ΕΚΤΑΚΤΟ: Επιχείρηση της ΕΜΑΚ αυτή την ώρα στην Θεσπρωτία για τον εντοπισμό 36χρονου

Κυριακή, Σεπτεμβρίου 24, 2017

Σε εξέλιξη βρίσκεται από το μεσημέρι της Κυριακή επιχείρηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Θεσπρωτίας, στο βουνό της Σίδερης, για τον εντοπισμό 36χρονου κτηνοτρόφου.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ενημερώθηκε λίγο πριν την 1 το μεσημέρι, από συγγενικά πρόσωπα του 36χρονου, ο οποίος είχε πάει στα ζώα του από το πρωί.

Δεν επέστρεψε όμως την συνηθισμένη ώρα στην οικεία του και από τότε οι συγγενείς του άρχισαν να τον αναζητούν.
Στο σημείο όπου υπάρχει ο σταύλος του εντοπίστηκε το αυτοκίνητό του καθώς και το κινητό του τηλέφωνο.

Μέχρι αυτή την ώρα (19.15) οι 8 άντρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας μαζί με ειδικό σκύλο της ΕΜΑΚ, χτενίζουν την περιοχή, χωρίς να έχουν καταφέρει να εντοπίσουν τον 36χρονο βοσκό.

Οι προσπάθειες εντοπισμού του θα δυσχεραίνουν, όσο πέφτει το σκοτάδι, ενώ θα συνεχιστούν όλο το βράδυ μέχρι να καταφέρουν να τον εντοπίσουν.

Για ότι νεότερο θα σας ενημερώσουμε με νέα ανάρτηση.Read More »
ΕΚΤΑΚΤΟ: Επιχείρηση της ΕΜΑΚ αυτή την ώρα στην Θεσπρωτία για τον εντοπισμό 36χρονου ΕΚΤΑΚΤΟ: Επιχείρηση της ΕΜΑΚ αυτή την ώρα στην Θεσπρωτία για τον εντοπισμό 36χρονου Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Σεπτεμβρίου 24, 2017 Rating: 5

Τρεις συλλήψεις εχτές το βράδυ στην Ηγουμενίτσα

Κυριακή, Σεπτεμβρίου 24, 2017


Στη σύλληψη τριών (03) αλλοδαπών, ηλικίας 33, 47 και 43 ετών, προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω σε διενεργηθέντα έλεγχο εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.


 
Read More »
Τρεις συλλήψεις εχτές το βράδυ στην Ηγουμενίτσα Τρεις συλλήψεις εχτές το βράδυ στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Σεπτεμβρίου 24, 2017 Rating: 5

Άνιση μεταχείριση του ΠΑΚΠΠΟ Ηγουμενίτσας στην παραχώρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου

Κυριακή, Σεπτεμβρίου 24, 2017

ΠΡΟΣ: ΠΑΚΠΠΟ Ηγουμενίτσας
Κοιν. : κ. Δήμαρχο Ηγουμενίτσας

Όπως σας είναι γνωστό ο αθλητικός μας σύλλογος είναι μέλος της ΕΠΣ Θεσπρωτίας και δραστηριοποιείται στο χώρο του ερασιτεχνικού αθλητισμού στο ποδόσφαιρο. 
Παράλληλα με την βασική ομάδα ποδοσφαίρου, ο Σύλλογός μας διατηρεί και ακαδημίες ποδοσφαίρου για την προαγωγή του αθλητισμού και του αθλητικού πνεύματος με σκοπό να προσελκύσει τα παιδιά της πόλης της Ηγουμενίτσας στον αθλητισμό και τα ιδεώδη του, αλλά και με την πάροδο της ηλικίας τους να πλαισιώνουν την βασική μας ομάδα και όχι μόνο .
Με το από 12-10-2016 έγγραφό μας που κατατέθηκε στην υπηρεσία σας ζητήσαμε αφενός να μας χορηγήσετε αντίγραφο του Κανονισμού του Δημοτικού Σταδίου Ηγουμενίτσας και αφετέρου να το παραχωρήσετε στις ακαδημίες του συλλόγου μας , ο οποίος έχει έδρα την Δ.Κ. Ηγουμενίτσας , πλην όμως σεις δεν κάνατε δεκτό το αίτημά μας , ενώ μας γνωρίσατε ότι δεν υπάρχει Κανονισμός λειτουργίας . 


Τον μήνα Απρίλιο έτους 2017 μας γνωστοποιήσατε, κατόπιν νέου αιτήματός μας, ότι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το γήπεδο που βρίσκεται στην Δ.Κ. Νέας Σελεύκειας ή της Τ.Κ. Καστριού και ότι σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να υποβάλλουμε εκ νέου αίτημα έως τις 20-08-2017 οπότε θα έχει ψηφιστεί ο Κανονισμός εν όψει της νέας αθλητικής περιόδου .
Πλην όμως, αν και ήταν υποχρέωσή σας, μέχρι και σήμερα δεν υφίσταται Κανονισμός λειτουργίας του Δημοτικού Σταδίου Ηγουμενίτσας ώστε οι ενδιαφερόμενοι να γνωρίσουν τους κανόνες λειτουργίας και να αιτηθούν την χρήση του, ενώ παράλληλα με «απόφασή σας» παραχωρήσατε σε συγκεκριμένη ακαδημία την χρήση του Σταδίου.
Με την παρούσα και έχοντας προφανές έννομο συμφέρον ως αθλητικό σωματείο με έδρα την Δ.Κ. Ηγουμενίτσας ζητούμε:
(α) να μας γνωστοποιήσετε τον Κανονισμό του Δημοτικού Σταδίου Ηγουμενίτσας και εάν δεν υπάρχει να μας γνωρίσετε του προσωρινούς κανόνες λειτουργίας του και γενικά ποιο όργανο αποφασίζει για την χρήση του Δημοτικού Σταδίου
(β) να παραχωρήσετε ώρες χρήσης του Σταδίου Ηγουμενίτσας για τις ακαδημίες του ΑΣ Ποσειδώνας δεδομένου ότι έδρα του συλλόγου μας είναι η ΔΚ Ηγουμενίτσας και όχι άλλες τοπικές ή δημοτικές κοινότητες του Δήμου μας και τέλος
(γ) εάν έχει ληφθεί απόφαση και από ποιο όργανο για την χρήση του Σταδίου από την ακαδημία του αθλητικού συλλόγου ΘΕΣΠΡΩΤΟΣ


Είναι σαφές ότι η ανυπαρξία κανονισμού και η αυθαίρετη χρήση του δημιουργεί μη ισότιμη αντιμετώπιση ατόμων και σωματείων και κινείται στα όρια της νομιμότητας και ως εκ τούτου παρακαλούμε για την άμεση απάντηση επί των ως άνω ερωτημάτων. 
Άλλωστε πέραν της παντελούς έλλειψης νομιμότητας στην λειτουργία του Σταδίου θα πρέπει να καταστεί σαφές ότι τα εκάστοτε μέλη του ΠΑΚΠΠΟ δεν διαχειρίζονται ατομική περιουσία αλλά ιδιοκτησία που ανήκει στον Δήμο και μέσω αυτού σε όλους του πολίτες – δημότες Ηγουμενίτσας , οι οποίοι διεκδικούμε και απαιτούμε ισότιμη και διαφανή άσκηση των καθηκόντων των αιρετών και των διορισμένων μελών των οργανισμών του Δήμου .
Σε κάθε περίπτωση επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμο δικαίωμά μας . 


ΑΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
Read More »
Άνιση μεταχείριση του ΠΑΚΠΠΟ Ηγουμενίτσας στην παραχώρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Άνιση μεταχείριση του ΠΑΚΠΠΟ Ηγουμενίτσας στην παραχώρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Σεπτεμβρίου 24, 2017 Rating: 5

Συνελήφθη 32χρονος με καταδικαστική απόφαση 22 ετών, για διακεκριμένες κλοπές και ναρκωτικά

Κυριακή, Σεπτεμβρίου 24, 2017Συνελήφθη, προχθές (22-09-2017) το απόγευμα στην Κακαβιά Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κακαβιάς σε συνεργασία με αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, ένας 32χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν διωκτικά έγγραφα για σοβαρά ποινικά αδικήματα.

Αναλυτικότερα, όπως διαπιστώθηκε μετά από διαβατηριακό έλεγχο στο σημείο εισόδου και εμπεριστατωμένη έρευνα, σε βάρος του 32χρονου εκκρεμούσαν δύο διωκτικά έγγραφα και συγκεκριμένα:
  • ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Τρικάλων, για διακεκριμένες κλοπές από κοινού και κατ’ εξακολούθηση και
  • καταδικαστική απόφαση της Εισαγγελίας Εφετών Ιωαννίνων, ποινής φυλάκισης είκοσι δύο (22) ετών και έξι (6) μηνών, για διακίνηση, αγορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως. 


 
Read More »
Συνελήφθη 32χρονος με καταδικαστική απόφαση 22 ετών, για διακεκριμένες κλοπές και ναρκωτικά Συνελήφθη 32χρονος με καταδικαστική απόφαση 22 ετών, για διακεκριμένες κλοπές και ναρκωτικά Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Σεπτεμβρίου 24, 2017 Rating: 5

Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσπρωτίας: Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης

Κυριακή, Σεπτεμβρίου 24, 2017


Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης, κ. ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗ Δημήτριο είχε την Πέμπτη 21-09-2017 αντιπροσωπεία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Θεσπρωτίας παρουσία και του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Νομού Θεσπρωτίας κ. ΚΑΤΣΗ Μάριου, ο οποίος κατά τη διάρκεια της συνάντησης προώθησε και υποστήριξε τα αιτήματα μας.

Η συνάντηση διεξήχθη σε άριστο κλίμα και από την Ένωσή μας επιδόθηκε στον κ. Γενικό Γραμματέα υπόμνημα θέσεων και προτάσεων μας, οι οποίες αφορούν την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών της Δ.Α. Θεσπρωτίας και οι οποίες θα αποδώσουν πολλαπλά οφέλη στην καλύτερη αστυνόμευση του Νομού μας.

Ο κ. Γεν. Γραμματέας εξήρε το έργο της Ένωσής μας και δεσμεύθηκε προς την κατεύθυνση επίλυσης όσο το δυνατόν περισσότερων εκ των προβλημάτων μας.


Ειδικότερα:

α) Προωθεί τις διαδικασίες για την άμεση ανακαίνιση των κτηριακών εγκαταστάσεων της Δ.Α. Θεσπρωτίας με σκοπό να καταστούν αυτές απολύτως λειτουργικές διευκολύνοντας έτσι το προσωπικό στην εργασιακή καθημερινότητά του, υλοποιώντας κατά αυτόν το τρόπο ένα από τα βασικά αιτήματά μας.

β) Εγκρίθηκαν ΑΜΕΣΑ κονδύλια που αφορούν την προμήθεια νέων ελαστικών για τα οχήματα των Υπηρεσιών Συνοριακής Φύλαξης (Α΄ και Β΄ Τ.Σ.Φ. Φιλιατών) καθόσον ήταν οι μοναδικές υπηρεσίες του Νομού που δεν είχαν προμηθευτεί πρόσφατα νέα λάστιχα.

γ) Μας ενημέρωσε ότι η εκτέλεση της απόφασης του Σ.Τ.Ε. που αφορά τα νυχτερινά είναι στο στάδιο της ενταλματοποίησης και την επόμενη εβδομάδα θα φύγει για το ΓΔΟΕΣ (προτελευταίο στάδιο πριν τη πληρωμή) διασφαλίζοντας έτσι ότι δεν κινδυνεύει η απόφαση με παραγραφή.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τέθηκε από εμάς, τόσο στον κ. Βουλευτή όσο και στον Γεν. Γραμματέα, το θέμα της επέκτασης της χορήγησης του επιδόματος παραμεθορίου στους αστυνομικούς του Νομού μας.


Στη συνέχεια ακολούθησε συνάντηση στη Βουλή με τον βουλευτή Ν.Δ. κ. ΓΙΟΓΙΑΚΑ Βασίλειο και τον Αναπληρωτή Τομεάρχη Εσωτερικών της Ν.Δ. κ. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟ Μάξιμο. Στους δύο βουλευτές η Ένωση έθεσε κυρίως το ζήτημα του επιδόματος παραμεθορίου από την χορήγηση του οποίου εξαιρείται η Θεσπρωτία παρόλο που το διασυνοριακό έγκλημα ανθεί και καθημερινά οι συνάδελφοι μας δίνουν τεράστιο αγώνα με κίνδυνο της ίδιας της ζωής τους. Δεσμεύθηκαν ότι θα εξετασθεί άμεσα το δίκαιο αίτημά μας από τους αρμόδιους τομείς της Ν.Δ. και ο κ. ΓΙΟΓΙΑΚΑΣ δεσμεύθηκε να υποβάλει σχετική ερώτηση προς τον αρμόδιο Υπουργό εντός της Βουλής.


Στη συνέχεια η αντιπροσωπεία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Θεσπρωτίας συναντήθηκε με τον Επιτελάρχη της ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγο κ. ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ Μιχαήλ, ο οποίος αφουγκραζόμενος τα προβλήματα των αστυνομικών της Δ.Α. Θεσπρωτίας που του παραθέσαμε, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων, σχετικά με την Διμοιρία Υποστήριξης της Δ.Α. Θεσπρωτίας έδωσε λύση, αποστέλλοντας άμεσα Διμοιριακό υλικό – εξοπλισμό.

Η Ε.Α.Υ.Ν. Θεσπρωτίας αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει θερμά τους δύο Βουλευτές του Νομού μας κ. ΚΑΤΣΗ Μάριο και κ. ΓΙΟΓΙΑΚΑ Βασίλειο οι οποίοι στάθηκαν σύμμαχοί μας και βοήθησαν τα μέγιστα στην προώθηση – επίλυση προβλημάτων που απασχολούν τους αστυνομικούς της Δ.Α. Θεσπρωτίας.

Η Ένωσή μας θα προωθεί τα προβλήματα των αστυνομικών της Δ.Α. Θεσπρωτίας με στόχο την επίλυσή τους έτσι ώστε αυτοί αναπόσπαστοι να επικεντρωθούν στη εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας της τοπικής κοινωνίας.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ . ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΝΑΚΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΖΗΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 
Read More »
Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσπρωτίας: Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσπρωτίας: Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Σεπτεμβρίου 24, 2017 Rating: 5

Σεμινάριο αργυροχρυσοχοΐας στην Παραμυθιά (+ΒΙΝΤΕΟ)

Κυριακή, Σεπτεμβρίου 24, 2017

 
Ο δήμος Σουλίου, σε συνεργασία με το ΚΕΚ του ΟΑΕΔ Ιωαννίνων, θα πραγματοποιήσει στην Παραμυθιά σεμινάριο αργυροχρυσοχοΐας με τίτλο “Χρήση τεχνολογιών πληροφορικής για την ανάπτυξη επιχειρηματικότητας στην παραγωγή και πώληση αργυροκοσμημάτων.

Η ημερομηνία θα ανακοινωθεί σύντομα, με την συμμετοχή στο σεμινάριο να είναι δωρεών, ενώ όλα τα απαραίτητα υλικά για την παραγωγή των κοσμημάτων, θα προσφερθούν από το ΚΕΚ του ΟΑΕΔ Ιωαννίνων.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται για περισσότερες πληροφορίες στην κ. Ρέτα Μάνου (6946798931) καθώς και στο δημαρχείο Παραμυθιάς (2666360136) Δείτε τι ανέφεραν σε δηλώσεις τους για το σεμινάριο αργυροχρυσοχοΐας, ο διευθυντής του ΚΕΚ του ΟΑΕΔ Ιωαννίνων Αργύρης Κύρκος καθώς και ο αντιδήμαρχος Βασίλης Καλόγηρος.


 
 
Read More »
Σεμινάριο αργυροχρυσοχοΐας στην Παραμυθιά (+ΒΙΝΤΕΟ) Σεμινάριο αργυροχρυσοχοΐας στην Παραμυθιά (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Σεπτεμβρίου 24, 2017 Rating: 5

Πανέμορφα κλασικά αυτοκίνητα αντίκες θα τερματίσουν στην Ηγουμενίτσα

Κυριακή, Σεπτεμβρίου 24, 2017

 
Αγώνας regularity με αυτοκίνητα από το 1951 έως και πιο σύγχρονα, διεξαγεται αυτές τις ημέρες στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Στερεά Ελλάδα και στην Πελοπόννησο.

Τα βουνά της Ελλάδας καλύπτουν τα 2/3 της επικράτειας της και μαζί με τις υπέροχες ακτές και τους απίστευτους αρχαιολογικούς χώρους της συνθέτουν ένα τοπίο που απάραμιλλό του δεν υπάρχει.

Αυτό το τοπίο θα απολαμβάνουν οι περίπου 25 συμμετέχοντες του Via Hellenica classic 2017 που ξεκίνησαν από το Ντίσελντορφ περάσαν μέσω Ανκόνας στην Πάτρα στις 18 Σεπτεμβρίου, συνέχισαν σε Κυλλήνη, Ολυμπία, Καλαμάτα, Μάνη, Μονεμβασιά, Βυτίνα και σταμάτησαν το βράδυ της Παρασκευής 22 Σεπτεμβρίου 2017 στο Ναύπλιο.


Οι αντίκες κέρδισαν τις εντυπώσεις και αποτέλεσαν θέμα φωτογράφισης από περαστικούς και ταξιδιώτες που στάθηκαν μπροστά στις "κούκλες" στο λιμάνι.

Οι συμμετέχοντες, διανύοντας περίπου 240 με 300 χλμ την μέρα, και που αγωνίζονται σε 28 ειδικές διαδρομές ακριβείας (εκ των οποίων η μία από το Ράλλυ Ακρόπολις και η άλλη από το Ιστορικό ράλλυ Ακρόπολις) θα συνεχίσουν στην Επίδαυρο, τα βουνά της Αργολίδας, θα περάσουν τον ισθμό της Κορίνθου, θα συνεχίσουν στους Δελφούς τα Μετέωρα και θα τερματίσουν στην Ηγουμενίτσα, στις 28 Σεπτεμβρίου όπου θα γίνει και η απονομή.


 
Read More »
Πανέμορφα κλασικά αυτοκίνητα αντίκες θα τερματίσουν στην Ηγουμενίτσα Πανέμορφα κλασικά αυτοκίνητα αντίκες θα τερματίσουν στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Σεπτεμβρίου 24, 2017 Rating: 5

Σελίδες