Ούτε ένα ευρώ για Ηγουμενίτσα και Θεσπρωτία από το πρόγραμμα ανάκαμψης - Του Παν. Νταή

Τετάρτη, Μαρτίου 31, 2021
Ούτε ένα ευρώ για Ηγουμενίτσα και Θεσπρωτία από το πρόγραμμα ανάκαμψης - Του Παν. ΝταήΕΚΤΟΣ ΧΑΡΤΗ Η ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ ΚΑΙ Η ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ
ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ - ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΡΓΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ

Τελικά η Ηγουμενίτσα και η Θεσπρωτία γενικότερα ανήκουν στην ελληνική επικράτεια; Γιατί αν ανήκουν πως εξηγείται το γεγονός ότι δεν υπάρχει ούτε ένα έργο της περιοχής μας στο περίφημο Πρόγραμμα Ανάκαμψης από την πανδημία;

Μήπως οι δημόσιες υποδομές υγείας του τόπου μας δεν δοκιμάζονται; Μήπως οι κλάδοι του τουρισμού, της εστίασης, των μεταφορών, του λιανικού εμπορίου, της ιχθυοκαλλιέργειας, της γεωργίας – κτηνοτροφίας στην περιοχή μας δεν πλήττονται; Μήπως δεν υπάρχουν μεγάλα αναπτυξιακά έργα που αναμένουν χρηματοδότηση (περιφερειακός δρόμος Ηγουμενίτσας, σύνδεση Εγνατίας με Μαυρομάτι, παράλια οδός Ηγουμενίτσας Πρέβεζας, εμπορευματικό κέντρο κ.α.);

Προφανώς και οι οικονομικές – κοινωνικές επιπτώσεις της πανδημίας «αγγίζουν» και τη Θεσπρωτία, όπως επίσης υπάρχουν και μεγάλα έργα που θα μπορούσαν κάλλιστα να ενταχθούν. Η επιλογή όμως για την κατάρτιση του προγράμματος ήταν να μην συμμετάσχει η αυτοδιοίκηση και οι κοινωνικοί φορείς, αλλά μόνο τα Υπουργεία, κάτι που αποτέλεσε μέγα σφάλμα.

Έτσι, δεν δόθηκε η ευκαιρία στην τοπική αυτοδιοίκηση να υποβάλλει προτάσεις. Προφανώς υπήρξαν παράπλευρες επαφές και πιέσεις για την ένταξη έργων, αλλά οι εκπρόσωποι του κυβερνώντος κόμματος στον τόπο μας, φαίνεται ότι εξαντλούν τη δυνατότητα παρεμβάσεων για μικροεξυπηρετήσεις (ακυρώσεις προστίμων, δωρεές ακινήτων από Δήμους στο Κράτος, ρουσφιέτια κ.α.) και δεν ασχολούνται με τα μεγάλα και σημαντικά αναπτυξιακά έργα.

Ο μόνος πολιτικός φορέας που «όργωσε διαδικτυακά» την Ελλάδα και άκουσε τις προτάσεις των φορέων της αυτοδιοίκησης και της κοινωνίας ήταν το ΚΙΝΑΛ, που διαθέτει τα πλέον έμπειρα στελέχη στον τομέα της κατάρτισης αναπτυξιακών προγραμμάτων και έχει κυριολεκτικά στο συλλογικό του …DNA έννοιες όπως περιφερειακή ανάπτυξη και δημοκρατικός προγραμματισμός, που είναι απόλυτα αναγκαίες για την έξοδο της χώρας από την κρίση. Δυστυχώς, η τεκμηριωμένη πρόταση του ΚΙΝΑΛ δεν εισακούστηκε.

Η Κυβέρνηση έμεινε στην τυπική διαδικασία της ενδοϋπουργικής διαπραγμάτευσης. Η αξιωματική αντιπολίτευση αρκέστηκε σε θεωρίες συνωμοσίας και διαπλοκής και δεν κατάλαβε (ως συνήθως) το βασικό πρόβλημα που είναι η παντελής απουσία σωστής οργάνωσης του προγράμματος.

Συνεπώς, μένουμε για μια ακόμη φορά «εκτός νυμφώνος» με την ελπίδα ότι θα μπορέσουν να ενταχθούν ορισμένα μικρά έργα στις οριζόντιες δράσεις του προγράμματος. Αυτό εξαρτάται βέβαια από την διαχειριστική ικανότητα και επάρκεια της τοπικής αυτοδιοίκησης, η οποία θα πρέπει να προετοιμαστεί κατάλληλα και χωρίς καθυστερήσεις για την διεκδίκηση των όποιων ευκαιριών.

Αν πάρουμε όμως ως μέτρο σύγκρισης το ΕΣΠΑ ή το περιφερειακό πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων (στο οποίο η Θεσπρωτία κατατάσσεται σταθερά για 20 περίπου χρόνια στην τελευταία θέση μεταξύ των Νομών της Ηπείρου, με αποκλειστική ευθύνη της Περιφέρειας και της Τ.Α.) τότε δεν πρέπει να τρέφουμε πολλές ελπίδες. Η πικρή αλήθεια είναι ότι μεγάλο αναπτυξιακό έργο στη Θεσπρωτία έχει να εκτελεστεί από την περίοδο της διακυβέρνησης της χώρας από το ΠΑΣΟΚ.

Και επειδή αν πούμε ότι μεγάλο έργο θα υλοποιηθεί και πάλι μόνο όταν το ΠΑΣΟΚ θα επιστρέψει στην εξουσία, θα μεταθέσουμε το ζήτημα σε ένα απώτερο μέλλον, τότε θα πρέπει αυτοί που μας κυβερνούν τώρα σε εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο ή αυτοί που μας κυβέρνησαν τα αμέσως προηγούμενα χρόνια και προσδοκούν να μας ξανακυβερνήσουν άμεσα, να σοβαρευτούν και να ασχοληθούν σοβαρά με τα μεγάλα αναπτυξιακά ζητήματα του τόπου, αντί να σπαταλούν το χρόνο και την όποια ενέργεια έχουν σε μικρά και ασήμαντα θέματα. Το σύνθημα τους από εδώ και πέρα πρέπει να είναι «κάντο όπως το ΠΑΣΟΚ». Μόνον έτσι θα καταφέρουν να συνδυάσουν την πολιτική και αυτοδιοικητική τους παρουσία με κάτι θετικό για τον τόπο.
Παναγιώτης Β. Νταής

Δημοτικός Σύμβουλος Ηγουμενίτσας
Read More »
Ούτε ένα ευρώ για Ηγουμενίτσα και Θεσπρωτία από το πρόγραμμα ανάκαμψης - Του Παν. Νταή Ούτε ένα ευρώ για Ηγουμενίτσα και Θεσπρωτία από το πρόγραμμα ανάκαμψης - Του Παν. Νταή Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 31, 2021 Rating: 5

3616 νέα κρούσματα | 76 νέοι θάνατοι και 739 διασωληνωμένοι

Τετάρτη, Μαρτίου 31, 2021

3616 νέα κρούσματα | 76 νέοι θάνατοι και 739 διασωληνωμένοι 

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 3.616, εκ των οποίων 20 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 263.689 (ημερήσια μεταβολή +1.4%), εκ των οποίων 51.5% άνδρες. 1 Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 97 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.511 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. To 𝑅𝑡 για την επικράτεια εκτιμάται σε 0.98(95%Crl: 0.31 - 1.5)

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 76, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 8.093 θάνατοι. Το 95.7% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 739 (63.7% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. To 82.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.701 ασθενείς. Οι εισαγωγές2 νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 479 (ημερήσια μεταβολή +19.15%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 431 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 105 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0 έως 103 έτη).

Read More »
3616 νέα κρούσματα | 76 νέοι θάνατοι και 739 διασωληνωμένοι 3616 νέα κρούσματα | 76 νέοι θάνατοι και 739 διασωληνωμένοι Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 31, 2021 Rating: 5

70 νέα κρούσματα στην Ήπειρο

Τετάρτη, Μαρτίου 31, 2021
70 νέα κρούσματα στην Ήπειρο

Αναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων

ΠΕ Άρτας 5
ΠΕ Θεσπρωτίας 8
ΠΕ Ιωαννίνων 54
ΠΕ Πρέβεζας 3Read More »
70 νέα κρούσματα στην Ήπειρο 70 νέα κρούσματα στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 31, 2021 Rating: 5

Παρατείνεται το σχολικό έτος

Τετάρτη, Μαρτίου 31, 2021
Παρατείνεται το σχολικό έτοςΓια δύο εβδομάδες, μέχρι το τέλος Ιουνίου, πρόκειται να παραταθεί το σχολικό έτος, όπως προανήγγειλε η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή, σημειώνοντας παράλληλα ότι θα ληφθούν υπόψη οι εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων, ενώ θα δοθεί προτεραιότητα στο άνοιγμα των λυκείων. Η ίδια αποκάλυψε ότι μόλις το 30% των εκπαιδευτικών έχουν δηλώσει την πρόθεσή τους να εμβολιαστούν εθελοντικά με τις δόσεις που περισσεύουν από τον προγραμματισμένο εμβολιασμό.

H υφυπουργός Ζέττα Μακρή υποστήριξε πως, όπως έχουν τα πράγματα, στο άνοιγμα των σχολείων έχουν προτεραιότητα γυμνάσια και λύκεια -ιδιαίτερα τα λύκεια λόγω των επερχόμενων εξετάσεων-, κυρίως εξαιτίας του γεγονότος πως πρόκειται για τις βαθμίδες που έχουν κάνει τη λιγότερη διά ζώσης εκπαίδευση.

Αναφορικά με τα self tests, η κα. Μακρή τόνισε πως οι μαθητές θα πρέπει να πραγματοποιούν τα τεστ στο σπίτι τους και θα έρχονται στο σχολείο αφού προσκομίζουν μια υπεύθυνη δήλωση υπογεγραμμένη από τον γονέα ή από τον ίδιο τον μαθητή αν είναι ενήλικας, ενώ το ίδιο θα ισχύει και για τους εκπαιδευτικούς.

Για τον εμβολιασμό στους εκπαιδευτικούς η υφυπουργός επισήμανε ότι το 30% έχει δηλώσει πως θέλει να εμβολιαστεί εθελοντικά, με το νούμερο αυτό να ανεβαίνει λίγο με τους εκπαιδευτικούς που έχουν ήδη εμβολιαστεί με το εμβόλιο της ΑstraZeneca αλλά και εκείνους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.
Read More »
Παρατείνεται το σχολικό έτος Παρατείνεται το σχολικό έτος Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 31, 2021 Rating: 5

Αντίθετο το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας στη μεταφορά των αδρανών μέσα στο λιμάνι

Τετάρτη, Μαρτίου 31, 2021
Αντίθετο το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας στη μεταφορά των αδρανών μέσα στο λιμάνιΤο Επιμελητήριο Θεσπρωτίας ενημερώνει για την θέση του, στο μείζον ζήτημα της φορτοεκφόρτωσης χύδην αδρανών υλικών από το λιμάνι Ηγουμενίτσας, όπως αυτή εκφράστηκε με την αρνητική ψήφο του εκπροσώπου του κου Χαρίλαου Τσάτσα στην συνεδρίαση του ΔΣ του ΟΛΗΓ ΑΕ κατά την συζήτηση του θέματος.

Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας ήταν και παραμένει αντίθετο σε αυτή την απόφαση του Οργανισμού Λιμένα, κρίνοντας ότι υποβαθμίζει τόσο τον επιβατικό λιμένα Ηγουμενίτσας όσο και τις επιχειρήσεις της πόλης της Ηγουμενίτσας.

Εκ της Διοικήσεως
Του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας


Read More »
Αντίθετο το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας στη μεταφορά των αδρανών μέσα στο λιμάνι Αντίθετο το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας στη μεταφορά των αδρανών μέσα στο λιμάνι Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 31, 2021 Rating: 5

Ο Β. Γιόγιακας για το σταθμό του ΕΚΑΒ στους Φιλιάτες

Τετάρτη, Μαρτίου 31, 2021
Ο Β. Γιόγιακας για το σταθμό του ΕΚΑΒ στους ΦιλιάτεςΟ βουλευτής Θεσπρωτίας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Γιόγιακας έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με τη διάθεση ασθενοφόρου και τη συμφωνία για τη λειτουργία σταθμού ΕΚΑΒ στους Φιλιάτες:
«Με τη διάθεση ασθενοφόρου και την επικείμενη λειτουργία σταθμού ΕΚΑΒ στους Φιλιάτες διευκολύνεται σημαντικά η επείγουσα ιατρική φροντίδα και η μεταφορά συμπολιτών μας που ζουν στην ευρύτερη περιοχή.
Θέλω να ευχαριστήσω όσους συνέβαλαν σε αυτό το σημαντικό βήμα, μεταξύ αυτών τις διοικήσεις του Γενικού Νοσοκομείου Φιλιατών και της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, τον Δήμο Φιλιατών για την παραχώρηση του κτιρίου στο οποίο θα στεγαστεί ο σταθμός και, ιδιαίτερα, τον κ. Χαρίση Μήτση για τη δωρεά του ασθενοφόρου».
Όπως λέω συχνά, η προσπάθεια για τη ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας στο νομό μας είναι συλλογική και είναι συνεχής».
Read More »
Ο Β. Γιόγιακας για το σταθμό του ΕΚΑΒ στους Φιλιάτες Ο Β. Γιόγιακας για το σταθμό του ΕΚΑΒ στους Φιλιάτες Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 31, 2021 Rating: 5

ΟΑΕΔ: 42.600 νέες θέσεις εργασίας μέσω οκτώ προγραμμάτων

Τετάρτη, Μαρτίου 31, 2021
ΟΑΕΔ: 42.600 νέες θέσεις εργασίας μέσω οκτώ προγραμμάτωνΣτο πλαίσιο των νέων και βελτιωμένων ενεργητικών απασχόλησης του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ο ΟΑΕΔ υλοποιεί τα παρακάτω 8 ανοικτά προγράμματα, συνολικού προϋπολογισμού 440 εκατ. ευρώ με 42.600 επιδοτούμενες νέες θέσεις εργασίας και επιχορήγηση του μισθού και των ασφαλιστικών εισφορών σε ποσοστό έως και 100%.

Πρόκειται για προγράμματα «αμέσου δράσεως» για την τόνωση της απασχόλησης που μπορεί να λειτουργήσουν ως «γέφυρα» μέχρι την ενεργοποίηση της νέας γενιάς πρωτοβουλιών που θα τρέξουν με κεφάλαια του ΕΣΠΑ και του Ταμείου Ανάκαμψης την επόμενη ημέρα της πανδημίας.

Ειδικότερα:
1. Πρόγραμμα Επιταγών Επανένταξης στην Αγορά Εργασίας με 9.200 νέες θέσεις εργασίας, διάρκειας 12 μηνών με ελάχιστες μεικτές απολαβές τα 830€ για επιδοτούμενους ανέργους που μετατρέπουν το επίδομα ανεργίας τους σε «επιταγή επανένταξης στην αγορά εργασίας». Η επιδότηση ανέρχεται στο 80% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους έως τα 830€ μηνιαίως.
2. Πρόγραμμα Απασχόλησης Μακροχρόνια Ανέργων 55-67 ετών με 8.500 νέες θέσεις εργασίας σε ΝΠΔΔ, δημόσιες επιχειρήσεις, καθώς και επιχειρήσεις των Δήμων και των Περιφερειών, διάρκειας 12 μηνών με δυνατότητα επέκτασης για επιπλέον 12 μήνες. Η επιδότηση ανέρχεται στο 75% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους έως τα 750€ μηνιαίως.
3. Πρόγραμμα Απασχόλησης Ανέργων ηλικίας 30 ετών και άνω με 7.000 νέες θέσεις εργασίας στις Περιφέρειες Αν. Μακεδονίας & Θράκης, Δυτικής Ελλάδας, Ηπείρου, Θεσσαλίας και Κεντρικής Μακεδονίας, διάρκειας 12 μηνών. Η μηνιαία επιδότηση ανέρχεται στα 473€ (άνεργοι έως 49 ετών), 568 € (άνεργοι 50+ ετών), 615 € (μακροχρόνια άνεργοι) και 710 € (μακροχρόνια άνεργοι 50+ ετών).
4. Πρόγραμμα Απασχόλησης Πτυχιούχων Ανέργων έως 39 ετών με 5.200 νέες θέσεις εργασίας σε κλάδους έξυπνης εξειδίκευσης, διάρκειας 15 μηνών. Η επιδότηση ανέρχεται στο 60% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους έως τα 800€ μηνιαίως.
5. Πρόγραμμα Απόκτησης Εργασιακής Εμπειρίας Ανέργων έως 29 ετών με 5.000 θέσεις σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε κλάδους (ως κύριους ή δευτερεύοντες) οικονομικής δραστηριότητας με συνάφεια στο ψηφιακό μάρκετινγκ ή διαθέτουν τμήματα μάρκετινγκ, διάρκειας 6 μηνών. Ο ΟΑΕΔ καταβάλει καθαρή ημερήσια αποζημίωση 25€ για 6 ώρες έως τα 550€ μηνιαία.
6. Πρόγραμμα Απασχόλησης Πτυχιούχων Ανέργων 22-29 ετών με 3.500 νέες θέσεις εργασίας, διάρκειας 10 μηνών. Η επιδότηση ανέρχεται στο 75% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους έως τα 750€ μηνιαία.
7. Πρόγραμμα Απόκτησης Επαγγελματικής Εμπειρίας Ανέργων 18-30 ετών με 3.000 νέες θέσεις εργασίας στις Περιφέρειες Αν. Μακεδονίας & Θράκης, Βορείου Αιγαίου, Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, διάρκειας 7 μηνών. Ο ΟΑΕΔ καταβάλει μηνιαία αποζημίωση ίση με το 100% του κατώτατου μισθού (με πλήρεις ασφαλιστικές εισφορές).
8. Πρόγραμμα Απασχόλησης Ανέργων από Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες με 1.200 νέες θέσεις εργασίας, διάρκειας 12 μηνών με δυνατότητα επέκτασης για επιπλέον 12 μήνες. Η επιδότηση ανέρχεται στο 90% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους έως τα 800€ μηνιαία.

Στην επιδότηση του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους συμπεριλαμβάνονται τα αντίστοιχα δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα, επιδόματος αδείας στον ιδιωτικό τομέα.

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης δήλωσε: «Τα ανοιχτά προγράμματα που υλοποιεί ο ΟΑΕΔ, με υψηλά ποσοστά επιδότησης του μισθού και των ασφαλιστικών εισφορών που φτάνουν έως και το 100% συνιστούν μια πολύτιμη γέφυρα για την επανένταξη των ανέργων στην αγορά εργασίας. Θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια επιστροφής στην κανονικότητα την επόμενη ημέρα της πανδημίας και σηματοδοτούν την έμφαση που δίνει ο ΟΑΕΔ στις βελτιωμένες ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης. Με δεδομένο μάλιστα ότι οι προϋποθέσεις συμμετοχής στα οκτώ αυτά προγράμματα έχουν απλουστευθεί και οι διαδικασίες ένταξης, πρόσληψης και πληρωμής έχουν επιταχυνθεί, προσβλέπουμε σε υψηλή ανταπόκριση από τους εργοδότες».

Ο διοικητής του ΟΑΕΔ Σπύρος Πρωτοψάλτης δήλωσε: «Η νέα γενιά ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης του ΟΑΕΔ περιλαμβάνει στοχευμένα προγράμματα επιδότησης της εργασίας με αυξημένη επιχορήγηση και πιο απλούς όρους και διαδικασίες, δίνοντας στις επιχειρήσεις ισχυρά κίνητρα για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την πρόσληψη ανέργων. Η απορροφητικότητά τους έχει αυξηθεί σημαντικά παρά τις επιπτώσεις της πανδημίας στην οικονομία και στόχος μας είναι να επενδύουμε διαρκώς σε νέες και αποτελεσματικές ενεργητικές πολιτικές, καθώς αποτελούν κρίσιμο εργαλείο για την ενίσχυση της απασχόλησης και τη στήριξη της αγοράς εργασίας την επόμενη μέρα».
Read More »
ΟΑΕΔ: 42.600 νέες θέσεις εργασίας μέσω οκτώ προγραμμάτων ΟΑΕΔ: 42.600 νέες θέσεις εργασίας μέσω οκτώ προγραμμάτων Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 31, 2021 Rating: 5

“Επι μένουμε Θέατρο” με την ΘΕΑΤΟ (+ΒΙΝΤΕΟ)

Τετάρτη, Μαρτίου 31, 2021
“Επι μένουμε Θέατρο” με την ΘΕΑΤΟ (+ΒΙΝΤΕΟ)


Η ΘΕΑΤΟ μάζεψε τους φίλους της σε οθόνες και τηλέφωνα και θελήσαμε να κάνουμε πρόβες διαδικτυακά σε κείμενα δικών μας Ηπειρωτών φίλων καλλιτεχνών .

Σαν μια παρέα που θέλει να φτιάξει το δικό της παιχνίδι και να παίξει και να το φχαριστηθεί .

Η αφηγήτρια και ποιήτρια Γιάννα Κούλα από τα Γιάννενα, η φιλόλογος ,συγγραφέας και ηθοποιός Μαίρη Σιδηρά από την Πάτρα αλλά κα δικοί μας μέλη και φίλοι της ΘΕΑΤΟ έδωσαν τα κείμενα για τις διαδικτυακές μας πρόβες και ο κάθε ένας από εμάς στο σπίτι του δούλεψε το κείμενό του και το έγραψε στο κινητό του και δέθηκαν με το μοντάζ και την σκηνοθεσία .

Με την ιδιαίτερη αυτή παράστασή μας θέλουμε να δείξουμε πώς ακόμα κι αν τα θέατρα είναι κλειστά , εμείς βρίσκουμε τρόπο να μεταδώσουμε την ΤΕΧΝΗ και να «συνομιλήσουμε» μαζί σας μέσα από αυτήν .

Ο καθένας από το σπίτι του και λαμβάνοντας όλα τα μέτρα προστασίας κατά τις συναντήσεις μας (ράπιντ κόβιντ τεστ και μάσκες) καταφέραμε μέσα στην καραντίνα να μην αφήσουμε αυτόν τον ιό να καταστρέψει ολοκληρωτικά τα όνειρά μας

Read More »
“Επι μένουμε Θέατρο” με την ΘΕΑΤΟ (+ΒΙΝΤΕΟ) “Επι μένουμε Θέατρο” με την ΘΕΑΤΟ (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 31, 2021 Rating: 5

3.000€ πρόστιμο σε καφετέρια - 105 συνολικές παραβάσεις

Τετάρτη, Μαρτίου 31, 2021
3.000€ πρόστιμο σε καφετέρια - 105 συνολικές παραβάσεις


 
Στο πλαίσιο εντατικών ελέγχων για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο, βεβαιώθηκαν χθες (30-03-2021) από τις υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου συνολικά (105) παραβάσεις.

Ειδικότερα, βεβαιώθηκαν:

(89) παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης με την επιβολή ισάριθμων προστίμων ύψους (300) ευρώ, ως εξής:
27 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας,
6 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας,
38 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων και
18 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.

(13) παραβάσεις για μη χρήση μάσκας με την επιβολή ισάριθμων προστίμων ύψους (300) ευρώ, ως εξής:
3 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας,
4 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας,
5 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων και
1 παράβαση στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.

(3) παραβάσεις για κανόνες λειτουργίας εμπορικών δραστηριοτήτων στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας, με την επιβολή προστίμου (3.000) ευρώ και αναστολή λειτουργίας 15 ημερών σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφενείο) καθώς και από (300) ευρώ πρόστιμο σε (2) πελάτες για μη τήρηση των υγειονομικών μέτρων.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται καθημερινά με αμείωτη ένταση με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας.
Read More »
3.000€ πρόστιμο σε καφετέρια - 105 συνολικές παραβάσεις 3.000€ πρόστιμο σε καφετέρια - 105 συνολικές παραβάσεις Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 31, 2021 Rating: 5

Σελίδες