Σειρά σεισμικών δονήσεων στη Θεσπρωτία

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 08, 2021

Σειρά σεισμικών δονήσεων στη Θεσπρωτία

Μια σειρά από 6 σεισμικές δονήσεις έχουν σημειωθεί στην ευρύτερη περιοχή των Φιλιατών Θεσπρωτίας.

Από εχτές Τρίτη μέχρι και πριν λίγα λεπτά σημειώθηκαν 4 σεισμικές δονήσεις της τάξεως των 2,1 Ρίχτερ και δύο δονήσεις εντάσεως 2,7 και 3,0 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ.

Η τελευταία δόνηση σημειώθηκε στις 19:25 με ένταση 2,7 Ρίχτερ και επίκεντρο 18 χιλιόμετρα Βορειοανατολικά της Ηγουμενίτσας, κοντά στο χωριό ΚοκκινιάRead More »
Σειρά σεισμικών δονήσεων στη Θεσπρωτία Σειρά σεισμικών δονήσεων στη Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 08, 2021 Rating: 5

Θεσπρωτία: Έσπασε την καραντίνα και το πλήρωσε με πεντοχίλιαρο

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 08, 2021
Θεσπρωτία: Έσπασε την καραντίνα και το πλήρωσε με πεντοχίλιαροΑκριβά του κόστισε το σπάσιμο της καραντίνας. Ο λόγος για έναν 26χρονο σε περιοχή του Νομού Θεσπρωτίας ο οποίος παρότι όφειλε να βρίσκεται σε κατ΄οίκον περιορισμό, εντοπίστηκε να κυκλοφορεί στην περιοχή του.

Από τους αστυνομικούς που έκαναν τον έλεγχο του επιβλήθηκε πρόστιμο πέντε χιλιάδων ευρώ.
Read More »
Θεσπρωτία: Έσπασε την καραντίνα και το πλήρωσε με πεντοχίλιαρο Θεσπρωτία: Έσπασε την καραντίνα και το πλήρωσε με πεντοχίλιαρο Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 08, 2021 Rating: 5

Β. Γιόγιακας: «Δεν το πάνε το γράμμα»

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 08, 2021
Β. Γιόγιακας: «Δεν το πάνε το γράμμα»Περισσότερες θέσεις για τα υποκαταστήματα των ΕΛ.ΤΑ. στη Θεσπρωτία, ζήτησε ο Βασίλης Γιόγιακας από τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργο Γεωργαντά σε Επίκαιρη Ερώτηση που συζητήθηκε στη Βουλή.

Ο βουλευτής Θεσπρωτίας ανέφερε ότι το σημερινό προσωπικό και κυρίως οι διανομείς δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες των 3 δήμων της Θεσπρωτίας με αποτέλεσμα να παρατηρούνται σοβαρές καθυστερήσεις στην εξυπηρέτηση, ιδίως των κατοίκων μεγαλύτερης ηλικίας που ζουν σε ορεινά και απομακρυσμένα χωρία. Τόνισε ότι η πρόβλεψη 12 ατόμων προσωπικό για τα 3 υποκαταστήματα της Θεσπρωτίας στο νέο οργανόγραμμα των ΕΛ.ΤΑ. δεν θα λύσει το πρόβλημα και κάλεσε το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης να ασκήσει τον εποπτικό του ρόλο προκειμένου τα ΕΛ.ΤΑ. να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους ως Φορέας Παροχής Καθολικής Υπηρεσίας και να προβλέψουν περισσότερες θέσεις στη Θεσπρωτία.

«Θα ήθελα να θυμίσω, κύριε Υπουργέ, ότι είχα υποβάλει - και στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου σας και στη διοίκηση της επιχείρησης - μια ρεαλιστική πρόταση για τη στελέχωση των 3 υποκαταστημάτων της Θεσπρωτίας. Με 16 - 17 άτομα, δηλαδή περίπου τα μισά από όσα προβλέπονταν στο προηγούμενο οργανόγραμμα! Χωρίς υπερβολές, αλλά προκειμένου να εξυπηρετούνται οι ανάγκες όλων δήμων της Θεσπρωτίας. Αυτή η πρόταση, κύριε Υπουργέ, είναι καιρός να ληφθεί υπόψη, και σοβαρά.», υπογράμμισε ο Βασίλης Γιόγιακας.

Στη δευτερολογία του ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης ανέφερε ότι τα ΕΛ.ΤΑ. βρίσκονται σε φάση αναδιάρθρωσης συνολικά των ταχυδρομικών υπηρεσιών με γνώμονα την κάλυψη των αναγκών σε κάθε σημείο της ελληνικής επικράτειας. Προανήγγειλε διορθωτικές παρεμβάσεις όπου χρειάζεται, «αιτιολογημένα» και «στοχευμένα», αφού ολοκληρωθεί μελέτη που βρίσκεται σε εξέλιξη για τις ανάγκες στελέχωσης, σημειώνοντας ότι και στο νομό Θεσπρωτίας όπως και σε όλα τα σημεία που κριθεί απαραίτητο «και στελέχωση θα γίνει, και μετακινήσεις θα υπάρξουν».


Read More »
Β. Γιόγιακας: «Δεν το πάνε το γράμμα» Β. Γιόγιακας: «Δεν το πάνε το γράμμα» Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 08, 2021 Rating: 5

Στη Θεσπρωτία την Παρασκευή ο Αλέξης Τσίπρας

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 08, 2021
Στη Θεσπρωτία την Παρασκευή ο Αλέξης ΤσίπραςΟ Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας θα επισκεφθεί την Θεσπρωτία την Παρασκευή 10/12/2021, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Ήπειρο.

Στις 11 π.μ. θα περιοδεύσει στον πεζόδρομο Ηγουμενίτσας, στη συνέχεια θα ακολουθήσει σύσκεψη παραγωγικών φορέων στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας ενώ θα επισκεφθεί και τον κάμπο Σαγιάδας-Κεστρίνης-Ραγίου όπου θα συνομιλήσει με αγρότες της περιοχής.

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ –ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
Read More »
Στη Θεσπρωτία την Παρασκευή ο Αλέξης Τσίπρας Στη Θεσπρωτία την Παρασκευή ο Αλέξης Τσίπρας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 08, 2021 Rating: 5

181 νέα κρούσματα στην Ήπειρο

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 08, 2021
181 νέα κρούσματα στην ΉπειροΑναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων
ΠΕ Άρτας 40
ΠΕ Θεσπρωτίας 18
ΠΕ Ιωαννίνων 101
ΠΕ Πρέβεζας 22


Read More »
181 νέα κρούσματα στην Ήπειρο 181 νέα κρούσματα στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 08, 2021 Rating: 5

Σελίδες