Αναστολή χορήγησης αδειών στους αστυνομικούς

Δευτέρα, Μαρτίου 16, 2020
Αναστολή χορήγησης αδειών στους αστυνομικούς


Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Έχοντας υπόψη:

1. Το άρθρο 39 παρ. 1 του ν. 4249/2014 «Αναδιοργάνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, αναβάθμιση Υπηρεσιών του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και ρύθμιση λοιπών θεμάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και άλλες διατάξεις» (Α' 73).

2. Τις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 12 του π.δ. 27/1988 «Άδειες προσωπικού Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη» (Α' 11).

3. Την υπ' αριθ. 80/2019 απόφαση Πρωθυπουργού και Υπουργού Προστασίας του Πολίτη «Ανάθεση αρμοδιοτήτων στον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Ελευθέριο Οικονόμου» (Β' 3058).

4. Την εξαιρετικά επείγουσα ανάγκη να αντιμετωπισθούν οι άμεσοι κίνδυνοι από την εμφάνιση και διάδοση του κορωνοϊού COVID-19, του περιορισμού της εξάπλωσής του και λήψης συναφών και αναγκαίων μέτρων που συνδέονται με την αποστολή της Ελληνικής Αστυνομίας, ως ιδιαίτερου ένοπλου σώματος ασφαλείας.

5. Την από 16-3-2020 πρόταση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, αποφασίζουμε:

1. Αναστέλλουμε τη χορήγηση των κανονικών και βραχειών αδειών στο ένστολο προσωπικό όλων των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας, από 17-32020 μέχρι νεωτέρας, προς αντιμετώπιση όλως εξαιρετικών και εκτάκτων υπηρεσιακών αναγκών, και ειδικότερα την εξαιρετικά επείγουσα και απρόβλεπτη ανάγκη για τον περιορισμό της διασποράς του κορώνοϊού COVID-19, με τη λήψη μέτρων αρμοδιότητάς της.

2. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις να χορηγηθούν άδειες στο ένστολο προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, που έχει απόλυτη ανάγκη για σοβαρούς προσωπικούς ή οικογενειακούς λόγους, με ειδικά αιτιολογημένη απόφαση των αρμοδίων για την έγκριση, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 14 του π.δ.27/1986 (Α' 11).Αθήνα, 16 Μαρτίου 2020
Read More »
Αναστολή χορήγησης αδειών στους αστυνομικούς Αναστολή χορήγησης αδειών στους αστυνομικούς Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 16, 2020 Rating: 5

Κλείνουν οι Εκκλησίες με απόφαση του Πρωθυπουργού

Δευτέρα, Μαρτίου 16, 2020
Κλείνουν οι Εκκλησίες με απόφαση του Πρωθυπουργού


Αναστέλλονται όλες οι λατρευτικές συνάξεις εκτός των κυριακάτικων Θείων Λειτουργιών, οι οποίες θα τελούνται κανονικά μεταξύ 7 και 8 το πρωί, σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία συνήλθε το απόγευμα εκτάκτως προκειμένου να λάβει αποφάσεις για τη στάση της απέναντι στο θέμα του κορωνοϊού.

Επίσης, η ΔΙΣ ενημερώνει τους πιστούς πως τα Μυστήρια θα τελούνται μόνο σε στενό οικογενειακό κύκλο, εφόσον δεν μπορούν να ακυρωθούν, ενώ οι κηδείες μόνο με τους στενούς συγγενείς, όπως και τα μνημόσυνα μόνον επί του τάφου.

Επιπρόσθετα, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος προτρέπει τους ηλικιωμένους και τα άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού να παραμένουν στις οικίες τους, προκειμένου να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός τους με άλλους συνανθρώπους τους.

Επιπλέον, στο ανακοινωθέν που εξεδόθη επισημαίνεται ότι στις Ιερές Μονές θα τελούνται οι προβλεπόμενες Ιερές Ακολουθίες χωρίς τη συμμετοχή προσκυνητών.

Τέλος, μεταξύ άλλων, τονίζει ότι «Υιοθετεί όλα τα μέτρα, που λαμβάνει άμεσα η Ελληνική Πολιτεία για την αντιμετώπιση διασποράς του ιού και το ίδιο θα πράξει σε οτιδήποτε άλλο υποδειχθεί σε σχέση προς την πορεία εξέλιξης του ιού κατά το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα».

«Η προστασία της δημόσιας υγείας επιβάλλει ξεκάθαρες αποφάσεις» αναφέρει ο πρωθυπουργός σε ανάρτησή του στο twitter

«Με απόφαση της κυβέρνησης αναστέλλονται οι λειτουργίες σε όλους τους χώρους θρησκευτικής λατρείας κάθε δόγματος και θρησκείας. Εκκλησίες παραμένουν ανοικτές μόνο για ατομική προσευχή» αναφέρει σε ανάρτησή του στο twitter ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και τονίζει «Η προστασία της δημόσιας υγείας επιβάλλει ξεκάθαρες αποφάσεις».

Αναστολή τέλεσης λειτουργιών σε όλους τους χώρους θρησκευτικής λατρείας, κάθε δόγματος και θρησκείας

Την αναστολή της τέλεσης κάθε είδους λειτουργίας και ιεροπραξίας σε όλους τους χώρους θρησκευτικής λατρείας κάθε δόγματος και θρησκείας για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας, ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως.

Εξαιρούνται οι κηδείες και ταφικές εκδηλώσεις και η ατομική προσευχή. Για τις δύο αυτές περιπτώσεις θα πρέπει να τηρούνται αυστηρά μέτρα προστασίας, τα οποία θα εξειδικευτούν σε Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργείων Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υγείας.

Η αναστολή ισχύει άμεσα, για το διάστημα από 16 Μαρτίου μέχρι και 30 Μαρτίου.
Read More »
Κλείνουν οι Εκκλησίες με απόφαση του Πρωθυπουργού Κλείνουν οι Εκκλησίες με απόφαση του Πρωθυπουργού Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 16, 2020 Rating: 5

Ιερά Σύνοδος: ''Ανοιχτές οι Εκκλησίες για κατ’ ιδίαν προσευχή και λιτή τέλεση Θείας Λειτουργίας''

Δευτέρα, Μαρτίου 16, 2020
Ιερά Σύνοδος: ''Ανοιχτές οι Εκκλησίες για κατ’ ιδίαν προσευχή και λιτή τέλεση Θείας Λειτουργίας''


Συνήλθε εκτάκτως σήμερα, 16 Μαρτίου 2020 η Διαρκής Ιερά Σύνοδος (Δ.Ι.Σ.) της Εκκλησίας της Ελλάδος της 163ης Συνοδικής Περιόδου, υπό την προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου προκειμένου να επανεκτιμήσει τις αποφάσεις Της εξαιτίας της εκθετικής αυξήσεως των κρουσμάτων του κορωνοΐού. Στην Συνεδρία παρέστησαν και οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες των 11 Ιερών Μητροπόλεων της Αττικής.

Η Δ.Ι.Σ. και οι Σεβασμιώτατοι ενημερώθηκαν για τους κινδύνους διασποράς του κορωνοϊού από τον κ. Σωτήριο Τσιόδρα, Καθηγητή Λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπο του Υπουργείου Υγείας, ο οποίος προσκλήθηκε υπό του Μακαριωτάτου Προέδρου προς τον σκοπό αυτό.

Μετά την ενημέρωση ακολούθησε εκτενής διαλογική συζήτηση. Κατοπιν της συζητήσεως η Δ.Ι.Σ. απεφάσισε:

1. Οι Ιεροί Ναοί να παραμείνουν ανοικτοί για κατ’ ιδίαν προσευχή των πιστών.

2. Παρακαλεί τους πάντες και ιδιαιτέρως τους ηλικιωμένους ανθρώπους και όσους ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού να παραμένουν στις οικίες τους, προκειμένου να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός τους με άλλους συνανθρώπους τους. Ο καθένας πρέπει να αισθάνεται σαν να είναι φορέας του συγκεκριμένου ιού, τον οποίο οφείλει να μην μεταδώσει στον διπλανό του, και ως εκ τούτου πρέπει να προφυλάξει τους συνανθρώπους του και τον εαυτό του.

Με αίσθημα ποιμαντικής ευθύνης λοιπόν υποδεικνύει την λιτή τέλεση της Θείας Λειτουργίας από την ερχόμενη Κυριακή (22.3.2020) μέχρι του Σαββάτου του Λαζάρου (11.4.2020), από 7:00 έως 8:00 π.μ., ως και κατά την εορτή του Ευαγγελισμού. 

3. Αναβάλλονται προσωρινώς όλες οι καθημερινές Ιερές Ακολουθίες και όλα τα προγραμματισμένα Μυστήρια Βαπτίσεως και Γάμου, εν περιπτώσει δε ανάγκης η τέλεση των ανωτέρω Μυστηρίων θα πραγματοποιείται με την παρουσία αποκλειστικώς και μόνο των γονέων, του αναδόχου και του παρανύμφου.

4. Οι κηδείες θα πραγματοποιούνται εντός του Ιερού Ναού με την παρουσία μόνον του στενού οικογενειακού περιβάλλοντος του κεκοιμημένου. Καθ’ όμοιο τρόπο θα τελούνται και τα μνημόσυνα μόνον επί του τάφου των κεκοιμημένων. 

5. Στις Ιερές Μονές θα τελούνται οι προβλεπόμενες Ιερές Ακολουθίες υπό των Μοναστικών Αδελφότητων άνευ της συμμετοχής προσκυνητών.

6. Υιοθετεί όλα τα μέτρα, που λαμβάνει άμεσα η Ελληνική Πολιτεία για την αντιμετώπιση διασποράς του ιού και το ίδιο θα πράξει σε ο,τιδήποτε άλλο υποδειχθεί σε σχέση προς την πορεία εξέλιξης του ιού κατά το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

7. Συνιστά ηρεμία, αυτοσυγκράτηση, εμπιστοσύνη στις Υγειονομικές Αρχές και στην Κυβέρνηση και προτρέπει στην αποφυγή δημιουργίας αισθήματος πανικού και ανασφάλειας. Τονίζει δε και πάλι ότι υποχρέωση όλων είναι η συμμόρφωση στους κανόνες υγιεινής και στις εντολές των αρμοδίων υπηρεσιών Δημοσίας Υγείας σύμφωνα και με τις προηγούμενες Εγκυκλίους της Ιεράς Συνόδου. 

8. Εκτιμά την διακριτικότητα με την οποία η Πολιτεία εκφράζει τον σεβασμό της προς το θρησκευτικό αίσθημα των πιστών της Εκκλησίας μας. Δηλώνει επίσης ότι εάν η εξέλιξη στο επόμενο χρονικό διάστημα οδηγήσει τις αρμόδιες αρχές στην απόφαση για την λήψη επί πλέον εκτάκτων μέτρων, θα επανέλθει προκειμένου να εξετασθεί και πάλι το θέμα. 

Οι αποφάσεις αυτές της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου είναι αποτέλεσμα της κενωτικής και αγαπητικής διαθέσεως της Εκκλησίας μας και της βουλήσεώς Της να αγκαλιάσει το σύνολο των ανθρώπων που κατοικούν στην Πατρίδα μας. 

Προτρέπει τους χριστιανούς μας κάθε βράδυ από τις 10:00 μέχρι τις 10:15 να προσεύχονται μαζί μας στα σπίτια τους υπέρ της καταπαύσεως του πειρασμού και της νόσου και υπέρ της ενισχύσεως του θυσιαστικού έργου των ιατρών, του νοσηλευτικού προσωπικού και των επιστημόνων – ερευνητών, τους οποίους και ευγνωμόνως ευχαριστεί και ευλογεί.

Ήδη στα Μοναστήριά μας έχει σημάνει συναγερμός αδιάλειπτης προσευχής.

Ευχή όλων μας είναι ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός να παράσχει ανάπαυση στους ήδη κεκοιμημένους αδελφούς μας από τον θανατηφόρο αυτό ιό και την εξ ύψους παρηγορία στους πενθούντες συγγενείς τους, δεόμεθα δε για την θεραπεία και ταχεία ανάρρωση των νοσούντων και πλήρη εξάλειψη της φοβεράς αυτής δοκιμασίας.
Read More »
Ιερά Σύνοδος: ''Ανοιχτές οι Εκκλησίες για κατ’ ιδίαν προσευχή και λιτή τέλεση Θείας Λειτουργίας'' Ιερά Σύνοδος: ''Ανοιχτές οι Εκκλησίες για κατ’ ιδίαν προσευχή και λιτή τέλεση Θείας Λειτουργίας'' Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 16, 2020 Rating: 5

Κορωνοϊός: 21 νέα κρούσματα - Υποχρεωτική καραντίνα για 14 ημέρες για όσους έρχονται από το εξωτερικό

Δευτέρα, Μαρτίου 16, 2020
Κορωνοϊός: 21 νέα κρούσματα - Υποχρεωτική καραντίνα για 14 ημέρες για όσους έρχονται από το εξωτερικό


Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας - 65 ασθενείς νοσηλεύονται, 9 διασωληνωμένοι, 51 κρούσματα χωρίς γνωστή πηγή - Ελέγχους για την τήρηση της καραντίνας από όσους έρχονται από το εξωτερικό προανήγγειλε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς - Ανοιχτά και την Κυριακή τα σούπερ μάρκετ

Τον απολογισμό του τελευταίου εικοσιτετράωρου της μάχης ενάντια στον κορωνοϊό ανακοινώνει αυτή την ώρα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας. H διασπορά της νόσου σε όλο τον κόσμο συνεχίζεται, είπε ο κ.Τσιόδρας και ανακοίνωσε 21 νέα κρούσματα στην Ελλάδα το τελευταίο εικοσιτετράωρο. Το σύνολο των κρουσμάτων ανέρχεται στα 352. Εννέα ασθενείς είναι διασωληνωμένοι σε νοσοκομεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας. Η σημερινή ενημέρωση έγινε παρουσία του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά. 

Όπως είπε ο κ.Τσιόδρας, το 51% των κρουσμάτων είναι άνδρες και τα περισσότερα κρούσματα εντοπίζονται στην Αθήνα. Παράλληλα, αυξήθηκαν και σήμερα τα κρούσματα των οποίων η πηγή είναι απροσδιόριστη και φτάνουν πλέον τα 51. Όπως έχει πει ο κ.Τσιόδρας αυτά τα κρούσματα είναι που προκαλούν τη μεγαλύτερη ανησυχία , αφού δείχνουν την πορεία διασποράς του ιού στην κοινότητα. Εχουν εξεταστεί περισσότερα από 4.300 δείγματα. 

Οπως ανακοίνωσε ο κ. υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Ν. Χαρδαλιάς, εξειδικεύοντας τα μέτρα που γνωστοποιήθηκαν το πρωί από την κυβέρνηση, τα super market θα είναι ανοικτά και τις Κυριακές, ενώ θα λειτουργούν από τις 7 το πρωί, έως τις 10 το βράδυ. Παράλληλα, ο κ.Χαρδαλιάς σημείωσε ότι η Πολιτική Προστασία θα έχει στη διάθεσή της τις λίστες των επιβατών που φθάνουν στην Ελλάδα και δειγματοληπτικά, έστω, θα γίνεται έλεγχος για την τήρηση της καραντίνας από την πλευρά τους. Σημειώνεται ότι όπως ανακοίνωσε νωρίτερα η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, όσοι έρχονται από το εξωτερικό θα μπαίνουν υποχρεωτικά σε καραντίνα για 14 ημέρες.
Read More »
Κορωνοϊός: 21 νέα κρούσματα - Υποχρεωτική καραντίνα για 14 ημέρες για όσους έρχονται από το εξωτερικό Κορωνοϊός: 21 νέα κρούσματα - Υποχρεωτική καραντίνα για 14 ημέρες για όσους έρχονται από το εξωτερικό Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 16, 2020 Rating: 5

Κλειστό παρέμεινε σήμερα το Δημαρχείο Φιλιατών λόγω απολύμανσης

Δευτέρα, Μαρτίου 16, 2020
Κλειστό παρέμεινε σήμερα το Δημαρχείο Φιλιατών λόγω απολύμανσης


Κλειστό παρέμεινε σήμερα το Δημαρχείο Φιλιατών ώστε να γίνει απολύμανση όλων των χώρων, όπως ανακοίνωσε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Τσότσης μέσα από το προφίλ του στο facebook:

"Το Δημοτικό κατάστημα θα είναι για σήμερα κλειστό.
Θα γίνει η προβλεπόμενη απολύμανση.
Απολύμανση θα γίνει σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου (πλατείες , δρόμοι κλπ).Το δημ. στάδιο σύμφωνα με τις εντολές,από σήμερα θα παραμείνει κλειστό.
Οι υπηρεσίες του Δήμου θα λειτουργήσουν από αύριο με μειωμένο προσωπικό για απαραίτητες υπηρεσίες,και ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία.
Θα παρακαλέσω να είμαστε εγκρατείς στο θέμα σκουπίδια.
Δεν φοβόμαστε αλλά ΠΡΟΣΈΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ.
Να έχουμε την υγεία μας.
Καλή συνέχεια με υπομονή θάρρος αυτοσυγκράτηση αλλά και χιούμορ."

Τσότσης Δημ.
Αντιδήμαρχος υπεύθυνος προσωπικού.
Read More »
Κλειστό παρέμεινε σήμερα το Δημαρχείο Φιλιατών λόγω απολύμανσης Κλειστό παρέμεινε σήμερα το Δημαρχείο Φιλιατών λόγω απολύμανσης Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 16, 2020 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Αναστάτωση πριν λίγο στο ΚΤΕΛ, στο δρομολόγιο που έφτασε από Αθήνα

Δευτέρα, Μαρτίου 16, 2020
Ηγουμενίτσα: Αναστάτωση πριν λίγο στο ΚΤΕΛ, στο δρομολόγιο που έφτασε από Αθήνα


Αναστάτωση επικράτησε το μεσημέρι της Δευτέρας στον υπεραστικό σταθμό του ΚΤΕΛ Θεσπρωτίας στην Ηγουμενίτσα.

Γυναίκα επιβάτης που ταξίδευε από την Αθήνα προς την Ηγουμενίτσα, ενημέρωσε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τον οδηγό πως είχε υψηλό πυρετό.

Αμέσως ενημερώθηκαν οι υγειονομικές αρχές, οι οποίες τους συνέστησαν να ακολουθήσουν τις οδηγίες ΕΟΔΥ.

Με το που έφτασε το λεωφορείο στην Ηγουμενίτσα, η γυναίκα λαμβάνοντας όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις, μετέβη άμεσα στο σπίτι της.

Στο σημείο βρέθηκαν και άντρες της αστυνομικής διεύθυνσης Θεσπρωτίας, οι οποίοι κράτησαν τα στοιχεία τόσο της γυναίκας, αλλά και του οδηγού και των υπολοίπων λίγων συνεπιβατών, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.
Read More »
Ηγουμενίτσα: Αναστάτωση πριν λίγο στο ΚΤΕΛ, στο δρομολόγιο που έφτασε από Αθήνα Ηγουμενίτσα: Αναστάτωση πριν λίγο στο ΚΤΕΛ, στο δρομολόγιο που έφτασε από Αθήνα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 16, 2020 Rating: 5

Μειώνονται τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ Θεσπρωτίας

Δευτέρα, Μαρτίου 16, 2020
Μειώνονται τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ Θεσπρωτίας


ΟΛΑ ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΚΤΕΛ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.
ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΣΤΕ ΣΤΑ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ ΜΑΣ.
ΤΗΛ. 2665022309
Read More »
Μειώνονται τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ Θεσπρωτίας Μειώνονται τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 16, 2020 Rating: 5

ΕΚΤΑΚΤΟ: Κλείνουν όλα τα εμπορικά καταστήματα

Δευτέρα, Μαρτίου 16, 2020
ΕΚΤΑΚΤΟ: Κλείνουν όλα τα εμπορικά καταστήματα


ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΑΝΟΙΧΤΑ SUPERMARKET, ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ, ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ, ΠΡΑΤΗΡΙΑ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΚΑΙ ΦΟΥΡΝΟΙ

Την αναστολή λειτουργίας όλων των εμπορικών καταστημάτων -πλην σούπερ μάρκετ, φαρμακείων, φούρνων, τραπεζών και βενζινάδικων-, την αναστολή δακτυλίου έως τις 30 Απριλίου και καραντίνα 14 ημερών για τους ξένους επισκέπτες ανακοίνωσε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

Παράλληλα η κυρία Πελώνη ανέφερε πως «Δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα οι φήμες για καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας», σημειώνοντας παράλληλα, ότι η κυβέρνηση παίρνει σταδιακά τα μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών από τον κορωνοϊό. 

Επίσης, η κυρία Πελώνη ανέφερε ότι συντονιστικό ρόλο στην κρίση αυτή αναλαμβάνει ο νέος υφυπουργός Νίκος Χαρδαλίας, ενώ σημείωσε πως όσοι έρχονται στην Ελλάδα από το εξωτερικό θα μπαίνουν σε κατ’ οίκον καραντίνα για 14 ημέρες.

Επιπλέον, η κυρία Πελώνη τόνισε ότι θα επιβάλλονται πρόστιμα 5.000 ευρώ σε όσους επιδεικνύοντας αντικοινωνική συμπεριφορά παραβιάζουν τα μέτρα.

Η ΠΝΠ προβλέπει καταγραφή αποθεμάτων για την επάρκεια μέσων ατομικής προστασίας και προσωπικής υγιεινής. Οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτό υποχρεούνται να υποβάλουν εντός δυο ημερών στοιχεία αποθεμάτων. Η μη υποβολή ή υποβολή ανακριβούς δήλωσης θα επιφέρει διοικητικά πρόστιμα από 1.000 έως 100.000 ευρώ.

Τέλος η κυρία Πελώνη σημείωσε πως τόσο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και η οικογένειά του υποβλήθηκαν σε τεστ για τον κορωνοϊό και βρήκαν αρνητικοί.
Read More »
ΕΚΤΑΚΤΟ: Κλείνουν όλα τα εμπορικά καταστήματα ΕΚΤΑΚΤΟ: Κλείνουν όλα τα εμπορικά καταστήματα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 16, 2020 Rating: 5

Σε κατ' οίκον περιορισμό υπάλληλος του Δημαρχείου Φιλιατών

Δευτέρα, Μαρτίου 16, 2020
Σε κατ' οίκον περιορισμό υπάλληλος του Δημαρχείου Φιλιατών


Σε οικειοθελή κατ' οίκον περιορισμό βρίσκεται από την Κυριακή, υπάλληλος του Δημαρχείου Φιλιατών, μαζί με το ανήλικο παιδί της, σύμφωνα με πληροφορίες του thespro.gr.

Η γυναίκα, δείχνοντας υπέρμετρο αίσθημα κοινωνικής ευθύνης, τήρησε κατά γράμμα όλη την ενδεδειγμένη διαδικασία, επικοινωνώντας αρχικά με τον εφημερεύοντα ιατρό και μετά από ραντεβού προσήλθε στο νοσοκομείο, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης (μάσκα, γάντια και τις απαραίτητες αποστάσεις), τόσο η ίδια, όσο και το παιδί της.

Από την εξέταση που ακολούθησε από τον παθολόγο ιατρό, δεν κρίθηκε απαραίτητο μεταφερθούν στα Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων το οποίο είναι νοσοκομείο αναφοράς για την Ήπειρο, αφού πέρα από δέκατα, δεν εμφάνιζαν κανένα άλλο ύποπτο σύμπτωμα που θα δικαιολογούσαν την περαιτέρω εξέταση.

Η γυναίκα αποφάσισε να τεθεί σε οικειοθελή κατ' οίκον περιορισμό, μετά και από τις συστάσεις των γιατρών.
Χρειάζεται να υπάρξει ψυχραιμία, καθώς βρισκόμαστε σε εποχή που αναπτύσσονται και άλλες ιώσεις και δεν πρέπει να αντιμετωπίζουμε την παραμικρή ίωση με πανικό.

Εάν μάλιστα ακολουθήσουμε το παράδειγμα της υπαλλήλου του Δημαρχείου Φιλιατών, είναι σίγουρο πως θα βοηθήσουμε τόσο στη μη εξάπλωση του κορωναϊου αλλά βοηθήσουμε και το εθνικό σύστημα υγείας να αντεπεξέλθει στην αναμενόμενη αύξηση των κρουσμάτων.
Read More »
Σε κατ' οίκον περιορισμό υπάλληλος του Δημαρχείου Φιλιατών Σε κατ' οίκον περιορισμό υπάλληλος του Δημαρχείου Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 16, 2020 Rating: 5

Δήμος Ηγουμενίτσας: Λήψη επιπρόσθετων μέτρων σε υπηρεσίες - Κλειστές οι παιδικές χαρές

Δευτέρα, Μαρτίου 16, 2020
Δήμος Ηγουμενίτσας: Λήψη επιπρόσθετων μέτρων σε υπηρεσίες - Κλειστές οι παιδικές χαρές


Ο Δήμος Ηγουμενίτσας συνεχίζοντας την προσπάθεια περιορισμού της εξάπλωσης του κορωνοϊού και ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και των αρμόδιων αρχών, προχωρά στη λήψη επιπρόσθετων μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας. 

Πιο συγκεκριμένα μέχρι νεωτέρας: 
· Η τέλεση των πολιτικών γάμων θα πραγματοποιείται μόνο παρουσία του ζεύγους και των μαρτύρων. 
· Τα ΚΕΠ του Δήμου θα λειτουργούν Δευτέρα – Παρασκευή κατά τις ώρες 8:00-14:00, αποκλειστικά και μόνο για επείγουσες υποθέσεις. 
· Απαγορεύεται η συνάθροιση σε ανοιχτούς και κλειστούς αθλητικούς χώρους και παιδικές χαρές του Δήμου, τα οποία θα παραμείνουν κλειστά. 
· Οι δηλώσεις ληξιαρχικών πράξεων θανάτου θα διενεργούνται κανονικά και χωρίς προηγούμενη συνεννόηση. 
· Απαγορεύεται η απόρριψη κλαδιών και λοιπών ογκωδών αντικειμένων σε οποιοδήποτε σημείο. 

Αναφορικά με την εξυπηρέτηση των πολιτών από τις υπηρεσίες του Δήμου, της ΔΕΥΑΗ και του ΠΑΚΠΠΟ, ισχύει η προηγούμενη ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται ότι οι πολίτες θα εξυπηρετούνται μέσω τηλεφώνου και e-mail, εκτός από τις επείγουσες υποθέσεις και μόνο, οι οποίες θα εξυπηρετούνται δια ζώσης το διάστημα 8:00-12:00. 

Επιπλέον ενημερώνουμε ότι ο Δήμαρχος και οι Αντιδήμαρχοι θα δέχονται τους πολίτες, κατόπιν τηλεφωνικών ραντεβού, για την αποφυγή συνωστισμού. 

Στοιχεία Επικοινωνίας Υπηρεσιών 

Γραφείο Δημάρχου 
· Τηλέφωνο: 2665361101 

Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών & Δόμησης 
· Τηλέφωνο: 2665361103 
· Fax: 2665361123 

Υπηρεσίες Πολεοδομίας 
· Τηλέφωνο: 2665361251 

Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας, Υγείας, Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νέας Γενιάς 
· Τηλέφωνο: 2665021003, 2665021004, 2665029071 

Διεύθυνση Διοικητικών Υπηρεσιών 
· Τηλέφωνο: 2665361162 

Δημοτολόγιο & Ληξιαρχείο 
· Τηλέφωνο: 2665361205 

Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών 
· Τηλέφωνο: 2665361102 
· e-mail: igoumen2@otenet.gr

Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Ποιότητας Ζωής 
· Τηλέφωνο: 2665021150 

Όρχος οχημάτων 
· Τηλέφωνο 2665022626 

Διεύθυνση ΚΕΠ 
· Τηλέφωνο 2665361220 

ΔΕΥΑΗ 
· Τηλέφωνο: 2665023223 
· e-mail: deyahg@otenet.gr 

ΠΑΚΠΠΟ 
· Τηλέφωνο: 2665360021 

Ας διασφαλίσουμε όλοι μαζί την δημόσια υγεία. Δεν φοβόμαστε, ενημερωνόμαστε και τηρούμε τους κανόνες υγιεινής. 

Προφυλάσσουμε τους ηλικιωμένους και τις ευπαθείς ομάδες ακολουθώντας τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και των αρμόδιων φορέων.
Read More »
Δήμος Ηγουμενίτσας: Λήψη επιπρόσθετων μέτρων σε υπηρεσίες - Κλειστές οι παιδικές χαρές Δήμος Ηγουμενίτσας: Λήψη επιπρόσθετων μέτρων σε υπηρεσίες - Κλειστές οι παιδικές χαρές Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 16, 2020 Rating: 5

Φιλιάτες: Εκτός νοσοκομείου οι αιμοληψίες

Δευτέρα, Μαρτίου 16, 2020
Φιλιάτες: Εκτός νοσοκομείου οι αιμοληψίες 


Σε συνέχεια του Γ2γ/15141/9-3-2020 εγγράφου του Υπουργείου Υγείας και σε συνεργασία με το Δήμο Φιλιατών οι Αιμοληψίες της Υπηρεσίας Αιμοδοσίας του Νοσοκο- 

μείου μας μεταφέρονται στο ΚΑΠΗ του Δήμου Φιλιατών ( απέναντι από το Β΄ Δημοτικό Σχολείο πλησίον της πλατείας του ΚΤΕΛ Φιλιατών) από σήμερα 12-3-2020 και μέχρι νεωτέρας. 

Οι αιμοληψίες θα πραγματοποιούνται από 09:00 π.μ. - 11:00 π.μ. 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τηλεφωνούν στην Γραμματεία εξωτερικών ιατρείων του Νοσοκομείου ( 2664360228 ) για περισσότερες πληροφορίες. 

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ 
κ.α.α. 
ΘΩΜΑΣ ΝΤΟΥΡΟΣ 
Δ/ντής Ιατρικής Υπηρεσίας
Read More »
Φιλιάτες: Εκτός νοσοκομείου οι αιμοληψίες Φιλιάτες: Εκτός νοσοκομείου οι αιμοληψίες Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 16, 2020 Rating: 5

ΔΕΗ Ηγουμενίτσας: Αναστέλλεται η εξυπηρέτηση με τη φυσική παρουσία των πελατών

Δευτέρα, Μαρτίου 16, 2020
ΔΕΗ Ηγουμενίτσας: Αναστέλλεται η εξυπηρέτηση με τη φυσική παρουσία των πελατών


Στο πλαίσιο λήψης προληπτικών μέτρων και δεδομένου ότι ο ΔΕΔΔΗΕ αποτελεί την πιο κρίσιμη Μονάδα για την εύρυθμη λειτουργία όλων των υπολοίπων δομών της πόλης, σας ανακοινώνουμε ότι για μικρό χρονικό διάστημα, αναστέλλεται η εξυπηρέτηση με τη φυσική παρουσία των πελατών. 

Η εξυπηρέτηση των πελατών μας μπορεί να γίνεται τηλεφωνικά με τους εξής τρόπους: 

1. Στο Τηλεφωνικό Κέντρο Εξυπηρέτησης Πελατών του ΔΕΔΔΗΕ 11500 ή 2111900500 όλο το εικοσιτετράωρο 7 ημέρες την εβδομάδα. 

2. Στα τηλέφωνα: 
2665023237 Εξυπηρέτηση πελατών 
2665024236 Εξυπηρέτηση πελατών 

τις ώρες από 07:00 έως 15:00 

Σημειώνεται ότι: 
· Για την περίπτωση που για την εξυπηρέτησή σας απαιτείται φυσική παρουσία, τότε παρέχεται η δυνατότητα προγραμματισμένου ραντεβού στις εγκαταστάσεις μας, για την αποφυγή συνωστισμού και τη βέλτιστη εξυπηρέτηση του κοινού. 
· Για την περίπτωση βλάβης – εκτός από το 11500 και 2111900500 μπορείτε να δηλώσετε το πρόβλημα ηλεκτροδότησης τους ακινήτου σας και στη διαδικτυακή εφαρμογή στον ιστότοπο του ΔΕΔΔΗΕ (www.deddie.gr)

Σας ευχαριστούμε θερμά για την κατανόηση και θα σας ενημερώσουμε το συντομότερο δυνατό για την αποκατάσταση της κανονικής λειτουργίας της Μονάδας μας.
Read More »
ΔΕΗ Ηγουμενίτσας: Αναστέλλεται η εξυπηρέτηση με τη φυσική παρουσία των πελατών ΔΕΗ Ηγουμενίτσας: Αναστέλλεται η εξυπηρέτηση με τη φυσική παρουσία των πελατών Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 16, 2020 Rating: 5

Διά περιφοράς η σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου λόγω κορωναϊού

Δευτέρα, Μαρτίου 16, 2020
Διά περιφοράς η σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου λόγω κορωναϊού 


Η προγραμματισμένη για σήμερα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα γίνει διά περιφοράς.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
ΜΑΡΤΙΝΗΣ ΔΟΝΑΤΟΣ
Read More »
Διά περιφοράς η σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου λόγω κορωναϊού Διά περιφοράς η σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου λόγω κορωναϊού Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 16, 2020 Rating: 5

Σελίδες