Επιχείρηση του Λιμενικού για τον εντοπισμό 22χρονου κολυμβητή στο Δρέπανο Ηγουμενίτσας

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 26, 2018

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας, για αγνοούμενο 22χρονο λουόμενο, στη θαλάσσια περιοχή “ΔΡΕΠΑΝΟΥ” Ηγουμενίτσας.
Άμεσα προς εντοπισμό του ανωτέρω, απέπλευσαν δύο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ έρευνες από ξηράς διεξήγαγαν δύο (02) περιπολικά οχήματα Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ.
Ο 22χρονος εντοπίστηκε λίγη ώρα αργότερα, από το περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. καλά στην υγεία του, και εξήλθε με ίδιες δυνάμεις. 


 
Read More »
Επιχείρηση του Λιμενικού για τον εντοπισμό 22χρονου κολυμβητή στο Δρέπανο Ηγουμενίτσας Επιχείρηση του Λιμενικού για τον εντοπισμό 22χρονου κολυμβητή στο Δρέπανο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 26, 2018 Rating: 5

ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΤΑΗΣ: ΞΑΝΑΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΝΙΤΣΑ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΠΟΛΗ (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 26, 2018


Με ιδιαίτερη ικανοποίηση οι κάτοικοι της Ηγουμενίτσας παρακολουθούν τις δραστηριότητες του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου του ΟΛΗΓ κ. Ανδρέα Νταή.
Πέραν των μελετών που υπέβαλε αρμοδίως για την κατασκευή Τουριστικού Λιμένα - Μαρίνας στην παραλία των πρώην Ξενία, αυτόν τον καιρό υλοποιεί ένα άλλο έργο.
Πρόκειται για το πεζόδρομο και ποδηλατόδρομο από το παλιό λιμάνι μέχρι το πάργκινγκ μπροστά από την Εκκλησία, που πολύ σύντομα θα ολοκληρωθεί.
Κατ' αυτόν τον τρόπο η Πόλη και οι πολίτες της αγγίζουν την παραλία με την άμμο και το κύμα της θάλασσας.
Μετά από πολλά χρόνια η Ηγουμενίτσα, ξαναγίνετε "παραλιακή πόλη"!   
Υπερβολή; Ασφαλώς όχι!
Από πότε είχαν να δουν αμμουδιά οι Ηγουμενιτσιώτες;
Ασφαλώς πριν αρκετές δεκαετίες.
Δικαιούσαι Ανδρέα Νταή τα συγχαρητήρια μας και τα έχεις μέσα απ' την καρδιά μας.
Η αλήθεια και να λέγεται και να γράφεται.


Δείτε τα πλάνα από drone που ακολουθούν (giorgos malamidis):

Read More »
ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΤΑΗΣ: ΞΑΝΑΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΝΙΤΣΑ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΠΟΛΗ (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ) ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΤΑΗΣ: ΞΑΝΑΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΝΙΤΣΑ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΠΟΛΗ (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 26, 2018 Rating: 5

ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΝΤΙΟ ΣΤΟ ΤΕΩΣ ΛΙΜΕΝΑΡΧΗ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΑΓΓΕΛΟ ΜΑΡΓΕΛΗ

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 26, 2018

Δικαιολογημένος ο πόνος και επιβεβλημένα τα δάκρυα αυτής της ώρας αγαπημένε μου Άγγελε.
Νόμος αιώνιος και ακατάλυτος, νόμος σκληρός αλλάς δίκαιος, έχει καθορίσει ό,τι κάθε τι που γεννιέται θα πεθαίνει, ότι έχει αρχή θα έχει και τέλος, μόνο ο Θεός είναι αιώνιος.
Κύριε Υποναύαρχε κ. Λιμενάρχη!
Κοιτάζουμε και απορούμε, αντικρίζουμε και αμφιβάλλουμε, παρατηρούμε και αναλογιζόμαστε! Κι όμως είναι αλήθεια. Έφυγες, έφυγες τόσο ήρεμα και αθόρυβα. Έφυγες όπως ακριβώς ήρθες, αγνός, έντιμος, καλοσυνάτος, έφυγες και οι καρδιές των δικών σου άδειασαν...
Είμαστε όλοι γύρω από το καταστόλιστο με λουλούδια φέρετρό σου, η αγαπημένη σου σύζυγος, οι μονάκριβές σου κόρες και γαμπροί σου, τα εγγόνια σου, τ' αδέρφια σου, ανίψια και αδέρφια, συμπέθεροι και κουμπάροι, φίλοι και συγγενείς, παρουσία εκπροσώπων του Λιμενικού Σώματος, και εκ μέρους της συγγενών της Θεσπρωτικής γης σου μεταφέρω τους τελευταίους χαιρετισμούς του αποχωρισμού, ενώ λίγο αργότερα θα ψάλουμε τους πρώτους χαιρετισμούς στην Υπεραγία Θεοτόκο.
Διάλεξες να φύγεις την πιο ευτυχισμένη ημερομηνία της ζωής σου, την επέτειο του γάμου σου!
Θρηνούμε όλοι μας ένας πρότυπο αρετής Λιμενάρχη, έναν αδαμάντινο χαρακτήρα, έναν άνθρωπο με ιδέες και με ελληνοχριστιανικά ιδεώδη, υποδειγματικό οικογενειάρχη, πιστό σύζυγο, στοργικό πατέρα και παππού, που η επάρατος δεν σ' άφησε να χαρείς τα εγγόνια σου, αγαπητός συγγενής, πιστός και ειλικρινής φίλος και καλός άνθρωπος.
Σε διέκρινε η διαύγεια, η σαφήνεια, η λιτότητα.
Τα λόγια σου ήταν σταθερά, τίμια, αντρίκεια, καλοζυγισμένα, ακριβή και εύστοχα.
Σπουδάζοντας στον Πειραιά και στη συνέχεια στη Σχολή Αξιωματικών του Λιμενικού Σώματος, έφτασες στην ακριτική Ηγουμενίτσα ως Σημαιοφόρος. Υπηρέτησες ως Διοικητής στις Σχολές της Πρέβεζας και της Κύμης, την ιδιαίτερη πατρίδα σου που αγαπούσες υπερβολικά και τέλος επέστρεψες ως Κεντρικός Λιμενάρχης Ηγουμενίτσας και τελευταία στην αγαπημένη σου Χαλκίδα.
Σε καμαρώναμε όλοι μας και σε χαιρόμαστε με την ωραία σου στολή.
Έκανες το καθήκον σου με αφοσίωση υποδειγματική.
Κύριε Λιμενάρχη!
Μπορείς να επαναλάβεις με όλη τη σεμνότητα τους λόγους του Αποστόλου των Εθνών: "Τον αγώνα τον καλόν ηγώνισμαι, τον δρόμον τετέλεκα, την πίστην τετήρηκα".
Εκεί που θα πας σε περιμένουν οι αγαπημένοι σου γονείς, ο γαμπρός σου, οι κουνιάδες σου, οι κουνιάδοι σου, ο Αλέξης τελευταία που σ' αγαπούσε και σε καμάρωνε υπερβολικά.
Σου μεταφέρω τα τελευταία λόγια της Ρέας:
Αντίο λατρεμένη μου σύζυγε, αντίο χρυσέ μας πατέρα και παππού λένε τα μάτια των δικών σου, αντίο Άγγελε μου, θα βλέπω τις φωτογραφίες από τις εκδρομές μας στις Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και θα είμαι πάντα κοντά σου, παίζοντας το χαρισμένο κομπολόι σου, της αγαπημένη σου ομάδας.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα της Χαλκίδας που θα σε σκεπάσει ...
Καλό σου ταξίδι και μη ξεχάσεις να 'ρχεσαι στον ύπνο μας, γίνε αεροφύσημα και γλυκοφίλησέ μας.
Θα είσαι πάντα στην καρδιά, στη ψυχή και στη σκέψη μας!
Αιωνία σου η μνήμη.
 
Ο Μπατζανάκης σου Δημήτρης

ΑΝΤΙΟ ΑΓΓΕΛΕ ΜΑΣ
Πόσο θα ήθελα να γυρνούσα τα χρόνια πίσω, σ' αυτά τα χρόνια που ήρθε ένα παιδί από την Εύβοια και μπήκε στην οικογένειά μας ένα παλικάρι που ήρθε και μεγάλωσε ακόμα πιο πολύ τη οικογένεια του πατέρα μας.
Άγγελε καρδιά μου εκεί που πηγαίνεις σήμερα πήγαινε μια βόλτα να δεις τους γονείς σου.
Πρόσεξε όμως μη σε γελάσουν και σε κρατήσουν εκεί.
Εκεί είναι για γερόντους.
Εσύ είσαι παλικάρι, δεν είσαι γέρος.
Να τους πεις ήρθα γιατί εδώ είναι ένας γιατρός μεγάλος και τρανός, γιατρεύει τα παλικάρια, θα γίνω καλά και θα γυρίσω πίσω, έχω γυναίκα νέα και όμορφη, θέλω να γεράσουμε μαζί, με περιμένει.
Έχω πει στα παιδιά μου και στα εγγόνια μου να τα πηγαίνω στη παιδική χαρά, να τους πω παραμύθια, να τους μάθω τα πρώτα τους γράμματα.
Καλό ταξίδι Άγγελε, σε περιμένω τα βράδια στα όνειρά μου.
 

Σε αγαπώ πολύ Άγγελε
Η κουνιάδα - αδερφή σου Βασίλω


Read More »
ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΝΤΙΟ ΣΤΟ ΤΕΩΣ ΛΙΜΕΝΑΡΧΗ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΑΓΓΕΛΟ ΜΑΡΓΕΛΗ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΝΤΙΟ ΣΤΟ ΤΕΩΣ ΛΙΜΕΝΑΡΧΗ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΑΓΓΕΛΟ ΜΑΡΓΕΛΗ Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 26, 2018 Rating: 5

Τρικόρυφο Θεσπρωτίας: Εντοπίστηκαν δύο σάκοι με 12,5 κιλά κάνναβης

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 26, 2018


Από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν, προχθές (24-02-2018) το απόγευμα, στο Τρικόρυφο Θεσπρωτίας, δύο σάκοι που περιείχαν δεκατέσσερα δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (12.596) γραμμαρίων.

Διενεργείται προανάκριση από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.


Read More »
Τρικόρυφο Θεσπρωτίας: Εντοπίστηκαν δύο σάκοι με 12,5 κιλά κάνναβης Τρικόρυφο Θεσπρωτίας: Εντοπίστηκαν δύο σάκοι με 12,5 κιλά κάνναβης Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 26, 2018 Rating: 5

Συνελήφθη 32χρονος στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας με 13 κιλά κάνναβης

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 26, 2018

Συνελήφθη, χθες (25-02-2018) το βράδυ, στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Α’ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, ένας 32χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για εισαγωγή, μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών καθώς και για παράνομη είσοδο στη χώρα.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο ελέγχων για την αποτροπή εισόδου ναρκωτικών στη χώρα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 32χρονο αλλοδαπό να κινείται πεζός και να μεταφέρει μία βαλίτσα, που περιείχε δώδεκα δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (13.188) γραμμαρίων.

Τα ναρκωτικά κατασχέθηκαν.

Ο συλληφθείς, ο οποίος στερείται ταξιδιωτικών εγγράφων, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.Read More »
Συνελήφθη 32χρονος στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας με 13 κιλά κάνναβης Συνελήφθη 32χρονος στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας με 13 κιλά κάνναβης Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 26, 2018 Rating: 5

26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 1913 – Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΩΝ ΦΙΛΙΑΤΩΝ

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 26, 2018
  ΙΕΡΟΣ ΛΟΧΟΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΦΙΛΙΑΤΩΝ


26 Φεβρουαρίου 1913, μεγάλη ιστορική μέρα, γιορτάζουμε την απελευθέρωση της πόλης των Φιλιατών. 
Σήμερα τιμούμε τους ήρωες των ενόπλων δυνάμεων που έπεσαν υπέρ πατρίδας μαζί με τους ακρίτες του Ιερού Λόχου των Φιλιατών που αψήφησαν τις ζωές τους για να συμβάλλουν και αυτοί με το μερίδιο που τους αναλογεί στην απελευθέρωση του τόπου μας. 
  ΦΙΛΙΑΤΕΣ. Ο ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ (ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕ ΚΑΠΕΛΟ) ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΣΩΖΟΥΠΟΛΕΩΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΑ ΕΤΗ 1896-1897 ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΜΙΚΡΟΥΛΗ, ΜΟΥΦΤΗΔΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΠΡΟΥΧΟΝΤΕΣ, ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΛΟΥΤΣΑ ΦΙΛΙΑΤΩΝ
Τιμή και δόξα στους ήρωές μας, στην μνήμη μας είναι χαραγμένη για πάντα η δική τους θυσία και θα τους τιμούμε, στα ευλογημένα χώματα που τους σκεπάζουν, όπου και αν βρισκόμαστε.


Read More »
26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 1913 – Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΩΝ ΦΙΛΙΑΤΩΝ 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 1913 – Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΩΝ ΦΙΛΙΑΤΩΝ Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 26, 2018 Rating: 5

Αἰμοδοσία στήν ἐνορία Κεστρίνης Θεσπρωτίας την Κυριακή 11 Μαρτίου

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 26, 2018Ἡ Αἰμοδοσία εἶναι μιά πράξη ἀγάπης. Εἶναι ἡ δική μας ἔμπρακτη ἐφαρμογή τῆς ἀγάπης πρός τό συνάνθρωπο. Καί ἐμεῖς οἱ Χριστιανοί ὀφείλουμε νά ὁμοιάσουμε μέ τόν «Αἰμοδότη» Χριστό μας, χαρίζοντας ἐλπίδα καί ζωή σέ συνανθρώπους μας.

Ἡ ἐνορία Κεστρίνης ἵδρυσε τήν Τράπεζα Αἴματος, μἐ σκοπό τήν ἐνίσχυση τῆς αἰμοληψίας τῆς τοπικῆς μας κοινωνίας. Οἱ ἀνάγκες γιά αἶμα σήμερα καλύπτονται ὁριακά.

Στήν προσπάθεια μας καλοῦμε ὅλους τούς αἰμοδότες, ἀλλά καί ὅσους γιά πρώτη φορά θέλουν νά βοηθήσουν στήν πρωτοβουλία αὐτή τῆς ἐνορίας, νά προσέλθουν τήν Κυριακή 11 Μαρτίου 2018 στό Πνευματικό Κέντρο τοῦ ναοῦ τοῦ Ἁγίου Μηνᾶ καί νά προσφέρουν αἶμα. Κινητή μονάδα τοῦ Πανεπιστημιακοῦ Νοσοκομείου Ἰωαννίνων θα βρίσκεται ἐκεῖ ἀπό τίς 10.00 τό πρωί ἕως τό μεσημέρι. (Tηλ. ἐπικοινωνίας: 6945894424).

Εκ του Ιερού Ναού Αγίου Μηνά Κεστρίνης Θεσπρωτίας


Read More »
Αἰμοδοσία στήν ἐνορία Κεστρίνης Θεσπρωτίας την Κυριακή 11 Μαρτίου Αἰμοδοσία στήν ἐνορία Κεστρίνης Θεσπρωτίας την Κυριακή 11 Μαρτίου Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 26, 2018 Rating: 5

«Προσκύνημα» στην Ήπειρο οργάνωναν οι Τσάμηδες - Μπλόκο στα σύνορα με τη Θεσπρωτία

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 26, 2018


«Προσκύνημα» στην Ήπειρο θέλησαν να πραγματοποιήσουν οργανώσεις Τσάμηδων της Αλβανίας αλλά και του εξωτερικού, οι οποίες κλιμακώνουν τις προκλήσεις επιδιώκοντας αναγνώριση της «γενοκτονίας» και επιστροφής των περιουσιών τους στην Ελλάδα. Τριάντα περίπου άτομα μετέβησαν με λεωφορείο μέχρι τα σύνορα επιδιώκοντας να συνεχίσουν το ταξίδι τους στη Θεσπρωτία. Όμως τελικά αυτό σταμάτησε στο Μαυρομάτι, καθώς από την ελληνική αστυνομία ενημερώθηκε η Αθήνα, υπήρξε άμεση κινητοποίηση του Υπουργείου Εξωτερικών και ύστερα από επικοινωνία με τα Τίρανα, οι Αλβανικές αρχές δεν επέτρεψαν την είσοδο.

Η ενέργεια αυτή προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση των τσάμικων οργανώσεων οι οποίες αφενός μεν κατηγορούν την Ελλάδα επειδή «δεν επιτρέπει σε ηλικιωμένους κατοίκους να δουν τον τόπο που γεννήθηκαν» αφετέρου στρέφονται κι εναντίον της Κυβέρνησης Ράμα κατηγορώντας την για ενδοτισμό.

Σημειώνεται πάντως ότι ήταν η πρώτη φορά που επιχειρήθηκε μαζική είσοδος Τσάμηδων στην Ελλάδα με το πρόσχημα της εκδρομής στα «πάτρια» εδάφη.Την ίδια ώρα οι Τσάμηδες διαδήλωσαν έξω από την Ελληνική Πρεσβεία στα Τίρανα, απαιτώντας την αναγνώριση της γενοκτονίας και την επιστροφή των περιουσιών.Ο Σφετίμ Ιντρίζι, ηγέτης του κόμματος των Τσάμηδων, δήλωσε ότι θέλουν πρώτα «μία συγγνώμη για τους χιλιάδες που σκοτώθηκαν στα σπίτια τους και όχι στη μάχη».

«Θέλουμε να επιστρέψουμε στα σπίτια μας, να πάρουμε πίσω το καθεστώς που είχαμε προτού εκδιωχθούμε. Δεν ζητάμε τα ακίνητά μας, θέλουμε την πατρίδα μας και η πατρίδα μας είναι η Τσαμουριά» δήλωσε ο Ιντρίζι, με το πλήθος να ξεσπά σε χειροκροτήματα.


Στα μέσα Μαρτίου οι οργανώσεις της Ευρώπης ετοιμάζουν παράσταση διαμαρτυρίας στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης στο οποίο έχουν προσφύγει εδώ και έναν χρόνο.

Κι όλα αυτά την ώρα που οι συνομιλίες μεταξύ των δύο χωρών έχουν εισέλθει στο τελικό στάδιο για την υπογραφή ενός νέου συμφώνου συνεργασίας που θα περιλαμβάνει την άρση του εμπολέμου και τον καθορισμό της ΑΟΖ.


 
Read More »
«Προσκύνημα» στην Ήπειρο οργάνωναν οι Τσάμηδες - Μπλόκο στα σύνορα με τη Θεσπρωτία  «Προσκύνημα» στην Ήπειρο οργάνωναν οι Τσάμηδες - Μπλόκο στα σύνορα με τη Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 26, 2018 Rating: 5

Πλήθος κόσμου στην «Πίτα του Ηπειρώτη 2018» (+ΒΙΝΤΕΟ)

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 26, 2018

   
Πλήθος κόσμου παραβρέθηκε στην «Πίτα του Ηπειρώτη» , το μεγαλύτερο Ηπειρώτικο αντάμωμα στην Ελλάδα, η κορυφαία συνάντηση Αποδήμων κάθε χρόνο στην Αθήνα. 
Με τη συμμετοχή ογδόντα και πλέον χορευτικών ομίλων, με πάνω από 2.5ΟΟ χορευτές, πλήθους κομπανιών, χορωδίας και πολυφωνικού ομίλου, η εκδήλωση αποτέλεσε και φέτος ένα πλουσιότατο γιορταστικό πολυθέαμα, μοναδικό στην εποχή μας. 

Στην εκδήλωση συμμετείχε το σύνολο των φορέων της Ηπειρώτικης Αποδημίας και παρευρίσκονται εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας. 


 
Read More »
Πλήθος κόσμου στην «Πίτα του Ηπειρώτη 2018» (+ΒΙΝΤΕΟ) Πλήθος κόσμου στην «Πίτα του Ηπειρώτη 2018» (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 26, 2018 Rating: 5

Παραμυθιά: Η αναστήλωση των Ιερών Εικόνων και χειροτονία νέου ιερέα

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 26, 2018

Εχτές, την Α’ Κυριακή των Νηστειών, εορτάστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δονάτου Παραμυθιάς η αναστήλωση των Ιερών Εικόνων, η οποία καθιερώθηκε το 843 από την Αυτοκράτειρα Θεοδώρα, τον υιό της Μιχαήλ τον Γ’ και τον Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Μεθόδιο τον Ομολογητή.

Τελέσθηκε Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας κ.κ. Τίτου και έλαβαν μέρος κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως.Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος χειροτόνησε εις διάκονον τον κύριον Χρήστον Βάσσον, νεόν ευσεβή και διακρινόμενον επί χρηστοηθεία, καταγόμενο εκ του χωρίου Μαζαρακιάς Θεσπρωτίας.

Προ του τέλους της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε η Λιτάνευση των Ιερών Εικόνων εντός του Ιερού Ναού με την παρουσία συμπροσευχομένων πιστών.
Read More »
Παραμυθιά: Η αναστήλωση των Ιερών Εικόνων και χειροτονία νέου ιερέα Παραμυθιά: Η αναστήλωση των Ιερών Εικόνων και χειροτονία νέου ιερέα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 26, 2018 Rating: 5

ΠΡΟΣΟΧΗ: Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Δευτέρα στην Ηγουμενίτσα

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 26, 2018
 

Αγαπητοί μας πελάτες,

H ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. καταβάλλει διαρκείς προσπάθειες για τη μεγαλύτερη δυνατή αξιοπιστία των δικτύων και εγκαταστάσεων διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και για τη βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης ενέργειας.

Για το λόγο αυτό προγραμματίζει και υλοποιεί καθημερινά έργα συντήρησης, ενίσχυσης ή αναβάθμισης δικτύων, τα οποία απαιτούν προσωρινές διακοπές της ηλεκτροδότησης.

Προκειμένου να προγραμματίσετε τις εργασίες σας και να ελαχιστοποιηθεί η όχλησή σας, στον ακόλουθο πίνακα, μπορείτε να ενημερωθείτε για τις περιοχές και τις ώρες προγραμματισμένων διακοπών ηλεκτροδότησης.Ενώ καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για τη συντομότερη επανηλεκτροδότηση, εντούτοις, επιβάλλεται μεγάλη προσοχή, θεωρώντας ότι σε όλη την προγραμματισμένη διάρκεια διακοπής, οι αγωγοί είναι υπό τάση!
Read More »
ΠΡΟΣΟΧΗ: Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Δευτέρα στην Ηγουμενίτσα ΠΡΟΣΟΧΗ: Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Δευτέρα στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 26, 2018 Rating: 5

Σελίδες