Τέλος στις παράνομες τοποθετήσεις κυψελών μελισσιών, προσπαθεί να βάλει το Α.Τ Παραμυθιάς.

Τετάρτη, Νοεμβρίου 29, 2023
Τέλος στις παράνομες τοποθετήσεις κυψελών μελισσιών, προσπαθεί να βάλει το Α.Τ Παραμυθιάς. 


Τελος στις παρανομες τοποθετήσεις κυψελών μελισσοσμηνών, προσπαθεί να βάλει το Αστυνομικό Τμήμα Παραμυθιάς με μπαραζ ελέγχων και μηνύσεων οπου απαιτείται.

Ειναι χαρακτηριστικό το γεγονός πως σύμφωνα με πληροφορίες της paramythia-online.gr, το τελευταίο διάστημα 6 μελισσοκόμοι δέχτηκαν μηνύσεις από την αστυνομία στην Παραμυθιά οι οποιες διαβιβαζονται στον Δημο Σουλίου για επιβολή διοικητικών προστίμων.

Πολλα πρόστιμα ύψους 300€ εχουν βεβαιωθεί και στα Γιαννινα απο το οικείο Δασαρχείο.

Συμφωνα με την κείμενη νομοθεσία και μεταξυ αλλων, απαγορεύεται η τοποθέτηση κυψελών μελισσών σε απόσταση μικρότερη των είκοσι πέντε μέτρων από αγροτικούς δρόμους και οδούς και σε απόσταση μικρό¬τερη των πενήντα μέτρων από κατοικημένες οικίες, εκτός εάν περιφράξουν αυτές με ειδικό πλέγμα ύψους δυο μέτρων τουλάχιστον.


Read More »
Τέλος στις παράνομες τοποθετήσεις κυψελών μελισσιών, προσπαθεί να βάλει το Α.Τ Παραμυθιάς. Τέλος στις παράνομες τοποθετήσεις κυψελών μελισσιών, προσπαθεί να βάλει το Α.Τ Παραμυθιάς. Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 29, 2023 Rating: 5

Πρόσκληση σε απολογιστική συνάντηση της δράσης Προληπτικής και οδοντιατρικής στα παιδιά του Δήμου Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Νοεμβρίου 29, 2023
Πρόσκληση σε απολογιστική συνάντηση της δράσης
 Προληπτικής
 και οδοντιατρικής στα παιδιά του Δήμου Ηγουμενίτσας 

Αγαπητοί συνεργάτες,

Εν όψει της ολοκλήρωσης της δράσης της Προληπτικής Ιατρικής και Οδοντιατρικής για τα παιδιά στον Δήμο Ηγουμενίτσας Θα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε την Παρασκευή 1/12/2023 στις 11:30 στο Κινητό Πολυϊατρείο Ιπποκράτης, πού θα βρίσκεται έξω από το κτίριο Πάνθεον σε απολογιστική συνάντηση κατά τη διάρκεια της οποίας θα παρουσιάσουμε τα αποτελέσματα αλλά και θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε περαιτέρω.

Θα θέλαμε επίσης να σας ευχαριστήσουμε θερμά για την άριστη συνεργασία μας και την συμμετοχή σας, χάρη στην οποία υλοποιήθηκε και ολοκληρώνεται με επιτυχία η δράση, έχοντας σημαντικά οφέλη για τα παιδιά της περιοχής.

Παρακαλούμε επιβεβαιώστε την παρουσία σας, στο 11040 (Τζέκου Μαρία)

Σας ευχαριστούμε!

Read More »
Πρόσκληση σε απολογιστική συνάντηση της δράσης Προληπτικής και οδοντιατρικής στα παιδιά του Δήμου Ηγουμενίτσας Πρόσκληση σε απολογιστική συνάντηση της δράσης  Προληπτικής και οδοντιατρικής στα παιδιά του Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 29, 2023 Rating: 5

Σύλληψη φυγόποινου

Τετάρτη, Νοεμβρίου 29, 2023
Σύλληψη φυγόποινουΣυνελήφθη χθες (28-11-2023) το βράδυ από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πρέβεζας ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Εφετείου Αθηνών, με ποινή κάθειρξης (5) ετών, για «υπεξαίρεση αντικειμένου μεγάλης αξίας, άνω των 120.000 ευρώ».

Read More »
Σύλληψη φυγόποινου Σύλληψη φυγόποινου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 29, 2023 Rating: 5

Αίτημα η διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας στο Μαυρομάτι

Τετάρτη, Νοεμβρίου 29, 2023
Αίτημα η διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας στο Μαυρομάτι


Η διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας στο Τελωνείου Μαυροματίου παραμένει αίτημα για τους φορείς και τον επιχειρηματικό κόσμο της Θεσπρωτίας.

Αυτό αποτέλεσε κι ένα από τα θέματα που συζήτησαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αλέξανδρος Πάσχος με τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο Δημήτρη Σαχαρίδη.

Κατά την συνάντηση συζητήθηκαν θέματα επιχειρηματικότητας, κοινά για την Θεσπρωτία και την νότια Αλβανία, ανταλλάχθηκαν απόψεις και προβληματισμοί επί αυτών, έγινε αναφορά στην άριστη σχέση που διέπει τα Επιμελητήρια Θεσπρωτίας και Αυλώνας – Αγίων Σαράντα και στις κοινές δράσεις που έχουν υλοποιηθεί στο παρελθόν αλλά και σήμερα από τους δύο φορείς, και διερευνήθηκαν ενέργειες και δράσεις για την περαιτέρω σύσφιξη των επιχειρηματικών δεσμών και την αξιοποίηση των επενδυτικών ευκαιριών εκατέρωθεν των συνόρων.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε σε θέματα όπως:

-Διεύρυνση ωραρίου λειτουργίας Τελωνείων στο Μαυρομάτι, τουλάχιστον τους μήνες της τουριστικής περιόδου.

-Ανάπτυξη συνεργασίας – σύμπραξης μεταξύ Θεσπρωτίας και Νότιας Αλβανίας στον πρωτογενή τομέα για την διασφάλιση του εισοδήματος των παραγωγών.

-Υποστήριξη των προτάσεων συμμετοχής σε διακρατικά προγράμματα προς όφελος της τοπικής επιχειρηματικότητας και οικονομίας.

-Ανάπτυξη συνεργειών στον τομέα του Τουρισμού με στόχο την δημιουργία προϊόντος 12 μηνών αλλά και δράσεις εκπαίδευσης και πιστοποίησης των επαγγελματιών του Τουρισμού.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου παρέδωσε στον Γενικό Πρόξενο, έντυπο υλικό προβολής της Θεσπρωτίας και τοπικά προϊόντα.


Read More »
Αίτημα η διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας στο Μαυρομάτι Αίτημα η διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας στο Μαυρομάτι Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 29, 2023 Rating: 5

Αστυνομική διεύθυνση Ηπείρου : Δράσεις για την παγκόσμια μέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών.

Τετάρτη, Νοεμβρίου 29, 2023
Αστυνομική διεύθυνση Ηπείρου : Δράσεις για την παγκόσμια μέρα εξάλειψης της βίας κατά των  γυναικών.


Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών (25η Νοεμβρίου), αστυνομικοί που υπηρετούν σε Γραφεία Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας των Διευθύνσεων Αστυνομίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, συμμετείχαν σε δράσεις ευαισθητοποίησης του κοινού.

Πιο αναλυτικά, στην Άρτα, στελέχη του Γραφείου Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας συμμετείχαν την 22-11-2023 σε ενημερωτική ομιλία που συνδιοργανώθηκε από το Γενικό Νοσοκομείο και το Κέντρο Υγείας Άρτας και την 27-11-2023 σε δράση που πραγματοποιήθηκε από το Γυμνάσιο και Λύκειο Νεοχωρίου Άρτας.

Ακόμη, την 24-11-2023 στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσπρωτίας, σε συνεργασία με το Κέντρο Ψυχικής Υγείας του Γενικού Νοσοκομείου Φιλιατών και το Οικοτροφείο Ψυχικής Υγείας Φιλιατών διένειμαν έντυπο ενημερωτικό υλικό σε πολίτες.

Τέλος, την 27-11-2023 στα Ιωάννινα, Αξιωματικός της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων συμμετείχε ως ομιλητής σε εκδήλωση που οργανώθηκε από την γυναικεία εθελοντική οργάνωση «Χ.Ε.Ν.» Ιωαννίνων.

Επισημαίνεται ότι σε όλη την Ήπειρο λειτουργούν συνολικά 5 Γραφεία Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας, επιτελικού χαρακτήρα, ενώ στα Ιωάννινα έχει ιδρυθεί και λειτουργεί ένα από τα συνολικά 18 σε όλη την Ελλάδα Γραφεία Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας με επιχειρησιακά και προανακριτικά καθήκοντα.

Χρήσιμες πληροφορίες για την αντιμετώπιση του φαινομένου της ενδοοικογενειακής βίας καθώς και για τις αστυνομικές υπηρεσίες που έχουν ιδρυθεί για τον σκοπό αυτό, είναι διαθέσιμες στην επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας.


Read More »
Αστυνομική διεύθυνση Ηπείρου : Δράσεις για την παγκόσμια μέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών. Αστυνομική διεύθυνση Ηπείρου : Δράσεις για την παγκόσμια μέρα εξάλειψης της βίας κατά των  γυναικών. Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 29, 2023 Rating: 5

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 25ης ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΦΙΛΙΑΤΩΝ

Τετάρτη, Νοεμβρίου 29, 2023
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 25ης ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΦΙΛΙΑΤΩΝ

Καλείστε σε μεικτή( δια ζώσης και τηλεδιάσκεψη) τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φιλιατών που θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου (Ελευθερίου Βενιζέλου 8), στις 4 Δεκεμβρίου 2023, ημέρα Δευτέρα και ώρα 18:15 σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του ν.3852/2010, όπως αυτό αντικαταστάθηκε από το άρθρο 74 του ν.4555/2018 και την υπ’ αριθμ. 375/2-6-2022 εγκύκλιο του ΥΠΕΣ, για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα:
 
1. Έγκριση 10ης αναμόρφωσης προϋπολογισμού οικ. Έτους 2023.
- Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κα Παππά -Μάλλιου Ουρανία

2. Έγκριση της υπ΄αριθμ.55/2023 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Νομικού Προσώπου Ο.Κ.Π.Π.Π.Α.ΔΗ.Φ.» με θέμα: Έγκριση 4ης Αναμόρφωσης του Προϋπολογισμού του Ν.Π.Δ.Δ. «Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Φιλιατών -Ο.Κ.Π.Π.Π.Α.ΔΗ.Φ.» οικονομικού έτους 2023.
- Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κα Παππά -Μάλλιου Ουρανία

3. Τροποποίηση της υπ ΄αριθμ. 192 /2023 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα: Ορισμός εκπροσώπων του Δήμου Φιλιατών στο Σχολικό Συμβούλιο του 1/θέσιου Νηπιαγωγείου Ασπροκκλησίου.
-Εισηγητής: Δήμαρχος κ. Παππάς Σπυρίδων

4. Τροποποίηση της υπ ΄αριθμ. 207 /2023 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα: Ορισμός εκπροσώπων του Δήμου στο Σχολικό Συμβούλιο του Νηπιαγωγείου Σαγιάδας .
-Εισηγητής: Δήμαρχος κ. Παππάς Σπυρίδων

5. Διοικητική αποβολή από καταπάτηση δρόμου και ρέματος στην Κ. Βρυσέλλας.
- Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Κατσάρης Πέτρος

6. Λήψη απόφασης περί αιτήματος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Φιλιατών με θέμα: Έγκριση καταστροφής υλικού σύμφωνα με το Ν. 3463/2006 , άρθρο 199 παρ.6..
-Εισηγήτρια : κα Παππά – Μάλλιου Ουρανία

7. Έγκριση της υπ΄αριθ. 4/2023 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας και έγκριση καταστροφής υλικού σύμφωνα με το Ν. 3463/2006 , άρθρο 199 παρ.6.
- Εισηγήτρια : κα Παππά – Μάλλιου Ουρανία

8. Ανάκληση της υπ΄αριθμ. 81/2008 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Φιλιατών με θέμα: Δωρεάν παραχώρηση της χρήσης σχολείου συνοικισμού Λέκονφας τ.δ. Γαρδικίου στον Πολιτιστικό Σύλλογο Γαρδικίου Δήμου Φιλιατών.
- Εισηγήτρια : κα Παππά – Μάλλιου Ουρανία

9. Δωρεάν παραχώρηση κατά χρήση έκτασης 271,46 τ.μ. στη θέση <<Φαρμακοβούνι>, στην εταιρεία ΕΡΤ Α.Ε. για την εγκατάσταση και λειτουργία του σταθμού << 3206035 ΦΑΡΜΑΚΟΒΟΥΝΙ>>.
- Εισηγήτρια : κα Παππά – Μάλλιου Ουρανία

10. Περί αιτήματος της Κ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ Α.Ε : Γνωμοδότηση για την κατασκευή προβλήτας εντός θάλασσας και τσιμεντοστρωμένων τμημάτων εντός αιγιαλού και εντός παραλίας στη θέση << Ακρωτήρι ΝΕΝΟΥΔΑ>> Λωρίδα Σαγιάδας.
- Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Γκίκας Θωμάς

11. Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής και Οριστικής Παραλαβής του έργου «Επέκταση δικτύου ύδρευσης στις Τ.Κ. Σαγιάδας και Κεστρίνης Δήμου Φιλιατών»
-Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Κατσάρης Πέτρος

12.Ανάκληση της υπ΄αριθμ. 218/2023 απόφασης Δ.Σ. περί “Χορήγηση παράτασης προθεσμίας του έργου “Βελτίωση αγροτικής οδοποιίας ΔΕ Σαγιάδας Δήμου Φιλιατών”.
-Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Κατσάρης Πέτρος

13.Χορήγηση παράτασης προθεσμίας του έργου “Βελτίωση αγροτικής οδοποιίας ΔΕ Σαγιάδας Δήμου Φιλιατών”.
-Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Κατσάρης Πέτρος

14.Χορήγηση παράτασης προθεσμίας του έργου “Κατασκευή, επισκευή και συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων Δήμου Φιλιατών ”.
-Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Κατσάρης Πέτρος

15.Χορήγηση παράτασης προθεσμίας του έργου “Έργα αποκατάστασης υποδομών από θεομηνίες στο Δήμο Φιλιατών ”.
-Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Κατσάρης Πέτρος

16. Χορήγηση παράτασης προθεσμίας του έργου “Τσιμεντόστρωση δρόμου προς Κατσαμπούκα – Γκοργκώση στην Τ.Κ. Κρυονερίου” του Δήμου Φιλιατών.

- Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Κατσάρης Πέτρος

17. Χορήγηση παράτασης προθεσμίας του έργου “Υδροδότηση Τ.Κ. Ασπροκκλησίου ” του Δήμου Φιλιατών.
-Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Κατσάρης Πέτρος

18. Χορήγηση παράτασης προθεσμίας του έργου “Κατασκευή τεχνικών έργων αντιστήριξης στη Δ.Ε. Φιλιατών ” του Δήμου Φιλιατών.
-Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Κατσάρης Πέτρος

19. Χορήγηση παράτασης προθεσμίας του έργου “Επισκευή δημοτικού κτιρίου στην Τ.Κ. Φοινικίου (Μουσείο Φοινικίου) ” του Δήμου Φιλιατών.
- Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Κατσάρης Πέτρος

20. Χορήγηση παράτασης προθεσμίας του έργου “Ενεργειακή αναβάθμιση δημαρχιακού μεγάρου Φιλιατών ” του Δήμου Φιλιατών.
-Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Κατσάρης Πέτρος

21. Χορήγηση παράτασης προθεσμίας του έργου “Κατασκευή πλατείας στην Κοινότητας Κεραμίτσας” του Δήμου Φιλιατών.
-Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Κατσάρης Πέτρος

22. Χορήγηση παράτασης προθεσμίας του έργου “Διαμόρφωση κοινόχρηστων χώρων στην Κοινότητα Σαγιάδας ” του Δήμου Φιλιατών.
-Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Κατσάρης Πέτρος

23. -Έγκριση 1ου ΑΠΕ του έργου "Βελτίωση αγροτικής οδοποιίας ΔΕ Σαγιάδας Δήμου Φιλιατών".
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Κατσάρης Πέτρος

24. Έγκριση σύναψης σύμβασης Διαδημοτικής Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Φιλιατών και του Δήμου Ηγουμενίτσας για την υλοποίηση του έργου «ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΔΕ ΦΙΛΙΑΤΩΝ».
- Εισηγητής: Δήμαρχος κ. Παππά Σπυρίδων

25. Έγκριση οριστικής παύσης και άρσης κυκλοφορίας οχημάτων του Δήμου Φιλιατών.
-Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Κατσάρης Πέτρος

26. Δωρεάν παραχώρηση χρήσης του υπ’ αριθ, ΚΗΙ 9210 οχήματος του Δήμου Φιλιατών στο Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδος.
- Εισηγήτρια: Αντιδήμαρχος κα Παππά – Μάλλιου Ουρανία

27. Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής και Οριστικής Παραλαβής του έργου «Ηλεκτροφωτισμός γηπέδου στο Δ.Δ. Ασπροκκλησίου»
-Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Κατσάρης Πέτρος

28. Αίτημα του Πολιτιστικού συλλόγου Κώτσικας << Ο ΑΓΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ>> για δωρεάν παραχώρηση χρήσης χώρου μη λειτουργούντος Δημοτικού Σχολείου Συνοικισμού Κώτσικας.
- Εισηγήτρια : κα Παππά – Μάλλιου Ουρανία

29. Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής και Οριστικής Παραλαβής του έργου «Τσιμεντοστρώσεις εσωτερικών δρόμων στις Κοινότητες Αναβρυτού, Κουρεμαδίου, Λιά, Μηλέας, Ραβενής , Τσαμαντά, Χαραυγής και Κοκκινολιθαρίου».
-Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Κατσάρης Πέτρος

30. Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής και Οριστικής Παραλαβής του έργου «Χαλικοστρώσεις σε Κοινότητες του Δήμου Φιλιατών».
-Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Κατσάρης ΠέτροςΟ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΙΩΑΝΝΗΣ Τ. ΜΠΟΡΟΔΗΜΟΣ

Read More »
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 25ης ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΦΙΛΙΑΤΩΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 25ης ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΦΙΛΙΑΤΩΝ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 29, 2023 Rating: 5

Η «Πίτα του Ηπειρώτη 2024»

Τετάρτη, Νοεμβρίου 29, 2023
Η «Πίτα του Ηπειρώτη 2024»

Η «Πίτα του Ηπειρώτη 2024» θα πραγματοποιηθεί στις 25 Φεβρουαρίου 2024, Κυριακή, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Φέτος θα γίνουν αλλαγές στην όλη εκδήλωση, προκειμένου να πετύχουμε την άμεση συμμετοχή όλων των Ηπειρωτών/σών και φίλων που θα προσέλθουν στην εκδήλωση.
 
Θα ακολουθήσουν ανακοινώσεις για το πρόγραμμα και τα χορευτικά.

Παρακαλούνται οι μουσικοί που επιθυμούν να λάβουν μέρος στην εκδήλωση να δηλώσουν την επιθυμία τους. (210 3241137 και 6972 403377).

Από το Γραφείο Τύπου της Π.Σ.Ε.


Read More »
Η «Πίτα του Ηπειρώτη 2024» Η «Πίτα του Ηπειρώτη 2024» Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 29, 2023 Rating: 5
Τετάρτη, Νοεμβρίου 29, 2023
Υλοποίηση συνάντησης εργασίας στα Σύβοτα με επιχειρήσεις Τουρισμού & Εμπορίου, Εμπορ/κο Σύλλογο και Σύλλογο Καταλυμάτων.


Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας, στα πλαίσια των προσπαθειών του για την υποστήριξη της τοπικής επιχειρηματικότητας, διοργάνωσε συνάντηση εργασίας σε συνεργασία με την τοπική επιχειρηματική κοινότητα Συβότων την Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 18:00 στην αίθουσα Πολιτιστικού Κέντρου Συβότων.

Στην συνάντηση συζητήθηκαν ζητήματα όπως ενδεικτικά αναφέρονται κατωτέρω:

- η τουριστική περίοδο που ολοκληρώθηκε και η αποτίμησή της,

- προβλήματα που παρουσιάσθηκαν στην λειτουργία των επιχειρήσεων και στην εξυπηρέτηση των επισκεπτών που θα πρέπει να ληφθούν υπόψη των αρχών προς επίλυσή τους πριν την έναρξη της νέας περιόδου,

- δυνατά σημεία της περιοχής (όπως αυτά αποτυπώθηκαν από την επαφή με τους επισκέπτες) που θα πρέπει να προσεχθούν ιδιαίτερα,

- προτάσεις βελτίωσης του τουριστικού προϊόντος της Θεσπρωτίας και των Συβότων συγκεκριμένα

- μεταφορά εμπειρίας από συμμετοχή σε Ευρωπαϊκά όργανα και σε Διεθνείς Εκθέσεις.


Read More »
Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 29, 2023 Rating: 5

Συνάντηση Προέδρου του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας με τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδος στο Αργυρόκαστρο της Αλβανίας

Τετάρτη, Νοεμβρίου 29, 2023
Συνάντηση Προέδρου του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας με τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδος στο Αργυρόκαστρο της Αλβανίας

Ενημερώνουμε ότι χθες Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2023, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Προέδρου του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας κ. Αλέξανδρου Πάσχου με τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδος στο Αργυρόκαστρο της Αλβανίας κο Δημήτρη Σαχαρίδη.

Κατά την συνάντηση γνωριμίας συζητήθηκαν θέματα επιχειρηματικότητας, κοινά για την Θεσπρωτία και την νότια Αλβανία, ανταλλάχθηκαν απόψεις και προβληματισμοί επί αυτών, έγινε αναφορά στην άριστη σχέση που διέπει τα Επιμελητήρια Θεσπρωτίας και Αυλώνας – Αγίων Σαράντα και στις κοινές δράσεις που έχουν υλοποιηθεί στο παρελθόν αλλά και σήμερα από τους δύο φορείς, και διερευνήθηκαν ενέργειες και δράσεις για την περαιτέρω σύσφιξη των επιχειρηματικών δεσμών και την αξιοποίηση των επενδυτικών ευκαιριών εκατέρωθεν των συνόρων.

Ενδεικτικά, υπήρξε ιδιαίτερη αναφορά στα ακόλουθα ζητήματα:

Διεύρυνση ωραρίου λειτουργίας Τελωνείων στο Μαυρομάτι, τουλάχιστον τους μήνες της τουριστικής περιόδου.

Ανάπτυξη συνεργασίας - σύμπραξης μεταξύ Θεσπρωτίας και Νότιας Αλβανίας στον πρωτογενή τομέα για την διασφάλιση του εισοδήματος των παραγωγών.

Υποστήριξη των προτάσεων συμμετοχής σε διακρατικά προγράμματα προς όφελος της τοπικής επιχειρηματικότητας και οικονομίας.

Ανάπτυξη συνεργειών στον τομέα του Τουρισμού με στόχο την δημιουργία προϊόντος 12 μηνών αλλά και δράσεις εκπαίδευσης και πιστοποίησης των επαγγελματιών του Τουρισμού.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου παρέδωσε στον Γενικό Πρόξενο, έντυπο υλικό προβολής της Θεσπρωτίας και τοπικά προϊόντα.

Read More »
Συνάντηση Προέδρου του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας με τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδος στο Αργυρόκαστρο της Αλβανίας Συνάντηση Προέδρου του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας με τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδος στο Αργυρόκαστρο της Αλβανίας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 29, 2023 Rating: 5

Ανακοίνωση της Τ.Ε. Θεσπρωτίας για τα σκουλήκια στο σχολικό γεύμα

Τετάρτη, Νοεμβρίου 29, 2023
Ανακοίνωση της Τ.Ε. Θεσπρωτίας για τα σκουλήκια στο σχολικό γεύμα


Μόνο οργή και αγανάκτηση μπορεί να μας προκαλέσει η είδηση για την κατάσταση που επικρατεί με τα σχολικά γεύματα στο Σούλι.

Η καταγγελία που έγινε από γονείς μαθητών για αλλοιωμένο φαγητό που μοιράστηκε στο Δημοτικό Σχολείο Γλυκής είναι αποκαλυπτική της κατάστασης, αφού σύμφωνα με αυτή μέσα στο σχολικό γεύμα μαθητή βρέθηκαν σκουλήκια!!

Κυβέρνηση, Υπουργείο Παιδείας και Υπουργείο Εργασίας έχουν εξολοκλήρου σήμερα την ευθύνη που δεν έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες διαδικασίες ώστε τα παιδιά μας να έχουν ποιοτικό γεύμα μέσα στο σχολείο. Από κοντά κι όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις κάθε μία με τη σειρά της, που νομοθέτησαν το συνολικό πλαίσιο των σχολικών γευμάτων, έδωσαν σε επιχειρήσεις και ΜΚΟ το παχυλό οικονομικό κονδύλι για να τα φτιάχνουν. Τώρα ΟΛΟΙ τους, κάνουν πως δεν ξέρουν τι είναι αυτό που φταίει.

Η λογική της ζυγαριάς του κόστους-οφέλους οδηγεί στο να ταΐζουν τα παιδιά μας με χαλασμένα γεύματα, ακατάλληλα και επικίνδυνα για την υγεία τους.

Είναι εγκληματικό τη στιγμή που η ακρίβεια στα είδη πρώτης ανάγκης και κατανάλωσης, η εκτίναξη των τιμών σε Ενέργεια και καύσιμα, έχουν οδηγήσει σε απόγνωση λαϊκές οικογένειες φτάνοντας ακόμα και στο σημείο να περικόπτουν δαπάνες από τη σίτιση των παιδιών τους, να χρηματοδοτούνται ιδιωτικές εταιρείες για την προετοιμασία και τη διάθεση των σχολικών γευμάτων στα σχολεία όλης της χώρας. Πολιτική που η ίδια η ζωή δείχνει ότι έχει αρνητικές συνέπειες ακόμα και στην ποιότητα αυτών των λίγων σχολικών γευμάτων, αφού το εν λόγω πρόγραμμα δεν εφαρμόζεται σε όλες τις σχολικές δομές. Συγκεκριμένα, στον νομό Θεσπρωτίας το πρόγραμμα των σχολικών γευμάτων εφαρμόζεται σε 13 από τα 24 Δημοτικά Σχολεία (54%), ενώ είναι εκτός τα νηπιαγωγεία και τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Αυτό είναι το «επιτελικό κράτος» που βάζει τα κέρδη των ιδιωτικών εταιρειών πιο πάνω από τις ανάγκες σίτισης των παιδιών της λαϊκής οικογένειας.

Όπου υπάρχουν πραγματικές ανάγκες (σχολικά γεύματα, διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών, βοηθητικού προσωπικού, τραπεζοκόμων, καθαριστριών κλπ) το κράτος τους αδιαφορεί. Όταν ακούει για αντισεισμική προστασία, σύγχρονη σχολική στέγη, κωφεύει, αφού το μόνο που το νοιάζει είναι το πώς θα διευρύνει την κερδοφορία των επιχειρήσεων.

Αντί, λοιπόν, να αξιοποιηθούν όλες οι κρατικές δομές και να ενισχυθούν με μόνιμο προσωπικό, στην κατεύθυνση της κάλυψης αυτών των αναγκών, η κυβέρνηση νομοθετεί και προχωράει στην εφαρμογή της αντι-εκπαιδευτικής πολιτικής της, της αξιολόγησης και στην κατηγοριοποίηση των σχολείων.

Η σωστή και ισορροπημένη διατροφή αποτελεί βασική προϋπόθεση για την υγιή, ολόπλευρη ανάπτυξη των παιδιών, ώστε να αποκτήσουν σωστές διατροφικές συνήθειες, να προληφθούν ασθένειες, να προαχθεί η υγεία τους. Επομένως, δεν μπορεί να παίζεται στα «ζάρια» της κερδοφορίας των ιδιωτικών εταιρειών. Είναι ανάγκη με ευθύνη του κράτους και χωρίς την εμπλοκή των ιδιωτών να υπάρξει ένα ολοκληρωμένο ενιαίο επιστημονικά καταρτισμένο διατροφικό πρόγραμμα για όλους τους μαθητές προσαρμοσμένο στις ανάγκες της κάθε ηλικιακής ομάδας.

Καλούμε τους γονείς του Δημοτικού Σχολείου Γλυκής και όλο τον λαό να μην συμβιβαστούν με αυτή την κατάσταση και να οργανώσουν την πάλη τους ενάντια σε αυτή την πολιτική που δίνει σκουπίδια στα παιδιά και φιλέτα στις επιχειρήσεις.

· Άμεσα να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη χορήγηση ασφαλών και ποιοτικών σχολικών γευμάτων.
· Καμία εμπλοκή επιχειρήσεων και ΜΚΟ στα σχολικά γεύματα - αποκλειστική ευθύνη του κράτους.
· Καθολική κάλυψη όλων των μαθητών των Δημοτικών Σχολείων με σχολικά γεύματα και διεύρυνση του προγράμματος στην Προσχολική και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.Read More »
Ανακοίνωση της Τ.Ε. Θεσπρωτίας για τα σκουλήκια στο σχολικό γεύμα Ανακοίνωση της Τ.Ε. Θεσπρωτίας για τα σκουλήκια στο σχολικό γεύμα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 29, 2023 Rating: 5

Κέντρου Διδασκαλίας Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού Πανεπιστήμίου Ιωαννίνων

Τετάρτη, Νοεμβρίου 29, 2023
Κέντρου Διδασκαλίας Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού Πανεπιστήμίου ΙωαννίνωνΤο Κέντρο Διδασκαλίας της Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 10:30 π.μ. στο Διεθνές Κέντρο Ελληνικής Παιδείας-Παράδοσης & Επαγγελματικής Εκπαίδευσης «Σταύρος Νιάρχος» διοργανώνει γιορτή για να υποδεχτεί το πνεύμα των Χριστουγέννων. Οι αλλοδαποί σπουδαστές του Χειμερινού Προγράμματος ΚΕ.Δ.Ε.Γ.ΠΟ. 2023 – 2024 και οι σπουδαστές Erasmus 2023-2024, που είναι από διάφορες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα στολίσουν το χριστουγεννιάτικο δέντρο, θα φτιάξουν παραδοσιακά γλυκίσματα των Χριστουγέννων και θα τραγουδήσουν χριστουγεννιάτικα τραγούδια.

Με την παρουσία τους θα τιμήσει τη γιορτή μας η πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, κυρία Άννα Μπατιστάτου και λοιπές πρυτανικές αρχές.

Με τιμή
Ο Πρόεδρος του ΚΕ.Δ.Ε.Γ.ΠΟ.


Read More »
Κέντρου Διδασκαλίας Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού Πανεπιστήμίου Ιωαννίνων Κέντρου Διδασκαλίας Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού Πανεπιστήμίου Ιωαννίνων Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 29, 2023 Rating: 5

Υπερχείλισε ο Καλαμάς, πλημμύρισαν εκτάσεις σε Βρυσέλλα και Κορύτιανη

Τετάρτη, Νοεμβρίου 29, 2023
Υπερχείλισε ο Καλαμάς, πλημμύρισαν εκτάσεις σε Βρυσέλλα και Κορύτιανη


Υπερχείλισε, όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή, κατά την διάρκεια της νύχτας ο Καλαμάς στην περιοχή της Σκάλας Φιλιατών.

Αποτέλεσμα είναι περίπου 5.000 καλλιεργούμενων εκτάσεων στρέμματα να έχουν πλημμυρίσει στη Βρυσέλλα και στην Κορύτιανη.

Μέσα στα νερά και τις λάσπες βρίσκονται χιλιάδες δέντρα εσπεριδοειδών – κυρίως μανταρίνια και πορτοκάλια αλλά και καλλιέργειες ψυχανθών (μηδική, τριφύλλι κλπ), χωρίς αυτή τη στιγμή να μπορεί να γίνει ακριβής εκτίμηση της ζημιάς.

Το πρόβλημα που εμφανίζεται μετά από έντονες βροχοπτώσεις την τελευταία 20ετία, φέρνει σε απόγνωση τους παραγωγούς οι οποίοι ζητάνε επίμονα να βρεθεί λύση.

Τα νερά του ποταμού άρχισαν να υποχωρούν, ενώ η κυκλοφορία τόσο μέσα στη Σκάλα Φιλιατών όσο και στην παλιά Ε.Ο Ηγουμενίτσας – Ιωαννίνων διεξάγεται κανονικά.
Read More »
Υπερχείλισε ο Καλαμάς, πλημμύρισαν εκτάσεις σε Βρυσέλλα και Κορύτιανη Υπερχείλισε ο Καλαμάς, πλημμύρισαν εκτάσεις σε Βρυσέλλα και Κορύτιανη Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 29, 2023 Rating: 5

Εθελοντική αιμοδοσία στο Θέατρο Καρκαμίσι απο το Κ.Υ. Παραμυθιάς

Τετάρτη, Νοεμβρίου 29, 2023
Εθελοντική αιμοδοσία στο Θέατρο Καρκαμίσι απο το Κ.Υ. Παραμυθιάς


Από την Κοινωνική Υπηρεσία του Κέντρου Υγείας Παραμυθιάς ενημερωνόμαστε πως:

Την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου, κινητή μονάδα αιμοδοσίας, θα βρίσκεται στο Θέατρο Καρκαμίσι από τις 09:30 έως τις 14:00, στα πλαίσια των δράσεων της εθελοντικής αιμοδοσίας.

Υπενθυμίζουμε πως οι εθελοντές αιμοδότες, θα πρέπει να προσκομίζουν τον αριθμό ΑΜΚΑ τους

Γιατί να δώσω αίμα; Τα οφέλη της αιμοδοσίας: Ο οργανισμός μας διαθέτει έξι λίτρα από εκείνη την κόκκινη ουσία που τρομάζει πολλούς, αλλά χωρίς αμφιβολία αποτελεί το «υγρό της ζωής»…

Η εθελοντική αιμοδοσία σώζει ζωές. Είναι η προφανής και κυριότερη αιτία για την οποία γινόμαστε αιμοδότες. Το αίμα μας χρησιμοποιείται για τις ανάγκες των ιατρικών κέντρων της χώρας όταν κάποιος ασθενής αντιμετωπίζει ανάγκες μετάγγισης και βοηθούμε να υπάρχει διαθέσιμο απόθεμα για αυτές τις περιπτώσεις.

Η αιμοδοσία μας γλιτώνει από ασθένειες. Κι όμως, δεν σώζουμε μόνο τους παραλήπτες από πιθανές επιπλοκές ασθενειών, αλλά και τους ίδιους μας τους εαυτούς. Πώς γίνεται αυτό; Σύμφωνα με ιατρικές μελέτες, όταν δίνουμε αίμα αποβάλλονται μαζί του από τον οργανισμό οι αχρείαστες ποσότητες σιδήρου, οι οποίες όταν συσσωρεύονται και παραμένουν σε μεγάλο ποσοστό στο αίμα μας, μπορεί να προκαλέσουν την εμφάνιση χρόνιων παθήσεων. Με την «αποσιδήρωση» που συντελείται κατά την αιμοδοσία, αμέσως βελτιώνεται η κυκλοφορία του αίματος, ενώ ο οργανισμός προστατεύεται μέχρι και από εγκεφαλικό, έμφραγμα ογκογενέσεις ή και επιτάχυνση της γήρανσης. Τα παραπάνω ευρήματα για την αιμοδοσία αφορούν κυρίως τους άνδρες, αλλά και τις γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση, καθώς μέχρι τότε ο περιττός σίδηρος αποβάλλεται ούτως ή άλλως μέσω της έμμηνης ρύσης.

Τα ψυχολογικά οφέλη της αιμοδοσίας. Καθόλου αμελητέα δεν είναι η αίσθηση ότι έχουμε βοηθήσει, ότι έχουμε συμβάλλει με το «κόκκινο λιθαράκι» μας στην βελτίωση της υγείας κάποιου συνανθρώπου μας. Ο αλτρουισμός αυτής της πράξης μας κάνει να αισθανόμαστε ηθικά υπερήφανοι και να περιμένουμε πως και οι υπόλοιποι θα έκαναν το ίδιο σε περίπτωση δικής μας ανάγκης.

Ο συνεχής έλεγχος της υγείας μας. Όταν προχωρούμε τακτικά σε εθελοντική αιμοδοσία, το αίμα μας υπόκειται συνεχώς σε εργαστηριακό και κλινικό έλεγχο και έτσι μένουμε ενημερωμένοι για την αιματολογική μας υγεία.

Τα αποθέματα που σώζουν. Η εθελοντική αιμοδοσία όχι μόνο γλιτώνει τους κοντινούς συγγενείς των ασθενών που έχουν ανάγκη από την αγωνία της εύρεσης της κατάλληλης ομάδας αίματος, αλλά δημιουργεί αποθέματα που είναι χρήσιμα για πολλούς λόγους. Αφενός υπάρχει περισσότερο αίμα για περιόδους που παρουσιάζεται μεγαλύτερη ανάγκη στα νοσοκομεία (για παράδειγμα τους καλοκαιρινούς μήνες) και αφετέρου τα ελληνικά ιδρύματα δεν αναγκάζονται να προχωρήσουν σε «εισαγωγή» αίματος από ξένες χώρες επειδή δεν επαρκεί το διαθέσιμο ελληνικό.

Read More »
Εθελοντική αιμοδοσία στο Θέατρο Καρκαμίσι απο το Κ.Υ. Παραμυθιάς Εθελοντική αιμοδοσία στο Θέατρο Καρκαμίσι απο το Κ.Υ. Παραμυθιάς Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 29, 2023 Rating: 5

Τα νέα του βιβλία παρουσιάζει στο θέατρο Καρκαμίσι ο Παναγιώτης Τσαμάτος

Τετάρτη, Νοεμβρίου 29, 2023
Τα νέα του βιβλία παρουσιάζει στο θέατρο Καρκαμίσι ο Παναγιώτης Τσαμάτος


O Δήμος Σουλίου, η Εταιρία Λογοτεχνών και Συγγραφέων Ηπείρου (ΕΛΣΗ), το Ίδρυμα Μελετών Ιονίου και Αδριατικού Χώρου (ΙΜΙΑΧ ) και ο Φιλοπρόοδος Όμιλος Παραμυθιάς (ΦΟΠ ) διοργανώνουν παρουσίαση των βιβλίων του Ομότιμου Καθηγητή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Παναγιώτη Τσαμάτου:

«Μουργκάνα-Βουδαπέστη-Θεσσαλονίκη ένα σκαληνό ταξίδι … και άλλες βορειοδυτικές ιστορίες» και «Ιδιοχείρως»

την Δευτέρα 4-12-2023 και ώρα 6.30 μ..μ.. στην αίθουσα «Καρκαμίσι» του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Σουλιου .

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Χαιρετισμοί / Ομιλίες:

Σπύρος Εργολάβος, Φιλόλογος-Συγγραφέας, Μέλος Δ.Σ. της ΕΛΣΗ

Κωνσταντίνος Πέτσιος Καθηγητής της Ιστορίας της Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Πρόεδρος του ΙΜΙΑΧ

Χαράλαμπος Παντελής Διδάκτωρ Αρχαιολογίας, Πρόεδρος του ΦΟΠ

Παναγιώτης Τσαμάτος, Ομότ. Καθηγητής Μαθηματικής Ανάλυσης, Πρόεδρος της ΕΛΣΗ

Αποσπάσματα από τα βιβλία θα αποδώσει η θεατρική ομάδα «Μέσα από την Τέχνη» (Μ.Α.Τ.Τ.)


Read More »
Τα νέα του βιβλία παρουσιάζει στο θέατρο Καρκαμίσι ο Παναγιώτης Τσαμάτος Τα νέα του βιβλία παρουσιάζει στο θέατρο Καρκαμίσι ο Παναγιώτης Τσαμάτος Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 29, 2023 Rating: 5

Αυγενάκης: 76 εκατ. ευρώ επιστροφή ΕΦΚ πετρελαίου σε αγρότες

Τετάρτη, Νοεμβρίου 29, 2023
Αυγενάκης: 76 εκατ. ευρώ επιστροφή ΕΦΚ πετρελαίου σε αγρότες


Την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου θα πιστωθεί στους λογαριασμούς των αγροτών η Επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης ύψους 76 εκατ. ευρώ για το Πετρέλαιο εσωτερικής καύσης (DIESEL) κινητήρων που χρησιμοποιήθηκε αποκλειστικά στη γεωργία, σύμφωνα με τον Λευτέρη Αυγενάκη.

Στην ενημέρωση που έκανε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης προς τα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας και σε αγροτικά στελέχη της ΝΔ στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, η πληρωμή θα πραγματοποιηθεί από την ΑΑΔΕ και το ακριβές ποσό που θα καταβληθεί σε συνολικά 297.428 επαγγελματίες αγρότες ανέρχεται σε 76 εκατομμύρια ευρώ.


Παράλληλα, ο Λευτέρης Αυγενάκης κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης παρουσίασε τις δράσεις αλλά και τις προσεχείς πρωτοβουλίες που θα ληφθούν από το υπουργείο.


Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το ΦΕΚ που δημοσιεύθηκε πριν από λίγες ημέρες, δικαιούχοι επιστροφής του ειδικού φόρου κατανάλωσης πετρελαίου εσωτερικής καύσης (DIESEL) κινητήρων, που χρησιμοποιείται αποκλειστικά στη γεωργία, είναι τα φυσικά πρόσωπα τα οποία έχουν υποβάλλει Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης (ΕΑΕ) για τα έτη 2022 και 2023, έχουν εγγραφεί στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (ΜΑΑΕ) από την 1η Ιανουαρίου 2023 έως και την 31η Οκτωβρίου 2023 και τους έχει αποδοθεί η ιδιότητα του «επαγγελματία αγρότη» ή του «επαγγελματία αγρότη ως νεοεισερχόμενου στον αγροτικό τομέα».

Τέλος, οι ποσότητες του πετρελαίου κινητήρων, για τις οποίες επιστρέφεται ο ΕΦΚ για το έτος 2023, ανά δικαιούχο πρόσωπο, υπολογίζονται, με βάση την ποσότητα του πετρελαίου κινητήρων που προσδιορίζεται ότι απαιτείται για την εκτέλεση κάθε είδους εργασιών σχετικά με καλλιέργεια ή ομάδα καλλιεργειών καθώς και σε κάθε κατηγορία ή είδος ζωικού κεφαλαίου και αντιστοιχούν στο 50% των μέγιστων ποσοτήτων πετρελαίου κινητήρων που προσδιορίζονται από τους δείκτες μηχανικής απασχόλησης (απαιτούμενης ενέργειας).
Read More »
Αυγενάκης: 76 εκατ. ευρώ επιστροφή ΕΦΚ πετρελαίου σε αγρότες Αυγενάκης: 76 εκατ. ευρώ επιστροφή ΕΦΚ πετρελαίου σε αγρότες Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 29, 2023 Rating: 5

Προς δημοπράτηση η αποκατάσταση του Κάστρου της Κιάφας

Τετάρτη, Νοεμβρίου 29, 2023
Προς δημοπράτηση η αποκατάσταση του Κάστρου της Κιάφας


Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να δημοπρατηθεί το έργο αποκατάστασης του Κάστρου στην Κιάφα.

Την προαναγγελία της δημοπράτησης έκανε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης κατά την παρουσίαση των έργων για την ΟΧΕ της νέας προγραμματικής περιόδου.

Το έργο αποκατάστασης του Κάστρου στην Κιάφα έχει ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης με προυπολογισμό δύο εκατομμυρίων ευρώ.

Πρόκειται για ένα ισχυρό οχυρωματικό έργο, αντιπροσωπευτικό της εποχής του, χτισμένο από τον Αλή Πασά, μετά την κυριαρχία του, επί των Σουλιωτών το 1803. Έχει ορθογωνική κάτοψη σε θέση και έχει προσαρμοστεί στο ανάγλυφο του εδάφους, με τις μεγαλύτερες πλευρές του να είναι παράλληλες με την κορυφογραμμή του βουνού.

Οι γενικές του διαστάσεις είναι περίπου 150×50μ. και το ύψος των εξωτερικών τειχών ξεπερνά τα 11μ. Στην περίμετρό του διαμορφώνονται τέσσερις πύργοι – προμαχώνες. Στο εσωτερικό σώζονται ελάχιστες εγκαταστάσεις, ωστόσο, διακρίνεται ακόμη η οργάνωσή του.

Ο μεγάλος σεισμός στις 21/3/2020 προκάλεσε εξαιρετικά σοβαρές ζημιές και καταρρεύσεις, σε πολλαπλά σημεία της περιμέτρου της εξωτερικής και εσωτερικής τειχοποιίας, καθώς και στις οχυρωματικές κατασκευές του προμαχώνα.

Με την ομόφωνα εγκεκριμένη μελέτη, από το ΚΑΣ, που αποτελείται από τοπογραφική αποτύπωση, τεκμηρίωση παθολογίας και στατική μελέτη, το Κάστρο θα αποκατασταθεί πλήρως και θα αντιμετωπιστούν όλες οι υφιστάμενες αλλά και οι εξελισσόμενες φθορές του.


Read More »
Προς δημοπράτηση η αποκατάσταση του Κάστρου της Κιάφας Προς δημοπράτηση η αποκατάσταση του Κάστρου της Κιάφας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 29, 2023 Rating: 5

Εργαστήριο επαγγελματικού προσανατολισμού από το ΚΔΑΠ ΜεΑ εν δράσει

Τετάρτη, Νοεμβρίου 29, 2023
Εργαστήριο επαγγελματικού προσανατολισμού από το ΚΔΑΠ ΜεΑ εν δράσει


Πρόκειται για ένα εργαστήριο που υλοποιεί η Α’ βάρδια. Επισκεπτόμαστε τις ιχθυοκαλλιέργειες στην λωρίδα Σαγιάδας, συγκεκριμένα στις μονάδες Μπαστιά ΑΕ & Σκάλωμα ΑΕ και βοηθάμε τους υπάρχοντες εργαζόμενους. Μέσω του εργαστηρίου αυτού εξοικειωνόμαστε στην αγορά εργασίας αποκτούμε εμπειρίες και νιώθουμε σημαντικοί και χρήσιμοι!

Αρμοδιότητες τους είναι:
– το τάισμα το γόνων
– τακτοποίηση τροφών
– γενικά καθήκοντα (π.χ καθαρισμός παραλίας σε παλέτες)
Στόχος του εργαστηρίου είναι αξιοποίηση του δυναμικού, η ένταξη και η κοινωνικοποίηση.
Ευχαριστούμε πολύ την διοίκηση και τους εργαζόμενους των μονάδων τόσο για την μοναδική ευκαιρία που προσφέρουν στα παιδιά μας όσο και για τις έννοιες που προάγουν όπως η αποδοχή και η συμπερίληψη!!

Όλοι διαφορετικοί όλοι ίσοι
*Το εργαστήριο επαγγελματικού προσανατολισμού θα πραγματοποιηθεί καθόλη την χρόνια και σε άλλους εργασιακούς χώρους της πόλης μας και του νόμου μας ! Για να αποκτήσουν οι ωφελούμενοι μας όσο το δυνατόν περισσότερες εμπειρίες γίνεται! *
Όλες οι διαδικασίες γίνονται με την συνοδεία των εκπαιδευτών και κάτω από μέτρα ασφαλείας και προστασίας των παιδιών.


Read More »
Εργαστήριο επαγγελματικού προσανατολισμού από το ΚΔΑΠ ΜεΑ εν δράσει Εργαστήριο επαγγελματικού προσανατολισμού από το ΚΔΑΠ ΜεΑ  εν δράσει Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 29, 2023 Rating: 5

Όλες οι αλλαγές στη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών

Τετάρτη, Νοεμβρίου 29, 2023
Όλες οι αλλαγές στη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών

Όλοι ανεξαιρέτως οι ελεύθεροι επαγγελματίες και απασχολούμενοι θα πληρώνουν μισό τέλος επιτηδεύματος - Αλλάζει επίσης το ύψος της προσαύξησης στο τεκμήριο με βάση το τζίρο

Από το 2024 – για τα φετινά δηλαδή εισοδήματα – και για 2 χρόνια μέχρι να καταργηθούν από το 2026 , όλοι ανεξαιρέτως οι ελεύθεροι επαγγελματίες και απασχολούμενοι θα πληρώνουν μισό τέλος επιτηδεύματος.
 Από τα 650€ στα 325€ άσχετα αν δηλώνουν περισσότερα ή λιγότερα από το τεκμαρτό εισόδημα. Η μείωση του 50% ισχύει και για τα υποκαταστήματα τα οποία θα επιβαρύνουν με 300€ κι όχι 600€. Αυτή ήταν η τελευταία μεγάλη αλλαγή στην οποία προχώρησε το Υπουργείο Οικονομικών στις ρυθμίσεις για την τεκμαρτή φορολόγηση των ελευθέρων επαγγελματιών προκειμένου αυτές να καταστούν πιο ....εύπεπτες.
 Ακόμη δηλαδή κι αν ο φορολογούμενος δεν ανήκει σε καμιά από τις κατηγορίες που φέρνουν την εξαίρεση όπως η νοσηλεία, η ανωτέρα βία ή ο στρατός, μπορεί να αμφισβητήσει το ύψος του φόρου που «βγάζει» η τεκμαρτή φορολόγηση και να ζητήσει να ελεγχθεί από τις φορολογικές αρχές. Και στον έλεγχο τα... βιβλία του θα αποδείξουν ή όχι των λόγων του το αληθές.


Αλλάζει επίσης το ύψος της προσαύξησης στο τεκμήριο με βάση το τζίρο. «Γλυκαίνει» και εδώ η διάταξη κι αντί προσαύξησης 35-100% όπως ήταν η αρχικά η διάταξη , πλέον ορίζεται στο 5% επί του ποσού ο τζίρος του υπόχρεου υπερβαίνει τον μέσο τζίρο του κλάδου στον οποίο ανήκει. Για παράδειγμα, ελεύθερος επαγγελματίας με ετήσιο τζίρο 35.000€ υπερβαίνει τον μέσο ετήσιο κύκλο εργασιών του ΚΑΔ του κατά 10.000€. Οπότε η προσαύξηση στο τεκμήριο θα είναι 10.000€ χ 5% = 500€.

Οι προσαυξήσεις ανάλογα με τα χρόνια επαγγελματικής δραστηριότητας, και του συνόλου της μισθοδοσίας παραμένουν ως είχαν.

Στη λίστα με τις κατηγορίες που έχουν 50% μειωμένο τεκμήριο προστίθενται:
-Όσοι έχουν αναπηρία ίση ή μεγαλύτερη του 67%
-Μονογονεϊκές οικογένειες
-Γονείς με τέκνα με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 67%
-Πολύτεκνοι

Τυχόν εισοδήματα από μισθούς, συντάξεις ή αγροτική δραστηριότητα μειώνουν ισόποσα το τεκμήριο. Για παράδειγμα αν το τεκμήριο για έναν επαγγελματία προσδιορίζεται στις 12.000€ και ο ίδιος έχει εισόδημα από μισθούς ύψους 7.000€, το τεκμήριο αυτόματα μειώνεται στις 5.000€

Ειδική μέριμνα – τεκμήριο με δωδεκατημόρια- θα υπάρξει για τις επιχειρηματικές εκείνες δραστηριότητες που εκ φύσεως έχουν εποχικό χαρακτήρα.

Πλήρη απαλλαγή απολαμβάνουν οι αγρότες, όσοι αμείβονται με μπλοκάκι σε έως 3 εργοδότες καθώς και οι επαγγελματίες με αναπηρία τουλάχιστον 80%.

Σε μια μεταβατική διάταξη του νομοσχεδίου ορίζεται ότι οι επαγγελματίες που θα φορολογηθούν για τα φετινά εισοδήματα με το τεκμήριο, θα πληρώσουν το 2024 μειωμένη κατά 50% προκαταβολή φόρου, υπολογιζόμενη πάνω στη διαφορά τεκμαρτού και δηλωθέντος κέρδους.

Επιπλέον για 4 χρόνια μετά την ψήφιση του νόμου ορίζεται ότι ο φορολογούμενος που διακόπτει το ελεύθερο επάγγελμα και συμμετέχει ως μοναδικός μέτοχος ή εταίρος σε μονοπρόσωπη εταιρεία με την ίδια επιχειρηματική δραστηριότητα μπορεί να φορολογείται με το τεκμήριο αν από τη σύγκριση των φόρων στις δυο περιπτώσεις προκύπτει μικρότερη φορολογική επιβάρυνση.

Από την αλλαγή στο τρόπο φορολόγησης των ελευθέρων επαγγελματιών το ΥΠΟΙΚ προσδοκά καθαρά 552εκατ€ - κι αφού αφαιρεθεί το κόστος της μείωσης 50% στο τέλος επιτηδεύματος ύψος 164εκατ€ - τα οποία θα κατευθυνθούν στους τομείς της Υγείας και της Παιδείας. 100εκατ€ επιπλέον θα εξοικονομηθούν από επιδόματα που δίνονται σε ελεύθερους επαγγελματίες ενώ δεν πρέπει τα οποία και θα επιστρέψουν στους πραγματικά ευάλωτους.
Read More »
Όλες οι αλλαγές στη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών Όλες οι αλλαγές στη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 29, 2023 Rating: 5

Αγώνας αγάπης, προσφοράς και αλληλεγγύης στην Ηγουμενίτσα

Τετάρτη, Νοεμβρίου 29, 2023
Αγώνας αγάπης, προσφοράς και αλληλεγγύης στην Ηγουμενίτσα

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας και τo Τμήμα Αθλητισμού-Πολιτισμού, σε συνδιοργάνωση αθλητικών, πολιτιστικών συλλόγων και άλλων φορέων του Δήμου Ηγουμενίτσας, προσκαλούν μικρούς και μεγάλους να συμμετάσχουν στον «7ο Αγώνα Δρόμου Αγάπης, Προσφοράς και Αλληλεγγύης» που θα γίνει την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου στις 11:30 το πρωί, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Η συμμετοχή είναι συμβολική και οι συμμετέχοντες θα καταβάλλουν δύο ευρώ, που θα περιλαμβάνει ένα σκουφάκι του Αϊ Βασίλη, τον αριθμό συμμετοχής και ένα κρουασάν με ένα νεράκι μετά τον αγώνα.

Η εκκίνηση θα γίνει από την πλατεία Δημαρχείου και θα υπάρχουν δύο διαδρομές, μια μικρή και μία μεγάλη.

Μέχρι τώρα η ανταπόκριση έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία.


Read More »
Αγώνας αγάπης, προσφοράς και αλληλεγγύης στην Ηγουμενίτσα Αγώνας αγάπης, προσφοράς και αλληλεγγύης στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 29, 2023 Rating: 5

«Καλάθι των Χριστουγέννων»: Έρχεται στα μέσα Δεκεμβρίου – Τι περιλαμβάνει

Τετάρτη, Νοεμβρίου 29, 2023
«Καλάθι των Χριστουγέννων»: Έρχεται στα μέσα Δεκεμβρίου – Τι περιλαμβάνει


Πρεμιέρα στα μέσα Δεκεμβρίου αναμένεται να κάνει και φέτος το καλάθι των Χριστουγέννων με τρόφιμα που συνήθως περιλαμβάνονται στο εορταστικό τραπέζι.

Στόχος του υπουργείου Ανάπτυξης είναι να συγκρατηθούν οι τιμές σε δημοφιλή χριστουγεννιάτικα εδέσματα.


Το «καλάθι των Χριστουγέννων» θα περιλαμβάνει συγκεκριμένα προϊόντα σε χαμηλές τιμές, μεταξύ άλλων γαλοπούλα, μοσχάρι, τσουρέκι/βασιλόπιτα και γλυκίσματα όπως σοκολατοειδή και άλλα είδη.

Η αναλυτική λίστα με τα προϊόντα θα ανακοινωθεί έως τα μέσα Δεκεμβρίου καθώς στόχος είναι η ισχύς του να ξεκινήσει από την Τέταρτη 12 Δεκεμβρίου και να διαρκέσει έως τις 3 Ιανουαρίου.

Όπως και πέρυσι στο καλάθι υποχρεωτικά θα συμμετέχουν όλα τα σουπερμάρκετ με τζίρο άνω των 90 εκατομμυρίων ευρώ.Παράλληλα έχουν ξεκινήσει οι συζητήσεις και για το «καλάθι του Άγιου Βασίλη» που θα περιλαμβάνει παιχνίδια για τα μικρά παιδιά.


Read More »
«Καλάθι των Χριστουγέννων»: Έρχεται στα μέσα Δεκεμβρίου – Τι περιλαμβάνει «Καλάθι των Χριστουγέννων»: Έρχεται στα μέσα Δεκεμβρίου – Τι περιλαμβάνει Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 29, 2023 Rating: 5

«Έρχονται» 20.000 νέες θέσεις σε βρεφονηπιακούς σταθμούς με επιδότηση 50%

Τετάρτη, Νοεμβρίου 29, 2023
«Έρχονται» 20.000 νέες θέσεις σε βρεφονηπιακούς σταθμούς με επιδότηση 50%Στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας εντάσσεται έργο για την «Υποστήριξη της έναρξης-δημιουργίας νέων κέντρων φροντίδας πρώιμης παιδικής ηλικίας ή νέων θέσεων σε υπάρχοντα κέντρα φροντίδας για βρέφη από 2 μηνών έως 2,5 ετών (παιδικά κέντρα)», με απόφαση που υπέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Νίκος Παπαθανάσης.

Στόχος του έργου, με συνολικό προϋπολογισμό 70.097.200 ευρώ, είναι η δημιουργία 20.000 νέων θέσεων σε κέντρα παιδικής φροντίδας, είτε με τη δημιουργία νέων κέντρων είτε με την υποστήριξη υπαρχόντων κέντρων, μέσω της επιδότησης του 50% του συνολικού κόστους.

Υπουργείο ευθύνης και Φορέας Χρηματοδότησης είναι το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, ενώ Φορέας Υλοποίησης είναι το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΤΕΕ).

Το Έργο εντάσσεται στη Δράση «Ενίσχυση της παιδικής προστασίας», στον Άξονα «Αύξηση της πρόσβασης σε αποτελεσματικές και χωρίς αποκλεισμούς κοινωνικές πολιτικές», του Πυλώνα «Απασχόληση, Δεξιότητες, Κοινωνικής Συνοχή».


Read More »
«Έρχονται» 20.000 νέες θέσεις σε βρεφονηπιακούς σταθμούς με επιδότηση 50% «Έρχονται» 20.000 νέες θέσεις σε βρεφονηπιακούς σταθμούς με επιδότηση 50% Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 29, 2023 Rating: 5

Σελίδες