https://picasion.com/
https://picasion.com/

Αποκλειστικό: Το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στη Θεσπρωτία

Τετάρτη, Ιανουαρίου 07, 2015
Αποκλειστικό: Το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στη Θεσπρωτία


"Κλείδωσε" σύμφωνα με αποκλειστική ενημέρωση του Ράδιο Ηγουμενίτσα, το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στη Θεσπρωτία για τις εκλογές τις 25ης Ιανουαρίου

Σε αυτό θα συμμετέχουν, με αλφαβητική σειρά, ο πρώην Νομάρχης Θεσπρωτίας Γιόγιακας Βασίλης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ηπείρου Κάτσιος Νικόλας, ο νυν Βουλευτής Μπέζας Αντώνης και η Σκούρα Ευτυχία.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, την επόμενη Τρίτη θα βρίσκεται στην Ηγουμενίτσα ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς για να εγκαινιάσει τη Β' φάση του Λιμανιού, καθώς επίσης και για ομιλία στα Γιάννενα, την ίδια ημέρα.
Read More »
Αποκλειστικό: Το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στη Θεσπρωτία Αποκλειστικό: Το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στη Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 07, 2015 Rating: 5

Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε από τον Διοικητή του Νοσοκομείου Φιλιατών σε απάντησή του σε δημοσίευμά μας

Τετάρτη, Ιανουαρίου 07, 2015
Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε από τον Διοικητή του Νοσοκομείου Φιλιατών σε απάντησή του σε δημοσίευμά μας
 
Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε από τον Διοικητή του Νοσοκομείου Φιλιατών κ. Δερδεμέζη, στην απάντησή του, σε δημοσίευμά μας (Δείτε ΕΔΩ), για φωτογραφικό διαγωνισμό για την συντήρηση και την επίβλεψη των Η/Μ εγκαταστάσεων.

Ο κ. Δερδεμέζης προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, χωρίς να μπαίνει στην ουσία των καταγγελιών του δημοσιεύματός μας.

Δεν μας απαντάει στο κυριότερο, το γιατί αναρτήθηκε μόνο για 1 ημέρα στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ και γιατί δεν δημοσιεύτηκε στον τοπικό τύπο.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, στους κλειστούς διαγωνισμούς, από την ημέρα δημοσίευσης της πρόσκλησης ενδιαφέροντος ως την ημέρα υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής πρέπει να μεσολαβούν τουλάχιστον 37 ημέρες - συντμούμενες σε 15, σε περίπτωση επείγοντος - από την αποστολή της ανακοίνωσης στην ΕΕ. Για διαγωνισμούς που δεν υπόκεινται σε δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, η προθεσμία είναι 20 ημέρες - συντμούμενες σε 10 - από τη δημοσίευση στον ελληνικό τύπο
σε περίπτωση επείγοντος.

Ο διοικητής απαντάει πως "το Νοσοκομείο είναι υποχρεωμένο να έχει κατά νόμο υπεύθυνο όταν υπάρχουν Η/Μ εγκαταστάσεις και υποσταθμοί υψηλής τάσης" και πως προέβη στον διαγωνισμό "λόγω συνταξιοδότησης του προϊσταμένου του τεχνικού τμήματος".

Επομένως δεν δικαιολογείται το επείγον ενώ θα έπρεπε να δημοσιευτεί και στον τοπικό τύπο (σε 3 εφημερίδες) αλλά και να αναρτηθεί στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ 20 ημέρες πριν την καταλυτική ημερομηνία για την υποβολή των προσφορών από τους ενδιαφερόμενους.

Τέλος δηλώνει με θράσος, πως μας κάνει και χάρη (ο Γιαννιώτης) που δεν το έδωσε με απ' ευθείας ανάθεση, σε όποιον αυτός γούσταρε, διότι η δαπάνη εμπίπτει στα όρια της απευθείας ανάθεσης του διοικητή (έως 15.000 €) .

Αγνοεί ο Γιαννιώτης διοικητής ή ξεχνάει εσκεμμένα πως η νομοθεσία για τις απ' ευθείας αναθέσεις αποτελεί εξαιρετική διαδικασία και επιτρέπεται μόνο όταν δικαιολογείται το κατ' επείγον και όταν η ετήσια κατ’ είδος δαπάνη δεν υπερβαίνει το ποσό των 15.000,00 ευρώ με ΦΠΑ

Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός ούτε επείγον ήταν (γνώριζαν για την συνταξιοδότηση του προϊσταμένου του τεχνικού τμήματος) ούτε ετήσιος αφού αφορά το διάστημα από 1/1/2015 έως και 31/3/2015, δηλαδή μόνο για 3 μήνες.

Ο ορισμός της κατάτμησης δηλαδή.
Δεν θα χρειαστεί συντηρητής από 1η Απριλίου;;;

Το σημείο όμως της απάντησής του, που εμπαίζει την λογική μας, είναι το εξής "το 2014 το Νοσοκομείο Φιλιατών είχε περίσσευμα στον προϋπολογισμό του κατά 700.000 € και τα λογιστικά του κέρδη ανήλθαν σε 1.700.000 €"

Τότε γιατί κ. Δερδεμέζη το προσωπικό δεν έχει ούτε γάζες και αναγκάζει τους συγγενείς των νοσηλευομένων να τις προμηθευτούν από εξωτερικό φαρμακείο;

Τέλος κ. Δερδεμέζη μπορείτε να μας ενημερώσετε γιατί αποκρύψατε από την επιτροπή του διαγωνισμού πως υπήρχε και μία ένσταση; 
Δεν το γνωρίζατε ή δεν σας βόλευε;
Για την ιστορία τον διαγωνισμό κέρδισε επίσης Γιαννιώτης με 10.500€

Για τον διαγωνισμό έχειήδη ενημερωθεί ο Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης κ. ΡακιντζήςΔιαβάστε ολόκληρη την απάντηση του κ. Δερδεμέζη:


Με έκπληξη διάβασα στις 5-1-2015 στο blog σας το άρθρο με θέμα : ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝ;

Για τη δικής σας ενημέρωση και την σωστή ενημέρωση του αναγνωστικού σας κοινού σας ενημερώνω ότι:

Το Γ.Ν. Φιλιατών προέβη σε εκδήλωση ενδιαφέροντος για την συντήρηση και επίβλεψη των Η/Μ εγκαταστάσεων του Νοσοκομείου με την διαδικασία συλλογής κλειστών προσφορών λόγω συνταξιοδότησης του προϊσταμένου του τεχνικού τμήματος. Το Νοσοκομείο είναι υποχρεωμένο να έχει κατά νόμο υπεύθυνο όταν υπάρχουν Η/Μ εγκαταστάσεις και υποσταθμοί υψηλής τάσης.

Στην εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετείχαν 4 εταιρείες και όχι μια όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα σας. Επίσης για ενημέρωση σας η Διοίκηση του Νοσοκομείου θα μπορούσε να αναθέσει το συγκεκριμένο έργο διότι η δαπάνη εμπίπτει στα όρια της απευθείας ανάθεσης του διοικητή ( έως 15.000 € ) πράγμα το οποίο δεν έκανε . Η συμμετοχή των 4 εταιρειών είχε σαν αποτέλεσμα την κατακύρωση του διαγωνισμού για τρίμηνη διάρκεια με ποσό μικρότερο του προβλεπομένου επ’ ωφελεία του Νοσοκομείου.

Επειδή αναφέρεστε προσωπικά στο όνομα μου θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι τόσο η παιδεία μου όσο και η φιλοσοφία μου είναι αντίθετη σε ενέργειες και πράξεις που δεν συνάδουν με την διαφάνεια ιδιαίτερα από θέση ευθύνης που σχετίζονται με το δημόσιο χρήμα και συμφέρον.

Ως αποτέλεσμα των ανωτέρω το 2014 το Νοσοκομείο Φιλιατών είχε περίσσευμα στον προϋπολογισμό του κατά 700.000 €, άνοιξε η Νέα Πτέρυγα δυναμικότητας 65 νέων κλινών και τα λογιστικά του κέρδη από 100.000 € ανήλθαν σε 1.700.000 €

Καταλήγοντας καλό θα είναι να επικοινωνείτε με την Διοίκηση του Νοσοκομείου και να διασταυρώνετε τις πληροφορίες σας για να μην χάνετε την αξιοπιστία σας και να μην δημιουργείτε λανθασμένες εντυπώσεις στο αναγνωστικό σας κοινό.

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ
ΣΠΥΡΟΣ ΔΕΡΔΕΜΕΖΗΣ
Read More »
Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε από τον Διοικητή του Νοσοκομείου Φιλιατών σε απάντησή του σε δημοσίευμά μας Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε από τον Διοικητή του Νοσοκομείου Φιλιατών σε απάντησή του σε δημοσίευμά μας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 07, 2015 Rating: 5

Σοκαρισμένο το Φιλιάτι από τον αιφνίδιο θάνατο Αντιδήμαρχου

Τετάρτη, Ιανουαρίου 07, 2015
Σοκαρισμένο το Φιλιάτι από τον αιφνίδιο θάνατο Αντιδήμαρχου


Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία Φιλιατών από τον αιφνίδιο θάνατο του Αντιδήμαρχου Φιλιατών κ. Σπυρίδων Έξαρχου, το μεσημέρι της Τετάρτης.

Ο κ. Έξαρχος έχασε την ζωή του, όταν κατά τη διάρκεια κυνηγιού τον πρόδωσε ο καρδιά του.


Ο κ. Έξαρχος ήταν εν ενεργεία Αντιδήμαρχος για θέματα προγραμματισμού και ανάπτυξης και ήταν 61 ετών.
Read More »
Σοκαρισμένο το Φιλιάτι από τον αιφνίδιο θάνατο Αντιδήμαρχου Σοκαρισμένο το Φιλιάτι από τον αιφνίδιο θάνατο Αντιδήμαρχου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 07, 2015 Rating: 5

Τέσσερις συλλήψεις στην Ηγουμενίτσα

Τετάρτη, Ιανουαρίου 07, 2015
Τέσσερις συλλήψεις στην Ηγουμενίτσα23χρονος παράνομος μετανάστης συνελήφθη, πρώτες πρωινές ώρες εχτές, στο λιμένα Εξωτερικού Ηγουμενίτσας.
Ειδικότερα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από προσωπικό του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής συνελήφθη ο ανωτέρω διότι κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο το οποίο άνηκε σε άλλο πρόσωπο, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό.

Επίσης, 29χρονος παράνομος μετανάστης συνελήφθη, πρώτες πρωινές ώρες
εχτές, στο λιμένα Εξωτερικού Ηγουμενίτσας.
Ειδικότερα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από προσωπικό του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής συνελήφθη ο ανωτέρω διότι κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό. 
Ακόμα ένας 20χρονος παράνομος μετανάστης συνελήφθη, πρωινές ώρες εχτές, εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής.  Ειδικότερα, ο ανωτέρω σε διενεργηθέντα έλεγχο πριν την επιβίβασή του σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, διαπιστώθηκε ότι στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό.

Τέλος, 17χρονος παράνομος μετανάστης συνελήφθη, βραδινές ώρες της ίδιας ημέρας, στο λιμένα Εξωτερικού Ηγουμενίτσας.
Ειδικότερα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής συνελήφθη ο ανωτέρω διότι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί τις προανακρίσεις, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.
Read More »
Τέσσερις συλλήψεις στην Ηγουμενίτσα Τέσσερις συλλήψεις στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 07, 2015 Rating: 5

Κινηματογραφική καταδίωξη διαρρηκτών Σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό τους

Τετάρτη, Ιανουαρίου 07, 2015
Κινηματογραφική καταδίωξη διαρρηκτών
Σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό τους

 
Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η αστυνομία,για τον εντοπισμό και την σύλληψη δύο ατόμων, στην ευρύτερη περιοχή μεταξύ των χωριών Μάζια και Λογγάδες Ιωαννίνων.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες όλα ξεκίνησαν αργά το βράδυ της Τρίτης, όταν έγινε καταγγελία στην ΕΛ.ΑΣ., για κλοπή από κατάστημα στην περιοχή της Μάζιας.
 
Άνδρες της ασφάλειας,εντόπισαν στην περιοχή του Περάματος το ύποπτο όχημα, στο οποίο επέβαιναν οι δυο δράστες.
 
Στο σήμα των αστυνομικών για έλεγχο, οι ύποπτοι δεν σταμάτησαν και επιχείρησαν να ξεφύγουν μέσω παραδρόμων, καταδιωκόμενοι από περιπολικά,στην περιοχή της Κρύας και της Αμφιθέας.
 
Όμως έπειτα από τρία χιλιόμετρα, οι δράστες έχασαν τον έλεγχο του οχήματος σε ένα χωματόδρομο και το αυτοκίνητο εξετράπη της πορείας του.
 
Τα δυο άτομα κατάφεραν και βγήκαν από το όχημα, διέφυγαν και αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό τους.
Read More »
Κινηματογραφική καταδίωξη διαρρηκτών Σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό τους Κινηματογραφική καταδίωξη διαρρηκτών Σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό τους Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 07, 2015 Rating: 5

Πολικές θερμοκρασίες σε όλη την Ήπειρο Δείτε τις θερμοκρασίες αυτή την ώρα

Τετάρτη, Ιανουαρίου 07, 2015
Πολικές θερμοκρασίες σε όλη την Ήπειρο
Δείτε τις θερμοκρασίες αυτή την ώρα
Read More »
Πολικές θερμοκρασίες σε όλη την Ήπειρο Δείτε τις θερμοκρασίες αυτή την ώρα Πολικές θερμοκρασίες σε όλη την Ήπειρο  Δείτε τις θερμοκρασίες αυτή την ώρα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 07, 2015 Rating: 5