλους μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας OpenCourses

Παρασκευή, Απριλίου 27, 2018Δωρεάν πανεπιστημιακά μαθήματα για όλους, από 26 Ιδρύματα της xώρας, χωρίς εγγραφή και χωρίς όριο αριθμού μαθημάτων, προσφέρει η ηλεκτρονική πλατφόρμα opencourses.gr

Πρόκειται για μια συλλογή πανεπιστημιακών μαθημάτων τόσο προπτυχιακού όσο και μεταπτυχιακού επιπέδου που καλύπτουν ένα ευρύτατο φάσμα, από τις ανθρωπιστικές και κοινωνικές σπουδές μέχρι θετικές και τεχνικές επιστήμες. Τα μαθήματα, που είναι χωρισμένα τόσο ανά ίδρυμα όσο και ανά θεματική περιοχή, απευθύνονται σε όλους όσους επιθυμούν να διευρύνουν τις γνώσεις τους.

Ο ενδιαφερόμενος μπορεί να δει τις ενότητες των μαθημάτων online ή, εναλλακτικά, να τις «κατεβάσει» ή να τις εκτυπώσει. Κάποια μαθήματα προσφέρονται και με τη μορφή μαγνητοσκοπημένων διαλέξεων του διδάσκοντα καθηγητή. Το πέρας της παρακολούθησης ενός μαθήματος δεν συνοδεύεται από κάποια πιστοποίηση.

Η πλατφόρμα opencourses.gr προσφέρεται από τo Ακαδημαϊκό Διαδίκτυο (GUNet), www.gunet.gr, εποπτευόμενο φορέα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, μια ένωση στην οποία συμμετέχουν όλα τα ιδρύματα της χώρας.

Αναλυτικότερα μπορείτε να διαβάσετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://project.opencourses.gr


Read More »
Δωρεάν ανοιχτά πανεπιστημιακά μαθήματα για όλους μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας OpenCourses Δωρεάν ανοιχτά πανεπιστημιακά μαθήματα για όλους μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας OpenCourses Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 27, 2018 Rating: 5

Για τον προσκυνηματικό τουρισμό μίλησε ο π. Ηλίας Μάκος σε μαθητές του ΕΠΑΛ Ηγουμενίτσας

Παρασκευή, Απριλίου 27, 2018


Για τον προσκυνηματικό τουρισμό μίλησε ο πρεσβύτερος-θεολόγος π. Ηλίας Μάκος σε μαθητές του ΕΠΑΛ Ηγουμενίτσας, στο πλαίσιο ημερίδας, που οργάνωσε η δραστήρια υπεύθυνη του ΚΕΣΥΠ Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας Βασιλική Παππά, με θέμα: "Τουριστικά επαγγέλματα: Εκπαιδευτικές μονάδες και αγορά εργασίας". 
Ο π. Ηλίας Μάκος μεταξύ άλλων τόνισε ότι σκοπός του προσκυνηματικού τουρισμού είναι να εντοπιστούν και να αναδειχθούν τα σημεία για ευσεβείς διαδρομές και οδοιπορίες. 
Για πνευματικές αναβάσεις και αναρριχήσεις. 
Τέτοια σημεία είναι παλαιές εκκλησίες, ναοί με θαυματουργές εικόνες και λείψανα, αγιάσματα, μοναστήρια, ξωκλήσια, που πανηγυρίζουν κ.λπ. 
Σ΄αυτά τα σημεία, μπορούμε να ανακαλύψουμε τα μυστικά της ψυχής μας και να τα αποκαλύψουμε σε άλλους, ώστε και αυτοί να βοηθηθούν. Μπορούμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες της καθημερινότητας και να βρεθούμε σε μια άλλη διάσταση, αυτή της ψυχικής ανάτασης. 
Η επίσκεψη σ΄ έναν προσκυνηματικό χώρο, οφείλει να αγγίζει την καρδιά μας, να μεταδίδει ομορφιά, να κάνει αισθητή μια άλλη πραγματικότητα, που δε θα τραυματίζει τον εσωτερικό μας κόσμο. 
Ο πανεπιστημιακός υπότροφος του ΤΕΙ Ηπείρου Κώστας Σολάκης, έκανε μια κατανοητή παρουσίαση των προσόντων, ουσιαστικών και όχι τυπικών, που χρειάζεται για απασχόληση στα τουριστικά επαγγέλματα, ενώ η καθηγήτρια τουριστικών επαγγελμάτων στο Δημόσιο ΙΕΚ Ηγουμενίτσας Σταυρούλα Βασιλείου, μίλησε σύντομα, αλλά εμπεριστατωμένα, για τις δυνατότητες απασχόλησης στον τουριστικό τομέα. 
Η υπεύθυνη του ΚΕΣΥΠ Βασιλική Παππά, επέμεινε στην ανάγκη προσόντων, προκειμένου να ανοίξουν οι πόρτες στην αγορά εργασίας.Read More »
Για τον προσκυνηματικό τουρισμό μίλησε ο π. Ηλίας Μάκος σε μαθητές του ΕΠΑΛ Ηγουμενίτσας  Για τον προσκυνηματικό τουρισμό μίλησε ο π. Ηλίας Μάκος σε μαθητές του ΕΠΑΛ Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 27, 2018 Rating: 5

Σελίδες