Ηγουμενίτσα: Την μετατροπή της πόλης σε απέραντο "καφενείο" ψηφίζει το πρωί της Δευτέρας η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής

Κυριακή, Φεβρουαρίου 28, 2016Συνεδριάζει το πρωί της Δευτέρας  στις 10.00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου, η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ηγουμενίτσας με τρία θέματα στην ημερήσια διάταξη.

Το τρίτο θέμα έχει τίτλο:  
  • Εισήγηση για τροποποίηση της υπ’ αριθ. 125/2015 Απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ηγουμενίτσας «Νέος Κανονισμός Χρήσης Κοινόχρηστων Χώρων Δήμου Ηγουμενίτσας».
Η δε εισήγηση του θέματος αναφέρει:
  • Δ.Κ. Ηγουμενίτσας (σελ. 45): 250τμ αντί για 80τμ.

Βλέποντας στον ισχύοντα κανονισμό χρήσης κοινοχρήστων χώρων Δήμου Ηγουμενίτσας, στην επίμαχη σελίδα 45, διαβάζουμε αναλυτικότερα:
"Οι  παραχωρούμενοι χώροι θα είναι ανάλογοι της πρόσοψης των καταστημάτων και ο συνολικός χώρος για κάθε κατάστημα δε θα υπερβαίνει τα ογδόντα (80 τ.μ. ) τετραγωνικά μέτρα".

Και για να τα καταλάβουμε και οι πιο αδαείς, όλα τα παραπάνω σημαίνουν πως δίνεται πλέον το δικαίωμα στις καφετέριες, τα φαγάδικα και τα εστιατόρια, σε όλη την Δημοτική Κοινότητα Ηγουμενίτσας, να καταλαμβάνουν χώρο για τραπεζοκαθίσματα μέχρι και 250 τ.μ. έναντι 80 τ.μ. που ισχύουν μέχρι σήμερα.

Τριπλασιάζονται έτσι οι χώροι για τραπεζοκαθίσματα, στον ήδη επιβαρυμένο ... κλεινόν άστυ της Ηγουμενίτσας, σε βάρος κοινόχρηστων χώρων και πρασίνου και κατά επέκταση κατά της ποιότητας ζωής των κατοίκων της πόλης.

Μάλιστα η εισήγηση, δεν εξηγεί ποια ανάγκη προσπαθεί να καλύψει με αυτή την τροποποίηση και από που προήλθε το αίτημα για τον τριπλασιασμό του χώρου που μπορούν να καταλαμβάνουν τα τραπεζοκαθίσματα.

Φοβόμαστε πως θα γίνουμε μάρτυρες μιας τραγελαφικής πολιτικής απόφασης, όπου η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ηγουμενίτσας θα στρέφεται κατά της Ποιότητας Ζωής των Δημοτών της Ηγουμενίτσας.
Ελπίζουμε πως θα επικρατήσει η λογική.
Read More »
Ηγουμενίτσα: Την μετατροπή της πόλης σε απέραντο "καφενείο" ψηφίζει το πρωί της Δευτέρας η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής Ηγουμενίτσα: Την μετατροπή της πόλης σε απέραντο "καφενείο" ψηφίζει το πρωί της Δευτέρας η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής  Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Φεβρουαρίου 28, 2016 Rating: 5

Οι εξισλαμισμένοι Τσάμηδες και οι Αλβανικές διεκδικήσεις

Κυριακή, Φεβρουαρίου 28, 2016


Σημαία της Αυτονόμου Βορείου Ηπείρου του 1914
Οι συνεχείς υποχωρήσεις μας στα εθνικά θέματα αποθρασύνουν τους γείτονες. Αντί να διεκδικούμε περισσότερα δικαιώματα για τους Έλληνες της Βορείου Ηπείρου, φτάσαμε στο σημείο να δεχόμαστε συνεχείς προπαγανδιστικές επιθέσεις από τον αλβανικό εθνικισμό. Η γειτονική χώρα, ενώ μάς έχει ανάγκη για να προωθήσει τις σχέσεις της με την Ευρώπη, ακολουθεί μία ανθελληνική πολιτική στο πλαίσιο της ιδεολογίας της Μεγάλης Αλβανίας ή «Φυσικής Αλβανίας».

Η πρόσφατη εξέλιξη (15.2.2016) είναι η κατάθεση πολυσέλιδου Υπομνήματος από τους εκπροσώπους των Τσάμηδων στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης. Στο Υπόμνημα καταγράφονται ανυπόστατες κατηγορίες κατά της Ελλάδος. Δεν πρόκειται για το Δικαστήριο Διεθνούς Δικαίου της ίδιας πόλης, το οποίο δικάζει θέματα όπως η υφαλοκρηπίδα και η ΑΟΖ, αλλά για ένα σχετικά νέο θεσμό, ο οποίος ιδρύθηκε για να δικάζει εγκλήματα πολέμου και γενικότερα τα λεγόμενα «εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητος». Όπως μαθαίνουμε από τον ιστότοπο paramythia-online.gr, δικηγόροι, καθηγητές και ιερείς (!) από την Αλβανία κατέθεσαν στο Δικαστήριο 4 αρχεία με τα εξής θέματα:

1. Αναγνώριση της υποτιθέμενης γενοκτονίας του 1944.

2. Αναφορές για τα υποτιθέμενα εγκλήματα των ελληνικών κυβερνήσεων κατά την περίοδο 1913-1945.

3. Διεκδίκηση επανόδου στην Ελλάδα των υποτιθεμένων εκτοπισμένων Τσάμηδων.

4. Απαίτηση για επιστροφή των ακινήτων που δήμευσε η Ελλάδα.

Για να καταλάβουμε την υπόθεση θυμίζω λίγα ιστορικά στοιχεία για τους Μουσουλμάνους Τσάμηδες της Ηπείρου και τώρα της Αλβανίας.

Τι σημαίνει η ονομασία; Με το όνομα Τσάμης εννοούμε μία ομάδα Μουσουλμάνων, οι οποίοι έζησαν στη Θεσπρωτία από τον 17ο μέχρι τα μέσα του 20ού αιώνος. Η λέξη αποτελεί παραφθορά του ονόματος Θύαμις, όπως ήταν γνωστός στην αρχαιότητα ο ποταμός Καλαμάς.

Πώς βρέθηκαν στη Θεσπρωτία; Οι Τσάμηδες είναι απόγονοι εξισλαμισθέντων Ορθοδόξων Χριστιανών της Ηπείρου. Πολλοί από αυτούς εξισλαμίσθηκαν βιαίως μετά τις ατυχείς δύο εξεγέρσεις του Επισκόπου Τρίκκης Διονυσίου Φιλοσόφου ή Σκυλοσόφου, το 1601 και 1611. Άλλοι προσχώρησαν εκουσίως στο Ισλάμ για να αποκτήσουν αξιώματα. Η αλλαγή θρησκεύματος οδήγησε πολύ γρήγορα και στη μεταστροφή της εθνικής συνειδήσεως. Έγιναν Τουρκαλβανοί και φανατικοί διώκτες των Ελλήνων Ορθοδόξων. Τούτο μαρτυρεί ότι η Ορθόδοξη Πίστη αποτελεί ισχυρότατο στοιχείο της εθνικής μας ταυτότητας. Όποιος χανόταν για την Ορθοδοξία χανόταν και για τον Ελληνισμό. Ο εξισλαμισμένος «τούρκευε»!

Πώς παρέμειναν στον ελλαδικό χώρο; Βάσει της συνθήκης της Λωζάννης του 1923 οι Αλβανόφωνοι Μουσουλμάνοι της Θεσπρωτίας κρίθηκαν ως «ανταλλάξιμοι», δηλαδή έπρεπε να φύγουν από την Ελλάδα. Όμως η τότε κυβέρνηση του Στρατηγού Θ. Πάγκαλου δεν τους έστειλε στην Αλβανία με την αφελή εντύπωση ότι αυτή η χειρονομία θα μετρούσε θετικά στις σχέσεις με το νέο αλβανικό κράτος. Δυστυχώς από τότε μέχρι σήμερα η εμπράκτως εκδηλούμενη καλή διάθεση της χώρας μας δεν αποδίδει τα αναμενόμενα.

Γιατί κατηγορούνται για ανθελληνική δράση; Κατά την Ιταλική επίθεση εναντίον της χώρας μας τα τρία από τα δεκατέσσερα αλβανικά τάγματα ήσαν στελεχωμένα από Τσάμηδες που επιδόθηκαν σε ακατονόμαστες βιαιοπραγίες. Στη διάρκεια της Κατοχής του 1941-44 οι Τσάμηδες της ελληνικής Ηπείρου έγιναν οι καλύτεροι συνεργάτες των Ιταλών Φασιστών και διέπραξαν πολλά εγκλήματα εις βάρος των συγχωριανών τους Ορθοδόξων Ελλήνων. Υπό την ηγεσία του Νούρι Μπέη οργάνωσαν την KSILIA, δηλαδή Αλβανική Εθνική Επιτροπή. Το αποκορύφωμα της δράσης τους ήταν η μαζική εκτέλεση των 49 προκρίτων της Παραμυθιάς στις 29/9/1943.

Πώς έφυγαν από την πατρίδα μας; Οι Μουσουλμάνοι Τσάμηδες καταδιώχθηκαν από τις ομάδες Εθνικής Αντιστάσεως του ΕΔΕΣ υπό τον Ναπολέοντα Ζέρβα. Μετά της ήττες τους στη Μενίνα (Νεράιδα) τον Αύγουστο και Σεπτέμβριο του 1944 οι ένοπλοι Τσάμηδες μαζί με τις οικογένειές τους κατέφυγαν στην Αλβανία, όπου ζουν σήμερα οι απόγονοί τους. Σε αντίθεση με την ξεκάθαρη στάση του Ζέρβα η ένοπλη Αριστερά ερωτοτροπούσε μαζί τους, όπως αποδεικνύει ο Νίκος Μαραντζίδης στο βιβλίο του «Δημοκρατικός Στρατός Ελλάδας».

Υπάρχουν καταδίκες εις βάρος τους; Βεβαίως. Το 1945 το Ειδικό Δικαστήριο Δοσιλόγων Ιωαννίνων καταδίκασε ερήμην 1930 Τσάμηδες της Θεσπρωτίας επί συνολικού πληθυσμού 19.000. Ο ένας στους δέκα ήταν εγκληματίας πολέμου! Πολλοί καταδικάσθηκαν σε θάνατο, αλλά είχαν ήδη διαφύγει στην Αλβανία. Η αγροτική περιουσία τους αποδόθηκε βάσει νόμου στους ακτήμονες της περιοχής, οι οποίοι είχαν υποφέρει από την αγριότητα των Τσάμηδων.

Δυστυχώς στο όνομα της ψευδοπροοδευτικότητας ορισμένοι Έλληνες διανοούμενοι οργανώνουν συνέδρια για ανύπαρκτες μειονότητες και στηρίζουν σήμερα τους Τσάμηδες… Αυτά βλέπουν οι οργανώσεις των Τσάμηδων στα Τίρανα και με την υποστήριξη των αλβανικών κομμάτων και του Πρωθυπουργού Έντι Ράμα, προπαγανδίζουν με κάθε τρόπο κατά της Ελλάδος. Αρχικός στόχος των Τσάμηδων και των οπαδών της «Φυσικής Αλβανίας» είναι η δικαίωσή τους από κάποιο Διεθνές Δικαστήριο ή άλλο έγκυρο όργανο, στη συνέχεια η επάνοδός τους στη Θεσπρωτία και στο τέλος η διεκδίκηση της εντάξεως της Θεσπρωτίας στην Αλβανία.

Πίσω από τα μειονοτικά ζητήματα στα Βαλκάνια κρύβονται εδαφικές διεκδικήσεις. Η «Φυσική Αλβανία», βάσει των χαρτών που διδάσκονται στα αλβανικά σχολεία, περιλαμβάνει τμήματα του Μαυροβουνίου, της Σερβίας, των Σκοπίων και της Ελλάδος. Καλό θα ήταν να αντιδράσουμε διεκδικώντας την Αυτονομία της Βορείου Ηπείρου χωρίς αλλαγή συνόρων, βάσει του Πρωτοκόλλου της Κερκύρας του 1914. Να τους δείξουμε ότι ξέρουμε να χορεύουμε και Τσάμικο και Κερκυραϊκό!
Γράφει ο Κωνσταντίνος Χολέβας.
Άρθρο στην εφημερίδα ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΑΛΗΘΕΙΑ
Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016
Read More »
Οι εξισλαμισμένοι Τσάμηδες και οι Αλβανικές διεκδικήσεις  Οι εξισλαμισμένοι Τσάμηδες και οι Αλβανικές διεκδικήσεις Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Φεβρουαρίου 28, 2016 Rating: 5

Το απόγευμα της Δευτέρας η εκδήλωση με ομιλητή τον Γιώργο Ρωμανιά που διοργανώνει το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας

Κυριακή, Φεβρουαρίου 28, 2016


Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας σας προσκαλεί στην ενημερωτική εκδήλωση που διοργανώνει, με τίτλο «ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ» που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Αμφιθεάτρου του Τ.Ε.Ι. Ηγουμενίτσας την Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 18:00μ.μ. 

 Ομιλητής θα είναι ο κος Γεώργιος Ρωμανιάς, Νομικός – Οικονομολόγος, πρώην Γεν. Γραμματέας Κοινωνικής Ασφάλισης. 

Με εκτίμηση
Ο Πρόεδρος Του
Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας
Αλέξανδρος Πάσχος
Read More »
Το απόγευμα της Δευτέρας η εκδήλωση με ομιλητή τον Γιώργο Ρωμανιά που διοργανώνει το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας Το απόγευμα της Δευτέρας η εκδήλωση με ομιλητή τον Γιώργο Ρωμανιά που διοργανώνει το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Φεβρουαρίου 28, 2016 Rating: 5

Περδικιώτικο Καρναβάλι 2016 (+ΒΙΝΤΕΟ) 50 χρόνια με τρέλα και κορδέλα

Κυριακή, Φεβρουαρίου 28, 2016

Read More »
Περδικιώτικο Καρναβάλι 2016 (+ΒΙΝΤΕΟ) 50 χρόνια με τρέλα και κορδέλα Περδικιώτικο Καρναβάλι 2016 (+ΒΙΝΤΕΟ)  50 χρόνια με τρέλα και κορδέλα Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Φεβρουαρίου 28, 2016 Rating: 5

Αύριο η ημερίδα για τη διαμόρφωση του ρόλου του Λιμένα Ηγουμενίτσας στη νέα μεταφορική αλυσίδα

Κυριακή, Φεβρουαρίου 28, 2016Το στρατηγικό έργο EA SEA-WAY “Europe - Adriatic SEA-WAY” έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Διασυνοριακής Συνεργασίας “IPA Adriatic 2007-2013” και συγχρηματοδοτείται σε ποσοστό 85% από το ΕΤΠΑ και 15% από Εθνικούς Πόρους. Η υλοποίηση του έργου ολοκληρώνεται τη 30/06/2016. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 6.657.204,68€ με τον προϋπολογισμό του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας να είναι 189.839,91€.


Το Εταιρικό Σχήμα αποτελείται από είκοσι (20) εταίρους οι οποίοι προέρχονται από την Ιταλία (8), την Ελλάδα (2), την Αλβανία (2), τη Βοσνία – Ερζεγοβίνη (1), τη Κροατία (4), το Μαυροβούνιο (1), τη Σερβία (1) και τη Σλοβενία (1).

Ο γενικός στόχος του EA SEA - WAY είναι η βελτίωση της προσβασιμότητας και της κινητικότητας των επιβατών σε ολόκληρη την περιοχή της Αδριατικής και της ενδοχώρας της, μέσω της ανάπτυξης νέων διασυνοριακών (Cross Border), βιώσιμων και ολοκληρωμένων υπηρεσιών μεταφορών καθώς και τη βελτίωση των φυσικών υποδομών που σχετίζονται με αυτές τις νέες υπηρεσίες.

Οι ειδικοί στόχοι του έργου είναι:

1. Η ολοκλήρωση και αναβάθμιση των υφιστάμενων και νέων επιλεγμένων υπηρεσιών μεταφοράς επιβατών (τουρίστες και κάτοικοι) για την βελτίωση της προσβασιμότητας σε όλη την Αδριατική λεκάνη και τη μείωση των εκπομπών CO2.

2. Η έρευνα και εφαρμογή της βέλτιστης ολοκλήρωσης των αστικών και περιφερειακών συνδέσεων μεταξύ των λιμένων, αερολιμένων και των κύριων τουριστικών προορισμών / αστικών περιοχών.

3. Η ανάπτυξη νέων ή ανακαίνιση υφιστάμενων υποδομών στο λιμενικό σύστημα της Αδριατικής επιδιώκοντας τη βελτίωση της βιωσιμότητας και αποδοτικότητας της μεταφοράς επιβατών.

4. Η ανάληψη των θαλασσίων επιβατικών μεταφορών και άλλων επιλεγμένων μέσων μεταφοράς που συνδέονται με το σύστημα λιμένων

5. Η αξιολόγηση και ενσωμάτωση νέων μοντέλων διακυβέρνησης, υπό το πρίσμα της Μακρο-περιφέρειας Αδριατικής-Ιονίου

Με το πιλοτικό αυτό έργο ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας, εκσυγχρονίζει και ενισχύει τις υποδομές ασφαλείας με νέο τεχνολογικά σύγχρονο εξοπλισμό ελέγχου ασφαλείας της Λιμενικής Εγκατάστασης.

Πιο συγκεκριμένα μέσω της υλοποίησης των πιλοτικών δράσεων του έργου ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας θα υλοποιήσει το εγκεκριμένο Σχέδιο Ασφαλείας Λιμενικής Εγκατάστασης (ΣΑΛΕ), σε ότι αφορά την περιμετρική επιτήρηση με σύστημα έξυπνων καμερών της πρόσφατα παραδοθείσας Φάσης Β’ του Λιμένα καθώς και την επιτήρηση της περίφραξης που χωρίζει τη Φάση Α’ με το εργοτάξιο της Φάσης Γ’, από το ενιαίο Κέντρο Ελέγχου Ασφαλείας Λιμενικής Εγκατάστασης (ΚΕΑΛΕ) που βρίσκεται στον Επιβατικό Σταθμό Τ1. Στόχος του πιλοτικού έργου είναι η βελτίωση της παρεχόμενης ασφάλειας καθώς και η ταχύτερη και αμεσότερη κινητοποίηση του μηχανισμού ασφαλείας του λιμένα στην περίπτωση έκτακτης ανάγκης καλύπτοντας όλα τα επίπεδα ασφαλείας, βάσει του διεθνούς Κανονισμού για την ασφάλεια Πλοίων και Λιμενικών Εγκαταστάσεων (Κώδικας ISPS) και του Κανονισμού (ΕΚ) 725/2004 της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Βασικό κριτήριο σχεδιασμού και ανάπτυξης του συστήματος είναι η συγκέντρωση σε πραγματικό χρόνο στο ΚΕΑΛΕ, μέσω εξειδικευμένου τεχνολογικού εξοπλισμού, των συλλεγόμενων πληροφοριών ασφαλείας από το σύστημα επιτήρησης και τον εξειδικευμένο εξοπλισμό και η δυνατότητα ανάλυσης και επεξεργασίας τους.

Για το σκοπό αυτό ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας θα εξοπλιστεί με ολοκληρωμένο Σύστημα Ψηφιακής Καταγραφής (CCTV) με έγχρωμες κάμερες και κατάλληλο λογισμικό διαχείρισης και ανάλυσης του καταγραφόμενου βίντεο, για την εξαγωγή δεδομένων και τη δημιουργία αυτόματων ειδοποιήσεων (alerts). Επιπρόσθετα, στοχεύοντας στον μετριασμό των εν δυνάμει απειλών που αντιμετωπίζει η λιμενική εγκατάσταση, εξοπλίζεται με εξειδικευμένο εξοπλισμό ασφαλείας όπως φορητή θερμική κάμερα για τον έλεγχο φορτηγών οχημάτων καθώς και για χρήση από το όχημα διενέργειας περιπολιών ασφαλείας, ιδιαίτερα κατά τις νυκτερινές ώρες και περιόδου χαμηλής ορατότητας, καθώς και με σύστημα ελέγχου γνησιότητας ταξιδιωτικών εγγράφων με λογισμικό συνεχούς επικαιροποίησης της βάσης δεδομένων.

Στα πλαίσια υλοποίησης του έργου, ο οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας διοργανώνει ημερίδα με θέμα «Διαμορφώνοντας το ρόλο του Λιμένα Ηγουμενίτσας στη νέα μεταφορική αλυσίδα». Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα στις εννέα το πρωί, στο ξενοδοχείο Angelica Pallas.

Στο πλαίσιο της ημερίδας, θα γίνει η πρώτη παρουσίαση της πρότασης της ΟΛΗΓ ΑΕ, της Περιφέρειας Ηπείρου, του ΒΙΟΠΑΘΕ και των Ιταλικών λιμένων της Ανκόνα και Τεργέστης για την χρηματοδότηση κατασκευής του Εμπορευματικού Κέντρου.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε τον επίσημο διαδικτυακό τόπο του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας http://www.olig.gr/?q=el/easeaway_gr .

Read More »
Αύριο η ημερίδα για τη διαμόρφωση του ρόλου του Λιμένα Ηγουμενίτσας στη νέα μεταφορική αλυσίδα Αύριο η ημερίδα για τη διαμόρφωση του ρόλου του Λιμένα Ηγουμενίτσας στη νέα μεταφορική αλυσίδα Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Φεβρουαρίου 28, 2016 Rating: 5

ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ - Α. Α. Σ. Θεσπρωτίας - Κάλεσμα σε σύσκεψη

Κυριακή, Φεβρουαρίου 28, 2016


Η Λαϊκή Αντίσταση - Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία Θεσπρωτίας μπροστά στην όξυνση που παίρνει το προσφυγικό ζήτημα σαν αποτέλεσμα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και ανταγωνισμών που οδήγησε και στην εγκατάσταση των ΝΑΤΟικών δυνάμεων στο Αιγαίο

ΚΑΛΕΙ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ

συλλογικότητες, αγωνιστές και δημοκράτες, πολιτικές κινήσεις και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς,
 
την Τετάρτη 2 Μαρτίου 8μμ στο «ΠΑΝΘΕΟΝ»

με στόχο την πραγματοποίηση αντιπολεμικής-αντιϊμπεριαλιστικής κινητοποίησης,

καταγγελίας της ΝΑΤΟικής παρουσίας στο Αιγαίο

και έκφρασης αλληλεγγύης στους πρόσφυγες

Read More »
ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ - Α. Α. Σ. Θεσπρωτίας - Κάλεσμα σε σύσκεψη ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ - Α. Α. Σ. Θεσπρωτίας - Κάλεσμα σε σύσκεψη Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Φεβρουαρίου 28, 2016 Rating: 5

Συνελήφθη 31χρονος για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και απείθεια

Κυριακή, Φεβρουαρίου 28, 2016Συνελήφθη, προχθές (26-02-2016) το μεσημέρι στην Περιφερειακή Οδό Άρτας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 31χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και απείθεια.

Ειδικότερα, ο 31χρονος αρνήθηκε αρχικά τον έλεγχο απωθώντας τους αστυνομικούς, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε ένα αεροβόλο όπλο, παραποιημένο, με προσθήκη μεταλλικού σωλήνα μήκους 20 εκατοστών.

Το παραπάνω όπλο κατασχέθηκε.

Προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Read More »
Συνελήφθη 31χρονος για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και απείθεια Συνελήφθη 31χρονος για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και απείθεια Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Φεβρουαρίου 28, 2016 Rating: 5

Συνεδριάζει το πρωί της Δευτέρας η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Σουλίου

Κυριακή, Φεβρουαρίου 28, 2016


Παρακαλούμε να προσέλθετε σε τακτική συνεδρίαση, που θα διεξαχθεί στο Δημαρχιακό Κατάστημα Παραμυθιάς, στις 29 Φεβρουαρίου 2016, ημέρα Δευτέρα και ώρα 8.30΄, για συζήτηση και λήψη απόφασης, στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης :

1.Καταρχήν έγκριση σύναψης δανείου για : «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΥΝΔΕΣΕΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ».

2.Καταρχήν έγκριση σύναψης δανείου για : «ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ (ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ)».

3.Απευθείας ανάθεση του έργου : «ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ-ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ ΟΜΒΡΙΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΤΚ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ».

4.Απευθείας ανάθεση του έργου : «ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ-ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ ΟΜΒΡΙΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΤΚ ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΠΗΓΗΣ».

5.Απευθείας ανάθεση του έργου : «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ-ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΚΤΙΡΙΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΔΗΜΟΣ ΣΟΥΛΙΟΥ (ΓΕΦ-Κοιν.Γρ.ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ)».

6.Διάθεση πίστωσης για: «Προμήθεια κουφωμάτων».

7.Διάθεση πίστωσης για: «Προμήθεια υλικών ύδρευσης ,άρδευσης κλπ Δ.Ε Σουλίου».

8.Διάθεση πίστωσης για: «Προμήθεια οικοδομικών υλικών Δ.Ε Παραμυθιάς».

9.Διάθεση πίστωσης για: «Προμήθεια οικοδομικών υλικών Δ.Ε Αχέροντα».

10.Διάθεση πίστωσης για: «Προμήθεια διαφόρων ειδών για την περίθαλψη αδέσποτων ζώων».

11. Διάθεση πιστώσεων.
Read More »
Συνεδριάζει το πρωί της Δευτέρας η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Σουλίου  Συνεδριάζει το πρωί της Δευτέρας η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Φεβρουαρίου 28, 2016 Rating: 5

Πληθώρα πιστών στο τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του π. Κυριάκου Γκίκα Και αγρυπνία στη μνήμη του

Κυριακή, Φεβρουαρίου 28, 2016


 
Πληθώρα πιστών από την ευρύτερη περιοχή, συγκεντρώθηκε στο τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του μακαριστού π. Κυριάκου Γκίκα στην Κεστρίνη Θεσπρωτίας, όπου υπήρξε εφημερίος επί πολλά χρόνια. 
Ιερούργησε ο Μητροπολίτης Τίτο, συνεπικουρούμενος από το Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο π. Βελισσάριο Σάντα και ιερείς της περιοχής, ο οποίος στο τέλος του μνημοσύνου παναφέρθηκε εν συνοτμία στο έργο και στην προσωπικότητα του αλησμόνητου πρωτοπρεσβυτέρου π. Κυριάκου Γκίκα. 
Ο αείμνηστος παπαΚυριάκος συγκινήθηκε, όσο ζούσε από την πρόσκληση του Χριστού. 
Έσπευσε κοντά του και δεν τον εγκατέλειψε ποτέ. 
Συνδέθηκε με το Χριστό, γι' αυτό και το έργο του ήταν πλούσιο. 
Μπορεί να θυσίασε το εγώ του, αλλά δεν θυσίασε την αλήθεια, τις αρχές του, την πίστη του, το Ευαγγέλιο, την ηθική, την Ορθόδοξη πίστη. 
Να σημειωθεί ότι την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου προς το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου τελέστηκε αγρυπνία στη μνήμη του π. Κυριάκου, προεξάρχοντος του ηγουμένου της ιεράς μονής Ραγίου π. Γερασίμου Φραγκόπουλου. 

Read More »
Πληθώρα πιστών στο τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του π. Κυριάκου Γκίκα Και αγρυπνία στη μνήμη του Πληθώρα πιστών στο τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του π. Κυριάκου Γκίκα Και αγρυπνία στη μνήμη του Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Φεβρουαρίου 28, 2016 Rating: 5

Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας για την επίθεση στα γραφεία του βουλευτή κ. Κάτση

Κυριακή, Φεβρουαρίου 28, 2016


Το Σάββατο 27-2-2016 ολιγομελής ομάδα αγροτών, που το τελευταίο διάστημα συμμετείχαν στο μπλόκο που είχε στηθεί στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, μετά την αποχώρησή τους, προσήλθαν στα γραφεία όπου συστεγάζονται η ΝΕ Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ και ο βουλευτής Μάριος Κάτσης και προέβησαν σε βανδαλισμούς.

Σε επανειλημμένες διεκδικήσεις στο νομό μας δεν έχει συμβεί παρόμοιο περιστατικό, ούτε συνάδει με την κουλτούρα του τόπου μας, γι’ αυτό μας προβληματίζει. Και επειδή όλοι κρινόμαστε, θα παρακαλούσαμε τους επικεφαλής των αγροτικών κινητοποιήσεων, να αναλογιστούν πόσο συνέβαλε αυτή η ενέργειά στην διεκδίκηση των αιτημάτων τους.

Το συγκεκριμένο περιστατικό, το αντιμετωπίζουμε ως αψυχολόγητη αντίδραση κάποιων θερμοκέφαλων, οι οποίοι σε καμιά περίπτωση δεν μπορούν να εκφράζουν τον αγώνα της μεγάλης πλειοψηφίας των αγροτών.

Καλούμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις απερίφραστα να καταδικάσουν το γεγονός.

Τα μέλη, τα στελέχη και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας αγωνίζονται με τον καλύτερο τρόπο για να ανταποκριθούν στις αυξημένες υποχρεώσεις που η καθημερινότητα απαιτεί.

Τέτοιες ενέργειες δεν μας πτοούν, δεν μας τρομοκρατούν αλλά μας πεισμώνουν και μας δυναμώνουν.

Αναλάβαμε την υποχρέωση να ξεπεράσουμε την κρίση με την κοινωνία όρθια και αυτό θα πράξουμε. Με κοινωνική δικαιοσύνη, με αναλογική κατανομή των βαρών και προστασία των πιο αδύναμων.

Η κυβέρνηση δίνει καθημερινά μάχες και στο τέλος της διαδρομής θα κριθεί στο πεδίο της αποτελεσματικότητας για τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει απέναντι στον ελληνικό λαό.

Read More »
Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας για την επίθεση στα γραφεία του βουλευτή κ. Κάτση Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας για την επίθεση στα γραφεία του βουλευτή κ. Κάτση Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Φεβρουαρίου 28, 2016 Rating: 5

Σελίδες