Θετικές εξελίξεις δρομολογούνται για ζητήματα της Περιφέρειας Ηπείρου

Σάββατο, Νοεμβρίου 02, 2019
Θετικές εξελίξεις δρομολογούνται για ζητήματα της Περιφέρειας Ηπείρου 
 

Θετικές είναι οι εξελίξεις που διαγράφονται για διάφορα ζητήματα που ενδιαφέρουν την Περιφέρεια Ηπείρου, όπως προέκυψε από συναντήσεις που είχε την Πέμπτη ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης με Κυβερνητικά στελέχη.

Πρόκειται για το πρόγραμμα καταπολέμησης της ανεργίας, την παραχώρηση των εγκαταστάσεων της πρώην Γεωργικής Σχολής Κατσικά Ιωαννίνων, την παραχώρηση του προκατασκευασμένου και υψηλών προδιαγραφών Κλειστού Γυμναστήριου που είναι εγκατεστημένο στο πρώην Αεροδρόμιο Ελληνικού και την εκπόνηση των διαχειριστικών σχεδίων βόσκησης. Επίσης ο Περιφερειάρχης ανακοίνωσε την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής του οδικού έργου Ζωτικό- Μπεστιά και προέβη σε ανακοινώσεις για την επιδιωκόμενη ίδρυση και λειτουργία τεχνόπολης.

Αναλυτικά:

ΕΣΠΑ και πρόγραμμα ανεργίας

Η πορεία του Ε.Π. Ήπειρος 2013-2020 ήταν το βασικό αντικείμενο της συζήτησης που είχε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Ιωάννη Τσακίρη, στην οποία παρευρίσκονταν επίσης ο Γενικός Γραμματέας ΕΣΠΑ κ. Δημήτρης Σκάλκος, η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης κ. Σταυρούλα Μπραΐμη – Μπότση και η Προϊσταμένη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης κ. Εύη Παπανικολάου.

Ένα από τα ζητήματα που συζητήθηκαν εκτενώς ήταν το πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων νέων επιστημόνων σε επιχειρήσεις, το πρώτο σε επίπεδο περιφερειών που σχεδιάστηκε στην Ελλάδα. Μέχρι και σήμερα εκκρεμεί από το Μάρτιο- όπως είπε ο Περιφερειάρχης- η έγκριση από την ΕΔΕΛ της μεθοδολογίας απλοποιημένου κόστους, κάτι που αναμένεται να γίνει εντός του τρέχοντος μηνός, ώστε να εκδοθεί η αντίστοιχη πρόσκληση του Ε.Π. «Ήπειρος 2014-2020».

Το πρόγραμμα, θα καλύπτει πλήρη απασχόληση για 22 μήνες, εκ των οποίων οι 18 θα χρηματοδοτούνται από το Ε.Π. και οι τέσσερις από τις επιχειρήσεις.

Κλειστό Γυμναστήριο υψηλών προδιαγραφών

Οριστική είναι η απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Αδ. Γεωργιάδη να παραχωρηθεί στην Περιφέρεια Ηπείρου το προκάτ κλειστό γυμναστήριο που σήμερα είναι εγκατεστημένο στο πρώην Αεροδρόμιο Ελληνικού. Αυτό, όπως είπε ο Περιφερειάρχης, προέκυψε από τη συνάντηση που είχε μαζί του και τη συζήτηση που ακολούθησε με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της LAMDA Development S.A. κ. Αθανασίου, στην οποία έχει περιέλθει πλέον το πρώην αεροδρόμιο. Όπως ανέφερε ο κ. Αλεξ. Καχριμάνης το κόστος κατασκευής του Πανηπειρωτικού Κλειστού Γυμναστηρίου στην πόλη των Ιωαννίνων, όπως προέκυψε από τη μελέτη που είχε ζητηθεί από την προηγούμενη αθλητική ηγεσία, υπολογίζεται περίπου στα 15 εκ. ευρώ, ενώ το κόστος αποσυναρμολόγησης και συναρμολόγησης του προκάτ είναι κατά πολύ μικρότερο.

Ο Περιφερειάρχης πρόσθεσε ακόμη πως οι προγραμματικές που είχαν υπογραφεί στο παρελθόν έχουν λήξει, για το θέμα υπάρχει συνεργασία με το Δήμαρχο Ιωαννίνων κ. Μ. Ελισάφ, ενώ ο χώρος εγκατάστασης του προκάτ Κλειστού Γυμναστηρίου, πιθανόν να μην είναι ο Βοτανικός, αλλά το Κάτω Νεοχωρόπουλο ή και τα Καρδαμίτσια. «Θα είναι μεγάλη υπόθεση αν καταφέρουμε να το μεταφέρουμε στα Γιάννενα», κατέληξε ο Περιφερειάρχης.

Διαχειριστικά σχέδια βόσκησης

Ο Περιφερειάρχης κ. Αλεξ. Καχριμάνης, είχε συνάντηση επίσης με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάκη Βορίδη, κατά την οποία εξετάστηκε στο ζήτημα της εκπόνησης των διαχειριστικών σχεδίων βόσκησης. Όπως είπε ο Περιφερειάρχης, ο Υπουργός ανέφερε πως δεν πρόκειται να γίνουν άλλες «χρονικές μετατοπίσεις» και θα προτείνει να γίνει μια προγραμματική σύμβαση, που όσον αφορά την Ήπειρο θα περιλαμβάνει τέσσερα σχέδια, ένα ανά Περιφερειακή Ενότητα. «Εντός των ημερών θα καλέσει όλες τις Περιφέρειες για να τελειώνουμε, γιατί καίει το θέμα προχωρώντας η νέα ΚΑΠ, αλλά και γενικά θα έχει τεράστιο πρόβλημα η χώρα», συμπλήρωσε.

Οι εγκαταστάσεις της πρ. Γεωργικής Σχολής

Ο Περιφερειάρχης κ. Αλεξ. Καχριμάνης – και σε συνέχεια αλληλογραφίας που προηγήθηκε- ενημέρωσε αναλυτικά τον Υπουργό για το αίτημα παραχώρησης στην Περιφέρεια Ηπείρου της έκτασης και των εγκαταστάσεων της πρώην Γεωργικής Σχολής Κατσικά, αναλύοντας το σχέδιο για την αξιοποίησή τους, που περιλαμβάνει την εγκατάσταση κέντρων καινοτομίας για τα αρωματικά φυτά και τις ντόπιες φυλές ζώων, την αγορά παραγωγών κ.α.. Ο κ. Βορίδης- όπως είπε ο Περιφερειάρχης- δήλωσε πως είναι θετικός στην παραχώρηση της έκτασης και σύντομα πρόκειται να προχωρήσει τη σχετική διαδικασία, ώστε αυτός ο χώρος να περιέλθει στην Περιφέρεια.

Η δημιουργία Τεχνόπολης

Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε επίσης στις συζητήσεις που συνεχίζονται με τις εταιρείες P&I και TeamViewer, αλλά και το Δήμο Ιωαννιτών, για τη δημιουργία - κοντά στα Ιωάννινα - ενός χώρου υψηλής τεχνολογίας για την εγκατάστασή τους.

«Κάναμε συζητήσεις και με το Δήμαρχο Ιωαννίνων – ανέφερε- για εξεύρεση πιθανής έκτασης, 9000 τ.μ. εγκαταστάσεων, για τη δημιουργία μιας περιοχής με υποδομές υψηλής τεχνολογίας, περίπου σαν μια Τεχνόπολη. Οι εταιρείες ενδιαφέρονται για την πρόσληψη περίπου 3. 000 ατόμων. Θα είναι μεγάλη υπόθεση, αν μπορέσουμε και το κάνουμε. Θεώρησα σωστό να φέρω τους εκπροσώπους των εταιρειών σε επαφή με τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Ανάπτυξης (κ. Α. Γεωργιάδη) και στη συνέχεια ενημέρωσα και τον Πρωθυπουργό, ο οποίος θα στηρίξει αυτή την προσπάθεια, που – εφόσον ευοδωθεί- θα είναι κοινή με το Δήμο Ιωαννιτών».

Νέες προοπτικές για τη Λάκκα Σουλίου

Μετά τη σημερινή υπογραφή της σύμβασης κατασκευής του έργου Ζωτικό- Μπεστιά, η Περιφερειακή Αρχή προετοιμάζει και την ωρίμανση της μελέτης του επόμενου τμήματος από Μπεστιά μέχρι Γέφυρα Μπακόλα, ανακοίνωσε σήμερα ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης. 
 
Συγκεκριμένα μεταξύ άλλων, ανέφερε και τα εξής:

«Το επόμενο τμήμα από Μπεστιά μέχρι Γέφυρα Μπακόλα έχει μελετηθεί και εντός των ημερών θα τελειώσουμε τις παρεμβάσεις ώστε η μελέτη να είναι ώριμη για δημοπράτηση. Χαίρομαι γιατί ένα πολύ δύσκολο έργο - ίσως το πιο δύσκολο που έχουμε κάνει ως Περιφέρεια λόγω των εδαφών – παίρνει πλέον τον δρόμο του και βγαίνει η Λάκκα Σουλίου από την απομόνωση.

Αν δεν είχαμε το κουράγιο όλοι μαζί στις δυσκολίες που περάσαμε, το τμήμα Τύρια μέχρι Ζωτικό δεν θα είχε γίνει ποτέ. Σε συνδυασμό με το τμήμα Ζωτικό – περιοχή Σουλίου και το δρόμο από το Ελευθεροχώρι μέχρι την Εγνατία Οδό, θα δοθούν άλλες ευκαιρίες στην περιοχή του Σουλίου. Ο δρόμος αυτός για εμάς πρέπει να φτάσει στην περιοχή της Πρέβεζας. Τα δύσκολα πέρασαν. Τώρα είναι πολύ πιο εύκολα αυτά που έχουμε να αντιμετωπίσουμε από εδώ και πέρα».
Το έργο Ζωτικό – Μπεστιά έχει προϋπολογισμό 3,5 εκ. ευρώ και ανάδοχος έχει αναδειχθεί η ΙΝΤΡΑΚΟΜ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΛΛΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ.

Read More »
Θετικές εξελίξεις δρομολογούνται για ζητήματα της Περιφέρειας Ηπείρου Θετικές εξελίξεις δρομολογούνται για ζητήματα της Περιφέρειας Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Νοεμβρίου 02, 2019 Rating: 5

6η Συνεδρίαση του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Ηπείρου (Π.Ε.Σ.Η) στα Ιωάννινα

Σάββατο, Νοεμβρίου 02, 2019
6η Συνεδρίαση του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Ηπείρου (Π.Ε.Σ.Η) στα Ιωάννινα 
 

Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας, ενημερώνει ότι την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου και ώρα 18:30 πραγματοποιήθηκε η 6η συνεδρίαση του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Ηπείρου (ΠΕΣΗ) στα Ιωάννινα, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Ξενοδοχείου “The Lake”.

Συμμετείχε το σύνολο των τακτικών του μελών κ.κ. Αλ. Πάσχος Πρόεδρος ΠΕΣΗ εκ του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας, οι Α’, Β’ & Γ’ Αντιπρόεδροι κ.κ. Δ. Δημητρίου, Ι. Γκολομάζος και Ι. Μπούρης εκ των Επιμελητηρίων Ιωαννίνων, Άρτας και Πρεβέζης αντίστοιχα, και τα μέλη του Δ.Σ. κ.κ. Γρ. Γκίκας, Ι Μήτσης και Χ. Τσάτσας εκ των Επιμελητηρίων Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας αντίστοιχα.

Στην συνεδρίαση επίσης συμμετείχαν, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κος Αλ. Καχριμάνης, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κος Τ. Αλμπάνης, ο Πρόεδρος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου κος Κ. Ζωνίδης και ο Γενικός Διευθυντής της κος Β. Τσουκανέλης, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Ιωαννιτών κος Φ. Βάβας, ο Δήμαρχος Ζίτσας κος Μ. Πλιάκος, ο Δήμαρχος Ζαγωρίου κος Γ. Σουκούβελος και ο Πρόεδρος του Δ.Σ κος Γ. Τσουμάνης, και ο Πρόεδρος του Δ.Σ του Δήμου Βόρειων Τζουμέρκων κος Ε. Γιωτόπουλος.

Την συνεδρίαση παρακολούθησαν μέλη Δ.Σ των Επιμελητηρίων Ηπείρου και οι Διευθυντές των Επιμελητηρίων Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων κ.κ. Π. Ζουμπούλης και Ι. Δασκαλόπουλος αντίστοιχα και ο εκπρόσωπος της ΟΣΥΕ κος Ε. Ντάφλος.

Τα θέματα που συζητήθηκαν είναι:

- Εκπροσώπηση στην Επιτροπή Διαβούλευσης Περιφέρειας Ηπείρου περιόδου 2019-2023.
- Εκπροσώπηση στο Συμβούλιο Υδάτων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτ. Μακεδονίας (για την Περιφέρεια Ηπείρου).
- Διαδικασίες και Τρόποι Συνεργασίας με την Περιφέρεια Ηπείρου.
- Διαδικασίες και Τρόποι Συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.
- Διαδικασίες και Τρόποι Συνεργασίας με την Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου.

Η επόμενη συνεδρίαση του ΠΕΣΗ είναι προγραμματισμένη για τις αρχές Δεκεμβρίου στην Άρτα.
Read More »
6η Συνεδρίαση του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Ηπείρου (Π.Ε.Σ.Η) στα Ιωάννινα  6η Συνεδρίαση του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Ηπείρου (Π.Ε.Σ.Η) στα Ιωάννινα Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Νοεμβρίου 02, 2019 Rating: 5

Τσαμαντάς: Το ορεινό χωριό των ευεργετών με τα πέτρινα γεφύρια (+drone)

Σάββατο, Νοεμβρίου 02, 2019
Τσαμαντάς: Το ορεινό χωριό των ευεργετών με τα πέτρινα γεφύρια (+drone) 
Χτισμένος στους πρόποδες της Μουργκάνας, ο Τσαμαντάς Θεσπρωτίας βρίσκεται 52 χιλιόμετρα βόρεια της Ηγουμενίτσας.

Το ορεινό χωριό οφείλει την ονομασία του στην μεγάλη βυζαντινή οικογένεια των Τσαμαντούρων, στους οποίους η περιοχή το 13ο αιώνα δόθηκε ως φέουδο. Τη δεκαετία του 1920 το χωριό αριθμούσε πάνω από 1.000 κατοίκους. Μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο όμως ξεκίνησε σταδιακά η ερήμωση του. Πλέον όσοι απέμειναν ασχολούνται με την κτηνοτροφία.

Το χωριό των ευεργετών

Από το ορεινό χωριό της Θεσπρωτίας κατάγονται ο ποιητής Μιχάλης Γκανάς, που μέσα από το έργο του άφησε ιστορικές μαρτυρίες για τον Τσαμαντά, ο λόγιος Νικόλας Νίτσος, ο Πέτρος Μπέμπης, ο ιδρυτής του νοσοκομείου των Φιλιατών. Για την υλοποίηση του σκοπού έλαβε από τον Βενιζέλο 400.000 δρχ. Με το αξίωμα του γερουσιαστή ταξίδευε στην Αμερική, Καναδά και Αίγυπτο και συγκέντρωσε το 1/4 της όλης δαπάνης. Στη δεκαετία του ’30 το έργο ολοκληρώθηκε. Το Νοσοκομείο λειτούργησε μετά τον πόλεμο του ’40 και προσέφερε τις υπηρεσίες του στους κατοίκους και το στρατό.Στο χωριό υπάρχει η προτομή του Σταύρου Μπέλου. Οι κάτοικοι τον τιμούν γιατί άφησε σημαντική περιουσία στο χωριό «για την ανόρθωση διατήρηση και υποστήριξή του», όπως αναφέρει στην διαθήκη του.

Παρά την ερήμωσή του το χωριό διατηρεί την φυσική του ομορφιά. Τα άγρια βουνά και οι χαράδρες που τα περιβάλουν, τα πλούσια κρυστάλλινα νερά του και οι καταπράσινες ρεματιές του είναι τα χαρακτηριστικά που χαρίζουν στους επισκέπτες μια ευχάριστη βόλτα. Τα υπεραιωνόβια πλατάνια επιβάλλονται στο τοπίο. Μάλιστα σύμφωνα με την παράδοση σε ένα από αυτά δίδαξε ο Κοσμάς ο Αιτωλός.Πριν από την είσοδο του χωριού συναντά κανείς ο γεφύρι του Κένου. Βρίσκεται σε μια χαράδρα και γεφυρώνει το ρέμα του Κένου, από το οποίο έχει πάρει και το όνομα του. Κρυμμένο μέσα στις φυλλωσιές της περιοχής βρίσκεται και ένα ακόμη πέτρινο γεφύρι, που όλα αυτά τα χρόνια στέκει αγέρωχο. Είναι το το γεφύρι της Εκκλησιάς που γεφυρώνει το λάκκο Στέρα.
Δείτε το βίντεο του συνεργάτη μας Λάζαρου Τσάτσου από το κανάλι Epirustravel eu - Drone Flights
 
Read More »
Τσαμαντάς: Το ορεινό χωριό των ευεργετών με τα πέτρινα γεφύρια (+drone) Τσαμαντάς: Το ορεινό χωριό των ευεργετών με τα πέτρινα γεφύρια (+drone) Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Νοεμβρίου 02, 2019 Rating: 5

Ο Δημήτρης Δημάκος νέος Πρόεδρος του Δ. Σ. του Κ.Π. ΑΡΙΑΔΝΗ

Σάββατο, Νοεμβρίου 02, 2019
Ο Δημήτρης Δημάκος νέος Πρόεδρος του Δ. Σ. του Κ.Π. ΑΡΙΑΔΝΗ 
 

Στην ανασυγκρότηση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Πρόληψης ΑΡΙΑΔΝΗ αναδείχτηκε ομόφωνα νέος πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Πρόληψης ΑΡΙΑΔΝΗ ο κύριος Δημήτρης Δημάκος , εκπρόσωπος του Δήμου Ηγουμενίτσας.

Η νέα σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου είναι η ακόλουθη:
Πρόεδρος: Δημήτρης Δημάκος (εκπρόσωπος του Δήμου Ηγουμενίτσας)
Αντιπρόεδρος: Ηλιάνα Σπανοπούλου (εκπρόσωπος της Π.Ε. Θεσπρωτίας)
Γενικός Γραμματέας: Θωμάς Γκίκας (εκπρόσωπος του Δήμου Φιλιατών)
Ταμίας: Πέτρος Παππάς (εκπρόσωπος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσπρωτίας)
Μέλος :Μαρία Ντρίτσου (εκπρόσωπος του Δήμου Σουλίου)
Μέλος: Π. Ελευθέριος Κωνσταντής (εκπρόσωπος της Ιεράς Μητροπόλεως)
Μέλος: Κωνσταντίνα Ζιάγκου (εκπρόσωπος των εργαζομένων του Κ.Π. ΑΡΙΑΔΝΗ»

Ευχόμαστε καλή και δημιουργική θητεία.
Read More »
Ο Δημήτρης Δημάκος νέος Πρόεδρος του Δ. Σ. του Κ.Π. ΑΡΙΑΔΝΗ Ο Δημήτρης Δημάκος νέος Πρόεδρος του Δ. Σ. του Κ.Π. ΑΡΙΑΔΝΗ Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Νοεμβρίου 02, 2019 Rating: 5

Επιχορήγηση 60.000 μέσω ΕΣΠΑ για να στήσετε τη δική σας επιχείρηση

Σάββατο, Νοεμβρίου 02, 2019
Επιχορήγηση 60.000 μέσω ΕΣΠΑ για να στήσετε τη δική σας επιχείρηση 
 
 
Προδημοσιεύτηκε το πρόγραμμα «Νεοφυής Επιχειρηματικότητα» του ΕΣΠΑ 2014 – 2020, που δίνει σε άνεργους τα οικονομικά εφόδια για την ίδρυση της δικής τους επιχείρησης. 
Στο προϋπολογισμού 120 εκατ. ευρώ- πρόγραμμα έχουν δικαίωμα συμμετοχής άνεργοι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ και ελεύθεροι επαγγελματίες, οι οποίοι έχουν γεννηθεί πριν την 1η Ιανουαρίου του 1991. 
Η χρηματοδότηση που δύναται να δοθεί στους δικαιούχους για τη σύσταση της επιχείρησης μπορεί να φτάνει μέχρι και τις 60.000 ευρώ. 
Η επιχείρηση θα πρέπει να δραστηριοποιείται σε έναν από τους παρακάτω τομείς: 
Αγροδιατροφή Ενέργεια Πολιτιστικές και Δημιουργικές Βιομηχανίες Εφοδιαστική Αλυσίδα 
Περιβάλλον 
Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) 
Υγεία – Φάρμακα 
Υλικά – Κατασκευές 
 
Η ενίσχυση θα αφορά: 
Τον μηχανολογικό εξοπλισμό (Η/Υ, Software, μηχανήματα, κ.α) 
Το λειτουργικό κόστος (ενοίκια επαγγελματικού χώρου, ασφαλιστικές εισφορές, ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, φυσικό αέριο, κινητή τηλεφωνία) 
Τα έξοδα φιλοξενίας σε θερμοκοιτίδες για τα 2 πρώτα χρόνια λειτουργίας (παροχή γραμματειακής και διοικητικής υποστήριξης, χρήση εξοπλισμού, εξειδικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες -ανάλυση αγοράς, κ.α.) 
Τις δαπάνες προβολής και δικτύωσης 
Το κόστος μισθωτής εργασίας (στην περίπτωση πρόσληψης υπαλλήλου) 
Τον γενικό εξοπλισμό (γραφεία, καθιστικά κ.α.) Τις παρεμβάσεις προσβασιμότητας για ΑΜΕΑ Αμοιβές τρίτων
Read More »
Επιχορήγηση 60.000 μέσω ΕΣΠΑ για να στήσετε τη δική σας επιχείρηση Επιχορήγηση 60.000 μέσω ΕΣΠΑ για να στήσετε τη δική σας επιχείρηση Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Νοεμβρίου 02, 2019 Rating: 5

Τέσσερις συλλήψεις το βράδυ στην Ηγουμενίτσα

Σάββατο, Νοεμβρίου 02, 2019
Τέσσερις συλλήψεις το βράδυ στην Ηγουμενίτσα
 
 

Στη σύλληψη τεσσάρων (04) αλλοδαπών προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχαν και επέδειξαν οι τρεις πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και ο ένας ταξιδιωτικό έγγραφο που ανήκει σε άλλο πρόσωπο, με σκοπό να μεταβούν παράνομα στο εξωτερικό.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί τις προανακρίσεις, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.
Read More »
Τέσσερις συλλήψεις το βράδυ στην Ηγουμενίτσα Τέσσερις συλλήψεις το βράδυ στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Νοεμβρίου 02, 2019 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Την Κυριακή ο ταυτόχρονος δημόσιος θηλασμός

Σάββατο, Νοεμβρίου 02, 2019
Ηγουμενίτσα: Την Κυριακή ο ταυτόχρονος δημόσιος θηλασμός


“οι παρέες γράφουν ιστορίες…’’

Κάτι τέτοιο πρέπει να είχε στο μυαλό της εκείνη η «τρελή» που καπου το 2010 είπε σε κάποιες άλλες τρελές «πάμε να θηλάσουμε δημόσια»…

Όχι δεν ήταν για να φανούν, δεν ήταν για να προκαλέσουν… Δεν το έκαναν για να πάρουν τα φώτα για λίγο πάνω τους… Το έκαναν γιατί απαιτούσαν την ελευθερία των παιδιών τους να τραφούν όταν πεινάσουν, χωρίς να κριθούν, χωρίς να τις κοιτάξουν περίεργα χωρίς να πρέπει να απολογηθούν για το φυσικό και αυτονόητο…

Και φυσικά δεν ήταν εύκολο… θυμάμαι μια «τρελή» Αθηναία κάποτε μου είχε πει «όταν κατέβηκα στο Σύνταγμα, έτρεμα… δεν ήξερα τι θα αντιμετωπίσω…» και τους αντιμετώπισε όλους… Στάθηκε όρθια, τοίχος ανάμεσα στους κατακριτές και στο παιδί της και θήλασε δημόσια για πρώτη φορά σε μία Πανελλαδική εκδήλωση…

Και η μία τρελή ενώθηκε με την άλλη… και πήραν τη σκυτάλη και άλλες τρελές ανά την Ελλάδα…

Πρώτα η Θεσσαλονίκη, η Αχαΐα, η Αττική, η Ζάκυνθος, η Λευκάδα, η Πρέβεζα, η Άρτα, το Ηράκλειο, η Ξάνθη, η Κέρκυρα, τα Γιάννενα, η Θεσπρωτία, η Λήμνος, η Σύρος, η Μεσσηνία, ο Έβρος, η Κομοτηνή, η Χαλκιδική, η Αιτωλοακαρνανία, η Αρκαδία, η Κορινθία, η Κοζάνη, η Ηλία, η Φωκίδα, τα Τρίκαλα, η Λέσβος, η Καστοριά, η Λακωνία, η Πιερία, η Βέροια, η Πέλλα, η Πτολεμαΐδα, η Αργολίδα, η Κεφαλονιά, η Ευρυτανία, το Ρέθυμνο, η Χίος, η Καρδίτσα, η Βοιωτία, η Ροδόπη η Σάμος, το Λασίθι, η Λαμία…
 
Παντού σε όλη την Ελλάδα πετάχτηκαν τρελές με ένα όραμα… Να στηρίξουν τις μητέρες … με μόνο τους θέλω να αφυπνίσουν τον κόσμο… να δείξουν πως ο θηλασμός είναι κάτι φυσιολογικό… να καταφέρουν να θηλάσουν ελεύθερα όσες μητέρες το επιθυμούσαν… να κάνουν τις μητέρες να πιστέψουν ότι μπορούν να τα καταφέρουν…

Ο δρόμος δεν ήταν εύκολος, αλλά όλες αυτές δεν γεννήθηκαν για τα εύκολα… γεννηθήκαν να παλέψουν για το ακατόρθωτο…

Και ξεκίνησαν τον αγώνα τους με τον πρώτο ταυτόχρονο δημόσιο θηλασμό τον Νοέμβριο του 2010… χωρίς πολλά πολλά… χωρίς μεγάλες εκδηλώσεις… και ο κόσμος άρχισε να τις κοιτά αλλιώς…

Και ήρθε ο Νοέμβριος του 2011, και μαζεύτηκαν πάλι, λίγες περισσότερες και φώναξαν αθόρυβα όλες μαζί
«Ο ΘΗΛΑΣΜΟΣ ΕΊΝΑΙ ΜΕΤΑΔΟΤΙΚΌΣ» … Και μετέδωσαν το μήνυμα…

Και έπειτα ήρθε ο Νοέμβριος του 2012 και μαζεύτηκαν ακόμα περισσότερες και «ΣΧΕΔΙΑΣΑΝ ΤΟ ΜΈΛΛΟΝ, ΚΑΤΑΝΟΩΝΤΑΣ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ»…

Και ύστερα τον Νοέμβριο του 2013 χιλιάδες από αυτές «ΥΠΟΣΤΉΡΙΞΑΝ ΤΟΝ ΘΗΛΑΣΜΌ ΥΠΟΣΤΗΡΊΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΜΗΤΈΡΕΣ»…

Και τον Νοέμβριο του 2014 ενημέρωσαν πως «Ο ΘΗΛΑΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΦΕΛΟΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΖΩΉ»

Και ήρθε ο Νοέμβριος του 2015 για να δηλώσουν πως «ΘΗΛΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΟΥΛΈΨΕΙ»

Τον Νοέμβρη του 2016 κατέβηκαν και «ΥΠΟΣΤΉΡΙΞΑΝ ΤΙΣ ΜΗΤΕΡΕΣ ΝΑ ΘΗΛΑΣΟΥΝ ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ ΟΠΟΤΕΔΗΠΟΤΕ»

Και μετά τον Νοέμβρη του 2017 αμέτρητες πλέον «ΣΤΗΡΙΞΑΝ ΤΟΝ ΘΗΛΑΣΜΟ – ΜΑΖΙ»

Και έναν χρόνο μετά στο καθιερωμένο ραντεβού του Νοεμβρίου του 2018 δήλωσαν πως «Ο ΘΗΛΑΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΕΛΙΟ ΖΩΗΣ»

Για να έρθει ο Νοέμβριος του 2019 και να μπορούμε να πούμε πως

10ΧΡΟΝΙΑ ΘΗΛΑΖΟΥΜΕ

10 χρόνια θηλάΖΟΥΜΕ μαζί, χιλιάδες γυναίκες ανά την Ελλάδα…

10 χρόνια κλαίμε μαζί χιλιάδες γυναίκες, για αυτήν την μια μαμά που νοιώθει ότι δεν τα καταφέρνει…

10 χρόνια γελάμε μαζί με αυτήν την μια μαμά που είπε «ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑ»

10 χρόνια στεκόμαστε όλες μαζί σε αυτήν την μαμά μου της είπαν ότι δεν πρέπει να θηλάζει δημόσια…

10 χρόνια βγάζουμε τα στήθη μας και ΘΗΛΑΖΟΥΜΕ μπροστά σε αυτούς που θεωρούν το στήθος αντικείμενο σεξουαλικής ικανοποίησης.

10 χρόνια στεναχωριόμαστε, θυμώνουμε, χαιρόμαστε , γονατίζουμε, πέφτουμε, σηκωνόμαστε με όλες αυτές τις μαμάδες που ζήτησαν βοήθεια για να δώσουν στα παιδιά τους το πολυτιμότερο αγαθό.

Και σιγά σιγά ο κόσμος έφυγε από απέναντι μας, και στέκεται δίπλα μας…

Κάπως έτσι φτιάχτηκε Η ΠΑΡΕΑ…

ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΜΗΤΡΙΚΟΥ ΘΗΛΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑΣ

Και παντού σε κάθε γωνιά της Ελλάδας θα βρείτε μια τρελή να σταθεί δίπλα σας… ψάξτε την…

Στην Θεσπρωτία θα μας βρείτε στην Πλατεία Δημαρχείου Ηγουμενίτσας την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019 στις 11 το πρωι…

Σας περιμένουμε να γιορτάσουμε ολοι μαζί τα 10 χρόνια ΘηλαΖΟΥΜΕ…


Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΤΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ 
ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΜΗΤΡΙΚΟΥ ΘΗΛΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑΣ
ΤΖΑΝΗ ΑΝΘΟΥΛΑ

Read More »
Ηγουμενίτσα: Την Κυριακή ο ταυτόχρονος δημόσιος θηλασμός Ηγουμενίτσα: Την Κυριακή ο ταυτόχρονος δημόσιος θηλασμός Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Νοεμβρίου 02, 2019 Rating: 5

Στην Philoxenia o δήμος Σουλίου - Κάλεσμα σε επιχειρηματίες του κλάδου του τουρισμού

Σάββατο, Νοεμβρίου 02, 2019
Στην Philoxenia o δήμος Σουλίου - Κάλεσμα σε επιχειρηματίες του κλάδου του τουρισμού
 

Ο Δήμος Σουλίου ενημερώνει πως θα συμμετέχει στην Διεθνή Έκθεση Τουριμού Philoxenia, που θα πραγματοποιηθεί, 8-10 Νοεμβρίου, στο Διεθνές Εκθεσιακό & Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης και θα φιλοξενηθεί στο περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος Σουλίου καλεί όσους επιχειρηματίες του κλάδου θέλουν να προβληθούν με έντυπο υλικό (φυλλάδια) να τα προσκομίσουν στο Δημαρχείο μέχρι και την Δευτέρα 4 Νοεμβρίου (υπεύθυνος παραλαβής ο κ. Μπάλλος Δημήτριο, 1ος όροφος.).

Οι εκθέτες που θα φιλοξενούνται στο περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου θα έχουν την ευκαιρία να επικοινωνήσουν με το ευρύ κοινό της έκθεσης, κυρίως όμως, με επαγγελματίες του χώρου επιδιώκοντας την ανάπτυξη συνεργασιών προωθώντας τον προορισμό και τις επιχειρήσεις τους.

To φετινό συνέδριο της Philoxenia (το Σάββατο 9 Νοεμβρίου και ώρα 10:00 στο συνεδριακό κέντρο «Ν. Γερμανός», Περίπτερο 8, 2ος όροφος, αίθουσα Α) αφορά το νέο ρεύμα εναλλακτικού τουρισμού, αυτο του Dark Tourism (Σκοτεινός Τουρισμός) με εφαρμογή τόσο στην Παραμυθιά όσο και το Σούλι, μιας και αναφέρεται σε τμήμα κληρονομιάς προερχόμενη από δραματικά γεγονότα, τα οποία άφησαν το ισχυρό τους «αποτύπωμα» σε μια περιοχή ή σε μια πόλη, είτε για κοινωνικούς είτε για πολιτικούς λόγους. Το συνέδριο θα προσπαθήσει να διερευνήσει το ρόλο που παίζει το «σκοτεινό παρελθόν» ενός τόπου-προορισμού στη δημιουργία ελκυστικών αφηγημάτων και στην τουριστική εκμετάλλευση αυτών (Dark Tourism), κυρίως σε τοπικό επίπεδο, προσκαλώντας αξιόλογους ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Το συνέδριο θα παρέχει βεβαιώσεις παρακολούθησης σε όσους το επιθυμούν, κατόπιν αιτήματός τους κατά την προσέλευσή τους. Η είσοδος στο συνέδριο είναι δωρεάν κατόπιν εγγραφής.

H Philoxenia, εδώ και 35 χρόνια υποδέχεται και φιλοξενεί εκθέτες και επισκέπτες της ελληνικής και διεθνούς τουριστικής αγοράς. Αποτελεί την μεγαλύτερη τουριστική έκθεση της Ελλάδος και δίνεται η ευκαιρία εκτός της προβολής, να πραγματοποιηθούν B2B συναντήσεις για δυνητικές συνεργασίες.

Οι τομείς της έκθεσης είναι: Τουριστικοί προορισμοί, συνεδριακός τουρισμός, υπηρεσίες τουριστικών επιχειρήσεων, επιχειρήσεις διαμονής, μεταφορές, τουριστικά γραφεία και πολιτιστικός τουρισμός.

Στόχος της φετινής Philoxenia είναι η περαιτέρω διεθνοποίησή της καθώς την τελευταία τριετία ο σημαντικότερος κλάδος της ελληνικής οικονομίας, ο τουρισμός, παρουσιάζεται μέσα από μια άρτια οργανωμένη και πλήρη έκθεση
Read More »
Στην Philoxenia o δήμος Σουλίου - Κάλεσμα σε επιχειρηματίες του κλάδου του τουρισμού Στην Philoxenia o δήμος Σουλίου - Κάλεσμα σε επιχειρηματίες του κλάδου του τουρισμού Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Νοεμβρίου 02, 2019 Rating: 5

253.000€ τα έσοδα του Λαμπόβου - 206.000€ τα καθαρά κέρδη

Σάββατο, Νοεμβρίου 02, 2019
253.000€ τα έσοδα του Λαμπόβου - 206.000€ τα καθαρά κέρδη
 

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος στην Παραμυθιά η παραδοσιακή εμποροπανήγυρη “ΛΑΜΠΟΒΟΣ”. Ευχαριστούμε τους χιλιάδες επισκέπτες και όσους συνέβαλαν στην άρτια διεξαγωγή της. Ιδιαίτερα την Ελληνική Αστυνομία και την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Ευχαριστούμε επίσης θερμά τους επαγγελματίες του Δήμου Σουλίου για την άμεση ανταπόκριση και τη συμμετοχή τους στην εκδήλωση προβολής παραδοσιακών προϊόντων του τόπου μας.

Οικονομικά στοιχεία

Μετά το πέρας της διεξαγωγής της εμποροπανήγυρης «ΛΑΜΠΟΒΟΣ» Παραμυθιάς κάνουμε γνωστά τα παρακάτω οικονομικά στοιχεία :

Tο γενικό σύνολο όλων των εσόδων (που προέρχονται από μισθώσεις παραπηγμάτων, δημοτικών χώρων, καθώς και του προαυλίου του Δημοτικού Σχολείου Βούλγαρη για τη λειτουργία του Λούνα Παρκ και των ψυχαγωγικών παιχνιδιών), ανέρχεται στο ποσό των 253.215,00€.

Το γενικό σύνολο των εξόδων ανέρχεται στο ποσό των 46.949,50€
Κατασκευή παραπηγμάτων: 23.969,82€
Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις: 17.980,00€
Ασφάλεια χώρου: 4999,68€

Τα καθαρά έσοδα του Δήμου Σουλίου ανέρχονται στο ποσό των 206.265,50€
Read More »
253.000€ τα έσοδα του Λαμπόβου - 206.000€ τα καθαρά κέρδη 253.000€ τα έσοδα του Λαμπόβου - 206.000€ τα καθαρά κέρδη Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Νοεμβρίου 02, 2019 Rating: 5

KKE: Όταν οι γαλακτοβιομήχανοι ακονίζουν τα μαχαίρια τους

Σάββατο, Νοεμβρίου 02, 2019
KKE: Όταν οι γαλακτοβιομήχανοι ακονίζουν τα μαχαίρια τους
 
 

Oι αιγοπροβατοτρόφοι στην ΄Ηπειρο (και όχι μόνο) μπροστά στη νέα περίοδο παραγωγής που ξεκινάει συνεχίζουν να βλέπουν την τιμή γάλακτος να παραμένει σταθερά κάτω από την τιμή παραγωγής (κόστους), ενώ οι περισσότεροι πληρώνονται με καθυστέρηση τουλάχιστον 3μηνών.

Την ίδια ώρα οι γαλακτοβιομηχανίες καταγράφουν για μια ακόμη χρονιά κέρδη δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ. Είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με δημοσιεύματα η γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ παρουσίασε το 2018 ακαθάριστα κέρδη πάνω από 20 εκατομμύρια ευρώ.

Πρόκειται για μια κερδοφορία που προέρχεται από την κλοπή του μόχθου των εργατοϋπαλλήλων και των μικρομεσαίων κτηνοτρόφων, οι οποίοι υφίστανται τους εκβιασμούς των βιομηχάνων ότι αν δεν δεχτούν τους όρους τους η παραγωγή τους θα μείνει αδιάθετη. Σε αυτούς τους εκβιασμούς έρχονται φέτος να προστεθούν και διάφορες δηλώσεις των εκπροσώπων των επιχειρηματικών ομίλων, όπως αυτές του Διευθύνοντα Συμβούλου της ΔΩΔΩΝΗΣ ΑΕ, Μ. Παναγιωτάκη, ότι λόγω των δασμών των ΗΠΑ στην ελληνική φέτα “οποιαδήποτε προσπάθεια για αύξηση των τιμών του γάλακτος αποτελεί μη ρεαλιστικό εγχείρημα”.

Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι η “ανάπτυξη”, η “εξωστρέφεια” και τα υπόλοιπα που επικαλούνται η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, ο ΣΕΒ και ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, φέρνουν αμύθητα κέρδη στους ομίλους της μεταποίησης και της εμπορίας και συνεπάγονται φτώχεια, βάσανα και ανασφάλεια για τους αιγοπροβατοτρόφους και τους εργατοϋπαλλήλους του κλάδου.

Την ίδια ώρα οι μεγαλοεπιχειρηματίες βρίσκουν αφορμή να ζητάνε και άλλα κίνητρα για την κερδοφορία τους σαν να μη τους φτάνουν τα προνόμια που τους έχουν δοθεί διαχρονικά αλλά και τα νέα κυβερνητικά μέτρα για μείωση της φορολογίας των κερδών από 28% στο 24%, των μερισμάτων από 10% σε 5% και της προκαταβολή φόρου κλπ

Παράλληλα, ο πόλεμος δηλώσεων μεταξύ του Μ. Σαράντη, διευθύνοντα συμβούλου «Ελληνικά Γαλακτοκομεία Α.Ε.» (φέτα Όλυμπος) και του Γ. Βιτάλη αντιπροέδρου της “ΔΩΔΩΝΗΣ” για το ποιος πρέπει να είναι πρόεδρος στη Διεπαγγελματική Οργάνωση Φέτας (ΔΟΦ) αναδεικνύει τον ανταγωνισμό των γαλακτοβιομηχανιών για το ποιος θα έχει το επάνω χέρι στην αγορά του γάλακτος. Η συζήτηση για την ΔΟΦ, που αποτελεί όργανο των βιομηχάνων, είναι αποπροσανατολιστική για τους αιγοπροβατοτρόφους, που δεν πρέπει να μπουν στη λογική να επιλέξουν τον “λύκο που θα φυλάει τα πρόβατα”.

Η αναρχία στην καπιταλιστική παραγωγή, οι δυσκολίες για διευρυμένη αναπαραγωγή όλων των κεφαλαίων, η σύγκρουση της κερδοφορίας του καθενός έναντι των άλλων (ανισομετρία), οι ανταγωνισμοί μεταξύ καπιταλιστών, κρατών και ιμπεριαλιστικών κέντρων έχει συνέπειες για τους λαούς που πληρώνουν το μάρμαρο της εκμετάλλευσης όπως με το ξέσπασμα των κρίσεων που πρόσφατα ζήσαμε και στην Ελλάδα, τους εμπορικούς πολέμους (πχ ρωσικό εμπάργκο, δασμοί ΗΠΑ κλπ), τις εμπορικές συμφωνίες (πχ CETA), διάφορες συμμαχίες και αναδιατάξεις (BREXIT) τις επεμβάσεις και θερμούς πολέμους.

Οι αιγοπροβατοτρόφοι της χώρας μας αξίζουν μια καλύτερη ζωή από αυτή που έχουν σήμερα στον καπιταλισμό, όπου είναι αναγκασμένοι να “χαρίζουν” την παραγωγή τους με αντάλλαγμα τα “τριάκοντα αργύρια” των ενισχύσεων της ΚΑΠ που δίνονται για να εξασφαλίζουν βιομήχανοι και μεγαλέμποροι τζάμπα πρώτες ύλες και πρωτογενή προϊόντα.

Να πιστέψουν στη δύναμή τους, να δυναμώσουν τους υπάρχοντες αγροτικούς-κτηνοτροφικους συλλόγους, να φτιάξουν καινούργιους όπου δεν υπάρχουν και μαζί με το οργανωμένο αγωνιστικό αγροτικό κίνημα, την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων να διεκδικήσουν την επιβίωσή τους.

Μαζί με τους εργάτες, να οργανώσουν την πάλη τους, να οικοδομήσουν με την κοινή δράση τη δική τους συμμαχία ώστε να διαμορφωθούν οι προϋποθέσεις για μια κοινωνία που ο μόχθος του εργάτη και του αγροτοκτηνοτρόφου δεν θα συνθλίβεται από τον ανταγωνισμό για τα κέρδη των καπιταλιστών.

Γιατί το μέλλον των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων βρίσκεται στον σοσιαλισμό που στο έδαφος της εργατικής εξουσίας, της κοινωνικής ιδιοκτησίας στα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής, και του κεντρικού σχεδιασμού, στον οποίο θα είναι ενταγμένοι οι παραγωγικοί συνεταιρισμοί τους, έξω από τα δεσμά των ιμπεριαλιστικών οργανισμών (ΝΑΤΟ, ΕΕ) η παραγωγή θα αναπτύσσεται με κριτήριο την ικανοποίηση των διευρυνόμενων κοινωνικών αναγκών.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ 23/10/2019
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ του ΚΚΕ

Read More »
KKE: Όταν οι γαλακτοβιομήχανοι ακονίζουν τα μαχαίρια τους KKE: Όταν οι γαλακτοβιομήχανοι ακονίζουν τα μαχαίρια τους Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Νοεμβρίου 02, 2019 Rating: 5

Ο Σύλλογος Ενεργών Πολιτών Παραμυθιάς για την συνάντηση με τον δήμαρχο για τον προγραμματισμό των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων

Σάββατο, Νοεμβρίου 02, 2019
Ο Σύλλογος Ενεργών Πολιτών Παραμυθιάς για την συνάντηση με τον δήμαρχο για τον προγραμματισμό των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεωνΤην Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019 ο Σύλλογος μας πραγματοποίησε συνάντηση με τον Δήμαρχο Σουλίου κ. Γιάννη Καραγιάννη, τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού κ. Φώτη Δημητρίου και με μέλη της τοπικής κοινότητας Παραμυθιάς σχετικα με προτάσεις για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων.

Στόχος μας αποτελεί η προσέλκυση κόσμου στην Παραμυθιά από όλη τη Θεσπρωτία και τους γειτονικούς νομούς, ώστε να τονώσουμε την τοπική αγορά και το κέντρο της Παραμυθιάς, να στηρίξουμε τον εμπορικό κόσμο της και να δοθεί σε όλους μας η δυνατότητα να περάσουμε όμορφα και δημιουργικά τις γιορτινές αυτές μέρες παρέα με τα παιδιά μας.

Οι προτάσεις μας έγιναν αποδεκτές με ιδιαίτερο ενδιαφέρον από τον Δήμαρχο και τον Πρόεδρο της Παραμυθιάς, οι οποίοι δεσμεύτηκαν να εξετάσουν κατά πόσο είναι υλοποιήσιμες (από οικονομικής άποψης αλλά και με βάση την ισχύουσα νομοθεσία).

Σε αυτή μας την προσπάθεια θα θέλαμε να καλέσουμε όλους τους συμπολίτες και επιχειρηματίες της περιοχής να συμμετάσχουν ενεργά με διάφορες ιδέες τις οποίες θα μας δοθεί η ευκαιρία να συζητήσουμε και να οργανώσουμε σε μια ενδεχόμενη συνάντηση, την οποία θα σας ανακοινώσουμε σύντομα.

Συλλογος Ενεργών Πολιτών Παραμυθιάς
Read More »
Ο Σύλλογος Ενεργών Πολιτών Παραμυθιάς για την συνάντηση με τον δήμαρχο για τον προγραμματισμό των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων Ο Σύλλογος Ενεργών Πολιτών Παραμυθιάς για την συνάντηση με τον δήμαρχο για τον προγραμματισμό των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Νοεμβρίου 02, 2019 Rating: 5

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Πώς να Φορέσετε Εσπαντρίγιες; 3 Ιδέες Συνόλων για Γυναίκες

Πώς να Φορέσετε Εσπαντρίγιες; 3 Ιδέες Συνόλων για Γυναίκες Στην αγορά, κυκλοφορούν πολλά διαφορετικά είδη παπουτσιών που μπορούν να κάνου...

Σελίδες