Παίρνουν το ρίσκο και κάνουν τον “Λάμποβο” στην Παραμυθιά

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 13, 2021
Παίρνουν το ρίσκο και κάνουν τον “Λάμποβο” στην Παραμυθιά


Oμόφωνα πριν από λίγα λεπτά, το δημοτικό συμβούλιο Σουλίου αποφάσισε την διεξαγωγή του Λαμπόβου της Παραμυθιάς.

“Είναι ένα μεγάλο ρίσκο το οποίο εμείς αναλαμβάνουμε” είπε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Σουλίου και δεσμεύτηκε ότι θα γίνει η μέγιστη προσπάθεια για τήρηση των μέτρων.

Το μεγαλύτερο και παλιότερο παζάρι της Ηπείρου θα ξεκινήσει επίσημα στις 3 Οκτώβρη (ανεπίσημα αναμένεται να ξεκινήσει στις 29 Σεπτέμβρη, καθώς δεν θα πραγματοποιηθεί η εμποροπανήγυρη της Άρτας που δέσμευε τους εμπόρους).

Χαρακτηριστικά του Λαμπόβου, όπως προκύπτουν από την εισήγηση του σχετικού θέματος:
Ο χώρος που θα διατεθεί για τη λειτουργία της εμποροπανήγυρης θα είναι αυτός που διατέθηκε και κατά την προπέρσινη διοργάνωση, στη θέση «ΓΑΛΑΤΑ» καθώς και ο αύλειος χώρος του πρώην δημοτικού σχολείου Παραμυθιάς για την εγκατάσταση λούνα-παρκ.
Θα αναπτυχθούν 419 παραπήγματα διαστάσεων 3χ3μ. (αναλόγως της κατασκευής σε ορισμένα σημεία θα υπάρχουν μικρές αυξομειώσεις των διαστάσεων), εκ των οποίων 12 παραπήγματα από αριθμ. 1Α έως 12Α θα έχουν διαστάσεις 3χ1,5μ.
Από τα παραπάνω, είκοσι πέντε 25 παραπήγματα θα διατεθούν για 2 οβελιστήρια.
Δώδεκα 12 παραπήγματα διαστάσεων 3χ3μ. 9 τ.μ. θα διατεθούν για 6 συνολικά χαλβαδοπωλεία (πώληση χαλβά) και θα διατεθούν με κλήρωση.
20 παραπήγματα θα παραμείνουν για λογαριασμό του Δήμου Σουλίου.
Στην κληρωτίδα θα μπουν 399 παραπήγματα, (114 παραπήγματα από τα τμήματα Α’ και Β΄ και 285 παραπήγματα από το τμήμα Γ΄), όπως τα ανωτέρω απεικονίζονται στο συνημμένο σκαρίφημα, το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι στης παρούσας.
Το Λούνα Παρκ θα τοποθετηθεί στον αύλειο χώρο του πρώην Δημοτικού Σχολείου Παραμυθιάς.
Ειδικότερα η εμποροπανήγυρη θα διενεργηθεί στα τμήματα των δημοτικών δρόμων Κ. Καραμανλή (από τα γραφεία του παλαιού Δημαρχείου) έως τα ΚΤΕΛ και από τη διακλάδωση Κ. Καραμανλή με την οδό Αγίου Δονάτου, έως ιδιοκτησία του κ. Χρήστου Τάτση, καθώς και στην τοποθεσία Ζαβάγκαλι. Δύναται να τροποποιηθεί το τελικό σχέδιο των εγκαταστάσεων με προσθαφαίρεση παραπηγμάτων είτε με τη δημιουργία βοηθητικών χώρων αν αυτό κριθεί αναγκαίο από τον εξουσιοδοτημένο προς αυτό αντιδήμαρχο και αν αυτό βοηθάει στην καλύτερη λειτουργικότητα του χώρου.

Τα μέτρα προστασίας σύμφωνα με την ισχύουσα ΚΥΑ:
Οι εργαζόμενοι υποχρεούνται σε δύο εργαστηριακούς ελέγχους με τη χρήση ταχέων αντιγονικών δοκιμασιών (rapid test) ανά εβδομάδα ιδία δαπάνη. Ο έλεγχος, οι λεπτομέρειες, η χρονική στιγμή και η συχνότητα διεξαγωγής των ανωτέρω εργαστηριακών ελέγχων καθορίζονται από τον φορέα λειτουργίας της αγοράς.
Μονοδρόμηση κατεύθυνσης του ρεύματος των καταναλωτών και των επισκεπτών.
Περιορισμός της ελάχιστης απόστασης 1 μέτρου μεταξύ των πάγκων πώλησης όταν αυτοί είναι μέρος συνεχούς κατασκευής στην οποία οι πάγκοι των πωλητών διαχωρίζονται μεταξύ τους με συμπαγή ελαφρά χωρίσματα.
Υποχρεωτική χρήση μάσκας από τους πωλητές, τους εργαζόμενους, τους καταναλωτές και τους επισκέπτες.
Τοποθέτηση απολυμαντικού προϊόντος ανά περίπτερο.
Καθημερινός επιμελής καθαρισμός του χώρου της αγοράς με μέριμνα του φορέα λειτουργίας της αγοράς, όταν διαρκεί πλέον της μίας ημέρας.
Read More »
Παίρνουν το ρίσκο και κάνουν τον “Λάμποβο” στην Παραμυθιά Παίρνουν το ρίσκο και κάνουν τον “Λάμποβο” στην Παραμυθιά Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 13, 2021 Rating: 5

45 τα σημερινά κρούσματα στην Ήπειρο - Διψήφιος και σήμερα στη Θεσπρωτία

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 13, 2021
45 τα σημερινά κρούσματα στην Ήπειρο - Διψήφιος και σήμερα στη ΘεσπρωτίαΑναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων
ΠΕ Άρτας 0
ΠΕ Θεσπρωτίας 11
ΠΕ Ιωαννίνων 28
ΠΕ Πρέβεζας 6


Read More »
45 τα σημερινά κρούσματα στην Ήπειρο - Διψήφιος και σήμερα στη Θεσπρωτία 45 τα σημερινά κρούσματα στην Ήπειρο - Διψήφιος και σήμερα στη Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 13, 2021 Rating: 5

Τα πλατάνια αφανίζονται και τα ποτάμια υποβαθμίζονται

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 13, 2021
Τα πλατάνια αφανίζονται και τα ποτάμια υποβαθμίζονταιΑπό τον μυθικό Αχέροντα και τον ορμητικό Άραχθο, μέχρι το Λούρο, τον Καλαμά και εσχάτως τον Βοϊδομάτη, το φαινόμενο είναι αποκρουστικό. Κύρια αιτία είναι ένας μύκητας που εισήχθη στην Ευρώπη από τη Βόρεια Αμερική, με τα αποτυπώματα της καταστροφής να είναι εμφανή στα ποτάμια της Ηπείρου.

Δέκα χρόνια πέρασαν ήδη και η Πολιτεία εμφανίστηκε ανέτοιμη να “θωρακίσει” το δασικό πλούτο και την καλαισθησία των ποτάμιων συστημάτων. Πλατάνια, μεγάλα και μικρά σε ύψος, κείτονται στις όχθες των ποταμών ή και στην κοίτη, με το φυσικό τοπίο να είναι απόκοσμο και αποκαρδιωτικό για επισκέπτες και λάτρεις των φυσικών τοπίων.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο δασολόγος Ρήγας Τσιακίρης, τόνισε πως “η κατάσταση παραπέμπει στην αδιαφορία, καίτοι τα αίτια είναι ήδη γνωστά, τα αρμόδια υπουργεία συνεχίζουν να βλέπουν την καταστροφή, χωρίς να καταπολεμούν τον μύκητα. Τα δασαρχεία είναι ήδη απογυμνωμένα από προσωπικό και πόρους, ενώ οι πολιτικοί ιθύνοντες δείχνουν να μην αντιλαμβάνονται τις συνέπειες στα ποτάμια συστήματα και την αξία των πλατάνων.”

Οι ημερίδες κατέδειξαν την ανάγκη λήψης μέτρων, για να μην επεκταθεί το πολλαπλό πρόβλημα σε όλη την Ελλάδα, όμως μέτρα προστασίας δεν ελήφθησαν, αφήνοντας πλατανοδάση και ποτάμια στην επιθετικότητα του μεταχρωματικού έλκους. Ο Ρήγας Τσιακίρης, εκτίμησε ότι με συγκεκριμένες δράσεις μπορεί να γλιτώσουν πολλά πλατάνια και ταυτόχρονα να αποκτήσουν τα ποτάμια συστήματα, έστω και σταδιακά, την ομορφιά που χάνεται.

Απο την ΕΡΤ
Read More »
Τα πλατάνια αφανίζονται και τα ποτάμια υποβαθμίζονται Τα πλατάνια αφανίζονται και τα ποτάμια υποβαθμίζονται Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 13, 2021 Rating: 5

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εγνατία οδό για εργασίες διαγράμμισης

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 13, 2021
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εγνατία οδό για εργασίες διαγράμμισηςΕιδικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν στην Εγνατία Οδό από τις 13 Σεπτεμβρίου και μέχρι τις 19 Οκτωβρίου.

Σκοπός είναι στο διάστημα αυτό να πραγματοποιηθούν εργασίες διαγράμμισης από τον Ανισόπεδο Κόμβο Ελευθεροχωρίου μέχρι και τον Ανισόπεδο Παναγιάς.

Στον αυτοκινητόδρομο θα τοποθετηθεί ειδική οριζόντια και κάθετη σήμανση ενώ δεν θα υπάρξει διακοπή της κυκλοφορίας οχημάτων.
Read More »
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εγνατία οδό για εργασίες διαγράμμισης Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εγνατία οδό για εργασίες διαγράμμισης Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 13, 2021 Rating: 5

Για το ξεκίνημα των σχολείων | Γράφει ο Κυριάκος Τσόδουλος

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 13, 2021
Για το ξεκίνημα των σχολείων | Γράφει ο Κυριάκος ΤσόδουλοςΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΝΟΙΓΟΥΝ;
ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΡΧΊΖΟΥΝ;
Κατάκτηση vs Εξερεύνηση

Άλλη μία ιδιαίτερη σχολική χρονιά ξεκινάει αύριο. Μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί έρχονται αντιμέτωποι με μια πραγματικότητα που χρόνια τώρα παραμένει στερεότυπη και ερμητικά κλειστή στο «κουτί της Πανδώρας». Η πραγματικότητα σχολείο. Μια εικόνα σχολείου που το περιεχόμενό της, είναι πολιτιστικά καθορισμένο, αιώνιο και αναλλοίωτο.


Το υπαρκτό σχολείο μοιάζει με Χάρτη δηλαδή ένα χώρο οριοθετημένο θεσμικά, πλήρως ταξινομημένο με ιεραρχικές αξιολογήσεις που καθορίζονται από την κυρίαρχη εξουσία και φανερώνονται στην κλίμακα και το υπόμνημα. Ο πραγματικός Χάρτης ορίζει και καθορίζει σύνορα, που περικλύουν λαούς, χώρες και έθνη. Ένας χάρτης διχρονικά, είναι ένα εργαλείο για τους στρατηγούς και τους κατακτητές που σχεδιάζουν την υποδούλωση του αντίπαλου πεδίου ή και κάθε επεκτατική τάση με σκοπό την αύξηση των κερδών τους και τη εθνική κυριαρχία.

Το σχολείο είναι έννοια χωρίς σύνορα, όπου η κυριαρχία δεν έχει χώρο. Ο επεκτατισμός τοποθετείται ως έννοια, μόνο ως κατάκτιση του στόχου της μάθησης. Το πραγματικό σχολείο είναι χώρος εξερεύνησης. Εξερευνώ, σημαίνει μαθαίνω διευρύνω τη γνώση ριψοκινδυνεύοντας, ξεπερνώντας τα όρια για τη θέαση του αδύνατου. Αυτή είναι η ιστορία του ανθρώπινου γένους, η διεκδίκηση του αδύνατου. Το σχολείο μπορεί και ανοίγει ορίζοντες πέρα από σύνορα και στερεότυπα, προσφέρει απλώχερα γνώση και πλάθει συνολικά και εξατομικευμένα για τους μαθητές, άποψη για τον υπαρκτό κόσμο πέρα από τα στενά όρια.

Η κατάκτηση μέσω Χαρτών μένει στα όρια του επιτρεπτού στον ταξινομημένο χώρο της κλίμακας και του υπομνήματος που απαγορεύει το ρίσκο, δεν τολμά το ξεπέρασμα του ορίου, γιατί θέλει το σίγουρο κέρδος.

Το σχολείο αντίθετα ως χώρος εξερεύνησης, βγάζει έξω από τα όρια του οικείο και του ασφαλούς, αναζητώντας το ανοίκειο. Είναι ευκαιρία στην παρούσα συγκυρία να ξεπεράσουμε τα επιπλέον όρια που θέτει η πανδημία παρακάμπτοντας τον περιορισμό του «Χάρτη σχολείο» τις ταξινομήσεις του, ανοίγοντας το «κουτί της Πανδώρας» που είναι εγκλεισμός στο οικείο και ασφαλές, δηλαδή καταστροφή, χάριν των δυνατοτήτων που παραμένουν κλειστές. Έτσι ώστε να ανοιχτούμε στο χώρο του αδύνατου.

Μια ευνομούμενη πολιτεία είναι ανάγκη να επιδείξει ουσιαστική έγνοια για την παιδεία, για το μέλλον δηλαδή της Χώρας, γιατί όπως όλοι γνωρίζουμε, η καλύτερη επένδυση ενός κράτους είναι η ΠΑΙΔΕΙΑ.

Παρά την πραγματοποίηση των 11.700 διορισμών μόνιμων εκπαιδευτικών, σε συνέχεια του διορισμού 4.500 μόνιμων εκπαιδευτικών και βοηθητικού προσωπικού στην Ειδική Αγωγή την περασμένη σχολική χρονιά, μετά από 12 χρόνια αδιοριστίας, αποτελεί θετικό το γεγονός και δικαίωση για τους χρόνιους αγώνες μας υπερασπιζόμενοι δικαιώματα μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών, μαθητών και κυρίως το δημόσιο σχολείο με ενωτικές δράσεις.

ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ!
Read More »
Για το ξεκίνημα των σχολείων | Γράφει ο Κυριάκος Τσόδουλος Για το ξεκίνημα των σχολείων | Γράφει ο Κυριάκος Τσόδουλος Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 13, 2021 Rating: 5

Οφειλόμενο καθήκoν για τον ευεργέτη Θεμιστοκλή Ρίγγα | Γράφει ο Θωμάς Οικονόμου

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 13, 2021
Οφειλόμενο καθήκoν για τον ευεργέτη Θεμιστοκλή Ρίγγα | Γράφει ο Θωμάς ΟικονόμουΠεράσανε 85 ολόκληρα χρόνια από τον θάνατο του ευπατρίδη και ευεργέτη Θεμιστοκλή Ρίγγα του Παναγιώτη , ο οποίος διέθεσε όλη την κληρονομιαία περιουσία του σημαντικής μάλιστα αξίας , με την ιδιόγραφη διαθήκη του στο Α Δημοτικό Σχολείο Παραμυθιάς , συστήνοντας κληροδότημα υπέρ αυτού κατά το αρθ.1967 και επόμενα του Α.Κ με σκοπό την επωφελή χρησιμοποίηση της κληρονομιάς του , για την κάλυψη των αναγκών των μαθητών του Α΄ Δημοτικου Σχολείου Παραμυθιάς.

Εκτοτε η ειδική ορισθείσα διαχειριστική επιτροπή του κληροδοτήματος Θεμιστοκλή Ρίγγα διοικεί το κληροδότημα και διαχειρίζεται την περιουσία του ευεργέτη – διαθέτη καλύπτοντας τις αναγκαίες δαπάνες λειτουργίας του Α΄ Δημοτικού Σχολείου Παραμυθιάς και των μαθητών αυτού , οι οποίες στις παρούσες αντίξοες οικονομικές συνθήκες θα ήταν σχεδόν αδύνατο να καλυφθούν από οποιαδήποτε άλλη χρηματοδοτική πηγή .

Δυστυχώς η ευτυχώς κατά τη σεβαστή προσωπική άποψη του κάθε Παραμυθιώτη και γονέα , το Α΄ Δημοτικό Σχολείο Παραμυθιάς μεταφέρθηκε και λειτουργεί πλέον κτιριολογικά , σε άλλη θέση εκτός οικισμού της πόλης . Ως ελάχιστο δείγμα τιμής και σεβασμού προς τον διαθέτη , με πρωτοβουλία προφανώς της τότε διαχειριστικής επιτροπής του κληροδοτήματος ανεγέρθηκε προτομή του διαθέτη και τοποθετήθηκε στον αύλειο χώρο του πρώην Α΄ Δημοτικού Σχολείου Παραμυθιάς , το οποίο είναι εγκαταλελειμμένο σήμερα και σε αχρησία ( κατ’ ευφημισμόν ονομάζεται από κάποιους ως σχολείο Βούλγαρη ενώ κατά χρήση μετατράπηκε σε παρκινγκ Βούλγαρη) .

Θεωρώ , ότι για λόγους οφειλόμενης τιμής , αναγνώρισης της προσφοράς και μνήμης του διαθέτη και ευεργέτη Θεμιστοκλή Ρίγγα και προτείνω η διαχειριστική επιτροπή του κληροδοτήματος σε συνεργασία με την Δημοτική Αρχή και τον Διευθυντή του Α΄ Δημοτικού Σχολείου Παραμυθιάς θα πρέπει άμεσα να αναλάβει πρωτοβουλία για να ονομαστεί το νέο Δημοτικό Σχολείο Παραμυθιάς στο χώρο που λειτουργεί σήμερα ως Δημοτικό Σχολείο Παραμυθιάς « Θεμιστοκλή Ρίγγα »

Επίσης, η προτομή του που κοσμεί τον ευεργέτη κρίνεται σκόπιμο να μεταφερθεί στον αύλειο χώρο του νέου και σε λειτουργία πλέον Δημοτικού Σχολείου Παραμυθιάς .

Τέλος , στις 31/12 κάθε έτους , πιστεύω ότι θα πρέπει να τελείται ετήσιο μνημόσυνο στη μνήμη του θανάτου , του παραπάνω ευεργέτη .

Πιστεύω , ότι η πρόταση μου θα εισακουστεί από τους αρμόδιους εμπλεκόμενους φορείς , για την υλοποίηση της , πράγμα που επιβάλλεται πολύ περισσότερο στη παρούσα χρονική συγκυρία και κατάσταση που η έννοια της ευεργεσίας και του εθελοντισμού τείνουν να αποτελέσουν είδος προς εξαφάνιση .

Ας σπεύσουν λοιπόν οι αρμόδιοι αποδεικνύοντας έμπρακτα την αναγνωσιμότητα και την ηθική υποχρέωση έναντι του Θεμιστοκλή Ρίγγα να πράξουν τα αυτονόητα γιατί « Μακάριοι οι ευγνώμονες ευεργετούμενοι όταν τιμούν τους ευεργέτας»

ΥΓ : Επ’ ευκαιρία πρέπει να υλοποιηθεί και η βούληση της δωρήτριας Μαρίας Ρίγγα που δώρισε το παραδοσιακό της γραφείο στο Δήμο Σουλίου , το οποίο παρά την πάροδο της ορισθείσας στο συμβόλαιο δωρεάς προθεσμίας παραμένει ημιτελές για ανεξήγητους λόγους η οποία αν θα ζούσε θα είχε το θεμιτό δικαίωμα να διαμαρτυρηθεί έντονα για την ανεκπλήρωτη δέσμευση του δωρεοδόχου
Read More »
Οφειλόμενο καθήκoν για τον ευεργέτη Θεμιστοκλή Ρίγγα | Γράφει ο Θωμάς Οικονόμου Οφειλόμενο καθήκoν για τον ευεργέτη Θεμιστοκλή Ρίγγα | Γράφει ο Θωμάς Οικονόμου Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 13, 2021 Rating: 5

Δωρεά από την εταιρία τυροκομικών προϊόντων ΣΟΦΙΑΣ στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ηγουμενίτσας

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 13, 2021
Δωρεά από την εταιρία τυροκομικών προϊόντων ΣΟΦΙΑΣ στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου ΗγουμενίτσαςΟ Δήμος Ηγουμενίτσας ευχαριστεί την εταιρία τυροκομικών προϊόντων ΣΟΦΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ & ΥΙΟΣ Ο.Ε για την μεγάλη προσφορά τυροκομικών προϊόντων στο κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου μας.

Η ανάγκη βοήθειας στους συνδημότες μας που ανήκουν στις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες είναι συνεχής. Το Κοινωνικό Παντοπωλείο δέχεται τις προσφορές σας καθημερινά 7:00 – 15:00 στα γραφεία του (παλιά μαθητική εστία).

Βοηθήστε μας να βοηθήσουμε όσους έχουν ανάγκη.

Στοιχεία επικοινωνίας:
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
ώρες λειτουργίας : 07:00 – 15:00
Αγίου Δονάτου (έναντι Πυροσβεστικής),
Τ.Κ. 46100 Ηγουμενίτσα
Τηλ.: 2665021438
Read More »
Δωρεά από την εταιρία τυροκομικών προϊόντων ΣΟΦΙΑΣ στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ηγουμενίτσας Δωρεά από την εταιρία τυροκομικών προϊόντων ΣΟΦΙΑΣ στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 13, 2021 Rating: 5

Πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για 4.300 νέους ανέργους

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 13, 2021
Πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για 4.300 νέους ανέργουςΑπό την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου στις 11 π.μ. έως τις 21 Σεπτεμβρίου στις 23:59 μπορούν οι νέοι άνεργοι να υποβάλουν αίτηση για να συμμετάσχουν στον Β΄ κύκλο του προγράμματος του ΟΑΕΔ που αφορά στην απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας στο ψηφιακό μάρκετινγκ. Το πρόγραμμα θα δώσει τη δυνατότητα σε 4.300 νέους ανέργους να αποκτήσουν πολύτιμη επαγγελματική εμπειρία στο ψηφιακό μάρκετινγκ.

Η επαγγελματική κατάρτιση θα διαρκεί 6 ώρες την ημέρα, 5 ημέρες την εβδομάδα για 6 μήνες και ο ΟΑΕΔ θα καταβάλλει στους ασκούμενους 550 ευρώ μηνιαία καθαρή αποζημίωση (25 ευρώ ημερησίως για 22 ημέρες εργασιακής εμπειρίας).

Η δράση απευθύνεται σε εγγεγραμμένους ανέργους ηλικίας έως 29 ετών που έχουν ολοκληρώσει πρόγραμμα κατάρτισης στο ψηφιακό μάρκετινγκ (digital marketing) τουλάχιστον 50 ωρών και σε ιδιωτικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε κλάδους (κύριους ή δευτερεύοντες) οικονομικής δραστηριότητας με συνάφεια στο ψηφιακό μάρκετινγκ ή διαθέτουν τμήματα μάρκετινγκ.

Στο επόμενο διάστημα θα ανακοινωθεί η ημερομηνία έναρξης υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων των επιχειρήσεων.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη εργοδότη στο πρόγραμμα είναι να μην έχει προβεί σε μείωση του προσωπικού του κατά τη διάρκεια ενός μήνα πριν από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης.

Το πρόγραμμα, του οποίου ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 16.500.000 €, συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020» με χρηματοδότηση από την Πρωτοβουλία για την Απασχόληση των Νέων (ΠΑΝ).

Για τη Δημόσια Πρόσκληση και για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα http://www.oaed.gr/-/programma-apokteses-epangelmatikes-empeirias-sto-psephiako-marketin-nk-gia-5-000-anergous-eos-29-eton
Read More »
Πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για 4.300 νέους ανέργους Πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για 4.300 νέους ανέργους Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 13, 2021 Rating: 5

13 θετικά rapid tests στην Ηγουμενίτσα

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 13, 2021
13 θετικά rapid tests στην ΗγουμενίτσαΤην Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2021, πραγματοποιήθηκαν 37 δράσεις δωρεάν δειγματοληπτικού ελέγχου σε κεντρικά σημεία 34 Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας, στις οποίες διενεργήθηκαν 18.765 rapid test και ανευρέθηκαν 259 θετικά (1.38%). Από τις 259 περιπτώσεις, οι 126 αφορούν άνδρες και οι 133 γυναίκες με μέσο όρο ηλικίας τα 33.59 έτη.

ΠΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ “ΠΑΝΘΕΟΝ”, ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ
371 rapid test με 13 θετικά (3.5%) αφορούν σε 6 άνδρες και 7 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 39 έτη
Read More »
13 θετικά rapid tests στην Ηγουμενίτσα 13 θετικά rapid tests στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 13, 2021 Rating: 5

Σύλληψη 29χρονης στην Ηγουμενίτσα

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 13, 2021
Σύλληψη 29χρονης στην ΗγουμενίτσαΣτη σύλληψη μίας 29χρονης αλλοδαπής προέβησαν, βραδινές ώρες εχτές, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε εντός του επιβατικού σταθμού λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, η ανωτέρω κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικά έγγραφα άλλου προσώπου, με σκοπό την παράνομη έξοδο της στο εξωτερικό.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.
Read More »
Σύλληψη 29χρονης στην Ηγουμενίτσα Σύλληψη 29χρονης στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 13, 2021 Rating: 5

Μήνυμα του Μάριου Κάτση για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 13, 2021
Μήνυμα του Μάριου Κάτση για την έναρξη της σχολικής χρονιάςΓια τη νέα σχολική χρόνια που ξεκινά σήμερα, θέλω να ευχηθώ ολόψυχα στους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, να είναι καλή και αποδοτική, πρωτίστως με υγεία, αλλά και με δύναμη, χαμόγελα και επιτυχίες. Ιδιαίτερα για τους μικρούς μαθητές της Α’ Δημοτικού, εύχομαι να έχουν καλή αρχή στο υπέροχο αυτό ταξίδι της σχολικής ζωής και γρήγορη προσαρμογή.

Γνωρίζουμε όλοι και όλες ότι ακόμα μια χρόνια ξεκινά με αβεβαιότητα για την πορεία εξέλιξής της, καθώς η πανδημία και οι συνέπειές της είναι ακόμα εδώ. Γνωρίζουμε ότι, δυστυχώς, ακόμα μια χρονιά οι αρμόδιοι παράγοντες της Πολιτείας δεν έχουν πάρει τα κατάλληλα μέτρα για να θωρακίσουν στον μέγιστο δυνατό βαθμό τα σχολειά μας από τη μετάδοση του κορονοϊού. Όπως και πέρσι, βλέπουμε να αυξάνονται οι μαθητές ανά τάξη με συγχωνεύσεις τμημάτων, ενώ θα έπρεπε να μειώνονται με διαχωρισμό τους. Βλέπουμε ακατανόητα κριτήρια για το πότε κλείνει ένα τμήμα λόγω κρουσμάτων, τα όποια ούτε η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας μπορεί να αιτιολογήσει, ενώ ήδη «πάνε κι έρχονται» τα «ήξεις αφήξεις» για ενδεχόμενο lockdown και τηλεκπαίδευση για άλλη μια χρονιά.

Γι' αυτό, μπροστά στην πλημμελή οργάνωση της Πολιτείας, καλώ όλους τους μετέχοντες στην εκπαιδευτική κοινότητα να προστατεύουν τους εαυτούς τους και τους γύρω τους, να τηρούν όσο το δυνατόν πιστότερα τα μέτρα υγιεινής, για να τα καταφέρουμε και να δώσουμε όλοι μαζί ένα μάθημα υπευθυνότητας στην παντελώς ανεύθυνη κυβέρνηση.

Τέλος, στους μαθητές που ξεκινούν τη Γ’ Λυκείου και τους γονείς τους, εύχομαι δύναμη και κουράγιο στον μαραθώνιο της προετοιμασίας για τις πανελλαδικές εξετάσεις, με την ευχή, μέχρι να έρθει εκείνη η ώρα, να έχουμε ήδη ανατρέψει το απαράδεκτο, ανάλγητο μέτρο της ελαχίστης βάσης εισαγωγής, με το όποιο η κυβέρνηση πέταξε φέτος εκτός πανεπιστήμιων 40.000 υποψηφίους, ακόμα κι αν είχαν πετύχει υψηλή βαθμολογία.

Όλες τις παραπάνω προκλήσεις, θα τις αντιμετωπίσουμε με πίστη στις δυνάμεις μας. Όλα τα εμπόδια θα τα υπερβούμε, γιατί έχουμε τη θέληση να σταθούμε ως κοινωνία όρθιοι.

Καλή και δημιουργική σχολική χρονιά!
Read More »
Μήνυμα του Μάριου Κάτση για την έναρξη της σχολικής χρονιάς Μήνυμα του Μάριου Κάτση για την έναρξη της σχολικής χρονιάς Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 13, 2021 Rating: 5

Πρόστιμα σε όλη την Ήπειρο για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 13, 2021
Πρόστιμα σε όλη την Ήπειρο για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού Στο πλαίσιο ελέγχων για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο, βεβαιώθηκαν χθες (12-09-2021) από τις υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου συνολικά (20) παραβάσεις ενώ συνελήφθη και ένα άτομο.

Ειδικότερα:

Βεβαιώθηκαν (9) παραβάσεις για μη χρήση μάσκας και μη τήρηση των υγειονομικών κανόνων, με την επιβολή ισάριθμων προστίμων (-8- ύψους -300- ευρώ και -1- ύψους -150- ευρώ), ως εξής:
-3- στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας,
-2- στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας,
-2- στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων και
-2- στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.

Βεβαιώθηκαν (11) παραβάσεις και πραγματοποιήθηκε μία (1) σύλληψη σχετικά με τη λειτουργία ιδιωτικών επιχειρήσεων με την επιβολή των ακόλουθων προστίμων:

· Στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας:
πρόστιμο -300- ευρώ σε κατάστημα για μη αναγραφή του μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού πελατών στον εσωτερικό χώρο

· Στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας:
πρόστιμο -300- ευρώ σε κατάστημα για μη αναγραφή του μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού πελατών στον εσωτερικό του χώρο
(2) πρόστιμα των -300- ευρώ σε πελάτες καταστημάτων για μη χρήση μάσκας

· Στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων:
πρόστιμο ύψους -25.000- ευρώ και σύλληψη ιδιοκτήτη καταστήματος ύστερα από παραβίαση της αναστολής λειτουργίας του
πρόστιμο ύψους (5.000) ευρώ σε κατάστημα και αναστολή λειτουργίας για -15- ημέρες για όρθιους πελάτες
(4) πρόστιμα των -300- ευρώ για μη χρήση μάσκας από πελάτες καταστημάτων και εργαζόμενο καταστήματος

· Στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας:
πρόστιμο -300- ευρώ για μη χρήση μάσκας από πελάτη καταστήματος Οι έλεγχοι συνεχίζονται καθημερινά με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας
Read More »
Πρόστιμα σε όλη την Ήπειρο για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού Πρόστιμα σε όλη την Ήπειρο για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 13, 2021 Rating: 5

Μήνυμα του Δήμαρχου Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννη Λώλου για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 13, 2021
Μήνυμα του Δήμαρχου Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννη Λώλου για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάςΑγαπητοί μου μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς,

Η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς σηματοδοτεί την ελπίδα και τη θετική ενατένιση του μέλλοντος. Εύχομαι από καρδιάς σε όλους η σχολική χρονιά που ξεκινά να είναι ασφαλής κι εποικοδομητική, πραγματοποιώντας κάθε προσδοκία σας και κάνοντας τις προσπάθειές σας να στεφθούν με επιτυχία.

Φέτος, παράλληλα με την απόκτηση πολύτιμων γνώσεων, προέχει η ασφάλεια και η πρόληψη της υγείας. Για τον λόγο αυτό, η τήρηση των οδηγιών με υπομονή και συλλογικότητα κρίνεται επιβεβλημένη. Ωστόσο, η σκιά της πανδημίας δεν θα πρέπει να σταθεί εμπόδιο, αλλά ούτε να επισκιάσει τις προσπάθειες και τους στόχους σας. Αντιθέτως θα πρέπει να σας οπλίσει με επιμονή κι αισιοδοξία, ώστε να προχωρήσετε το ταξίδι στη γνώση, μένοντας εστιασμένοι στα όνειρά σας για το μέλλον.

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας κι εγώ προσωπικά θα είμαστε συμπαραστάτες του εκπαιδευτικού έργου με κάθε διαθέσιμη δύναμη και μέσο.

Καλή σχολική χρονιά, με υγεία, πρόοδο και δημιουργία.

Ιωάννης Λώλος
Δήμαρχος Ηγουμενίτσας
Read More »
Μήνυμα του Δήμαρχου Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννη Λώλου για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς Μήνυμα του Δήμαρχου Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννη Λώλου για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 13, 2021 Rating: 5

Σελίδες