Ανακοίνωση της Ανεξάρτητης Kινηση Ηπειρωτών για την χθεσινή συνεδρίαση της Πανηπειρωτικης Συνομοσπονδίας

Παρασκευή, Οκτωβρίου 07, 2016


1) Η Α.Κ.ΗΠ ξεκάθαρα με σταθερή καθαρή φωνή προς όλους τους παλαιότερους, νεότερους Συμβούλους της ΠΣΕ και υπόλοιπους θεσμικά καλεσμένους συμμετέχοντες υπογράμμισε την ανάγκη για απόλυτη καθαρότητα και διαφάνεια στις όποιες οικονομικές συναλλαγές της ΠΣΕ, με παρουσίαση προσκόμιση αντίστοιχων παραστατικών. Τυχόν εκκρεμότητες από πληρωμές δαπάνες για Εκδηλώσεις & καλλιτέχνες που έγιναν και δεν συνοδεύτηκαν από παραστατικά, δηλαδή δεν συνοδευτήκαν από Ιδιωτικά συμφωνητικά και δεν αναλυθήκαν πχ Πληρωμή ανά καλλιτέχνη/ες η Ανεξάρτητη Kινηση Ηπειρωτών υπογράμμισε ότι είναι σε αναμονή των αναγκαίων αποδείξεων & παραστατικών που εκκρεμούν από τον οποίο είχε την απόλυτη ευθύνη συνεννόησης επαφής με τους επαγγελματίες καλλιτέχνες που η ΠΣΕ μίσθωσε για την εκδήλωση/ εκδηλώσεις της. 
2) Η Α.Κ.ΗΠ συμφώνησε για την συμμετοχή συνεργασία της ΠΣΕ στην σημαντική πρόσκληση από τον Δήμαρχο Πογωνίου για τον εορτασμό των Καλπακιων - εκδηλώσεις μνήμης για τους ήρωες του 1940. Αξίζει να σημειωθεί ότι ακούστηκαν και αντιθετες αποψεις. 
3) Η Α.Κ.ΗΠ επί της αρχής συμφώνησε στον Πολιτιστικό Προγραμματισμό που παρουσιάστηκε από τον Έφορο Πολιτισμού Κο Ματσια με σαφή προτεραιότητα τον προγραμματισμό της γνωστής Πίτας του Ηπειρώτη που για το 2017 προτάθηκε να γίνει ξανά στο στάδιο ΣΕΦ. 
4) Η Η Α.Κ.ΗΠ ζήτησε να σημειωθεί το σημαντικό θέμα για την υποβάθμιση του Αεροδρόμιου Ιωαννίνων από Διεθνή σε Δημοτικό! 
Ομως δεν της δοθηκε λογος και χρονος στο συγκεκριμενο Δ.Σ Εκτός Ημερησίας Διάταξης η Α.Κ.ΗΠ ζήτησε να συζητηθεί το σημαντικό θέμα για την υποβάθμιση του Αεροδρόμιου Ιωαννίνων από Διεθνή σε Δημοτικό . 
Η Α.Κ.ΗΠ με την συγκεκριμένη ανακοίνωση επιμένει στην σύνταξη ενός Δελτίου Τύπου οπού θα ζητείται επίσημη απάντηση από την Πολιτεία και φορείς για το σχετικό θέμα. 
Η Α.Κ.ΗΠ σεβόμενη την επίκαιρη ανησυχία των Πολιτών και συμπατριωτών μας για το θέμα θεωρεί ότι η ΠΣΕ οφείλει να έχει υψηλα αντανακλαστικά και να αντιδρά σε τέτοιου είδους θέματα με σχετική ταχύτητα προκειμένου να μην εμφανίζεται καταϊδρωμένος ουραγός τετελεσμένων και να είναι μόνιμα άγονα διαμαρτυρόμενη για τις όποιες εξελίξεις αφορούν την Ήπειρο. 
Με εκτίμηση 
Ανεξάρτητη Kινηση Ηπειρωτών

Read More »
Ανακοίνωση της Ανεξάρτητης Kινηση Ηπειρωτών για την χθεσινή συνεδρίαση της Πανηπειρωτικης Συνομοσπονδίας Ανακοίνωση της Ανεξάρτητης Kινηση Ηπειρωτών για την χθεσινή συνεδρίαση της Πανηπειρωτικης Συνομοσπονδίας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 07, 2016 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του νέου καταστήματος βιολογικών "Biomarket"

Παρασκευή, Οκτωβρίου 07, 2016


Πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης, τα εγκαίνια του νέου καταστήματος βιολογικών προϊόντων "Biomarket", στην οδό Γρηγορίου Λαμπράκη 22 στον πεζόδρομο της Ηγουμενίτσας. 
 
Το κατάστημα βιολογικών Biomarket, αποτελεί ένα ξεχωριστό, ζεστό και φιλικό σημείο πώλησης, εύκολα προσβάσιμο, με απίστευτα προσιτές τιμές διατηρώντας πάντα ψηλά τον πήχη της ποιότητας.

Ένας νέος χώρος Βιολογικών προϊόντων - τροφίμων στον πεζόδρομο της Ηγουμενίτσα

Read More »
Ηγουμενίτσα: Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του νέου καταστήματος βιολογικών "Biomarket" Ηγουμενίτσα: Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του νέου καταστήματος βιολογικών "Biomarket" Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 07, 2016 Rating: 5

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΩΗΣ: ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΠΑΥΛΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ

Παρασκευή, Οκτωβρίου 07, 2016Ύστερα από την ανάπαυλα του καλοκαιριού και τα «μπάνια του λαού» φαίνεται πως η αρχή του φθινοπώρου μας επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις. Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ξεδιάντροπα πλέον, μας παρουσιάζει το λογαριασμό της περυσινής καλοκαιρινής «συμφωνίας» της με τους … Θεσμούς. Τα «πανάκριβα δίδακτρα» (3ο μνημόνιο) της «πρώτης φοράς Αριστεράς» γίνονται μέρα με τη μέρα γνωστά. Ακόμη και στους «πάνσοφους» βουλευτές μας… Για όλα αυτά θα αναφερθώ όμως στα επόμενα άρθρα μου…

Θα ήθελα όμως, πριν αναφερθώ στις αξιόλογες καλοκαιρινές εκδηλώσεις της Ομοσπονδίας Μουργκάνας «ΜΑΝΑ ΜΟΥΡΓΚΑΝΑ», να διευκρινίσω πως η «απουσία» μου από τις στήλες της ΤΙΤΑΝΗΣ ή του thespro.gr δε σχετίζεται με οποιαδήποτε «φανταστικά σενάρια», αλλαγή στάσης μου απέναντι στην οικογένεια Αναστασίου ή το αντίθετο. Διευκρινίζω πως ούτε ο αείμνηστος Αλέξης Αναστασίου, όσο και η οικογένειά του διανοήθηκαν να μου επιβάλλουν οποιαδήποτε λογοκρισία, στέρηση έκφρασης ή «αυτοδιόρθωσής» μου. Απλά λόγοι προσωπικοί δεν επέτρεψαν την ενασχόλησή μου με την αρθρογραφία στην ΤΙΤΑΝΗ ή στο thespro.gr.

Να είναι βέβαιοι αυτοί, που μέχρι πριν λίγο καιρό δαιμονοποιούσαν πολιτικές που έφερναν σε απόγνωση κι απελπισία το Λαό μας, ενώ σήμερα ως Κυβέρνηση της «Αριστεράς» τις ακολουθούν, θα γνωρίσουν την ίδια αυστηρή κριτική μου όπως και η ΝΔ του κ.Σαμαρά…

Ας γνωρίσουν άπαντες. Τις υπερφλυαρίες των φαφλατάδων δεν τις πιστεύει κανείς , ούτε «τα κομματικά λάβαρα» ακολουθεί κανείς πια…

Δημήτρης Ζώης

Read More »
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΩΗΣ: ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΠΑΥΛΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΩΗΣ: ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΠΑΥΛΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 07, 2016 Rating: 5

Απάντηση της Περιφέρειας Ηπείρου σε δημοσίευμα μας

Παρασκευή, Οκτωβρίου 07, 2016Κύριε Διευθυντά,

Σε απάντηση του δημοσιεύματός σας, με τίτλο: "Για μια ακόμη φορά, εκτός η Θεσπρωτία από την τουριστική προβολή της Ηπείρου", θέλουμε να σας επισημάνουμε τα εξής:

Με μια προσεκτική ανάγνωση του Δελτίου Τύπου για το ταξίδι εξοικείωσης που οργάνωσε το Σουηδικό Τουριστικό γραφείο Θεματικού Τουρισμού Traweil, θα διαπιστώνατε ότι:

Η διοργάνωση της επίσκεψης δεν έγινε από την Περιφέρεια, αλλά από το ίδιο το τουριστικό γραφείο σε συνεργασία με ξενοδοχειακή μονάδα των Ιωαννίνων, η οποία όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση είναι και ο χορηγός του ταξιδιού.
Η Περιφέρεια- όπως πράττει με δεκάδες δράσεις που οργανώνονται στην Ήπειρο- έχει θέσει υπό την αιγίδα της την επίσκεψη, χωρίς την παραμικρή οικονομική της επιβάρυνση. Με τον τρόπο αυτό δίνεται η δυνατότητα παροχής τυχόν διευκολύνσεων στην αποστολή, προς γενικότερο όφελος της περιοχής μας. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται και η διακίνηση των Δελτίων Τύπων της. Στο πλαίσιο αυτό διαβιβάστηκε Δελτίο Τύπου την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου, το οποίο δεν εκδόθηκε από την Περιφέρεια, όπως λανθασμένα αναφέρεται στο δημοσίευμά σας, αλλά από τους διοργανωτές. Ανάλογη διακίνηση Δελτίων Τύπου γίνεται και για άλλους φορείς, συλλόγους κλπ., χωρίς την παραμικρή παρέμβαση στα κείμενά τους, για αυτό άλλωστε δεν συνοδεύονται από το λογότυπο της Περιφέρειας Ηπείρου.

Πέραν και ανεξάρτητα των ανωτέρω, στο επίσημο πρόγραμμα του Σουηδικού Γραφείου το οποίο μας είχε κοινοποιηθεί συνοδευτικά με το Δελτίο Τύπου, περιλαμβανόταν και διάσχιση τμήματος της Π.Ε. Θεσπρωτίας από Πέρδικα προς Πάργα.

Έχοντας υπόψη τα ανωτέρω, πρέπει να συμφωνήσετε ότι οι αιχμές κατά της Περιφέρειας δεν ευσταθούν και πολύ περισσότερο είναι άνευ ουσιαστικού και τυπικού αντικειμένου οι "παραινέσεις" σας προς τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Θεσπρωτίας να προβεί σε "κάποιας μορφής αντίδραση".

Θεωρούμε αυτονόητη τη δημοσίευση της απάντησης στο επόμενο φύλλο της "ΤΙΤΑΝΗΣ" και στην άμεση ανάρτησή της στο Thespro.gr. 

Read More »
Απάντηση της Περιφέρειας Ηπείρου σε δημοσίευμα μας Απάντηση της Περιφέρειας Ηπείρου σε δημοσίευμα μας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 07, 2016 Rating: 5

Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα με παράσυρση πεζού

Παρασκευή, Οκτωβρίου 07, 2016Χθες (06-10-2016) το αργά το απόγευμα, στο 57ο χιλιόμετρο της Επαρχιακής Οδού Ιωαννίνων – Κοζάνης (στο ύψος της Καλλιθέας), Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο οδηγούμενο από 41χρονο ημεδαπό, παρέσυρε 66χρονο πεζό ημεδαπό, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 66χρονου.

Προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του δυστυχήματος ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κόνιτσας.Read More »
Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα με παράσυρση πεζού Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα με παράσυρση πεζού Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 07, 2016 Rating: 5

To μεγάλο στοίχημα για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας

Παρασκευή, Οκτωβρίου 07, 2016Ολοι στην Ηπειρο γνωρίζουν τη σεμνότητα, την ταπεινότητα, τη μετριοφροσύνη και το ήθος, τόσο των μελών του Δ.Σ. του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας, όσο και του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ΟΛΗΓ κ. Ανδρέα Ευαγγέλου Νταή, φαρμακοποιού και τεώς δημάρχου Ηγουμενίτσας. Για τον λόγο αυτό, δεν θα ήθελαν να ασχολείται ο Τύπος παρά μόνο με το έργο τους στο λιμάνι.

Κανείς όμως δεν μπορεί να μείνει αδιάφορος και να παραβλέψει την όλη δραστηριότητα και τις επιτυχημένες ενέργειές τους, ούτως ώστε για πρώτη φορά το λιμάνι της Ηγουμενίτσας να παρουσιάσει τέτοια ζωτικότητα και να βρίσκεται στο διεθνές προσκήνιο και επικαιρότητα και να προβάλλεται σαν ένα ασφαλές, ζωντανό και με εύρυθμη λειτουργικότητα λιμάνι, προσελκύοντας για πρώτη φορά φέτος μεγάλα κρουαζιερόπλοια, που πλημμύρισαν με επισκέπτες όχι μόνο την Ηγουμενίτσα, αλλά και άλλους τουριστικούς και αρχαιολογικούς τόπους της Ηπείρου, δίνοντας οικονομική ανάσα και πνοή στην επιχειρηματικότητα.

Από τον ηπειρωτικό Τύπο και όχι μόνο και τα μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, εξάγονται πληροφορίες για τα συνεχή ταξίδια και τις παραστάσεις του προέδρου κ. Νταή, συνοδευόμενου ενίοτε και από μέλη του Δ.Σ. σε διάφορα συνέδρια και «φόρουμ» σε ιταλικά λιμάνια (Αγκόνα, Τεργέστη κ.λπ.), στην Ισπανία και τις Κανάριες Νήσους, αλλά και στις Βρυξέλλες, συνεργαζόμενος και δημιουργώντας συμμαχίες και συνεργασίες με τις αντίστοιχες Αρχές και όχι μόνο, τόσο στην επισκεψιμότητα των κρουαζιεροπλοίων, όσο και για την υλοποίηση του έργου ΑDRI-UP για την κατασκευή του Επιχειρηματικού Πάρκου Εμπορευματικού Κέντρου Θεσπρωτίας.

Στα συνέδρια και στις συσκέψεις μεταξύ εκπροσώπων των λιμένων Αγκόνας, Τεργέστης, της Rete Auto Strade Mediterrane και του Fernetti/Inetroptto di Triest, αλλά και στις Βρυξέλλες στις 8 και 9 Σεπτεμβρίου, όπως αναφέρει ο Τύπος και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, συμμετείχε ενεργά ο κ. Νταής. 
Πρόκειται για ενέργειες που σηματοδοτούν την έναρξη υλοποίησης του Εμπορευματικού Κέντρου, ενώ επιδεικνύεται ζωηρό επενδυτικό ενδιαφέρον για την ανάπτυξη μεγάλης Μαρίνας.

Ολες αυτές ενέργειες αποδεικνύουν ότι όταν υπάρχουν άνθρωποι καταρτισμένοι, ενεργητικοί, δραστήριοι, μεθοδικοί και μαχητικοί κάτι καλό βγαίνει για τον τόπο και θέλουμε να πιστεύουμε ότι σύντομα ο ΟΛΗΓ θα εγκαινιάσει το Εμπορευματικό Κέντρο ένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο, ένα απόκτημα όχι μόνο της Θεσπρωτίας, αλλά και όλης της Ηπείρου και όχι μόνο, που θα δώσει οικονομική πνοή, ζωντάνια και ανάσα, αλλά και θέσεις εργασίας!

Το αξίζει η Πύλη της Ευρώπης, που δεν είναι άλλη από την Ηγουμενίτσα. Το Δ.Σ. του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας και ο έμπειρος πρόεδρός του, εγγυώνται ότι θα τα καταφέρουν.


Read More »
To μεγάλο στοίχημα για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας To μεγάλο στοίχημα για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 07, 2016 Rating: 5

Οι "αλβανικές περιοχές στην Ελλάδα" διδάσκονται και φέτος από τα σχολικά βιβλία Γεωγραφίας της Αλβανίας

Παρασκευή, Οκτωβρίου 07, 2016Εδώ και τουλάχιστον δώδεκα χρόνια το Υπουργείο Παιδείας της Ελλάδας έχει αφαιρέσει από τα σχολικά βιβλία κάθε αναφορά για την Βόρειο Ήπειρο και τον Ελληνισμό της περιοχής.
Η κίνηση αυτή έγινε στο πλαίσιο διακρατικής συμφωνίας με την Αλβανία η οποία προβλέπει αφαίρεση από τα σχολικά εγχειρίδια και των δύο χωρών κάθε στοιχείου που θα μπορούσε να του αποδοθεί χαρακτήρας επεκτατικός από τη μία χώρα εις βάρος της άλλης.
Οι ελληνικές κυβερνήσεις τήρησαν την συμφωνία και μεταξύ άλλων έσβησαν από το Βιβλίο της Ιστορίας της Γ΄ Λυκείου τον Βορειοηπειρωτικό Αγώνα του 1914 και την υπογραφή του Πρωτοκόλλου της Κερκύρας.

Εδώ και λίγες εβδομάδες άρχισε η σχολική χρονιά 2016 - 2017 και με αισθήματα οργής και θλίψης πληροφορηθήκαμε ότι στα σχολικά βιβλία του μαθήματος της Γεωγραφίας στην Αλβανία, το κεφάλαιο υπό τον τίτλο "αλβανικές περιοχές στην Ελλάδα" παραμένει αμετακίνητο!

Δύο δεκαετίες τώρα γίνονται συναντήσεις επί συναντήσεων και συστήνονται επιτροπές επί επιτροπών μεταξύ των Υπουργείων Παιδείας Ελλάδος και Αλβανίας για τις αμοιβαίες υποχωρήσεις στα σχολικά βιβλία, αλλά όπως διαπιστώνουμε οι υποχωρήσεις στην πράξη γίνονται μόνο από την ελληνική πλευρά.

Την τακτική των Τιράνων την γνωρίζουμε πολύ καλά, αφού την βιώνουμε δραματικά για έναν αιώνα και συνεπώς δεν μας εκπλήσσει. Η οργή και η θλίψη μας στρέφεται κυρίως προς την Αθήνα η οποία αδιαφορεί και εθελοτυφλεί αδιάκοπα απέναντι τις αλβανικές προκλήσεις και προσβολές τόσο εις βάρος του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού όσο και ως προς την ακεραιότητα της ίδιας της Ελληνικής Πολιτείας.

Κύριοι κυβερνώντες και πολιτικοί των Αθηνών, η σοβαρή εξωτερική πολιτική δεν γίνεται με "σκληρές δηλώσεις" αλλά με επιβολή πραγματικά αυστηρών μέτρων εις βάρος μίας χώρας που όχι απλώς αμφισβητεί και απειλεί την κυριαρχία της Ελλάδας αλλά παράλληλα μεταφέρει προς τις νέες γενιές ανιστόρητες φαντασιώσεις.

Ας μην απορούμε λοιπόν γιατί ανύπαρκτα ζητήματα που εγείρουν οι Αλβανοί καταφέρνουν να γίνονται σημείο αναφοράς από Επίτροπο της ΕΕ.

Στη Βόρειο Ήπειρο υπάρχουν ακόμα Ελληνόπουλα που κρατούν αναμμένη μέσα τους τη φλόγα του Έθνους μας, αγωνίζονται ως αμνοί εν μέσω λύκων και δεν αποδέχονται να διδάσκονται αυτές τις αθλιότητες στα σχολεία της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας.

Ο Εθνικός Σύλλογος Βόρειος Ήπειρος 1914, για χάρη πρωτίστως αυτών των παιδιών αλλά και φυσικά για χάρη της Ιστορίας και της πραγματικότητας, δεν θα αδιαφορήσει για το θέμα θεωρώντας το ως "συνηθισμένο" και "τετελεσμένο".
Με τις όποιες δυνάμεις μας θα ζητούμε την αφαίρεση των ανιστόρητων κεφαλαίων και παραγράφων εις βάρος της Ελλάδας από τα αλβανικά σχολικά εγχειρίδια, καθώς και την αποκατάσταση του Βορειοηπειρωτικού Αγώνα του 1914 στα σχολικά βιβλία του μαθήματος της Ιστορίας στην Ελλάδα, όπως και κάθε αναφορά υπέρ του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα.

Παραθέτουμε μία από τις επίμαχες σελίδες του βιβλίου Γεωγραφίας της 12ης τάξης στην Αλβανία πριν και μετά από την παρέμβαση από Βορειοηπειρώτη μαθητή:Όλες οι επίμαχες σελίδες
Βιβλίο Γεωγραφίας 9ης τάξης
Στην τελευταία παράγραφο της σελίδας 4 αναφέρονται ως αλβανικές περιοχές στην Ελλάδα οι: Τσαμουριά, Κόνιτσα, Καστοριά, Φλώρινα κλπ, αφού προηγηθούν οι αλβανικές περιοχές της Σερβίας, του Μαυροβουνίου και της "Μακεδονίας" δηλαδή των Σκοπίων.Στη σελίδα 7 αναφορά στην Πρεσβευτική Διάσκεψη του Λονδίνου το 1913 που "μοίρασε τα αλβανικά εδάφη στα γύρω κράτη". Εθνικά, πολιτισμικά και γεωγραφικά η Αλβανία εκτείνεται μέχρι την Πρέβεζα!Στη σελίδα 8 ιστορικές αναφορές, συμπεριλαμβανομένης της απόδοσης της αλβανικής περιοχής της Τσαμουριάς στην Ελλάδα το 1913. Δεσπόζει κάτω αριστερά ο πολιτικός χάρτης των αλβανικών περιοχών.


Στη σελίδα 29 στοιχεία απογραφών για τον πληθυσμό "αλύτρωτων αλβανικών περιοχών", μεταξύ των οποίων και η Τσαμουριά

Στις σελίδες 134-135 ιδιαίτερο αφιέρωμα με γεωγραφικά, πληθυσμιακά και οικονομικά στοιχεία για τις "αλβανικές περιοχές της Ελλάδας" με φωτογραφίες από Ηγουμενίτσα και Πάργα.

Βιβλίο Γεωγραφίας 12ης τάξηςΕξώφυλλο

Σελίδες 8-9 με... ιστορικά στοιχεία

Συνέχεια στις σελίδες 10-11 των ιστορικών αναφορών για την Ήπειρο από την αρχαιότητα ως το 1913 όταν οι Πρεσβευτές των Μεγάλων Δυνάμεων άφησαν τις περιοχές αυτές της Αρμπερίας εκτός αλβανικού κράτους.

Μια από τα ίδια και στις σελίδες 12-13Σελίδες 188-190: Το βιβλίο Γεωγραφίας της 12ης κλείνει με φωτογραφίες της Ηγουμενίτσας και της Πάργας, γράφοντας διάφορα στοιχεία για την "Τσαμουριά"...


Read More »
Οι "αλβανικές περιοχές στην Ελλάδα" διδάσκονται και φέτος από τα σχολικά βιβλία Γεωγραφίας της Αλβανίας Οι "αλβανικές περιοχές στην Ελλάδα" διδάσκονται και φέτος από τα σχολικά βιβλία Γεωγραφίας της Αλβανίας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 07, 2016 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Προσφορά δωρεάν γραφικής ύλης σε μαθητές

Παρασκευή, Οκτωβρίου 07, 2016Η Σχολική Επιτροπή Α/θμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με την Διεύθυνση Πρόνοιας του Δήμου Ηγουμενίτσας, προσέφερε δωρεάν την αναγκαία γραφική ύλη σε μαθητές Α/θμιας Εκπαίδευσης, οι οικογένειες των οποίων βρίσκονται σε οικονομική αδυναμία.

Η πράξη αυτή κοινωνικής αλληλεγγύης δείχνει το δρόμο που σήμερα είναι αναγκαίος να πορευθούμε σαν κοινωνία.

Read More »
Ηγουμενίτσα: Προσφορά δωρεάν γραφικής ύλης σε μαθητές Ηγουμενίτσα: Προσφορά δωρεάν γραφικής ύλης σε μαθητές Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 07, 2016 Rating: 5

4.634 παραβάσεις, 3 νεκροί και 21 τραυματίες τον Σεπτέμβριο στην Ήπειρο

Παρασκευή, Οκτωβρίου 07, 2016Με στόχο την διαρκή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών στα ζητήματα οδικής ασφάλειας δημοσιοποιούνται συγκεντρωτικά-συγκριτικά στοιχεία που αφορούν, τροχαία ατυχήματα και παραβάσεις για τον Σεπτέμβριο του 2016, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

α. Τροχαία Ατυχήματα

Στην εδαφική αρμοδιότητα της Ηπείρου, σημειώθηκαν 16 τροχαία δυστυχήματα (έναντι 8 το 2015). Ειδικότερα, σημειώθηκαν:
 • 3 θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα (όσα και το 2015)
 • 2 τροχαία ατυχήματα με σοβαρό τραυματισμό ατόμου (έναντι 3 το 2015)
 • 11 τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό ατόμου (έναντι 2 το 2015)

Από τα τροχαία δυστυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των νομών, καταγράφηκαν συνολικά 24 παθόντες (έναντι 9 το 2015). Ειδικότερα, καταγράφηκαν:
 • 3 νεκροί (όσοι και το 2015)
 • 4 σοβαρά τραυματίες (έναντι 3 το 2015)
 • 17 ελαφρά τραυματίες (έναντι 3 το 2015)

Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν:
 • υπερβολική ταχύτητα
 • παραβίαση προτεραιότητας
 • ολισθηρότητα του οδοστρώματος
 • έλλειψη προσοχής κατά την οδήγηση
 • λοιπά αίτια αναφερόμενα στους οδηγούς

β. Δράσεις Τροχονομικής αστυνόμευσης

Για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων πραγματοποιήθηκαν συστηματικοί έλεγχοι στο οδικό δίκτυο της Ηπείρου, οι οποίοι είχαν ως αποτέλεσμα να βεβαιωθούν συνολικά (4.634) παραβάσεις, από τις οποίες ξεχωρίζουν οι επικίνδυνες καθώς οδηγούν ευθέως στο τροχαίο ατύχημα και επηρεάζουν καθοριστικά το αποτέλεσμά του.

Βεβαιώθηκαν :

· 453 για υπερβολική ταχύτητα.
· 44 για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος (μέθη).
· 53 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη.
· 122 για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση.
· 133 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση.
· 39 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.
· 1 για παραβίαση προτεραιότητας.
· 48 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση.
· 47 για αντικανονικό προσπέρασμα.
· 28 για αντικανονικούς ελιγμούς.
· 24 για φθαρμένα ελαστικά.

Σημειώνεται επίσης ότι τον προηγούμενο μήνα βεβαιώθηκαν (120) παραβάσεις που αφορούν ανασφάλιστα οχήματα και (126) παραβάσεις επαγγελματικών οχημάτων. 

Read More »
4.634 παραβάσεις, 3 νεκροί και 21 τραυματίες τον Σεπτέμβριο στην Ήπειρο 4.634 παραβάσεις, 3 νεκροί και 21 τραυματίες τον Σεπτέμβριο στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 07, 2016 Rating: 5

Πρόγνωση EMY για ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις

Παρασκευή, Οκτωβρίου 07, 2016Από τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου ανακοινώνεται ότι η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία με δελτίο της ενημερώνει για σημαντική μεταβολή του καιρού από το μεσημέρι της Παρασκευής (07-10-2016) με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από χαλάζι και ισχυρούς ανέμους.

Αναλυτικά, από τις μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής θα επηρεαστούν τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η Δυτική Στερεά Ελλάδα, η Δυτική Πελοπόννησος και σταδιακά η Μακεδονία και πιθανόν η Θεσσαλία.


Read More »
Πρόγνωση EMY για ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις Πρόγνωση EMY για ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 07, 2016 Rating: 5

Στις 17 Οκτωβρίου η έναρξη της αποστακτικής περιόδου

Παρασκευή, Οκτωβρίου 07, 2016Ενόψει έναρξης της νέας αποστακτικής περιόδου για τη λειτουργία αμβύκων των μικρών αποσταγματοποιών (άρθρο 7 § Ε του ν. 2669/2001), από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων ανακοινώνονται τα ακόλουθα::

Η αποστακτική περίοδος ορίζεται από 17 Οκτωβρίου έως 16 Δεκεμβρίου 2016.

Προκειμένου να εκδοθεί άδεια απόσταξης από το Τελωνείο Ιωαννίνων απαιτείται η προσκόμιση από τους αμπελοκαλλιεργητές βεβαίωσης από την αρμόδια Δνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Ηπείρου – ΠΕ Ιωαννίνων για την ιδιότητα του παραγωγού, των αμπελώνων (συστηματικοί - κληματαριές) και την ποσότητα σταφυλιών που παρήχθησαν (από τις Δηλώσεις συγκομιδής) για όσες εκμεταλλεύσεις βρίσκονται καταχωρημένες στο Αμπελουργικό Μητρώο. Η σχετική βεβαίωση θα εκδίδεται μέχρι το πέρας της καταλυτικής ημερομηνίας (16 Δεκεμβρίου 2016) από το γραφείο 117 στο Διοικητήριο της Περιφέρειας Ηπείρου – Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων για όσους παραγωγούς βρίσκονται καταχωρημένοι στη βάση δεδομένων του Αμπελουργικού Μητρώου.

Για τους παραγωγούς που κατέχουν αμπελοκαλλιέργεια και δεν είναι καταχωρημένοι στη βάση δεδομένων του Αμπελουργικού Μητρώου προκύπτει θέμα νομιμότητας, επειδή σύμφωνα με τον Κανονισμό (ΕΕ) 1308/2013 και την ΥΑ 3323/99635/1-8-2014 (ΦΕΚ 2176Β/2014), απαγορεύεται η φύτευση νέων αμπελώνων χωρίς τη σχετική άδεια από την αρμόδια Δνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής και επομένως η υπηρεσία μας δεν μπορεί να εκδώσει σχετική βεβαίωση.

Για τους παραγωγούς που κατέχουν αμπελοτεμάχια μεγαλύτερα του 1 στρ., προκειμένου να εκδοθεί η σχετική βεβαίωση, απαιτείται υποχρεωτικά η ηλεκτρονική υποβολή δήλωσης συγκομιδής για το 2016 μέσω της ιστοσελίδας http://e-services.minagric.gr του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. .

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Δνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων (γραφείο 117) και στους Λάμπρο Στέφο, Στάθη Βαασδέκη & Ηλία Μάνη ή στο τηλέφωνο: 2651 0 87117. 

Read More »
Στις 17 Οκτωβρίου η έναρξη της αποστακτικής περιόδου Στις 17 Οκτωβρίου η έναρξη της αποστακτικής περιόδου Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 07, 2016 Rating: 5

Σύλληψη αλλοδαπού στην Ηγουμενίτσα

Παρασκευή, Οκτωβρίου 07, 2016


Ένας 22χρονος αλλοδαπός συνελήφθη πρώτες πρωινές ώρες εχτές, από στελέχη του του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας στον επιβατικό σταθμό λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διότι κατείχε και επέδειξε παραποιημένο ταξιδιωτικό έγγραφο με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκε το ανωτέρω ταξιδιωτικό έγγραφο.

Read More »
Σύλληψη αλλοδαπού στην Ηγουμενίτσα Σύλληψη αλλοδαπού στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 07, 2016 Rating: 5

Στην βόρειο Ήπειρο η Σταυρούλα Μπραΐμη

Παρασκευή, Οκτωβρίου 07, 2016Στην βόρειο Ήπειρο βρέθηκε η δήμαρχος Σουλίου στα πλαίσια εθιμοτυπικής επίσκεψης.

Πιο συγκεκριμένα, η Σταυρούλα Μπραΐμη, επισκέφτηκε το Δήμαρχο Φοινικίου κ. Λεωνίδα Χρήστου, τη Δήμαρχο Αγίων Σαράντα κα. Φλοριάνα Κόκα και το σχολείο Τσούκας της επαρχίας Αλύκου.

Στη συζήτηση τέθηκαν θέματα που αφορούν την συνεργασία των Δήμων τόσο μέσω διασυνοριακών προγραμμάτων όσο και μεταξύ διαδημοτικών συνεργασιών

Στο επίκεντρο της κουβέντας μεταξύ άλλων, βρέθηκε το πρόγραμμα “WALKING ALONG HISTORY & NATURE” στο οποίο συμμετέχει ο δήμος Σουλίου ως επικεφαλής εταίρος, μαζί με τους δήμους Κέρκυρας Αγίων Σαράντα και Κονισπολης και που αφορά ανάπτυξη του διασυνοριακού τουρισμού, προώθηση της αμοιβαίας συνεργασίας και δικτύωσης μεταξύ των συνεργαζόμενων περιοχών με την ανάπτυξη κοινών τουριστικών προϊόντων και υπηρεσιών, με τη βελτίωση της γνώσης των φορέων-κλειδιών και με τη βελτίωση της υιοθέτησης πολιτικών ψηφιοποίησης της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς.
Read More »
Στην βόρειο Ήπειρο η Σταυρούλα Μπραΐμη Στην βόρειο Ήπειρο η Σταυρούλα Μπραΐμη Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 07, 2016 Rating: 5

Διπλή συνεδρίαση του Δ.Σ. Σουλίου τη Δευτέρα

Παρασκευή, Οκτωβρίου 07, 2016Σας παρακαλούμε να προσέλθετε σε τακτική συνεδρίαση στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Σουλίου (Δημαρχιακό Μέγαρο - οδός Κ. Καραμανλή 179 - Παραμυθιά) την 10η Οκτωβρίου 2016, ημέρα Δευτέρα και ώρα 18:00 με θέματα ημερήσιας Διάταξης:

ΘΕΜΑ ΜΟΝΟ:
Έγκριση Απολογισμού- Ισολογισμού και αποτελεσμάτων χρήσης του Δήμου Σουλίου, οικονομικού έτους 2015.
Εισηγητής: κ. Δήμαρχος

Επίσης, σας παρακαλούμε να προσέλθετε σε τακτική συνεδρίαση στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Σουλίου (Δημαρχιακό Μέγαρο - οδός Κ. Καραμανλή 179 - Παραμυθιά) την 10η Οκτωβρίου 2016, ημέρα Δευτέρα και ώρα 19:00 με 14 θέματα ημερήσιας Διάταξης:

ΘΕΜΑ 1ο:
Τροποποίηση προϋπολογισμού του Δήμου Σουλίου, οικονομικού έτους 2016.
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος, κ. Καλόγηρος Βασίλειος

ΘΕΜΑ 2ο:
Υποβολή αιτήματος παράτασης του Δήμου Σουλίου, προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σχετικά με τη δωρεάν παραχώρηση-χρήση των κτιριακών εγκαταστάσεων του κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» στην Παραμυθιά.
Εισηγητής: κ. Δήμαρχος,

ΘΕΜΑ 3ο:
Έγκριση πληρωθέντων δαπανών από την πάγια προκαταβολή Δήμου Σουλίου.
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος, κ. Καλόγηρος Βασίλειος

ΘΕΜΑ 4ο:
Έγκριση δαπανών εορτασμού της Ιστορικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 στο Δήμο Σουλίου
Εισηγητής: Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος, κ. Παππάς Παναγιώτης

ΘΕΜΑ 5ο:
Χορήγηση άδειας παραγωγού πωλητή λαϊκών αγορών στον κ. Χρήστου Δημήτριο του Φωτίου
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος, κ. Αναστασόπουλος Δανιήλ

ΘΕΜΑ 6ο:
Σύσταση επιτροπής ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ παραλαβής του έργου: *ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ –ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ Δ.Ε ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ*.
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος, κ. Αναστασόπουλος Δανιήλ

ΘΕΜΑ 7ο:
Σύσταση επιτροπής ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ παραλαβής του έργου:*ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ* .
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος, κ. Αναστασόπουλος Δανιήλ

ΘΕΜΑ 8ο:
Σύσταση επιτροπής ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ παραλαβής του έργου: *ΑΝΤΙΣΤΗΡΙΞΗ-ΔΙΑΝΟΙΞΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΟΔΟΥ ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΟΥΣ*.
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος, κ. Αναστασόπουλος Δανιήλ

ΘΕΜΑ 9ο:
Σύσταση επιτροπής ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ παραλαβής του έργου: *ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΑΞΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ Ο.Τ.75*.
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος, κ. Αναστασόπουλος Δανιήλ

ΘΕΜΑ 10ο:
Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα του έργου: *ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ Τ.Κ. ΖΕΡΒΟΧΩΡΙΟΥ» Δήμου Σουλίου»
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος, κ. Αναστασόπουλος Δανιήλ

ΘΕΜΑ 11ο:
Χορήγηση 1ης παράτασης του έργου: *ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΡΟΑΥΛΙΟΥ ΧΩΡΟΥ Τ.Κ. ΣΕΒΑΣΤΟΥ*.
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος, κ. Αναστασόπουλος Δανιήλ

ΘΕΜΑ 12ο:
Παραλαβή μελέτης «ΑΠΟΤΥΠΩΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΓΛΥΚΗΣ ΕΝΤΟΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΕΥΡΟΥΣ ΖΩΝΗΣ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗΣ».
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος, κ. Αναστασόπουλος Δανιήλ

ΘΕΜΑ 13ο:
Χορήγηση 1ης παράτασης του έργου: *Κατασκευή αποδυτηρίων σταδίου 49 Προκρίτων Δήμου Σουλίου*.
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος, κ. Αναστασόπουλος Δανιήλ

ΘΕΜΑ 14ο:
Χορήγηση 1ης παράτασης του έργου: *Ανάπλαση εξωτερικού χώρου Νηπιαγωγείου Γκρίκας*.
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος, κ. Αναστασόπουλος Δανιήλ

Read More »
Διπλή συνεδρίαση του Δ.Σ. Σουλίου τη Δευτέρα Διπλή συνεδρίαση του Δ.Σ. Σουλίου τη Δευτέρα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 07, 2016 Rating: 5

Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας: Εκπαιδευτική δράση για σχολικές ομάδες της Γ΄ και Δ΄ Τάξης Δημοτικού

Παρασκευή, Οκτωβρίου 07, 2016ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 2016
«Παντέχνου πυρός σέλας - Λαμπερές ιστορίες φωτιάς»
20 -23 Οκτωβρίου 2016

Συμμετέχοντας στην πανελλαδική εκστρατεία Περιβάλλον και Πολιτισμός 2016 με θέμα «Παντέχνου πυρός σέλας - Λαμπερές ιστορίες φωτιάς», η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας διοργανώνει στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας εκπαιδευτική δράση -διάρκειας 60 λεπτών- για σχολικές ομάδες της Γ΄ και Δ΄ Τάξης Δημοτικού. 
Θεματικός άξονας των φετινών εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια του εορτασμού είναι η φωτιά, το αρχαίο πύρ. Οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία μέσα από τη δραματοποιημένη αφήγηση του αρχαίου ελληνικού μύθου «Η φωτιά του Προμηθέα» να προσεγγίσουν τη φωτιά ως διαχρονικό σύμβολο δύναμης, ενέργειας και γνώσης. Αψηφώντας την απαγόρευση, ο Προμηθέας έκλεψε τη φωτιά και όπλισε τον άνθρωπο με δύναμη και γνώση, μετατρέποντάς τον σε δημιουργό της τέχνης, της τεχνικής, της τεχνολογίας και του πολιτισμού.

Θα ακολουθήσει σύντομη περιήγηση σε επιλεγμένες ενότητες της μόνιμης έκθεσης μέσα από τις οποίες δίνεται έμφαση στις χρήσεις της φωτιάς και τις πρακτικές που είναι συνδεδεμένες με την τεχνολογία και την κατεργασία των πρώτων υλών.

Οι εκπαιδευτικές δράσεις θα υλοποιηθούν την Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου, την Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου, την Τρίτη, 25 Οκτωβρίου και την Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016, 9:00-10:00 π.μ.

Για συμμετοχή στις ξεναγήσεις είναι απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση στα τηλέφωνα 2665 0 21417, 28539 (Δευτέρα έως Παρασκευή). Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Στο πλαίσιο του εορτασμού της πανελλήνιας εκστρατείας Περιβάλλον και Πολιτισμός 2016 η είσοδος στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας το Σαββατοκύριακο 22~23 Οκτωβρίου θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

O Προϊστάμενος της Εφορείας
Ιωάννης Χουλιαράς
Aρχαιολόγος 

Read More »
Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας: Εκπαιδευτική δράση για σχολικές ομάδες της Γ΄ και Δ΄ Τάξης Δημοτικού Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας: Εκπαιδευτική δράση για σχολικές ομάδες της Γ΄ και Δ΄ Τάξης Δημοτικού Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 07, 2016 Rating: 5

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΩΝ ΟΤΑ Ν. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Παρασκευή, Οκτωβρίου 07, 2016Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ Ν ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ καλεί όλους τους εργαζόμενους ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας να πάρουν μαζικά μέρος στη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ τη ΔΕΥΤΕΡΑ 10 του Οκτώβρη από τις 11:30 το μεσημέρι μέχρι τη λήξη του ωραρίου όπως και στη συγκέντρωση μπροστά στο Δημαρχείο Ηγουμενίτσας .

Για ακόμα μια φορά η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ κοροϊδεύει τους εργαζόμενους.

Η κυβέρνηση έφερε στη Βουλή τροπολογία υποτίθεται για την παράταση των συμβάσεων στην καθαριότητα και στην πραγματικότητα απολύει τους συμβασιούχους.

Τι λέει η τροπολογία;

«Οι ισχύουσες ατομικές συμβάσεις […] για κάθε είδους υπηρεσίες των ΟΤΑ αρμόδιες για την καθαριότητα […] παρατείνονται αυτοδικαίως μέχρι την 31.12.2017, λαμβανομένων υπόψη των εγγεγραμμένων διαθέσιμων πιστώσεων στους οικείους προϋπολογισμούς […]. Στην ως άνω παράταση δεν εμπίπτουν οι ατομικές συμβάσεις του προσωπικού που προσλήφθηκε για την αντιμετώπιση κατεπειγουσών εποχικών αναγκών […] η διάρκεια της οποίας δεν υπερβαίνει του δύο μήνες.»

Τι σημαίνουν όλα αυτά;

Η κυβέρνηση με την τροπολογία που έφερε στη Βουλή όχι μόνο δεν δίνει παράταση στις συμβάσεις, αλλά εξαρτά τη παράταση των συμβάσεων από τις πιστώσεις και τα οικονομικά των δήμων. Και όχι μόνο αυτό, αλλά πετάει έξω και τους διμηνίτες συμβασιούχους.

Δηλαδή εναπόκειται στις δημοτικές αρχές για τους ποιους και πόσους θα ανανεωθούν οι συμβάσεις τους. Ανοίγουν το δρόμο στους Δημάρχους να κάνουν πελατειακές σχέσεις εκβιάζοντας για το ποιόν θα κρατήσουν και ποιόν θα απολύσουν.

Η συγκεκριμένη τροπολογία είναι χειρότερη κι από την προηγούμενη τροπολογία που είχε καταθέσει η ίδια κυβέρνηση και που προέβλεπε την αυτοδίκαιη επέκταση των συμβάσεων μέχρι 01.01.2017, χωρίς να συνδέει την επέκταση των συμβάσεων με τις «διαθέσιμες πιστώσεις» και χωρίς να αποκλείει τους διμηνίτες.

Με τη συγκεκριμένη τροπολογία η κυβέρνηση βάζει σε εφαρμογή το λεγόμενο «αυτόματο κόφτη», που στην κυριολεξία είναι η δαμόκλειος σπάθη για τη ζωή και τα δικαιώματά μας.

Η κυβέρνηση αντί να ακούσει και να υλοποιήσει τα αιτήματα των εργαζομένων, υλοποιεί τα αιτήματα των Δημάρχων.

Ο αρμόδιος Υπουργός γνωρίζει πλήρως ότι πολλές δημοτικές αρχές προχωρούν σε ιδιωτικοποίηση της υπηρεσίας καθαριότητας και ταυτόχρονα απολύουν εργαζόμενους.

Το ξεχαρβάλωμα των υπηρεσιών καθαριότητας μας αφορά όλους. Αφορά καταρχήν τους εργαζόμενους γιατί χάνουν τη δουλειά τους αλλά και τους δημότες γιατί αυτοί θα καλεστούν να πληρώσουν το μάρμαρο από τις ιδιωτικοποιήσεις.

Απαιτούμε:

Να αποσυρθεί η συγκεκριμένη τροπολογία.

Απευθυνόμαστε σε όλα τα πολιτικά κόμματα, πλην της Χρυσής Αυγής, και τα καλούμε να στηρίξουν τροπολογία στη Βουλή που να προβλέπει:

Την επέκταση όλων των συμβάσεων μέχρι 31.12.2017 και με τη λήξη της παράτασης την αυτόματη μετατροπή τους σε συμβάσεις αορίστου χρόνου (ΙΔΑΧ).

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ Ν. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ καλεί όλους τους εργαζόμενους ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας να πάρουν μαζικά μέρος στη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ τη ΔΕΥΤΕΡΑ 10 του Οκτώβρη από τις 11:30 το μεσημέρι μέχρι τη λήξη του ωραρίου όπως και στη συγκέντρωση μπροστά στο Δημαρχείο Ηγουμενίτσα.

Read More »
ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΩΝ ΟΤΑ Ν. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΩΝ ΟΤΑ Ν. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 07, 2016 Rating: 5

Διάθεση εξοπλισμού στο Τελωνείο Μαυροματίου - Απάντηση του Υπ. Οικονομικών σε Ερώτηση του Βασίλη Γιόγιακα

Παρασκευή, Οκτωβρίου 07, 2016Σε διάθεση μερικού εξοπλισμού προς το Τελωνείο Μαυροματίου δηλώνει ότι προχωρεί το Υπουργείο Οικονομικών, όπως προκύπτει από την απάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών σε Ερώτηση του Βασίλη Γιόγιακα.

Σύμφωνα με το κείμενο της απάντησης, εκκρεμεί απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών για τη διάθεση δεύτερου υπηρεσιακού αυτοκινήτου ενώ έχει σταλεί έγγραφο από τη Διεύθυνση Στρατηγικής Τελωνειακών Ελέγχων και Παραβάσεων προκειμένου να εξασφαλιστούν χρήματα για είδη ιματισμού που προορίζονται για τη διεξαγωγή ελέγχων. Σημειώνεται επίσης ότι το Τελωνείο ενδέχεται να λάβει σταθερή συσκευή ακτινοσκοπικού ελέγχου αποσκευών και δεμάτων, εφ’ όσον το ελληνικό Δημόσιο προχωρήσει στην προμήθεια τέτοιων συσκευών. Γίνεται, τέλος, αναφορά σε «μελλοντική τοποθέτηση σκύλου ανιχνευτή ναρκωτικών ουσιών» που θα καλύπτει ανάγκες που σήμερα καλύπτονται σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία.

«Θα αναμένουμε μέχρι τέλος του χρόνου για να δούμε εάν θα έχουν γίνει αυτά που αναφέρει το Υπουργείο. Επίσης θα θέσουμε πάλι το θέμα της κατασκευής κτιρίου ελέγχου οχημάτων, για το οποίο το Υπουργείο δηλώνει αμέτοχο», δήλωσε ο βουλευτής Θεσπρωτίας.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ

 


Read More »
Διάθεση εξοπλισμού στο Τελωνείο Μαυροματίου - Απάντηση του Υπ. Οικονομικών σε Ερώτηση του Βασίλη Γιόγιακα Διάθεση εξοπλισμού στο Τελωνείο Μαυροματίου - Απάντηση του Υπ. Οικονομικών σε Ερώτηση του Βασίλη Γιόγιακα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 07, 2016 Rating: 5

Συμμετοχή του ΟΛΗΓ στην διεθνή έκθεση κρουαζιέρας SEATRADE Cruise MED 2016

Παρασκευή, Οκτωβρίου 07, 2016Στην κορυφαία διεθνή έκθεση του κλάδου της κρουαζιέρας, SEATRADE Cruise MED 2016, που φέτος πραγματοποιήθηκε στην Τενερίφη, στο εκθεσιακό κέντρο International Trade Fair and Congress Center Santa Cruz, από τις 20 έως τις 23 Σεπτεμβρίου 2016, όπου συμμετείχαν και όλα τα μεγάλα λιμάνια της Μεσογείου και όχι μόνο, συμμετείχε ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας ως εκθέτης με δικό του εκθεσιακό περίπτερο. Η συμμετοχή των λιμένων της Μεσογείου τελούσε υπό την αιγίδα της ΜedCruise, όπου το λιμάνι της Ηγουμενίτσας συμμετέχει ως τακτικό μέλος.

Η εν λόγω έκθεση αποτελεί θεσμό για την περιοχή της Μεσογείου και πρόκειται για μια εξειδικευμένη και στοχευόμενη διοργάνωση στον τομέα της κρουαζιέρας, που δίνει τη δυνατότητα προώθηση των δυνατοτήτων των λιμένων τόσο σε υποδομές υποδοχής κρουαζιέρας, όσο και ως τουριστικοί προορισμοί.

Ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Ανδρέα Νταή. Κατά διάρκεια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν προγραμματισμένες συναντήσεις με εταιρίες του κλάδου, προκειμένου να συζητηθούν όλες οι νέες δυνατότητες που προσφέρει το λιμάνι της Ηγουμενίτσας ως σημείο προορισμού, αλλά και την παρουσίαση των νέων υποδομών που δίνουν στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας τη δυνατότητα εξυπηρέτησης μεγάλης χωρητικότητας κρουαζιεροπλοίων. Τα αποτελέσματα των συζητήσεων δίνουν ευοίωνα μηνύματα, με κάποιες εταιρείες δημιουργούνται συνεργασίες και έχουν εντάξει το λιμένα Ηγουμενίτσας στους προορισμούς τους για τα επόμενα χρόνια, όπως η TUI και η Silversea. Κάποιες εταιρείες, επίσης θα πραγματοποιήσουν δοκιμαστικές προσεγγίσεις, όπως η Costa Crociere και ο όμιλος εταιριών Azamara – Celebrity Cruises – Royal Caribbean, καθώς τα προγράμματα των εταιρειών για επόμενη χρονιά έχουν ήδη ολοκληρωθεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για φέτος στην έκθεση συμμετείχαν 160 έκθετες, ενώ το πρόγραμμα περιελάμβανε αρκετά θεματικά συνέδρια, σεμινάρια, workshops και συνεντεύξεις τύπου που κάλυψαν θέματα του κλάδου της κρουαζιέρας. Σύμφωνα με τα στοιχεία, όπως αυτά κοινοποιήθηκαν από τους διοργανωτές της έκθεσης, την έκθεση επισκέφτηκαν συνολικά 2.000 επισκέπτες και επαγγελματίες κρουαζιέρας.

Οι προσπάθειες που καταβάλλονται από τον Οργανισμού Λιμένος για την προσέλκυση κρουαζιερόπλοιων και την καθιέρωση του Λιμένα Ηγουμενίτσας ως προορισμού τους είναι μεθοδικές και εντατικές, ώστε να έχουμε τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

Η συνεργασία του Οργανισμού Λιμένος με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς του Νομού και της ευρύτερης περιοχής της Ηπείρου, με σκοπό την συντονισμένη προώθηση του τουρισμού, θα είναι συνεχής. Πιστεύουμε ότι, με την συνδρομή όλων θα επιτύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Read More »
Συμμετοχή του ΟΛΗΓ στην διεθνή έκθεση κρουαζιέρας SEATRADE Cruise MED 2016 Συμμετοχή του ΟΛΗΓ στην διεθνή έκθεση κρουαζιέρας SEATRADE Cruise MED 2016 Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 07, 2016 Rating: 5

Σελίδες