Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος την Τετάρτη σε περιοχές της Ηγουμενίτσας

Τρίτη, Δεκεμβρίου 27, 2022
Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος την Τετάρτη σε περιοχές της Ηγουμενίτσας

Αγαπητοί μας πελάτες,

H ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. καταβάλλει διαρκείς προσπάθειες για τη μεγαλύτερη δυνατή αξιοπιστία των δικτύων και εγκαταστάσεων διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και για τη βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης ενέργειας.

Για το λόγο αυτό προγραμματίζει και υλοποιεί καθημερινά έργα συντήρησης, ενίσχυσης ή αναβάθμισης δικτύων, τα οποία απαιτούν προσωρινές διακοπές της ηλεκτροδότησης.

Προκειμένου να προγραμματίσετε τις εργασίες σας και να ελαχιστοποιηθεί η όχλησή σας, στον ακόλουθο πίνακα, μπορείτε να ενημερωθείτε για τις περιοχές και τις ώρες προγραμματισμένων διακοπών ηλεκτροδότησης.

Προσοχή :
Ενώ καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για τη συντομότερη επανηλεκτροδότηση, εντούτοις, επιβάλλεται μεγάλη προσοχή, θεωρώντας ότι σε όλη την προγραμματισμένη διάρκεια διακοπής, οι αγωγοί είναι υπό τάση!
Read More »
Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος την Τετάρτη σε περιοχές της Ηγουμενίτσας Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος την Τετάρτη σε περιοχές της Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 27, 2022 Rating: 5

Αύριο η Χριστουγεννιάτικη κλήρωση από το Σύλλογο Κρεοπωλών Θεσπρωτίας

Τρίτη, Δεκεμβρίου 27, 2022

Αύριο η Χριστουγεννιάτικη κλήρωση από το Σύλλογο Κρεοπωλών ΘεσπρωτίαςRead More »
Αύριο η Χριστουγεννιάτικη κλήρωση από το Σύλλογο Κρεοπωλών Θεσπρωτίας Αύριο η Χριστουγεννιάτικη κλήρωση από το Σύλλογο Κρεοπωλών Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 27, 2022 Rating: 5

Έφυγε από τη ζωή ο Λάζαρος Κυρίτσης

Τρίτη, Δεκεμβρίου 27, 2022
Έφυγε από τη ζωή ο Λάζαρος Κυρίτσης


Έφυγε από τη ζωή, χθες το βράδυ, πλήρης ημερών, ο Λάζαρος Κυρίτσης στέλεχος του ΚΚΕ, αντιπρόεδρος της ΠΕΚΑΜ, μέλος της ΕΑΜ και εξόριστός στην Μακρόνησο, ο οποίος έζησε στην Παραμυθιά σε μια πολύ ιδιαίτερη περίοδο για την ζωή του.
Ο Λάζαρος Κυρίτσης γεννήθηκε το 1920 στη Χαραυγή Πωγωνίου Ιωαννίνων, όπου έμεινε μέχρι που τελείωσε την πρώτη γυμνασίου. Μετακομίζει Παραμυθιά, όπου υπήρχε οικοτροφείο για να μείνει και να τελειώσει εκεί το γυμνάσιο.
Στην Παραμυθιά ο νεαρός Λάζαρος δεν τελείωσε απλά το γυμνάσιο, αλλά πήρε ένα ακόμα μεγαλύτερο μάθημα ζωής. Γνώρισε την συντροφικότητα, την ανιδιοτέλεια, την δύναμη που κουβαλά μέσα της η κολλεκτίβα προκειμένου να στηριχθεί και να εξελιχθεί το άτομο.
Τον χειμώνα της ίδιας χρονιάς αρρωσταίνει από τύφο. Στην Παραμυθιά, ο καθηγητής του των Μαθηματικών – Τζιμόπουλος – ανέθεσε τη φροντίδα του Λάζαρου ουσιαστικά στους 18 συμμαθητές του. Κάποια χρεώθηκαν να κουβαλούν από το βουνό χιόνι που ήταν απαραίτητο για να πέσει ο πυρετός και τα υπόλοιπα με βάρδιες, που άλλαζαν κάθε μία ώρα, από το πρωί μέχρι την νύχτα βρίσκονταν στο πλευρό του και τον φρόντιζαν. Τη νύχτα την φροντίδα του αναλάμβανε ο καθηγητής.
Τρεις μήνες έκανε ο συνέλθει ο Λάζαρος. Η τάξη και οι καθηγητές του βοήθησαν να περάσει τη τάξη παρόλο που είχε χάσει πολλά μαθήματα.
Στο σχολείο στην Παραμυθιά γνωρίστηκε για πρώτη φορά με τις μαρξιστικές ιδέες. Στον αυλόγυρο σ΄ ένα εξωκλήσι ο θεολόγος του σχολείου τους μιλούσε για τον Μαρξ. Και όταν κάποτε “κάρφωσαν” τον καθηγητή και έγινε έλεγχος , κανείς από τους μαθητές δεν βρέθηκε να καταδώσει τον δάσκαλο.
Το 1938 βρίσκεται στην Αθήνα προκειμένου να βρει δουλειά και να μπει στο πανεπιστήμιο. Γράφεται τελικά στη Νομική σχολή την επόμενη χρονιά, ενώ ταυτόχρονα αρχίζει να δουλεύει σε δικηγορικό γραφείο, απ΄όπου φεύγει λόγω της χαμηλής αμοιβής. Βρίσκει δουλειά σε εστιατόριο. Εδώ κάνει και τα πρώτα του βήματα στον συνδικαλισμό και έρχεται σε επαφή με τον πρόεδρο του σωματείου επισιτισμού για τις συνθήκες δουλειάς και τα μεροκάματα.
Το 1940, με την Γερμανική κατοχή η πείνα θερίζει στην Αθήνα. Ο Λάζαρος αποφασίζει να επιστρέψει στο χωριό του. Στις αρχές του 1943 εντάσσεται στο ΕΑΜ και αναλαμβάνει τη δημιουργία ομάδας του ΕΑΜ στην περιοχή. Με την ίδρυση του ΕΛΑΣ, αρχικά ανήκει στον εφεδρικό ΕΛΑΣ, ενώ από τις αρχές του 1944 κατατάσσεται στον τακτικό ΕΛΑΣ, με την ειδικότητα του ολμιστή. Παίρνει μέρος μέσα από τον τακτικό ΕΛΑΣ στη μάχη της Χρυσοράχης, μία σημαντική εκκαθαριστική επιχείρηση κατά των Γερμανών, όπου οι Γερμανοί χάνουν 35 άτομα, ενώ ο ΕΛΑΣ κανένα. Στα τέλη του Δεκέμβρη του 1944 συμμετέχει στη σύγκρουση του ΕΛΑΣ με τον ΕΔΕΣ, όπου ο δεύτερος προσπάθησε να εισβάλει σε περιοχή ελέγχου του ΕΛΑΣ (συμφωνία ΕΛΑΣ -ΕΔΕΣ, μετά τον Γοργοπόταμο).
Το 1945, μετά την συμφωνία της Βάρκιζας, ο σ. Λάζαρος κατατάσσεται για να υπηρετήσει τη θητεία του στον εθνικό στρατό – στα ΕΜΠΕΔΑ, στην περιοχή της Ν. Χαλκηδόνας. Αρχικά αναλαμβάνει γραφιάς. Εκεί γνωρίζεται με άλλα οργανωμένα μέλη του ΚΚΕ, οι οποίοι συγκροτούν ομάδα και διαμαρτύρονται για τη διάδοση της φασιστικής εφημερίδας «Ελληνικό Αίμα» μέσα στο στρατόπεδο. Παρά τις υποσχέσεις της Διοίκησης ότι θα σταματήσει τη διακίνηση, με την καθοδήγηση των χιτών, αλλά και με την ανοχή των υπολοίπων αξιωματικών του στρατοπέδου, η διακίνηση συνεχίστηκε. Ετσι οι κομμουνιστές – φαντάροι αποφάσισαν να απαντήσουν με τη διακίνηση του Ριζοσπάστη μέσα στο στρατόπεδο, ενέργεια που βρήκε μεγάλη ανταπόκριση από τους φαντάρους του στρατοπέδου.

Διώξεις, ποινή φυλάκισης και εξορία στη Μακρόνησο
Από εκεί και πέρα ξεκινούν οι διώξεις. Μεταφέρεται μαζί με 11 ακόμα στρατιώτες στο Χαϊδάρι, στο κελί 15 – κελί μελοθανάτων επί γερμανικής κατοχής. Οι τοίχοι ήταν γεμάτοι με σημειώματα αλύγιστων κομμουνιστών και αγωνιστών που ετοιμάζονταν να αντιμετωπίσουν το εκτελεστικό απόσπασμα. Περνά από στρατοδικείο, και καταδικάζεται σε φυλάκιση, με ποινή σχετικά μικρή, αλλά γεμάτη καψόνια. Στη συνέχεια μεταφέρεται ως κρατούμενος στο 300 τάγμα στον Αγ. Παντελεήμονα. Τότε του ζητούν τη συμμετοχή του σε εκτελεστικό απόσπασμα στο Χαϊδάρι. Ο Λάζαρος αρνείται, προβάλλοντας τον πραγματικό λόγο της άρνησής του. «Δεν θα σήκωνα ποτέ το όπλο απέναντι στους συντρόφους μου». Τον χτυπούν με λύσσα και τον βάζουν για 5 μέρες στο κρατητήριο.
Η στάση του αυτή ήταν και το διαβατήριο για την μεταφορά του στο κολαστήριο της Μακρονήσου, στον τόπο που το ελληνικό αστικό κράτος δεν λυπήθηκε τα μέσα για να ξεριζώσει από τη συνείδηση – και όπου δεν το κατάφερνε, φτάνοντας μέχρι και την τελική φυσική εξόντωση, τον θάνατο – όλων αυτών που αγωνίστηκαν για την απελευθέρωση του λαού από κάθε ζυγό, ξένο ή ντόπιο, για τις αξίες της ελευθερίας, της ισότητας, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της εξάλειψης της ανθρώπινης εκμετάλλευσης, της λαοκρατίας, όπως οι ίδιοι έλεγαν, και εφάρμοσαν έστω και για μικρό χρονικό διάστημα στις απελευθερωμένες περιοχές από τον ΕΛΑΣ.
Ο Λάζαρος αρχικά τοποθετείται στο Β΄ Τάγμα σκαπανέων. Βασικό καθήκον των κρατούμενων φαντάρων ήταν η μεταφορά πέτρας για την κατασκευή της προβλήτας για να δένουν τα καΐκια από το Λαύριο που κουβαλούσαν νερό και τρόφιμα, όπως και τους λεγόμενους «αντιφρονούντες» φαντάρους. Μετά από 2 μήνες και τη σταθερή άρνησή του να υπογράψει δήλωση μετανοίας, μεταφέρεται στο Α΄ Τάγμα σκαπανέων, στο τάγμα των «αμετανόητων», ή το «κόκκινο τάγμα» όπως το αποκαλούσαν οι στρατιωτικές υπηρεσίες.
Ο Λάζαρος θυμάται πως όταν έφτασε εκεί, βρήκε το «τραπέζι στρωμένο» όπως λέει, από τους άλλους συντρόφους που είχαν πάει νωρίτερα. Υπήρχε μια ιδιαίτερη συντροφικότητα ανάμεσα στους φαντάρους και το πρόβλημα του καθενός γίνονταν πρόβλημα όλου του τάγματος. Οργανωτής τους – η κομματική οργάνωση του ΚΚΕ, που παρόλα τα εμπόδια κατάφερνε να λειτουργεί κανονικά. Καθημερινά υπήρχε δελτίο τύπου και πληροφοριών που διαδίδονταν από στόμα σε στόμα. Ακόμα και ο παράνομος Ριζοσπάστης έμπαινε κάποιες φορές μέσα στο τάγμα. Αυτή, η σχετικά ήρεμη ζωή κράτησε μέχρι τα τέλη του 1947, όπου άρχισαν να πυκνώνουν οι επιθέσεις των αλφαμιτών κατά των κρατουμένων στρατιωτών. Για το παραμικρό σήκωναν τα γκλομπς και χτυπούσαν ανελέητα.

Βασανιστήρια, απομόνωση και η σφαγή της Μακρονήσου
Η όξυνση της ταξικής πάλης, η συγκρότηση και οι νίκες του ΔΣΕ, εξαγρίωνε τους ταγούς τους αστικού κράτους, που η αφρόκρεμά τους – ορκισμένοι αντικομμουνιστές βρέθηκαν να υπηρετούν ως αξιωματικοί στη Μακρόνησο. Η συντριπτική τους πλειοψηφία είχε περγαμηνές στην υπηρεσία των Γερμανών κατακτητών και της ελληνικής κατοχικής κυβέρνησης, με προϋπηρεσία ως χίτες και κουκουλοφόροι καταδότες των λαϊκών αγωνιστών. Ηδη από τις αρχές του 1948 είχαν αντικατασταθεί όλοι οι μετριοπαθείς αξιωματικοί. Ετσι φτάσαμε στην 1η του Μάρτη 1948 στη μεγάλη σφαγή της Μακρονήσου, στη μαζική δολοφονία των πάνω από 350 άοπλων στρατιωτών Α΄ Τάγματος, ένα έγκλημα που 70 χρόνια μετά, το ελληνικό αστικό κράτος κρατά εφτασφράγιστο μυστικό, χωρίς να αφήνει καμία πρόσβαση στα αρχεία του στρατού, παρά τις επανειλλημένες προσπάθειες του ΔΣ της ΠΕΚΑΜ.
Ο Λάζαρος ήταν παρών, όπως και χιλιάδες άλλοι κομμουνιστές. Παρόλο που επιβίωσαν από αυτή τη φρικαλεότητα, τους έμελλε το μαρτύριό τους να συνεχιστεί για πολύ ακόμα. Το ξύλο, το λιντσάρισμα, η απομόνωση, το βασανιστήριο της δίψας, ο πάσσαλος, το σταύρωμα και ότι άλλο επινοούσε ο διεστραμμένος νους των ανθρωπόμορφων τεράτων ήταν όπλα στα χέρια τους, προκειμένου να αποσπάσουν «μια δήλωση μετανοίας» απ΄ αυτούς που διάλεξαν να είναι άνθρωποι, να ζουν σαν άνθρωποι γι αυτό και έγιναν Κομμουνιστές. Και η συντριπτική τους πλειοψηφία δεν έκανε πίσω, όποιο και να ήταν το τίμημα. Κάποιοι τρελάθηκαν, άλλοι πέθαναν από μελαγχολία, από τα βασανιστήρια, άλλοι βρέθηκαν πνιγμένοι στη θάλασσα και άλλοι – πολλοί που κακοποιημένοι, σακατεμένοι τα κατάφεραν να αντέξουν και να βγουν με το κεφάλι ψηλά από το κολαστήριο της Μακρονήσου. Ολοι τους και αυτοί που έφυγαν και αυτοί που επέζησαν κουβαλούν στο κορμί τους τη χρυσή σφραγίδα – ΑΛΥΓΙΣΤΟΙ ! Ανάμεσά τους και ο Λάζαρος Κυρίτσης.
Το 1949 ο Λάζαρος μεταφέρεται από τη Μακρόνησο για να δουλέψει στην κατασκευή του δρόμου Μουζάκι – Καρδίτσα, απ’ όπου και παίρνει το 1950 το απολυτήριο του από το στρατό. Επιστρέφει στην Αθήνα, συνδέεται με τον παράνομο μηχανισμό του Κόμματος. Εκπαιδεύεται με χρέωση από το Κόμμα στην στοιχειοθεσία σε ένα τυπογραφείο στην πλατεία Βάθη και αξιοποιείται στο παράνομο τυπογραφείο. Το 1952, μετά την εκτέλεση του Μπελογιάννη, υλοποιώντας την κομματική απόφαση να προπαγανδιστεί η εκτέλεσή του, αναρτά μαζί με άλλους συντρόφους φωτεινό πανό στην περιοχή του Αγ. Ιωάννη, με το σύνθημα «Ο ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΖΕΙ». Τον ίδιο χρόνο ολοκληρώνει τις σπουδές του και παίρνει το πτυχίο του στη Νομική. Με τη διάλυση των κομματικών οργανώσεων εντάσσεται στην ΕΔΑ, και από το 1964 είναι επικεφαλής της δημοτικής παράταξης στο Δήμο Ζωγράφου, χρέωση που είχε από το Κόμμα και μετά την μεταπολίτευση. Κατεβαίνει 3 φορές υποψήφιος βουλευτής με τα ψηφοδέλτια της ΕΔΑ και 2 φορές μετά την μεταπολίτευση με τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ .
Στη χούντα συλλαμβάνεται για την αντιδικτατορική του δράση και καταδικάζεται σε ποινή φυλάκισης 18 χρόνων, από τα οποία εκτίει τα 6, αλλά του αφαιρείται η άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, την οποία επανακτά μετά το 1974.
Η δράση του Λάζαρου δεν σταματά εδώ. Η συνεχής, ακούραστη και πρωτοπόρα στάση ζωής τον συνοδεύουν πάντα και παντού. Είναι στην πρώτη γραμμή, της λειτουργίας και δράσης της ΠΕΚΑΜ. Από τα απλά και καθημερινά, όπως η βάρδια για τη λειτουργία του Μουσείου, μέχρι την σταθερή παρουσία του σε κάθε δραστηριότητα που έχει το σωματείο. Είναι μπροστά στις διεκδικήσεις να διατηρηθεί η Μακρόνησος ως τόπος ιστορικής μνήμης και να απαλλαγεί από τους καταπατητές της, να ανοίξουν τα αρχεία του στρατού και να φανεί η ιστορική αλήθεια για τη σφαγή της Μακρονήσου. Πάνω απ΄ όλα όμως είναι η συμβολή του στη διάδοση της ιστορικής αλήθειας στη νέα γενιά.

Με πληροφορίες απο τον 902fm
Read More »
Έφυγε από τη ζωή ο Λάζαρος Κυρίτσης Έφυγε από τη ζωή ο Λάζαρος Κυρίτσης Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 27, 2022 Rating: 5

10 παραβάσεις για μέθη βεβαιώθηκαν κατά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων στην Ήπειρο

Τρίτη, Δεκεμβρίου 27, 2022
10 παραβάσεις για μέθη βεβαιώθηκαν κατά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων στην Ήπειρο


Σε 488 ανήλθαν οι παραβάσεις για μέθη που βεβαιώθηκαν από την Τροχαία σε 44.754 ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη χώρα το διάστημα της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων (23 έως 26 Δεκεμβρίου 2022).
Πιο αναλυτικά, ανά περιφέρεια βεβαιώθηκαν: 192 στην Αττική, 82 στην Κρήτη, 36 στην Πελοπόννησο, 35 στην Κεντρική Μακεδονία, 25 στη Θεσσαλία, 24 στη Θεσσαλονίκη, 21 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 15 στη Δυτική Ελλάδα, 15 στη Δυτική Μακεδονία, 12 στα Ιόνια Νησιά, 10 στην Ήπειρο, 8 στο Βόρειο Αιγαίο, 7 στο Νότιο Αιγαίο και 6 στη Στερεά Ελλάδα.
Όπως επισημαίνει η ΕΛΑΣ, οι έλεγχοι θα συνεχισθούν με αμείωτη ένταση σε ολόκληρη την επικράτεια.
Read More »
10 παραβάσεις για μέθη βεβαιώθηκαν κατά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων στην Ήπειρο 10 παραβάσεις για μέθη βεβαιώθηκαν κατά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 27, 2022 Rating: 5

Μείωση δημοτικών τελών σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες του Δήμου Ηγουμενίτσας

Τρίτη, Δεκεμβρίου 27, 2022
Μείωση δημοτικών τελών σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες του Δήμου Ηγουμενίτσας


Στα πλαίσια της κοινωνικής πολιτικής που εφαρμόζει η Δημοτική Αρχή για ευπαθείς ομάδες, λόγω των δυσμενών οικονομικών συγκυριών που προέκυψαν λόγω της Covid-19 αλλά και της τρέχουσας ενεργειακής κρίσης, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ηγουμενίτσας, εισηγείται προς το Δημοτικό Συμβούλιο τη μείωση στα τιμολόγια της ΔΕΗ των Δημοτικών τελών στους κατοίκους με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67 %, στους απόρους (αναγνωρισμένοι άποροι) καθώς και στους πολύτεκνους - τρίτεκνους. 
Οριστική απόφαση αναμένεται να λάβει το δημοτικό συμβούλιο που συνεδριάζει την Τετάρτη, μετά από εισήγηση του αρμόδιου αντιδημάρχου κ. Βασίλη Γκόλια.

Αναλυτικά προτείνεται να ισχύσει ανά κατηγορία:


Μέχρι σήμερα ισχύουν οι εξής μειώσεις, σύμφωνα με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου αριθμού 283/2015, από την 25 Νοεμβρίου 2015:Read More »
Μείωση δημοτικών τελών σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες του Δήμου Ηγουμενίτσας Μείωση δημοτικών τελών σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες του Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 27, 2022 Rating: 5

Προσωρινός ανάδοχος για το ρέμα Ξηροποτάμου Θεσπρωτίας

Τρίτη, Δεκεμβρίου 27, 2022
Προσωρινός ανάδοχος για το ρέμα Ξηροποτάμου Θεσπρωτίας


Η ανάδειξη του προσωρινού αναδόχου για την κατασκευή των «έργων διευθέτησης του ρέματος Ξηροποτάμου Π.Ε. Θεσπρωτίας», είναι ένα από τα σημαντικότερα θέματα που συζητήθηκαν στη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ηπείρου.
Το έργο έχει προϋπολογισμό € 4.180.000 και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». Προσωρινός ανάδοχος αναδείχτηκε η ΤΕΧΝΟΔΟΜΗ ΑΤΕ.

Επίσης στη σημερινή συνεδρίαση της Ο.Ε. αναδείχτηκαν:

Οριστικοί ανάδοχοι για τα έργα:
· «Προμήθεια και εγκατάσταση ηλεκτρονικών καρτών άρδευσης ΤΟΕΒ Μπόιδα - Μαυρής» προϋπολογισμού € 490.000 της Πράξης «Έργα εκσυγχρονισμού, εξοικονόμησης νερού και ενέργειας του δικτύου του ΤΟΕΒ Μπόιδα – Μαυρής. Οριστικός ανάδοχος: «ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ»».
· Αποκατάσταση οδών σύνδεσης με την οδό Νιάρχου», προϋπολογισμού € 180.000. Ανάδοχος: ΕΡΓΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΤΡΩΝ ΑΤΕ
· «Ανακατασκευή στην περιφερειακή οδό στην περιοχή μεταξύ κόμβου Καρδαμιτσίων και Σταυρακίου (σύνδεση οδού Πετροπουλάκη) – Β’ Φάση», προϋπολογισμού € 226.700. Ανάδοχος: ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ ΑΤΕΕ.
· «Άμεση κατασκευή τοίχου αντιστήριξης για την προστασία του επαρχιακού δικτύου στους Πάδες Κόνιτσας», προϋπολογισμού € 110.000. Ανάδοχος: Νικ. Χατζηγεωργιάδης.
· «Μελέτη έργων τμηματικής διευθέτησης και αντιπλημμυρικής προστασίας στον ποταμό Αρέθωνα του Δήμου Πρέβεζας», προϋπολογισμού € 55.800. Ανάδοχος: Χαράλαμπος Αφρατάτος.
· «Σύνταξη μελέτης δρόμου παράκαμψης οικισμού Αμαράντου», προϋπολογισμού € 74.400. Ανάδοχος: ROAD OFFICE IKE

Προσωρινοί ανάδοχοι για τα έργα:
· «Αντικατάσταση στέγης και αποκατάσταση χαγιατιού του Ι.Ν. Προφήτη Ηλία Μαυροβουνίου Δήμου Πωγωνίου», προϋπολογισμού 45.000 €. Ανάδοχος: ΑΡΙΑΔΝΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Ε.Ε.
· «Επισκευή Α’ και Β’ παιδικού σταθμού Δήμου Κόνιτσας», προϋπολογισμού 98.981,80 €. Ανάδοχος Γ. Ντάφλης

Εγκρίθηκαν οι διαδικασίες για την υλοποίηση των έργων:
· «Κατασκευή πεζοδρομίων στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας Π.Ε. Πρέβεζας», προϋπολογισμού € 499.864,36. (Το έργο επαναδημοπρατείται καθώς απέβη άγονος η πρώτη διαδικασία)
· «Άμεση προστασία παρακείμενης σε ρέμα οδού περιοχής Γκρίκας Θεσπρωτίας», προϋπολογισμού € 120.000
· «Προμήθεια Λοιπού Εξειδικευμένου Εξοπλισμού στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου COOFHEA 2», για το Γενικό Νοσοκομείο – Κ.Υ. Φιλιατών», προϋπολογισμού € 136.550,
· «Αποκατάσταση πεζοδρομίων και ηλεκτροφωτισμού οδικού δικτύου στα όρια Δ.Δ. Ζωοδόχου Δήμου Ζίτσας», προϋπολογισμού € 87.250
· «Βελτίωση βατότητας της συνδετήριας οδού Κεφαλοβρύσου – Μολυβδοσκεπάστου», προϋπολογισμού € 150.000

Επίσης εγκρίθηκε η σύναψη των προγραμματικών συμβάσεων:
· Μεταξύ Περιφέρειας/Π.Ε. Πρέβεζας και Δήμου Πάργας για το έργο: «Ασφαλτοστρώσεις, πεζοδρομήσεις, διαγραμμίσεις, τεχνικά έργα, διευθετήσεις ομβρίων υδάτων σε οδικά τμήματα σε περιοχές του Δήμου Πάργας», προϋπολογισμού 380.000,
· Mεταξύ Περιφέρειας και Ι.Μ. Ιωαννίνων για το έργο: «Συντήρηση – αποκατάσταση Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής Καταρράκτη Πωγωνίου», με προϋπολογισμό 180.000 ευρώ
Read More »
Προσωρινός ανάδοχος για το ρέμα Ξηροποτάμου Θεσπρωτίας Προσωρινός ανάδοχος για το ρέμα Ξηροποτάμου Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 27, 2022 Rating: 5

Το αερόστατο του Αγίου Βασίλη στο κτίριο Bvlgari στην Παραμυθιά

Τρίτη, Δεκεμβρίου 27, 2022
Το αερόστατο του Αγίου Βασίλη στο κτίριο Bvlgari στην Παραμυθιά


30 Δεκεμβρίου 2022 & Ώρα 18:00 σας περιμένουμε στο Προαύλιο του Δημ. Σχολείου Βούλγαρη να ζήστε μια μοναδική εμπειρία ανεβαίνοντας σε Αερόστατο 30 μέτρων

Αποχαιρετάμε το 2022 με την τελευταία μας εκδήλωση και ευχόμαστε σε όλους Υγεία Χαρά & Ευτυχία!!

Σε Συνεργασία με τον Δήμο Σουλίου & το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας.

Read More »
Το αερόστατο του Αγίου Βασίλη στο κτίριο Bvlgari στην Παραμυθιά Το αερόστατο του Αγίου Βασίλη στο κτίριο Bvlgari στην Παραμυθιά Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 27, 2022 Rating: 5

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΙΛΙΑΤΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ Ο.Λ.ΗΓ.

Τρίτη, Δεκεμβρίου 27, 2022
ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΙΛΙΑΤΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ Ο.Λ.ΗΓ.Το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Φιλιατών ευχαριστεί τον Οργανισμό Λιμένος Ηγουμενίτσας για τη συνεχή του στήριξη στη δομή μας και την αγορά κρεατικών για τους ωφελούμενους μας ενόψει των Χριστουγεννιάτικων εορτών.

Σας ευχόμαστε ολόψυχα κάθε καλό.
Read More »
ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΙΛΙΑΤΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ Ο.Λ.ΗΓ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΙΛΙΑΤΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ Ο.Λ.ΗΓ. Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 27, 2022 Rating: 5

2,8 εκατομμύρια για τη βελτίωση οδικής ασφάλειας στο Δήμο Ηγουμενίτσας

Τρίτη, Δεκεμβρίου 27, 2022
2,8 εκατομμύρια για τη βελτίωση οδικής ασφάλειας στο Δήμο Ηγουμενίτσας


Πέντε Δήμοι, 13,3 εκατομμύρια για αναβάθμιση υποδομών, κυρίως οδικών. Πέντε Δήμοι της Ηπείρου περιλαμβάνονται σε αυτούς που εντάχθηκαν στο Ταμείο Ανάκαμψης στο πλαίσιο της Πρόσκλησης «Πρόγραμμα βελτίωσης οδικής ασφάλειας».

Τα έργα τα οποία πήραν το πράσινο φως σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση είναι τα ακόλουθα:

Παρεμβάσεις για τη βελτίωση οδικής ασφάλειας στο Δήμο Ηγουμενίτσας με προϋπολογισμό 2,8 εκατομμύρια.
Οι παρεμβάσεις αφορούν στην βελτίωση ασφάλειας στο αστικό και υπεραστικό οδικό δίκτυο και κυρίως σε κεντρικές οδούς της Ηγουμενίτσας, του Γραικοχωρίου, του Λαδοχωρίου, των Συβότων, του Μαργαριτίου και της Πέρδικας όπως επίσης και στη δημοτική οδό προς το Δρέπανο.

Βελτίωση οδικής ασφάλειας εθνικού και επαρχιακού δικτύου εντός οικισμών του Δήμου Άρτας με προϋπολογισμό 2,8 εκατομμύρια.
Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή κυκλικού κόμβου στην Φιλοθέη, με βελτίωση της υφιστάμενης οδοποιίας και τις συνοδές εργασίες. 
Κυκλοφοριακές παρεμβάσεις στο εντός οικισμού τμήμα της επαρχιακής οδού Άρτας- Κωστακιών και την αναδιαμόρφωση δύο κόμβων, διευθέτηση ομβρίων και σύνδεση με το υφιστάμενο δίκτυο.

Παρεμβάσεις για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας στο αστικό δίκτυο του Δήμου Ιωαννιτών με προϋπολογισμό τέσσερα εκατομμύρια.

Οι παρεμβάσεις περιλαμβάνουν την αναπροσαρμογή της υποδομής, τον έλεγχο ταχύτητας, τις βελτιώσεις σε επικίνδυνες θέσεις αστικού οδικού δικτύου, την συντήρηση των οδοστρωμάτων, την βελτίωση του ηλεκτροφωτισμού και τη σήμανση.

Διαμόρφωση περιοχής Φόρου του Δήμου Πρέβεζας με προϋπολογισμό 1,08 εκατομμύρια ευρώ. 
Το έργο περιλαμβάνει την ανακατασκευή του υφιστάμενου κόμβου κα την διαμόρφωση των οδών.
Δημιουργία πεζοδρομίων στον Δήμο Πάργας και προμήθεια έξυπνων αυτόνομων φωτιστικών με προϋπολογισμό 2,7 εκατομμύρια ευρώ.
Read More »
2,8 εκατομμύρια για τη βελτίωση οδικής ασφάλειας στο Δήμο Ηγουμενίτσας 2,8 εκατομμύρια για τη βελτίωση οδικής ασφάλειας στο Δήμο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 27, 2022 Rating: 5

Διπλάσια η επιδότηση ηλεκτρικού ρεύματος τον Ιανουάριο

Τρίτη, Δεκεμβρίου 27, 2022
Διπλάσια η επιδότηση ηλεκτρικού ρεύματος τον Ιανουάριο


Διπλάσιες είναι οι κυβερνητικές επιδοτήσεις για το ηλεκτρικό ρεύμα για τον Ιανουάριο, καθώς το συνολικό ποσό ανέρχεται στα 840 εκατομμύρια ευρώ, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας.
Σύμφωνα με τον υπουργό, 9 στα 10 νοικοκυριά θα έχουν επιδότηση 330 ευρώ ανά μεγαβατώρα.
Το συνολικό ποσό επιδότησης για τον μήνα Ιανουάριο για ανέρχεται στα 840 εκατ. ευρώ, διπλάσιο από αυτό του Δεκεμβρίου.

Για όλες τις παροχές κύριας και μη κύριας κατοικίας, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια και ανεξαρτήτως παρόχου, η κλιμακωτή επιδότηση για τον Ιανουάριο διαμορφώνεται ως εξής:
-Για κατανάλωση έως 500 κιλοβατώρες, η επιδότηση διαμορφώνεται στα 330 ευρώ ανά μεγαβατώρα.Η κατηγορία αυτή αφορά το 9 στα 10 νοικοκυριά Ελλάδα.
-Για κατανάλωση από 501 έως 1000 κιλοβατώρες, η επιδότηση διαμορφώνεται στα 280 ευρώ ανά μεγαβατώρα
-Για κατανάλωση πάνω από 1001 κιλοβατώρες, η επιδότηση διαμορφώνεται στα 190 ευρώ ανά μεγαβατώρα. Αφορά μόνο το 2% των νοικοκυριών στην Ελλάδα. Και σε αυτή την κλίμακα ισχύει η επιπλέον επιδότηση των 50 ευρώ ανά MWh, αν υπάρξει μείωση κατανάλωσης κατά 15%.

Όπως ανέφερε ο κ. Σκρέκας, εξακολουθεί να ισχύει το μπόνους μειωμένης κατανάλωσης. Έτσι εάν ένα νοικοκυριό μειώσει την κατανάλωση κατά 15% σε σχέση με το 2021 η επιδότηση αυξάνεται κατά 50 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Επαγγελματικά τιμολόγια
Για κατανάλωση έως 35 KVa και 2.000 κιλοβατώρες μηνιαία κατανάλωση, η επιδότηση διαμορφώνεται στα 292 ευρώ η μεγαβατώρα
Για κατανάλωση έως 35 KVa και πάνω από 2.000 κιλοβατώρες αλλά και για τα υπόλοιπα τιμολόγια, η επιδότηση διαμορφώνεται στα 134 ευρώ η κιλοβατώρα
Για τους αγρότες, η επιδότηση θα είναι οριζόντια και θα ανέρχεται σε 330 ευρώ ανα μεγαβατώρα.

Φυσικό αέριο
Για το φυσικό αέριο, η ΔΕΠΑ Εμπορίας σε συνεργασία με τους υπόλοιπους παρόχους θα δώσει μία οριζόντια επιδότηση που ανέρχεται στα 20 ευρώ ανά θερμική μεγαβατώρα για όλους τους οικιακούς καταναλωτές του φυσικού αερίου. Η επιδότηση αφορά 700.000 καταναλωτές ανεξαρτήτως μεγέθους, εισοδήματος και παρόχων.
Read More »
Διπλάσια η επιδότηση ηλεκτρικού ρεύματος τον Ιανουάριο Διπλάσια η επιδότηση ηλεκτρικού ρεύματος τον Ιανουάριο Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 27, 2022 Rating: 5

Χαμηλά στις επισκέψεις οι αρχαιολογικοί χώροι

Τρίτη, Δεκεμβρίου 27, 2022
Χαμηλά στις επισκέψεις οι αρχαιολογικοί χώροι


Σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα παραμένουν οι επισκέψεις στους αρχαιολογικούς χώρους της Ηπείρου. Εξαιρετικά χαμηλά σε σχέση με τις επενδύσεις που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια σε έργα και προβολή αλλά και εξαιρετικά χαμηλά σε σύγκριση με άλλους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας.
Η Πολιτιστική Διαδρομή που έχει σχεδιαστεί δεν φαίνεται να αποδίδει και οι λόγοι με το κλείσιμο της προγραμματικής περιόδου και την έναρξη της νέας θα πρέπει να διερευνηθούν και να εξεταστούν σοβαρά.
Ενδεικτικό μάλιστα είναι ότι οι περισσότερες επισκέψεις καταγράφονται στο Νεκρομαντείο το οποίο δεν περιλαμβάνεται στην Πολιτιστική Διαδρομή και ουσιαστικά δεν ήταν μέρος της συστηματικής προβολής που έγινε.

Σύμφωνα με τα αναλυτικά στοιχεία που έχει δημοσιοποιήσει η Στατιστική και περιλαμβάνουν το σύνολο της θερινής περιόδου προκύπτουν τα ακόλουθα:
Στο Νομό Θεσπρωτίας στη διάρκεια του Αυγούστου και στο σύνολο των αρχαιολογικών χώρων –Γίτανα, Δυμόκαστρο, Ελέα, Ντόλιανη και Πύργος Ραγίου- έγιναν 1.014 επισκέψεις. Οι 600 ήταν στα Αρχαία Γίτανα.
Στο Νομό Ιωαννίνων τα μοναδικά διαθέσιμα στοιχεία αφορούν στον Αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης ο οποίος στη διάρκεια του Αυγούστου δέχθηκε 4.991 επισκέπτες. Ο μεγαλύτερος αριθμός επισκεπτών στη Δωδώνη έχει καταγραφεί τον Μάιο καθώς πλησίασαν τις δέκα χιλιάδες.
Στο Νομό Πρέβεζας οι επισκέψεις του Αυγούστου στους αρχαιολογικούς χώρους ανήλθαν σε 11.926. Το Νεκρομαντείο του Αχέροντα είναι αυτό που καταγράφει τον μεγαλύτερο αριθμό όχι μόνο για την Πρέβεζα αλλά για το σύνολο της Ηπείρου. Τον Αύγουστο το επισκέφθηκαν 8.758 ενώ οι επισκέψεις στην Αρχαία Νικόπολη ήταν 2.150.
Για το Νομό Άρτας παρατίθενται στοιχεία μόνο για τις επισκέψεις στην Παρηγορήτισσα οι οποίες τον Αύγουστο ανήλθαν στις 870.
Read More »
Χαμηλά στις επισκέψεις οι αρχαιολογικοί χώροι Χαμηλά στις επισκέψεις οι αρχαιολογικοί χώροι Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 27, 2022 Rating: 5

Ο Δήμος Σουλίου για την παρουσίαση του ευφυούς συστήματος ελέγχου ύδρευσης της Παραμυθιάς

Τρίτη, Δεκεμβρίου 27, 2022
Ο Δήμος Σουλίου για την παρουσίαση του ευφυούς συστήματος ελέγχου ύδρευσης της Παραμυθιάς


Τη Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2022, πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων «Καρκαμίσι» στην Παραμυθιά εκδήλωση μεταξύ των εταίρων από την Ελλάδα, Δήμος Σουλίου, Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας & ΕΚΠΑ, και τις Δότριες Χώρες, NORWEGIAN UNIVERSITY OF LIFE SCIENCES και Εταιρεία Ύδρευσης Oslo, του υποέργου «Δικτύωση, ανταλλαγή εμπειριών και καλών τεχνικών μεταξύ των εταίρων στην Ελλάδα και φορέων από δότριες χώρες», το οποίο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Διμερών Σχέσεων του ΧΜ ΕΟΧ 2014-2021, της Πράξης «ΕΥΦΥΕΣ ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΔΙΑΡΡΟΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΥΔΑΤΩΝ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΟΥΛΙΟΥ».

Την ημερίδα χαιρέτισε ο Δήμαρχος Δήμου Σουλίου, κ. Ιωάννης Καραγιάννης.
Συντονιστής της ημερίδας ήταν ο υποψήφιος διδάκτορας ΕΚΠΑ, κ. Άγγελος Χασιώτης.

Αρχικά παρουσιάστηκε το σύνολο του έργου από την κ. Ειρήνη Καλογήρου, επιστημονική συνεργάτιδα του Δημάρχου. Στη συνέχεια, οι εταίροι του έργου παρουσίασαν τα διακριτά υποέργα, καθώς και το στάδιο υλοποίησής τους μέχρι σήμερα:

Το Υποέργο 2, «Ανάπτυξη και παραμετροποίηση υδραυλικής μοντελοποίησης και προσομοίωσης ψηφιακού διδύμου κλειστής ζώνης του δικτύου ύδρευσης της περιοχής Παραμυθιάς του Δήμου Σουλίου», παρουσίασε ο καθηγητής κ. Π. Νάστος και ο υποψήφιος διδάκτορας κ. Α. Χασιώτης από το Εργαστήριο Κλιματολογίας και Ατμοσφαιρικού Περιβαλλοντος του τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών
Το Υποέργο 3, «Ανάπτυξη και παραμετροποίηση εικονικών αισθητήρων για διαχείριση / παρακολούθηση αφανών διαρροών δικτύου ύδρευσης και επιπλέον ποιοτικών παραμέτρων», παρουσίασε ο κ. Vegard Nilsen από το Νορβηγικό Πανεπιστήμιο Επιστημών Ζωής
Το Υποέργο 4, «Σχεδίαση και Ανάπτυξη Συστήματος Υποστήριξης Λήψης Αποφάσεων DSS για τη διαχείριση παραμέτρων δικτύου ύδρευσης», παρουσίασε η Αναπ. Καθηγήτρια κ. Μ. Λούτα και η συνεργάτιδά της κ. Σ. Τσιτσιφλή από το Εργαστήριο Δικτύων και Προηγμένων Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν παρουσιάσεις από φορείς, συνεργάτες και εταιρείες προς γενικότερη ενημέρωση του κοινού, ως ακολούθως:

Παρουσίαση Εργασιών Αναβάθμισης Εσωτερικού Δικτύου Ύδρευσης Παραμυθιάς από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Σουλίου
Στρατηγική και προτάσεις βιωσιμότητας των υδάτινων πόρων – Συστήματα τηλε-ελέγχου τηλεχειρισμού για ανίχνευση διαρροών από τον Γενικό Διευθυντή της ΑΒΒ Α.Ε. κ. Ι. Κόκκοτο
O ρόλος της Γενικής Γραμματείας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος του ΥΠΕΝ στην προετοιμασία των Ελληνικών Δήμων για την Ευρωπαϊκή Αποστολή “100 climate neutral cities by 2030 by and for the citizens” από την Ειδική Συνεργάτιδα της Γενικής Γραμματείας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος του ΥΠΕΝ κα. Κ. Σιουντρή
Διαχείριση Υδατικών Πόρων και Κλιματική Αλλαγή: από την εθνική στρατηγική στις τοπικές παρεμβάσεις από την Επιστημονική Συνεργάτιδα ΕΚΠΑ Δρ. Ε. Φελώνη
Η ανίχνευση διαρροών με χρήση Ψηφιακών Διδύμων – Επιτυχημένες περιπτώσεις παρακολούθησης διαρροών από την WEST Consulting
Ασφαλές Περιβάλλον στους Δήμους: Κίνδυνοι Κυβερνοασφάλειας στην νέα εποχή από την κα. Μαλάμη εκ μέρους της SPACE Hellas Α.Ε.
Στην ημερίδα παρευρέθηκαν πολίτες και εκπρόσωποι φορέων του Δήμου, καθώς επίσης και εκπρόσωποι, μεταξύ άλλων, από την ΔΕΥΑ Ιωαννίνων, τον Δήμο Φιλιατών, τη ΔΕΥΑ Νάουσας, το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδας και την Ειδική Υπηρεσία «Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ ΥΠΕΝ, Τομέα Περιβάλλοντος» του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, που είναι ο Διαχειριστής του Προγράμματος «Διαχείριση Υδάτων» του ΧΜ ΕΟΧ 2014-2021.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκαν οι παρουσιάσεις:Διδάγματα λειτουργίας συστημάτων παρακολούθησης διαρροών στο υφιστάμενο σύστημα της ΔΕΥΑ Νάουσας από τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑ Νάουσας κ. Γ. Τασιώνα
Ανάπτυξη και παραμετροποίηση εικονικών αισθητήρων για διαχείριση/παρακολούθηση αφανών διαρροών δικτύου ύδρευσης από τον καθ. κ. Harsha Ratnaweera της Σχολή Επιστημών και Τεχνολογίας του Νορβηγικού Πανεπιστημίου Επιστημών Ζωής
Πρόγραμμα μείωσης διαρροών 5 βημάτων στην πόλη του Όσλο (2018-2023): Στρατηγικές προκλήσεις και νέες εξελίξεις από τον κ. Chetan Hathi του Δήμου του Όσλου.

Μετά τις παρουσιάσεις ακολούθησε συζήτηση μεταξύ των εταίρων και εκπροσώπων Δήμων και ΔΕΥΑ της περιοχής, με σκοπό την ανταλλαγή εμπειριών και καλών τεχνικών στον εντοπισμό και την παρακολούθηση διαρροών στα δίκτυα ύδρευσης.

Όλοι οι συμμετέχοντες έμειναν ευχαριστημένοι από την ανταλλαγή εμπειριών και αναμένουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα αποτελέσματα του έργου.
Read More »
Ο Δήμος Σουλίου για την παρουσίαση του ευφυούς συστήματος ελέγχου ύδρευσης της Παραμυθιάς Ο Δήμος Σουλίου για την παρουσίαση του ευφυούς συστήματος ελέγχου ύδρευσης της Παραμυθιάς Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 27, 2022 Rating: 5

Προσπάθεια εξοφλήσεων στον Θεσπρωτό

Τρίτη, Δεκεμβρίου 27, 2022
Προσπάθεια εξοφλήσεων στον Θεσπρωτό


Το οικονομικό πρόβλημα είναι μεγάλο στον Θεσπρωτό και πέραν των ξένων που αποχώρησαν, η ομάδα της Ηγουμενίτσας έχει να αντιμετωπίσει και τις περσινές προσφυγές. Δύο εκ των ποδοσφαιριστών που έχουν κινηθεί νομικά είναι οι Χρήστος Ψωμιάδης, Γρηγόρης Ζιώγας.

Τη Δευτέρα (19/12) στην ΠΕΕΟΔ της ΕΠΟ είχε προγραμματιστεί η εκδίκαση των προσφυγών τους, όμως σύμφωνα με το ρεπορτάζ του FL News, δόθηκε αναβολή για τις 30 Ιανουαρίου λόγω καταβολών. «Με μία ακόμα καταβολή θεωρούμε ότι θα εξοφληθούν», ανέφερε ο δικηγόρος της ΠΑΕ, Τάκης Μπιλίρης.

Συναίνεσαν στην αναβολή ο δικηγόρος του Ψωμιάδη, Μανώλης Αλαφραγκής και για τον Ζιώγα ο Γιώργος Καλούδης. Αμφότεροι επιβεβαίωσαν ότι η διοίκηση πλήρωσε μέρος των οφειλομένων.

Read More »
Προσπάθεια εξοφλήσεων στον Θεσπρωτό Προσπάθεια εξοφλήσεων στον Θεσπρωτό Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 27, 2022 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Ολοκληρώθηκε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ο Πυξιδούλης και η Πυξιδούλα στο Νηπιαγωγείο»

Τρίτη, Δεκεμβρίου 27, 2022
Ηγουμενίτσα: Ολοκληρώθηκε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ο Πυξιδούλης και η Πυξιδούλα στο Νηπιαγωγείο»


To Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Θεσπρωτίας «Αριάδνη» πραγματοποίησε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ο Πυξιδούλης και η Πυξιδούλα στο Νηπιαγωγείο» στα νήπια του 8ο Νηπιαγωγείου Ηγουμενίτσας.
Το πρόγραμμα δίνει έμφαση στην ψυχοκοινωνική ανάπτυξη του παιδιού. Η νηπιακή ηλικία αποτελεί μία γόνιμη περίοδο για την ανάπτυξη παρεμβάσεων πρόληψης καθώς οι προσπάθειες μας σε αυτή τη φάση έχουν καλύτερα αποτελέσματα σε σχέση με την πρόληψη συμπεριφορών ουσιοεξάρτησης.
Πρόκειται για ένα δομημένο υλικό με σαφείς στόχους και μεθοδολογία, που προσφέρει στα παιδιά συναισθηματικές και κοινωνικές δεξιότητες όπως είναι η επικοινωνία, η αναγνώριση και έκφραση συναισθημάτων και η ενίσχυση της αυτοεκτίμησης.

Οι θεματικές ενότητες που αναπτύχθηκαν ήταν τέσσερις:
- Ομαδικότητα
- Υγιείς συνήθειες
- Αυτοεκτίμηση
- Συναισθήματα

Η μεθοδολογία που χρησιμοποιήθηκε ήταν βιωματικές τεχνικές μάθησης (ζωγραφική, κολάζ, δραματοποίηση, παιχνίδια ρόλων) ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο παιχνίδι ως μέσο μάθησης.
Τη δράση συντόνισε η κα. Γκόλια Αντωνία, κοινωνική λειτουργός.
Read More »
Ηγουμενίτσα: Ολοκληρώθηκε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ο Πυξιδούλης και η Πυξιδούλα στο Νηπιαγωγείο» Ηγουμενίτσα: Ολοκληρώθηκε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ο Πυξιδούλης και η Πυξιδούλα στο Νηπιαγωγείο» Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 27, 2022 Rating: 5

Νέο Δ.Σ. στον Ορειβατικό Σύλλογο Ηγουμενίτσας

Τρίτη, Δεκεμβρίου 27, 2022
Νέο Δ.Σ. στον Ορειβατικό Σύλλογο Ηγουμενίτσας

Ύστερα από τις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα, 12/12/2022, το νέο Δ.Σ. του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Ηγουμενίτσας (ΕΟΣΗ) είναι το εξής:

Πρόεδρος: Γίτσα Μαρία
Γραμματέας: Ξυθάλης Χρήστος
Ταμίας: Τσώλης Βασίλης
Αντιπρόεδρος: Μυριούνης Παναγιώτης
Έφορος Ορειβασίας: Ντήμας Στέφανος
Μέλος: Ασπιώτη Σοφία
Έφορος υλικού : Μπασιούκα Βασιλική
Read More »
Νέο Δ.Σ. στον Ορειβατικό Σύλλογο Ηγουμενίτσας Νέο Δ.Σ. στον Ορειβατικό Σύλλογο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 27, 2022 Rating: 5

Σελίδες