Δικαίωσε και το SOHO η Αποκεντρωμένη Περιφέρεια

Πέμπτη, Νοεμβρίου 05, 2015
Δικαίωσε και το SOHO η Αποκεντρωμένη Περιφέρεια


Η Αποκεντρωμένη Περιφέρεια Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας, έκανε δεκτή την από 21-7-2015 ένσταση του Ευαγγέλου Νικολάου του Θεοδώρου , ιδιοκτήτη καταστήματος « Καφετέρια – σνακ μπαρ » με την επωνυμία «SOHO» στην παραλία ∆ρεπάνου του ∆ήμου Ηγουμενίτσας , που στρέφεται κατά της υπ ' αριθμ. 51/2015 απόφασης της ΕΠΖ του ∆ήμου Ηγουμενίτσας και της αριθμ .1039/2015 απόφασης του ∆ημάρχου Ηγουμενίτσας,  με τις οποίες ανακαλούνταν η άδεια λειτουργίας του καταστήματος, ως βάσιμης επί της ουσίας , για τους, στο σκεπτικό αναφερόμενους λόγους .

Έτσι, ακύρωσε τις αριθμ. 51/2015 και 1039/2015 αποφάσεις της ΕΠΖ του ∆ήμου Ηγουμενίτσας και του ∆ημάρχου Ηγουμενίτσας αντιστοίχως , για τους , στο σκεπτικό της παρούσας , αναφερόμενους λόγους . 

Read More »
Δικαίωσε και το SOHO η Αποκεντρωμένη Περιφέρεια Δικαίωσε και το SOHO η Αποκεντρωμένη Περιφέρεια Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 05, 2015 Rating: 5

Δείτε βίντεο από το χθεσινό τρακάρισμα στην Ηγουμενίτσα

Πέμπτη, Νοεμβρίου 05, 2015
Δείτε βίντεο από το χθεσινό τρακάρισμα στην Ηγουμενίτσα


Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, μεσημβρινές ώρες εχτές, επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως στην Ηγουμενίτσα, όταν Ι.Χ.Ε. όχημα που οδηγούσε 74χρονος συγκρούστηκε με Δ/Κ όχημα που οδηγούσε 66χρονος.

Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν ο τραυματισμός του 66χρονου ο οποίος διεκομίσθη άμεσα με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ αρχικά στο Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.

Read More »
Δείτε βίντεο από το χθεσινό τρακάρισμα στην Ηγουμενίτσα Δείτε βίντεο από το χθεσινό τρακάρισμα στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 05, 2015 Rating: 5

Νοικιάζει τα τρία καταστήματα στις εργατικές κατοικίες ο Δήμος Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Νοεμβρίου 05, 2015
Νοικιάζει τα τρία καταστήματα στις εργατικές κατοικίες ο Δήμος Ηγουμενίτσας


Ο Δήμος Ηγουμενίτσας αποφάσισε την ενοικίαση μετά από δημοπράτηση των τριών αδιάθετων καταστημάτων στις Εργατικές Κατοικίες στη Νέα Σελεύκεια Δήμου Ηγουμενίτσας, ιδιοκτησίας Δήμου Ηγουμενίτσας.

Την άθλια κατάσταση των τριών καταστημάτων, είχε αναδείξει το Ράδιο Ηγουμενίτσα με ανάρτηση στις 7 Σεπτεμβρίου (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ)

Πρόκειται για τα εξής καταστήματα:
1) Το ακίνητο κατάστημα 67 τ.μ. που βρίσκεται στην Ηγουμενίτσα στην Δημοτική Κοινότητα Νέας Σελεύκειας και ειδικότερα στον οικισμό με τις εργατικές κατοικίες του ΟΕΚ, όπως ειδικότερα περιγράφεται στη με αριθ. 9730/2008 σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας της συμβολαιογράφου Αθηνών Βασιλικής Σβερκούνου-Γραβάνη, η οποία έχει νόμιμα μεταγραφεί.

2) Το ακίνητο κατάστημα 27 τ.μ. (Βορειοδυτικά) που βρίσκεται στην Ηγουμενίτσα στην Δημοτική Κοινότητα Νέας Σελεύκειας και ειδικότερα στον οικισμό με τις εργατικές κατοικίες του ΟΕΚ, όπως ειδικότερα περιγράφεται στη με αριθ. 9730/2008 σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας της συμβολαιογράφου Αθηνών Βασιλικής Σβερκούνου-Γραβάνη, η οποία έχει νόμιμα μεταγραφεί.

3) Το ακίνητο κατάστημα 27 τ.μ. (Νοτιοανατολικά) που βρίσκεται στην Ηγουμενίτσα στην Δημοτική Κοινότητα Νέας Σελεύκειας και ειδικότερα στον οικισμό με τις εργατικές κατοικίες του ΟΕΚ, όπως ειδικότερα περιγράφεται στη με αριθ. 9730/2008 σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας της συμβολαιογράφου Αθηνών Βασιλικής Σβερκούνου-Γραβάνη, η οποία έχει νόμιμα μεταγραφεί.

Το θέμα παραπέμπθηκε στην Οικονομική Επιτροπή της Δευτέρας για την κατάρτιση των όρων δημοπράτησης
Read More »
Νοικιάζει τα τρία καταστήματα στις εργατικές κατοικίες ο Δήμος Ηγουμενίτσας Νοικιάζει τα τρία καταστήματα στις εργατικές κατοικίες ο Δήμος Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 05, 2015 Rating: 5

Συνεδριάζει την Δευτέρα η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Νοεμβρίου 05, 2015
Συνεδριάζει την Δευτέρα η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ηγουμενίτσας


Καλείστε σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Ηγουμενίτσας η οποία θα γίνει την 9η Νοεμβρίου 2015 ημέρα Δευτέρα και ώρα 13:00 στο γραφείο Δημάρχου στο Δημαρχείο Ηγουμενίτσας για τη συζήτηση των παρακάτω θεμάτων :


Θέμα 1ο: Κατάρτιση σχεδίου αναμόρφωσης προϋπολογισμού οικ. έτους 2015.Εισηγήτρια : κα. Ανθίππη Λουκά - Προϊσταμένη Διεύθυνσης Οικονομικού.
Θέμα 2ο: Έγκριση και διάθεση ψήφιση πιστώσεων λειτουργικών δαπανών Δήμου Ηγουμενίτσας έτους 2015.Εισηγήτρια : κα. Ανθίππη Λουκά - Προϊσταμένη Διεύθυνσης Οικονομικού.
Θέμα 3ο :Άσκηση ή μη προσφυγής ενώπιον της Ειδικής Επιτροπής του άρθρου 152 του Ν. 3463/2006 κατά της με αριθμό πρωτ. 2400/54668/8-10-2015 απόφασης του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας (SOHO).
Εισηγήτρια : Ρεγγίνα Δηλαβέρη – Αντιδήμαρχος.
Θέμα 4ο :Διορισμός Δικηγόρου για παράσταση ενώπιον του ΣτΕ.Εισηγήτρια : Ρεγγίνα Δηλαβέρη – Αντιδήμαρχος.
Θέμα 5ο:Άσκηση ή μη ενδίκων μέσων κατά της με αριθμό: 33/2015 απόφασης του Ειρηνοδικείου Ηγουμενίτσας Θεσπρωτίας.Εισηγήτρια : Ρεγγίνα Δηλαβέρη – Αντιδήμαρχος.
Θέμα 6ο: Άσκηση ή μη έφεσης κατά της με αριθμό 183/2015 ακυρωτικής απόφασης του Διοικητικού Εφετείου Ιωαννίνων.Εισηγήτρια : Ρεγγίνα Δηλαβέρη – Αντιδήμαρχος.
Θέμα 7ο : Διορισμός πληρεξουσίου δικηγόρου για την υπεράσπιση της κα. Ισμήνης Δήμα του Γρηγορίου (πρώην Αντιδημάρχου του Δήμου Ηγουμενίτσας) σε ποινική υπόθεσή της ενώπιον του τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηγουμενίτσας.Εισηγήτρια : Ρεγγίνα Δηλαβέρη – Αντιδήμαρχος.
Θέμα 8ο : Εξέταση αιτήσεων του Κων/νου Γεωργίου σχετικά με εξώδικο συμβιβασμό καθορισμού τιμής μονάδος αποζημίωσής του.Εισηγήτρια : Ρεγγίνα Δηλαβέρη – Αντιδήμαρχος.
Θέμα 9ο: Εξέταση αιτήσεων των Τζώρτζη Αντωνίου του Βασιλείου, Τζώρτζη Κωνσταντίνου του Αντωνίου περί εξώδικου συμβιβασμού και συμψηφισμού οφειλών σε ιδιοκτησία τους λόγω ρυμοτομίας στην 3η Π.Ε. Δήμου Ηγουμενίτσας.Εισηγήτρια : Ρεγγίνα Δηλαβέρη – Αντιδήμαρχος.
Θέμα 10ο: Εξέταση αιτήσεων των Κωνσταντίνου Δήμα του Σωτηρίου και Ελένης Δήμα του Βασιλείου για εξώδικο συμβιβασμό σχετικά με τον καθορισμό τιμής μονάδος αποζημίωσής τους λόγω ρυμοτομίας στην 3η Π.Ε. Δήμου Ηγουμενίτσας.Εισηγήτρια : Ρεγγίνα Δηλαβέρη – Αντιδήμαρχος.
Θέμα 11ο : Κατακύρωση του ανοιχτού δημόσιου ηλεκτρονικού διαγωνισμού με τίτλο: «Τεχνική βοήθεια Δήμου Ηγουμενίτσας ».Εισηγήτρια : Ρεγγίνα Δηλαβέρη – Αντιδήμαρχος.
Θέμα 12ο :Καθορισμός των όρων για την εκμίσθωση καταστημάτων στις Εργατικές Κατοικίες της Τοπικής Κοινότητας Νέας Σελεύκειας.Εισηγήτρια : Ρεγγίνα Δηλαβέρη – Αντιδήμαρχος.
Θέμα 13ο: Έγκριση απόδοσης λογ/σμού εντάλματος προπληρωμής για κάλυψη δαπανών εκτός έδρας για τις μετακινήσεις οχήματος μεταφοράς ανακυκλώσιμων υλικών και απαλλαγή υπολόγου.Εισηγήτρια : Ρεγγίνα Δηλαβέρη – Αντιδήμαρχος.
Θέμα 14ο: Έκδοση εντάλματος προπληρωμής για κάλυψη δαπανών εκτός έδρας για τις μετακινήσεις οχήματος μεταφοράς ανακυκλώσιμων υλικών. Εισηγήτρια : Ρεγγίνα Δηλαβέρη – Αντιδήμαρχος.
Θέμα 15ο:Εκδίκαση ενστάσεων που υποβλήθηκαν κατά του διαγωνισμού με τίτλο: «Προμήθεια υγρών καυσίμων και λιπαντικών ετών 2016-2017 για τις ανάγκες του Δήμου Ηγουμενίτσας του ΝΠΔΔ ΠΑΚΠΠΟ & των Σχολικών Επιτροπών. Α/θμιας & Β/θμιας εκπαίδευσης».Εισηγήτρια : Ρεγγίνα Δηλαβέρη – Αντιδήμαρχος.
Θέμα 16ο:Καθορισμός τιμής τέλους διαφήμισης και τέλους κοινοχρήστων χώρων.Εισηγήτρια : Ρεγγίνα Δηλαβέρη – Αντιδήμαρχος.
Read More »
Συνεδριάζει την Δευτέρα η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ηγουμενίτσας Συνεδριάζει την Δευτέρα η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 05, 2015 Rating: 5

Πανστρατιά για την επανίδρυση της ιστορικής φιλαρμονικής Παραμυθιάς ζητά ο Φ.Ο.Π.

Πέμπτη, Νοεμβρίου 05, 2015
Πανστρατιά για την επανίδρυση της ιστορικής φιλαρμονικής Παραμυθιάς ζητά ο Φ.Ο.Π.

 
 
Την συνδρομή των κατοίκων της Παραμυθιάς για την επανίδρυση της Φιλαρμονικήςτης πόλης που αποτελεί ένα πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας, ζητά ο Φιλοπρόοδος Όμιλος Παραμυθιάς.

Στα πλαίσια των προσπαθειών αυτών, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου θα βρεθούν στην αγορά της Παραμυθιάς το πρωί της Παρασκευής 06-11-2015, με σκοπό την οικονομική ενίσχυση για να αρχίσει να παίρνει σάρκα και οστά το εγχείρημα τηςεπανίδρυσης της ιστορικής μπάντας που πρωτοσύστατε ο αείμνηστος Βασίλειος Κραψίτης ως πρόεδρος του Φ.Ο.Π. στα τέλη της δεκαετίας του 1950 και που συνόδευεόλες τις εκδηλώσεις της Παραμυθιάς.

Και όπως ανέφερε ο Βασίλειος Κραψίτης στην παρουσίαση της τότε πνευματικής εστίας Παραμυθιάς και μετ΄επειτα ΦΟΠ: «… υψώνουμε κατακόρυφα το αίτημα, σαν καθήκον του καθενόςπου σέβεται την ιστορία την παράδοση και την παιδεία της Παραμυθιάς. Όποιος συνειδητοποιεί το χρέος του ως άνθρωπος, ας βοηθήσει…»
 
Read More »
Πανστρατιά για την επανίδρυση της ιστορικής φιλαρμονικής Παραμυθιάς ζητά ο Φ.Ο.Π. Πανστρατιά για την επανίδρυση της ιστορικής φιλαρμονικής Παραμυθιάς ζητά ο Φ.Ο.Π. Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 05, 2015 Rating: 5

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ Ο ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ

Πέμπτη, Νοεμβρίου 05, 2015
ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ Ο ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ
 
 http://www.neolaia.gr/wp-content/uploads/2015/07/aa4f4dce7bc2ea387cf050e4c1ed7e8a_XL.jpg
 
Σύμφωνα με πληροφορίες,κλείδωσε το πρόγραμμα της επίσκεψης του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στην Ήπειρο. 
 
Πέρα από τη Σαββατιάτικη κεντρική πολιτική ομιλία του στο ξενοδοχείο "Grand Serai", ο υποψήφιος πρόεδρος της Ν.Δ. θα περιοδεύσει σε όλους τους γειτονικούς νομούς και έχοντας ως επίκεντρο τα Γιάννενα θα φτάσει μέχρι τη Λευκάδα και το Αγρίνιο για να συναντήσει τα κατά τόπους κομματικά όργανα αλλά και για να έρθει κοντά με φορείς και απλά μέλη και φίλους του κόμματός του.
 
Πιο συγκεκριμένα, το πρωί του Σαββάτου 7 Νοεμβρίου θα επισκεφτεί το Μέτσοβο, στη συνέχεια θα πάει στην Ηγουμενίτσα και μετά θα καταλήξει στα Γιάννενα, όπου θα έχει και την κεντρική του εκδήλωση. 
 
Το πρωί της Κυριακής θα επισκεφτεί διαδοχικά την Άρτα, την Πρέβεζα, τη Λευκάδα, ενώ στη συνέχεια θα καταλήξει στο Αγρίνιο.
Read More »
ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ Ο ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ Ο ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 05, 2015 Rating: 5

Πρόσκληση σε συνεδρίαση της επιτροπής διαβούλευσης του Δήμου Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Νοεμβρίου 05, 2015
Πρόσκληση σε συνεδρίαση της επιτροπής διαβούλευσης του Δήμου Ηγουμενίτσας
Καλείστε σε συνεδρίαση της επιτροπής διαβούλευσης του Δήμου Ηγουμενίτσας που θα γίνει στις 11 Νοεμβρίου 2015 ημέρα Τετάρτη και ώρα 19:00΄ στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου (οδός Σουλίου αρ.3) για συζήτηση και κατάθεση προτάσεων στα παρακάτω θέματα :

1ο ΘΕΜΑ : Τεχνικό πρόγραμμα έτους 2016 Δήμου Ηγουμενίτσας.

2ο ΘΕΜΑ : Προϋπολογισμός οικονομικού έτους 2016 Δήμου Ηγουμενίτσας.

Σχέδιο του Τεχνικού Προγράμματος και του Προϋπολογισμού είναι αναρτημένα , όπως έχουν συνταχθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου , στην ιστοσελίδα του Δήμου Ηγουμενίτσας:
http://igoumenitsa.gr/el/domi/loipa/proipologismos
Read More »
Πρόσκληση σε συνεδρίαση της επιτροπής διαβούλευσης του Δήμου Ηγουμενίτσας Πρόσκληση σε συνεδρίαση της επιτροπής διαβούλευσης του Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 05, 2015 Rating: 5

Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Παρασκευή στην Κορύτιανη

Πέμπτη, Νοεμβρίου 05, 2015
Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Παρασκευή στην Κορύτιανη


H ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. καταβάλλει διαρκείς προσπάθειες για τη μεγαλύτερη δυνατή αξιοπιστία των δικτύων και εγκαταστάσεων διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και για τη βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης ενέργειας.

Για το λόγο αυτό προγραμματίζει και υλοποιεί καθημερινά έργα συντήρησης, ενίσχυσης ή αναβάθμισης δικτύων, τα οποία απαιτούν προσωρινές διακοπές της ηλεκτροδότησης.

Προκειμένου να προγραμματίσετε τις εργασίες σας και να ελαχιστοποιηθεί η όχλησή σας, στον ακόλουθο πίνακα, μπορείτε να ενημερωθείτε για τις περιοχές και τις ώρες προγραμματισμένων διακοπών ηλεκτροδότησης.

 
Ενώ καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για τη συντομότερη επανηλεκτροδότηση, εντούτοις, επιβάλλεται μεγάλη προσοχή, θεωρώντας ότι σε όλη την προγραμματισμένη διάρκεια διακοπής, οι αγωγοί είναι υπό τάση!
Read More »
Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Παρασκευή στην Κορύτιανη Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Παρασκευή στην Κορύτιανη Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 05, 2015 Rating: 5

Ραντεβού στη Γέφυρα Καλογήρου δίνουν την Δευτέρα αγρότες από όλη την Ήπειρο

Πέμπτη, Νοεμβρίου 05, 2015
Ραντεβού στη Γέφυρα Καλογήρου δίνουν την Δευτέρα αγρότες από όλη την Ήπειρο

http://www.paseges.gr/resource-api/paseges/contentObject/Athwoi-73-agrotes-toy-Hrakleioy-gia-tis-kinhtopoihseis-toy-2009/image
 
Μετά τα μέτρα τα οποία ψηφίστηκαν και αυτά τα οποία αναμένεται να ψηφιστούν, στα πλαίσια εφαρμογής του τρίτου μνημονίου τα οποία προβλέπουν πέραν των άλλων την φορολόγηση του αγροτικού εισοδήματος από το πρώτο ευρώ με συντελεστή 26% και αύξηση της προκαταβολής σε 100%, την κατάργηση του αγροτικού πετρελαίου, τον τριπλασιασμό των ασφαλιστικών εισφορών τα οποία σε συνδυασμό με την μη ρύθμιση των κόκκινων δανείων οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στον αφανισμό ολόκληρου του αγροτικού πληθυσμού και κατά συνέπεια ολόκληρης της οικονομίας.

Θα πρέπει όλος ο αγροτικός κόσμος να εξεγερθεί εναντίον όλων αυτών των μέτρων και να αγωνιστεί , ώστε να μην ισχύσουν .

Για το λόγο αυτό η Πρωτοβουλία Αγροτών σε συνεργασία με την Πανηπειρωτική Συντονιστική Επιτροπή , καλεί όλους τους αγρότες στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας η οποία θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 11:00 π.μ στη Γέφυρα Καλογήρου από την οποία δεν πρέπει να λείψει κανείς.

Όλοι μαζί θα αγωνιστούμε μέχρι την τελική δικαίωση, διότι ο αγώνας αυτός είναι αγώνας επιβίωσης.

Read More »
Ραντεβού στη Γέφυρα Καλογήρου δίνουν την Δευτέρα αγρότες από όλη την Ήπειρο Ραντεβού στη Γέφυρα Καλογήρου δίνουν την Δευτέρα αγρότες από όλη την Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 05, 2015 Rating: 5

13 νέα προγράμματα προσωρινής απασχόλησης για 245.000 ανέργους

Πέμπτη, Νοεμβρίου 05, 2015
13 νέα προγράμματα προσωρινής απασχόλησης για 245.000 ανέργους 
 
 
Ευκαιρίες κατάρτισης και προσωρινής απασχόλησης σε 254.000 ανέργους θα δώσει η κυβέρνηση έως το τέλος του 2016 με βάση τα 13 νέα προγράμματα που ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ρ. Αντωνοπούλου.

Τα προγράμματα - στα οποία περιλαμβάνεται και η κοινωφελής εργασία 150.000 ανέργων για 8 έως 12 μήνες, από τον Μάρτιο του 2016, σε δημόσιους φορείς- συνδέονται με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας σε κλαδικό και τοπικό επίπεδο, προβλέπουν επιδοτήσεις του μισθού ή των εισφορών με εγγυημένα εργασιακά δικαιώματα και ελάχιστο μισθό 495 ευρώ, υποχρέωση απασχόλησης ενός ποσοστού ανέργων μετά τη λήξη των επιδοτήσεων και, ειδικά για την κατάρτιση και τη μαθητεία πιστοποίηση των γνώσεων και απασχόληση για 6 έως 12 μήνες. Για την εφαρμογή περισσότερων δράσεων υποστήριξης των ανέργων, η κυβέρνηση θα διεκδικήσει επιπλέον κονδύλια 1,2 δισ. - 2 δισ. ευρώ κατά τη διαδικασία επικαιροποίησης του ΕΣΠΑ 2014 - 2020.

Τα 13 προγράμματα

Τα προγράμματα που θα προκηρυχθούν στους επόμενους έξι μήνες (σε παρένθεση ο μήνας της προκήρυξης):

1.Πρόγραμμα 10.000 θέσεων εργασίας 12μηνης διάρκειας με έμφαση στους μακροχρόνια και πολύ μακροχρόνια ανέργους, γυναίκες και ανέργους κυρίως άνω των 50 ετών (Δεκέμβριος 2015).

2.Πρόγραμμα προώθησης της αυτοαπασχόλησης 5.000 νέων ανέργων έως 18-24 ετών, με επιδότηση των εισφορών κοινωνικής ασφάλισης έως 12 μήνες από την έναρξη της δραστηριότητάς τους (Ιανουάριος 2016).

3.Πρόγραμμα προώθησης της αυτοαπασχόλησης 5.000 νέων ανέργων έως 25-29 ετών, με επιδότηση των εισφορών κοινωνικής ασφάλισης έως 12 μήνες από την έναρξη της δραστηριότητάς τους (Ιανουάριος 2016).

4. Πρόγραμμα «Δράσεις Ολοκληρωμένης Παρέμβασης» για 8.000 νέους ανέργους έως 24 ετών που θα ενταχθούν σε προγράμματα κατάρτισης με εγγυημένη 12μηνη απασχόληση (Φεβρουάριος 2016).

5. Πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας και ένταξης σε θέσεις απασχόλησης για 10.000 άνεργους νέους ηλικίας 18-24 ετών σε επιχειρήσεις, με επίβλεψη στον χώρο εργασίας και, στη συνέχεια, ένταξη σε νέες θέσεις εργασίας στις ίδιες ή άλλες επιχειρήσεις για επιδοτούμενη απασχόληση διάρκειας 12 μηνών (Φεβρουάριος 2016).

6. Πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας και ένταξης σε θέσεις απασχόλησης για 3.000 άνεργους νέους ηλικίας 25-29 ετών σε επιχειρήσεις, με επίβλεψη στον χώρο εργασίας και, στη συνέχεια, ένταξη σε νέες θέσεις εργασίας στις ίδιες ή άλλες επιχειρήσεις για επιδοτούμενη απασχόληση διάρκειας 12 μηνών (Φεβρουάριος 2016).

7. Πρόγραμμα συμβουλευτικής, επαγγελματικής Κατάρτισης, πιστοποίησης προσόντων και πρακτικής άσκησης σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού σε συνεργασία με κλαδικούς φορείς. 15.000 άνεργοι (Μάρτιος 2016)

8. Πρόγραμμα προώθηση της νεανικής επιχειρηματικότητας για 1.000 ανέργους για τη δημιουργία startups από νέους 18-29 ετών (Μάρτιος 2016)

9. Πρόγραμμα προώθηση της επιχειρηματικότητας για 3.000 ανέργους άνω των 29 ετών για τη δημιουργία startups (Μάρτιος 2016)

10. Πρόγραμμα απασχόλησης για ΑΜΕΑ σε κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις (Μάρτιος 2016)

11. Πρόγραμμα «Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης με εγγυημένη απασχόληση» για 26.000 ανέργους ηλικίας 29-64 ετών.

12. Πρόγραμμα επιδότησης μισθολογικού κόστους για την ενίσχυση της πλήρως ασφαλισμένης εργασίας σε Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (Μάρτιος 2016) στο πλαίσιο της απόφασης για την ενίσχυση, με τροποποίηση του νόμου 4019/2011, της κοινωνικής οικονομίας στον αγροτοδιατροφικό τομέα, στον τουρισμό, στο περιβάλλον αλλά και την ανάληψη πτωχευμένων επιχειρήσεων από συνεταιρισμούς εργαζομένων.

13. Νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για 8 ? 12 μήνες, αντί των 5μηνών (Μάρτιος 2016)
Read More »
13 νέα προγράμματα προσωρινής απασχόλησης για 245.000 ανέργους 13 νέα προγράμματα προσωρινής απασχόλησης για 245.000 ανέργους Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 05, 2015 Rating: 5

Εξιχνίαση απάτης μέσω διαδικτύου

Πέμπτη, Νοεμβρίου 05, 2015
Εξιχνίαση απάτης μέσω διαδικτύου

http://www.epilogesmagazines.gr/articles/apati-mesw-internet.jpg
 
Εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Άρτας, περίπτωση εξαπάτησης 22χρονου μέσω διαδικτύου, σχετικά με την πώληση κινητού τηλεφώνου.

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 24χρονου ημεδαπού για απάτη, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών και στοιχείων.

Αναλυτικότερα, o 22χρονος εντόπισε ηλεκτρονική αγγελία, την οποία είχε αναρτήσει ο δράστης, σχετικά με πώληση κινητού τηλεφώνου και επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του.

Ο 24χρονος κατάφερε να τον εξαπατήσει, πείθοντάς τον να του αποστείλει, με ταχυδρομική επιταγή, το χρηματικό ποσό των (340) ευρώ, για την αγορά του κινητού τηλεφώνου, χωρίς ουδέποτε να πραγματοποιηθεί η συμφωνηθείσα αγοραπωλησία.

Προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Read More »
Εξιχνίαση απάτης μέσω διαδικτύου Εξιχνίαση απάτης μέσω διαδικτύου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 05, 2015 Rating: 5

Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στην Ηγουμενίτσα

Πέμπτη, Νοεμβρίου 05, 2015
Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στην Ηγουμενίτσα


Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως στην Ηγουμενίτσα, όταν Ι.Χ.Ε. όχημα που οδηγούσε 74χρονος συγκρούστηκε με Δ/Κ όχημα που οδηγούσε 66χρονος.

Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν ο τραυματισμός του 66χρονου ο οποίος διεκομίσθη άμεσα με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ αρχικά στο Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.

Read More »
Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στην Ηγουμενίτσα Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 05, 2015 Rating: 5

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΓΚΟΥΝΤΟΥΛΑΣ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΤΣΙΑΒΟΥ: “ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ”

Πέμπτη, Νοεμβρίου 05, 2015
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΓΚΟΥΝΤΟΥΛΑΣ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΤΣΙΑΒΟΥ: “ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ”

Του Κώστα Τουτσίδη - navysports.gr

Απόστολος Γκουντούλας παγκόσμιος πρωταθλητής στην παράκτια κωπηλασία, Αλεξάνδρα Τσιάβου Χάλκινη Ολυμπιονίκης στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών γυναικών στους Ολυμπιακούς Λονδίνου. Ένα ζευγάρι κορυφαίων ελλήνων αθλητών που η οικογενειακή τους ευτυχία συμπληρώθηκε πριν λίγους μήνες με τη γέννηση της κόρης τους. Τους συναντήσαμε προ ημερών σε μια σύντομη παρουσία τους στη Θεσσαλονίκη και μοιράστηκαν μαζί μας τις σκέψεις τους. Μίλησαν στο navysports.gr για το άθλημα που αγαπάνε αλλά και για την ζωή τους στην Ηγουμενίτσα και το πόσο άλλαξε τώρα που έγιναν γονείς. .
Ρωτήσαμε και τους δύο τι κάνουν και πότε θα τους δούμε ξανά σε αγωνιστική δράση. Η Αλεξάνδρα δηλώνει ξεκάθαρα: «Τώρα για την ώρα είμαι μόνο μαμά!»

Ωστόσο ο Απόστολος συμπληρώνει: «Την Αλεξάνδρα τη Βλέπω πιο ορεξάτη από μένα. Έχει μπει ήδη σε πρόγραμμα για το πανελλήνιο. Είναι ορεξάτη θέλει να τρέξει. Εμείς με το Νίκο το σκεφτόμαστε λίγο. Παίζει ρόλο και η απόσταση και πως θα τα καταφέρουμε με τη δουλειά μας».

Επειδή όμως όταν είσαι Ολυμπιονίκης και παγκόσμιος πρωταθλητής κι έχεις κάνει πρωταθλητισμό σε τόσο υψηλό επίπεδο δύσκολα αποχωρίζεσαι αυτό που αγαπάς η Αλεξάνδρα τονίζει: «Εγώ το βλέπω λίγο και σαν «υποχρέωση». Αν θέλεις να λέγεσαι δια βίου αθλητής νομίζω ότι είναι καλό να βρίσκεσαι κοντά στα νέα παιδιά, στους νέους κωπηλάτες, και αυτή τη στιγμή ο μόνος τρόπος για να είμαι κοντά στα παιδιά είναι σαν συναθλήτρια τους. Ακόμα και δυο κουβέντες που μπορεί να τους πω και μια εμπειρία που μπορώ να τους μεταφέρω θα μου άρεσε να το κάνω. Οπότε επειδή είμαι και κοντά στον όμιλο μου, τον Ναυτικό Όμιλο Ηγουμενίτσας, μπορώ μ έναν λίγο καλό προγραμματισμό να βρεθώ κοντά στην ομάδα. Είναι και μια αφορμή ν αρχίσω να επανέρχομαι. Όταν θέλεις να λέγεσαι Ολυμπιονίκης νομίζω ότι είναι στάση ζωής γενικότερα. Αυτός είναι ο στόχος να τιμούμε τον τίτλο του Ολυμπιονίκη».

Ο Απόστολος συμπληρώνει: «Όταν κάνεις αθλητισμό σε τόσο υψηλό επίπεδο, για μένα το πιο σημαντικό είναι η απόσταση από τους δικούς σου, από την οικογένεια σου. Όταν κάνεις πρωταθλητισμό βάζεις στόχους και προσπαθείς να τους πετύχεις και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Εγώ στεναχωριέμαι όταν βλέπω παιδιά 14, 15 χρόνων και δεν έχουν πάθος για κάτι. Δεν λέω να έχουν σώνει και καλά με τον αθλητισμό. Πάθος για τη μουσική ας πούμε. Αλλά να έχουν ενδιαφέρον για κάτι. Για μένα τα τρία σημαντικά πράγματα που μου έχει δώσει ο πρωταθλητισμός είναι φιλίες, ταξίδια και αυτή η συγκίνηση που δεν συγκρίνεται με τίποτα».

Η Αλεξάνδρα συμφωνεί και προσθέτει: «Είναι μια ανατριχίλα παράξενη δεν περιγράφεται».

Πόσο άλλαξε η ζωή σας με την έλευση του μωρού;

Αλεξάνδρα: «Άλλαξε η ζωή μας με το μωρό αλλά όχι δραματικά. Ήμασταν έτοιμοι γι αυτό. 
Φροντίζουμε να τηρούμε πάντα τους βασικούς κανόνες φροντίδας, ύπνου και φαγητού αλλά λόγω του μικρού της ηλικίας της ακολουθεί περισσότερο αυτή εμάς. Είναι πάντως πολύ συνεργάσιμη. Είναι σαν να την είχαμε από πάντα. Ίσως ήμασταν πολύ έτοιμοι».

Απόστολος: «Η μικρή μπήκε στην δική μας καθημερινότητα. Είναι πάντως πολύ ωραία αλλαγή. Αξίζει να το ζήσεις».

Πως είναι η ζωή σας στην Ηγουμενίτσα;

Απόστολος: «Η Ηγουμενίτσα και η Θεσπρωτία θεωρώ ότι είναι απ τα πιο ευλογημένα μέρη της Ελλάδας από φυσική ομορφιά. Οι περισσότεροι την έχουν στο μυαλό τους ως πέρασμα για το λιμάνι προς Ιταλία. Αλλά δεν είναι έτσι. Με την Αλεξάνδρα πάντα αναζητούσαμε τη ζωή στην επαρχία. Είναι πολύ πιο ήπια τα πράγματα σε σχέση με τις μεγάλες πόλεις. Θεωρώ μεγάλη πολυτέλεια ότι μπορείς σε απόσταση 5 λεπτών από το σπίτι σου να πας σε μια παραλία με το παιδί σου για να παίξει. Έχουμε χρόνο να δουλέψουμε, να κάνουμε προπόνηση, να βγούμε βόλτα και αυτό είναι ένα από τα υπέρ του να ζεις σε επαρχία. Το μυαλό μου είναι κι εδώ στη Θεσσαλονίκη βέβαια, κυρίως για την κωπηλασία και το ξέρει κι η Αλεξάνδρα αυτό. Αν θα ήμασταν μαζί με το Νίκο ίσως οργανώναμε καλύτερα τα πράγματα εδώ. Στην Ηγουμενίτσα η παράκτια θέλει χρόνο να ωριμάσει και είναι δύσκολο να βρεθεί το κοινό για να κάνει το συγκεκριμένο είδος βιώσιμο».

Η παράκτια κωπηλασία έχει κερδίσει οριστικά τον Απόστολο που λέει πλέον ξεκάθαρα ότι δεν σκέφτεται την Ολυμπιακή κωπηλασία:
«Για να κάνουμε Ολυμπιακή κωπηλασία.. πολύ δύσκολα θα το τολμούσα τώρα ξανά. Για να πιάσουμε ξανά αυτό το επίπεδο θα πρέπει να τα παρατήσουμε όλα και να πάμε με το Νίκο να κλειστούμε στο Σχοινιά να κάνουμε κοινοβιακή ζωή. Δυστυχώς έτσι όπως δουλεύουμε εμείς στην Ελλάδα δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Σε κάποιες άλλες χώρες τα καταφέρνουν αλλιώς. Εμείς έχουμε πολύ έντονο το κοινοβιακό στοιχείο. Όταν έχεις πολύ μεγάλο πλήρωμα και είναι από διαφορετικές πόλεις ίσως είναι καλό. Έχει όμως τα χαρακτηριστικά του εγκλεισμού».

Απόστολε είστε με το Νίκο οι πρωτοπόροι που φέρατε την παράκτια στη χώρα. Στόχος σας είναι η ανάπτυξη της σε όλη την Ελλάδα;

«Χαιρόμαστε με το Νίκο που διαλέξαμε να ασχοληθούμε με την παράκτια κωπηλασία. Είναι κάτι που το σκεφτήκαμε από το 2010. Πριν τους Ολυμπιακούς αγώνες ξέραμε ότι το 2013 θα έχουμε παράκτια. Μας άρεσε και το θέλαμε πάρα πολύ. Θεωρήσαμε ότι είναι ένας πολύ ωραίος τρόπος για να είσαι στο χώρο. Θέλουμε να παραμείνουμε στην παράκτια και παρακαλάμε να αναπτυχθεί σε όλη την Ελλάδα. Ήδη κάνουμε προτάσεις σε φίλους μας στην Αθήνα. Η ανάπτυξη έρχεται συλλογικά. Όσο καλά και να πάει ένας όμιλος δεν αρκεί. Χρειάζεται να υπάρχει ένας ωραίος συναγωνισμός μεταξύ όλων των ομίλων. Φανταστείτε να είχαμε στη Θεσσαλονίκη παράκτια και στους τέσσερις ομίλους. Κάθε δεύτερη Κυριακή θα είχαμε κι έναν άτυπο αγώνα».

Βλέπουμε ότι οι σχέσεις μεταξύ των αθλητών της κωπηλασίας είναι πολύ καλές και υπάρχει δέσιμο μεταξύ τους και οικογενειακό κλίμα.

Αλεξάνδρα: «Πράγματι έτσι είναι»

Απόστολος: «Ο Νίκος για παράδειγμα εδώ στο κλαμπ του Ο.Φ.Θ θέλει να δημιουργήσει ένα οικογενειακό κλίμα και είναι πολύ σημαντικό. Τουλάχιστον στη δικιά μας την ομάδα ήμασταν πολύ τυχεροί. Όταν έχεις τόση ένταση και τόσο στρες για να πιάσεις τους στόχους σου αν δεν τα πας καλά και με την ομάδα, μετά είναι κόλαση. Εμείς πάντως περνούσαμε πολύ καλά με τους συναθλητές μας. Ίσως είναι και η φύση του αθλήματος έτσι που βοηθάει στο δέσιμο μεταξύ μας».

Αλεξάνδρα: «Αγαπάμε πάρα πολύ το άθλημα μας. Θέλουμε να το δούμε να εξελίσσεται και να γίνεται ακόμα πιο σύγχρονο. Ειδικά στην παράκτια κωπηλασία θεωρώ ότι είναι ένα είδος κωπηλασίας που μπορεί να το κάνει ο καθένας. Είναι έτσι κατασκευασμένες οι βάρκες που δεν εμποδίζεται από τίποτα. Μακάρι να προσελκύσει και ακόμα περισσότερες γυναίκες».

Σε λίγες μέρες ξεκινάει το παγκόσμιο της παράκτιας κωπηλασίας στο Περού.

Απόστολος: «Στο παγκόσμιο του Περού δεν μπορέσαμε λόγω υποχρεώσεων να πάμε με το Νίκο. Θα το ήθελα πάντως. Πέρα απ το ταξίδι που είναι κάτι που μ αρέσει, θα ήταν και μια πρόκληση να δοκιμάσουμε τα κύματα του Ειρηνικού ωκεανού. Θεωρητικά είναι πιο εύκολο να κωπηλατήσεις εκεί. Έχει να κάνει με το πώς θα μπορέσεις να πιάσεις το κύμα για να φύγεις. Στο παγκόσμιο της Θεσσαλονίκης το 2014 οι συνθήκες με τα κύματα ήταν τρομερά δύσκολες. Γι αυτό και έμεινε χαραγμένο στις μνήμες όλων και ειδικότερα των αθλητών. Ακόμα και φέτος στους Μεσογειακούς στην Πεσκάρα μας βρίσκανε και συζητούσαμε για το παγκόσμιο της Θεσσαλονίκης».

Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε η συζήτηση μας. Όπως καταλάβαμε πάντως ένα είναι σίγουρο. Και τους δύο θα τους ξαναδούμε προσεχώς σε δράση.. έτοιμους για νέες αγωνιστικές επιτυχίες.
Read More »
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΓΚΟΥΝΤΟΥΛΑΣ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΤΣΙΑΒΟΥ: “ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ” ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΓΚΟΥΝΤΟΥΛΑΣ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΤΣΙΑΒΟΥ: “ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ” Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 05, 2015 Rating: 5

Συνελήφθη 35χρονος ο οποίος μετέφερε με ταξί δύο μη νόμιμους μετανάστες

Πέμπτη, Νοεμβρίου 05, 2015
Συνελήφθη 35χρονος ο οποίος μετέφερε με ταξί δύο μη νόμιμους μετανάστες


Συνελήφθη, χθες (04-11-2015) το απόγευμα στο Κομπότι Άρτας, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας, ένας 35χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για μεταφορά δύο μη νόμιμων μεταναστών.

Ειδικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε Δ.Χ.Ε. αυτοκίνητο (ταξί), το οποίο οδηγούσε ο 35χρονος ημεδαπός, διαπιστώθηκε ότι αυτός μετέφερε με προορισμό το Αγρίνιο, δύο υπηκόους Αλβανίας, ηλικίας 41 και 28 ετών, οι οποίοι είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους εκκρεμούσαν μέτρα απαγόρευσης εισόδου.

Το ανωτέρω όχημα, ιδιοκτησίας του 35χρονου, κατασχέθηκε.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Άρτας.

Read More »
Συνελήφθη 35χρονος ο οποίος μετέφερε με ταξί δύο μη νόμιμους μετανάστες Συνελήφθη 35χρονος ο οποίος μετέφερε με ταξί δύο μη νόμιμους μετανάστες Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 05, 2015 Rating: 5

Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Γλυκή για τα αγροτικά

Πέμπτη, Νοεμβρίου 05, 2015
Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Γλυκή για τα αγροτικά


Σας ενημερώνουμε ότι αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας με τον Νίκο Παπαδόπουλο (αγρότη, επί σειρά ετών συνδικαλιστή) μέλος του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης και της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα βουλευτή Ν. Λάρισας, θα συναντηθεί με αγρότες και κτηνοτρόφους του νομού μας την ερχόμενη Κυριακή.

Πιο συγκεκριμένα στη Γλυκή την Κυριακή 8/11 και ώρα 12:00 ο Ν. Παπαδόπουλος προσκεκλημένος της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Δήμου Σουλίου, θα μιλήσει σε ανοιχτή εκδήλωση-συζήτηση με θέμα : «Ο κόσμος της αγροτιάς και τα προβλήματά του, μπροστά στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις».
Read More »
Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Γλυκή για τα αγροτικά Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Γλυκή για τα αγροτικά Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 05, 2015 Rating: 5

Καχριμάνης: Έκκληση για τη λύση του ζητήματος των βοσκοτόπων

Πέμπτη, Νοεμβρίου 05, 2015
Καχριμάνης: Έκκληση για τη λύση του ζητήματος των βοσκοτόπων


Η καθυστέρηση που σημειώνεται για την προώθηση του Νομοσχεδίου για τη διαχείριση των βοσκήσιμων γαιών, θέτει σε κίνδυνο τις επιδοτήσεις των κτηνοτρόφων όλης της Ελλάδος, τόνισε σε σημερινές του δηλώσεις ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης. 
Όπως ανέφερε η 23η Οκτωβρίου που είχε τεθεί ως καταληκτική ημερομηνία υπογραφής του Νομοσχεδίου πέρασε άπρακτη, αποδίδοντας την "εμπλοκή" που υπάρχει στις υπηρεσίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος. Γνωστοποίησε μάλιστα, ότι απηύθυνε έκκληση προς τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να παρέμβει προς τα συναρμόδια υπουργεία, ενώ ως λύση για την αντιμετώπιση των δυσλειτουργιών πρότεινε την ανάθεση της αρμοδιότητας των δασών και των δασικών εκτάσεων στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ο Περιφερειάρχης, ανέφερε ότι παρέδωσε τις θέσεις του για το συγκεκριμένο ζήτημα στον Αν. Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Ι. Τσιρώνη κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στα Γιάννενα, ο οποίος δεν έδειξε να διαφωνεί.

"Το κακό είναι όμως- συνέχισε ο Περιφερειάρχης- ότι δεν υπογράφηκε το νομοσχέδιο για τα βοσκοτόπια και ούτε έχει περάσει από τη Βουλή. Δυστυχώς άλλος τρόπος δεν υπάρχει και για μένα πρέπει τα δάση και οι δασικές εκτάσεις να διοικούνται από ένα υπουργείο και αυτό θεωρώ ότι είναι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Έτσι θα σταματήσουμε να περιμένουμε την έκδοση ΚΥΑ από δύο Υπουργεία. Πολλές φορές δεν είναι μόνο οι Υπουργοί που πρέπει να παίξουν το ρόλο, αλλά και οι Υπηρεσίες που δυστυχώς έχουν φέρει την κατάσταση στο απροχώρητο".

Συνεχίζοντας πρόσθεσε και τα εξής:

"Αν μέχρι τέλος Νοεμβρίου δεν έχουν τελειώσει τα θέματα βοσκοτόπων, να μη περιμένει κανένας αγρότης, κανένας που δραστηριοποιείται στον πρωτογενή τομέα στην Ελλάδα να ξαναπάρει ένα ευρώ. Οι Ευρωπαίοι είναι αγανακτισμένοι και τα πρόστιμα που θα επιβληθούν θα είναι τέτοια και δεν ξέρω αν θα μπορέσει να λειτουργήσει το ελληνικό κράτος. Πήραν παρατάσεις, ξαναπήραν παρατάσεις υποσχόμενοι ότι το πρόγραμμα θα είναι συμβατό με ο, τι λένε οι Ευρωπαίοι, όπως έκαναν η Ιταλία, η Γαλλία και η Ισπανία. Εμείς εδώ από ιδεοληψίες και από ανθρώπους που δεν ξέρουν τι τους γίνεται έχουμε φτάσει τα αυτονόητα να τα θεωρούμε δύσκολα. Εμείς ως Περιφερειάρχες θα διαχωρίσουμε τη θέση μας. Έκανα την τελευταία έκκληση προς τον Πρωθυπουργό να δει ότι το θέμα είναι εθνικό και να δώσει λύση, βάζοντας τον κάθε υπουργό και το κάθε υπουργείο στη θέση του. Δεν μπορεί να παίζεται η τύχη της πατρίδας μας από ανθρώπους οι οποίοι δεν ξέρουν τι τους γίνεται".
Read More »
Καχριμάνης: Έκκληση για τη λύση του ζητήματος των βοσκοτόπων Καχριμάνης: Έκκληση για τη λύση του ζητήματος των βοσκοτόπων Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 05, 2015 Rating: 5

«Έφυγε» ο Κώστας Τσάκωνας

Πέμπτη, Νοεμβρίου 05, 2015
«Έφυγε» ο Κώστας Τσάκωνας


Την τελευταία του πνοή άφησε το βράδυ της Τετάρτης, σε ηλικία 72 ετών, ο πολυαγαπημένος ηθοποιός Κώστας Τσάκωνας έπειτα από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο.


Η μάχη με τον καρκίνο

Ο Κώστας Τσάκωνας βρισκόταν αντιμέτωπος με την επάρατη νόσο και είχε υποβληθεί πρόσφατα σε χειρουργική επέμβαση στην ουροδόχο κύστη σε κεντρικό νοσοκομείο της Αθήνας. Παρά τα προβλήματα της ασθένειάς του, αντιμετώπιζε την κατάσταση με χιούμορ και δεν έχανε το κουράγιο του.

Η κηδεία του Κώστα Τσάκωνα θα γίνει στις 11.00 το πρωί του Σαββάτου στο Κοιμητήριο της Αργυρούπολης

Βιογραφία

Ο Κώστας Τσάκωνας γεννήθηκε στις 12 Οκτωβρίου 1943 στην Αθήνα. Φοίτησε στη «Δραματική Σχολή του Λαϊκού Πειραματικού Θεάτρου» του Λεωνίδα Τριβιζά και στη δραματική σχολή «Βεάκη». Η πρώτη του εμφάνιση στον κινηματογράφο έγινε με εντελώς τυχαίο τρόπο σε μια ταινία μικρού μήκους του Κώστα Ζυρίνη.

Στη συνέχεια έπαιξε σε πολλούς πρωταγωνιστικούς ρόλους στον κινηματογράφο, το θέατρο αλλά και στην τηλεόραση. Χαρακτηριστικός ήταν ο ρόλος του στην ταινία «Μάθε παιδί μου γράμματα».

Ο ηθοποιός τραυματίστηκε σοβαρά το 2004, όταν ένα δέντρο έπεσε στο κεφάλι του και σε συνδυασμό με διάφορα προβλήματα υγείας που τον ταλαιπωρούσαν, δεν ήταν πλέον σε θέση να εργαστεί στο θέατρο.

Τα προβλήματα υγείας και η δυσχερής οικονομική του κατάσταση τον οδήγησαν να σκεφτεί να κάνει απεργία πείνας, ως ένδειξη διαμαρτυρίας το Πάσχα του 2011.

Φιλμογραφία:

«Λάβετε θέσεις» (1973)
«Τα χρώματα της ίριδος»» (1974) [αστυνομικός]
«Από που πάνε για τη χαβούζα» (1978)
«Βέγγος ο τρελλός καμικάζι» (1980)
«Θανάση σφίξε κι άλλο το ζωνάρι» (1980) [Νικόδημος (ή παραθυράκιας ή βρυκόλακας)]
«Μάθε παιδί μου γράμματα» (1981) [Δημοσθένης Παπαχριστόφορος]
«Τι έχουν να δουν τα μάτια μου» (1983) [Μήτσος Κουφοβασίλης]
«Χούλιγκανς (κάτω τα χέρια απ’ τα νιάτα!)» (1983) [νονός Γιώργου]
«Εθνική παπάδων» (1984) [ιερομόναχος]
«Θηλυκό θηριοτροφείο» (1984) [Θοδωρής]
«Ρόδα τσάντα & κοπάνα νο3» (1984) [Τιμόθεος]
«Ροκάκιας την ημέρα... το βράδυ καμαριέρα» (1984) [Ιορδάνης]
«Επαγγελματίας οπαδός» (1985) [Κώστας Τσακανίκας]
«Η γυναικάρα απ’ το Κιλκίς» (1985) [Νώντας Κακαλίδης]
«Ιππότης της λιγούρας» (1985) [Μπάμπης]
«Ο κυνηγός της χαμένης φαλάκρας» (1985) [Μπάμπης Ταλαίπωρος]
«Ο προφήτης με την πυρηνική κεφαλή» (1985) [Αδαμάντιος Τριχόπουλος]
«Πόντιος είμαι... αλλά κάνω θεραπεία» (1985) [Θωμάς Ρεζιλίκης / Κανάκης]
«Χωρίς μαλλί και γνώση...» (1985) [Ξεφτέρης]
«Άλλες τον προτιμούν γουλί» (1986) [Βάγγος «Ντέζι»]
«Επάγγελμα: Γυναίκα» (μια ζωή πατίνι)» (1986) [Αμάρανθος]
«Κερατάς και... δαρμένος» (1986) [Ιούλιος]
«Μάθε παιδί μου μπάσκετ» (1986) [Πολύκαρπος Δημητριάδης]
«Ο άνθρωπος από το Τσερνομπίλ» (1986) [Ζήσιμος]
«Ο παπα...μαφίας» (1986) [παπα-Κώστας / Ντάινος Πάρας / δον Μπενίτο]
«Οι Πόντιοι» (1986) [Γιαννίκος]
«Για μια χούφτα... τούβλα» (1987) [Αρίστος Αβράμογλου]
«Καθαρίζω για τη γυναίκα μου» (1987) [Ανδροκλής Καραβοριάς]
«Κλασική περίπτωση βλάβης» (1987)
«Λόρδαν ο βάρβαρος» (1987) [ταχυδακτυλουργός]
«Μας τάπαν κι άλλοι που την είχαν πιο μεγάλη» (1987) [Γρηγόρης Καρακατσίδας]
«Ο ψευδομάρτυρας» (1987) [Παντελής Χατζηκουτουβέας]
«Πόντιος είμαι ό,τι θέλω κάνω» (1987) [Πέτρος]
«Η μεγάλη απόφραξη (Το σκατόμουτρο)» (1988) [Τρύφωνας]
«Φαλακρός στόχος» (1988) [Βασίλης Μπρίλιος]
«Ο τοκογλύφος» (1989) [Κλεόβουλος]
«Ο φακίρης» (1989) [Κώστας («δόκτωρ Γιαχαβάγκας»)]
«Αθηναίοι» (1990) [ιδιοκτήτης γραφείου τελετών]
«Ο κόμης... Τσάκωνας» (1990) [Παναγής Τσάκωνας]
«Φτηνά τσιγάρα» (2000) [Τέλης]
«Η φούσκα» (2001) [αρχιεγκλωβισμένος]
«Magic hour» (2011).
Read More »
«Έφυγε» ο Κώστας Τσάκωνας  «Έφυγε» ο Κώστας Τσάκωνας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 05, 2015 Rating: 5

ΑΕ Καραϊσκάκης-Θεσπρωτός 1-1 (+ΒΙΝΤΕΟ)

Πέμπτη, Νοεμβρίου 05, 2015
ΑΕ Καραϊσκάκης-Θεσπρωτός 1-1 (+ΒΙΝΤΕΟ)

Μετά από πέντε συνεχόμενες νίκες η ΑΕ Καραϊσκάκης αναδείχτηκε ισόπαλη 1-1 στον εντός έδρας αγώνα με τον Θεσπρωτό, σ΄ ένα παιχνίδι όπου οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν μπροστά στο σκορ στο 35΄ με σκόρερ τον πρώην παίκτη των γηπεδούχων, Στέλιο Τζερεμέ. Στο β΄ μισό του αγώνα η ΑΕ Καραϊσκάκης πίεσε, στάθηκε άτυχη καθώς είχε -συνολικά- τα τρία δοκάρια, αλλά λίγο πριν το τέλος (85΄) κατάφερε να σκοράρει με τον Σωκράτη Ευαγγέλου και να πάρει έστω τον βαθμό της ισοπαλίας. Μάλιστα, η Αρτινή ομάδα θα μπορούσε να «κλέψει» ακόμη ένα παιχνίδι στις καθυστερήσεις, αλλά ο Καβαλλάρης αφύλακτος με κεφαλιά από τα δύο μέτρα έστειλε την μπάλα άουτ.

Η ΑΕ Καραϊσκάκης ξεκίνησε πολύ δυνατά την αναμέτρηση και με την συμπλήρωση του πρώτου λεπτού του αγώνα, μετά από σέντρα του Λάμπρου, η κεφαλιά του Μπουσινάκη σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Κωνσταντάκη. Ένα λεπτό μετά, το σουτ του Καπετάνου έδιωξε σε κόρνερ ο πορτιέρο του Θεσπρωτού και στο 5΄ το πρώτο σουτ των φιλοξενούμενων στον αγώνα με τον Τζερεμέ, έβγαλε σε κόρνερ ο Καραγκούνης. Στο 14΄ το σουτ του Ευαγγέλου μπλόκαρε ο Κωνσταντάκης και στο 23΄ μετά από κόρνερ του Τζερεμέ, ο Μήτσης με κεφαλιά έστειλε την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Μετά από φάουλ του Καπετάνου στο 25΄, ο Τζημογιάννης έστειλε με κεφαλιά την μπάλα λίγο άουτ, ενώ την ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του Καπετάνου από το ημικύκλιο στο 29΄. Λίγα λεπτά μετά, στο 35΄ ο Θεσπρωτός πήρε το προβάδισμα στο σκορ, όταν αρχικά ο Αγκιούν Σουκρήογλου σούταρε, με τον Δημητρίου να διώχνει και ο Τζερεμές που πήρε το ριμπάουντ έστειλε την μπάλα με νέο σουτ στα δίχτυα των γηπεδούχων. Με το σκορ στο 1-0 υπέρ του Θεσπρωτού πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια για το ημίχρονο.

Στο β΄ μισό της συνάντησης η ΑΕ Καραϊσκάκης πίεσε αρκετά τους φιλοξενούμενους, παίζοντάς τους στο μεγαλύτερο κομμάτι του ημιχρόνου στο μισό γήπεδο. Στο 51΄ ο Γυφτοκώστας έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, αλλά ο Μπουσινάκης με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ. Δύο λεπτά μετά ο Μπίκας του Θεσπρωτού θα μπορούσε να «καθαρίσει» τον αγώνα, όταν βρέθηκε μόνος του στην περιοχή από πλάγια θέση, αλλά ο Καραγκούνης έδιωξε το σουτ του νεαρού μεσοεπιθετικού της ομάδας της Ηγουμενίτσας. Στο 61΄ ήρθε το δεύτερο δοκάρι για την Αρτινή ομάδα, όταν ο Μπουσινάκης έκανε τη σέντρα και ο Ευαγγέλου με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Σαν να μην έφτανε αυτό, στο 65΄ οι Αρτινοί είχαν τρίτο οριζόντιο δοκάρι και πάλι με κεφαλιά, αυτή τη φορά από τον Τζημογιάννη μετά από φάουλ του Μπουσινάκη. Στο 73΄ ο Μπουσινάκης με ωραία εκτέλεση φάουλ ανάγκασε τον Κωνσταντάκη να πέσει και να αποκρούσει την μπάλα και στο 75΄ ο Χούσος από καλή θέση σούταρε άουτ. Στο 83΄ ο Χούσος έκανε νέο σουτ, αλλά η μπάλα κάπου βρήκε την τελευταία στιγμή και πέρασε κόρνερ. Δύο λεπτά μετά (85΄) από αυτή τη φάση ήρθε το 1-1, όταν ο Παπανίκου έκανε τη σέντρα και ο Ευαγγέλου με ωραία κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας του Κωνσταντάκη. Με την συμπλήρωση των 90 λεπτών αγώνα ο Γεωργίου με μακρινό φάουλ είδε τον Καραγκούνη να διώχνει στη γωνία του. Στο 95΄ η ΑΕ Καραϊσκάκης θα μπορούσε να «κλέψει» το ματς, όταν μετά από σέντρα μέσα στην περιοχή, ο Τζημογιάννης έκανε την κεφαλιά πάσα για τον Καβαλλάρη κι αυτός από τα δύο μέτρα με νέα κεφαλιά αστόχησε, στέλνοντας την μπάλα άουτ. Έτσι έμεινε το 1-1, με την ΑΕ Καραϊσκάκης να έχει δεύτερη απώλεια βαθμών στο πρωτάθλημα (η άλλη το εντός έδρας 0-0 με τον Εθνικό Φιλιππιάδας) και τον Θεσπρωτό να παίρνει έναν σημαντικό βαθμό σε μία πολύ δύσκολη έδρα.

Αρκετά λάθη -τα οποία όμως δεν επηρέασαν την εξέλιξη του σκορ- από το διαιτητικό τρίο της αναμέτρησης. Λάθη τα οποία εκνεύρισαν σε ορισμένες περιπτώσεις παίκτες και φιλάθλους, με αποτέλεσμα στο τέλος να υπάρχουν παράπονα κυρίως από την μεριά της ΑΕ Καραϊσκάκης.

Γήπεδο: Αγίων Αναργύρων Άρτας

Διαιτητής: Παναγιωτόπουλος Βασίλειος (Αιτωλοακαρνανίας)

Βοηθοί: Κακατσίδης Γρ. (Αιτ/νίας), Μπάρκας Παν. (Πρέβεζας)

Παρατηρητής διαιτησίας: Κωνσταντάκης Κων. (Αχαΐας)

ΑΕ Καραϊσκάκης (Σάκης Παπαβασιλείου): Καραγκούνης, Παπανίκου, Λάμπρου, Τζημογιάννης, Χούσος, Κόλλινς, Γυφτοκώστας (60΄ Βασίλιεβιτς), Δημητρίου (76΄ Μάλλιος), Ευαγγέλου, Μπουσινάκης, Καπετάνος (46΄ Καβαλλάρης).

Θεσπρωτός (Παναγιώτης Χατζηπέτρου): Κωνσταντάκης, Μώκος, Πανταζής, Μήτσης, Καρύδης, Μητσέλος Α., Σουκρήογλου, Νάκος, Στεφανίδης (88΄ Σαλταπίδας), Τζερεμές (64΄ Γεωργίου), Μπίκας (71΄ Καρυπιάδης).
Read More »
ΑΕ Καραϊσκάκης-Θεσπρωτός 1-1 (+ΒΙΝΤΕΟ)  ΑΕ Καραϊσκάκης-Θεσπρωτός 1-1 (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 05, 2015 Rating: 5

Παραμυθιά: Ασυνείδητοι, βασάνισαν και θανάτωσαν προστατευόμενο είδος Γερακιού (+ΦΩΤΟ)

Πέμπτη, Νοεμβρίου 05, 2015
Παραμυθιά: Ασυνείδητοι, βασάνισαν και θανάτωσαν προστατευόμενο είδος Γερακιού (+ΦΩΤΟ)

 
 
Μπροστά σε ένα αποτρόπαιο και ντροπιαστικό θέαμα, βρέθηκαν όσοι φυσιολάτρες επέλεξαν για πεζοπορία τον ορεινό όγκο της Παραμυθιάς και πιο συγκεκριμένα την ευρύτερη περιοχή του Αρχαίου Κάστρου Ελέας στην Χρυσαυγή Παραμυθιάς. 
 

Στο παρκινγκ του αρχαίου κάστρου, κείτονταν νεκρό, αρπακτικό πουλί που ανήκει στο είδος Γερακίνα (Buteo buteo), το όποιο προστατεύεται από την ενωσιακή νομοθεσία (Οδηγία για τα Πουλιά 2009/147/EK) και την εθνική νομοθεσία (ΚΥΑ H.Π. 37338/1807/E.103/1-9-10) που ενσωματώνει την ευρωπαϊκή Οδηγία για τα Πουλιά στο εθνικό δίκαιο.Η Γερακίνα ήταν δεμένη με πλαστικό σκοινί, αφού κάποιος/κάποιοι άρρωστος/τοι, έβγαλαν τα εγκληματικά τους ένστικτα, πάνω στο προστατευόμενο αυτό είδος Γερακιού. 
Η paramythia-online.gr επικοινώνησε με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, η οποία και ανέλαβε να καταγγείλει το γεγονός στις αρμόδιες αρχές (δασαρχείο κλπ) ώστε να ακολουθηθούν οι σχετικές από την KYA H.Π. 37338/1807/E.103/1-9-10 (ΦΕΚ 1495/B/6-9-10) διαδικασίες, καθώς και οι προβλεπόμενες από τον νόμο ποινές που είναι φυλάκιση αλλά και διοικητικό πρόστιμο, σύμφωνα με το άρθρο 11 (Κυρώσεις) της ίδιας ΚΥΑ

Το συγκεκριμένο ειδος Γερακίνας είναι ένα μεσαίου μεγέθους, στιβαρό αρπακτικό με εξαιρετικά ποικίλο χρωματισμό στο πτέρωμα, που κυμαίνεται από σχεδόν άσπρο μέχρι σχεδόν μαύρο, με όλους τους ενδιάμεσους συνδυασμούς. Έχει μήκος σώματος από 51 έως 56εκατοστά, άνοιγμα πτερύγων από 117 έως 137 εκατοστά και βάρος από 620 μέχρι 1365 γραμμάρια
Read More »
Παραμυθιά: Ασυνείδητοι, βασάνισαν και θανάτωσαν προστατευόμενο είδος Γερακιού (+ΦΩΤΟ) Παραμυθιά: Ασυνείδητοι, βασάνισαν και θανάτωσαν προστατευόμενο είδος Γερακιού (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 05, 2015 Rating: 5

ΑΝΟΙΧΤΑ ΝΥΧΤΑ – ΜΕΡΑ ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΤΗ ΛΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

Πέμπτη, Νοεμβρίου 05, 2015
ΑΝΟΙΧΤΑ ΝΥΧΤΑ – ΜΕΡΑ ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΤΗ ΛΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ


Αν ήταν, τη δαπάνη φωτισμού να την αναλάμβαναν, από την τσέπη τους, οι Δημοτικοί μας άρχοντες, δεν θα ασχολούμασταν πια με το γεγονός ότι τα φώτα στην στεγασμένη λαϊκή αγορά της Ηγουμενίτσας, παραμένουν μονίμως αναμμένα, νύχτα και μέρα, εργάσιμη ή μη.
Όμως αυτή την δαπάνη, την επωμίζεται ο λαουντζίκος.
Οι κάτοικοι και οι δημότες αυτού του Οργανισμού της Αυτοδιοίκησης.
Δηλαδή όλοι εμείς, που, δυστυχώς, έχουμε μείνει άφραγκοι, από τα συνεχή μνημονιακά χτυπήματα που δεχόμαστε.
Άρα είναι εγκληματική ενέργεια, όλων των αρμοδίων και υπευθύνων της δημοτικής μας αρχής, να επιβαρύνουν με άσκοπες και αδικαιολόγητες δαπάνες τον λαό.
Γι’ αυτό και μέχρι κάποτε να βρεθεί μια Εισαγγελική Αρχή, να τους μπουζουριάσει όλους αυτούς, είμαστε υποχρεωμένοι να διατηρούμε στην επικαιρότητα αυτό το έγκλημα, βέβαιοι όντες, ότι ο Δήμαρχος Γιάννης Λώλος, για τους γνωστούς πια λόγους, αδυνατεί ακόμη και γι’ αυτό να παρέμβει.
Read More »
ΑΝΟΙΧΤΑ ΝΥΧΤΑ – ΜΕΡΑ ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΤΗ ΛΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΑΝΟΙΧΤΑ ΝΥΧΤΑ – ΜΕΡΑ ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΤΗ ΛΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 05, 2015 Rating: 5

Η ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗ ΕΓΝΑΤΙΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΑΚΟΥΜΕ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΗ ΒΛΕΠΟΥΜΕ (+ΒΙΝΤΕΟ)

Πέμπτη, Νοεμβρίου 05, 2015
Η ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗ ΕΓΝΑΤΙΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΑΚΟΥΜΕ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΗ ΒΛΕΠΟΥΜΕ (+ΒΙΝΤΕΟ)Ενα έργο που για σειρά ετών αποτελούσε αίτημα της Ηπείρου και στη συνέχεια μπήκε στο περιθώριο, επανέρχεται στο προσκήνιο. 
Πρόκειται για τη σιδηροδρομική σύνδεση, τη σιδηροδρομική Εγνατία.
Ένα τέτοιο μεγάλο και κοστοβόρο έργο, μπορεί να προκαλεί χαμόγελα ειρωνείας ή αμηχανίας με δεδομένη τη βαθιά οικονομική κρίση, όμως αποτέλεσε το κυρίαρχο ζήτημα στη συζήτηση του Υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Βέρνερ Χόγιερ.
Ο προυπολογισμός του έργου εκτιμάται στα πέντε δις, ενώ αξιοσημείωτο είναι ότι για δέκα περίπου χρόνια, ξοδεύτηκαν ουκ ολίγα χρήματα, προκειμένου να γίνει ένα μεγάλο μέρος των μελετών.
Στην πορεία βέβαια όλα εγκαταλείφθηκαν...
Η σιδηροδρομική Εγνατία - Ηγουμενίτσα-Θεσσαλονίκη-Αλεξανδρούπολη-Ορμένιο- μπαίνει πλέον ως μία προτεραιότητα, χωρίς όμως προς το παρόν να υπάρχουν περισσότερες λεπτομέρειες ή ένα σαφές χρονοδιάγραμμα και πλαίσιο χρηματοδότησης.

Χαρακτηριστές είναι οι δηλώσεις για τη σιδηροδρομική Εγνατία από το μακρυνό 1997, του τότε Νομάρχη Θεσπρωτίας κ. Νίκου Τσώνη, που προέβλεπε ολοκλήρωσή της το 2005.

 
Read More »
Η ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗ ΕΓΝΑΤΙΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΑΚΟΥΜΕ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΗ ΒΛΕΠΟΥΜΕ (+ΒΙΝΤΕΟ) Η ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗ ΕΓΝΑΤΙΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΑΚΟΥΜΕ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΗ ΒΛΕΠΟΥΜΕ (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 05, 2015 Rating: 5

ΠΕΜΠΤΗ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ: ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

Πέμπτη, Νοεμβρίου 05, 2015
ΠΕΜΠΤΗ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ: ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσπρωτίας. καλεί τους εργαζόμενους και το λαό της περιοχής να στηρίξουν το δίκαιο αγώνα των αγροτών.
ΕΡΓΑΤΙΑ – ΑΓΡΟΤΙΑ ΜΙΑ ΦΩΝΗ, ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ
Ε.Ε.- κυβέρνηση – κεφάλαιο με την πολιτική που εφαρμόζουν από κοινού στόχος τους είναι να σαρώσουν ότι έχει απομείνει από κατακτήσεις και δικαιώματα στους εργαζόμενους και να συρρικνώσουν τους μικρομεσαίους αγρότες και η αγροτική παραγωγή να περάσει σε λιγότερα χέρια.
Με την εφαρμογή και του 3ου μνημονίου, που είναι συνέχεια των προηγούμενων , η ζωή του λαού θα χειροτερέψει . Λύση δεν μπορεί να υπάρξει μέσα στη λυκοσυμμαχία της Ε.Ε. και του καπιταλιστικού τρόπου ανάπτυξης. Η μόνη λύση είναι ο λαός να πάρει την υπόθεση στα χέρια του.
Συσπειρωμένοι στα ταξικά σωματεία , στους συλλόγους , στις επιτροπές αγώνα, στις λαϊκές επιτροπές , παλεύοντας για την ανασύνταξη του κινήματος , δυναμώνοντας τη λαϊκή συμμαχία στο δρόμο ...
της αμφισβήτησης , της ρήξης και της ανατροπής συνολικά της πολιτικής που από κοινού εφαρμόζουν Ε.Ε.- κυβερνήσεις – κεφάλαιο .
Για να ανοίξει ο δρόμος η εργατική τάξη και οι σύμμαχοί της να κάνουν κουμάντο του πλούτου που παράγουν για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών της κοινωνίας μέχρι την τελική νίκη κατακτώντας την εξουσία .
Όλοι στη μάχη για την επιτυχία της απεργίας στις 12 Νοέμβρη και τη συμμετοχή στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ την Πέμπτη 12 Νοέμβρη ώρα 10:00 π.μ. στον πεζόδρομο.
Read More »
ΠΕΜΠΤΗ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ: ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΠΕΜΠΤΗ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ: ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 05, 2015 Rating: 5

Δηλώσεις Περιφερειάρχη για τις νομοθετικές ρυθμίσεις διαχείρισης των αστικών στερεών αποβλήτων

Πέμπτη, Νοεμβρίου 05, 2015
Δηλώσεις Περιφερειάρχη για τις νομοθετικές ρυθμίσεις διαχείρισης των αστικών στερεών αποβλήτων


Την εκτίμηση ότι μετά τις τροποποιήσεις που έγιναν την τελευταία στιγμή στο Νομοσχέδιο για τους ΠΕΣΔΑ, θα λήξει, έστω και με μια ακόμη καθυστέρηση το θέμα της διαχείρισης των στερεών αστικών αποβλήτων της Ηπείρου, έκανε σήμερα σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης. Παράλληλα επεσήμανε ότι η Περιφέρεια Ηπείρου, σύμφωνα με τα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας, είναι η μοναδική στην Ελλάδα, στην οποία δεν έχει επιβληθεί πρόστιμο για τη λειτουργία ανεξέλεγκτών ενεργών χωματερών.

"Από την πλευρά της Περιφέρειας Ηπείρου - τόνισε- γίνεται ένας συνεχής αγώνας για να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα όσον αφορά τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων. Σε αυτό τον αγώνα έχουμε μαζί μας και όλους τους Δήμους της Ηπείρου, ενώ με το νομικό καθεστώς που υπήρχε την προηγούμενη τετραετία αγωνιστήκαμε και πετύχαμε το καλύτερο αποτέλεσμα από πλευράς οικονομικής διαχείρισης σε όλη την Ελλάδα. Το σίγουρο είναι ότι σε αυτή την πορεία είδαμε πολλές ιδεοληψίες και πολλούς ανθρώπους οι οποίοι τελικά αγανάκτησαν τη Διοίκηση των Περιφερειών της Ελλάδας. Στα τελευταία νομοσχέδια που ψηφίζει η Κυβέρνηση, εντάχθηκε και η τροποποίηση του άρθρου για την έγκριση του ΠΕΣΔΑ και του νόμου 4042/2012. Μας ανέφεραν ότι αυτές οι αλλαγές ήταν απαιτήσεις της Ε.Ε. και γενικά της τρόικας. Τελικά απεδείχθη ότι δεν ήταν έτσι τα πράγματα και τελευταία έγιναν κάποιες αλλαγές που μετριάζουν το πρόβλημα, αλλά αδικούν κατάφορα την Ήπειρο η οποία έφτασε στο τέρμα και έπρεπε ήδη να εκτελεί το έργο. Η 1/1/2016 είναι κοντά, οπότε και θα αρχίσουν τα πρόστιμα για τις ανακυκλώσεις. Και η Ήπειρος είναι η μόνη Περιφέρεια της χώρας που δεν έχει ούτε ένα ευρώ πρόστιμο για ανεξέλεγκτες χωματερές".

Όπως είπε στη συνέχεια ο Περιφερειάρχης, με τις αλλαγές που επέρχονται, η γνώμη των δύο Γενικών Γραμματέων για τους ΠΕΣΔΑ θα είναι απλή και όχι σύμφωνη, οπότε τον καθοριστικό ρόλο, θα έχει και πάλι το Περιφερειακό Συμβούλιο και η Κ.Υ.Α. που θα εκδίδεται θα είναι μια απλή διαπιστευτική πράξη.

"Αυτό - πρόσθεσε- μετριάζει το αποτέλεσμα, τη θλίψη και την αγανάκτηση για μας που είχαμε φτάσει στο τέλος τη διαδικασία. Θεωρούσαμε ότι ήταν μια πράξη εχθρική και κατά όσων αγωνίζονται για τον τόπο. Με τη νέα πρόταση νόμου εμείς θα συζητήσουμε. Δεν κρύβουμε το γεγονός πως αν χρειαστούν και μεγαλύτερες ποσότητες (σ.σ. για τη λειτουργία της μονάδας Α.Σ.Α.), συζητάμε με την Περιφερειακή Ενότητα Κέρκυρας, για να έχουμε πάντα το βέλτιστο οικονομικό αποτέλεσμα για τους κατοίκους της Ηπείρου".
Read More »
Δηλώσεις Περιφερειάρχη για τις νομοθετικές ρυθμίσεις διαχείρισης των αστικών στερεών αποβλήτων Δηλώσεις Περιφερειάρχη για τις νομοθετικές ρυθμίσεις διαχείρισης των αστικών στερεών αποβλήτων Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 05, 2015 Rating: 5

Σελίδες