Με μεγάλο έργο και το κεφάλι ψηλά φεύγει από την αστυνομία ο Θεσπρωτός Σπύρος Μαρτίνης με το βαθμό του υποστρατήγου

Παρασκευή, Μαρτίου 06, 2015
Με μεγάλο έργο και το κεφάλι ψηλά φεύγει από την αστυνομία ο Θεσπρωτός Σπύρος Μαρτίνης με το βαθμό του υποστρατήγου

 
 
Με μεγάλο έργο, τόσο στη Θεσπρωτία όσο και στην Κέρκυρα, όπου υπηρέτησε τα τελευταία χρόνια, και κυρίως με το κεφάλι ψηλά, αφού διαχειρίστηκε τα υπηρεσιακά του καθήκοντα με συνειδητό τρόπο, φεύγει από την αστυνομία, με το βαθμό του υποστρατήγου, ο Σπύρος Μαρτίνης. 
 
Άριστος αξιωματικός, με ήθος και καλλιέργεια, αποδείχθηκε υπηρεσιακός, όταν οι ανάγκες το απαιτούσαν, και ανθρώπινος, με βαθιά και ειλικρινή ανθρωπιά, όταν χρειαζόταν. 
 
Διαχειρίστηκε με επιτυχία μεγάλες υποθέσεις, ενεργώντας πάντα με φρόνηση και σύστημα και ανταποκρινόμενος στο κοινωνικό αίσθημα. 
 
Με τον ένα και τον άλλα τρόπο τίμησε τον αστυνομικό χώρο, αλλά και τιμήθηκε απ'αυτόν. 
 
Όπου και αν υπηρέτησε, έμεινε στις καρδιές των ανθρώπων. 
 
Read More »
Με μεγάλο έργο και το κεφάλι ψηλά φεύγει από την αστυνομία ο Θεσπρωτός Σπύρος Μαρτίνης με το βαθμό του υποστρατήγου  Με μεγάλο έργο και το κεφάλι ψηλά φεύγει από την αστυνομία ο Θεσπρωτός Σπύρος Μαρτίνης με το βαθμό του υποστρατήγου Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαρτίου 06, 2015 Rating: 5

Συνελήφθη 46χρονος στην Ηγουμενίτσα για οφειλές προς το δημόσιο ύψους 1.720.820€

Παρασκευή, Μαρτίου 06, 2015
Συνελήφθη 46χρονος στην Ηγουμενίτσα για οφειλές προς το δημόσιο ύψους 1.720.820€
 
 
Συνελήφθη, χθες (05.03.2015) το πρωί, στην Ηγουμενίτσα, 46χρονος ημεδαπός, για οφειλές δημοσίου.

Ειδικότερα, στην Ηγουμενίτσα, συνελήφθη ο 46χρονος από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, για οφειλές προς το Δημόσιο ύψους (1.720.820) ευρώ.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.
Read More »
Συνελήφθη 46χρονος στην Ηγουμενίτσα για οφειλές προς το δημόσιο ύψους 1.720.820€ Συνελήφθη 46χρονος στην Ηγουμενίτσα για οφειλές προς το δημόσιο ύψους 1.720.820€ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαρτίου 06, 2015 Rating: 5

Ερώτηση του Βασίλη Γιόγιακα στη Βουλή, για τις ζημιές στα δίκτυα υποδομών, σε επιχειρήσεις, αγροκτήματα και κατοικίες στο νομό Θεσπρωτίας από τις μεγάλες πλημμύρες

Παρασκευή, Μαρτίου 06, 2015
Ερώτηση του Βασίλη Γιόγιακα στη Βουλή, για τις ζημιές στα δίκτυα υποδομών, σε επιχειρήσεις, αγροκτήματα και κατοικίες στο νομό Θεσπρωτίας από τις μεγάλες πλημμύρες


ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: Τον υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού
Τον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης
Τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

ΘΕΜΑ: Ζημιές στα δίκτυα υποδομών, σε επιχειρήσεις, αγροκτήματα και κατοικίες στο νομό Θεσπρωτίας από τις μεγάλες πλημμύρες τον Ιανουάριο και το Φεβρουάριο.

Κατά τη διάρκεια των πλημμυρών τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο στο νομό Θεσπρωτίας καταγράφηκαν τεράστιες ζημιές τόσο στο οδικό δίκτυο όσο και σε επιχειρήσεις και κατοικίες.

Σύμφωνα με έγγραφο της Περιφέρειας Ηπείρου, (αρ. πρωτ. 21585/1850) προς το Υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, στην Ήπειρο το συνολικό ποσό για την αποκατάσταση των ζημιών υπολογίζεται σε 61.611.200€. Από αυτά τα 7.165.000€, αφορούν ζημιές μόνο του οδικού δικτύου στο νομό Θεσπρωτίας. Ενδεικτικά σας αναφέρουμε ότι είτε έχει διακοπεί, είτε γίνεται με μεγάλη δυσκολία η μετακίνηση κατοίκων στην περιοχή του Σουλίου και συγκεκριμένα στην Τοπική Κοινότητα Πετουσίου, στην Τοπική Κοινότητα Ζερβοχωρίου, καθώς και στα χωριά Νεοχώρι, Πλακωτή, Πολύδροσο, Παγκράτι και Πετροβίτσα.

Επίσης τεράστιες ζημιές έχουν προκληθεί στον ποταμό Αχέροντα, κυρίως σε αναχώματα της όχθης του. Ακόμη σοβαρότερα είναι τα προβλήματα που καταγράφηκαν στον ποταμό Καλαμά, όπου σύμφωνα με την Περιφέρεια Ηπείρου, οι ζημιές φτάνουν τα 500.000€.

Μεγάλες όμως είναι οι υλικές ζημιές, σε επιχειρήσεις και κατοικίες της πόλης της Ηγουμενίτσας, ενώ έχουν καταστραφεί ολοκληρωτικά συστήματα άρδευσης και έχουν καταρρεύσει περιφράξεις αγροκτημάτων των νομού.

Κατόπιν των παραπάνω και με δεδομένο ότι έχει γίνει η καταγραφή των ζημιών από τις αρμόδιες υπηρεσίες:

-Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα των αρμοδίων υπουργείων για τη αποκατάσταση του οδικού δικτύου του νομού αλλά και δημοσίων κτηρίων όπως σχολεία και το κτίριο του κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας;

-Πότε, θα αποζημιωθούν οι αγρότες, της περιοχής που έχουν πληγεί από τη θεομηνία;

-Πότε, θα αποζημιωθούν οι επιχειρηματίες – ιδιοκτήτες ξενοδοχειακών μονάδων και καταστημάτων, που έπρεπε άμεσα και με κάθε κόστος να αποκαταστήσουν τις ζημιές των επιχειρήσεών τους;
Ο ερωτών βουλευτής
Βασίλειος Γιόγιακας
Read More »
Ερώτηση του Βασίλη Γιόγιακα στη Βουλή, για τις ζημιές στα δίκτυα υποδομών, σε επιχειρήσεις, αγροκτήματα και κατοικίες στο νομό Θεσπρωτίας από τις μεγάλες πλημμύρες Ερώτηση του Βασίλη Γιόγιακα στη Βουλή, για τις ζημιές στα δίκτυα υποδομών, σε επιχειρήσεις, αγροκτήματα και κατοικίες στο νομό Θεσπρωτίας από τις μεγάλες πλημμύρες Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαρτίου 06, 2015 Rating: 5

Αντώνης Νάστας - Αντώνης Μπέζας Ο ένας ακυρώνει τον άλλον

Παρασκευή, Μαρτίου 06, 2015
Αντώνης Νάστας - Αντώνης Μπέζας
Ο ένας ακυρώνει τον άλλονΣε δηλώσεις του στο prevezaposto.gr ο Αντώνης Μπέζας σημείωσε πως ο Δήμαρχος Πάργας του ζήτησε να αναλάβει έναν τέτοιο ρόλο, κάτι που το αποδέχθηκε γιατί γνωρίζει και την περιοχή και έχει διάθεση να προσφέρει από οποιαδήποτε θέση και να βοηθήσει το έργο του Δημάρχου και της Δημοτικής Αρχής.
Πολύ ανθρώπινα δε πρόσθεσε, ότι και για βιοποριστικούς λόγους αποδέχθηκε την πρόταση, αφού από την πολιτική δεν έχει πλουτίσει, ενώ είχε εγκαταλείψει και την επαγγελματική του ενασχόληση ως μηχανικός στην Ηγουμενίτσα όσο ασχολούνταν με την πολιτική.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Πάργας, Αντώνης Νάστας, σημειώνει ότι τον κύριο Μπέζα τον παρακαλέσαμε να έρθει να μας βοηθήσει με τις γνώσεις και με την εμπειρία που έχει.
Εμείς θέλουμε να μας συνδράμει με τις γνώσεις του ως πολιτικός μηχανικός.
Μάλιστα τον πίεσα για να έρθει και επειδή εκτιμά και την φιλία μας και τη συνεργασία που είχαμε θα προσφέρει αρκετά στον Δήμο Πάργας. 

Αυτά δήλωσαν οι δύο πολιτικοί άντρες, απαντώντας στο δημοσίευμά μας για τον διορισμό του κ. Μπέζα ως ειδικός σύμβουλος του Δημάρχου Πάργας.
 
Βέβαια μέσα από την απάντησή τους, που δεν είχαν το θάρρος να μας αποστείλουν, ο ένας ακυρώνει τον άλλον για την απόφασή τους.
 
Ο μεν κ. Νάστας δηλώνει πως θέλουν τον κ. Μπέζα να συνδράμει με τις γνώσεις του ως πολιτικός μηχανικός, ο δε Μπέζας πως αποδέχθηκε την πρόταση για βιοποριστικούς λόγους, αφού είχε εγκαταλείψει την επαγγελματική του ενασχόληση ως μηχανικός όσο ασχολούνταν με την πολιτική, δηλαδή από το 2000.

Επομένως ποιά ακριβώς εμπειρία μηχανικού θα μεταλαμπαδεύσει στον Δήμο Πάργας;

Βέβαια ο κ. Νάστας ακυρώνει και τον εαυτό του, αφού αναφέρει πως πίεσε τον κ. Μπέζα να αναλάβει τη θέση εκτιμώντας τη φιλία τους.
 
Αυτός δηλαδή είναι ο λόγος για την επιλογή του κ. Μπέζα ως ειδικού συμβούλου στον Δήμο Πάργας.
 
Η προσωπική φιλία του με τον Δήμαρχο και όχι η εμπειρία του ως μηχανικός.
 
Αυτά για να μην κοροϊδευόμαστε.
Read More »
Αντώνης Νάστας - Αντώνης Μπέζας Ο ένας ακυρώνει τον άλλον Αντώνης Νάστας - Αντώνης Μπέζας Ο ένας ακυρώνει τον άλλον Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαρτίου 06, 2015 Rating: 5

Η ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ ΘΕΛΕΙ ΑΡΕΤΗ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗ Απάντηση της αντιπολίτευσης στη Δήμαρχο Σουλίου για την απένταξη του Σχολείου Βούλγαρη από το εξοικονομώ

Παρασκευή, Μαρτίου 06, 2015
Η ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ ΘΕΛΕΙ ΑΡΕΤΗ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗ 
Απάντηση της αντιπολίτευσης στη Δήμαρχο Σουλίου για την απένταξη του Σχολείου Βούλγαρη από το εξοικονομώ


Δυστυχώς για σας κυρία Δήμαρχε, για την απένταξη το Σχολείου ¨Βούλγαρη¨ από το ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ υπάρχουν ευθύνες!! Προφανώς οι ευθύνες αυτές πρέπει να αναζητηθούν και να καταλογισθούν!!

Αλήθεια, γιατί δεν απαντάτε πότε ενημερωθήκατε για την απένταξη; Η επίσημη ενημέρωση όπως φαίνεται και από τον πίνακα αποδεκτών που εντέχνως αποκρύψατε στην απάντηση σας, έγινε στις 7 Ιανουαρίου 2014. Επίσης αποκρύψατε την ημερομηνία αντίδρασης της Κ.Ε.Δ.Ε, αν και μνημονεύετε το δελτίο τύπου της. Η ημερομηνία του Δελτίου Τύπου της Κ.Ε.Δ. Ε, ειναι 14 Ιανουαρίου.

Γιατί λοιπόν ενώ στο διάστημα αυτό πραγματοποιήθηκαν δυο Δημοτικά Συμβούλια δεν ενημερώσατε το Σώμα;

Άλλωστε επειδή 4 χρόνια τώρα έχετε «άριστες σχέσεις» και επιδόσεις στα facebook – Διαδίκτυο και ΜΜΕ καλό είναι να χρησιμοποιείτε αυτά όχι μόνο κυρίως για προσωπική προβολή σας αλλά και ενημέρωση για τα προβλήματα που προκύπτουν για τα συμφέροντα του Δήμου μας και την άμεση επίλυση τους.

Όλες οι ενέργειες της ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ για την ΑΝΑΠΤΥΞΗ έχουν μόνο σκοπό την Πρόοδο του Δήμου Σουλίου. Να είστε σίγουρη κυρία Δήμαρχε ότι σε οποιαδήποτε ενέργεια σας για το συμφέρον του Δήμου και τον Δημοτών θα είμαστε ΔΙΠΛΑ σας. Εάν όμως θίγονται τα συμφέροντα του Δήμου να γνωρίζεται καλά ότι είμαστε ΑΠΕΝΑΝΤΙ σας.

Το πώς θα ασκήσουμε το θεσμικό μας ρόλο σαν αντιπολίτευση στο Δήμο Σουλίου το αποφασίζουμε εμείς και δεν θα μας το υποδείξει η Δήμαρχος.

Ο καθένας μπορεί να δει στο διαδίκτυο στο Paramythia On Line το Δημοτικό Συμβούλιο της 19 Σεπτεμβρίου 2014 τη σχετική συζήτηση για το Σχολείο Βούλγαρη και το ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ.

Από το Σεπτέμβριο ήδη επισημάναμε τεκμηριωμένα στο Δημοτικό Συμβούλιο τον κίνδυνο απένταξης από το πρόγραμμα ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ λόγω καθυστερήσεων του Σχολείου ¨Βούλγαρη¨.

Παρά τις καθησυχαστικές δηλώσεις και την σιγουριά της Δημάρχου για την ολοκλήρωση του έργου αποδείχτηκε ότι είχαμε ΔΙΚΑΙΟ και δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν οι ανησυχίες μας.

Να είναι σίγουροι οι συνδημότες ότι ΣΤΟΧΟΣ μας είναι πάντα το συμφέρον του Δήμου και των Δημοτών.

Χρειάζεται τελικά όχι μόνο τόλμη και αρετή αλλά και ειλικρίνεια από την πλευρά της Δημάρχου ώστε να αναλάβει τα λάθη και τις ευθύνες της.ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ για την ΑΝΑΠΤΥΞΗ
Read More »
Η ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ ΘΕΛΕΙ ΑΡΕΤΗ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗ Απάντηση της αντιπολίτευσης στη Δήμαρχο Σουλίου για την απένταξη του Σχολείου Βούλγαρη από το εξοικονομώ Η ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ ΘΕΛΕΙ ΑΡΕΤΗ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗ  Απάντηση της αντιπολίτευσης στη Δήμαρχο Σουλίου για την απένταξη του Σχολείου Βούλγαρη από το εξοικονομώ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαρτίου 06, 2015 Rating: 5

Κατασχέθηκε το Ολυμπίκ Τσάμπιον της ΑΝΕΚ

Παρασκευή, Μαρτίου 06, 2015
Κατασχέθηκε το Ολυμπίκ Τσάμπιον της ΑΝΕΚ

Κατασχεμένο είναι από την Πέμπτη ένα από τα πλοία που θεωρείται «ναυαρχίδα» για την ΑΝΕΚ στις γραμμές της Αδριατικής.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του patrastimes.gr, η κατάσχεση του επιβατηγού - οχηματαγωγού πλοίου «Ολυμπίκ Τσάμπιον» οφείλεται σε χρέη, ύψους 2,3 εκατ. ευρώ, από ναυλώσεις πλοίων, συμφερόντων του Ιταλικού Ομίλου «Γκριμάλντι», εκ μέρους της ΑΝΕΚ.Το Ολυμπίκ Τσάμπιον βρίσκεται στο λιμάνι της Πάτρας. 
Το πλοίο εξυπηρετεί τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις Πάτρα - Ηγουμενίτσα - Αγκόνα και Πάτρα - Ηγουμενίτσα - Βενετία.
Read More »
Κατασχέθηκε το Ολυμπίκ Τσάμπιον της ΑΝΕΚ  Κατασχέθηκε το Ολυμπίκ Τσάμπιον της ΑΝΕΚ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαρτίου 06, 2015 Rating: 5

Χρειάστηκαν δεκάδες περιπτώσεις επιθέσεων αδέσποτων σε πολίτες για να προκηρύξει θέση κτηνιάτρου ο Δήμος Ηγουμενίτσας

Παρασκευή, Μαρτίου 06, 2015
Χρειάστηκαν δεκάδες περιπτώσεις επιθέσεων αδέσποτων σε πολίτες για να προκηρύξει θέση κτηνιάτρου ο Δήμος Ηγουμενίτσας


Ο Δήμος Ηγουμενίτσας, προκηρύσσει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος με κριτήριο κατακύρωσης την χαμηλότερη τιμή για την παροχή των απαραίτητων κτηνιατρικών εργασιών για την αντιμετώπιση τουθέματος των αδέσποτων του Δήμου Ηγουμενίτσας για το έτος 2015.

Η διαδικασία που ακολουθηθεί για την επιλογή του αναδόχου είναι μεαπευθείας ανάθεση σύμφωνα με τις διατάξεις των παρ.9 και 10 του άρθρου209 του Ν.3463/2006 (ΦΕΚ 114 Α’).

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να διαθέτουν:

α) Ιατρείο ή κλινική πλήρως εξοπλισμένα με τις κατάλληλεςεγκαταστάσεις για παροχή ιατρικών υπηρεσιών και τη φιλοξενία αποθεραπείας των ζώων. Είναι δε υποχρεωμένοι με την επίδοση της προσφοράς να προσκομίσουν την άδεια παροχής ιατρικών υπηρεσιώνγια ζώα καθώς και την άδεια φιλοξενίας για αποθεραπεία των ζώων.

β) Όχημα / τα για την μεταφορά των ζώων (προσκόμιση σχετικής άδειας με την προσφορά).

Παρακαλούμε τους ενδιαφερόμενους, όπως υποβάλλουν σφραγισμένη προσφορά σύμφωνα με ΕΝΤΥΠΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ που επισυνάπτεται της παρούσας, στο Δημαρχιακό Μέγαρο Δήμου Ηγουμενίτσας (Δ/νση: Σουλίου 3, Ηγουμενίτσα 46100, 2ος Όροφος, Τμήμα Προμηθειών), έως την 10η Μαρτίου 2015, ημέρα Τρίτη.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στο τηλέφωνο 2665 361 212 ( Κώτσια Ιφιγένεια , Γραφείο Προμηθειών)
Read More »
Χρειάστηκαν δεκάδες περιπτώσεις επιθέσεων αδέσποτων σε πολίτες για να προκηρύξει θέση κτηνιάτρου ο Δήμος Ηγουμενίτσας Χρειάστηκαν δεκάδες περιπτώσεις επιθέσεων αδέσποτων σε πολίτες για να προκηρύξει θέση κτηνιάτρου ο Δήμος Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαρτίου 06, 2015 Rating: 5

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

Παρασκευή, Μαρτίου 06, 2015
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
 
 
Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας διακηρύσσει ότι εκτίθεται σε Δημόσιο Διαγωνισμό με σφραγισμένες προσφορές και με κριτήριο κατακύρωσης τη χαμηλότερη προσφορά, για την ανάθεση της εργασίας «Μεταφορά Αποβλήτων Συσκευασίας Δήμου Ηγουμενίτσας» σύμφωνα με τις διατάξεις τουΠΔ 28/1980 «Περί εκτελέσεως έργων και προμηθειών Ο.Τ.Α.».

Συγκεκριμένα η εργασία αφορά στη μεταφορά από χώρο, που θα υποδειχθεί από την αρμόδια υπηρεσία, του Δήμου Ηγουμενίτσας, στο ΚΔΑΥ Ιωαννίνων, των ανακυκλώσιμων υλικών του Δήμου Ηγουμενίτσας, εκτιμούμενου συνολικού βάρους 1.500 τόνων, για χρονικό διάστημα εννέα μηνών, καθώς επίσης και τη μεταφορά και διάθεση στο ΧΥΤΑ Καρβουναρίου, τυχόν υπολειμμάτων που θα προκύψουν από τη διαλογή των ανακυκλώσιμων υλικών.

Η Συνολική Προϋπολογισθείσα ενδεικτική δαπάνη είναι 49.494,00€ συμπεριλαμβανομένου του αναλογούντος ΦΠΑ.

Ο Διαγωνισμός θα διεξαχθεί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας στην οδό Σουλίου 3, Ηγουμενίτσα 46100, στις 17 Μαρτίου 2015, ημέρα Τρίτη και ώρα 11:00π.μ

Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό έχουν φυσικά ή νομικά πρόσωπα, συνεταιρισμοί ενώσεις ή κοινοπραξίες αυτών που υποβάλλουν κοινή προσφορά, που ασκούν το ιδιαίτερο επάγγελμα (Διαχείριση Απορριμμάτων) και διαθέτουν τον απαιτούμενο εξοπλισμό, την τεχνογνωσία και τη σχετική εμπειρία για την εκτέλεση της εργασίας.

Οι διαγωνιζόμενοι θα πρέπει να διαθέτουν το κατάλληλο προσωπικό, και τα απαιτούμενα αδειοδοτημένα μέσα για την εκτέλεση των οριζομένων στην παρούσα διακήρυξη εργασιών.

Οι ενδιαφερόμενοι μαζί με τις προσφορές τους πρέπει να καταθέσουν Εγγύηση συμμετοχής ύψους 2% της προϋπολογισθείσας δαπάνης χωρίς το ΦΠΑ, ήτοι ποσού 876,00€.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν γνώση των όρων του διαγωνισμού και να παραλαμβάνουν τη διακήρυξη αυτού από το Τμήμα Προμηθειών του Δήμου Ηγουμενίτσας. Η διακήρυξη θα αναρτηθεί και στο Δικτυακό τόπο του Δήμου Ηγουμενίτσας www.igoumenitsa.gr/Διαγωνισμοί-Προμήθειες.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορούν να απευθύνονται κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στο τηλέφωνο 2665 361 212 ( Κώτσια Ιφιγένεια , Γραφείο Προμηθειών)
Read More »
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαρτίου 06, 2015 Rating: 5

Κινδυνεύει η μισθοδοσία 80.000 δημοτικών υπαλλήλων τον Μάρτιο και τον Απρίλιο

Παρασκευή, Μαρτίου 06, 2015
Κινδυνεύει η μισθοδοσία 80.000 δημοτικών υπαλλήλων τον Μάρτιο και τον Απρίλιο
 
 
Σε οικονομική ασφυξία οδηγούνται πλέον οι περισσότεροι δήμοι της χώρας εξαιτίας της έλλειψης ρευστότητας αλλά και των περικοπών στην τακτική επιχορήγηση των ΟΤΑ. Οι δήμαρχοι εμφανίζονται προβληματισμένοι και ανήσυχοι, καθώς είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην καταβληθεί εγκαίρως η δόση του Μαρτίου, ύψους 103 εκατ. ευρώ, γεγονός που θα επηρεάσει τόσο την καθημερινή λειτουργία των δήμων όσο και τη μισθοδοσία του προσωπικού.

Οι αιρετοί υποστηρίζουν ότι αυτή τη στιγμή οι ΟΤΑ δίνουν καθημερινό αγώνα επιβίωσης, καθώς τα έσοδα στα δημοτικά ταμεία είναι σχεδόν ανύπαρκτα, με αποτέλεσμα να διαμορφώνεται ένα ασφυκτικό περιβάλλον. Επιπλέον τα προβλήματα επιδεινώνονται από τη μεγάλη καθυστέρηση στην έναρξη του νέου ΕΣΠΑ (2014-2020), το οποίο τα τελευταία χρόνια αποτελεί τη μοναδική πηγή χρηματοδότησης, με συνέπεια να μετατεθεί στο 2016 όλος ο σχεδιασμός που είχε γίνει για φέτος.


ΛΙΓΟΤΕΡΟΙ ΠΟΡΟΙ, ΠΟΛΛΕΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ

Και ενώ την τελευταία τριετία οι μειώσεις στις επιχορηγήσεις των δήμων έφτασαν το 65%, οι δήμαρχοι επισημαίνουν ότι καλούνται να πληρώσουν δαπάνες για τις αρμοδιότητες που τους μεταβίβασε το κράτος, όπως τα προνοιακά επιδόματα, η μεταφορά των μαθητών, οι λειτουργικές δαπάνες των σχολείων, κ.ά.

Σύμφωνα με το γενικό γραμματέα της ΚΕΔΕ το σύνολο της κρατικής επιχορήγησης των ΟΤΑ για το 2015 ανέρχεται σε 2 δισ. 600 εκατ. ευρώ, από τα οποία μόλις το 1 δισ. μπορεί να διατεθεί για τις ανάγκες των δήμων, καθώς 1,5 δισ. ευρώ απαιτείται για τη μισθοδοσία του προσωπικού. «Αυτό σημαίνει ότι το κράτος δεν καλύπτει ούτε τους μισθούς των δημοτικών υπαλλήλων, πόσο μάλλον τα λεφτά της επιχορήγησης να καλύψουν τις υπόλοιπες ανάγκες», σημείωσε ο κ. Μουράτογλου. Ο ίδιος ανέφερε ότι πέραν των μειώσεων στις επιχορηγήσεις φέτος οι δήμοι θα χάσουν περίπου 900 εκατ. ευρώ, καθώς το ποσό αυτό θα διατεθεί για την κάλυψη των προνοιακών επιδομάτων και τη μεταφορά μαθητών.

Σε σχέση με πέρυσι οι αποδιδόμενοι πόροι μέσω των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ) θα είναι φέτος μειωμένοι, καθώς από τα 2 δισ. 783 εκατ. ευρώ που έλαβαν το 2014 την τρέχουσα χρονιά οι δήμοι θα χρηματοδοτηθούν με 2 δισ. 570 εκατ. ευρώ. Επιπλέον στα ίδια επίπεδα με πέρυσι θα διατηρηθεί η χρηματοδότηση των ΟΤΑ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, η οποία θα είναι μόλις 130 εκατ. ευρώ για το σύνολο των 325 δήμων της χώρας. Η μείωση στα έσοδα από το συγκεκριμένο πρόγραμμα σύμφωνα με τα στοιχεία της ΚΕΔΕ φτάνει το 90%, καθώς το 2009 η χρηματοδότηση άγγιζε το 1 δισ. ευρώ.
Πηγή: ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
Read More »
Κινδυνεύει η μισθοδοσία 80.000 δημοτικών υπαλλήλων τον Μάρτιο και τον Απρίλιο  Κινδυνεύει η μισθοδοσία 80.000 δημοτικών υπαλλήλων τον Μάρτιο και τον Απρίλιο Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαρτίου 06, 2015 Rating: 5

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Επέστρεψε σε πλήρη κερδοφορία η Attica Group

Παρασκευή, Μαρτίου 06, 2015
ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Επέστρεψε σε πλήρη κερδοφορία η Attica Group


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Attica Group, θυγατρικής εταιρίας του Ομίλου Marfin Investment Group (MIG), ανακοίνωσε τα ετήσια αποτελέσματα του έτους 2014 τα οποία παρουσιάζουν ενοποιημένες Πωλήσεις 266,66 εκατ. ευρώ (έναντι 260,16 εκατ. ευρώ το έτος 2013) και Ενοποιημένα Κέρδη προ Φόρων, Χρηματοδοτικών, Επενδυτικών Αποτελεσμάτων και Αποσβέσεων (EBITDA) 42,35 εκατ. ευρώ έναντι αντίστοιχων κερδών 27,15 εκατ. ευρώ το έτος 2013.
Τα Ενοποιημένα Κέρδη προ Φόρων, Χρηματοδοτικών και Επενδυτικών Αποτελεσμάτων (EBIT) ανήλθαν σε 18,37 εκατ. ευρώ (Κέρδη 2,03 εκατ. ευρώ το έτος 2013) και τα Κέρδη μετά από φόρους έφθασαν τα 4,27 εκατ. ευρώ (Ζημίες Ευρώ 10,13 εκατ. το έτος 2013).
Στα ενοποιημένα αποτελέσματα της Attica Group περιλαμβάνονται έκτακτα κέρδη 4,0 εκατ. ευρώ από την πώληση του Blue Star Ithaki καθώς και μη επαναλαμβανόμενη ζημία 1,45 εκατ. ευρώ από τη συναλλαγματική διαφορά που προέκυψε από την πλήρη εξόφληση αγοράς του πλοίου Blue Star Patmos σε Δολάρια Η.Π.Α. Αντίστοιχα τα αποτελέσματα της χρήσης 2013 περιλαμβάνουν κέρδη από συναλλαγματικές διαφορές Ευρώ 1,65 εκατ.

Μετά από πέντε ζημιογόνες χρήσεις, απόρροια αφενός της παρατεταμένης οικονομικής ύφεσης που έπληξε την Ελληνική οικονομία και αφετέρου της αύξησης τιμών των καυσίμων, ο Όμιλος, στα πλαίσια πρωτοβουλιών και ενεργειών της διοίκησης της MIG με στόχο την πλήρη αναδιάρθρωση των θυγατρικών του Ομίλου MIG, κατάφερε να αναδιαρθρώσει το μοντέλο λειτουργίας του στο πλαίσιο των προκλήσεων που επικρατούν στον κλάδο της επιβατηγού ναυτιλίας και να επιστρέψει στην κερδοφορία, διατηρώντας παράλληλα το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών που πάντα προσφέρουν τα πλοία Blue Star και Superfast.Οι παράγοντες που συνέβαλαν καθοριστικά στην επάνοδο στην κερδοφορία είναι η αύξηση του κύκλου εργασιών και η αποτελεσματική μείωση του λειτουργικού κόστους καθώς και των εξόδων διοίκησης και διάθεσης. Στη μείωση του λειτουργικού κόστους συνέβαλε η αποτελεσματική διαχείριση των δρομολογίων των πλοίων που είχε ως αποτέλεσμα τη βελτίωση του μεταφορικού έργου ανά δρομολόγιο, καθώς και η υποχώρηση των τιμών των καυσίμων κατά το δ' τρίμηνο του έτους.Επισημαίνεται ότι η σημαντική βελτίωση των αποτελεσμάτων του Ομίλου επετεύχθη σε ένα αβέβαιο και υφεσιακό οικονομικό περιβάλλον με συνεχώς επιδεινούμενες συνθήκες ρευστότητας, γεγονός που δεν βοηθά την κατανάλωση και πολύ περισσότερο την ανάπτυξη της εγχώριας τουριστικής κίνησης.Στις 31.12.2014, τα ταμειακά διαθέσιμα του Ομίλου ανέρχονταν σε 23,94 εκατ. ευρώ (24,89 εκατ. ευρώ την 31η Δεκεμβρίου 2013).Ο συνολικός δανεισμός του Ομίλου στη χρήση 2014 ανέρχεται σε 282,16 εκατ. ευρώ από τα οποία 270,80 εκατ. ευρώ αφορούν μακροπρόθεσμες δανειακές υποχρεώσεις και 11,36 εκατ. ευρώ βραχυπρόθεσμες. Στη χρήση 2013 ο συνολικός δανεισμός ανέρχονταν στα 289,94 εκατ. ευρώ και το μεγαλύτερο μέρος του αποτελούσε βραχυπρόθεσμες δανειακές υποχρεώσεις.Τα ίδια κεφάλαια του Ομίλου ανήλθαν στις 31.12.2014 σε 339,82 εκατ. ευρώ και αντιστοιχούν σε 1,77 ευρώ ανά μετοχή της Εταιρίας.
Μεταφορικό Εργο
Κατά τη διάρκεια του έτους 2014 η Attica Group δραστηριοποιήθηκε μέσω των θυγατρικών της στην Αδριατική θάλασσα και στην Ελληνική Ακτοπλοΐα με δεκατρία ιδιόκτητα επιβατηγά – οχηματαγωγά πλοία από τα οποία τα τέσσερα δρομολογήθηκαν στην Αδριατική και τα εννέα στην Ελληνική Ακτοπλοΐα. Τον Νοέμβριο 2014 επωλήθη το Blue Star Ithaki και ο Όμιλος δραστηριοποιείται πλέον με δώδεκα πλοία.Κατά την περίοδο Ιανουαρίου – Δεκεμβρίου 2014 διακινήθηκαν με τα πλοία του Ομίλου συνολικά 4,13 εκατ. επιβάτες, έναντι 3,76 εκατ. το 2013, 537,65 χιλ. Ι.Χ. οχήματα έναντι 503,42 χιλ. το 2013 και 263,96 χιλ. φορτηγά οχήματα έναντι 258,82 χιλ. αντίστοιχα το 2013.Στην αγορά της Αδριατικής και ειδικότερα στις γραμμές Πάτρα – Ηγουμενίτσα – Ανκόνα (σε κοινοπραξία με ένα πλοίο της ΑΝΕΚ) και Πάτρα – Ηγουμενίτσα – Μπάρι το μεταφορικό έργο των πλοίων Superfast XI, Superfast XII, Superfast I και Superfast II, με 1,8% λιγότερα δρομολόγια από το έτος 2013, μειώθηκε κατά 0,2% στους επιβάτες, αυξήθηκε κατά 1,7% στα Ι.Χ. οχήματα και μειώθηκε κατά 4,8% στα φορτηγά οχήματα.Στις γραμμές εσωτερικού Πειραιάς– Κυκλάδες, Πειραιάς – Δωδεκάνησα, Πειραιάς – Ηράκλειο (σε κοινοπραξία με ένα πλοίο της ΑΝΕΚ) και Πειραιάς– Χίος – Μυτιλήνη, το έτος 2014, εκτελώντας συνολικά 7,1% περισσότερα δρομολόγια από το 2013, το μεταφορικό έργο του Ομίλου αυξήθηκε κατά 11,4% στους επιβάτες, κατά 8,2% στα Ι.Χ. οχήματα και κατά 7,3% στα φορτηγά οχήματα.

Σημαντικά νέα / τρέχουσες εξελίξεις
Τον Σεπτέμβριο του 2014 ο Όμιλος ολοκλήρωσε τη συμφωνία με τη δανείστριες τράπεζες για την πλήρη και μακροπρόθεσμη αναχρηματοδότηση του υφιστάμενου δανεισμού καθώς και τη συμφωνία με επενδυτικά κεφάλαια υπό τη διαχείριση της Fortress Investment Group για επένδυση ύψους Ευρώ 75 εκατ., με την έκδοση ομολογιακών δανείων από τον Όμιλο Attica.Την 1η Νοεμβρίου 2014 ο Όμιλος διεύρυνε τη συνεργασία του με την ΑΝΕΚ ΑΝΕΚ +1,35% Α.Ε. στα πλαίσια της Κοινοπραξίας «ΑΝΕΚ Α.Ε – SUPERFAST ENDEKA (HELLAS) INK & ΣΙΑ» για την εκτέλεση συνδυασμένων δρομολογίων από πλοία των δύο εταιριών στις διεθνείς γραμμές της Αδριατικής καθώς και στις ακτοπλοϊκές γραμμές της Κρήτης.Τον Νοέμβριο 2014 ολοκληρώθηκε η πώληση του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου Blue Star Ithaki στην κυβέρνηση του Καναδά, έναντι συνολικού τιμήματος Ευρώ 31,2 εκατ. καταβληθέντος τοις μετρητοίς. Το καθαρό κέρδος για τον Όμιλο Ευρώ 4 εκατ. συμπεριλήφθηκε στα αποτελέσματα του 2014. Οι δρομολογιακές υποχρεώσεις του Blue Star Ithaki έχουν ήδη καλυφθεί με μεταδρομολογήσεις άλλων νεώτερων και μεγαλύτερων πλοίων του Ομίλου, οι οποίες ενισχύουν την παρουσία της Attica και αναβαθμίζουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες σε όλες τις γραμμές του Αιγαίου.Η Διοίκηση επεξεργάζεται σχέδια ενίσχυσης του κύκλου εργασιών με νέους συνδυασμούς δρομολογίων καθώς και την ανάπτυξη νέων γραμμών.
Read More »
ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Επέστρεψε σε πλήρη κερδοφορία η Attica Group  ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Επέστρεψε σε πλήρη κερδοφορία η Attica Group Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαρτίου 06, 2015 Rating: 5

Τι αποφασίστηκε στην γενική συνέλευση Προδρομίου για την χάραξη της οδού Παραμυθιάς Μεσοποτάμου

Παρασκευή, Μαρτίου 06, 2015
Τι αποφασίστηκε στην γενική συνέλευση Προδρομίου για την χάραξη της οδού Παραμυθιάς Μεσοποτάμου

 
Το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στο Προδρόμι, με την χάραξη του νέου δρόμου Παραμυθιάς Μεσοποτάμου, συζητήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης σε έκτακτη γενική συνέλευση μετά από πρωτοβουλία του προέδρου της Τ.Κ Προδρομίου, Βασίλη Φίλη.

Το παρόν μεταξύ άλλων έδωσαν ο υπεύθυνος μελετητής της περιφέρειας για την χάραξη του νέου δρόμου, η Δήμαρχος Σταυρούλα Μπραίμη, ο αντιπεριφεριάρχης Θωμάς Πιτούλης, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Αντιγόνη Φίλη και Άλκης Λάμπρου, σχεδόν το μισό Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σουλίου και πλήθος κόσμου.

Αποτέλεσμα της συνάντησης ήταν η συμφωνία να κατατεθεί νέα πρόταση στον μελετητή, σύμφωνα με την οποία η χάραξη της οδικής σύνδεσης θα τοποθετηθεί στο ύψος του καναλίου όμβριων υδάτων. 
Οι κάτοικοι του Προδρομίου ζήτησαν εκτός από την αλλαγή της χάραξης, να προβλεφθεί η συγκέντρωση όμβριων υδάτων αφού είναι γνωστό πως το Προδρόμι αντιμετωπίζει προβλήματα σε περιόδους έντονης βροχόπτωσης. Επίσης ζήτησαν να προβλεφθούν περισσότερα σημεία προσέγγισης στην νέα οδό ταχείας κυκλοφορίας. Ο χρόνος πιέζει καθώς σε 1 μήνα και κάτι προβλέπεται να περάσει υπουργικό συμβούλιο για την σύνδεση Παραμυθιάς Μεσοποτάμου, όποτε οτι κινήσεις γίνουν θα πρέπει να γίνουν άμεσα.

Υπενθυμιζουμε πως η αναθεωρημένη χάραξη του νέου δρόμου, χωρίζει το Προδρόμι στα 2, δημιουργώντας προβλήματα στην επικοινωνία των κατοίκων, αφού 20 σπίτια της κοινότητας θα βρίσκονται κάτω από τον νέο δρόμο ταχείας κυκλοφορίας.

Read More »
Τι αποφασίστηκε στην γενική συνέλευση Προδρομίου για την χάραξη της οδού Παραμυθιάς Μεσοποτάμου Τι αποφασίστηκε στην γενική συνέλευση Προδρομίου για την χάραξη της οδού Παραμυθιάς Μεσοποτάμου Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαρτίου 06, 2015 Rating: 5

Μανταρίνια: Δεν υπήρξε πρόβλημα στις φετινές εξαγωγές Τι δηλώνει ο εκπρόσωπος από την ΕΑΣ Θεσπρωτίας

Παρασκευή, Μαρτίου 06, 2015
Μανταρίνια: Δεν υπήρξε πρόβλημα στις φετινές εξαγωγές
Τι δηλώνει ο εκπρόσωπος από την ΕΑΣ Θεσπρωτίας


Τα μανταρίνια συμπεριλαμβάνονται στα φρούτα που έπληξε το ρώσικο εμπάργκο. Η ΕΕ ανακοίνωσε το 2014 μέτρα στήριξης των παραγωγών και με τον Κανονισμό (ΕΕ) αριθ. 1031/2014, έδωσε το δικαίωμα στην Ελλάδα να αποσύρει 10.750 τόνους εσπεριδοειδών (πορτοκάλια, μανταρίνια). Παρόλα αυτά επειδή οι εξαγωγές δεν είχαν πρόβλημα δεν αποσύρθηκαν μανταρίνια το 2014. Οι παραγωγοί όμως εκφράζουν τον προβληματισμό τους για το τι θα συμβεί το 2015. Στην εξάμηνη παράταση (μέχρι την 30η Ιουνίου 2015) που δόθηκε από την ΕΕ στα έκτακτα μέτρα στήριξης για τους παραγωγούς οπωροκηπευτικών (Κανονισμός 1371/2014), η χώρα μας έχει μηδενικές επιλέξιμες ποσότητες μανταρινιών και λοιπών εσπεριδοειδών. Οι παραγωγοί ζητάνε από το υπουργείο να κάνει προσπάθειες ώστε αν δοθεί παράταση των μέτρων της ΕΕ για το δεύτερο εξάμηνο να συμπεριληφθούν και τα μανταρίνια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, η αξία των εξαγωγών ελληνικών μανταρινιών στη Ρωσία το 2013 ανήλθε στα 4.563.893 ευρώ, ενώ το 2014 έφτασε μόλις στα 842.523 ευρώ (παρουσιάζοντας μείωση σε ποσοστό –81,54%). Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Τελωνειακή Υπηρεσία της Ρωσίας, το 2013 οι ελληνικές εξαγωγές εσπεριδοειδών (πορτοκάλια και μανταρίνια) έφθασαν τους 14,2 χιλιάδες τόνους (αξίας 15 εκατ. δολάρια). Από την άλλη τα στοιχεία του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων Εξαγωγής Διακίνησης Φρούτων Λαχανικών και Χυμών Incofruit – Hellas, αναφέρουν ότι περίπου 6.819 τόνους μανταρινιών αξίας 4,5 εκατ. ευρώ εξάγαμε πριν το εμπάργκο στη ρώσικη αγορά. 

Ο εκπρόσωπος από την ΕΑΣ Θεσπρωτίας κ. Χρήστος Κιτσιλής ανέφερε στον ΑγροΤύπο τα εξής: «τα μανταρίνια ολοκλήρωσαν την συγκομιδή τους πριν τον παγετό και δεν έπαθαν ζημιές. Πάντως το ρώσικο εμπάργκο είχε σαν αποτέλεσμα να «πιεστούν» οι τιμές και κυμάνθηκαν φέτος στα 24 – 28 λεπτά το κιλό. Πάντως η παραγωγή δεν είχε πρόβλημα να πωληθεί και δεν υπήρξαν αποσύρσεις με κοινοτική χρηματοδότηση. Μάθαμε ότι η χώρα μας το 2015 δεν δικαιούται να οδηγήσει σε απόσυρση τα εσπεριδοειδή. Για τα μανταρίνια μας ενδιαφέρει να γίνουν αποσύρσεις το δεύτερο εξάμηνο του 2015». 

 
Ο κ. Γιάννης Δημάκης, διευθυντής της ΕΑΣ Αργολίδας, επισημαίνει στον ΑγροΤύπο τα εξής: «οι εξαγωγές μανταρινιών προς την Ρωσία όλα τα προηγούμενα έτη δεν ήταν μεγάλες. Το 2014 η δωρεάν διανομή με κοινοτική ενίσχυση συμπεριλάμβανε και τα εσπεριδοειδή. Όμως επειδή οι φετινές εξαγωγές δεν είχαν πρόβλημα δεν έγινε χρήση αυτής της ενίσχυσης. Για τον επόμενο χρόνο δεν γνωρίζω όμως πώς θα εξελιχθούν οι εξαγωγές. Ωστόσο μας εξέπληξε η απόφαση της ΕΕ που αν και δόθηκε παράταση στα μέτρα στήριξης των παραγωγών οπωροκηπευτικών δεν συμπεριλήφθηκαν τα μανταρίνια και τα πορτοκάλια. Θα πρέπει η χώρα μας να κάνει προσπάθειες αν υπάρξει παράταση του προγράμματος της ΕΕ και για το δεύτερο εξάμηνο να συμπεριλάβει σε αυτό και τα εσπεριδοειδή».

Ο κ. Στέλιος Σαρρής, πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Εσπεριδοειδών (ΑΣΕ) Σκάλας Λακωνίας, δήλωσε στον ΑγροΤύπο ότι «τα μανταρίνια φέτος είχαν ζημιές λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών. Τα λίγα καλής ποιότητας πωλούνται, οπότε δεν υπήρξε πρόβλημα στην απορρόφηση της παραγωγής. Αν συνεχιστεί το εμπάργκο όμως και το 2015 αναμένεται να υπάρξει πρόβλημα. Εμείς είμαστε οργανωμένοι σε Ομάδες Παραγωγών και αν χρειαστεί μπορούμε να κάνουμε αποσύρσεις. Το 2014 καταφέραμε να εντάξουμε και τα εσπεριδοειδή στο πρόγραμμα της ΕΕ. Αυτό θα πρέπει να επιδιώξουμε και το 2015».

Από την πλευρά του ο κ. Γιώργος Πολυχρονάκης, Ειδικός Σύμβουλος του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων Εξαγωγής Διακίνησης Φρούτων Λαχανικών και Χυμών Incofruit – Hellas, αναφέρει στον ΑγροΤύπο ότι «εμείς γνωρίζουμε τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ αλλά θα θέλαμε από τις ρωσικές αρχές τα αναλυτικά στατιστικά στοιχεία των ελληνικών εξαγωγών, προκειμένου να μπορέσουμε να διασταυρώσουμε τις ποσότητες που εξάγουμε στη ρώσικη αγορά».

Σταύρος Παϊσιάδης
info@agrotypos.gr
Read More »
Μανταρίνια: Δεν υπήρξε πρόβλημα στις φετινές εξαγωγές Τι δηλώνει ο εκπρόσωπος από την ΕΑΣ Θεσπρωτίας Μανταρίνια: Δεν υπήρξε πρόβλημα στις φετινές εξαγωγές Τι δηλώνει ο εκπρόσωπος από την ΕΑΣ Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαρτίου 06, 2015 Rating: 5

Τέσσερις συλλήψεις το βράδυ στην Ηγουμενίτσα

Παρασκευή, Μαρτίου 06, 2015
Τέσσερις συλλήψεις το βράδυ στην Ηγουμενίτσα
 
 
Τέσσερις (04) παράνομα εισελθόντες αλλοδαποί, οι οποίοι επιχείρησαν να εξέλθουν παράνομα από τη χώρα, στερούμενοι ταξιδιωτικών εγγράφων, συνελήφθησαν βραδινές ώρες χθες, εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής.

Προανακρίσεις, κατά την αυτόφωρη διαδικασία διενεργούνται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.
Read More »
Τέσσερις συλλήψεις το βράδυ στην Ηγουμενίτσα Τέσσερις συλλήψεις το βράδυ στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαρτίου 06, 2015 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Βραδυά live jazz - blues - rock & reggae στο Medley

Παρασκευή, Μαρτίου 06, 2015
Ηγουμενίτσα: Βραδυά live jazz - blues - rock & reggae στο Medley

Στο Cafe bar MEDLEY ξεκινάμε από νωρίς με καφέ, συνεχίζουμε με μεζέδες Μπύρας, ούζου, τσίπουρου που συνοδεύονται από εκλεκτούς μεζέδες και τελειώνουμε με ποτό, ευχάριστη μουσική και ανεβασμένη διάθεση. 

2 Βαρελίσιες μπύρες και πάνω από 20 ετικέτες. 

Η Κάβα μας σε κρασιά θα ικανοποιήσει όλα τα γούστα. 

MEDLEY η πιο ζεστή γωνιά, με μουσική απ΄ολο τον κόσμο. 

Moυσικη Jazz-Blues-Rock και πολλά Happenings με ζωντανές μουσικές βραδιές. 

Το δικό σου All Day στέκι. 

MEDLEY CAFE-BAR στον Πεζόδρομο Ηγουμενίτσα απέναντι από το HONDOS.
Read More »
Ηγουμενίτσα: Βραδυά live jazz - blues - rock & reggae στο Medley Ηγουμενίτσα: Βραδυά live jazz - blues - rock & reggae στο Medley Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαρτίου 06, 2015 Rating: 5

Σελίδες